Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Volkswagen

Pracowałeś w firmie Volkswagen i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
addeco-wiec - 2015-04-21 17:01:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy w VW jest tłocznia bo jakoś na stronie oficjalnej zakladu pisze tylko o odlewni i podobno tniecie tez tam plazmą ? jaka to marka tej wypalarki ? bo mam tez spore doswiadczenie w cieciu takimu obrabiarkami cnc
zdjecie uzytkownika
kibol - 2015-04-21 17:35:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [addeco-wiec - 2015-04-21 16:55:17]:
Od poniedziałku do piątku na trzy zmiany (czyli tak jak pracujesz w tej chwili) to system 15-zmianowy. System 16-zmianowy to system, w którym wtedy, kiedy wypada Ci poranna zmiana pracujesz w sobotę na I zmianie jak w normalnym dniu tygodnia. W zamian za to dostajesz wolne w inny dzień (tzw. szary dzień). System 17-zmianowy polega na tym, że w weekend takie zmiany są dwie (1 zmiana w sobotę i 2 zmiana w sobotę, albo 3 zmiana w niedzielę - jeszcze nie wiadomo jak będzie u nas). Czyli przychodzisz w weekend jak w dzień tygodnia, a w zamian za to dostajesz dzień wolny w tygodniu.
zdjecie uzytkownika
adecco-wiec - 2015-04-21 17:48:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziekuje za szybkie odpowiedzi Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
17-NIE - 2015-04-21 23:32:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
system 17 zmian mamy dzięki temu że OLbr.ś i ekipa z Solidarności sie na to zgodzili ,przyjęte to zostało na zebraniu z Załogą gwizdami ,,,
zdjecie uzytkownika
Koki - 2015-04-22 10:30:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co w tym takiego złego widzisz ?
zdjecie uzytkownika
slawek - 2015-04-22 13:15:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Tylka potraficie narzekać.
Zarabiacie tyle, że każdy by chciał mieć taki wpływ na konto miesiąc.
Jak jest wam ciężko, zwolnijcie się. Jak znajdziecie pracodawcę, (polecam prywaciarza), który zaoferuje 1500 zł za 10 g dziennie i pensja płatna w ratach i jeszcze będziecie mieli szczęście jak dostaniecie umowę o pracę - z tego 400 zł wydacie na dojazd do roboty.I le zostanie 1100 zł .Co dalej jak coś w życiu potraficie to będzie walić fuchy aby do robić. I co VW macie źle? , pracować ciężko trzeba wszędzie, co miesiąc macie pewnie ok 3000 tys wiecznie narzekanie , że trzeba pracować. Zwolnijcie się, albo po wysyłajcie CV i zorientujcie się ile na terenie Poznania płacą za pracę, wtedy docenicie etat w VW. JAKO CIEKAWOSTKA - DO PRACY DO NOWEJ FABRYKI VW WE WRZEŚNI WPŁYNĘŁO OKOŁO 16 TYS APLIKACJI - jak myślicie ile z nich jest osób bezrobotnych??? A tu niespodzianka !!! 97 procent osób składających swoje aplikacje są osobami obecnie pracującymi..,,..
Myślicie, że czytając forum, przestraszyli się o ciężkich opisywanych przez was warunkach pracy...Nie bo sami tak pracują, mają dosyć niskich pensji, chcą pracować, ale wiedza za ile i jaką będzie ich wypłata..
Tak prawda.....
zdjecie uzytkownika
ósmy - 2015-04-22 14:02:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [slawek - 2015-04-22 13:15:24]:
tak z ciekawości kolego napisz jakie skończyłeś szkoły lub ile faktycznie zaliczyłeś klas w szkole podstawowej...
zdjecie uzytkownika
slawek - 2015-04-22 15:33:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ósmy - 2015-04-22 14:02:49]:
Witam
Zadałeś pytanie, jakie ukończyłem szkoły
Odpowiadam
1. Szkoła podstawowa w Kostrzynie
2. ZSO nr 2 w Poznaniu
3. Akademia Morska w Gdyni

Wydział Nawigacyjny Akademii Morskiej w Gdyni
- obecny pracodawca Seatruck Ferries
- stanowisko - zgodne z wykształceniem
- język angielski biegły potwierdzony międzynarodowymi certyfikatami (zagraniczny pracodawca - angielski w mowie i w piśmie obowiązkowy)
Co do twojego komentarza. Pochwal się twoją edukacją.
Bo ja mam czym się pochwalić
- pracodawca (zarobki)
- plusy i minusy w pracy - 6 / 6 - 6 miesięcy na pokładzie / 6 j/w w domu.
- poprzez pracę zwiedziłem już prawie cały świat - oczywiście ograniczony czas i teren po zejście z pokładu

Teraz twoja kolej.
Przypominam, godnego masz przeciwnika...słucham...
Pochwal się twoją edukacją....

zdjecie uzytkownika
alojz - 2015-04-22 16:14:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
KOCHAM TO FORUM...rozne męty właza na forum i opowiadaja jaka to maja prace i jakie szkoly pokonczyli i ile zarabiaja ale pisz i udzielaja sie na forum VW.
DZIWNE PRAWDA???.......czyzby kolejny kandydat do antoninka?
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2015-04-23 06:33:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [slawek - 2015-04-22 15:33:25]:
przedstaw się jeszcze z nazwiska i podaj pesel aby Twoja informacja była wiarygodna..

a tak swoją drogą jak bardzo trzeba być prymitywnym aby takie rzeczy wypisywać na tej właśnie stronie nie mające nic wspólnego z jej charakterem..

