Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o VOLKSWAGEN

Pracowałeś w firmie VOLKSWAGEN i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
robol - 2014-09-03 18:24:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [odlewnia - 2014-09-02 22:36:06]:
skoro wszystko już wiadomo i nawet Ty to wiesz to pochwal się nam bo np. ja jeszcze nic nie wiem :) bez spiny
zdjecie uzytkownika
gal - 2014-09-05 20:07:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam
Panowie jeśli chodzi o negocjacje to obiecywać sobie nie ma co za dużo, jeśli ktoś logicznie kojarzy fakty to powin sobie odpowiedzieć sam. Po piersze otrzymaliśmy od zakładu ulotki (książeczka) ile zarabiamy, a po drugie na telebimie Olbryś nam wyraznie powiedział że to będom trudne negocjacje bo w wrześni powstaje nowa fabryka. Ale Olbryś napewno będzie się szczycił że udało się utrzymać wakacyjne i świąteczne, i to będzie ogromny sukces(śmiech na całego) ja wam powiem świąteczne i wakacyjne nam się należy jak psu zupa, a jeśli zakład chce wziąść świąteczne i wakacyjne to musi założyć fundusz socjalny. Ale jeśli załoga o tym niewie to takie rzeczy związki wykorzystują jako sukces. Pewnie pamiętacie jak przewodniczący solidarności vw oddał już zażądowi inflacyjne muwiąc nam iż w porozumieniu o inflacje było napisane że one nie jest bez końca to było kłamstwo w porozumieniu bo napisane że jeśli przekroczy 15% to wchodzi w poctawe i lczone jest odnowa. Każdy z was chyba umie kojarzyć fakty ja proponuje w wrzęsniu jak będzie telebim wziąśc ze sobom gwistki i jak przewodniczący zacznie przemawiać to je urzyć tak jak urzywa się je na strajku. Pozdrawiam........
zdjecie uzytkownika
kandydat na pracownika - 2014-09-06 08:37:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czy mógłby ktoś opisać jakie premie w ciągu roku przysługują pracownikowi VW. Byłem na rozmowach kwalifikacyjnych i opowiadano o premiach inflacyjnych jakościowych wakacyjnej (13 pensja) itd. a tutaj z powyższego wynika że nie jest tak kolorowo. Mógłby ktoś opisać system premiowy i jaki jest sposób przyznawania ?

Dziękuje
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-09-06 23:21:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Panowie krytykanci z VW wam się w dupach poprzewracało. 4000 miesięcznie i jeszcze nie dobrze ,rok pracy za 1500zł i dopiero byście firmę chwalili a nie stale narzekali.
zdjecie uzytkownika
ROBOL - 2014-09-07 12:26:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ciekawe bo pracuje tu od poczatku i mam 3600 na reke wiec cos ci sie pomylilo.No chyba ze mowisz o kolegach Olbrysia.
Narzekamy bo chcemy wiecej to cos skomplikowanego zeby to zrozumiec?
Jak ktos jest idiota to pracuje za 1500 a po otwarciu zakladu we wrzesni beda pplakac ze nie ma kto robic w poznaniu bo ludzi ktorzy sie znaja na rzeczy nie beda mieli.
zdjecie uzytkownika
gal - 2014-09-07 15:38:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2014-09-06 23:21:39]:
Żeby mieć 4000pln na rękę to ile muszę zrobić nadgodzin w tygodniu i ile muszę przyjść razy w weekend chociaż mam postawę 4000pln odpowiec sobie z 168godz. pracy robi się 220 godz. Chwalisz vw że dużo zarabiamy ale ile nadgodzin musimy zrobić aby mieć te 4000 koła bo bez tych nadgodzin nawet w 3000pln byśmy się nie zmieścili zobacz sobie na śierpniowom i wrześniowo wypłate bedom słabe a ta druga bardzo chyba że wyjebie 50 nadgodzin na każdy miesiąc to będzie po 4000pln.
