brak logo

RICOR POLSKA SP. Z O.O.

Poznań

Opinie o RICOR POLSKA SP. Z O.O.

matylda 2016-09-09 00:16:23
Wszyscy mają taką samą stawke, nie ważne czy pracujesz na robocie ,prasie czy w kontroli co między innymi jest powodem braku chętnych ludzi do pracy a obecnych do przeprowadzki.Generalnie firma tego nie przeżyje chyba że znajdzie desperatów.
edek 2016-09-09 10:37:18
W ogóle jest szansa na to, żeby znaleźć u nich zatrudnienie? Nie ukrywam, że chętnie bym się załapał, bo doskonale dbają o to, żeby wypłata była na czas. To dobry znak na to, że się dobrze dzieje.
ava 2016-09-09 11:21:29
Jest ogromna szansa, kilku Ukraińców się zwalnia, bo znaleźli lepsze roboty, to możesz być przyjęty na ich miejsce :).
1
King 2016-09-09 12:21:59
"bo doskonale dbają o to, żeby wypłata była na czas. To dobry znak na to, że się dobrze dzieje."HAHAHAAA....Ty się załap ale do Zakładu Psychiatrycznego.
1
Jaja 2016-09-09 12:52:42
A ja tam uważam, że wypłata na czas to jest dobra sprawa, nie wszędzie się to praktykuje, a właśnie szkoda. Nie ma co denerwować się na ludzi, którzy tylko chcą powiedzieć parę słów, no wiadomo że każdego interesuje coś innego, prawda? Więc spokojnie
Beret 2016-09-09 13:50:44
Miałeś kiedykolwiek w ręku umowę podpisaną przez pracownika i pracodawcę?Tam jest zawsze wyszczególnione do kiedy ma być wypłata.Zresztą było już to opisywane tutaj.Jeśli nie wszędzie się to praktykuje,to pracownicy są osłami i dają się "rolować".
pr 2016-09-09 17:55:32
Panie prezesie wypłata na czas to jakiś rarytas ?!!!! bo według mnie to minimum jakie trzeba wypłacić za tą harówkę w tych fatalnych warunkach. Co to ma byc?

i jeszcze mamy być wdzięczni że w ogóle bierzemy pieniądze, !!!!! Za darmo.?.......!!!!!
max 2016-09-09 22:04:41
do volkswagena potrzebują dużo osób,właśnie tam mykam niebawem
sara 2016-09-09 22:34:07
Ale jak wygląda u nich rozmowa rekrutacyjna na specjalistę ds. zakupów? DObrze, że zatrudnienie odbywa się na pełen etat, ale zawsze jest szana na jakieś premie do podstawy zarobków. Dziękuję za odpowiedź
Odp 2016-09-10 10:02:49
Nie ma rekrutacji na takie stanowisko. I premii też nie ma.
moria 2016-09-10 10:35:20
sara zobacz ,proszę sobie listę aktualnych ogłoszeń o pracę, ja również w tej firmie nie wiedziałam żeby jakiegoś specjalisty od zakupów szukali, no chyba że dasz namiary
ona 2016-09-10 16:06:11
Jeżeli macie jakieś pytania o firmę ricor to pytajcie Edka, ten człowiek tu nie pracuje , ale doskonale wie, że super płacą i uwaga NA CZAS. No widać jasnowidz czyt. ROMAN
21gfh 2016-09-11 21:51:11
No nie akurat teraz to widzę ze pojawiły się jakieś ofert pracy na przykład na stanowisko mechanika utrzymania ruchu - automatyka czy też inżyniera jakości obie ofert pracy są w Poznaniu oferowane ;)
jupi 2016-09-12 11:28:57
Nie w Poznaniu, tylko w Starczanowie.
sdcfvb 2016-09-12 16:37:19
@jupi hej no to rozumiem ze oznacza to jakiś bląd w ogłoszeniu albo może to chodzi po porstu o jakies okolice Poznania może nie dokładnie sam poznan tak mi się wydaje bo już w sumie to sam nie wiem ..
Cul8r 2016-09-12 16:48:56
Zaczniesz w Poznaniu a po tygodniu będziesz w Starczanowie.
Autostopowicz 2016-09-12 17:50:30
No właśnie-31km dalej od ul.Św.Michała w Poznaniu.
pracownik 2016-09-12 20:13:56
to daje ponad 60km w dwie strony codziennie, dodatkowo. Plus korki jak nic 2godz , tylko prezes zostanie i koledzy ze wschodu, wiekszość przenosi sie do innych firm , nie tylko z powodu odległości!!!
1
cwel 2016-09-12 20:52:47
Z tego co słyszałem to większość zostaje i się przenosi do nowej fabryki więc ktoś kto to pisze nie wiem co ma na celu.
popuś 2016-09-12 21:00:30
z tego co słyszałem syryjczycy są zainteresowani pracą u romka,także gites majonez:)
1
cwel 2016-09-12 22:11:42
Ciekawe...przeniesie się 90% fabryki, tak jak wszyscy zostali mimo zmiany umów...a tak się ktoś odgrażał na forum że się wszyscy zwolnią. Nie zwolnili się wtedy, nie zwolnią się teraz.
Lelek 2016-09-13 14:58:33
Poszukują rownież logistyka do Poznania, poszukuje właśnie pracy mam wykształcenie i dziesięcioletnie doswiadczenie na tym stanowisku nie ukrywam,ze zależy mi na umówię o pracy i stabilnym wynagrodZeniu, czy 4 tysiące netto da radę zarobić?
kulek 2016-09-13 17:24:51
Nie...
lond 2016-09-13 19:08:23
bez auta lipa z dojazdami
apl 2016-09-15 21:36:51
, o co chodzi z tymi umowami , jakie zmiany zaszły, dlaczego wszyscy mieli się zwolnić?
cukru 2016-09-15 21:52:35
odbierz przeciętnemu człowiekowi (roman) kłamstwo życia,a wziąłeś mu zarazem całe szczęście
lampa 2016-09-15 22:06:47
@ apl - serio wierzysz że wszysyc sie nagle zwolnili? nie ma takiej opcji, zeby ludzie masowo złozyli wypowiedzenia. Po porstu nie ma takiej opcji. Jedna, dwie osoby - tak, ale nie wszsytkie ........
dla 2016-09-15 22:48:33
A co to za umowy i dlaczego takie to ważne?
ala 2016-09-16 05:55:05
Skoro nie wiecie o czym mowa to znaczy że nie jesteście pracownikami Ricor. W związku z tym przestańcie się interesować nie swoimi sprawami. Dziękuję. Do widzenia.
Good luck 2016-09-16 14:35:12
Dobrze,że chamstwo z miasta na wieś poszło.
pra 2016-09-16 22:16:17
Pracownik nie jest winien swemu pracodawcy służalczości i posłuszeństwa. Jest mu jedynie winien usługę, za którą otrzymuje zapłatę. Proszę pamiętać o tym panie prezesie Romanie
An 2016-09-16 23:02:42
No oczywiście, że nie jest winien, moim zdaniem trzeba umieć rozróżnić jakieś rzeczy z gatunku tych co jest prywatne i czego się nie powinno, a tego jak wygląda praca. Ogólnie jest fizyczna, czasami ciężka,ale bez przesady.
duo 2016-09-18 19:43:08
ciężka praca nie daje ciężkich pieniędzy
M 2016-09-18 22:37:44
No zależy jak na to się patrzy, generalnie to za leżenie i patrzenie w sufit też nie dają jakichś pieniędzy wielkich, praca męczy, wiadomo, mało kto lubi, ale trzeba, warto tu
mokka 2016-09-22 22:25:27
dla wszystkich, którzy jednak mają wieksze ambicje i kwalifikacje, to już teraz mogę powiedzieć że jest stanowisko Mechanik Utrzymania Ruchu - Automatyk do zgarnięcia w firmie, ale oczywiście bardzo wysokie wymagania
robotnik 2016-09-23 18:03:03
na te ćmiki długo będziemy czekać roman?
xa 2016-09-23 20:06:54
to kto się znów zwolnił,że ciągle szukacie pracowników
niom 2016-09-24 09:05:56
Nikt się nie zwolnił, rozwijamy się to potrzeba coraz więcej pracowników.
lampa 2016-09-24 15:23:02
@ niom - coraz więcej pracowników? to dlaczegop na gowork nie widze ani jednego ogłoszenia do tej firmy??
sat 2016-09-24 17:56:25
z tego co słyszałem od ziomka to szukacie spawacza i wózkowego
ja 2016-09-24 19:12:22
Bo ta firma nie daje ogłoszeń na goworku tylko na pracuj.pl
gr 2016-09-24 19:40:24
z tego co słyszałem szukacie także tokarza i frezera
sz 2016-09-24 21:30:47
O co chodzi z tym bólem pleców, czyżby praca była tak ciężka, że plecy wysiadają?
Czy ewentualnie macie wsparcie ze strony firmy i jakieś rekompensaty pieniężne?
pracownik 2016-09-25 09:11:18
A co Cię to obchodzi? Ból pleców występuje również w pracy biurowej od ciągłego siedzenia a nie jest to ciężka praca. Żal d...ściska jak się takie pytania czyta.
prawy 2016-09-25 11:00:18
MODERATOR GO.WORKA USUWA NEGATYWNE OPINIE O FIRMIE RICOR- pytanie dlaczego ?
lewy 2016-09-25 11:21:33
Nie ma możliwości usunięcia opinii z portalu - odsyłam do regulaminu.
Siedzący na prasie 2016-09-25 14:14:22
Tak,masz rację.Ból pleców przy prasie wynika z zbyt długiego opierania się o nią.Jak ta "firma"może się rozwijać mając takich pajaców jak Ty?
żensz 2016-09-27 02:02:20
Wczorajszy post w roli głównej z naszym specem od bólu pleców tj prezesem Romanem został usunięty.
jak widać jest cenzura na goworku, !!!!!!!!!!!!!!!!!
suchar 2016-09-27 20:30:25
z tego co słyszałem to dolina się robi w firmie
bas 2016-09-27 22:53:13
Niestety tak :-( Wystarczy, że firma napisze do portalu prośbę o usunięcie wpisu i portal usuwa w 24 lub 48 godz - do sprawdzenia w regulaminie.
Najlepiej posty gdzieś zapisywać i wklejać jak usuną :-D
Zostaw swoją opinię o RICOR POLSKA SP. Z O.O. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RICOR POLSKA SP. Z O.O.