Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Winiarnia Bartex

Pracowałeś w firmie Winiarnia Bartex i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
zaineresowany pracą - 2012-09-11 15:58:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Napiszcie proszę jakie są realne możliwości zarobku w tej firmie, interesuje mnie ile faktycznie wynoszą zarobki ph już na czysto!!! I jak się ma sprawa z \"urlopami\"?
zdjecie uzytkownika
babcia` - 2012-10-01 18:26:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) słyszałem od pewnej osoby że (usunięte przez administratora) przychodzi co dzień nawet przed 6 godziną i wszystkimi pracownikami rozkazuje a naj lepsze jest to że robi to co inni pracownicy no to jest żałosne ciekawe jak długo jeszcze tak pociągnie!!! a pracowników ma głęboko w(usunięte przez administratora) zero szacunku dla każdego!!! co to jest za zakład masakra pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
PAWEŁEK - 2012-11-06 10:17:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
BARTEX TO TOTALNY BRAK KOMPETENCJI KADRY WŁASCICIELSKIEJ I KIEROWNICZEJ...TRZY DECYZJE W 5 MINUT KAZDA KOMPLETNIE NIESPÓJNA I ZAPRZECZAJĄCA SAMEJ SOBIE. ALE PRZECIEŻ SZEFOSTWO KAZAŁO.JESTEM W KRAKOWIE DZWONIĄ KIEDY PODJADĘ POD ZAŁADUNEK.KAŻĄ PRZYJECHAC POD ZAŁADUNEK JAK NAJSZYBCIEJ O 7 RANO ŁADUJA MNIE O 17:30.Wykończony nerwowo i czekaniem jadę w trasę.10 telefonów dziennie gdzie jadę i kiedy wrócę i za każdym razem to samo pytanie.Totalna paranoja pracy.Przyjeżdzam na firmę po trasie a (usunięte przez administratora) wyżywa się na mnie żeby uwolnić swoją flustrację a ja stoję jak osłupiały bo nie mam zielonego pojęcia o czym ona mówi.Pozdrawiam firmę i właścicieli życząc powrotu do zdrowia.
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2012-12-07 10:10:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostatnio wiele ogłoszeń było, na produkcję, do działu handlu, kierowców, czyli zakład zatrudnia. Ale słyszałem też opinię że te ogłoszenia to ściema, tylko po co?
zdjecie uzytkownika
anonimowy - 2013-01-15 21:41:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tej firmie panuje jak już wspomniano burdel na kółkach i nazwę tej firmy powinno sie zmienić na "(usunięte przez administratora)". Tą firma zrządzają ludzie którzy totalnie nie mają pojęcia o zarządzaniu a jedynie im sie tylko tak wydaje.Pracowałem tam bardzo niedługo bo tylko "na sezon". No bo jak, trzeba takiego "(usunięte przez administratora)" wykorzystać do roboty w najlepszym okresie dla tej firmy podczas "żniw" dając im jedynie podstawe bo po co wiecej?. Po zakończeniu sezonu większości świażaków jest wywalanych na bruk! Człowiek namęczył sie niesamowicie, bał sie kiedykolwiek wziąśc jakieś wolne by nie stracić tej pracy, robił wszystko co mu kazano, pokazywał swoją ambicje że czasem potrafi zrobić coś pozytecznego bez wydania polecenia, że stara sie bardziej niż inni a na samym końcu zostaje mu wytknięte wszystkie stłuczki które niby mu się zdarzyło ( co defakto prawdą było iż bład pracownika był taki że zanosił na odpis stłuczone butelki za kolegów bo reszta sie bała że będzie miała to doliczane na konto... tez czasem człowiek głupi i nie wie jak na siebie pętle zaciska..) i każdy bzdet który niby to naraził firme na straty oraz dziękuje mu się soczystym "(usunięte przez administratora)" i kopem w tyłek.


Szef firmy, Pan (usunięte przez administratora) postawił od zera ta firmę i rozkręcił do takiego stanu w jakim jest dziś, natomiast "Panowie prezesowie" czyli dzieci wzięły sie do odpowiedzialnej roboty jakie jest zarządzanie firmą udając wielkich właścicieli.

Na końcu mała dygresja odnośnie magazynu. Burdel, burdel i jeszcze raz burdel... magazyn jest zarządzany przez totalnie niekompetentną osobe od wielu lat. Trzyma sie ją tylko dlatego że jest totalnym lizusem szefostwa, robiąc wszystko co mu sie każe nie wykazując ani krzty człowieczeństwa wobec swych pracowników zapominając już jak to było być na ich miejscu przed laty. Chore... brak temu człowiekowi wiedzy logistycznej. Decyzje wydaje na podstawie swojego osobnego świata w którym zyje, najpierw jego słynne "dalej, ryń ryń ryń!" mówiące że masz robić więcej i szybciej po czym zostajesz zjechany za coś co robisz na polecenie innego kierownika... i te ciągłe przestawianie palet z miejsca na miejsce...


Najlepsze na koniec... człowiek starał sie do ostatniego że dnia w pracy by sie wykazać że nadaje sie na przedłużenie umowy po czym do ostatniego dnia mami sie go tekstem że decyzja w sprawie o przedłużeniu umowy czy tez nie, nie zapadła jeszcze, po naciskach ze strony pracownika wciska mu sie kit że "panowie kierownicy zmianowi nie zyczą sobie przedłużenia Panu umowy, także dziękujemy bardzo" ze zdziwieniem że wogóle jeszcze o to człek sie pyta...


Chora firma, na chorych zasadach, którą zarządzają totalnie chorzy ludzie.. trzeba też pamietć że poza tą firmą jest nie jest wiele innych lipnych firemkek w tym kraju bo gdyby ktoś bardzo chciał napewno by znalazł więcej firemek podobnie działających... ale w tym poscie nie jest mówione o tych "innych" tylko właśnie o Winiarni Bartex w Paproci.


Szczerze bardzo odradzam tą firmę a w szczególności prace na magazynie w niej jeśli nie chce sie stracić kolejnych nerwów...
zdjecie uzytkownika
Ja - 2013-03-25 18:16:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Mam propozycje pracy w tej firmie, chcialbym sie dowiedziec jak tu jest bo czytajacte opinie to jakas masakra nie firma.
Czy jest umowa o prace czy dzialalnosc gospodarcza ile mozna zarobic w tej firmie ? dzieki za wszelkie info
zdjecie uzytkownika
Darek otwórz - 2013-04-02 22:25:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niestety tam jeszcze pracuję co można powiedzieć? ... (usunięte przez administratora) każdego przedstawicieli handlowych, kierowców, pracowników produkcji, magazynierów, nie wiem jak jest z osobami wyżej posadzonymi. W całym wymiarze myślę, że kiedyś ta firma upadnie, cytuję słowa mądrej osoby "chytry dwa razy traci" a kolejne pokolenie państwa Bartol do takich należą. Nie szanując klienta, pracowników a nawet samych siebie państwo (usunięte przez administratora)dążą do tego, że okręt zwany "Bartex" utonie. Dobrze, że wiatraczki 7mln rocznie będą nakręcać. Tylko jak już ta firma upadnie co będzie robił (usunięte przez administratora) ? Odp. kręcić wiatraczki.
zdjecie uzytkownika
ETATOWIEC - 2013-05-18 14:24:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poniżej fragment pewnej ekspertyzy prawnej. Od początku roku 2007 wszedł w życie paragraf 22 kodeksu pracy, który mówi, że bez względu czy jesteś na własnej działalności, umowie zlecenie, umowie o dzieło czy jakiejkolwiek innej lipnej umowie a wykonujesz pracę tak jak zwykły pracownik. Wydawanie ścisłych poleceń, wyznaczanie czasu i miejsca pracy, nakazywanie "pracownikowi" przedstawianie się, jako pracownik tej czy innej firmy itp, itd to masz prawo przed sądem pracy żądać podpisania umowy o pracę (wstecz) i zwrot wszystkich świadczeń (takich jak urlop, składki ZUS, nadgodziny, poniesione koszty pracy). Wpiszcie w wyszukiwarkę "samozatrudnienie a kodeks pracy" i dowiecie się więcej.” Zgodnie z art. 22 kodeksu pracy, świadczenie pracy w warunkach wskazanych w tym przepisie jest zawsze zatrudnieniem na podstawie stosunku pracy, bez względu na nazwę umowy zawartej między stronami - przypomina Katarzyna Grzybowska-Dworzecka, prawnik z Kancelarii Michałowski, Stefański Adwokaci. Jeśli więc samozatrudniony zobowiązuje się do wykonywania pracy określonego rodzaju na rzecz pracodawcy, pod jego kierownictwem oraz w miejscu i czasie przez niego wyznaczonym, to firma powinna zawrzeć z nim umowę o pracę. PIP ma prawo wnoszenia powództw w sprawach o ustalenie istnienia stosunku pracy (a za zgodą osoby zainteresowanej w inspektorzy mogą też uczestniczyć w postępowaniu przed sądem pracy).
zdjecie uzytkownika
xxx - 2013-05-18 22:15:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie znasz się na prawie i próbujesz ludzi namówić do czegoś ale to bez sensu...dokształć się kolego..
zdjecie uzytkownika
ETATOWIEC - 2013-05-21 18:52:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
xxx - 2013-05-18 22:15:08

nie znasz się na prawie i próbujesz ludzi namówić do czegoś ale to bez sensu...dokształć się kolego..
To proszę obalić moje argumenty bo na razie to odpowiadasz jak dziecko w piaskownicy - nie bo nie. Odnieś się do każdego zdania i pokaż w którym miejscu nie mam racji a znajdę paragraf aby udowodnić, że jednak mam rację. CHCESZ SPRÓBOWAĆ CZY JEDNAK TO JEDNO ZDANIE TO WSZYSTKO NA CO CIEBIE STAĆ? CZEKAM!
zdjecie uzytkownika
jan - 2013-06-09 21:53:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak za które ci nikt nie zapłaci.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
mirmur - 2013-06-26 13:35:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)i tyle tutaj,wiadomo że ludzie przyjęci na sezon po nowym roku mogli się liczyć z tym że wylecą. Też poszedłem tam na sezon a zostałem 5 lat,jak ktoś chce pracować to będzie pracował. I nie piszczcie że jak butelki się potrzaskają to odciągają mi się cała paleta rozjechała na trójce i jakoś nikt mi nic nie upierdzielił z wypłaty. Ja mam ogólnie dobre zdanie na temat tej firmy,nawet był bym skłonny wrócić ,ale teraz to sobie śmigam ciężarówkami.Dziękuje
zdjecie uzytkownika
znający sprawę - 2013-07-04 19:34:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zadowolony pracownik - 2010-05-20 20:40:47

a ja się z tym nie zgadzam,pracuje w firmie 2 lata i uważam że firma dba o dobro pracownika a opinie które przeczytałem to nieroby których okazje miałem poznac na moim pierwszym spotkaniu ogólnopolskim i dziekuje że już ich nie ma.Jeśli ktoś pracuje to zarabia a`te opinie to tylko złość tych którzy myslą że firmie się leży.Tutaj trzeba pracować i zarabiać i ja to robię.Pozdrawiam
no tak panie (usunięte przez administratora). pana już też nie ma w tej cudownej firmie...
zdjecie uzytkownika
tygiel - 2013-08-08 10:39:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do mirmura: hej, mogłbyś napisać więcej o swojej pracy w Winiarni Bartex? konkretnie mi o wypłatę chodzi :)
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-08-10 07:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy w Winiarnia Bartex Nowy Tomyśl da się normalnie zjeść/iść do toalety?
zdjecie uzytkownika
T.K.D.M. - 2013-08-15 07:46:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Po 1, odradzam wszystkim w tej foirmie,podejmowania jakiej kolwiek pracy. Czy to ma byc .ph. czy magazynier,kierowca. Tam tylko dorobisz sie garba i nic wiecej. Kierowcy potrancaja za przepal. Ph za kilometry prywatne a magazynierom za stluczki. Polityka tej firmy jest do bani. Adyrekcja niepowiem do czego. Na czele z (usunięte przez administratora). W oddzialach istny syf. I ubustwo. Tam nikt niewnika o pracownikow nie ten. to bedzie drugi i tyle.wspulczuje tym pracujacym tam.
A zwlaszcza dla Bialegostoku.tam to dopiero.magazynier-kierowc a w jednym.za marne podstawe. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
kama - 2013-08-20 07:52:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzę, że atmosfera pracy jak i sama praca ponura... czy chociaż jest tam umowa o pracę na w/w stanowiskach?
zdjecie uzytkownika
- 2013-08-27 15:13:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
MAM PYTANIE GDZIE MIEŚCI SIĘ MAGAZYN TEJ FIRMY?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-27 21:29:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na jaką umowę zatrudniaja w Winiarni Bartex? nie mam własnej dzialalności gospodarczej, czy to jest wymóg na ph?
zdjecie uzytkownika
magazyn - 2013-11-07 20:32:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
BARTEX RULES!!! PRACOWNIK SIĘ NIE LICZY. NIE MA LUDZI NIEZASTĄPIONYCH. NA TWOJE MIEJSCE JEST 5 INNYCH
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2013-12-05 09:18:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzie odradzam pracy ,Pracowalem przez jakis czas jako magazynier w warszawie,Totalna porazka obiecuja 2000zl na reke tak jest ale odpowiadasz a caly magazyn za towar itd ,zbijesz placisz na umowie 1600 brutto + premia uznaniowa i wychodzi 2tys do reki,Temperatura na magazynie 3 stopnie.Totalna porazka,Magazynierzy co chwile sie zmieniaja nikt tu dlugo nie wytrzyma.Odradzam wszystkim kierownik to istne dno rob tamto tamto.Premia uznaniowa jest za zlozone litry.Praca ciezka fizycznie
zdjecie uzytkownika
Marek - 2014-01-08 06:59:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No nawet na Zetce się z tego wczoraj śmiali.Dziewcze opiło się pewnie Bartexowych win i nagrało piosenkę.DNO.Zamiast ją sponsorować i popierać dziadostwo ile można by zrobić pożytecznych rzeczy.A tak WIOCHA!!.
zdjecie uzytkownika
TakiTamKtoś - 2014-01-09 17:09:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zamiast sponsorować swoje produkty sponsorują (usunięte przez administratora)która ma kasy jak lodu.
Ciekawy jestem jaki jest skok sprzedaży od czasu rozpoczęcia Sponsoringu tej gwiaździ. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
krzyś - 2014-02-12 15:58:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wiecie, sponsoring znanych, czy medialnych ludzi to najlepsza forma reklamy, jestem pewien, ze skok sprzedazy winiarni bartex był zauwazalny.
zdjecie uzytkownika
koniu - 2014-03-20 14:44:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odradzam jechać na rozmowę szkoda czasu i tak po miesiącu zrezygnujesz jeżeli cię przyjmą kiepskie zarobki chyba ,że nie traktujesz firmy jako twój główny dochód bo zapracujesz na ZUS ,podatek ,a żonie oddasz 700 zł na rękę.Plany wyrabiałem po 60% ale ciężko wyrobić więcej jeżeli sprzedajemy nasze produkty do innych hurtów i mają często niższe ceny niż my.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
19 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Winiarnia Bartex
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x