Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o TPV

Pracowałeś w firmie TPV i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
luzak z magazynu - 2015-09-13 21:55:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [emi - 2015-08-26 11:55:16]:
to przyjdz na magazyn jak tak jest tam dobrze. zobaczymy co powiesz po 236h pracy w miesiacu przez 5 miesiecy non stop.
zdjecie uzytkownika
Darr - 2015-09-16 14:58:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chłopcze !!! Nie pisz takich głupot, 26 godzin pracy non stop(tak zrozumiałem) tio zwykła ściema.
zdjecie uzytkownika
MK - 2015-09-18 16:43:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz sobie zdalam sprawe jaki to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] masakra a zwlaszcza 1a 12 niedziwie sie ze ludzie uciekaja jak tam nawet nie mozna wyjsc do toalety
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-09-23 17:02:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ukazało się ogłoszenie, Kontroler materiałowy PCBA, wiem że to praca związana z magazynem, może ktoś napisać coś więcej, warunki pracy, kto tam rządzi - oszołom czy normalny, jaka kasa.
zdjecie uzytkownika
GOSN - 2015-09-29 19:53:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PCBA NAJGORSZY DZIAŁ KIEROWNICZKA CHORA KARIEROWICZKA NAJOBRZYDLIWSZE MIEJSCE NA ZIEMI DO PRACY
zdjecie uzytkownika
yty - 2015-10-07 00:48:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@MK to co piszesz jest raczej nie możliwe, zawsze musi być jakaś przerwa, chociażby po to że wyjść do toalety czy zjeść coś, strasznie dużo negatywnych komentarzy piszecie ale nikt nie podaje żadnych konkretnych przykładów ani sytuacji, a wstawiają oferty pracy bo być może po prostu brakuje im osób do pracy..
zdjecie uzytkownika
jan - 2015-10-08 19:49:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niestety na magazynie nikt nie placi za soboty trzeba przychodzić za dzień wolny a kodeks pracy mowi co innego
zdjecie uzytkownika
karolcia777 - 2015-10-10 23:24:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jan - 2015-10-08 19:49:12]:
Nie tylko na magazynie za soboty nie płacą, na montażu za soboty dają dzień wolny, ciekawe co na to inspekcja pracy, czy ktoś to zgłaszał?
zdjecie uzytkownika
kasw. - 2015-10-15 20:24:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moja opinia na temat PTV .. Jak dalej będą tak traktować ludzi to sami Kieorwnicy i łanie o dwóch nogach pozostaną. Zero odpowiedzialności za pracownika... Jeszcze chamskie teksty ... Brak zrozumienia ze strony liderów i kierownictwa .. Ze jestesmy ludżmi nie robotami.. tam liczy się tylko ilośc .. nie jakość.. zjoby dostaje operator lini produkcyjnej.. kurwa za co? sie pytam ... za łupieo kierwnika co podkręca prędkośc .. za liderów co nie zawsze się znają na tym co tłumaczą.. kazdy jest z nas człowierkiem.. kobieta kobiete powinna zroumiec .. a nie jak okres ma nie moze sie przewinac lub cos podlozyc.. szczyt chasmtwa.. albo napic sie mozna .. po hu.. te dyspozytory dla kierownictwa.. nawet człowieku bys dobrze pracował to i opierdol dostaniesz ,,, bo nie w jej stylu' szma... jedna ....ODRAZU MOSTU NIE ZBUDOWANO!!! a gdzie drzewo rąbią tam i wior sie sypie....kierownictwo te łanie powibijała bym w piewsszej kolejnosci...,, nie sztuką jest pokazać gdy linia pomału chodzi..ku... ciekawe czy by wyrobiłam 7 odzin.. WIEDZMA JEDNA... jeszcze kierownictwo i liderzy nie do naruszenia są...tosz to o pomstę do nieba wzywa... PANIE WIDZISZ I NIE GRZMISZ..BY TAK PIORUN LUB GRZMOT NIE NAD JEDYM LIDEREM I KIERWONIKIEM BŁYSNA ... to istny obóz pracy !! kołchoz!!! jeszcze posrednik TU MNIE SMIECH OGARNIA Gdzie w Polsce posrednictwo? Czy my Anglia jestesmy? gdzie rozumy Polakow by u Chinczyka pracowac? kierownictwo i cala elita to PRZYDUPASY CHINOLA!!!
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-10-18 18:06:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kazdy czlowiek jest inny, ale żaden nie jest lepszy ani gorszy od pozostałych... tak wiec ci ludzie z Ukrainy też chcą godnie pracować.. a więc pracują, przykładają sie do swojej pracy, nie narzekaja na każdym kroku.. -
a polacy narzekać potrafią na liderów kierownikow... choć najczęsciej wtedy, gdy zostaną skarceni za nierzetelne wykonanie swoich obowiązkow.. (choć nie usprawiedliwiam wyższych zwierzchników, którzy nie mają szacunku do "operatorów")
ufff dobrze ze są tez liderzy, ktorzy szanują swoich pracownikow!!
a tak w żartach jak ktoś nie jest niezadowolony to musi zmienić prace:) jak to Pan Prezydent mawiał..
zdjecie uzytkownika
qwd - 2015-10-19 12:20:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wolą Ukraińców zatrudnić, niż Polakom więcej zapłacić,śmiech na sali z takim pracodawcom.
zdjecie uzytkownika
Werty - 2015-10-20 10:43:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Cześć, czy jest ktos w stanie podać nr telefonu do działu kadr z Tpv w Gorzowie ?
zdjecie uzytkownika
oko - 2015-11-17 11:16:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzeba nauczyć się tam pracować i tyle, nie brać do siebie to co do ciebie mówią np. źle podpinasz przewody, brak śruby. Wystarczy dobrze wykonywać pracę i nie dać sobie wejść na głowę :) Są różne dni, raz dobre raz złe, zależy też od modelu telewizora czy dobrze się będzie pracowało, ale z liderami macie racje :D Brak jakiejkolwiek wiedzy o kierowaniu pracownikami, ciągłe straszenie naganą ( hahaha ) Myślą że są na stanowisku to wszystko mogą, i te poniżajace pytanie "mogę wyjść do toalety? " i ich odpowiedź z wielką łaska tak możesz, ale za chwile
zdjecie uzytkownika
oko - 2015-11-17 11:18:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
a jeżeli chodzi o przeważnie panów inżynierów to jedne mówi że tak nie można robić a drugi przyjdzie i opowie że można :D a panie od jakości szukają problemu w niczym, zabawnie czasem jest :D
zdjecie uzytkownika
disspan - 2015-11-17 20:56:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć, znalazłem od nich ostatnio kilka nowych ogłoszeń m.in. na vendor manager czy technical manager in customer service. osobiście zainteresowałem się stanowiskiem koordynatora ds. personalnych. generalnie wymagają znajomości prawa pracy. niestety brak szczegółów co do warunków zatrudnienia: zarobków czy umowy.
zdjecie uzytkownika
olek - 2015-11-20 00:57:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To może ktoś napisac na jakie własciwie warunki można tutaj liczyć jeśli chodzi o rodzaj umowy, czy system socjalny?
zdjecie uzytkownika
jetek - 2015-11-22 04:23:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Socjal powinien jakiś być w końcu jedno z tych stanowisk to stanowisko managerskie, a tutaj zawsze jakieś dodatki.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-11-24 12:04:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda, że nie podali w ofercie na jaką umowę zatrudniają, czy na umowę o pracę czy może zlecenie. To dość ważne.
zdjecie uzytkownika
nicki - 2015-12-04 19:11:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Z okazji zbliżających się świąt, w tpv zaczynają zwalniać. Dzisiaj zlikwidowano 2 linie, docelowo chcą się pozbyć 300 osób.
zdjecie uzytkownika
scheuren - 2015-12-04 22:54:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To prawda nasza linia dziś poleciała prezent na mikołajki
zdjecie uzytkownika
jagoda - 2015-12-05 14:40:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niedawno ogłaszali ,że potrzebują pracowników , jezdzili po wiochach i rekrutowali ludzi, nawet z Ukrainy ściągnęli pracowników i co? minęło kilka miesięcy i po pracy, zwalniają ludzi na same święta , ale w tpv to tradycja, koniec roku i na bruk, tak jest co roku, najgorszy zakład w Gorzowie.
zdjecie uzytkownika
klara - 2015-12-07 15:04:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie rozumiem.. firma zwalnia nagle kilkaset osób, a jednocześnie prowadzi rekrutację? Coś mi tu nie pasuje.. może to nie ta sama firma, albo szukają już na zaś.
zdjecie uzytkownika
aga - 2015-12-11 19:30:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najgorszy zakład w Gorzowie ,na 3-4 miesiące zatrudniają i do widzenia ,takie to prezenty TPV robi pracownikom na święta WYPOWIEDZENIE.Nie ma co zawracać sobie głowy tą firmą.
zdjecie uzytkownika
igor - 2015-12-17 18:11:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba wypowiedzenia dają zawsze z jakiegoś powodu, jak ktoś się nie sprawdził na okresie próbnym to chyba nic dziwnego, że mu podziękowano. Teraz szukają zresztą control tower agenta, czy specjalisty ds. obsługi klientów.
zdjecie uzytkownika
Scheuren - 2015-12-17 21:02:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jak wytłumaczysz Igorze zwolnienie wszystkich ludzi agencyjnych? Całej linii za wyjätkiem 5-ciu osób mających umowę z TPV?Nikt się nie nadawał?
zdjecie uzytkownika
ania - 2015-12-17 21:37:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gdy pracownik się nie nadaje to zwalniają po tygodniu , lub po dwóch a nie całą linie po czterech miesiącach, po prostu potrzebowali pracowników tzw.sezonowych .
zdjecie uzytkownika
Wiktor - 2015-12-22 12:48:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
soboty zabrali za wolne jeden do jednego chyba kadry powinny naliczac inaczej prawo sobie zycie sobie
zdjecie uzytkownika
karol192 - 2015-12-29 02:18:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Wiktor ciekawe, że pojawiło się u nich ogłoszenie na specjalistę ds. obsługi klientów. Oczekują wyższego wykształcenia i znajomości języków, ale ciekawe jakie są benefity zapewnione.
zdjecie uzytkownika
reperman - 2015-12-29 23:54:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
TPV jak tylko zwalnia produkcja zwalnia ludzi.
W słupkach przed chinczykami firma wygląda bardzo dobrze ale to co produkuje to jeden wielki za drogi złom na rynku. Obcinając koszty na pracownikach (czyli minimalna płaca,pozbywanie się ludzi w niksoprodukcyjnych okresach) ekonomicznie wygląda dobrze. W tej firmie począwszy od liderów skończywszy na dyrekcji wszechobecne są koneksje (rodzinne , znajomości ,kochankowie).
Customer service ma przyszłość bo przy tej ilości bubla będą mieli co robić a to też obcinanie kosztów bo w niemczech kasowali ich tyle za naprawy ,że śmiało mogą przekręcić chiny na trochę kasy.
zdjecie uzytkownika
reperman - 2015-12-30 00:04:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawostką w TPV są wizytacje ich właścicieli czyli Chińczyków.
Dosłownie jak za komuny. Gdyby mogli malowali by trawę na zielono. Ukrywają zepsute telewizory gdzie tylko można, oszukują na monitorach wyświetlających aktualny stan produkcji. A na PCBA kierowniczka jakości z dyrekcją wprost potrafi powiedzieć "jakby pytali to nie musicie im prawdy mówić".
Rynek zachodni wycofał sie z telewizorów marki PHILIPS. Dlaczego???
Bo duża partia trafiła do nich bez niemieckiego menu. Ups!!!
W zeszłym roku na kolanach prosili ludzi by pracowali bo mieli zbyt.
Teraz na kolanach proszą by ktoś u nich składał jakieś telewizory choćby marki UTOK.
zdjecie uzytkownika
reperman - 2015-12-30 00:14:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kadra kierownicza w TPV to inteligencja na poziomie wywalonego z pracy listonosza np z Bogdańca. To taki najmądrzejszy. Im wyżej tym gorzej.

Odradzam prace w tym zakładzie.

Wałki jakie robią chińczyki na UE w tej fabryce to pikuś w stosunku do tego jak ich przekręcają dyrektorzy tej fabryki. Mam tylko nadzieję ,że UE zniesie cło na telewizory.

Acha i jeszcze paru żółtych otworzyło firmy(ACCUSERVICE) które za przyzwoleniem dyrekcji doją TPV to inny temat.
zdjecie uzytkownika
Zawiedziony - 2015-12-31 11:36:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odradzam pracę w tym zakładzie.
Na każdej płaszczyźnie wszechobecne donosicielstwo - do tego podparte kłamstwem.Jedyną możliwością awansu jest znaleźć na kogoś haka i go wygryźć. O koleżeństwie nie ma mowy jeżeli chcesz zajść wyżej. Rotacja olbrzymia. Ciągle słyszysz ilu tu już pracowało - pytanie czemu już nie pracują.
Generalnie fabryka się uwstecznia.
Bardzo krótkowzroczna dyrekcja.
Ciągła atmosfera ,że minimalizuje się straty.
O inwestycjach i rozwoju nie ma mowy chyba ,że fotele dla dyrektorów.
zdjecie uzytkownika
345rth - 2016-01-02 00:54:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no a ja wlasnie sie zastanawialaem nad podjeciem pracy w firmie TPV Displays Polska Sp. z o.o. bo nie ukrywam ze zainteresowala mnie oferta na stanowsiko Control Tower Agent
zdjecie uzytkownika
kasiaws - 2016-01-06 19:15:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie dajcie sobie spokój z tymi Chinolami.. Niech wypieprzają do Azji i ryż uprawiają


zdjecie uzytkownika
ergthyjuk - 2016-01-06 23:32:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jezeli ktos byłby zainteresowany praca u nich to jest jedna najnowsza oferta rpacy a mianwcie na stanowsiko MRO / Purchasing Specialist /Buyer w Gorzowie Wielkoposlkim
zdjecie uzytkownika
marek - 2016-01-23 15:55:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak właśnie widziałem tę ofertę i szczerze to naprawdę zastanawiam się nad zaaplikowaniem do nich :) poza tym fajnie, że doceniają tam pracownika i oferują szkolenia
zdjecie uzytkownika
;-( - 2016-01-26 10:26:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Marek co Ty piszesz?? Kto docenia pracownika w TPV??? Chyba ,że masz tam rodzinę wysoko ustawioną. No i kolejna bzdura jakie szkolenia?? Acha BHP no tak. Bzdury piszesz pewnie naganiasz ludzi do roboty.
Żadnych szkoleń.Nikt nic Ci nie podpowie bi się boi ,że będziesz lepszy od niego.Jak tylko krzywo spojrzysz na dyra lub podpadniesz kierasowi jakiemuś zaraz polecisz.
Poczekaj na ocenę roczną jak nie będziesz lizał od tyłu to dostaniesz standard TPV. Nikt nie patrzy co umiesz i co wiesz. Musisz lizać.
Powodzenia. Chyba ,że to lubisz.
zdjecie uzytkownika
3456 - 2016-01-29 17:50:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@marek no wlasnie uwazam to za duzy plus bo przeciez szkolenia sa bardzo wazne, mozna sie dowiedziec wielu ciekawych rzeczy ptorzebnych w dalszej pracy
zdjecie uzytkownika
;-) - 2016-01-31 20:16:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jakie szkolenie oferuje TPV???
Poproszę o przykłady.
zdjecie uzytkownika
lox - 2016-02-01 08:15:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
;-), sugerujesz że firma nic a nic nie oferuje ? To zastanawiam się co oni takiego oferują bo widziałem że control tower agenta potrzebowali. Za mniej niż 3,5 tyś pracy bym nie podjął.
zdjecie uzytkownika
;-) - 2016-02-01 11:18:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
3,5tys??? Netto brutto??
Ani tak ani tak nie zobaczysz takich pieniędzy.
zdjecie uzytkownika
marek - 2016-02-03 09:26:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moim zdaniem ,to można u nich zdobyć bardzo dużo doświadczenia, jezeli ma ktos wykształcenie elektryczne,techniczne to z pewnscia ciekawa praktyka przy procesach produkcji elementow elektronicznych
zdjecie uzytkownika
;-)))) - 2016-02-03 11:45:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale w czym doświadczenie??? W kłamaniu , produkcji bubla??? Marek jakie masz doświadczenie z TPV??? Na pewno nie zdobędziesz doświadczenia "przy procesach produkcji elementow elektronicznych". Nie ma tam żadnych standardów a jak wprowadzą jakąś norme to tylko po to by ją naginać. Podstawa ma być wyprodukowane i wysłane.
Nie rób ludziom wody z mózgu. TPV to tylko montownia telewizorów tam nie trzeba nic umieć prócz pokory do przełożonych.
zdjecie uzytkownika
reperman - 2016-02-03 11:53:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
!!!!UWAGA GRUŹLICA W TPV!!!!
Są potwierdzone przypadki gruźlicy u pracowników TPV (zatrudnionych na stałe i pracujących tam od wielu lat).
Podejrzenie najpierw padło na chińczyków ale lekarze szybko wykluczyli bo gruźlica z azji jest odporna na leki.
Lekarz powiedział ,że musi być z Ukrainy.
Bardzo prawdopodobne bo ukraińcy i chińczyki nie mają książeczek zdrowia i nie muszą mieć aktualnych badań okresowych.
Kolejna oszczędność TPV a jakie zagrożenie dla pracowników.
Powodzenia życzę.
zdjecie uzytkownika
karolinka 777 - 2016-02-05 00:09:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [reperman - 2016-02-03 11:53:47]:
Jakies głupoty piszesz, ja pracuje w tpv i o grużlicy nic nie slyszalam to są bzdury.
zdjecie uzytkownika
bj - 2016-02-05 18:41:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bo to tajna wiadomość top secret jest he he.
zdjecie uzytkownika
cutter - 2016-02-08 18:44:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@reperman niefajnie że piszesz nieprawdziwe informacje, ciekawe czemu chcesz zaszkodzić firmie. Ja i tak aplikuję na stanowisko Control Tower Agent gdzie wymagają 3 lat doświadczenia
zdjecie uzytkownika
rolling - 2016-02-29 15:53:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I tak to jest małe doświadczenie @cutter jak na takie poważne stanowisko. Zobacz, że atmosfera jest co raz lepsza, więc rzeczywiście może umilać zatrudnienie.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: wysłanie CV na adres e-mail: rekrutacjaHR@tpv-tech.com
po około dwóch tygodniach tel od pani pracującej w dziale HR w celu umówienia się ze mną na rozmowę o pracę
Pytania: 1. czy widzę siebie na stanowisku o jakie się ubiegam
2. na czym polegała moja poprzednia praca
3. ile chcial zarabiac
4. opowiedzieć w języku angielskim o swoich zainteresowaniach
zdjecie uzytkownika
long - 2016-04-10 16:43:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Super, że atmosfera u nich dopisuje @rolling, ale ciekawe czy oferta na specjalistę ds. księgi głównej jest jeszcze aktualna.
zdjecie uzytkownika
J@P - 2016-04-23 12:59:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie czysta gra tam jest na liniach pewni liderzy nie powinni tam pracować za słowa które wypowiadają do pracowników wszyscy to słyszą a nikt nie reaguje czyste chamstwo

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie TPV!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TPV
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert