Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o VOLKSWAGEN

Pracowałeś w firmie VOLKSWAGEN i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Również pracownik - 2014-10-13 11:26:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Do pracownika.
Nie podoba sie to wypad z Volswagena.Takich(usunięte przez administratora) jest wiecej.Ty jesteś ofiarą losu. Takich cwaniaków dawno powinni wywalic na(usunięte przez administratora).Co za z ciebie BARAN. Pracuje w tej firmie i nie narzekam.Nikt cie nie zmusza do nadgodzin.
zdjecie uzytkownika
Darek - 2014-10-13 11:29:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Do pracownika. A jak byś robił u prywaciora to byś inaczej mówił.Gdybym robił w Volswagenie tak jak ty to bym mordy nie otwierał.Sie ciesz ze takie pieniadze zarabiasz cWANIAKU>
zdjecie uzytkownika
logistyk - 2014-10-13 21:48:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
I znowu buszują trolle związkowo - personalni ...no ale trzeba bronić Olbrysia bo jest zagrożony - ciekawe co z tego macie...
zdjecie uzytkownika
alojz - 2014-10-14 16:02:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [logistyk - 2014-10-13 21:48:36]:
Maja zludzenie ze sa zwiazki i ich bronia i kazdego pracownika obronia ale nie wiedza ze w 2009 za plotem 700 pracownikow HCP sie przekonalo ze zwiazki sa od wycieczek/paczek i imprez i brania skladek a nie od obrony pracownika.
zdjecie uzytkownika
dziwkabereszyńska - 2014-10-14 18:05:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
APT -co to jest T ? alojz wiesz ?
zdjecie uzytkownika
schorowany po 7 latach - 2014-10-15 09:43:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Maniu - 2014-10-07 09:16:45]:
To dlaczego tak maly procent poznaniakuw tam pracuje gdyby nie busy z landuw gdzie zycie jest tansze o by ta fabryka stanela. ja nie mam darmowych jaj s siniaka co kilka miesiecy tylko oplat za chate 1000zl. jeszcze limity godzin to ikcjia?
zdjecie uzytkownika
nitka-n3 - 2014-10-16 17:00:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam jednym z elementów rekrutacji na produkcję ,jest ćwiczenie zręcznościowe i pomiarowe moje pytanie brzmi jakimi przyrządami pomiarowymi jest przeprowadzane...czy tylko suwmiarka czy może coś więcej.Jestem nieszczęśliwym pracownikiem Bridgestone Poznań .Pozdrawiam pracowników produkcji VW
zdjecie uzytkownika
lll - 2014-10-16 19:34:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracownik Brydgestone..Jak sie w tej firmie pracuje?Jakie zarobki?Jestes zadowolny?
zdjecie uzytkownika
aggag2 - 2014-10-16 21:05:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
III super jest w brigestone i zarobki ok 3200 netto ale praca w zadymieniu i 3 zmiany wiec jak masz zdrowie to skladaj cw.
zdjecie uzytkownika
odlewnik - 2014-10-20 00:47:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to i tak płaca w Bridgestone Poznań jest wyższa aniżeli otrzymasz u nas na Odlewni w Volkswagen Poznań że o warunkach nie wspomnę
zdjecie uzytkownika
janek - 2014-10-20 21:56:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na początek w bridgestone to ze 2000-2500 dostaniesz. Czterobrygadówka i te sprawy ogólnie nie polecam.
zdjecie uzytkownika
sworne gacie - 2014-10-21 06:36:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Już za kilka dni zacznie działać w naszym Zakładzie drugi Związek Zawodowy!! :-) 100% pewme info.
zdjecie uzytkownika
dziwkabereszyńska - 2014-10-21 10:25:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Informacje zmanipulowane i sfabrykowane wykorzystuje się w walce informacyjnej będącej specyficzną, agresywną, formą sterowania społecznego w złej wierze. Zadaniem prowadzącego walkę informacyjną jest zniszczenia przeciwnika za pomocą informacji. Podstawowym orężem w walce informacyjnej jest informacja niszcząca, która spełnia dwojakie funkcje:

a. osłabia strukturę przeciwnika – głównie utrudniając przekaz informacji między kierownictwem a wykonawcami,



b. inspiruje błędne decyzje kierownictwa i błędne działanie wykonawców przeciwnika, – co osłabia go, a w skrajnych przypadkach prowadzi do samozniszczenia.
zdjecie uzytkownika
Normalny człowiek - 2014-10-22 11:55:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Mam pytanie do narzekających tutaj na pracę w VWP? Jakie macie kwalifikacje? Gdzie wcześniej pracowaliście? Co umiecie? Ile z Waszym zawodowym doświadczeniem, specjalistycznymi kwalifikacjami, wprost ekwilibrystycznymi umiejętnościami manualnymi i niezgłębionymi pokładami inteligencji oraz wiedzy fachowej zapłacą Wam gdzie indziej? Podejrzewam, że ze dwa razy więcej. Narzekacie na nadgodziny? Do prywaciarza. Narzekacie na dodatki - na pocztę pracować. Nie oszukujcie ludzi, że zarabiacie po 3 klocki na łapę po 10 latach pracy, bo to kłamstwo. Albo jesteście introwertycznymi nieudacznikami, co się przez tyle czasu na przeszeregowanie nie załapali. Narzekacie na Solidarność? Działacie na korzyść tego ,,okropnego'' pracodawcy, nie na korzyść pracowników. Bez związku robiliby z Wami co chcieli, zmieniali harmonogramy jak chcieli, a zarabialibyście pewnie 30% mniej niż teraz. Narzekają lewusy i skrzywdzenie przez los (intelektualnie). Ja nie narzekam. Pracowałem w kilku firmach i tu jest najlepiej. Dziękuję, dobranoc.
zdjecie uzytkownika
Darek - 2014-10-22 15:25:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do normalny człowiek.

Masz całkowitą racje.Jak im nie pasi to niech (usunięte przez administratora) z tej pracy.Na ich miejsce jest Tysiace,
zdjecie uzytkownika
adam - 2014-10-22 18:09:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Marudzą marudzą bo się w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] poprzewracało w kilku firmach byłem przed vw i bez porównania.
zdjecie uzytkownika
nowy 210 - 2014-10-23 00:05:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie dotyczące zarobków. Ile zarabia lakiernik ? proszę o szczere odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
aplikant - 2014-10-23 00:28:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
witam.
Ja rozumiem poirytowanie pracownikow vw że jakies cięcia nadgodziny i mało czasu dla rodziy...ale tak dla pokrzepienia ran powiem tak...nie macie tak źle! Pracowałem na produkcji gdzie za nadgodziny na które nie chciałeś przyjsc mogli Cie wywalić...a jak juz je zrobiłeś płacili w godzinach wolnych..potem byly masowe zwolnienia i pomimo ze mialem już przechodzić na 2-ga stawke obiecaną przez brygadzistów za dobrą pracę mnie wywalili... obecnie dorywczo bez umowy by miec na fajki pracuje jako kierowca po 210 h miesięcznie...u was miałbym za to 4tys..a tu jak mam 2tys to szczesliwy wielce.. wiadomo że zawsze chce się wiecej..ale doceńcie to że macie umowy..a nie narażacie życia jeżdżąc niesprawnymi autami za grosze...i mozecie pisac że nikt mnie tu nie trzyma itd..ale uwierzcie...jest tak ciężko z pracą że obłęd! W każdej pracy trzeba tyrać..takie życie! doceńcie to co macie bo myślę że grzeszycie pomimo wszystko! Pozdrawiam wszystkich pracowitych;)
zdjecie uzytkownika
valdi - 2014-10-23 10:59:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
praca w VW byłaby o wiele przyjemniejsza gdyby wszyscy zachowywali się w miarę przyzwoicie i wiedzieli co to jest kultura osobista i inteligencja...
-hmmm jednak tego czasami trudno się nauczyć bo przecież za to odpowiedzialne są nasze geny więc burak zawsze będzie burakiem..
zdjecie uzytkownika
eeeeee - 2014-10-24 16:13:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [valdi - 2014-10-23 10:59:18]:
nie rozumiem takich wpisów! mi się wydaje że to jest ustawka propagandowa bo po co taki kierowca miałby pisać takie bzdury w dodatku poprawną polszczyzną co jest rzadkością na tym portalu.
zdjecie uzytkownika
normalny człowiek - 2014-10-25 13:16:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [eeeeee - 2014-10-24 16:13:42]:
No, to konkurs na barana roku mamy rozwiązany. The winner is: Pan eeeeee.
Trzeba pisać źle o swoim pracodawcy i nieortograficznie, reszta wpisów to ustawka propagandowa.
zdjecie uzytkownika
MOr - 2014-10-25 13:28:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@valdi niestety wydaje mi się, że mamy to głęboko zakorzenione w genach - tak jak piszesz - że wśród siebie zawsze się dołki pod sobą kopie i generalnie jest problem z atmosferą. Oczywiście nie polepszają jej warunki oferowane przez firmy typu VW - ale tak jest niestety w Polsce, a za granicą (oczywiście zachodnią) może być lepiej..
zdjecie uzytkownika
wyrocznia - 2014-10-25 15:44:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [normalny człowiek - 2014-10-25 13:16:31]:
(nie)normalny człowieku jest i nagroda dla Ciebie :)
nagroda nieuka roku za brak podstawowych umiejętności interpretacji tekstu i znajomość pojęć typu sarkazm, ironia...
gratulacje :))
zdjecie uzytkownika
miras - 2014-10-29 11:44:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam jeśli posiadam kurs spawacza mig-mag ale brak mi praktyki w pracy spawacza ponieważ pracuje jako operator maszyn w fabryce opon czy mam szanse dostać się do Vw jako spawacz? lub jako monter? Pozdawiam
zdjecie uzytkownika
dziwkabereszyńska - 2014-10-29 11:54:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
spawacza można wyszkolić w 45 min froniusem możma małpe nauczyć spawać tak że nie martw sie :)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VOLKSWAGEN
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x