Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o CNH

Pracowałeś w firmie CNH i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Sanczez - 2013-08-07 10:03:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sajfer - 2013-01-12 01:08:51

Nie mogé klepac wszystkich zmiékczen, ponieważ siedze na Unixie, wiec zdala od mojej ort.



Zaklad to faktycznie pożoga... Osoby zatrudniające sie przez agencje cierpia najgorzej od strony finansowej. Pracujac w CNH zarobi sie troche wiecej, ale ciezka praca poplaca, nabywasz umiejetnosci, masz duzą szanse żeby Cie ktos zauważył i wynagdodził. Osoby wypowiadające sie krytycznie o malarniach maja przeważnie racje, istny kamieniołom jeden popedza drugiego... max obrotów..., ale cóż trzeba robic, jeden z drugim powie, nie przychodz nie pracuj, a ja Ci powiem, mam rodzine i musze. Problem nie leży w nas, pracownikach liderach, kierownikach zmianowych, kierownikach itp.. tylko w związkach bo oni na to pozwalają z usmieszkiem patrzą sie jak nas cisną do ziemi, a my ledwo już co chodzimy, a oni siedzą na tyłkach i zarabiają kase nie pomagajac ludziom. WCM wymysla bzdetne sugestie, człowiek pózniej sié meczy w ich realizacji. Co do przyjec, to tak jak wszedzie praktycznie, znajomi znajomych, rodzina rodzine. Ci którzy bliżej tych na krzesełkach, mają umowe na stałe po paru miesiącach na lekkich stanowiskach, ale prawde mówiąc ja gdybym siedział wysoko też nie chciałbym aby ktos z mojej rodziny pracował cieżko fizycznie. Chociaż cieżka praca uszlachetnia, jest w tym sens (tak mysle). Co do Blondynki, która spaceruje, to tak na prawde nie mam nic do niej, chociaż słyszałem co nieco, ale nie opiniuje ponieważ nie znam, nie mniej jednak jest atrakcyjna, a w każdym kłamstwie jest ziarno prawdy. Co do spacerowiczów z zeszycikami, miałem niejedno krotnie stycznosc i faktycznie nie posiadali oni żadnej wiedzy na temat detalu, który szukali, ponieważ rysunek techniczny nie jest ich domeną, a czytanie ze zrozumieniem, tym bardziej. Własnie oni, powodują że inni ludzie są ganiani, ponieważ taka osoba nie zrobi dobrego zapotrzebowania co w konsekwencji kończy sié stoperami detali na montażach, wizytami majstrów po kierowników kończąc i wtedy sié zaczyna meksyk. Tak, jestem z lakierni, widze prace innych ludzi, którzy harują... dzwigają cieżary, narażając sié na urazy żebyscie mogli krecic swój biznes, a wy w ostatecznosci powiecie " i tak zle nie zarabiacie".. Hańba!!... Każdy z pracowników powinien godnie życ i spokojnie pracowac, wiem że nie zmienie nic, lecz dam niektórym do myslenia. Kierownicy, zatrudniajcie ludzi, którzy potrafią cokolwiek, ponieważ obecny stan ludzi znających podpisac sie pod umową nie wystarcza!!, to również leży w waszym mniemaniu, bo to oni pracują na wasze pensje i wystawiaja wam opinie w oczach "manager-ów", ah te zapozyczenia z obcych jezyków(a zyjemy w polsce). Sluchalem niejednokrotnie opowiadania starych pracowników, jak dobrze smakowały obiady, oczywiscie skladajacy sie z 2 dania, o możnosci pracy w BIZONIE, nie mysle tu o piciu, bo wiadomo jak było można to pili, ale... o pracy. Nie było tylu ograniczec swobody ru [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] . Człowiek szedł do pracy nie tylko spotkac sie z znajomymi, ale wlasnie pracowac i byc dumny, ze to własnie oni tworzą Polske. Wiec jak tak dalej to bd sie toczyc po ukladach, znajomosciach, gdzie ludzie nie potrafiacy nic beda miec wladze, padnie wszystko na ryj, a my razem wszyscy z nimi.
Zakład du py daje i tyle. Orać i nic więcej.
zdjecie uzytkownika
Sanczez - 2013-08-07 10:07:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Takie pytanie .A gdzie Kodeks Pracy. Ktos mi odpowie na pytanie czy lakiernik moze siedziec w kabinie 4godz.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-08-10 17:38:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
anonim... musisz się dowiedzieć co to przestój w CNH.
zdjecie uzytkownika
produkcja - 2013-09-03 17:31:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co się stało z Karolakiem z BHP ? odszedł?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-09-04 18:27:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i się stało z kierownikiem BHP?
zdjecie uzytkownika
wiedzący - 2013-09-15 14:25:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
odszedł do lepiej płatnej pracy.
zdjecie uzytkownika
bul - 2013-09-16 15:56:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
za nic nie robienie chciał jeszcze więcej? bajki haha. Dali mu szansę zwolnienia się, zanim sami to zrobią heheheh
zdjecie uzytkownika
fajans - 2013-09-16 15:58:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a kiedy poleci ta blondzia od mezaliansu z kapitanemy?
zdjecie uzytkownika
dziunia - 2013-09-21 20:49:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
która blondzia? Ja?
zdjecie uzytkownika
m - 2013-11-18 17:54:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cnh to przede wszystkim chamstwo kierownicze i nic poza tym a jak każdy wie że jak
jest coraz więcej kierowników od spraw zbytecznych to z firmą coraz gorzej jak wszędzie w Polsce pozdro
zdjecie uzytkownika
b - 2013-12-04 10:12:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Płaczecie... A i tak bedziecie tam siedziec do emerytury... Typowe polaczki. Nic nie robic a narzekac. Ja przynajmniej mogę robic nic i tak spokojnie doczekam emeryturki nie urabiajac się po lokcie. I chociaż nie narzekam.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
pracuś - 2013-12-06 16:38:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
co sądzicie o nowym kierowniku BHP?
zdjecie uzytkownika
tomek - 2013-12-08 18:46:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
O co chodzi z tą blondynka z WCM ?
zdjecie uzytkownika
wiktor - 2013-12-11 08:07:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co myslicie o (usunięte przez administratora)?-SYNUŚ TEGO ZE SREBRNEJ TOYOTY,mam wrazenie ze to juz nie CNH (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
boxer - 2013-12-17 12:28:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ciekawe jakie tam macie wyprawki na święta w tym roku ? bo słyszałem ze zwiąski się ostro starają o gwiazdke
zdjecie uzytkownika
case - 2013-12-29 13:52:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Finek z p5 - 2012-10-19 20:42:18]:
Oni są i nadal będą nawet jak by produkcja spadła do zera, gdyż Ci ludzie nie są przypadkowi ... są to synowie majstrów ,synowe kierowników Itd.
zdjecie uzytkownika
hehe - 2014-02-28 09:25:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ale sie pozmieniało cos nie? Kieorwnicy montaży pozamieniani, tylko po co. Podobno jeden se nie radzil to mu tak sznase dali. Niektorzy zyskali a inni stracili, np ten fajny gabinecik na p5 hehehe
zdjecie uzytkownika
wijtek - 2014-03-07 16:10:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prostata niewielki gruczoł może być źródłem ogromnych problemów, zwykle rozpoczynają się one po pięćdziesiątce i zamieniają w mękę życie wielu mężczyzn – tych którzy wzbraniają się przed wizytą u lekarza.

