Koksztys Biuro sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o Koksztys Biuro sp. z o.o.

Ciekawy - windykacja 2015-11-06 11:11:36
Hej. Mam pytanie: jak wyglada praca w windykacji terenowej? Bardzo gnebia psychicznie? Trzeba jezdzi nocami? Daja umowę o pracę czy zlecenie?
xa 2015-11-13 15:03:11
Nie marnujcie swojego czasu na tę firmę. Nie warto od samego początku.
7
Vito Corleone 2015-11-29 23:56:52
Ile wynosi przeciętna podstawa wynagrodzenia "specjalisty ds. windykacji" ?
koreczek 2015-12-17 18:48:49
witam, @Vito Corleone podobno zarobki są takie, że miesięcznie możesz wyciągnąć około 3 tysięcy na rękę, także wydaje mi się to być dobrymi zarobkami ;)
centrako 2016-02-29 17:36:47
Zgłosiłem we Wrocławiu zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa poprzez naciąganie podstępnym wyłudzaniem usług oferowanych wstępnie przez rozmowę telefoniczną i ignorowanie rezygnacji z usługi, a następnie nękanie firma windykacyjną za faktury które co miesiąc przychodzą.

Polecam również złożyć w zawiadomieniu wniosek o zabronienie tym osobom prowadzenia działalności gospodarczej.
5
Rozczarowana 2016-03-01 17:47:20
Temat - rozmowa rekrutacyjna. Jeżeli miałabym oceniać firmę wyłącznie po osobie, która ją reprezentuje, to raczej nie byłaby to pozytywna opinia. Wydaje mi się, że zapraszając kogoś na rozmowę kwalifikacyjną, wypadałoby chociaż przez 30 sekund przestudiować jej dokument aplikacyjny. Czułam się zażenowana podczas rozmowy sposobem w jaki była prowadzona i zadawanymi pytaniami, a po rozmowie pozostał jedynie niesmak.
6
beatka 2016-03-10 09:37:28
może to też jest zależne od stanowiska na które chciałaś rekrutowac, ja będę się starąła u nich o powazne stanowisko managera regionu więc mam pewność że potraktują mnie poważnie
boczek 2016-03-12 09:43:00
rozczarowana, dobrze że jedna osoba nie stanowi o tym co firma robi albo czego nie robi. Według mnie warto spojrzeć z szerszej perspektywy i zastanowić się czy u nich rozwój jest możliwy.
wanda 2016-03-14 09:47:35
stanowisko managera regionu daje duże możliwości @beatka, ale wiąże się tez z gotowością do częstych podróży służbowych (praca na terenie całego województwa)
iksińska 2016-04-20 15:15:45
czy ktoś może opisać dokładniej na czym polega praca i zakres obowiązków managera regionu? czy manager jest tylko z nazwy czy faktycznie zarządza grupą sprzedażową lub oddziałem? z góry dziękuję
Romek 2016-04-20 15:19:58
Wiesz co, w Kancelaria Prawa Gospodarczego KOKSZTYS menagere jest faktycznym menagerzem, takim jak sobie wyobrażasz, nie jest tez tajemnicą, że to jedna z najciekawszych prac w tym regionie, no i naprawde dobrze płatna, z umową i zwrotami za benzynę.
iksińska 2016-04-20 18:16:46
dzięki Romek
Kazik 2016-05-01 10:07:09
Proszę Państwa firma jak widać na zdjęciach jest wielka i tak samo niesumienna. Nie odpowiada na stosowane pisma. Pracownicy celowo lub przypadkiem wprowadzają w błąd. Nigdy ale to nigdy nie można porozmawiać z właścicielami firmy. Dla próby proszę spróbować i podzielić się uwagami. Śmiem twierdzić że firma działa na krawędzi i stąpa po nie cienkim ale mega cienkim lodzie. Pracownicy jak widać z innych źródeł podlegają niezłemu stresowi związanemu z polityką prowadzenia firmy. Polega to na tym że prywatnie pracownicy zdradzają że mają naciski na sposób w jaki mają oddziaływać na na osoby kontaktujące się z kancelarią. Jeśli jesteś kimś kto chce zdobyć DOBRE doświadczenie zawodowe to zastanów się, jeśli chcesz być kimś kto ma szansę mieć sporo problemów to praca dla Ciebie.
1
Koksztys 2016-05-04 14:40:05
Dzień dobry

W odpowiedzi na Pana wpis chciałem poinformować, iż pełnię funkcję Prezesa Zarządu Koksztys S.A. Z ubolewaniem przyjąłem Pana, niesłuszne według mnie, zarzuty o nierzetelności naszej firmy. Bardzo proszę o kontakt bezpośrednio do mnie pod numerem telefonu (usunięte przez administratora)Pozdrawiam – Amadeusz Krawczyk.
1
maszto 2016-05-05 12:30:48
Koksztys' wszelkie spory i spawy powinny załątwiane byż bezposrednio miedzy pracodawca i pracownikiem, nikt nie rozpatruje spraw tutaj na forum, kazdy jest dorosly i powinien wiedziec co robi.
Kazik 2016-05-15 11:25:58
Szanowny Panie Amadeuszu Krawczyk Prezesie firmy niech mnie Pan mnie nie rozśmiesza!!! Staram się z Panem skontaktować już długi czas a Pan wypisuje takie bzdury. Pana zdaniem niesłuszne zarzuty to niech szanowny Pan wskaże gdzie jest podany do Pana oficjalny mail lub telefon. Panie Amadeuszu nadal pogłębia Pan negatywne wrażenia jakie mam po wielu próbach kontaktu z Panem.
Miro 2016-05-16 15:35:03
Popieram że łatwiej w środku lata nad morzem pojeździć na nartach po śniegu niż dodzwonić się do szefostwa firmy. Wpis Pana Prezesa to czyste brednie lub sam nie wie co się dzieje w firmie.
Koksztys 2016-05-16 17:20:56
Szanowni Państwo. W dalszym ciągu oczekujemy na kontakt z Państwa strony – niestety w poprzednim wpisie administrator wykreślił numer telefonu. Proszę w takim razie o kontakt mailowy – a.krawczyk@koksztys.pl
Zbig 2016-05-20 09:31:25
Omijać szerokim kołem. Dlaczego? To prawda że otrzymanie odpowiedzi, kontakt graniczy z cudem. Wiem wiem cuda się zdarzają. Pisanie nic nie daje, proszenie nic nie daje. Szanowny Panie Prezesie nie kontroluje pan pracy swojej firmy lub przyzwala na takie praktyki co jak widać przekłada się na niezadowolonych.
Koksztys 2016-05-20 14:04:53
Szanowny Panie. Do tej pory nikt nie skontaktował się z naszą firmą mimo, iż o taki kontakt usilnie zabiegamy. Ponawiamy prośbę – proszę wysłać na adres mailowy: a.krawczyk@koksztys.pl opis sprawy i wyjaśnienie na czym polega problem.
Koksztys S.A. 2016-05-30 15:41:04
Z uwagi na ostatnie wpisy na forum Go Work KOKSZTYS S.A. informujemy, że indywidualne sprawy pracownicze nie będą omawiane i komentowane na forum ponieważ może to godzić zarówno w interesy Grupy KOKSZTYS S.A. jak też obecnych lub byłych pracowników. Wcześniejsze próby przekazywania kontaktu bezpośrednio do Prezesa Zarządu nie przyniosły w naszej ocenie zamierzonego efektu choć działanie takie uważamy za niestandardowe. Mimo to, aby wyjść naprzeciw oczekiwaniom, taką podjęliśmy decyzję. Aby w maksymalny sposób przybliżyć jednak kontakt ze Spółką w sprawach z obszaru HR w najbliższym czasie podamy do wiadomości specjalnie dedykowany adres e-mail do kontaktów w sprawach indywidualnych, szanując prywatność zarówno naszych byłych, obecnych i przyszłych pracowników.
Biuro Zarządu KOKSZTYS S.A.
kama 2016-06-02 22:51:55
czy mam przez to rozumieć, że nie dowiem się niczego również o rekrutacjach i nie mogę zasięgnąć opinii pracpwników o firmie tutaj? bo ja chciałam akurat i was zdobyć zatrudnienie jako Prawnik - Specjalista ds. postępowania sądowego/egzekucyjnego
kamio 2016-06-24 11:57:16
nie wiem czy teraz takiej osoby szukają ale wiem że na pewno poszukiwany jest księgowy lub księgowa - tylko znajomość systemu COMARCH XL jest wymagana więc nie każdy da radę ale moim zdanioem warto się starać
sonia 2016-07-03 20:35:36
no to nie każdy zna, ja odpadam:/ szkoda że nie dałabym rady, a już się napaliła na multisporta u was
1
edf 2016-07-03 21:51:03
@kamio widze ze od samego pooczatku czerwca szukaja tej ksiegowej z cala pewnoscia trzeba miec odpowiednie wyksztaklcenie ekonimiczne do pracy tutaj..ale troche nie rozumiem co to jest ten system COMARCH XL?
3wed 2016-07-09 18:32:05
tez przyznam szczerze ze nigdy o czyms takim wczesniej nie słyszałem w sumie..ktos moze cos napisac?
maszto 2016-07-09 22:16:21
chyba już nie szukają bo nie ma nigdzie żadnej oferty pracy.
awizo 2016-07-12 14:38:12
Sś ogłoszenia @maszto teraz na przykład poszukują programisty, wymagania wiadomo na pierwszym miejscu to trzeba się znać na swoim fachu i się tym wykazać a za to masz umowę i pakiet socjalny zagwarantowane
maszto 2016-07-16 09:17:26
przede wszystkim musisz chyba tez miec odpowiednie wyksztalcenie no i wiadomo dosiwadczenie tez sie liczy, rogramista do lekki zawodow nie nalezy ale do dobrze płatnych jak najbradziej, wiec mozesz aplikowac
Mor 2016-07-22 15:40:03
Wiem, że teraz szukają negocjatora do działu windykacyjnego. W opisie stanowiska mają: telefoniczne nawiązywanie kontaktu z klientami banku, wyjaśnianie przyczyn opóźnień w zakresie płatności, motywowanie klientów do zapłaty, realizowanie planów w zakresie kwot odzyskanych. Wysłałem aplikacje na rekrutacja.kadry@koksztys.pl Czekam teraz na odpowiedź. Moja kumpela tam pracowała, mówi że bardzo spoko, choc podobno nie jest łatwo sie tam dostac. Jak cos odpowiedżą dam znać.
amat 2016-07-22 15:48:00
@Mor a wiesz może w takim razie, jak tu może wyglądać sam proces rekrutacji? Też słyszałem, że łatwo nie jest, ale nie wiem, czy w takim razie jest tak dużo etapów rekrutacyjnych, czy to kwestia wielu chętnych?
Mor 2016-07-25 11:54:55
Z tego co wiem, to jest wielu chętnych, ale też wymagania maja wysokie, tak czy inaczej warto pisac, może odpowiedzą
Polik 2016-07-25 13:04:16
Wiele można przeczytać o tej firmie, ale wydaje mi się, że zdecydowanie za mało osób mówi o ich plusach, a mianowicie tym, że można zarobić naprawdę sensowne pieniądze na dobrej umowie o pracę czasami
1
rob 2016-07-27 15:10:57
Gdzies widziałem, chyba na ich stronie, że szukaja informatyka
ttt 2016-07-27 15:34:53
a coś więcej wiesz?
Pol 2016-07-27 18:42:33
No właśnie, byś powiedział coś więcej o tym i nie ukrywał niczego, bo tu wiele osób chce zacząć pracę!
rob 2016-07-28 11:01:17
Koordynator Help Desk w Dziale IT
zakres podstawowy: koordynowanie pracy help desk, wykonywanie zadań typowych dla help desk w zakresie hardware i software, prowadzenie czynności administracyjnych w odniesieniu do rozwiązań informatycznych oraz obsłudze aplikacji typu ERP w tym diagnozowanie problemów, naprawa błędów i wdrażanie nowych projektów oraz konfiguracja nowych rozwiązań informatycznych. Cv wysyłać na adres biuro@koksztys.pl
trójkąt 2016-07-28 11:04:12
Szukają ale programisty @ttt wszystko jest na stronie internetowej więc raczej nikt nie robi z tego żadnej tajemnicy
Paweł 2016-07-28 13:44:47
Ktoś wie na czy polega windykator terenowy/objazdowy ? co robi taka osoba, i ogólnie warunki na jakich pracuje ? będę wdzięczny za odpowiedź ;)
Karol 2016-07-28 14:02:20
Kak wygląda praca windykatora terenowego ? będę wdzięczny za informacje .
rob 2016-07-28 14:54:26
Osoba doradzająca dłużnikowi przy spłacie jego zobowiązań. Sporządza raporty, foto-dokumentację, dostarcza listy. Czas pracy zależy wyłącznie od niego, bo sam sobie go organizuje. Musi to być człowiek bardzo mobilny, lubiący jeździć prawie cały dzień.
tavo 2016-07-28 14:55:24
Na pewno musisz przygotować się na wyjazdy po całej Polsce @Karol prowadzisz wtedy windykację, negocjujesz z ludźmi spłaty zadłużeń itp. z warunków wiem tylko, że na pewno nie jest to pełny wymiar godzin
rob 2016-09-07 09:09:12
Szukają do pracy w sekretariacie - Stanowisko:
Pracownik Sekretariatu
Wymagania:
wykształcenie wyższe lub średnie
min. roczne doświadczenie na podobnym stanowisku
komunikatywna znajomość języka angielskiego
obsługa urządzeń biurowych i poczty elektronicznej
znajomość pakietu Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint)
Obowiązki:
obsługa biurowa Recepcji, Sekretariatu i Zarządu
obsługa telefoniczna Recepcji i Sekretariatu
obsługa wyjazdów służbowych Zarządu
prowadzenie kalendarza Zarządu
wprowadzanie części faktur do systemu
przygotowywanie pism na zlecenie Zarządu
inne tematy operacyjne zlecone przez Zarząd
Rodzaj umowy:
umowa zlecenie z możliwością przejścia na umowę o pracę
CV na adres: kancelaria@koksztys.pl w tytule Pracownik Sekretariatu

arek 2016-09-07 10:24:39
no to trzeba przyznać że nie są to wielkie jakieś wymagania, natomiast kwestia pewnie że wielu chętnych w takim razie będzie skoro tak niewiele wymagają żeby się tu dostać
Romek 2016-09-11 18:09:58
Ja tam uważam że Koksztys Biuro sp. z o.o. to dobry pracodawca i zupełnie nie ma sie o co przyczepiac, generalnie bardzo dobra praca dla wymagających.
Pantera 2016-09-12 13:04:41
A myślicie, że takiej sekretarkę zapłacą chociaż te 1800-2000 zł na rękę, czy nie ma opcji?
awizo 2016-09-12 13:10:33
Na pracę biurową to wcale to nie są małe wymagania @arek bo większość firm zatrudnia na takie stanowisko ludzi po szkole średniej a tutaj jednak trzeba mieć uczelnie wyższą. Ja tam uważam, że to w sumie lepiej bo chociaż poziomu nie zaniża
zainteresowany 2016-09-12 21:32:21
a jak wygląda sprawa płatności za faktury, jeśli chciał bym podją pracę w ramach o współpracę gospodarczą? jakie terminy płatności?
aleksis 2016-09-13 08:33:47
Musiałbyś z nimi pogadać czy to jest możliwe @zainteresowany teraz są aktualne oferty ale piszą w nich, że albo zatrudnienie na umowę cywilno-prawną albo o współpracę
maszto 2016-09-16 15:19:06
Myśle, ze może nawet ponad 2 tysiące można zarobic bo raczej firma jest duża i z tego co wiem to poszukiwali wcześniej wielu pracownikow. Zależy tez pewnie na jakie stanowisko zatrudniają bomkwalifikacje tez sie licza
Zostaw swoją opinię o Koksztys Biuro sp. z o.o. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Koksztys Biuro sp. z o.o.