Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Milko

Pracowałeś w firmie Milko i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Feliks - 2015-03-06 07:05:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [rudoolf - 2015-03-02 18:22:41]:
Witam ! Mam nadzieję że byłeś w Milko w środę i na własne oczy widziałeś że to normalny zakład pracy gdzie można zarobić na życie . Czasami na złe opinie sami sobie zapracowujemy a potem mamy pretensje do W/g mnie pracuj uczciwie , nie przyciągaj do siebie podżegaczy , dostarczaj towar na czas i dbaj o klienta i wtedy praca będzie Ci przynosić zadowolenie !
zdjecie uzytkownika
Feliks - 2015-03-06 07:21:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [edward - 2015-03-01 21:30:55]:
Witam ! No i znowu mamy problem rozsiewania plotek . Nie da się ukryć że firma Milko nie ma zbyt dobrej lokalizacji jeżeli chodzi o pracowników nie zmotoryzowanych i jeżeli wzajemnie sobie pomagamy w transporcie - to coś złego ? Chyba odwrotnie , jeden drugiemu pomaga, ale dla niektórych to problem z którego trzeba zrobić sensację!Mało tego zmotoryzowane Panie podwożą panów i co ......?Oj ludzie ludzie !
zdjecie uzytkownika
Feliks - 2015-03-06 07:32:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rudoolf - 2015-02-25 11:47:16]:
Najlepiej schować przed całym światem głowę w piasek a winę zwalić na innych ,bo jeżeli w Milko kierowca zarobił w danym miesiącu najniższą krajową ! to znaczy że na tyle zasłużył bo wystarczy trochę własnej inicjatywy zaangażowania , dobrego kontaktu z klientem i odpowiednimi działami a odzwierciedleniem będzie wyższa pensja ! I tyle
zdjecie uzytkownika
rudoolf - 2015-03-06 14:03:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,byłem w środe i się nie dogadałem szefowa proponowała mi 1600zł na ręke
MASAKRA.
Powiedziała że na początku każdy tak ma a że są nawet nowi kierowcy i mają 1500.

Sorki ale ja nie jestem desperatem a do gara żona ma co wsadzić
wspułczuję tam kierowcą z całego serca.

POZDRAWIAM
zdjecie uzytkownika
gucio - 2015-03-06 14:37:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam
pracuję w Milko już parę ładnych lat,dla mnie wszystko jest Ok.kasa na czas i sporo więcej jak 1500 lub 1600zł.
co do pana M.co niby pogania batem na rampie nie mam z nim problemu,a że zwraca uwagę na czystosć samochodu.za to mu plącą.

zdjecie uzytkownika
magdalenka 77 - 2015-03-08 22:56:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [edward - 2015-03-01 21:30:55]:
przyznaję ci rację jest taki kierowca co rozpierdala małżeństwa swoje i cudze ja też głupia byłam ze mnie odwoził i sobie rospierdoliłam swoje małżeństwo i tam już nie pracuje
zdjecie uzytkownika
chanys - 2015-03-11 17:23:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co ma piernik do wiatraka ? Pytam ? Czy szefostwo ma być odpowiedzialne za zachowanie i prowadzenie się swoich pracowników ! To już jest przegięcie !
zdjecie uzytkownika
rasputin - 2015-03-13 15:34:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [chanys - 2015-03-11 17:23:44]:
ahahhahaha ładne podwiezienie :)
jak bys nie dawała to bys męza dalej miała :)
muszę się TAM za trudnić też będe podwoził po pracy:)
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-03-13 21:57:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jako były pracownik tej firmy mogę powiedzieć, że jeżeli chodzi o zarobki to w Milko dobrze zarabiają Ci co uprzejmie donoszą Szefowej i wchodzą jej do tyłka. Ogólnie biurowcy maja nie najgorzej bo niektórzy od 2000-5000 zł, starzy kierowcy też nieźle zarabiają ale młodzi to już się nie przebiją. Najgorzej zarabiają na magazynie chociaż to oni wykonują najcięższą pracę i za najniższą płacę. To jest naprawdę masakra. Jeżeli chodzi o Szefową, bo to ona tam teraz rządzi, to jest to kobieta bez serca i skrupułów. Dla niej liczy się tylko kasa i gratisy od przedstawicieli, ludzie to czarna masa, którą pogardza. Jeżeli zależy Wam na wypłacie na czas i godzicie się na te marne grosze w zamian za szykany, poganianie i lekceważenie, to spoko. Ale są jeszcze firmy gdzie człowiek to brzmi dumnie, czego nie uświadczysz w Milko więc może warto jeszcze poszukać ...
zdjecie uzytkownika
alex - 2015-03-15 19:49:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [chanys - 2015-03-11 17:23:44]:
A co ma piernik do wiatraka ?
Ano ma : mąkę.
zdjecie uzytkownika
koloo - 2015-03-20 19:01:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
PRZECZYTAJCIE KOBITKI UWAŻNIE:
Same jesteście sobie winne szukacie przygód , ja zdaje sobie sprawę że cudze lepiej cieszy ale jak macie ochotę lub parcie na siusiaka to jest taki portal roxa.pl i tam w 100% dyskrecji możecie się pukać do woli za odpowiednią kasę , a nie liczyć na free.
Jak długo pracowałem tam to tylko desperat was podwoził z nie zbyt większą inteligencją niż wy same jesteście.
Wy kobitki myślicie że jak faceta za krocze złapiecie to on już jest wasz,owszem desperat TAK, normalny facet co ma żone to nawet by nie splunoł w waszą strone BO UŁOŻONE ŻYCIE RODZINNE TO JEST NAJWIĘKSZA WARTOŚĆ KAŻDEGO PRAWDZIWEGO FACETA.

pozdrawiam cześć . koloo
zdjecie uzytkownika
iksinski - 2015-04-01 21:15:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
koloo swiete słowa
jest takie powiedzenie.,.,.
tam gdzie się mieszka i pracuje to się siusiakiem nie wojuje:)
dotyczy to pań na równi z panami.
ZERO POSZANOWANIA DLA SIEBIE SAMEGO
zdjecie uzytkownika
PH - 2015-05-15 18:28:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.
Ktoś coś wie na temat pracy przedstawiciela handlowego? Jakieś wynagrodzenie podstawowe, premie, auto? Proszę o konkrety.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
były PH - 2015-05-16 11:38:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PH - 2015-05-15 18:28:53]:
Siemka ,jak chcesz chodzić bez forsy to daj cv,
a jak nie masz bidy to szukaj dalej i nie myśl o pracy w tej powalonej firmie.
Popracujesz miesiąc-dwa -trzy-i nara,i dostaniesz więcej opier....l niz własna matka na ciebie ryczała.
zdjecie uzytkownika
PH - 2015-05-18 10:27:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzięki za przestrogę. A cos z konkretów?
zdjecie uzytkownika
olo - 2015-05-26 10:28:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a konkretów brak!!!!!!, pracuje jako P.H. kasa w terminie i troszku więcej jak dwa kółeczka.Co do samochodu, mam do dyspozycji fiata panda,minusem jest to że zostawiam i odbieram .

pozdrawiam P.H.
zdjecie uzytkownika
olo - 2015-05-26 13:22:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
guzik prawda PH dostaje 1600 i więcej zje...by a kolega NIBY ph to chyba starą p.....a
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-06-11 15:55:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam nikomu nigdy nie można skończyć trasy w 8h zwłaszcza trasy 41 na której brakuje kierowców bo każdy nowy po tej trasie już się nie pokazuje w pracy. Ktoś kto dopiero poznaje towar itp z trasy wraca po nawet 18h co jest chore. Osoba która zna towar i wszystko wyrobi się w jakieś 9-12h zależy od ilości sklepów. Wypłaty są śmiechu warte nic dziwnego że co raz więcej sie zwalnia. Ja już po tygodniu zrezygnowałem jak przyjeżdzałem po 10h czy nawet i 18 bo nie dało się szybciej wyrobić trasy. Dobrze mają tylko ci którzy pracują tam kilka lat i jeźdzą koło [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to i 30 sklepów da się zrobić w 7h ale nie trasy gdzie się robi po 350-480km a ze sklepu do sklepu jest nawet 30km dajcie spokój ludzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] itp. Auto samemu trzeba ładować na firmie być 1-2 w nocuy żeby zdążyć się załadować i o 3 wyjechać i być wszędzie na czas co i tak jest mało pradopodbne dla początkującego. Ogólnie nie polecam tej fimry i w każdy sklepie zjebka za braki towaru albo inne rzeczy
zdjecie uzytkownika
były kierowca - 2015-06-14 21:05:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
cześć pisze jako były kierowca bo już mi nic do tej firmy !!! błagam praca w nocy wygląda tak , że jeden zapie......la a drugi stoi cały czas przy komputerze i romansuje kto pracuje to oczywiście wie z kim... zamiast sprawdzać palety !! kierowcy zamiast układać towar to ciągle latają , że tego brakuje , tamtego brakuje a kontrola zamiast patrzeć roboty to myśli o niebieskich migdałach. Pani szefowo może by w końcu wypadało jakoś zareagować bo to co się wyrabia w pani właśnie firmie to już przechodzi ludzkie pojęcie. I niech się pani nie dziwi że ludzie się zwalnają - mają dość firmy w której są traktowani jak ŚMIECI bo inaczej nie można tego nazwać!!
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-06-18 12:13:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gorąco polecam zawód kosmetyczki, super praca, bardzo przyjemna, można dobrze zarobić. Otworzyłam własny gabinet kosmetyczny w Śródmieściu – zapotrzebowanie jest ogromne i biznes idzie nieźle. Zawodu nauczyłam się w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl. Gowork miał ciekawą ofertę, poza tym bardzo tanio, pracownie też w pełni wyposażone, jest na czym się uczyć. Ciekawe zajęcia dodatkowe, konkursy kosmetyczne, targi kosmetyczne. Polecam ponieważ podchodzą do tego profesjonalnie.
zdjecie uzytkownika
goguś - 2015-06-18 12:14:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam
panie kierowca co pracujesz po 18 godzin, tam "ktoś" przed tobą na pewno jezdził i nie wierze że po tyle godzin.
jesteś może nie zorganizowany, mało pojętny i tutaj placzesz.
prawda jest taka ze mając prawko kategorii B nie każdy jest kierowcą zawodowym, Ty jesteś tego najlepszym przykładem.

pozdrawiam kierowca
zdjecie uzytkownika
ktoś tam - 2015-06-23 11:53:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Panie "zawodowy powyżej" 1.5 roku jeździłem busem w międzynarodówce mam doświadczenie większe niż pewnie ty chodź jestem dużo młodszy to 1500km w ciągu dnia dla mnie to żaden problem. Mało tego jeździłem w tej firmie z kierowcą który tam pracuje 9 lat i też nie dało szybciej się przyjechać niż po 10h więc trzeba być idiotą na co jestes największym przykładem żeby za 1600zł pracować w takim trybie + użerać się ze sprzedawcami sklepów którzy zbytnio nastawieni do milko nie są zwłaszcza na trasie 41.Zachwalają pracę tylko ci którzy podlizują się szefowej a każdy inny na rampie tylko gada że ma dość i że głupote człowiek zrobił że chce tam pracować. A ci co tak wielce zachwalają tę pracą to ci którzy maja po 30 sklepów koło [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co 2km sklep więc się da zjechać nawet i po 7h ale nie taka trasa 36 czy 41 gdzie trzeba zrobić ponad 300km. Także panie szanowny kierowco od doświadczenia na B zastanów się co piszesz bo kategoria w prawach jazdy nie świadczy o doświadczeniu można mieć B 10 lat i zrobić przez 10 lat 10tyś km co doświadczeniem jest znikomym a można mieć B przez 3 lata i na rok robić po 80tyś km tak jak w transporcie. Pozdrawiam jeleni pracujących w tych warunkach za te grosze. Żaden nowy tam pracować nie będzie za te kase w tych warunkach bo ta praca to kpnina za taką stawkę. W międzynarodówce człowiek mniej sie narobi a więcej zarobi niż tu jeżdząc po miejscu robiąc za 5 i zarabia grosze. Odnośnie kierowcy powyżej pojeździj na trasie 41 i 36 zmierzymy ci czas to zobaczymy czy będziesz taki mądry
zdjecie uzytkownika
koolo - 2015-07-02 15:57:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siemanko ludziska,przypadkowo wlazłem na to forum a napisze TAK
Brakuje kierowców dzwonią i proszą o powrót ja pracowałem trzy miesiące i przenigdy bym nie powrócil do tej powalonej firmy.a trasa 41 ( kolega ma racje najgorsza )A ci co dalej tam pracują to niech dalej fr.........two tam robi i niech nie opisuje super PRACY ,bo żeście powybierali najlepsze sklepy i sami robicie zament z trasami CYSTE ciu.......e.

nara
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-07-07 10:04:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam
mam pytanko?
szukam pracy już pół roku a ONi cały czas poszukują ??
do kogo się tam zgłosić osobiście aby dostać prace za kierowce??
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: krótka rozmowa, kłamstwa co do zarobków i formy zatrudnienia... pierwszy m-c umowa o dzieło a potem moze umowa o pracę albo zlecenie - wg kaprysu właściciela.
Pytania: obiecują że oddzwonią w konkretnym terminie - obiecanki - cacanki...
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-07-08 10:09:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poszłam troszkę dalej i najpierw skończyłam asystentkę stomatologiczną a teraz jestem na etapie Higienistki stomatologicznej. Szkoła umożliwiła mi dalsze podnoszenie kwalifikacji. Aktualnie pracuje w zawodzie asystentki stomatologicznej – zarabiam nieźle, ale po ukończeniu kierunku moje zarobki powinny wzrosnąć do ok 3.000 zł – jak dla mnie warto. Poza tym fajne promocje, sale wykładowe, i bardzo pomocni nauczyciele. Dodatkowe szkolenia w ramach zajęć bardzo przydatne w obecnej pracy. Polecam warto się zapisać , zdać egzamin i mieć pewną pracę www.szkoly.gowork.pl
zdjecie uzytkownika
szef - 2015-07-08 10:10:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowy - 2015-07-07 10:04:29]:
Do babci klozetowej......
zdjecie uzytkownika
fail - 2015-08-30 19:17:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Mówiąc o tej firmie i pracy tutaj na pewno nie można nie wspomnieć o atmosferze , która tu panuje. Na pewno jest ona dużym plusem dla osób , które zostały świeżo przyjęte. Łatwo się zasymilować. Może z osobami będącymi wyżej w hierarchi Milko nie jest już aż tak przyjemnie, ale to chyba standard w firmach
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Milko

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Milko?
Zadaj pytanie
alert