Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o

Pracowałeś w firmie Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
..... - 2016-03-18 05:00:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
uwaga!!
wpisy są monitorowane przez osoby z VW Poznań..
zdjecie uzytkownika
Sam sobie szefem - 2016-03-18 20:46:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A w jakiej miejscowości mieszkasz, że nie ma tam auchan, bo to chyba naprawdę jakaś mała, pod poznaniem? bo to ciekawe co piszesz swoją drogą o tym VW..
zdjecie uzytkownika
Czytelnik - 2016-03-21 09:35:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sam sobie szefem - 2016-03-18 20:46:40]:
Witam. Tak jak napisałem. Powtarzam, nie starłam się o pracę w VW i nie będę...
Mieszkam na Pomorzu, dokładnie w Ustce. Mój ojciec pracuje w VW (mieszka w Kostrzynie. Wcześniej pracował w Scanii ,w Słupsku.Gdy były grupowe zwolnienia w Scanii, złożył dokumenty do VW i dostał tam prace na montażu. W Scanii zarabiał ok 1900, w VW około 3500 zł i za ta samą robotę(więc sobie chwali). Jak ojciec składał dokumenty VW, to prosił bym rzucił okiem na forum, co tam ludzie wypisują na temat warunków w tej firmie...I tak zostało, uwielbiam te forum,to lepsze niż kabaret.Ojciec mieszka no nowym osiedlu, połowa mieszkańców to pracownicy w wieku do 35 lat. Oczywiście wszyscy narzekają że jak ciężko i jak mało zarabiają...Powtarzam zwolnic się iść do prywaciarza za XXXX....(na pewno nie zarobicie tyle co dam wam VW) ps. Zamiast kwoty wpisałem XXX, bo nie wiem jakie są zarobki na rynku pracy w Poznaniu)
zdjecie uzytkownika
Czytelnik - 2016-03-21 09:35:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Sam sobie szefem - 2016-03-18 20:46:40]:
Witam. Tak jak napisałem. Powtarzam, nie starłam się o pracę w VW i nie będę...
Mieszkam na Pomorzu, dokładnie w Ustce. Mój ojciec pracuje w VW (mieszka w Kostrzynie. Wcześniej pracował w Scanii ,w Słupsku.Gdy były grupowe zwolnienia w Scanii, złożył dokumenty do VW i dostał tam prace na montażu. W Scanii zarabiał ok 1900, w VW około 3500 zł i za ta samą robotę(więc sobie chwali). Jak ojciec składał dokumenty VW, to prosił bym rzucił okiem na forum, co tam ludzie wypisują na temat warunków w tej firmie...I tak zostało, uwielbiam te forum,to lepsze niż kabaret.Ojciec mieszka no nowym osiedlu, połowa mieszkańców to pracownicy w wieku do 35 lat. Oczywiście wszyscy narzekają że jak ciężko i jak mało zarabiają...Powtarzam zwolnic się iść do prywaciarza za XXXX....(na pewno nie zarobicie tyle co dam wam VW) ps. Zamiast kwoty wpisałem XXX, bo nie wiem jakie są zarobki na rynku pracy w Poznaniu)
zdjecie uzytkownika
kinder - 2016-03-21 12:30:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czytelnik, może ludzie narzekają dlatego, że porównują sobie zarobki z tym co można wyłapać za granicą. Druga sprawa, tutaj w Polsce Volkswagen daje przynajmniej stałą umowę i odprowadza składki.
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-03-23 13:11:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam wie może ktoś kiedy reszta osób przejdzie do wrześni z antoninka
zdjecie uzytkownika
Z4 - 2016-03-24 20:32:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Jak przyjęci zostaną wszyscy z rodziny oraz znajomi majstrów/kierowników...wtedy jakieś ochłapy wam sie trafią i człowiek z ulicy z minimalnym starzem pracy bedzie wami pomiatał...
zdjecie uzytkownika
silver - 2016-03-25 16:01:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzwonili do kogoś z konkretna oferta pracy we Wrzesni?
zdjecie uzytkownika
młody36 - 2016-03-25 22:02:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
Odpowiedź na: [Z4 - 2016-03-24 20:32:36]:
Dokładnie jedno wielkie dziadostwo a oprócz tego głupie gadanie o rozwoju i współczuje tym co myślą że zrobią karierę
zdjecie uzytkownika
ullaaa - 2016-03-27 00:00:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
oni potrzebuja do pracy zwyklych ludzi a karierowiczow jak wszedzie nie brakuje. mowie o produkcji. a o plecach to jest takie pierd... dla zasady bo wszyscy sie znaja.bzdura i tyle. ja nie mam plecaka zadzwonili. potrzebuja ludzi w odpowiednim czasie to dzwonia. od taki caly sekret zatrudnienia.
zdjecie uzytkownika
Hump - 2016-03-27 09:13:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem trochę zdumiony, dlaczego ludzie nie potrafią zająć się pracą i dawać z siebie jak najwięcej, żeby mieć miłą atmosferę w pracy i zarobki na poziomie, tylko gadać na innych. Ciekawe czy jako sprzedawca mogę zarobić 3/4 tysiące.
zdjecie uzytkownika
Bodzio - 2016-03-30 12:06:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czy ktoś orientuje się w sprawie zarobków jako Support IT we Wrześni (ew. w Poznaniu) ? Bo na razie dostałem ofertę 2700 brutto, co (biorąc pod uwagę koszt dojazdu z Poznania) nie starczy nawet na waciki.

I jak jest z tymi dojazdami ? Autobus/ dopłaty do paliwa ?
zdjecie uzytkownika
rmiek - 2016-03-30 12:16:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
faktycznie taka kwota jest troche mała, na pewno zarobisz więcej u nich jako Specjalista ds. sprzedaży – Dysponent Audi, bo są premie, ale tej oferty do IT to nie widziałem.
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-04-01 12:00:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam wiadomo coś co z przejściami na wrześni bo wszyscy milcz
zdjecie uzytkownika
tomek - 2016-04-01 12:49:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ciekawe, że volkswagen ma oferty pracy jako Sprzedawca samochodów Audi, słyszałem z pewnego źródła, że się łączą teraz, ciekawe kto da więcej, jak sądzicie?
zdjecie uzytkownika
Inżynier - 2016-04-11 10:11:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak do mnie dzwonili. Ofertę przyjęłam i czekam już drugi tydzień za informacją, kiedy mogę udać się na badania lekarskie. Jak sama do nich dzwonię to mówią, że sprawdzą i się skontaktują. I nic się nie dzieje. Nie wiem ile jeszcze trzeba czekać. Niech powiedzą konkretnie, czy będzie praca czy nie. Jeśli się wycofali i nie chcą mnie zatrudnić, to też wolałabym to wiedzieć.
zdjecie uzytkownika
slaw - 2016-04-14 13:36:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Co z zaległym 1500zł?
zdjecie uzytkownika
???? - 2016-04-15 20:52:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ML4 na lini siedzi koles i nic nic nie robi co to wogole ma znaczyc ???siedzi na ml4 tam gdzie montuja lampy tylne maly gruby
zdjecie uzytkownika
papaj - 2016-04-16 16:07:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [???? - 2016-04-15 20:52:43]:
przejdź się do pokoi biurowych to dopiero się zdziwisz jak się pracuje w VW, jednak zanim to zrobisz proponuję najpierw zażyć coś na uspokojenie bo zapewne to co zobaczysz to już przechodzi ludzkie pojęcia..
zdjecie uzytkownika
kzb3 - 2016-04-16 22:20:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [slaw - 2016-04-14 13:36:12]:
amba fatima - było i ni ma. Ciesz się na to co masz bo jakby nie wieśwagen to bys zapierdalał teraz po 12 godzin dziennie u prywaciarza 6 dni w tygodniu za 2 tyś
zdjecie uzytkownika
Vw - 2016-04-17 19:52:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
We wrześniu 1500
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-04-19 19:23:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak ktoś przychodzi do pracy z nastawieniem odwalenia pańszczyzny byle przetrwać dzień , to niech szuka pracy w budowlance. W VW liczy się zaangażowanie i inicjatywa własna
zdjecie uzytkownika
mgr inz. - 2016-04-19 23:21:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, jak wyglądają zarobki w IT?
Idzie sie rozwinąć i zarobić czy praca w tym dziale jest bez rozwoju i zarobków przyzwoitych?
zdjecie uzytkownika
bezrobotny - 2016-04-27 11:24:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ,jestem 30 letnim facetem który chce namiary na Wrzesnie ,emile itd telefony zgóry dziekuje pozdrówka jak sie dostac
zdjecie uzytkownika
Sylwia - 2016-04-27 13:16:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bezrobotny - 2016-04-27 11:24:49]:
Nie ma czegoś takiego jak maile i telefony czy namiary na Wrześnię.
Każdy, kto chce aplikować na wolne stanowisko musi zalogować się na stronie VWP w zakładce Kariera. Tam wypełnić formularz i dołączyć CV.
Rekrutację do Fabryki Craftera prowadzi tylko i wyłącznie biuro rekrutacji w Kostrzynie.
Jeśli będą zaintersowani Twoją aplikacją to oddzwonią, zaproszą na rekrutację.
Rekrutacje są zazwyczaj dwuetapowe. Wszystko zależy od stanowiska na jakie chcesz aplikować.
Nie ma możliwości, zeby dostać się inaczej.
To nie zakład "wujka Zenka", żeby ktoś coś załatwiał.
I nie wierzcie w bajki pisane na forum, że trzeba mieć plecy i że "ulica" nie ma szans na dobrą pracę bo to bzdury.
Jeśli potrzebują i szukają ludzi do pracy to nie są tylko znajomi i rodzina.
A poza tym tutaj marne szanse, zeby ktos cos komuś załatwił.
Bo rekrutację prowadzi osobny dział i wszystko musi być zgodne z procedurami. Oprócz tego na zatrudnieniu na wyższe stanowiska decyduje bardzo często przełożony z Niemiec a na niego raczej "Zdzichu brygadzista i Jadwiga w Księgowości" ma mały wpływ.
zdjecie uzytkownika
bezr. - 2016-04-28 09:31:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sylwia - 2016-04-27 13:16:45]:
ok dzieki
zdjecie uzytkownika
Pit - 2016-04-28 11:29:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam! Mam zapytanie odnosnie zatrudnienia od strony formalnej. Na stronie VW jest podane ze oferują pracę na umowę o pracę za pośrednictwem agencji pracy tymczasowej czyli de facto pracuje dla i przez agencję. Czy to tak ma wyglądac przez cały czas, czy np. tylko jakiś czas i potem przejście bezpośrednio do VW ?
zdjecie uzytkownika
Koszuk - 2016-04-29 07:18:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przez agencję przynajmniej pierwsze 5 lat
zdjecie uzytkownika
Koszuk - 2016-04-29 07:21:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przez agencję przynajmniej pierwsze 5 lat
zdjecie uzytkownika
Adam - 2016-04-30 17:22:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przez agence 3 lata
zdjecie uzytkownika
Majkel - 2016-05-01 13:00:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to te 3 lata nie są takie złe @Adam. Chyba, że to serio te 5? Fajnie, że szukają teraz specjalisty ds. cen, analizy i raportowania. Ciekawe jakie są zarobki, bo z wymagań to wymienili: wykształcenie wyższe ekonomiczne lub techniczne, wysokie umiejętności analityczne i doświadczenie w przygotowywaniu analiz i raportów finansowo-sprzedażowych.
zdjecie uzytkownika
mar - 2016-05-02 09:48:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Pracuje w tej firmie bardzo dlugo a jak ktos pisze takie bzdury to mi slabo, jak masz "plecy"to masz prace prosta zasada:)
zdjecie uzytkownika
grono - 2016-05-05 11:55:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@mar nie sądzę, by działanie VW opierało się na tak zwanych plecach. Zwłaszcza, że firma ma kilka salonów i jednak kierownictwo jest różne, a każdy salon zarabia na siebie. Traktując przy tym pracowników na dobrym poziomie, by im nie uciekli. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Normalny - 2016-05-09 23:13:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam takie pytanie, przez niemal dwadzieścia lat nie przeszkadzały tym ''szpecom od wymyślania'' nasze plecaki a tu zaraz słyszę że mają zniknąć na stałe, gdyż okazuję się, że tak nie wolno!? Czyli rozumiem że przez 20 lat łamane było jakieś prawo, czyż nie tak!? Czy oni naprawdę mają nas za takich głupców, tylko nie wiem czy Niemcy, czy Polacy a może i ci i ci. Ludzie, kretyństwo do kwadratu!
zdjecie uzytkownika
plecaki - 2016-05-11 18:59:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakie plecaki?
zdjecie uzytkownika
Jaro - 2016-05-11 21:37:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Eh, jak mnie denerwują te posty ludzi dla których VW to jedno i wypisują tutaj o salonach, sprzedażach, Audi i Bóg wie jeszcze czym. To jest forum o Fabryce Samochodów Użytkowych w Poznaniu, a nie VW Grup Polska ! Ludzie ogarnijcie się !
zdjecie uzytkownika
papaj - 2016-05-12 08:40:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ci co pracują na samochodach specjalnych odbierają dwie wypłaty co miesiąc a to za sprawą niekończących się nadgodzin 100% płatnych i śmieją się z tych co zasuwają na trzy zmiany na produkcji..
zdjecie uzytkownika
sowa - 2016-05-15 10:11:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz pracują na 2 zmiany a od przyszłego roku im się skończy i będą zasuwać na 3 zmiany bez nadgodzin..!!!
zdjecie uzytkownika
sowa - 2016-05-15 10:12:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [papaj - 2016-05-12 08:40:15]:
teraz pracują na 2 zmiany a od przyszłego roku im się skończy i będą zasuwać na 3 zmiany bez nadgodzin..!!!
zdjecie uzytkownika
nowy - 2016-05-15 15:16:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam pytanko na ile zmian pracujecie na lakierni we Wrzesni ???
zdjecie uzytkownika
nowy - 2016-05-15 21:40:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś pamięta jakie nam podwyżki oferowali na spawalni wiem że 1g potem po pół roku 1b a dalej...
zdjecie uzytkownika
OPU - 2016-05-16 15:25:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Mam pytanie. Przez jaką agencję pracy zatrudniają do VW Września?
zdjecie uzytkownika
slaw - 2016-05-16 15:59:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
17 tyś. Premi dla Niemców- a my? To jest normalne?
zdjecie uzytkownika
robotnik - 2016-05-16 16:59:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na jednorazową nagrodę z zysku w wysokości 3950 euro (17,3 tys. zł - przyp. red) liczyć mogą wszyscy zatrudnieni w Niemczech robotnicy objęci układem zbiorowym. Kwota ustalona została z zarządem koncernu po negocjacjach z kierownictwem fabryk w Brunswicku, Emden, Hanowerze, Kassel, Salzgitter i Wolfsburgu. Nagroda dotyczy roku obrotowego 2015. Zgodnie z nowym porozumieniem, w przyszłości będzie ona wypłacana w oparciu o dwuletni okres rozliczeniowy.
zdjecie uzytkownika
Dero - 2016-05-17 18:54:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bergmann Eng. Worek Service i Clavey
zdjecie uzytkownika
Xxx - 2016-05-21 07:51:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zajmij się sobą a nie tym co inni robią. Jak Ci się coś nie podoba zawsze możesz zmienić pracę.
zdjecie uzytkownika
Xxx - 2016-05-21 07:53:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zajmij się sobą człowieku a nie tym co inni robią. Jak Ci się coś nie podoba to zawsze możesz zmienić pracę.
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-05-24 18:11:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam słyszał może ktoś kiedy przejścia dalsze na wrześnie
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Pierwszy Etap- Test online sprawdzający poziom języka niemieckiego.
Nawet III poziom testu był dość prosty.
Pytania leksykalno- gramatyczne.
Drugi Etap- Assesment Center- Zadanie do wykonania w grupie. Ocena umiejętności pracy w grupie.
Etap trzeci- rozmowa z bezpośrednim przełożonym i osobą z działu rekrutacji,
Bez cienia uśmiechu, stresująco.
Pytania standardowe- o doświadczenie zawodowe i wykształcenie, case study dot. sytuacji z pracy, pytania o swoje słabe i mocne strony.
I wszystko byłoby super.
Gdyby nie, to że po 5 tygodniach nie ma w dalszym ciągu wyników rekrutacji.
i tak naprawdę nie wiadomo od kiedy będzie możliwe zatrudnienie na tym stanowisku.
Zatrudnienie przez firmę zewnętrzną.




Pytania:
zdjecie uzytkownika
xyz - 2016-05-24 20:39:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, na czym polega zatrudnienie na stanowisku "Stażysty ds.....". Czy osoba na tym stanowisku ma szanse na długotrwałe zatrudnienie? Bo nie wiem czy aplikować? (obecnie pracuje na umowe o prace-stała praca i posiadam kilkuletnie doświadczenie w zawodzie)
zdjecie uzytkownika
Ad - 2016-05-24 23:56:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Xyx w VWP jest pełno specjalistów ds NIEPOTRZEBNYCH , chcesz być kolejny. ?

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert