Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o TPV

Pracowałeś w firmie TPV i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
k. - 2013-10-12 15:33:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przyjmują pracowników? jak tam się dostać?
zdjecie uzytkownika
dzola - 2013-12-20 22:09:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
od 7 stycznia będą znów przyjmowac do tpv przez aencje ks.serwise
zdjecie uzytkownika
kandydat - 2014-01-10 21:15:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja chcę iść do tej roboty, podobno satysfakcja gwarantowana.
zdjecie uzytkownika
dxa - 2014-03-29 15:14:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Robotę to masz jak skórą ruszasz cieciu , w Faureci pracuje się.
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2014-04-19 10:02:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma lipy w TPV no chyba ze trafi sie magazyn to mozna natknac sie na dyskryminacje i mobing ;)
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2014-04-19 10:51:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to jedna wielka lipa, wystarczy przeczytać jakiekolwiek forum dotyczące tej firmy, (usunięte przez administratora)jak można pełnić funkcję kierowniczą po szkole zawodowej bez ukończenia studiów managerskich, na forum wszystko jest opisane, dziewczyna po studiach pracuje na taśmie a jej bezpośrednim przełożonym jest osoba która ukończyła przyzakładową szkołę zawodową, jest inny obszar przemysłowy po byłym Stilonie, dlaczego na forach nie ma wypowiedzi tak złych na temat istniejących tam firm, są wypowiedzi negatywne ale nie do takiego stopnia jak o firmach ze strefy ekonomicznej.
zdjecie uzytkownika
gosc30 - 2014-05-16 12:14:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mój chlopak zaczął pracowac Gorzowie firmie tpv a mówilam mu lepiej próbowac za granicą a on swoje......
zdjecie uzytkownika
CzarnuchTPV - 2014-05-21 09:17:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Napisze wam w skrócie. Pracuję w TPV 5 dni. Na starcie w mojej grupie było o koło 37 osób, po 2 dniach zostało 23. Dlaczego? Dobre pytanie. Odeszli ludzie młodzi ponieważ nie pozwolili się wykorzystywać. W TPV powinno być stanowisko "Poganiacz niewolników" dlatego że ludzie czasem przystaną na 20 sek zeby odpocząć. W TPV nie ma miejsca dla zwyczajnych ludzi tylko dla masochistów i dronów. Na chwilę obecną nie mogę trzymać jedną ręką kubka z kawą. NIe zacisne dloni bo są opuchnięte i bolą, nogi poobdzierane przemęczone, odciski na odciskach a to zaledwie w 5 dni. Wsiadając do auta po pracy człowiek może zemdleć, chociaż zdarzały się przypadki że ktoś mdlał w trakcie pracy. Wyobraźcie sobie najgorszą prace waszego życia i pomnóżcie to razy 10. TPV praca niewolnicza. Na godziny niby a zapie*dol taki że nie można sie po nosie podrapać. Najgorsze jest to że gdy ktoś nie przyjdzie to zawalą was robotą po szyję. Ale co ja tam wiem dopiero 5 dni. Każdy mówi "przyzwyczaisz się" a ja pytam - do pracy czy do bólu?- ludzie jeśli macie choć troche oleju w głowie APELUJĘ DO WAS! Nie skazujcie się na ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] To co się tam dzieje jest chore. MArzy wam się weekend? to pozdro bo tylko niedziela wolna. W soboty też są 2 zmiany i tylko jedna przerwa. Na produkcję warto zaopatrzyć się w pampersy bo raczej do kibelka nie skoczycie -_-. PODSUMOWANIE - TPV (nieoficjalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] SSIE!
zdjecie uzytkownika
Ivcia.. - 2014-05-30 14:24:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [CzarnuchTPV - 2014-05-21 09:17:57]:
Co Ty możesz tam w skrócie..skoro ja tam miech przepracowałam i wypieprzyła mnie liderka,która coś tam czuła do kierownika i sie chciała kużwa przypodobać.
Tam sie pracuje za miche ryżu.Kto pracował na A5 produkcji proszę o kontakt ellen31@wp.pl
zdjecie uzytkownika
Gorzów - 2014-06-17 10:55:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Gorzowie zabrakło już jeleni którzy zgodzą się pracować przez agencję pracy tymczasowej za miskę ryżu w Chińskiej montowni TPV. Ta firma to największy szkodnik rynku pracy w Gorzowie. A tak zachwycał się Jędrzejczak tą firmą. Doszło do tego że TPV, która ma ogromne ulgi przyznane nie tylko przez państwo, ale także ulgi podatkowo/finansowe przyznane przez administrację lokalną, szuka pracowników poprzez urzędy pracy - jeleni którzy zgodzą się zatrudnić przez agencje pracy - stawka 1680 zł., w Skwierzynie i Myśliborzu, oferując im nawet darmowe dojazdy. Ta firma nigdy nie działała na rzecz lokalnego rynku, co więcej nie próbowała nawet zintegrować się ze środowiskiem, wręcz przeciwnie. Jest to świadome działanie na szkodę lokalnego rynku pracy. Gdyby od początku trzymano tę firmę za mordę i egzekwowano stanowczo zobowiązania tej firmy wobec lokalnego rynku, to nie mieli by problemu z rekrutacja pracowników.
zdjecie uzytkownika
student - 2014-06-17 16:21:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a nawet na prae wakacyja nie polecacie TPV? moze jakos bym wytrzymal, bo nie wiem czy jest jakas alternatywa w Gorzowie..
zdjecie uzytkownika
Obserwator - 2014-06-23 21:07:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mógłby ktoś z obecnie pracujących w TPV wyjaśnić/wypowiedzieć się jakie czynniki wpłynęły na zmianę polityki zatrudnienia w tej firmie? Do dnia dzisiejszego TPV szukała pracowników na różne stanowiska przy pomocy agencji pracy, a dziś nastąpił wysyp ogłoszeń które zachęcają potencjalnie zainteresowanych do składania CV bezpośrednio do firmy. Zastanawiam się czy to agencje pracy już nie są w stanie znaleźć w Gorzowie chętnych do zatrudnienia się przez pośrednika, czy wpływ miało na to polityka zatrudnienia innych pracodawców w regionie, choćby SEBN, ale nie tylko, które szuka, co prawda głównie na produkcję ale jednak kilkuset pracowników (około 400) z pominięciem agencji pracy - od pewnego czasu na różnych portalach można znaleźć ogłoszenia z bezpośrednim adresem do SEBN i innych firm zlokalizowanych w Gorzowie, przyszły cienkie czasy dla agencji pracy na lokalnym rynku, a powstawały w ostatnim czasie jak grzyby po deszczu.

A do studenta, jeżeli chcesz tam pracować to wyślij podanie bezpośrednio do firmy, pomijając jakiekolwiek agencje pracy.
zdjecie uzytkownika
To nie żart - 2014-06-24 21:13:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewna T...P...V Montownia w/w poszukuje pracowników na stanowisko lider/kierownik, wszystkich chętnych którzy posiadają wykształcenie co najwyżej zawodowe a najlepiej gimnazjalne którzy nie potrafią samodzielnie myśleć a tylko wykonywać najbardziej irracjonalne polecenia bez zadawania pytań, zachęca się do składania CV, a także zaprasza się do aplikowania studentów i osób z wykształceniem wyższym na stanowisko pracownik produkcji bezpośredniej żeby było kogo j...bać,bo idiota nie przejmie się. Wymagania w/w związane ze standardami które firma stara się utrzymać od początku istnienia.
zdjecie uzytkownika
student - 2014-06-25 12:43:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nawet nie wiem przez jaka agencje mialbym wysylac bo faktycznie sa tylko ogłoszenia bezpośrednie. myslicie ze na magazyn faktycznie potrzebne jest jakies CV i doswiadczenie? chyba powinno wystarczyc to ze jestem silny i pracowity..
zdjecie uzytkownika
XYZ - 2014-06-30 13:06:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie stawki (realne zarobki)kształtują się w TPV na stanowisku lider sekcji produkcji i lider na magazynie. TPV szuka pracowników na takie stanowiska. Trochę to zastanawiające dlaczego nie mogą znaleźć pracowników poprzez rekrutację wewnętrzną.Interesuje mnie, na jakie wynagrodzenie netto mógłbym liczyć aplikując na takie stanowisko i jaki poziom wykształcenia reprezentują pracownicy zatrudnieni na w/w stanowiskach. Proszę o odpowiedź kogoś kto orientuje się w temacie, a nie nerwuska który wylewa swoje żale.
zdjecie uzytkownika
student - 2014-06-30 18:40:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć, widzę że TPV szuka magazynierów do Gorzowa. myślicie że da radę dostać tę pracę od ręki? bo szukam czegoś żeby dorobić sobie na wakacje ;)
zdjecie uzytkownika
Nie frustrat - 2014-07-02 07:36:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [XYZ - 2014-06-30 13:06:18]:
Pracowałem tam przez pewien okres,co prawda nie na produkcji i magazynie ale rozmawiałem z osobami tam pracującymi, orientuje się w systemie tej montowni. Jakie stawki, gościu lider max 2000 brutto, i to jeżeli jest wazeliną, praca 6 dni w tygodniu na produkcji. Liderzy wykształcenie zawodówka, to standard na produkcji, może znalazłbyś kogoś kto ma średnie, ale bez matury. Tam nawet niektórzy kierownicy nie mają matur, to jakiego wykształcenia można wymagać od lidera. Osoby po studiach też można trafić na stanowiskach liderów, ale to jest dla nich tylko przejściowy paradoks związany z poznaniem środowiska wewnętrznego firmy. To są takie standardy tej firmy, tam pół Gorzowa już pracowało, pracują tam też studenci, ale tylko na lini montażowej, od nich można się dużo dowiedzieć, bo to młodzi i wykształceni a nie czereśniaki po zawodówkach. Studenci chcą tylko dorobić i uzyskać wpis w CV. O to krótki opis o tej firmie. I do moderatora , nie kasuj wpisów, to nie są wymysły frustrata, tylko naświetlenie standardów gościowi który chce podjąć ważną decyzję życiową, jakie obowiązują w tej firmie zasady. Jeżeli ta firma ma jakieś uwagi do wpisów to jest instytucja która możne to rozstrzygnąć, a ja mogę ściągnąć jako światków byłych i obecnych pracowników, ta firma nie przestraszy ludzi wykształconych, tak jak czereśniaków, którzy mogą poświadczyć o występowaniu sytuacji którą opisałem. Jeżeli firma się wstydzi tego że , na liniach montażowych pracują osoby studiujące lub już po ukończonych studiach, a ich przełożonymi są czereśniaki i do tego bardzo wulgarni, to niech zmieni standardy na takie które obowiazuja w krajach cywilizowanych. Na zachodzie taka sytuacja jest nie dopomyślenia, żeby Niemiec. Francuz czy Anglik po studiach pracował jako zwykły niewykwalifikowany - bo przecież nie ukończył szkoły zawodowej- robotnik najniższego szczebla w fabryce, a jego przełożonym był gość który zakończył edukację na szkole zawodowej.
zdjecie uzytkownika
student - 2014-07-02 13:45:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiesz co zgadzam się z Tobą w wielu kwestiach i tak w ogóle dzięki za taka konkretną opinię ;) ale z drugiej strony to też bym tak nie dyskwalifikował tych osób z wykształceniem zawodowym, na produkcji chyba nie trzeba być magistrem filozofii, a na studia teraz może pójść każdy kto ma pieniądze. Ale te pracę traktowałbym tak jak mówisz, jako coś tymczasowego.. powiesz ile mógłbym wyciągnąć na produkcji nie jako lider?
zdjecie uzytkownika
Student do studenta - 2014-07-02 23:08:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sprawdź program kształcenia uczniów w szkole zawodowej, wiesz co powiedziała mi kiedyś nauczycielka w podstawówce? Że po zawodówce wyszedłbym głupszy niż po podstawówce odnosząc się do wiedzy ogólnej, to jest program do kształcenia robotników wykwalifikowanych, choć śmiem wątpić w kwalifikacje po ukończeniu współczesnej zawodówki.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
do studenta - 2014-07-17 22:01:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [student - 2014-07-02 13:45:04]:
Dlaczego nie uderzysz do SEBordnetze - były Volkswagen - jeżeli bardzo zależy ci na pracy na strefie to zgłoś się do jakiejś agencji pracy, a jak zależy ci na dłuższej pracy w jakiejś firmie to nie chwal się że jesteś studentem, Gorzów to miasto roboli, i firmy mają alergię na studentów. W każdej firmie na strefie szukają pracowników przez agencje pracy, a stawki produkcja 1680 + 2000 zł obecnościówki - 27% = wynik netto. Na magazynie z uprawnieniami na wózki więcej ok, 1900 brutto + 200 zł - 27% = wynik netto, ale to wszystko przez agencję, na terenie byłego Stilonu firmy też szukają pracowników i płacą lepiej, ale trzeba uderzyć samemu.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-18
Żródło: pracuj.pl
Gorzów Wielkopolski
(lubuskie Zobacz lokalizację na mapie »)
Lider Projektu w Dziale Zakupów Place of work: Gorzów Wielkopolski Numer referencyjny: MP/PPL/W29 Obowiązki:Koordynowanie działań związanych z zakupami w ramach wdrażania nowych projektów/procesów lub zmian w projektachAktywne przyczynianie się do rozwoju procesu zakupów w organizacjiZapewnianie osiągnięcia celów projektów zakupowych w obszarze: kosztów, czasu dostarczenia, asortymentu i jakościZapewnianie ciągłej komunikacji, łączności informac
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
obywatel - 2014-07-18 21:38:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [...... - 2012-03-01 17:36:10]:
z daleka od TPV.
zdjecie uzytkownika
Dock - 2014-07-19 22:06:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tym tygodniu prezydent Jędrzejczak ogłosił że miasto podpisało umowę na podstawie której Jeronimo wybuduje centrum dystrybucyjne w Gorzowie, na terenach należących do miasta a nie do K-SSSE. I takie firmy są przyszłością miasta, firmy które wchodzą na tereny miejskie, widzą możliwości inwestycyjne, a nie firmy ze strefy, których głównym celem było i jest wyszarpanie wielomilionowych subwencji rządowych. Miasto powinno stworzyć kompleksowy program wspierania małego i średniego biznesu, który mógłby przyciągnąć małe i średnie firmy, gdyż na tym opiera się gospodarka, a odpuścić sobie strefę, gdyż firmy ze strefy nic dla rozwoju miasta nie wniosły, oprócz nędznych stanowisk pracy za najniższą krajową. A co do centrum Jeronimo to zatrudnią ponad 200 logistyków i magazynierów + kierowcy i biuro, razem 300 osób + firmy zewnętrzne do obsługi. Więc robić uprawnienia na wózki widłowe i zatrudnić się tymczasowo jako operator wózka widłowego, logistyk lub magazynier w takich firmach jak TPV, VPTP, Faurecia żeby nabrać doświadczenia i był wpis w CV, a na wiosnę wypiąć się na te firmy tak samo jak robią to firmy ze strefy wobec pracowników, i zatrudnić się w centrum. Specyfika takich centrów dystrybucyjnych wymaga stałej doświadczonej kadry, a nie na opieraniu się na pracownikach tymczasowych i dużej rotacji kadrowej, jak ma to miejsce w firmach ze strefy. Na jakimś forum opisane jest że TPV szuka już pracowników w innych powiatach, przecież to jest jakaś chora polityka kadrowa, ale VPTP i Faurecia wcale nie ustępują w takiej polityce, ale tak jest w przypadku firm które prowadzą absurdalną politykę kadrową. Więc aby do wiosny i przekonamy się jak zaczną skamleć firmy ze strefy za pracownikami logistyki, gdy z rynku pracy zniknie i zostanie wchłoniętych przez jedną firmę ponad 200 magazynierów i logistyków. To tym firmom pozostaną pracownicy bez wykształcenia i doświadczenia zawodowego w logistyce, świeżo po kursach na wózki widłowe, skierowani przez urząd pracy lub wykopani przez agencje pracy. Jest takie stare przysłowie szefów - Szanuj szefa swego bo możesz mieć gorszego, jest też inne przysłowie - Szanuj szefie pracownika swojego, bo jak nie, to on doświadczony odejdzie i będziesz miał gorszego.
zdjecie uzytkownika
zong - 2014-07-21 09:20:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mniej niż w firmach usytuowanych na KSSSE nie płaci nikt w promieniu 1000 km. 1680 zł brutto. trzeba być bezczelnym chamanem żeby proponować takie stawki, przy tak dużych ulgach jakie uzyskują te firmy. Zrozumiałbym jeżeli ta stawka była by proponowana komuś tuż po ukończeniu szkoły na okresie próbnym, ale takie stawki są proponowane każdemu, bez zwracania uwagi na jego umiejętności, doświadczenie i wykształcenie. Jak to jest możliwe, że firmy z poza KSSSE mogą płacić więcej, i nie maja problemów z zatrudnieniem doświadczonych pracowników. Te firmy nie liczą się z nikim i niczym. A te oszołomy z miasta cieszą, że wszedł krzak do firmy i utworzy proste stanowiska pracy za najniższą krajową. Znam zasady, wyprodukować jak najwięcej po najniższych kosztach, ok'. Ale niech przestaną skamleć przedstawiciele firm przedstawionych w tym forum a także przedstawiciele agencji pracy, że brakuje im pracowników. Zaproponujcie godziwą stawkę, to nie będziecie mieli problemów z pracownikami. Jakoś firmy z poza strefy pozbawione wszelkich ulg nie maja takich problemów, z wyjątkami, ale zawsze jakiś krzak znajdzie się. Dobrze na tym forum jest opisane , że tylko ściągnięcie do miasta inwestycji średniego biznesu powinny być priorytetem, które pozwoli na rozwój miasta, gdyż takie wschodnio-azjatycke firmy jak TPV i VPTP, nie wniosą nic dla rozwoju miasta i regionu.Co miasto zyskało po wejściu tych firm, telebim - to żałosne - i trochę tandetnych stanowisk pracy. Weźmy taki były Volkswagen teraz SEBordnetze jest największym pracodawcą w mieście i rozwija swój dział projektów, firma istnieje poza terenem KSSSE i nie korzysta z grantów rządowych, a jednak potrafi płacić więcej - na pewno nie 1680 zł brytto, jeżeli chodzi o pracę różne są opinie na tak i na nie. Ta firma jest w całości zależna od decyzji Volkswagena w Wolfsburgu, a jednak gdy Niemcy postanowili że zainwestują w Polsce, to natychmiast ruszyła rekrutacja ok. 400 osób na co prawda tylko na produkcje, ale to dopiero na początek inwestycji. A te firmy w/w ze strefy, całość inwestycji maja ulokowaną w Gorzowie i tu podejmują decyzje. Jestem pewien, że gdyby nie przedłużono istnienia stref ekonomicznych to te dwie firmy już szykowały by się do eskapady z Gorzowa. Wystarczy przypomnieć BriVictory, ich krętactwa i kłamliwe wypowiedzi powtarzane prze pewną osobę na stanowisku z miasta. Starać się przyciągnąć do miasta, nie do KSSSE, inwestorów Europejskich którzy wejdą z nowoczesnymi technologiami i gdzie sprawy kadrowe oparte są na Europejskich, uczciwych standardach. Taki powinien być kierunek rozwoju miasta.
zdjecie uzytkownika
zakupowy - 2014-07-21 18:04:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja mam pytanie dotyczace pracy jako lider projektu w dziale zakupow. chyba jeszcze nie bylo takiego pytania, chociaz jesli zdubluje to przepraszam. Mam wrażenie, że mówiliście tylko o pracy na magazynie i na produkcji. To jakoś może powiem jakiś z użytknowników jak wygląda taka praca w biurze, podobna - to znaczy cośpodobnego jak lider projektu w dziale zakupów. Ciekawi mnie kasa jaka jest oferowana dla kogoś doświadczonego, to dla mnie ważne. pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
DMK - 2014-07-21 21:36:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zakupowy - 2014-07-21 18:04:05]:
Jeżeli masz odpowiednie wykształcenie i doświadczenie w zarządzaniu projektami którymi mógłbyś/mogłabyś się pochwalić + angielski zaawansowany i lubisz pracować jak mrówka i chcesz być odpowiednio wynagradzany/a, to złóż CV bezpośrednio do Centrali ( o adresy musisz postarać się Sam/a ), a nie staraj się zatrudnić bezpośrednio w jakiejkolwiek korporacji ze strefy ekonomicznej. Tu rządzą tępi Polacy, którzy dostali pracę po znajomości i sami zatrudniają na stanowiskach na których można zarobić swoich znajomych. A taka osoba z zewnątrz niech nie liczy na satysfakcjonujące zarobki. Widziałem ostatnio ogłoszenie jednej z firm ze strefy ekonomicznej dla inżyniera z doświadczeniem, stawka - 2600. Tyle to ku......wa zarabia robotnik na budowie. Jeżeli takie pieniądze satysfakcjonują Ciebie, to droga otwarta. Mała uwaga na koniec, nie wierz w obietnice i wirtualne pieniądze w przyszłości, gdyby ktoś Tobie coś takiego obiecywał..
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TPV
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x