Koksztys Biuro sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o Koksztys Biuro sp. z o.o.

iksińska 2016-04-20 15:15
czy ktoś może opisać dokładniej na czym polega praca i zakres obowiązków managera regionu? czy manager jest tylko z nazwy czy faktycznie zarządza grupą sprzedażową lub oddziałem? z góry dziękuję
iksińska 2016-04-20 18:16
dzięki Romek
Kazik 2016-05-01 10:07
Proszę Państwa firma jak widać na zdjęciach jest wielka i tak samo niesumienna. Nie odpowiada na stosowane pisma. Pracownicy celowo lub przypadkiem wprowadzają w błąd. Nigdy ale to nigdy nie można porozmawiać z właścicielami firmy. Dla próby proszę spróbować i podzielić się uwagami. Śmiem twierdzić że firma działa na krawędzi i stąpa po nie cienkim ale mega cienkim lodzie. Pracownicy jak widać z innych źródeł podlegają niezłemu stresowi związanemu z polityką prowadzenia firmy. Polega to na tym że prywatnie pracownicy zdradzają że mają naciski na sposób w jaki mają oddziaływać na na osoby kontaktujące się z kancelarią. Jeśli jesteś kimś kto chce zdobyć DOBRE doświadczenie zawodowe to zastanów się, jeśli chcesz być kimś kto ma szansę mieć sporo problemów to praca dla Ciebie.
8
Koksztys 2016-05-04 14:40
Dzień dobry

W odpowiedzi na Pana wpis chciałem poinformować, iż pełnię funkcję Prezesa Zarządu Koksztys S.A. Z ubolewaniem przyjąłem Pana, niesłuszne według mnie, zarzuty o nierzetelności naszej firmy. Bardzo proszę o kontakt bezpośrednio do mnie pod numerem telefonu (usunięte przez administratora)Pozdrawiam – Amadeusz Krawczyk.
3
Kazik 2016-05-15 11:25
Szanowny Panie Amadeuszu Krawczyk Prezesie firmy niech mnie Pan mnie nie rozśmiesza!!! Staram się z Panem skontaktować już długi czas a Pan wypisuje takie bzdury. Pana zdaniem niesłuszne zarzuty to niech szanowny Pan wskaże gdzie jest podany do Pana oficjalny mail lub telefon. Panie Amadeuszu nadal pogłębia Pan negatywne wrażenia jakie mam po wielu próbach kontaktu z Panem.
7
Miro 2016-05-16 15:35
Popieram że łatwiej w środku lata nad morzem pojeździć na nartach po śniegu niż dodzwonić się do szefostwa firmy. Wpis Pana Prezesa to czyste brednie lub sam nie wie co się dzieje w firmie.
5
Koksztys 2016-05-16 17:20
Szanowni Państwo. W dalszym ciągu oczekujemy na kontakt z Państwa strony – niestety w poprzednim wpisie administrator wykreślił numer telefonu. Proszę w takim razie o kontakt mailowy – a.krawczyk@koksztys.pl
1
Zbig 2016-05-20 09:31
Omijać szerokim kołem. Dlaczego? To prawda że otrzymanie odpowiedzi, kontakt graniczy z cudem. Wiem wiem cuda się zdarzają. Pisanie nic nie daje, proszenie nic nie daje. Szanowny Panie Prezesie nie kontroluje pan pracy swojej firmy lub przyzwala na takie praktyki co jak widać przekłada się na niezadowolonych.
3
Koksztys 2016-05-20 14:04
Szanowny Panie. Do tej pory nikt nie skontaktował się z naszą firmą mimo, iż o taki kontakt usilnie zabiegamy. Ponawiamy prośbę – proszę wysłać na adres mailowy: a.krawczyk@koksztys.pl opis sprawy i wyjaśnienie na czym polega problem.
Olka 2016-05-30 08:36
Szkoda słów. Popieram ostatnie wpisy.
3
Koksztys S.A. 2016-05-30 15:41
Z uwagi na ostatnie wpisy na forum Go Work KOKSZTYS S.A. informujemy, że indywidualne sprawy pracownicze nie będą omawiane i komentowane na forum ponieważ może to godzić zarówno w interesy Grupy KOKSZTYS S.A. jak też obecnych lub byłych pracowników. Wcześniejsze próby przekazywania kontaktu bezpośrednio do Prezesa Zarządu nie przyniosły w naszej ocenie zamierzonego efektu choć działanie takie uważamy za niestandardowe. Mimo to, aby wyjść naprzeciw oczekiwaniom, taką podjęliśmy decyzję. Aby w maksymalny sposób przybliżyć jednak kontakt ze Spółką w sprawach z obszaru HR w najbliższym czasie podamy do wiadomości specjalnie dedykowany adres e-mail do kontaktów w sprawach indywidualnych, szanując prywatność zarówno naszych byłych, obecnych i przyszłych pracowników.
Biuro Zarządu KOKSZTYS S.A.
Maniek 2016-07-09 17:58
Omijać i to BARDZO szerokim kołem.
7
Mor 2016-07-22 15:40
Wiem, że teraz szukają negocjatora do działu windykacyjnego. W opisie stanowiska mają: telefoniczne nawiązywanie kontaktu z klientami banku, wyjaśnianie przyczyn opóźnień w zakresie płatności, motywowanie klientów do zapłaty, realizowanie planów w zakresie kwot odzyskanych. Wysłałem aplikacje na rekrutacja.kadry@koksztys.pl Czekam teraz na odpowiedź. Moja kumpela tam pracowała, mówi że bardzo spoko, choc podobno nie jest łatwo sie tam dostac. Jak cos odpowiedżą dam znać.
Mor 2016-07-25 11:54
Z tego co wiem, to jest wielu chętnych, ale też wymagania maja wysokie, tak czy inaczej warto pisac, może odpowiedzą
rob 2016-07-27 15:10
Gdzies widziałem, chyba na ich stronie, że szukaja informatyka
ttt 2016-07-27 15:34
a coś więcej wiesz?
rob 2016-07-28 11:01
Koordynator Help Desk w Dziale IT
zakres podstawowy: koordynowanie pracy help desk, wykonywanie zadań typowych dla help desk w zakresie hardware i software, prowadzenie czynności administracyjnych w odniesieniu do rozwiązań informatycznych oraz obsłudze aplikacji typu ERP w tym diagnozowanie problemów, naprawa błędów i wdrażanie nowych projektów oraz konfiguracja nowych rozwiązań informatycznych. Cv wysyłać na adres biuro@koksztys.pl
Paweł 2016-07-28 13:44
Ktoś wie na czy polega windykator terenowy/objazdowy ? co robi taka osoba, i ogólnie warunki na jakich pracuje ? będę wdzięczny za odpowiedź ;)
Karol 2016-07-28 14:02
Kak wygląda praca windykatora terenowego ? będę wdzięczny za informacje .
rob 2016-07-28 14:54
Osoba doradzająca dłużnikowi przy spłacie jego zobowiązań. Sporządza raporty, foto-dokumentację, dostarcza listy. Czas pracy zależy wyłącznie od niego, bo sam sobie go organizuje. Musi to być człowiek bardzo mobilny, lubiący jeździć prawie cały dzień.
rob 2016-09-07 09:09
Szukają do pracy w sekretariacie - Stanowisko:
Pracownik Sekretariatu
Wymagania:
wykształcenie wyższe lub średnie
min. roczne doświadczenie na podobnym stanowisku
komunikatywna znajomość języka angielskiego
obsługa urządzeń biurowych i poczty elektronicznej
znajomość pakietu Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint)
Obowiązki:
obsługa biurowa Recepcji, Sekretariatu i Zarządu
obsługa telefoniczna Recepcji i Sekretariatu
obsługa wyjazdów służbowych Zarządu
prowadzenie kalendarza Zarządu
wprowadzanie części faktur do systemu
przygotowywanie pism na zlecenie Zarządu
inne tematy operacyjne zlecone przez Zarząd
Rodzaj umowy:
umowa zlecenie z możliwością przejścia na umowę o pracę
CV na adres: kancelaria@koksztys.pl w tytule Pracownik Sekretariatu

Pantera 2016-09-12 13:04
A myślicie, że takiej sekretarkę zapłacą chociaż te 1800-2000 zł na rękę, czy nie ma opcji?
zainteresowany 2016-09-12 21:32
a jak wygląda sprawa płatności za faktury, jeśli chciał bym podją pracę w ramach o współpracę gospodarczą? jakie terminy płatności?
Ruda-92 2016-10-07 00:21
Normalna firma. Bez mobbingu, bez kosmicznych wymogów i wymuszanych nadgodzin. Dużo złych opinii od studentów, którzy pierwszy raz w życiu zaczęli pracę. Atmosfera na plus, zarobki jak wszędzie- mogłyby być wyższe ale to PL nie DE. Doceniają starania pracowników. I nie czuć wyższości przełożonych nad zwykłymi pracownikami.
1
ona 2016-11-25 23:30
Bardzo proszę o opinie o firmie, jak jest z wynagrodzeniem, jakie są przedziały dla windykatora telefonicznego?
Sukces 2017-01-24 18:15
Znam firmę i wiem, że są solidni i ok dla pracowników. Atmosfera wśród ludzi jest również dobra, człowiek idzie do pracy bez strachu!. Jeśli ktoś chce zarabiać jako sekretarka 3 tyś. to może poszukać innej firmy.
Śmiech na sali 2017-02-10 18:31
Aplikantowi II roku aplikacji ze sporym doświadczeniem proponują netto 1600 zł, firma nieporozumienie.
2
Karol 2017-02-12 19:57
Szanowny aplikancie, musisz się jeszcze sporo uczyć żeby oczekiwać wyższych zarobków. Na razie firma musi szkolić młodych pracowników a to są wymierne koszty. Koksztys to profesjonaliści i nikt tego nie zmieni wpisami.
Kola 2017-02-19 16:29
Koksztys to profesjonalna kancelaria i nie może sobie pozwolić na błędy. Przed klientem nie ma tłumaczenia.
Dominika 2017-03-14 18:00
Co nowego słychać w Koksztys Biuro sp. z o.o.? Ostatnio bardzo mało wpisów.
rob 2017-04-21 10:28
szukają ludzi do pracy na stanowisku konsultantów - info na ich fb, podobno dobrze płacą, kumpela się do nich dostała
Luka 2017-04-22 20:13
KoksztysSA ma trudną rolę do wykonania, praca jest bardzo stresująca. Nie dziwi mnie, że niektórzy uciekają bo nie każdy wytrzymuje presje i stres. Widocznie mają teraz gorszy czas ale tak już bywa. ?
Kola 2017-05-01 17:26
Myślę, że spokojnie poradzą sobie z rotacją pracowników, to nic dziwnego raczej normalne . Pracuje już kilka lat, tak było i jest ponieważ ludzie zmieniają domy.
Karol 2017-05-10 09:10
Rodzaj działalności nie sprzyja miłym opiniom. Ściąganie długów to trudna działalność do tego bardzo stresująca.
Kokos 2017-05-25 22:00
Koksztys Biuro sp. z o.o. nie łatwego charakteru działalności. Z całą pewnością praca jest dla ludzi stresująca ale jeśli już ktoś wybrał ją to powinien być zadowolony. Wyniki pracy wpływają przecież na pozycję firmy i w konsekwencji na nasze zarobki.
Mor 2017-06-02 11:43
szukają do pracy

PRACA WAKACYJNA OD ZARAZ!

Kancelaria Prawa Gospodarczego Koksztys poszukuje osób do pracy w okresie wakacyjnym.

Zakres prac:
- kontakt z sądami, komornikami,
- sporządzanie pism procesowych,
- wykonywanie innych czynności z zakresu pomocy prawnej

Stawka: 13 zł brutto/godzinę

Kontakt: Dagmara Juszczyszyn
d.juszczyszyn@koksztys.pl
Tel. 71 33 51 452

Adres: ul. Objazdowa 50, 54-513 Wrocław
Zainteresowana 2017-06-03 20:53
A firma miesci sie na objazdowej czy na armi krajowej we wroclawiu ?
Kokos 2017-06-04 22:36
Myślę, że taka firma jak Koksztys zawsze będzie miała wielu wrogów co jest związane z charakterem działalności jaką prowadzą. Jeśli ktoś to lubi będzie mu tu dobrze.
3
Mor 2017-06-05 12:40
Na objazdowej 50 na Żernikach
Mor 2017-06-09 12:37
Szukaja też do działu windykacji. dzwoniłem - dają umowę o pracę, ale opłaca się też zlecenie na akord - płacą 14 zł brutto za godzine, godziny pracy wybierasz sobie sam. Niżej ich oferta

Specjalista ds. windykacji
Twoja praca będzie polegać na:
• telefonicznym kontakcie z Klientami
• doradzanie Klientom najlepszych rozwiązań dotyczących ich zobowiązań
• prowadzenie negocjacji na etapie polubownym
• realizacja zadań własnych oraz zespołowych
• realizacji standardów jakości

Oferujemy:
• zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę
• elastyczny czas pracy
• umiejętności negocjacyjne przydatne również w życiu codziennym
• szkolenia wdrożeniowe
• ciekawe perspektywy dalszego rozwoju w ramach dużej grupy kapitałowej
- bogaty pakiet socjalny m.in. Karta Multisport

czego wymagamy
• wykształcenia min. średniego
• wysokiej kultury osobistej
• dobrej dykcji i łatwości formułowania myśli
• doświadczenie w pracy na Call Center będzie dodatkowym atutem.

Zainteresowane osoby prosimy o wysyłanie aplikacji na adres: i.kwinta@koksztys.pl lub kontakt: 71 33 51 497
1
Kokosik 2017-06-11 18:56
@Mor Czy te informacje które podajesz są sprawdzone? Wydaje się, że warunki nie są złe, ciekawe tylko czy biorą pod uwagę efekty pracy, czyli ściągalność bo to jest dopiero zysk firmy. Fajnie, że podpisują umowę o pracę.
Mor 2017-06-13 11:19
Zadzwoń, zapytaj - ja jestem umówiony na rozpoczęcie od 1 lipca, dają premie od ilości pozytywnie zalatwionych spraw.
Krychu 2017-06-16 21:08
Słyszałem , że Koksztys Biuro jest całkiem spoko firmą, wiadomo że charakter pracy jest mało przyjemny ale to też trzeba robić. Mam doświadczenie w takiej pracy i jedno pytanie z nadzieją, że ktoś mi podpowie. Jak się pracuje i czy poza kasa jest pakiet socjalny?
Karina 2017-06-30 11:59
Jak się pracuje w firmie? Charakter pracy nie należy do przyjemnych więc może udzielać się nerwowa atmosfera? Czy oferta dla specjalisty ds. windykacji jest jeszcze aktualna? Czy da się tu dobrze zarobić?
Mor 2017-06-30 12:11
Zadzwoń i zapytaj - praca na windykacji Kontakt: Ireneusz Kwinta i.kwinta@koksztys.pl Tel. 71 33 51 497
albo na sprzedaży - Zadzwoń - /71/ 33 51 589 Przyślij CV - a.marszalek@koksztys.pl


Koksztyk 2017-07-14 11:14
Jeślim ktoś idzie do pracy w firmie to z całą pewnością wie jaki rodzaj działalności prowadzą. Nie jest to łatwa praca i może właśnie to jest przyczyną, że niektórzy bardzo skarżą się na firmę? Nieporozumienie!
Dominika 2017-08-04 06:57
@Koksztyk czy firma zapewnia pracownikom socjal? Dla wielu osób jego brak, może świadczyć negatywnie o pracodawcy. Jak to działa w tym przypadku?
Kubala 2017-08-10 10:14
Koksztys prowadzi trudny rodzaj działalności, z całą pewnością ma wielu wrogów. Czy to się nam podoba czy nie takie firmy muszą funkcjonować. Firma nie ma żadnych nowych ofert pracy i szkoda. Podoba mi się taka praca i nie mylcie z wyżywaniem się na dłużnikach!
Dominika 2017-08-18 09:22
Każdy rodzaj pracy ma jakąś swoją specyfikę @Kubala i nie każdy musi kojarzyć Koksztys Biuro z wyżywaniem się na dłużnikach, Odnośnie ofert pracy, rzeczywiście ich teraz brakuje, czy ktoś wie jak biuro reaguje na przesyłanie zgłoszeń, bez aktualnie trwającej rekrutacji?
Dominika 2017-09-26 07:43
@Lorne70 to, o czym wspominasz raczej wpisuje się w kategorie „benefitów” pozapłacowych. Nie są one wcale takie popularne w innych firmach. Natomiast czy socjal sam w sobie funkcjonuje w Koksztys Biuro? Można liczyć np. na dofinansowanie do wakacji dla dzieci, paczki na święta?
Zostaw swoją opinię o Koksztys Biuro sp. z o.o. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Koksztys Biuro sp. z o.o.