Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o VOLKSWAGEN

Pracowałeś w firmie VOLKSWAGEN i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ja - 2014-07-30 17:30:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [przyszły pracownik - 2014-07-30 14:55:35]:
chyba jesteś obecnym pracownikiem pośrednioprodukcjyjnym czyli (usunięte przez administratora)krawatem
zdjecie uzytkownika
ROBOL - 2014-07-30 18:25:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
U widze ze Solidarnosc sie na forum wypowiada...no no.
Tak zle nam i zwolnili bysmy sie ale gdzie znajdziemy taka prace gdzie mozna sobie posciemniac?
Tak na marginesie to dla informacji idiotow solidaruchow: piszemy tu o smrodzie w szatni i ze mamy dosc solidaruchow....na prace nie narzekamy a jedynie na sprzedawczykow stropianowcow.
ps: tez sie chcialem wypisac w piatek ale dziwnym trafem uslyszalem ze olbrys juz wyszedl mimo ze widzialem jak wchodzil do biura.........CUD?
zdjecie uzytkownika
lakiernik - 2014-07-30 21:57:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tacy jak przyszły pracownik, ( usunięte przez administratora ) jak im podobni produkujący się w tym tonie na forum to trolle związkowi - ludzie z otoczenia( usunięte przez administratora )ający za zadanie dokonywać "odpowiednie " wpisy co widać nie tylko na tym forum ,kazdy z nich nadaje jak zacięta płyta ...uświadamiając jak im się wydaje ciemne masy ...ale to nie te czasy !!! Jestem ciekawy dlaczego wy to robicie - niechcecie żeby było lepiej?! ...co wy w zamian za to macie ? Do firmy nic nie mam jak bardzo wielu pracowników ale do tak zwanych przedstawicieli Załogi ...
zdjecie uzytkownika
dziwkabereszyńska - 2014-07-31 07:29:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
lakiernik - widze że nie potrafisz zrozumieć!!! że niektore osoby są wdzięczne za to co mają bo miały wcześniej gorzej !!!i mają pewne życiowe doświadczenie !!!bo to nie jest ich pierwsza praca !!! bo nie pracują 20 lat w VWP na 6grupie i nie robią nadgodzin bo przy takiej podstawie im nie potrzeba dorabiać !!!! nie jejtem z otoczenia olbrysia poprostu robiłem kiedyś za 700 pln na miesiąc na czarno i sie o wypłate musiałem prosić !! dlatego szanuje prace i związki bo sie nie musze o nic martwić !!!
zdjecie uzytkownika
dziwkabereszyńska - 2014-07-31 07:34:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
lakiernik -:do tak zwanych przedstawicieli Załogi ... "- dlaczego sam nie startowałeś a przedstawiciela załogi ? dlaczego po nich jedziesz skoro sam ich wybierałeś? może poprostu wiesz że na ciebie by nikt nie zagłosował bo jesteś śmierdzącym leniem i tyle ...a jak nie głosowałeś to tylko to potwierdzasz ....a jak nie jesteś członkiem związku to nie masz prawa sie wypowiadać !!!
zdjecie uzytkownika
pracuś - 2014-07-31 10:14:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [czyścioszek - 2014-07-25 18:33:40]:
zwolnić wszystkich nierobów i będzie spokój pójdą do murarza to tam dostaną wszystkie dodatki do wypłaty
zdjecie uzytkownika
wujek Staszek - 2014-07-31 13:58:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [dziwkabereszyńska - 2014-07-31 07:34:43]:
to jest najlepsza bajera. Typowy związkowiec. Skoro związki są opłacane przez VW to mam jak najbardziej prawo się wypowiadać na ich temat nawet jak nie należę do nich. W końcu to co ustalą mnie także dotyczy. Nie wyjeżdżajcie mi tu z tekstami typu: "Nie pasuje to się zwolnij". Skoro widzę jak działają te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z Solidarności to mam prawo komentować. Skoro wszystkim Wam jest tak wspaniale to zgłoście projekt, żeby związki rozwiązać. Po co one skoro to jest tak wspaniały pracodawca? Ludzie są zadowoleni, że pracują w tej firmie wiadomo dodatki, przelewy na czas itp. Ale jak widzę broszurkę na temat zarobków i grafikę na której jest pokazane, że średnio pracownik VW zarabia ponad 5.000 to mnie trzęsie. Chciałbym mieć tyle. TO ludzi irytuje najbardziej. Ta propaganda VW w której wspaniale grają ze sobą VW i Solidarność. Powiedz dlaczego podczas negocjacji związki nie będą transparentne? Dlaczego nie powiedzą np: Walczymy o podwyżkę płacy zasadniczej o 300 zł, Zarząd daje 100zł będziemy walczyć. takich rzeczy nie ma. Kto nam udowodni, że oni coś wywalczyli? Może po prostu zgodzili się na to co im VW daje i tyle. A w pisemkach teksty o ciężkich negocjacjach. Olbryś w swoich przemówieniach przedstawia, że w niemieckich fabrykach prawie 100% ludzi jest w związkach i narzeka, że u nas jest mało. Jedno stwierdzenie nasuwa się tutaj bardzo szybko. Może zwyczajnie tam widzą efekty związkowych negocjacji i wiedzą, że ich związki mają siłę przebicia oraz są w stanie wiele zdziałać. Nasze związki mają swoje plusy ale i minusy. Jak dla mnie mają więcej minusów i dlatego nie jest członkiem. Może kiedyś się to zmieni ale przy takim ich podejściu to chyba nie prędko.
Pozdrowienia dla chłopaków ze spawalni, która ostatnimi dniami przypomina saunę :-)
zdjecie uzytkownika
przyszły pracownik - 2014-07-31 16:56:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to jak sobie wyobrażasz firmę bez związków? myślisz że firma da Tobie podwyżki , socjal , dodatki skoro nikt się nie upomni? wątpię żebyś sam poszedł do pracodawcy i się o to upomniał.a jeżeli nawet to szybko znajdzie na ciebie haka i podziękuje ci za pracę.niech już lepiej będą te związki !!!
zdjecie uzytkownika
olek - 2014-08-08 21:32:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzisiaj mialem wyplae 2678zl i dwie niedziele jestem mega zadowolony
zdjecie uzytkownika
alojz - 2014-08-09 14:03:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olek - 2014-08-08 21:32:01]:
To sie spytaj tych za plotem z HCP ile zarabiaja z 2 sobotami [nie niedzielami] a ci kopara opadnie i przestaniesz sie chwalic swoimi groszakami i robic wstyd VW Poznan.
No chyba ze jestes "tymczasowy niewolnik" to szacun za wyplate i naciesz sie nia bo jak cie zwolnia to polowe tego bedziesz zarabial.
zdjecie uzytkownika
dziwkabereszyńska - 2014-08-11 11:57:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie kłam ja miałem 6K- 54nadgodziny 11 lat pracuje !!!
zdjecie uzytkownika
ML - 2014-08-12 09:28:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
do "dziwka bereszyńska"- nie mów mi że jak jestem członkiem związków to głosowałem na Olbrysia i jego poddanych ...faktyczne wybory byłyby wtedy gdyby wszyscy członkowie wybierali w wyborach bezpośrednich a nie z pośród siebie w wąskim gronie i to w bardzo szybkim tempie żeby nie można się zorganizować i to się nazywa demokracja.Ale zbliża się wrzesień ...ha,ha,ha i zebranie załogi.....!!!!
zdjecie uzytkownika
robol - 2014-08-12 13:30:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
nie chce tu nikogo bronić ale robienie dymu na linii załoga związki właśnie teraz gdy zaczynają się negocjacje płacowe nie wyjdzie nam zwykłym produkcyjnym na dobre. władze związku w ten sposób nie spadną ze stołków a satysfakcja z tego na bochenek chleba sie nie przełoży. Każdy ma swoje priorytety ale czasem warto spojrzeć na temat z perspektywy zysków i strat całej załogi. Pozdro
zdjecie uzytkownika
dziwkabereszyńska - 2014-08-12 16:20:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
robol- bardzo mądre słowa !!! 100 % się zgadzam !
zdjecie uzytkownika
zenon co pociągiem dojeżdża - 2014-08-12 19:07:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
3150 na konto na L4.
zdjecie uzytkownika
bigos - 2014-08-13 01:28:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co tu ( usunięte przez administratora ) u mnie 4500netto - bedzie na wyjozd w gory. hehe
zdjecie uzytkownika
z-4 - 2014-08-14 00:18:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
do robola;To że mamy taką atmosfere to jest rzecz pozytywna i wpłynie dodatnio na wynik tak zwanych "negocjacji"
O czym my tu mówimy ...jakie negocjacje .Zarząd da tyle ile chce i sugerować się będzie także atmosferą wśród Załogi ...a Olbrysie tylko przyklepią to co im podsunie Zarząd.Po drodze do podniesienia rangi związku będzie trochę szumu haseł,pism ,jak zwykle manipulacji,wypuszczanych do Zalogi falszywych informacji(autobus już był, ) Zarząd "ustąpi" w jednym czy w drugim uzgodnionym punkcie...A ustalenia juz sa ...Poznalismy juz cie (usunięte przez administratora)na wylot
zdjecie uzytkownika
Olimp - 2014-08-14 10:08:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem trochę rozczarowany, że takie rozmowy w poważnej firmie w ogóle mają miejsce. Do tej pory sądziłem, że VW bazując na swoim prestiżu i dużej marce jest w stanie zaproponować pracownikom nawet na produkcji czy montażu takie pieniądze, które będą satysfakcjonowały obie strony. Obawiam się, że firma jest niemiecka ale zarząd polski i tutaj pies leży pogrzebany. A szkoda, bo nawet wśród pracowników warto dbać o swoją opinię i oferować jak najwyższy poziom managementu i usług. Na pewno odbiłoby się to również na sprzedaży - tzw. transakcja wiązana.
zdjecie uzytkownika
Olimp - 2014-08-14 10:08:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem trochę rozczarowany, że takie rozmowy w poważnej firmie w ogóle mają miejsce. Do tej pory sądziłem, że VW bazując na swoim prestiżu i dużej marce jest w stanie zaproponować pracownikom nawet na produkcji czy montażu takie pieniądze, które będą satysfakcjonowały obie strony. Obawiam się, że firma jest niemiecka ale zarząd polski i tutaj pies leży pogrzebany. A szkoda, bo nawet wśród pracowników warto dbać o swoją opinię i oferować jak najwyższy poziom managementu i usług. Na pewno odbiłoby się to również na sprzedaży - tzw. transakcja wiązana.
zdjecie uzytkownika
robol - 2014-08-14 12:36:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [z-4 - 2014-08-14 00:18:12]:
Bez urazy ale chyba pojęcia nie masz o tym jak wyglądają takie negocjacje. Jak Twoim zdaniem zła atmosfera ma wpłynąć na lepsze efekty ? To nie są lata 80 i wiadomo że nikt za strajkiem nie tęskni a niemiecka firma nigdy mi gwiazdora nie przypominał wiec sama z siebie raczej nam złotego dzbana nie podaruje. Jak już wcześniej pisałem nikogo bronić nie chce ale nie można mówić że wszystko co Olbryś i związek robi jest złe bo sam wiesz że to nieprawda.
zdjecie uzytkownika
eldo - 2014-08-16 15:25:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeśli ktoś szuka pracy w VW to często ogłaszają się oni choćby na ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
dziwkabereszyńska - 2014-08-26 10:45:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam ...co tak ucichło po urlopie nikt nie "hejtuje" pracy i związków co jest ?
zdjecie uzytkownika
Olimp - 2014-08-28 23:43:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@robol Zła atmosfera wpływa na mniejszą zdolność do koncentracji u pracowników. Czasami wykonuje się pewne czynności w złości czy roztargnieniu. Nie mów mi, że to nie ma znaczenia.. Robota chyba zawsze idzie łatwiej i przyjemniej gdy masz czyste myśli i spokojną głowę, bo wiesz, że obok gromy się nie posypią.
zdjecie uzytkownika
robol - 2014-08-29 01:26:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Olimp - 2014-08-28 23:43:51]:
a jesteś pewien że istnieje taka pensja która spowoduje że atmosfera będzie wszędzie i u wszystkich anielska. Ile to jest 6tyś, 9 tyś a dlaczego nie 15tyś.? W takim molochu gdzie robi tylu ludzi zawsze będzie rywalizacja i zazdrość a to rodzi właśnie problemy z atmosfera a nie ma nic bardziej komfortowego podczas negocjacji niż skonfliktowani rozmówcy lub przedstawiciel bez poparcia większości. na rozliczenia przyjdzie czas teraz trzeba pokazać jaka siłą i determinacją dysponujemy My jako załoga a nie się okładać epitetami.
zdjecie uzytkownika
pantera_115 - 2014-08-30 16:32:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Chciałbym popracować w VW Poznań.
Może ktoś z Was wie kiedy będą przyjęcia (montaż) do fabryki w Poznaniu ?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VOLKSWAGEN
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski