Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o VOLKSWAGEN

Pracowałeś w firmie VOLKSWAGEN i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Nowy - 2014-06-28 00:20:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Olek ale słyszałem że pracownicy z work serwis przechodzą po czasie do VW właśnie chciałbym się dowiedzieć ile w tedy daje im firma VW po podpisaniu umowy.
proszę o szczerą odpowiedz DZIĘKUJE.
zdjecie uzytkownika
Jassak - 2014-06-28 08:28:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro w ogóle angażują firmę HR to raczej nie po to, żeby w dalszej perspektywie przejąć każdego pracownika. Dla nich to też niższe koszta są.
zdjecie uzytkownika
pretendent - 2014-07-02 21:20:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, bardzo proszę o pomoc : chciałbym się dowiedzieć jakie agencje pracy rekrutują na stanowiska produkcyjne (niskich szczebli) , ponieważ na stronie "vw" są tylko starze i praca dla prawdziwych "Szych", jeszcze raz bardzo proszę pomoc!
zdjecie uzytkownika
eeee - 2014-07-10 15:51:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pretendent - 2014-07-02 21:20:59]:
składasz cv online do vw dział rekrutacji vw dokonuje całej procedury rekrutacyjnej a dopiero umowa jest zawierana z agencją pracy czyli work service
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2014-07-11 22:15:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam pytanko na gorąco:
gruchnęła informacja o czterech brygadach..
ma ktos jakies poywierdzone info? czy zwykła plotka.
pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Monk - 2014-07-12 01:32:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A to jakoś strasznie na minus według Ciebie wszystko pozmienia? Po co mieliby to wprowadzać? Pewnie żeby pracę usprawnić...
zdjecie uzytkownika
ende - 2014-07-14 11:30:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Monk - 2014-07-12 01:32:37]:
wszystko na minus, bo po co mi wolne w środę a do pracy w sobotę na popołudniową zmianę, za niedziele i soboty by nie płacili dodatkowo bo to już ny nie były nadgodziny! dużo jeszcze by wymieniać minusów
zdjecie uzytkownika
Przemyslaw - 2014-07-14 14:36:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [łeeee - 2014-06-25 09:20:29]:
Tak to jest jak sie daje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gdzie popadnie to teraz sie szuka ojca dziecka w internecie ... kolejne dziecko vwp :)
zdjecie uzytkownika
koko jambo - 2014-07-14 16:46:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zobaczymy jak bedzie z negocjacjami...ile wywalczą ile zyskamy ile stracimy. Kasa nie jest zła. Ale jak wprowadzą sobote na 2 zmiany(17zmianowy system) to nie bedzie kolorowo...ba bedzie masakra. Szkoda ze nie ma konkurencji w okolicy. Szybko zmieniliby warunki i system pracy oraz płacy.
zdjecie uzytkownika
koko jambo - 2014-07-14 16:48:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [eeee - 2014-07-10 15:51:04]:
work service
zdjecie uzytkownika
realista - 2014-07-14 22:54:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja obstawiam tak:

200 zł do podstawy na 2015
200 zł do podstawy na 2016
bonus 5000-za 2015
bonus 5000-za 2016

pozdro.
zdjecie uzytkownika
Pavlo - 2014-07-15 01:12:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanawiam się nad zmianą pracy i tak myślę o VW. Jeżeli już to chciałbym do utrzymania ruchu jako Automatyk. Jak pracuje się UR? Ile na początek może liczyć automatyk ? Czy niemiecki jest konieczny ?
zdjecie uzytkownika
Obcy - 2014-07-15 09:28:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam wrażenie, że zatrudnienie z Work Service dla wszystkich pracowników jest niekorzystne. Zdajcie sobie tylko sprawę, że Volkswagen wybierając współpracę z agencją postąpił całkiem sprytnie, ponieważ zatrudniają tysiące ludzi w całej Polsce, co za tym idzie pion administracyjny powinien również zatrudniać sporo ludzi do opieki tak dużej ilości pracowników. W ten sposób na pewno oszczędzają mnóstwo pieniędzy, które potem mogą nam - pracownikom - przekazać w premiach i innych. Chyba to lepsze rozwiązanie? Tym bardziej, że oferty pracy w VW cały czas można znaleźć w internecie. Ja interesuję się stanowiskiem na logistyka i też zastanawiam się nad wysokością wynagrodzenia w Poznaniu jaką mogę otrzymać...
zdjecie uzytkownika
info - 2014-07-15 09:44:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co się orientuje to praca w utrzymaniu ruchu jest bardzo dobrze płatna. Z nieoficjalnych źródeł wiem że na początek można liczyć na 4500-5500 zł ale pewien nie jestem. Raczej mniej nie zaproponują. Logistyka nie wiem.
zdjecie uzytkownika
aggag2 - 2014-07-17 18:01:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [info - 2014-07-15 09:44:23]:
To ciekawe bo pracuje w utrzymaniu ruchu i po pierwsze nikogo nie szukaja a jak jest ogloszenie to zazwyczaj te prace dostanie ktos znajomy/ lub pracownik z plecami z wewnatrz.
A placa coz 3100netto ale po 7 latach pracy....
Nie szukaja logistyka a oferty to sciema zeby legalnie przyjac kogos z ukladow.
zdjecie uzytkownika
przyszły pracownik - 2014-07-18 14:03:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie prawda a ja się dostałem dzisiaj bez układów . niedowiarkom życzę powodzenia podczas rekrutacji !
zdjecie uzytkownika
spawacz - 2014-07-18 16:08:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
/Naprawili już wszystko? Dzisiejsza zmiana szła już normalnie czy nadal awaria?
zdjecie uzytkownika
tomasz - 2014-07-18 18:26:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przyszły pracownik - ja czekam za decyzją do pracy w logistyce też nie mam znajomości dostałeś się na stanowisko sp. ds logistyki ? ja na takie startowałem - otrzymałeś informację że Cie przyjmują przedstawili ofertę przez telefon czy jeszcze będziesz jechał aby uzgodnić ostatecznie warunki - dzieki za informacje
zdjecie uzytkownika
Grands - 2014-07-18 21:32:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [przyszły pracownik - 2014-07-18 14:03:26]:
To dla czego jest tyle ogłoszeń na oficjalnej stronie VW skoro nikogo nie szukają ? I poważnie płacą 3100zł po 7 latach ? Moim zdaniem z 7 letnim doświadczeniem powinieneś znaleźć prace w UR za 5k spokojnie.
zdjecie uzytkownika
? - 2014-07-18 22:31:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja bym był spokojny jeżeli chodzi o zatrudnienie pod nowy zakład VW we Wrześni jeżeli ktoś jest dobry powinien się dostać bo pracuje w firmie produkcyjnej w wielkopolsce i ogólnie jest problem ze znalezieniem dobrych ludzi do pracy bo albo ktoś jest tzw. humanistą i zna pięknie języki obce ale nie umie dodać 2 do 2 albo ktoś jest po polibudzie i nie umie się wygęgać w języku obcym. Generalnie beda mieć problem ze znalezieniem dobrej kadry dla tak dużego uruchomienia.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-15
Żródło: pracuj.pl
Łódź
(łódzkie)
Grupa Dealerska Bednarek – Premium ArenaPoszukuje kandydatów do pracy na stanowiskoSPRZEDAWCA SAMOCHODÓW NOWYCH/UŻYWANYCH Miejsce pracy: Łódź Zakres obowiązków:Bieżąca obsługa klientów w salonieAktywne pozyskiwanie nowych klientówPrezentacja oferty firmy na spotkaniach z klientamiUmiejętność pracy w zespoleUmiejętność planowania czasu pracyWymagania:Znajomość technik sprzedażyCzynne prawo jazdy B, oraz doświadczenie w prowadzeniu samochoduZnajom
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
Nowy - 2014-07-19 01:08:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam!

Panowie czy możecie napisać ile na początek dostaje nowy pracownik pracujący na produkcji w vw? ale nie zatrudniony przez worka tylko bezpośrednio przez VW.
PROSZĘ O SZCZERĄ ODP.
zdjecie uzytkownika
odlewnia - 2014-07-20 00:05:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Do koko jambo; zobaczymy co wywalczą ? Ten związek (Solidarność) od panowania olbrysia nigdy nic nie wywalczył i teraz też tak będzie.Było, jest i będzie że podpisują wszystko co im Zarząd podsunie do podpisania .To co robi olbryś i jego ekipa skutkuje wcześniejszą i póżniejszą propagandą - poznaliśmy się na tobie - nawet nie zasługujesz na żeby pisać twoje nazwisko i odniesienie się do ciebie z dużej litery .........
zdjecie uzytkownika
gucio - 2014-07-21 11:09:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [koko jambo - 2014-07-14 16:48:30]:
No i czego płaczesz??Lipiec i sierpień będziesz miał soboty wolne ,na drugiej zmianie :) .W odlewni mamy już tak z 11 lat z małą przerwą.Dlaczego My mamy mieć gorzej od was ??Bo jesteśmy zakład 3 ? Zawsze byliście lepiej traktowani ,czujecie się bardziej ważni! .Zobaczysz jak fajnie jest przyjść do pracy w sobotę na popołudniu np.w czerwcu jak są upały .Zachowujecie się na 1-ce jak byście nie wiedzieli że na Wildzie jest VW tylko Cegielski . A My od jakiegoś czasu mówimy że pracujecie w Tarpanie .(usunięte przez administratora) Piszcie sobie co chcecie na mnie i tak tego czytał nie będę !!
zdjecie uzytkownika
gość10lat - 2014-07-22 23:39:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jassak - 2014-06-28 08:28:40]:
w work service dostaniesz wraz z paroma nadgodzinami premiami itr ok 2500-3000 moze nawet troche wiecej
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-07-23 11:26:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy vw obecnie zatrudnia ludzi na montownie???
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VOLKSWAGEN
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x