Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Kancelaria Prawa Gospodarczego KOKSZTYS

zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-08-22 14:59:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem polecam ale tylko na początek..
zdjecie uzytkownika
Rob11 - 2014-08-25 14:11:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No tak, bo po studiach chcecie zarabiać 5 tysi na rękę. Przejdźcie sie po innych kancelariach, to zabaczycie jakie sa realia. Koksztys kokosów nie daje, ale sporo sie tam nauczysz i masz pewnośc zatrudnienia, a nie jak w malych kancelaryjkach, gdzie jestes od parzenia kawy.
zdjecie uzytkownika
Ja - 2014-08-26 13:54:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rob11 to czy ktoś jest po studiach nie ma większego znaczenia, istotne jest natomiast wynagrodzenie pozwalające na godne życie a nie głodowe pensje, pozwalające ledwo wiązać koniec z końcem.
zdjecie uzytkownika
Rob11 - 2014-08-26 14:46:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do Ja - tyle, że w mniejszych kancelariach dają Ci dzieło i znikoma mozliwośc rozwoju, a w Koksztysie umowe o prace z perspektywą większej kasy po kilku miesiącach. Moim zdaniem to najbardziej konkretna kancelaria w regionie.
zdjecie uzytkownika
Ja - 2014-08-26 16:13:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rob11 Umowa zlecenia nie jest umową o pracę a takową mi zaproponowano.
zdjecie uzytkownika
Rob11 - 2014-09-03 14:19:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od czegoś trzeba zacząć. Ja też chciałem być od razu milionerem, ale najpierw trzeba pokazać, że coś umiesz, nauczyć się od innych, a dopiero potem liczyć na lepszą kasę.
zdjecie uzytkownika
tapir - 2014-09-24 16:28:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Obecnie poszukują Prawnika/Aplikanta na stanowisko ASYSTENT RADCY PRAWNEGO. Wymagania to wykształcenie wyższego – prawnicze, co najmniej półroczna praktyka pracy w kancelarii prawnej, biegła znajomości prawa gospodarczego, cywilnego i procedury cywilnej oraz standardów jak umiejętności analitycznego i wnikliwego analizowania zleconych spraw.
zdjecie uzytkownika
andrzej - 2014-10-08 19:41:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma dba też o innych, czy tez o swój wizerunek, chętnie pomagaja charytatywnie, np. z okazji Dnia Dziecka pracownicy Koksztys Kancelarii Prawa Gospodarczego Sp. k., należącej do Grupy Koksztys zorganizowali akcję wspierającą młodych niepełnosprawnych artystów z Fundacji Przyjazny Dom im. Stanisława Jabłonki na Zakrzowie. To dobrze świadczy o firmie.
zdjecie uzytkownika
pracka/staż - 2014-11-14 12:35:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie, ja poszukuje sobie jakiegoś miejsca do praktyk. w jakiejs kancelarii. studiujerpawo zaocznie i chcialbym w ciagu tygodnia sobie znalezc jakeis zajecie zeby miec praktyczna wiedze po takich przygodach. Przyjmują tam w ogóle takie osoby? z gory dziękuje za rzetelne informacje które mi pomogą.
zdjecie uzytkownika
szoban - 2014-11-21 13:51:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja tu robię praktyki i jestem zadowolony. mógłbym zostać na stałe ale nie wiem jeszcze czy mnie zechcą i czy będą w ogóle potrzebowali kogoś takiego jak ja. zobaczymy :)
zdjecie uzytkownika
ryża - 2014-11-24 08:42:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
byłam, pracowałam, dużo się nauczyłam, milionów nie dostawałam, ale nie biedowałam, nie żałuję, potem okazało się, że koksztys jest ogólnie ceniony i chętnie biorą do innych kancelarii. w innych też milionów nie dostałam :P

ogólnie - polecam. nigdzie nie będzie lepiej.
zdjecie uzytkownika
eeemakarena - 2014-11-25 08:34:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, ja pracuję tu od niedawna. ile chciałam dostać, tyle dostałam, pieniądze są co miesiąc na koncie, ludzie mili i fajni, ogólnie jestem zadowolona
zdjecie uzytkownika
miódmalyna - 2014-11-28 09:35:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, weszłam tu bo chciałam poczytać o koksztysie z sentymentu, pracowałam tam kilka lat i niedawno przeniosłam się do innego miasta. z mojej perspektywy firma jest naprawdę godna polecenia każdemu komu chce się choćby w najmniejszym stopniu pracować. ludzie na tyle fajni, że nawet jak byłam chora to wolałam iść do pracy żeby zobaczyć się ze znajomymi z kancelarii. jak w szkole :P
zdjecie uzytkownika
katarzyna - 2014-11-28 15:45:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Miło jest czytać, że wszystko tak jak powinno być. Ponieważ planuję wkrótce aplikować do tej kancelarii interesuje mnie jak wygląda dokładnie wspolpraca? Praktykowane jest profesjonalne podejście do klienta? Chetnie pomagaja nowym pracownikom wdrożyć się? No i najważniejsze- jak z wynagrodzeniem? jakie są to kwoty tak orientacyjnie?
zdjecie uzytkownika
rosomaq - 2014-12-01 09:53:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie wiem jak jest na innych stanowiskach, ale dla młodego prawnika (czyli mnie :)) jest super. przede wszystkim atmosfera. ludzie są naprawdę mistrzami. zabawni, weseli, przyjacielscy. czasami czuję się jak na studiach, do pracy chodzę z ogromna przyjemnością. no wiadomo, pracować trzeba, ale nie pracuje się tu jak "za karę". tak, praktykowane jest profesjonalne podejście do klienta, przede wszystkim dlatego, że wszyscy zdajemy sobie sprawę, że z tego klienta zyjemy. Co do wynagrodzenia - przychodzi na konto, co miesiąc, na czas :) więcej powiedzieć nie można :)
zdjecie uzytkownika
Żorż - 2014-12-02 11:27:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kilka pytań do RZECZYWIŚCIE pracujących w koksztys: 1.jaka jest atmosfera? dojeżdżają ludzi psychicznie? 2.czy wypłaty są regularnie? potrącają za jakieś bzdety typu 5 min. spóźnienia i -100zł? 3.czy trzeba zostawać po godzinach? 4.czy można się tam czegoś nauczyć? 5.czy nowy pracownik traktowany jest po partnersku, czy zawala się go najgorszą robotą której nikt nie chce wykonać? (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Żorż - 2014-12-04 09:19:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kilka pytań do RZECZYWIŚCIE pracujących w koksztys:
1.jaka jest atmosfera? dojeżdżają ludzi psychicznie?
2.czy wypłaty są regularnie? potrącają za jakieś bzdety typu 5 min. spóźnienia i -100zł?
3.czy trzeba zostawać po godzinach?
4.czy można się tam czegoś nauczyć?
5.czy nowy pracownik traktowany jest po partnersku, czy zawala się go najgorszą robotą której nikt nie chce wykonać?
zdjecie uzytkownika
boomboom - 2014-12-04 10:04:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witaj żorż,
ja jestem pracownikiem koksztysa, więc szczerze Ci odpowiem na postawione pytania.
1. atmosfera jest bardzo dobra, z tego co widzę, to ludzie przychodzą do pracy z przyjemnością. jest jak w gronie dobrych znajomych. nikt tu nikogo psychicznie nie dojeżdża. kierownictwo traktuje pracowników po partnersku. oczywiście wymaga się od każdego aby realizował swoje zadania, ale chyba po to się chodzi do pracy.
2. wypłaty sa regularne, zawsze przed czasem. nie ma żadnych potrąceń z pensji! wszystko jak na umowie + dodatki od czasu do czasu.
3. po godzinach nie trzeba zostawać. liczy się przede wszystkim to, abyś dobrze wykonał swoja pracę. rób to jak chcesz, byle skutecznie i sumiennie. ludzie zostają po godzinach ale z własnej woli, aby posiedzieć jeszcze z współpracownikami i pogadać.
4. można się nauczyć, zdecydowanie. ja od początku czułem się traktowany jak ktoś wyjątkowy, jak osoba w która inwestują czas, pieniądze i wiedzę. czułem się jakby chcieli mnie zostawić tu na zawsze. teraz już wiem, że takie podejście jest do każdego pracownika.
5. patrz poprzednie odpowiedzi
Jestem zadowolony, że tutaj trafiłem.
zdjecie uzytkownika
autotua - 2014-12-10 15:35:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Żorż - nawet się nie zastanawiaj - warto, jest bardzo pozytywnie!
zdjecie uzytkownika
mrCrab - 2014-12-11 14:01:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bogu dziękować, że są takie firmy! idealna firma dla każdego prawnika któremu chce się pracować!
zdjecie uzytkownika
maria - 2014-12-12 15:41:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
połączenie korporacji - mnóstwo benefitów z firmą rodzinną - znakomita atmosfera
P O L E C A M
zdjecie uzytkownika
amadeusz chopin - 2014-12-12 18:48:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co do kwestii wypłat i innych finansowych, to ile netto się zarabia w koksztys? bardzo potrzebuję to wiedzieć bo zastanawiam się czy wysłać do nich cv i list motywacyjny, szukam pilnie atrakcyjnego zatrudnienia w takiej braNŻy.bardzo pociesza mnie że piszecie o miłejatmosferze przyjaznej, teraz już tylko kwestia kasy pozostaje
zdjecie uzytkownika
luvluv - 2014-12-15 08:06:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dżentelmeni nie rozmawiają o pieniądzach :) skoro nikt nie narzeka tutaj, a ogólnie z pracy ludzie są bardziej niż zadowoleni, to sam wyciągnij wnioski :)
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: spotkanie 1: mała sala konferencyjna, radca prawny i prawnik. Pytania ogólne o doświadczenie i z zakresu prawa.
spotkanie 2: sala gdzie pracują, dużo ludzi, natłok ale fajna atmosfera, do wypełnienia test opinia prawna o jakiejś umowie.
spotkanie 3: z kierowniczką, pytania ogólne o plany na przyszłość, zainteresowania, co wiem o firmie. krótko ale konkretnie.
Pytania: zakres dziedziny prawa gospodarczego i cywilnego
plany na przyszłość i zainteresowania
test wiedzy ogólnej
opinia o umowie
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-12-15 18:10:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fajnie jest w koksztysie! :)
zdjecie uzytkownika
czosneug - 2014-12-19 08:31:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nikt nie odchodzi stąd z własnej woli, to o czymś świadczy
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kancelaria Prawa Gospodarczego KOKSZTYS
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Kancelaria Prawa Gospodarczego KOKSZTYS?
Zadaj pytanie
x