Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o CNH

Pracowałeś w firmie CNH i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
hehe - 2014-02-28 09:25:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ale sie pozmieniało cos nie? Kieorwnicy montaży pozamieniani, tylko po co. Podobno jeden se nie radzil to mu tak sznase dali. Niektorzy zyskali a inni stracili, np ten fajny gabinecik na p5 hehehe
zdjecie uzytkownika
wijtek - 2014-03-07 16:10:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prostata niewielki gruczoł może być źródłem ogromnych problemów, zwykle rozpoczynają się one po pięćdziesiątce i zamieniają w mękę życie wielu mężczyzn – tych którzy wzbraniają się przed wizytą u lekarza.

Stercz, inaczej prostata, to gruczoł wielkości kasztana umiejscowiony poniżej pęcherza moczowego. Ze względu na funkcję bliższy jest układowi płciowemu niż moczowemu: jego wydzielina wchodzi w skład spermy i umożliwia plemnikom poruszanie się. A związek z układem moczowym wynika z położenia – przez środek gruczołu przebiega bowiem cewka moczowa. Niektórzy mężczyźni długo w ogóle mogą nie zdawać sobie sprawy z jego istnienia. Niestety po pięćdziesiątce większość z nich dowiaduje się o prostacie za sprawa przykrych dolegliwości.

Z wiekiem gdy w organizmie mężczyzny zmniejsza się produkcja męskich hormonów – androgenów , gruczoł zaczyna się powiększać. Powoduje to ucisk na cewkę moczowa i zwężenie jej światła. To główny powód przy oddawaniu moczu. W skrajnych przypadkach może nawet całkowicie dojść do zatrzymania moczu. Rozrośnięty stercz utrudnia całkowite wypróżnienie pęcherza moczowego. Zaleganie w nim moczu może być przyczyna nawracających infekcji, a w dalszej konsekwencji prowadzić do zaburzenia pracy nerek. Większość przypadków łagodnego rozrostu prostaty można poprzestać na leczeniu farmakologicznym. Gdy zmiany są bardzo zaawansowane, konieczna może być interwencja chirurgiczna.

Należy liczyć się z tym, że łagodny rozrost gruczołu krokowego może dotknac każdego mmężczyznę po przekroczeniu odpowiedniego wieku, dodatkowo sprzyja temu otyłość i dieta obfitująca w tłuszcze. Obowiązuja więc podobne zasady profilaktyki, jak przy wielu innych chorobach: zdrowa dieta, ruch, kontrola wagi.

Prostata, czyli gruczoł krokowy lub stercz, znajduje się bezpośrednio pod pęcherzem moczowym i do przodu od przedniej ściany odbytnicy. Pęcherz moczowy gromadzi mocz produkowany przez nerki. Przewód wyprowadzający mocz z pęcherza na zewnątrz nazywa się cewką moczową. Cewka moczowa przebiega przez wnętrze gruczołu krokowego, przypominając nieco rdzeń jabłka znajdującego się w środku owocu

Gruczoł krokowy składa się z mięśni i gruczołu właściwego, dlatego określany jest jako narząd mięśniowo-gruczołowy. Zbudowany jest z tkanki właściwej gruczołu krokowego oraz twardszej, włóknistej tkanki otaczającej gruczoł na zewnątrz, nazywanej torebką stercza.

Ten w przybliżeniu, trójkątnie uformowany gruczoł, ma około 3-3,5 cm szerokości i może ważyć około 15-20 g, zależnie od budowy osobniczej mężczyzny. Po urodzeniu wielkość prostaty jest średniego ogrodowego groszku i stopniowo wzrasta, najszybciej w okresie dojrzewania . Potem tempo wzrostu maleje. mniej więcej w wieku 30 lat osiąga wielkość dojrzałą – typowoą dla dorosłego mężczyzny.

Gruczoł krokowy mężczyzny w wieku od trzydziestu do pięćdziesięciu lat nie zmienia zwykle swojej wielkości . Po pięćdziesiątce dochodzi zwykle z nieznanych przyczyn u większości mężczyzn do jego powiększenia. specjaliści są zdania, że ten proces może być wynikiem zmian w równowadze hormonalnej lub efektem starzenia. TO WIADOMOŚĆ DLA KIEROWNIKA M.........
zdjecie uzytkownika
dido - 2014-03-07 16:22:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)

platfus
dopuszczalne w grach

► platfus
1. potocznie o człowieku cierpiącym na płaskostopie;
2. z lekceważeniem o kimś powolnym, ślamazarnym, niezdarnym

platfus
dopuszczalne w grach

► platfus
obniżenie lub całkowity zanik podłużnego bądź poprzecznego sklepienia stopy, powodujący przyleganie całej jej powierzchni do podłoża; płaska stopa, płaskostopie

komentarze:

# ~gosc 2012-03-25
Ty Platfusie ty! Będziesz mi tu plaskał stopami? :D

# ~gosc 2012-10-05
no właśnie, wszędzie powinny być przykłady ;)

# mirnal 2014-02-09
Niem. Plattfuss, u nas t, s. Przy każdym wyrazie obcego pochodzenia powinien być źrodłosłów (word podkreśla to ostatnie słowo). A TO DO PANA CEN.....GO
zdjecie uzytkownika
zostaw swoją opinię - 2014-03-07 16:26:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szkoda czasu na opinie o wsi.
zdjecie uzytkownika
DEBESCIAK Z RAMEK - 2014-03-10 14:48:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niewyplacalni i ten caly hydrobud tez
zdjecie uzytkownika
FANI CNH - 2014-03-11 10:31:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ZNANA FIRMA CORAZ TO WIECEJ MA FANOW HEHE
zdjecie uzytkownika
cycol - 2014-03-13 06:29:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Na WCM dzieją się bardzo ciekawe rzeczy,można filmy kręcić-jakie?,chyba wiadomo i z kim w roli głównej.
zdjecie uzytkownika
he - 2014-03-26 13:39:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [cycol - 2014-03-13 06:29:25]:
kto?
zdjecie uzytkownika
wyjadaczserówzcipy - 2014-03-28 05:10:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [he - 2014-03-26 13:39:08]:
A co kto?
zdjecie uzytkownika
tomeek - 2014-05-11 19:12:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kto w roli głównej ?
zdjecie uzytkownika
marcin - 2014-05-26 20:24:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ostatnio pojawiły sie dwie oferty pracy do CNH, na stanowisko lakiernika oraz planisty produkcji, nie wiecie jak tam z atmosferą?
zdjecie uzytkownika
Bob - 2014-05-28 12:29:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podobno już niedługo zaczyna się powoli akcja przestój.
zdjecie uzytkownika
do bob - 2014-05-28 15:32:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skąd wiesz? Możesz powiedzieć coś o tej firmie? Mało tutaj aktywnych osób.. a chętnie dowiedziałbym się jak wygląda praca w płocku :)
zdjecie uzytkownika
Kajtek - 2014-06-02 12:55:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ciekawe kiedy zaczną wysyłać pracowników na przestoje? W tym roku jest o wiele mniej pracy i zamówień!
zdjecie uzytkownika
szczęśliwy :) - 2014-07-10 15:46:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
CNH to dziadostwo z wielu powodów a min. zatrudniają przez agencje pracy tymczasowej, niskie zarobki. Współczuje pracownikom agencyjnym nigdy nie wiadomo kiedy Tobie podziękują. Dziadostwo !!!
zdjecie uzytkownika
ostswydjkidh - 2014-07-20 17:03:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zawołaj korwina mikke niech spoliczkuje prezesa cnh
zdjecie uzytkownika
on - 2014-08-04 11:58:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co do zakładu to nie mam zastrzeżeń jestem szeregowym pracownikiem i kasa w miarę ale kierownictwo to już nie trzeba pisać a teraz po przestoju awansowali najbardziej skorumpowanego gościa do działu inwestycji... Żyć nie umierać i gratulacje dla Pana W. M.
zdjecie uzytkownika
Zenek - 2014-09-06 10:53:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe ile jest teraz po wakacyjnym przestoju pracy i o ile mniej osób wróciło do
fabryki po wakacjach?
zdjecie uzytkownika
kormoran - 2014-09-08 14:52:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no i jak @Zenek, wiesz już ile teraz osób wróciło, czy jeszcze nie wszyscy? jak masz jakieś informacje na ten temat albo coś słyszałeś to daj znac, bo bardzo jestem ciekawy jak oni po wakacjach będą stali z rekrutacją nowycho osób, bo sam jestem zainteresowany współpraca z tą firmą i nie wiem na co moge liczyć
zdjecie uzytkownika
jaja - 2014-09-08 20:25:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Póki co to są zwolnienia, bo nowy dyrektor szaleje! Nie ma produkcji to zwalnia ludzi, redukuje etaty jak może. Az w koncu robota ruszy i sie obudzi z reka w nocniku, że nie ma komu robić, doświadczonych pozwalniał, a naprzyjmuje nowych, których bedzie trzeba wtajemniczac w cała prace i zakład bedzie miał straty, bo zamiast ruszyc z kopyta to bedzie trzeba uczyc nowych. Ja rozumiem przyjmowac, ale nie zwalniac ludzi z doswiadczeniem! A dyrektor nowy i narwany wszystko chciałby ulepszyć od razu a poki co to wszystko prowadzi do tego, że ten zakład lada moment padnie!
zdjecie uzytkownika
Robert - 2014-09-09 11:19:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy jest teraz nowy dyrektor? Wcześniej był Werner a teraz jest inny? Po wakacjach są redukcje w zatrudnieniu ale nie wiem jak dużo osób!
zdjecie uzytkownika
Marek - 2014-09-09 11:32:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po wakacjach są redukcje, jest mniej pracy, mniej zamówień! Nie wiem tylko jak dużo pracowników poleciało z pracy i ile jeszcze poleci!
zdjecie uzytkownika
Włodek - 2014-09-09 13:26:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe jak po wakacjach jest na obrywaczach na wydziale P6? Czy mają dużo pracy i
po ile godzin i sztuk montują?
zdjecie uzytkownika
nowyWcnh - 2014-09-16 08:20:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam prace w cnh zaczynam odgrudnia i juz widze ze bedzie duzo do zrobienia na pozcatek postawie sobie za cel likwidacje stanowisk nie potrzebnych bo dlaczego ma byc tyle osob w biurze skoro produkcja stoi . Prezes tez po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oberwie jak nadal bedzie sie obstawial znajomimi i rodzinka. Firma ma przynosic zyski anie straty kryzys jest tylko pozorny bo bylo latwo sprzedawac jak unia dawala rolnika dofinansowanie jak dofinansowania brak to sprzedaz padla. To tylko dowodzi niewykwalifikowania pracownikow pracujacych w dziale sprzedazy i promocji oraz lenistwa dealer ktorzy to nic nierobia aby zachecic klientow do kupna sprzetu a klienci zamiast tego kupuja sprzet z bialorusi i rosji a cena nie rozni sie az tak duzo
zdjecie uzytkownika
Zenek - 2014-09-20 18:31:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy orientuje sie ktoś jak jest teraz na obrywaczach na wydziale P6?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CNH
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x