Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o TPV

Pracowałeś w firmie TPV i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
dr.X - 2014-08-26 13:03:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
1. Wałek polega na tym, że główna i największa premia czyli (liderska) jest ustalana według "widzi misie" kierownika, więc zamiast 2,100 faktycznie można dostać co najwyżej 1,700 pln na rękę przy ostrym zapieprzaniu na wszystkich stanowiskach fizycznych (przypominam najtrudniejsza linia - dźwiganie). Umowa nie obejmuje jaka konkretna linia przypada pracownikowi oraz nie ma w niej zakresu obowiązków jakie ma faktycznie wykonywać. Prawidłowo otrzymuje się stanowisko : Lider Sekcji na produkcji - to cała gama stanowisk/obowiązków, bo każdy lider ma inne zadania.

Nie ucz mnie co trzeba czytać, ale jeśli chcesz sprawdzić jak się robi ludzi w wała to zgłoś się do rekrutacji - bo to stanowisko jest cały czas wolne :-)

Po tym wszystkim co napisałem masz już odpowiedź, dlaczego nikt nie chcę z "wewnątrz" przejąć tego stanowiska pomimo tego, że "dość" dobrze płatne.





zdjecie uzytkownika
dr.X - 2014-08-26 13:05:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest jeszcze jedna rzecz bardzo istotna. Lider sekcji powinien przejść odpowiednie szkolenie teoretyczne, którego nie było - można się domyśleć dlaczego.

Podobnie jak osoby wyżej : Trzymać się jak najdalej od TPV!
zdjecie uzytkownika
jonasz - 2014-09-03 19:38:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w TPV już 4 lata. Jestem pracownikiem produkcji, moim obszarem pracy jest montaż. Praca lekka i przyjemna, choć monotonna. Zarobki przeciętne, ok 1900 netto. Nie narzekam, odbebniam swoje 8h i uciekam do domu. Stanowiska pracy są banalnie łatwe - wyciągnąć panel, wkręcić srubke , podpiąć przewód ? Chyba każdy to potrafi. Jeżeli nie trafi Ci się zła linia, to idzie przeżyć. Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
3c3 - 2014-09-04 11:10:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta 1900 zl netto akurat
zdjecie uzytkownika
jonasz - 2014-09-04 17:41:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1920pln podstawa, obecnosciowka 300pln, premia liniowa jakościowo-wydajnosciowa 100-200pln. Dziękuję, dobranoc :)
zdjecie uzytkownika
haha - 2014-09-05 11:07:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tpv chyba zatrudnił promotorów swojej chorej działalności jak "jonasz". Kompletna bzdura.
zdjecie uzytkownika
pup - 2014-09-08 15:07:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli wychodzi na to, że latwo ponad 2000zł wyciagnąć za miesiąc to całkiem sympatycznie. jeszcze mi powiedzcie jak jest z terminowością wypłąt bo to ważna sprawa. bo jesli praca nie jest ciężka i taka płaca jest to chyba pozostaje jeszcze zapytac jak to zrobic zeby mnie zatrudnili na spokojnie, żeby nie było problemu
zdjecie uzytkownika
abc - 2014-09-08 22:04:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jonasz - 2014-09-03 19:38:01]:
Ty debilowaty zakłamany trollu, przy najwyższych stawkach które podałeś suma brutto równa się 2420 zł. netto mógłbyś zarobić co najwyżej ~~1775 zł. A jak to się wylicza opiszę na piechotę, zaznaczam że koszty uzyskania przychodu i ulgę wziąłem z ubiegłego roku ponieważ nie chciało mi się wchodzić na stronę urzędu skarbowego, ale różnica może być nie większa niż 2 do 5 zł.Zgodnie z zasadą rachunkowości wyniki są zaokrąglane w górę lub w dół

1/Zakłamane dane trolla( premii na montażu tam nikt nie dostaje 100% możne ok. 50%) 2420 zł. brutto.
2/Składki na ZUS bez wyszczególniania, bo to nie ma dla pracownika znaczenia i podam w całości-13,71% = 331,8 zł
3/Podst. wymiaru ubezpieczenia zdrowotnego i podatku. Pkt. 1-2= 2420-331,8= 2088,2 zł.
4/Ubezpieczenie zdrowotne=9%, tu muszę to rozbić na czynniki.
a)podatek= 7,75% = 161,8 zł
b)nasze środki= 1,25% = 26,1 zł.
a + b = 188 zł
5)Naliczona zaliczka na podatek dochodowy.( podatek naliczony)
(1-2-koszty uzyskania dochodu)x18% - ulga = 2420-331,8 -111,25)X 18% - 46,33= 309,5 zł.
6)Należna zaliczka na podatek dochodowy. ( podatek należny)
PKT. 5-4a= 309,5-161,8=147,7
7) Wynagrodzenie netto(lista płac)
Pkt. 1-2-4-6 = 2420-331,8-188-147,7=~~1752,5
To jest wypłata przy stawkach jakie podał ten zakłamany troll z TPV.
Wynik końcowy może sie różnić się trochę gdyż nie sprawdziłem jaka jest ulga i kosz uzyskania w tym roku, ale to są sprawy groszowe.
Pokazałem w nieskomplikowany sposób te wyliczenia, żeby każdy według tego algorytmu mógł sam wyliczyć kasę jaką może uzyskać u potencjalnego pracodawcy i nie opierał się na takich trollowatych tumanach jak ten młot który chwalił się że zarabia 1920 zł netto, śmiem twierdzić że 1500 zł. to góra jaką kasę może wyszarpać w TPV jako szeregowy pracownik linii montażowej i to przy dobrym humorze kierownika. A skąd te wyliczenia - studia i specjalizacja, a wiem że mało kto bez solidnych podstaw rachunkowości potrafi dobrze utworzyć listę płac.Trochę się spieszyłem i nie sprawdzałem wyniku, ale sądzę że działania matematyczne są dobre.
zdjecie uzytkownika
Maleck - 2014-09-27 10:13:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jonasz - 2014-09-04 17:41:39]:
I co tępy trollu jonasz z tpv, osoba z linkiem (ABC) matematycznie wykazała, jakim zakłamanym idiotą jesteś. Ten twój debilowaty post jeszcze raz potwierdza na jakich pracownikach opiera się tpv, choć możliwe że to napisał jakiś młot z biura na polecenie zarządu, choć wątpię ale już o nie takich buractwach słyszałem i wiem że jełopy do kwadratu, którym pracę załatwiła ciocia pracują taż w biurach. Wyliczenie zarobków jest bezbłędne i opisane w bardzo przejrzysty sposób. Każdy kto umie obsługiwać kalkulator możne sam wyliczyć należną sobie pensje. Żałosne są te ćwoki które uwierzyły w te kłamstwa trolla jonasza. Ale na szczęście na forach można spotkać także ludzi wykształconych, którzy bezinteresownie podzielą się swoja wiedzą i wykażą kłamstwa i obłudę firm ze strefy, związanych z zarobkami na strefie. Te wyliczenia są nie do podważenia, sam sprawdziłem na swoich zarobkach.
zdjecie uzytkownika
nie czaje - 2014-09-29 18:17:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie rozumiem co tu takiego się dzieje i o co chodzi niektóym osobom, chyba chodzi o to żeby niektóre osoby mogły wprowadzić jakiś ferment tutaj w temacie i żeby wprowadzić ludzi w deinformacje ;) co do kasy to też tych wszystkich waszych rozliczeń nie rozumiem, może ktoś konkretnie to opisze i już.
zdjecie uzytkownika
Nie Romek - 2014-10-01 11:40:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cześć i czołem, jeżeli masz na przedmieściu domek, to jesteś wesoły Romek, a w domku woda i gaz, to ci wystarczy i w victory zatrudniony przez ppt zapierd...lasz za grosze że aż.
zdjecie uzytkownika
ddd - 2014-10-08 19:46:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Student do studenta - 2014-07-02 23:08:50]:
na lini nie zarobisz więcej jak 1500 na rękę,naprawiacz ma na początek 1700
i w obu przypadkach warunek 100% obecności
zdjecie uzytkownika
tpv - 2014-10-10 11:43:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bzdury gadacie mości rodacy... weźciesię ogarnijcie i jak wam zarobki nie pasują to zapraszam do UK. ja pracuję na magazynie, przenoszę, kompletuję, wydaję różne "kartoniki", pracuję tam dwa lata. zaczynałem od 6,31 gbp na godzinę, teraz mam 11,50 gbp na godzinę. na rękę! więc przestańcie narzekać, trolować, zazdrościć tylko weźcie się sami do czegoś, wyjedźcie na "zachód" i tyle. ps. przed wyjazdem do UK pracowałem pół roku w tpv na magazynie i powiem szczerze że tragedii nie było, dało się przeżyć z rodziną za te marne 2250 pln na rękę jakie dostawałem jednak trzeba było kontrolować ceny w stonce, itp. marketach. teraz tego nie robię. chcę zjeść polędwicę sopocką za 19 pln to jem, chcę szynkę wędzoną za 39 pln to jem, chcę piwo to kupuję henia za 3,99 a nie "piwo no name dla tesco" za 99 groszy. ruszcie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i przestańce kwękać tylko wyjedźcie z PLlandii i tyle.
zdjecie uzytkownika
pracownik TPV - 2014-10-10 16:03:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najlepsi są nowi Liderzy, nic nie umieją a świrują ze hej, za to szmal mają nie zły, pastwią się nad nowymi pracownikami bo jakoś trzeba stanowisko zatrzymać,a stare wyżeracze zamiast im uwagę zwrócić mają nie złą polewkę Po prostu żenada
zdjecie uzytkownika
baju, baju - 2014-10-12 02:22:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tpv - 2014-10-10 11:43:56]:
Jak mogles zarabiac 2250 zl w TPV jak tam sie tyle nie zarabia,te 11,50 funtow to tez brzmi jak bajka.
zdjecie uzytkownika
inkognito - 2014-10-15 00:13:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
11,50 funtów to by się chciało zarabiać ile to będzie po przeliczeniu ?! jakieś kosmiczne pieniądze. To w takim razie co najbardziej się opłaca robić? zostac w kraju czy wyjechać i zarabiać gdzieś za granicą. znajomi mi różnie mówią co zrobić bo jedni mówią, że w polsce jak się dobrze ustwić to można lepiej niż za garnicą zaabiać.
zdjecie uzytkownika
jaa - 2014-10-23 08:07:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to co wypisujecie to sie w glowie lasuje nie jest zle placa dobrze idzie wyciagnac 1640 na czysto lepsze to niz nie miec nic i siedziec z (usunięte przez administratora) w domu nie jest to praca ciezka tasma idzie caly czas w jednym tepie a to ze raz jest gorzej a raz zle to nic nowego wszdzie tak jest a ci co rezygnuja odrazu czy po paru dniach to zenada poprostu nie chce im sie pracoeac i tyle dla nich chwycic miotle w rece to juz koniec swiata wiec ja polecam TPV pozdrawiam...
zdjecie uzytkownika
OBYWATEL - 2014-10-23 22:27:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odkąd powstał zakład TPV słysze ciągle i czytam negatywne komentarze.
LUDZIE KIEDYŚ TAKICH CZASÓW CHCIELIŚCIE.
Wykażcie się w końcu na wyborach, np. wrekfencja 100% a nie 50% lub 40%, nie glosujcie na PO tylko np. na SLD PIS ITP.
zdjecie uzytkownika
OBYWATEL - 2014-10-26 11:46:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [NIEZADOWOLONA - 2014-08-06 19:54:37]:
Nie chciało się głosować to teraz macie.
Albo jak chciało się glosować na PO to teraz macie.
Umowa na 7 lub 14 dni.
zdjecie uzytkownika
kl - 2014-10-27 21:00:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jaa - 2014-10-23 08:07:58]:
1640 oiro na miesiąc w TPPPPPPPPPV????
zdjecie uzytkownika
krystian - 2014-10-29 14:06:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na prawde jest taka stawka - jak 1640 euro na miesiac? jak tak to biore chyba. tylko tak na rpawde to ile mozna tam popracować tak zeby zarobic. da rade paremiesiecy pociagnac czy na rpawde trylko kilkanascie dni tam pociagne i bede musial wracac do kraju ? kazdy narzeka na rzadzacych a rzadzic nie ma komu i nikt nie glosuje
zdjecie uzytkownika
sss - 2014-11-26 12:24:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jaa - 2014-10-23 08:07:58]:
1640 to ma byc duzo -buahahahah
zdjecie uzytkownika
Spider - 2014-12-10 00:57:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Macie szczęście że na Ukrainie taki sajgon zrobił się, bo już chinole myślą o tańszej sile roboczej. Niech tylko minie okres zobowiązania utrzymania stanowisk pracy, które jest zawarte w umowie pomiędzy tpv a strefą, to będziecie pracować za pół miski ryżu. Ale sami się godzicie na to. Jak czytam post prostaczka, który jest zadowolony z pracy w prostej montowni i pensji 1640 pln to mi was wcale nie żal, bo to świadczy tylko na jakich pracownikach ta montownia opiera się.
zdjecie uzytkownika
baba jaga - 2014-12-17 16:35:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja bym tam na 1640 nie narzekała, dla mnie to spora suma bo mam ponad czterdziestkę i ciężko mi pracę znaleźć z moim fachem i wykształceniem.a generalnie to teraz są w firmie tpv prowadzone jakiekolwiek rekrutacje i może potrzebują pracowników na jakichś konkretnych stanowiskach? pozdrawiam cieplutko i do zobaczenia
zdjecie uzytkownika
prawdziwy koment.. - 2014-12-18 20:33:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
debilizm numer jeden lider skąd takich biorą a drudzy w kolejce kierownicy dno i dwa metry mułu ps dostał ktoś już premie lojalnościową te obiecane 750 brutto
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TPV
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy TPV?
Zadaj pytanie
x