logo Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o

Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o

Poznań

Opinie o Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o

Sosiniak 2016-11-30 20:29:34
Witam, chcialbym porozmawiac z osoba pracujaca w volkswagen, interesuja mnie zarobki na konkretnym stanowisku tj. Logistyk w Dziale Logistyki i mam kilka innych pytan. Jesli ktos chcialby mi pomoc z gory dziekuje :)
13
Domi 2016-11-30 23:57:45
Witam może ktoś ma pisać ile czasu trzeba czekać na meila z info po rozmowie telefonicznej która miałem jakiś czas temu że 2 stycznia do pracy a meila brak
Lovelas 2016-12-01 10:31:30
Szukam na wspólne przejazdy z Mosiny do Wrześni od 2 stycznia
2
beny3006 2016-12-01 18:41:40
witam.ja zaczynam na montazu we wrzesni od 1 marca .mozemy sie zgadac.pozdro tomasz
2
jagoda 2016-12-02 00:12:00
Część wie ktos kiedy ruszy montaż i zatrudniane będą kobiety bo czekam za telefonem i zero odzewu
1
czarny 2016-12-02 07:38:23
Hej nie mieszkam jeszcze w Mosinie ale bede prawdopodobnie od stycznia na 99% , a pracuje we wrzesni jak masz zmiany i czy masz?
2
Robson 2016-12-02 08:31:14
Witam, a kiedy dzwonili do kolegi na montaż do wrześni, ja czekam od miesiąca i zero odzewu, pozdro
1
Łukasz 2016-12-02 14:49:33
Od czasu pozytywnej rekrutacji i przejsciu wszystkich badań medycznych po jakim czasie dzwonią?
Robol 2016-12-02 15:46:27
@Volkswagen wrzeźnia rekrutacja
Pracuje 13 lat w Vw Poznan i masz calkowita racje. Szukaja pracownikow za grosze na wielozmianowy system pracy. 16 zmian obecnie w 2017 17 zmian i pewnie w koncu 18 zmian. Chcieliby nawet 20 zmian bo to i tak tansze od czterobrygadowki gdzie nalezy ci sie 12 dni urlopu dodatkowo. Przy nastepnych negocjacjach placowych ze zwiazkiem zawodowym znowu cos uszczkna z naszych wyplat. Powiedza ze to sukces bo uratowali miejsca pracy bo w VW zawsze jest kryzys i trudna sytuacja. Zarobki beda coraz mniejsze. Zabrane zostana wszelkie dodatki, ktore obecnie podnosily srednia wynagrodzen. 5000 pln netto chcecie? Chyba w waszych snach. Tylko starzy pracownicy na wysokich grupach i dobrych stanowiskach moga tyle zarobic. Swierzo zatrudnieni na linie produkcyjna otrzymuja 2800 brutto. Jak przyjdziecie popracowac i dotra was na lince za te grosze to zmienicie zdanie o vw bardzo szybko. Awans? Rozwoj? Hahaha! Chyba, ze masz wujka mistrza lub kierownika no to wtedy kariera ci sie potoczy gladko. Oczywiacie nie moge tylko narzekac, placa w terminie, przestrzegaja prawa i warunki socjalne sa tez dobre.
14
Tomek 2016-12-02 16:26:47
To ile tak po 10 latach mozna zarobić VOLKSWAGENIE. I na jakiej mozna sie załapac grupe.
2
Robol 2016-12-02 16:35:25
Zaklad w Antoninku posiada wlasna narzedziownie. Nie dostaniesz sie tam. Pracuja tam starzy wyjadacze i nie ma opcji sie wkrecic.
3
Robol 2016-12-02 16:45:38
Tysiace frajerow ktorzy po pierwszych nockach beda mieli dosyc i sie zwolnia. Jezeli w ogole dotrwali do tego czasu.
Wszystkim sie wydaje, ze w VW jest slodko.
5000 na "lape" i pracowac nie trzeba.
Obserwujac swiezakow stwierdzam, ze w wiekszosci sa to osoby dla, ktorych jest to pierwsza praca. Mieszkaja z rodzicami, mama posprzata, ugotuje a tata na to wszystko zarobi. Mlody popracuje, zarobi na jakas przechodzona furke i wydaje mu sie swiat lezy u jego stop za max 3000 netto z premiami, nadgodzinami i dodatkami.
Proponuje znalezc sobie zone, zrobic dwojke dzieci, kupic za swoje mieszkanie i przestac pasozytowac na rodzicach to wtedy wam sie oczy otworza.
15
Robol 2016-12-02 17:06:53
Fajnie, ze chcesz pracowac ale wiesz jakie pole elektromagnetyczne wytwarza zgrzewarka podczas pracy? Podpowiem ci, ze w krajach cywilizowanych juz dawno tego typu prace wykonuja roboty i to nie bez przyczyny. 800-1000A, elektrody grube jak ramie. Zgrzewarka wisi na balanserze ale z sila bezwladnosci tego sporego kloca i tak bedziesz walczyl. Rozrusznik serca odpada, telefon zostaw w szatni razem z zegarkiem. Srednio co 2 minuty auto i czynnosci do wykonania. Przerwy dwie, jedna 20 min druga 10. Jak nie jestes durniem to rekrutacje przejdziesz, zastanow sie jednak czy chcesz tracic zdrowie na tym stanowisku. Nie wierz ze zrobisz kariere i szybko je zmienisz.
10
Robol 2016-12-02 17:12:20
Czlonek zarzadu Pani Musielak stwierdzila, w wywiadzie, ze zarabiamy jak prawnicy, ja od siebie moge dodac, ze chyba jak prawnicy ale w Bangladeszu. Po 13 latach pracy znam osoby, ktore dalej maja 3 grupe placowa. Firmie z oczywistych wzgledow duze zarobki sa nie na reke. Nowo zatrudnieni nie ludzcie sie i porzuccie wszelka nadzieje.
7
Luben 2016-12-02 19:09:32
Witam, mozemy sie zgadac na wspolne dojazdy ja rowniez z Gniezna z Montażu.
Toma110905 2016-12-02 21:32:31
Ile czasu trzeba czekac na telefon w sprawie pracy od pozytywnych wynikow badan.
Toma110905 2016-12-02 21:35:34
Ile czasu trzeba czekac na telefon w sprawie pracy od pozytywnych wynikow badan.
Domi 2016-12-02 21:40:35
Witam ja czekałem około trzech miesięcy
Toma110905 2016-12-02 22:08:11
Ja czekam od poczatku pazdziernika. Mowili ze umowa przez Vw .ile w tym prawdy. Pogloski slyszalem ze w ciagu roku dostajesz 15 pensji co o tym powiecie.
Robol 2016-12-02 22:26:01
Kto wam takie glupoty opowiada? Chyba naganiacze z dzialu HR. 10 lipca dostaniesz premie 100℅ swojej podstawy, oczywiscie brutto i w grudniu 50℅. Niewiadomo jednak jak dlugo jeszcze beda to placic. Przy nastepnych negocjacjach placowych cos zabiora. Reszta dodatkow wynika z oceny twojej pracy i wyniku jakosciowego calego zakladu. Dodatek za prace w nocy i za prace zmianowa. Nie sa to jskies duze sumy ale podbija twoja pensje. Jezeli spojrzysz na to calosciowo to wyjdzie 15 pensji.
1
Toma110905 2016-12-02 23:21:45
Ile moga zaproponowac na lakierni operatorowi? Podobno umowa przez vw?zaklad wrzesnia.
darek 2016-12-02 23:37:18
Co ty za glupoty wypisujesz. Kazdy idzie do pracy i w miare zarobic, wszedzie trzeba pracowac. Człowieku obódż sie Kazdy prawie chce sie dostac do VOLKSWAGENA I PRACOWAC > Dodatki na wczasy świeta wszystko sie naley. A ty BECZYSZ> ZWOLNIJ SIE NIE BEDA PŁAKAC ZA TOBA> NAJLEPSZAFIRMA>
Mike 2016-12-03 04:23:00
Pierdol tą firmę.. to szambo i kołchoz
8
Mike 2016-12-03 04:29:46
3000-3500 netto
2
zainteresowany 2016-12-03 13:30:35
a ile srednio wychodza operatorzy lakierni ? Bo slyszalem ze ponad 4 000 zl netto.
cichy 2016-12-03 16:50:14
jak jestes chetny to napisz na maila michalskimisiek@wp.pl
lovelas 2016-12-03 19:19:02
dojazdy z Mosiny do Wrześnii od 2 stycznia marcinsita@wp.pl
lovelas 2016-12-03 19:23:16
dojazdy z Mosiny do Wrześnii od 2 stycznia marcinsita@wp.pl
nie mam zadnej zmiany wiem tylko ze 2 stycznia mam byc i podpisze umowe i wszystkiego sie dowiem
Domi 2016-12-03 21:27:23
Ale skąd wiesz gdzie dokładnie masz się wstawić i o której godzinie bo do mnie też dzwonili ze od stycznia do pracy ale nie wiem gdzie i o której godzinie?
Toma110905 2016-12-03 21:46:25
Jak dzwonnili do was to wtepnie zaproponowali jaka kasa?
lovelas 2016-12-04 08:25:29
mam nr tel do tej pani to zadzwonie sam. wiem od niej ze trzeba bedzie jechac odebrac skierowanie na krew i mocz i jeszcze raz z wynikami do lekarza medycyny pracy, ktory daje zdolnosc na miesiac czasu. Dlatego najwczesniej mozna robic badania od teraz, bo do 2 stycznia beda wazne. tak piniazki mowili te same co na rekrutacji na jakie sie umowilem.
Beny3006 2016-12-04 10:17:52
Pod koniec listopada czekalem 2 tygodnie za telefonem
Nowy 2016-12-04 18:44:12
Pracujesz juz na tym dziale? Napisz na e-mail jak tam jest bo też mam iść na to stanowisko. Banditos82@tlen.pl
hdk 2016-12-05 15:10:18
Witam szukam chętnych na dojazd z Pobiedzisk do Wrześni od 1 lutego 2017. Kontakt: kuj1978@o2.pl
Volkswagen Kowalski 2016-12-05 18:04:26
Byłem na rekrutacji , zaliczyłem HA.. W ogóle ta rekrutacja to jakiś śmiech -żart z ludzi. No ale rozumiem bo są różni ludzie i ci co zaczynają powiedzmy dorosłe życie .
Za 2800 brutto system już pewny 17 zmianowy bo mi o tym powiedzieli ,to niech ten wyschnięty majster razem z tą piegowatą lalą zapieprzają gdzieś na taśmie lub w jakimś smrodzie. I to pytanie czy nadgodziny mi nie bedą przeszkadzać .. co za tupet . Na agencje pracy(cwaniaki w krawatach) ni chuchu nie pójdę robić. Ci , którzy pracują po naście lat (mam tam znajomych) to jeszcze coś tam zarabiają ja już się nie łudzę . Tak więc sikam prostym na Woskswagena ...praca dla takich co chcą całe życie być tylko Kowalskim albo numerem w jakieś tabelce.. pozdrawiam.
17
Domi 2016-12-05 21:59:00
Może ktoś konkretnie napisać jak jest w vw wrzesnia bo opinie są różne ze jest ciężko ze zarobki słabe atmosfera nie ciekawa ale z drugiej strony zastanawiam się dlaczego tyle ludzi stara się tam o pracę proszę o konkretne odp.jak tam jest
Marcin 2016-12-05 23:06:11
Szukam na wspólne przejazdy z sroda wlkp antoninek 3z
remi 2016-12-06 09:12:12
Nie pomogę ci ponieważ pracę mam zacząć o 1 lutego. Też zależy mi na opini
Łukasz 2016-12-06 10:05:44
Witam. Szukam osoby na wspólny dojazd Mosina - Swarzędz , zmiana 2. Więcej informacji na tel( usunięte przez administratora )
1
Lsw 2016-12-06 19:12:32
Ale krowy już wydoiłeś i świnie nakarmiłeś buraku ?
3
Operator-mlotka-M-linia 2016-12-06 23:37:57
Chłopie, o co Ty pytasz? Kto wie co będzie za 10 lat? 10 lat temu pracownicy linii w VWP zatrudnieni przez work service zarabiali głodowe stawki bez żadnych dodatków. Obecnie są na grupach, należą im sie dodatki jak dla bezpośrednio zatrudnienionych, jedyne co to umowa co 3 miesięce przez 3 lata minimum...
2
jdkdkdkdhdh 2016-12-07 07:30:23
skończyłeś zetkę a wymagania co do kasy masz kosmiczne, jak tak cię podniecają Niemcy to wyjazd buraku
1
Toma110905 2016-12-07 13:14:29
Ktos zaczyna pracę w vw wrzesnia jako operator z rekrutacji ktora odbyla sie w polowie października?
Nowy 2016-12-07 14:33:26
Szukam osoby do wspólnych dojazdów do Wrześni z Gniezna od 2 stycznia kontakt lukaszpolus87@wp.pl
2
Muszka 2016-12-07 21:22:52
Czy wie ktoś coś odnośnie przyjmowania kobiet? Czekam bardzo długo po uzyskaniu zdolności, była mowa że jeżeli mnie zatrudnia to na lakiernie.
Pracownik 2016-12-08 08:10:23
Szukamy osoby do wspólnych dojazdów do pracy Kórnik- VWP Antoninek od 12.12.16 zmiana nocna.
damcio1@wp.pl
Toma110905 2016-12-08 12:50:53
Ja za telefonem tez czekam na lakiernie Vw wrzesnia na operatora.mowili ze napewno zadzwonia.jeszcze badania zaliczylem w polowie pazdziernika
Zainteresowany 2016-12-08 13:04:58
Czy przyjęli juz kogoś na drugą zmianę do Wrześni? Czekam na stanowisko operator lakierni, mam 3 miesięczne wypowiedzenie.
Toma110905 2016-12-08 13:07:48
To identycznie jak ja.od kiedy czekasz?
Zainteresowany 2016-12-08 16:21:31
Na końcu września byłem na rozmowie.
Zostaw swoją opinię o Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Volkswagen Motor Polska Sp.z.o.o