brak logo

Zaklad Przedworstwa Miesnego LUKOSZ

Czerwionka-Leszczyny

Opinie o Zaklad Przedworstwa Miesnego LUKOSZ

gal anonim 2012-01-02 18:11:55
No raczej się nic nie poprawi (a sądzę że będzie jeszcze gorzej bo szykuje się kolejna fala stażystów).
Chyba będzie trzeba założyć związek zawodowy i może wtedy tym ludziom na górze się oczy otworzą.
Mędrzec Sześciu Ścieżek 2012-01-24 16:48:48
Chciałem się juz nigdy tutaj nie wypowiadać..ale moja cierpliwość ma swoje granice :P .Do Pana [usunięte przez moderatora]. Widzę,że Pańska \\\\\"duma\\\" i chamstwo jest jeszcze na wyższym poziomie niż kiedyś. .Grozi Pan ludzia zwolnieniami dyscyplinarnymi za błahe powody, ludzie mają mniejsze wypłaty niz powinni, poprostu nas Pan [usunięte przez moderatora]! Gdzie premie? Kobiety z ok 1,5-2 letnim stażem ledwo osiągają najniższą krajową.Zmniejszasz stawki chłopakom którzy pracują ponad 2 lata z 14 brutto na 10 brutto, 3 misięczne umowy próbne na inny zakład, zeby tylko nie dac umowy na czas nieokreslony. Totalne [usunięte przez moderatora]!! Ludzie cieszycie się,ze dostaliscie premie na świeta 200zł. Teraz przypomnijcie sobie czemu mieliscie takie daremne wypłaty w grudniu..ponadto pan D wypoczywal sobie w alpah za nasze pieniądze! Powiem krótko,skończ Pan z tymi groźbami i cwaniactwem ..znasz przysłowie :Nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka\"? no, więc uwazaj na plecy..jest wiele haków ,zeby Cie utemperować, przekonasz sie o tym. Teraz temat coachów,czyli co tygryski lubia najbardziej :P

(staram sie nie używać pełnych imion, oraz nazwisk)

Produkcja...:
[usunięte przez moderatora] to chyba awansowal na dyrektora,pokazuje chlopakom tylko palcem co mają robić,a sam spaceruje..widocznie brzuszek mu przeszkadza :)

Wujek [usunięte przez moderatora]- człowieku,nie wiem co Ty zażywasz..jakieś środki przeczyszczające czy co? kum stoperan .Minimum 1/2 szychty przesiedzisz w kiblu :)

Pakownia..:( TZW . ZOO)
[usunięte przez moderatora]- zrobił ogromne postępy w moich oczach,stał sie porządnym facetem:P jedyny opanowany i ogarnięty gość na tym dziale . 4+ :P

[usunięte przez moderatora]- Jak się tak przyglądam..za bardzo przejmuje się pracą i tym czym mówią inni przez co traci nerwy. Weź przykład ze [usunięte przez moderatora] i bedzie dobrze. Ogolnie ok kobitka,..nie wadzi mi:P

[usunięte przez moderatora] podobno zaczął juz przemycać koks prosto z kolumbii, bo jak zobaczył na fleksie ile jest smażenia na ten tydzień to mu bania zeszła po zwykłej fecie.:) Tenże gość twierdzi, że tylko jego zmiana pracuje, inni stoją i nic nie robią. Dalej rozsiewasz ploty i siejesz niepotrzebną panike po calej pakowni..siedzisz ciągle u [usunięte przez moderatora] na marmurach i mu historie opowiadasz.To samo tyczy się jego kompana [usunięte przez moderatora] . Z jego opowieści mozna wywnioskować,ze jest lepszy od [usunięte przez moderatora] . Bajkopisarz,kapuś i do tego psychopata. Podobno pracowałeś w psychiatryku...ale mi wydaje się,ze to sam byłeś tam leczony. Przed wyjściem do pracy zaparz sobie herbatke z ziół uspokojających, bo jak widze czasem twoją mine kiedy wchodzisz na hale to wyglądasz jakby minute wczesniej dopadło sie trzech wielkich [usunięte przez moderatora] :) zapisz sie na kurs komunikacji międzyludzkiej a potem szukaj pracy.:)

[usunięte przez moderatora] : Większość jej cech musiałbym skopiować od kolegów powyżej ,więc uznam to za niepotrzebne. Nic się nie zmieniła..fałszywa wieśniara z PGRów :) totalny brak kultury i wychowania...blee.

[usunięte przez moderatora]
JŁ 100%! 2012-01-25 15:53:52
od kiedy nie pracuje w tym[usunięte przez moderatora] jestem szczesliwym czlowiekiem. Tylko naiwni ludzie pracuja tam z nadzieja ze jakos to bedzie.. otoz nie zdziwcie sie ze za 10 lat jak bedziecie mieli rodziny na utrzymaniu pan [usunięte przez moderatora] ktorego duma i poczucie wladzy na zakladzie nie zna granic, wyrzcui was na zbity ryj bo musialby wam dac umowy na stale albo poprostu jako pracownicy mu sie znudzicie i bedzie was gnebil.. Wasza sprawa ! nie wiem jak mozna byc tak glupim i cieszyc sie jak dziecko ze "zarobilem 2400 zl ale bylem wszystkie soboty i 70-80 nadgodzin" przy super "lewej" umowie! JAkas kontrola Pip-u i sanepidu by sie przypadala na zakladzie
1
Mędrzec Sześciu Ścieżek 2012-01-26 17:10:11
Wszystko to, to dopiero początek prawd, które ujrzą światło dzienne! ! Cierpliwość jest drzewem, które ma gorzkie korzenie, ale słodkie owoce.
Mędrzec Sześciu Ścieżek 2012-01-30 10:59:21
Znacię Łukosza? każdy go zna! Łukosz fajne pomysły ma!:D "zwiekszamy produkcje pracujemy wszyscy przymusowe nadgodziny a komu sie nie podoba to wie gdzie sa drzwi" .. [usunięte przez moderatora]
Wrzasky 2013-04-18 19:38:25
jak to przeczytałam chce się tam zatrudnić sa przyjęcia? i jakie trzeba spełniać warunki by sie tam dostać ???
Damian 2013-04-26 19:06:04
To jak w końcu jest z tą pracą? Od poniedziałku do soboty? Po ile godzin i jaka stawka za godzinę? Da rade wyciągnąć 3 z przodu, jak się przyłożę i będę brał nadgodziny? Atmosfera jest ok? Jak z zapachem, idzie wytrzymać, jak często można robić sobie przerwę, by wyjść na świeże powietrze?
olooooooooo 2013-05-31 16:33:53
pracowałem tam pół roku na pakowni i wiesz co dzieki bogu mnie zwolnili.Jest tam taka baba kołczem tępa jak but każdy chce jej natrzaskac taka wredna.Chcesz sie meczyc zapraszam do łukosza
kolo 2013-05-31 23:33:59
olooooooooo - 2013-05-31 16:33:53

pracowałem tam pół roku na pakowni i wiesz co dzieki bogu mnie zwolnili.Jest tam taka baba kołczem tępa jak but każdy chce jej natrzaskac taka wredna.Chcesz sie meczyc zapraszam do łukosza
Pracowałem tam kilka lat i wszystko było ok dopóki się nie zmieniła kadra
i co najgorsze to dyrektorka na piwie to się może i zna ale nic poza tym!!!
farbowana 2013-06-10 20:01:35
Co do tej firmy to powiem tak że jak bym miała drugi raz tam iść i pracować to wolałabym se strzelić w łep pracownik pracownika gnoi w szczególności na produkcji szkoda gadać pracowałam tam rok i dziękuje za takom prace wiem że robią tam takie wredne osoby w szczególności na zwyczajnej współczuje dziewczynom z jelit odbija się to na nich [usunięte przez moderatora] trzymajcie się tam jakoś nie ma to jak byłyście na myjce zawsze uśmiechnięte a teraz poddenerwowane nie wyspane nie zdziwię się jak jesteście na tabletkach. Najfajniej jest na myjce cisza spokój fajna atmosfera dobre traktowanie Ci co tam pracują wiedzą o kogo mi chodzi o [usunięte przez moderatora] spoko dziewczyna tzn kobieta z dużym poczuciem humoru dużo nauczy człowieka przede wszystkim daje szanse i nie idzie kapować jak komuś coś nie wychodzi :) pomaga bardzo dużo daje otuch i nakręca do pracy za to jej dziękuje super się z tobą pracowało nienawidzę [usunięte przez moderatora] z pakowni jest wredną małpom która myśli że jej wszystko wolno traktuje ludzi jak śmieci tak jak [usunięte przez moderatora] z produkcji myśli że co ona jest kierownikiem albo dyrektorem pozostałe dziewczyny takie sobie lubią docinać i żadzić każdym kto tam robi?? Ciesze się że już tam nie pracuje bo do głowy szło dostać jedzenie ble atmosfera po części fatalna każdy pod każdym dołki kopie nie ma zgrania same kłótnie najwięcej na produkcji na zwyczajnej o głupie cym-bry i jelita [usunięte przez moderatora] wiedzą o co chodzi. Najlepszy z tego działu je [usunięte przez moderatora] z nimi zawsze jaja były a co do pozostałych kierowników i kołczy unikać jak ognia. Życzę powodzenia tam u Łukosza i miłego dostawania do głowy mam nadzieje że nikt nie wyląduje na gliwickiej w Rybniku :P
anonim 2013-07-17 13:22:00
farbowana a jak długo pracowałaś w Zakład Przedworsdtwa Mięsnego LUKOSZ? czy satysfakcjonowały cię twoje zarobki?
3
jasiek 2013-08-20 11:06:36
te a wogóle macie tam jakies fajne laski bo ino narzekacie a nic nie piszecie czy sa jakies dupeczki fajne bo to potem inaczej robota idzie :)pozdro i czekam na odp bo moze sie tam przyjme
anonim 2013-08-28 22:00:34
czy ktoś z obecnych pracowników zakładu przetwórstwa LUKOSZ może się wypowiedzieć o tej firmie? jak się obecnie tam pracuje?
1
lokata 2013-09-08 08:06:55
powiem ci tak ze super tam nie ma dyra ino szuka pretekstu aby ino dysciplinarnie zwalniac wogóle jakies zakazy robi chodzby my w przeczkolu byli nie dojze tel. nie wolno miec to szatnie zamyka no no tragedia gorzej niz w wiezieniu pomału wszyscy odchodzą bo on traktuje ludzi choby [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale wkącu dyra sie przekona
samio 2013-10-06 23:08:12
lokata, piszesz najpierw, że dyro zwalnia dyscyplinarnie,a potem, że ludzie sami odchodzą? to która wersja w Lukosz jest tą ostateczną? :)
1
ariel nowak@wp.pl 2014-04-22 20:36:41
ZERO SWIERZEGO POWIETRZA
ariel nowak@wp.pl 2014-04-22 20:39:38
ZERO SWIERZEGO POWIETRZA
But 2014-04-23 10:49:33
A może ciut świeżego powietrza? Jeżeli rzeczywiście kiepsko z wentylacją to myślę, że można to zgłosić kierownikowi, a jak to nie pomoże to inspekcji pracy...
anonim 2014-06-19 14:28:19
Pracowałam tam kilka miesięcy koszmar!!!Kierownik bez wykształcenia,przymusowe godziny pracy,a pracownicy 7 złoty na godzine od kilku lat.
ryś 2014-07-30 11:12:49
"Karza zostać" czy każą zostać ??
1
Ciekawa 2014-08-11 18:17:38
Widzę, że Łukosz stawia nowe budynki z tyłu. Czyżby nowe miejsca pracy?
anonim 2014-09-10 13:22:21
uwaga na dział eksportu a to za sprawą Pani Grzegorzek, kto zna wie oczym mowa koto nie zna niech się cieszy
3
Radek 2014-10-19 20:16:17
Zakład Przetwórstwa Mięsnego LUKOSZ jest firmą zajmującą się produkcją i sprzedażą przetworów mięsnych, głównie na bazie mięsa indyczego. Produkują również i sprzedają elementy z indyka, w postaci świeżej oraz mrożonej, jak również wyroby panierowane i mięsa kulinarne. Firma posiada dwa Zakłady Przetwórstwa Mięsnego: w Chybiu i w Czerwionce-Leszczynach oraz Ubojnię Drobiu w Ostródzie.
3
tina 2015-01-31 14:25:17
Witam. Szukam kogoś kto poświęciłby mi chwilę i porozmawiał (np. GG) o tym, jakie obecnie panują tam zasady i warunki.
Moje GG 6650711
miko 2015-02-02 09:26:32
Tina złóż podanie, popracuj, nie ma się czego bać. Może się okazać, że Ci się spodoba. Nie każdemu każdy charakter pracy odpowiada, wiadomo. Jednak każde doświadczenie cenne i zawsze można się czegoś nowego nauczyć.
tina 2015-02-03 17:20:15
Miko, zastanawiam się nad złożeniem podania, ale bladego pojęcia nie mam jak ta praca wygląda. Dlatego chciałabym, żeby mi ktoś przybliżył jakie tam są stanowiska/działy, czy jest się przypisanym do jednego konkretnego czy też zmienia się stanowiska? Są jakieś normy do wyrobienia w ciągu zmiany czy jak to wygląda? Byłabym wdzięczna za wszelkie odpowiedzi :)
miko 2015-02-04 15:01:40
Działy produkcyjne są różne, w zależności od zakładu (firma ma 4 zakłady!). Zazwyczaj jest się przypisanym do jednego stanowiska, ale w zależności od potrzeb zakładu/ zdolności i chęci pracownika można zmieniać działy. Co do norm to Ci nie powiem, każdy szef ma swoje zasady, na pewno jest konkretna praca, którą trzeba wykonać, żeby zrealizować zamówienie klienta.
tina 2015-02-05 08:41:29
Dziękuję :-)
Moze nie będzie tak strasznie.
jo 2015-02-12 12:30:59
może mi ktoś powiedzieć ile sie czeka na przyjęcie , badania zrobiłem i wszystkie papiery oddałem już w piątek na ''bramie'' mija juz tydzień i nikt nie dzwoni ...
1
kilk 2015-02-28 12:57:37
hmm... myślę ze najlepiej będzie @jo, jeśli tam po prostu zadzwonisz, powinni Ci udzielić takich informacji bez problemu. ja niestety nie umiem Ci pomóc, bo dopiero zrobiłem badania i jeszcze nie zaniosłem do tego zakładu przedwórstwa mięskego lukosz, więc jak Ty siędowiesz ile orientacyjnie się czeka to powiedz mi z ciekawości
edwin 2015-03-20 18:59:15
Hej, a Zaklad Przedworstwa Miesnego LUKOSZ w ogóle czesto zatrudnia nowe osoby do pracy? Co trzeba takiego umieć, żeby mnie przyjeli, czy może dwie zdrowe rece i chęć do pracy w pełni wystarczy? Jak tez jest tutaj ze sprawami socjalnymi, czy cokolwiek firma zapewnia pracownikom, chociaż wodę do picia?
indor 2015-03-21 23:51:46
Pewnie że woda jest w końcu to podstawa do wędlin tam gdzie się schładza towar tam to leci woda pod dostatkiem
erwin 2015-03-23 08:46:28
woda, posiłek, kawa, herbata, cukier jest :)
zico 2015-03-23 09:07:26
Wszystko jest a po posiłku jelita masz napewno wyczyszczone ***
szarik 2015-04-27 21:03:58
Lukosz jest firmą zajmującą się produkcją i sprzedażą przetworów mięsnych, głównie na bazie mięsa indyczego.No oczywiście mrożonki i takie pochodne też mają w ofercie
BYŁY 2015-06-27 19:12:40
Witam pracowałem tam przez pewien czas i powiem tak mało płacą a praca jest ciężka
i nie wiadomo ile godzin dziś przyjdzie ci pracować,wycisną z ciebie wszystkie soki i wywalą na zbity pysk.Dyrektor tylko chodzi i sie przypierdala za byle co jak cos to -500 zł od wypłaty albo won z pracy,dziwie sie ludzią że tam pracują
przecież mozna pracować w lepszych warunkach.zero warunków do pracy
erwin 2015-06-29 11:02:37
Jest też druga strona medalu - są ludzie, którzy pracują w Łukoszu po 12 lat i dłużej, także różnie jest, nie zawsze tak jak BYŁY opisuje.
Kamil 2015-07-18 02:11:44
Podejrzewam, że co człowiek to historia zatrudnienia i opinia o pracodawcy. Ale tak generalnie rzec z biorąc to wiem, że w przetwórstwie mięsnym nie jest prosto o dobre relacje z pracownikami, bo często można spotkać potwornych prostaków - i w sumie nic się na to nie poradzi. Mnie jednak interesuje najbardziej czy jest szansa na awans?
erwin 2015-07-20 11:06:30
Tak, ale trzeba się wykazać szczególnym zaangażowaniem i solidnością w pracy, a nie tylko "chęcią awansu".
lutek 2015-07-24 20:26:20
Wez gosciu checia awansu przestan pieprzyc glupoty bo sie czyrac nie chce ta firma to jest czysty wyzysk ludzie pracuja tam po 13 godz za 1644 bo tyle mają na umowie idziesz do pracy i nie wiadomo o ktorej wrocisz jeździsz w delegacje nie ma cie po pare dni za frajer nawet zlamanego grosza nie dadzą ludzie nie zatrudniajcie się w tej firmie bp nie warto jeszcze dyrektor jak przychodzi co do czego to zawsze umyywa ręce i drze kopare i zawsze jest na innych choc pn mącismiech na sali
bolin 2015-08-20 15:19:14
Gdyby to był czysty wyzysk to ludzie od razu by się zwalniali, po miesiącu albo i wcześniej a są jednak ludzie którzy kawał czasu pracują w tej firmie i jakoś nie mają większych pretensje, praca na produkcji nie jest łatwa i lekka więc, ale to chyba każdy wiedział na co się piszę zatrudniając się w tej firmie.
Dizel 2016-02-04 11:56:23
Praca na stanowisku Przedstawiciela kierownika Handlowego w firmie Łukosz nie godna polecenia.
Plusy: wypłata na czas i to co uzgodnione. I to jedyna zaleta tego pracodawcy.
Minusy: Przy obecnym układzie dyrektorskim to tylko chaos. Często komunikaty sprzeczne z rzeczywistością. Dzisiaj masz robić tak jutro całkowicie inaczej. Kompetencje poszczególnych handlowców, kierowników i dyrektorów się nakładają, co powoduje chaos. Jeżeli lubisz „rzucać mięsem” to praca dla Ciebie. Jeżeli lubisz sprzedawać poniżej kosztów zakupu, towaru z krótką datą za grosze, to również praca dla Ciebie.
Na przełomie 2015/2016 roku poleciało pięciu handlowców na siedmiu. O czymś to świadczy?
O narzędziach pracy nawet nie wspomnę, brak katalogów handlowych, dostęp do programów informatycznych w pełni uzyskałem po dwóch miesiącach, telefonu musiałem używać prywatnego bo służbowy nie działał…!!!!
Podsumuję: Poznałem właścicieli są ok. Poznałem dyrektorów Pan J.J. i Pan Z.P. żenada, trzymają się stołków za każdą cenę, w łyżce wody mogą zatopić!
weteran 2016-02-08 19:51:05
tragedia. Praca po 12-14 godzin placone za 8.Nigdy nie wiesz kiedy wyjdziesz. Zero szacunku.Masz byc wdzieczny ze jest praca.Za smieszna kase wymagania ze kon by sie usmial. Dzieki bogu czlowiek sie w pore obudzil znalazl prace w normalnych godzinach za normalna kase i z super ludzmi.
Roger 2016-02-09 20:47:41
A dlaczego płacone jest za 8 h nie macie listy na ścianie z godzinami i wszystkim innym, co zwykle jest w normalnej firmie? Wydaje mi się, że płacą tu, mój kumpel tak mówił
byla 2016-04-03 21:49:11
wpisujesz 8 godzin siedzisz 14 ot co
xwq 2016-04-07 21:31:49
byla, jestem ciekawy czy do tej pory nikt nie płaci za pozostałe 6 godzin ? Ja bym w życiu się na to nie zgodził bo to jest twój czas i twoje życie. Jeżeli ktoś by postarszył odpowiednimi urzędami to na pewno by się znalazły proste i właściwe rozwiązania.
olek 2016-04-25 12:12:40
A jak jest w oStródzie? wie ktoś coś
amen 2016-05-10 18:06:59
a ja ze swojej strony chciałam polecić ich wyśmienite frankfurterki z indyka, anioł zatańczył mi na podniebiebiu
Armani 2016-07-05 04:59:17
Nie będę złośliwy. ...ale odradzam pracy w tym zakładzie
Jak zobaczysz produkcję wędlin to zostaniesz wegetarinem☺
bowiem 2016-07-12 13:35:14
@ Armani no to właśnie mozę przybliżyć jednak - no bo skoro sa powody - to może nawet i trzeba w takim razie w jakiś sposób zniechęcić - jak tam jest naprawdę ? jak to jest na tej pordukcji?? Bo powiem szczerze to co napisałeś niepokoi mnie bardzo...
Zostaw swoją opinię o Zaklad Przedworstwa Miesnego LUKOSZ - Czerwionka-Leszczyny
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zaklad Przedworstwa Miesnego LUKOSZ