Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PG Silesia

Pracowałeś w firmie PG Silesia i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
, - 2015-07-24 11:41:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ino - 2015-07-24 00:13:00]:
numery!
zdjecie uzytkownika
Ryl - 2015-07-24 19:07:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ino chcesz znac odpowiedz? bo niektore buce nie potrafia zwiazkowca powiedziec dlaczego odchodza boja sie spojrzec im prosto w twarz. niektorzy kretacze zapisuja sie do zwiazkow tylko po to by zalatwic im stawke umowe na czas nieokreslony itp a gdy im sie to uda wypinaja sie na zwiazki i sie wypiusja uwazasz ze jest to sprawiedliwe? dlatego wycofali wypisywanie sie ze 111 by taki anty "czlonek" spotkal sie z nimi w bezposrednim starciu. Ludzie sa tu zalosni zamiast pomagac sobie wzajemnie plotkujecie jeden z drugim i siejecie propagande. Tak jak napisal kolega wyzej jestes zwyklym internetowym napinaczem piszesz brednie na forach a sam nie masz odwagi tego powiedziec na realu. Ludzie czytajacy to forum co maja pomyslec? jak widza jak atakujecie zwiazki? Jestescie banda prymitywnych glabow raz jeszcze bede powarzal dzieki Zwiazka PG SILESIA nadal funkcjonuje!!!!
zdjecie uzytkownika
adam - 2015-07-24 20:48:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzięki związkom ja na tej kopalni juz nie pracuje za błahostkę takze ryl uwierz mi że jak ci się noga podwinie związki będą cie miały w d...e poczytaj sobie parę postów to zobaczysz arogancję i butę tych panów
zdjecie uzytkownika
, - 2015-07-25 15:57:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ adam

musiałeś być strasznie kiepskim pracownikiem adam. Za "błahostkę" nie zwalniają w PG SILESIA. Kto Cię zwolnił? Związki? Opisz nam proszę tę Twoją "błahostkę". Chętnie wszyscy zapoznamy się z Twoim szczególnym przypadkiem. Skoro nie pracujesz już u nas, to wystukaj sobie na kompie OPINIE TWOJEGO OBECNEGO PRACODAWCY! Tam będziesz mógł tworzyć kolejne bajki i opisywać swój zapewnie kolejny "błahstkowy" przypadek. Pa,pa..
zdjecie uzytkownika
Andrzej - 2015-07-25 16:08:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podobno maja zwolnienia być na Silesii. Wszystko z powodu zlej koniunktory.
zdjecie uzytkownika
df - 2015-07-25 16:36:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Andrzej - 2015-07-25 16:08:13]:
live is brutal :-P
zdjecie uzytkownika
Stary - 2015-07-25 16:48:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To prawda życie jest brutalne.
Co mają w temacie do powiedzenia nasze broniące zz?
Czy będzie znowu szkolenie dla kolegów z układu -z pełnym pakietem rzecz jasna ha ha ha
zdjecie uzytkownika
Lewy - 2015-07-25 18:40:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@łazienny -Mietek

To chyba dobrze że dostajemy takie nagrody, nie? Co ma nagroda z finansami wspólnego?
zdjecie uzytkownika
thor - 2015-07-25 18:56:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak też słyszałem. Winny jest tak naprawdę nasz rząd i jego zgoda na politykę sprzedażą prowadzoną przez Kompanie Węglowa. Sprzedają węgiel poniżej kosztów jego produkcji. 120 zł za miał energetyczny przy kosztach wydobycia 300 zł! !!! Nie ma szans z nimi konkurować. To wyrok śmierci dla Bogdanki ( zwalniają tam 1000 osób ) i PG SILESIA. Na dotacje państwowe nie mamy co liczyć a prywatna kasa właśnie się kończy.
zdjecie uzytkownika
thor - 2015-07-25 18:58:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak też słyszałem. Winny jest tak naprawdę nasz rząd i jego zgoda na politykę sprzedażą prowadzoną przez Kompanie Węglowa. Sprzedają węgiel poniżej kosztów jego produkcji. 120 zł za miał energetyczny przy kosztach wydobycia 300 zł! !!! Nie ma szans z nimi konkurować. To wyrok śmierci dla Bogdanki ( zwalniają tam 1000 osób ) i PG SILESIA. Na dotacje państwowe nie mamy co liczyć a prywatna kasa właśnie się kończy.
zdjecie uzytkownika
, - 2015-07-25 19:20:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też tak słyszałem. Mają zwalniać około 100 osób. Emeryci , lebry, podpadziochy oraz starzy mają iść na pierwszy ogień. Reszta czekać w kolecę jak nic się nie zmieni w polityce węglowej.
zdjecie uzytkownika
minister - 2015-07-25 19:24:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czas się pakować. Będzie już tylko coraz gorzej. Ciekawe tylko czy górnicy po raz kolejny pokażą że są licząca się siłą w Polsce czy to już koniec polskiego górnictwa.
zdjecie uzytkownika
ino - 2015-07-26 00:08:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@lewy To chyba dobrze że dostajemy takie nagrody, nie? Co ma nagroda z finansami wspólnego?
A ma .
Aby tworzyć miejsca pracy trzeba mieć pieniądze bo to inwestycja a inwestuje się jak się ma co inwestować , skoro przyjmują to znaczy że mają pieniądze .
Wielu z nas nie podoba się system pracy który mamy obecnie i czechom podobno też ,chcieli ( czesi) powrócić do systemu 5-dniowego ale związki nie chcą tego tłumacząc że musieliby zwolnić ludzi a teraz znów pogłoski że i tak będą zwalniać-redukcje robić więc o co biega ?
Z innej beczki związki mają stać na straży aby przepisy były przestrzegane ,regulaminy bhp itp. więc niech ktoś mi wytłumaczy dlaczego dopuszczają do awansu takiego gościa jak Czerwonka ,przecież ten gość pozabija ludzi i zajedzie ścianę 102 w miesiąc. Wywiera taką presję na ludzi ze to kwestia czasu aż doprowadzi to do jakiegoś nieszczęścia. W tym przypadku też nic nie mogą zrobić ?
zdjecie uzytkownika
ryl - 2015-07-26 07:13:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ino - 2015-07-26 00:08:00]:
@ino masz rację....Jak rozpoczął się proces likwidacji ściany 334 to ile nowych osób zatrudnili???? Sporo . Teraz tzn. po ok. 3 miesiącach redukują załogę ?!?!?! ludzie zarządzanie tak dużym przedsiębiorstwem to nie jest zabawa, nie trudno było przewidzieć że kryzys w polskim górnictwie się pogłębia i nie ma sensu zatrudniać nowych ludzi i tu wracamy do tych nagród "uczciwy pracodawca" etc. Tu człowiek się nie liczy!!!! a sprawa pana Cz. no cóż niestety należy do silnego lobby tzw."Wesoła team" poza nielicznymi wyjątkami to niestety nie są fachowcy :-D zajechali Wesołą teraz chcą zajechać Silesie. Podobno to forum czyta dozór i dyrekcja także mam nadzieje że da im to myślenia.Ludzie flaki wypruwają żeby wydobycie było a co za tym idzie praca....
zdjecie uzytkownika
XXX - 2015-07-26 22:14:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PROBLEMEM JEST DOZÓR TEJ KOPALNI a konkretnie przerost dozoru
a panowie z BHP to żenada goście są po to żeby udupiać pracowników
np pan lokaty
już raz widziałem jak ta kopalnia zaczynała umierać i teraz znowu to widze

zdjecie uzytkownika
HJKI - 2015-07-27 19:20:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
RATOWNICY TO DNO DNO DNO DNO NIE PISZE O MŁODYCH RATOWNIKACH TYL O STARYCH NIE POZWOLĄ IM SIĘ WYKAZAĆ ZAWSZE TO TE STARE KURWY TYPU LIPKA KIELOCH BIORĄ ZASŁUGI ZA MŁODYCH RATOWNIKÓW
zdjecie uzytkownika
a2 - 2015-07-27 23:16:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [HJKI - 2015-07-27 19:20:27]:
jak czytam takie wypociny internetowy kozaczku to cieszę się że robią testy na obecność narkotyków na bramie ....
zdjecie uzytkownika
przeróbka - 2015-07-29 16:44:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [młodyniedoswiadczony - 2015-07-15 08:33:09]:
Jeśli nie masz dobrych znajomości na kopalni to zapomnij o pracy na silesi.
zdjecie uzytkownika
nowdel - 2015-07-29 17:02:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
A ja dziękuje PG Silesi za pracę i jestem bardzo zadowolony. Jedyne o co się martwię to że mogę się kiedyś tej pracy pozbyć. Mam wypłatę na kącie przed 10, pracuje 8h dziennie 22 dni w miesiącu i nikt mnie nie zmusza do bezpłatnych nadgodzin bo "trzeba robotę skończyć", sztygarzy są sympatyczni, kierownictwo PM1 nie ma problemu rozmawiać z zwykłymi nowymi pracownikami i przy tym okazują pracownikom szacunek. Dostaje kartki i przysługuje mi barbórka. Fajna praca i DOBRA FIRMA! A wam "narzekaluchy" polecam udać się na rynek pracy i postarać się zarobić 2tyś za 8h pracy. I powodzenia z wszystkowiedzącymi prywaciarzami, którzy mają pracowników w głębokim poważaniu.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-07-29 19:42:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [minister - 2015-07-25 19:24:43]:
Zwalniać będą tych leni co czeczota zamknęli
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-07-29 19:43:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [minister - 2015-07-25 19:24:43]:
Zwalniać będą tych leni co czeczota zamknęli
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-07-29 19:56:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
TO co się dzieje na PG Prezes niema zielonego pojęcia a Dyrektor Zbysek też nie zdaje sobie sprawy co się stanie przy rządach tych tak zwanych FACHOWCACH z WESOŁEJ począwszy od tak pseudo kierowników statystów do szefów i głównych.Tragedia nas czeka niebawem na PG żal będzie tej kopalni tylu ludzi o Slesię walczyło
zdjecie uzytkownika
rozbawiony! - 2015-07-29 22:09:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [nowdel - 2015-07-29 17:02:27]:
mistrzu czym ty się podniecasz?chwalisz się że 8 godzin,że 22 dni w miesiącu????oj....chyba jestęś jeszcze świezakiem na tej przeróbce....to powiem ci tak:dozór ok?poczekaj na przyszły rok jak siwy przewodnik opuści koszary przeróbki(idzie na zasłużony odpoczynek)wtedy cała mafia na czele z wąsatym pokaże ci prawdziwe realia:-)2000zl na miesiąć?oj widze że słabo lizesz,bo baby będą miały od ciebie większe stawki....!człowieku jak żyjesz na koncie starych swoich to mnie nie dziwi ta opinia,ale jeśli masz dzieci,pożyczkę....co tu więcej pisać....?pozdro
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: 2 etapy
1- z kierownikiem oddziału
2- biuro i formalności
Pytania: Pytania były o prace, zarobki i zawierały ostrzeżenie o ciężkości pracy
zdjecie uzytkownika
Lewy - 2015-07-31 14:31:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słyszałem, ze będą zwalniać. Ktoś coś wie na ten temat? Kiedy? Ile osób? Jakie działy?
zdjecie uzytkownika
smok - 2015-07-31 15:13:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podobno około 9 % załogi ma iść do zwolnienia , a kiedy , jakie działy to nie wiem . Podobno z każdego po trochu . Dziś miały być jakieś rozmowy na szeczblu związki z zarządem więc pewnie już tam wszystko wiadomo . Niech , ktoś co soć wie da znać .
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PG Silesia

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy PG Silesia?
Zadaj pytanie
alert