brak logo

Zaklad Przedworstwa Miesnego LUKOSZ

Czerwionka-Leszczyny

Opinie o Zaklad Przedworstwa Miesnego LUKOSZ

anonim 2013-08-28 22:00:34
czy ktoś z obecnych pracowników zakładu przetwórstwa LUKOSZ może się wypowiedzieć o tej firmie? jak się obecnie tam pracuje?
1
lokata 2013-09-08 08:06:55
powiem ci tak ze super tam nie ma dyra ino szuka pretekstu aby ino dysciplinarnie zwalniac wogóle jakies zakazy robi chodzby my w przeczkolu byli nie dojze tel. nie wolno miec to szatnie zamyka no no tragedia gorzej niz w wiezieniu pomału wszyscy odchodzą bo on traktuje ludzi choby [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale wkącu dyra sie przekona
samio 2013-10-06 23:08:12
lokata, piszesz najpierw, że dyro zwalnia dyscyplinarnie,a potem, że ludzie sami odchodzą? to która wersja w Lukosz jest tą ostateczną? :)
1
ariel nowak@wp.pl 2014-04-22 20:36:41
ZERO SWIERZEGO POWIETRZA
ariel nowak@wp.pl 2014-04-22 20:39:38
ZERO SWIERZEGO POWIETRZA
But 2014-04-23 10:49:33
A może ciut świeżego powietrza? Jeżeli rzeczywiście kiepsko z wentylacją to myślę, że można to zgłosić kierownikowi, a jak to nie pomoże to inspekcji pracy...
anonim 2014-06-19 14:28:19
Pracowałam tam kilka miesięcy koszmar!!!Kierownik bez wykształcenia,przymusowe godziny pracy,a pracownicy 7 złoty na godzine od kilku lat.
ryś 2014-07-30 11:12:49
"Karza zostać" czy każą zostać ??
1
Ciekawa 2014-08-11 18:17:38
Widzę, że Łukosz stawia nowe budynki z tyłu. Czyżby nowe miejsca pracy?
anonim 2014-09-10 13:22:21
uwaga na dział eksportu a to za sprawą Pani Grzegorzek, kto zna wie oczym mowa koto nie zna niech się cieszy
3
Radek 2014-10-19 20:16:17
Zakład Przetwórstwa Mięsnego LUKOSZ jest firmą zajmującą się produkcją i sprzedażą przetworów mięsnych, głównie na bazie mięsa indyczego. Produkują również i sprzedają elementy z indyka, w postaci świeżej oraz mrożonej, jak również wyroby panierowane i mięsa kulinarne. Firma posiada dwa Zakłady Przetwórstwa Mięsnego: w Chybiu i w Czerwionce-Leszczynach oraz Ubojnię Drobiu w Ostródzie.
3
tina 2015-01-31 14:25:17
Witam. Szukam kogoś kto poświęciłby mi chwilę i porozmawiał (np. GG) o tym, jakie obecnie panują tam zasady i warunki.
Moje GG 6650711
miko 2015-02-02 09:26:32
Tina złóż podanie, popracuj, nie ma się czego bać. Może się okazać, że Ci się spodoba. Nie każdemu każdy charakter pracy odpowiada, wiadomo. Jednak każde doświadczenie cenne i zawsze można się czegoś nowego nauczyć.
tina 2015-02-03 17:20:15
Miko, zastanawiam się nad złożeniem podania, ale bladego pojęcia nie mam jak ta praca wygląda. Dlatego chciałabym, żeby mi ktoś przybliżył jakie tam są stanowiska/działy, czy jest się przypisanym do jednego konkretnego czy też zmienia się stanowiska? Są jakieś normy do wyrobienia w ciągu zmiany czy jak to wygląda? Byłabym wdzięczna za wszelkie odpowiedzi :)
miko 2015-02-04 15:01:40
Działy produkcyjne są różne, w zależności od zakładu (firma ma 4 zakłady!). Zazwyczaj jest się przypisanym do jednego stanowiska, ale w zależności od potrzeb zakładu/ zdolności i chęci pracownika można zmieniać działy. Co do norm to Ci nie powiem, każdy szef ma swoje zasady, na pewno jest konkretna praca, którą trzeba wykonać, żeby zrealizować zamówienie klienta.
tina 2015-02-05 08:41:29
Dziękuję :-)
Moze nie będzie tak strasznie.
jo 2015-02-12 12:30:59
może mi ktoś powiedzieć ile sie czeka na przyjęcie , badania zrobiłem i wszystkie papiery oddałem już w piątek na ''bramie'' mija juz tydzień i nikt nie dzwoni ...
1
kilk 2015-02-28 12:57:37
hmm... myślę ze najlepiej będzie @jo, jeśli tam po prostu zadzwonisz, powinni Ci udzielić takich informacji bez problemu. ja niestety nie umiem Ci pomóc, bo dopiero zrobiłem badania i jeszcze nie zaniosłem do tego zakładu przedwórstwa mięskego lukosz, więc jak Ty siędowiesz ile orientacyjnie się czeka to powiedz mi z ciekawości
edwin 2015-03-20 18:59:15
Hej, a Zaklad Przedworstwa Miesnego LUKOSZ w ogóle czesto zatrudnia nowe osoby do pracy? Co trzeba takiego umieć, żeby mnie przyjeli, czy może dwie zdrowe rece i chęć do pracy w pełni wystarczy? Jak tez jest tutaj ze sprawami socjalnymi, czy cokolwiek firma zapewnia pracownikom, chociaż wodę do picia?
indor 2015-03-21 23:51:46
Pewnie że woda jest w końcu to podstawa do wędlin tam gdzie się schładza towar tam to leci woda pod dostatkiem
erwin 2015-03-23 08:46:28
woda, posiłek, kawa, herbata, cukier jest :)
zico 2015-03-23 09:07:26
Wszystko jest a po posiłku jelita masz napewno wyczyszczone ***
szarik 2015-04-27 21:03:58
Lukosz jest firmą zajmującą się produkcją i sprzedażą przetworów mięsnych, głównie na bazie mięsa indyczego.No oczywiście mrożonki i takie pochodne też mają w ofercie
BYŁY 2015-06-27 19:12:40
Witam pracowałem tam przez pewien czas i powiem tak mało płacą a praca jest ciężka
i nie wiadomo ile godzin dziś przyjdzie ci pracować,wycisną z ciebie wszystkie soki i wywalą na zbity pysk.Dyrektor tylko chodzi i sie przypierdala za byle co jak cos to -500 zł od wypłaty albo won z pracy,dziwie sie ludzią że tam pracują
przecież mozna pracować w lepszych warunkach.zero warunków do pracy
erwin 2015-06-29 11:02:37
Jest też druga strona medalu - są ludzie, którzy pracują w Łukoszu po 12 lat i dłużej, także różnie jest, nie zawsze tak jak BYŁY opisuje.
Kamil 2015-07-18 02:11:44
Podejrzewam, że co człowiek to historia zatrudnienia i opinia o pracodawcy. Ale tak generalnie rzec z biorąc to wiem, że w przetwórstwie mięsnym nie jest prosto o dobre relacje z pracownikami, bo często można spotkać potwornych prostaków - i w sumie nic się na to nie poradzi. Mnie jednak interesuje najbardziej czy jest szansa na awans?
erwin 2015-07-20 11:06:30
Tak, ale trzeba się wykazać szczególnym zaangażowaniem i solidnością w pracy, a nie tylko "chęcią awansu".
lutek 2015-07-24 20:26:20
Wez gosciu checia awansu przestan pieprzyc glupoty bo sie czyrac nie chce ta firma to jest czysty wyzysk ludzie pracuja tam po 13 godz za 1644 bo tyle mają na umowie idziesz do pracy i nie wiadomo o ktorej wrocisz jeździsz w delegacje nie ma cie po pare dni za frajer nawet zlamanego grosza nie dadzą ludzie nie zatrudniajcie się w tej firmie bp nie warto jeszcze dyrektor jak przychodzi co do czego to zawsze umyywa ręce i drze kopare i zawsze jest na innych choc pn mącismiech na sali
bolin 2015-08-20 15:19:14
Gdyby to był czysty wyzysk to ludzie od razu by się zwalniali, po miesiącu albo i wcześniej a są jednak ludzie którzy kawał czasu pracują w tej firmie i jakoś nie mają większych pretensje, praca na produkcji nie jest łatwa i lekka więc, ale to chyba każdy wiedział na co się piszę zatrudniając się w tej firmie.
Dizel 2016-02-04 11:56:23
Praca na stanowisku Przedstawiciela kierownika Handlowego w firmie Łukosz nie godna polecenia.
Plusy: wypłata na czas i to co uzgodnione. I to jedyna zaleta tego pracodawcy.
Minusy: Przy obecnym układzie dyrektorskim to tylko chaos. Często komunikaty sprzeczne z rzeczywistością. Dzisiaj masz robić tak jutro całkowicie inaczej. Kompetencje poszczególnych handlowców, kierowników i dyrektorów się nakładają, co powoduje chaos. Jeżeli lubisz „rzucać mięsem” to praca dla Ciebie. Jeżeli lubisz sprzedawać poniżej kosztów zakupu, towaru z krótką datą za grosze, to również praca dla Ciebie.
Na przełomie 2015/2016 roku poleciało pięciu handlowców na siedmiu. O czymś to świadczy?
O narzędziach pracy nawet nie wspomnę, brak katalogów handlowych, dostęp do programów informatycznych w pełni uzyskałem po dwóch miesiącach, telefonu musiałem używać prywatnego bo służbowy nie działał…!!!!
Podsumuję: Poznałem właścicieli są ok. Poznałem dyrektorów Pan J.J. i Pan Z.P. żenada, trzymają się stołków za każdą cenę, w łyżce wody mogą zatopić!
weteran 2016-02-08 19:51:05
tragedia. Praca po 12-14 godzin placone za 8.Nigdy nie wiesz kiedy wyjdziesz. Zero szacunku.Masz byc wdzieczny ze jest praca.Za smieszna kase wymagania ze kon by sie usmial. Dzieki bogu czlowiek sie w pore obudzil znalazl prace w normalnych godzinach za normalna kase i z super ludzmi.
Roger 2016-02-09 20:47:41
A dlaczego płacone jest za 8 h nie macie listy na ścianie z godzinami i wszystkim innym, co zwykle jest w normalnej firmie? Wydaje mi się, że płacą tu, mój kumpel tak mówił
byla 2016-04-03 21:49:11
wpisujesz 8 godzin siedzisz 14 ot co
xwq 2016-04-07 21:31:49
byla, jestem ciekawy czy do tej pory nikt nie płaci za pozostałe 6 godzin ? Ja bym w życiu się na to nie zgodził bo to jest twój czas i twoje życie. Jeżeli ktoś by postarszył odpowiednimi urzędami to na pewno by się znalazły proste i właściwe rozwiązania.
olek 2016-04-25 12:12:40
A jak jest w oStródzie? wie ktoś coś
amen 2016-05-10 18:06:59
a ja ze swojej strony chciałam polecić ich wyśmienite frankfurterki z indyka, anioł zatańczył mi na podniebiebiu
Armani 2016-07-05 04:59:17
Nie będę złośliwy. ...ale odradzam pracy w tym zakładzie
Jak zobaczysz produkcję wędlin to zostaniesz wegetarinem☺
bowiem 2016-07-12 13:35:14
@ Armani no to właśnie mozę przybliżyć jednak - no bo skoro sa powody - to może nawet i trzeba w takim razie w jakiś sposób zniechęcić - jak tam jest naprawdę ? jak to jest na tej pordukcji?? Bo powiem szczerze to co napisałeś niepokoi mnie bardzo...
kat 2016-09-06 08:23:05
mam doświadczenie pracując w zespole IT, informatycy - dramat, zero jakichkolwiek kompetencji, nie mówiąc o "cudownym" managerze, który powinien się wrócić najlepiej do epoki brązu bo to prostak i nic sobą nie reprezentuje. Cała świta "intelektualna" gardzi zwykłymi pracownikami na produkcji, to żałosne. Absolutnie odradzam a osobom zatrudnionych przy pracy fizycznej życzę duże wytrwałosci, bo tylko dzięki nim ta frima przędzie, chociaż inni pracownicy tego nie doceniają, szkoda życia
abvjhu 2016-09-07 21:54:14
@ kat nie podoba mi sie, ze nie ma szacunku do pracown ików, no bo ktoś kto jest wyżej i mówisz że gardfzi, to dla mnie brak szacunku. tego sobie nie wyobrazam
Czarna mamba 2016-09-10 09:02:45
pracowałem długi czas i nie polecam nikomu obóz pracy .A dyrektorka to zasrana Złodziejki tylko tam wykorzystuja na początek człowiek zarobi tam 1200zł i jak w tych czasach ktoś ma wyżyć razem z rodziną paranoja. A co o brygadzistach to nie umieją nic w szczególności Produkcja Zbyszek O jest tak głupi i kompletnie nic nie umi z kont się ci ludzie biorą . Na tym zakładzie nie ma żadnych szkoleń w pierwszy dzień człowiek przychodzi do pracy i już musi zapie........ wyzysk jakich mało tylko głupek jeszcze tam robi za 8 zł na godzinę zgroza . A o szacunku to szkoda gadać nowa dyrektora tego zakładu nie ma pojęcia o niczym zero zainteresowania zakładem kompletne dno za czasów Pana derektora Daniela było o wiele lepie nikomu nie polecam tej pracy i tego towarzystwa
Zibi 01 2016-09-10 10:06:41
Pracowałem tam 2 lata i masakra nie wieże co tam widziałem non stop jakieś nieogarnięcie zero organizacji pracy kompletne dno .Kierownicy na nockach śpią w Akwarium .Zero jakiejś motywacji do pracy po 12 godzin masakra jednego miesiąca miałem przepracowane 77 nadgodzin jakaś Masakra.A widziałem take rzeczy ze zgroza co i jakie mięso dają do hod dogów , fuj nawet pies z ochrony nie chce tego jeść a ludziom na stołówce dają jakieś jedzenie co ich ala technolog zrobił co o niczym nie ma pojęcia dno ,dno i jeszcze raz dno nikomu nie życzę tam pracować nawet Ukraińcy nie chcą tam robić w tym chlewie , kto ma choć trochę oleju w głowie to nie będzie szukał tam pracy
qrka 2016-09-10 10:20:37
@amen jak najbardziej się z tobą zgadzam, też uwielbiam ich frankfurterki? o ile mówisz o tych premium z indyka, bo te są naprawdę wyśmienite. ogólnie ta strefa indyka o świetny pomysł w kontekście ich wyrobów, można jak się okazuje coś bardziej fit zjeść i równie pysznego niż świnia ciągle
klops 2016-09-15 20:22:24
Jasne, jeśli za dyrektora Daniela było lepiej to chyba nigdy tam nie pracowaliście.
Za jego czasów nigdy nie wiedzielismy kieyd do roboty pojdziemy na ile godzin i za ile dostaniemy zapłacone. Teraz przynjmniej wypłaty sie zgadzaja i nie ma cyrków z sobotami i niedzielami.
Widac poprawe, oby tak dalej.
zibi 01 2016-09-17 09:55:09
Klops to ty tam nie pracowałeś poprawę hahahahah z tą dyrektorką złodziejką co uwala za wszystko a teraz jak 47 kamer zamontują to nawet wysrać człowiek nie będzie się mógł . To jest najgorszy zakład z jakim miałem do czynienia .
ikj 2016-09-18 21:59:36
Chyba nie pokazało się ostatnio żadne ogłoszenie pracy, ale to zobacz, że to doskonały dowód na to, że każdy o siebie dba.
Klops 2016-09-21 21:26:57
Moja wypłata się zgadza i nikt nie mam mi za co uwalić, nawet na ostatnim pasku miałem więcej. Zamiast zajmować się wypisywanie glupkowatych komentarzy patrz swojej roboty to nikt ci nic nie uwali. A skoro tak ci źle to zawsze możesz prace zmienic.
margaret 2016-09-21 22:54:21
jak tam firma dała sobie radę na karpackich klimatach? trzymałam kciuki. ogólnie ja jestem bardzo wybredna jeśli chodzi o wędliny ale o wasze jestem spokojna, wysoki poziom
Klops 2016-09-22 23:31:56
Pracuję w innym dziale ale słyszałem, że pracują nad nowymi bardzo dobrymi produktami, może załapiemy się na degustacje.
2
puk puk' 2016-09-25 12:02:49
a co to są konkretnie za nowe produkty możesz napisać? jako smakosz jestem fanem wyrobów mięsnych tej firmy i chętnie spóbuję jakichś nowości, pozdrawiam
Zostaw swoją opinię o Zaklad Przedworstwa Miesnego LUKOSZ - Czerwionka-Leszczyny
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zaklad Przedworstwa Miesnego LUKOSZ