Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PERS Marek Sowiński

Pracowałeś w firmie PERS Marek Sowiński i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Jarząbek - 2013-01-24 21:53:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
NIe polecam pracodawcy nawet wrogowi. Dziękuje
zdjecie uzytkownika
mietek - 2013-05-15 10:04:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Zadzwonili dzisiaj do mnie z fimy PERS Marek Sowiński i zostałem zaproszony na rozmowę za dwa dni. Postanowiłem poszukać informacji na temat tej firmy i na temat tego jak tam się pracuje. Jarząbek piszesz "NIe polecam pracodawcy nawet wrogowi". Czy możesz coś więcej napisać na ten temat bo nie polecam mówi dość mało.
zdjecie uzytkownika
Obiektywny - 2013-05-25 22:41:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mietek - 2013-05-15 10:04:35

Witam. Zadzwonili dzisiaj do mnie z fimy PERS Marek Sowiński i zostałem zaproszony na rozmowę za dwa dni. Postanowiłem poszukać informacji na temat tej firmy i na temat tego jak tam się pracuje. Jarząbek piszesz "NIe polecam pracodawcy nawet wrogowi". Czy możesz coś więcej napisać na ten temat bo nie polecam mówi dość mało.
Nowy Sącz to teren na którym ciężko o pracę. Jeżeli jesteś doświadczonym handlowcem to szkoda Twojego cennego czasu dla firmy Pers. Wykorzystają Twoje kontakty i umiejętności, niekoniecznie zwolnią, ale zmuszą do tego przez niskie zarobki. Sam z czasem stwierdzisz, że szkoda czasu na Persa, bo nie zarabiasz tam pieniędzy. Wtedy Twoi znaczący klienci zostaną przejęci przez firmę, a mniejsi oddani kolejnemu nowemu przedstawicielowi. Będziesz wpędzany w poczucie winy, że mało sprzedajesz i nie jesteś rentowny dla firmy /czasem te rozmowy mogą być drastyczne/
Jeżeli jesteś handlowcem bez doświadczenia i chcesz pracować w tym zawodzie przez dłuższy czas /branża profesjonalnych środków czystości/, Pers nauczy Cię dyscypliny handlowej, odpowiedzialności za wyniki. Poznasz wiadomości na temat produktów tam sprzedawanych podczas szkoleń. Jest to bardzo cenne doświadczenie. Później, gdy będziesz aplikował od innych firm, możesz powoływać się na marki sprzedawane przez Persa. Są to produkty koncernów światowych, respektowanych w Polsce w branży środków czystości. Jedno jest pewne, nie zarobisz tam pieniędzy jakie obiecują, jest to nierealne absolutnie. W dużym stresie i niezdrowej atmosferze firmy, zdobędziesz doświadczenie handlowe i wiadomości, które będą przepustką do innych firm, nawet międzynarodowych. Sam zdecyduj, a ja życzę powodzenia.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-06 14:03:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A możesz napisać ile mniej więcej się zarabia? Zastanawiam się nad pracą w Pers Marek Sowiński w Nowym Sączu. Co prawdwa aż tak duże doświadczenia nie mam ale trochę mam. Z góry dziękuję za pomoc.
zdjecie uzytkownika
anonim-pers - 2013-12-28 23:54:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Żeby nie było że tylko jeden pracownik jest zadowolony to ja też polecam . Oczywiście nie tym co chcą nic nie robić i zarobić , bo takiej pracy chyba już nie ma , a jak ktoś wie o takiej to chętnie podejmę drugi etat :)
Co do zarobków , nie znam nikogo takiego co zarabia tyle że więcej nie chce - zawsze jest za mało , ale firma jest stabilna i jak ktoś poważnie traktuje pracę to i jego traktują poważnie.
zdjecie uzytkownika
x - 2014-02-07 12:39:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie pracuję w tej firmie, byłam jedynie na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko biurowo-sprzedażowe.
Może zaglądają tu właściciele, więc podpowiem, że warto byłoby podszkolić się w zakresie tego, jak powinna wyglądać taka rozmowa, tzn. że należy wstać, podać rękę, przedstawić się itd.
Dodatkowo sadzanie kandydata przed komputerem z zaleceniem, by INTUICYJNIE poruszał się po programie, którego w ogóle nie zna, jest co prawda bardzo oryginalne, ale jednocześnie niezbyt mądre. Nie tędy droga.
zdjecie uzytkownika
arek - 2014-02-28 09:10:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
x, czy ja wiem, takie posadzenie przed komputerem sprawdza ogarnięcie człowieka i tą znajomość komputerów i systemu windows jaki kazdy ma w CV. Praktyka pers wydaje się być fajna.
zdjecie uzytkownika
x - 2014-03-11 21:30:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [arek - 2014-02-28 09:10:47]:
Gdyby chodziło o programy zawarte w CV nic bym nie pisała. Chodziło o jeden z tysiąca programów księgowych.
zdjecie uzytkownika
Marija - 2014-03-17 09:33:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, X-ie czy możesz napisać co jeszcze było przedmiotem rozmowy i jakie warunki zaproponowali, bo wybieram się do nich na rozmowę i fajnie byłoby wiedzieć coś więcej. Z góry dziękuje.
zdjecie uzytkownika
jurek - 2014-04-01 22:28:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Marija, może napisz co to za rozmowa w Pers, na jakie stanowisko, to wówczas ktoś odpowie, ale pewnie juz jestes po rozmowie, to napisz jak było.
zdjecie uzytkownika
kasia - 2014-05-15 17:11:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wybieram się na rozmoweę do fimmy Pers na stanowisko Specjalista ds. sprzedaży proszę o szczegóły jakie są tam zarobki ,na jakim programie pracują czemu tak długo szukają kandydata na to stanowisko. Grosze o szybką odpowiedz.
zdjecie uzytkownika
Filip - 2014-05-26 20:00:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakis czas temu Pers szukało przedstawicieli handlowych, nie wiecie może, czy nadal poszukują? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
jestem jak Korwin - #mówiejakjest - 2014-07-02 13:43:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie rozumiem tych co tak narzekają na Persa. No ok praca jest wymagająca, ale to chyba powinno być normalne.
Ci co narzekają na auta firmowe - pamiętajcie, że dalej są firmy handlowe co wymagają jazdy prywatnym samochodem i nie dają służbowego. W Persie można korzystać prywatnie z firmówek jednak płaci się stawkę za 1km. Czasami się opłaca, na codzień nie zabardzo.
Telefon jest, komputer jest.
Jak w każdej firmie będą Ci z którymi się lepiej pracuje jak i Ci z którymi ciężko się dogadać.
Wiem jedno nigdzie nigdy nie będzie idealnie. Ja sam w Persie pracuje już kilka lat, są pracownicy z ponad 10letnim doświadczeniem więc są zadowoleni ludzie.
Zarobki PH- podstawa plus prowizja za sprzedaż plus dodatki od dostawców (program all4work Torka itp) plus premie sprawiają, że ambitni nie mają źle.
Jest nowy system premiowania pracy na każdym stanowisku, jest nowy program lojalnościowy dla klientów - na którym zarabiają też PH. Firma się więc rozwija a to daje stabilność. I mi to wystarcza
zdjecie uzytkownika
Filip - 2014-07-03 20:26:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jak wygląda ten nowy system premiowania pracy, bo brzmi nawet ciekawie. Ile w ogóle pobieraja opłaty za ten km, nie lepiej jeździc własnym autem, czy koniecznie trzeba ich, bo np. jest oklejony?
zdjecie uzytkownika
jestem jak Korwin - #mówiejakjest - 2014-07-21 08:40:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za kilometry płacisz tylko wtedy jak jeździsz na własny użytek po pracy. Wiadomo w czasie pracy jeździsz firmowym i nie płacisz nic.
Jeśli chodzi o system motywacyjny to firma ma ISO. Wszystko idzie więc za różnymi procedurami. Czasami to ułatwia życie, czasami jest "wrzodem na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;. Zwłaszcza jeśli chodzi o tzw. Karty Niezgodności (chociaż czasami to dobry "dupochron"). W przypadku premii za prace nowy system wydaje się być całkiem spoko, bo ma być jasno i spisane co masz robić żeby dostać wypłatę i co masz robić żeby dostać premię. Dodatkowo jest określone ile tej premii dostaniesz. Q3 2014 jest kwartałem testowym zobaczymy jak to będzie.
zdjecie uzytkownika
antek - 2014-07-27 15:03:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma Pers zajmuje się środkami czystości, jest wręcz liderem na rynku dystrybucji profesjonalnych środków czystości, urządzeń, maszyn i mat. Ich początki sięgają 1988 roku, od tego czasu odniesli wiele sukcesów, na swoim koncie maja takie nagrody jak gazele biznesu, czy Przedsiębiorstwo Fair Play. Ich partnerzy to znane i wielkie firmy jak 3M ,Diversey ,Kimberly-Clark ,Nerta ,Vileda i wiele innych. Niestety obecnie na stronie internetowej nie maja żadnych aktualnych ofert pracy. Może ktos z Was wie, czy jest jakies inne miejsce, gdzie maja swoje oferty, jeśli tak to bardzo prosiłbym o komentarz. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
PERS - 2014-07-29 09:12:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na tą chwilę nie poszukujemy żadnych pracowników. Wszelkie oferty pracy będą pojawiać się na naszej stronie internetowej, portalu gowork.pl, w formie ogłoszeń internetowych oraz w prasie lokalnej
zdjecie uzytkownika
PERS - 2014-08-28 14:03:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma Pers Marek Sowiński w ciągu najbliższych 3-mc będzie szukać pracownika na stanowisko Specjalista ds. Jakości. Praca stacjonarna w Nowym Sączu. Ogłoszenie pojawi się na portalu GoWork.pl, Pracuj.pl oraz na naszej stronie www pod adresem http://www.pers.com.pl/kariera.html
zdjecie uzytkownika
~tygrys - 2014-08-31 01:30:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem klientem, miałem wątpliwą przyjemność być świadkiem jak rozmawia przełożona z pracownikami, nie polecam, wręcz odradzam
zdjecie uzytkownika
Filip - 2014-09-25 16:37:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz w PERS Marek Sowiński szukają osób na stanowisko opiekuna klienta, oferuja umowe o prace. Wymagania to realizacja założonych planów, zdobywanie nowych kontrahentów, raportowanie wyników sprzedaży, czynne prawo jazdy kat. B, doświadczenie w obsłudze klienta, umiejętność pracy w zespole. Moze kogoś to zainteresuje.
zdjecie uzytkownika
a teraz bida ? - 2014-11-17 16:02:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiecie jak to tak konkretnie było z tą rekrutacją na to stanowisko opiekuna klienta, bo widziałem, że teraaz już nikogo takiego nie szukają, niestety nawet żadnego ogłoszenia nie ma. Nie wiem co teraz zrobić, nie chce dalej siedzieć na bezrobociu, pora na pracę. Przykro mi bardzo z tego powodu.
zdjecie uzytkownika
PERS - 2014-11-17 19:19:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na tą chwilę poszukujemy Pełnomocnika do spraw ISO. Ogłoszenie można znaleźć na portalu pracuj . pl. Niestety na tą chwilę nie poszukujemy Przedstawicieli Handlowych
zdjecie uzytkownika
lko - 2014-12-01 19:43:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PERS - 2014-11-17 19:19:30]:
Czy znaleźli Państwo kandydata na wymienione stanowisko?? Jeśli nie to proszę o informacje jaki typ osób pracuje w danym dziale? Jakie szkolenia i kursy organizuje firma? Co będzie należało do głównych obowiązków na tym stanowisku? Czy jest możliwość dodatkowej pracy lub bycia włączonym w inne aspekty firmy?
zdjecie uzytkownika
PERS - 2014-12-02 08:20:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety rekrutacja na stanowisko Pełnomocnik ds. ISO została zakończona.
Opis stanowiska:

Praca będzie m.in. będzie polegać na:

stałej analizie efektywności procesów, w tym wdrażaniu działań korygujących i udoskonalających
prowadzeniu i modelowaniu systemu raportowania o osiąganych parametrach ekonomicznych i finansowych we wszystkich obszarach aktywności Firmy
utrzymaniu i rozwoju funkcjonującego w Firmie systemu zarządzania jakością ISO (funkcja pełnomocnika SZJ)
regularnym raportowaniu do Zarządu stanu rozwoju i skuteczności systemu zarządzania
doborze i analizie kluczowych dla organizacji wskaźników jakościowych z wykorzystaniem systemu księgowego i zaprojektowanego systemu analiz

Wymagania:

wykształcenie wyższe - preferowane ekonomiczne lub w zakresie zarządzania
doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku i/lub w zarządzaniu projektami
praktyczna znajomość zasad księgowości i rachunkowości zarządczej
znajomość zasad funkcjonowania zintegrowanych programów klasy ERP oraz pakietu Ms Office
wysoki poziom umiejętności analitycznych oraz poczucia odpowiedzialności za wykonywane zadania
gotowość do pracy w zmieniającym się otoczeniu
otwartość na intensywny cykl szkoleniowy
prawo jazdy kat B
zdjecie uzytkownika
harry - 2014-12-16 01:15:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro rekrutacja została zakończona to dlaczego piszecie opis stanowiska i wymagania? Chociaż może przyda sie to dla potomnych. Mozna się spodziewać w najbliższym czasie kolejnych ogłoszeń, czy raczej pers będzie zatrudniał dopiero po nowym roku i to blizej wiosny? Z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PERS Marek Sowiński
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy PERS Marek Sowiński?
Zadaj pytanie
x