Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PG Silesia

Pracowałeś w firmie PG Silesia i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
3223 - 2016-04-14 09:27:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jezdzi ktos z rybnika
zdjecie uzytkownika
wer - 2016-04-17 09:56:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [3223 - 2016-04-14 09:27:26]:
to zalezy od przepustki
zdjecie uzytkownika
Bebilov - 2016-04-17 12:53:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wracając do tematu wypłata za marzec górnik/ młodszy górnik. po ile kartki premia i jakieś sociale ktoś może napisze.
zdjecie uzytkownika
loksoon - 2016-04-18 16:00:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Mam pytanie odnośnie MSE. Jaka stawka brutto dla gornika, operatora kolejek podwieszanych szynowych z napedem wlasnym, ktos cos wie? Jakie kartki i atmosfera w tej firmie? Serdecznie dziękuję za informację, pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
alan - 2016-04-18 16:16:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nikt sie nie przyznaje czyli albo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ze wstyd albo elegancko i nie chca puszczać infa o zarobkach ...
zdjecie uzytkownika
Harnaś - 2016-04-19 16:11:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alan - 2016-04-18 16:16:35]:
loksoon jaki operator kolejek MSE to firma do tyrania od kolejek jest oddział przewozowy z kopalni wy do tyrania w syfie taka prawda o MSE
zdjecie uzytkownika
2332 - 2016-04-20 09:54:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
od 4 maja jestem przyjenty do pracy i chciałbym z kims dojerzdzac na rano a propo oco chodzi z to przepustko prosze o kontakt 721 799 406
zdjecie uzytkownika
jus - 2016-04-21 20:53:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam przyjęli cie długo czekales na odp
zdjecie uzytkownika
3232 - 2016-04-22 09:57:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zapomniałem dodac ze jestem z rybnika a czekałem około 1 miesionca
zdjecie uzytkownika
Szeryf - 2016-04-22 16:18:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A ja jeżdżę na szyb 3,z Wacława na wesołej, maszynka.Byłem tam sztygar podpadziocha i przeszedłem na pg jako nadsztygar górniczy, puzniej ściągnąłem tu swoich fafikow. Hehe
zdjecie uzytkownika
nowy - 2016-04-26 07:19:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no właśnie jak długo jeszcze będą dołowac tą kopalnie tacy psełdo nadztygarzy z wesołej bez pojecia jakiegokolwiek a jeden wali wszystkich na łeb 7 lat górnictwa
zdjecie uzytkownika
on - 2016-04-27 18:51:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowy - 2016-04-26 07:19:41]:
silesia nie rządzą nadsztygarzy tylko dwóch panów pochodzenia czeskiego
zdjecie uzytkownika
gornik1 - 2016-04-28 06:46:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
w koncu wyplacili za wegiel!dzis weszlo mi na konto!nareszcie
zdjecie uzytkownika
JamesBond - 2016-04-28 11:46:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [gornik1 - 2016-04-28 06:46:25]:
a psychotesty na bank ci nie weszły... Tak bywa nie można mieć wszystkiego :-D
zdjecie uzytkownika
Andy - 2016-05-04 09:16:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chłopy co to za wypadek zbiorowy był?
zdjecie uzytkownika
jas - 2016-05-04 09:37:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Andy no był szkoda tylko chłopaków . Niech wracają do zdrowia
zdjecie uzytkownika
wodnik - 2016-05-04 10:21:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co to był za wypadek zbiorowy?
zdjecie uzytkownika
fragx - 2016-05-04 14:25:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
siema a co do stawek w mse to jest róznie za gornika zaczyna sie od 2366brutto czy jakoś tak do tego masz premie do 20% . wszytko zależy od uznania stażu i ile ci daja . a za górnika kotwiarza jest ponad 3150brutto
zdjecie uzytkownika
mixtape - 2016-05-04 20:55:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@fragx, nie mam zbyt wielkiego rozeznania w temacie, pomogłeś mi- dzięki. Szczerze mówiąc, to sądziłem, że górnik zarabia nieco większe pieniądze. A interesuję się tym, bo chciałem rozpocząć pracę jako młodszy górnik w oddziale kotwienia, choć nieco się boję :)
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2016-05-05 11:17:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wodnik taki tam samolot i ten cholerny grzybek
zdjecie uzytkownika
kazik - 2016-05-06 12:51:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wypłata na koncie plus węgiel
zdjecie uzytkownika
jan - 2016-05-06 14:37:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rozpocząć pracę jako młodszy górnik @mixtape, możesz dopiero po uzyskaniu kierunkowego wykształcenia minimum zawodowego i odbyciu kursu kwalifikacyjnego . Warunkiem koniecznym jest tez minimum 6 miesięczny udokumentowany staż pracy w ruchu podziemnego zakładu górniczego;powodzenia
zdjecie uzytkownika
Kid - 2016-05-06 16:15:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kazik - 2016-05-06 12:51:46]:
zapomniałeś ( usunięte przez administratora ) że jeszcze barbórka za 2016 i 2017 rok
zdjecie uzytkownika
kazik - 2016-05-06 16:31:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kid gdybyś się iteresował co jest w firmie to byś wiedzial baranie że polowa pracownikow już w maju dostanie za węgiel w maju reszta w czerwcu . I tu baranie jesteś chyba tym gorszym sortem pracowników że nie dostałeś w maju
zdjecie uzytkownika
gornik1 - 2016-05-08 14:48:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czolem,panowie,mial ktos juz wyplate na koncie?
zdjecie uzytkownika
pgs - 2016-05-09 12:00:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gornik1 - 2016-05-08 14:48:55]:
Ja miałem w piątek,zrobiłem opłaty i już nie mam
zdjecie uzytkownika
kombajner2 - 2016-05-09 17:02:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mowia cos o weglu czy wyplaca do konca maja?
zdjecie uzytkownika
Kid - 2016-05-10 09:26:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kazik - 2016-05-06 16:31:56]:
ha ha rozpytałem na mieście i wiem skąd masz cepie takie informacje ... jaka połowa ?!?!?! ty na sucho jechałeś że dostałeś czy na wazelinie ???
zdjecie uzytkownika
Andy - 2016-05-15 17:51:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Eh nowe zmiany dowalone.
zdjecie uzytkownika
tt - 2016-05-15 18:05:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam mam pytanie czy jest szansa sie dostac do mse po technikum gorniczymn bez doswiadczenia?
zdjecie uzytkownika
joł - 2016-05-16 10:18:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co to za nowe zmiany?
zdjecie uzytkownika
Krzyś - 2016-05-17 15:26:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś wie kto dostaje w ścianie szychty 1.8? Wszyscy czy wąskie grono ludzi. Pytam bo zastanawiam się czy się nie przenieść.
zdjecie uzytkownika
Matejko - 2016-05-20 21:22:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słuchaj napewno sztygar :)
zdjecie uzytkownika
wodnik - 2016-05-22 21:41:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Krzyś - 2016-05-17 15:26:13]:
musisz iść do kierownika pod biurko i sprawa załatwiona dostajesz szychtę 1.8.
zdjecie uzytkownika
Kid - 2016-05-23 09:39:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kazik - 2016-05-06 16:31:56]:
Kazik i co błaźnie dostałeś kasę ????
zdjecie uzytkownika
szefszefóf - 2016-05-23 16:42:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
( usunięte przez administratora )
Panowie możemy żegnać sie z praca 2019 wygaszanie Pg Silesi
zdjecie uzytkownika
nowy - 2016-05-25 19:01:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odp na szefszefut ty sam takie głupoty wymyślasz czy ci ktoś dyktuje
zdjecie uzytkownika
nowy - 2016-05-25 19:02:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odp na szefszefut ty sam takie głupoty wymyślasz czy ci ktoś dyktuje
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-05-25 20:34:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowy - 2016-05-25 19:02:08]:
Panowie, czy wie ktoś coś na temat wypadku ?
zdjecie uzytkownika
żle się dzieje w P.G - 2016-05-26 00:23:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [pracownik - 2016-05-25 20:34:05]:
Urwało chłopakowi rękę.A dlaczego tak się stało??? Bo liczą się tylko metry i tony reszta jest nie ważna.Bhp to fikcja... oby nie trzeba było wzywać za jakiś czas kilkudziesięciu helikopterów bo w tym kierunku to wszystko zmierza.
zdjecie uzytkownika
Andy - 2016-05-26 10:21:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Po wypadku podobno zaczęło się sprawdzanie linek bezpieczeństwa, siatek osłonowych. Szarf zwoził w stronę ściany siatki osłonowe. Teraz się obudzili i robili wszystko żeby było jak należy.
zdjecie uzytkownika
Bhp - 2016-05-26 12:59:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze że w przyszłym roku bronie pracę dyplomową
zdjecie uzytkownika
wodnik - 2016-05-26 13:08:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [żle się dzieje w P.G - 2016-05-26 00:23:25]:
Tony i metry. Ale to się trzeba umieć postawić. Sztygar będzie wiedział, że nie ma robola który wykonuje każde jego polecenie jak pies.
zdjecie uzytkownika
Qaz - 2016-05-26 19:02:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co wiadomo, wyciągał kwadra z końcowy, taśma się cofła i wciągło mu rękę. Dla jasności: jak się chytał tego kwadra, to taśma stała.
zdjecie uzytkownika
xc - 2016-05-26 19:56:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Qaz - 2016-05-26 19:02:27]:
ile robisz na kopalni???? tego OUG nie łyknie
zdjecie uzytkownika
pomidor - 2016-05-26 20:36:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A Ty ile robisz na kopalni?? Nie wiesz że nie ma czegoś takiego jak OUG tyko WUG.
zdjecie uzytkownika
xc - 2016-05-26 20:41:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pomidor - 2016-05-26 20:36:13]:
to się ośmieszyłeś : Okręgowy Urząd Górniczy.
zdjecie uzytkownika
pomidor - 2016-05-26 22:58:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
He he he trzeba ruszyć ciśnienie tym którzy sieją ploty nie wiem po co się stawiasz jak nie wiesz jak to było... chodzę tam na tą taśmę i nigdy w życiu nie cofła się do tyłu więc nie twórzcie plotek to nie jest pioma na pochylni zachodniej co cofie się o metr. A pozatem co koło końcowy robiła złamana łopata i kilof a koło tego 2 kałuże krwi.? Hmm.?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: 2 etapy
1- z kierownikiem oddziału
2- biuro i formalności
Pytania: Pytania były o prace, zarobki i zawierały ostrzeżenie o ciężkości pracy
zdjecie uzytkownika
Qaz - 2016-05-31 11:25:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pomidor - 2016-05-26 22:58:48]:
''Nigdy w życiu się nie cofła''. Cofa się, cofa. Też byłem, i widziałem. Nawet po wypadku, jak wszystko powinno być doprowadzone do ideału, dalej się cofa. W kluczowym miejscu, gdzie taśma wychodzi z roli jest tyle miejsca, że nie tylko ręka się zmieści, ale i cała głowa... Może trzeba jeszcze jednej ręki aby zabudować tam skuteczną osłonę. Co na to Społeczny Inspektor Pracy? Ma to w d.upie?, czy co?
zdjecie uzytkownika
Andy - 2016-05-31 15:10:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Urząd był, robił pomiary i jakoś w ten dzień się im cofała. No ale co tam urząd, powinni od razu do Ciebie iść żebyś im powiedział że się Nigdy nie cofa.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie PG Silesia!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PG Silesia
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert