Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PG Silesia

Pracowałeś w firmie PG Silesia i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
JamesBond - 2016-01-18 21:23:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [staś - 2016-01-18 20:18:19]:
Darek znaczy się Staszek ( nie mam pojęcia skąd mi przyszedł Darek do głowy) piszę się nie hejtować nie hejterować to po pierwsze , po drugie zgromadzony węgiel na hałdzie jest już sprzedany - słowa Prezesa podczas masówki " mamy zbyt na węgiel w 2016 r.".....Daj na luz bo ci żyłka wyskoczy
zdjecie uzytkownika
staś - 2016-01-18 21:35:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
James.
Potrafię podpisać się własnym imieniem.Nie korzystam z cudzego, ani z pseudo nicków. Z tego co wiem mało ludzi tu zagląda oprócz paru nawiedzonych i tych co szukają sensacji. Gdybyś uważnie słuchał Prezesa to byś nie pisał tych słów. Byłem na masówce na 12-tej i słyszałem że cyt... mamy zakontraktowany "prawie" cały węgiel, który wydobędziemy z nowych ścian! Może na innych zmianach mówił coś innego? Nie wiem. Najlepiej podejdź do niego i to wyjaśnij. Pytałem Dyr F i powiedział mi to samo.
zdjecie uzytkownika
Bond...James Bond - 2016-01-18 22:41:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
007...

Żyłka pęka nie wyskakuje :-) jest u Ciebie w odpowiedzi jeszcze jeden błąd, ale jako agent jej królewskiej mości musisz go sam rozszyfrować i załatwić. :-)
zdjecie uzytkownika
belfer - 2016-01-18 22:51:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Znaleźli się profesorowie - Miodki. Idźcie spać, bo rano trza wstać. Słownik w rękę i na Pionę marsz.
zdjecie uzytkownika
Ryl - 2016-01-18 23:55:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ha ha pionę powiadasz
zdjecie uzytkownika
lucky - 2016-01-19 17:32:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Staszek nie strasz tu nikogo ze mozesz kogos namierzyć w sieci bo ty tez nie jesteś anonimowy tobie synku wolno obrazac ludzi a ty wchodząc na to forum to jesteś z tych nawiedzonych czy szukających sensacji
zdjecie uzytkownika
belfer - 2016-01-19 18:45:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ha,ha,ha...no tak - Pioma.
zdjecie uzytkownika
Tomasz Z Cieszyna - 2016-01-26 10:48:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam Panowie, staram się od dwóch lat dostać na kopalnie. Jestem po zaocznych studiach natomiast żadnych papierów ani kursów górniczych. Pracuje jako wcześniej spawacz, teraz kowal od szkoły średniej. Wiem że jest b. ciężko o przyjęcie (tym bardziej że wielu z papierami i stażem chce sie dostać), ale czy jest jakieś lepsze rozwiązanie jak po prostu na maila rekrutacja@pgsilesia.pl posyłanie co jakiś czas cv oraz listu motywacyjnego? W sensie osobiste wstawianie się co jakiś czas itp.
zdjecie uzytkownika
pg - 2016-01-26 14:58:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam czy będzie ten węgiel do końca stycznia? tak jak jest zapisane w układzie zbiorowym?
zdjecie uzytkownika
gp - 2016-01-26 16:31:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jedno i to samo pytanie. Zapytaj na pieterku w biurowcu, lub przeczytaj uważnie komentarze.
zdjecie uzytkownika
staś - 2016-01-26 18:27:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie podszywaj się pod kogoś kim nie jesteś! Miej odwagę i podpisz się własnym imieniem i nazwiskiem! To przykre, ale to jest hajtowanie. Takich powinno szybko wyłapywać się w sieci. Węgiel DO czerwca to prawda, reszta to Twoja głupota i nienawiść w bezsilności w której się miotasz.
zdjecie uzytkownika
rekrut - 2016-01-26 18:30:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy są przyjęcia do MSE albo do Trans-Jana?
zdjecie uzytkownika
wacek - 2016-01-26 18:55:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawda jest taka że krzyczycie i tyle tego wszystkiego a żaden z was nie udał się do swego przewodniczącego aby wam wytłumaczono dlaczego zrobiono aneks do ukladu zbiorowego w sprawie węgla .Ja się udałem i mi wytlumaczył
zdjecie uzytkownika
pomoc dolna - 2016-01-27 07:49:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tomasz Z Cieszyna - 2016-01-26 10:48:16]:
Raczej nie, nieobchodzi ich raczej czy sie pokazujesz czy nie bo w zasadzie na zapotrzebowanie daja kierownicy działu a Panie z HR dobieraja pod wzgledem CV i doswiadczenia i przesylaja do działów kandydatury, napisałes, że studia zaoczne, ale nie napisałes czy górnictwo czy leśnictwo bo to ma znaczenie
zdjecie uzytkownika
Tomasz z Cieszyna - 2016-01-27 09:36:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Studia Logistyka i Transort nie związane z górnictwem. Sam nie wiem co do kopalni bo źle nie zarabiam, powiedzmy z 3 sobotami ok 2800 do ręki w branży metalowej ale w mojej pracy nie ma możliwości rozwoju (moje studia moge sobie w kieszeń wsadzić). Ludzie co pracują już po 20 lat zarobią k 100 więcej za procent premi i bardziej mnie kusi kopalnia w której można się rozwijać, emerytura szybciej.
zdjecie uzytkownika
aaa - 2016-01-27 19:20:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do MSE szukają górników - najlepiej z uprawnieniami do kotwienia
zdjecie uzytkownika
. - 2016-01-27 21:28:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tomasz z cieszyna.....

człowieku o jakim ty rozwijaniu tu masz na myśli?....
pracuję w tej firmie już cztery lata,zarabiam miesiecznie 2350zl....
podwyzka była....
13zl....waloryzacja...
czujesz to...?
zejdż na ziemie....
zdjecie uzytkownika
Tomasz z Cieszyna - 2016-01-27 22:12:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak tak czytam pare stron do tyłu to już sam nie wiem czy nie lepiej mi zostać w mojej pracy. Myślałem ze spokojnie ponad 3 sie wychodzi po jakimś okresie próbnym, a do tego dodatki wszystkie i emerytura 25 lat
zdjecie uzytkownika
józek z - 2016-01-29 09:00:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiem ze czytają o wszyscy. Kopalnia na której wiecznie czegoś brakuje jak nie stoperów to w magazynie niema wszystkiego, w punktach do napełniania wody brakuje herbaty, kawy, baaa niekiedy nawet wody bo niemożna nazwać to co tam leci aby rdza w rurach nieosiadła. Sprawa dla związków zawodowych. Jesteście sprzedajne szm.. wsadziliście swoje córki , zony , żrzeciów i reszte watachy rodziny ale jak sie idzie do was cos załatwic to rozmowy trwają - (usunięte przez administratora)nic niezałatwiacie bo sie boici aby rodzinka niepoleciała. Kolejna sprawa pewnie D.D napiszesz ze w necie niejestem anonimowym - gózik moge zniknac trwale ale po co nawet sie podpisałem prawdziwym imieniem
zdjecie uzytkownika
ano - 2016-01-29 14:31:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kasa za węgiel jest już na koncie. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
sds - 2016-01-29 15:41:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ano a co z barbórką za 2016 r. ????? też już przelali ??? a mówiłem ci bierz tabletki to ty nie słuchałeś
zdjecie uzytkownika
sds - 2016-01-29 15:44:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ano a co z barbórką za 2016 r. ????? też już przelali ??? a mówiłem ci bierz tabletki to ty nie słuchałeś
zdjecie uzytkownika
krak - 2016-01-30 01:04:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie powiedzcie mi czym się różni G-1 od G-2? Jak tam z kierownictwem
zdjecie uzytkownika
. - 2016-01-30 11:05:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak to czym?....liczbą:-)hehe
zdjecie uzytkownika
Gornik przodek - 2016-01-30 12:33:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
G1 jedzie ścianę 102 G2 ścianę 334 wydaje mi się ze w G 1 maja lepsze warunki tym bardziej że teraz będą przezbrajac i G1 idzie na ścianę 101 gdzie jest bliżej i lepsze warunki panują a G2 idzie na daleki wschód gdzie jest bardzo daleko i ogólnie do du.py . Jeśli chodzi o kierownictwo i dozór to nie znam ponieważ ja chodzę na przodek. To jest moja ocena niech się wypowiedza ludzie ze ścian.
zdjecie uzytkownika
grześ - 2016-01-30 15:46:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ano - 2016-01-29 14:31:58]:
Oreł Wiertaczu ciekawe czy szew wie o twych machlojkach na rurociągach na pierwszym poziomie piec lat temu ? Oreł jak nie to uwierz dowie się już w poniedziałek
zdjecie uzytkownika
grześ - 2016-01-30 15:48:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [grześ - 2016-01-30 15:46:03]:
przepraszam miało być szef
zdjecie uzytkownika
ryl - 2016-01-31 20:21:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wie ktoś coś na temat badań,od początku co trzeba załatwiać i gdzie ile czasu to zajmuje itp.
zdjecie uzytkownika
Andy - 2016-02-01 11:06:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na badania to będziesz musiał poświęcić ze 2 dni. Z tego co słyszałem to jedziesz do ośrodka na walcownie i tam dają Ci skierowanie do lasku, więc dużo się nie zmieniło. Dalej jeździsz jak głupi ciul. ☺
zdjecie uzytkownika
mlody72 - 2016-02-02 13:09:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie za niedlugo bedzie sie dzialo
Zobaczycie
zdjecie uzytkownika
re - 2016-02-02 15:00:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tak już od 4 lat straszycie i nic specjalnego się nie dzieje, weźcie sie do roboty a nie siejcie propagande
zdjecie uzytkownika
Janusz - 2016-02-02 18:51:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie odnośnie MSE jakie warunki, zarobki, robota ? Chodzi o górników pod ziemią zatrudnionych w MSE.
Drugie pytanie odnośnie związków zawodowych do wyboru solidarnośćwiczenia 80 czy kadra ? A może wogole nie warto się zapisywać?
zdjecie uzytkownika
Krytian - 2016-02-02 19:19:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czy jeździ ktoś z Jastrzębia lub okolic na PG proszę o kontakt, w sprawie transportu, jeżdżenia na zmianę lub miejsca w aucie?
zdjecie uzytkownika
Andy - 2016-02-03 12:55:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ogłoszenie o dojazd lepiej wydrukuj i rozwies gdzieś na kopalni. Dotrze do większego grona ludzi bo tu mało kto zagląda.
zdjecie uzytkownika
Gienek - 2016-02-03 21:33:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z MSE ostatnio sporo osób się zwolniło wiec chyba szalu tam nie ma! Chociaż na pewno od tego roku dostali podwyżki a to z tego powodu że najniższą krajową z 1750zl do 1850zl podnieśli!!! Takie KOKOSY możesz tam WYCHACZYC
zdjecie uzytkownika
nowy - 2016-02-04 08:31:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co tu sie zozpisywać te nasze związki to pic na wode nie związki boją sie o wwłasn [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie będą sie narażać dla byle ryla za dużo mają do stracenia tyle w temacie
zdjecie uzytkownika
nowy - 2016-02-04 08:32:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co tu sie zozpisywać te nasze związki to pic na wode nie związki boją sie o wwłasn [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie będą sie narażać dla byle ryla za dużo mają do stracenia tyle w temacie
zdjecie uzytkownika
krupi - 2016-02-04 11:23:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Psy szczekają karawana jedzie dalej. W MSE będą podwyżki i będą przyjęcia. Chęti do pracy na pewno się znajda. Może dostaną też zastrzyk "świeżej " krwi z pg? Kto wie. ..?
zdjecie uzytkownika
Lekarz - 2016-02-04 11:41:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polskie górnictwo tonie. Trzeba być ślepym i głuchym aby tego nie widzieć i nie słyszeć. Ceny w portach ARA osiągnęły zawrotną cenę 40 dolców za miał energetyczny klasy 25gj. PG SILESIA sprzedaje klasę 21. Pomóż to NOWY przez dolca a potem zepnij to w ekonomię wydobycia w kopalni. Życzę Ci wszystkiego najlepszego. Problemy dopiero się zaczną. Oby ominęły nas w miare łagodnie i szerokim łukiem.
zdjecie uzytkownika
Wim - 2016-02-04 11:48:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No tak... Dlatego przyjmują do MSE a nie pod PGS. Szukają oszczędności na kosztach .
zdjecie uzytkownika
nowy - 2016-02-05 07:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odpowiedz do lekarz ta wypowiedz kojarzy mi sie tylko z jedną osobą amen
zdjecie uzytkownika
j23 - 2016-02-05 19:35:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Wim - 2016-02-04 11:48:12]:
Przyjmują nie tylko do MSE ale i do Trans-Jana.
zdjecie uzytkownika
pall - 2016-02-05 20:57:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do wszystkich jelonków pracujących w systemie 7/24 . Ja mam wolne bo nie pracuję w tym systemie bo jestem z układu mojego tatusia
zdjecie uzytkownika
Ja - 2016-02-08 10:30:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kase za wegiel masz chyba w dupce
zdjecie uzytkownika
hr - 2016-02-08 12:58:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pełno jest ofert pracy na stronie internetowej pg silesia i to na różne stanowiska i w rożnych systemach. Przyjmują chyba wszędzie.
zdjecie uzytkownika
marek - 2016-02-09 11:23:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
potwierdzam przyjmują do MSE. Szukają młodszych gorników i górników. Bylem na rozmowie i chyba mnie wezmom.
zdjecie uzytkownika
tt - 2016-02-09 21:39:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakie zarobki w mse? idzie sie dostac po samej szkole?
zdjecie uzytkownika
ogór - 2016-02-10 13:29:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tt - 2016-02-09 21:39:57]:
no z tego co wiem @tt to nie ma żadnych problemów jeśli chcesz pracować jako górnik, a tych właśnie szukają. Na inne stanowiska trzeba mieć trochę szkół pokończonych
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: 2 etapy
1- z kierownikiem oddziału
2- biuro i formalności
Pytania: Pytania były o prace, zarobki i zawierały ostrzeżenie o ciężkości pracy
zdjecie uzytkownika
tt - 2016-02-10 21:39:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakie warunki w mse
zdjecie uzytkownika
tt - 2016-02-10 22:57:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tzn ile mozna zarobic z mlodszym gornikiem i na jakie oddzialy daja?

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie PG Silesia!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PG Silesia

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert