Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o VOLKSWAGEN

Pracowałeś w firmie VOLKSWAGEN i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
viktor - 2014-10-06 20:35:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [olga - 2014-10-06 20:22:50]:
Olga wiesz co Ci powiem pilnuj swojej roboty bo na Twoje miejsce też paru by się znalazło..
ci co tak krzyczeli, że w VW są takie miody to już dawno tu nie pracują..

-pamiętaj, że zawsze jest tam dobrze gdzie nas nie ma..
:)
zdjecie uzytkownika
Maniu - 2014-10-07 09:16:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do Olgi.
Masz całkowitą racje. Na miejsce w Volswagenie czeka tysiace.
zdjecie uzytkownika
dziwkabereszyńska - 2014-10-07 11:36:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Informacje zmanipulowane i sfabrykowane wykorzystuje się w walce informacyjnej będącej specyficzną, agresywną, formą sterowania społecznego w złej wierze. Zadaniem prowadzącego walkę informacyjną jest zniszczenia przeciwnika za pomocą informacji. Podstawowym orężem w walce informacyjnej jest informacja niszcząca, która spełnia dwojakie funkcje:

a. osłabia strukturę przeciwnika – głównie utrudniając przekaz informacji między kierownictwem a wykonawcami,



b. inspiruje błędne decyzje kierownictwa i błędne działanie wykonawców przeciwnika, – co osłabia go, a w skrajnych przypadkach prowadzi do samozniszczenia.
zdjecie uzytkownika
polarny mis - 2014-10-07 13:07:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak wiara czeka na nasze stanowiska niech przyleza zobaczymy jacy uśmiechnięci za chwile beda:D dla tych co się pchaja vw juz prezent ma stawka bazowa polezie w na 1g:D przestańcie ludzie się podniecać ze u prywaciarza taka tragedia jest wstyd się przyznać ale ludzie doganiaja nas i przeganiaja z zarobkami !!część wiary tu zarabia kokosy ale to nieliczni poniżej 3tys to dla większości norma wtyk dodatek za nocki!!odebraliscie gole wyplatki za miesiąc wakacyjny to sami wiecie jak milo było pierdzielic nawet podwyżki i resztę ale robią z nas idiotów na każdym kroku!! Prezesowi się coś nie podoba to bierz ten kolchoz na plecy i wypad na krym:D:D wszystkie firmy stamtąd chcą wiać a wy pchac jajcarz:D do chin też produkcji nie wytargacie bo to nie dacia :D chyba myśli ze to średniowiecze a nas ma za parobkow co do olbrysia masz zyciowa okazje pokazać się bo ten dialog społeczny co tak dumny byłeś przy tym prezesie jak widać nie ma opcji!do tych co się tak podniecają to najpierw vw niech w ludzi i sprzęt zainwestuje/bo ten co mamy to juz ma dosyc i się na złom nadaje
zdjecie uzytkownika
alojz - 2014-10-07 16:06:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Olga chcesz dorobic wiecej to nie placz tylko wieczorkiem na ulice i dorobic mozesz.Ktos ci kazal 2 bachorow se robic jak was na to nie stac? coz baba ze wsi to nie rozumie pojecia ekonomi.
.
polarny mis na wasze stanowiska czeka tylu chetnych ze sobie nie zdajesz sprawy wiec nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo mlodzi bo o nich mowa chetnie beda robic za polowe twojej stawki.Sam to zobaczysz jak zaczna sie przyjecia do zakladu we wrzesni.
zdjecie uzytkownika
polarny mis - 2014-10-07 17:02:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam brata szwagra itd w ciągu paru lat zmienili prace kilkanaście razy część wyjechała młodzi patrzą zarobić a się nie narobić :D :D prawda taka wiara się zapozycz dzieciaki hurtem robi a pozniej skichani lataja:D bo z reguły oszczędności nie ma:D marny los młodych w vw 9lat do normalnej umowy i nic się nie nauczy wkręcać ze 2srubki itd:D tyle lat tu siedzę ile wiary poszło!wiec jak takie miody tu są a powoli przywitać nie ma się z kim bo obce twarze:D dobra co chceta jakbrobotyvnie ma ktos to ok jjak ma normalna umowę i kasę na czas to tu na umowę normalna nawet niech nie liczy:D
zdjecie uzytkownika
utrzymanie - 2014-10-08 11:08:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wspominając o tym, ze maja wprowadzic cztrerobrygadowke w utrzymaniu ruchu.
zdjecie uzytkownika
m - 2014-10-08 11:38:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [utrzymanie - 2014-10-08 11:08:43]:
czterobrygadówkę chcą we wszystkich działach produkcyjnych wprowadzić, koniec życia prywatnego!
zdjecie uzytkownika
re: dziwkabereszynska stare niemiecki metody :) - 2014-10-08 11:39:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Informacje zmanipulowane i sfabrykowane wykorzystuje się w walce informacyjnej będącej specyficzną, agresywną, formą sterowania społecznego w złej wierze. Zadaniem prowadzącego walkę informacyjną jest zniszczenia przeciwnika za pomocą informacji. Podstawowym orężem w walce informacyjnej jest informacja niszcząca, która spełnia dwojakie funkcje:

a. osłabia strukturę przeciwnika – głównie utrudniając przekaz informacji między kierownictwem a wykonawcami,



b. inspiruje błędne decyzje kierownictwa i błędne działanie wykonawców przeciwnika, – co osłabia go, a w skrajnych przypadkach prowadzi do samozniszczenia.
zdjecie uzytkownika
szarak - 2014-10-11 12:00:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [spawalnia - 2014-10-03 18:23:50]:
witam jaka agencja obsługuje VW chce tam iść do pracy i sam się przekonać jak jest, za info o agencji/agencjach z góry dzięki
zdjecie uzytkownika
aggag - 2014-10-11 12:18:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [szarak - 2014-10-11 12:00:55]:
Zadna ...bo nie potrzeba nikogo.Starczy wiesniakow w VW a w 2016 beda przyjmowac wiec mozesz sprobowac a narazie poszukaj roboty na budowie.
zdjecie uzytkownika
vw-jebownik - 2014-10-13 10:13:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2014-10-03 20:02:02]:
W 100 % się zgadzam! Wycisnąć z pracownika co się da i wmawiać mu, że tak musi być bo jak nie, to pojedziemy na wchód. Konkurencyjni nie będziemy bo nie zapierda... 24h/7dni. Bzdury dla szarych ludzi. Jak za dużo zamówień proponuję podnieść cenę auta. Podaż - popyt. Zwykła chciwość kieruje zarządem. Premię od wyniku finansowego dostaną w kwocie jaka nam się nie śni. Dla nas praca na okrągło. Żona myśli jak tu puścić "brudasa z produkcji"(epitet podsłuchany u pracowników biurowych) w rogi a dzieci ojca nie poznają. A ty zdechniesz na linii na wylew, zawał, o przepraszam wypchną cię za bramę chwilę przed, żeby statystyk sobie nie psuć.
Do tego prowadzi praca ponad siły w systemach wielozmianowych. Nieregularny czas pracy powoduje zaburzenia naturalnego biorytmu organizmu. Brak czasu na regenerację. Co jakiś czas pojawia się na zakładzie klepsydra lub prośba o przekazanie 1% podatku na ciężko chorego w wieku 30-40 lat! Myślicie, że wam się to nie przydarzy? Myślcie sobie dalej...

A dla tych co moją odpowiedź, że za bramą jest pełno chętnych odpowiem, że desperatów nie brakuje. Ale to wszystko do czasu. Ludzie zaczynają zdawać sobie sprawę, że życie i zdrowie ma się jedno.

Odnośnie pracy za 1500 u tzw. prywaciarza. Jak jesteś ofiarą losu, niezaradnym i czekającym na mannę z nieba ignorantem bez jakiegokolwiek fachu w ręku to możesz za tyle się zatrudnić. Z drugiej strony nie słyszałem, żeby prywaciarz zmuszał do pracy na 3 zmiany, w sobotę, w niedzielę(od 18:00-6:00 super sprawa w VW, polecam) i płacił takie pieniądze.
Ja wiem co potrafię i cenię swoje umiejętności tak jak większość pracowników VW. To my tworzymy tą firmę swoimi umiejętnościami i zaangażowaniem. Jeżeli zakład się od nas odwróci znajdziemy sobie inna pracę, otworzymy firmy, będziemy żyć dalej. A Koncern może sobie jechać na wschód. Polecam tamtejszą jakość.
zdjecie uzytkownika
Również pracownik - 2014-10-13 11:26:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Do pracownika.
Nie podoba sie to wypad z Volswagena.Takich(usunięte przez administratora) jest wiecej.Ty jesteś ofiarą losu. Takich cwaniaków dawno powinni wywalic na(usunięte przez administratora).Co za z ciebie BARAN. Pracuje w tej firmie i nie narzekam.Nikt cie nie zmusza do nadgodzin.
zdjecie uzytkownika
Darek - 2014-10-13 11:29:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Do pracownika. A jak byś robił u prywaciora to byś inaczej mówił.Gdybym robił w Volswagenie tak jak ty to bym mordy nie otwierał.Sie ciesz ze takie pieniadze zarabiasz cWANIAKU>
zdjecie uzytkownika
logistyk - 2014-10-13 21:48:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
I znowu buszują trolle związkowo - personalni ...no ale trzeba bronić Olbrysia bo jest zagrożony - ciekawe co z tego macie...
zdjecie uzytkownika
alojz - 2014-10-14 16:02:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [logistyk - 2014-10-13 21:48:36]:
Maja zludzenie ze sa zwiazki i ich bronia i kazdego pracownika obronia ale nie wiedza ze w 2009 za plotem 700 pracownikow HCP sie przekonalo ze zwiazki sa od wycieczek/paczek i imprez i brania skladek a nie od obrony pracownika.
zdjecie uzytkownika
dziwkabereszyńska - 2014-10-14 18:05:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
APT -co to jest T ? alojz wiesz ?
zdjecie uzytkownika
schorowany po 7 latach - 2014-10-15 09:43:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Maniu - 2014-10-07 09:16:45]:
To dlaczego tak maly procent poznaniakuw tam pracuje gdyby nie busy z landuw gdzie zycie jest tansze o by ta fabryka stanela. ja nie mam darmowych jaj s siniaka co kilka miesiecy tylko oplat za chate 1000zl. jeszcze limity godzin to ikcjia?
zdjecie uzytkownika
nitka-n3 - 2014-10-16 17:00:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam jednym z elementów rekrutacji na produkcję ,jest ćwiczenie zręcznościowe i pomiarowe moje pytanie brzmi jakimi przyrządami pomiarowymi jest przeprowadzane...czy tylko suwmiarka czy może coś więcej.Jestem nieszczęśliwym pracownikiem Bridgestone Poznań .Pozdrawiam pracowników produkcji VW
zdjecie uzytkownika
lll - 2014-10-16 19:34:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracownik Brydgestone..Jak sie w tej firmie pracuje?Jakie zarobki?Jestes zadowolny?
zdjecie uzytkownika
aggag2 - 2014-10-16 21:05:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
III super jest w brigestone i zarobki ok 3200 netto ale praca w zadymieniu i 3 zmiany wiec jak masz zdrowie to skladaj cw.
zdjecie uzytkownika
odlewnik - 2014-10-20 00:47:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to i tak płaca w Bridgestone Poznań jest wyższa aniżeli otrzymasz u nas na Odlewni w Volkswagen Poznań że o warunkach nie wspomnę
zdjecie uzytkownika
janek - 2014-10-20 21:56:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na początek w bridgestone to ze 2000-2500 dostaniesz. Czterobrygadówka i te sprawy ogólnie nie polecam.
zdjecie uzytkownika
sworne gacie - 2014-10-21 06:36:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Już za kilka dni zacznie działać w naszym Zakładzie drugi Związek Zawodowy!! :-) 100% pewme info.
zdjecie uzytkownika
dziwkabereszyńska - 2014-10-21 10:25:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Informacje zmanipulowane i sfabrykowane wykorzystuje się w walce informacyjnej będącej specyficzną, agresywną, formą sterowania społecznego w złej wierze. Zadaniem prowadzącego walkę informacyjną jest zniszczenia przeciwnika za pomocą informacji. Podstawowym orężem w walce informacyjnej jest informacja niszcząca, która spełnia dwojakie funkcje:

a. osłabia strukturę przeciwnika – głównie utrudniając przekaz informacji między kierownictwem a wykonawcami,



b. inspiruje błędne decyzje kierownictwa i błędne działanie wykonawców przeciwnika, – co osłabia go, a w skrajnych przypadkach prowadzi do samozniszczenia.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VOLKSWAGEN
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x