Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o " SKOBUD " PRZEDSIęBIORSTWO ROBóT BUDOWLANYCH

Pracowałeś w firmie " SKOBUD " PRZEDSIęBIORSTWO ROBóT BUDOWLANYCH i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
....... - 2014-05-08 10:31:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja o tym wiem z sądu właśnie - wystarczy zadzwonić do wydziału gospodarczego. Trzeba sobie teraz dopilnować by znaleźć się na liście wierzycieli i załapać na ewentualny podział majątku.... Choć wątpię, zeby po spłaceniu Skarbówki i ZUSU było jeszcze coś do podziału...
zdjecie uzytkownika
AAA - 2014-05-15 16:36:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak się było pracownikiem firmy też trzeba pisać wniosiek, aby znaleść się a liście wierzycieli? czy należność uwzględniona jest z urzędu?
zdjecie uzytkownika
..... - 2014-05-16 06:14:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Z tego co wiem każdy musi zgłosić wniosek...ale to prosta formuła. Będzie to jednak możliwe,gdy upadłość zostanie podana do publicznej wiadomości (czyt.Monitor Sądowy i Gospodarczy) tam zapewne będą potrzebne dane takie jak sygnatura akt i wyznaczeni sędziowie.
Swoją drogą nieźle się wycwanili z tą upadłością-zostawili ludzi na bruku a sami naotwierali spółek.... I biznesmenują od nowa....
zdjecie uzytkownika
Skoczylas - 2014-05-20 03:39:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przede wszystkim można mieć żal, że egzekwowanie takich 'długów' jest karalne, bo wtedy dużo osób chyba by straciło na tym.
zdjecie uzytkownika
qqq - 2014-05-23 00:27:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Została już podana upadłość do publicznej wiadomości,albo gdziekolwiek czy jeszcze nie?
zdjecie uzytkownika
kkk - 2014-05-23 06:20:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [qqq - 2014-05-23 00:27:55]:
Nie. i jest to dość podejrzane.
zdjecie uzytkownika
hopek - 2014-05-24 12:56:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Twoja sprawa jest z powództwa pracownika czy klienta? przez rok nie ruszyliście nawet odrobinę do przodu?
zdjecie uzytkownika
iiiiii - 2014-05-24 19:04:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hopek - 2014-05-24 12:56:44]:
z powództwa klienta.
Nie ruszyliśmy nic.
Zanim sędzia spojrzał na pozew (który swoją drogą kosztował mnie ok.5tys.) minęło kilka miesięcy. Wydał oczywiście nakaz zapłaty,ale Skobud się sprzeciwił (co prawda sprzeciw rozśmieszył samego sędziego,bo brzmiał mniej więcej tak: lecę klientowi xxxxx złotych i jestem mu wdzięczny za dostarczenie usług, ale kasy nie zapłacę bo nie mam jakbym miał to był dał. Oczywiście sędzia chciał ten sprzeciw odrzucić ale nie zrobił tego, bo skobud przysłał sprzeciw w jednym egzemptlarzu, tym samym celowo dał sądowi kolejnych kilka miesięcy na upomnienie by dosłali drugi egzemptlarz. Następnie skobud złożył wniosek o upadłość układową, ale ponieważ ich na nią nie stać dostali postanowienie o upadłości likwidacyjnej. Teraz zastanawia mnie dlaczego nie jest jeszcze tworzona lista wierzycieli????? kolejny wał?
Skutki:
- kilka miesięcy darmowego niewolnictwa dla firmy skobud
- opłacenie daniny dla państwa - kilkanaście tysięcy złotych podatku od niezapłaconych faktur
- parę tysięcy wchłoniętych przez sąd (nie do odzyskania w tym przypadku)
- koszty pism procesowych
- nie wspominam o stratach moralnych,psychicznych i innych.
Polecam wpisać nazwiska panów prezesów w google. Chyba są naprawdę dobrzy w prowadzeniu biznesów bo aż roi się od firm którymi kierują. a ja będę latami spłacał długi.
Do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to wszystko.
zdjecie uzytkownika
Mandaryna - 2014-05-25 15:25:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem ta 4 lat do 2009 było okej ale prezesi studencki [usunięte przez admina] i jego brat i paru inych bawili się dobrze zmieniali auta jak rękawicki ..Ludzi pozwalniali podwykonawcom nie pozapłacali kierownikom podobno tez .
zdjecie uzytkownika
hopek - 2014-05-25 22:55:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
to widać, że mają dobre zaplecze prawników skoro wpadli na ten pomysł i dzięki czemu zyskali kilka dobrych miesięcy względnego spokoju
zdjecie uzytkownika
oszukani - 2014-06-05 10:09:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
masakra !!!!!!!!!!! z ta firma urzeramy sie już półtora roku....
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
hopek - 2014-06-05 13:37:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [oszukani - 2014-06-05 10:09:41]:
Wy się użeracie? to znaczy kto właściwie. Byliście klientami Skobudu i nie udało im się dotrzymać terminów?
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-06-06 10:31:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja pracowałem w Skobudzie do Końca i znam dobrze przyczyny problemów. Jakoś nikt tu nie pisze o 10mln nie zapłaconych przez państwową firmę na rzecz skobudu, kolejnych 8mln których nie zapłacili inni inwestorzy! też mam niezapłacone wynagrodzenie za kilka miesięcy (choć ponoć coś ruszy) i jestem zły, ale wiem że Zarząd wpakował kupę prywatnej kasy i zdrowie żeby ratować sytuację i że też zostali oszukani przez inwestorów, pracowników itd. Z tego co wiem to prezesi mają pozakładane firmy, ale jeszcze nic nie robią- wystarczy popatrzyć w sprawozdania finansowe tych firm- ale przecież łatwiej opluwać niż pomyśleć!
Pan Studencki nie był nigdy Prezesem i nie ma brata- ale szukajmy dalej taniej sensacji.
zdjecie uzytkownika
hopek - 2014-06-06 14:19:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2014-06-06 10:31:46]:
czyli jest Twoim zdaniem jeszcze szansa na to , że skobud odbije się od dna i wyjdzie znowu na prostą?
zdjecie uzytkownika
aaa - 2014-06-06 18:52:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nic się nie odbije.... Została ogłoszona upadłość i zostało to podane do publicznej wiadomości, jest wyznaczony syndyk i to oznacza koniec!!!
Może i Zarząd wpakował kupę prywatnej kasy, ale chyba coś im zostało bo dalej bujają się furami... Ja swoją jedyną musiałem sprzedać, żeby zapłacić podatki od niezapłaconych faktur. Oni działają dalej (tylko pod innymi nazwami) a ja dzięki nim poszedłem na dno... Więc bym ich tak nie żałował. I nikt mi nie wmówi, że pozostawili siebie bez środków do życia tak jak pozostawiali swoich klientów i pracowników. Miesiącami prosiłem ich o pieniądze, potrafili tylko zwodzić. Ty pracowniku jesteś co najwyżej kilka wypłat w d..., a dla usługodawców to nie oznaczało tylko pracy za darmo, ale też płacenie zusów, podatków i wypłat swoim ludziom.... Więc skończ z tym miłosierdziem.
zdjecie uzytkownika
były100 - 2014-06-09 14:24:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy to prawda że 10.06.maja byc wypłacane zaległe wypłaty ???
zdjecie uzytkownika
do były100 - 2014-06-09 21:58:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Były100 a kto ci niby te wypłaty zrobi? nieistniejąca firma? wszystko co po niej pozostało jest teraz we władaniu syndyka, więc nie wiem skąd masz takie info...
zdjecie uzytkownika
były100 - 2014-06-10 07:16:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do były100;widocznie ty jestes malo poinformowany, bo oprócz syndyka pracują jeszcze ksiegowa,kadrowa,oraz baza
zdjecie uzytkownika
... - 2014-06-10 16:36:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ciekawe, że w nieistniejącej firmie pracuje kadrowa....
Może nie jestem doinformowany, ale jedyne informacje które posiadam mam od sędziego który prowadził moją sprawę przeciwko skobudowi. Zresztą można sobie poczytać w Monitorze...
zdjecie uzytkownika
hopek - 2014-06-10 22:02:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie rozumiem. W takim razie w skobudzie znajdę teraz tylko tego syndyka czy i pewna część kadry tu nadal pracuje?
zdjecie uzytkownika
fjfj - 2014-06-11 05:51:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie chcę się wymądrzać, ale przez rok walczyłem ze skobudem w sądzie (bezskutecznie, bo sąd wydawał dziwne decyzje). w ostatnim moim pismie z sądu wyraźnie zostało napisane że wszystkie sprawy przeciwko s. zostają zawieszone wskutek postanowienia o upadłości. Zostało mi też wyjaśnione że od tego momentu nikt ze skobudu nie może już władać żadnymi pieniędzmi, gdyż wszystko zabiera syndyk i będzie na podstawie listy wierzycieli tworzył listę podziału, a firma s. owszem istnieje ale jest w upadłości likwidacyjnej,co oznacza, że nie może wydać już nawet swojej złotówki... Dlatego dziwi mnie, jakie wypłaty??? Nawet komornik już nie ma prawa siąść na nich a co dopiero jakieś wypłaty....Myślę, że jakichkolwiek wypłat można spodziewać się za xxx miesięcy, bo przecież sam termin składania wniosków o uwzględnienie wierzytelności wynosi 3 miesiące. jakoś nie sądzę, aby ktoś był uprzywilejowany i dostał coś wcześniej.... Owszem, dowiedziałem się, że pracownicy są najbardziej uprzywilejowani, ale nawet oni zostaną "uznani" dopiero po sporządzeniu całego planu podziału... To tyle ode mnie.
zdjecie uzytkownika
Mandaryna - 2014-06-11 22:40:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
studencki był wice prezesem
zdjecie uzytkownika
nieznany - 2014-06-22 22:52:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szukam kontaktu z grzesiem ktory budowal oparzeniowke w siemianowicach sl
zdjecie uzytkownika
hopek - 2014-06-30 15:52:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [nieznany - 2014-06-22 22:52:19]:
to wystarczy pewnie wybrać się do siedziby skobud i po znajomości złapać informacje. Nie powinni robić problemu
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-07-02 07:07:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nieznany - 2014-06-22 22:52:19]:
Niewiem czy o tego chodzi ale on był kierownikiem od elektryków,może będzie na Debowych Tarasach w katowicach.
zdjecie uzytkownika
pp - 2014-07-02 22:46:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to jeszcze dalej pracują
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2014-07-15 23:59:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam . Czy ktoś może nas pokierować gdzie i do kogo zgłaszać roszczenia finansowe co do firmy Skobud . Będę wdzięczny , Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
nieznajoma - 2014-07-16 16:38:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pozdro dla :grzesia od kogos kto pracowal w biedronce w siemianowicach sl
zdjecie uzytkownika
lopez - 2014-09-07 17:08:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skobud jest firmą w której nie jeden młody inżynier chciałby się znaleźć... bardzo duże doświadczenie w generalnym wykonawstwie oraz fakt, wielu ciekawych różnorodnych realizacji świadczy o tym , że firma zaszła już bardzo daleko w sowim rozwoju. Czy ktoś z Was mógłby mi napisać jak wyglądają warunki samej pracy w Skobudzie?
zdjecie uzytkownika
MOJA - 2014-10-04 20:11:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2014-06-06 10:31:46]:
witaj pracuje tam jeszcze Piotr M.
zdjecie uzytkownika
pari - 2014-10-05 01:36:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lopez - 2014-09-07 17:08:44]:
oj ja niestety nie podzielam Twojego zdania. Musisz mieć jakieś naprawdę przestarzałe informacje o tej firmie. Z tego co mi wiadomo to Skobud obecnie jest w stanie upadłości także ciężko jest tu chyba mówić o wielkiej i potężnej firmie. Może tak było kiedyś , ale obecnie niestety nie dzieje się tu najlepiej
zdjecie uzytkownika
trupek - 2014-12-30 04:07:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tą upadłością skobudu to pewne info? bo chciałem to sprawdzić w necie ale internet jakoś milczy na ten temat a podobno czego w internecienie ma to nie istnieje i tak trochę zgłupiałem w tym przypadku. Czy ktoś ma jakieś ofijalne info na czym to sprawa w tym przedsiębiorstwie budowlanym stanęła? będę wdzięczny za info.
zdjecie uzytkownika
jaaa - 2014-12-30 14:37:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
trzeba pytać w sadzie.... od dawno s jest w upadłości likwidacyjnej, syndyk dzieli ochłapami.... że niby trudna sprawa hehe
zdjecie uzytkownika
lolek - 2015-04-28 10:05:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawda jest taka, że kasa dodaje animuszu i pewności siebie Panowie prezesi firmy SKOBUD. Niestety ilorazu inteligencji nie podniesie. Ani wam ani innym podobnym. Jak się bierze kredyty to trzeba je spłacać. Sprawdza się też firmę zamawiającą. Tego wam zabrakło-MYŚLENIA I WYOBRAŹNI!!!
zdjecie uzytkownika
erni - 2015-07-20 02:18:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kurcze, niestety nie uświadczy się także strony internetowej skobudu. Przejrzałem interent i nic. Na jakiś tam różnych stronach jest informacja conieco min. - że zajmują się usługami ogólnobudowlanymi-obsługą w zakresie całego procesu inwestycyjnego-projektowaniem, prowadzeniem i wykonawstwem robót budowlanych. Ale nic własnego w sieci nie mają.
zdjecie uzytkownika
Piotr GLOD - 2015-07-31 12:46:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowalem w skobudzie w 2014 r Prezes konkretny wyplacili nam co do grosza kier.p.Waldemar tez jak sie ktos przyklada solidnie do pracy to nie ma problemow firma spoko
zdjecie uzytkownika
hopek - 2015-09-01 02:20:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w firmię kilka lat temu i uważam , że tamten czas spędzony w tym miejscu na pewno nie był czasem straconym. Teraz w pracy jest mi sporo łatwiej bo dużo się tutaj nauczyłem. Nie mniej w Skobudzie oczywiście nie można myśleć tylko o pozytywnych sprawach. Wiadomo , że jest kilka minusów o których nalezy wspomnnieć
zdjecie uzytkownika
3e4rt5yu - 2015-10-01 13:35:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@hopek jakie minusy amsz na myśli, to jest bardzo ważne bo jako osoba poszukująca pracy przeglądam dziennie sporo stron z ogłoszeniami i właśnie szukam jakiś od firmy SKOBUD " PRZEDSIęBIORSTWO ROBóT BUDOWLANYCH, chciałbym spróbować podjąć tam pracę u nich..podobno można u nich właśnie zdobyć dobre doświadczenie i rozwinąć swoje umiejętności..
zdjecie uzytkownika
werty - 2015-11-01 20:11:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ja niestety nie widzę nadal żadnych aktualnych ofert pracy od firmy " SKOBUD " PRZEDSIęBIORSTWO ROBóT BUDOWLANYCH, widocznie po prostu teraz nikogo nie potrzebują czytam że firma raczej dobrze prosperująca, i że można w niej rozwinąć swoje umiejętności i nabrać doświadczenia w zawodzie, a to przecież ważne
zdjecie uzytkownika
poszkodowany - 2015-11-10 17:05:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak firma może dobrze prosperować , jeśli upadła i siedzi tam syndyk?
Syndyk próbuje wyciągać pieniądze od poszkodowanych firm na drodze sądowej.
Nie zapłacili za robotę, a żądają pieniędzy za nieterminowość.
Lepiej trzymać się od nich z daleka.
Ja straciłem przez nich dużo kasy na adwokatów, nerwów, i zdrowie.
Żałuję że dla nich pracowałem. Z tak nieuczciwą firmą jeszcze się nie spotkałem.
zdjecie uzytkownika
Naiwny - 2015-11-11 23:41:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przecież Skobud nie istnieje, firma upadła teraz żądzi tam syndyk.
Nieuczciwie wyciąga pieniądze od podwykonawców, za nieterminowość.
Sami nie zapłacili za robotę a mają czelność wyciągać kasę od poszkodowanych.
Trzymajcie się lepiej od nich z daleka.
Żałuję że zaczynałem z nimi jakąkolwiek współpracę.
zdjecie uzytkownika
też naiwny - 2015-11-12 16:00:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Naiwny, jesli jest tak jak piszesz, to już jest naprawdę paranoja. Sam jestem poszkodowanym podwykonawcom który dzięki Skobudowi poszedł z torbami, a tu jeszcze takie rzeczy..... Też nie rozumiem, o czym ludzie tu piszą - szukają pracy w firmie SKOBUD??????
zdjecie uzytkownika
Naiwny - 2015-11-16 23:29:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak jest . Ponieważ sądzę się z nimi właśnie o te odsetki. ( a kwota jaką sobie naliczyli jest ogromna)
Uważaj żebyś też nie dostał wezwania od syndyka.
W Polsce nie ma prawa na takich jak oni i to jest najgorsze.
Najgorsze że muszę ciągle wyciągać kasę na adwokatów, kto mi to zwróci?
zdjecie uzytkownika
romek - 2015-12-01 23:29:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Naiwny ale chyba w końcu dostałeś całe rozliczenie tak jak powinienieś? Praca u nich jest, oczywiście, tylko nie wiem jak to wygląda od strony studenta.
zdjecie uzytkownika
Naiwny - 2015-12-03 12:51:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przecież pisałem wcześniej , że NIE ZAPŁACILI.
zdjecie uzytkownika
Romek - 2015-12-12 03:52:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To czy jest tu ktokolwiek, kto ma z nimi płatności, czy wypłate na czas? Może to jakaś wyjątkowa i trudna sytuacja, np. sami nie dostali kasy od klientów i nie mają z czego zapłacić.
zdjecie uzytkownika
o co biega - 2015-12-12 08:28:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie o czym wy tu w ogóle piszecie??? jakie kur.... wypłaty, jakie płatności??? Proponuję wycieczkę do sądu gospodarczego w bielsku i zobaczenie wypchanego segregatora z ich niezapłaconymi zobowiązaniami! Blisko sto tysięcy złotych - to kwota jaką według sądu powinien mi Skobud wypłacić za wykonane roboty jako podwykonawca, ale mi nie wypłaci tego nikt bo firma jest w likwidacji i syndyk dzieląc majątek zaspokoił w pierwszej kolejności wyższe kategorie wierzycieli. Więc o jakim zatrudnianiu w Skobudzie wy piszecie?????????????
zdjecie uzytkownika
kowal - 2016-01-01 22:23:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Romek nawet jak są jakieś problemy finansowe to są to na pewno problemy przejściowe. A wiecie czy teraz można liczyć, żeby znaleźć zatrudnienie u nich? Dzięki
zdjecie uzytkownika
Areczek - 2016-04-13 14:43:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No co ja Wam mogę powiedzieć moi drodzy, generalnie sprawa wygląda tak, że życie zaskakuje, nie ma co się z tym w jakiś sposób spierać, generalnie to praca jest dobra, nie ma wielu problemów z nią, polecam
zdjecie uzytkownika
poczta - 2016-05-11 14:47:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Areczek a o jakiej kon kretnie pracy mówisz? Skoro piszesz że jest dobra to sama chętni ebym sie nią zainteresowała, bo od dłuższego czasu szukam pracy dość intensywnie. Ja powiem szczerze nie widzę, żadnych nowych ofert od przedsiębiorstwa "SKOBUD"

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie " SKOBUD " PRZEDSIęBIORSTWO ROBóT BUDOWLANYCH!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie " SKOBUD " PRZEDSIęBIORSTWO ROBóT BUDOWLANYCH
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert