Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Volkswagen

Pracowałeś w firmie Volkswagen i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Paweł - 2015-03-27 00:49:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam tylko nadzieję że ten nowy model cedy okaże się wielką klapa i zamowienia drastycznie spadną i17zmianowego systemu nie wprowadzą
zdjecie uzytkownika
lolek - 2015-03-27 01:10:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zadzwonili do kogos kto byl na rekrutacji do wrzesni? ja przeszedlem rekrutacje i cisza
zdjecie uzytkownika
odpx - 2015-03-27 09:21:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lolek - 2015-03-27 01:10:27]:
A na jakie stanowisko odbywałeś rozmowy?
zdjecie uzytkownika
lolek - 2015-03-27 10:54:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgrzewacz
zdjecie uzytkownika
OLO - 2015-03-27 14:20:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olicw - 2015-03-26 19:13:08]:
jakie wolne macie co wam się należy?macie pracować średnio 5 dni w tygodniu a robicie więcej.Omijacie kodeks pracy.I nie piszcie,że to nadgodziny bo robicie w 6 dniu pracy
zdjecie uzytkownika
michu - 2015-03-27 18:08:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam.Czy ktoś z pracowników vw poznań był już na rozmowie rekrutacyjnej na pilothale craftera w wrześni?
zdjecie uzytkownika
pro - 2015-03-27 23:13:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [absent - 2015-03-24 23:12:31]:
około 2-3 tygodni
zdjecie uzytkownika
aggag2 - 2015-03-28 14:08:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [michu - 2015-03-27 18:08:22]:
Nie bo po co? my mamy prace a ci z wrzesnie bez rozmowy sie tam dostana.
Ale nie martw sie w amazonie mozesz tez pracowac.
zdjecie uzytkownika
miśkolabor - 2015-03-28 15:01:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Paweł - 2015-03-27 00:49:20]:
cedy ... dobre dobre :)
zdjecie uzytkownika
ludwik - 2015-03-29 11:36:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie są dodatki do wynagrodzenia za ten 17 zmianowy system pracy od przyszłego roku? Bo nadgodzin nie bedzie a slyszalem ze ok. 100 zł?
zdjecie uzytkownika
alojz - 2015-03-29 12:04:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ludwik - 2015-03-29 11:36:38]:
Dodatkiem bedzie mozliwosc pracowania w VW a jak cos nie pasi to do kadr niewolniku.Chetnych za brama jest sporo a i z MAN jak sie zjawia to sporo ludzi poleci.
zdjecie uzytkownika
kibol - 2015-03-29 12:52:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ludwik - 2015-03-29 11:36:38]:
A kto Ci powiedział, że nadgodzin nie będzie?
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-03-29 16:39:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kibol - 2015-03-29 12:52:21]:
Nadgodziny w systemie 17 zm mogą pozostać w niedziele od 18 tylko dla zmiany ranno-sobotniej. Chyba ze się myle.
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2015-03-30 09:22:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam czy jak raz się wysłało aplikację cv na stronie wolkswagena to jeszcze cos trzeba zrobić i czy przyjmuja juz ? i ile jest na poczatek do zarobienia??? dzieki za odpowiedz
zdjecie uzytkownika
czop - 2015-03-30 12:21:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam odezwali sie do kogos kto byl na rekrutacji do wrzesni ? Jak dlugo sie czeka ? Dodam ze bylem na produkcje rekrutowany
zdjecie uzytkownika
dudaduda - 2015-03-30 18:01:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy Wy wszyscy nie możecie żyć bez tych "obowiązkowych" nadgodzin ? Wyrządzacie krzywdę tym co nie chcą chodzić na nadgodziny !!! Przecież i tak zarabiamy ponad przeciętną łącznie z dodatkami, bonusami itp. Po chol.ere te obowiązkowe nadgodziny ???
zdjecie uzytkownika
Zawał,wylew - 2015-03-30 22:23:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witacie Wiele lat pracuje,dużo widziałem i swoje przeszedłem.Pozwole sobie na krótką refleksję załoga bezposrednio produkcyjna po tych latach pracy naprawdę jest już przemęczona i to nie powinno już nikogo dziwić,zdrowie ma się jedno i szybko może ulec różnym defektom i schorzeniom i jak tego nie weżmiecie pod uwage to sie może żle skonczyć.Więc szanujcie zdrowie swoje, wspópracowników i prace.Nie patrzcie tylko na pieniądze praca musi także sprawiac satysfakcje ale nie każdemu jest to dane. Genralnie stawiam na rozsądek bo życie jest krótkie.
zdjecie uzytkownika
Igo - 2015-03-31 00:22:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jakis czas temu wyslalam swoje cv i zaprosili mnie na rozmowe. W swojej aplikacji nie sprecyzowalam, na jakie stanowisko aplikuje. Znam biegle niemiecki, skonczylam handel zagraniczny i mam spore doswiadczenie z klientami niemieckimi. Na rozmowe spedzili cala gromade ludzi, podzielili nas na grupy i kazali nam cos zbudowac korzystajac z kartki papieru, kleju, nozyczek, olowka i linijki. Caly czas bylismy obserwowani przez trzyosobowa komisje i czulismy sie jak malpki w zoo. Nastepnie dali nam testy z niemieckiego. Po skonczeniu kazali nam isc do domu. Wracajac do domu nadal nie wiedzialam, o jakie stanowisko chodzilo. Czylam sie fatalnie. Po jakims czasie ktos zadzwonil informujac, ze nie przeszlam do kolejnego etapu. I dobrze, bo nie chcialabym chyba pracowac w takim chorym miejscu, gdzie ludzi sie tak traktuje.
zdjecie uzytkownika
kzb3 - 2015-03-31 18:27:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [odpx - 2015-03-27 09:21:27]:
Lolek, nie dziw się jak nie odpowiedzą. Pytałem się osoby co rekrutowała pracowników, to może max 10 % z tych co przeszli rekrutację będzie przyjętych
zdjecie uzytkownika
onx - 2015-03-31 19:16:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wydaje mi się, żeby osoba, która rekrutowała mówiła takie rzeczy. Bo, po pierwsze nie ona o tym decyduje na tym etapie, a po drugie zapraszanie na rozmowy taką liczbę osób, która daje możliwość wyboru tylko 10% (czyli 10 ze 100) to marnotrawstwo kosztów, a wątpię żeby VW na to sobie pozwolił.
Odpowiedzieć tak czy siak powinni, tylko nie do wszystkich z dobrą informacją.
zdjecie uzytkownika
heh - 2015-03-31 19:29:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [onx - 2015-03-31 19:16:47]:
majsterem ale ja przeszedlem rekrutacje dostalem skierowanie na badania lekarskie i od dwoch tyg czekam na telefon od nich na wrzesnie
zdjecie uzytkownika
vw - 2015-03-31 19:46:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [heh - 2015-03-31 19:29:21]:
Na jakie stanowisko?
zdjecie uzytkownika
heh - 2015-03-31 20:23:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na stanowisko produkcyjne
zdjecie uzytkownika
cierpliwy - 2015-03-31 22:49:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.
Ja byłem na rekrutacji w listopadzie, zostałem wysłany na badania i mam zdolność od lekarza. Mimo to czekam na zatrudnienie i nic. Miałem być zatrudniony na montaż do Antoninka. Może w końcu się uda..
zdjecie uzytkownika
heh - 2015-03-31 23:10:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [cierpliwy - 2015-03-31 22:49:37]:
ja tez czekam na badaniach bylem z dwa tyg temu
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Volkswagen
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Volkswagen?
Zadaj pytanie