Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Kancelaria Prawa Gospodarczego KOKSZTYS


Oceniono 187 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
Kancelaria Prawa Gospodarczego KOKSZTYS
Armii Krajowej 61
50-541 Wrocław
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
zetorka - 2014-04-16 18:00:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Śledzę ten wątek i jakieś skrajne te opinie:-) Aplikowałam na szczęście do 99 a ich opinie są pozytywne. Byłam na rozmowie w ub. tygodniu ale nie mam odpowiedzi do dziś. To znaczy, że już nie zadzwonią? Rekrutowały mnie dwie osoby, chłopak i dziewczyna, prawnicy. Rozmowa spoko, ludzie mili i sympatyczni. Chyba to była kierownik i pracownik. Chyba mi ten test źle poszedł, trudny był :-( Dużo też w samej rozmowie pytań z dziedziny prawa ale nie tylko gospodarczego. Zajmują się wszystkim, nie tylko prawem gospodarczym. Na rozmowę trzeba się na pewno dobrze przygotować. To nie jakaś mała kancelaria tylko w sumie spora korporacja. Szkoda, myślałam, że choćby oddzwonią :-(((
zdjecie uzytkownika
magda - 2014-04-16 20:43:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć Zetorka,a na jakie stanowisko aplikowałaś,jakie pytania miałaś podczas rozmowy ? głowa do góry ,na bank oddzwonią !!! jak nazywała się kobieta która Cię rekrutowała? napisz coś więcej.pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
magda - 2014-04-16 20:46:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zetorka ,jeśli nie chcesz na forum pisać to proszę daj mi znać na maila jak wyglądała Twoja rozmowa ,będę ogromnie wdzięczna :)( madziulaw777@wp.pl ) pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
bambo - 2014-04-28 16:27:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Idealna firma na start kariery prawniczej, praca tam doskonale uczy wypisywania pozwów o zapłatę oraz tej prostej prawdy, że życie jest ciężkie i nie zawsze logiczne, można też spotkać na stanowiskach decydenckich bardzo ciekawe przypadki. Drzwi wejściowe nadal otwierają się na odcisk linii papilarnych palca wskazującego?
zdjecie uzytkownika
zetorka - 2014-04-28 19:44:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie zadzwonili :( w innych firmach dzwonią, że nie są zainteresowani? byłam na kilku rozmowach i nigdzie nie zadzwonili.
Magda - kobieta miała na imię Anna, jak moja mama, stąd zapamiętała ale chłopak miał jakoś dziwnie na imię, nie pamiętam. Pytania o termin przedawnienia, o KRS, regulamin sklepu internetowego. W sumie to już nie pamiętam :( Magda Ty też aplikujesz do nich? Napiszę @ do Ciebie.
zdjecie uzytkownika
damula 7856 - 2014-05-20 14:58:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Siedzi tam taki jeden bufon obiecuje cos a potem nie wywiazuje sie z tego,mysli, ze jak pouczyl sie troche prawa to wszyscy inni sa glupi a on najmadrzejszy moze inni pracownicy maja troche wiecej oglady i robia to co mowia a nie obracaja kota ogonem
zdjecie uzytkownika
Trinity - 2014-05-20 16:32:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pisałam w marcu, że aplikowałam - oddzwonili i dostałam pracę. Jestem tutaj od kilku tygodni i jest naprawdę spoko. Sporo się uczę, nie wszystko ogarniam od razu, ale atmosfera jest przyjazna. Te malkontenckie wpisy są zadziwiające. Polecam Koksztys dla ludzi ambitnych i mających ochotę do pracy.
zdjecie uzytkownika
marcin - 2014-05-23 00:23:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli polecacie pracę w tej kancelarii Koksztys, ale napiszcie czy w ogóle chętnie biorą młodych do pracy.
zdjecie uzytkownika
Trinity - 2014-06-10 14:05:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Marcin - młodych ludzi jest tu sporo, ale w zasadzie bardziej chodzi o Twoją wiedzę i orientowanie się na różnych płaszczyznach. Aplikuj, jak się dostaniesz zobaczysz, że jest spoko w Koksztysie.
zdjecie uzytkownika
marcin - 2014-06-26 18:19:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Trinity, dzięki w takim razie za informacje. W ogóle to staz jest płatny, czy to raczej z założenia bezpłatne praktyki i obowiązki w stylu przynieś podaj, pozamiataj?
zdjecie uzytkownika
Trinity - 2014-07-11 13:46:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Płacą normalnie, nie będę mówiła ile, sam się przekonasz, że spoko. Robota jest profesjonalna, żadnego parzenia kawy, robisz w jednym z referatów. Ja bardzo dużo się w tym czasie nauczyłam, jest na prawdę spoko.
zdjecie uzytkownika
Dorcia1990 - 2014-07-16 15:15:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rzeczywiście duże wymagają mają w tej kancelarii. Byłam na rozmowie, pytali bardzo szczegółowo, najbardziej z gospodarczego. W sumie bylo miło i przyjaźnie, zobaczymy czy uda mi się do nich dostać. Z tego co sie dowiedziałam, to mają tam dobre warunki.
zdjecie uzytkownika
tola - 2014-07-21 21:49:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Dorcia1990, a skąd masz te informacje o dobrych warunkach? To znaczy jak bardzo wiarygodne jest Twoje źródło informacji, bo nie chciałabym opierać sie na jakiejs plotce. W ogóle dużo osób poszukiwali, czy juz za późno, by spróbowac się dostać?
zdjecie uzytkownika
Dorcia1990 - 2014-07-31 13:29:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozmawiałam ze stażystami, którzy niedawno uzyskali uprawnienia do reprezentowania przed sądami. Mówili, że sporo się nauczyli i bardzo chwalili system wynagradzania. Ogólnie bardzo przyjemna atmosfera.
zdjecie uzytkownika
Albion - 2014-08-10 19:16:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dorcia1990 - 2014-07-31 13:29:18]:
Bzdury. Wymagania duże, pieniądze małe a do tego wieczny stres.Chcesz się czegoś nauczyć to radzę próbować zatrudnić się w sądzie.Najpierw jako protokolant w sekretariacie . Potem złożyć w kadrach papiery na asystenta .I tu dopiero prawdziwa przecierka bo może pieniądze nie są aż tak duże ale robiąc tak naprawdę sędziowską robotę masz cały przekrój spraw z prawa gospodarczego czy karnego (zależy na jakim wydziale się zatrudnisz)Do tego stabilna podstawa,13 pensja i o 15.30 wychodzisz do domu :)Jeżeli wierzysz że zatrudnisz się w KK za ( usunięte przez administratora ) zł i jest tam świetnie to tak jakbyś wierzyła w krasnoludki.
zdjecie uzytkownika
Dorcia1990 - 2014-08-13 14:02:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Albion, a skąd Ty to wiesz - pracujesz tam? Z tego co sie dowiedziałam, to w sądzie pomiatają tobą, a u Koksztysa dają całkiem dobre sprawy i kasę za nie. Mówili to ludzie, którzy tam pracuja, ae tez osoby, które kiedyś pracowały i teraz narzekają, że odeszli.
zdjecie uzytkownika
Ja - 2014-08-21 14:19:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozmowę rekrutacyjną przeprowadziła bardzo miła Pani. Niestety zaproponowano mi umowę zlecenie a nie tak, jak było w ogłoszeniu umowę o pracę. Na moje pytanie odnoście zmiany umowy po okresie próbnym usłyszałam: zobaczymy, to się okaże. Jeśli chodzi o wynagrodzenie to 1350 zł podstawy+ prowizja. Ocenę pozostawiam Państwu.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-08-22 14:59:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem polecam ale tylko na początek..
zdjecie uzytkownika
Rob11 - 2014-08-25 14:11:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No tak, bo po studiach chcecie zarabiać 5 tysi na rękę. Przejdźcie sie po innych kancelariach, to zabaczycie jakie sa realia. Koksztys kokosów nie daje, ale sporo sie tam nauczysz i masz pewnośc zatrudnienia, a nie jak w malych kancelaryjkach, gdzie jestes od parzenia kawy.
zdjecie uzytkownika
Ja - 2014-08-26 13:54:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rob11 to czy ktoś jest po studiach nie ma większego znaczenia, istotne jest natomiast wynagrodzenie pozwalające na godne życie a nie głodowe pensje, pozwalające ledwo wiązać koniec z końcem.
zdjecie uzytkownika
Rob11 - 2014-08-26 14:46:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do Ja - tyle, że w mniejszych kancelariach dają Ci dzieło i znikoma mozliwośc rozwoju, a w Koksztysie umowe o prace z perspektywą większej kasy po kilku miesiącach. Moim zdaniem to najbardziej konkretna kancelaria w regionie.
zdjecie uzytkownika
Ja - 2014-08-26 16:13:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rob11 Umowa zlecenia nie jest umową o pracę a takową mi zaproponowano.
zdjecie uzytkownika
Rob11 - 2014-09-03 14:19:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od czegoś trzeba zacząć. Ja też chciałem być od razu milionerem, ale najpierw trzeba pokazać, że coś umiesz, nauczyć się od innych, a dopiero potem liczyć na lepszą kasę.
zdjecie uzytkownika
tapir - 2014-09-24 16:28:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Obecnie poszukują Prawnika/Aplikanta na stanowisko ASYSTENT RADCY PRAWNEGO. Wymagania to wykształcenie wyższego – prawnicze, co najmniej półroczna praktyka pracy w kancelarii prawnej, biegła znajomości prawa gospodarczego, cywilnego i procedury cywilnej oraz standardów jak umiejętności analitycznego i wnikliwego analizowania zleconych spraw.
zdjecie uzytkownika
andrzej - 2014-10-08 19:41:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma dba też o innych, czy tez o swój wizerunek, chętnie pomagaja charytatywnie, np. z okazji Dnia Dziecka pracownicy Koksztys Kancelarii Prawa Gospodarczego Sp. k., należącej do Grupy Koksztys zorganizowali akcję wspierającą młodych niepełnosprawnych artystów z Fundacji Przyjazny Dom im. Stanisława Jabłonki na Zakrzowie. To dobrze świadczy o firmie.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kancelaria Prawa Gospodarczego KOKSZTYS
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x