Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o TPV

Pracowałeś w firmie TPV i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
zakupowy - 2014-07-21 18:04:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja mam pytanie dotyczace pracy jako lider projektu w dziale zakupow. chyba jeszcze nie bylo takiego pytania, chociaz jesli zdubluje to przepraszam. Mam wrażenie, że mówiliście tylko o pracy na magazynie i na produkcji. To jakoś może powiem jakiś z użytknowników jak wygląda taka praca w biurze, podobna - to znaczy cośpodobnego jak lider projektu w dziale zakupów. Ciekawi mnie kasa jaka jest oferowana dla kogoś doświadczonego, to dla mnie ważne. pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
DMK - 2014-07-21 21:36:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [zakupowy - 2014-07-21 18:04:05]:
Jeżeli masz odpowiednie wykształcenie i doświadczenie w zarządzaniu projektami którymi mógłbyś/mogłabyś się pochwalić + angielski zaawansowany i lubisz pracować jak mrówka i chcesz być odpowiednio wynagradzany/a, to złóż CV bezpośrednio do Centrali ( o adresy musisz postarać się Sam/a ), a nie staraj się zatrudnić bezpośrednio w jakiejkolwiek korporacji ze strefy ekonomicznej. Tu rządzą tępi Polacy, którzy dostali pracę po znajomości i sami zatrudniają na stanowiskach na których można zarobić swoich znajomych. A taka osoba z zewnątrz niech nie liczy na satysfakcjonujące zarobki. Widziałem ostatnio ogłoszenie jednej z firm ze strefy ekonomicznej dla inżyniera z doświadczeniem, stawka - 2600. Tyle to ku......wa zarabia robotnik na budowie. Jeżeli takie pieniądze satysfakcjonują Ciebie, to droga otwarta. Mała uwaga na koniec, nie wierz w obietnice i wirtualne pieniądze w przyszłości, gdyby ktoś Tobie coś takiego obiecywał..
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-07-26 13:07:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Student do studenta - 2014-07-02 23:08:50]:
Do wyuczonego buraka. Wyuczyc można tez i psa. Człowiek wykształcony = się inteligentny, który nie obraza ludzi po zawodowkach. Znam wielu wyuczonych i nie dorastają do piet tym mniej wykształconym i kulturalnym. Zaczolem prace w tpv i wiem jedno ze mój lider jest osoba adekwatna co do swojego stanowiska -wyrozumialy i znający się na swym fachu. I nie wnikam czy jest wyuczony czy wykształcony , ale jest normalnym człowiekiem.
zdjecie uzytkownika
Montaż - 2014-07-26 22:57:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-07-26 13:07:57]:
Ty cieciu lepiej przyznaj się na jakiej jesteś lini liderem. Pracownik, ty złamasie zakłamany, żaden pracownik z lini nie broniłby tak zawzięcie tych (usunięte przez administratora)i jeszcze odpowiadał na post z prawie miesiąca, nie pucuj się do pracowników liniowych bo i tak nikt w to nie uwierzy, już nie jeden taki oszołom od was próbował. Nie z nami takie numery Brunner, a prawda w oczy kole. Ludzie wykształceni po studiach(usunięte przez administratora) na lini montażowej bo nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bez wazeliny nie wchodzą. Obok mnie na stanowisku pracują dwie jak to ująłeś wykształcone, jedna jest studentką a druga właśnie skończyła studia. Pracuję z nimi od dłuższego czasu jełopie i nigdy nie usłyszałam żeby używały wulgarnych słów, w przeciwieństwie do chamskiej prostaczki po zawodówce i to chyba ukończyła tę szkołę wieczorowo, tak słyszałam, która u mnie jest liderką, (usunięte przez administratora) Więc od pracowników montażowych i wykształconych wara niedorobiony liderze. Boli cię, że na liniach montażowych pracują ludzie wykształceni, w przeciwieństwie do takich prostaków i pseudo liderów jak ty.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-07-27 15:58:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Montaż - 2014-07-26 22:57:37]:
Nie bronie liderów, ale ludzi po zawodowkach , gdyż według ciebie SA niższa rasa. Wszędzie sa kanalie ,w każdym środowisku. Mnie tez sytuacja życiowa zmusiła by podjąć tam prace. Narazie nie mam wyboru. A to ze nie ma normalnej pracy, to tylko wina kolejnych rządów od 20 lat tych samych ludzi zmieniających się co kadencje.
zdjecie uzytkownika
rachunek - 2014-08-05 13:17:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to się nam tutaj gorąco zrobiło... ja mam szacunek do ludzi, którzy wybrali szkołę zawodową - chociaż są zdecydowani na to co chcą robić i większość chyba dobrze na tym wychodzi, bo ma wyuczony fach w ręku, a nie jakieś tam studia. ja teraz po studiach bujam się już dłuższy czas w poszukiwaniu jakiejś pracy dla mnie, żeby odpowiadała mojemu wykształceniu. tak właściwie to dlatego tutaj jestem. Chciałbym pracować jako księgowy, a w internecie znalazłem ogłoszenie z TPV na to stanowisko. chyba spełniam wszystkie warunki, ale moja ostatnia praca na tyle dała się mi we znaki, że teraz nie chcę brać kota w worku. Dyskusja chyba się toczyła na temat związany nie z biurem, a mnie bardziej te tematy interesują. Potrzebuję opinii osoby zorientowanej w tym temacie, jak to sprawa tam wygląda, bo nie ukrywam, że ogłoszenie zbudziło moją ciekawość i się mocno zastanawiam nad aplikowaniem. z góry dzięki!
zdjecie uzytkownika
NIEZADOWOLONA - 2014-08-06 19:54:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PRACOWAŁAM W FIRMIE TPV TYLKO 14 DNI TO NIE JEST FIRMA TYLKO OŚWIENCIM NIE WOLNO PIĆ DO TOALETY CHODZIĆ ,BO LIDERKI NIE MAJĄ CHUMORU ŻEBY STAĆ NA LINI NA 5 MINUT .PO PIERWSZYM DNIU SZKOLENIA ZREZYGNOWAŁO JUŻ 20 OSÓB [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] NA HALACH BAŁAGAN TRAKTOWANIE PRACOWNIKÓW JAK ŚMIECI I MASZYNY DO ROBIENIA .NIE WIEŻCIE ŻE PŁACĄ NA GODZINĘ TRZA [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] JAK NA AKORD Z PREMIĄ RÓWNIEŻ ŚCIEMA .NIE POLECAM TEJ FIRMY NIKOMU ZWYKŁE WYKORZYSTYWANIE LUDZI UMOWY TYLKO NA 7 LUB 14 DNI NIE IDZCIE DO PRACY PRZEZ AGENCJE BO TO ZŁODZIEJE
zdjecie uzytkownika
dr.X - 2014-08-09 10:14:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma TPV Gorzów obecnie poszukuje kandydata na stanowisko "Lider Sekcji". Długo zastanawiałem się jaki wałek jest zrobiony z tym miejscem pracy i dlaczego nie mogli wytypować kogoś z wewnątrz firmy (pracownika z linii, który posiada odpowiednie predyspozycje + wiedzę na temat mechaniki linii ). Sprawdziłem to osobiście. Wszystko ładnie pięknie, pracę dostałem niemal od ręki : 2,100 pln brutto podstawy + premia liderska, obecnościowka i coś tam jeszcze, razem wyszło na miesiąc około 2,100 pln na rękę. Pomyślałem sobie "o kurczę udało mi się" . Czar prysł gdy drugiej dnia (pierwszy dzień to było szkolenie) zostałem skierowany na linie produkcyjną gdzie przy innym liderze (niezbyt elokwentny człowiek) miałem się przyuczać do tego stanowiska. Już od razu kazał mi pracować fizycznie na kazdym ze stanowisk (pracownik stał obok i mnie kontrolował oraz poprawiał). Zapytałem więc o co tu chodzi? bo przecież to nie moje miejsce pracy. Gość odpowiedział, że muszę znać wszystkie stanowiska z danej linii (dobra, porobię kilka minut nauczę się i basta). Drugiego dnia było to samo ale już znaczne gorzej. Dowiedziałem się także, że ta linia jest najcięższa z całej fabryki .. "pakowanie" ..jednym słowem : dzwiganie telewizorów oraz całych kartonów włącznie z tv (15 kg i więcej) . Na koniec dnia poszedłem do szefowej - liderów i zapytałem o co tu chodzi w końcu? i do czego moja praca zmierza? . Odpowiedziala, ze do konca umowy próbnej a trwała 2 miesiące , mam pracować po 1 tyg na kazdym ze stanowisk (jeszcze raz podkreślam, to najbardziej fizyczna - najcięższa linia w całej fabryce) i po tym okresie miałem mieć egzamin przed dyrektorem produkcji , jeśli go zdam to dostane umowę a jeśli nie to zaproponują jakieś stanowisko produkcyjne na linii. Jednym słowem - WIELKIE oszustwo . Bo osoba , która nigdy nie pracowała na produkcji, nie jest w stanie dobrze nauczyć się całej linii + wszystkie zadania liderskie. Pani przy rekrutacji nie wspomniała nic o tym co będę robił i jak to będzie wyglądało, umówiła się ze mną celowo między zmianami , gdzie produkcja stała, tak by mi nie pokazać na czym to ma polegać. Dajcie sobie ludzie spokój z tą firmą i ogólnie fabrykami, bo wstawanie na zmiany to zero życia + brak szacunku dla człowieka . Nigdy więcej TPV Gorzów oraz innych fabryk .
zdjecie uzytkownika
zakupowy - 2014-08-21 16:35:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@dr. X napisałeś dokładnie swoją historię. Powiem szczerze, że takiego zakończenia po przeczytaniu kilku pierwszych zdań się nie spodziewałem. Faktycznie to wszystko wydawało się pracą marzenie, bo kasa całkiem w porządku i zajęcie też konkretne. Mnie to tak zastanawia w jaki sposób można było dostać premię podczas umowy próbnej na ten krótszy czas. bo jeśli to nadal było 2000 zł to w porządku. Gorzej jeśli przez ten trudny okres pracowało by się za mniejszą kasę. Właściwie to najbardziej mnie zastanawia o co chodzi z tym, zatrudnianiem na tego lidera. Czy faktycznie nie może to być osoba z załogi, która jest już wyszkolona i nadawałaby się do tego zadania najlepiej. Jeszcze @dr.X czy Ty nie czytałeś umowy jak ją podpisywałeś, tam chbya powinno być o tym okresie próbnym i obowiązkach i w ogóle... trzeba czytać!
zdjecie uzytkownika
dr.X - 2014-08-26 13:03:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
1. Wałek polega na tym, że główna i największa premia czyli (liderska) jest ustalana według "widzi misie" kierownika, więc zamiast 2,100 faktycznie można dostać co najwyżej 1,700 pln na rękę przy ostrym zapieprzaniu na wszystkich stanowiskach fizycznych (przypominam najtrudniejsza linia - dźwiganie). Umowa nie obejmuje jaka konkretna linia przypada pracownikowi oraz nie ma w niej zakresu obowiązków jakie ma faktycznie wykonywać. Prawidłowo otrzymuje się stanowisko : Lider Sekcji na produkcji - to cała gama stanowisk/obowiązków, bo każdy lider ma inne zadania.

Nie ucz mnie co trzeba czytać, ale jeśli chcesz sprawdzić jak się robi ludzi w wała to zgłoś się do rekrutacji - bo to stanowisko jest cały czas wolne :-)

Po tym wszystkim co napisałem masz już odpowiedź, dlaczego nikt nie chcę z "wewnątrz" przejąć tego stanowiska pomimo tego, że "dość" dobrze płatne.





zdjecie uzytkownika
dr.X - 2014-08-26 13:05:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest jeszcze jedna rzecz bardzo istotna. Lider sekcji powinien przejść odpowiednie szkolenie teoretyczne, którego nie było - można się domyśleć dlaczego.

Podobnie jak osoby wyżej : Trzymać się jak najdalej od TPV!
zdjecie uzytkownika
jonasz - 2014-09-03 19:38:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w TPV już 4 lata. Jestem pracownikiem produkcji, moim obszarem pracy jest montaż. Praca lekka i przyjemna, choć monotonna. Zarobki przeciętne, ok 1900 netto. Nie narzekam, odbebniam swoje 8h i uciekam do domu. Stanowiska pracy są banalnie łatwe - wyciągnąć panel, wkręcić srubke , podpiąć przewód ? Chyba każdy to potrafi. Jeżeli nie trafi Ci się zła linia, to idzie przeżyć. Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
3c3 - 2014-09-04 11:10:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta 1900 zl netto akurat
zdjecie uzytkownika
jonasz - 2014-09-04 17:41:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1920pln podstawa, obecnosciowka 300pln, premia liniowa jakościowo-wydajnosciowa 100-200pln. Dziękuję, dobranoc :)
zdjecie uzytkownika
haha - 2014-09-05 11:07:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tpv chyba zatrudnił promotorów swojej chorej działalności jak "jonasz". Kompletna bzdura.
zdjecie uzytkownika
pup - 2014-09-08 15:07:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli wychodzi na to, że latwo ponad 2000zł wyciagnąć za miesiąc to całkiem sympatycznie. jeszcze mi powiedzcie jak jest z terminowością wypłąt bo to ważna sprawa. bo jesli praca nie jest ciężka i taka płaca jest to chyba pozostaje jeszcze zapytac jak to zrobic zeby mnie zatrudnili na spokojnie, żeby nie było problemu
zdjecie uzytkownika
abc - 2014-09-08 22:04:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jonasz - 2014-09-03 19:38:01]:
Ty debilowaty zakłamany trollu, przy najwyższych stawkach które podałeś suma brutto równa się 2420 zł. netto mógłbyś zarobić co najwyżej ~~1775 zł. A jak to się wylicza opiszę na piechotę, zaznaczam że koszty uzyskania przychodu i ulgę wziąłem z ubiegłego roku ponieważ nie chciało mi się wchodzić na stronę urzędu skarbowego, ale różnica może być nie większa niż 2 do 5 zł.Zgodnie z zasadą rachunkowości wyniki są zaokrąglane w górę lub w dół

1/Zakłamane dane trolla( premii na montażu tam nikt nie dostaje 100% możne ok. 50%) 2420 zł. brutto.
2/Składki na ZUS bez wyszczególniania, bo to nie ma dla pracownika znaczenia i podam w całości-13,71% = 331,8 zł
3/Podst. wymiaru ubezpieczenia zdrowotnego i podatku. Pkt. 1-2= 2420-331,8= 2088,2 zł.
4/Ubezpieczenie zdrowotne=9%, tu muszę to rozbić na czynniki.
a)podatek= 7,75% = 161,8 zł
b)nasze środki= 1,25% = 26,1 zł.
a + b = 188 zł
5)Naliczona zaliczka na podatek dochodowy.( podatek naliczony)
(1-2-koszty uzyskania dochodu)x18% - ulga = 2420-331,8 -111,25)X 18% - 46,33= 309,5 zł.
6)Należna zaliczka na podatek dochodowy. ( podatek należny)
PKT. 5-4a= 309,5-161,8=147,7
7) Wynagrodzenie netto(lista płac)
Pkt. 1-2-4-6 = 2420-331,8-188-147,7=~~1752,5
To jest wypłata przy stawkach jakie podał ten zakłamany troll z TPV.
Wynik końcowy może sie różnić się trochę gdyż nie sprawdziłem jaka jest ulga i kosz uzyskania w tym roku, ale to są sprawy groszowe.
Pokazałem w nieskomplikowany sposób te wyliczenia, żeby każdy według tego algorytmu mógł sam wyliczyć kasę jaką może uzyskać u potencjalnego pracodawcy i nie opierał się na takich trollowatych tumanach jak ten młot który chwalił się że zarabia 1920 zł netto, śmiem twierdzić że 1500 zł. to góra jaką kasę może wyszarpać w TPV jako szeregowy pracownik linii montażowej i to przy dobrym humorze kierownika. A skąd te wyliczenia - studia i specjalizacja, a wiem że mało kto bez solidnych podstaw rachunkowości potrafi dobrze utworzyć listę płac.Trochę się spieszyłem i nie sprawdzałem wyniku, ale sądzę że działania matematyczne są dobre.
zdjecie uzytkownika
Maleck - 2014-09-27 10:13:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jonasz - 2014-09-04 17:41:39]:
I co tępy trollu jonasz z tpv, osoba z linkiem (ABC) matematycznie wykazała, jakim zakłamanym idiotą jesteś. Ten twój debilowaty post jeszcze raz potwierdza na jakich pracownikach opiera się tpv, choć możliwe że to napisał jakiś młot z biura na polecenie zarządu, choć wątpię ale już o nie takich buractwach słyszałem i wiem że jełopy do kwadratu, którym pracę załatwiła ciocia pracują taż w biurach. Wyliczenie zarobków jest bezbłędne i opisane w bardzo przejrzysty sposób. Każdy kto umie obsługiwać kalkulator możne sam wyliczyć należną sobie pensje. Żałosne są te ćwoki które uwierzyły w te kłamstwa trolla jonasza. Ale na szczęście na forach można spotkać także ludzi wykształconych, którzy bezinteresownie podzielą się swoja wiedzą i wykażą kłamstwa i obłudę firm ze strefy, związanych z zarobkami na strefie. Te wyliczenia są nie do podważenia, sam sprawdziłem na swoich zarobkach.
zdjecie uzytkownika
nie czaje - 2014-09-29 18:17:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie rozumiem co tu takiego się dzieje i o co chodzi niektóym osobom, chyba chodzi o to żeby niektóre osoby mogły wprowadzić jakiś ferment tutaj w temacie i żeby wprowadzić ludzi w deinformacje ;) co do kasy to też tych wszystkich waszych rozliczeń nie rozumiem, może ktoś konkretnie to opisze i już.
zdjecie uzytkownika
Nie Romek - 2014-10-01 11:40:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cześć i czołem, jeżeli masz na przedmieściu domek, to jesteś wesoły Romek, a w domku woda i gaz, to ci wystarczy i w victory zatrudniony przez ppt zapierd...lasz za grosze że aż.
zdjecie uzytkownika
ddd - 2014-10-08 19:46:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Student do studenta - 2014-07-02 23:08:50]:
na lini nie zarobisz więcej jak 1500 na rękę,naprawiacz ma na początek 1700
i w obu przypadkach warunek 100% obecności
zdjecie uzytkownika
tpv - 2014-10-10 11:43:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bzdury gadacie mości rodacy... weźciesię ogarnijcie i jak wam zarobki nie pasują to zapraszam do UK. ja pracuję na magazynie, przenoszę, kompletuję, wydaję różne "kartoniki", pracuję tam dwa lata. zaczynałem od 6,31 gbp na godzinę, teraz mam 11,50 gbp na godzinę. na rękę! więc przestańcie narzekać, trolować, zazdrościć tylko weźcie się sami do czegoś, wyjedźcie na "zachód" i tyle. ps. przed wyjazdem do UK pracowałem pół roku w tpv na magazynie i powiem szczerze że tragedii nie było, dało się przeżyć z rodziną za te marne 2250 pln na rękę jakie dostawałem jednak trzeba było kontrolować ceny w stonce, itp. marketach. teraz tego nie robię. chcę zjeść polędwicę sopocką za 19 pln to jem, chcę szynkę wędzoną za 39 pln to jem, chcę piwo to kupuję henia za 3,99 a nie "piwo no name dla tesco" za 99 groszy. ruszcie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i przestańce kwękać tylko wyjedźcie z PLlandii i tyle.
zdjecie uzytkownika
pracownik TPV - 2014-10-10 16:03:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najlepsi są nowi Liderzy, nic nie umieją a świrują ze hej, za to szmal mają nie zły, pastwią się nad nowymi pracownikami bo jakoś trzeba stanowisko zatrzymać,a stare wyżeracze zamiast im uwagę zwrócić mają nie złą polewkę Po prostu żenada
zdjecie uzytkownika
baju, baju - 2014-10-12 02:22:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tpv - 2014-10-10 11:43:56]:
Jak mogles zarabiac 2250 zl w TPV jak tam sie tyle nie zarabia,te 11,50 funtow to tez brzmi jak bajka.
zdjecie uzytkownika
inkognito - 2014-10-15 00:13:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
11,50 funtów to by się chciało zarabiać ile to będzie po przeliczeniu ?! jakieś kosmiczne pieniądze. To w takim razie co najbardziej się opłaca robić? zostac w kraju czy wyjechać i zarabiać gdzieś za granicą. znajomi mi różnie mówią co zrobić bo jedni mówią, że w polsce jak się dobrze ustwić to można lepiej niż za garnicą zaabiać.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TPV
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x