Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o VOLKSWAGEN

Pracowałeś w firmie VOLKSWAGEN i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
janosik - 2014-12-16 21:02:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bart - 2014-12-14 21:51:39]:
dzięki za odpowiedź. co masz na myśli pisząc nic związanego z lakiernictwem.
zdjecie uzytkownika
twój przyjaciel - 2014-12-16 21:13:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Odpowiedź na: [pikieta - 2014-12-16 17:28:22]:
Nikt w Polsce nie jest gapami karmiony
bo widać że zaczynamy pracować jak naród ujarzmiony
myślę że w związkach jest Potężna Siła!!
i chciałbym aby pani od negocjacji sobie z głowy wybiła
co by później się wszystkim mendom wokoło chwaliła
że z polskiego pracownika niewolnika zrobiła
a może ta pani ma intymne kontakty z prezesem
i nas wszystkich olewa z kretesem
jednak dla mnie jest to straszna pokraka
co pewnie mu pod stołem ciągnie zwiotczałego flaka
może są to ostro wypowiadane słowa
ale moi drodzy do góry głowa
nie dajmy się za parobka wrobić
i taką pikietę naprawdę warto przerobić

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Maniu - 2014-12-17 09:21:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Do psychiatry

Tysiace ludzi czeka na prace aby w VOLKSWAGENIE pracowac. Zwolnij sie to zobaczysz. Na twoje miejsce nie jeden by poszedł;A takich daebili jak ty to bym zniszczył.
zdjecie uzytkownika
twój psychiatra - 2014-12-17 13:01:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odpowiedź na: [Maniu - 2014-12-17 09:21:33]:
Nie wiem chłopcze w którym zakładzie pracujesz
jednak wiedz o tym że się w VW marnujesz..
bo Twoje miejsce jest w grupie tam gdzie miotła i łopata
co z równymi Tobie czyści kible i drogi zamiata..
wszystkie normalne osoby na tym forum dobrze wiedzą
i na pewno o Twojej inteligencji dobrze nie powiedzą..
więc lepiej nie pisz tu swoich chorych wywodów
i zacznij szukać już teraz od łopaty zawodów..
a jak będziesz się w nowej robocie dobrze sprawował
to może z łopaty na miotłę będziesz awansował..
a gdy Twój plan o nowej pracy się ziści
to chciałbym abyś miał już dosyć do innych nienawiści..
a tak kończąc gdy będziesz już za bramą Volkswagena
to dam Tobie jeszcze na drogę coś do zjedzenia
życząc Ci rozumu i szczęścia mówiąc DO WIDZENIA..
zdjecie uzytkownika
Maniu - 2014-12-17 14:15:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do Psychiatry.

Kim ty jetem poeta.Mi sie wydaje Zwykłym ROBOLEM.Uważaj żebyś nie wyleciał pierwszy.
zdjecie uzytkownika
Robol - 2014-12-17 20:25:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wszyscy na pikietę i pokażmy zarządowi że jesteśmy jedną siłą i zależy nam na godziwej wypłacie i nie zostaniemy ich parobkami !
zdjecie uzytkownika
tama - 2014-12-17 20:57:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
TA pikieta to kolejna manipulacja i ściema Olbrysia i jego poddanych
zdjecie uzytkownika
zamknij ryja - 2014-12-17 21:19:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [tama - 2014-12-17 20:57:08]:
żadna manipulacja a na pewno nie pracownikami! jeżeli będzie Nas dużo damy tym samym dowód niezadowolenia i tego że nam zależy! a jak zbierze się nas garstka to znaczy że jesteśmy zadowoleni, ze nie chcemy mieć nadgodzin w weekendy że chcemy systemu pracy docelowo czterobrygadowego! te ustalenia dotyczą wszystkich firm którzy są dostawcami do vw więc obok pracowników vwp powinni sie pojawić również pracownicy tych że firm!
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2014-12-17 21:23:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [tama - 2014-12-17 20:57:08]:
może i ściema ale nawet sobie nie wyobrażasz jak to działa psychologicznie na członków zarządu i niemieckich obserwatorów..
dajcie jeden dzień spokoju dla Obrysia bez względu jaki jest i naprawdę przyjdźcie, a rozmowy negocjacyjne na pewno przyniosą pozytywny oddźwięk dla nas wszystkich..
nie dajmy się zastraszyć, że niby mogą zamknąć zakład skoro kondycja jest rewelacyjnie dobra i zyski potężne nie mówiąc o tym, że we Wrześni powstaje drugi na skalę światową zakład..!!

-nie przegapmy tej szansy..!!
zdjecie uzytkownika
Robol - 2014-12-17 21:36:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
przestańcie się kłócić na tym forum dość pierdolenia czas pokazac ze na zalezy
zdjecie uzytkownika
duma - 2014-12-18 09:07:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Demonstracja ,pikieta ha!ha!ha!Chodzi o zachowanie pozorów że negocjacje są trudne,prawdziwe tak jak wcześniej ... a wszystko już poukładane ...cała reszta to gra ,nie róbcie z nas idiotów ,nie bawcie się nami ...
zdjecie uzytkownika
Montazysta - 2014-12-18 14:06:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Ok przyjde na pikiete ...ale do naszych zwiazkowcow mam pytanie .Pracuje na z1 od prawie 10 lat i mam grupe 4G , od samego poczatku place skladki , teraz chcecie zeby nowych przyjeli na wysokich grupach czyli macie w tylku ile Ja robie i mnie osobiscie...uwazajcie bo nie jestescie niezastapieni :)
zdjecie uzytkownika
kuma - 2014-12-18 17:22:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [duma - 2014-12-18 09:07:17]:
nie wiem czemu moderator wcześniej usunął mój wpis w którym napisałem, że akurat Ty nie musisz się obawiać że zostaniesz idiotą a chodzi o to, że już nim jesteś skoro piszesz tego typu teksty..
zdjecie uzytkownika
MAN - 2014-12-18 21:03:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie. Od ponad 11 lat pracuję w MAN Sady, zapewne słyszeliście że przenoszą nam zakład do Starachowic. Mamy możliwość przejścia do VWP, będę też próbował.
Wracając do powyższego tematu, my w MANie też nie raz negocjowaliśmy warunki podwyżek, szkodliwego, elastycznego czasu pracy itd., pikietowaliśmy nie raz, nie raz były akcje typu: "nie przychodzimy na nadgodziny" były media lokalne... i "psu na budę" się to wszystko zdało, co chcieli to zrobili. Prawo pracy w PL jest po stronie pracodawcy i nic nie zrobimy, winę za cały ten bajzel ponosimy My, My Polacy ustawodawcy prawa które nas dyma !!!
Życzę Wam jak najlepiej, walczcie o swoje bo jest o co walczyć, takie molochy jak VW, MAN są w stanie płacić uczciwe pieniądze pracownikom, zwykłym "szaraką" bez których żaden Cady by nie istniał... taka jest prawda. Na Zachodzie VW płaci pracownikom 4x tyle co nam i są w stanie płacić, nie mają strat i wszystko się kręci. U nas piepszą że ciągle mają straty !!!
Fakt jest taki że "niemiec" nas karmi, dzięki niemieckiemu przemysłowi mamy co do gara włożyć, a przysłowie mówi "nie gryź ręki pana która cię karmi" ale niech karmi godnie, a nie jak MOPsy bezdomnych, 1(nie urażając bezdomnych). Na plus jest to że "Niemiec" płaci na czas, płaci nam pełen socjal itd., nie ma co ukrywać że to jest wielkim plusem ale są też minusy ;-)
Stwierdzenie że: "na Twoje miejsce jest 100 innych" jest prawdą, ale miejmy godność i zachowajmy twarz, nie dajmy zrobić z siebie niewolników ! Nie płacą nam za siedzenie, płacą za pracę jakakolwiek by nie była.
Na koniec słynny cytat ekonomisty Austriackiego Ludwiga Missesa:

"Pracownik nie jest winien swemu pracodawcy służalczości i posłuszeństwa. Jest mu jedynie winien usługę, za którą otrzymuje zapłatę, będącą nie łaską, lecz zasłużonym wynagrodzeniem"

Piękna myśl, "ich" człowieka idealnie pasująca na transparent podczas pikiety


Pozdrawiam i trzymam kciuki za Was !
Pracownik MAN Bus Sady.
zdjecie uzytkownika
pracownik vw - 2014-12-18 21:22:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
w kwestii formalnej to nie było mowy o stu na jedno miejsce a tysiąc..

kolego widzę że również nie podoba Ci się to co się tu dzieje, więc spokojnie możesz przyjść na organizowaną pikietę, która odbędzie się na początku stycznia 2015r
-nie zapomnij powiadomić o tym swoich kolegów i koleżanki niech Niemcy i nasi ludzie z zarządu zobaczą, że są jeszcze ludzie którzy walczą o godne życie..
zdjecie uzytkownika
Pik - 2014-12-18 22:20:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ta pikieta jest oznaką słabości, nieudacznictwa a także brakiem kompetencji i brakiem autorytetu olbrysia w zarządzie ...Olbryś juz dawno powinien się poddać i przekazać innym kierowanie związkami...
zdjecie uzytkownika
Manowiec - 2014-12-18 22:54:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pracownik vw - 2014-12-18 21:22:19]:
Do "pracownik VW" Jetem, byłem i będę człowiekiem który potrafi zrozumieć co to godna praca i godne traktowanie człowieka.Nie możemy patrzeć tylko i wyłącznie na swój czubek nosa, rozumiem powagę sytuacji, wiem że na siłę nic nie zrobimy, pikieta tak ale legalna, strajk tak ale legalny. W obecnych czasach nie można negocjować siłą, liczą się argumenty i kultura. Pokorne ciele dwie matki ssie... stare jak Świat przysłowie.
Niemcy wiedzą co to godne życie, tylko my gadaniem że "na twoje miejsce jest 100 innych" daje im pole do popisu. Każdą pikietę i "bunt" trzeba organizować po ludzku, z zachowaniem wszelkich zasad kultury i rozsądku. Nie można zrobić z siebie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i prostaków, trzeba pokazać że My też potrafimy myśleć, negocjować i walczyć o godne życie, życie i byt którego nie zapewniło nam polskie państwo, a zapewnić może niemiecki przemysł.Niemcy i tak na tym interesie zyskują ogromne sumy, fakt jest taki że nie dostaniemy więcej niż statystyczny Niemiec bo gdyby tak miało być to by się do Polski z produkcją nie pchali. Tu kłaniają się podstawowe zasady ekonomi. Smutne ale prawdziwe. Zyskać możemy na pewno, kwestia tylko ile, oby jak najwięcej !
zdjecie uzytkownika
kolo - 2014-12-19 12:06:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [duma - 2014-12-18 09:07:17]:
Właśnie ,przestańcie się kłócić między sobą,o to właśnie zarządowi chodzi żeby między ludźmi nie było jedności....
zdjecie uzytkownika
Tomasz L. - 2014-12-19 12:38:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
A gdzie na koniec roku keksiki..pierniki??? :-D
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-12-19 15:58:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [Tomasz L. - 2014-12-19 12:38:25]:
taka teraz sytuacja w Volkswagenie nastała
bo firma na Craftera kredyty nabrała
teraz to chyba pracownik powinien sam przynosić słodycze
aby właściciele Volkswagena mieli żołądki bycze
bo oni pieniądze ludziom na życie dają
a inni nędznicy z ulicy za groszem wołają
takie to teraz smutne czasy nastały
i chyba czasami warto się napić gorzały
aby nasze ponure gęby uśmiechnięte minę miały
zdjecie uzytkownika
lol - 2014-12-19 22:13:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracownicy..z ciekawosci ile macie na swieta?:))
zdjecie uzytkownika
broszura - 2014-12-19 22:27:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
do lol - nie odgrzewaj kotleta ,bo to już było trolu w "czy wiesz ile zarabiasz "...czy jakoś tam - powiedzcie ile dostajecie za wpisy ...wiemy związkowcy jaki jest cel tych pustych wpisów ,wierszyków godnych ubolewania ....
zdjecie uzytkownika
vw poznan - 2014-12-19 23:41:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Tomasz L. - 2014-12-19 12:38:25]:
Keksiku nie bedzie :-( - kryzys
zdjecie uzytkownika
wojtek - 2014-12-19 23:49:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [lol - 2014-12-19 22:13:54]:
Zdecydowanie za malo za to co robimy dla firmy i jakie wyniki im generujemy. Niemcy maja spokoj.... nadgodziny w pompie... zarabiaja 4x tyle a ceny w sklepach te same. My dostajemy premie roczna 1500 zl brytto a niemcy 7000 euro. Wiem ze to niemiecka firma i nie chcemy tyle co oni.... ale godnie i proporcionalnie do naszego wkladu
zdjecie uzytkownika
zadowolony - 2014-12-20 00:19:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie!!!!!! Przez 10 lat zarabialismy tyle samo a nawet wiecej a teraz bedziemy znacznie mniej zarabiac a oni beda miec wiecej aut sprzedanych. Tu nie ma logiki.
Musimy sie postawic. Kazdy pracownik przychodzi do pracy po pieniadze. Takze przychodzac do pracy od 2016r tylko po to by nie godnie zyc a wegetowac. A oni lacznie z ta co wyzwala pracownikow przechodzacych przez przejscie dla pieszych przed vw beda miec premie z piecioma zerami !!!!!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VOLKSWAGEN
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy VOLKSWAGEN?
Zadaj pytanie
x