Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o LG

Pracowałeś w firmie LG i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
orinoko - 2016-03-28 20:32:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zna ktos faze z lg chcialabym perfumy kupic
zdjecie uzytkownika
łup - 2016-03-29 21:53:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
siemka :) Szukam pracy jako technik/mechanik utrzymania ruchu. Widzę, że LG szuka do Wrocławia na takie stanowisko. Zastanawiają mnie jednak zarobki tu
zdjecie uzytkownika
znawca tematu - 2016-03-29 22:13:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [łup - 2016-03-29 21:53:05]:
W tej chwili nie ma przyjęć z zewnątrz. Ewentualnie przejścia z innego działu. Chyba że masz na myśli LG Elektronics, ale tutaj nie mam wiedzy.
zdjecie uzytkownika
basia - 2016-03-30 20:55:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Komi - 2016-03-06 15:02:15]:
Czy to prawda,ze trzeba tam robic jakies cwiczenia fizyczne,gimnastyka i klaniac sie do pasa jak idzie jakis kitajec?
zdjecie uzytkownika
fegehehrh - 2016-03-31 18:28:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [orinoko - 2016-03-28 20:32:59]:
Taniej ci wyjdzie kupić w internecie niż u tego biznesmena
zdjecie uzytkownika
kaoa - 2016-03-31 22:57:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to gdzie będzie taniej to na pewno kwestia dogadania jest, ale powiem Wam, ze można dobrze wyhjśc jako mechanik pracują, bo nowa oferta teraz jest u nich.
zdjecie uzytkownika
Lg Display - 2016-04-01 04:20:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hejka ludzia z lg display slyszeliscie że pewien szift a zarazem technik z świdnicy S..... U... Domyslacie sie o kim mowa widziano go w aucie jak robił loda kto by pomyślał że taki człowiek jak on nie szablonowy robi takie rzeczy co wy sądzicie o takiej wieści a co najlepsze za nie dlugo okażą sie jego fotki z tej sytuacji ale bede jaja
zdjecie uzytkownika
xda - 2016-04-01 07:58:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Czy ma ktos nr do enel-medu w biskupicach?
zdjecie uzytkownika
To ja - 2016-04-01 11:37:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A, co jesteś tak ograniczona /y i leniwa/y, że nie potrafisz wpisać na Google tego pytania? I będziesz czekać aż ktoś to za ciebie zrobi?
zdjecie uzytkownika
Fck - 2016-04-01 21:06:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niezłe jaja to raczej twoja pisownia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2016-04-02 12:03:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dalej jest takie gorące zainteresowanie "koteczkiem"które ostatnio na 1-wszej zmianie odkładało tacki na SP ,to jej nowe stanowisko pracy.Dalej ci tak ślina leci na jej widok d... czy już ci przeszło jak ją tam zobaczyłeś.
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2016-04-02 19:24:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeden pozytyw w tym "show-biznesie"że tym funkcyjnym dziuniom zabrano wreszcie opaski i pogoniono do pracy na produkcji najwyższa pora,zasuwają wszystkie trzy na szkle niech wreszcie posmakują pracę a nie wiszenie przy biurku to ich specjalność była i łajanie ludzi przez niektóre z nich,wiadomo o kogo chodzi,a myślały że są nietykalne,a tu psikus.
zdjecie uzytkownika
hej - 2016-04-02 23:07:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A wiadomo jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na technika utrzymania ruchu? Dobrze, że są szkolenia i prywatna opieka medyczna, umowa o pracę i nawet angelskie kursy językowe.
zdjecie uzytkownika
op - 2016-04-03 11:28:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpieprzcie sie od zycia innych ludzi !!nie macie wlasnego zyjecie zyciem innych !!!Wszystko zostało zgłoszone więc bardzo szybko znajdzie sie osoba odpowiedzialna za te posty:)
zdjecie uzytkownika
xenon - 2016-04-04 23:18:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oferta bardzo dobra zwłaszcza jeśli się spojrzy na bonusy @hej, rozmowa kwalifikowana nigdy nie przebiega szablonowo, każda jest inna, bo i stanowiska są różne
zdjecie uzytkownika
piotr - 2016-04-05 09:40:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do ludzi co tam zostali i mieli umowy do konca marca i co dostaliscie umowy na stale jak slyszalem ilu was teraz tam robi setka jestescie juz do konca w tej firmie
zdjecie uzytkownika
ekspert - 2016-04-06 15:33:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak dostaliśmy umowy jednak czarne chmury nie odeszły znad LG Display. Małe zamówienia a do tego LG electronics produkuje TV tylko do końca roku. Potrzebne albo jakieś fantastico zamówienie, cud, albo przebranżowienie :-/. wiele osób nie przedłużyło umów z własnej woli i poszło w świat. Ja to obserwuję z wielkim zaciekawieniem co to dalej będzie. Jak narazie nie widzę światełka w tunelu w przeciwieństwie do Pana Petru.
zdjecie uzytkownika
opoka - 2016-04-06 17:01:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
serio elektroniks do konca roku a co dalej beda robic niby elektroniks mial bardzo wiele zamowien dziwne
zdjecie uzytkownika
bolo - 2016-04-09 11:53:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz to dopiero będzie masakra któremu lizusowi dać ocenę a któremu np c pozdro dla normalnych
zdjecie uzytkownika
Cee Cee - 2016-04-10 06:43:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WSZYSCY TU JESTEŚCIE ZDROWO PIE*DOLNIĘCI. POZDRAWIAM ZM. C NA PRZEKÓR TUMANOM Z ZAKŁADU :)
zdjecie uzytkownika
anka - 2016-04-10 11:38:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bo w lg mają opaski tacy co wcześniej pasali krowy a teraz dostali troche władzy
zdjecie uzytkownika
bolo - 2016-04-10 12:08:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a do tego ćwoki ze ślunska i ich przydupasy z mieci
zdjecie uzytkownika
lech - 2016-04-10 12:47:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słoiki z Wrocka i rolnicy z okolicy tak rządzą
zdjecie uzytkownika
Sloik - 2016-04-10 18:16:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzeba było się uczyć i chociaż maturę zdać :) Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
bolo - 2016-04-11 15:22:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sloik - 2016-04-10 18:16:22]:
Pamiętaj Słoik że broda nie czyni mędrca
zdjecie uzytkownika
słoik ale otwarty - 2016-04-11 15:25:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sloik - 2016-04-10 18:16:22]:
to że skończyłeś tuzin szkół ,znasz kilka języków i masz zaliczone kilka kursów nie znaczy wcale że jesteś idiotą i totalnym kretynem .
zdjecie uzytkownika
anka - 2016-04-11 16:54:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sloik - 2016-04-10 18:16:22]:
wiadomo że jak opaskę dostanie burak albo tępa dzida to będzie wiernie śłużyć panu i mu lizać
zdjecie uzytkownika
Sloik - 2016-04-12 06:18:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Typowe Polski cebulaki. Tylko narzekają... A sam masz kompetencję do bycia shiftem/inżynierem ? Sądząc po pisowni, raczej nie. Jak się nie podoba, to się zwolnij. Skoro z Ciebie taki specjalista, to nie będziesz miał problemu ze znalezieniem pracy.
zdjecie uzytkownika
gość - 2016-04-13 09:30:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I co powtórka z rozrywki? teraz mają ponoć zwolnić (nie przedłużyć umów) ludziom co do czerwca umowy mają. Świetnie !!!! A zwolnień miało już nie być !!!ponoć w piątek poleciało już 11 osób co do czerwca umowy mieli
zdjecie uzytkownika
mqm - 2016-04-14 14:50:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sloik - 2016-04-12 06:18:35]:
słuchaj pacanie ja nie chcę i nie mam kompetencji być shiftem czy inżynierem ,tylko nie traktuj ludzi bez matury z pogardą bo niejednokrotnie nie jesteś godzeń im bruzdy na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wylizać .A pisownie mam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] właśnie .
zdjecie uzytkownika
Sloik - 2016-04-16 08:31:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To się popisałeś swoją elokwencją. Brawo. Pewnie masz wyższe ambicje i kwalifikacje niż jakiś tam shift/inżynier i mierzysz w stanowisko menagera ? Od razu wiedziałem, że mam do czynienia z człowiekiem o nieprzeciętnej inteligencji. Pozdrawiam serdecznie :)
zdjecie uzytkownika
kasia - 2016-04-16 08:46:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [haming - 2016-03-20 14:55:11]:
Ludzie o nieprzeciętnej inteligencji zostają zazwyczaj dyrektorami :)
brawo gratulacje szybkiej drogi
zdjecie uzytkownika
bryndek - 2016-04-17 11:53:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy to prawda że następnych będą zwalniać a zostaną tylko lizusy i buraki
zdjecie uzytkownika
LGD - 2016-04-17 18:43:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2016-04-13 09:30:25]:
NIE TYLKO CI CO DO CZERWCA SĄ OSOBY JUŻ NA WYPOWIEDZENIU CO MIAŁY UMOWY NA STAŁE I TYM CO DO 2018 TEŻ DZIĘKUJĄ,TAKŻE DZIEJE SIĘ,PO PROSTU ERA DYSPLEYA KOŃCZY SIĘ NIEUCHRONNIE,A SĄ TAKIE NIEKTÓRE NAWIEDZONE FANATYCZKI ŻE LICZĄ ŻE EMERYTURY SIĘ TAM DOROBIĄ BO UMOWY MAJĄ NA CZAS NIEOKREŚLONY,CIEKAWE CZY NADAL MAJĄ TAKIE OPSESYJNE WIZJE NA DŁUUUGIE LATA PRACY,NIE DZIWIĘ SIĘ PRZYSZŁY TU Z ZAPYZIAŁYCH WIOSEK Z BYŁYCH PEGERÓW I STAŁY SIĘ TU OPERATORKAMI I TRZYMAJĄ SIĘ TYCH LINEK I SWOICH WKRĘTAKÓW BO ZA WIELE TO NIC POZA TYM ZAKŁADEM NIE POTRAFIĄ POGUBIĄ SIĘ W TEJ RZECZYWISTOŚCI JAK PRZYJDZIE IM OPUŚCIĆ TE MURY.KONKURENCJA JEDNAK JEST LEPSZA NISZ NASZA MARKA LG.JAK SIĘ ROBIŁO PRODUKCJĘ NA ILOŚĆ A NIE NA JAKOŚĆ TO TAKIE TERAZ EFEKTY.NIEMA CO PŁAKAĆ TYLKO SPIEPRZAĆ ZAWCZASU.
zdjecie uzytkownika
rom - 2016-04-18 20:27:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wazne ze bony po 1000 i podwyzki po 1500
zdjecie uzytkownika
maina - 2016-04-20 09:48:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mm - 2016-03-18 10:28:14]:
zniszczą cię,zgnębiąa potem wyplują,gdy będziesz niepotrzbny!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
gość - 2016-04-21 20:17:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
JUTRO CZARNY PIĄTEK !!!!!!!! POSYPIĄ SIĘ ZWOLNIENIA
zdjecie uzytkownika
MMMM - 2016-04-22 08:10:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
KRYŚKA OPANUJ SIĘ POTWORZE ,JESTEŚ CHORA PSYCHICZNIE .
zdjecie uzytkownika
dobry - 2016-04-22 08:35:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie nie róbmy z siebie szmat ,nie można znać pracy na wszystkich stanowiskach i wykonywać ją dobrze .to co się teraz dzieje jest nienormalne jak większość shiftów i pseudo menagierów .
zdjecie uzytkownika
nie stolarz - 2016-04-22 09:44:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam pytanie ,jak przy takich dużych zwolnieniach uchował się klan związany z obróbką drewna ,to jest podłe jak układy jednych niszczą a innym pomagają.To takie polskie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2016-04-22 11:42:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nie stolarz - 2016-04-22 09:44:53]:
Tak teraz płaczecie nad Waszą dolą,ale gdy nas wywożono to z pogarda i drwiną się na nas patrzyliście,dumne stałyście na linkach pewne siebie że Was to ominie ,nawet pożegnać nie było się z kim z pojedynczymi osobami gdzieś tam na boku, mimo to że lata się tam przepracowało w śród Was a na koniec nie było komu na pożegnanie dłoni uścisnąć,a teraz trałma Was dopada jak widać nieuchronnie.Poczujcie się teraz Wy tak jak my wtedy-powodzenia.
zdjecie uzytkownika
nhbn - 2016-04-23 01:24:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do lgd jak osoby ktore maja umowy na stale sa na wypowiedzeniu to dostana duze odprawy po10 tys zlotych wieksze od nas a tych co teraz zwalniaja maja duze odprawy
zdjecie uzytkownika
Gość - 2016-04-23 04:47:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie odprawy? Teraz te osoby co polecą dostają Nul Wielkie Zero!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Operator - 2016-04-23 07:41:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
w obok naszej fabryki w Heesungu też nieciekawie d 9 maja byc 3 linki BM -obecnie 4 (na razie sa 2 zmiany id la blu są tez 3 linki -też 2 zmiany), maja zwolnic ok 50 osob z produkcji, ponad 14 osob z kontroli produkcji i ok 6 osob z biura, a jak przejdziemy na jedna zmiane to jeszcze poleci plus z magazynu, tam nie bedzie odpraw, nowy prezes ma przezwisko syndykt i wszystko tnie, nawet dojazdy-np.zamiast autobusow to busy itd., atak na marginesie kolejny kołchoz powstanie - Południowokoreański koncern LG Chem planuje wybudować w Polsce nową fabrykę akumulatorów wykorzystywanych w samochodach elektrycznych i z napędem hybrydowym.- Fabryka ma być gotowa za ok. półtora roku - stwierdził informator Reutersa, który prosił o zachowanie anonimowości.

Wiadomo, że nowy zakład będzie zlokalizowany w okolicy Wrocławia. Gotowa fabryka ma produkować 229 tys. ogniw rocznie. Analitycy twierdzą, że polski zakład LG stanie się drugim największym miejscem produkcji baterii na świecie, po Chinach...........
http://auto.dziennik.pl/aktualnosci/artykuly/518810,lg-wybuduje-w-polsce-nowa-fabryke-akumulatorow-do-samochodow-elektrycznych.html
zdjecie uzytkownika
nn - 2016-04-23 11:28:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do operatora to pewnie trafi tam cale lgi heesung
zdjecie uzytkownika
Operator - 2016-04-28 06:20:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podobno karpiu menadżer przenosi się do Amazona z naszej tonacej lajby.
zdjecie uzytkownika
klarens - 2016-04-28 11:02:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
który to karpiu ?
zdjecie uzytkownika
kasiunia - 2016-04-28 16:16:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja nieoceniam charakterow ludzi od strony wyksztalcenia lub tego czy ktoś z wioski czy z miasta. Po co? Murzyn czy bialy wszyscy jesteśmy tylko ludzmi. No chyba, ze ktoś ze swoim wyższym wyksztalceniem czuje się malo zauważalny lub niedoceniony i potrzebuje tutaj odskoczni. Pozdrawiam wszystkich bez wzgledu na wyksztalcenie i pochodzenie.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Wizja świetlanej przyszłości i możliwości w firmie dla przyszłych pracowników, krótka pogadanka wstępna w jednej z sal treningowych w HR, informacje dla wszystkich, była mowa o wynagrodzeniu, ile brutto, premie i dodatki, czyli ogółem to co lubię, bez owijania w bawełnę, po czym była właściwa rozmowa kwalifikacyjna, która przebiegała w luźnej, kulturalnej atmosferze.
Były również testy manualne, nie wiem jakim trzeba być baranem, żeby to oblać, bo testy były łatwe i przyjemne :)
Pytania: Standardowe pytania w stylu proszę coś o sobie opowiedzieć, dotychczasowe zatrudnienie, zajmowane stanowisko, edukacja itd.
zdjecie uzytkownika
bryndek - 2016-04-29 16:38:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
LG aktualnie posiada 9 fabryk, rozmieszczonych w Płd Korei, Chinach i Polsce. Inwestycje w linie produkcyjne odpowiedzialne za ekrany OLED, mają przełożyć się bezpośrednio na zyski producena sprzętu z Południowej Korei.
http://www.chip.pl/news/sprzet/wyswietlanie-obrazu/2016/04/lg-inwestuje-400-milionow-dolarow-w-produkcje-elastycznych-ekranow
zdjecie uzytkownika
O.S.T.R. - 2016-04-29 20:51:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niewiem czemu ale jestem dumny ze sam odeszlem ztego zakladu nie mnie zwolniono tylko odszedlem sam a niedlugo wszyscy wyjda tzn zostana wyprowadzeni :) pamietajcie ze operatorzy niemaja nic do stracenia bo te stawki placa juz wszedzie ale wyzsze stanowiska zamienia sie w nizsze i zyczycze im zeby byli pomiatani tak jak pomiatali tymi co sie dali.POWODZENIA SCHIFT LIDEROWIE i do zobaczenia na miescie :)

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie LG!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LG
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert