Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o

Pracowałeś w firmie Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
(_) - 2016-01-27 17:59:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na linkę oczywiście, nie biurowy, majster mówił że szybko pójdzie zatrudnienie na P-ń, duża potrzeba na poznań, chodz nie wiem czym to spowodowane nie siedze na zakładzie.
zdjecie uzytkownika
on - 2016-01-28 12:36:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ciekawy - 2016-01-27 14:58:57]:
wszystko dostajesz za darmo
hotel
samochód
wyżywienie
dziewczynę do łóżeczka
i rozłąkowe 250 zł za każdy dzień..
zdjecie uzytkownika
Gąsior VOLKSWAGEN 12 LAT PRACY - 2016-01-28 14:34:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Za dojazdy do VW Wrzesnia -Volkswagen płaci 248zl co miesiąc jak będziesz jeździł swoim autem. Volkswagen Poznań ma też autobusy to wtedy dojazdy są za darmo dla pracowników. Pozdrawiam GĄSIOR
zdjecie uzytkownika
ppleon5003 - 2016-01-28 20:31:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, jak długo trwa proces od wysłania CV do kontaktu z ich strony? Czy gdy np nie spełnimy wymagań po prostu przesyłają maila? Składałem swoje CV na pracownika produkcji na lakiernie lub na montaż, oraz na staż bo mam wyższe techniczne- tylko budownictwo.
zdjecie uzytkownika
Rusiek - 2016-01-28 21:33:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Vw przyjmuje na wrześnie za 3200 podstawy na rękę dla lakiernika w zawodzie. Dojazdy z poznania autobusem firmowym za darmo albo dopłata do paliwa kolo 260 zł na miesiac. Możliwość dopłaty do mieszkania we Wrześni dopłacają do kredytu bankowego jeśli ktoś takowy weźmie tylko trzeba wniosek złożyć.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Ja - 2016-01-28 21:50:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gąsior co ty pieprzysz że płacą za autobus. ? Jakoś bilety trzeba sobie wykupić w autobusie oraz busach i nikt nie wykłada tych pieniędzy za nas.Gdzie masz autobus pracowniczy ze Wrześni za darmo. ?
zdjecie uzytkownika
Mały montaż - 2016-01-28 22:10:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
We Wrześni volkswagen buduje mieszkania dla pracowników tak jak jest w Poznaniu też volkswagen ma mieszkania na morasku
zdjecie uzytkownika
silver - 2016-01-29 12:30:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzwonili do kogos jeszcze?
zdjecie uzytkownika
Arab - 2016-01-29 13:11:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzisiaj przyszło 760 nowych od Poniedziałku do roboty idą
zdjecie uzytkownika
nowy 20 - 2016-01-29 13:14:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Silver: Zdolnosc mam od poczatku sierpnia na dzial lakierniadzwonili do mnie w zeszlym tygodniu w tym roku juz niema zatrudnien na poznan-antoninek. Zatrudnienia sa tylko na wrzesnie dopiero jak ruszy tam produkcja czyli dopiero wrzesien pazdziernik nie wczesniej tak mi powiedzieli. A do ciebie dzwonili a ty na jaki dzial???
zdjecie uzytkownika
silver - 2016-01-29 14:41:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam zdolnosc od polowy wrzesnia. Niedzwonili.
zdjecie uzytkownika
nowy 20 - 2016-01-29 14:48:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Silwer: to niewiem dlaczego do ciebie nie dzwonili niby do konca miesiaca czyli do dzis mieli dzwonic do wszystkich co maja zdolnosc i informowac co dalej. A ty na jaki dzial ???
zdjecie uzytkownika
Kutasxxl - 2016-01-30 17:54:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej mam pytanie po inzynierii materialowej jest czego szukac w tej firmie?
zdjecie uzytkownika
david - 2016-01-30 18:07:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja mam zdolność od sierpnia i też do mnie nie dzwonili. Ja miałem iść na stanowisko zgrzewacz
zdjecie uzytkownika
Bigis - 2016-01-30 20:24:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mate - 2016-01-25 16:34:49]:
Jeszcze kilka latek i wszyscy będą dojeżdżać do Wrześni albo powiedzą do do widzenia poznaniaczki
zdjecie uzytkownika
Tomasz Adamowski - 2016-01-31 09:31:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bzdura, do mnie tez nikt nie dzwonił, całość od bycia na rozmowie rekrutacyjnej i przejścia jej OK zaliczyłem trwa już 1,5 roku, staram się do poznania. Już zaczynam olewać to czekanie dobrze że mam drugą dodatkową pracę. Jakaś bzdura przejść rozmowę, badania, zdolność i czekać 1,5 roku. Moim zdaniem do VW mogą aplikować tylko osoby które mają obecnie pracę i możliwość czekania długiego. Na testach i pierwszej rozmowie 80% ludzi to byli właśnie mający pracę i czekający na samą rozmowę kilka miesięcy, chodź był też chłopak złożył zgłoszenie po tygodniu się odezwali. Ale reszta to miesiącami czekający z tego co mówili. To całe zatrudnienie i rekrutacja to jakaś bzdura, a im dłużej się czeka tym mniejsze ma się chęci tam iść pracować i powstaje znużenie i zniechęcenie do VW czyli super motywacja i nastawienie do pracy, ja już tryskam optymizmem a raczej zniechęceniem do ich telefonu... I nie podniecajcie się tym dzwonili nie dzwonili kiedy praca, też tak się podniecałem pierwsze 8 miesięcy czekania, nawet się zastanawiam czy jak zadzwonią to nie odmówić.
zdjecie uzytkownika
poinformowany - 2016-01-31 11:17:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tomasz Adamowski - 2016-01-31 09:31:51]:
Dokładnie jeszcze chwila i autobusy beda jedzić w drugą stronę!!!!!!oczka sie otworzą
zdjecie uzytkownika
Jarek - 2016-01-31 14:54:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzisiaj dzwonili że jutro do roboty na suwnice lakiernie 7400 brutto na początek
zdjecie uzytkownika
Bigos - 2016-01-31 14:57:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To będziemy jeździć piwka pić super
zdjecie uzytkownika
OLO - 2016-01-31 17:56:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy w WW na dziale elektrycznym zarobię więcej niż 3500? płacą w euro czy zł?
zdjecie uzytkownika
Polando - 2016-01-31 18:11:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
2800zł na początek? To jakieś 1890zł netto ?
1890 /168= 11,25 :) kolejna firma płacąca 200 gram frytek na godzinę :)
mało tego robią w tej cenie jakieś śmieszne testy, rebusy i kalambury buahahahaha
wszystko to za 11 ziko :)
Ile mają wasi odpowiednicy w Niemczech ? 60 zł na h ?
Żyżyński zwrócił uwagę, że według parytetu siły nabywczej w PKB na mieszkańca Polska jest daleko na liście krajów świata, nawet za Rosją. "Oczywiście też za Grecją. Za nami jest Chorwacja, Rumunia, Turcja, Białoruś itd. Jeszcze w 2005 r. Rosja była za Polską.
zdjecie uzytkownika
;) - 2016-01-31 18:15:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Polando - 2016-01-31 18:11:38]:
Robuś,gnido,jak zwykle trollujesz?
zdjecie uzytkownika
Mały montaż - 2016-01-31 18:18:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Płacą e EUR N7dt
zdjecie uzytkownika
Gąsior VOLKSWAGEN 12 LAT PRACY - 2016-01-31 18:32:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Płacą w Euro 3500 netto .Autobusy za darmo
zdjecie uzytkownika
Ciekawy - 2016-01-31 20:21:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo Ci dziękuję GASIOR za poważna odpowiedź na moje pytanie, w przeciwieństwie do niektórych. Podejmę prace w VW Września jak zadzwonią do mnie w wakacje :)
zdjecie uzytkownika
neg - 2016-01-31 20:44:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ciekawy - 2016-01-31 20:21:17]:
uważaj bo sami mogą nie być tak ochoczo nastawieni na to dzwonienie - będziesz musiał za tym jeszcze polatać. Widziałem u nich ciekawą oferte za to na już na asystenta zarządu
zdjecie uzytkownika
antek - 2016-02-01 11:55:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do Poznania PODOBNO tylko po znajomości, we Wrześni nie mają zbyt wielu znajomych:)
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2016-02-01 15:06:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co sie stało z tym poprzednim członkiem zarządu że zatrudnili nowego?
zdjecie uzytkownika
wisienka - 2016-02-01 15:55:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak z zarobkami w dziale jakości???
zdjecie uzytkownika
auto - 2016-02-02 01:34:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Mam kilka pytań. Czy wiecie może ile zarabia automatyk w VW? Słyszałem, że bardzo słabo (ok.5000zł brutto). Myślałem o zmianie pracy (obecnie mam średnio 11.000zł brutto na miesiąc w dość małej firmie bez nadgodzin z wolnymi weekendami ale chciałbym pracować w większym zakładzie) Opłaca się przejść do VW? Lepiej iść do Poznania czy Wrześni? Czy VW oferuje jakieś szkolenia techniczne? Są możliwości awansu? Jak zawołam 12.000/13.000zł to nie będzie zbyt dużo? Nie ukrywam, że chciałbym zarabiać więcej niż obecnie.
zdjecie uzytkownika
Kozak - 2016-02-02 12:39:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuję już 6 lat automatyk zarobki 5 tyś brutto EUR mogło by być trochę lepiej teraz dostane 1500 od Pisu będzie gitara Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
focus - 2016-02-03 10:48:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@auto chyba to prawda że dostaje się 5 koła brutto bo kolega wyżej napisał. Wątpię że Ty dostaniesz 11-12 tys brutto jak inni dostają połowę tego co Ty
zdjecie uzytkownika
pracownik Solarisa - 2016-02-07 20:52:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam jak długo się czeka po wysłaniu cv na odzew?
zdjecie uzytkownika
Oleksy 7 - 2016-02-08 10:59:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dwa dni i dzwonią. Zarobki na początek 4800 brutto + premie 1700 brutto .Za dojazdy płacą 240 zł do VW
zdjecie uzytkownika
xoxo - 2016-02-08 11:20:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
według mnie warunki o których pisze poprzednik są bardzo dobre i nie narzekałbym. Rzadko która firma teraz tak szybko się odzywa i proponuje na start dobre wynagrodzenie.
zdjecie uzytkownika
emeryt mundurowy - 2016-02-08 12:39:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja na oddzew czekałem 3 lata od wysłania CV dzisiaj otrzymałem odpowiedz o zakończeniu naboru do służby prewencji.Ich strata moja emka wystarczyna godne życie .
zdjecie uzytkownika
aftomatyk - 2016-02-08 13:16:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kozak - 2016-02-02 12:39:53]:
hehe 12.000 - 13.000 w małej firmie hehe chyba jesteś synem Prezesa a jak tyle zarabiasz to jakie chcesz szkolenia powinieneś wszystko już wiedzieć i potrafić za takie wynagrodzenie chyba , że pomyliłeś kwoty i zarabiasz 1200- 1300 brutto hehe dobry wpis , można się pośmiać
zdjecie uzytkownika
Posredniak - 2016-02-08 23:46:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Zastanawiam sie nad pracą w VW tylko nie wiem jak wygląda sytem pracy.A chodzi mi o weekendy czy są wolne soboty i niedziele czy pracujące? Jeśli tak to jak płacą za weekend i czy to jest musowe żeby przyjść czy kto chce i nie ma problemu. ?
zdjecie uzytkownika
Arab - 2016-02-09 13:22:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
SOBOTA I NIEDZIELA WOLNE TAK JEST ZAWSZE TO JEST NIEMIECKA FIRMA ONI NIE PRACUJĄ WEEKEND ZAROBKI SĄ W GRANICACH 6 TYŚ
zdjecie uzytkownika
on - 2016-02-09 15:27:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Arab - 2016-02-09 13:22:57]:
w końcu to Niemcy przegrały wojnę więc dlaczego mieliby jeszcze pracować w weekendy..
w Polsce trwa inna wojna polsko-polska na obszarach produkcyjnych i ma się w najlepszym a Niemcy tylko się śmieją z tego jak swój swojego niszczy i psychicznie i fizycznie..!!!
jeśli chodzi o pieniążki to żenada a środki uzyskane z ciężkiej pracy ledwo starczają na minimalną egzystencję..

-tragedia..!!
zdjecie uzytkownika
zzzzzz - 2016-02-09 16:10:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
80-90% wpisow to klamstwa. nie podniecajcie sie za duzo nimi
zdjecie uzytkownika
Eryk - 2016-02-10 11:31:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a dlaczego się nie podniecać, skoro firma jest w porządku wobec pracowników? Nie rozumiem oburzenia. Volkswagen szuka ludzi, którzy znają się na fachu, więc musi im dobrze płacić.
zdjecie uzytkownika
zzzz - 2016-02-11 08:32:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja nie krytykuje firmy tylko tych co tu wypisuja bzdury. przeczytaj sobie wszystkie posty i znajdziesz prawde. z reszta najlepiej zlozyc dokumenty poczekac na tel isc na rozmowe a tam wszystkiego sie dowiesz
zdjecie uzytkownika
onegdaj - 2016-02-11 16:08:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiecie dlaczego migranci nie chcą przyjeżdżać do Wielkopolski ?
odp.
bo boją się że VW zaproponuje im pracę na grupie 1G
zdjecie uzytkownika
Vw - 2016-02-12 07:10:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ty od czego zaczynales ???od 6c czy od jakiej grupy haha ludzie pracuja za 1500zl- 2000zl tu mam raj i jestem na 1g jestem. Bardzo zadowolony z wypalt naprawde polecam
zdjecie uzytkownika
Dude - 2016-02-12 11:13:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ile można zarobic w fabryce vw w poznaniu na stanowisku tester wyjeżdzających aut z produkcji (nie jestem pewien dokldnej nazwy) dziekuje za info
zdjecie uzytkownika
szczepan - 2016-02-12 11:50:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Taki tester mało pewnie nie zarabia Dude. Praca odpowiedzialna, jednak kontrolujesz stan samochodów, które dopiero wychodzą z produkcji. Według mnie 2-3 tysiące to najmarniej.
zdjecie uzytkownika
Lolek - 2016-02-12 19:29:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tester zarabia 2400 brutto
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Pół godziny spóźnienia osoby która była odpowiedzialna za potencjalnych pracowników. Kobieta w wieku ok 30 lat. Dość miła i sympatyczna. Trochę ją przerosły problemy z laptopem jednego z kandydatów podczas testów. Tłumaczyła kandydatowi którego ciągle program wyrzucał z testów że za wolno odpowiada. No śmiech na sali. Kolejna część testów przebiegała niesprawiedliwie ponieważ na korytarzu była wymiana informacji między kandydatami. I kolejne osoby miały łatwiej. Instrukcje przy zadaniach bardzo ubogie. Dużo trzeba się domyślać. Na dodatkowe informacje od przeprowadzającej osoby testy nie ma co liczyć. Nie polecam
Pytania: Czy wiem co to jest pasowanie
zdjecie uzytkownika
olala - 2016-02-12 19:58:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć, mam możliwość pracy w Volkswagen w łodzi jako recepcjonistka. Może mniej więcej wiecie jakie są zarobki na tym stanowisku?
zdjecie uzytkownika
Arab - 2016-02-12 20:57:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1768 zł brutto

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert