logo Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o

Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o

Poznań

Opinie o Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o

Ojciec Dwójki Dzieci 2017-06-11 02:38
Właśnie. To praca dla KAWALERA. Jak macie rodzinę to wygląda to tak że wiadomo są trzy zmiany ( fabryka jakby nie było ) do tego dochodzi praca w soboty na rano i na popołudniówkę też w soboty za to dostajesz tak zwany szary dzień w tygodniu czyli wolne za sobotę ( dzięki temu nie muszą płacić za nadgodziny w wekendy ) Chwalą się że to jest firma Pro rodzinna ale w rzeczywistości jest Anty rodzinna. Robią coś takiego co nazywa się Barometrem nastroju pracowników i jest incognito ale żeby oddać głosy na te pytania musisz koniecznie się zalogować w ich infokiosku no i wiadomo że raczej odpowiadasz pozytywnie bo inaczej Majster jest wkurzony że mu kiepsko barometr wypadł ( statystyki opadają ). Tak naprawdę pracuje tam dwa lata i wiem że jestem tylko jakąś statystyką - liczbą bo wszystko tam sprowadza się do cyfr. Ciebie nie ma - jest tylko twoja wydajność wykazywana właśnie liczbami. Odradzam ludziom którzy chcą żyć dla i z rodziną bo tam żyjesz tylko dla VW i dla marnych 2500 zł. + dodatek wakacyjny w wielkości podstawy. I tylko dla tego dadatku ludzie tam tkwią. Boże spraw bym znalazł ludzką pracę - o to się modlę każdego dnia. Pozdrawiam i życzę szczęścia
8
Tomek 2017-06-11 11:32
Przy stawce 2800 normalnie wychodzi 2000 na reke ale powtarzam takich wyplat w ciagu roku sa tylko trzy. Reszta miesiecy jest premiowanych. Powiem szczerze (choc moja stawka troche inna) ale wiem po sobie sumujac wszystkie dodatki-premie-bonusy z gory zagwarantowane i dzielac je przez 12miesiecy wychodzi w roku 15,5wyplaty!!!! Nie licze nadgodzin i sobot. Gdybys teraz juz pracowal mial bys dodatek wakacyjny100% czyli 4tys bys dostal a ewentualnie za maj nadgodziny to jeszcze wiecej.
1
Tomek 2017-06-11 11:49
Aga powiem tak:; tez przechodzilem przez ta smieszna rekrutacje jak kazdy kto tam startuje. Ostatnim etapem rekrutacji jest rozmowa z majstrami kierownikami itd. Spodobalem sie wiec dali mi skierowanie na badania ale z gory zaznczyli ze nie jest to rownoznaczne z przyjeciem!!!! Mam porobic wszystkie badania otrzymamc zdolnosc i....CZEKAC ZA TELEFONEM. U mnie przebieglo to sprawnie i szybko oddzwonili po 2tyg ale znam osoby ktore i pracuje z nimi czekali po otrzymaniu zdolnosci nawet od 6-9miesiecy w skrajnych przypadkach. Ja do momentu tel nie zwalnialem sie czekalem. Jesli Twojego meza zwolnili z poprzedniej firmy tylko dlatego bo aplikowal to dziwne. Ale albo uzbroic sie w cierpliwosc albo poszukac czegos innego. Bo jak powtarzam nie ma reguly bo albo dzwonia odrazu albo czeka sie miesiacami.
1
Aga 2017-06-11 13:09
No to mnie pocieszyliscie????z tego co wiem do Poznania odrazu przyjmują a Wrzesnia masakra jakas.Tak niestety jest nie moga sobie pozwolić zeby skladac papiery gdzie indziej..no jak?!to czeka teraz jak na zmilowanie i najgorsze jest to ze ma nadzieję ale ja juz nie po waszych odpowiedziach????
2
Poznań/Skórzewo 2017-06-11 18:38
2000ZŁ ? Moja Pani zarabia więcej sprzedając okulary w salonie VE NA 3/4 ETATU
Wy w FABRYCE !!!!! Praca zmianowa !!!!! 2800podstawy?
Stawki dla świń.
2000zł /168=11,90
25 godzin mam pracować w fabryce aby zatankować auto?
Czy ty jesteś normalny?
15,5 wypłat z premiami
15,5*2000=31000
31000/12= 2580 zł

Płacąc takie wynagrodzenie lista oczekiwań tych pał nie ma końca k...a !!!!!

Monter w Dziale Montażu
Od Kandydatów oczekujemy:

Wykształcenia minimum zawodowego, preferowane kierunkowe związane z branżą Automotiv (monter, mechanik, mechatronik)
Doświadczenia w pracy na stanowisku montera
Chęci pracy w systemie trzyzmianowym
Prawa jazdy (kat. B, mile widziana kat. C)
Podstawowej znajomości pakietu MS-Office
Gotowości do pracy w Poznaniu-Antoninku
Nastawienia na wysoką jakość pracy i ciągłe doskonalenie
Umiejętności pracy w zespole
Sumienności i dokładności w podejściu do pracy
ZA 2600ZŁ TO KTÓRE DOŚWIADCZENIE Z TEJ LISTY TRZEBA MIEC? BUAHUHAUHAUAHUAHUA

MUSICIE PRZENIEŚĆ TEN PIERDOLNIK DO NIEMIEC BUHAUHAUHAUHAUHA
MUZUŁMANY WAM BĘDĄ PRODUKOWAŁY TEN SZROT.
FABRYKA ZE STAWKAMI Z HANDLU !!!!!

NIE PODEJMUJE PRACY NA STAWKACH Z BANGLADESZU !!!!!!!!
31
im 2017-06-11 19:26
Czy infrastruktury nawet :) buhauhauhauh sorki
AgataZ 2017-06-11 20:59
Cześć. Powiedz tylko czy lepiej iść osobiście do agencji czy to nie ma znaczenia?
Alutka 2017-06-11 22:11
A nie wiesz czemu?
Aga 2017-06-12 07:16
Jest opcja ze nie zadzwonila. Do niego skoro ma babadnia juz?
dek 2017-06-12 12:02
jak macie nóż na gardle niech mąż idzie do amazonu na te kilka miesięcy tam go przyjmą od razu a przynajmniej będzie z czego żyć a potem się zwolni jak zadzwonią albo jak znajdzie coś innego
1
bm 2017-06-12 16:58
Lepiej niech juz w tym amazonie zostanie bo ten volkswagen to na psy zszedl odpowiedzialnosc za jakosc i nagane non stop za byle co chyba ze masz plecy wuja tate ktory pracuje juz kilka lat i zalatwi to i owo ja z znajomymi ktorych spotkalem na rekrutacji z jakies 80 procent z nas juz nie pracuje dzien dwa i po pracy temat nie do ogarniecia chore to wszystko duzo by tu opowiadac dodam tylko ze naprawde chcialem pracowac ale widocznie checi to za malo uklady uklady i jeszcze raz uklady to sie tylko liczy w tych czasach
11
Wedrowniczek 2017-06-13 00:06
Oj Tomaszu za krótko pracujesz o nie rób innym sielanki. Dodatki kończą się e w tym roku i będą nowe ustalenia a na 100% będzie ich mniej. Cieszysz się ze masz 15,5 wyplat w skali roku. Przy Twojej stawce do naprawdę nie jest dużo. Napisze to jeszcze raz, część dodatkow jest uznaniowa możesz ja mieć a nie musisz. Jeszcze ją dostsjecie bo chcą Was zatrzymać później juz tak kolorowo nie będzie.
13
MAMA 2017-06-14 09:25
Ostatnie wieści z Wrześni wykazują że ''młodzież'' ma już dosyć tej firmy. Ludzie myśleli że Niemcy DAJĄ ZA DARMO. Panowie ta firma wysysa z człowieka życie!! Pamiętajcie że pracujecie dla niemca który zawsze będzie was z polskimi kapo w osobie kierowników czy mistrzów, liderów, GNĘBIŁ!!!
18
Jarek 2017-06-14 09:48
Panowie .Czy to prawda że Zakład Zabudów Specjalnych Z Swarzędza przenieśli do do Poznania na ulice Warszawska 349
Super vw 2017-06-15 01:34
Mam vw cc 2011 rok 1.8 tsi spala mi oleju 1.5 litra.
Jezeli mowimy o vw to wazne jest ile spala oleju silnikowego a nie wazne jest ile spala paliwa on lub Pb
1
gość 2017-06-15 13:46
Witam! Mam pytanie do pracowników którzy są przyjęci do VW po przejściu z agencji czy są jakieś podwyżki czy pensja dochodzi do jakiejś maksymalnej i koniec podwyżek czy jednak są, jakie kwoty i co jaki okres ?
lol 2017-06-15 17:18
gościu co to tutaj kogo obchodzi, to jest forum o pracodawcach a nie o wyrobach
1
Alutka 2017-06-15 23:26
Witam a we Wrzesni zatrudniaja kobiety?na jakie dzialy?
Moran 2017-06-16 08:17
Chłopie jedyne podwyżki jakie są zawsze to aut na linii reszta zależy jak głęboko będziesz wchodził w d...e tym polskim sprzedawczykom , którzy przeszli na stronę niemiecką! Daj sobie spokój z tą firmą!!!!
8
Wujek Tom 2017-06-16 13:21
Po przejściu dostajesz grupę 3G i później co roku w styczniu masz podwyżkę inflacyjną. Do tego związki co jakiś czas wywalczają podgrupy dla każdego pracownika VW.
Ogólnie jak nie będziesz miał wysokich aspiracji co do rozwoju to max do 6G możesz dojść jako zwykły pracownik na lini. Rób swoje, nie podpadaj i wszystko będzie w porządku :)
1
aaaaa 2017-06-16 22:13
O czym Ty mówisz? 6G na produkcji? To nie dawne czasy. Niestety teraz wygląda to tak, że jak dostaniesz na start grupę "X" to ciężko o podwyżkę nawet o tą jedną podgrupę (nie mówię o gwarantowanych podwyżkach pracowników agencji). Od 2 lat, pomimo świetnych ocen pracowniczych, zaangażowania w pracę i realizacji kilku projektów, nie dostałem ani grosza podwyżki (jestem na najniższej grupie dla zajmowanego stanowiska). Awanse i większe pieniądze są dla "znajomych" - tak niestety jest (znam KILKA takich przypadków). Jak jesteś szarakiem bez pleców to zapomnij o tym, że ktoś cię doceni.
10
wedrowniczek 2017-06-17 00:18
Obecnie żaden pracownik linii nie dojdzie do 6G (wprowadzono kiedyś kominy to juz nie te dobre czasy) Do 6G to wykfalifikowani lakiernicy po kabinach, bardzo dobrzy blacharze chyba nawet nie mechanicy oni chyba do 5 grupy. 6 i 7 grupy tylko dobrzy wykwalifikowani ludzie z zawodem związanym z motoryzacją(min. czeladnicy) Pracownicy linii nie zwiazani z zawodem samochodowym to 4 grupa a jak tylek wejdzie to moze uda sie przed emeryturą na 5 wskoczyć. Jak dobrze trafisz to podwyżka obecnie co pięć lat(oprócz dwóch ustawowych) to i tak ściany do emy nie załapiesz. Nie ma podwyżek inflacyjnych już pare lat, głupot nie piszcie jak się nie znacie, to jest tylko sto pare pln. do podstawy brutto. Sa to ustalenia NSZZ teraz są jutro moze nie być. Sa ludzie po 10 lat pracy i cały czas na 4 grupie, tak im się trafiło i mają pecha, jedni na wozie inni pod wozem.
10
wedrowniczek 2017-06-17 00:35
Aha jeszcze jedno nowi koledzy te pensje co Wam teraz proponują to sie otrzymywało jakiś 20 lat temu po okresie próbnym w szczególności dobrzy fachowcy w zawodzie samochodowym a i koledzy z linii montażowej też dużo mniej nie mieli. Myśle że to da Wam do myślenia.
5
A miało być tak pięknie 2017-06-17 12:33
Firma zesraj sie a nie daj! Pracuję kilka miesięcy, niestety trafiłem na jeden z najgorszych działów. Biegam jak pies z wywalonym jęzorem i staram sie jak mogę ale to dla niektórych za mało. Chodź mój brygadzista jest w porządku chłopina i dość wyrozumiały to reszta starszych pracowników z którymi muszę dzielić obowiązki już nie. Darcie mordy, obgadywanie, robienie po złości i pretensje że nie chcesz robic nadgodzin i chodzić w szarzaki takich mam towarzyszy w pracy. Kupa tylko na przerwie bo nie ma kto cie często zmienić na te 5 minut. 8h meczących testów na rekrutacji pod okiem psychologów by sie tu dostać potem kolejne stracone godziny na bieganiu po lekarzach jakbym co najmniej startował na pilota NASA. Bezsensowne szkolenia na których ci powtarzają jakie to szczęście cie spotkało ze będziesz pracował dla VW a w zasadzie dla agencji pośredniczącej . Dojeżdżać na te szkolonka musiałem w własnym zakresie a ze mieszkam 70 km to trochę tej benzyny poszło. Ale wiecie inwestycja ;) W dzisiejszych czasach pracodawcy chyba uważają że masz portfel wypchany zielonymi jak podejmujesz nową robotę. Ktoś by mógł mnie teraz hejtować że jak ci sie nie podoba to sie zwolnij, no więc to moje ostatnie 2 tygodnie i żegnam sie z tymi burakami z linii. Może jakbym trafił na inny dział i ludzi to nie byłbym tak rozczarowany a tak... sayonara!
24
kryl12 2017-06-17 18:31
jak nie ma sobót?! hehe kłamczuch a popołudniowa zmiana?! wyparowała?!
5
rekrutacja 2017-06-17 22:23
2800 ZŁ brutto ?Jaja sobie robicie.To 2000 zł netto i to przez agencję a nie vw
12
wedrowniczek 2017-06-19 10:40
Ale jak się prawie wszyscy godzą na 2800 brutto to tyle Wam daja. Miejcie jaja i powiedzcie na rekrutacji ale wszyscy, zarobki jakie nas interesują to np. 4000 brutto. Jak prawie wszyscy tak powiedzą to tyle wam zapłacą , nie będą mieli wyjścia. To Wy kształtujecie Wasze zarobki, płacą Wam tyle na ile się godzicie. Ta fabryka w Polsce to dla nich żyła złota. Ten system zmianowy który jest obecnie to największe dziadostwo jakie człowiek wymysłił dla drugiego człowieka. Wrześnie też to czeka za jakiś czas.
14
qqq 2017-06-20 08:58
gorszy jest tylko w bridgestone - 4 brygadówka, ale dziwię się że ludzie tak chętnie idą z bridgestone do VW jak tam takie małe zarobki na start
4
Kemar 2017-06-20 09:09
Czy jest aktualna oferta dla sprzedawcy samochodów nowych?
Unknown 2017-06-21 06:49
Na Słowacji jest wielki strajk w fabrykach VW. 70% osób nie pracuje. Fabryki stoją. Nie zgadzają się na 4% podwyżki. Chcą 16%. Średnia pensja u nich to 1800 EURO!
Może u nas coś niedługo się ruszy w tej kwestii...
13
Wedrowniczek 2017-06-21 14:31
Nie ruszy:) Za malo zgranej wiary. Niedzieli nie potrafią sobie odpuścić żeby potem mieć więcej a gdzie tu robić Słowację:)
12
ścieg. 2017-06-22 01:00
tu panowie kwestia związków zawodowych, tkz. bo siedzą w garści i na wszystko się zgadzają.Polskie bagienko,robia pod siebie: biura ,sekretarki sponsorowane wyjazdy i kasa za nic leci.Brawo słowacy,oby kiedyś polsa załoga vw się obudziła.
15
Wróg nowoczesnych obozów 2017-06-22 21:20
Załóżcie związki zawodowe pozazakładowe a nie na terenie zakładu gdzie sponsoruje je Niemiec i to on decyduje o tym kto ma dostać a kto nie!!!Czas najwyższy panowie zacząć się cenić bo nie tylko nie dojdziecie do IV tej grupy ale i do bramek by się odbić, tak was wyssają!

Jest dużo lepszych zakładów i normalnych, wystarczy tylko trochę obniżyć swoje zapotrzebowanie na zarobki by zyskać na ZDROWIU! Bo w tej firmie, je stracicie!
12
spółka vw 2017-06-22 23:48
Dokładnie tak związki zawodowe powinny być pozazakładowe bo te jakie macie to już dawno dostały kasę i raczej idzie na stronę firmy niż pracownika.i Nie warto płacić im bo oni już swoją dole dostali pod stołem.Dla mnie to kpina że już w Kostrzynie na rekrutacji jak ją przejdziesz to proszą panowie z Solidarności do osobnego pokoju i przekonują żeby się tam zapisać.I to jeszcze nie pracując Ci się godzili na to będą zapisani do związków po badaniach i zatrudnieniu.Ale to nie jest obowiązek bo ja się nie zapisałem.Byłem to wiem ale większość zapisała.
3
Konrad 2017-06-22 23:51
Siema jestem z okolic slupcy szukam osob na dojazdy vw wrzesnia zm 2
Tel. 726993231
jebotnik 2017-06-23 23:30
znajdz se lepiej inna robote bo w tej widac nawet na lpg ci niewystarcza.
2
Natalia 2017-06-25 09:47
Czy ma ktoś wiedzę o praktykach letnich w Departamencie Obsługi Klientów i Finansowania Umów? Jakie mogą być postawione warunki chętnemu? Czy to jest płatne?
Inferno 2017-06-25 18:01
Czy może ktoś napisać jak przebiega rekrutacja na montera w agencji w Kostrzynie ?
Jakie pytania
Jakie ćwiczenia grupowe ?
Zastanawiam się czy mam z siebie zrobić błazna żeby robić na taśmie
1
Inferno 2017-06-25 18:02
Czy może ktoś napisać jak przebiega rekrutacja na montera w agencji w Kostrzynie ?
Jakie pytania
Jakie ćwiczenia grupowe ?
Zastanawiam się czy mam z siebie zrobić błazna żeby robić na taśmie
xxx 2017-06-25 21:56
w moim przypadku rekrutację miałem 15 maja a 1 czerwca byłem już w pracy a właściwie na szkoleniu
1
monter 2017-06-25 22:02
masz rację... zacząłem pracę od 01-06-2017 (pierwszy dzień na montażu miałem 20-06) czuję się tam jak pies na łańcuchu uwiązany do budy... po urlopie zakładowym rzucam rękawiczki... nikomu nie polecam tego obozu pracy
11
ZENON 2017-06-25 22:13
Wy te rakrutacje przechodzicie jakbyście co najmniej z misją na Marsa mieli lecieć, jestem ciekawy kto tak sobie wlewa, Niemcy czy Polacy. Przechodzicie rekrutację i dostajecie mierne 2800 brutto, ale was robią w ciula! Sami sobie tę głupotę nakręcają! Oczywiście bo byle kto nie może pracować w VW, śmiechu warte!!!!
7
Lojalny 2017-06-26 21:33
Zajęcia grupowe. . Zrobienie modelu w 3. . A tak to proste zawodowe pytania
Unknown 2017-06-27 07:20
25 czerwca wieczorem po sześciu dniach strajku związki zawodowe i kierownictwo Volkswagen Slovakia uzgodniły nową umowę zbiorową.

Częścią z podpisanej umowy jest natychmiastowe zakończenie strajku - produkcja została wznowiona 26 czerwca o godz. 6:00.

Wynegocjowane warunki obejmują wzrost wynagrodzeń o:
4,7 proc. od 1 czerwca 2017 r.
kolejne 4,7 proc. od 1 stycznia 2018 r.
i kolejne 4,1 proc. od 1 listopada 2018 r.
Umowa obejmuje także m.in. jednorazową premię w wysokości 500 euro dla wszystkich pracowników z dniem 1 czerwca br.

Nowy układ zbiorowy jest ważny do 31 sierpnia 2019 r.

Pierwotnie strona związkowa domagała się wzrostu płac o 16 proc. natomiast Volkswagen Slovakia proponował wzrost wynagrodzeń o 4,3 proc. od 1 czerwca i o kolejne 4,0 proc. od 1 stycznia 2018 roku oraz jednorazową premię 300 euro od 1 czerwca.
7
nowy 2017-06-27 09:09
Witam czy mogł by ktos napisac ile sie zarabia na reke w vw na samym początku z dodatkami i bez dodatkow, i jak to wyglada z premia wakacyjna czy jest to kwota od brutto na umowie czy równowartość majowej wypłaty???? Z góry dzieki za odpowiedz
Ziomr 2017-06-27 10:42
Macie jakies informacje co z umowami dla ludzi, którzy przeszli do ips?? Zaczynamy od nowa 18 miesięcy?
Monterek z VW 2017-06-27 12:59
Chińska Fabryka! Tępo pracy jest tak podkręcone że sie zastanawiasz ile może jeszcze wytrzymać twój organizm. Na lakierni maszyny nie wytrzymują a gdzie ma człowiek. Praca ciężka i stresująca, nie masz czasu się załatwić. Kilka lat i stawy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Podsumowując niszczysz sobie zdrowie za śrubki! A o tym że masz taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zjebany grafik że już prawie 7 dni w tygodniu robisz to nie będę sie rozpisywał. Co to za Hitlerowiec wymyślił to nie wiem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Solidarność, za co wam płacą ludzie?
13
goANDwork 2017-06-27 21:57
Krązyla kiedys pogloska ze po wyplacie z wakacyjnym dodatkiem WOrki beda sie zwalniac.... ogolnie dzieje sie cos w firmie czy to tylko pogłoski i plotki.....
1
Adrian88 2017-06-28 20:39
Witam , czy ktoś z pracowników mógłby mi napisać jak długo trwa umowa przez agencje ?? Bo jakim czasie przechodzi się na umowę bezpośrednio z vw? Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię o Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o