logo LG

LG

Biskupice

Opinie o LG

Niezadowolony 2016-11-27 00:49
Może niech Pani z Solidarności powie za co dostala S/L chyba zeby na wszystko się zgadzala i cicho siedziała tak działają związki w Lg. Ona jedynie z biura to tylko na palarnie chodzi A nie interesuje się losem swoich ludzi.
16
Habit 2016-11-27 15:36
Witam , czy wiadomo cos o bonach na swiaeta
pati89 2016-11-28 08:58
Bonów nie będzie. ....cała kasa pójdzie na odprawy;-P
Byly pracownik 2016-11-29 19:58
W Nestle jako operator na start masz 2500 brutto takze nie pitol glupaot. A jezeli do tego masz uprawnienia na wozek widlowy to Twoja operatorska stawka wedruje do 2850 brutto ale nie polecam tam isc do pracy. Bylem zobaczylem i sie zwolnilem. Nawet za taka stawke to ni hu hu
obserwator 2016-11-30 20:51
to moze podziel sie linkami do tych filmow?
Joobb 2016-12-01 11:56
Wie ktos cos o dodatku na sw ?
2
kacper 2016-12-02 18:18
powinni wziasc sie za najwiekszych nierobow czyli tzw "ochrone'" ktora zupelnie nic nie robi, same kapusie i donosiciele, ktorzy totanie nic nie robia...
Pdo 2016-12-02 19:00
Właśnie byłem na kilku rozmowach o pracy w Legnicy i mogę smialo powiedzieć ze to co oferuję LG po 10 latach pracy to są ochlapy dla operatora tyle to teraz dostaje się na start jako młodszy operator tak więc wreszcie przejrzałem na oczy i zobaczylem jak LG docenilo nas przez te lata i limit 2600 śmiech na sali Tak więc dziękuję za Pdo:) jeśli jeszcze będzie pdo to korzystajcie i zobaczycie ze bendzie tylko lepiej :)
6
babaluu 2016-12-06 09:26
Zwolniłem się kilka tygodni temu wiec wiem jak tam jest. Brutto miałem 2050, rzadko kiedy się spotyka aby operator miał więcej. Kobieta która pracuje tam już 8 lat ma 2250 brutto, ja pracowałem niespełna 2 lata. Różnica w wypłacie znikoma. Teraz premie wszyscy dostają taką samą. Frekwencja 100 zł, za wykonany plan do niedawna było 50 obecnie jest 25zł- to jakaś kpina. Wypłatę średnio dostawałem 1500-1600 zł. Najwyższa moja wypłata to 1900 zł i to dlatego, że do wypłaty doliczone były "wczasy pod gruszą" około 280zł. Nowy pracownik dostaje na start 1950 zł brutto, najniższa krajowa to 1850zł. więc jak to możliwe, że wydzie tobie najmniej 1700zł?Państwo z biura na każdym kroku pokazuje, że są kimś lepszym i nie szanują ludzi z produkcji. Jak się odezwiesz, ze się coś tobie nie podoba dostajesz wypowiedzenie. Przykład z ostatnich dni: jeden z pracowników produkcji dotarł do informacji, że szycha z biura robi sobie wigilie w hotelu ( przy czym parobki z produkcji dostana 4 uszka w styropianowy pojemniku i kawałek śledzia) wydrukował owego maila,( który był rozsyłany miedzy biurowcami z ową poufną informacją) i rozwiesił to w toaletach aby inni pracownicy się dowiedzieli, ze nieroby z biura imprezują za pieniądze ludzi z produkcji. Tak sie wku**li, że skrupulatnie przeglądali kamery aby owego donosiciela złapać. Jeszcze tego samego dnia dostał wypowiedzenie. Z tego co wiem zakład staje już 20 grudnia. Wielu ludzi nie ma urlopów bo zostali z niego wycyckani(przymusowe urlopy) teraz muszą brać bezpłatne, co bardzo uderzy w ich wypłatę. Więc nie mów, że tu tak dobrze bo tak nie jest, a wręcz przeciwnie jest coraz gorzej. Jeśli tobie było tak dobrze to czemu już w tym syfie nie pracujesz? A co do innego LG to wiedz, że obecnie Innotek jest najmniej zarabiającym Lg na strefie ;-)
1
Stachu23 2016-12-06 11:39
Ej gosciu, cos Ci sie chyba poje**** bo to chyba nie ta firma... Czy ty w ogole wiesz w jakim LG pracowales? Bo to chyba nie w Displeju... Tu sa troche inne zasady a ostatnio w kiblach to tylko papier wisi... i to szary.... w sumie szkoda ze nic sie nie dzieje...
1
Operator_CP 2016-12-06 11:42
Ej a co z tymi bonami??? to beda czy nie??
Dziol... 2016-12-06 13:37
Niby bonow nie bd tylko przelew na konto
babaluu 2016-12-06 22:05
Pisałem o Innoteku a nie o Display
edukacja 89 2016-12-15 17:05
Kiedy będzie kasa na święta?
Grinch 2016-12-17 14:06
w tym roku kasy na święta nie będzie !!!
1
laki 2016-12-17 20:48
Kto tak powiedział ?ja słyszałam że będzie
Grinch 2016-12-18 20:34
W tym roku nie będzie świąt...
1
robcio 2016-12-18 20:36
Poważnie wiadomo coś czy nie?
ocho 2016-12-18 22:51
jak tam po wigili
2
Stachu23 2016-12-19 15:51
Wigilia była , kasa na śwęta też.
odi 2016-12-19 16:30
Do stałości kasę na konto?
piegus 2016-12-19 19:07
To teraz czas na moją opinię o LG. Przepracowałem tam kawał czasu. Były dobre i złe momenty.
Wszystko zaczęło iść w złym kierunku jak niektóre osoby szybko awansowały na menagera a później jeszcze wyżej. Pozycja menagera uderzyła im do głowy i nagle stracili szacunek dla człowieka jako jednostki. O szacunku za wykonaną pracę już nie wspomnę bo słowa pochwały zbierały osoby mylące się, robiące błędy i pracujące w firmie po 2-3 miesiące. W tym czasie pracownicy z dłuższym stażem pracy musieli poprawiać błędy "młodych" w ramach polecenia służbowego. Młody natomiast zgarniał pochwały, dodatki i nagrody i szybko awansował.
Najciekawiej robiło się w sytuacji gdy przełożony miał albo dobry humor albo zły. Jak miał zły to strzelał "focha" i nie odzywał się nawet po kilka miesięcy. W tym czasie zadania dostawał ktoś inny. A jak miał dobry humor to na Ciebie spadało tyle roboty że na kilka tygodni by wystarczyło.
Część przełożonych za bardzo próbowała ingerować w życie prywatne pracowników, wyciągając prywatne informacje a później wykorzystując je przy byle okazji jako szantaż służący do osiągnięcia zaplanowanych zadań lub celów.
Co do atmosfery to przełożeni psuli ją do takiego stopnia że nie można było nic powiedzieć na głos bo zwracali ci uwagę że takie opinie to można wygłaszać na forum. Natomiast sami potrafili rozmawiać w taki sposób o życiu prywatnym że ogół to słyszał.
Chcąc awansować musiałeś albo wypruć sobie żyły i zajechać się na maksa lub być przyjacielem menagera. Wówczas nawet jak nie miałeś pojęcia o robocie proponowali ci awans. Nie miało wtedy znaczenia osoba, której proponuje się awans ma mały staż pracy i są bardziej doświadczeni ludzie z wiedzą.
Było minęło. Cieszę się że mnie już tam nie ma.
Żałuję jednego, że tym co działali na granicy prawa nikt nie utarł nosa i nie ponieśli konsekwencji za system zarządzania i szacunku dla człowieka.
11
rixi 2016-12-20 15:30
Słuchajcie dostaliście kasę na święta?
Kazio_76 2016-12-21 11:05
Harówka po 8h dziennie przez kilka lat... Człowieku to dlacego byłeś tam tak długo?
2
Endifatguy 2016-12-22 19:56
Witam mam pytanie apropo pracy technika zaproponowali mi 3200 brutto na start po jkim czasie sa.jakies pdwyzki jak wyglada z rwozwojem szkoleniami wie ktos ?
sfw 2016-12-23 22:00
Jak juz otrzymasz pierwsza wyplate to zainwestuj w slownik jezyka polskiego
3
Endifatguy 2016-12-24 14:04
Dzieki za rade ale niejest mi to potrzebne ;) chcesz byc mistrzem.ortografi spoko :) zycze powodzenia
1
piegus 2016-12-28 20:35
Heheh chciałbyś po 8h to w normalne dni. A 12h albo 16h jak były zadania do wykonania. Z perspektywy czasu bardzo żałuję że spędziłem tam tyle czasu i uważam że zmarnowałem ten czas.
2
TROCHĘ WIDZIAŁEM 2016-12-30 20:45
Złodzieje mistrzowie, menadżerowie,brak kompetencji w zarządzaniu. Nie mówię o wszystkich. Ludzie zastraszeni przez przełożonych. Liczą się tylko zyski z fikcyjnych faktur wystawianych za pseudo wykonane prace. Korupcja, złodziejstwo i robienie świadomym pracownikom na złość. Dużo , mam na ten temat do opowiedzenia. Kiedyś,może napisze książkę z dokumentacją i wspomnieniami jak to się pracowało u Koreańczyka pod zarządzaniem polskiego pseudo zarządcy..