-po prostu jest to żenujące..!!
zdjecie uzytkownika
Coon - 2015-04-23 06:48:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To z takim wykształceniem i taka praca która masz to ty pewnie ze 6000 netto masz ! To co ty szukasz w VW?
zdjecie uzytkownika
mistrz - 2015-04-23 11:10:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak i na 8 osób które były na rozmowie aż żadna nie była zainteresowana praca za 2800 brutto dodam tylko że to praca w kontroli jakości miała być
zdjecie uzytkownika
Yolo - 2015-04-23 17:07:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Jak wygląda praca zgrzewacza na spawalni? Człowiek staje się tam robotem?
zdjecie uzytkownika
dżoint - 2015-04-23 23:31:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dojezdza ktos z okolic pleszewa jarocina do vw w Antoninku(sam bądz w dwie osoby)na zmiane obecnie? jeśli tak to prosze o kontakt tmte24@interia.pl
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-04-24 08:41:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po to są dodatkowe nadgodziny ażeby odpracować te wszystkie premie bonusy itp.myslisz ze to co jest ponad podstawę jest za friko.juz to jest dobrze policzone.za darmo nikt ci nic nie da.te wszystkie jakościowki.wakacyjne itp musisz odrobić żeby firma nie stracila.takie są realia.
zdjecie uzytkownika
kibol - 2015-04-24 13:17:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [xxx - 2015-04-24 08:41:24]:
Nadgodziny są, bo są Sherlocku zamówienia na samochody. Jak był kryzys w motoryzacji to nadgodzin nie było, w styczniu siedziałeś w domu, bo nie było co produkować, a bonusy, wakacyjne, świąteczne i premie i tak dostałeś.
Czasami jak czytam niektóre posty, to się zastanawiam czy nasza firma nie jest zakładem pracy chronionej.
zdjecie uzytkownika
ady - 2015-04-24 16:44:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [slawek - 2015-04-22 13:15:24]:
tak zapraszamy zapraszamy -zapomniales dodac ze 3 lata na smieciowej umowie he eh a uwowe na czas nieokreslony po 9 LATACH!! ma ktos umowe na stale?to niech sie do vw nie pcha zreszta jakos tlumow nie widzimy SIE ZASTANOW CZY 16 TYS APLIKACJI CO Z 30 ZMALALO!! taka wielka porzadna firma a my zapitalamy po 12 h czasem po 12 dni pod rzad nie bo chcemy bo musimy!!TU fachowcow juz maja teraz potrzebuja tanich murzynkow za silniki zeby do zgrzewarek robili itd bo prad jets drozszy niz ta nasza wyplata
zdjecie uzytkownika
pytanie - 2015-04-24 17:14:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć.może ktoś napisać jak złożyć CV do VW w Wrześni ? .
zdjecie uzytkownika
majster - 2015-04-24 19:31:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pytanie - 2015-04-24 17:14:43]:
odpowiedz na "pytanie": idz i zanies do strozowki tam obok zakladu. Tylko powiedz zeby zaniesli do dzialu personalnego.
zdjecie uzytkownika
taki jeden - 2015-04-24 20:09:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ady - 2015-04-24 16:44:53]:
dużo w tym prawdy co napisałeś, jednak trzeba dodać że chęć dorobienia do pensji kosztem nadgodzin i wolnego czasu doprowadziła do takiej właśnie sytuacji, że pracujemy często 12 dni pod rząd..
na pewno gdyby pracownicy prędzej powiedzieli NIE pracy w dni wolne czyli w soboty i w niedzielę to dziś nikt z zarządu nawet nieśmiały spytać czy wyrażamy zgodę pracę właśnie w te dni..
teraz jest to niemalże norma czyli NIE CHCĘ ALE MUSZĘ..!!
zdjecie uzytkownika
pytanie - 2015-04-24 20:59:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest możliwość wysłania drogą elektroniczną ?
zdjecie uzytkownika
Kuba - 2015-04-25 15:41:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, orientujecie się czy pracują na produkcji w vw osoby w wieku 50 lat i czy w takim wieku jeszcze przyjmują?
zdjecie uzytkownika
Marek T6 - 2015-04-25 20:49:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie pracują po 13 lat na linii T5, a zakładu nie stać na rozruch T6.
Ha-Ha Och Kar...ol ty nasz jezusie dostaniesz medal.
zdjecie uzytkownika
Murat - 2015-04-27 08:00:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie że pracują takie osoby. Jezeli przejdziesz proces rekrutacji a potem te wsztstkie badania to pewnie bedziesz przyjęty.
zdjecie uzytkownika
dzoint - 2015-04-27 09:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dojezdza ktos z okolic pleszewa jarocina do vw w Antoninku(sam bądz w dwie osoby)na zmiane obecnie? jeśli tak to prosze o kontakt tmte24@interia.pl
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Volkswagen
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Volkswagen?
Zadaj pytanie