Stercz, inaczej prostata, to gruczoł wielkości kasztana umiejscowiony poniżej pęcherza moczowego. Ze względu na funkcję bliższy jest układowi płciowemu niż moczowemu: jego wydzielina wchodzi w skład spermy i umożliwia plemnikom poruszanie się. A związek z układem moczowym wynika z położenia – przez środek gruczołu przebiega bowiem cewka moczowa. Niektórzy mężczyźni długo w ogóle mogą nie zdawać sobie sprawy z jego istnienia. Niestety po pięćdziesiątce większość z nich dowiaduje się o prostacie za sprawa przykrych dolegliwości.

Z wiekiem gdy w organizmie mężczyzny zmniejsza się produkcja męskich hormonów – androgenów , gruczoł zaczyna się powiększać. Powoduje to ucisk na cewkę moczowa i zwężenie jej światła. To główny powód przy oddawaniu moczu. W skrajnych przypadkach może nawet całkowicie dojść do zatrzymania moczu. Rozrośnięty stercz utrudnia całkowite wypróżnienie pęcherza moczowego. Zaleganie w nim moczu może być przyczyna nawracających infekcji, a w dalszej konsekwencji prowadzić do zaburzenia pracy nerek. Większość przypadków łagodnego rozrostu prostaty można poprzestać na leczeniu farmakologicznym. Gdy zmiany są bardzo zaawansowane, konieczna może być interwencja chirurgiczna.

Należy liczyć się z tym, że łagodny rozrost gruczołu krokowego może dotknac każdego mmężczyznę po przekroczeniu odpowiedniego wieku, dodatkowo sprzyja temu otyłość i dieta obfitująca w tłuszcze. Obowiązuja więc podobne zasady profilaktyki, jak przy wielu innych chorobach: zdrowa dieta, ruch, kontrola wagi.

Prostata, czyli gruczoł krokowy lub stercz, znajduje się bezpośrednio pod pęcherzem moczowym i do przodu od przedniej ściany odbytnicy. Pęcherz moczowy gromadzi mocz produkowany przez nerki. Przewód wyprowadzający mocz z pęcherza na zewnątrz nazywa się cewką moczową. Cewka moczowa przebiega przez wnętrze gruczołu krokowego, przypominając nieco rdzeń jabłka znajdującego się w środku owocu

Gruczoł krokowy składa się z mięśni i gruczołu właściwego, dlatego określany jest jako narząd mięśniowo-gruczołowy. Zbudowany jest z tkanki właściwej gruczołu krokowego oraz twardszej, włóknistej tkanki otaczającej gruczoł na zewnątrz, nazywanej torebką stercza.

Ten w przybliżeniu, trójkątnie uformowany gruczoł, ma około 3-3,5 cm szerokości i może ważyć około 15-20 g, zależnie od budowy osobniczej mężczyzny. Po urodzeniu wielkość prostaty jest średniego ogrodowego groszku i stopniowo wzrasta, najszybciej w okresie dojrzewania . Potem tempo wzrostu maleje. mniej więcej w wieku 30 lat osiąga wielkość dojrzałą – typowoą dla dorosłego mężczyzny.

Gruczoł krokowy mężczyzny w wieku od trzydziestu do pięćdziesięciu lat nie zmienia zwykle swojej wielkości . Po pięćdziesiątce dochodzi zwykle z nieznanych przyczyn u większości mężczyzn do jego powiększenia. specjaliści są zdania, że ten proces może być wynikiem zmian w równowadze hormonalnej lub efektem starzenia. TO WIADOMOŚĆ DLA KIEROWNIKA M.........
zdjecie uzytkownika
dido - 2014-03-07 16:22:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)

platfus
dopuszczalne w grach

► platfus
1. potocznie o człowieku cierpiącym na płaskostopie;
2. z lekceważeniem o kimś powolnym, ślamazarnym, niezdarnym

platfus
dopuszczalne w grach

► platfus
obniżenie lub całkowity zanik podłużnego bądź poprzecznego sklepienia stopy, powodujący przyleganie całej jej powierzchni do podłoża; płaska stopa, płaskostopie

komentarze:

# ~gosc 2012-03-25
Ty Platfusie ty! Będziesz mi tu plaskał stopami? :D

# ~gosc 2012-10-05
no właśnie, wszędzie powinny być przykłady ;)

# mirnal 2014-02-09
Niem. Plattfuss, u nas t, s. Przy każdym wyrazie obcego pochodzenia powinien być źrodłosłów (word podkreśla to ostatnie słowo). A TO DO PANA CEN.....GO
zdjecie uzytkownika
zostaw swoją opinię - 2014-03-07 16:26:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szkoda czasu na opinie o wsi.
zdjecie uzytkownika
DEBESCIAK Z RAMEK - 2014-03-10 14:48:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niewyplacalni i ten caly hydrobud tez
zdjecie uzytkownika
FANI CNH - 2014-03-11 10:31:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ZNANA FIRMA CORAZ TO WIECEJ MA FANOW HEHE
zdjecie uzytkownika
cycol - 2014-03-13 06:29:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Na WCM dzieją się bardzo ciekawe rzeczy,można filmy kręcić-jakie?,chyba wiadomo i z kim w roli głównej.
zdjecie uzytkownika
he - 2014-03-26 13:39:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [cycol - 2014-03-13 06:29:25]:
kto?
zdjecie uzytkownika
wyjadaczserówzcipy - 2014-03-28 05:10:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [he - 2014-03-26 13:39:08]:
A co kto?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
43 osoby obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CNH
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x