brak logo

Milko

Katowice

Opinie o Milko

s? 2016-11-06 12:04
jakie obecnie sa zarobki na magazynie ??
1
zula 2016-11-25 12:44
Nie polecam pracy w Milko, praca jest nudna i monotonna, zero rozwoju jeśli chcesz stać w miejscu lub się cofać to jak najbardziej ta praca jest dla Ciebie.
Z pewnością nie jest to praca dla ludzi ambitnych chcących się rozwijać .
Pracuje tam jedna Pani na zamówieniach, jej ordynarne i prostackie zachowanie może świadczyć o tym,że skończyła jedynie podstawówkę, dziwię się,że szefostwo zatrudnia i trzyma takie osoby.
11
relka 2016-12-05 12:02
Odp. do zula
W 100% potwierdzam komentarz od zula, pozdrawiam
zyta 2016-12-05 14:09

Napisz prawdę jak jest , a nie ściemniaj frajerze.
Od razu widać , że jesteś fałszywym podlizywaczem - MASAKRA !
5
Iksiński 2016-12-16 03:59
Nie było mi pisane pracować tam długo , z czego teraz bardzo się cieszę i w 100 % popieram wpis Zuli .Masakra ! Ta firma zatrudnia niestety ludzi , którzy nie mają nawet minimum kultury osobistej . Chamstwo , przekleństwa i poniżanie innych to niestety norma !
2
Zawiedziona 2017-01-08 20:02
Dziewczyny . Jeżeli szukacie aktualnie pracy gdzie są godne zarobki i normalne godziny pracy to tylko nie Milko ! Praca za najniższą krajową i do tego zawsze w godzinach popołudniowych ,to jest straszne ! Na rano pracuje tam tylko praktycznie jedna osoba która jest wizytówką tej dziwnej firmy , przeklina , obgaduje , podkłada tzw świnie i wychodzi jej to bo utrzymuje się na tej zmianie a reszta , a reszta bidulek nie ma życia prywatnego ! Pracuje się od 12- 20 codziennie , jeżeli chcesz zarobić parę złotówek więcej to i w soboty , niedziele i święta ! Wszędzie tylko nie tu .
2
tola 2017-01-14 20:45
czesc
napisz troszku więcej na temat tej pracy, godziny dla mnie są super
napisz na czym polega ta praca i do kogo się tam zgłosić z cv

tola
rafal1 2017-02-07 14:16
hamska firma o poszanowania dla ludzi......
9
czapeczka 2017-02-07 20:45
a facet "czapeczka" narobił strat w swojej firmie jak z Katowic do Indii, ciekawe na ile zrobi Milko..no właściciele maja to na swoje życzenie..
2
Paulina 2017-03-06 13:29
@tola jakie stanowisko rozważasz dla siebie?
tola 2017-03-10 09:25
na telefonie, pani od przyjmowania zamówień.
Paulina 2017-03-17 13:50
@tola, znalazłam na głównej stronie internetowej firmy zakładkę 'Praca', gdzie można wysłać swoje CV - https://www.milko.com.pl/pl/praca
Nikt 2017-03-31 22:51
Jezeli ktos mysli nad praca w tej firmie to radze sie porządni zastanowic. Chyba ze lubi pracowac za darmo i sie cofac w rozwoju . Kasa marna nie wazne czy to kierowca czy magazynier . Wszyscy jada na tym samym wozku i maja podstawy 1500 netto( i nie ma szans liczyc na wiecej bo szefostwo jest skape) . Zasowaja jak dzikie osly i nic z tego nie maja nawet pozadnej umowy tylko zlecenie. Szefostwo zaczymalo sie w PRL-u i patrzy tylko swojej kieszeni. Ale jak sie chce Merolami rozbijac to tak jest. W firmie nie uswiadczysz milego slowa bo tam nie ma kultury tylko chamstwo i obluda jeden drugiemu dupe obrabia za plecami zwlaszcza ci tam w biurach .Nie dziwota ze Ludzie sie nonstop zwalniaja bo sa traktowani jak psy. Wymagania rosna ale kasa nie. Zal mi tych ludzi bo to fajne osoby ktore wykonuja najgorsza robote. Najlepiej maja osoby w biurze bo tam sa sami samozwanczy kierownicy ktorzy na niczym sie nie znaja i wchodza szefostwu wiadomo gdzie i bez czego. Co do reszty opini to podlaczam sie do innych - sama prawda. Milko za chwile samo sie zamknie bo nikt tam nie bedzie pracowac i ciekawe co szefostwo zrobi? Samo bedzie towar pobierac z magazynu i rozwozic. Czekam na ta chwile.pozdrawiam wszystkich co mieli kontakt z ta chora firma i zycze wam wszystkiego dobrego.
9
Paulina 2017-04-03 12:08
@Nikt, a jakie plusy zauważyłeś pracując w owej firmie?
Nickt 2017-05-09 07:17
Plus to wyplata na czas. I tyle
3
chętny 2017-05-10 08:25
Hey
czy może ktoś naświetlić zatrudnienie/wynagrodzenie dla przedstawiciela handlowego ?
jaka jest rekrutacja ?

chętny
Nickt 2017-05-31 05:52
Podstawą dla PH wynosi 2300 netto
3
Paulina 2017-05-31 11:14
@Nickt czy naprawdę nie zauważyłeś innych plusów pracy w tym miejscu? Co w takim razie zmieniłbyś w Milko? Jakie zmiany byś wprowadził na pierwszym miejscu?
Lila 2017-07-11 21:02
Mówienie prawdy , przy rozmowach kwalifikacyjnych
5
Robert 2017-07-12 17:37
Zgadzam się z Tobą a mógłbym o tym to i owo napisać i pewnie to zrobię,jest to kwestia czasu
Robert 2017-07-12 20:23
Zastanawiałem się co napisać .i
Na pewno dwie rzeczy są chyba prawdą.
1. Właściciele prowadzą ten interes już dłuższy czas i skoro funkcjonuje to znaczy że wiedzą jak to się robi.
2. Z tego co wiem zawsze pieniądze są wypłacane na czas a bynajmniej tak słyszałem.
Mógłbym napisać i wylać różne informacje nie sprawdzone i oczerniać właścicieli ale czy to coś zmieni? Ano nic. Każdy niech sam sobie o Firmie Milko wyrobi zdanie podejmując tam pracę, i sprawdzi co jest prawdą a co tylko oczernianiem właścicieli.
Ja się będę trzymał tych dwóch dla mnie prawd.
1
Nickt 2017-07-14 14:44
Robert Skoro słyszałes to się nie wypowiadaj bo tak tworzą się plotki! Prawda jest taka mało zarabiasz na wejściu 1800 netto jako kierowca czyli mało praca ciężka po 10 godzin ciągle problemy komunikacyjne wypłaty 2200 są ale brutto...
2
coolo 2017-07-15 09:27
2200 brutto no to szału nie ma....
kto pracuje za taką mała kasę za kierowce jak na rynku pracy wolnych stanowisk kierowcy jak od groma
a co do wypowiedzi Roberta, piszesz że słyszałeś że jest tak, to nie jest wiarygodna Twoja wypowiedz.

2
Łysy 2017-07-15 13:22
Pracują ludzie ktorzy mają blisko nie mają innej pracy a zobowiązania finansowe sa, przyzwyczaili się boją się zmian. Pracowałem tam chwilę na tyle długa że mogę się swobodnie wypowiadać na temat Milko. Robert ja myślę że Ty tam pracujesz ciągle.. tylko czemu zmienilea/as płeć?
2
Lilo 2017-07-16 21:51
Pracowałem w Milko krotko jako kierowca i nie polecam tej firmy. Osobiscie stwierdzam ze ta firma skierowana jest na dymanie ludzi . Na rozmowie poinformowano mnie ze kierowca ma 2200 netto na wstepie a po okresie probnym wiecej nawet ok 3000 tysi i umowe o prace, zgodzilem sie. Po pierwszych dniach pracy okazalo sie ze to wszstko nie prawda jedna wielka sciema bo kierowca ma max 1800netto i zlecenie . o umowe musisz sie prosic! Czlowiek zasuwa jak glupi i to czasem nawet po 12 godz. Obecnie pracuje w innej firmie jako kierowca od 8 do 16 na luzie i za odpowiednia kase. Dziwie sie ze ludzie tam pracuja za takie grosze ...
6
Damian 2017-07-18 05:32
Chciałem tam pracować jednak Twój kmentarz otworzył mi oczy
5
nowy 2017-07-22 19:23
mam tam pracować , obiecała mi pani przy rekrutacji 2200 zł netto oraz po 3 miesiącach umowę o prace
to jak tam jest naprawdę ??
1
były pracownik 2017-07-24 16:53
jakie 2200, pracowałem tam 1600 do 1800 netto,zlecenie o umowie to możesz pomarzyć
12 godzin w pracy to norma, jak masz zle wydany towar z magazynu to wielki problem aby ci pokryli stratę, najlepiej abyś sam za niego zapłacił.
nie ma wolnego, musisz się prosić kierownika Marka aby dał zastępstwo ale ogólnie mało daje bo nie ma kierowców.
samochód ładowności 700 kg a ty masz na nim 2 tony.
powiem krótko, nie polecam pracy w tej firmi
5
Lilo 2017-07-24 20:33
W 100% potwierdzam sama prawda .Tylko Jak ja pracowalem nie bylo pana Marka tylko pani Jola czy jakos tak , ktora sie opiekowala kierowcami. Wszyscy na nia narzekaja ze sie nienadaje do tej roboty - jest za miekka dla chlopow. Za to z kim bym nie rozmawial czy to magazyn czy kierowcy kazdy cchwalil pana Marka ktory sie zwolnil . Gosc ponoc byl strasanie ogarniety i odkad go nie ma wszystko sie tam wali. Teraz maja nowych kierownikow ale niedoruwnuja mu nawet do piet. Nie znam faceta ale jak slychac z tej firmy uciekaja dobrzy ludzie co daje do myslenia. Teraz to tam jest lapanka ludzi do pracy. Nie dajcie sie nabrac na kase ktora wam obiecuja bo jej nigdy nie dostaniecie nawet na papierze. Max 1800netto . ludzie zastanowcie sie czy chcecie sie pchac w takie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jak biedy nie macie a do gara jest co wlozyc szukac normalnej pracy a nie tu!!!
Jak ktos chce moge dac namiary na prace w piekarni w zabrzu lub gliwicach.
5
Pracownik 2017-07-24 20:58
Marek był przed Jola teraz nie pracuje już w Milko
3
kierowca 2017-07-28 20:56
hey
jak tam pracujesz to napisz proszę jak tam jest ???
jestem młody, prawie 0 doświadczenia w pracy, ale mam prawko kat.B i pracuje jako kierowca/kurier
chętnie bym zmienił prace
doświadczony pracownik 2017-07-31 20:21
Pracuję już trochę w tej firmie i jak czytam to tutaj , to się tak zastanawiam czy konkurencja kogoś nie opłaca by te brednie tutaj wypisywać , albo może jakiś nawiedzony nierób kiedyś tam zwolniony , mający ciągłe poczucie krzywdy i wciąż sporo wolnego czasu pisze te bzdety .....Ludzie ta firma jest ponad 25 lat na rynku i wciąż dobrze się ma ,a to chyba świadczy , że jest stabilna i warto się w niej zatrudnić , a przynajmniej spróbować by samemu ocenić
1
Pracownik 2017-07-31 23:27
Pracuję w tej firmie , lubię swoją pracę , fajowi są jak dla mnie ludzie tam zatrudnieni ! ( Cymbały są wszędzie , ale jest ich mało )!....... Fajowo by było tak na 100% gdyby nie te zarobki ! I to jest bardzo duży minus - - - ! Żeby wypłata była taka z którą nie ma wstydu przyjść do domu to trzeba niestety mieć dużo , dużo a wręcz bardzo dużo nadgodzin ! A co z rodziną ? Podobno coś za coś ale czy warto ? Kosztem rodziny ? Co z życiem na średnim poziomie ? A co z zabezpieczeniem finansowym na przyszłość ? O tym przy tych zarobkach nie ma mowy ! Niestety a mogło by tam być tak fajowo .
2
Katowiczanin 2017-08-05 14:21
ja tam pracuję od kilku miesięcy i nie wiem jak komu ,ale mi to co obiecano przy przyjęciu to to dostaję ... dla mnie jest OK....
1
Nixson 2017-08-06 17:33
Zauwazylem ze dobre opinie wypisuja tu osoby ktore pracuja w Milko i siedza za biurkiem pierdzac w stolek, udawajace ze cos robia. Niemajace zadnego rozeznania w temacie pracy kierowcy czy magazynu. Gdyby kazdy z nich chodz raz przyszedl na nocke jako kierowca lub magazynier oczy by im sie otworzyly i zobaczyliby co to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za przeproszenie. Ale do tego zapewne nie dojdzie bo to lewusy do potegi mocni w gebie a slabi w czynach nigdy nie pracujacy fizycznie. Oni moze i maja fajna kase bo siedza na miejscu i moga isc do szefowej poszlochac i wysepic jakig grosz. Natomiast magazynierzy i kierowcy to ludzie najgorszego sortu oplacani zalosnie niskim wynagrodzeniem zapewne dla tego ze sa bezproduktywni . umowa zlecenie ,kasa 1600 czy 1800 netto to standard przy pracy po 12 godz nierzadko od pn do soboty. Dla niewtajemniczonych Praca kierowcy to tez praca magazyniera poniewaz towar dostaje sie na paletach , ktory trzeba samemu rozłożyć i ulozyc pod danego klienta wg faktury na ktorej bywa czasem nawet po 150 pozycji a towar rozbity trzeba szukac po paletach . Jest to trudne bo jak sie ma towaru za 9000tys na aucie i 8 palet towaru i 30 punktow jest to trudne. Auta sa notoryczne przeciazone max ladownosc 700kg a z reguly wozi sie po 2000 kg. Dla wiadomosci za przeciazone auto placi kierowca nie firma podczas kontroli a te sa dosc czeste . A jeszcze jedno kierowca przychodzi wczesniej do pracy niezadko 3 godz zeby towar rozlozyc ten czas jest nieplatny, liczy sie czas od wyjazdu za brame i wjazdu na firme a nie przyjscie do pracy. Tak dla wiadomosci . za braki towaru odpowiada kierowca bo na magazynie nigdy sie nie myla . Wiec co niektorzy niech nie pisza. ze konkurencja oplaca by pisac zle na temat Milko, poprostu kazdy chce zarobic a nie zajechac sie na smierc. Niestety firma sama zapracowala sobie na taka zla opinie oszukujac ludzi na kazdym kroku zwalniajac bez powodu bo ktos za duzo powiedzial. Dlatego jest tam taka rotacja i ciagla nagonka na kierowcow ktorzy przychodza na probe i juz nie wracaja. Kto nie wierzy zapraszam sam sie przekona.
6
Nowy 2017-08-06 17:35
To ja podziekuje za taka prace. Dzieki Nixson.
2
Zal pl 2017-08-06 21:17
Taaaaaak to jest Polska. Czlowiek zasuwa za psie pieniadze a szefostwo sie ozłaca. Zal pl.
Kto tam pracuje za taka kase? Desperaci?
2
Kriss 2017-08-09 21:42
Ludzie to jak tam jest naprawde? Jest tyle opini ze trudno zdecydowac. Jestem zainteresowany praca jako kierowca, fakt nie posiadam duzego doswiadczenia , ale checi do pracy sa . No i jak tam z ta kasa wreszcie? Oplaca sie? Jaka umowa itd? Prosze o prawde a nie bujdy. Mam trudna sytuacje a kasa potrzebna.
Nickt 2017-08-11 18:56
Napisze Ci szczerze znajdź inna prace, tej jest duzo. Obiecana zostanie Ci w Milko góra złota ale pamiętaj w Oświęcimiu mówili Ludziom że idą sie kąpać... jak było wiesz.

Praca kierowcy jest trudna i niewdzięczna odpowiadasz za braki no i przed klientem za daty i czas dostawy, będziesz pierwsza osoba na którą klient wyleje swoje zale. Powyżej masz opinie byłego kierowcy który opisał to świetnie.
5
Dj 600V 2017-08-11 21:05
Witam wszystkich użytkowników tego ciekawego fora. Dawno mnie tu nie bylo i widzę ze ubylo kilka postów ale i tez przybyly nowe bardzo intrygujace opinie. Moj wpis zostal usuniety ,To znak ze ktos w Milko czyta i usuwa posty tuszujac tym samym zla opinie o samym sobie. Z opini wynika ze tam nic sie nie zmienilo dalej oszustwa i zlote gory ktorych nie widac hehe.
P.s
Czytajcie posty tak szybko sa usuwane hehehehe

Pozdro 600
4
Robert 2017-08-23 21:56
A w którym momencie się robią plotki.
Nikomu nie zaglądam do kieszeni i nie wiem kto ile zarabia , ale kasę miałem na czas.
Robert 2017-08-23 21:59
Na całe szczęście już tam nie pracuję.
yorg 2017-08-30 18:45
Jednym słowem syf kiła mogiła pracowałem tam chwilę nie polecam
Paulina 2017-09-04 14:54
@yorg dlaczego nie polecasz? Powiesz coś więcej? Co najbardziej nie podobało Ci się pracując w firmie Milko? Pozostawiając komentarze o firmie pomagacie tym osobom, które zastanawiają się nad podjęciem pracy.
były P.H. w milko 2017-09-09 10:35
Witam
Ja Ci odpowiem Paulina dlaczego ?
Pracowałem "tam" krótko tego lata jako przedstawiciel handlowy, co innego obiecywano przy przyjęciu a co innego było:
- codzienne dowożenie towaru dla klientów, bo albo pani co przyjmowała zamówienie je pokręciła albo magazyn nie wydał tego co potrzeba albo wcale nie wydał.
- brak oferty handlowej, o wszystko musiałeś się prosić innych
Przepracowałem miesiąc i dalej zlecenie, o umowie pracy to mogłem zapomnieć.
Jest tam paru że tak napisze "starych" pracowników co robią zawsze na złość młodym wiekiem i stażem aby sami byli nietykalni.
Donoszenie i szkalowanie innych do szefostwa firmy jest u nich codziennością aby tym sposobem zamaskować swoje nieróbstwo lub niedołęstwo zawodowe.
No i zarobki, 1800 lub 2000 netto na zleceniu, o prowizji handlowej tak jak jest w wielu innych firmach to możesz zapomnieć.

było P.H. w milko
3
zuzu 2017-09-15 11:10
nie wiem dokładnię ,bo nie każdy robi to samo ale z tego co mówią osoby to najmniej za 8 godz plus trochę nadgodzin wydawka towaru to powyżej 2400 na rękę . Wypłaty są na czas ,Nikt się raczej na to nie skarży . Wiem ze niktórzy wychodzą więcej ,słyszałem powyżej 3tys na reke.Nie jest zle.
1
zuza 2017-09-15 11:18
Nie zgadzam się z tą opinią ,chyba mają ponad 100 osob ,to krzywdzi tych ludzi a pracują tam ludzie latami ,jest problem nieraz z nowymi,chcą więcej zarabiac jak starzy a z robotą -róznie .Płacą na czas .
Ogólnie spoko.
1
zuza 2017-09-15 11:37
Nie zgadzam się z tą opinią ,chyba mają ponad 100 osob ,to krzywdzi tych ludzi a pracują tam ludzie latami ,jest problem nieraz z nowymi,chcą więcej zarabiac jak starzy a z robotą -róznie .Płacą na czas .
Ogólnie spoko.
Megalodon 2017-10-10 13:29
Niezle bujdy cisniesz , gdybym tam nie pracowala moze bym uwierzyla . Magazynier ma ok 1600/1800 zl a zapiernicza w nienormowanym czasie bo nigdy nie ma ludzi, kierowcy podobnie, handlowiec niewiele wiecej, no i umowa zlecenie. O umowie o prace mozna zapomniec - osobiscie szefowa mi powiedziala ze niektorzy wogole nie daja umowy wiec mam nie wybrzydzac , po.niedlugim czasie mnie zwolnila bez niczego
bo ktos powiedzial ze nic nie robie.tacy tam dobrzy ludzie sa . Ale mniejsza bylo minelo nie polecam szkoda czasu i nerwow o zdrowiu nie wspomne. 3000 maja ale nieroby w biurach ktore ciagle chodza do szefowej donoszac na innych , tym samym mowiac nieprawdę , jak to nie pomaga to rzucaja klody pod nogi . Jak dla mnie tym sposobem odwaracja uwage szefowej od swojego nierubstwa i niezaradnosci. Tyle w temacie
3
Donia 2017-10-13 19:53
Zgadzam się w 100% tez tam pracowałam i oprócz wypłaty w terminie to nie bylo nic więcej pozytywnego. Ludzie fałszywi, obłudni .Nikomu nie polecam tam pracy.
1
Zostaw swoją opinię o Milko - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Milko