Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły Policealne - zdobądź nowy zawód i pracę!    Kursy / szkolenia - 300 sposobów na podniesienie kwalifikacji
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
Udostępnij!

Opinie o VOLKSWAGEN

Pracowałeś w firmie VOLKSWAGEN i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
forma - 2014-03-30 12:25:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
11 tyś dostaniesz ANIA
zdjecie uzytkownika
bez nazwy - 2014-03-30 19:18:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wysokie wynagrodzenie - to najbardziej poszukiwana cecha atrakcyjnego pracodawcy. Po dwóch latach skupienia pracowników na poszukiwaniu bezpieczeństwa i stabilności zatrudnienia, obecnie Polacy chcą przede wszystkim dobrze zarabiać - wynika z najnowszej edycji badania Randstad Award 2014. Firmą, która najlepiej łączy te kryteria jest Mercedes-Benz Polska, który uzyskał tym samym tytuł najbardziej atrakcyjnego pracodawcy w Polsce.

miejsce 13 - Volkswagen Poznań

zdjecie uzytkownika
jachu - 2014-03-31 08:54:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [aggag2 - 2014-03-28 11:34:26]:
Nie obrażaj przyszłych pracowników. Jak sam wiesz jeżeli pracujesz w VW wystarczy dogłębnie sięgnąć w personalnym do teczek pracowników i naprawdę zobaczymy tam różnorodne zawody, a najmniej związanych z motoryzacja no może pierwsi pracownicy z tarpana i nowi absolwenci np. Mechatroniki cała reszta to klany rodzinne: kuchorze, kelnerzy, itp. Bo brat załatwił, bo siostra załatwiła, bo tata załatwił. Jeżeli ktoś widział książeczkę wydaną na 20 lecie firmy ze zdjęciami pracowników to można mieć zasadniczy punkt widzenia co do naborów. Więc chłopie nie śmiej się z ludzi po gimnazjum bo zapewne znajdziemy tam lepsze kwiatki. Racja jest taka że firma ma prestiż i bardzo dobrze płaci. Może i zaczyna się od 2400 brutto, ale popracuj do 10 i można spijać tylko śmietankę. Mam znajomych którzy pracują w VW i jak mówię ile zarabiam to się śmieją, volkswageny, skody, pasaciki i cady każdy kupuje. No chyba że znam osoby którzy są na specjalnych stanowiskach, ale nie zapierniczaja na produkcji. Więc też nie narzekajcie.
zdjecie uzytkownika
eeeeetam - 2014-03-31 11:38:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [as - 2014-03-26 21:53:24]:
jesteś za bardzo wykształcony! miałbyś większe wykształcenie niż Twój potencjalny majster! bo 70% mistrzów jest tylko po zawodówkach!

widzę że prawdziwi pracownicy tu nie piszą bo w zakładzie wiara zagotowana na maksa po ocenach a tu cisza! jednak przewodniczący miał rację że ten nowy sytem ocen jest lepszy!
zdjecie uzytkownika
Marekk - 2014-03-31 12:01:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś wie czy / gdzie rekrutują do VW Września ? Interesuje mnie coś do Maintenance/ Industry mg. 7 lat doświadczenia.
zdjecie uzytkownika
Herki - 2014-03-31 13:16:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Marekk sam chciałbym też to wiedzieć...Wszyscy się afiszują a i tak we Wrześni pewnie "swoi" z góry przewidziani będą robić... wuja, ciotka, kuzyn, kuzynka taka prawda :P część z Poznania przejdzie do Wrześni... bo miejscowi muszą mieć pracę na miejscu ... już będą o 1000 mniej ludzi potrzebować...a że zabiorą tym samym szanse na pracę innym to już nikogo nie obchodzi a co tam !!! jak robicie w Poznaniu to róbcie a nie teraz innym sprzątać prace z przed nosa :/ widziały gały co brały od Wrześni wara :P
zdjecie uzytkownika
sowaaaa - 2014-03-31 13:27:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [koza - 2014-03-23 16:28:46]:
nie gadaj glupot!!! zaczna przyjmowac przez jakas agencje pracy ktora bedzie okradala w majestacie prawa i ludzie dostaną 1500 na ręke i to bedzie wszystko !!!!!
zdjecie uzytkownika
Maarek - 2014-04-01 10:39:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A przez kogo była rekrutacja do VW Poznań ? Pewnie ta sama agencja weźmie na poczatek i do Wrzesni, potem może przejdą na kontrakty.
Ktoś podpowie ?
Wystarczy dla wszystkich miejsca ;)
zdjecie uzytkownika
live - 2014-04-01 23:53:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.jestem tu pierwszy raz na tej stronie ,tak sobie czytam i widze samych burakow jeden madrzejszy od drugiego.niby pracujecie w jednej firmie a brak wspolnego zdania co do np.pracy ,wyplaty na czas a co jest najlepsze to do zarobkow !!!!!!jeszcze jedno dlaczego 90% odbywa sie miedzy 7-15.
Brak odpowiedzi na proste pytania---czy przyjmuja do pracy jakie sa zarobki itp.....:(:(:(:....pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Maarek. - 2014-04-02 11:24:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie kadra siedzi i wypisuje. na Fejsie jak sie opisza to widac kto , a tu - anonimowo. No nic, mzoe cos sie ruszy na necie i beda ogloszenia,
zdjecie uzytkownika
Xena - 2014-04-02 12:32:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [live - 2014-04-01 23:53:37]:
Masz w 100 procentach racje... Nikt konkretnie nie chce odpowiadać na pytania czy przyjmują bo wiadomo, że Vw dobrze płaci, a Ci co zarabiają to zawsze mają innych gdzieś i na pewno od nich nic ciekawego się nie dowiesz bo wszystko maja i stać ich na wiele ...każdy pilnuje swojego stołka !!! A tu na forum "miałczą" i ściemniają jak to mają źle itd ... to tzw. kamuflaż w co nikt nie wierzy więc zacznijcie pisać konkretnie
zdjecie uzytkownika
wujek Staszek - 2014-04-02 13:26:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Xena - 2014-04-02 12:32:19]:
A kto ma ci tu odpowiedzieć? Pracownicy z linii czy osoby z biura? Fabryka będzie za dwa lata A Wy myślcie, że już zaczyna się rekrutacja? Myślcie. Co do zarobków. Nikt Wam nie napisze średniej bo tu jest duży rozrzut zarobków. Są ludzie z dużym stażem np. 20 lat i oni mają wysokie grupy bo żyli w czasach gdzie Vw dawał podwyżki co roku prawie każdemu. Są ludzie, którzy pracują 10 lat i mają niskie grupy. Ogólnie także wiele zależy na jakiej hali pracujesz. Spawalnia, Montaż, Lakiernia, w każdym inaczej to się rozkłada i z tego co się orientuję to na spawalni jest największy odsetek ludzi z niskimi grupami. Tak to się pokrótce przedstawia.
zdjecie uzytkownika
b - 2014-04-02 13:47:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Adam - 2014-03-25 17:50:09]:
Można zarobić jeszcze w IMPEL-u bo tam to 7000 to roczny zarobek za 12 godzinny dzień pracy.
zdjecie uzytkownika
produkcja - 2014-04-03 11:29:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W szafce w szatni ja i moi koledzy znaleźliśmy "listy" od pewnego biura pożyczkowo kredytowego.
mam pytanie kto wpuścił obcą osobę na teren zakładu i do naszych szatni?
jeżeli był to pracownik VW to dlaczego zamiast pracować łaził po szatniach i podrzucał listy zachęcające do brania pożyczek w tej danej instytucji
jeżeli robił to w godzinach pracy to powinny zostać wobec niego wyciągnięte konsekwencje!
czy ochrona sprawdza co się dzieje w szatniach podczas gdy jest np. środek zmiany?
a co by było jak by tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wszedł i zamiast wrzucać bzdurne kartki otwierał szafki i brał co wartościowsze?
zdjecie uzytkownika
ksawery - 2014-04-03 22:16:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ciekawią mnie opinie pracowników tak zwanych biurowych. Nie ma zbyt wielu komentarzy. Jesteście zadowoleni z pracy w VW ?
zdjecie uzytkownika
Powiadomienia o nowych wpisach - 2014-04-03 23:04:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ksawery - 2014-04-03 22:16:57]:
Truskawa może przy okazji pędzlowania kolejnej szafki dokłada ulotkę. Może mu za to płacą?!
zdjecie uzytkownika
Bartek - 2014-04-08 20:46:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ksawery - 2014-04-03 22:16:57]:
Witaj, oczywiście ze jesteśmy zadowoleni, zależy pod jakim kierownikiem jesteś ale ogólnie jest ok. Jeśli chodzi o zarobki wychodzę 3200 ale to do Was koledzy z produkcji jeszcze daleko, może związku załatwią nam jakieś podwyżki.
zdjecie uzytkownika
ksawery - 2014-04-08 22:46:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bartek - 2014-04-08 20:46:35]:
Dzięki Bartek za info - a na jakim stanowisku pracujesz (stażysta,referent,specjalista) ? 3200 to szału nie ma
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2014-04-09 00:09:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ewa - 2014-03-25 22:58:16]:
Pracuje na spawalni i mając 32 nadgodziny otrzymuję na ręke niecałe 4200 na ręke. Więc to że Ty w Toyocie masz tyle ile masz nie znaczy że inni też tak mają
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2014-04-09 20:15:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,czym wy się podniecacie co?Wyplata w okolicach 700 do 1000euro?Za nocki,ogolny zapierdziel i syfiasta Polske?Jak pisałem na jednym forum siedze w tej branzy 16 lat tez jestem z Poznania ale 8 lat w Angli,i wygląda to tak ze honda placi 960 funtow co tydzień innsurance czyli ubezpieczenie od kwoty na papierachurlop jak wy ale to nie jest max w tej firmie.Wyjechalem w 2005 i ciesze się bo dziś jestem po prostu bogaty.Rada,walczcie o swoje bo macieblizej do wschodu niż do zachodu.Ps-pozdrowienia dla kumpla z volkswagena co by mu prawie nos obcielo w pracy.
zdjecie uzytkownika
HUM - 2014-04-10 13:00:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [byly pracownik - 2014-04-09 20:15:57]:
960 funtow na tydzień ? To zes się gruuubo pomylil Panie drogi.
zdjecie uzytkownika
MUZA 14 - 2014-04-11 19:05:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ania - 2014-03-30 10:39:30]:
Nie spieszył bym się i nie łudził co do Wrześni.Za dużo chętnych a wiadomo też że aby dobrze wystartować jako zakład będzie potrzebna stara wykwalifikowana obsada z dużym stażem już w VW.Co dalej w tym temacie to raczej poufna rzecz
zdjecie uzytkownika
Ppppop14 - 2014-04-11 19:20:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [eeeeetam - 2014-03-31 11:38:11]:
Tak jest wszędzie panie kolego.Pokaż mi takiego kogoś kto pracuje w danym zawodzie.Może kiepsko 10% i jeszcze 2% to lubi.Dziś nie musimy pracować tylko pracujemy bo musimy.Skończyły się czasy kiedy pracodawca brał pracownika nie związanego z zawodem.Dziś szuka się wykwalifikowanej kadry i ten "kuchorz czy murorz" jak to stwierdziłeś jest więcej wart po 15 letnim stażu pracy niż wyuczony laluś.Co do zarobków czy zadowolenia z ocen i tych nowych kryteriów przemilczę to zagadnienie.Napiszę tylko tyle że nowy system ocen odbił się dużym ECHEM i nie zadowoleniem ROBOLI bo szlachta dostała swoje.
zdjecie uzytkownika
dziwkabereszyńska - 2014-04-13 14:18:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"więcej wart po 15 letnim stażu pracy niż wyuczony laluś" - popieram
zdjecie uzytkownika
:) - 2014-04-14 15:19:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dziwkabereszyńska - 2014-04-13 14:18:50]:
nie zapominajcie o odwiecznym prawie natury: chłop ze wsi wyjdzie, ale wieś z chłopa nigdy
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
118 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VOLKSWAGEN
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x