Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: PB Inter-System Spółka Akcyjna

zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-21 19:13:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Wie ktoś coś więcej o pracy w inter-system? Jak to jest teraz? Ile wynoszą dzienne godziny pracy i za jaką stawkę? Jak wygląda kwestia dogadania się z szefem, jest skłonny pójść na rękę? Da się nauczyć w pracy czegoś nowego, czy taka trochę monotonia? Pozdrawiam i jednocześnie dziękuję za udzielone informacje.
zdjecie uzytkownika
kori - 2014-02-12 13:49:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jak wszystkim wiadomo Wrobis oglosil upadlos ,pracowalem w tej firmie i tak sie zastanawiam nad przyjeciem do Inter System . Mam pytaanie czy po 50. Przyjma. i na umowe o prace
zdjecie uzytkownika
Jomik - 2014-02-18 13:52:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze by było jakby porządnie traktowali pracownika. Mam nadzieję, że wiek nie jest przeszkodą w inter-systemie.
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2014-10-31 00:33:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Stosunkowo niedawno zdobyłem uprawnienia budowlane, musiałem zrezygnować z pracy w poprzedniej firmie (to bardziej skomplikowane) i zastanawiam się czy ktoś wie czy są przyjęcia na stanowiska inżynier budowy albo kierownik budowy w inter-system ? Jak kształtują się zarobki w firmie na tych bądź podobnych stanowiskach ?
zdjecie uzytkownika
Rafał D - 2014-11-21 21:48:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
to moja bardzo dobra firma ;)
zdjecie uzytkownika
szaramysz - 2014-12-29 16:29:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polakowi to zawsze trudno dogodzić i zawsze będzie miał powód do narzekań. Pracuję w IS kilka ładnych lat i słuchając opinie o innych firmach, to nie ma co narzekać - wypłata zawsze na czas :)
Wiadomo, że idealnie nie jest, ale mało która firma jest w stanie zorganizować dla swoich pracowników pikniki czy gale i w ten sposób podziękować pracownikom za ich prace. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
szaramysz - 2014-12-29 16:38:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
skoro tak dużo wiesz o tym, co się dzieje w środku to zapomniałeś dodać, że każdy z pracowników dostaje paczki świąteczne, że organizowany jest zarówno Dzień budowlańca jak i Intery (razem uroczystości obejmują wszystkich pracowników), że organizowane są szkolenia i kadra ma możliwość podnoszenia swoich kwalifikacji, że wypłata zawsze na czas itd itp
zdjecie uzytkownika
Pracownik firmy - 2015-01-05 12:55:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracując w Inter-Systemie można odróżnić przyjazna atmosferę od wlazenia komukolwiek w cokolwiek, a nie każdy to potrafi.Inna sprawa, że wazeliniarze są w każdej firmie i instytucji. Generalnie jest tak, że jesteś miły to inni są mili dla ciebie. Osobiście jestem osobą zadowolona z pracy, wypłata tez zawsze jest na czas. Pracuje się 8h/dzień, czyli standard (choć w korporacjach ponoć 9 godzin z przymusowa przerwa obiadowa).Co do urlopów jak wyżej było napisane w komentarzu to te kwestie raczej przepisy regulują ;) imprezy okolicznosciowe to naprawdę fajna okazja do zabawy w gronie współpracowników, a często i rodziny. OSOBIŚCIE polecam Inter-System jako dobrego pracodawcę (jak ktoś faktycznie chce pracowac).
zdjecie uzytkownika
jack - 2015-01-07 21:48:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowałem i szczerze nie polecam IS! Dużo prawdy w powyższych opiniach.
zdjecie uzytkownika
TRALALA - 2015-04-08 19:38:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
JA JUZ TAM PRACUJE 4 LATA I NIE NARZEKAM (usunięte przez administratora)I PO 9 LUB 10 GODZIN PRACUJE
zdjecie uzytkownika
Podwykonawca - 2015-04-10 20:35:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Moja firma współpracuje z firmą Inter-System około 2 lat. W mojej opinii jest to bardzo rzetelna i solidna firma. W chwili obecnej oferująca najwyższe stawki na rynku a płatności dokonywane są w ustalonym terminie. Odbiory dokonywane są bez zbędnej zwłoki. Współpraca z firmą Inter-System stoi na najwyższym poziomie. Gratulacje dla właściciela za stworzenie wspaniałego "Imperium", który szanuje każdego człowieka wkładającego serce w to co robi. Życzę powodzenia i wielu sukcesów. Pozdrawiam. Podwykonawca.
zdjecie uzytkownika
Potencjalny podwykonawca - 2015-05-29 11:50:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Podwykonawca - 2015-04-10 20:35:34]:
Zamierzamy współpracować z IS, jak jest naprawdę, czy jak ktoś wykonuje swoje roboty prawidłowo i terminowo to może liczyć na bezproblemową wypłatę należnego wynagrodzenia, czy raczej na szukanie "dziury w całym"?
zdjecie uzytkownika
Paweł K. - 2015-05-30 17:44:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
ile dostałes za ten śmieszny wpis ? Czy masz procent od wystrzelonych podwykonawców ?
zdjecie uzytkownika
gleon - 2015-06-23 03:26:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
nie wierzysz chyba w to co mówisz. Uważam że robotę i kolejne zlecenia będą mieli bez problemów. Wszystko dzięki wszechobecnym znajomościom i układzikom które w sumie rządzą w tym biznesie. Sam pracowałem kiedyś u nich i niestety , ale nie mogę polecić innym. I to ze względu na ich dobro i spokojną przyszłość...
zdjecie uzytkownika
były podwykonawca - 2015-07-06 15:44:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (8)
dramat z nimi, nie polecam
zdjecie uzytkownika
romanek - 2015-08-31 17:10:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ale co w takim razie jest nie tak w firmie, bo nie rozumiem za bardzo @przytomny. Jeśli masz negatywną opinie o nich to napisz konkretnie dlaczego. Sam słyszałem, ze jeśli chodzi o prace nie mają bardzo cięzkiej rekrutacji, że spokojnie można wyrobic plan dzienny i załozenia, kasa jest na czas, wiec to chyba plusy...
zdjecie uzytkownika
górek - 2015-09-30 23:54:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
heja wam ludki, dajcie mi proszę znać czy nie szukają oni teraz może kogoś na jakąś budowę, czy gdzieś... bardzo mi zależy na informacjach "od kuchni", że tak to powiem, bo szukam innej pracy, a słyszałem, że u nich nie jest najgorzej, proszę pomóżcie mi coś znaleźć, będę mega wdzięczny, dzięki z góry
zdjecie uzytkownika
gleon - 2015-10-01 00:36:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Gadałem ostatnio ze znajomym który miał sporo do powiedzenia na temat tej firmy. Patrząc na opinie powyżej odnoszę wrażenie , że miał sporo racji w tym co mówił. Nie zawsze były to niestety pozytywne opinie. Oczywiście głównie na minus w stosunku do firmy będą wypowiadać się oczywiście podwykonawcy .
zdjecie uzytkownika
olek - 2015-10-31 11:18:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@huehue - nie rozumiem do końca o co chodzi, ale jakieś problemy nie mają na pewno przełożenia na to co sie dzieje wewnątrz firmy. Atmosfera w pracy zdecydowanie jest poprawna. Ciekawe kiedy się pojawią jakieś oferty pracy, zwłaszcza na pełnomocnika ds. zarządzania jakością. Może ktoś wie czy jest rotacja wśród pracowników? Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Rurku - 2015-11-30 14:21:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakiś czas temu krótko wisiało ogłoszenie o poszukiwaniach na stanowisko na kierownika budowy, mi się bardzo taka praca by się przydała bo mam doświadczenie w branży, zwłaszcza że Inter-System firmą krzak nie jest. @rurek powiedz jaka pensja i czemu tak uważasz?
