Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o RICOR POLSKA SP. Z O.O.

Pracowałeś w firmie RICOR POLSKA SP. Z O.O. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
No - 2015-03-12 16:08:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak wiadomo-będą normy zwiększone.
zdjecie uzytkownika
kaziu - 2015-03-14 21:40:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciesze sie ,ze tu pracuje
zdjecie uzytkownika
nowy pracownik - 2015-03-14 21:42:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mi sie podoba
zdjecie uzytkownika
No - 2015-03-15 09:00:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dyrektorowi to zamelduj.Może poda tobie dłoń i podziękuje.
zdjecie uzytkownika
Praca - 2015-03-16 13:09:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracownik pomocniczy Poznań Śródka. Na OLX dzisiaj 10:20.
zdjecie uzytkownika
cień Adama - 2015-03-18 00:02:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Praca - 2015-03-16 13:09:50]:
11 zl na godzine- brak słów za takie niewolnictwo
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2015-03-20 14:39:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak kadra kierownicza? Nic się nie zmienia?
zdjecie uzytkownika
fan pras - 2015-03-21 01:42:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawy - 2015-03-20 14:39:43]:
Żenada!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
z prasy - 2015-03-21 08:38:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dno i metr mułu!!!!!!
zdjecie uzytkownika
adam - 2015-03-23 13:02:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a kto jest teraz dyrektorem Ricor ??
zdjecie uzytkownika
cien Adama - 2015-03-23 22:51:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [adam - 2015-03-23 13:02:31]:
Adam CZ.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-03-24 08:15:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [cien Adama - 2015-03-23 22:51:12]:
A nie Artur Cz.?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-03-24 08:18:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale pytam o Poznań..
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-03-24 16:15:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie mówię o Poznaniu.. Artur Cz.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-03-25 08:33:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bo slyszalem że szykują się zmiany i ma być inny generalny?
zdjecie uzytkownika
zaufane źródło - 2015-03-25 16:19:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak dokładnie. Nowy Generalny pewnie już na dniach zostanie przedstawiony.
Wiecie coś na ten temat?
zdjecie uzytkownika
Wozny - 2015-03-25 16:57:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak wiemy.Dzieci w szkole o tym mówiły.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-03-26 08:11:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe co to za jeden.
zdjecie uzytkownika
school - 2015-03-26 10:40:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też jestem ciekaw,co to za jeden będzie uczył dzieci j.angielskiego w szkole obok.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-03-26 10:50:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o czym Ty mówisz???
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-03-26 14:15:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pewnie kolejny palant pozornie ugrzeczniony
zdjecie uzytkownika
mrówka - 2015-03-28 09:03:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Codziennie wcześnie rano, mała mrówka przybywała do pracy i natychmiast rozpoczynała pracę. Produkuje dużo i jest szczęśliwa. Szef, lew, był zdumiony widząc, że mrówka pracuje bez nadzoru. Pomyślał, że jeśli mrówka może wytwarzać tak dużo bez nadzoru, to czyż nie wytwarzałaby jeszcze więcej, gdyby miała nadzorcę.

Zatrudnił więc karalucha, który posiadał szerokie doświadczenie jako nadzorca i znany był z pisania znakomitych raportów. Pierwszą decyzją karalucha było wprowadzenie systemu kart zegarowych.

Potrzebował też sekretarki, by pomagała mu pisać i drukować raporty, oraz zatrudnił pająka do zarządzania archiwami i monitorowania wszystkich rozmów telefonicznych.

Lew był zachwycony raportami karalucha i poprosił go o sporządzenie wykresów w celu opisania tempa produkcji i analizowania trendów tak, by mógł je wykorzystać do prezentacji na zebraniach Zarządu. Tak więc karaluch musiał kupić nowy komputer, drukarkę laserową i zatrudnił muchę do prowadzenia działu informatyki.

Mrówka, kiedyś tak produktywna i zrelaksowana, nienawidziła nadmiaru nowej papierkowej roboty i spotkań, które zabierały jej większość czasu. Lew doszedł do wniosku, że nadszedł czas mianowania osoby kierującej działem, w którym pracowała mrówka. Stanowisko dano cykadzie, której pierwszą decyzją był zakup do biura nowego dywanu i ergonomicznego krzesła.

Nowy kierownik, cykada, też potrzebowała komputera i osobistego asystenta, którego wzięła ze sobą z poprzedniego działu po to, by pomagał jej przygotowywać Strategiczny Plan Optymalizacji Kontroli Pracy i Budżetu. Dział, w którym pracuje mrówka jest teraz smutnym miejscem, gdzie nikt się nie śmieje, za to wszyscy stali się nerwowi.

W tym samym czasie cykada przekonała szefa, lwa, co do absolutnej konieczności przeprowadzenia badania klimatycznego środowiska. Przy przeglądzie kosztów funkcjonowania działu mrówki, lew stwierdził, że produkcja uległa znacznemu zmniejszeniu.

Zatrudnił więc sowę, prestiżowego i znanego konsultanta, by ta przeprowadziła audyt i zaproponowała rozwiązania. Sowa spędziła w dziale trzy miesiące i przygotowała ogromny, wielotomowy raport, kończący się następującym wnioskiem: "W dziale jest przerost zatrudnienia".

Zgadnijcie, kogo lew zwolnił jako pierwszego?

Oczywiście mrówkę, gdyż wykazywała brak motywacji i negatywną postawę.
zdjecie uzytkownika
Ładna bajka - 2015-03-28 12:23:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
" Mrówka, kiedyś tak produktywna i zrelaksowana, nienawidziła nadmiaru nowej papierkowej roboty i spotkań, które zabierały jej większość czasu." " Zgadnijcie, kogo lew zwolnił jako pierwszego?

Oczywiście mrówkę, gdyż wykazywała brak motywacji i negatywną postawę." Widać w RICOR robota papierkowa i głupie spotkania są ważniejsze od roboty produkcyjnej.
zdjecie uzytkownika
Racja - 2015-03-28 18:53:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Pomyślał,że jeśli mrówka morze wytwarzać tak dużo bez nadzoru,to czy nie wytwarzałaby jeszcze więcej,gdyby miała nadzorcę"
No cuż,nawet wśród lwów zdarzają się patafiany.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-03-28 23:31:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szkoda ,ze ta merytoryczna rozmowa jest jak kibel..:),jest jeden facet w firmie który zaraza swoja postawa do lepszej pracy:)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RICOR POLSKA SP. Z O.O.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy RICOR POLSKA SP. Z O.O.?
Zadaj pytanie