Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Solid Security

Pracowałeś w firmie Solid Security i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-01-10 18:40:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mateusz - 2014-01-09 15:06:18]:
Wynagrodzenie jest wypłacane 10,tego każdego miesiąca. Ale zawsze 9,tego jest na koncie.
zdjecie uzytkownika
gooooral - 2014-01-15 08:05:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W Warszawie wiedzą i też po mału odchodzą i mają najniższą krajową + zlecenie nie ma żadnych bonów (na święta nic nie dostaliśmy) premia? zapomnij podwyżka tak samo nie ma nic tylko praca praca i praca
zdjecie uzytkownika
Mała - 2014-01-23 18:27:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracuje w SS od września, fakt mam 8 zł na godzine, ale jakim kosztem....! Zachorować mi nie wolno ( Muszę zaplanować chorobę miesiąc wcześniej- tak powiedział pseudo kierownik!) wyjechać gdzieś dalej nie mogę bo może akurat wtedy będą mnie potrzebowac, Ciężko było zebym uzyskała wolne na ważną rodzinna uroczystosc, Przerzucają z obiektu na obiekt, grafik ustala zwykła pracownica która wyżej sra ni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ma. Gdybym tylko znalazła praca nawet z mniejszym wynagrodzeniem, odeszłabym stąd bez zastanowienia !!!!
zdjecie uzytkownika
kajtek - 2014-01-26 22:57:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
co się dzieje gdy się odmówi pracy z nadgodzinami?
zdjecie uzytkownika
ziom - 2014-01-28 18:52:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kajtek - 2014-01-26 22:57:32]:
Masz do tego prawo możesz się niezgodzić na pracę ponad miesięczny normatyw z umowy o pracę i tak muszą ci zapłacić a zlecenie wtedy ci zamkną i będą szukać haka żeby cię wywalić
zdjecie uzytkownika
adam - 2014-02-12 14:08:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
najgorsza firma w POLSCE w chodza umowy tylko zlecenie szok
zdjecie uzytkownika
antek - 2014-02-21 16:43:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam tej firmy pracuja prawie emyryci ktorzy nic nie umieja
zdjecie uzytkownika
akham - 2014-02-26 17:47:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje w tej firmie 4 lata ciągle na umowe zlecenie bez perspektyw na umowe o prace,podobno niedawaja etatów tak twierdzą kierownicy ,ale nienarzekam bo si nie narobie , a ci co chcą zarobic 4 tys i na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] siedziec to do angli albo do niemiec
zdjecie uzytkownika
marian - 2014-02-28 05:43:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Andrzej - 2012-04-19 08:29:43]:
zgadzam się z kolega! mieszkam w Ostrodzie filia tej firmy miesci się w Olsztynie. jest to tak nieuczciwa firma ze szok!! albo placa z opóźnieniem albo obnizaja stawki wogole nie informując o tym pracownika!!! tlumacza to tym ze Warszawa decysduje o stawkach a nie oni... to jest taka lipa ze w glowie się nie miesci.... natomiast filia jest zupełnie niepotrzebna!!! ponieważ nic kompletnie nie można tam zalatwic.. jakikolwiek papierek czy zaświadczenie musi być (podobno) przez wawke załatwiany... wiec ja się pytam po co oni tam siedza darmozjady..... przecież my jak by nie było pracujemy na nich tam!!! a pani która tam siedzi i zalatwia kompetentow jest kompletnie niezorientowana i sprawia wrazenie jakby pracowala z przymusu.. a umowy jakie oni tam daja wolaja o pomste do nieba!!!!! bo czy umowa zelcenie na 48pln to umowa?????? niech ktoś zrobi w końcu porządek z tymi (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
ktoś z warszawy - 2014-04-04 18:40:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałam w solidzie na Postępu 1,5 roku. . Tragedia !!! Dyrektorka okropna, ( nie będę pisać inaczej bo i tak administrator usunie niecenzuralne słowo )Każą pracować ponad normę. Straszą że cię zwolnią. Ludzie siedzą tam po 16 a nawet 20 godzina. (usunięte przez administratora). Na razie ci co pracuja to się boją a ci co juz nie pracują maja to w nosie
zdjecie uzytkownika
warszawa - 2014-04-07 13:23:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ktoś z warszawy - 2014-04-04 18:40:46]:
A ile można zarobić w księgowości, czy pracuje się na umowę o pracę czy zatrudniają na zlecenie.
zdjecie uzytkownika
mlody - 2014-04-16 10:02:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje W Szczecinie na załogach interwencyjnych jest ok. Ale kierownikiem jest młody żółtodziób (usunięte przez administratora) jakieś 26/27 lat ma dziecinne teksty typu wejdż pod biurko to będziesz tu pracował albo dostaniesz umowe o prace, jego stały tekst już tu niepracujesz (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
robb - 2014-04-27 12:41:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [gooooral - 2014-01-15 08:05:09]:
No to ciekawe,szkoda ze prawdy nie piszesz bo realia sa inne, jeszcze 9 nigdy nie mielismy a raczej po 20-25 ciezko kase wyrwac i co wazne praktycznie co miesiac brakuje to 70 to 50zl i nie mozna sie doprosic o te grosze.Ponadto jaka umowa oprace,mamy dwie zleceniowki i tyle.Kij im w oko juz sobie nagralem nowa prace bo w solidzie przyszlosci nie widac nawet gdybys daleko patrzyl. :-).
zdjecie uzytkownika
qazaq - 2014-04-30 17:50:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie pozostaje nic innego jak iść do roboty w McDonald's pewnie lepiej by człowieka traktowali :)
zdjecie uzytkownika
tommi - 2014-05-02 06:13:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Porażka,nic dodać nic ująć ,ciągle brakowało pięniędzy przy opóżnionych i marnych zresztą wypłatach,praca nieraz po 48 godz bo ludzi brakowało i ciągle brakuje.
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2014-05-15 23:04:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odradzam pracę w tej firmie!!!! Podejście do pracowników tragedia, krzyki, inwektywy, kary, zastraszanie, kompletny brak poszanowania jakichkolwiek praw. Przełożeni całkowicie niekompetentni i stosujący spychologię. Jeżeli nie musisz to nie wybieraj tego pracodawcy- kasa to nie wszystko!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Błażej - 2014-05-27 09:24:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odnoszę wrażenie, że piszecie wszyscy o innych firmach przyklejając do wypowiedzi nalepkę Solidu :D
Też pracuję w Solidzie i jakoś nie odczuwam takich relacji -już nie mówiąc o chamstwie czy inwektywach.Stoję w supermarkecie um.zlec.6.50/h.
Wiem że to są nie wielkie pieniądze, godzin można wbić nawet 200, ale pracować trzeba.Praca jak każda inna, jak chce się psa uderzyć....
Poza tym odnoszę wrażenie, że część postów to bajki wymyślone na poczekaniu.I kultura w nich zanika.:D
Myślę, że wam się [w dużej większości] żadna praca by nie spodobała, w każdej byliby źli kierownicy czy złe zarobki.
A co do nadgodzin, to przecież jak nie możecie pracować to mówcie, nie każdy jest alfą i omega zdrowia.
No i w moim miejscu pracy nie ma emerytów raczej osoby z dużym stażem pracy w ochronie, z wysoką liczbą ujęć.Jak ochrona dobrze współpracuje z monitoringiem to nie ma ucieczek-ot co.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Błażej - 2014-05-27 09:35:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2009-07-09 18:42:53]:
Nie da się pracować 350-400 h i każdy o tym wie.Już samo to zdanie dyskwalifikuje całą wypowiedź.
Kto nie pracuje ten nie je! :D
zdjecie uzytkownika
goldi - 2014-05-27 13:03:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak dla mnie to w solidzie większość osób po prostu chce jeszcze dociągnąć do emerytury pracując gdzieś. Szkoda ich zmęczonych nóg na takie pieniądze
zdjecie uzytkownika
Adam - 2014-06-06 14:14:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marian - 2014-02-28 05:43:15]:
Kolega napisał całą prawdę. Pracuję ok. 20 lat w tej branży,ale na takie dziadostwo jak Solid ,trafiłem pierwszy raz.Podejście do ludzi jest po prostu "epickie".....Umowy śmieciowe,w 2-3 firmach córkach,składka od kwoty 48zł !!! Fajny cyrk jest jak się chcesz zwolnić z ciuchami...szczerze odradzam.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-23
Żródło: Gowork.pl
Warszawa
(mazowieckie)
Pilnie zatrudnię do pracy na stanowisku pracownik ochrony na obiektach handlowych, na Targówku i Bemowie. System pracy dzienny, grafik ustalany indywidualnie. Nie wymagamy doświadczenia, zapewniamy szkolenie. Wymagana niekaralność. Stawka 8,50zł netto za godzinę. Kontakt tylko telefoniczny: 696010357
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
SOLID NAJGORSZY PRACODAWCA! - 2014-06-06 16:49:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w srolidzie już rok. Proponuje wszystkim klientom trzymać się z dala od tej niekompetentnej firmy! Jeżeli myślicie że czas dojazdu będzie taki jak w umowie to się bardzo mylicie. Bałagan panujący w tej firmie woła o pomstę do nieba, traktowanie pracowników jest nie ludzkie. 72h ciągłej pracy 5zł na godzinę, zabieranie pieniędzy z wypłaty, umowy śmieciowe, zostawanie po godzinach pracy i nie dostawanie za to pieniędzy. Naprawdę staramy się wywiązywać z naszych obowiązków ale w takich warunkach nie da się egzystować, pragnę dodać że często wyrzucają ludzi z dnia na dzień bez przyczyny. Pewnie ja wiele nie wskóram ale wierze w to że ten na górze rozliczy się z tymi hienami
zdjecie uzytkownika
nick31 - 2014-06-08 14:58:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [SOLID NAJGORSZY PRACODAWCA! - 2014-06-06 16:49:18]:
SOLID NAJGORSZY PRACODAWCA? Fakt z zarobkami szału nie ma ale w Moim przypadku jest wszycho okey. Kasa w terminie, a gdy wypada święto w dniu wypłaty kasa na koncie jest dzień wcześniej, lub dwa. 72h? Chłopie ale się napracujesz. Szok! Ja śmigam 240h miesięcznie. Całą dobę jestem na obiekcie. Od 7 rano do 17:00 praca na posterunku wagowym. Firma która ochraniamy jest potężna. Pracuje w niej ok. 300 pracowników. Ważymy tiry które przyjeżdżają z załadunkiem z różnych krajów: Holandia, Wlk Brytania, Norwegia, Słowacja. Wypisujemy kwity, kontrolujemy a od 17:00 do 7:00 rano dnia następnego monitoring obiektu na naszej głowie. Pracuje na Umowę zlecenie już 6 miesiąc. Kasa jaka jest taka jest ale sporo udało mi się już załatwić. Planuje wyjazd za granicę w najbliższym czasie. Przygotowuje się językowo. Chciałbym wyjechać ale nie z polskiej agentury bo tam tylko Cie oszwabią. No ale zależy kto komu pasuje. Całe umundurowanie mamy, krótkofalówki, przycisk anty napadowy w razie poważniejszych kłopotów, mikrofale do swojej dyspozycji i cyfrę + z 23 kanałami tv i się pracuje. :) Stawki powinny być nieco większe ale z tą firmą nie planuje poważnej przyszłości a piszę bo chciałem podzielić się z wami swoimi spostrzeżeniami.

zdjecie uzytkownika
oszukana - 2014-06-21 19:49:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To prawda,że to najgorsza z firma wykorzystująca pracownika i łamiąca przepisy o jakiej kiedykolwiek słyszałam.Pytam p.(usunięte przez administratora)czy czeka aż dojdzie do tragedii.Córka mimo licznych monitów i próśb do dnia dzisiejszego tj.21-06-2014r nie może doprosić się zaświadczenia o warunkach zlecenia,które żąda Urząd Pracy bo bez tegoż zaświadczenia nie może nabyć statusu bezrobotnej.Nadmieniam, że jest matką samotnie wychowującą dziecko,a w/w umowa była jej jedyną pracą.W tej chwili nie mają z dzieckiem ubezpieczenia,a córka bliska załamania myśli o samobójstwie. Pytam czy są w Polsce jakieś instytucje co kontrolują taki proceder.Gdzie jest inspekcja Pracy itp.
zdjecie uzytkownika
goldi - 2014-06-30 12:41:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [oszukana - 2014-06-21 19:49:46]:
jeżeli chodzi o teorie to oczywiście, że takie istnieją, jednak w praktyce jak sam widzisz bywa z tym dużo gorzej
zdjecie uzytkownika
8d9k - 2014-07-20 14:38:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyrażam ubolewanie z powodu słabego wypoczynku na obiektach i chęci wzbogacenia się za nie wielkim wysiłkiem. Jest to praca w cudzysłowie polegająca na laniu wody i oczekiwaniu dnia jutrzejszego lub zakończenia zmiany .
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solid Security
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x