Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Lg Display

Pracowałeś w firmie Lg Display i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
esbek - 2014-07-14 19:00:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
LG Display w Biskupicach Podgórnych ma swoją WSO (Wewnętrzną Służbę Ochrony), czyli nie wynajętą firmę (agencję ochrony), a swoich własnych etatowych pracowników - na wzór niegdysiejszych Straży Przemysłowych. Strażnicy zakładowi zarabiają całkiem przyzwoite pieniądze, zatrudnieni są na stałe w pełnym wymiarze czasu pracy, pracują w systemie trzyzmianowym, dostają premie do wynagrodzeń podobnie jak w przypadku pracowników produkcji. Na pracę narzekać nie mogą, znajomość angielskiego, obsługa komputera, prawo jazdy i doświadczenie w pracy w Służbach Ochrony niezbędne, oraz oczywiście pełna zdolność fizyczna i psychiczna do wykonywania zadań ochrony oraz niekaralność i nieposzlakowana opinia. Dzięki temu w zakładzie mamy młodą ochronę, ludzi kulturalnych i dobrze wyglądających, a nie zniedołężniałych emerytów i rencistów mundurowych.

Popieram taki model ochrony i proponuję, aby pozostałe zakłady wchodzące w skład spółki LG, również zrezygnowały z zewnętrznych firm świadczących powyższe usługi, na rzecz ochrony wewnętrznej (wewnątrzzakładowej).
zdjecie uzytkownika
Guardian - 2014-07-15 18:30:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wiecie może jak tam dojechać? Bo niestety zostałem tylko poinformowany, że autobusem 605 i 606 z Dworca Głównego we Wrocławiu, ale nie otrzymałem rozkładu, więc nie wiem dokładnie o której się spodziewać tego autobusu i również skąd odjeżdża...sam dworzec jest duży...
zdjecie uzytkownika
moze ochrona - 2014-07-15 18:51:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moze zamiast pracy na produkcji to lepiej sie zatrudnic do takiej ochrony? moze lepiej traktuja i lepsza kasa, a mniej obowiazkow. tak jakos sie mi wydaje, kiedys robilem jako ochroniarz parkingu, chcialem isc znowu do fabryki, ale po tej ostatniej opinii poszukam mzoe jako ten ochrona wewnatrz firmy.
zdjecie uzytkownika
minus - 2014-07-16 06:06:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może ktoś wytłumaczyć dlaczego za nadgodziny w ostatnim miesiącu zapłacono nam MINUS około 100 złotych (zależy kto jaką ma dniówkę). pierwszy raz widzę by zakład za przyjście na nadgodziny dawał... kary? szczerze nie ogarniam

dobra, dostaliśmy odbiór nadgodzin, ale nie jest to tak, że za nadgodziny pracodawca płaci jak za normalny dzień, ale zamiast dodatku 100% daje dzień wolny? wydaje mi się że tak jest, no to nie rozumiem skąd -100 zł
zdjecie uzytkownika
op - 2014-07-16 10:11:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [esbek - 2014-07-14 19:00:09]:
na jakim poziomie kształtują się zarobki w ochronie lg display ?
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-07-16 12:57:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeszcze nei zaczalem pracowac w LG, ale jak przeczytalem o minusowej wyplacie za nadgodziny to sie zaczne zastanawiac. chyba, ze to jakies nieporozumienie i dopiero pierwszy raz tak sie zdarzylo. moze jakis blad systemu albo po prsotu miesiac temu za duzo dostales. takie moje domysly. a co do mojej pracy w LG to teraz chyba sporo miejsc sie zwolnilo bo co jakis czas widzialem ogloszenia i sie zastanwiam czy w koncu nie zalozyc tam cv. mam doswiadczenie, ostatnio robilem rzeczy na wlasna reke ale chyba przejde gdzies na etat, bo dosyc mam tej niepewnosci co do kasy i pracy na dzien jutrzejszy
zdjecie uzytkownika
OP - 2014-07-17 00:43:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na jakim poziomie kształtują się zarobki w ochronie lg display ?
zdjecie uzytkownika
ochr - 2014-07-17 11:44:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzę, że nie tylko mnie oferta i opis pracy ochroniarza w zakładach LG skusiła. Też chciałbym jak op się dowiedzieć jakiego wynagrodzenia można się spodziewać na tym stanowisku. Dosyć mam pracy w jakiśfabrykach przy montażu, ostatnio pracowałem jako ochroniarz w sklepie, ale teraz zdecydowanie wolałbym przejść do LG.
zdjecie uzytkownika
OP - 2014-07-18 00:36:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prosze o informacje na jakim poziomie kształtują się zarobki w ochronie lg display ?
zdjecie uzytkownika
minus - 2014-07-18 08:03:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowy - 2014-07-16 12:57:52]:
właśnie nie, w maju większość ludzi miała trzy dni nadgodzin, a dodatek zapłacono tylko za dwa dni. dlatego że zamiast płacić dodatek za jeden dzień dano nam odbiór nadgodzin w czerwcu. zapłacili dniówki za trzy dni nadgodzin w maju plus dwie setki plus dali dzień wolny w czerwcu. i tak byłoby ok. a tu się okazało że dali nam dzień wolny, ale jakby za niego nie zapłacili. czyli w efekcie wyszło jakbyśmy mieli trzy dni nadgodzin, zakład zapłacił za te trzy dni dniówki, ale dodatek tylko za jeden dzień. nie pojmuję dlaczego, jak pytam ludzi to nikt nie ogarnia o co chodzi, a osoby z administracji podobno tak tłumaczą że i tak nikt nie rozumie o co chodzi
zdjecie uzytkownika
okradziony z setki - 2014-07-18 08:32:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
jak to o co chodzi, zakład leci w kulki z pracownikami, kombinuje jak może zeby nie płacić za nadgodziny!!! (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
doktor house - 2014-07-18 10:25:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [okradziony z setki - 2014-07-18 08:32:28]:
(usunięte przez administratora) Zawsze możesz zmienić pracę:)Życzę miłych wakacji.....
zdjecie uzytkownika
matematyk - 2014-07-18 11:19:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [minus - 2014-07-18 08:03:43]:
no sie ma dobrze rozumie ale żle interpretuje
a tak poważnie to w maju były 3 dni nadgodzin po 8 godzin za co każdy dostał wynagrodzenie za 3 dni zgodnie z kodeksem pracy; za dwa dni które były zlecone nadgodziny "do wypłaty" każdy dostał dodatek 100% a za jeden dzień który był zlecony "do odbioru" dostaliśmy dzien wolny w miesiącu nastepnym czyli czerwcu (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
skomplikowane - 2014-07-18 13:28:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakies to wszystko skomplikowane nie ogarniam totalnei o co chodzi, podejzewam ze wie tylko o tym pare osob i nie chca ujawnic swojej wiedzy. tylko ja nie wiem po co tak wszystko komplikowac i kombinowac
zdjecie uzytkownika
do dr house - 2014-07-18 15:32:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [matematyk - 2014-07-18 11:19:30]:
ciekawe cwaniaczku czy byłbyś zmienił pracę gdybyś mieszkał w Kłodzku lub Wałbrzychu. 80% ludzi tut pracuje tu z przymusu bo nie ma innego wyjścia. Zakład bezprawnie pozbawia dochodu za nadgodziny a ty piszesz o zmianie pracy? śmieszny jesteś.
zdjecie uzytkownika
wroclawianin - 2014-07-18 18:49:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to we wroclawiu nie jest tak zle z praca, slyszalem cos o tym ,ze w klodzku i walbrzychu slabo ale niespodziewalem sie zeby bylo az tak zle. a w ogole w lg display istnieja jakies zwiazki zawodowe, ktore jakos moglby sie zajac ta sprawa?
zdjecie uzytkownika
minus - 2014-07-19 00:34:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [matematyk - 2014-07-18 11:19:30]:
ale ja dokładnie to samo napisałam, a przynajmniej chciałam. powinno być dokładnie tak jak piszesz, a nie jest bo mieliśmy też -1xx złotych. z tego co pisałam ja i teraz ty tego minusa nie powinno być.

3 dni nadgodzin, za wszystkie zapłacone dniówki, za 2 dni setki, zamiast 3ciej setki dzień wolny w czerwcu. i tyle, a mamy do tego -1xx zł w czerwcu, -dniówkę.
zdjecie uzytkownika
panpar - 2014-07-21 13:05:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [OP - 2014-07-12 17:26:35]:
Dom wczasowy to robia sobie operatorzy z pqa. Ciagle lezenie na wozkach obowiazkowo dwie przerwy no i oczywiscie drzemka na nocnej zmianie. Gdzie bedzie lepiej i nikt tego nie widzi pozaslaniaja sie kotarami kamera nie dotrze.
zdjecie uzytkownika
wroclawianin - 2014-07-21 16:21:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to jak od nowego tygodnia sprawa z tymi zaginionymi pieniedzmi ? moglby ktos zaczac gdzies to zglaszac albo sprobowac wyjasniac, nie ktorzy przeciez sa na urlopach teraz i nie maja dostepu do firmy, a po powrocie moga sie zdziwic.
zdjecie uzytkownika
??? - 2014-07-22 09:38:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli ktoś ma pytania czy wątpliwości co do wypłaty może dobrze byłoby się zgłosić do działu Płac, który te wypłaty przygotowuje? Tam na pewno można otrzymać odpowiedź jeżeli ma się wątpliwości.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-03
Żródło: gazetapraca.pl
Biskupice Podgórne
(dolnośląskie)
LG Display jest czołowym producentem ciekłokrystalicznych modułów LCD (w tym OLED, 3D, ekrany elastyczne), które stosowane są m.in. w telewizorach, laptopach i telefonach. Firma działa w 10 krajach i zatrudnia ponad 56 000 osób w fabrykach działających w Korei, Chinach, Polsce i Meksyku.Aktualnie do naszej fabryki w Biskupicach Podgórnych (k. Wrocławia) poszukujemy osoby na stanowisko: Asystent/ka Prezesa Zadania:Zarządzanie kalendarzem spotka
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
mikroproc - 2014-07-22 13:07:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
myślę, że wyjaśnienie w kadrach czy tam płacach będzie najlepszym rozwiązaniem dla wszystkich - chyba, że już ktoś tam był i zostało mu to wyjaśnione w taki sposób jak to wygląda i wszyscy wiedzą. zawsze się można nie zgodzić z tymi wyjaśnieniami i znaleźć jakąś inną drogę na pozytywne rozpatrzenie tej wątpliwości.
zdjecie uzytkownika
makroproc - 2014-07-24 14:20:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
albo spytać o to pani G. i dostać standardową odpowiedź w stylu: jak komuś się nie podoba to może poszukać innej pracy
zdjecie uzytkownika
operator - 2014-07-24 14:59:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sqa jeszcze jest ok ale pqa to nieroby zwlaszcza jeden debil lezy tylko na wózku grubas jeden na zmianie A
zdjecie uzytkownika
pan umowa - 2014-07-24 17:52:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dobra mozna uslyszec taka odpowiedz, tylko pozostaje pytanie co z umowa. wiadomo prace jakas tam inna gdzies mozna znalezc tylko po co. ma sie umowe i tego sie powinno trzymac. myslicie, ze duzo osob sie z tgo powodu zwolni albo bedzie po prsotu szukalo nwego zatrudnienia ? bo teraz to nie wiadomo co robic, czy czekac na ta 100 czy uciekac
zdjecie uzytkownika
op - 2014-07-24 17:56:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [operator - 2014-07-24 14:59:28]:
te działy które wymieniłes to same nieroby niektórzy z nich chwala sie że dzisiaj to sie nudzil w pracy efektywnej pracy 40 min.do 60 min.
same przydupasy i nieroby
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lg Display
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x