10
Von Mann 2017-01-04 01:44
Głupoty Gadasz w Chemie na ręke masz 2100-2300 po trzech miesiącach pracy na produkcji rzecz jasna
nieznany 2017-01-05 20:35
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyzyskuja ludzi jak chca za jalmuzne pracownicy produkcyjni traktoani sa jak smieci maxpower nie daje premi paczek dla pracowników wiem bo dopiero sie zwolnilem z tego obozu
1
Były pracownik 2017-01-23 18:21
Czy ktoś wie kiedy będą PIT y ?
SFW 2017-01-29 13:09
za to maja duze EGO
3
Ooo 2017-02-19 19:51
Jeszcze nie zamknęli tej montowni?
1
Agnieszka 2017-03-01 10:30
@Ooo, dlaczego uważasz, że powinni ją zamknąć?
Zbyszek 2017-03-03 13:11
Chcę się podzielić z wami moim 10 letnim doświadczeniem o lg electronics w biskupicach podgórnych mowa o hali TV oraz pralki &lodówki .
Jedyne co mogę powiedzieć pozytywnego o tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to to że jest jedna zmiana i poznałem kilku spoko ludzi .
Czas na krytykę :
Wiekszosc kierownictwa to tłuki bez szkoły no co najwyżej po zawodowce , buraki oderwane od cepa co chwilę przerwa na papierosa lub kawkę .
Według mnie na pierwszym miejscu jest babochłop działu packing Ewelina K nie powinna nigdy więcej pracować na stanowisku kierowniczym z tego co wiem to pracuje w fałrencji Legnica strzeżcie się :) mobbing to u niej chleb powszedni , mam kilka nagrań jak się odzywa do podwładnych wyślę je do inspekcji pracy to się nauczy szacunku do ludzi . Reszta kadry zarządzającej magazynem całkiem spoko
Daniel Z .Piotr Ś.Dawid P . Adam G . Piotr D .
Jest też słynna Magda Ś która jest bardziej żółta niż sami Koreańczycy i zrobi wszystko podkreślam wszystko dla Koreańczyka :) żeby był happy.
Kadra zarządzająca z produkcji całkiem spoko z pewnymi wyjątkami tj Robert N zna się dobrze na popier.....niu ludzi .
Przepracowalem w lg prawie 10 lat i dobrze że ten czas mam już za sobą. Teraz jestem w trakcie rekrutacji do pewnej firmy która na dzień dobry daje mi prawie te same pieniądze co w lg miałem po 10 latach .
Co do pracy na lodówkach i pralkach to nigdy bym tam nie poszedł szkodliwe warunki , śmierdzi tam plastikiem hałas jakby samolot startował atmosfery nie ma Koreańczyk/Hitler stoi ze znacznikiem leserowym i drze mordę , ludzie są zmuszani do nadgodzin w taki sposób że kadra zmienia czas odjazdów autobusów i nawet jak ktoś zejdzie z miejsca pracy to musi 2h czekać na parkingu na autobus żeby wrócić do domu , zejście przed czasem wiąże się ze zwolnieniem.
Szczerze odradzam jest to jakaś alternatywa ale raczej dla Wałbrzycha lub Bielawy bo tam bezrobocie jest duże.
Pozdro




1
Agnieszka 2017-03-06 10:58
@Zbyszek pracujesz tam nadal?
Były pracownik 2017-03-11 19:46
Do Zbyszka- w końcu znalazł się ktoś ,kto w miarę opisał co działo się przez ostatnie 10 lat w tej koreańskiej montowni. Ile tam ludzkiego potu i cierpień zostało wylanych? Ile płaczu i ludzkich dramatów widziały te ściany? Może,ktoś opisze co dzieje się na wtryskarkach, pralkach czy lodkach. Jak tam ludzie są poniżani przez tego psychopatę z laserem. I to na naszej Polskiej ziemi, gdzie taki psychopatyczny zielony laserowiec gnębi naszego brata, siostrę czy sąsiada. Wielu tam podłych i chamskich mistrzów, brygadzistów itd. Może to forum pomoże i zastąpi PIP. Ludzie zaczną pisać co tam się działo i dzieje i może Ci co mają coś na sumieniu nie będą mogli spać spokojnie.... zachęcam do wymiany opinii i poglądów. Bo ja też posiadam bardzo wiele fajnych i przydatnych informacji na temat np.największych złodziei w tej firmie...
1
Agnieszka 2017-03-14 12:29
@Były pracownik, a może powiesz o jakichś plusach pracy w tej firmie?
wladyslaw jagiełło 2017-03-15 23:50
agniesio ,lg to byl raj ale niestety raj sie skonczyl ,gdybym wymienial plusy przyslonily by minusy bo jenak plusow bylo wiecej,pitolenie o pralkach ,lodowkach to chyba nie te forum,ci co pracowali pamietaja zupki o 9,szwedanie sie po korotyrzach ,internet w czasie pracy, ping pong ,pilkarzyki,itd:)ps:expert jesli myslales ze bedziesz liderowac do usra...nej smierci na magazynie to sie zawiodles:)czekeja zaklady w ktorych raj z lg nieistnieje....:)pozdro dla tych ktrzy odnalezli sie po lg:)
2
Agnieszka 2017-03-16 10:05
@wladyslaw jagiełło, czyli uważasz, że kiedyś pracowało się lepiej w LG?
była pracownica 2017-04-28 18:32
Co ty za śmieci piszesz ??? O jakim zakładzie ??? Wszedłeś na forum lg display , a piszesz śmieci o innym zakładzie ! W lg display nie ma żadnych wtryskarek ! Wynocha stąd ! Ja pracowałam w lg display także 10 lat i nie powiem złego słowa na ten zakład , chociaż były i dobre i złe momenty.
Zarabialiśmy całkiem dobrze w porównaniu do innych zakładów na wrocławskiej strefie.Było mnóstwo benefitów,fundusz socjalny,darmowy transport... nie ma co narzekać, bo teraz niestety trzeba zaczynać od początku w innym miejscu pracy i za najniższą krajową co jest bardzo przykre .
3
były pracownik 2017-05-01 19:45
co ty babo za bzdury piszesz,możesz wracać bo przyjmują na serwis .
4
Agnieszka 2017-05-16 09:30
@była pracownica, piszesz, że pracowałaś w LG przez 10 lat. Co więcej możesz napisać o swoich doświadczeniach? Jakie jeszcze pozytywne aspekty znalazłaś w pracy w powyższej firmie? Czekamy na Twoją ocenę.
Aniqa 2017-05-22 14:09
Wybieram się na rozmowę rekrutacyjną na stanowisko Młodszego Specjalisty ds. Sprzedaży i Planowania Produkcji do LG Electrinics. Widzę że opinie o firmie są bardzo różne dlatego chciałbym zapytać o wasze opinie/ doświadczenia związane z tym stanowiskiem. Warto brać pod uwagę pracę w tej firmie czy odradzacie?
żaden 2017-05-25 10:23
To nie zakład to kołchoz ,została nas garstka a miota się nami jak by były nas tysiące...po za tym Panowie Menagerowie i ci którzy układają grafiki zdaje się że nie macie za grosz szacunku dla ludzkiej pracy...zróbcie coś z tym aby kobiety nie musiały dzwigać ciężkich boksów....bo nie długo sami będziecie musieli zakasać rękawki....chyba że lecicie tylko na ilość a nie na jakość ...kto układa normy dla ilości boksów na wózkach?nie jednokrotnie operator który biega między liniami by odwieżdz boksy,przywiezdz puste ,policzyć przekładki,pomóc przy odkładaniu tacek po prostu nie ma czasu by być w dwóch miejscach równolegle
2
Agnieszka 2017-05-25 10:51
@żaden według Ciebie LG nie ma szacunku dla ludzkiej pracy. Dlaczego tak uważasz? W jaki sposób przejawia się ten brak szacunku? Wspominasz również o tym, że kobiety muszą dźwigać ciężkie rzeczy. Może warto zgłosić swoje uwagi do przełożonego?
żaden 2017-05-25 11:27
Szanujcie pracę naszych rąk ....bo nie długo sami będziecie musieli podwinąć rękawy i wylądujecie na hali,chyba że nie zależy wam na ludziach
3
Nieznany 2017-06-26 11:52
Uważajcie na tych samolubów to są idioci wyżywać się tylko potrafią
1
cebu 2017-07-10 11:28
Może macie racje, że jest ciężko i możecie się czuć poniżeni w koreańskiej korporacji ale to już tak jest.
Z biura nic nie robią? Oni są odpowiedzialni za całą produkcję. I to, że Wam coś się nie podoba to już Wasza sprawa. Masz ból [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to trzeba było się uczyć i się wznieść do góry, żebyś to TY mógł świętować za pieniądze firmy. Uwierz, że stres jest ogromny jaki oni przezywaja.
To jest taka kultura i tradycja. Myślicie, że Wasi przełożeni nie dostają opierdziel? Oni dostają gorszy opierdziel niż Wy.
Poza tym, dzięki takiej dyscyplinie i mentalności koreańskiej właśnie firma wzrasta.
Pracujcie jak Polacy i co? jest jakaś znana polska marka?
przykład z Korei? LG, Samsung, Hyundai, Kia.
Zostaw swoją opinię o LG - Biskupice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LG