logo PG Silesia

PG Silesia

Czechowice-Dziedzice

Opinie o PG Silesia

Poczytaj mi mamo! 2017-04-23 21:35
No to ładnie! Grzeczny chłopak,to teraz podziękuj mamie za to,że ci takie mądre książki czyta .
1
X Men 2017-04-24 10:46
No ależ podziekuje na pewno a tobie co czytała mama ?
1
Marcin92 2017-04-24 19:56
Przede wszystkim - osoba dozoru powinna się znać na wykonywanych czynnościach - przyszły sztygar powinien pokazać, że potrafi wykonać poszczególne prace w sposób bezpieczny i rzetelny - oczywiście w brązowym, niebieskim lub zielonym kasku. Niestety sztygarzy często przychodzą na oddział i nie maja pojęcia o robocie oraz sztuce górniczej (te pojęcie istnieje już tylko w starych podręcznikach) i dopiero uczą się roboty od górników, a do tego szybko zaczynają wymagać i się wtrącać, niemal zawsze niesłusznie.

Chcesz rządzić? Udowodnij, że zasługujesz na ten biały kask i to nie przed wujkiem czy innym członkiem rodziny!
17
Rzeczywistość 2017-04-24 21:43
Się trochę wetnę..... poczytałem ten kodeks pracy.... to niezła historia gdyby była dobrze zinterpretowana! U nas w silesii na podstawie tego kodeksu robią takie tam co chcą.... nam górnikom wszystko co minimum a dla siebie by jak najwięcej zarobić..... Kilka czynników składa się na to ale działając według prawa można ten koszmar zamienić w piękną opowieść w której...... normalni prości górnicy pracują w super kopalni Silesii gdzie jest wspaniała atmosfera pracy i przyszłość świetlista a za swoją ciężką pracę dostają sowite wynagrodzenie dla swoich kochanych rodzin...... tylko trzeba ich mocno chwycić za ja.ja imadłem i zaciskać a to się stanie....
4
Zawiedziony entuzjasta PG Silesia 2017-04-24 22:03
Na Silesii źle się dzieje (dlaczego?), jak czytam i obserwuję, wszystko co zostało zrobione, wypracowane, zdobyte ciężką pracą ludzi walczacych o Silesie, o ludzi tam pracujacych, o ich miejsca pracy i o ogromne inwestycje, jakie zostały już zrealizowane runęło. Pozostaje pytanie dlaczego ...
Czy prawdą jest, że jest już nowy Właścicile kopalni?
Powie ktoś coś na ten temat konkretnego - czy będzie zmiana tematu i Pani Iwona z mikrofonem poprosi o rozmowę w innym obszarze.
1
kupiec 2017-04-25 08:14
Nie. Nie ma nowych Wlasciele kopalni.
2
Krzyś 2017-04-25 11:43
Nie wiecie czy były już podwyżki na maj?
1
Czas to pieniądz 2017-04-25 18:17
Jeszcze jest kwiecień Krzysztof ;-)
Górnik przed emeryturą 2017-04-25 18:18
To dobrze, bo takie rzeczy na kopalni opowiadają, straszą ludzi - ciekawe kto im tak kozoł.
Ale zastanowiom się czemu mo służyć takie godanie - po co gornikom, prostym ludziom mieszać w głowach.
Krzyś 2017-04-25 20:05
Ale umowę jak coś to podpisujesz od 1maja. I teraz niewiem czy już dają czy nie bo na urlopie siedzę a niechce mi się jeździć he te
1
Czas to pieniądz 2017-04-25 20:55
Możesz podpisać nawet 30 maja z datą od 1 maja bo i tak już bywało :-)
4
Krzyś 2017-04-25 23:54
Wiem. Poprostu pytam czy ktoś wie czy ktoś już podpisywał :D myślałem że z początkiem tygodnia ruszą z tematem :D
Iwona 2017-04-26 10:03
@Czas to pieniądz często zdarzają się takie sytuacje?
1
Czas to pieniądz 2017-04-26 16:40
Nie wiem czy często się to zdarza. Podałem przykład bo podobnie miałem w zeszłym roku
Wydaje mi się że data podpisu nie ma znaczenia
Ważne że zawarta jest i obowiązuje zgodnie z datą wpisaną we wniosku a kiedy jest podpisana to sprawa drugorzędna. :-)
1
emeryt 2017-04-26 18:19
Jak czytam te wasze wypociny to jedna myśl mi na myśli ze przed 6 latami byliście PATOLOGIĄ która stworzył Wałęsa dostaliscie prace na silesi ze starzy górnicy mieli jaja których wy nie mAcie I nie będzie mieć oni wywalczyli ze SILEIA żyje !!!! A wy cioty to niszyczie !!!!! cześć i chwała starej gwardii!!!
emeryt 2017-04-26 18:19
Jak czytam te wasze wypociny to jedna myśl mi na myśli ze przed 6 latami byliście PATOLOGIĄ która stworzył Wałęsa dostaliscie prace na silesi ze starzy górnicy mieli jaja których wy nie mAcie I nie będzie mieć oni wywalczyli ze SILEIA żyje !!!! A wy cioty to niszyczie !!!!! cześć i chwała starej gwardii!!!
4
też emeryt 2017-04-26 21:05
A trawka z alkoholem widać szkodzi tretyką - ośle. Dużo jeszcze musisz się uczyć. Oj dużo... Pokory synku, pokory wobec starszych i górnictwa. Jeszcześ mało węgla zejscoł!
1
trytytka 2017-04-26 21:15
Przyznaj się kto kiedyś pracował na kopalni????? Taki nieudacznik gdzie już nigdzie się nie nadawał. buhahahahah nawet podstawówki nie trzeba było mieć skończonej . "zejscoł" no właśnie - bez komentarza . Na szacunek zgredzie to trzeba sobie zapracować nie dostaje się na piękne stare oczęta . AMEN
3
też emeryt 2017-04-26 21:31
Wybacz tretyko ale muszę odpisać twoim językiem aby dotarł on do celu. Cel to te kilka zwoji które mieszczą się pod CZERWONYM hełmem! Muszę odpisać ci językiem młokosa i ślepra abyś mógł to zrozumieć!! Idz do Biedronki na stoisko z jarzynami , połóż głowę na wagę i naciśnij...BURAK! To powinno pomóc ci odnaleźć się w świecie górników.
5
trytytka 2017-04-26 21:39
Walisz sucharami co wnuczek przyniósł z gimnazjum . A nawet poprawnie nie potrafisz napisać TRYTYTKA herosie od siedmiu boleści . Bez odbioru . Napisz jeszcze tylko czy dalej zajmujesz miejsce młodym ??? i już nic od ciebie nie chce
3
też emeryt 2017-04-26 21:54
Pracowałem młokosie na kopalni kiedy ty na księdza mówiłeś...BATMAN!!!
9
Gość 2017-04-27 07:16
Widzę że "Trytytkę" energia rozpiera? Szkoda ,że tego w jego pracy nie widać! Ty jesteś z pokolenia "Mc Donalda" Mamusia da jeść tatuś da dach nad głową. Zero szacunku dla starszych. Syneczku masz mleczko pod nosem jeszcze i nie jesteś samodzielny więc na starość " Smarku" szacuneczek będzie taki dla twojej inteligentnej "D..y" jaki ty masz do tych co pracowali do emerytury na kopalni. Więc nie rób wstydu górnikom i się zwolnij, nawet w Biedronce trzeba tyrać . Tam też się nie nadajesz widząc po tym jak obrażasz innych na tym forum. Idź do mamusi żeby ci założyła pampersa a potem do tatusia aby cię utrzymywał do czasu kiedy ty będziesz " ZGREDEM" szczylu. Chyba że zechcesz za młody spotkać się ze Stwórcom . Jednak w niebie nie potrzebują pasożytów. Szacun dla twoich rodziców że będąc "ZGREDAMI" będą mieli w tobie wsparcie.
4
Iwona 2017-04-27 09:48
@kokosz jeśli jakieś komentarze zniknęły, to dlatego że zostały zarchiwizowane przez administratora za naruszanie regulaminu portalu. Dlatego przed zamieszczeniem wpisu należy zapoznać się z jego treścią.
Bardzo proszę o zamieszczanie merytorycznych opinii dotyczących pracy w firmie. Zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PG Silesia, właśnie dzięki Waszym komentarzom.
4
Dominiq 2017-04-27 10:06
Ma ktoś numer do pokoju 111 ( kadrowo - placowego)?
1
Branża energetyczna 2017-04-27 17:17
To chyba jest pomyłka. Jak można coś takiego pisać. Czasami odnoszę wrażenie, że nie ludzie to piszą. Może mój komentarz jest nie na miejscu, ale zamiast walczyć o pozycję i dobre imię swojego pracodawcy, w tak trudnych i niepewnych czaach, sprawiacie mu wiele kłopotów zachowując sie tak a nie inaczej, mówiąc, pisząc i robiąc to co robicie. Zasada jest jedna - nie pasuje rezugnuje z tego, szukam czegoś co mi będzie odpowiadać. Bo pewne jest jedno ja też mogę komuś nie odpowiadać.
5
www 2017-04-27 21:08
A po co ci ten numer.
telemodele 2017-04-27 21:16
Zadzwoń na centrale kopalni; 32 215-24-51 i poproś z pok.111
Rzeczywistość 2017-04-27 21:49
Taak a na nasze miejsce pracy przyjmą przyjdą z Ukrainy albo z Bangladeszu i będą fedrować za pół darmo.... a my z głodu poumieramy! Pomyłka to jest twój wpis! Zasada jest jedna jeżeli Ci na czymś zależy to się nie odpuszcza i jeżeli we firmie nie jest tak jak być powinno to powinniśmy zawalczyć by było lepiej albo chociaż żeby było tak jak to opisują w mediach jak jest tutaj w super kopalni....! Na silesii jest bardzo trudno zdyscyplinować pracodawce ale w małym procencie można to opisać na forum ku przestrodze innym a może ktoś mądry z zarządu to czyta i dostrzeże nasze "małe-wielkie problemy" i coś zmieni ku lepszemu?!!! Poza tym tym to nasza praca i nasza walka o lepszą płacę a Ty idź i szukaj dalej wezmą cię otwartymi rękami i zamkniętymi oczami i będziesz startował od najniższej stawki co rok to w nowej firmie..... Będziesz jak ten co zmienił już wszystkie oddziały i nie wiadomo co z nim zrobić wszędzie ma źle!
3
Rzeczywistość 2017-04-27 22:37
Pani Iwono no niestety nie zgadzam się z tym co Pani pisze! Owszem przekleństwa użyte są usunięte to dobrze ale to kopalnia a nie żłobek więc te przyprawy dodają smaku wypowiedzi po naszymu no ale można to ominąć i napisać tak by się domyślić - to normalne, ale wszystkie posty które ja piszę to je archiwizuję i wcześniej analizuję pod względem jak najbardziej merytorycznym i nie raz mój wpis został usunięty! Mogę podać datę i wkleić tekst w którym opisałem faktyczne fakty i sytuacje a post został usunięty - bo obnaża kłamstwa i pokazuje prawdę! No niestety prawda boli i jest nie wygodna i nieraz przedstawia pracodawcę takim jakim jest! Merytorycznie - białe jest białe i ma być białe ale niestety ale jakoś poblakło bo się pobrudziło i jak się to opisze to usuwacie! Jak to wszystko może być merytoryczne jak się patrzy na to pod różnym kątem przy innym świetle z różnego miejsca???????????? Mamy się klepać po plecach że wszystko jest OK????
3
mirka 2017-04-27 22:44
Trafna i 100% diagnoza. Nie s*a się we własne gniazdo, tym bardziej że sytuacja jest trudna i to nie tylko nasza, ale i całej branży górniczej! Trzeba wykazać się odrobiną chęci, obiektywnej oceny, oraz umiejętnie korzystać dostępnych informacji, a wyrobienie sobie opinii w temacie podaży węgla staje się tylko formalnością.. Tani populizm już dawno powinien przejść do lamusa. Gospodarka rynkowa kształtuje popyt, podaż oraz cenę, kto tego nie rozumie powinien skorzystać z podstawowego, ekonomicznego dokształcania. Czasy socjalistycznej gospodarki i fedrunku dla "bratnich przyjaciół" już na szczęście minęły. Niektórzy niestety nie potrafią zrozumieć że worek też ma dno! Zaznaczam... prywatny worek!
7
Rzeczywistość 2017-04-27 22:54
A Ty co robisz? Mówisz że nie sr.a,sz do gniazda ale do..... d,up.y wchodzisz....! To i tak w miejscu stoisz pod workiem.... prywatnym zaznaczam!
5
Andy 2017-04-28 14:59
Ktoś już pytał więc podbijam pytanie. Czy ktoś dostał już podwyżkę? Pytam bo pan Dariusz D. Pisał na Facebooku że od maja kilkadziesiąt osób dostanie podwyżki. Ciekawe czy prawda czy kolejne lanie wody. A może Mirka coś na ten temat wie?
3
Dramat 2017-04-28 20:42
ANDY skoro.masz dostep do linkow,informacji jakie umieszcza pan DD na facebooku to znaczy ze jestescie znajomymi. A tu na forum ciagle na Niego naskakujesz. Falszywcu.

Tak ja dostalem podwyzke i nie tylko ja. Zreszta co? Myslisz ze beda sie tu chwalic ludzie ze dostali? Ten kto dostal zazwyczaj siedzi cicho pod miotla i sie nie odzywa. Najwidoczniej ty bie zaslugujesz skoro zadajesz takie tepe pytania.
5
Anglik 2017-04-28 21:08
Dlatego wyjechałem z tego kraju bo zawiść i donosicielstwo stało się cechą niektórych Polaków. Wolę pracować z Turkami niz z pięcioma Polakami.
6
Andy 2017-04-28 22:03
Nie muszę być jego znajomym żeby widzieć co piszę, widocznie jesteś zbyt głupi żeby to zrozumieć. Po drugie pokaż mi gdzie Ja na Niego naskakuje ? Weź nie pier.... i żyj dalej.
O mnie się nie martw po 6 latach na kopalni stawkę mam dobrą. A poza tym po to jest forum żeby zadawać pytania.
4
mirka 2017-04-28 22:29
Andy. Nie pracuje w HR więc nie wiem czy będą podwyżki w maju. Wiem natomiast że sporo osób już w pierwszym kwartale takie podwyżki dostało. Jest podobno podpisany jakiś regulamin podwyżek więc może gdzieś go poszukaj. Spytaj też swojego kierownika może będzie coś wiedział. Zresztą i tak wszystko zależy od kasy na koncie firmy. Resztę ureguluje wolny rynek.
2
X Men 2017-04-28 22:32
To jak wyjechałem jak Pan Donald to siedź tam i się nie wpierw... W sprawy polskie Anglię i zebrały ppppffffuuuu pracuj na Anglii Niemców oni są good
Xbox 2017-04-28 22:40
Poszukuję transportu z jastrzebia czy może ktoś pomóc?
Branża górnicza 2017-04-28 23:50
Czy coś wiadomo w sprawie koncesji dla PG Silesia? Termin był 28 kwietnia 2017 roku. Proszę o informacje.
1
Dominiq 2017-04-29 10:26
Napisz jeszcze jaka brygada. Na G2 w 2 brygadzie jest chyba chłopak z Jastrzębia o ile się nie mylę, i kierownika z G2 też masz z Jastrzębia he he
Xbox 2017-04-29 11:16
No będę robił na g2 właśnie od 4 maja mam szkolenie to sobie pojadę sam no a potem bym musiał się dogadać z kimś
xzyku 2017-04-29 13:18
Witam, mam pytanie co wiecie lub słyszeliście o firmie Trans Jan ? Będę wdzięczny za wszystkie rozsądne i szczere wypowiedzi. Pozdrawiam
Miner 2017-04-30 10:01
Kolego zgadzam się z popezednikiem, na drugiej brygadzie robi gość z Jastrzębia i sam dojeżdża także odrazu mów kierownikowi ze chcesz iść tam, na innych zmianach nie ma ludzi z JZ, tylko jeszcze 6 brygada ale tam nie idź jak chcesz robić na normalnej brygadzie ;)
Jarzabek 2017-04-30 10:21
W 5 brygadzie są ludzie z Pawłowic i Jastrzebia.
Xbox 2017-04-30 10:58
Ok bardzo dziękuję za informację miłego dnia
przodowy 2017-04-30 17:57
To co z tą 6 brygada jest nie tak ze tak mowicie
minera junior 2017-04-30 18:03
Witam a odział G2 to fajny oddział jeśli chodzi o ludzi bo słyszałem ze kierownika mają jakiegoś ociemnialego ale ponoć to jego ostatnie podrygi bo jedna wpadka i leci prawda to ???
Miner 2017-04-30 20:56
G2 to najlepszy oddział jeśli chodzi o ludzi (oprócz 6 brygady), myślę że jeśli chodzi o robotę to też są lepsi od g1 tylko ze g1 są zawsze namaszczeni i władza im sprzyja i wogole oddziały pomocnicze zawsze się skupialy głównie na ich ścianach, a kiero, fajny gość przecież ;) on nie jest ociemnialy tylko poprostu jest inny...
najstarszy grubiorz pod ziemiom 2017-04-30 21:36
Nie ciulej. Ino G1.
Zostaw swoją opinię o PG Silesia - Czechowice-Dziedzice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PG Silesia