zdjecie uzytkownika
gość 2 - 2014-09-07 18:32:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gal - 2014-09-07 15:38:46]:
Ja to już nie wiem ile Wy w tym VW zarabiacie bo na tym forum to co chwila są sprzeczne informacje - raz że mało, drugi raz że dużo. W każdym razie - pomyśl ile jest firm w których płaca tyle, że nawet siedząc 24h w zakładzie 4000 by sie nie zarobiło ? Poznań Poznaniem, ale już za rogatkami miasta dadzą Ci podstawe czyli 1200 netto i sie martw. Skoro głupi stażysta tuż po studiach ma 2700 na rękę u Was i może sobie dowolnie nadgodziny trzaskać to nie chce mi się wierzyć że normalni pracownicy zarabiają grosze (zwłaszcza że stażowe im dochodzi premie itp). Za rok sam będę chciał uderzyć do Was więc jak to faktycznie jest z tymi zarobkami ?
zdjecie uzytkownika
BEDNAR - 2014-09-08 05:07:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Ja ukonczylem w Czerwcu szkole zawodowa pod patronatem Volkswagena i zarobko wg mnie spelniaja moje oczekiwania, 3258 PLN na pierwszej umowie, czyli 2550 na reke mi zostaje bez zadnych nadgodzin
zdjecie uzytkownika
monterzy - 2014-09-08 13:12:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gal - popieramy Cię ...musimy pokazać CO MYŚLIMY O OLBRYSIU na spotkaniu i ten pomysłz gwizdkami jest bardzo dobry do tego możemy dodać machanie czymś białym np.chusteczką nawet zwykłym papierem.Te osoby które umieją gwizdać na palcach mogą dać razem z innymi buuuczącymi nasz wyraz sprzeciwu dla Olbrysia i całej ekipy którzy chcą reprezentowac Załogę.Ma być wsparcie wizerunku Olbrysia mamy mieć znowu podaną pigułke propagandową co jest dobre a co złe. ..jest znów odgrzewany kotlet o wakacyjnym i urlopowym... jak jest i jak będzie trudno ,jak trudne są negocjacje...Nie róbcie z nas idiotów .
zdjecie uzytkownika
ABI - 2014-09-08 14:22:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gal - 2014-09-05 20:07:04]:
Ja się dziwię i to bardzo,że takich analfabetów Vw zatrudnia.Cofnij się gal do szkoły podstawowej i naucz się pisać po polsku. Wstyd dla naszego zakładu,że takich jełopów jeszcze trzymają!!!
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-09-08 17:17:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ludzie zejdźcie już z tych związków !!! uważasz że jeden z drugim coś możecie to się zapiszcie. wtedy na pewno coś więcej wywalczycie a nie ciągle narzekacie !!! po waszych negocjaciach będziemy opływać w dobrobycie. DO DZIEŁA !!!
ps. nie jestem członkiem solidarności
zdjecie uzytkownika
wika - 2014-09-08 19:19:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,

szukam obecnie pracy w Poznaniu z chłopkiem. Zastanawiam się czy w Volkswagenie przyjmują kobiety na produkcję? Jeśli tak abo i nie to proszę pomimo tego o udzielenie mi informacji jak wygląda praca w tej firmie, np. zmiany, czy praca w weekendy, święta?
zdjecie uzytkownika
wojtek - 2014-09-08 20:06:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
drodzy koledzy, i koleżanki, jestem jednym z tych którzy byli w Hannowerze. niepotrzebnie nas tam wysłali bo widzieliśmy za dużo.Tam jest nie możliwe żeby lider czy nie daj boże majster nawet warknął na pracownika.zwolnili by chama od razu. jeśli pracownik jest kiepski przenoszą go na inny wydział tak długo aż znajdą mu coś gdzie się znajdzie. to raz. po drugie jeśli tak dążymy do standaryzacji z całym koncernem (produkcja, jakość,nawet wygląd zewnętrzny zakładu),to dlaczego nie dążymy do standartu stosunków międzyludzkich? my widzieliśmy na co wydaje się pieniądze-tzw. szkolenia, wierzcie mi nasze imprezy integracyjne to pikuś.widzieliśmy to na własne oczy(ten sam hotel). groza, i potem taki "wyszkolony" kierownik mówi Tobie co masz robić żeby być coraz lepszy,no a sam żeruje na "kosztach reprezentacyjnych",ludzie skandal to mało.związkowcy nie lepsi,nawet nas nie poznawali jak szli przez linię. garniturki i ę ą chociaż głowę daję że języków zero . to tyle,przepraszam za żółćyle. przepraszam za żółć,ale jestem b. rozżalony,-jedna firma-dwa światy. pozdrawiam wojtuś
zdjecie uzytkownika
marco - lakiernia - 2014-09-09 12:32:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dokladnie...popieram gwizdek podczas ględzenia Olbrysia. PO 12 latach w fabryce powiem jedno...wieczna PROPAGANDA !!!. Robią z ludzi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co drugi lepszy. Liderki, majstrowie uważaja sie za "PANÓW", chołota od pługa oderwana. Firma jest ok ale kierownictwo DNO !!!. Zarobki średnie - szału nie ma. Mogłoby być o wiele więcej ale polak polakowi nie pozwoli na więcej. Skąd ja to znam. Lizanie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zarządowi - norma w tym kraju. Nienawidzę i nie cierpię takich osób. VW siejący w mediach bajke jako najlepszy pracodawca w wlkp powinien zadbać bardziej o atmosferę wsród pracowników. Zawodnik wkurzony, niedoceniony i zflustrowany nie wypracuje jakości. Jeszcze tego nie pojeliście twardogłowi z zarządu?????? pozdr dla załogi
zdjecie uzytkownika
maxxxxxxxxxxx - 2014-09-09 19:00:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ile zarabia poczatkowa osoba na montazu.atakze w jakiej kwocie jest premia??prosze o szczera odpowiedz.pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
gal - 2014-09-10 01:06:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-09-08 17:17:18]:
Abi dzięki za słowa krytyki, jak widać vw zatrudnia analfabetów. Ja to jestem zwykłym robolem, a co ty na to jak majstrowie tak piszą. Skoro razi cię moja pisownia to zwróć uwagę na znaki interpunkcji ponich należy zachować odstęp a nie pisać taki mały szczegół. Zapewniam cię że to się nie powtórzy. Pozdrawiam..
zdjecie uzytkownika
ABI - 2014-09-10 09:45:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Majstrowie nie zniżają się do Twojego poziomu i takich bzdur na forum nie wypisują. Po drugie jak masz problem, że tak mało zarabiasz i musisz full nadgodzin robić, żeby zarobić 4.000 to jest Twój problem widocznie jesteś ograniczony, może trzeba było się uczyć? I tak nawiasem mówiąc " ponich" pisze się oddzielnie. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
anty - 2014-09-11 15:43:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sprzedam Grill'e Elektryczne ilość hurtowa...kontakt Z4 Spawalnia:)
zdjecie uzytkownika
beton - 2014-09-11 22:45:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ABI moim zdaniem to Ty jesteś ograniczony , pewnie gdzieś w biurze siedzisz chłopczyku i "zapomniał wół jak cielęciem był"
Na produkcji spora część narodu jest wykształcona i wie co mówi.
Tylko nie wszyscy umieją lizać d..e , albo nie mają pleców.
Co do związków--co Ci ludzie z montażu mają sobie o nich myśleć jeśli Pan Olbryś mówi na zebraniu że --- "byli na betonach" --- te słowa są upokarzające.
zdjecie uzytkownika
Truskawa - 2014-09-12 07:18:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak zostanę prezydentem, to będzie można pić umiarkowanie. Nie tak, żeby się upić i walać.
zdjecie uzytkownika
bolo - 2014-09-12 18:00:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słuchajcie co z tą fabryką Vw w Wrześni? wiadomo coś ile osób będą przyjmować na produkcje i od kiedy?, ile osób przejdzie z Poznania do Wrześni? a propos kobiety też mają szanse na prace na produkcji?
zdjecie uzytkownika
Olbryś - 2014-09-18 17:22:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pantera_115 - 2014-09-02 19:51:43]:
nie polecam ci vw Poznań bo tam jest mobing dyskryminacja a nie daj boże jak idioci na linkach pracują to jest katastrofa gorzej jak w przedszkolu jeden na drugiego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] totalne dno
zdjecie uzytkownika
z - 2014-09-20 12:42:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wie ktos o szkoleniach na automatykow sa teraz w poniedzialek podobno od majstra po dwoch pracownikow
zdjecie uzytkownika
alojz - 2014-09-20 23:17:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [z - 2014-09-20 12:42:10]:
A teraz po Polsku napisz wiesniaku bo to ze szkole przespales na wsi to nie znaczy ze rozumie ktos twoj belkot.
zdjecie uzytkownika
dziwkabereszyńska - 2014-09-21 14:08:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zrozumiałem -"z"-mówi że dziś jest poniedziałek :)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VOLKSWAGEN
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x