Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: Koksztys Biuro sp. z o.o.

zdjecie uzytkownika
Ja - 2014-08-26 13:54:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rob11 to czy ktoś jest po studiach nie ma większego znaczenia, istotne jest natomiast wynagrodzenie pozwalające na godne życie a nie głodowe pensje, pozwalające ledwo wiązać koniec z końcem.
zdjecie uzytkownika
Rob11 - 2014-08-26 14:46:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do Ja - tyle, że w mniejszych kancelariach dają Ci dzieło i znikoma mozliwośc rozwoju, a w Koksztysie umowe o prace z perspektywą większej kasy po kilku miesiącach. Moim zdaniem to najbardziej konkretna kancelaria w regionie.
zdjecie uzytkownika
Ja - 2014-08-26 16:13:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rob11 Umowa zlecenia nie jest umową o pracę a takową mi zaproponowano.
zdjecie uzytkownika
Rob11 - 2014-09-03 14:19:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od czegoś trzeba zacząć. Ja też chciałem być od razu milionerem, ale najpierw trzeba pokazać, że coś umiesz, nauczyć się od innych, a dopiero potem liczyć na lepszą kasę.
zdjecie uzytkownika
tapir - 2014-09-24 16:28:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Obecnie poszukują Prawnika/Aplikanta na stanowisko ASYSTENT RADCY PRAWNEGO. Wymagania to wykształcenie wyższego – prawnicze, co najmniej półroczna praktyka pracy w kancelarii prawnej, biegła znajomości prawa gospodarczego, cywilnego i procedury cywilnej oraz standardów jak umiejętności analitycznego i wnikliwego analizowania zleconych spraw.
zdjecie uzytkownika
andrzej - 2014-10-08 19:41:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma dba też o innych, czy tez o swój wizerunek, chętnie pomagaja charytatywnie, np. z okazji Dnia Dziecka pracownicy Koksztys Kancelarii Prawa Gospodarczego Sp. k., należącej do Grupy Koksztys zorganizowali akcję wspierającą młodych niepełnosprawnych artystów z Fundacji Przyjazny Dom im. Stanisława Jabłonki na Zakrzowie. To dobrze świadczy o firmie.
zdjecie uzytkownika
pracka/staż - 2014-11-14 12:35:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie, ja poszukuje sobie jakiegoś miejsca do praktyk. w jakiejs kancelarii. studiujerpawo zaocznie i chcialbym w ciagu tygodnia sobie znalezc jakeis zajecie zeby miec praktyczna wiedze po takich przygodach. Przyjmują tam w ogóle takie osoby? z gory dziękuje za rzetelne informacje które mi pomogą.
zdjecie uzytkownika
szoban - 2014-11-21 13:51:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja tu robię praktyki i jestem zadowolony. mógłbym zostać na stałe ale nie wiem jeszcze czy mnie zechcą i czy będą w ogóle potrzebowali kogoś takiego jak ja. zobaczymy :)
zdjecie uzytkownika
ryża - 2014-11-24 08:42:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
byłam, pracowałam, dużo się nauczyłam, milionów nie dostawałam, ale nie biedowałam, nie żałuję, potem okazało się, że koksztys jest ogólnie ceniony i chętnie biorą do innych kancelarii. w innych też milionów nie dostałam :P

ogólnie - polecam. nigdzie nie będzie lepiej.
zdjecie uzytkownika
eeemakarena - 2014-11-25 08:34:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, ja pracuję tu od niedawna. ile chciałam dostać, tyle dostałam, pieniądze są co miesiąc na koncie, ludzie mili i fajni, ogólnie jestem zadowolona
zdjecie uzytkownika
miódmalyna - 2014-11-28 09:35:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, weszłam tu bo chciałam poczytać o koksztysie z sentymentu, pracowałam tam kilka lat i niedawno przeniosłam się do innego miasta. z mojej perspektywy firma jest naprawdę godna polecenia każdemu komu chce się choćby w najmniejszym stopniu pracować. ludzie na tyle fajni, że nawet jak byłam chora to wolałam iść do pracy żeby zobaczyć się ze znajomymi z kancelarii. jak w szkole :P
zdjecie uzytkownika
katarzyna - 2014-11-28 15:45:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Miło jest czytać, że wszystko tak jak powinno być. Ponieważ planuję wkrótce aplikować do tej kancelarii interesuje mnie jak wygląda dokładnie wspolpraca? Praktykowane jest profesjonalne podejście do klienta? Chetnie pomagaja nowym pracownikom wdrożyć się? No i najważniejsze- jak z wynagrodzeniem? jakie są to kwoty tak orientacyjnie?
zdjecie uzytkownika
rosomaq - 2014-12-01 09:53:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie wiem jak jest na innych stanowiskach, ale dla młodego prawnika (czyli mnie :)) jest super. przede wszystkim atmosfera. ludzie są naprawdę mistrzami. zabawni, weseli, przyjacielscy. czasami czuję się jak na studiach, do pracy chodzę z ogromna przyjemnością. no wiadomo, pracować trzeba, ale nie pracuje się tu jak "za karę". tak, praktykowane jest profesjonalne podejście do klienta, przede wszystkim dlatego, że wszyscy zdajemy sobie sprawę, że z tego klienta zyjemy. Co do wynagrodzenia - przychodzi na konto, co miesiąc, na czas :) więcej powiedzieć nie można :)
zdjecie uzytkownika
Żorż - 2014-12-02 11:27:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kilka pytań do RZECZYWIŚCIE pracujących w koksztys: 1.jaka jest atmosfera? dojeżdżają ludzi psychicznie? 2.czy wypłaty są regularnie? potrącają za jakieś bzdety typu 5 min. spóźnienia i -100zł? 3.czy trzeba zostawać po godzinach? 4.czy można się tam czegoś nauczyć? 5.czy nowy pracownik traktowany jest po partnersku, czy zawala się go najgorszą robotą której nikt nie chce wykonać? (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Żorż - 2014-12-04 09:19:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kilka pytań do RZECZYWIŚCIE pracujących w koksztys:
1.jaka jest atmosfera? dojeżdżają ludzi psychicznie?
2.czy wypłaty są regularnie? potrącają za jakieś bzdety typu 5 min. spóźnienia i -100zł?
3.czy trzeba zostawać po godzinach?
4.czy można się tam czegoś nauczyć?
5.czy nowy pracownik traktowany jest po partnersku, czy zawala się go najgorszą robotą której nikt nie chce wykonać?
zdjecie uzytkownika
boomboom - 2014-12-04 10:04:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witaj żorż,
ja jestem pracownikiem koksztysa, więc szczerze Ci odpowiem na postawione pytania.
1. atmosfera jest bardzo dobra, z tego co widzę, to ludzie przychodzą do pracy z przyjemnością. jest jak w gronie dobrych znajomych. nikt tu nikogo psychicznie nie dojeżdża. kierownictwo traktuje pracowników po partnersku. oczywiście wymaga się od każdego aby realizował swoje zadania, ale chyba po to się chodzi do pracy.
2. wypłaty sa regularne, zawsze przed czasem. nie ma żadnych potrąceń z pensji! wszystko jak na umowie + dodatki od czasu do czasu.
3. po godzinach nie trzeba zostawać. liczy się przede wszystkim to, abyś dobrze wykonał swoja pracę. rób to jak chcesz, byle skutecznie i sumiennie. ludzie zostają po godzinach ale z własnej woli, aby posiedzieć jeszcze z współpracownikami i pogadać.
4. można się nauczyć, zdecydowanie. ja od początku czułem się traktowany jak ktoś wyjątkowy, jak osoba w która inwestują czas, pieniądze i wiedzę. czułem się jakby chcieli mnie zostawić tu na zawsze. teraz już wiem, że takie podejście jest do każdego pracownika.
5. patrz poprzednie odpowiedzi
Jestem zadowolony, że tutaj trafiłem.
zdjecie uzytkownika
autotua - 2014-12-10 15:35:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Żorż - nawet się nie zastanawiaj - warto, jest bardzo pozytywnie!
zdjecie uzytkownika
mrCrab - 2014-12-11 14:01:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bogu dziękować, że są takie firmy! idealna firma dla każdego prawnika któremu chce się pracować!
zdjecie uzytkownika
maria - 2014-12-12 15:41:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
połączenie korporacji - mnóstwo benefitów z firmą rodzinną - znakomita atmosfera
P O L E C A M
zdjecie uzytkownika
amadeusz chopin - 2014-12-12 18:48:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co do kwestii wypłat i innych finansowych, to ile netto się zarabia w koksztys? bardzo potrzebuję to wiedzieć bo zastanawiam się czy wysłać do nich cv i list motywacyjny, szukam pilnie atrakcyjnego zatrudnienia w takiej braNŻy.bardzo pociesza mnie że piszecie o miłejatmosferze przyjaznej, teraz już tylko kwestia kasy pozostaje
zdjecie uzytkownika
luvluv - 2014-12-15 08:06:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dżentelmeni nie rozmawiają o pieniądzach :) skoro nikt nie narzeka tutaj, a ogólnie z pracy ludzie są bardziej niż zadowoleni, to sam wyciągnij wnioski :)
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-12-15 18:10:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fajnie jest w koksztysie! :)
zdjecie uzytkownika
czosneug - 2014-12-19 08:31:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nikt nie odchodzi stąd z własnej woli, to o czymś świadczy
zdjecie uzytkownika
icek - 2014-12-27 00:05:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro jest tak fajnie w koksztysie, to jak oceniacie szanse na dostanie się do kancelarii? Bowiem skoro ludzie nie chcą odchodzic, to raczej rotacji brak i nowych ogłoszeń pracy pewnie tez. Czy może zwalniani sa Ci kiepscy pracownicy lub kancelaria sie rozwija i co jakis czas te ogłoszenia sie pojawiają?
zdjecie uzytkownika
esbob - 2014-12-29 08:59:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
szanse na dostanie się do koksztysa są duże, z tego co wiem rekrutują niemalże bez przerwy, przy czym nie każdy się nadaje. wiem, że nie biorą kogo się da, byle był, ale ludzi, którzy coś do firmy wniosą (wiedzę i umiejętności) i rzeczywiscie chcą coś osiągnąć. stawia się tu raczej na jakość a nie na ilość, w związku z tym jeżeli jesteś dobrym prawnikiem i chcesz pracować, to znajdziesz tu pracę.
zdjecie uzytkownika
A. - 2015-09-11 22:02:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Taka mi firma windykacyjna a sama nie potrafi zapłacić faktur od stycznia 2015 za zlecone usługi
zdjecie uzytkownika
Koksztys - 2015-09-14 14:26:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W odpowiedzi na wpis A.: Dzień dobry. Grupa Koksztys prowadzi firmę rzetelnie i uczciwie. Jeżeli doszło do jakichkolwiek opóźnień w płatnościach - mogą one wynikać jedynie z przeoczenia. Proszę w tej sprawie o kontakt mailowy: r.wlodarek@koksztys.pl
zdjecie uzytkownika
mrcll - 2015-10-06 19:05:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czemu usuwacie negatywne komentarze pracowników?
zdjecie uzytkownika
Ciekawy - windykacja - 2015-11-06 11:11:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej. Mam pytanie: jak wyglada praca w windykacji terenowej? Bardzo gnebia psychicznie? Trzeba jezdzi nocami? Daja umowę o pracę czy zlecenie?
zdjecie uzytkownika
xa - 2015-11-13 15:03:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Nie marnujcie swojego czasu na tę firmę. Nie warto od samego początku.
zdjecie uzytkownika
Vito Corleone - 2015-11-29 23:56:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile wynosi przeciętna podstawa wynagrodzenia "specjalisty ds. windykacji" ?
zdjecie uzytkownika
koreczek - 2015-12-17 18:48:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, @Vito Corleone podobno zarobki są takie, że miesięcznie możesz wyciągnąć około 3 tysięcy na rękę, także wydaje mi się to być dobrymi zarobkami ;)
zdjecie uzytkownika
centrako - 2016-02-29 17:36:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zgłosiłem we Wrocławiu zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa poprzez naciąganie podstępnym wyłudzaniem usług oferowanych wstępnie przez rozmowę telefoniczną i ignorowanie rezygnacji z usługi, a następnie nękanie firma windykacyjną za faktury które co miesiąc przychodzą.

Polecam również złożyć w zawiadomieniu wniosek o zabronienie tym osobom prowadzenia działalności gospodarczej.
zdjecie uzytkownika
Rozczarowana - 2016-03-01 17:47:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Temat - rozmowa rekrutacyjna. Jeżeli miałabym oceniać firmę wyłącznie po osobie, która ją reprezentuje, to raczej nie byłaby to pozytywna opinia. Wydaje mi się, że zapraszając kogoś na rozmowę kwalifikacyjną, wypadałoby chociaż przez 30 sekund przestudiować jej dokument aplikacyjny. Czułam się zażenowana podczas rozmowy sposobem w jaki była prowadzona i zadawanymi pytaniami, a po rozmowie pozostał jedynie niesmak.
zdjecie uzytkownika
beatka - 2016-03-10 09:37:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może to też jest zależne od stanowiska na które chciałaś rekrutowac, ja będę się starąła u nich o powazne stanowisko managera regionu więc mam pewność że potraktują mnie poważnie
zdjecie uzytkownika
boczek - 2016-03-12 09:43:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rozczarowana, dobrze że jedna osoba nie stanowi o tym co firma robi albo czego nie robi. Według mnie warto spojrzeć z szerszej perspektywy i zastanowić się czy u nich rozwój jest możliwy.
zdjecie uzytkownika
wanda - 2016-03-14 09:47:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
stanowisko managera regionu daje duże możliwości @beatka, ale wiąże się tez z gotowością do częstych podróży służbowych (praca na terenie całego województwa)
zdjecie uzytkownika
iksińska - 2016-04-20 15:15:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś może opisać dokładniej na czym polega praca i zakres obowiązków managera regionu? czy manager jest tylko z nazwy czy faktycznie zarządza grupą sprzedażową lub oddziałem? z góry dziękuję
zdjecie uzytkownika
Romek - 2016-04-20 15:19:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiesz co, w Kancelaria Prawa Gospodarczego KOKSZTYS menagere jest faktycznym menagerzem, takim jak sobie wyobrażasz, nie jest tez tajemnicą, że to jedna z najciekawszych prac w tym regionie, no i naprawde dobrze płatna, z umową i zwrotami za benzynę.
zdjecie uzytkownika
iksińska - 2016-04-20 18:16:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzięki Romek
zdjecie uzytkownika
Kazik - 2016-05-01 10:07:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [iksińska - 2016-04-20 18:16:46]:
Proszę Państwa firma jak widać na zdjęciach jest wielka i tak samo niesumienna. Nie odpowiada na stosowane pisma. Pracownicy celowo lub przypadkiem wprowadzają w błąd. Nigdy ale to nigdy nie można porozmawiać z właścicielami firmy. Dla próby proszę spróbować i podzielić się uwagami. Śmiem twierdzić że firma działa na krawędzi i stąpa po nie cienkim ale mega cienkim lodzie. Pracownicy jak widać z innych źródeł podlegają niezłemu stresowi związanemu z polityką prowadzenia firmy. Polega to na tym że prywatnie pracownicy zdradzają że mają naciski na sposób w jaki mają oddziaływać na na osoby kontaktujące się z kancelarią. Jeśli jesteś kimś kto chce zdobyć DOBRE doświadczenie zawodowe to zastanów się, jeśli chcesz być kimś kto ma szansę mieć sporo problemów to praca dla Ciebie.
zdjecie uzytkownika
Koksztys - 2016-05-04 14:40:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzień dobry

W odpowiedzi na Pana wpis chciałem poinformować, iż pełnię funkcję Prezesa Zarządu Koksztys S.A. Z ubolewaniem przyjąłem Pana, niesłuszne według mnie, zarzuty o nierzetelności naszej firmy. Bardzo proszę o kontakt bezpośrednio do mnie pod numerem telefonu (usunięte przez administratora)Pozdrawiam – Amadeusz Krawczyk.
zdjecie uzytkownika
maszto - 2016-05-05 12:30:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Koksztys' wszelkie spory i spawy powinny załątwiane byż bezposrednio miedzy pracodawca i pracownikiem, nikt nie rozpatruje spraw tutaj na forum, kazdy jest dorosly i powinien wiedziec co robi.
zdjecie uzytkownika
Kazik - 2016-05-15 11:25:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maszto - 2016-05-05 12:30:48]:
Szanowny Panie Amadeuszu Krawczyk Prezesie firmy niech mnie Pan mnie nie rozśmiesza!!! Staram się z Panem skontaktować już długi czas a Pan wypisuje takie bzdury. Pana zdaniem niesłuszne zarzuty to niech szanowny Pan wskaże gdzie jest podany do Pana oficjalny mail lub telefon. Panie Amadeuszu nadal pogłębia Pan negatywne wrażenia jakie mam po wielu próbach kontaktu z Panem.
zdjecie uzytkownika
Miro - 2016-05-16 15:35:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Popieram że łatwiej w środku lata nad morzem pojeździć na nartach po śniegu niż dodzwonić się do szefostwa firmy. Wpis Pana Prezesa to czyste brednie lub sam nie wie co się dzieje w firmie.
zdjecie uzytkownika
Koksztys - 2016-05-16 17:20:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowni Państwo. W dalszym ciągu oczekujemy na kontakt z Państwa strony – niestety w poprzednim wpisie administrator wykreślił numer telefonu. Proszę w takim razie o kontakt mailowy – a.krawczyk@koksztys.pl
zdjecie uzytkownika
Zbig - 2016-05-20 09:31:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Omijać szerokim kołem. Dlaczego? To prawda że otrzymanie odpowiedzi, kontakt graniczy z cudem. Wiem wiem cuda się zdarzają. Pisanie nic nie daje, proszenie nic nie daje. Szanowny Panie Prezesie nie kontroluje pan pracy swojej firmy lub przyzwala na takie praktyki co jak widać przekłada się na niezadowolonych.
zdjecie uzytkownika
Koksztys - 2016-05-20 14:04:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowny Panie. Do tej pory nikt nie skontaktował się z naszą firmą mimo, iż o taki kontakt usilnie zabiegamy. Ponawiamy prośbę – proszę wysłać na adres mailowy: a.krawczyk@koksztys.pl opis sprawy i wyjaśnienie na czym polega problem.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: spotkanie 1: mała sala konferencyjna, radca prawny i prawnik. Pytania ogólne o doświadczenie i z zakresu prawa.
spotkanie 2: sala gdzie pracują, dużo ludzi, natłok ale fajna atmosfera, do wypełnienia test opinia prawna o jakiejś umowie.
spotkanie 3: z kierowniczką, pytania ogólne o plany na przyszłość, zainteresowania, co wiem o firmie. krótko ale konkretnie.
Pytania: zakres dziedziny prawa gospodarczego i cywilnego
plany na przyszłość i zainteresowania
test wiedzy ogólnej
opinia o umowie
zdjecie uzytkownika
Katerina - 2016-05-27 11:20:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam same złe wspomnienia związane z tą firmą. Co do wpisów Pana prezesa pozostawiam bez komentarza. Jako prawnik nie wie pan że umieszczanie telefonu we wpisach będzie usunięte. Gdyby Pan sprawdził co robią podwładni pewnie wszystko byłoby ok. Pan natomiast znowu nieudolnie próbuje prosić zapraszać i oczekiwać na co - pytam na co na kolejne upokarzanie dobijających się. Jest Pan prawnikiem więc znane są Panu fajne psychologiczne sztuczki typu ą, ę itd. A może zamiast usilnie prosić o kontakt to zabrać się do pracy i odpowiedzieć na te pisma które zalegają od miesięcy. Zawiodłam się na tej firmie i na bezczelnym nie odpowiadaniu na pisma. Jeszcze bardziej bezczelnym wpisom Pana panie prezesie. Na pytanie o opis sprawy to problem tkwi w Panu. Jak mówią ryba psuje się od głowy.
zdjecie uzytkownika
Koksztys S.A. - 2016-05-30 15:41:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z uwagi na ostatnie wpisy na forum Go Work KOKSZTYS S.A. informujemy, że indywidualne sprawy pracownicze nie będą omawiane i komentowane na forum ponieważ może to godzić zarówno w interesy Grupy KOKSZTYS S.A. jak też obecnych lub byłych pracowników. Wcześniejsze próby przekazywania kontaktu bezpośrednio do Prezesa Zarządu nie przyniosły w naszej ocenie zamierzonego efektu choć działanie takie uważamy za niestandardowe. Mimo to, aby wyjść naprzeciw oczekiwaniom, taką podjęliśmy decyzję. Aby w maksymalny sposób przybliżyć jednak kontakt ze Spółką w sprawach z obszaru HR w najbliższym czasie podamy do wiadomości specjalnie dedykowany adres e-mail do kontaktów w sprawach indywidualnych, szanując prywatność zarówno naszych byłych, obecnych i przyszłych pracowników.
Biuro Zarządu KOKSZTYS S.A.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Koksztys Biuro sp. z o.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Koksztys Biuro sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert