Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o

Pracowałeś w firmie Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
OPU - 2016-05-16 15:25:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Mam pytanie. Przez jaką agencję pracy zatrudniają do VW Września?
zdjecie uzytkownika
slaw - 2016-05-16 15:59:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
17 tyś. Premi dla Niemców- a my? To jest normalne?
zdjecie uzytkownika
robotnik - 2016-05-16 16:59:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na jednorazową nagrodę z zysku w wysokości 3950 euro (17,3 tys. zł - przyp. red) liczyć mogą wszyscy zatrudnieni w Niemczech robotnicy objęci układem zbiorowym. Kwota ustalona została z zarządem koncernu po negocjacjach z kierownictwem fabryk w Brunswicku, Emden, Hanowerze, Kassel, Salzgitter i Wolfsburgu. Nagroda dotyczy roku obrotowego 2015. Zgodnie z nowym porozumieniem, w przyszłości będzie ona wypłacana w oparciu o dwuletni okres rozliczeniowy.
zdjecie uzytkownika
Dero - 2016-05-17 18:54:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bergmann Eng. Worek Service i Clavey
zdjecie uzytkownika
Xxx - 2016-05-21 07:51:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zajmij się sobą a nie tym co inni robią. Jak Ci się coś nie podoba zawsze możesz zmienić pracę.
zdjecie uzytkownika
Xxx - 2016-05-21 07:53:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zajmij się sobą człowieku a nie tym co inni robią. Jak Ci się coś nie podoba to zawsze możesz zmienić pracę.
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-05-24 18:11:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam słyszał może ktoś kiedy przejścia dalsze na wrześnie
zdjecie uzytkownika
xyz - 2016-05-24 20:39:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, na czym polega zatrudnienie na stanowisku "Stażysty ds.....". Czy osoba na tym stanowisku ma szanse na długotrwałe zatrudnienie? Bo nie wiem czy aplikować? (obecnie pracuje na umowe o prace-stała praca i posiadam kilkuletnie doświadczenie w zawodzie)
zdjecie uzytkownika
Ad - 2016-05-24 23:56:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Xyx w VWP jest pełno specjalistów ds NIEPOTRZEBNYCH , chcesz być kolejny. ?
zdjecie uzytkownika
Marek - 2016-05-29 20:52:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam pytanie jak jest z podwyrzkami z vw jest 1 g 2800brutto 2b 3000brutto i jak dalej pomoze ktos
zdjecie uzytkownika
Karlo - 2016-05-29 23:15:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Roznie to z tymi stazystami bywa. Jak znasz naprawde bardzo dobrze jezyk niemiecki i jestes po studiach np. technicznych to masz szanse zostac. Jesli jednak ma byc to staz w dziale personalnym czy jakims administracyjnym. To szanse na zostanie marne. Lepiej darowac dobie te staze, chyba ze faktycznie nie masz doswiadczenia. Ale rekrutacje trzeba przejsc jak na normalne stanowiska i wymagania sa takie same. Tak wiec jesli komus nie udalo sie przejsc pozytywnie rekrutacji na stanowisko nie bedace stazem, to nie ma co liczyc na to ze zalapie sie na staz. Oczywiscie mozna probowac i samemu sie przekonac. Ale aktualnie z tego co wiem, jest mnostwo chetnych nawet na stanowiska stazowe. Masa moich znajomych z naprawde dobrymi CV apilkuje po kilka razy i bez odzewu.
zdjecie uzytkownika
Fuck - 2016-06-02 10:50:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A wiecie jaką bajeczkę mi sprzedali po przejściu pozytywnie całego procesu rekrutacyjnego i uzyskaniu zdolności do pracy! Ano że jednak nie mam zdolnosci na aplikowane przeze mnie stanowisko co jest bzdurą bo wszystkie wyniki badań były pozytywne! Później wyjaśnili mi że to był "błąd systemowy"
zdjecie uzytkownika
Markus - 2016-06-02 19:23:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam!
Czy dojeżdża ktoś może do fabryki we Wrześni z Wągrowca?
Pracuję na jedną zmianę (może być 7 lub 8) i chętnie bym się z kimś dogadał, kto również dojeżdża z tej miejscowości. Zawsze niższe koszty.
Jeśli jest ktoś zainteresowany proszę o informację tutaj na stronie.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
er - 2016-06-02 20:06:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
czy Doradca Serwisu Volkswagen dostaje u was ziomki jakieś prowizje?
zdjecie uzytkownika
Kika - 2016-06-02 23:12:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z tym barometrem? Niby jest czas 3 tygodnie na złożenie wniosku a okazuje się że latają i prawie na siłę naciskają żeby już wypełnić.Czyzby coś ktoś z tego coś wielkiego miał. ? A druga sprawa czy można w to wieżyc że faktycznie w tym info kiosku to jest anonimowo? Bo jakoś przekonana nie jestem do tego.
zdjecie uzytkownika
Spawalnia - 2016-06-03 20:55:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kika - 2016-06-02 23:12:52]:
Work serwice wypełniają na zielono bo sie boją o robotę.
zdjecie uzytkownika
Kkkkkk - 2016-06-04 07:52:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tacy popaprańcy jak ty powinni się zacząć bać o robotę. Najszybciej pozbędą się bezmózgich.
zdjecie uzytkownika
paw - 2016-06-04 14:42:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Znowu nabór ruszył bo kilku ziomków znajomych się dostało. Dodam, że zero mózgu i z bólami podstawówkę skończyli. Cóż to za techniczne stanowisko? Jeden coś z klejem niby.
zdjecie uzytkownika
BIZON - 2016-06-05 23:38:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
WYPEŁNIAJĄC BAROMETR NA ZIELONO DAJECIE PRZYZWOLENIE NA CHAMSTWO ZE STRONY PRZEŁOŻONYCH !!!!
WIĘC PAMIĘTAJCIE ŻE SĄ JESZCZE INNE KOLORY W BAROMETRZE ŻÓŁTE I CZERWONE, NIECH CI CO NIE SĄ W PORZĄDKU POCZUJĄ ŻE JEST ZA ZŁĄ OCENĘ BĘDĄ SIĘ PÓŹNIEJ TŁUMACZYĆ WYŻEJ..
zdjecie uzytkownika
Robuś - 2016-06-06 18:19:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Napisze tylko tak....Worki poleca za brame niedlugo a inni beda mieli dociskana srube bo sprzedaz pikuje w dol.Badania maja na celu wymuszenie opini czy da sie jeszcze dokrecic srube..Tak Tak wypelniajcie na zielono barometr..
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-06-07 13:27:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale piszesz głupoty po wakacjach będziesz chodził na popołudniówkę sobotę to fakt sprzedaż w dół
zdjecie uzytkownika
Uuuuu - 2016-06-08 01:03:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, na jaką grupę teraz przyjmują worków. ?
zdjecie uzytkownika
nowy 35 - 2016-06-08 14:55:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2016-06-07 13:27:55]:
z tego co na piałeś jedno przeczy drugiemu
zdjecie uzytkownika
anka - 2016-06-09 22:19:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a mnie aktualnie u was interesuje zatrudnienie na stanowisku Mechanik narzędziowy w dziale Serwisu Zakładowego - możecie napisać czy kobieta ma szansę objęcie u was we Wrześni takiej właśnie posady? i ciekawe jakie dokładnie trzeba miec uprawnienia teraz
zdjecie uzytkownika
zastanawiam - 2016-06-10 12:23:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [roczny - 2016-03-17 08:45:23]:
Witam. Jakie zarobki po roku na spawalni? Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
romik - 2016-06-10 12:44:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja też dołączam się do pytania o zarobki, bo widziałem ogłoszenie jako Specjalista ds. Zarządzania Produktem Posprzedażnym Grupy.
zdjecie uzytkownika
Work - 2016-06-10 16:26:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [???? - 2016-04-15 20:52:43]:
O szreka ci chodzi, zaskoczony on nigdy nic nie robił jakbyś w domu lidera odwiedzał nie wiem w jakim celu to też w robocie byś tak dobrze miał, teraz warsztaty to robi ściemnia w ciuchach codziennych popatrz na innych z ml4 tam masz stado nierobów zaczynając od diabla
zdjecie uzytkownika
Vw antoninek ml 3 - 2016-06-10 18:45:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co ten szrek robi wogole to co sie tam dzieje na tej lini
zdjecie uzytkownika
romik - 2016-06-11 10:21:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to dziwne, bo nawet jak patrzę na ofertę dla księgowych, wzmianki o umowie o pracę nie ma. Szkoda, a wymagania są spore, jak przystało na takie stanowisko. Doświadczenie na podobnym stanowisku min. 2,5 roku (preferowane w GL lub AP/AR). iykształcenie wyższe kierunkowe (ekonomia, finanse, itp.).
zdjecie uzytkownika
plotek - 2016-06-11 14:27:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2016-05-24 18:11:38]:
Tylko to potraficie powiedzieć?
zdjecie uzytkownika
romik - 2016-06-11 14:30:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to prawda.. @gid jednak to liceum ma spore zainteresowanie i ciekawa jestem jak klasyfikują tutaj uczniów, kogo biorą pod uwagę. I czy pedagog ma coś do powiedzenia.
zdjecie uzytkownika
lotos - 2016-06-11 14:39:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Robuś - 2016-06-06 18:19:40]:
Barometr nastrojów?Dla kogo on tak naprawdę jest?Oczywiście że dla firmy chcą pokazać jakie wielkie zaangażowanie mają pracownicy,że jest 99% frekwencji tylko że ,jaki jest bardzo duży nacisk,w większości mistrzowie wołają do siebie i w ich obecności się wypełnia,gdyby nie to to przypuszczam ze nawet 50 % by nie było,potem opinia idzie w Świat ,zobaczcie ile mamy frekwencji i z reguły 80%zadowolenia
zdjecie uzytkownika
Vw - 2016-06-11 15:19:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A kto jest za diablem dalej jako nic nie robiacy ?????
zdjecie uzytkownika
an - 2016-06-11 16:39:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@romik jak nie dop końca się czujesz pewnie od razu na takim stanowisku to może zacznij od programu stażowego, się wdrożysz i wyrobisz,m tylko nie możesz zacząć niż dwa lata po ukończeniu studiów chyba
zdjecie uzytkownika
Spawacz - 2016-06-12 18:33:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i jak? Podobają się czerwcowe wypłaty? Takie to można co miesiąc przygarniać. Następna niestety to będzie golizna.
zdjecie uzytkownika
ona_87 - 2016-06-12 19:56:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nieprawda,kolejna będzie z premiami kwartalnymi.
zdjecie uzytkownika
romik - 2016-06-12 22:19:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiecie czy jest jeszcze szansa załapać się na specjalistę ds. analizy rynku i baz danych? Dobrze, że atmosfera jest zbudowana na pozytywnych relacjach, bo jak się stosunki między pracownikami opierają się na dobrych warunkach, to inaczej wypełnia się swoje obowiązki.
zdjecie uzytkownika
Bidon - 2016-06-14 22:13:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma to jak europejska firma, wymagająca jęz. niemieckiego...
zdjecie uzytkownika
patryczja - 2016-06-14 22:35:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co w tym dziwnego? i ciekawe czy na stazu płacą
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2016-06-19 00:03:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
KOCHANI,OTWORZYŁEM WASZE FORUM Z CIEKAWOŚCI JAK PRACUJE SIE W PODOBNEJ BRANŻY W NASZYM KOCHANYM KRAJU.WIDZĘ ŻE PROBLEMY TE SAME TYLKO INNA SKALA.JESTEM ZE SKAWINY K.KRAKOWA,FIRMA VALEO (FRANCUZI) NIC NIE LEPSI DOJĄ KASE DO SWOJEJ OJCZYZNY AŻ MIŁO.BYLIŚMY NAJBARDZIEJ DOCHODOWYM ZAKŁADEM W EUROPIE W ZESZŁYM ROKU I CO?
CIECIA OSZCĘDNOŚCIOWE !!A NAWET BYŁY ,,PODWYŻKI" TERAZ TO CAŁE 2000 BRUTTO MIESIĘCZNIE.
A 4 BRYGADÓWKA TO U NAS PODSTAWA (250ZL DODATKU)NORMY NA GRANICY WYTRZYMAŁOŚCI.NIESTETY SAMI SOBIE TAKI LOS ZGOTOWALIŚMY WŁASNĄ NAIWNOŚCIĄ .POZDRAWIAM WSZYSTKICH.
zdjecie uzytkownika
marek - 2016-06-19 08:02:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma co porównywać pracy za granicą do tej w Polsce @Paweł myślę, że to nie czas jeszcze na to ale myślę, że masz trochę zamazany obraz bo jak ktoś się stara tutaj podczas studiów, idzie na staże itp. (tutaj też można!) to może do czegoś dojść
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2016-06-19 09:54:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DROGI MARKU ,JA CIEBIE DOSKONALE ROZUMIEM.TYLKO CHYBA NIE DOKŁADNIE PRZECZYTAŁEŚ MOJĄ OPINIĘ .JA OPISUJE POLSKĘ .U NAS KARIERĘ ROBI SIĘ Z REGUŁY ZNAJOMOŚCIAMI A NIE WIEDZĄ I DOŚWIADCZENIEM.PRZYZNASZ ŻE W KRAKOWIE NIE BRAKUJE UCZELNI TECHNICZNYCH I ZARAZEM ICH ABSOLWENTÓW MAGĄCYCH ZASILIĆ NASZE SZEREGI .NIESTETY TO TYLKO KRÓTKIE PRAKTYKI ,A TYLKO MAŁY PROCENT POZOSTAJE. KADRA KIEROWNICZA TO TYLKO WYCISKANIE NORM , PRACOWNIKÓW I CZĘŚCIOWO NIKOMU NIE POTRZEBNYCH STANDARTÓW.WYPOWIADAM SIE TYLKO Z TEGO POWODU ZE PUNKT WIDZENIA ZALEŻY OD PUNKTU SIEDZENIA .MY SIEDZIMY TU W SKAWINIE A WY WE WRZESNI I NIESTETY MAMY PODOBNE POWODY DO NARZEKAŃ ,GŁÓWNIE FINANSOWYCH.TYLKO SKALA TROCHĘ INNA.
zdjecie uzytkownika
milioner - 2016-06-19 10:11:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca rzeczywiście jest dobra, ale ważne jest to, że oprócz dobrego doświadczenia u nich zdobytego można jeszcze liczyć na całkiem niezłe zarobki adekwatne do powierzanych obowiązków. Ale czy wypłata jest terminowa?
zdjecie uzytkownika
nowy 35 - 2016-06-20 15:18:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ona_87 - 2016-06-12 19:56:43]:
i tu sie mylisz
zdjecie uzytkownika
fg - 2016-06-20 15:41:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ale mozna tez sprobowac do nich zaaplikwoac na stanowisko specjalsity do spraw zarzadzania proudktem posprzedaznym grupy w Poznaniu wymagane jest wykształcenie wyższe ekonomiczne lub techniczne 2 lata doświadczenia w obszarze aftersales / marketingu / sprzedaży
zdjecie uzytkownika
Pio - 2016-06-21 01:08:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CZYTAJ BO WARTO Powiem wam tak jeżeli chodzi o zarobki to pierwsza umowa jest to 1g czyli 2800 brutto , po pół roku jest 1b czyli 3000 brutto i po następnych 10 miesiącach kolejna podwyżka , nie wiem ile bo jeszcze mi trochę brakuję . Atmosfera w pracy zależy gdzie trafisz , na jaki dział , praca lekka nie jest , jeżeli chcesz chodzić na nadgodzinny spodziewaj się telefonów , że masz przyjechać bo ktoś zachorował , normalnie jaja . Ogl jak na moją pierwszą prace to zarobki fajne bo z dodatkami i nadgodzinami około 20 miesięcznie jesteś w stanie zarobić 3 tyś do ręki . SĄ LUDZIE KTÓRZY PO 20 LATACH PRACY NA LINCE MAJĄ JAKIEŚ 4 300 BEZ NADGODZIN :) ale ja nigdy do tego niedojdę bo gdy wyjdziesz z agencji po 3 latach masz jakieś 3800 brutto i jak dobrze pójdzie to co min 6/8 lat masz grupę wyżej :) Ps istnieje niepisana zasada lepiej nie wychodzić tamm przed szereg i nie uczyć się za dużo stanowisk , wyjdzie wam to na dobre .
zdjecie uzytkownika
marek - 2016-06-21 08:27:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W sumie to wszystko prawda @Pio nawet ofertę stażową mają spoko jak patrzę, że dają umowę o pracę i gwarancję zatrudnienia to każdy student marzy o czymś takim
zdjecie uzytkownika
Alchemik - 2016-06-27 11:08:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich, Chcialem zapytac tych ktorym sie udalo dostac do pracy, jak to tak na prawde wyglada, widzialem juz drugi raz w TV ze nabor trwa ze szukaja inzynierow z niemieckim, i postanowilem ze sprobuje, 3 lata pracy w niemczech wiec ten jezyk w jakims stopniu opanowalem studia techniczne (technologia chem i laczona z inz materialowa) Co myslicie?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Pierwszy Etap- Test online sprawdzający poziom języka niemieckiego.
Nawet III poziom testu był dość prosty.
Pytania leksykalno- gramatyczne.
Drugi Etap- Assesment Center- Zadanie do wykonania w grupie. Ocena umiejętności pracy w grupie.
Etap trzeci- rozmowa z bezpośrednim przełożonym i osobą z działu rekrutacji,
Bez cienia uśmiechu, stresująco.
Pytania standardowe- o doświadczenie zawodowe i wykształcenie, case study dot. sytuacji z pracy, pytania o swoje słabe i mocne strony.
I wszystko byłoby super.
Gdyby nie, to że po 5 tygodniach nie ma w dalszym ciągu wyników rekrutacji.
i tak naprawdę nie wiadomo od kiedy będzie możliwe zatrudnienie na tym stanowisku.
Zatrudnienie przez firmę zewnętrzną.




Pytania:
zdjecie uzytkownika
ginter - 2016-06-27 11:34:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz poszukują do zarządzania produktem posprzedażnym raczej, jak dlka mnie najlepsza oferta na Poznań
zdjecie uzytkownika
Alchemik - 2016-06-27 11:39:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozumiem, no zobaczymy Papiery zlozylem, moze akurat sie uda choc z tego co przesledzilem wpisy na forum mozna wywnioskowac ze bez znajomosci to ewentualnie na produkcje choc i tez nie zawsze

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert