logo PERS Marek Sowiński

PERS Marek Sowiński

Nowy Sącz

Opinie o PERS Marek Sowiński

anonim 2011-08-21 16:40:34
wszystkie osoby które wypowiadają te słowa nie potrafiły sobie poradzić w ciężkich warunkach pracy w firmie handlowej i widocznie nie jest to firma dla nich. Kasę da się zarobić po pewnym czasie, urlopy dwutygodniowe hmhm, ja ostatnio byłem, pracuje mi się dobrze i nawet nie myślę o zmianie. Polecam dla osób poszukujących stabilizacji, zmotywowanych oraz umiejących systematycznie pracować!
niezadowolony 2011-08-27 10:18:09
(usunięte przez administratora) Nie polecam tego pracodawcy. Wręcz przeciwnie - ODRADZAM każdemu kto szuka pracy (usunięte przez administratora)
1
anonim 2012-04-04 22:15:53
nie napisał tej opini Szef tylko pracownik który jest zadowolony!!! tak jak mówiłem jest to firma specyficzna i nie wszstkie osoby dadzą sobie radę. Ja w dalszym ciągu polecam. Te wszystkie opinie że mało płacą... nie prawda ja po kilku latach pracy mam z przodu 4 na koncie każdego 10 dnia miesiąca. Mówią tak tylko osoby wygodne którym nie chce się włożyć troche pracy, wręcz przeciwnie tylko roszczenia i oczekiwania! dajcie coś od siebie a potem wymagajcie!!! No tak zapomniałem że to Polska... Samochód służbowy jak sama nazwa mówi służbowy. Co myślisz że będziesz się woził za czyjeś wypracowane pieniądza. Powtarzam! najpierw zapracuj a potem wymagaj!!!!
1
Anonim 2. 2012-04-10 21:30:08
Ale dlaczego wstydzisz się swojego imienia i nazwiska??????? Dlaczego jesteś ciągle anonim? Nie, nie wierzę Ci - nie jestem naiwny. Nikt nie wierzy! Wypracowaliście to sobie.

Też będę anonim.
1
zdzich 2012-06-29 19:01:37
Heja, dawaj namiar do firmy co można samochodem jeżdzić prywatnie. Taka robota mnie interesuje. Sprzedam swój bo na samo paliwo kosztuje mnie krocie nie mówiąc o naprawach i oponach. Handluje po serwisach i myjniach ale mogę się dobranżowić. Jak nie ma limtu na kilometry prywatne to mogę zasuwać po niskiej stawce.
PH 2012-10-23 21:50:27
Dam Ci namiar np Philip Morris tylko tam Ciebie nie przyjmą to niestety nie pojeździsz.:) A swoją drogą nie chodzi aby jeździć za firmowe paliwo ale samochód bardzo wiele firm udostępnia pracownikom.
Na marginesie nie znam tej firmy a na forum wszedłem w celu bliższego poznania tego pracodawcy. Jednak chyba nie warto.
Tomasz 2012-10-25 14:56:06
Witam

Dziwi mnie podejście do auta firmowego - auto to narzędzie pracy, które daje firma i o to narzędzie należy raczej dbać - to raz.

A dwa to po co się przyjmować do pracy do kogoś jeżeli się z góry zakłada, że pojeździ się firmowym samochodem za darmo w ramach tego, że firma płaci. To takie przekorne marnotrastwo.

A gdyby w tej firmie świeciła się żarówka gdy jest widno albo lała woda z kranu to byś temu nie zpobiegł jako pracownik?

Dziwne w domu zakręca a w firmie hulaj dusza. To jak te firmy mają istenieć na rynku z takim podejściem pracowników?
Jarząbek 2013-01-24 21:53:08
NIe polecam pracodawcy nawet wrogowi. Dziękuje
1
Obiektywny 2013-05-25 22:41:17
mietek - 2013-05-15 10:04:35

Witam. Zadzwonili dzisiaj do mnie z fimy PERS Marek Sowiński i zostałem zaproszony na rozmowę za dwa dni. Postanowiłem poszukać informacji na temat tej firmy i na temat tego jak tam się pracuje. Jarząbek piszesz "NIe polecam pracodawcy nawet wrogowi". Czy możesz coś więcej napisać na ten temat bo nie polecam mówi dość mało.
Nowy Sącz to teren na którym ciężko o pracę. Jeżeli jesteś doświadczonym handlowcem to szkoda Twojego cennego czasu dla firmy Pers. Wykorzystają Twoje kontakty i umiejętności, niekoniecznie zwolnią, ale zmuszą do tego przez niskie zarobki. Sam z czasem stwierdzisz, że szkoda czasu na Persa, bo nie zarabiasz tam pieniędzy. Wtedy Twoi znaczący klienci zostaną przejęci przez firmę, a mniejsi oddani kolejnemu nowemu przedstawicielowi. Będziesz wpędzany w poczucie winy, że mało sprzedajesz i nie jesteś rentowny dla firmy /czasem te rozmowy mogą być drastyczne/
Jeżeli jesteś handlowcem bez doświadczenia i chcesz pracować w tym zawodzie przez dłuższy czas /branża profesjonalnych środków czystości/, Pers nauczy Cię dyscypliny handlowej, odpowiedzialności za wyniki. Poznasz wiadomości na temat produktów tam sprzedawanych podczas szkoleń. Jest to bardzo cenne doświadczenie. Później, gdy będziesz aplikował od innych firm, możesz powoływać się na marki sprzedawane przez Persa. Są to produkty koncernów światowych, respektowanych w Polsce w branży środków czystości. Jedno jest pewne, nie zarobisz tam pieniędzy jakie obiecują, jest to nierealne absolutnie. W dużym stresie i niezdrowej atmosferze firmy, zdobędziesz doświadczenie handlowe i wiadomości, które będą przepustką do innych firm, nawet międzynarodowych. Sam zdecyduj, a ja życzę powodzenia.
anonim-pers 2013-12-28 23:54:35
Żeby nie było że tylko jeden pracownik jest zadowolony to ja też polecam . Oczywiście nie tym co chcą nic nie robić i zarobić , bo takiej pracy chyba już nie ma , a jak ktoś wie o takiej to chętnie podejmę drugi etat :)
Co do zarobków , nie znam nikogo takiego co zarabia tyle że więcej nie chce - zawsze jest za mało , ale firma jest stabilna i jak ktoś poważnie traktuje pracę to i jego traktują poważnie.
x 2014-02-07 12:39:46
Nie pracuję w tej firmie, byłam jedynie na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko biurowo-sprzedażowe.
Może zaglądają tu właściciele, więc podpowiem, że warto byłoby podszkolić się w zakresie tego, jak powinna wyglądać taka rozmowa, tzn. że należy wstać, podać rękę, przedstawić się itd.
Dodatkowo sadzanie kandydata przed komputerem z zaleceniem, by INTUICYJNIE poruszał się po programie, którego w ogóle nie zna, jest co prawda bardzo oryginalne, ale jednocześnie niezbyt mądre. Nie tędy droga.
x 2014-03-11 21:30:37
Gdyby chodziło o programy zawarte w CV nic bym nie pisała. Chodziło o jeden z tysiąca programów księgowych.
1
Marija 2014-03-17 09:33:47
Witam, X-ie czy możesz napisać co jeszcze było przedmiotem rozmowy i jakie warunki zaproponowali, bo wybieram się do nich na rozmowę i fajnie byłoby wiedzieć coś więcej. Z góry dziękuje.
kasia 2014-05-15 17:11:24
wybieram się na rozmoweę do fimmy Pers na stanowisko Specjalista ds. sprzedaży proszę o szczegóły jakie są tam zarobki ,na jakim programie pracują czemu tak długo szukają kandydata na to stanowisko. Grosze o szybką odpowiedz.
jestem jak Korwin - #mówiejakjest 2014-07-02 13:43:49
Nie rozumiem tych co tak narzekają na Persa. No ok praca jest wymagająca, ale to chyba powinno być normalne.
Ci co narzekają na auta firmowe - pamiętajcie, że dalej są firmy handlowe co wymagają jazdy prywatnym samochodem i nie dają służbowego. W Persie można korzystać prywatnie z firmówek jednak płaci się stawkę za 1km. Czasami się opłaca, na codzień nie zabardzo.
Telefon jest, komputer jest.
Jak w każdej firmie będą Ci z którymi się lepiej pracuje jak i Ci z którymi ciężko się dogadać.
Wiem jedno nigdzie nigdy nie będzie idealnie. Ja sam w Persie pracuje już kilka lat, są pracownicy z ponad 10letnim doświadczeniem więc są zadowoleni ludzie.
Zarobki PH- podstawa plus prowizja za sprzedaż plus dodatki od dostawców (program all4work Torka itp) plus premie sprawiają, że ambitni nie mają źle.
Jest nowy system premiowania pracy na każdym stanowisku, jest nowy program lojalnościowy dla klientów - na którym zarabiają też PH. Firma się więc rozwija a to daje stabilność. I mi to wystarcza
jestem jak Korwin - #mówiejakjest 2014-07-21 08:40:12
Za kilometry płacisz tylko wtedy jak jeździsz na własny użytek po pracy. Wiadomo w czasie pracy jeździsz firmowym i nie płacisz nic.
Jeśli chodzi o system motywacyjny to firma ma ISO. Wszystko idzie więc za różnymi procedurami. Czasami to ułatwia życie, czasami jest "wrzodem na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;. Zwłaszcza jeśli chodzi o tzw. Karty Niezgodności (chociaż czasami to dobry "dupochron"). W przypadku premii za prace nowy system wydaje się być całkiem spoko, bo ma być jasno i spisane co masz robić żeby dostać wypłatę i co masz robić żeby dostać premię. Dodatkowo jest określone ile tej premii dostaniesz. Q3 2014 jest kwartałem testowym zobaczymy jak to będzie.
PERS 2014-07-29 09:12:11
Na tą chwilę nie poszukujemy żadnych pracowników. Wszelkie oferty pracy będą pojawiać się na naszej stronie internetowej, portalu gowork.pl, w formie ogłoszeń internetowych oraz w prasie lokalnej
PERS 2014-08-28 14:03:20
Firma Pers Marek Sowiński w ciągu najbliższych 3-mc będzie szukać pracownika na stanowisko Specjalista ds. Jakości. Praca stacjonarna w Nowym Sączu. Ogłoszenie pojawi się na portalu GoWork.pl, Pracuj.pl oraz na naszej stronie www pod adresem http://www.pers.com.pl/kariera.html
~tygrys 2014-08-31 01:30:01
Byłem klientem, miałem wątpliwą przyjemność być świadkiem jak rozmawia przełożona z pracownikami, nie polecam, wręcz odradzam
PERS 2014-11-17 19:19:30
Na tą chwilę poszukujemy Pełnomocnika do spraw ISO. Ogłoszenie można znaleźć na portalu pracuj . pl. Niestety na tą chwilę nie poszukujemy Przedstawicieli Handlowych
PERS 2014-12-02 08:20:00
Niestety rekrutacja na stanowisko Pełnomocnik ds. ISO została zakończona.
Opis stanowiska:

Praca będzie m.in. będzie polegać na:

stałej analizie efektywności procesów, w tym wdrażaniu działań korygujących i udoskonalających
prowadzeniu i modelowaniu systemu raportowania o osiąganych parametrach ekonomicznych i finansowych we wszystkich obszarach aktywności Firmy
utrzymaniu i rozwoju funkcjonującego w Firmie systemu zarządzania jakością ISO (funkcja pełnomocnika SZJ)
regularnym raportowaniu do Zarządu stanu rozwoju i skuteczności systemu zarządzania
doborze i analizie kluczowych dla organizacji wskaźników jakościowych z wykorzystaniem systemu księgowego i zaprojektowanego systemu analiz

Wymagania:

wykształcenie wyższe - preferowane ekonomiczne lub w zakresie zarządzania
doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku i/lub w zarządzaniu projektami
praktyczna znajomość zasad księgowości i rachunkowości zarządczej
znajomość zasad funkcjonowania zintegrowanych programów klasy ERP oraz pakietu Ms Office
wysoki poziom umiejętności analitycznych oraz poczucia odpowiedzialności za wykonywane zadania
gotowość do pracy w zmieniającym się otoczeniu
otwartość na intensywny cykl szkoleniowy
prawo jazdy kat B
PERS 2014-12-31 17:45:19
Zaraz po nowym roku rozpoczniemy rekrytację w Nowym Sączu oraz Tarnowie. Ogłoszenia znajdą się na portalu pracuj.pl. Zależy nam na tym aby odgłos na nasze ogłoszenia był jak największy więc korzystamy z różnych form informowania o wolnych stanowiskach.
takiktośfajny:P 2015-01-02 22:45:07
jeżeli ktoś chce w Persie zarobić całkiem ok i nie narobić się zbytnio to polecam pracę magazyniera albo kierowcy :P jeżeli ktoś ma większe ambicje to niestety nie ma nic za darmo ... uważam ,że będąc SDS lub handlowcem jednak trzeba się trochę postarać. Ludzie z ambicją, a co najważniejsze myślący mogą naprawdę daleko zajść.Nie jest to szybka droga,ale warta pracy.reasumując nie chce Ci się pracować aplikuj na magazyniera lub kierowcę chcesz coś więcej i masz ambicję - sds lub handlowiec :)
2
PERS 2015-01-08 09:05:35
Nasz firma rozpoczęła rekrutację w miastach:
- Nowy Sącz (Opiekun Klienta)
- Tarnów (Opiekun Klienta, Specjalista ds. Sprzedaży)
- Rzeszów ( Opiekun Klienta)
Ogłoszenia można odnaleźć pod adresem http://www.pracuj.pl/praca/pers;kw
~takiktoś@ 2015-01-08 14:27:05
z tego co widzę, to myślę że można spodziewać się następnych ogłoszeń, bo jednych zwalniają i na ich miejsce szukają następnych
2
Łukasz 2015-02-25 18:51:10
bzdury, kłamstwa, szkoda komentować, nie polecam
`xy 2016-02-09 18:52:43
siłą firmy są ludzie? hm zaprzągnięci do wozu by go ciągnąć i kieszeń zapełnić właścicielowi, potem mowa że targetu nie zrobili więc nie są wydajni no i robi się kolejka do odstrzelenia kolejnego pracownika, poszanowania człowieka przez przełożonych w tej firmie nie ma, dlatego co róż ogłoszenia o pracę dają, bo wolny etat trzeba zapełnić kolejnym jeleniem
piotr 2016-02-10 08:46:53
Dziwi mnie Twoje podejście. Targety jak w każdej firmie handlowej są i trzeba je wyrabiać, ale żeby ktoś poszedł do odstrzału za niewykonanie targetu? Chyba tylko dlatego, że z kwartału na kwartał miał co raz gorsze wyniki. A to już jest brak zaangażowania w pracę, a takich ludzi nie chce nikt.
Jeśli chodzi o napełnianie kieszeni szefa to tutaj Cię rozczaruję - w każdej firmie tak niestety jest, bo pracujesz dla kogoś. Jak masz z tym problem otwórz swój własny biznes. Wtedy na pewno nie będziesz jeleniem.
ktoś kto wie 2016-02-14 00:49:31
tak owszem targety są do zrobienie o ile nie są podwyższane z miesiąca na miesiąc o 100%....ale to inna bajka wszystkim jest żle tak szefowi (pełen szacunek Panie Marku - za okiełznanie tego show)..jak i pracownikom którzy sobie nie radzą ze sobą...firma może i ciekawa i dająca możliwości...ale, są tacy co zawsze chcą więcej...a nie można by było na jednym poziomie a długo ;-))
Pozdrawiam serdecznie oddziały Tarnów ,Rzeszów, Nowy Sącz i nieszczęsne Kielce z ''kierownikiem'' Łukaszem na czele ;-))
??? 2016-04-02 07:59:42
Nieszczęsne Kielce? Można rozwinąć temat?
West 2016-08-10 16:18:39
O co chodzi z tymi nieszczęsnymi Kielcami?
Blad 2016-08-10 19:52:13
O nic nie chodzi, to jakieś tam małe głosy, ale nic nie znaczące, z tego co wiem to jest tam wszystko jak powinno
Leszczyk 2016-12-03 09:38:03
Z tego co jaskółki donoszą w Kielcach odchodzą wszyscy handlowcy. No cóż co pracodawca sieje to później zbiera.. Pytanie tylko który oddział następny? Nie polecam tej firmy największemu wrogowi.
Szczupak 2016-12-04 11:09:25
Jedni odchodzą inni przychodzą.
Pytanie czy to faktycznie, aby zły pracodawca?
Wpisów na temat firmy jest wiele. Negatywnych głównie z Kielc. Może to nie problem z wlascicielem, a z ludźmi pracującymi w tym oddziale?
Leszczyk 2016-12-09 15:17:11
Szczupak 2016-12-04 11:09:25
I jak zwykle swoje komentarze umieszcza właścicielka :))) tak jak moderuje w każdym pozytywnym komentarzu...Bo przecież firma nie może być zła - absolutnie to zawsze będzie wina pracowników. Kompletny brak refleksji i umiejętności wyciągania wniosków. A nad problemem proszę się poważnie zastanowić - ludzie nie odchodzą jak się im dobrze pracuje zwłaszcza jeżeli są to wieloletni pracownicy na najwyższym poziomie w firmie. Ale poczekamy jak się sytuacja rozwinie - a na pewno będzie ciąg dalszy.....
2
Zostaw swoją opinię o PERS Marek Sowiński - Nowy Sącz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PERS Marek Sowiński