Covebo Work Office Sp. z o.o.

Opole

Opinie o Covebo Work Office Sp. z o.o.

adam 2016-09-12 22:43:24
Uwaga na pracę przy serach w Barneweld Hazeleger Kaas. Covebo oferuje tam pracę dla par. Agencja w Barneweld ma trochę zamieszania i czasami ciężko doprosić się o swoje co należne. Mieszkanie na bungalow parkach i częste przeprowadzki. Zakład nie przestrzega zasad BHP tj.ludzie tną sobie palce aż do kości, krew się leje a oni dają tylko plastry i dalej idziesz robić bo w ich oczach nic się nie stało. Chłopacy szlifują sery maszynką elektryczna wióry sypia się po oczach a okularów nie ma na stanie..do tego dochodzi problem z maszynka którą można się zaciąć bo zmęczenie robi swoje i czasami nieuwaga prowadzi do okaleczenia. Tempo i ciężka praca. Sery jak materiały budowlane po 20-25 kg zapakowane we folie którą trzeba ciąć z głową do dołu bo nie maja podnośników jak paleta się kończy. Można dostać odwarstwienia siatkówki oka bo ciśnienie takie wchodzi do głowy w takim przypadku. Ludzie to horror nie wszyscy ale w szczególności ci którzy robią tam od 2-6 lat to kierownicy nad kierownikami wykorzystują nowych robiąc mobbing w zamian sami się opierniczają. Generalnie kasę mozna zarobić bo praca po 10-12 godz ze zmianami nocnymi.
2
Mir 2016-09-12 23:07:11
No właśnie, szczegółów trochę mało, chociaż są ogłoszenia o pracę
PT 2016-09-13 09:20:48
Czeka cie jazda
fggf 2016-09-13 11:46:18
no tak tak bo przecież jak ktoś chce się zalapac do pracy to jednak pewnie chce jak najwięcej wiedzieć na ten temat prawda? zwłaszcza ze na chwie obecna to oni maja na prawde spro tych ofert pracy ..
Miłka' 97 2016-09-13 13:26:49
Pracowałam już w Holandii i uważam,że jest to jedna z lepszych agencji pracy. Niby stawki są niskie,ale jeśli ktoś ma porównanie to wie,że każda Agencje ma ukryte koszty i niestety tego się nie da uniknąć. gdzieś jest darmowy dojazd albo mieszkanie,ale zaś za co innego pobierają ogromnie opłaty,albo po przyjeździe na miejsce okazuje się,ze do pracy idzie się 2 razy w tygodniu. Covebo stara się dawać prace nawet jeśli na jednym zakładzie nie ma to na drugi można przejść. Trzeba przede wszystkim chcieć pracować i pokazać to. Często jest tak,że do Holandii jeździ mnóstwo ludzi który myślą,że pieniądze dostaje się za nic nierobienie., a nawet w Polsce nic za darmo się nie dostaje. Myślę,że jest też tam bardzo pozytywna atmosfera. Panie w Biurach w Polsce bardzo sympatyczne i pomocne. Polecam to biuro ;)
2
marek 2016-09-13 13:30:15
A o jakie stanowisko ci chodzi? Widzę ze ofert jest sporo tylko, jeżeli chodzi o szersze informacje to pewnie nie podają wszystkiego w ogłoszeniu ponieważ stawki nie musza być publiczne dla wszystkich kandydatów dowiesz się dopiero na rozmowie kwalifikacyjnej
kamila 2016-09-13 15:57:29
Ja wraz z chlopakiem chcemy jechac :-)
karol23453 2016-09-13 16:08:57
Pracowałem w Covebo w firmie Coop - było całkiem spoko, atmosfera spoko, można sobie tam zarobić także ok. Nie narzekam, jakbym miał znowu wyjezdzac do NL to tylko z COVEBO
heno 2016-09-13 18:20:14
W sumie to fajnie, że jest z czego wybierać. A które kierunki są najbardziej opłacalne?
Sylwia138 2016-09-14 06:55:58
A na co jedziecie?
Asia 2016-09-14 10:53:38
Właśnie widzę, ze nie tylko posiadają oferty pracy na okres wakacyjny ale i teraz na wrzesień tez prowadzą rekrutacje, ja mam pytanie do Pan czy wyjeżdżała któraś z was do pracy w pralni? Jak to wszystko wyglada?
bardzoniezadowolony 2016-09-14 13:40:57
ZDECYDOWANIE NIE POLECAM. Codziennie rano dostaję smsa o której mam iść do pracy, nawet o 23 są w stanie przyjśc do mojego domu i powiedziec, że muszę iść do fabryki, poniewaz brakuje im pracowników. Przez tydzień próbowałem dowiedzieć się, jaką mam wypłatę, ponieważ wszyscy mnie zbywali. Nigdy nie wiem o której skończę pracę, są w stanie ją przedłużyć nawet o 5 godzin. Ludzie są okropni, proletariat społeczny, dodatkowo nawet nie mają do Ciebie szacunku i non stop opieprzają się nawzajem, by podlizać się szefowi. Żeby dostać dwa dni wolnego na tydzień naprawdę musi stać się cud. Stoi się nawet po 12 godzin przy taśmie. Ogólnie jest to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a Ty jego własnością- białym murzynem. Najgorsza praca mojego życia. Najśmieszniejsze jest to, że to wcale nie jest norma. W innych fabrykach w Holandii panują normalne zasady.
3
mimi 2016-09-14 13:46:12
Ja chce jechać do pralni bo to chyba jedyna praca taka dla kobiet tutaj a wiem, że jest uczciwie i chociaż w ciemno nie jadę, ktoś się tam wybiera może?
Sylwia138 2016-09-15 06:15:08
Ja bym chciala tylko pod koniec wrzesnia
ona222 2016-09-15 08:20:03
a na czym dokładnie polega ta praca ?
Dariusz 2016-09-15 10:05:15
Piszesz, ze brakuje im pracownikow do pracy a jednak widzę ze na forum większość osób była zatrudniona u nich , poza tym może i coś w tym jest bo posiadają bardzo dużo ofert pracy, tylko zastanawia mnie to bo jedni bardzo ich chawala a drudzy nie, wiec jaka jest prawda?
mielanek 2016-09-15 16:54:35
Witam, bylem przez covebo w zeszlym roku na 2 miesiace w Bunschoten na boboli i powiem tak : domki zajebiste (lepiej niz u mnie w domu), ludzie rozni, atmosfera na domku zalezy jak trafisz, ja akurat mialem zajebistą, a jak bylem na 2 domku na imprezie to tez spoko.Co do pracy godziny byly, czasami az za duzo, najgorsze jest to, ze praca jest na smsy i ciezko jest sobie cos zaplanowac i mozna zostawac w pracy po 4h nadgodzin, ale jedziecie TAM CPAC CZY ZARABIAC? OGOLNIE SPOKO wyplata na czas, koordynatorzy spoko o co poprosilem to dostalem.Wlasnie bede teraz na dniach wyjezdzal znowu z siostra juz pooaplikowalismy o prace i teraz czekamy na oferte :) Pozdrawiam
1
mielanek 2016-09-15 17:02:07
Prawda jest taka, ze jak chcesz pracowac to sam bedziesz ich po powrocie chwalil.
Miskazupy 2016-09-15 17:10:40
Pracuje przez Covebo od roku i zlego słowa nie mogę powiedzieć. Wszystko zalezy od szczęścia i od tego gdzie sie trafi. Jeśli chce sie pracować i pokazuje sie to, to nie ma żadnych problemów. Wystarczy tylko chcieć.
4
kama 2016-09-15 18:20:16
A kto wybiera sie moze na produkcje pizzy :-)?
Jan 2016-09-15 18:59:44
@Dariusz to normalne - wszystkim nie dogodzisz. Niektóre marudy zawsze będą narzekać :)
Aska 2016-09-16 21:54:30
Cześć, czy możecie napisać coś na temat pracy w Waalwijk na stanowisku laboranta przy ekstrakcji enzymu białkowego? Pojawiła się taka oferta i zastanawiam się czy z niej skorzystać. Za wszelkie informacje z góry dziękuję.
zzzetkkkaa 2016-09-16 22:23:05
@ Jan - trudno si ez tobą nie zgodzić. Marudom nie dogodzisz. A druga kwestia jest taka , że wszedzie dobrze gdzie nas nie ma. Wiec nie warto narzekać
kaades 2016-09-17 00:02:46
ja sie zastanawiam nad ta firma a jak z zarobkami itd??
xxx 2016-09-17 08:52:56
Wybiera się ktoś jutro do beek en donk ?
Ancurek 2016-09-17 10:49:44
Szczerze?! Tragedia, pracuje się po ok 10 godzin i nie wypłacają wgl. Nie polecam ! Ludzie szkoda czasu na nich... Przez tydzien sie siedzi w domku i potem z wypłaty zostaje 40/50 euro ;/ Wiekówka miała miec transport i mieszkanie za free to ludzie płacą normalnie, nawet więcej niż normalny pracownik ;/ Kary za papierek na ziemi dają po 50 euro, mimo że w domku się nie pali twierdzą ze się pali bo tytoń w paczce na stole leżał. Pisze to pracownik który wczoraj zakończył współprace z nimi. Na domkach kradzieże cennych sprzętów, koordynator leci w kulki non stop ku*rwa tak ludzi sie nie traktuje !
Porażka.. Jeb*ne Covebo ;/
pan franciszek 2016-09-17 11:37:17
zastanawiam się czy nie wysłać z wami do pracy młodszej córki do Groenlo na przetwórstwo mięsne i wyrywanie sadła - w sumiie silna jest, powinna dać radę, ona chciała mieć jednozmianową pracę, ale zastanawiam się czy dziewiętnastolatka da sobie radę z taką ciężką pracą fizyczną
było git 2016-09-18 20:00:14
Byłem z Covebo, przed wyjazdem czytałam te forum jechałam z duszą na ramieniu, a jednak nie potrzebnie ! Polecam nie czytać wszystkiego, bo na prawdę można stracić szansę na pracę czytając dziwne wypowiedzi.. Zacznę od tego, że mieszkałem na bungalowach standard super w salonie kominek, telewizor, super wyposażona kuchnia także warunki mieszkaniowe eleganckie. Jeśli chodzi o samą pracę to byłem na pakowaniu produktów, faktycznie pierwszy tydzień przepracowaliśmy cały, jednak w drugim tygodniu "podobno" brakowało produktów więc 3dni pracy nie było, jednak kto chciał szedł do pracy na inny zakład, potem praca już była cały czas. Wiadomo, że niektórym wypłata się "nie zgadza" jak bierze się co tydzień zaliczki po 150euro... Jestem zdania, że jak się chce pracować to praca będzie, warunki mieszkaniowe zależą od ludzi na jakich się trafi można trafić na patologię itp, ale nie warto do wszystkiego się zrażać bo można żałować. Wiadomo , że jest to praca fizyczna i za nic się kasy nie dostanie.
Także ja mogę polecić Covebo, warto próbować
5
olek 2016-09-18 22:13:59
No dobrze, atmosfera atmosferą ale jakie są przeciętne zarobki? Pewnie w odpowiednim momencie jest szansa na jakieś premie do podstawy. Stawki są dość istotne
Sylwia138 2016-09-19 08:22:14
Hej a co tam robiles konkretnie?
miron 2016-09-19 10:53:44
Jak dla mnie to też ta atmosfera (pomimo, że nie twierdzę, że nie ma kompletnie znaczenia) nie jest wcale takim priorytetem. Nie oszukujmy się - to warunki zatrudnienia są kluczowe w wyborze miejsca pracy.
limafo 2016-09-19 21:48:21
mozecie mi powiedziec jak wychodzicie na czysto po odjeciu mieszkania itp
amino 2016-09-20 10:16:17
A był może już z tą firmą k toś kiedyś na wyjeździe do Groenlo jako wyrywacz sadła? t obecne ogłoszenie o pracę nie ukrywam że bardzo mnie kusi jako człowieka z doświadczeniem w branży, a p-oza tym ,86 euro brutto, plus dodatek 25 euro na tydzień to jak dla Polaka wersal jest
kat 2016-09-20 10:54:11
cos mi tu nie pasuje pierw hal anonim pisal kometarz negatywny a potem pozytywny wiec czy przypadkiem ktos nie prubowal sie pod niego podszyc ??
olek 2016-09-20 12:46:14
Ja to bym się chętnie załapał na tego technologa formowania, bo przecież atmosfera opiera się na przyjacielskich relacjach. Wiecie jakich zarobków można się spodziewać po podwyżkach? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Miskazupy 2016-09-20 23:53:41
Zarobki zależą od zakładu w jakim jest sie zatrudnionym i od stawki na danym zakładzie. Od ilości godzin, zmian na jakich sie pracuje. Im więcej godzin i nocnyh zmian tym wiekszy podatek. Najlepiej jest przyjechać i przekonać sie na własnej skórze. Przed przyjazdem czytałam opinie ale pomimo wielu negatywnych zdecydowałam sie przyjechać i nie żałuję.
moka 2016-09-21 09:35:35
a jakie są u was stawki na wycinaniu filetów drobiowych?
Aldona 2016-09-21 16:26:55
Witam. Nie polecam wyjazdu na pralnie w Utreht ... sięgają ludzi a później siedzą 3 dni na wolnym.... praca na ciastkach ta samo. Nie polecam... firma zarabiajaca na ludziach.
1
marek 2016-09-21 16:28:41
Raczej watpię by w agencjach pracy dla zatrudnionych pracownikow oczywiście tych co wyjeżdżają za granice były premie, chyba maja od razu stawkę ustalona za godzinę, dodatko zakwaterowanie i transport.
praca cove 2016-09-22 15:46:28
Witam, ktoś się wybiera do AB Zeewolde Bakker Logistiek? Dostałam ofertę i zastanawiam się. Ktoś może się wypowiedzieć na temat mieszkań, zarobków, godzin pracy? i stawki nocne są? co innego piszą w regulaminie, później co innego piszą w mailu
Pozdrawiam
Am 2016-09-22 18:29:53
Z tego co wiem to Monter wiązek elektrycznych/ monter kabli elektrycznych (produkcja Opole) jest pilnie potrzebny i to na już,bo bez niego praca stoi.
HELMUT 2016-09-22 23:31:40
Siema pytasz ile wyszlem na czysto wiec tak za 17 dni pracy tj. 143 godziny 950 + 104(wakacyjnego)
1
marek 2016-09-23 10:08:03
jak załatwić sobie u wyjazd do pracy do pralni? dajcie info
Alicja 2016-09-23 16:30:39
Jeśli chcesz spędzić na wolnym to zapraszam.
Maro 2016-09-23 17:18:00
Witam . Dostalem propozycje pracy w covebo w miejscowosci Zeewolde na magazynie. Czy moze mi ktos co tam pracowal napisac jak wyglada praca , zarobki , zakwaterowanie , ilosc godzin w tygodniu I podejscie do pracownika. Prosze o odp na adres markiewiczdaniel1@o2.pl pozdrawiam
zzzyyytttaaa 2016-09-23 20:14:19
@ marek - najłatwiejszym sposobem jest zwyczajnie wysłanie CV, ale ciekawego, żebyśz ich zainteresował no i drzwi się do nich otwierają dla ciebie :)
Axelll 2016-09-25 10:27:51
Witam. Może powiem inaczej. Praca jest ok, w zależności kto gdzie trafi. Mieszkania też spoko, ale to samo jak w przypadku pierwszym, zależy kto gdzie trafi. Nie polecam dla osób będącym na tak zwanej (wiekówce). Po odliczeniu wszystkich opłat, zostaje ci się tyle kasy co zarobisz tak naprawdę w Polsce. Jeżeli masz +23 to jest ok. Tak więc jak kto uważa. Drugi minus wszystkiego jest to że jest typowo "po Polsku" czyli wypłaty raz w miesiącu. Trochę nie bardzo, no ale cóż.
marek 2016-09-25 10:31:54
troche nie roumiem, skoro podpsiujesz u nich umowe to raczej informują cie o tym na ile jest praca ? na jaki czas wogole podpisywane sa umowy jak sie wyjezdza z nimi? stawki sa holenderskie czy w polskich złotyh, napiszcie jeszcze jaki czas pracy tygodniowo,
Pawel 2016-09-26 10:51:12
Witam!
Ludzie jeśli chodzi o pracę z "cudownym biurem COVEBO" to ODRADZAM!!!!!!!!!!!!!!! Kasa marana 800 euro /miesiąc, 4 dni pracy w tygodniu po 10-12 godzin a 3 dni wolnego!!!! Zero nadgodzin, atmosfera w pracy to jakaś pomyłka, tempo tempo i tylko to się liczy bo inaczej do domu.... Biuro totalnie ma gdzieś wasze sprawy, zastanówcie się co robicie decydując się na wyjazd do Holandii!!!!
fggf 2016-09-26 11:02:07
ja jestem ciekaw na jakie zarokbi u nich mozan liczyc
Zostaw swoją opinię o Covebo Work Office Sp. z o.o. - Opole
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Covebo Work Office Sp. z o.o.