logo Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o

Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o

Poznań

Opinie o Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o

mercedes 2017-10-09 23:38
Nikt nie może ci tyle dac co volkswagen może obiecać.

Nie polecam pracy na lince za 2 tys.
14
" 2017-10-10 00:22
To jest taka polityka tej firmy nic nie zrobisz Solidarność Tobie nie pomoże od dawien dawna jak jest zapotrzebowanie na jakiś zakład i chcą Cie przerzucić to idziesz lub możesz jedynie się zwolnić chore ale prawdziwe
2
nikt 2017-10-10 03:15
a czy ta osoba ktora tak poparles pracuje w vw poznan?? nie sadze. a jesli tak chetnie bym sie z nim zamienil... z tego co wiem vw ma 17 zmianowy system pracy i zarobki takie jak chyba wszyscy wiemy... a jesli Ty masz prawie 7 tysi to wiesz co z Toba tez bym sie zamienil... tylko pewnie jestes liderem i takiego stolka nie oddasz... a za te adresy ip to powinienes sobie barana o sciane pyknac tylko takiego porzadnego z przytupem.
5
Vw 2017-10-10 06:52
A gdzie robisz? Pójdę za ciebie mi się nie podoba na crafter żałuję że się przenioslem z antoninka
nikt 2017-10-10 07:28
czytaj czlowieku ze zrozumieniem!
Karol 2017-10-10 08:34
Cieszcie się, że pracuje w jednej z najlepszych firm
1
Gelmut 2017-10-10 11:17
Prawda boli. Adresy IP by się przydały, bo większość komentarzy pochodzi od ludzi z poza VWP i to posługujący się różnymi ksywkami, którym o dziwo zależy na sianiu fermentu wśród załogi. Prawda firma nie dba o obieg informacji wśród załogi, stąd te ploty tu. 17 zmiana to sprawa do wyjaśniania. System nie jest dobry! Chetnie bym także ją zdjął.
3
Gelmut 2017-10-10 11:17
Prawda boli. Adresy IP by się przydały, bo większość komentarzy pochodzi od ludzi z poza VWP i to posługujący się różnymi ksywkami, którym o dziwo zależy na sianiu fermentu wśród załogi. Prawda firma nie dba o obieg informacji wśród załogi, stąd te ploty tu. 17 zmiana to sprawa do wyjaśniania. System nie jest dobry! Chetnie bym także ją zdjął.
2
byly 2017-10-10 12:20
Hej jak sie czujecie jako najwieksze murzyny w europie. Niech mi ktos powie czemu na Slowacji od przyszlego roku beda zarabiac ponad 2000 euro brutto a u was 3000 brutto zlotych. Podobno kazdy zakald w europie ma miec mniej wecej zrownane stawki tylko cos o Bananwej Republice Polskiej cicho. Czemu nie organizujecie strajku jak slowacy czemu nie umiecie sie dogadac boicie sie o te marne grosze i o prace ponad norme. Jak was traktuja niemcy jak newolnikow a wy nic postrasza was i wy kulicie ogony zamast walczyc.
26
nikt 2017-10-10 15:34
po co komu z poza vwp ma zalezec na fermencie wsrod zalogi?? zaraz wysnujecie jakas teorie spiskowa o czarnych kotach... nie sadze. jesli przeczytasz wszystkie moje wypowiedzi i ludzie naucza sie czytac ze zrozumieniem. i choc troche przemysla to co pisza i to co czytaja beda wiedziec co jest co i kto jest kto. dlaczego jest teraz jak jestw vwwszyscy wiemy. a dlaczego nie strajkujemy?? prosta odp czekamy na wynik negociacji.
jeszcze. raz powiem adresy ip. ha po co?? by firma mogla usunac ludzi niewygodnych?? czlowieku. moze dlatego tak chwalisz firme bo jesli beda chcieli to i tak Ciebie namierza...
5
E.Rommel 2017-10-10 15:43
Dzisiaj na nocce i jutro dla 1 i 2 zmiany spotkanie załogi z zarządem ciekawe jaki temat nawiną! Pewnie starą śpiewkę ,że drastycznie spadły zamówienie etc,etc
4
swiezynka 2017-10-10 16:29
Koledzy wiecie może o czym jutro to spotkanie z zarządem?
nikt z poznania 2017-10-11 00:28
swietna nie swietna bywaly lepsze ale ogolnie dla mnie jest ok .mam spokoj nikt mi nad glowa nie stoi , nikt mnie nie pogania a kasa no coz mniejsza niz u was ale mi starcza .pozdr
2
bolek 2017-10-11 08:25
I co nic nie dostaniemy...ehm powiem wam koledzy tak ważne ze pracą jest ! Ważne żeby wakacyjne i świąteczne zostało.Szkoda bo daje my z siebie dużo firmie.
3
Monter 2017-10-11 10:37
A ja w tym wszystkim wyczuwam fake'a. Po wcześniejszych wydarzeniach, założenie inicjatywy, utrata części związkowców Może chcą pokazać jak bardzo potrzebna jest solidarność, jak bardzo o nas walczą. A na końcu się uda.
Mam taką nadzieję ???? Zbyt dużo ludzi odchodzi. Nie ma już tak chętnych jak było kiedyś. Kiedyś VW to było coś. Na dzień dzisiejszy można znaleźć lepiej. A produkcja przecież iść musi. Dlatego uważam, że nie mogą pozwolić sobie na tego typu ryzyko. Bo kto będzie robił?
12
Gelmut 2017-10-11 11:59
Tu nie chodzi o namierzanie, ja się firmy nie boję. Tu chodzi o to, że niektórzy zaczynają kampanie na rzecz wprowadzenia polityki do zakładów. Solidarność to tradycyjny polski związek z tradycjami. Ma swoje plusy i minusy. Ale nagle pojawiają się radykale związki wspierane z zewnątrz. Chodzi o jakiś konfilkt między związkami, a my na pewno na tym nie zyskamy tylko stracimy. Musimy być konkretni i mieć twarde postulaty poki co niektórzy sieją zamęt i rozbiajają załogę. A w grupie siła. Koledzy nie dajcie się zwodzić. Dobry związek zawodowy powinien umieć niektóre sprawy od razu. Wojna z szefostem naprawde nikomu nie służy. Kimkolwiek by nie byli trzeba z nimi negocjować. Twardo z użyciem silnych arguemntow. A cyrk i rozbicie załogi nikomu nie służy.
5
Kto bedzie robil w Wolkswagen Poznan ? 2017-10-11 15:01
Jak to kto bedzie robil ? Ukraincy..he,he...Podziekujcie rzadzacym tym smiesznym krajem nad Wisla,ze zgadzaja sie na masowy naplyw taniej sily roboczej ze wschodu.....
6
nick 2017-10-11 16:47
I po spotkaniu z zarządem,można odnieść tylko jedno wrażenie Ponownie Będziemy W Czarnej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Brawo dla p.M za nową matematykę!!!
21
Nerw 2017-10-11 19:21
Dzisiejsze wygwizdanie pani M. po przemowie podsumowało wszystko co mówiła.
Ta baba zarabia pewnie ponad 20 000 i jej podwyżka nie jest potrzebna...
29
VWwork 2017-10-11 21:11
Pytanie mam do kolegów. Coś mało mi się wydawało tych fabryk na mapie systemow zmianowych koncernu prezentowanej na spotkaniu. Chyba w koncernie jest ponad 30 fabryk? A na mapie dziesięciu nawet nie było. A te z prezentacji to w większości to odlewnie i tlocznie tak mi się wydaje. Może się mylę i chciałbym dopytać kolegów.
14
euro 2017-10-12 17:00
Szukam dojazdu z wierzyc lub czerniejewa do wrzesni 609123478
karaol 2017-10-12 21:41
CZy jest mozliwosc robienia nadgodzin?Czy jakies dodtki płacą?

pozdraiwiam
Harry_z_vw 2017-10-12 22:43
Szukamy 1 osoby do wspólnego dojazdu Bnin/Kórnik-Poznań Antoninek
Zmiana II 9-14.09. Tel.533 633 205


henio 2017-10-13 12:46
nie koniecznie Ukraińcy, nie jeden w Polsce by chętnie pracował na nasze pensje :-P Taka prawda, Zarząd zarządem - mają swoją prawdę, natomiast my też powinniśmy doecenić to co mamy :-/ Wiele rzeczy trzeba jeszcze zmienić, ale na pewno nie warto jak tam ktoś napisał, by polityka nas dzieliła. Tylko w grupie i jednej linii siła.
2
nikt_z_wrześni 2017-10-13 19:43
Ty se chyba jaja robisz?! Pokaż gdzie wycztałeś ze Słowacy będa mieć 2 tałseny?!!!! Chętnie się tam przeniosę!!! Kto będzie tam tyle zwrabiał? Na jakim stanowisku? Z jakim stażen?!! Bo tak to se mogę też powiedziec ze w Gliwicach maja po 4 na rękę w Oplu!?!?!?
1
artur 2017-10-13 19:46
Ale W eur? Na pewno tyle ma?
2
VWwork 2017-10-13 20:55
Ale żeby stworzyć silną grupę i stabilna linkę to najpierw trzeba pomyśleć by zatrzymać tą rotację ludzi. Trzeba znaleźć lekarstwo i od tego powinna góra zacząć. A wszystkim nam to na dobre wyjdzie.
7
Anonim 2017-10-14 10:32
Jeśli ktoś chce zacząć pracę w wv to wygłosze swoją opinię jako ktoś kto tam pracował. Jestem z Poznania i pracowałem w Swarzędzu. Jeździłem z lawicy przez miasto bo zbierałem po drodze paru ludzi więc miałem do przejechania prawie 30km cały czas przez miasto więc idąc na 6 musiałem wstawać o 4 na szybko się wyszykowac i najpóźniej o 4 50 już jechać. Stawka początkowa nie oszukujmy się nie jest zadowalająca bo 2800 brutto co wszyscy wiedzą plus dodatki itd to w najgorszym razie wychodziło mi niecałe 2500 ma rękę ale pracowałem w takim okresie akurat że oprócz dodatku wakacyjnego żadnej innej premi nie dostałem. Teraz pracuje w drukarni gdzie stawka początkowa to 2 900 brutto plus premie nadgodziny itd co dla wielkiego i światowego vw jest ciosem i to dużym bo jak widać drukarnia o której nikt nie słyszał proponuję więcej haha co też w najgorszym wypadku wychodzi mi 2500 na reke a do pracy mam 10 minut i 4 km do przejechania. Próbuję powiedzieć że nie warto szukać daleko pracy i nie koniecznie w vw tam trzeba było [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak dziki koń a teraz mam lekka robote blisko domu za te same lub lepsze pieniądze oszczędzam czas pieniądze na dojazd i nie eksploatuje auta w takim stopniu co dodatkowo działa na plus. Jeżdżąc do vw tracilem około 2 godziny dziennie na dojazd i powrót do domu teraz ten czas to max 20 minut
19
czytam ze zrozumieniem 2017-10-14 13:58
I jeszcze jeden link do artykułu w którym proszę zwrócić uwagę na zdanie:
"Volkswagen w ubiegłym tygodniu podkreślił, że żądania związków zawodowych są nie do spełnienia, bo zachwieją finansami słowackiej spółki oraz uderzą w konkurencyjność całego koncernu motoryzacyjnego."
https://www.money.pl/gospodarka/unia-europejska/wiadomosci/artykul/volkswagen-slowacja-protest,4,0,2335236.html
3
Zadowolony z VW 2017-10-14 15:07
Super opinia , proponuje żeby każdy niezadowolony z VW znalazł sobie inna prace zamiast ciagle narzekać ..
2
Nikt ważny 2017-10-14 16:33
Z Twoim świetnym rozumieniem byłaby jeszcze większa rotacja. Chodzi o to, żeby poprawić sytuację TU I TERAZ, żeby wszystkim na montażu było lepiej bo odwalają nie małą robotę. Ciekawe gdzie pracujesz, że jesteś zadowolony...
11
Remik 2017-10-14 18:14
Czy widzicie jakieś rozsądne wyjście z sytuacji? W sumie Volkswagen Motor Polska to naprawdę bardzo dobra firma. Wiem, że rozsądek jest bardzo ważny!!
nick 2017-10-15 00:53
Volkswagen Motor Polska jest w Polkowicach remiku
w Poznaniu jest VW Poznań
5
taki_jeden 2017-10-15 18:35
jak można walczyć o lepszy byt we firmie jak wszyscy barometr nastrojów wypełniają na zielono..!!
zarząd wraz z tym z Niemiec spojrzy i powie przecież w Poznaniu jest idealnie więc co oni tak krzyczą, że niby źle..
22
Mobing 2017-10-16 09:30
Wytłumaczcie mi panowie jak to możliwe : otóż czytam w gazetach że Craffter to samochód roku 2017 a tu się okazuje że we Wrześni kompletna plajta!!! Czy może mi ktoś to wytłumaczyć!?
5
Lakiernia 2017-10-16 11:51
a co rozumiesz pod pojęciem "kompletnej plajty"?
Ktoś ważny z imienia 2017-10-16 11:53
niestety większość z pracowników w VW nie wie, iż w Tychach czy Gliwicach mogą sobie o takich warunkach pracy i płac pomarzyć!
Nick 2017-10-16 13:20
Cześć!
A jak w vw ze stażami?
Warto?
Vw 2017-10-16 13:39
No nie plajta nie pójdzie crafter to dadzą inny model fabryka bez czynnie stać nie bedzie
2
Mobing 2017-10-16 19:01
Rozumiem zero zamówień!!!!!
kk 2017-10-17 00:45
Warto!
1
bojan 2017-10-17 08:43
Hej koledzy jak tam z nadgodzinami w Antoniku są? Chcą mnie przenieść ze Swarzędza i dlatego pytam.
rekin 2017-10-17 12:12
jest ok, możesz brać ile chcesz. są u nas tacy hapacze co zasuwają non-stop! Kasa nawet ok!
1
qwert 2017-10-17 12:39
no tak najlepiej gwzidać....i nic innego
1
:) 2017-10-17 13:18
Wszędzie są tacy beduini aż raz jeden z drugim padnie na pysk i już go nikt nie podniesie :)
13
Janek 2017-10-17 21:11
panowie rozumiem was doskonale! na mojej fabryce też jest taki sajgon. mam już dość - nikt nam nie pomoże! Solidaność to mocno stołki trzyma, a inicjatywa Soboka liczy tylko na nagłówki w mediach. Zbieram swoją grupę! Nick proszę o maila ze szczegółami dotyczącymi minusów na twoim stanowisko na janek_panek84@wp.pl - anonimowo i bez konkretów. Dzięki!
Janek 2017-10-17 21:13
panowie rozumiem was doskonale! na mojej fabryce też jest taki sajgon. mam już dość - nikt nam nie pomoże! Solidaność to mocno stołki trzyma, a inicjatywa Soboka liczy tylko na nagłówki w mediach. Zbieram swoją grupę! Nick proszę o maila ze szczegółami dotyczącymi minusów na twoim stanowisko na janek_panek84@wp.pl - anonimowo i bez konkretów. Dzięki!
gmb 2017-10-17 21:28
Pracowałem tam 3 lata! Nawet spoko - plusem są dodatki urlopowe, nadgodziny płatne (minusem jest to, ze niektórzy przełożeni krzywo patrzą jak się ich nie wyrabia), kaska jeśli się nie idzie na L4, premia roczna, ubezpieczenie, permia z ocen pracowniczej (ok 1 tysiaka na rok), do bony, premie świąteczne 2 razy w roku! Generalnie spoko, choć podejście do pracownika jak do robota - ale to fabryka w końcu. Dla młodych, którzy chcą się dużo uczyć - dobry start!
1
Topek 2017-10-17 21:46
spoko????? powiedziałbym "ujdzie" to fabyrka a nie miłe korpo, choć dużo bufonów ostatnio się zrobiło. dodatki nie są złe
Zostaw swoją opinię o Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o