brak logo

PG Silesia

Czechowice-Dziedzice

Opinie o PG Silesia

mam już to gdzieś 2016-08-03 18:27:26
KIEROWNIK ROBÓT GÓRNICZYCH DS. PRZYGOTOWAWCZYCH
CIEŚLA GÓRNICZY PZ
SZTYGAR ZMIANOWY POD ZIEMIĄ W ODDZIALE ROBÓT PRZYGOTOWAWCZYCH
GÓRNIK PRZODOWY W ODDZIALE ROBÓT PRZYGOTOWAWCZYCH
GÓRNIK STRZAŁOWY W ODDZIALE ROBÓT PRZYGOTOWAWCZYCH
GÓRNIK W ODDZIALE ROBÓT PRZYGOTOWAWCZYCH
MŁODSZY GÓRNIK W ODDZIALE ROBÓT PRZYGOTOWAWCZYCH
NADSZTYGAR ELEKTRYCZNY POD ZIEMIĄ W ZAKRESIE ŁĄCZNOŚCI I METANOMETRII
SZTYGAR ZMIANOWY W ODDZIALE WYDOBYWCZYM
NADSZTYGAR WENTYLACJI
SZTYGAR ZMIANOWY POD ZIEMIĄ W ODDZIALE WENTYLACJI
NADSZTYGAR URZĄDZEŃ MECHANICZNYCH DOŁOWYCH
NADSZTYGAR URZĄDZEŃ ELEKTRYCZNYCH DOŁOWYCH
RATOWNIK GÓRNICZY - ZASTĘPOWY
REWIDENT URZĄDZEŃ SYSTEMÓW ŁĄCZNOŚCI, BEZPIECZEŃSTWA I ALARMOWANIA
REWIDENT URZĄDZEŃ ELEKTRYCZNYCH MASZYN WYCIĄGOWYCH I SYGNALIZACJI SZYBOWYCH
SZTYGAR ZMIANOWY - DZIAŁ GÓRNICZY
OPERATOR OBUDÓW ZMECHANIZOWANYCH
OPERATOR KOMBAJNÓW ŚCIANOWYCH
GÓRNIK RABUNKARZ



Takie oferty pracy są . tylko nie rozumie dlaczego nadal do zwolnienia jest 100 osób a oferują prace
anom29837 2016-08-03 19:10:39
Dobrze, ze jest zawierana umowa o pracę @feel, to dobry znak.
x 2016-08-03 19:56:53
niektóre oferty z tej strony wiszą tam 6 lat i choć są chętni to nie przyjmują
więc tym sie nie sugerujcie
zwolnić trzeba 100 ludków do końca roku
kasam 2016-08-03 20:19:47
Codziennie chyba wypuszczaja jakies nowe ogloszenia , zastawiam sie czy takie zapotrzebowanie czy co chwila sie ktos zwalnia?
3
pogromca pawulonow 2016-08-04 15:30:06
dobra kasa ja za taka pracowalem 3,5 roku na dole....
3
janek 2016-08-04 16:21:08
Górnik Przodowy w oddziale robót przygotowawczych teraz jest potrzebny z tego co widze no i to mnie w sumie zastnawia, bo doświadczenie trzeba mieć bardzo duze, ale praca jest dosyc ryzykowna, wiaodmo, ze jak ktoś już pracował to bedzie mu łatwiej na pewno.
wodnik 2016-08-08 12:33:50
tylko gdzie znaleźć kierownika działu i nadsztygarów
werf 2016-08-08 12:47:18
no tak z cala pewnoscia taka praca to do lekkiej nie nalezy ale przeciez maja takze sporo innych ofert np. dla magazyniera albo mlodszego specjalisty..
mateusz 2016-08-08 21:31:00
Górnika strzalowego i przodowego cały czas szukają. Jeśli chcecie iść za przodowych to napiszcie w cv ze chodziliście za przodowego- ale tylko prawde - kierownik na rozmowie kwalifikacyjnej dość konkretnie odpytuje.
antek 2016-08-09 11:32:38
Widziałem, że i inne oferty są do działu robót przygotowawczych na przykład czy jako magazynier chociażby jak ktoś nie ma doświadczenia jako strzałowy czy przodowy to jak widać na inne miejsca też można się załapać ale tobie @mateusz dzięki za konkretne info
nowy 2016-08-09 20:45:01
czy przyjmują na przeróbkę
99 2016-08-09 21:35:20
No specjaliści są zawsze potrzebni tutaj z tego co wiem, ogólnie to polecam się zapoznać z opiniami tutaj
eooam 2016-08-10 11:48:22
Ważne jest to, że zatrudnienie u nich jest w pełni stabilne, ale jakie są teraz benefity socjalne? Dzięki
Angel 2016-08-10 22:54:53
Prawda to,że potrzebują ludzi do nowego oddziału przodkowego???Ponoć nawet młodszych górników?Przeca każdy wie,że bez ZNAJOMOŚCI to se można najwyżej gruche strzepać przed bramą...
,hjhj 2016-08-10 23:11:26
@ Angel można wyrazić opienie, ale serio nie trzeba być tak wulgarnym. tak czy inaczej widze wiele chyba całkiem ciekawych ofert takich jak: Młodszy Górnik w oddziale kotwienia czy Młodszy specjalista w laboratorium.
Znów ja 2016-08-10 23:26:07
Dzięki za odpowiedź,ale nie o to mi chodziło,a poza tym,co z ciebie za górnik,jak dla ciebie to wulgaryzmy?Co ty tam robisz na tej kopalni???
eooam 2016-08-11 08:38:38
Wypłata rzeczywiście jest całkiem dobra @kamil, ale wiecie jaka panuje atmosfera w firmie teraz? Pozdrawiam
mietek 2016-08-12 21:58:13
o co chodzi z tą atmosferą?
jej 2016-08-12 22:08:06
powiedzcie prosze, czy eapy rekrutacji skladaja sie z kilku testow? podobno sa jakies testy teraz na rozmowach kwalifikacyjnych?
Grzyb 2016-08-14 21:20:04
Na PG się nie pchajcie, tu przyszłości nie ma. Traktują Cię jak śmiecia, pomiatają Tobą a przy najbliższej okazji kasę Ci zabiorą. Za taką kasę to lepiej iść na produkcję i te 2.5 Tys. Wyciągniesz, nie zjeżdzając do tego syfu.
ghjk 2016-08-14 21:45:11
@ Grzyb co masz na myśli że ci kase zabiorą? Jakieś opóxnienia w wyuupłatach, czy w ogóle wypłaty nie dostałeś? no bo to bardzo słabe jak kase obcinają czy zabierają. to by tłumaczyło dlaczego poszukują na tyle stanowisk do pracy...
Grzyb 2016-08-15 10:29:10
Chodzi o to że Ci premie zabiorą z byle powodu. Na wypłacie kwartalne wychodzisz gorzej mimo tego że miesiąc wcześniej przerobiles dwa święta i wypłata powinna być porównywalna. A poza tym kończy się układ zbiorowy i jak zostawia tylko Barbórke i kartki to będzie dobrze. Popytaj ludzi którzy tu pracują, z mojego oddziału odejdzie połowa jeśli coś zabiorą. Bo podobna kasę dostaniesz u prywaciarza i masz weekendy wolne. Niestety na Silesi o tym zapomnieli, robisz na okrągło za nie wielka kasę. No bo co to jest 3tys jak rodziny nie widzisz wogole. Chyba że pójdziesz na ratownika bo Ci to w Ch.. Lecą. I co drugi spasiony, zaś pojadą na akcje i aparatów nie będą umieli ubrać bo takich mamy ratowników. Boże chroń tą kopanie.
antek 2016-08-15 10:36:46
@Grzyb ale oni te obcinki premii jakoś motywują? Chyba muszą podawać jakieś argumenty, a nie tak bez podstawnie?
Krzysiek 2016-08-15 13:30:21
Coś wiecej o atmosferze
Były ryl 2016-08-15 13:32:27
Za to związki i ich rodziny mają się dobrze ;)
3
Krzysiek 2016-08-15 13:32:57
Coś wiecej o atmosferze na przeróbce
berek 2016-08-15 15:12:32
co do pytania o atmosfere @ Krzysiek to i ja się podpisuję, bo też chciałabym wiedzieć - to dla mnie ważne. A widze chyba dośc ciekawe oferty np Młodszy specjalista w laboratorium - ktoś wie ile można zarobić?
FRANC 2016-08-15 21:18:32
Sorry że wciskam się wam w temat ale słyszałem że na 3 brygadzie w odziale G1 przodowy odchodzi na emeryturę do końca tego roku i jest zmiana na niedoswiadczonego przodowego a nie na zastępcę co ma ponad 25 lat na tej kopalni... Jak wy się zapatrujecie na te zmianę!....?
werf 2016-08-15 21:54:24
hej hej ofert to jest na prawde dużo na chwue obecna wiec jakby ktoś był zainteresowany to można na chwie obecna zaaplikować do nich do firmy zawsze to w sumie szansa na to żeby zdobyc jakies tam doświadczenie które się pzyda w dalzej pracy prawda?:)
nickiminaj 2016-08-16 08:11:08
chore przodki zarabiaja po 5tys...a scianowcy maja 3tys.fajna sprawiedliwosc
Wojk 2016-08-16 14:44:22
A ile zarabia magazynier? Właśnie myślę o zmianie pracy, bo moja aktualna to jakaś tragedia. Szkoda słów. A Tu podobno warunki są lepsze, ale chciałbym poznać konkrety, zanim złoże tu cv, a w robocie wymówienie
pogromca pawulonow 2016-08-16 18:48:07
ja nie jestem przodkowcem zeby byla jasnosc.......ale w przodku ZAPIERDZIELAJA a nie to co wy w scianie...wiec ZARABIAJA
3
antek 2016-08-16 18:56:17
Wiadomo, że do lekkich to ta praca nie należy @pogramca dlatego jak ktoś idzie tutaj nie napracować się za bardzo to i ma na co narzekać a drugi np. na strzałach, który pracuje raczej narzekać nie ma na co a na pewno nie na kasę
Kamil 2016-08-16 20:55:23
Witam, Panowie właśnie skończyłem szkołę górnicza w Brzeszczach posiadam kwalifikacje w tym zawodzie " Górnik eksploatacji podziemnej" Czyli młodszy górnik . Jest jakaś szansa na przyjęcie do pracy ?
eooam 2016-08-16 22:13:33
Ostatnio to pokazało się u nich ogłoszenie, że jest poszukiwany ktoś do obsługi sekretariatu, wiecie czy oferta jest wciąż aktualna? Nie ukrywam, że dobrze by było podjąć u nich zatrudnienie.
5 2016-08-17 12:23:29
Nie ma już sekretarek tylko asystentki więc pewnie ogłoszenie nieaktualne ;-) Spróbuj znaleźć ofertę z górnikiem w przodku w tle. :-)
werf 2016-08-17 13:53:48
nie widze nigdzie takiego ogłoszenia ale w sumie sa inne wlasnie na stanowisko górnika- kotwiarza np.
Gostek 2016-08-18 10:11:37
Jak ma ponad 25 lat na dole to niech na emeryturę idzie a nie na przodowego... moim zdaniem dobrze robią na pg ze dają szanse młodym. A nie jak za starej silesii pawulonow wciskają na sile A mózgi od gorzały już powypalane...
3
ksrg 2016-08-18 10:28:17
Grzyb nie dostałeś się do Elity do Pretorianów wieć tak na nich plujesz
Nie obrażaj Ratowników bo jeszcze możesz płakać by na czas dotarli do ciebie w potrzebie czego tobie nie życzę
Mim 2016-08-18 11:17:23
No co ja mogę Wam powiedzieć, wszystko jest na swoim miejscu, więc chyba można się próbować w jakiś sposób, kierować swoje CV do nich i wszystko powinno być w miarę dobrze, kto nie ryzykuje ten nie wygrywa tak Wam powiem, ale to chyba jest jasne dla wszystkich
niko 2016-08-24 12:50:56
Przodowy szczotka , mial wypadek co z nim?
2
burger 2016-08-24 21:51:43
@ niko - jaki wypadek? o co chodzi? przybliż temat, to wazne, bo poszukują teraz do czechowic-dziedzic na wiele stanwoisk i wypadek akurat ma duże znaczenie
Niko 2016-08-25 05:46:11
Nie podniecaj się tak
bejbi 2016-08-25 10:35:04
@burger no właśnie wypadałoby więc zadać pytanie dlaczego od lipca ruszyło tak wiele nowych rekrutacji i pojawiło si,ę tak wiele nowych ogłoszen o pracę. muszę wiedzieć skąd takie rotacje się pojawiły
pg ,,, 2016-08-26 14:57:50
witam wiecie cos na temat przeszeregowan?ponoc wnioski poszly do biurowca ale tak jak zwykle cisza...moze ktos cos z zwiazkow wie na ten temat dzieki za odpowiedz pozdrawiam...
www 2016-08-28 16:23:52
to idź się zapytać do związków
1
On 2016-08-28 21:57:05
A co związki wiedzą ? Przecież one o wszystkim dowiadują się ostatnie ....
bio 2016-08-29 12:52:50
widzę że jest wam potrzebna osoba do pracy na stanowisko elektromontera pod ziemią - łatwo nie jest bo minimum 5-letnie doświadczenie na stanowisku elektromontera pz wymagana ale to akurat mam, tylko czy obiecana umowa o pracę jest od razu czy po okresie próbnym?
5 2016-08-29 18:36:05
Umowę na stałe dostaniesz po 33 miesiącach umowy na czas określony.
werf 2016-08-29 23:06:15
dopiero? wydawalo mi się ze od razu można liczyc na to ze się dostanie umowę o prace no ale coz dobre i to tak na prawde ważne ze wogole cos takiego jest oferowane a wiadomo jakie zarobki sa tutaj ??
Zostaw swoją opinię o PG Silesia - Czechowice-Dziedzice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PG Silesia