Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Langset International Ltd.

Pracowałeś w firmie Langset International Ltd. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
długi - 2016-03-11 06:28:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) dla wszystkich poszkodowanych a zwłaszcza zwolnionych w czasie urlopu rotacyjnego !!! potwierdzam iż sprawą od 2 dni zajmuje się Fallesforbundet no 65 oraz jedna z kancelarii prawnych z Trondheim ... dość traktowania Polaków jak białych murzynów !!!
zdjecie uzytkownika
AntyLangset - 2016-03-11 08:53:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
proszę wszystkich poszkodowanych (niesprawiedliwie zwolnionych ) o kontakt z tym nickiem na Fb !!!! dość poniżania Polaków przez firmę Langset Yard Service AS z Molde !!! proszę szczególnie pracowników którzy pracowali na projekcie Fossen jak również i innych !!! naszą sprawą są znów zainteresowane związki a i znalazłem kancelarię prawną która może się zająć sprawą ! Pamiętajcie że jako byli pracownicy mamy prawo do DARMOWEJ reprezentacji przed sądami w Norwegii !!!
zdjecie uzytkownika
AntyLangset - 2016-03-11 20:58:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
powyższy tekst w wolnym tłumaczeniu oznacza że Fallesforbundet jest organizacją dla wszystkich pracowników w Norwegii nie zależnie czy są zrzeszeni w związkach zawodowych !!! Jednocześnie proszą o kontakt z Arne Otto
Rogne lub Terje Trullsen ,adresy mailowe wklejone i opisanie sytuacji w języku polskim lub ang/nor. !!!
zdjecie uzytkownika
zenada - 2016-03-12 08:33:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [benek1980 - 2016-02-16 14:36:43]:
widze,ze jestes dobrze doinformowany chyba dlugo juz pracujesz w Langset.nawet pania Zanete znasz. czyli ogolnie lipa mowisz nie oplaca sie. rozgrzebac robote i stanac???nie robic? i nie czytac papierow przed wyjazdem ktore przesle firma. czytales? ta,to biale koorwa a czarne zostawiales! i jeszcze jedno...posilki serwuje Ci stocznia nie Langset wiec nie pisz,ze Cie Langset zle karmi bo nie karmi Cie wcale.
zdjecie uzytkownika
AntyLangset - 2016-03-13 16:05:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
"zenada " masz całkowitą rację w niektórych wypadkach ,ale zapewne wiesz że większość z tych co stracili pracę zawdzięczają to tylko i wyłącznie tej obrośniętej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z ryja o imieniu sławek ! monter kadłuba z Gryfina z elektrowni Dolna Odra ... ciekawe jakie tam statki budowano ... tyle że ten gostek zna tylko szlifierkę bo nawet jego znajomość rysunku o czym osobiście się przekonałem jest znikoma ,jak to pewien majster mu powiedział zaraz na początku współpracy ...
zdjecie uzytkownika
AntyLangset - 2016-03-14 18:38:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
15 do domu jedzie będziecie mieć luzik :)
zdjecie uzytkownika
benek - 2016-03-15 13:22:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czesc lysa palo twoj poziom inteligencji jest nizszy od malpy,przecietna malpa z ADHD jezeli sie ja postawi na keji i da sie jej zegarek zrobi to samo co ty wiec takie stanowisko jest dla ciebie niepotrzebne- malpa to zrobi za banany a nie jak ty za 220 NOK/h,pozatym ludzie na twoj widok uciekaja jestes tak piekny i przystojny - no mister fosen 2016 na twoj widok turystom niemieckim cofaja sie procesy starzenia jezeli chodzi o mnie to jak ciebie pierwszy raz zobaczylem to wszystkie tatuaze mi pospadaly,na stolowce zarcie ludziom brzydnie jak ty zresz a do tego ta piekna broda.Rozumie w przeszlosci jak dawales w stoczni na szlifierce to musiales miec fryzyre aerodynamiczna aby opilki sie do glacy nie przyklejaly a broda sluzyla do zgarniania korundu z wregow.Sa rozne kobiety ale zeby az tak szpetnego pokochac to nie mozliwe musiales cos obiecac.Reasumujac jak sam widziales na lotnisku jak zostali ludzie dowiezieni nikt sie z toba nie pozegnal z Lukaszem wszyscy to juz o czyms swiadczy.Powiedz dlaczego masz tak wredny harakter czy to jest wina inkubatora w ktorym lezales po urodzeniu a on mial zwarcie,czy koledzy ciebie caly czas bili i nie dopuszczali do slowa? CZEMU? jestes taki niedobry dla swoich rodakow przeciez oni rownierz pracuja na twoja wyplate - co zrobisz jak kiedys na ulicy spotkasz kogos z kontraktu czy aby bedziesz mial na tyle wielkie spodnie aby zmiescil sie twoj strach w nich nie wyobrazam sobie aby za mna na ulicu ktos krzyczal O to idzie ten denuncjator,lizus przez ktorego ludzie zjezdzaja do kraku - patrz synku to ta lysa pala ktora odebrala tobie chleb - milo bedzie.
zdjecie uzytkownika
Montery od czerwonego - 2016-03-15 18:40:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Na szczęście Łukasz burak i Sławek kartofel już zjechali jest teraz luz i można szybciej na przerwy schodzić i lepsza ocenę dostać od majstra , ps my na nocce sami wszystko robimy i pojedzie y na platformy. Podobno już ponas helikoptery lecą jesteśmy najlepsi i mamy same piątki , więc warto ciężko pracować ,
zdjecie uzytkownika
Koska - 2016-03-15 21:07:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak wy od czerwonego to dopiero jesteście buraki ps do roboty róbcie jeszcze więcej pacan za 6000zł . Jesteście kompletne matoły razem z czerwonym
zdjecie uzytkownika
Oger - 2016-03-15 21:11:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest ok małe zarobki Ale jest super. Kocham majstrow tajemnicę usa A co wpadacie na mercedes v A umowa na kawę w gotowce pozdrawiam i czekam na odp powtarzam Podobno już ponad kazdym krew z Niemiec przód Jesteście kompletne matoły razem z
zdjecie uzytkownika
Klub - 2016-03-15 21:13:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zostali desperaci!
zdjecie uzytkownika
maly - 2016-03-16 12:37:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zal wam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sciska ze zwiezli was do domkow za to co odwalaliscie na stoczni.
zdjecie uzytkownika
zenada - 2016-03-17 10:33:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
panowie panowie,czy Was troche za bardzo nie ponioslo? Panie "Benek"dlaczego pan sie czepia pana Slawka???przeciez to jest wpozo! dlaczego pan sie czepia,ze to jest lyse i ma chujowa brode,no niech ma...zapomnial pan o nosie???I dlaczego pan panie "Benku"porusza temat malp???czy gdyby byl pan malpa z ADHD to chcialby pan byc porownywany do pana Slawka?no ja bym sie wqoorwil panie!!!PANIE SLAWKU!!???!! NIECH PAN CZUJE JAK TU PANU CHOO-JE W DUPSKO WKLADAJA!!! PAN TO LUBI JAK KOT MLEKO!!! no poprostu zenada!
zdjecie uzytkownika
benek - 2016-03-17 18:02:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
BOB LIZUS
zdjecie uzytkownika
Kulka - 2016-03-17 21:31:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam . Oszuści!
zdjecie uzytkownika
plater - 2016-03-18 11:12:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam panowie ja wyjechałem do Bratvagu w grudniu zwieżli mnie 17.01.2016.Za niedostosowanie się do poleceń menagera . Nie miałem karty podatkowej i resztę pensji dostałem w MARCU. Zostały mi potrącone bilety za 07.02 i 21.02 gdzie ja już nie pracowałem w firmie . Wysłałem e-mail do firmy i dostałem w odpowiedzi że pieniążki zostały potrącone prawidłowo.
zdjecie uzytkownika
Welder 141 - 2016-03-19 08:17:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dobrze ze tu zajrzałem koledzy spawacze i monterzy .Dostaje od nich propozycje pracy na jakiś nowy projekt/remont /ale nie na stocznie .Wymagania swoje stawiają tzn.np. Opinie od były pracodawców ,ale widzę po tym co przeczytałem ..To jedna wielka bada oszustów i złodziej którzy chcą jak najszybciej się do robić na krwawicy Polaka.
Tylko dziwie się pracownikom obecnym i byłym dlaczego jeszcze nikt nie poinformował Norweskiej Policji Pracy "Arbeidstilsynet'' przecież Oni wiedza o wykorzystywaniu ludzi z Europy wschodniej przez Polsko Norweskie firmy .Moja pierwsza firm przez którą pracowałem tak oszukiwała ludzi /nie płatne nadgodziny ,weekendy itp ./po wizycie ww Policji długo musiał wyrównywać -bo inaczej wysokie kary i zjazd do domu .Oto link na stronę Policji Pracy -jest tam również możliowsc rozmowy po POlsku .
http://www.arbeidstilsynet.no/om/index.html?tid=207114
''W jedności siła'' -Norwedzy nie lubią takiego dziadostwa .
7 tys za prace w stoczni -w Norwegi - Rozbój w biały dzień .A ten Ślązak to niech nie pisze taki idiotyzmów ..Górnicy zarabiją dobrze .
zdjecie uzytkownika
Wqrwiony na wszystkich i wszystko - 2016-03-20 10:05:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a mojej opini nie raczyli opublikowac admini
zdjecie uzytkownika
???? - 2016-03-21 07:31:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie i wy dajecie się tak ......itp w Norwegi w Państwie Prawa ..???
zdjecie uzytkownika
Bob - 2016-03-22 21:20:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystko było by inacze gdyby nie Ci ściemniacze . Bo leif jest ok i wszystko by zrobił dla ludzi, jeszcze raz powtarzam wejście sie za robote
zdjecie uzytkownika
Inspektor - 2016-03-23 06:54:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bob - 2016-03-22 21:20:22]:
A ile tam zarobisz , po ile godzin pracujesz i ile masz na godzinę -jest najniższa norweska w przemyśle stoczniowym ?
zdjecie uzytkownika
gość - 2016-03-23 07:49:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Inspektor - 2016-03-23 06:54:35]:
pracujesz 54 h tygodniowo ,nadgodziny masz liczone po przepracowaniu 216 h w miesiącu czyli firma się zabezpieczyła aby ci dodatków nie wypłacać :) ) bezpieczny poziom ze względu na skateetaten to 198 h w miesiącu ,bzdury ci opowiadają że ewentualną nadwyżkę godzin masz rozbijaną na 2 tygodnie wolnego ... to wszystko zależy od księgowej :) a ona nie przekręca swojej ojczyzny :) stawka jest na poziomie minimum dla pracownika stoczniowego (rozpoczynającego przygodę z tym przemysłem) czyli 152,80/h i teraz najlepsze :) za wszystko płacisz !!! camp,wyżywienie + bilety lotnicze (a nikomu nie zależy abyś latał tanio- Orzech bierze pkt. milowe za cenę biletu ) praca od poniedziałku do czwartku po 11h w piątek 8 sobota 7 razem wychodzi więcej ale odpracowujesz wszystkie przerwy :) nawet koffetime ,aha,brak drugiej przerwy na kawę po godz.14 :) firma nie pozwala pracować dłużej (12h) ze względu na finanse ... jak znasz prawo to wiesz o co chodzi :) zarobki ??? zastanów się czy warto ,nabruździsz sobie tylko w papierach bo dzisiejszy Langset to nie jest ta sama firma co 10 lat temu !!! jak zarobisz po miesiącu 6-7 tysięcy złotych to możesz się cieszyć !!! aha ten 20% dodatek o którym wszyscy mówią tobie się nie należy!!! co innego gdybyś mieszkał na miejscu ,tzn.w Norwegi
zdjecie uzytkownika
bob - 2016-03-23 13:09:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja mam 152 h na godz bez nadgodzin , 54h w tygodniu . Nie wyrobimy sie w terminach i nie ma bonusow :(
zdjecie uzytkownika
Inspektor - 2016-03-23 13:48:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bob - 2016-03-23 13:09:26]:
Najniższa w Norwegi to 181 NOK + dodatki za nadgodziny -proszę to sprawę zgłosić do Norweskie Inspekcji Pracy "Arbeidstilsynet'' Wyżywienie zapewniają stocznie ...Czyli wykorzystują białe niewolnictwo
zdjecie uzytkownika
BART - 2016-03-23 19:16:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
BOB dobrze wiesz ze to wina tyh co nic nie robili a my na nich musimy pracowac !!! A mi butow nikt nie ukradl tylko tak powiedzialem a uwierzyli i dali mi nowe :D
zdjecie uzytkownika
spawacz - 2016-03-23 19:19:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest ladna kasa , jadlo za darmo i 7 tys miesiecznie na renke !!!!!
zdjecie uzytkownika
Rozbawiony - 2016-03-23 21:36:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [spawacz - 2016-03-23 19:19:14]:
7 tys na Norwegię ...Hahhahah .to jakby za darmo robił ..a jadło to Ci stocznia daje bo tak ma ..Wiesz ile zarabiają ludzie w Westconie albo Fosdalenie?.dwa razy wiecej i też maja jadło ..HAHHA
zdjecie uzytkownika
Rozbawiony - 2016-03-23 21:42:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [spawacz - 2016-03-23 19:19:14]:
7 tys na rękie w Norwegi ...Hahh to tak jakbyś za darmo robił ..A jadło to Ci sztoczni daje nie Langset ..HAHh
zdjecie uzytkownika
Manieczek - 2016-03-24 18:58:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [benek1980 - 2016-02-16 14:36:43]:
I tak będziecie mieli cały czas , dopóki młody będzie zarządzał firmą , dopóki w biurze w Molde będą siedziały panie Agnieszka i Żaneta , dopóki Langset nie stanie się firmą produkcyjną a nie wypożyczalnią ludzi . Nie mam sił już tu opisywać co jest źle , lepiej opisać co jest dobrze , ale nie ma dobrze . Wiem że co niektórzy przepracowali już dla Langset kilka lat , ale w większości są to niestety , nie obrażając nikogo , starsi już monterzy czy spawacze , więc nie przejmują się jak wypłata się spóźnia . Poza tym nigdzie indziej już nie popracują , wiadomo o co chodzi . Błędy biura : olewanie potrzeb pracowniczych typu : zgłoszenie do skate czy na policję po stronie pracownika , który pracuje dziennie po 10 godzin i nie ma czasu na pojechanie do tych urzędów . Wiąże się to z tym że później są problemy w naliczaniu podatku , i ludzie płacą po 50 % . Zarobki zakrawają na więzienie z Breivikiem . 152 korony ? i z tego trzeba wszystko opłacić ? przecież to grabież w białych rękawiczkach . Jedzenie , kampy , przeloty za wszystko trzeba zapłacić . Za Grudzień 2015 ludzie dostali po 4000 koron , tak tak , 4000 koron . Pracując w Norwegii zarabiają tyle co w Polsce .Ogólna ocena Langset w skali 1-5 to 2 minus . Kto będzie chciał i tak pojedzie , tylko później będą żale . Odradzam kategorycznie . Niech sobie Litwinów ściągają .
Pozdrawiam .
zdjecie uzytkownika
Manieczek - 2016-03-24 19:32:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [spawacz - 2016-02-16 16:24:07]:
I tak będziecie mieli cały czas , dopóki młody będzie zarządzał firmą , dopóki w biurze w Molde będą siedziały panie Agnieszka i Żaneta , dopóki Langset nie stanie się firmą produkcyjną a nie wypożyczalnią ludzi . Nie mam sił już tu opisywać co jest źle , lepiej opisać co jest dobrze , ale nie ma dobrze . Wiem że co niektórzy przepracowali już dla Langset kilka lat , ale w większości są to niestety , nie obrażając nikogo , starsi już monterzy czy spawacze , więc nie przejmują się jak wypłata się spóźnia . Poza tym nigdzie indziej już nie popracują , wiadomo o co chodzi . Błędy biura : olewanie potrzeb pracowniczych typu : zgłoszenie do skate czy na policję po stronie pracownika , który pracuje dziennie po 10 godzin i nie ma czasu na pojechanie do tych urzędów . Wiąże się to z tym że później są problemy w naliczaniu podatku , i ludzie płacą po 50 % . Zarobki zakrawają na więzienie z Breivikiem . 152 korony ? i z tego trzeba wszystko opłacić ? przecież to grabież w białych rękawiczkach . Jedzenie , kampy , przeloty za wszystko trzeba zapłacić . Za Grudzień 2015 ludzie dostali po 4000 koron , tak tak , 4000 koron . Pracując w Norwegii zarabiają tyle co w Polsce .Ogólna ocena Langset w skali 1-5 to 2 minus . Kto będzie chciał i tak pojedzie , tylko później będą żale . Odradzam kategorycznie . Niech sobie Litwinów ściągają .
Pozdrawiam .
zdjecie uzytkownika
Opinia - zła - 2016-03-25 07:29:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A kolega mi mówił ze jak chciał się do nich przyjąć to chcieli od niego "Opinie od byłych pracodawców " itp.A ty z tego co czytam to Oni sami potrzebują dobrej recenzji o której mogą zapomni z takim podejściem do pracowników ....
zdjecie uzytkownika
zenada - 2016-03-25 08:36:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no i widzicie panowie...sami oszukujecie,bierzecie extra buty(pan BART)i chcecie aby wobec Was kazdy byl ok. no a przeciez sa...dostaliscie wszystko czarne na bialym do podpisania przed przyjazdem do pracy i co??? przyjechaliscie i jest afera ze Langset do doopy...wystarczylo tylko w szkole podstawowej bardziej sie skupic na matematyce i nauczyc sie liczyc,no ale jak ktos to wtedy olal to dzis pracuje wlasnie na stoczni...nikogo nie zamierzam obrazac,ale sami sie na wszystko zgodziliscie a teraz piszecie tu jakies fanaberie! kazdy chodzi i gada,ze firma do doopy lecz jednak kazdy przyjezdza.skoro jest zle to co tu robisz jeden z drugim????ja tu jestem od stycznia,nie chodze nie marudze nie narzekam.po prostu jestem w pracy bo sie zgodzilem na warunki,ktore mi dali. a Wy jak te p-i-z-d-y teraz placzecie. pozdrawiam tych ktorzy maja choc troche oleju w glowie. Przyjemnej pracy zycze.
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2016-03-25 09:54:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i znów masz rację żenada ,a wracając do opinii od byłych pracodawców to normalka ,każda firma w tym kraju tego wymaga :)też byłem w podobnej sytuacji jak BART ale jakoś drugiej kurtki nie pobrałem ,nie mieści mi się we łbie jak można tak oszukiwać kogokolwiek ,przecież wcześniej czy później to wypłynie ...To że nie czytacie umów to też fakt ,jak również i to że lekcje matematyki w szkołach podstawowych opuszczaliście nagminnie i teraz są skutki :) nie wiem czy wiecie ale stawka 152,80 jest stawką wyjściową i każdy z Was przed podpisaniem umowy miał szansę na to aby ona uległa zmianie ,ale Wy jesteście mądrzejsi ... z 60 ludzi, osób które znają angielski jest może 15 o norweskim nie wspomnę bo prócz norwegów i jednego majstra nikt więcej już nie gada w ich języku ... a szefostwo widząc co się wyrabia sciąga Litwinów ... oni przynajmniej tyle s-y-f-u nie robią co Polacy ... fakt ,obecny Langset to już nie ta sama firma ale ja nie narzekam :)
zdjecie uzytkownika
zenada1 - 2016-03-25 09:59:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ty zenada sam jestes jak ta zenada pewnie jestes ze szczecina haha dlatego ci to pasuje milej pracy baranku bozy
zdjecie uzytkownika
gość - 2016-03-25 10:00:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Inspektor - 2016-03-23 13:48:10]:
bzdury wypisujesz i mącisz w głowach ... najniższa stawka w przemyśle stoczniowym w Norwegii to 152,80 Nok/h .... co innego w budownictwie gdzie ze względu na temperatury jest wyższa bo zimą nic się nie buduje jelonku !!!
zdjecie uzytkownika
Naga prawda - 2016-03-25 12:58:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zenada - 2016-03-25 08:36:37]:
Bo sam jesteś piz...Jak bys była taki dobry to byś pracował w lepszej firmie i zarabiał lepiej a tak to jest ć ...P i robisz prawie za darmo w najgorszej firmie w Norwegi .
zdjecie uzytkownika
Dobra marka -to jest to - 2016-03-26 11:56:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2016-03-25 10:00:35]:
Krzysztofie i reszt lemingów z biura - Widzę staracie się bronic i wybielać dobre imię swoje firmy .Tak jest w przemyśle stoczniowym najniższa stawka 152 Nok ale są rożnego rodzaju dodatki za nadgodziny ,nocki itp. .A w wszystko robicie i prowadzicie firmę do tego że nikt nie będzie chciał u was robić bo będziecie cieszyć najgorsza renomo .Czy zależny wam na dobrej marce czy tylko nabiciu kasy a piekarzami i cukiernikami nie da się zrobić powierzonych zadań.
Ps.Stocznia to ciężki kawałek chleba .
zdjecie uzytkownika
hudy - 2016-03-29 09:56:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale dobre jedzenie dawali przez swieta inie treba bylo do roboty chodzic miz sie podoba
zdjecie uzytkownika
kontraktowiec - 2016-03-29 18:57:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Manieczek - 2016-03-24 19:32:35]:
dzięki za opinie.Myślałem o wyjeździe.Ale jak poczytałem?????? szok.7 tysia na Norwegię!!!! Skandal
zdjecie uzytkownika
Foreman - 2016-03-29 19:58:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kontraktowiec - 2016-03-29 18:57:22]:
Me too. The money, can earn in Poland ...
zdjecie uzytkownika
super v - 2016-04-01 19:30:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowalem dla nich od 2007 do 2010 wtedy to byla dobra firma bo rządził ojciec Leifa czyli Jan Tore a ta pała przyuczała się na stoczni w Aukra,.W 2010 za moimi plecami po cihcaczu wuslali mi rozwiazanie umowy op prace gdyz robili miejsce dla nowych pracownikow ktorzy mieli juz pracowac za mniejsze stawki.W Rumunii bylem ich supervisorem ,to co tam robili z ludzmi i jak tam pracownik byl traktowany to wołało o pomste do nieba.Dwoch waszych ulubionych majstrow z Fosen spotkalem w Westconie. Nochal stracil prace ze mobbing ,a jego wafel dal ciala na robocie i tez wyfrunął.Panowie znam tą firme od lat i dopuki Leif Magne będzie w niej rządzil to bedzie coraz gorzej juz jakis czas temu Langset na stoczni nie dostawal zadnej roboty poza zamiataniem i jak tak dalej bedzie wy tez skonczycie na miotle
zdjecie uzytkownika
nie dla langesta - 2016-04-04 13:22:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najgorsza firma w jakiej przyszło mi pracować. 6 tys do wyplaty i potrącenia za bilet, czasem wychodzi 4 tys do reki. Wystarczy zrobić prostą kalkulację 4000 podzielic na 216 i wychodzi stawka godzinowa 18,5PLN. Mobbing na każdym kroku, właścicielem jest teraz Leif Magne, który ma ludzi z Polski za śmieci. Omijać szerokim łukiem. Nie polecam
zdjecie uzytkownika
Zaskoczony - 2016-04-04 15:45:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale to tam niema żadnego Faceta z jajami który po informowała Norweskiej Policji Pracy "Arbeidstilsynet''o tak bezczelnym łamaniu praw pracownika .Zaraz by udp..y tego Norwega .
zdjecie uzytkownika
Bez jaj - 2016-04-05 08:46:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To tam nie ma ludzi z jajami czy sami kapusie i wazelina tam pracuje .Dlaczego jeszcze nikt nie poinformował Norweskiej Inspekcji Pracy ???
zdjecie uzytkownika
Wqrwiony na wszystkich i wszystko - 2016-04-05 21:52:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Może kilka faktów na chłodno:
1) Żarcie za które sami płacimy - straszne.
2) W Norwegii nigdy komuny nie było, a kolejki do żarcia jak za PRL
3) Kasa- gorzej niż zle. Po odliczeniach za 216 godzin (teoretycznie,bo trzeba do urzedoów skoczyć ,bo dzień odlotu niepracujący itd.) około 7000zł
4) "Robota"- dla fachowca żaden problem. Normalna stoczniowa praca. Dla piekarza,malarrza ,etc. - znój i gnój.
5) Majstrowie,przełożeni - OK
6) Bonus - POKLEPUS ,albo Good job.
7) Podsumowanie- podpisując kontrakt godzimy się na warunki i stawki.
zdjecie uzytkownika
niewykwalifikowani - 2016-04-06 07:36:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Wqrwiony na wszystkich i wszystko - 2016-04-05 21:52:47]:
I tacy tylko tam będą teraz pracować. Jak ktoś tu pisał wcześnie Malarze i Piekarze ..Takie warunki i takie i pieniądze ??
zdjecie uzytkownika
rissa - 2016-04-06 16:27:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
5,000 PLN po odjeciu biletów, śmiać się czy płakać? Atmosfera jak w obozie
zdjecie uzytkownika
Wqrwiony na wszystkich i wszystko - 2016-04-15 16:43:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No i następny rodzynek do tego langsetowego tortu. Od marca za żarcie już 220 potrącają. Jakby nie było 10% podwyżki. Ale nie wypłat ,tylko potrąceń.Ha,HA.
Ale co podwyżka to jednak podwyżka. Smierć frajerom!!!
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Żadnej rozmowy kwalifikacyjnej nie ma , biorą co popadnie nawet z ulicy , bo nikt nie chce dla nich robić .
Pytania:
zdjecie uzytkownika
mordor - 2016-04-18 12:37:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
220 złotych miesięcznie za posiłki pracownicze? tak rozumiem i uważam, że to o wiele za duża kwota..
zdjecie uzytkownika
slavko - 2016-04-18 14:18:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mordor - 2016-04-18 12:37:16]:
220 koron dziennie i średnio 2 ziemniaki + pseudo kotlecik ) robiłem miesiąc, podziękowałem... robota w sumie lżejsza od spania, majster od początku poinformowany że na głowę nie dam sobie wejść więc luz...wypłata- w enerpolu w Gdańsku i Vistalu w Gdyni taka sama kasa za 200 godzin :) po jechać ?

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Langset International Ltd.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Langset International Ltd.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert