Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Milko

Pracowałeś w firmie Milko i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Feliks - 2014-11-07 20:43:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czytam te wszystkie opinie i oczy przecieram !Osobiście pracuję w tej Firmie nie od wczoraj i uważam że takie złośliwości i krytyczne uwagi mogą być napisane tylko przez osoby które nie były <Święte> i na własne <życzenie> zostały z firmy zwolnione !Może to zabrzmi nieco ekscentrycznie w naszych bardzo pragmatycznych czasach, ale starałam się zawsze tak ustawić moją pracę, żeby miała jakiś rodzaj sensu, żeby mnie budowała, i żeby przynosiła choćby odrobinę dobra dla innych !Nie zawsze jest to łatwe bo jak w każdej Firmie są ludzie obłudni i przeszkadza im że druga osoba odnosi sukcesy ale wtedy po prostu trzeba robić swoje i rzetelnie zapracować na swoją pensję która zawsze wypłacana jest na czas i to jest bardzo ważne! Ludzie ! szanujcie to co macie bo praca to konieczność; jej brak jest cierpieniem, nigdy dobrodziejstwem.
Pracownik Milko !
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-12-17 09:53:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam
pracuję w/w firmie i nie "widzę" aby było tak jak niektórzy piszą:)
wypłata o czasie,uzyskanie urlopu bez problemu, inne wolne też spokojnie można sobie zabukować.
tym co byli "nieudolni" w pracy to nic nigdy nie będzie pasowało, nikt nikogo w ramki nie oprawi,tak jak wszędzie.
zdjecie uzytkownika
Feliks - 2014-12-18 21:29:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam !
Według mnie takich wpisów jak powyżej będzie coraz więcej.
Powód jest prosty ! Firma pozbyła się darmozjadów i aferzystów !
Bo nie płaci się za kombinatorstwo i matactwo ,
lecz za pracę, którą wykonujemy !
Nawiązując do miłej i iście rodzinnej atmosfera chcę
tą drogą złożyć życzenia.
Niech radość i pokój Świąt Bożego Narodzenia towarzyszy Państwu przez cały Nowy Rok. Życzę, aby był to Rok szczęśliwy w osobiste doznania, spełnił zamierzenia i dążenia zawodowe oraz by przyniósł wiele satysfakcji z własnych dokonań !
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
kierowca - 2014-12-24 08:34:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czesć
pracowałem w Milko jako kierowca i to co piszecie na temat samochodów to jedna wielka bzdura:)
samochody marki Mercedes maja po 2 lata,nie pracuje po poszedłem na Tira, ale flotę mają Ok, oraz kasa zawsze na czas.
Prawda że praca ciężka ale takie życie.

zdjecie uzytkownika
rychu - 2014-12-31 04:09:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba nie ma nigdzie dobrze płatnej pracy i w porządku ogólnie ale lekkiej, takie rzczy na pewno nie idą ze sobą w parze. Ale powiedzcie mi jakie trzeba mieć prafko jazdy żeby móc starać się dostać pracę kierowcy w Milko? czy oczekują czegoś konkkretnego prócz prawka? może książeczki sanepidowskiej?
zdjecie uzytkownika
guru - 2015-01-02 14:05:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja pracuje jako kierowca na zwykłym B,ale książeczkę sanepidu to mam od dawna, to nie jest moja pierwsza praca w spożywce
zdjecie uzytkownika
Klara - 2015-01-09 16:05:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Choć człowiek niejednokrotnie narzeka na pracę, nie może się bez niej obejść !Ten oto cytat dedykuję w szczególności tym , którzy pracowali kiedyś w NASZAJ Firmie ,tak - NASZEJ , bo mimo że jestem zwykłym pracownikiem to uważam że Milko to firma nas wszystkich , którzy pragną uczciwie pracować! Wracając do mojego wątku , dedykuję go tym osobom która psioczyły i narzekały na Firmę do tego stopnia że zwolniły się z niej ( trochę się ich nazbierało ) a teraz przyjęto ich z powrotem mimo tych szykanów ! Ludzie !Nie ma to jak na starych śmieciach !Co ?
Pozdrawiam życiowych rozbitków !
zdjecie uzytkownika
Renatka - 2015-01-14 02:38:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2010-10-27 20:02:46]:
To nieprawda ! Takie fałszywe opinie sieją tylko zwolnieni pracownicy którzy niestety nie byli skupieni na pracy ale na narzekaniu
zdjecie uzytkownika
rudy - 2015-01-29 15:28:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam
ja pracuje w MILKO i sobie chwalę, kasa na czas i to się dzisiaj liczy.
nikt nigdzie w ramki nie oprawi.
pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
facet - 2015-02-24 21:01:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, nie wiem kto pisze te ostatnie opinie, ale prawda jest taka że ta firma to jedna wielka ściema, nie szanuje się ludzi, a kierowcom płaci się najniższą krajową, w dodatku zatrudnili sobie poganiacza, który chamstwem i k...mi pogania pracowników, firma coraz bardziej schodzi na psy, Panu M. dajcie jeszcze bicz do poganiania...
zdjecie uzytkownika
rudoolf - 2015-02-25 11:47:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,mam tam podjąć prace jako kierowca dajcie znać kogo i czego unikać,bo jak w każdej dużej firmie jakaś mę....a się znajdzie.
JAKĄ KASE DAJĄ W RZECZYWISTOŚCI ?
zdjecie uzytkownika
edward - 2015-03-01 21:30:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Pracuje tam jeszcze ten bardzo opiekuńczy pan co odwozi dziewczyny po pracy do domu i rozpierdziela małżeństwa sam chyba baby nie ma palant.
zdjecie uzytkownika
rudoolf - 2015-03-02 18:22:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
I co napisze ktoś wreście co tam się dzieje, mam przyjść w Środę i się wacham
napiszcie co z tą kasą.!
A nie omieszkajcie napicać co do tych co lubią podje...ć aby premie dostać ( o ile dają )
zdjecie uzytkownika
Feliks - 2015-03-06 07:05:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [rudoolf - 2015-03-02 18:22:41]:
Witam ! Mam nadzieję że byłeś w Milko w środę i na własne oczy widziałeś że to normalny zakład pracy gdzie można zarobić na życie . Czasami na złe opinie sami sobie zapracowujemy a potem mamy pretensje do W/g mnie pracuj uczciwie , nie przyciągaj do siebie podżegaczy , dostarczaj towar na czas i dbaj o klienta i wtedy praca będzie Ci przynosić zadowolenie !
zdjecie uzytkownika
Feliks - 2015-03-06 07:21:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [edward - 2015-03-01 21:30:55]:
Witam ! No i znowu mamy problem rozsiewania plotek . Nie da się ukryć że firma Milko nie ma zbyt dobrej lokalizacji jeżeli chodzi o pracowników nie zmotoryzowanych i jeżeli wzajemnie sobie pomagamy w transporcie - to coś złego ? Chyba odwrotnie , jeden drugiemu pomaga, ale dla niektórych to problem z którego trzeba zrobić sensację!Mało tego zmotoryzowane Panie podwożą panów i co ......?Oj ludzie ludzie !
zdjecie uzytkownika
Feliks - 2015-03-06 07:32:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rudoolf - 2015-02-25 11:47:16]:
Najlepiej schować przed całym światem głowę w piasek a winę zwalić na innych ,bo jeżeli w Milko kierowca zarobił w danym miesiącu najniższą krajową ! to znaczy że na tyle zasłużył bo wystarczy trochę własnej inicjatywy zaangażowania , dobrego kontaktu z klientem i odpowiednimi działami a odzwierciedleniem będzie wyższa pensja ! I tyle
zdjecie uzytkownika
rudoolf - 2015-03-06 14:03:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,byłem w środe i się nie dogadałem szefowa proponowała mi 1600zł na ręke
MASAKRA.
Powiedziała że na początku każdy tak ma a że są nawet nowi kierowcy i mają 1500.

Sorki ale ja nie jestem desperatem a do gara żona ma co wsadzić
wspułczuję tam kierowcą z całego serca.

POZDRAWIAM
zdjecie uzytkownika
gucio - 2015-03-06 14:37:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam
pracuję w Milko już parę ładnych lat,dla mnie wszystko jest Ok.kasa na czas i sporo więcej jak 1500 lub 1600zł.
co do pana M.co niby pogania batem na rampie nie mam z nim problemu,a że zwraca uwagę na czystosć samochodu.za to mu plącą.

zdjecie uzytkownika
magdalenka 77 - 2015-03-08 22:56:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [edward - 2015-03-01 21:30:55]:
przyznaję ci rację jest taki kierowca co rozpierdala małżeństwa swoje i cudze ja też głupia byłam ze mnie odwoził i sobie rospierdoliłam swoje małżeństwo i tam już nie pracuje
zdjecie uzytkownika
chanys - 2015-03-11 17:23:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co ma piernik do wiatraka ? Pytam ? Czy szefostwo ma być odpowiedzialne za zachowanie i prowadzenie się swoich pracowników ! To już jest przegięcie !
zdjecie uzytkownika
rasputin - 2015-03-13 15:34:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [chanys - 2015-03-11 17:23:44]:
ahahhahaha ładne podwiezienie :)
jak bys nie dawała to bys męza dalej miała :)
muszę się TAM za trudnić też będe podwoził po pracy:)
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-03-13 21:57:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jako były pracownik tej firmy mogę powiedzieć, że jeżeli chodzi o zarobki to w Milko dobrze zarabiają Ci co uprzejmie donoszą Szefowej i wchodzą jej do tyłka. Ogólnie biurowcy maja nie najgorzej bo niektórzy od 2000-5000 zł, starzy kierowcy też nieźle zarabiają ale młodzi to już się nie przebiją. Najgorzej zarabiają na magazynie chociaż to oni wykonują najcięższą pracę i za najniższą płacę. To jest naprawdę masakra. Jeżeli chodzi o Szefową, bo to ona tam teraz rządzi, to jest to kobieta bez serca i skrupułów. Dla niej liczy się tylko kasa i gratisy od przedstawicieli, ludzie to czarna masa, którą pogardza. Jeżeli zależy Wam na wypłacie na czas i godzicie się na te marne grosze w zamian za szykany, poganianie i lekceważenie, to spoko. Ale są jeszcze firmy gdzie człowiek to brzmi dumnie, czego nie uświadczysz w Milko więc może warto jeszcze poszukać ...
zdjecie uzytkownika
alex - 2015-03-15 19:49:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [chanys - 2015-03-11 17:23:44]:
A co ma piernik do wiatraka ?
Ano ma : mąkę.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: krótka rozmowa, kłamstwa co do zarobków i formy zatrudnienia... pierwszy m-c umowa o dzieło a potem moze umowa o pracę albo zlecenie - wg kaprysu właściciela.
Pytania: obiecują że oddzwonią w konkretnym terminie - obiecanki - cacanki...
zdjecie uzytkownika
koloo - 2015-03-20 19:01:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
PRZECZYTAJCIE KOBITKI UWAŻNIE:
Same jesteście sobie winne szukacie przygód , ja zdaje sobie sprawę że cudze lepiej cieszy ale jak macie ochotę lub parcie na siusiaka to jest taki portal roxa.pl i tam w 100% dyskrecji możecie się pukać do woli za odpowiednią kasę , a nie liczyć na free.
Jak długo pracowałem tam to tylko desperat was podwoził z nie zbyt większą inteligencją niż wy same jesteście.
Wy kobitki myślicie że jak faceta za krocze złapiecie to on już jest wasz,owszem desperat TAK, normalny facet co ma żone to nawet by nie splunoł w waszą strone BO UŁOŻONE ŻYCIE RODZINNE TO JEST NAJWIĘKSZA WARTOŚĆ KAŻDEGO PRAWDZIWEGO FACETA.

pozdrawiam cześć . koloo
zdjecie uzytkownika
iksinski - 2015-04-01 21:15:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
koloo swiete słowa
jest takie powiedzenie.,.,.
tam gdzie się mieszka i pracuje to się siusiakiem nie wojuje:)
dotyczy to pań na równi z panami.
ZERO POSZANOWANIA DLA SIEBIE SAMEGO
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Milko
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Milko?
Zadaj pytanie