logo RICOR POLSKA SP. Z O.O.

RICOR POLSKA SP. Z O.O.

Poznań

Opinie o RICOR POLSKA SP. Z O.O.

ja 2017-07-05 23:20
Jeżeli "prezes" pousuwa opinie na swój temat to napiszę nowe będąc świadkiem w przyszłych rozprawach sądowych z chęcią powtórzę wszystko to co jest tutaj napisane i nie tylko. Jest to człowiek powinien zarządzać no najwyżej swoim gospodarstwem domowym bo do zarządzania zespołem się nie nadaje, ma się za najlepszego pracodawcę na świecie, tymczasem nie szanuje go żaden z jego podwładnych. Nie znam również bardziej fałszywej i niespójniej osoby jak on. Mam nadzieję, że to wszystko kiedyś do Ciebie wróci żałosny człowieku. A Panu Wołowikowi życzę wygranej.
wolowik 2017-07-06 00:27
Ja mam w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ta "wygrana", bardziej chodzi mi o "wlasna subiektywna spojnosc mysli,slow i nastepstwa czynow, z ktorych one wynikaja", czego Ty nie zrozumiesz, gdy podpisujesz sie anonimowo i brak Ci zwyklej cywilnej odwagi wziecia odpowiedzilnosci za swoje slowa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to ma znaczenie, bo i tak kazdy inaczej interpretuje zdarzena jakie sie dzieja, w ostetecznym rozrachunku liczy sie tylko 'odwaga' (taki slawny wiersz Zbigniewa Herberta byl ...). Moje odszkodowanie "jak wygram", pewnie z powrotem zwroce w ramach odszkodowania za 'porzadne jebniecie w morde' swojemu bylemu lizusowatemu, dwulicowemu, wymoczkowatemu, dzieciakowatemu kierownikowi", gdy juz nie bedzie Magdy, za plecami, ktorej mozna sie schować wzywajac Policje, co mnie wtedy wybilo z mojej postawy realizacji swoich deklarowanych czynow i wyjasnienia swoich pogladow wzgledem jego osoby.
Nick 2017-07-06 07:52
Myślę że nikt wpisów z goworka pod uwagę nie weźmie. Co prawda dają jakiś ogólny pogląd na sytuacje ale sa anonimowe. A twojego kierownika w Ricor już nie ma.
wolowik 2017-07-06 09:26
Widze, ze sie najlepiej znasz jak Sad pracuje. Moje wpisy nie byly anonimowe, nikt juz 'z bylych wrogow ideologicznych' nie zostal oprocz prezesa, jak Sad zarzyczy sobie pozwanie swiadkow do zlozenia zeznan.
Nick 2017-07-06 10:34
Twoje nie byly anonimowe ale jestes strona w sprawie. Reszta to anonimy a tych nikt oprocz skarbówki nie bierze pod uwagę.
wolowik 2017-07-06 15:00
Twoich tez w takim razie nikt nie bierze pod uwage, wzgledem Twojej retoryki-sofistyki-erystyki o wypowiadaniu sie anonimowo, wiec po co w ogole sie odzywasz? Masz cos do powiedzenia, to napisz i sie podpisz za swoja wypowiedzia, jezeli w nia wierzysz, ze jest prawdziwa. Jaki to ma sens sie odywac anonimowo i cos wypowadac, gdy sie nie chce pod tym podpisac? Jak masz cos do mnie tchorzliwy-chamie 'w cztery oczy', to moj mail, telefon bez problemu pod moim nazwiskiem sobie wygooglasz.
Pankracy 2017-07-06 15:40
wiedziałem. to sam prezes podszywa sie pod Wołowika, w końcu w internecie każdy może udawać kogo tylko chce.
ytre 2017-07-15 17:25
roman to zwykła popluwina pazerna na kase nic więcej
2
wolowik 2017-07-19 16:04
Prezesie Romanie jutro mowiac kolokwialnie nap.... sie ideologicznie w Sadzie Pracy, licze, ze masz choc troche przyzwoitosci, odwagi cywilnej, meskich cech charakteru zeby przyjsc osobiscie i powiedziec mi pewne rzeczy w oczy, ktore wypisales w odpowiedzi na moj pozew. Nie ma juz ponoc w firmie takich dwulicowych lizusow pokroju Magdy i Tomka, ktore robili za Twoich totumfackich. Jak brak Ci odwagi, juz nawet nie pod wzgledem merytorycznej argumentacji ale emocjonalnego stosunku do tej sytuacji, dzialania pod wplywem afektu i labilnosci emocjonalnej, jakie maja miejsce w tego typu sytuacjach, to najodwazniejsza z tych wszystkich ludzi, ktorych tam poznalem pozostala Monika z Kontroli Jakosci, jak jeszcze pracuje, to ja wydeleguj w tej sprawie - taki handicap- bede przynajmniej mogl poczuc jakies uczucie respektu psychicznego, wzgledem swoich wypowiedzi na Twoj temat, gdy ona bedzie bronila Twojego "swinskiego honoru".
Ja 2017-07-21 05:35
I jak w sądzie? Wygrałeś?
Ty 2017-07-21 07:38
Zabrakło męskich cech charakteru do wygranej.
wolowik 2017-07-21 09:25
to rozprawa wstepna odrzucilem ugode, wiec musza beda powolani swiadkowie
wolowik 2017-07-21 09:29
w przeciwienstwie do ciebie tchorzliwy chamie mam ich choc tyle, ze podpisuje sie pod swoimi slowami, a nie sile sie na anonimowa ironie i sarkazm
4
nikt w sieci nie jest anonimowy 2017-07-27 10:37
Wilki nie przejmują się tym, co mówią o nich barany
adelard 2017-07-27 12:15
Czy kierownik Tadek jeszcze pracuje?
hala 2017-07-27 14:30
Niestety.
3
bob dylan 2017-07-30 01:19
A bracia Czeszewscy pracują jeszcze?
knur 2017-07-30 09:59
Nie.
Nowy 2017-08-02 11:59
Aplikowalem do tej firmy, ale czytam, że pracownicy się sądza z pracodawca? Aż tak źle? Powiedzcie o co chodzi w tych sprawach, że tyle osób się oczernia na forum....?
hala 2017-08-02 15:43
Zacznij pracować to sam zobaczysz.
Weronika 2017-08-08 15:43
Popieram @nowy dobrze byłoby gdyby ktoś z pracowników podał uzasadnienie tego czemu w RICOR POLSKA dzieje się źle. Jakie są tutaj warunki pracy? Rodzaj umowy czy terminowość wypłat? Każda opinia powinna dawać uzasadnienie, tak żeby inni wiedzieli czego od firmy oczekiwać.
proszę bardzo 2017-08-08 20:19
Rodzaj umowy? 60%podstawy + 40% premii, którą prezesik zawsze może Ci zabrać. Nie jeden już był taki przypadek. Warunki pracy są złe, nie są przestrzegane przepisy bhp. Wypłata jest terminowa, ale co z tego gdy jest ona niższa niż pracownika agencji tymczasowej.
bob dylan 2017-08-11 00:44
A co sie z nimi stało? czyzby sezon na ziemniaki na plaży w koszalinie sie zaczął
Weronika 2017-08-20 14:46
@proszę bardzo to w takim razie od czego uzależniona jest w praktyce premia? Jej wysokość wydaje się być dość kluczowym aspektem warunków zatrudnienia w RICOR POLSKA. Jasne warunki jej zdobycia są ważne dla celów motywowania pracownika do pracy.
romka znajomy 2017-08-23 19:06
romek cwaniaka będzie rżnąć w sądzie niebawem,pampery trza będzie mu podesłac na sale rozpraw
bardzo dobry znajomy romeczka 2017-08-23 19:09
roman wez córke na rozprawe,będzie to jakoś lepiej wyglądać,doda ci powagi
1
lampeczka łychy 2017-08-23 19:19
gdzie tam wytrzyma
oszukany 2017-08-23 20:15
prezesie romanie wsadz pan łeb w muszle klozetowa i spusc pan wode,moze wtedy zacznie pan dbac o załoge,gdzie te pieniadze obiecane?,mamy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za miske ryzu?,w tych nedznych warónkah
1
Weronika 2017-08-29 08:59
@oszukany o jakich obiecanych pieniądzach mówisz? Czy RICOR POLSKA obiecywało jakieś podwyżki, lub dodatkowe premie? Możesz napisać jaśniej, dlaczego czujesz się oszukany?
beata z kwiata 2017-09-09 21:29
my wiemy ,dlatego nie piszemy,poznaliśmy już romka
Weronika 2017-09-10 10:09
@beata z kwiata, musicie pamiętać, że tutaj każdy ma prawo do swoje zdania i nie ma powodów do żadnych obaw. Widzę, że wiele komentarzy dotyczy zarządzania przez głównego szefa. A czy moglibyście sprawę opisać bardziej ogólnie i przedstawić tym obraz RICOR POLSKA dla innych?
ja 2017-09-15 08:54
Piotrek, o mobbing można pozwać konkretnego człowieka.
wolowik 2017-09-15 15:45
Jaki mobbing, dac komus po prostu w pysk i sprawa wyjasniona. Z mojej ostatniej pracy tak drugiego dnia wylecialem, no i coz to wielkiego, nie ta praca to kolejna, poza tym ciekawa dawka adrenaliny. Teraz mam inna prace, tylko to co zaczalem musze ciagnac w sadzie, dlatego tez i czytam jeszcze to forum, zeby wzgldem tego wyroku, zalozyc taka spawe, co mnie powaznie merytorycznie interesuje, a nie z 'Prezesem', ktory zawsze do wszystkiego jak trzeba jakies konfrontacji, to musi stawac za placami kobiety, tak jak wyslal Magde zeby mi dala wypowiedzenie, a teraz najal sobie jakas mecenas, ktora za niego sie wyslawia i formuluje mysli, zeby w ogole mialy jakis sens. Wielka mi sprawa i wielki i jakis mobbing.
office 2017-09-15 17:20
Tomek też za plecami Magdy się schował, kierownicy w tej firmie nie mamą jaj, prezes też.
piękna ona 2017-09-20 18:54
znajomi romana ciągle węszą i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pod siebie by tylko coś się dowiedzieć,obraz nędzy i rozpaczy
wiktoria ze starego 2017-09-20 19:00
prezes roman to jelito grube,pozbawionie hamulca
zepsuta część 2017-09-20 19:03
teraz wiem ,dlaczego każdy w firmie nazywa go kałem
tej 2017-09-20 19:50
Znajomi Romana ?
zawiedziona pracownica 2017-09-21 19:13
jak można faworyzować swoich znajomych nad innymi pracownikami?,panie prezesie trochę normalności prosimy w fabryce,każdy zasługuje na normalne traktowanie
zwykły pracownik 2017-09-21 19:19
też to zauważyłam
narybek 2017-09-23 20:09
dechy i jeszcze raz dechy zaliczamy,cienizna w calym przekroju
dziewczyna 2017-09-23 20:17
panie prezesie romanie ,czy to prawda,że chce pan kolejne osoby zwalniać ?,
wredna kobieta 2017-09-24 19:27
pewnie ,że chce,takie chodzą słuchy na halach,ponoć swoich chce wciskać non stop ale sukcesywnie
Lizus 2017-09-25 13:22
Wielokontna Magda?
office 2017-09-25 16:45
No na jej miejsce wcisnął swojego kolesia więc może się to powtórzyć w innych przypadkach. Grunt to wchodzić w tyłek pani Eli, wtedy będzie spoko.
prymus 2017-09-25 20:25
my wiemy na kogo szykuje się roman,zwleka z tym bo wie ,że to będzie bolało
Weronika 2017-09-26 08:52
Z ostatnich komentarzy na forum wynika, że szef RICOR POLSKA sukcesywnie wymienia kadrę pracowniczą na własnych znajomych? Dlaczego więc dopiero teraz? Możecie napisać na ten temat coś więcej? Czy nowi pracownicy również mają się czym przejmować?
dziewcze 2017-09-26 19:31
cała zaloga wie o co cho,dobrze że Tadek jest
3
piękna kobieta 2017-10-07 19:05
prezes roman boi się własnego cienia,do czego to doszło
niebrzydka nowa 2017-10-14 19:06
nasz prezes topi się z dnia na dzień
Zostaw swoją opinię o RICOR POLSKA SP. Z O.O. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RICOR POLSKA SP. Z O.O.