Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o " SKOBUD " PRZEDSIęBIORSTWO ROBóT BUDOWLANYCH

Pracowałeś w firmie " SKOBUD " PRZEDSIęBIORSTWO ROBóT BUDOWLANYCH i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-06-06 10:31:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja pracowałem w Skobudzie do Końca i znam dobrze przyczyny problemów. Jakoś nikt tu nie pisze o 10mln nie zapłaconych przez państwową firmę na rzecz skobudu, kolejnych 8mln których nie zapłacili inni inwestorzy! też mam niezapłacone wynagrodzenie za kilka miesięcy (choć ponoć coś ruszy) i jestem zły, ale wiem że Zarząd wpakował kupę prywatnej kasy i zdrowie żeby ratować sytuację i że też zostali oszukani przez inwestorów, pracowników itd. Z tego co wiem to prezesi mają pozakładane firmy, ale jeszcze nic nie robią- wystarczy popatrzyć w sprawozdania finansowe tych firm- ale przecież łatwiej opluwać niż pomyśleć!
Pan Studencki nie był nigdy Prezesem i nie ma brata- ale szukajmy dalej taniej sensacji.
zdjecie uzytkownika
hopek - 2014-06-06 14:19:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2014-06-06 10:31:46]:
czyli jest Twoim zdaniem jeszcze szansa na to , że skobud odbije się od dna i wyjdzie znowu na prostą?
zdjecie uzytkownika
aaa - 2014-06-06 18:52:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nic się nie odbije.... Została ogłoszona upadłość i zostało to podane do publicznej wiadomości, jest wyznaczony syndyk i to oznacza koniec!!!
Może i Zarząd wpakował kupę prywatnej kasy, ale chyba coś im zostało bo dalej bujają się furami... Ja swoją jedyną musiałem sprzedać, żeby zapłacić podatki od niezapłaconych faktur. Oni działają dalej (tylko pod innymi nazwami) a ja dzięki nim poszedłem na dno... Więc bym ich tak nie żałował. I nikt mi nie wmówi, że pozostawili siebie bez środków do życia tak jak pozostawiali swoich klientów i pracowników. Miesiącami prosiłem ich o pieniądze, potrafili tylko zwodzić. Ty pracowniku jesteś co najwyżej kilka wypłat w d..., a dla usługodawców to nie oznaczało tylko pracy za darmo, ale też płacenie zusów, podatków i wypłat swoim ludziom.... Więc skończ z tym miłosierdziem.
zdjecie uzytkownika
były100 - 2014-06-09 14:24:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy to prawda że 10.06.maja byc wypłacane zaległe wypłaty ???
zdjecie uzytkownika
do były100 - 2014-06-09 21:58:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Były100 a kto ci niby te wypłaty zrobi? nieistniejąca firma? wszystko co po niej pozostało jest teraz we władaniu syndyka, więc nie wiem skąd masz takie info...
zdjecie uzytkownika
były100 - 2014-06-10 07:16:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do były100;widocznie ty jestes malo poinformowany, bo oprócz syndyka pracują jeszcze ksiegowa,kadrowa,oraz baza
zdjecie uzytkownika
... - 2014-06-10 16:36:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ciekawe, że w nieistniejącej firmie pracuje kadrowa....
Może nie jestem doinformowany, ale jedyne informacje które posiadam mam od sędziego który prowadził moją sprawę przeciwko skobudowi. Zresztą można sobie poczytać w Monitorze...
zdjecie uzytkownika
hopek - 2014-06-10 22:02:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie rozumiem. W takim razie w skobudzie znajdę teraz tylko tego syndyka czy i pewna część kadry tu nadal pracuje?
zdjecie uzytkownika
fjfj - 2014-06-11 05:51:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie chcę się wymądrzać, ale przez rok walczyłem ze skobudem w sądzie (bezskutecznie, bo sąd wydawał dziwne decyzje). w ostatnim moim pismie z sądu wyraźnie zostało napisane że wszystkie sprawy przeciwko s. zostają zawieszone wskutek postanowienia o upadłości. Zostało mi też wyjaśnione że od tego momentu nikt ze skobudu nie może już władać żadnymi pieniędzmi, gdyż wszystko zabiera syndyk i będzie na podstawie listy wierzycieli tworzył listę podziału, a firma s. owszem istnieje ale jest w upadłości likwidacyjnej,co oznacza, że nie może wydać już nawet swojej złotówki... Dlatego dziwi mnie, jakie wypłaty??? Nawet komornik już nie ma prawa siąść na nich a co dopiero jakieś wypłaty....Myślę, że jakichkolwiek wypłat można spodziewać się za xxx miesięcy, bo przecież sam termin składania wniosków o uwzględnienie wierzytelności wynosi 3 miesiące. jakoś nie sądzę, aby ktoś był uprzywilejowany i dostał coś wcześniej.... Owszem, dowiedziałem się, że pracownicy są najbardziej uprzywilejowani, ale nawet oni zostaną "uznani" dopiero po sporządzeniu całego planu podziału... To tyle ode mnie.
zdjecie uzytkownika
Mandaryna - 2014-06-11 22:40:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
studencki był wice prezesem
zdjecie uzytkownika
nieznany - 2014-06-22 22:52:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szukam kontaktu z grzesiem ktory budowal oparzeniowke w siemianowicach sl
zdjecie uzytkownika
hopek - 2014-06-30 15:52:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [nieznany - 2014-06-22 22:52:19]:
to wystarczy pewnie wybrać się do siedziby skobud i po znajomości złapać informacje. Nie powinni robić problemu
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-07-02 07:07:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nieznany - 2014-06-22 22:52:19]:
Niewiem czy o tego chodzi ale on był kierownikiem od elektryków,może będzie na Debowych Tarasach w katowicach.
zdjecie uzytkownika
pp - 2014-07-02 22:46:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to jeszcze dalej pracują
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2014-07-15 23:59:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam . Czy ktoś może nas pokierować gdzie i do kogo zgłaszać roszczenia finansowe co do firmy Skobud . Będę wdzięczny , Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
nieznajoma - 2014-07-16 16:38:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pozdro dla :grzesia od kogos kto pracowal w biedronce w siemianowicach sl
zdjecie uzytkownika
lopez - 2014-09-07 17:08:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skobud jest firmą w której nie jeden młody inżynier chciałby się znaleźć... bardzo duże doświadczenie w generalnym wykonawstwie oraz fakt, wielu ciekawych różnorodnych realizacji świadczy o tym , że firma zaszła już bardzo daleko w sowim rozwoju. Czy ktoś z Was mógłby mi napisać jak wyglądają warunki samej pracy w Skobudzie?
zdjecie uzytkownika
MOJA - 2014-10-04 20:11:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2014-06-06 10:31:46]:
witaj pracuje tam jeszcze Piotr M.
zdjecie uzytkownika
pari - 2014-10-05 01:36:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lopez - 2014-09-07 17:08:44]:
oj ja niestety nie podzielam Twojego zdania. Musisz mieć jakieś naprawdę przestarzałe informacje o tej firmie. Z tego co mi wiadomo to Skobud obecnie jest w stanie upadłości także ciężko jest tu chyba mówić o wielkiej i potężnej firmie. Może tak było kiedyś , ale obecnie niestety nie dzieje się tu najlepiej
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2014-12-30 04:06:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skończyłam w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl kierunek Opiekun Medyczny, trwał tylko 1 rok, byłam bardzo zadowolona z zajęć, świetni nauczyciele, praktycy, ciekawe zajęcia. Po tym jak zdałam egzamin szkoła zaproponowała mi pracę w zawodzie w Niemczech. Jestem bardzo zadowolona z wyboru!!!
zdjecie uzytkownika
trupek - 2014-12-30 04:07:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tą upadłością skobudu to pewne info? bo chciałem to sprawdzić w necie ale internet jakoś milczy na ten temat a podobno czego w internecienie ma to nie istnieje i tak trochę zgłupiałem w tym przypadku. Czy ktoś ma jakieś ofijalne info na czym to sprawa w tym przedsiębiorstwie budowlanym stanęła? będę wdzięczny za info.
zdjecie uzytkownika
jaaa - 2014-12-30 14:37:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
trzeba pytać w sadzie.... od dawno s jest w upadłości likwidacyjnej, syndyk dzieli ochłapami.... że niby trudna sprawa hehe
zdjecie uzytkownika
lolek - 2015-04-28 10:05:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawda jest taka, że kasa dodaje animuszu i pewności siebie Panowie prezesi firmy SKOBUD. Niestety ilorazu inteligencji nie podniesie. Ani wam ani innym podobnym. Jak się bierze kredyty to trzeba je spłacać. Sprawdza się też firmę zamawiającą. Tego wam zabrakło-MYŚLENIA I WYOBRAŹNI!!!
zdjecie uzytkownika
erni - 2015-07-20 02:18:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kurcze, niestety nie uświadczy się także strony internetowej skobudu. Przejrzałem interent i nic. Na jakiś tam różnych stronach jest informacja conieco min. - że zajmują się usługami ogólnobudowlanymi-obsługą w zakresie całego procesu inwestycyjnego-projektowaniem, prowadzeniem i wykonawstwem robót budowlanych. Ale nic własnego w sieci nie mają.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-07-31 12:45:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam Technika masażystę, zawód który jest wieczny. Ja skończyłem w Goworku szkołę policealną www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolony. Duże umiejętności nauczyciela pomogły mi poznać wszystkie techniki wykorzystywane w tym zawodzie. Nowoczesne pracownie i materiały które dostaliśmy od szkoły zapewniły że z wysokim wynikiem zdałem egzamin Państwowy. Bez problemu znalazłam prace w salonie masażu i nareszcie zarabiam godne pieniądze!!
zdjecie uzytkownika
Piotr GLOD - 2015-07-31 12:46:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowalem w skobudzie w 2014 r Prezes konkretny wyplacili nam co do grosza kier.p.Waldemar tez jak sie ktos przyklada solidnie do pracy to nie ma problemow firma spoko
zdjecie uzytkownika
hopek - 2015-09-01 02:20:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w firmię kilka lat temu i uważam , że tamten czas spędzony w tym miejscu na pewno nie był czasem straconym. Teraz w pracy jest mi sporo łatwiej bo dużo się tutaj nauczyłem. Nie mniej w Skobudzie oczywiście nie można myśleć tylko o pozytywnych sprawach. Wiadomo , że jest kilka minusów o których nalezy wspomnnieć
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie " SKOBUD " PRZEDSIęBIORSTWO ROBóT BUDOWLANYCH

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy " SKOBUD " PRZEDSIęBIORSTWO ROBóT BUDOWLANYCH?
Zadaj pytanie
alert