brak logo

Winiarnia Bartex

Nowy Tomyśl

Opinie o Winiarnia Bartex

Anonim 2013-08-10 07:15:05
Czy w Winiarnia Bartex Nowy Tomyśl da się normalnie zjeść/iść do toalety?
T.K.D.M. 2013-08-15 07:46:36
Witam. Po 1, odradzam wszystkim w tej foirmie,podejmowania jakiej kolwiek pracy. Czy to ma byc .ph. czy magazynier,kierowca. Tam tylko dorobisz sie garba i nic wiecej. Kierowcy potrancaja za przepal. Ph za kilometry prywatne a magazynierom za stluczki. Polityka tej firmy jest do bani. Adyrekcja niepowiem do czego. Na czele z (usunięte przez administratora). W oddzialach istny syf. I ubustwo. Tam nikt niewnika o pracownikow nie ten. to bedzie drugi i tyle.wspulczuje tym pracujacym tam.
A zwlaszcza dla Bialegostoku.tam to dopiero.magazynier-kierowc a w jednym.za marne podstawe. Pozdrawiam
1
kama 2013-08-20 07:52:21
widzę, że atmosfera pracy jak i sama praca ponura... czy chociaż jest tam umowa o pracę na w/w stanowiskach?
2013-08-27 15:13:42
MAM PYTANIE GDZIE MIEŚCI SIĘ MAGAZYN TEJ FIRMY?
anonim 2013-08-27 21:29:11
na jaką umowę zatrudniaja w Winiarni Bartex? nie mam własnej dzialalności gospodarczej, czy to jest wymóg na ph?
magazyn 2013-11-07 20:32:22
BARTEX RULES!!! PRACOWNIK SIĘ NIE LICZY. NIE MA LUDZI NIEZASTĄPIONYCH. NA TWOJE MIEJSCE JEST 5 INNYCH
3
Tomek 2013-12-05 09:18:54
Ludzie odradzam pracy ,Pracowalem przez jakis czas jako magazynier w warszawie,Totalna porazka obiecuja 2000zl na reke tak jest ale odpowiadasz a caly magazyn za towar itd ,zbijesz placisz na umowie 1600 brutto + premia uznaniowa i wychodzi 2tys do reki,Temperatura na magazynie 3 stopnie.Totalna porazka,Magazynierzy co chwile sie zmieniaja nikt tu dlugo nie wytrzyma.Odradzam wszystkim kierownik to istne dno rob tamto tamto.Premia uznaniowa jest za zlozone litry.Praca ciezka fizycznie
1
Marek 2014-01-08 06:59:45
No nawet na Zetce się z tego wczoraj śmiali.Dziewcze opiło się pewnie Bartexowych win i nagrało piosenkę.DNO.Zamiast ją sponsorować i popierać dziadostwo ile można by zrobić pożytecznych rzeczy.A tak WIOCHA!!.
1
TakiTamKtoś 2014-01-09 17:09:33
Zamiast sponsorować swoje produkty sponsorują (usunięte przez administratora)która ma kasy jak lodu.
Ciekawy jestem jaki jest skok sprzedaży od czasu rozpoczęcia Sponsoringu tej gwiaździ. Pozdrawiam.
1
krzyś 2014-02-12 15:58:09
Wiecie, sponsoring znanych, czy medialnych ludzi to najlepsza forma reklamy, jestem pewien, ze skok sprzedazy winiarni bartex był zauwazalny.
1
koniu 2014-03-20 14:44:42
Odradzam jechać na rozmowę szkoda czasu i tak po miesiącu zrezygnujesz jeżeli cię przyjmą kiepskie zarobki chyba ,że nie traktujesz firmy jako twój główny dochód bo zapracujesz na ZUS ,podatek ,a żonie oddasz 700 zł na rękę.Plany wyrabiałem po 60% ale ciężko wyrobić więcej jeżeli sprzedajemy nasze produkty do innych hurtów i mają często niższe ceny niż my.
3
zdołowany 2014-06-04 21:10:19
Cyrk na kółkach, w centrali ( usunięte przez administratora )a na oddziałach jeszcze gorzej, ulubione słowo przodujące w firmie to "obciążenie", niech prezesi sami siebie obciążają za taki zarząd jaki tam sprawują. Szkoda ludzi na oddziałach którzy pracują za marne grosze, napieprzają nadgodziny ale i tak nie mogą ich sobie wpisać w karcie godzin, no bo przecież godziny pracy są stałe, a nadgodzin nie wypłacają tylko ew. trzeba odbierać, tylko kiedy jak w większosci ludzie od rana do nocy są w trasie..jakieś jaja, że im się jeszcze sanepid i PIP do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie dobrał...ale sądzę, że to kwestia czasu. Szkoda pana B. który potrafił zarządzać firmą i nikt nie narzekał. Przykro patrzeć jak ludzie sie starają a i tak dostają po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdołowany 2014-06-04 21:13:59
zapomniałem dodać o fakcie, że jaja na magazynach wychodzą głownie z centrali, gdzie są robione przekręty w systemie i później na oddziałach niewinni ludzie którzy mają za najniższa krajowa odpowiedzialnosc materialaną muszą placic grube pieniadze za czyjeś z centrali czarne interesy.
ghi 2014-06-05 09:40:39
Byłem,pracowałem, odradzam każdemu , co tu piszą negatywnego to czysta prawda
przyjmują do Winiarni? 2014-06-05 13:18:19
@zdołowany, ale to nie mozna sie postawic.? rozumiem ze fizoli jest duzo, mozna w grupie pokazac szefom Bartexu czy nie?
wielebny78 2014-06-29 14:28:43
najleprzy odział jest w szczecinie fakturzystka musi w pampersie pracować bo niema kibla jak magazynier wyjeżdża
przyjmują do Winiarni? 2014-06-30 08:40:09
przecież żeby wyjść za potrzebą to potrzeba maksymalnie nie wiem 5 minut. Czy ta fakturzystka faktycznie tak pracuje cały czas czy tak tylko przesadzileś żeby pokazać, że nie podoba Ci się sytuacja w firmie?
maximus 2014-07-07 17:23:09
Nie ma znaczenia ile minut trwa ta potrzeba, kiedy magazynier wyjeżdża z towarem rano i wraca popołudniu, to w tym czasie dostępu do kibelka nie ma, jaka firma takie warunki pracy, no chyba że w wiaderko:)
nie rozumiem 2014-09-15 15:21:13
nie orzuimem o co chodzi z tym magazynierem. mnie interesuje praca przedstawiciela handlowego, a wiem, że w takiej branży to takie stanowisko jest dobrzxe płatne i bardzo potrzebne. Jesteście w stanie mi to potwierdzić na temat moich podejrzeń ? Chciałbym zmienić branżę i dlatego się tym tak mocno interesuje. pomózcie
maximus 2014-09-15 20:49:35
Dobrze płatne, to jest ale nie w tej firmie, a świadczy o tym rotacja na stanowiskach PH i nie tylko; musisz mieć działalność gospodarczą; jak klient, któremu sprzedałeś towar nie płaci, to Ty też na tym nie zarabiasz. Wiadomo pracować trzeba wszędzie, ale tutaj z zarobkami jest naprawdę kiepsko, lepiej poszukaj pracy u konkurencji, gdzie jest większa stabilizacja zatrudnienia.
1
no coz 2014-09-29 23:55:47
niestety ostatnio z tego co widze to jest czesta praktyka w polsce z ta dzialalnoscia i tak szczerze, ni do konca to rozumiem. chociaz wiadomo jak klient nie placi to ktos za to musi odpowiadac. szkoda ze wszystko jest na barkach przedstawicieli handlowych ale coz ... taka branza chyba nie ma co sie temu rpzeciwstawiac.
winna jola 2015-01-02 12:02:20
a w tej winiarni to kochani forumowicze jakie obecnie można dorwać stanowiska do pracy i ewentualnie czy kogokolwiek teraz przyjmują i są jakieś rekrutacje? bo braqnża wydaje mi się bardzo ciekawa a ja również z moim wykształceniem gastronomiczno - marketingowym mogłabym sporo wnieść do takiego biznesu. załapię się
pomorzanin 2015-01-12 22:29:46
Kochana Jolu w tej winiarni to tylko i wyłącznie poszukują na stanowiska parobka.
radek 2015-01-22 12:53:00
naprawde wydaje mi się, że mocno przesadzacie i wyolbrzymiacie z tym stanowiskiem parobka.. to nie jest średniowiecze, gdzie się robiło za szklankę wody i bułkę, tylko sa jednak jakieś prawa pracy, regulaminy i zarządzenia, których jednak pracodawca musi sie trzymać, bo inaczej byłaby chyba anarchia nie sądzicie?
1
jmd 2015-01-22 18:52:07
Tudzież na stanowiska zoologiczne np.JELENIA!!!
pomorzanin 2015-01-27 19:52:53
Drogi Radosławie, oczywiście, że są pewne zasady których należy przestrzegać,ale to powinno działać w obydwie strony. Uważam, że pracodawca powinien przestrzegać podstawowych zasad ujętych w kodeksie pracy, a tutaj tego nie ma niestety. Nikt nie będzie poważnie traktował takiego pracodawcy, jeżeli nie jest w porządku do pracownika, ludzie po prostu z takiej firmy uciekną a w podzięce za pracę jeszcze nakradną, rozbiją auto, narobią manka i przysporzą innych przykrych problemów... co też oczywiście nie jest podejściem godnym pochwały. Niestety, za takie stawki jakie proponuje bartex, nie można oczekiwać, że zatrudnią się osoby lojalne, profesjonalne, z doświadczeniem i wykształceniem, z pewnym poziomem kultury osobistej, bo dobrego kandydata szkoda zatrudniać...
1
Fnatic 2015-05-27 12:39:10
Witam, witam umowilem sie na rozmowe w sprawie PH Białystok w tej firmie. Moze ktos cos powiedziec jakie teraz tam panuja warunki, czy nadal tylko garba mozna sie dorobic? chodzi mi o oddzial białystok
PNT 2015-06-03 11:19:57
Czy na Paproci całą kadrę wymieniają? Bo w miejscowym brukowcu ogłoszenia o prace dla kierowników, laborantów, księgowych, mechaników, elektryków i szarych roboli. Może się siarą zatruli?
monto 2015-06-30 13:18:20
Dziwna sprawa, faktycznie wygląda to tak, jakby poszukiwali co najmniej na połowe stanowisk. Ciekawi mnie co jest dokładnie powodem, bo może to oznaka rotacji i ludzie powoli odchodza z firmy, to zatrudniają, póki nowi mają się od kogo uczyć. Ewentualnie powody są inne, tylko nic mi na mysl nie przychodzi jak problemy finansowe.
Zxcv 2015-06-30 21:52:33
Nie doszukuj się nie wiadomo czego. Nie rób niepotrzebnych sensacji. Firma ma się dobrze.
gti 2015-06-30 21:58:26
No prawda! SZCZEGÓLNIE WŁAŚCICIELE I PRZYDUPASY, bo cała reszta NIEKONIECZNIE!!!!! hehehe
Ewka123 2015-08-27 17:16:07
mój mąż tu pracuje, nie jest łatwo, ale niektóre opinie o pracy parobka czy jelenia mocno przegięte, wszędzie kierownictwo ma się dobrze, czy to winiarnia czy kwiaciarnia... prywata kochani, prywata, co nie zmienia faktu, że wypłata jest na czas bez zmartwień co włożę jutro dzieciom do garnka, zgadzam się z @Zxcv póki co firma serio ma się dobrze (oby jak najdłużej!).
Lolek 2015-09-04 17:06:18
istny bałagan, brud smród i ubustwo...
Wyzysk na Agentach (niby przedstawicielach)
Mnbv 2015-09-09 16:36:03
Chyba u ciebie na wyspie.
agent 007 2015-09-12 13:44:28
nie zarobisz a dołożysz, nie bedziesz ich pracownikiem tylko agentem.
dno i jeszcze raz dno. przestrzegam KAŻDEGO przed tą firmą...
ja 2015-09-13 16:35:07
Firma jest bardzo w porządku w obec pracowników, wynagrodzenie w terminie, zapewnia nowoczesne narzędzia pracy, miła atmosfera, dobre, rozpoznawalne na rynku produkty, szeroki asortyment, reklamy, promocje, trzeba tylko mieć chęć do działania ale jak wszędzie.
hak 2015-09-26 23:25:08
I widzę, że po raz kolejny sprawdza się zdanie, że ile osób.. tyle opinii. Chyba nie da się wszystkim dogodzić. Bawi mnie trochę nazwa pracownika jako agent, bo to jest pewnie najzwyklejszy w świecie przedstawiciel handlowy. Ciekawe, ile taki ph może w tej Winiarni zarobić, może mnie ktoś doinformować..
Pomorzanin 2015-10-01 20:21:12
Jeżeli Twoim zdaniem, chiński telefon z biedronki ala "smartfon" z zawieszającym się systemem i katalog papierowy to nowoczesne narzędzia pracy to do Bartexu nadajesz się jak najbardziej ;)
Pomorzanin 2015-10-01 20:25:08
Wrocław, Kraków - najlepiej opłacalne, najlepiej prosperujące pod względem logistyki. Brak problemów z dostawami. Reszta pozostawia wiele do życzenia. Jeśli jesteś na dużym zusie, to do pozostałych się nawet nie pakuj.
Ja 2015-10-02 19:17:32
Chyba pracujemy w różnych firmach.
A co chcesz od katalogu? Jest i w formie papierowej a nawet można powiedzieć bardziej książkowej- bo nie w formie "g*wnianej " gazetki, i w formie elektronicznej. Bardzo ładne plakaty i multimedialne prezentacje też są.

tici 2015-10-27 16:30:44
Witajcie wszyscy. Atmosfera jest dla mnie najważniejszą cecha przyszłej pracy. O tej firmie różne słuchy mnie dochodziły w tym temacie , ale mam nadzieję , że te pozytywne opinie są tymi bliższymi prawdy. Co do katalogu to uważam , że jest bardzo ładny, także nie wiem po co te kłótnie. Zresztą kwestia gustu.
Pomorzanin 2015-11-10 02:48:29
Przeglądając Twoje posty też odnoszę takie wrażenie.
To miło z Twojej strony, że starasz się pomóc wizerunkowi firmy i robisz im wygodny "PR". Jednak mimo wszystko uważam, że na próżno.
tomek 2015-11-26 23:20:41
Wydaje mi się @Pomorzanin, że masz jakiś problem z tą firmą. Sam piszesz kilka postów, więc widocznie masz coś do powiedzenia. A swoją drogą, PR to nie do końca to, co opisujesz. Ludzie zostawiają normalne komentarze, nie krytykuj bez sensu bo nie pomagasz np. mi w ocenie tej firmy :) Pozdrawiam, miłego wieczoru.
Pomorzanin 2015-11-30 15:11:28
Podaj konkretnie, gdzie moja krytyka jest pozbawiona sensu ? Jako jeden z nielicznych staram się wam przedstawić obraz firmy poparty przykładami z różnych oddziałów, i gdzie moje komentarze były nienormalne ? Nie wytykaj mi specjalnie błędów których tu nie ma, bo wiesz, że piszę najkonkretniej z wszystkich tu się wypowiadających i jest to racja. A problem z firmą mam taki, że pracując tu tak długo i patrząc na to jak się ludzi traktuje i nie mogąc z tym nic zrobić "od środka" postanowiłem ostrzegać obiektywnie ludzi którzy chcą przyjść pracować. Czy uważasz, że stwierdzenie iż firma jest dobra na przeczekanie, 3 miesiące i uciekać nie jest obiektywnym stwierdzeniem? A może dla ciebie nie obiektywne jest to, że dwa oddziały generują zyski a reszta straty ?
akak 2015-12-07 02:25:33
sam chciałem się zatrudnić, ale widze, ze chyba mają jakiś przestój albo nie chcą już rekrutowac przed swietami, bo nagle wszystkie oferty już gdzieś uciekły jak widze.
irek 2016-04-13 09:59:13
A aktualnie coś się zmieniło z tymi ofertami pracy @akak? Może coś fajnego się pojawiło? Słyszałem, że warto się rekrutować.
asia 2016-05-11 10:23:07
akak; a wyslij do nich swoje CV. Pewnie to ciekaw praca w takiej Winiarni, zalezy tez pewnie od tego na jakie stanwoisko tam chcesz aplikować, ciekawe czy na sezon zatrudniają do zbiorów?
Monika 2016-09-13 18:19:33
Stanowczo odradzam pracy na stanowisku PH. Wynagrodzenie przez pierwsze 3 miesiące 2500 netto na swojej działalności, później albo zarobisz na zus, albo nie.

BRAK KOMPETENCJI - albo nie dostaniesz wynagrodzenia na czas, bo kadrowa ma dużo pracy, albo się pomyli i dostaniesz 2 razy w ciągu jednego miesiąca.

Firma jest niesłowna, zasady premiowania są tak zawiłe, że nawet kierownik nie jest wstanie Ci wytłumaczyć za co i ile zarobisz...
Uważajcie przy ostatnich rozliczeniach na wypowiedzeniu, mi i kilku innym osobom nie wypłacono kasy za ostatnie dni pracy!
Cyborg 2016-09-13 21:04:14
Rekrutuj się chłopie szybko.Taka okazja się nie powtórzy (ale Cię ktoś chce "wpuścić).Daj se spokój
akak 2016-09-18 22:45:14
Idealnie, że jest szansa u nich na stabilne zatrudnienie, wiecie jednak czy wypłata jest w terminie? Pewnie doskonale dbają o umilenie atmosfery jak wygląda praca.
Zostaw swoją opinię o Winiarnia Bartex - Nowy Tomyśl
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Winiarnia Bartex