Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PG Silesia

Pracowałeś w firmie PG Silesia i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Marek - 2015-06-20 12:23:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To młodych wg nie przyjmują? :/
zdjecie uzytkownika
Lewy - 2015-06-20 21:43:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To zależy tylko od twojego cv - co tam masz. wszyscy chca pracowac na kopalni, ale bez szkoly i doswiadczenia. musisz miec cokolwiek. teraz juz nie przyjmuja wszystkich jak leci.
zdjecie uzytkownika
Marek - 2015-06-21 12:22:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam Górnika zrobionego w szkole publicznej PRYMUS. Teraz chodzę na technika. CV mam złożone dawno ale zero kontaktu z ich strony. :/ Doświadczenie? Powiedz mi gdzie jak nie pracowałem wcześniej. Jedynie mam doświadczenie ze sztolni i praktyk. Mam świadomość że dużo osób chce pracować ma kopalni i ze jest ciężko ale jakieś przyjęcia muszą być?
zdjecie uzytkownika
Do Marek - 2015-06-21 20:31:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ta szkola prymus w chorzowie dla wszystkich jest darmowa
zdjecie uzytkownika
antyprowokator - 2015-06-21 20:53:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie, dajcie spokoj, naprawde widzac sytuacje weglowa w Polsce jest sie czego obawiać ale o koniunkture, naprawde wydaje mi się że Silesia ma dobry poziom i przetrwa naprawade wiele uderzeń z zewnątrz. Wydobycie nawet na dobrym poziomie nie wystarczy na dobry poziom pieniężny ale myśle ze zadna karbonizacja czy inne dziwy na rynku węgla nie położy prywatnej kopalnii która sama siebie broni, nie mamy biurowca w Katowicach, nie ma "AŻ" takiego przerostu biurokracji tak wiec domyslam sie żę te batalie o wegiel i o rynek przetrwamy to i bedzie co raz lepiej. Pozdrawiam i głowa do góry.
zdjecie uzytkownika
Miłosz - 2015-06-22 10:20:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie dlatego musimy trzymać sie Silesi bo jako jedna z nielicznych ma szanse na przetrwanie.
zdjecie uzytkownika
njk - 2015-06-23 10:23:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
odp na związkowiec widać że tobie już sie woda nalała ale do łba bo piszesz głupoty jak to związkowiec zresztą wszyscy widząa co wy potraficie bez wyjątku zasrańce
zdjecie uzytkownika
PGS MINER - 2015-06-24 09:31:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [njk - 2015-06-23 10:23:15]:
njk bez obrazy ale związki dużo zrobiły żeby tej kopalni nie zamknęli. Poza tym patrząc na sytuację w polskim górnictwie to Silesia dobrze stoi. Mamy pracę i nie musimy się martwić zamknięciem kopalni. Wszyscy dbamy o jej dobro bo gdybyśmy nie dbali to nie mielibyśmy za co żyć. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Beks - 2015-06-24 11:00:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Każdy kto twierdzi , że związki zawodowe na PGS , podkreślam na PGS , są zbędne jest idiotą !! W firmie z kapitałem prywatnym nadzór strony związkowej nad przestrzeganiem prawa jest obowiązkowy. Zgodnie ze znanym przysłowiem mielibyśmy dla nas jako pracowników kapitalizm i to w najgorszej postaci a dla włądzy był by socjalizm . W tym zarysie jak u nas działają ZZ są wskazane a nawet wymaganę . Rozkładają nad nami parasol , jednakże nie są zaborczy i stronniczy jak w np.KW. U nas jeśli białe jest białe to jest białe , na KW jeśli białe jest białe może być czarne , i najprostszym przykładem jest tłumaczenię przewodniczących Ziętka , Czerkawskiego dotyczące dumpingu i rzekomo wolno rynkowej konkurencji handlowej KW !! Tam dumping łupieżczy potrafii być nawet wolną , otwartą konkurencją rynkową! Tuteż za przyzwoleniem państwa i mam nadziję , że bez przyzwolenia UE !!
zdjecie uzytkownika
Darek - 2015-06-24 17:58:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
do Becka albo jestes ukrytą opcją tj. przewodniczącym któregoś ze związku albo jesteś naćpany zz maja cię w d... znajomy poszedł tam po pomoc to z rozmowy z panami przewodniczącymi wynikało że jak tu ktoś napisał że oni są tylko od kufli wycieczek i kart wędkarskich.Po drugie kopalnią rządzą czesi i tylko oni decydują a nie związki które są na ich garnuszku tak że człowieku dziękuj CZECHOM ZE MASZ ROBOTĘ A NIE ZWIĄZKOWCOM
zdjecie uzytkownika
przodowy - 2015-06-26 13:14:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podobno nie ma zgody na branie pod Goczałkowicami czeka nas rok na samych przodkach ciekawe czy to kopalnia przetrwa
zdjecie uzytkownika
wodnik - 2015-06-26 14:44:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [przodowy - 2015-06-26 13:14:19]:
ryle, wara od Powiatu Pszczyńskiego. Jak macie pracę to sobie podbierajcie pod czechowicami albo u kaniowioków. Napewno sam pochodzisz baranie z Żywca czy Oświęcimia gdzie nie ma szkód górniczych.
zdjecie uzytkownika
Lewy - 2015-06-26 15:32:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak tak Wodnik - ty bedziesz nam wyznaczal miejsca, gdzie mamy fedrować. Tobie kopalnia dom wyremontowała od podstaw i jeszcze ci mało. ciekawe co byście w tych goczałkowicach powiedzieli gdyby to kompania miała naprawiac szkody i czekalibyscie latami na pieniadze i remonty.
Ale tez slyszałem ze goczalkowice nas blokuja. trzeba bedzie sie tam przejechac do pani wojt zeby wziela na siebie odpowiedzialnosc za upadek kopalni.
zdjecie uzytkownika
wodnik - 2015-06-26 16:15:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lewy - 2015-06-26 15:32:13]:
A Żory to nie chcą się zgodzić na wydłużenie żywotności KWK Borynia. Wiesz ile tysięcy mieszkańców Żor pracuje w JSW.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-06-26 20:39:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do Darek

Nie bluznij proszę. Idź do kościoła i się wyspowiadaj. Nie masz pojęcia więc lepiej zamilcz a nie opowiadaj proszę bajek. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Być albo nie być - 2015-06-27 08:32:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oj, jednak pasuje taka odpowiedź tylko do jednego związkowca. Darku masz rację że mają nas w d. e, czas zacząć odwiedzać zz z informacja o rezygnacji i zaprzestania dawać im kasę za to że wbijaja nam kit do głów jacy to nie są uczciwi i zapracowani. My na nich charujemy, a oni będą się rozbijać po Czechowicach w godzinach pracy...... Ech Ci to jednak mają się dobrze....
zdjecie uzytkownika
Górnik - 2015-06-27 14:21:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Panowie nie narzekajmy,jest dobrze. Praca jest, kasa też a to że musimy pasa zacisnąć to trudno.Lepiej zarabiamy niż na innych kopalniach,jesteśmy w czołówce kopalń w Polsce.Mamy nowy sprzęt tylko trudno nam zrozumieć że to wszystko kosztuje,trzeba czasu aby mógł zarabiać właściciel a potem my.
zdjecie uzytkownika
thor - 2015-06-27 20:47:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tyś prowda
zdjecie uzytkownika
nik - 2015-06-27 21:23:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak tak wyspowiadać sie nailepiej do o rydzyka
zdjecie uzytkownika
janek - 2015-06-29 13:15:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przecież PG to jest teraz całkiem dobra firma, zależy im na pracownikach i to najlepiej widac po samych umowach, bo przecież teraz jest już wszystko wiadome jak są podawane benefity w ogłoszeniach, od razu wiaodmo co i jak wygląda i co komu pasuje, ja bym się ucieszył z prywatnej opieki medycznej jednak.
zdjecie uzytkownika
RYL... - 2015-07-01 17:07:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawda to ze chca kupic trzeci kompleks scianowy???????
zdjecie uzytkownika
Pati - 2015-07-02 07:50:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dużo kobiet pracuje na kopalnii? ( nie chodzi mi o biurowiec...) przerobka , lampownia itd...?? jest jakas szansa na prace ( rzecz jasna - dla kobiet....) nie lcize na biurowiec ..... moze jakas fizyczna:)??? pozdrawiam! ktos udzieli informacjii?
zdjecie uzytkownika
gola - 2015-07-02 07:52:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
SA pikne kobiety . przerobka to dramayt dla baby. lepiej nei strac sie tu o robpote . chyba ze chcesz sprzatc kible.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: jak wyżej i z jakimi maszynami miałem stycznośc
Pytania: zasada działania wyłącznika ow jakie są zabezpieczenia, czynnosci przy wejsciem do wyłącznika ,ile chce zarabiać
zdjecie uzytkownika
Nic - 2015-07-04 02:10:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
BHP chwali się, że od 18 do 24 czerwca nie było żadnego wypadku. W takim razie kto był prowadzony na łaźnię 24 czerwca z obandażowaną stopą na oczach wszystkich udających się na II zmianę? Krasnoludek? Kosmita? A może temu rannemu przytrafiło się to na parkingu, gdzie najechał on swoim autem na własną stopę? Praktyka ukrywania wypadków kwitnie w najlepsze... I wszyscy o tym wiedzą, natomiast panuje tutaj zmowa milczenia. Poszkodowani są pozbawiani należnych im świadczeń, a dozór wie, że może wymuszać ryzykowne i niezgodne z przepisami i instrukcjami metody pracy, bo jak zdarzy się wypadek, to nadsztygarzy i BHP zmuszą delikwenta do milczenia.
zdjecie uzytkownika
Ktoś - 2015-07-04 08:00:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A gdzie związki? A gdzie społeczny inspektor?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PG Silesia

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy PG Silesia?
Zadaj pytanie
alert