Koksztys Biuro sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o Koksztys Biuro sp. z o.o.

katarzyna 2014-11-28 15:45:23
Miło jest czytać, że wszystko tak jak powinno być. Ponieważ planuję wkrótce aplikować do tej kancelarii interesuje mnie jak wygląda dokładnie wspolpraca? Praktykowane jest profesjonalne podejście do klienta? Chetnie pomagaja nowym pracownikom wdrożyć się? No i najważniejsze- jak z wynagrodzeniem? jakie są to kwoty tak orientacyjnie?
rosomaq 2014-12-01 09:53:52
Nie wiem jak jest na innych stanowiskach, ale dla młodego prawnika (czyli mnie :)) jest super. przede wszystkim atmosfera. ludzie są naprawdę mistrzami. zabawni, weseli, przyjacielscy. czasami czuję się jak na studiach, do pracy chodzę z ogromna przyjemnością. no wiadomo, pracować trzeba, ale nie pracuje się tu jak "za karę". tak, praktykowane jest profesjonalne podejście do klienta, przede wszystkim dlatego, że wszyscy zdajemy sobie sprawę, że z tego klienta zyjemy. Co do wynagrodzenia - przychodzi na konto, co miesiąc, na czas :) więcej powiedzieć nie można :)
1
Żorż 2014-12-02 11:27:09
Kilka pytań do RZECZYWIŚCIE pracujących w koksztys: 1.jaka jest atmosfera? dojeżdżają ludzi psychicznie? 2.czy wypłaty są regularnie? potrącają za jakieś bzdety typu 5 min. spóźnienia i -100zł? 3.czy trzeba zostawać po godzinach? 4.czy można się tam czegoś nauczyć? 5.czy nowy pracownik traktowany jest po partnersku, czy zawala się go najgorszą robotą której nikt nie chce wykonać? (usunięte przez administratora)
Żorż 2014-12-04 09:19:02
Kilka pytań do RZECZYWIŚCIE pracujących w koksztys:
1.jaka jest atmosfera? dojeżdżają ludzi psychicznie?
2.czy wypłaty są regularnie? potrącają za jakieś bzdety typu 5 min. spóźnienia i -100zł?
3.czy trzeba zostawać po godzinach?
4.czy można się tam czegoś nauczyć?
5.czy nowy pracownik traktowany jest po partnersku, czy zawala się go najgorszą robotą której nikt nie chce wykonać?
boomboom 2014-12-04 10:04:11
Witaj żorż,
ja jestem pracownikiem koksztysa, więc szczerze Ci odpowiem na postawione pytania.
1. atmosfera jest bardzo dobra, z tego co widzę, to ludzie przychodzą do pracy z przyjemnością. jest jak w gronie dobrych znajomych. nikt tu nikogo psychicznie nie dojeżdża. kierownictwo traktuje pracowników po partnersku. oczywiście wymaga się od każdego aby realizował swoje zadania, ale chyba po to się chodzi do pracy.
2. wypłaty sa regularne, zawsze przed czasem. nie ma żadnych potrąceń z pensji! wszystko jak na umowie + dodatki od czasu do czasu.
3. po godzinach nie trzeba zostawać. liczy się przede wszystkim to, abyś dobrze wykonał swoja pracę. rób to jak chcesz, byle skutecznie i sumiennie. ludzie zostają po godzinach ale z własnej woli, aby posiedzieć jeszcze z współpracownikami i pogadać.
4. można się nauczyć, zdecydowanie. ja od początku czułem się traktowany jak ktoś wyjątkowy, jak osoba w która inwestują czas, pieniądze i wiedzę. czułem się jakby chcieli mnie zostawić tu na zawsze. teraz już wiem, że takie podejście jest do każdego pracownika.
5. patrz poprzednie odpowiedzi
Jestem zadowolony, że tutaj trafiłem.
1
autotua 2014-12-10 15:35:37
Żorż - nawet się nie zastanawiaj - warto, jest bardzo pozytywnie!
mrCrab 2014-12-11 14:01:17
Bogu dziękować, że są takie firmy! idealna firma dla każdego prawnika któremu chce się pracować!
maria 2014-12-12 15:41:05
połączenie korporacji - mnóstwo benefitów z firmą rodzinną - znakomita atmosfera
P O L E C A M
amadeusz chopin 2014-12-12 18:48:13
co do kwestii wypłat i innych finansowych, to ile netto się zarabia w koksztys? bardzo potrzebuję to wiedzieć bo zastanawiam się czy wysłać do nich cv i list motywacyjny, szukam pilnie atrakcyjnego zatrudnienia w takiej braNŻy.bardzo pociesza mnie że piszecie o miłejatmosferze przyjaznej, teraz już tylko kwestia kasy pozostaje
luvluv 2014-12-15 08:06:55
dżentelmeni nie rozmawiają o pieniądzach :) skoro nikt nie narzeka tutaj, a ogólnie z pracy ludzie są bardziej niż zadowoleni, to sam wyciągnij wnioski :)
gość 2014-12-15 18:10:40
fajnie jest w koksztysie! :)
czosneug 2014-12-19 08:31:16
nikt nie odchodzi stąd z własnej woli, to o czymś świadczy
icek 2014-12-27 00:05:45
Skoro jest tak fajnie w koksztysie, to jak oceniacie szanse na dostanie się do kancelarii? Bowiem skoro ludzie nie chcą odchodzic, to raczej rotacji brak i nowych ogłoszeń pracy pewnie tez. Czy może zwalniani sa Ci kiepscy pracownicy lub kancelaria sie rozwija i co jakis czas te ogłoszenia sie pojawiają?
esbob 2014-12-29 08:59:41
szanse na dostanie się do koksztysa są duże, z tego co wiem rekrutują niemalże bez przerwy, przy czym nie każdy się nadaje. wiem, że nie biorą kogo się da, byle był, ale ludzi, którzy coś do firmy wniosą (wiedzę i umiejętności) i rzeczywiscie chcą coś osiągnąć. stawia się tu raczej na jakość a nie na ilość, w związku z tym jeżeli jesteś dobrym prawnikiem i chcesz pracować, to znajdziesz tu pracę.
2
A. 2015-09-11 22:02:50
Taka mi firma windykacyjna a sama nie potrafi zapłacić faktur od stycznia 2015 za zlecone usługi
5
Koksztys 2015-09-14 14:26:50
W odpowiedzi na wpis A.: Dzień dobry. Grupa Koksztys prowadzi firmę rzetelnie i uczciwie. Jeżeli doszło do jakichkolwiek opóźnień w płatnościach - mogą one wynikać jedynie z przeoczenia. Proszę w tej sprawie o kontakt mailowy: r.wlodarek@koksztys.pl
mrcll 2015-10-06 19:05:43
czemu usuwacie negatywne komentarze pracowników?
3
Ciekawy - windykacja 2015-11-06 11:11:36
Hej. Mam pytanie: jak wyglada praca w windykacji terenowej? Bardzo gnebia psychicznie? Trzeba jezdzi nocami? Daja umowę o pracę czy zlecenie?
xa 2015-11-13 15:03:11
Nie marnujcie swojego czasu na tę firmę. Nie warto od samego początku.
5
Vito Corleone 2015-11-29 23:56:52
Ile wynosi przeciętna podstawa wynagrodzenia "specjalisty ds. windykacji" ?
koreczek 2015-12-17 18:48:49
witam, @Vito Corleone podobno zarobki są takie, że miesięcznie możesz wyciągnąć około 3 tysięcy na rękę, także wydaje mi się to być dobrymi zarobkami ;)
centrako 2016-02-29 17:36:47
Zgłosiłem we Wrocławiu zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa poprzez naciąganie podstępnym wyłudzaniem usług oferowanych wstępnie przez rozmowę telefoniczną i ignorowanie rezygnacji z usługi, a następnie nękanie firma windykacyjną za faktury które co miesiąc przychodzą.

Polecam również złożyć w zawiadomieniu wniosek o zabronienie tym osobom prowadzenia działalności gospodarczej.
1
Rozczarowana 2016-03-01 17:47:20
Temat - rozmowa rekrutacyjna. Jeżeli miałabym oceniać firmę wyłącznie po osobie, która ją reprezentuje, to raczej nie byłaby to pozytywna opinia. Wydaje mi się, że zapraszając kogoś na rozmowę kwalifikacyjną, wypadałoby chociaż przez 30 sekund przestudiować jej dokument aplikacyjny. Czułam się zażenowana podczas rozmowy sposobem w jaki była prowadzona i zadawanymi pytaniami, a po rozmowie pozostał jedynie niesmak.
