Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PG Silesia

Pracowałeś w firmie PG Silesia i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
R1 - 2014-12-08 20:58:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pytający - 2014-12-08 19:59:56]:
chyba jakiś prowokator :-P 65 lat ????????? chopie przyjdź odpowiednio Cię przywitamy w poczekalni pod szybem....A swoją drogą byłbyś rekordzistą pod względem wieku :-P Pradziatku dajcie sobie spokój
zdjecie uzytkownika
przodowy... - 2014-12-09 13:48:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pytajacy jak by zobaczyl teraz kombajn i nowa obudowe to zesral by sie pawulonie to juz nie jest obudowa TH i nie kombajn am50 idz sobie dziure kopac na trumne jak nie masz co robic pozdrawiam...
zdjecie uzytkownika
??? - 2014-12-09 23:16:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak z przyjęciami pod firmę ?
zdjecie uzytkownika
zawiedziony górnik - 2014-12-10 09:37:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie, składałem papiery na Silesii, robię technikum górnicze, na dole pracuje już parę lat, ostatnie 2 pod Kompanią, głównie w przodku naginałem KW stała się niewypłacalna i tak oszukują że to się w pale nie mieści. Barbórkę niby od paru miesięcy ratami wrzucają na konta a w paskach tego nie ma, machlojki straszne, ciężko się połapać co jest wypłatą a co dodatkiem do niej, wszystko pomieszane. Niemniej, moje pytanie brzmi czy macie namiary na odpowiedniego kierownika, który mógłby mi udzielić coś więcej informacji? Na PG byłem na rozmwowie po złożeniu CV i teraz czekam. Dzwoniłem już ale nigdzie dalej się dodzwonić nie da niż na rozdzielnię i każą czekać. Jestem ambitny i lubię górnictwo, bardzo liczę że mnie do PG przyjmą, bardzo mi ta tej robocie zależy. Czy możecie podać jakieś namiary?
zdjecie uzytkownika
BKS STAL - 2014-12-10 10:09:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zawiedziony górnik - 2014-12-10 09:37:11]:
kolego powiem szczerze u nas miodów też nie ma...Barbórka była wypłacona to fakt ale podobno trzeba było kombinować siano na wypłatę (barbórki).. W styczniu będzie taki sam problem z węglem.. Tak się złożyło że likwidujemy ścianę a co za tym idzie nie ma węgla - nie ma kasy proste jak drut...A druga ściana nie jest w stanie pokryć wszystkich kosztów...górnictwo w polandi zaczyna leżeć na łopatkach....żal mi tylko tych chłopaków którzy chodzą do szkół górniczych nie mając na niej pracy...stracony czas i pieniądze ... A wracając do tematu śmieszy mnie opinia ludzi którzy non stop jak mantrę powtarzają tekst że czechom się opłaca a polakom nie...Niesty to ciężki kawałek chleba przede wszystkim dla nas Górników ale i zarządzającym firmą żeby to było rentowne ...Co nie zmienia faktu że PG na tle polskiego górnictwa bryluje
zdjecie uzytkownika
zawiedziony górnik - 2014-12-10 10:41:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [BKS STAL - 2014-12-10 10:09:31]:
nie oczekuję jakiś mega kokosów idąc do PG, po prostu chcę być doceniany i odpowiednio wypłacany za swoją robotę. Na KW chłopaki zapieprzają na przodzie za 2 tysiące.
zdjecie uzytkownika
BKS STAL - 2014-12-10 11:17:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zawiedziony górnik - 2014-12-10 10:41:58]:
rozumiem Cię kolego ale u nas mlodzi też tyle mają 2329 brutto czyli ok 2000 na rękę plus kartki 13.10 i praca na "okrętkę" 24/7
zdjecie uzytkownika
zawiedziony górnik - 2014-12-10 14:35:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [BKS STAL - 2014-12-10 11:17:35]:
co masz na myśli przez "młodzi" w sensie początkujący czy nowi? ja już młody nie jestem, pracuje parę lat na dole, szkołę już kończę bo specjalnie ją zacząłem robić jak tylko się dostałem na grube. Nie mów, że na przodku harują za ok 2 tysiące, bo tak jest na KW gdzie wszyscy słyszymy i widzimy jak jest... Może nowi tak zarabiają ale chyba jak już dłużej robisz to zarabiasz adekwatnie do wykonywanej pracy? Tak tu wyczytałem, że Silesia szanuje pracowników.
zdjecie uzytkownika
mlody72 - 2014-12-10 14:56:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odpowiedz na BKS STAL
przyjdz i sie przekonasz jak jest na prawde
zdjecie uzytkownika
ferdek - 2014-12-12 23:13:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wiesz co pentagram? Idź już na emeryturę! Siadłeś nie tylko fizycznie, ale również psychicznie. Twój mózg (jeżeli go w ogóle posiadasz) przestał funkcjonować! Domaga się odpoczynku!Alkohol (jak piłeś alkohol) zwinął ci resztę zwoi w twoim mózgu. Powodzenia i zdrowia na emeryturze. Nauczony byłeś w PRL-u leserstwa i kombinatorstwa, więc innej odpowiedzi od ciebie się nie spodziewałem. Bywaj zdrów. Ariwederczi Roma.
zdjecie uzytkownika
zibi - 2014-12-13 18:46:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dozór zwłaszcza elektryczny to sami dyletanci zwłaszcza pan inz piotr be..
zdjecie uzytkownika
miner - 2014-12-13 19:57:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie, ja nie wiem, każdy z was pokolei narzeka i narzeka na to że Ci z wesołej to tacy i owacy ale popatrzcie sobie na tych co nie są z wesołej tylko z silesii, Augustyn, Copka, Wieczorek i inni.. panowie może oni są super tak??
hehe to przez takich ludzi jak oni za chwile pg silesia też by padła... no nic wypisujcie sobie dalej głupoty, ja wiem swoje i mam nadzieje że większość to kiedyś zrozumie...
zdjecie uzytkownika
Haier - 2014-12-13 23:53:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
chopy czy wy mocie mózgi pozarostane p. dom? Przeca tu piszą ino związki i ich świta z d na czele nie dejcie się robić wariotow, prawdziwy robol tu nie zaglado bo co bydzie pisol że musi robić na tych związkowych darmozjadów
zdjecie uzytkownika
podjarany - 2014-12-14 01:11:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
do hainera....gware masz za...bistą!!!!:-)tego brakuje na silesi:-)
pozdrawiam wiecznie narzekających!!!
zdjecie uzytkownika
sleper - 2014-12-15 19:36:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam pytanie ,czy w najbliższym czasie będą przyjęcia ślusarzy .Mam szkoły górnicze i lata praktyki w zawodzie ale spoko nie jestem emerytem ?
zdjecie uzytkownika
as - 2014-12-16 06:37:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiedzcie mi jakie przez jakie pod firmy mogę się przyjąć na silesie ??
zdjecie uzytkownika
parking morderca - 2014-12-16 13:20:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wczorajszy wypadek też zostnie zgłoszony na pakingu?
zdjecie uzytkownika
Pazdzioch - 2014-12-16 15:22:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam , swego czasu miał być tworzony regulamin przeszeregowań na PGS , którego kreatorem miały być związki zawodowe w porozumieniu z pracodawcą różnicujący obiektywne przesłaniki przeszeregowań i awansów stanowiskowych . Nie wiecie jakie są jego losy ? Czy zostało to wyciszone przez ZZ za porozumieniem zarządu . Czy część z was nie czuję , że w ramach wykonywanej pracy zarabia mniej od mniej efektywnych , wykształconych pracowników na tych samych stanowiskach ?
zdjecie uzytkownika
pgs - 2014-12-18 19:45:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Re Paździoch

Regulamin przeszeregowań miał być stworzony przez strony wówczas, kiedy Dyr Personalnym był pan Kawecki. Obecna pani Dyr jest od wykonywania poleceń przełożonych, a nie od tego, aby stworzyć coś, co mogło by służyć pracownikom. Zawsze jednak możesz do niej podejść i wypłakać się w temacie do jej rękawa. Gwarantuje że Cię wysłucha, obieca po czym i tak nic nie zrobi w temacie. (Już to przerobiłem osobiście). Ciężkie czasy po zmianie polskich dyrektorów na PG dopiero nadchodzą. Trzymajmy się kupy, a nie nalatujemy na siebie. Polskie górnictwo chyli się ku upadkowi, a my musimy temu przeciwdziałać. Wszyscy! Obiektywnie patrząc u nas i tak nie jest źle w stosunku do innych polskich kopalń i spółek...
zdjecie uzytkownika
pi - 2014-12-18 19:54:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pazdzioch idz do boczka on ci do kawał kiełbasy na święta albo zatrudni w masarni jak ci tak zle na grubie.
zdjecie uzytkownika
Paździoch - 2014-12-18 19:55:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No tak , ale czy ZZ nie powinny w dalszym stopniu dążyć i naciskać do tego aby jednakże taki regulamin powstał , przecież każdy z nas , który sądzi , że jego płaca na danym stanowisku jest niżej opłacana niżeli płaca na takim samym stanowisku mając podobne wykształcenie , staż pracy oraz podobne kwalifikacje ma prawo dochodzić swoich praw przed sądem pracy . A wiem , że na PGS , zapewne jest pare takich przypadków. Popieram twoje podejscie dotyczące naszej Solidarności , i tu komunikat dla co niektórych nie narzekajcie na ZZ bo bez ZZ dawno byśmy drastycznie mówiąc pracowali za miskę ryżu bez żadnych dodatkowych składowych wynagrodzenia . Szczerze mówiąc dalej się obawiam , że nasze dodatki do wynagrodzenia są mocno zagrożone i pracodawca będzie dążył do likwidacji wszystkiego rodzaju dodatkowych składników wynagroszenia w przyszłości.
zdjecie uzytkownika
Paździoch - 2014-12-18 20:00:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Paździoch - 2014-12-18 19:55:24]:
W żadnym miejscu mojej wypowiedzi nie stwierdziłem , że mi źle. Szanuje PGS jakomojego chlebodawcę jednakże , każdy z nas powinien dążyć by nam osobą z branży górniczej pracownikom PGS było coraz lepiej i co najważniejsze aby respektowano nasze prawa nadane nam w praiwe pracy , zakładowym układzie zbiorowym oraz regulaminie pracy . Jest grono młodych górników , którzy wykonują pracę na takim samym stanowisku o tej samej wartości mając podobne wykształcenie , wiedzę od swoich starszych kolegów a mimo to są znacznie mniej wynagradzani ze względu na różne czynniki mniej bądż bardziej od nich niezależne , czasem naruszając ich podstaowe prawo do płacy na równym poziomie .
zdjecie uzytkownika
Chrzanowianin - 2014-12-19 08:19:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy ma ktos dojscia by dostac sie na PG zna kierownikow lub wyzej pracowalem jako próbobiorca wiecej info na meila jestem wstanie odwdzieczyc sie za przyjecie pozdrawiam
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: pytali się o przebieg pracy,doświadczenie na stanowisku elektromontera,znajomość czytania schematów było super
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Paździoch - 2014-12-19 10:26:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Chrzanowianin - 2014-12-19 08:19:04]:
Chrzanowianin , ogarnij się z takimi obietnicami....

Art. 228 kk

§ 1. Kto, w związku z pełnieniem funkcji publicznej, przyjmuje korzyść majątkową lub osobistą albo jej obietnicę, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
§ 2. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 3. Kto, w związku z pełnieniem funkcji publicznej, przyjmuje korzyść majątkową lub osobistą albo jej obietnicę za zachowanie stanowiące naruszenie przepisów prawa, podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.
§ 4. Karze określonej w § 3 podlega także ten, kto, w związku z pełnieniem funkcji publicznej, uzależnia wykonanie czynności służbowej od otrzymania korzyści majątkowej lub osobistej albo jej obietnicy lub takiej korzyści żąda.
§ 5. Kto, w związku z pełnieniem funkcji publicznej, przyjmuje korzyść majątkową znacznej wartości albo jej obietnicę, podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 12.
§ 6. Karom określonym w § 1-5 podlega odpowiednio także ten, kto w związku z pełnieniem funkcji publicznej w państwie obcym lub w organizacji międzynarodowej, przyjmuje korzyść majątkową lub osobistą albo jej obietnicę lub takiej korzyści żąda, albo uzależnia wykonanie czynności służbowej od jej otrzymania.
zdjecie uzytkownika
cty - 2014-12-19 20:36:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Paździoch - 2014-12-19 10:26:40]:
paździoch puknij ty się chłopie w czoło....ogarnij się i poszukaj w szufladzie paszport i poczytaj sobie z jakiego kraju. żyjemy w polsce
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PG Silesia
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy PG Silesia?
Zadaj pytanie
x