brak logo

PG Silesia

Czechowice-Dziedzice

Opinie o PG Silesia

koniu 2016-07-03 12:02:02
witam na jaka stawke moze liczyc mlodszy gornik w mse?? i jakie sa dodatki premie kartki itp?? z gory dzieki za odp
Wonsz 2016-07-03 12:43:47
Pracownik fizyczny na powierzchni- Czechowice ma się naprawdę dobrze, nie można w ogóle się co do tego negatywnie nastawić, dobra praca, stawka na młodszego górnika to przynajmniej 1900 złotych netto, a potem to tylko ta kasa rośnie
tomek 2016-07-03 12:46:53
dzieki za odp ale mialem na mysli prace pz
er 2016-07-03 14:28:40
@Wiktor wiadomo ze jezeli jest wymagajace stanowisko to i wymgania na nie musza byc odpowiednio wysokie przeciez nikt nie zaturdni na takie powazne stanowisko bez odpowiedniego przygotowania pracownika
bolek 2016-07-06 16:28:07
Ja z miłą checią się przenius z dołu na przeróbkę bo słyszałem że ewa robi za darmo lody
mmmm 2016-07-06 16:45:37
Heh Bolek tylko musiałbyś się ustawić w kolejce bo dużo chętnych jest... Tylko teraz opinia pójdzie o nas wszystkich na przeróbce że nie wiadomo co tam robimy.. A nie wszystkie jesteśmy takie jak Ewa
bolek 2016-07-06 18:11:24
no ale to wasza ewa
mmmm 2016-07-06 18:31:33
No niestety ale ja bym się zwolniła na jej miejscu... Bo byłoby mi wstyd się tam pokazywać a ona nic sobie z tego nie robi..
,hj 2016-07-06 18:38:46
@bolek może troche szacunku do kobiet? Bo ty chyba go nie masz za grosz. Chyba ze ta "niewiasta" nie ma go do siebie zupełnie... poszukują widze górników - warto czy nie?
tt 2016-07-06 20:40:21
Witam mam prosbe czy ktos wie jakie sa warunki w mse?? z gory dzieki za odp
kasam 2016-07-06 20:46:38
zależy na jakie stanwosiko chcesz aplikować, zazwyczaj wymagaja wyksztalcenia gorniczego, minimum 2 letnie doswiadczenie, wiem, ze oferują wszytskim umowe o pracę, poz tym jak chcesz dopytać to można dzownic do nich
tomek 2016-07-08 16:52:40
witam ile zarobi gornik w mse? bedzie chociaz 2500??
antek 2016-07-08 16:57:06
@tomek słyszałem, że tak, ale finalnie to chyba pewnym można być tylko po rozmowie rekrutacyjnej. W ostatnich dniach pojawiło się sporo ofert pracy w Czechowicach-Dziedzicach. Czy to nowe miejsca pracy dla górników?
Krzyś 2016-07-09 15:40:48
Czy tylko mnie oje. Bali na wypłacie? - 200 zł a wypłata kwartalna.
eooam 2016-07-09 21:15:59
Znajomośc angielskiego nie stanowi dużego wymogu do spełnienia @arbot, a zobacz, że i tak warto się do nich załapać ze względu na zarobki.
$$$ 2016-07-11 12:33:38
bolek piszesz o kimś a nie wiesz czy twoja żona sąsiadowi loda nie robi :)
1
e4w 2016-07-11 12:55:20
angielski nie na wszystkich stanowiskach potrzebny, przykładowo na górnika młodszego wcale ale za to kurs obsługi przenośników taśmowo-zgrzebłowych musisz mieć
Rzeczywistość 2016-07-12 20:09:40
Kontrakt zależy od tego komu robisz lo.. - (dobrze) - gościowi na fadromie , kierownikowi czy samemu szefowi....! (układy) To jest 90 % sukcesu! A 10% to mają pawólony ze starej Silesi bo zależało jak zarabiał przy prywatyzacji! A na 100%-tową satysfakcję z zarobku mogą liczyć tylko przedstawiciele związków zawodowych bo sobie wywalczyli co chcieli..... Ty raczej nastaw się na najniższy kontrakt bez podwyżki na wiele lat i zabieranie premii pod byle pretekstem!Powodzenia... ;)!
4
dfgvcvb 2016-07-12 20:17:14
@e4w no moze aktuat na takim stanoiwksu to jnie..ale generalnie jest to dosyc czesty wymóg jezeli sie chce dostać jakąs prace..takie jest moje zdanie..
Były pracownik 2016-07-13 05:58:40
Rzeczywistość prawdę pisze jak jest na tej kopalni. Już nie wspomnę o przywilejach i układach i obstawiania stanowisk rodzinom. Wstyd i jeszcze raz wstyd dla takich co podobno nazywają się zwiazkowcami
6
anoda 2016-07-13 10:08:27
piszecie w ofercie pracy że Górnik w oddziale robót przygotowawczych ma możliwość podnoszenia kwalifikacji zawodowych - możecie mi proszę napisać konkretnie co rozumie firma poprzez podnoszenie kwalifikacji?
Zainteresowany 2016-07-13 18:34:07
A ja z innej beczki bo chce złożyć cv mojej żonki tyle że nie wiem czy warto i najlepiej do kogo uderzyć? Wspomnę tylko że zna świetnie język angielski i hiszpański. Obsługa komputera (Word i Excel w jednym palcu) Jak ktoś coś to piszcie. Dzięki
1
ojoj 2016-07-13 18:39:37
Taki młodszy specjalista w laboratorium rzeczywiście może liczyć na dość dobre zarobki, bo przecież premie są tutaj doliczane za wkład i angaż do pracy, ale czy wypłata bywa terminowa? Z góry dziękuję za odpowiedź
WOJTEK 2016-07-16 17:18:04
ZADZWON DO MARIOLI
1
werf 2016-07-16 18:22:14
@ojoj wiesz co wydaje mi sie ze na temat zarobkow to spokojnie mozna sie czegos dowiedziec jak sie juz bedzie u nich na rozmowie kwalifikacjynjej na przyklad
Andy 2016-07-17 09:19:45
Związki to może by się wkoncu zabrała za podwyżki dla najmniej zarabiających. Albo tych co mają Górnika a nie mogą się doczekać na stawkę.
2
kasam 2016-07-17 09:51:28
A ile zarobi taki gornik u nich? ja widzialaem ogloszenia na Gornika Przodowego i Strzałowego, ni podali ile wynosi stawka a ty piszesz, ze pracownicy nie mogą sie o pensjce doprosic?
Ktosik 2016-07-17 12:25:24
Związki to się zajmują przyjacielu ale swoimi rodzinami, to im ma być dobrze a nie tobie hehe
3
99 2016-07-17 13:33:36
Wiesz co, to są mocne słowa, ponieważ niektóre związki zawodowe bardzo dbają o ludzi i ja własnie tak to widzę, więc bez może jakichś wielkich tekstów co
2
23 2016-07-17 18:19:49
Udaj się do Twojego kierownika Andy, to On wypisuje wniosek ,a później podpisuje go szef działu który zapewne należy do "Strażników praw pracowniczych". Zresztą już niedługo będzie regulamin dot przeszeregowań.
3
miku 2016-07-17 18:22:51
Czy dalej przyjmują na przeróbkę przez MSE? Jest jakaś szansa aby pózniej dostac się pod Silesię?
pani hola 2016-07-17 18:24:29
możesz mi coś konkretniej powiedzieć o tym wspomnianym przez ciebie reguilaminie/? jako że chciałabym u was pracować wkrótce jako rórnik w oddziale robót przygotowawczych to wolałabym wiedzieć wszystko dokładnie
23 2016-07-17 18:55:36
Jest w rejestracji w PIP w Katowicach. Dostałem tylko wynegocjowany projekt, ale... to tylko projekt - bez rejestracji niewiele warty -:) . Mają go dostać w związkach zarejestrowany jeszcze w tym miesiącu. Wystarczy tylko pójść gdzie trzeba i pogadać osobiście, a nie pytać na forum i to jeszcze anonimowo. Zapewniam że nikt tam nie gryzie.
1
kasammax 2016-07-17 19:55:49
wiesz na forum zawsze lepiej zapytać, w ciagu kilku minut czy godzin odczytasz wiedomosc, nie musisz wychodzic z domu i fatygować sie do nich by tylko dowiedziec sie o zatrundienie czy szuakaja kogos a i tak szczegolow nie otrzymasz
1
Krzyś 2016-07-17 23:17:40
A co myślicie z pomysłem Puczka? Czy jak mu tam. Żeby płacić ludzie za akord.
kind 2016-07-17 23:23:22
Ciekawe jakie zarobki ma młodszy specjalista w laboratorium.
marek 2016-07-18 10:24:09
witam mam prosbe czy moze ktos napisac na jakie pieniadze moze liczyc mlody po szkole w trans janie?? i jaka atmosfera?? z gory dzieki na odpowiedz
antek 2016-07-18 10:46:36
Na pewno musisz mieć tutaj jakieś doświadczenie i wykazać się znajomością urządzeń @marek a zarobki poznasz na rozmowie
Puck 2016-07-19 12:27:08
Ja niewiem co ?
dfif 2016-07-19 12:29:57
@natek ważniejsze jest wykształcenie: wyższe chemiczne, górnicze, lub pokrewne jest wymagane koniecznie
nowy 2016-07-20 09:18:03
ROBI SĄSIADOWI CZY NIE ALE NIE K...WA W PRACY CO TO JEST PRACA CZY BUR ...ELJAKIS POWINNI JĄ WYJE ...Ć NA ZBITY RYJ TAK DLA PRZYKŁADU I KONIEC
2
Brej 2016-07-20 10:55:33
Dużo ogłoszeń widziałem do tej firmy, bardzo fajnie to wygląda, naprawdę są zdecydowanie spoko i nie można chba za dużo narzekać, jesteście zadowoleni?
Lupo 2016-07-21 10:27:55
To jakiej firmy
janek 2016-07-21 12:58:10
z tych aktualnych ofert to na pewno powiem Wam jest taka jako Górnik Strzałowy w oddziale robót przygotowawczych, wiec spokojnie można tutaj zarobić dobrze no i benefity też sie zgadzają jeśli o to chodzi.
lospapinos 2016-07-22 07:32:55
ja tam uwazam ze sie nic nie zmieni i bedzie coraz gozej z tym wszystkim tu jest taki rozjechane ze az hej, mati jest mi winny siedem płyt cdromu
Mn 2016-07-22 11:00:35
Zastanawiam się czy Czechowice-Dziedzice mają lepszy zakład czy nie? Moim zdaniem nie mająw tym momencie konkurencji, to chyba oczywiste że są najlepsi, ogólnie jeśli ktoś zamierza być górnikiem to tylko tutaj
PatologiaPrzeróbkarska 2016-07-22 12:11:00
Pod firmę dostaniecie 1900 zł i uścisk ręki ;) zero podwyżek prze wiele lat (poza inflacyjną) zero kartek i innych dodatków. Praca w ciężkich warunkach za taką kasę? hehe
Na przeróbkę dostać się nie da bo mają jeszcze 5 zwolnić a nie zatrudniać. Dodatki mają zabrać całej powierzchni a komu się nie podoba - tam jest brama ;) a pod nią kolejka chętnych frajerów co za kilka groszy są gotowi tańczyć jak im sztygary zagrają :D
Chłopaki którzy się teraz przyjmują na MSE na przeróbkę powiem wam jak jest. Sezon urlopowy s, ktoś się tam zwalnia a inny przechodzą na dół. Potrzymają was przez lato a potem będzie papa . Jak Silesia zatrudnia to daje umowy na rok a nie 3 miechy!
gość 2016-07-22 12:50:31
Ale wiadomo jakiego konkretnego rodzaju są te benefity @janek? Chętnie bym się załapał, bo bardzo zależy mi na tym, żeby było takie urozmaicenie zatrudnienia. Pewnie i premie do zarobków się trafiają.
Kamil 2016-07-22 19:42:50
Potrzebuję numer do kawiora-mechanika zlecę naprawę samochodu. Kamil
adam923632 2016-07-22 21:32:10
Idealnie, że pojawiają się odpowiednie premie do podstawy zarobków @gość. To się dobrze ceni, bo wiedzą jak zadbać o pracownika, ale wiecie czy są jeszcze inne benefity socjalne. O takie ubezpieczenie łatwo dbać.
Zostaw swoją opinię o PG Silesia - Czechowice-Dziedzice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PG Silesia