Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Covebo Work Office Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Covebo Work Office Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
asia - 2014-07-16 23:24:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jadę w niedzielę do Hol z koleżanką mamy 21 lat i mamy pracować od poniedziałku w Groenlo. Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć czego mamy się spodziewać i na do się nastawić..na miliony nie liczymy..zastanawiam się czy będziemy w stanie zarobić ok. 800e miesięcznie, mamy mieć bezpłatne zakwaterowanie z racji wiekówki. Ktoś się może wybiera??
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-07-17 00:55:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Covebo jako covebo polecam! Da się zarobić,wypłata stała co 4 tygodnie wypłacana na czas. Jednak z tego co się orientuję jest w całej Holandi kilka siedzisk w różnych miastach. Więc nie wiem jak jest gdzie indziej, w sumie moim zdaniem dużo zależy od koordynatorów. Pracowałam w Nijkerku przez biuro w Bunschoten. Praca w sumie fajna prócz zimna nie można narzekać, ludzie spoko, można było powiedzieć że nawet się można było zżyć. Jednak nie podoba mi się podejście koordynatorki która strasznie od pewnego czasu zaczeła faworyzować pewnych pracowników którym pomaga, dla starszych jest okrutna najpierw mówi radź se sam a potem ma pretensje że coś robi się za jej "plecami". Kasę tylko kasuje za nowo przyjętych i tym liże na początku [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] starszych kilkuletnich nawet pracowników ma za nic.Najgorszym faktem w tym timie dodatkowo jest że nie można przez nich pracować i mieszkać na prywatnym mieszkaniu. Co uniemożliwia rozwój osobisty walcząc np. o dłuższy pobyt na terenie Holandii i ściągnięcie rodziny.
zdjecie uzytkownika
necik - 2014-07-17 11:53:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a to nie słyszałem nic o tych wiekówkach - niestety nie łapię się już. Ciekawe czy przy tym wynagrodzeniu wiekówkowym to dostaje się więcej czy mniej? tak podejrzewałem, że w zależności od miejsca i koordynatora praca wygląda zdecydowanie inaczej. Martwi mnie to, że nie można tej rodziny sprowadzić. Może w innych miejscach niż tych co był Grzechu można coś ogarnąć, żeby z rodziną mieszkać albo chociaż nie mieszkać tam gdzie wszyscy.
zdjecie uzytkownika
Grzechu - 2014-07-17 11:59:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
necik - to nie jest tak, że rodziny nie ściągniesz i już. Pamietaj, że Covebo to agencja pracy tymczasowej. Pracujac z nimi nie zamykasz sobie drogi do pozostania w Holandii. Na swoje miejsca pracy nie narzekam, przyjechałem tu zarabiać i to robie,czasem jest lżej czasem ciężej. Tak będzie i jest w każdej agencji.
zdjecie uzytkownika
necik - 2014-07-17 15:04:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a za przyjazd do któregokolwiek kraju muszę sam zapłacić czy robi to covebo i np przyjeżdżam tylko w dane miejsce w Polsce, a oni już organizują transport? bo ja teraz jestem zupełnie goły i nie mam za bardzo za co wyjechać. a żeby wyjechać iść najpierw pracować do jakiejś biedronki albo innego fastfooda to jakoś nie uśmiecha się mi. Co prawda moja rodzina jeszcze nie jest wielka, bo dopiero zdobyłem żonę, ale chciałbym ją ściągnąć.
zdjecie uzytkownika
asia - 2014-07-17 17:18:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A w jakiej lokalizacji mieszkałeś?
zdjecie uzytkownika
Vis - 2014-07-17 20:59:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [asia - 2014-07-17 17:18:55]:
Bylem na dwóch rożnych lokalach moi współpracownicy tez narzekali owili ze trafili do jakiejś nory z nieciekawym elementem społecznym a grzyb na scianie w kuchni lub pokojach . to norma.. albo maly pokoik 2 łózka za ponad 200 eu na podaszu gdzie pot leje sie po tobie tak gorąco jest..

kto z obecnych potwierdzi ?jaki jest stan zakwaterowania?
zdjecie uzytkownika
necik - 2014-07-18 12:46:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a napiszecie mi jak to jest z tym dojazdem - czy muszę sam sobie go załatwić i opłacić czy jak? w ogóle co do współpracy z tymi osobami nazywanymi przez was 'nieciekawym elementem' to słyszałem, że w jakiś innych firmach czasami jest opcja, że trzeba mieć zaświadczenie o niekaralności, żeby w ogóle wyjechać. chociaż nie jesrt powiedziane, że takie osoby były skazywane kiedykolwiek, a nawet jeśli to mogło się przedawnić czy coś
zdjecie uzytkownika
znieszmaczony - 2014-07-18 16:43:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kolego transport . to swój albo Busa .z prywatnej firmy przewozowej tu tez wolai zaświadczenie o nie karalności,wolajá ale np pracuje w tej firmie i mieszka z moimi kolegami, co i byl 9 lat w kryminale..

a co do koordynatora to kontakt z nim to jakaś kpina. zero nawet SMS-a czy informacij,co dalej robic..czy jest praca itp.. porażka..


czuje sie nabity w butelke ..
zdjecie uzytkownika
twingo - 2014-07-21 15:32:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Syf nie polecam pracujesz 1 tydzien potem niema dla ciebie juz zlecen ofert a mialo byc na dlugo i staly okres potem masz czekać 1 tydzien na domku za free a zycie na swój koszt.. jakaś porażka.. a przerzucanie z miejsca na miejsce mnie nie bawi .. ( kwatera oraz miejsce pracy)..
zdjecie uzytkownika
necik - 2014-07-22 11:40:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no skoro twój kolega z domku miał epizod 9 lat w kryminale to może to było już parę lat temu. z tego co wiem, jak się odbędzie karę to po iluś tam latach wymazują to z papierów. tylko nie pamiętam ile to lat trzeba czekać. co do koordynatora to dla mnie trochę dziwne, że nie można się z nim skontaktować. może to zależy po prostu od tego gdzie on mieszka. bo jak dla mnie to powinien mieszkać blisko osób które są pod jego opieką, żeby mogły w każdej chwili przyjść z problemami i wyjaśnieniami do takiego koordynatora.
zdjecie uzytkownika
krystian - 2014-07-22 15:07:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ja - 2014-07-17 00:55:56]:
witam..Jedzie ktos moze w niedziele do holandii lub moze ktos pracuje prze covebo w lidlu,bo mi dzisiaj dzwonili i oferowali,moze mi ktos powiedziec jak tam wyglada,praca,warunki,czy warto jechac?

pozdr
zdjecie uzytkownika
krystian - 2014-07-22 15:31:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-07-17 00:55:56]:
a do jakiej pracy?
zdjecie uzytkownika
Maniek - 2014-07-22 15:41:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Agencja pracy covebo to jedna z najgorszych agencji na rynku holenderskim. Nie polecam nikomu dalem sie robic na pieniadze przez ta firme 4 miesiace, wiecej razy tego bledu nie zrobie. Pieniadze jedna sprawa, druga jest taka ze wraz z praca masz zamieszkanie i pakiety w tym rowery dojazd do pracy pralnie itp. za co jest brana bardzo spora gotowka z wyplaty. Te baraki ktore oferuja to jakas zgroza ludzie mieszkaja po 6 osob na paru metrach kwadratowych, wszystko zrobione z plyt i drewna poprostu biwak na calego i za to ponad 500€ pobieraja jesli tego nie bedziesz chcial nie daja pracy (swoja droga to jest bez prawie). Za taka cene ludzie wynajmuja domy z ogrodami w bardzo dobrych standardach. Kochani nie dajcie sie tej agencji przekonac ze bedzie wszystko pieknie to sa zlodzieje pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
mikrus - 2014-07-22 18:56:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Maniek, jeśli to co piszesz jest prawdziwe to wszystko nieźle zaplanowane jest. Tylko mam wątpliwość, dlaczego z covebo jest tyle ofert i chyba tyle ludzi wyjeżdża, bo w temacie całkiem sporo jest odpowiedzi i ludzi zainteresowanych wyjazdem z covebo. co do tej kasy to jak aż 500 euro na miesiąc, przecież to jest ponad dwa kafle miesięcznie ? za tyle to pewnie coś lepszego niż miejsce w pokoju kilku osobowym można sobie wynająć - chociaż może nie do końca znam realia poza granicami naszego kraju
zdjecie uzytkownika
Grzechu - 2014-07-23 13:37:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Buahah, mikrus uważaj bo, ten Maniek to chyba agencje pomylil. Covebo nie pobiera 500 euro to raz a daw, ze zakwaterowanie jest lepsze niz wiekszosci agencji. Jechalem przez kilka innych firm z Opola - to chyba zaglebie agencji pracy w Polsce - i teraz naprawde nie narzekam.
zdjecie uzytkownika
mikrus - 2014-07-23 17:23:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro faktycznie tak mówisz Grzechu to ja już nie wiem komu mam wierzyć. Ofert jest dużo z tego covebo, bo ciągle coś nowego wstawiają, więc trochę dziwne by było, gdyby ludzi nie chcieli przerzucać na inne lokacje już z Beneluxu, a nie przewozić z Polski. Ktoś tutaj musi się mylić albo po prostu nie każdy jest traktowany w ten sam sposób. Grzechu- to ile już jesteś za granicą? opisz jak tam sytuacja na miejscu wygląda.
zdjecie uzytkownika
Ptyś - 2014-07-23 20:49:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mikrus - 2014-07-23 17:23:14]:
pracuje przez Covebo nie cały rok. Jest OK. Zalezy jaka robote trafisz...jak się nastawisz. Kwestia indywidualna. Jednym sie podoba bardziej innym mniej i tyle mam do powiedzenia :)
zdjecie uzytkownika
Homeles - 2014-07-23 23:04:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jesli lubisz zycie na walizkach i nie pewnosc gdzie bendziesz spac i pracowac za 2-3dni to Polecam grajá z ludzmi jak z towarem

dzis sortownia jutro zaklad produkcyjny filety po jutrze pakowanie czegos tam na magazynie a za tydzien order picker .. no i ciagle nie pewnosci co do adresów pracy
zdjecie uzytkownika
Maniek - 2014-07-24 08:45:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mikrus - 2014-07-22 18:56:51]:
Ludzie nawet nie wiedza ile maja zabierane przez ta agencje pieniazkow, zalosne. Zarowno osoby na wiekowce jak i po tym czasie nie ma roznicy. Wszystko jest na solarisie ktory powinni otrzymywac z kazda wyplata. Jak komuś pasuje zycie w gettcie polskim (bo tak to wyglada, odizolowane na bagnach bungala drewniane gdzie do miasta jest 7km) to bardzo prosze niech przyjezdzaja sami sie przekonac. Jesli chodzi o takie osoby co grzechu i inne ktore sa na tak to sa koordynatorzy z tej agencji takze nie wnikal bym na dobre slowa tutaj. pozdrawiam
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-15
Żródło: infopraca.pl
Belgia
(Zagranica)
Zakres obowiązków: - praca przy produkcji włókien lnianych - obsługa maszyn Wymagania: - doświadczenie przy obsłudze maszyn - mile widziane doświadczenie w branży tekstylnej - samodzielność w wykonywanych zadaniach, - znajomość języka angielskiego...
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
Martyna - 2014-07-24 12:41:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich, mam ogromną prośbę by ktoś napisał szczerze jak wygląda praca przez tą firmę, czy są jakieś problemy z wypłaceniem kasy na czas? Jak wyglądają relacje z ludźmi i szefostwem? Chciałabym wyjechać, czekam aktualnie na oferty dlatego chce żebyście się ze mna podzielili doświadczeniami, moze jest osoba ktora akurat tam jest lub co dopiero przyjechala i podzielila sie świeżymi informacjami. Bede jechać pierwszy raz do pracy za granicę wiec nie wiem praktycznie nic. z Góry dziękuję za pomoc!
zdjecie uzytkownika
zorientowany - 2014-07-24 13:46:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no totalnie ludzie sobie nie zdaja sprawy ile tak na prawde przez taka firme jest im zabierane z wynagrodzenia. zastanwiam sie czy ktos w ogole kiedykowliek sie nad tym zatanwial... bo jak tak was czytam to chyba nie zarabiacie o wiele wiecej niz u nas w kraju w polsce. te oplaty za domki to chyba sa na prawde mocno wyslubowane, ciekawe jakie sa koszty utrzymania tych domow z dala od miasta, chyba tak jest bo tak napisaliscie. akurat to ze sie zmienia prace czesto nei uwazaam za minus, co prawda jest to moze slabe traktowanie ludzi, ale skoro komus zalezy na tym zeby zarobic to sie na to godzi najzwyczajniej w swiecie. ktos sie orientuje w dokladnych kwotach ile dostaje firma za posrednictwo pracy ?
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-07-24 19:03:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Martyna - 2014-07-24 12:41:03]:
ja przyjechalem miesiac temu do pracy ktora miala byc stala i w jednej firmie i przez miesiac zaliczylem z kolegami juz 3 adresy zakwaterowania .. moze zle trafilismy ale to loteria dzis pracujesz jutro masz ofika a twoja przyszlosc jest niepewna bo musisz czekac na SMS-ka od Kordynatora z adresikiem nowego zakladu pracy ...
zdjecie uzytkownika
Martyna - 2014-07-24 20:51:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowy - 2014-07-24 19:03:49]:
Rozumiem, ale to jak to wyglada z transportem do pracy jak mowisz ze przenoszą was z miejsca na miejsce? i jedziesz do pracy popracujesz kilka dni a potem okaże się ze nie ma roboty na kilka dni to placone mam czy nie dostaje nic?
zdjecie uzytkownika
Nowy - 2014-07-26 12:09:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Martyna - 2014-07-24 20:51:52]:
jedziesz za swoje tzn Albo Pociągiem Autobusem albo Autem które wynajmujesz od Covebo i niestety ty placisz za beznyne z wlasnej kieszeni .. a czy placa za dni nie przepracowane to juz zapytaj kordynatora bo raz mówiá...
ze tak a potem ze nie wiec ....
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Covebo Work Office Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x