brak logo

PG Silesia

Czechowice-Dziedzice

Opinie o PG Silesia

pan krzyś' 2016-09-13 10:25:09
a co możecie mi powiedzieć o stażach u was w firmie co teraz ogłoszenia są? już nawet nie chodzi mi o kwestie finansowe, ale czy realnie się czegoś nauczę czy zostanę baristą
jocieprosza 2016-09-14 18:25:01
Nie wiem czy nie pomyliłeś branży, to nie jest staż w urzedzie albo na magazynie. To jest kopalnia, a sadzac po twoich wypowiedziach, tylko słyszałes w opowieściach ze jedzie sie na dół i zarabia ciezkie pieniadze. Powodzenia.
2
Daniel S 2016-09-14 21:10:11
Kruszywo z PG Silesia
jak można kupić - pytałem Panią Monikę, która się tym zajmuje w Silesii, ale zrobiła mi zamęt w głowie sprzedaje Wasze kruszywo przez inną Firmę. Do wszystkiego macie podwykonawców reprezentowanych przez swoich pracowników?
7
zm1 2016-09-15 03:56:47
Jak pójdziesz na pierwszą zmianę do sokala na elektryczny to bariste masz murowaną
antek 2016-09-15 13:19:26
A jak ze stażem własnie w elektryce @zm1 podobno szukają kogoś, płacą coś w ogóle a jeśli tak to ile?
xxx 2016-09-19 20:34:01
ludzie zaczynają sie zwalniać z tej kopalni i maja racje , takich idiotów jak w dozorze na pg silesi nigdzie indziej niema a dlaczego, a dla tego że z innych zakładów ich wywalili a na pg odrazu zostali białymi
3
ON 2016-09-19 21:21:49
Zapytajcie ile zarabiają goście z firmy z czech ile zarabiają na guzikach od poniedziałku do piątku i porównajcie z tym w jakim systemie pracujecie i jakie macie stawki i proponuję udać się do pana D. i mu podziękować.
1
Min 2016-09-19 21:32:56
Ja tam nie wiem czy ludzie zaczynają się zbierac, moim zdaniem to nic złego się nie dzieje, firma daje sobie radę
1
pracownik dolowy 2016-09-19 22:48:45
panowie na Silesi jest coraz lepiej.....kalifaktorzy zarabiaja po 4200zl no i szychty dolowe no poprostu cud...
1
99 2016-09-19 23:06:03
No ja nie wiem jakie Wy widzicie ogłoszenia, ale to na pracownika fizycznego to moim zdaniem jest naprawdę fajna sprawa no i pensja jest dość mocno sensowna, warto spróbować jeśli się szuka pracy na poważnie
1
kulffon 2016-09-20 15:41:44
mam pytanie ile zarbiaqja sztygarzy na silesi? na reke i czy w wyplcaie jest wliczona barborka i 14 stka czy osobno>?
kulffon 2016-09-20 15:42:53
mam pytanie ile zarbiaqja sztygarzy na silesi? na reke i czy w wyplcaie jest wliczona barborka i 14 stka czy osobno>?
eooam 2016-09-20 16:51:02
Stażysta w dziale mechanicznym jest teraz u nich potrzebny no i zastnawiam się jak to wszystko ma jeszcze wyglądać, dajcie znać jak wiecie.
kulfon 2016-09-20 20:41:44
panowie dajcie znac jak sie tam pracuje , jaka jest atmosfera i czy da sie tam robic bo mam oferte od nich i nie wiem czy sie zwalniac z khw, dajcie znac jak placa w dozorze srednim ? wiadomo nigdzie nie ma miodu taka praweda a pracowalem na 3 kopalniach wszedzie cos nie pasi albo ludzie albo kasa wiec ciezko cos w tych czasach znalezsc ,...a i jeszcze 1 pytanie bo tam jest 4 brygadowka a w te dni pomiedzy mozna pracowac czy trzeba ?? jaki jest nacisk na prace w te wolne dni,czy jest szansa pracowac na 1 zmiane od pon do piatku?,, i jakie perspektywy na lata kopalnia ile lat ferdunku? bo co sie stanie z pracownikiem kopalni jesli sie cos zlego w spolce stanie przeciez nie ma innej kopalnii ? jeszcze raz wielkie dzieki za info panowie
janek 2016-09-21 10:08:33
Jeśli chodzi o te wyższe stanowiska to na pewno jest jedno jako Sztygar Zmianowy w Dziale Przeróbki Mechanicznej Węgla no i tu juz widac,a że stawki są wieksze, a atmosfera w całej firmie ejst podobna wiec moim zdaniem to na pewno na plus jest.
1
Tomasz 2016-09-22 14:59:08
Jak macie okazję to przyjmujcie się na kopalnie.
Duże perspektywy przed Wami stoją.
Praca bardzo fajna w systemie 4 brygadowym.
Każdy weekend w pracy, także ominie Was ból głowy że musicie jechać do teściowej, albo brak porannego kaca. Jak ktoś nie lubi spędzać czasu z rodziną to praca idealna, bo mało Ich będziecie widywać. Z dziećmi nigdzie w weekend nie po jedziecie więc kolejny plus. Szczególnie na dzikich zmianach.
Do tego zabiorą jeszcze węgiel, nie wiadomo co z Barbórka więc wogóle super. A no i brak perspektyw na podwyżki. Ogólnie to praca na plus :D
7
3 2016-09-22 15:18:25
jak to każdy? al;e chybva przecież według kodeksu pracy to ileś tam musi być weekendów wolnych w miesiącu z tego co wiem, mam nadzieję że firma to jednak respektuje
Andy 2016-09-22 17:14:02
Niema tak źle, jeden weekend w miesiącu wolny ☺
AlMan 2016-09-22 17:41:15
Jeden weekend wolny w miesiącu to trochę mało, zwłaszcza, że praca górnika jest dość męcząca i wymagająca, ogólnie to chyba trochę przesadzasz, tam nie ma 4 dni pracy czasami i 3 urlopu, albo jakichś innych możliwości? Młodszy górnik na pewno pracuje jakoś mniej
Andy 2016-09-22 18:32:05
Jeden weekend wolny i do tego wolne w tygodniu jak Ci wypadnie. Zależy od grafiku. Najczęściej masz tak że 4,5,6 dni w pracy, dzień wolnego i potem następna zmiana. Więcej wolnego dopiero masz po nockach, ale to musisz mieć. I bez różnicy czy młodszy górnik czy górnik każdy robi tak samo. Znam przypadki że młodszy górnik robi na wnece a górnik w ścianie siedzi w budzie.
kasam 2016-09-22 18:51:44
No ale słuchajcie tak sie pracuje w systemie, jak chcesz wiecej wolnego to niestety trzeba brac urlop i tyle, chociaz to nie ma znaczenia czy ktos jest starszy czy młodszy stażem, każdy pracuje jednakowo, ale górników bardzo wielu poszukują głownie do Czechowic
Grzegorz90 2016-09-23 11:17:01
Która firma została wskazana ?
Krzyś 2016-09-23 11:57:27
PG
hehe 2016-09-23 12:35:37
Pewnie, że każdy pracuje jednakowo @kasam, a skoro każdy traktowany jestt ak samo, to już dobrze o nich świadczy. Ciekawi mnie jednak czy wypłata jest u nich terminowa, wiecie może? Dobrze, że dbają o takie szczegóły bo to dobry znak, że się nieźle dzieje.
piotr 2016-09-23 18:55:29
Wypłata może i na cZas ale chodzą straszą ze barbórki nie Bedzie węgla nie Bedzie , że folię zwolnią. Klimatach super dostaniesz 2500 brutto i się ciesz
1
Krzyś 2016-09-23 18:55:41
Dobrze że pracują jednakowo, tylko niech jeszcze płacą jednakowo. Wypłaty są terminowo, z tym to niema problemu. A czy się dobrze dzieje to nie wiem. Jak by było dobrze to by nie chcieli wziąść węgla i barbórki. Mam nadzieję że za to chociaż stawki podniosą.
2
,hjlh 2016-09-23 20:31:16
@ Krzyś - masz nadzieje, że podniosą, ale czy faktycznie tak zrobią? to sie okaze wkrótce pewnie... tak czy inaczej widze ze p00oszukują aktualnie górników
piotr 2016-09-24 10:34:27
Barbórke i węgiel chcą zabrać , urlopu górniczego nie Bedzie w nowym układzie . DostanieSz tylko wypłatę i gitara . Ja za niedługo idę na emeryturę wiec mnie to ominie a jeszcze jedno kopalnia może pociągnie 3 lata i koniec
helmut b 2016-09-24 10:36:54
a tak się powiem wam chłopy zastanawiam czy nie podjąć u was może stażu w dziale mechanicznym - kwestia tylko czy ja tam bede naprawdę się uczył zawodu i doświadczenie zdobywał czy raczej po takim stażu barista zostanę - napiszcie szczerze jak to jest
Tomasz 2016-09-24 13:47:00
A niech biorą wszystko, byle tylko dali zarobić.
1
Burn 2016-09-24 14:56:19
No w tym momencie to nie ma problemów, aby zarobić, tak mi się przynajmniej wydaje, więc na spokojnie
Andy 2016-09-24 15:49:17
Jak jesteś w dozorze to niema problemu z zarobkami.
Sporo młodszych górników robi w przodkach lub w ścianie bez perspektyw na podwyżkę. Także niema tak kolorowo.
1
Aman 2016-09-24 16:28:45
Ogólnie jeśli chodzi o PG Silesia to nie ma co narzekać na pensje, ogłoszeń też jest sporo z tego co wiem
Grzyb 2016-09-24 17:18:52
Przyjęcia są na grp3. A co do zarobków nie będę się wypowiadał bo rozbieżności są spore.
,hj 2016-09-24 17:31:50
@ Grzyb -n ale te rozbiezności wynikaja z czzego? z kompetencji, z kwalifikacji? czy po porstu ten kto sobie wynegocjował lepsze warunki, a ktos gorsze. Jak to jest w takim razie? porsze o informacje.
Grzyb 2016-09-24 18:18:57
Jak Cię nie przyjmą od razu na dobrej stawce to później trudno coś dostać. Nawet jak byś podnosił swoje kwalifikacje. Niektórzy porobili zatwierdzenia i dwa lata czekają na stawkę.
brach 2016-09-24 21:19:46
@ Grzyb -n o jakich zatwierdzeniach mowisz, bo nie zrozumiałam? czyli generalnie jak byś polecał - od razu negocjowac super stawke (z ryzykiem ze moze cie nieb przyjmą) czy moze ciut zaniżyć stawke z zxasłożeniem ze prawdopodobnie cie przyjmą i po jakimś czasie podniosą stawkę?
Grzyb 2016-09-25 06:18:12
Zatwierdzenie na Górnika. Jak Ci nie będą dawać minimum Górnika to szkoda się przyjmować.
A kiedy Ci podniosą stawkę? Zależy czy dobrze liżesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownikowi a przede wszystkim przodowemu.
kasam 2016-09-25 10:16:27
pewnie tak, poza tym co roku tez najniższa krajowa się zmienia wiec podjerzewam, że stawki też idą raczej do góry,
tomek 2016-09-25 10:20:37
witam mam prosbe czy moze ktos zorientowany napisac na jakie pieniadze moge liczyc jako mlodszy gornik pod mse??
fvghds 2016-09-25 11:11:18
@ tomek - jao młodszy gónimk bedziesz mógł liczyc na jakieś 2200 zł netto. Czy z takiej pensji byłbys usatysfakcjonowany? bedziesz próbował sie tam dostać?
Grzyb 2016-09-25 12:24:50
Tomek lepiej idź na rozmowę i się zorientuj. Lepiej zrób sobie Górnika. A młodszy ma chyba 2.500 to i tak więcej niż mają co niektórzy na kopalni.
tomek 2016-09-25 13:07:42
aha a gornik na ile moze liczyc w mse?? jakie sa roznice pomiedzy zatrudnieniem w mse a pg?
Grzyb 2016-09-25 13:16:27
Górnik w mse ma ok 3000zl. Różnice takie że jak narazie pod kopalnią masz dodatki, ale zaraz je zabiorą i różnic nie będzie.
tomek 2016-09-25 13:27:08
aha a po ile sa kartki w mse?? czy daja jakas kase na swieta itp?
Krzyś 2016-09-25 15:04:49
Barbórka się zbliża i już plotki rozsiewają że niema pieniędzy na wypłatę. Co Oni myślą że ludzie będą się co roku nabierać na jedne i te same historyjki.
2
pani irena 2016-09-25 18:14:04
czy jako kobieta mam u was szansę na zatrudnienie na stanowisku takim jak Sztygar zmianowy w oddziale robót przygotowawczych? widzę że pojawiło się ogłoszenie o wakacie
NIK 2016-09-26 08:40:25
KOBIETA TAK DO ODDZIAŁIU WDOBYWCZEGO
werf 2016-09-26 11:07:41
no sam nie wiem..ale widze ze oni na przykład teraz na staz w dziale mechanicznym szukają ososb prawda?
Andy 2016-09-26 12:45:43
Od października mechanicy zostają przeniesieni do oddziałów górniczych.
Zostaw swoją opinię o PG Silesia - Czechowice-Dziedzice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PG Silesia