Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o CNH

Pracowałeś w firmie CNH i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
dziunia - 2013-09-21 20:49:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
która blondzia? Ja?
zdjecie uzytkownika
m - 2013-11-18 17:54:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cnh to przede wszystkim chamstwo kierownicze i nic poza tym a jak każdy wie że jak
jest coraz więcej kierowników od spraw zbytecznych to z firmą coraz gorzej jak wszędzie w Polsce pozdro
zdjecie uzytkownika
b - 2013-12-04 10:12:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Płaczecie... A i tak bedziecie tam siedziec do emerytury... Typowe polaczki. Nic nie robic a narzekac. Ja przynajmniej mogę robic nic i tak spokojnie doczekam emeryturki nie urabiajac się po lokcie. I chociaż nie narzekam.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
pracuś - 2013-12-06 16:38:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
co sądzicie o nowym kierowniku BHP?
zdjecie uzytkownika
tomek - 2013-12-08 18:46:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
O co chodzi z tą blondynka z WCM ?
zdjecie uzytkownika
wiktor - 2013-12-11 08:07:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a co myslicie o (usunięte przez administratora)?-SYNUŚ TEGO ZE SREBRNEJ TOYOTY,mam wrazenie ze to juz nie CNH (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
boxer - 2013-12-17 12:28:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ciekawe jakie tam macie wyprawki na święta w tym roku ? bo słyszałem ze zwiąski się ostro starają o gwiazdke
zdjecie uzytkownika
case - 2013-12-29 13:52:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Finek z p5 - 2012-10-19 20:42:18]:
Oni są i nadal będą nawet jak by produkcja spadła do zera, gdyż Ci ludzie nie są przypadkowi ... są to synowie majstrów ,synowe kierowników Itd.
zdjecie uzytkownika
hehe - 2014-02-28 09:25:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ale sie pozmieniało cos nie? Kieorwnicy montaży pozamieniani, tylko po co. Podobno jeden se nie radzil to mu tak sznase dali. Niektorzy zyskali a inni stracili, np ten fajny gabinecik na p5 hehehe
zdjecie uzytkownika
wijtek - 2014-03-07 16:10:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prostata niewielki gruczoł może być źródłem ogromnych problemów, zwykle rozpoczynają się one po pięćdziesiątce i zamieniają w mękę życie wielu mężczyzn – tych którzy wzbraniają się przed wizytą u lekarza.

Stercz, inaczej prostata, to gruczoł wielkości kasztana umiejscowiony poniżej pęcherza moczowego. Ze względu na funkcję bliższy jest układowi płciowemu niż moczowemu: jego wydzielina wchodzi w skład spermy i umożliwia plemnikom poruszanie się. A związek z układem moczowym wynika z położenia – przez środek gruczołu przebiega bowiem cewka moczowa. Niektórzy mężczyźni długo w ogóle mogą nie zdawać sobie sprawy z jego istnienia. Niestety po pięćdziesiątce większość z nich dowiaduje się o prostacie za sprawa przykrych dolegliwości.

Z wiekiem gdy w organizmie mężczyzny zmniejsza się produkcja męskich hormonów – androgenów , gruczoł zaczyna się powiększać. Powoduje to ucisk na cewkę moczowa i zwężenie jej światła. To główny powód przy oddawaniu moczu. W skrajnych przypadkach może nawet całkowicie dojść do zatrzymania moczu. Rozrośnięty stercz utrudnia całkowite wypróżnienie pęcherza moczowego. Zaleganie w nim moczu może być przyczyna nawracających infekcji, a w dalszej konsekwencji prowadzić do zaburzenia pracy nerek. Większość przypadków łagodnego rozrostu prostaty można poprzestać na leczeniu farmakologicznym. Gdy zmiany są bardzo zaawansowane, konieczna może być interwencja chirurgiczna.

Należy liczyć się z tym, że łagodny rozrost gruczołu krokowego może dotknac każdego mmężczyznę po przekroczeniu odpowiedniego wieku, dodatkowo sprzyja temu otyłość i dieta obfitująca w tłuszcze. Obowiązuja więc podobne zasady profilaktyki, jak przy wielu innych chorobach: zdrowa dieta, ruch, kontrola wagi.

Prostata, czyli gruczoł krokowy lub stercz, znajduje się bezpośrednio pod pęcherzem moczowym i do przodu od przedniej ściany odbytnicy. Pęcherz moczowy gromadzi mocz produkowany przez nerki. Przewód wyprowadzający mocz z pęcherza na zewnątrz nazywa się cewką moczową. Cewka moczowa przebiega przez wnętrze gruczołu krokowego, przypominając nieco rdzeń jabłka znajdującego się w środku owocu

Gruczoł krokowy składa się z mięśni i gruczołu właściwego, dlatego określany jest jako narząd mięśniowo-gruczołowy. Zbudowany jest z tkanki właściwej gruczołu krokowego oraz twardszej, włóknistej tkanki otaczającej gruczoł na zewnątrz, nazywanej torebką stercza.

Ten w przybliżeniu, trójkątnie uformowany gruczoł, ma około 3-3,5 cm szerokości i może ważyć około 15-20 g, zależnie od budowy osobniczej mężczyzny. Po urodzeniu wielkość prostaty jest średniego ogrodowego groszku i stopniowo wzrasta, najszybciej w okresie dojrzewania . Potem tempo wzrostu maleje. mniej więcej w wieku 30 lat osiąga wielkość dojrzałą – typowoą dla dorosłego mężczyzny.

Gruczoł krokowy mężczyzny w wieku od trzydziestu do pięćdziesięciu lat nie zmienia zwykle swojej wielkości . Po pięćdziesiątce dochodzi zwykle z nieznanych przyczyn u większości mężczyzn do jego powiększenia. specjaliści są zdania, że ten proces może być wynikiem zmian w równowadze hormonalnej lub efektem starzenia. TO WIADOMOŚĆ DLA KIEROWNIKA M.........
zdjecie uzytkownika
dido - 2014-03-07 16:22:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)

platfus
dopuszczalne w grach

► platfus
1. potocznie o człowieku cierpiącym na płaskostopie;
2. z lekceważeniem o kimś powolnym, ślamazarnym, niezdarnym

platfus
dopuszczalne w grach

► platfus
obniżenie lub całkowity zanik podłużnego bądź poprzecznego sklepienia stopy, powodujący przyleganie całej jej powierzchni do podłoża; płaska stopa, płaskostopie

komentarze:

# ~gosc 2012-03-25
Ty Platfusie ty! Będziesz mi tu plaskał stopami? :D

# ~gosc 2012-10-05
no właśnie, wszędzie powinny być przykłady ;)

# mirnal 2014-02-09
Niem. Plattfuss, u nas t, s. Przy każdym wyrazie obcego pochodzenia powinien być źrodłosłów (word podkreśla to ostatnie słowo). A TO DO PANA CEN.....GO
zdjecie uzytkownika
zostaw swoją opinię - 2014-03-07 16:26:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szkoda czasu na opinie o wsi.
zdjecie uzytkownika
DEBESCIAK Z RAMEK - 2014-03-10 14:48:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niewyplacalni i ten caly hydrobud tez
zdjecie uzytkownika
FANI CNH - 2014-03-11 10:31:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ZNANA FIRMA CORAZ TO WIECEJ MA FANOW HEHE
zdjecie uzytkownika
cycol - 2014-03-13 06:29:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Na WCM dzieją się bardzo ciekawe rzeczy,można filmy kręcić-jakie?,chyba wiadomo i z kim w roli głównej.
zdjecie uzytkownika
he - 2014-03-26 13:39:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [cycol - 2014-03-13 06:29:25]:
kto?
zdjecie uzytkownika
wyjadaczserówzcipy - 2014-03-28 05:10:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [he - 2014-03-26 13:39:08]:
A co kto?
zdjecie uzytkownika
tomeek - 2014-05-11 19:12:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kto w roli głównej ?
zdjecie uzytkownika
marcin - 2014-05-26 20:24:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ostatnio pojawiły sie dwie oferty pracy do CNH, na stanowisko lakiernika oraz planisty produkcji, nie wiecie jak tam z atmosferą?
zdjecie uzytkownika
Bob - 2014-05-28 12:29:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podobno już niedługo zaczyna się powoli akcja przestój.
zdjecie uzytkownika
do bob - 2014-05-28 15:32:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skąd wiesz? Możesz powiedzieć coś o tej firmie? Mało tutaj aktywnych osób.. a chętnie dowiedziałbym się jak wygląda praca w płocku :)
zdjecie uzytkownika
Kajtek - 2014-06-02 12:55:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ciekawe kiedy zaczną wysyłać pracowników na przestoje? W tym roku jest o wiele mniej pracy i zamówień!
zdjecie uzytkownika
szczęśliwy :) - 2014-07-10 15:46:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
CNH to dziadostwo z wielu powodów a min. zatrudniają przez agencje pracy tymczasowej, niskie zarobki. Współczuje pracownikom agencyjnym nigdy nie wiadomo kiedy Tobie podziękują. Dziadostwo !!!
zdjecie uzytkownika
ostswydjkidh - 2014-07-20 17:03:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zawołaj korwina mikke niech spoliczkuje prezesa cnh
zdjecie uzytkownika
on - 2014-08-04 11:58:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co do zakładu to nie mam zastrzeżeń jestem szeregowym pracownikiem i kasa w miarę ale kierownictwo to już nie trzeba pisać a teraz po przestoju awansowali najbardziej skorumpowanego gościa do działu inwestycji... Żyć nie umierać i gratulacje dla Pana W. M.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CNH
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski