Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Volkswagen

Pracowałeś w firmie Volkswagen i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
dzik - 2015-05-15 23:10:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak bylem na rozmowie kwalifikacyjnej na dział montażu, znajomy idzie w wtorek, takze rekrutacja trwa
zdjecie uzytkownika
wesoly - 2015-05-16 12:28:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ferdi - 2015-05-15 09:47:57]:
W VW nie szukaja kierownikow analfabetow ze skonczonymi kursami i szkolami korespondencyjnie tylko specjalistow.Kierownikow juz maja z doswiaczeniem.
A ty jak masz ambicje i oczekiwania to pierw naucz sie pisac poprawnie a pozniej szukaj pracy jako kierownik.Teraz kazdy chce byc kierownikiem a do roboty to juz nie?
Taka rada na przyszlosc: jak chcesz tu sie wyplakac to wez slownik albo uzyj pakietu Office zeby z twojego belkotu wyszlo cos z sensem.
Mimo staran nie wiem co tam naplakales bo ten belkot jest nieczytelny.
Sugeruje staraj sie do amazona tam szukaja kierownikow-analfabetow.
zdjecie uzytkownika
kiki - 2015-05-17 11:29:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Caddy - 2015-05-14 23:12:39]:
W VW to ty mozesz zamiatać.Człowieku kup sobie słownik poćwicz ortografię tam nie szukają analfabetów tylko dobrych wykształconych specjalistów.Twoja ortografia jest na poziomie podstawówki kl.3 A CHCESZ BYC KIEROWNIKIEM LITOŚCI.....
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-05-18 16:13:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam pytanie bo tak rozpisujecie 15 czy 17 zmian nie rozumiem tego
jaki to jest system pracy ? 4ro brygadowka z oddanym wolnym w tyg, czy raczej praca pon-pt a w soboty i niedziele nadgodziny ?
zdjecie uzytkownika
siwy - 2015-05-18 22:59:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [max - 2015-05-09 18:23:45]:
w logistyce vw się nie pracuje tylko całe dni śpi..
-piszę to z obserwacji a logistyka spotkać to graniczy z cudem
zdjecie uzytkownika
PS - 2015-05-19 17:20:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nowy system ma wejść od nowego roku i wygląda to tak ze jak chodzisz na ranki masz sobotę pracującą płatne 100%. Nocke zaczynasz w niedziele o ile idzie też płatne 100% a jak popołudniówki to dzień wolny w tygodniu i ta sobota rano i popołudnie to jest 16 i 17 zmiana. Albo 17 i 18 jakoś tak. Ale to nie jest 100% pewna informacja i wszystko może się zmienić.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-05-19 18:01:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
aha czyli obecnie jest praca od pon do pt i ew nadgodziny w weekend jak ktoś chce robić a po nowym roku te nadgodziny będą niejako obowiązkowe tak ? dobrze rozumuje ? pytam bo chce iść na spawalnie a konkretów ciężko się dowiedzieć bo większość ludzi jest zafiksowana na punkcie tych 17 zmian po nowym roku
zdjecie uzytkownika
fdfs - 2015-05-20 11:56:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak, tak kolego nadgodziny są obowiązkowe ! Odmówisz kilka razy i zaraz będziesz rozmowy wychowawcze. Chora firma, chory system.
zdjecie uzytkownika
pawel - 2015-05-20 15:16:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
był ktos na rekrutacji do logistyki?
zdjecie uzytkownika
ADAM - 2015-05-20 17:21:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pawel - 2015-05-20 15:16:24]:
tAK ALE JUZ NIEAKTUALNE BO MIEJSCA ZAJETE PRZEZ ZNAJOMKOW...
zdjecie uzytkownika
did - 2015-05-20 20:00:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, czy ktoś był w podobnej sytuacji. Bylem dzisiaj u lekarza orzecznika, który nie dał mi żadnej kartki czy mam zdolność czy nie. Ze stresu sie nie zapytalem. Możecie powiedzieć co mam teraz zrobić?
zdjecie uzytkownika
pawel - 2015-05-20 20:37:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ADAM - 2015-05-20 17:21:45]:
ale chodzi mi o prodownika produkcji logistyki a nie biurowych
zdjecie uzytkownika
władek - 2015-05-21 11:24:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pawel - 2015-05-20 20:37:53]:
ostatnio sporo osób przeszło do logistyki z rekrutacji wewnątrzzakładowej więc szanse marne jeśli chodzi o tych z zewnątrz..
zdjecie uzytkownika
nice - 2015-05-21 19:35:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [did - 2015-05-20 20:00:36]:
Spoko! uzyskanie zdolności lekarskiej nie wiąże się z wydawaniem kandydatowi żadnej kartki, orzeczenie zostaje u nich
zdjecie uzytkownika
wiedzący - 2015-05-22 09:41:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zarząd VW zachował się nie w porządku w stosunku do swoich pracowników oraz mediów podając informację o ostatnim Caddy które niby miało zjechać z taśmy montażowej 20 maja..
prawda jest taka że ostatni Caddy zjechał 21 maja w godzinach wieczornych..

po co i komu mają służyć nieprawdziwe informacje..

-przynajmniej dziwne..
zdjecie uzytkownika
lepiej wiedzący - 2015-05-22 20:52:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostatni Caddy zjechał z lini 22 maja po godzinie 6 nad ranem a potem nastąpiła wielogodzinna przerwa.
zdjecie uzytkownika
kozioł2015 - 2015-05-22 22:43:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [VWP - 2015-05-13 21:21:08]:
czy w firmie przyjął się ktoś kto był karany czy jest z tym problem?
zdjecie uzytkownika
mlody - 2015-05-23 09:34:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kozioł2015 - 2015-05-22 22:43:22]:
Nie ma zadnych problemow o ile poinformujesz o tym na rozmowie bo pozniej jak sprawdza to KAPLICA.
Co do logistyki to dajcie sobie spokoj jak nie macie nikogo znajomego w VW co was poprze.
zdjecie uzytkownika
hans - 2015-05-23 11:41:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kozioł2015 - 2015-05-22 22:43:22]:
jeśli nie wyglądasz na bandziora to droga otwarta..
nikt Ci w papiery nie będzie zaglądał jeśli się sam nie wygadasz..

:)
zdjecie uzytkownika
kozioł2015 - 2015-05-23 14:07:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mlody - 2015-05-23 09:34:41]:
nie powiedziałem na rozmowie bo nie pytali :( teraz mam watpliwości czy przy podpisaniu umowy nie będą sprawdzać lub nie zawołają zaswiadczenia o niekaralności.wołają takie zaswiadczenie?
zdjecie uzytkownika
kozioł2015 - 2015-05-23 14:09:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hans - 2015-05-23 11:41:49]:
czyli zaświadczenia nie wołają? nie wygladam na bandziora po prostu głupie lata młodości teraz jestem od wielu lat bez konfliktu z prawem.
zdjecie uzytkownika
madzik - 2015-05-23 14:30:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [OLO - 2015-05-15 10:39:44]:
kochani pomóżcie!!! przeszedłem rekrutację lecz laryngolog nie podpisał mi zdolności bo stwierdził wadę słuchu i nie mogę pracować w hałasie powyżej 85 decybeli czy mam jeszcze szansę pracy na innym dziale ??? na jaki dział mogę aplikować CV. praca w VW jest moim marzeniem bardzo chciałbym znaleźć sie wśród was :(
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-05-23 17:08:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mlody - 2015-05-23 09:34:41]:
masz na mysli logistyka pracownika produkcji?, cos takiego bylo w ogloszeniu.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Pół godziny spóźnienia osoby która była odpowiedzialna za potencjalnych pracowników. Kobieta w wieku ok 30 lat. Dość miła i sympatyczna. Trochę ją przerosły problemy z laptopem jednego z kandydatów podczas testów. Tłumaczyła kandydatowi którego ciągle program wyrzucał z testów że za wolno odpowiada. No śmiech na sali. Kolejna część testów przebiegała niesprawiedliwie ponieważ na korytarzu była wymiana informacji między kandydatami. I kolejne osoby miały łatwiej. Instrukcje przy zadaniach bardzo ubogie. Dużo trzeba się domyślać. Na dodatkowe informacje od przeprowadzającej osoby testy nie ma co liczyć. Nie polecam
Pytania: Czy wiem co to jest pasowanie
zdjecie uzytkownika
sep - 2015-05-23 17:15:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak wyglada praca na tym stanowisku SPECJALISTA OPERATOR MASZYN I URZĄDZEŃ SPAWALNI?
zdjecie uzytkownika
MONTAŻ - 2015-05-24 17:05:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [siwy - 2015-05-18 22:59:30]:
17 zmian czyli ranka pn-sob popołudnie pn-sob nocka pn-pt nocki zaczyna sie niedzielą to są nadgodziny
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Volkswagen

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Volkswagen?
Zadaj pytanie
alert