zdjecie uzytkownika
paro - 2015-12-10 17:26:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a dlaczego o co wlasciciwe chodzi z tym zestawieniem @Rurku, co do opinii jagny to nikt niekomu nie płaci za pisownię, a za wykonywaną pracę, ile jestescie w stanie wyciagnac na miesiac juz na czysto
zdjecie uzytkownika
j27 - 2016-02-03 11:59:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich, pracowałem w tej firmie ponad rok,jak ktoś niema nic może tam iść ale nie polecam, (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Admin IS - 2016-02-08 10:18:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Szanowni Państwo
Pragniemy Państwa serdecznie powitać na naszym oficjalnym profilu w serwisie GOWORK.
Otwieramy nasz profil pragnąc przybliżyć Państwu działalność firmy PB Inter-System SA. Firmy, która już ponad 25 lat działa na trudnym rynku budowlanym i na którym odnosi swoje sukcesy.
Jesteśmy doświadczoną i profesjonalną organizacją, która zawsze dbała o swoich pracowników zapewniając im najlepsze możliwe warunki pracy i możliwość dalszego rozwoju zawodowego. Z naszymi dostawcami, kontrahentami i podwykonawcami pragniemy współpracować na płaszczyźnie partnerskiej dążąc do wzajemnej satysfakcji ze współpracy.
Jesteśmy również świadomi, iż nasza branża nie jest tą najłatwiejszą, a plac budowy nie jest placem zabaw. Zdarzają się nieporozumienia i różnego rodzaju spory, co jest typowe w tej pracy. Wierzymy jednak, że jeśli wszyscy nastawieni są na osiągniecie celu i odpowiedzialnie podchodzą do swoich obowiązków to zwieńczeniem współpracy jest zawsze wspólny sukces.

Dlatego podjęliśmy decyzję, aby zamknąć to, co za nami i rozpocząć nowy rozdział wzajemnych relacji na tym portalu. Pragniemy, aby to miejsce było przestrzenią wzajemnego dialogu. Zachęcamy do wyrażania swoich opinii prosząc, aby były one oparte na faktach, odnosząc się do konkretnych sytuacji. Będziemy starać się na bieżąco odnosić do Państwa uwag.
Z pozdrowieniami – Admin IS
zdjecie uzytkownika
LEE001 - 2016-02-08 13:04:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem jak inni - ja pracowałem w tej firmie 12 lat. Atmosfera wspaniała ludzie uprzejmi. Właściciel pilnie obserwuje pracowników. Sumienność, rzetelność i zdyscyplinowanie są zawsze dobrze wynagradzane. Warto dać się poznać z dobrej strony a napewno przez długie lata pracy nie zabraknie.
zdjecie uzytkownika
ład - 2016-02-08 20:55:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jeśli ktoś, kto pracował w PB 12 lat wypowiada się o firmie pozytywnie, to nie mam przeciwwskazań, by w to uwierzyć. Firma istnieje już tyle lat, muszą mieć pozytywne podejście do ludzi.
zdjecie uzytkownika
pitek - 2016-02-16 14:31:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
firma, jak firma - kilka razy z nimi pracowałem na jednej budowie i było ok.
zdjecie uzytkownika
interes - 2016-02-16 14:32:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem kilka miesięcy przy Afrykarium. łatwo nie było i czasami trzeba było powalczyć o swoje, ale takie życie. Za to kasa zawsze na czas i to się liczy!
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2016-02-19 22:43:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
(usunięte przez administratora) -szkoda sie bawic z nimi szukaja jak tylko uwalic podwykonawce
zdjecie uzytkownika
płytkarz - 2016-02-25 09:54:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przywykliśmy do tego, że na forach lub innych tego typu miejscach jedyną słuszną zasadą jest obrzucanie kogoś błotem. Kto ma odmienną, czyli dobrą opinię, zazwyczaj tego nie pisze, by sam nie dostać rykoszetem.
Może tym razem mnie to nie spotka. Moja współpraca z inter-system była ok. Po przejściu całej, dosyć długiej drogi do podpisania umowy zrobiłem swoje na budowie. Wiadomo jak jest presja czasu, to trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale i kierownik to rozumiał. Później poprawiłem, co miałem poprawić i odbiór jakoś przeszedł. Problemu z kasą nie było!!!
zdjecie uzytkownika
PB Inter-System Spółka Akcyjna - 2016-02-25 13:38:11 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [płytkarz - 2016-02-25 09:54:32]:
Dziękujemy za odwagę i pozytywną opnię. Zachęcamy do dalszej współpracy przy kolejnych naszych inwestycjach
zdjecie uzytkownika
paro - 2016-03-02 21:09:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że frma niedługo bedzie prowadziła rekrutacje, gdyz kolega mówił, ze przewidują jakieś duże projekty na wiosnę, wiec bedzie potrza kilku osób dodatkowych na budowy.
zdjecie uzytkownika
znawca firm - 2016-03-02 22:15:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (8)
pełna reżyserka akcji na tym forum, kto pisał scenariusz? haha
zdjecie uzytkownika
PB Inter-System S.A. - 2016-03-03 11:07:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [paro - 2016-03-02 21:09:11]:
Jesteśmy otwarci na współprace z ambitnymi inżynierami i fachowcami z każdej z branż. Zawsze warto złożyć u nas swoją aplikację - zapraszamy do Działu Kadr.
zdjecie uzytkownika
PB Inter-System Spółka Akcyjna - 2016-03-03 11:10:59 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [znawca firm - 2016-03-02 22:15:38]:
Życie pisze najlepsze scenariusze. Dziękujemy za odwiedziny i zapraszamy do współpracy.
zdjecie uzytkownika
wykonywca - 2016-03-19 19:54:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałem zajrzeć i się coś dowiedzieć a tu nic nie ma... aż tak jest źle?
zdjecie uzytkownika
PB Inter-System Spółka Akcyjna - 2016-03-19 20:05:11 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wykonawco - Czego pragniesz się dowiedzieć?? Napisz do nas, postaramy sie dostarczyć wszelkich niezbędnych informacji. Pozdrawiamy.
Kontakt: inter-system@gowork.pl
zdjecie uzytkownika
górek - 2016-03-20 19:43:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja chciałbym się dowiedzieć, czy w firmie planowane są jakieś nowe posady czy zatrudnienia, interesuje mnie praca u państwa. poza tym wiele dobrego słyszałem, no i grunt, że wypłaty zawsze są na czas ;)
zdjecie uzytkownika
PB Inter-System Spółka Akcyjna - 2016-03-23 09:14:48 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [górek - 2016-03-20 19:43:45]:
Jak w każdej firmie budowlanej nowe stanowiska pojawiają się wraz z nowymi inwestycjami. Prosimy o kontakt z naszym działem kadr i złożenie swoje CV, abyśmy mieli do Pana kontakt.
Dziękujemy za odwiedziny naszego profilu.
zdjecie uzytkownika
dimmkio - 2016-04-01 10:37:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
w sumie miło, że firma tak odpowiada i angażuje się w to co się tutaj teraz dzieje. Zastnawiam się tylko jak to będzie wyglądało jeśli chodzi o pracę na stanowisku jako Kierownik Budowy.
zdjecie uzytkownika
rck - 2016-04-03 11:03:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pieniądze owszem wypłacają na czas, ale prawdą jest też o IS że zwalniają pracownika bez podania przyczyny, beż żadnych wyjaśnień. Przychodzisz do pracy a tu wypowiedzenie umowy. Dlaczego w tej firmie nie podaje się wprost przyczyny zwolnienia a traktuje się osob e przedmiotowo. Jkk na taką "porządną firmę" trochę żałosne.
zdjecie uzytkownika
PB Inter-System Spółka Akcyjna - 2016-04-04 14:03:12 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dimmkio - 2016-04-01 10:37:03]:
Funkcja Kierownika Budowy jest bardzo istotna zarówno od strony prawnej, jak i w całym procesie realizacji inwestycji. Dlatego też osoby je pełniące mają mocne wsparcie merytoryczne, organizacyjne i formalno-prawne ze strony Zarządu Spółki przede wszeystkim w osobach Wiceprezesa ds. Realizacji i Dyrektora technicznego.
zdjecie uzytkownika
PB Inter-System Spółka Akcyjna - 2016-04-04 14:44:16 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rck - 2016-04-03 11:03:52]:
Prawdą jest, że praca związana z budownictwem ma czasem charakter "kontraktowy". Czasem po zakończonej inwestycji, pomimo jak najlepszych chęci, nie zawsze jest możliwość przeniesienia całej kadry inżynierskiej i pracowniczej na nowe inwestycje. To wiąże się z koniecznością zakończenia dotychczasowej współpracy. Nie znając szczegółów trudno nam się odnieść do sytuacji opisanej przez RCK, jesteśmy jednak przekonani, że wszystko odbyło się zgodnie z zapisami umownymi wiążącymi obie strony.
zdjecie uzytkownika
darek - 2016-04-05 09:13:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jak byłeś zatrudniony do konkretnego projektu to po jego zakończeniu możesz nie mieć pracy @rck, tak bywa, w interesie firmy jest zostawić sobie najlepszych
zdjecie uzytkownika
PB Inter-System Spółka Akcyjna - 2016-04-05 09:24:18 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [darek - 2016-04-05 09:13:41]:
Zgadza się Darek. Mimo to, zawsze staramy się podejmować działania, aby zapewnić ciągłość zatrudnienia dla naszej kadry. Czasem jednak nie jest to możliwe, co jest charakterystycznym zjawiskiem dla naszej branży i dotyczy wielu firm budowlanych, które realizują duże inwestycje.
zdjecie uzytkownika
NN - 2016-04-13 21:16:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
(usunięte przez administratora) Ludzie pracują tu bo pracować gdzieś trzeba. Kasa na czas ale stawka 11 zł i premia 5% to za miesiąc masz po odjęciu 250 zł za dojazd masz 1900-2000zł porażka.Brygadzysci zarabiają więcej bo gonią do roboty.Zapomnij o nadgodzinach,fuduszu socjalnym, iprezy dla wybranych.Odradzam pracę w tej firmie
zdjecie uzytkownika
PB Inter-System Spółka Akcyjna - 2016-04-14 12:06:29 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [NN - 2016-04-13 21:16:53]:
Witaj NN. To prawda, co piszesz - PB Inter-System zarówno podwykonawcom, jak i swoim pracownikom wynagrodzenia wypłaca w terminie i zgodnie z warunkami umowy. Trzeba przyznać, że w naszej branży jest to element godny szacunku, gdyż nie jest on często przestrzegany w innych firmach budowlanych.
Wielkość stawki jest niestety podyktowana warunkami rynkowymi, do których każde przedsiębiorstwo musi się dostosować, by móc przetrwać i myśleć o dalszym rozwoju. Proszę uwierzyć, iż stawki byłby wyższe, gdyby były takie możliwości rynkowe.
Transport jest natomiast elementem dobrowolnym - nikt nie jest zmuszony, aby dojeżdżać do miejsca pracy autokarem firmowym. Stawki są jednak o wiele bardziej korzystne, niż w przypadku transportu publicznego.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie PB Inter-System Spółka Akcyjna!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PB Inter-System Spółka Akcyjna
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert