Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DPD

Pracowałeś w firmie DPD i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
dobrze radzę - 2013-01-29 22:32:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
( usunięte przez administratora ) dostaniesz, a z tego zapłacisz zus, paliwo i moze coś zostanie.
zdjecie uzytkownika
ja - 2013-01-31 22:49:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chodzi mi o prace dla podwykonawcy dokladnie ktoś kupuje samochod zatrudnia się w dpd i zatrudnia osobe do jezdzenia
zdjecie uzytkownika
witek - 2013-02-05 20:39:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
no i kolejni kurierzy odeszli z mineralnej, a szykuje się kolejna dziesiątka.
Tak dalej panowie, czas na kolejną obniżkę stopa...
zdjecie uzytkownika
kurier - 2013-02-12 22:02:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak tak dalej bedzie w tej firmie to bedantam pracowali sami emeryci zeby dorobic do emerytury bo nikt w sile wieku nie bedzie pracowac tyle godzin za te stawki ktore juz sa a bede jeszcs nizsze.
Sam tez chyba powoli sie zwijam z interesem a mam tam 3 samochody.
zdjecie uzytkownika
emeryt - 2013-02-14 22:07:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
emeryci tez nie będą pracować, bo interes się już nie zamyka, chyba że znajdzie się taki co chciałby dokładać z emerytury
zdjecie uzytkownika
xyz - 2013-04-03 12:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Firma DPD poszukuje osoby do pracy w Kadrach, może ktoś podpowiedzieć czy warto aplikować ? Jaka stawka, jakie kierownictwo, godziny pracy ?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-29 11:50:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy w Warszawie tez tak malo wychodzi za godzine pracy?to jest az nie do uwierzenia..przeciez ta praca jest bardzo odpowiedzialna!czy dodatkowe premie czy bonusy mozna wypracowac?
zdjecie uzytkownika
jacek - 2013-09-17 08:19:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy to prawda że jak się chce pracować jako kurier to trzeba okleić swój samochód mieć żeby wystartować do pracy i za to zapłacić czy firma zwraca za to czy jak dzięki za info
zdjecie uzytkownika
kurier dpd - 2013-10-24 22:04:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z Dpd trzeba się zbierać . To jest chyba jedyna firma która płaci za stopa . Co się dowiedziałem to w wszystkich innych firmach płacą za paczkę lub list przewozowy .
zdjecie uzytkownika
luk - 2013-11-06 05:10:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za stopa płaci jeszcze Patron Service
zdjecie uzytkownika
NEMO - 2013-11-13 15:04:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [luk - 2013-11-06 05:10:34]:
Witam, a co to jest stop ??
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2013-11-26 17:10:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
W skrócie postaram opisać moją sytuacje, a mianowicie szukałem pracy trafiłem na wasze ogłoszenie „ zatrudnię kierowcę kuriera” – ucieszyłem się lubię jeździć, odbyłem miłą rozmowę u państwa w firmie na której zostałem poinformowany o tym że spokojnie na osobowym samochodzie wyrobie fakturę 5000 pln netto, ucieszyłem się , później szkolenie 2 dni z kurierem też bardzo miły człowiek, i zaczynam pracę, pierwszy dzień centrum w miarę mi idzie dostałem 30 stopów, już wieczorem dostaję informacje podpis nie wyraźny na umowie – że drugim razem karę dostanę, pilnuję podpisów choć miałem paczki rozwozić a nie umowy, staram się jestem wcześniej ale znowu 30 paczek, proszę o więcej, dostaje 37 z czego połowa nie z mojego rejonu liczę że nawet jak mi dadzą 50 paczek – to ani nierealne żeby rozwieść to po warszawie( miały być rejony) a co tu mówić o fakturze 5000 za miesiąc. Więc mówię że chce rozwiązać umowę, tu zostaje zbywany – a zarazem poinformowany ze muszę pracować 12 tygodni żeby stać się wolnym człowiekiem !!!! widzę że już zaraz kary dostanę za tak zwaną nieczytelną umowę, lub za to że za szybko przesyłkę dostarczyłem !!! więc informuje że się zwalniam i tak słyszę że jak nie przyjdę to karę dostanę 10000 złotych, nie przychodzę do pracy – robi się że mnie przestępcę posądza mnie się o kradzież przesyłek nierozliczenie się z pobrań.
zdjecie uzytkownika
XYZ - 2013-12-06 14:42:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (8)
Jak wyglądają zarobki w dziale rozliczeń? Jaką umowę firma proponuje?
zdjecie uzytkownika
luk - 2014-01-27 20:08:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Mam pytanie do kurierów dpd . Czy wiecie coś na temat nowych stawek w dpd ?
zdjecie uzytkownika
Patryk - 2014-02-18 12:36:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
luk, no kurierzy pewnie wiedzą, ale jak widać coś nie chcą się dzielić, a szkoda, bo też mnie interesuje praca jako kurier w DPD, teraz robię w innej firmie.
zdjecie uzytkownika
slu - 2014-02-19 20:14:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, chce poinformować wszystkich zainteresowanych ze w oddziale DPD SLU (Słupsk) dziś 19-02-2014 wszyscy kurierzy złożyliśmy miesięczne wypowiedzenia koniec wykorzystywania nas!!
zdjecie uzytkownika
arek - 2014-02-20 15:44:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
slu, no to ciekawa opcja, ciekawe jak zareagowało na to DPD i jakie mieli miny, gratuluję takiej organizacji, może za sprawą słupska cos się polepszy.
zdjecie uzytkownika
slu - 2014-02-20 21:12:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziś od samego rana czyli od 6.30 przyjechał( usunięte przez administratora )czyli pokazał gdzie ich ma... i zaczęło się podkupywanie kurierów jak się to zakończy to nie wiem, proponowali tylko kasę!!! a dokładnie podało do wszystkich jedno i to samo pytanie "ile chcesz zarabiać jako kurier?" ale ze jesteśmy jeszcze magazynierami bo trzeba przecież transporty rozładować - załadować i sprzątaczkami bo trzeba sprzątać w magazynie i przed nim to ta sytuacja w firmie nic ich nie obchodziła jak i wiele innych rzeczy i czynności które wykonujemy czyli ze jesteśmy wykorzystywani, ale to, to ma być ponoć odrębny temat na kolejnym takim spotkaniu zobaczymy.
zdjecie uzytkownika
filip - 2014-02-23 22:25:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze, ze DPD nie jest głuche na wasze działania i zaczynaja się konkretne rozmowy, nie dziwcie się, że proponują kase, kiedy Wam o kase chodzi.
zdjecie uzytkownika
kurier - 2014-03-06 18:34:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś zna pewny sposób na rozwiązanie umowy z dpd w trybie natychmiastowym
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-22
Żródło: gazetapraca.pl
Warszawa
(mazowieckie)
DPD Polska Sp. z o.o.oddział WA2, ul. Daniszewska 4 poszukuje do współpracy: PRZEWOŹNIKÓW Wymagania: samochód dostawczy typu bus koloru białego/srebrnego lub samochód osobowy, działalność gospodarcza lub chęć jej założenia, dyspozycyjność, kultura osobista. CV oraz zapytania prosimy przesyłać na adres: molszewskawa1@dpd.com.pl
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
odksjdks - 2014-03-25 20:07:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Ma ktoś informacje na temat pracy handlowca w tej firmie?
Interesuje mnie wszystko ; ) tj. kasa, narzędzia itp.
zdjecie uzytkownika
X-men - 2014-04-18 09:42:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich.
Ja pracowałem w DPD na sortowni i przestrzegam wszystkich którzy chcą iść tam to pracy.Jeszcze nigdy nie spotkałem się z takim pracodawcą.Po pierwsze paczki ważą niektóre nawet ponad 50 kg więc szybko możecie zostawić tam swój kręgosłup,(usunięte przez administratora) Podsumowując krótko lepiej ulotki roznosić na ulicy niż dawać się tak traktować....
zdjecie uzytkownika
vvdvd - 2014-04-25 10:32:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma chce chyba jedynie wzbogacić się na karach wręczanych pracownikom. Proponuję przeczytać kodeks pracy :) PORAŻKA
zdjecie uzytkownika
Gosia - 2014-05-28 19:34:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Omijajcie DPD szerokim łukiem! 23.05 zleciłam odbiór paczek przez DPD, w systemie webklient istnieje zlecenie, a do dnia dzisiejszego kurier nie raczył po nie jechać. Jak się okazuje centrala nie widzi tych zleceń w systemie. Wysłałam wygenerowane na ich stronie SCANEM potwierdzenia (z wagą i zaznaczeniem paczka STANDARD),podałam godziny odbioru itd. to odesłali maila, że mam podać dane z ręki, że nie zczytują z załączników (na ich oryginalnych), zrobiłam tak, jak kazali, odesłali, że podać jaka paczka, odpisuję Satndard- zgodna z regulaminem DPD nadawania paczek, odpisali, że podać dokładne wymiary, skopiowałam ich wymiary z ich strony, odpisali, że podać wysokość, odp. że 100cm, odpisali, że głębokość, wysokość i szerokość, następnie, że odbiór paczek w godzinach 12-16 nie jest możliwy. To jakaś żenada. Niedojż, że ich sysyem nie widzi moich zleceń, nie wystarcza im podanie paczki 31.5 kg oraz informacje, że wymiary zgodne z Regulaminem. Omijajcie ich szeroki łukiem. Dziś jest 28.05 i paczek jak nie odebrali tak nie odebrali. Nie dostarczają na czas, mają opóźnienia, w oddziale poznańskim ciągłe kłopoty, nie zważają na to, że gwarant dostarczenia godzina 12 itd. Nie polecam!
zdjecie uzytkownika
Michał - 2014-06-20 12:47:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Faktycznie, nie powinno tak to wyglądac, DPD przez to traci klientów, o których teraz nie jest łatwo...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DPD
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x