Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PG Silesia

Pracowałeś w firmie PG Silesia i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ryl - 2015-01-23 15:04:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wypłata deputatu węglowego ma się odbyć w 2 ratach pierwsza do końca stycznia a 2 do 10 czerwca z ustawowymi odsetkami.To wszystko jest spowodowane złą sytuacją finansową firmy i brakiem wydobycia szkoda że w mediach mówią co innego.
zdjecie uzytkownika
ss - 2015-01-23 17:50:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fajnie
zdjecie uzytkownika
X - 2015-01-23 22:27:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
to tego musiało dojść
panie Darku prosze się przyglądnąć jak wygląda sprawa zatrudnienia
ile jest nadsztygarów w każdym oddziale ile jest łebków sztygarów i laseczek w miernictwie i biurowcu zarabiających 2 razy tyle co górnik po 20 latach roboty na tej kopalni ,to jest normalne? dlaczego dział bhp zamiast wspomagać pracowników robi sobie safari i poluje na ludzi, płaci się firmom obcym kupe kasy za niewiadomo co
ja tak naprawde myśle że zarząd pg silesia sie nie orietuje do jakiej patologi dochodzi na tej kopalni
przykro sie robi bo naprawde zapowiadało sie ze ta kopalnia wyjdzie na prostą
miejmy nadzieje ze 2 nowe ściany pozwolą uzyskać zysk na koniec 2015 a nowy derektor przyjży sie dozorowi bo tu jest spory przerost zatrudnienia
czasem trzeba posłuchać ludu pracującego dla dobra kopalni
zdjecie uzytkownika
tak X - 2015-01-24 02:35:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
X bardzo dobrze pisze cala prawda
zdjecie uzytkownika
Gtu - 2015-01-24 08:58:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
X nic dodać nic ująć. Mam nadzieje że włodarze zaglądają tu
zdjecie uzytkownika
beks - 2015-01-24 10:20:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dokładnie w PGSilesia istnieje znaczny problem nepotyzmu i kumoterstwa co za tym idzię zatrudnianiu ludzi bez kompetencji , wiedzy i doświadczenia w ramach obejmowanych stanowisk. Winny jest tutaj zapis w układzie zbiorowym o pierwszeństwie zatrudnianiaczłonków rodzin pracowników już zatrudnionych niby jest wyłączenie mówiące , że pod warunkiem posiadania wykształcenia i doświadczenia przez te osoby. Tabele płacowe dla pracowników administracji są niejednolicie określone . Dochodzi do takich absurdalnych sytuacji , że w czasach rządów Pana Kaweckiego , jego poniekąd teściowa ( lub inny członek rodziny ) pracująca w RCP szybko została pracownikiem administracji , tylko i wyłącznie po to by zarobić .
zdjecie uzytkownika
Czakalaka - 2015-01-24 10:26:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Racja ponownie się zgadzami. Inna kwestia na jakiej podstawie pracownicy administracji na podrzednych niskich stanowiskach zarabiają więcej niż pracownicy fizyczni którzy bezpośrednio bądź pośrednio pracują na produkcji wkładając wartość dodaną w produkt . Zapewnie malkontentci powiedzą , że administracja jest mocno wykształconą i zaradną grupą zawodową , a ja daję głowę , że 80 % pracowników fizycznych PGS jest równie dobrze wykształcona i posiada podobne kompetencie niżeli ci nepotyści z administracji.
zdjecie uzytkownika
przerobkarz - 2015-01-24 11:07:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Czakalaka - 2015-01-24 10:26:43]:
święte słowa.nie wiem jak pracują dzieci 'strych górników' na dole ale dziwie się że przeróbka nie ma ze względu na 'rodzinki' statusu zakładu pracy chronionej...
zdjecie uzytkownika
G2 - 2015-01-24 14:19:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dominik kolorz dla NETTG :

Czy pracownicy Kompanii Węglowej stracą coś w trakcie realizacji programu naprawczego?

W procesach naprawczych trzeba będzie zacisnąć pasa. Nie ma też co ukrywać, że procesy te będą się toczyć w nowej Kompanii Węglowej. Sytuacja niektórych pracowników może być trudna - mówię to zupełnie odpowiedzialnie. Być może diametralnie w stosunku do pracowników administracji trzeba będzie zmienić system wynagradzania. To wszystko jednak wyjdzie "w praniu", nie chcę nikogo straszyć na wyrost.
zdjecie uzytkownika
D,D - 2015-01-24 21:24:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się z Wami w każdym względzie jeżeli chodzi o zatrudnianie ludzi w tym dozoru. Pytanie tylko brzmi... czy mam na to jakiś wpływ?! Odpowiedz brzmi - NIE!!! Jest dział HR tzw rekrutacja i tam odbywają się rozmowy kwalifikacyjne, a głos decydujący w sprawie zatrudnienia mają zawsze szefowie działów! Więc do kogo powinniśmy i mamy słuszne pretensje?! Właśnie do nich! Niejednokrotnie podnosiłem to na różnych spotkaniach, niestety bez większego efektu. To właśnie m.in to są błędy w organizacji o których pisałem wcześniej. Jeżeli chodzi o konsekwencje opóźnień ze zbrojeniem 102 i likwidację 103 oraz postęp 334 to zameldowałem o nich Prezesowi wskazując osoby za nie odpowiedzialne. Decyzja jest teraz w rękach pana Prezesa. Od taki Neron...kciuk do góry lub w dół. Spotkanie Zarządu z załogą na temat sytuacji spółki ma odbyć się w przyszłym tygodniu. Wypłata węgla w dwóch ratach jest mniejszym złem, bo widmem była opóźniona wyplata lub jej roztratowanie. Zresztą pojawiały się różne mniej lub bardziej drastyczne propozycje. Mści się na nas brak drugiej ściany no i trzeciego rezerwowego kompleksu ścianowego ale....tu potrzebne są pieniądze a tych obecnie - brak! Oby jak najszybciej została uruchomiona nowa ściana. Co do BHP...o wszystkich takich sprawach meldujcie ZSIP! On nas wszystkich reprezentuje!!! Wiem że to żadne tłumaczenie, ale spójrzcie w koło! Co dzisiaj dzieje się z polskim górnictwem. Niestety My nie możemy liczyć na 2,5 mld zł dotacji z rządu RP i przesunięcie do spółki restrukturyzacji kopalń. My co najwyżej możemy ogłosić upadłość, bądź likwidację, bo złotówki od naszego właściciela już nie dostaniemy. TO PRYWATNA KOPALNIA!!! Na szerszą dyskusję zapraszam do siebie. Zapewniam że nie gryzę. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
pi - 2015-01-24 21:27:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja się tam cieszę. będzie przynajmniej kasa na wakacje. Dwie raty ale płacą! W JSW za chwilę nie będą mieli już niczego.
zdjecie uzytkownika
rylek - 2015-01-24 22:21:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panie Dudek, czy mamy sie juz obawiać upadłości Silesi, czy na to jeszcze za wcześnie?
zdjecie uzytkownika
D.D - 2015-01-24 23:03:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@rylek

Jeżeli ściana 102 ruszy końcem lutego, to wierzę że wyciągną kopalnie na prostą. Jeżeli NIE, to będzie duży problem. Dziwię się tylko ludziom, którzy myślą że wszystko samo się załatwia na tej kopalni, a pieniądze biorą się z....BANKOMATU! Oby problemy z węglem byłe jedynymi z którymi będziemy musieli się zmierzyć w tym roku!
zdjecie uzytkownika
D.D - 2015-01-25 00:08:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ b5

I jeszcze jedno do Ciebie. Nie myśl że jesteś anonimowy w necie. Łatwo idzie Cię namierzyć. Każdy komp ma swój własny kod identyfikacyjny. Nie szargaj mojej opinii i nie zarzucaj mi rzeczy których nie robię! Tym bardziej otrzymania jakiejś kasy! Daj lepiej dla własnego dobra na luz. Nie boję się dyskutować, ale dyskusja musi być merytoryczna i podparta argumentami a nie pomówieniami! Reprezentuję związek który nie zajmuje się wycieczkami (Biuro Podroży) czy imprezami integracyjnymi bądź przeklinaniami! Masz odwagę i dość argumentów? Zapraszam do biura! Chętnie podyskutuję z Tobą! Wątpię jednak że przyjdziesz - TCHÓRZU! Wolisz anonimowo (jak na razie anonimowo) przed kompem, aby nie było Cię widać. Tak jest bezpieczniej. Prawda?
zdjecie uzytkownika
b5 - 2015-01-25 03:26:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przeprasam cie darek (pisałem to w nerwch) ale wk... mnie juz ta cała sprawa ze kopalnia nas olewa powiedz mi ile mozesz pisać do dyrekcji w sprawch płacowych przecierz to są kpiny ze zarząd ma to we mniejscu gdzie tylko papier sie nadaje nawet jak było lepiej to nas olewali , co oni zrobili aby człowiek dostał lepszą kase w/g ukłasu moja stawca oscyluje od ok3900zl a mam 3000zl z wielkim bólem kursy człowiek porobił i ani zeta więcej niedostał ( a co do ip uzywam hotspota bo niemam neta)
zdjecie uzytkownika
cyc - 2015-01-25 09:02:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Hidalego - 2015-01-23 13:24:58]:
niech się bawią gdzie chcą i za ile chcą,podpisałeś umowę,zgodziłeś się na jej warunki czy to nie prawda?przykro że to Cię uraża co piszę,ale tak jest.a gdzie jest lepiej teraz?napisz może wszyscy tam pójdziemy.idę do roboty,odwalam swoje i się nie odzywam bo mam do gadania tyle co żyd za okupacji,potem wracam do domu i cieszę się że rodzina ma co jeść bo w dzisiejszych czasach nie ciężko wylądować na ulicy.twoja walka to jak pójść z procą na czołgi,dobrze wiesz że nie wygrasz.
zdjecie uzytkownika
Chrzanowianin - 2015-01-25 11:21:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dobrze Wam pisze Pan Dariusz cieszcie sie ze macie prace i za co zyc i skladki oplacane ja pracowalem w energetyce 6lat po restrukturyzacji zwolnieniach szukam stabilnego miejsca pracy aztym jest coraz gorzej i wyzyc musze za 1,5tysiaca z rodzina
zdjecie uzytkownika
ed - 2015-01-25 13:32:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wyraże swoją opinie co do kilku osób tu piszących po pierwsze jak pisze nasz darek, chłopie dzięki że jesteś z nami i zawsze można coś zalatwić, związki to nie biuro spraw personalnych czy biuro podróży jeżeli da sie co załatwić to załatwi, mamy w koncu barbórke, dzień dziecka itp. Jak by nie on to by my mieli wielką fige. Ja pracuje ponad 3 lata i co so mojej stawki tez mam ok 3tys ale taką powiedziałem na rozmowie kwalifikacyjne (acz kolwiek grzeje mnie to ze niektórzy chodzą po rożdzielniach i mają 4tys a ja w przodku 3tys lub tzw dzieci kierowniczka) co do większej kasy to moze spróbowac do góry a nie do solidarności. Do gościa "b5" to nieproblem złożyć wypowiedzenie i sie zwolnic jak cie wszyscy grzeją
zdjecie uzytkownika
wodnik - 2015-01-25 16:46:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [D,D - 2015-01-24 21:24:26]:
a przed utworzeniem pg silesia to kto płacił za długi
zdjecie uzytkownika
ed - 2015-01-25 17:28:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
panie darku podobno szykuje się nowy układ zbiorowy jakie mogą być zmiany w porównaniu do obecnego czy jest grożba ze moze w nim nie być węgla czy barbórki, wczoraj w pracy była też taka też teza że jezeli wejdzie nowy układ w kwietniu to mogą na nie wypłacić drugiej raty za węgiel. Nie dalej niż dwa tygodnie temu ktoś rzucił hasło ze w przyszłym roku ma być więcej węgla pytanie jak to możliwe skoro sytuacja jest zła, więc co jest prawdą a co nie. Nielepiej by było abyśmy dostali węgiel na książke skoro na rynku jest problem ze sprzedażą
zdjecie uzytkownika
beks - 2015-01-25 17:55:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Sorka , że się wtrące ale węgiel jest naliczany za poprzedni rok obrachunkowy , czyli na zasadach obecnego układu zbiorowego . A więc wiozało by się to ze złamaniem układu zbiorowego a to grozi jak Pan Dariusz mówił ogłoszeniem sporu zbiorowego z pracodawcą . Więc myślę , że ta druga transza to raczej pewniak . A sprawa zmiany układu zbiorowego , przyznam , że ciekawa , a więc prosimy Pana Darka o komentarz do sprawy . Fajnie Panie Darku , że wyjaśnia , objaśnia Pan tu niektóre sprawy związane z firmą , bo nie zawsze mamy czas podejść bądź zadzwonić a pisanie na tym forum myślę , że nie jest wielkim problemem .
zdjecie uzytkownika
Michal - 2015-01-25 21:26:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Panowie górnicy! Jak wyglądają zarobki w PG Sylesia? Aktualni pracuje w firmie prywatnej pod JSW, ale myślę nad wyprowadzeniem się do Katowic i szukam pracy w górnictwie. Posiadam tytuł technika Górnictwa podziemnego, zatwierdzenie na górnika, a od 3 lat (tyle mam dołu) pracuje jako cieśla górniczy(uprawnienia)i jeszcze kilka innych małych uprawnień. Na jaką wypłatę mogę liczyć na ręke jeżeli zostałbym przyjęty
zdjecie uzytkownika
ano - 2015-01-26 02:01:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ,a może w końcu ktoś weźmie się za alkoholików-nieudaczników którzy z racji nałogu nie mogą dobrze prowadzić ściany bo mają mózgi wypalone a te szare komórki które im zostały wiecznie wołają-Dajcie Pić !!! Już widać małe światełko -wywalili w końcu Trans-Jan (szkoda chłopaków tam pracujących ale jak wyżej piszecie to prywatna kopalnia i trzeba dbać o swoje interesy a nie któregoś prezesa czy dyrektora Ile im kopalnia zapłaciła za drążenie chodników które spokojnie mogły drążyć oddziały kopalniane od czasu przejęcia K-0 firma wydrążyła jakieś 700 metrów za 5 tyś/mb wychodzi ładna sumka 3,5 miliona zł a teraz brakuje na wypłatę węgla??? W zeszłym roku płacz -jezu na hałdzie 400 tyś ton i nie idzie sprzedać, wrzesień prezes w telewizornii chwali się że PG Silesia zamknie rok zyskiem ,Styczeń 2015 sorki ale nie ma węgla nie ma sprzedaży brak kasy .Kto za to odpowiada robole czy te "skromne" 75 osób z administracji? To po co taki wielki biurowiec ?Mówi Pan że nie jesteśmy Kampanią a ja twierdzę że jesteśmy podobni a nawet gorsi w sposobie zarządzania , prowadzenia tego biznesu tylko na mniejszą skalę .Taki sam B...del,kumoterstwo i marnotrawienie pieniędzy.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: jak wyżej i z jakimi maszynami miałem stycznośc
Pytania: zasada działania wyłącznika ow jakie są zabezpieczenia, czynnosci przy wejsciem do wyłącznika ,ile chce zarabiać
zdjecie uzytkownika
ania - 2015-01-26 02:15:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie

Czy zaglądaliście już na stronkę http://tanieaukcje.com/p/f8ac9f69944411e491220025907bb422

Są to aukcje bez ceny minimalnej jak wygrasz tj przelicytujesz innego użytkownika wygrywasz

Serwis bardzo szybko urasta w siłę coraz więcej użytkowników aktywnych

Przedmioty na aukcjach rewelacyjne ceny również!

Aby licytować trzeba wykupić kredyty ceny za pakiety są różne od 6 do 200zł

jeden kredyty podbija cenę o 10 groszy:)

Teraz trochę ciężej się walczy jest więcej ludzi chętnych i ciężej wygrać za drobne wiem to po sobie:) hhihiih

Spytacie czemu za takie ceny schodzą przedmioty i czy to realne?

Wg analityków serwis ma już 8 tys aktywnych użytkowników którzy w miesiącu wpłacają minimum 100zł na aukcje

daje to 800tyś :shock:

Na nagrody wydaja średnio 200tyś

Więc zysk maja ładny :shock:

Pozdrawiam ktoś może skorzysta i zechce powalczyć o sprzęcik :)

uprzedzam nie jest łatwo czasem aukcja trwa nawet 8godzin hihihihih :evil:
zdjecie uzytkownika
Gnejs - 2015-01-26 11:18:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ano - 2015-01-26 02:01:41]:
Ano świetną zależność znalazłaś : ilść wypitego alkocholu w karierze w stosunku do zajmowanego stanowiska na PGS . Więć polecam wszystkim pijcie po pracy maksymalnie a awanse przed wami otworem.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PG Silesia
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy PG Silesia?
Zadaj pytanie
x