2
beatka 2016-03-10 09:37:28
może to też jest zależne od stanowiska na które chciałaś rekrutowac, ja będę się starąła u nich o powazne stanowisko managera regionu więc mam pewność że potraktują mnie poważnie
boczek 2016-03-12 09:43:00
rozczarowana, dobrze że jedna osoba nie stanowi o tym co firma robi albo czego nie robi. Według mnie warto spojrzeć z szerszej perspektywy i zastanowić się czy u nich rozwój jest możliwy.
wanda 2016-03-14 09:47:35
stanowisko managera regionu daje duże możliwości @beatka, ale wiąże się tez z gotowością do częstych podróży służbowych (praca na terenie całego województwa)
iksińska 2016-04-20 15:15:45
czy ktoś może opisać dokładniej na czym polega praca i zakres obowiązków managera regionu? czy manager jest tylko z nazwy czy faktycznie zarządza grupą sprzedażową lub oddziałem? z góry dziękuję
Romek 2016-04-20 15:19:58
Wiesz co, w Kancelaria Prawa Gospodarczego KOKSZTYS menagere jest faktycznym menagerzem, takim jak sobie wyobrażasz, nie jest tez tajemnicą, że to jedna z najciekawszych prac w tym regionie, no i naprawde dobrze płatna, z umową i zwrotami za benzynę.
iksińska 2016-04-20 18:16:46
dzięki Romek
Kazik 2016-05-01 10:07:09
Proszę Państwa firma jak widać na zdjęciach jest wielka i tak samo niesumienna. Nie odpowiada na stosowane pisma. Pracownicy celowo lub przypadkiem wprowadzają w błąd. Nigdy ale to nigdy nie można porozmawiać z właścicielami firmy. Dla próby proszę spróbować i podzielić się uwagami. Śmiem twierdzić że firma działa na krawędzi i stąpa po nie cienkim ale mega cienkim lodzie. Pracownicy jak widać z innych źródeł podlegają niezłemu stresowi związanemu z polityką prowadzenia firmy. Polega to na tym że prywatnie pracownicy zdradzają że mają naciski na sposób w jaki mają oddziaływać na na osoby kontaktujące się z kancelarią. Jeśli jesteś kimś kto chce zdobyć DOBRE doświadczenie zawodowe to zastanów się, jeśli chcesz być kimś kto ma szansę mieć sporo problemów to praca dla Ciebie.
1
Koksztys 2016-05-04 14:40:05
Dzień dobry

W odpowiedzi na Pana wpis chciałem poinformować, iż pełnię funkcję Prezesa Zarządu Koksztys S.A. Z ubolewaniem przyjąłem Pana, niesłuszne według mnie, zarzuty o nierzetelności naszej firmy. Bardzo proszę o kontakt bezpośrednio do mnie pod numerem telefonu (usunięte przez administratora)Pozdrawiam – Amadeusz Krawczyk.
maszto 2016-05-05 12:30:48
Koksztys' wszelkie spory i spawy powinny załątwiane byż bezposrednio miedzy pracodawca i pracownikiem, nikt nie rozpatruje spraw tutaj na forum, kazdy jest dorosly i powinien wiedziec co robi.
Kazik 2016-05-15 11:25:58
Szanowny Panie Amadeuszu Krawczyk Prezesie firmy niech mnie Pan mnie nie rozśmiesza!!! Staram się z Panem skontaktować już długi czas a Pan wypisuje takie bzdury. Pana zdaniem niesłuszne zarzuty to niech szanowny Pan wskaże gdzie jest podany do Pana oficjalny mail lub telefon. Panie Amadeuszu nadal pogłębia Pan negatywne wrażenia jakie mam po wielu próbach kontaktu z Panem.
Miro 2016-05-16 15:35:03
Popieram że łatwiej w środku lata nad morzem pojeździć na nartach po śniegu niż dodzwonić się do szefostwa firmy. Wpis Pana Prezesa to czyste brednie lub sam nie wie co się dzieje w firmie.
Koksztys 2016-05-16 17:20:56
Szanowni Państwo. W dalszym ciągu oczekujemy na kontakt z Państwa strony – niestety w poprzednim wpisie administrator wykreślił numer telefonu. Proszę w takim razie o kontakt mailowy – a.krawczyk@koksztys.pl
Zbig 2016-05-20 09:31:25
Omijać szerokim kołem. Dlaczego? To prawda że otrzymanie odpowiedzi, kontakt graniczy z cudem. Wiem wiem cuda się zdarzają. Pisanie nic nie daje, proszenie nic nie daje. Szanowny Panie Prezesie nie kontroluje pan pracy swojej firmy lub przyzwala na takie praktyki co jak widać przekłada się na niezadowolonych.
Koksztys 2016-05-20 14:04:53
Szanowny Panie. Do tej pory nikt nie skontaktował się z naszą firmą mimo, iż o taki kontakt usilnie zabiegamy. Ponawiamy prośbę – proszę wysłać na adres mailowy: a.krawczyk@koksztys.pl opis sprawy i wyjaśnienie na czym polega problem.
Koksztys S.A. 2016-05-30 15:41:04
Z uwagi na ostatnie wpisy na forum Go Work KOKSZTYS S.A. informujemy, że indywidualne sprawy pracownicze nie będą omawiane i komentowane na forum ponieważ może to godzić zarówno w interesy Grupy KOKSZTYS S.A. jak też obecnych lub byłych pracowników. Wcześniejsze próby przekazywania kontaktu bezpośrednio do Prezesa Zarządu nie przyniosły w naszej ocenie zamierzonego efektu choć działanie takie uważamy za niestandardowe. Mimo to, aby wyjść naprzeciw oczekiwaniom, taką podjęliśmy decyzję. Aby w maksymalny sposób przybliżyć jednak kontakt ze Spółką w sprawach z obszaru HR w najbliższym czasie podamy do wiadomości specjalnie dedykowany adres e-mail do kontaktów w sprawach indywidualnych, szanując prywatność zarówno naszych byłych, obecnych i przyszłych pracowników.
Biuro Zarządu KOKSZTYS S.A.
kama 2016-06-02 22:51:55
czy mam przez to rozumieć, że nie dowiem się niczego również o rekrutacjach i nie mogę zasięgnąć opinii pracpwników o firmie tutaj? bo ja chciałam akurat i was zdobyć zatrudnienie jako Prawnik - Specjalista ds. postępowania sądowego/egzekucyjnego
kamio 2016-06-24 11:57:16
nie wiem czy teraz takiej osoby szukają ale wiem że na pewno poszukiwany jest księgowy lub księgowa - tylko znajomość systemu COMARCH XL jest wymagana więc nie każdy da radę ale moim zdanioem warto się starać
sonia 2016-07-03 20:35:36
no to nie każdy zna, ja odpadam:/ szkoda że nie dałabym rady, a już się napaliła na multisporta u was
edf 2016-07-03 21:51:03
@kamio widze ze od samego pooczatku czerwca szukaja tej ksiegowej z cala pewnoscia trzeba miec odpowiednie wyksztaklcenie ekonimiczne do pracy tutaj..ale troche nie rozumiem co to jest ten system COMARCH XL?
3wed 2016-07-09 18:32:05
tez przyznam szczerze ze nigdy o czyms takim wczesniej nie słyszałem w sumie..ktos moze cos napisac?
maszto 2016-07-09 22:16:21
chyba już nie szukają bo nie ma nigdzie żadnej oferty pracy.
awizo 2016-07-12 14:38:12
Sś ogłoszenia @maszto teraz na przykład poszukują programisty, wymagania wiadomo na pierwszym miejscu to trzeba się znać na swoim fachu i się tym wykazać a za to masz umowę i pakiet socjalny zagwarantowane
maszto 2016-07-16 09:17:26
przede wszystkim musisz chyba tez miec odpowiednie wyksztalcenie no i wiadomo dosiwadczenie tez sie liczy, rogramista do lekki zawodow nie nalezy ale do dobrze płatnych jak najbradziej, wiec mozesz aplikowac
Mor 2016-07-22 15:40:03
Wiem, że teraz szukają negocjatora do działu windykacyjnego. W opisie stanowiska mają: telefoniczne nawiązywanie kontaktu z klientami banku, wyjaśnianie przyczyn opóźnień w zakresie płatności, motywowanie klientów do zapłaty, realizowanie planów w zakresie kwot odzyskanych. Wysłałem aplikacje na rekrutacja.kadry@koksztys.pl Czekam teraz na odpowiedź. Moja kumpela tam pracowała, mówi że bardzo spoko, choc podobno nie jest łatwo sie tam dostac. Jak cos odpowiedżą dam znać.
amat 2016-07-22 15:48:00
@Mor a wiesz może w takim razie, jak tu może wyglądać sam proces rekrutacji? Też słyszałem, że łatwo nie jest, ale nie wiem, czy w takim razie jest tak dużo etapów rekrutacyjnych, czy to kwestia wielu chętnych?
Mor 2016-07-25 11:54:55
Z tego co wiem, to jest wielu chętnych, ale też wymagania maja wysokie, tak czy inaczej warto pisac, może odpowiedzą
Polik 2016-07-25 13:04:16
Wiele można przeczytać o tej firmie, ale wydaje mi się, że zdecydowanie za mało osób mówi o ich plusach, a mianowicie tym, że można zarobić naprawdę sensowne pieniądze na dobrej umowie o pracę czasami
Zostaw swoją opinię o Koksztys Biuro sp. z o.o. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Koksztys Biuro sp. z o.o.