logo Morele.net

Morele.net

Kraków

Opinie o Morele.net

lojalny 2009-08-21 08:39:58
zgadza się, takich szefów to ze świecą szukać
4
Tgr 2009-09-30 12:05:08
Szefostwo na najwyzszym poziomie!!! Luzna atmosfera pracy i przede wszystkim poczucie bezpieczenstwa!!!
5
luki 2010-07-28 14:42:47
Najwidoczniej firma "wie" po co jest. Pogratulować. Niestety 99% szefów polskich firm i firemek to chamy i prostaki, którzy zamieniają zdrowie psychiczne pracowników na pieniądze.
4
luklews 2010-08-04 11:17:31
Pracodawcy fajni, serdeczni, elastyczni. Dobra atmosfera, calkiem przyzwoite place - zawsze na czas. Mozna sie wiele nauczyc.

Bardzo dobre miejsce dla mlodych osob zdobywajacych dopiero doswiadczenie w branzy

Problemem jest: Chaos w dzialaniu i podejmowaniu decyzji. Jak cos zaplanujesz to na drugi dzien okazuje sie cos zupelnie innego (zmiana decyzji !@#$%$#, nagle zastepstwa, przezucanie obowiazków to tu to tam wg uznania)
Brak dodatkow do pensji, motywacja ma byc premia ale jezeli jest jakakolwiek szansa zeby jej nie wyplacic to napewno szef z niej skorzysta.



.

4
Adam 2012-02-22 15:01:05
Witam pracował może ktoś w morele.net Kraków jako magazynier lub ma jakieś informacje dotyczące tego stanowiska ?
Pozdrawiam.
justa 2012-02-29 21:37:04
Pracuje tam obecnie , problemem jest właściwie tylko to że co innego mówią a co innego wychodzi, trochę słabo doceniają nowych ludzi a to że np. ja jestem przyjezdna z małego miasteczka nie pomaga. Generalnie trzymają tam ludzi ze względu na to że są studentami, ja kończę studia niedługo, co prawda nie związane z handlem i nie wiem jak będzie raczej nie znam ludzi po studiach którzy tam pracują, bo pewnie na stronie by nie szukali ciągle pracowników i warunek żeby tam zacząć prace jest to że trzeba być aktualnie studentem.
anonim 2013-05-29 09:24:11
Hej, widzę że dawno nie było nowych opinii...czy mógłby ktoś napisać jak obecnie pracuje się w firmie Morele.net? Jakie są zarobki, czy są odpowiednio długie przerwy na fajka:), czy są fajni ludzie i dobra atmosfera?
2013-08-28 13:57:03
Pracuję obecnie w morele - już prawie od 2lat. Polecam! To idealna firma na start, pozwala zdobyć cenne doświadczenie. Przyjmują ludzi młodych i dają szanse na rozwój. Częste są awanse wewnątrz firmy. Najlepsza jest atmosfera - młoda ekipa, która bez problemu się dogaduje. Pozdrawiam
5
anonim 2013-09-04 09:26:44
A na jaka umowe mozna liczyc w moralach z takim stazem jak Twoj??? Czy jest szansa na umowe oprace???
1
Gonzo 2013-10-16 10:18:36
Spoko firma
5
poważny anonim 2013-11-18 15:48:50
Robią sobie jaja z ludzi podczas rekrutacji, a mianowicie zapraszają na dzień próbny, ustalane są warunki oraz termin rozpoczęcia pracy. Dzień wcześniej telefon, z informacją iż nie posiadają w budżecie środków na nowego pracownika.
Po co w ogóle robić rekrutację?!
2
zadowolona 2013-11-20 11:14:11
Pracuje w Morele - jest luźna atmosfera, pracuję na umowę o pracę, bo nie jestem już studentką (to nie prawda co napisano powyżej, że nie dostaje się umów o pracę jak się kończy studia), jest sporo rekrutacji wewnętrznych, także można awansować. Najważniejsze jest raczej to, że firma się rozwija i daje mnóstwo możliwości, wiadomo, że nie ma nic od razu, ale jeżeli jest ktoś zaangażowany w swoją pracę - może zdziałać wiele :) Poza tym co pewnie wszyscy lubią - są organizowane fajne imprezy integracyjne :) pozdrawiam :)
5
swiezak 2013-12-04 10:31:51
Spoko pracodawca - można wiele się nauczyć, swobodna atmosfera i młody zespół! Nie miałem dużego doświadczenia i zostałem przyjęty :)polecam firme !
4
prawda 2014-01-04 09:53:22
Nie polecam tego pracodawcy, wymagania z górnej pólki w niektórych działach a pensja jak w biedronce(tam nie trzeba studiować) Liczy się tylko umowa zlecenie i status studenta. Mega (usunięte przez administratora), na początku wszystko wydaję się cacy a później można zauważyć że pracownika mają za nic i liczy się tylko kasa. Traktują cię jak (usunięte przez administratora)dziś masz nową umowę jutro cię żegnają.
8
Jaro 2014-01-22 15:55:34
Firma poszukuje do pracy studentów, bo są tanią siłą roboczą (nie trzeba za nich opłacać składek). Ciągłe emitowanie ogłoszeń również nie pod swoją nazwą o czymś świadczy.
5
spoko 2014-05-12 23:27:20
Fajni, młodzi ludzie - atmosfera przyjemna, można zdobyć doświadczenie (np. moje pierwsze) - dają szanse rozwoju, jak się starasz to możesz wiele: awansować ale tez zmienić dział.. myślę, że mogę polecić. jest spoko !! ps.umowy zlecenie nie takie straszne- są odpowiednie benefity, co nie spotka sie w biedronce (dot. powyższej wypowiedzi :P) pozdro
4
yhy 2014-05-13 10:23:53
tak są :D że wiecznie zaczynasz od zera. Pomijać fakt, że mogą ci podziękować w każdej sekundzie i nic nie masz do powiedzenia. Nie polecam ale też nie odradzam jak ktoś chce spróbować takiej pracy to nikt mu nie zabroni :)
1
kozi 2014-06-19 04:37:36
nikt nikomu nie zabroni pracować w żadnej pracy. Tylko , że warto czasem ludziom pomóc swoją opinią na temat firmy.a nóż ona mu pomoże
To takie suszone morele... 2014-07-08 14:01:22
Oj brzydko! Pieniążki są- w końcu sklep, a na pracownikach oszczędzać musicie.
1
Crow 2014-07-23 14:20:02
Super pracodawca. Atmosfera luźna, nikt się specjalnie nie rzuca. Kasa na koncie zawsze pierwszego (no chyba że wypada w niedzielę, to wcześniej:D). Poziom wynagrodzenia jest przyzwoity, ale pamiętajcie, że warto negocjować wyższe stawki; jak się sprawdzacie w pracy to dają podwyżkę bez problemu. Jak ktoś chce zmienić dział - też nie ma problemu. Obecni pracownicy zawsze mają pierwszeństwo w rekrutacji na otwierane stanowiska. Owszem, chętnie przyjmują studentów, ale nie widzę w tym nic złego, zwłaszcza że po zakończeniu studiów od ręki dają umowę o pracę albo samozatrudnienie.
6
xxxx 2014-08-21 23:13:02
na jakie stanowiska??? piszecie opine bez podania stanowiska, jaki to ma sens?
dział handlowy, magazynier czy może call center? bo to jest spora różnica. okreslajcie to !
1
ponton 2014-08-22 17:52:49
szukałem pracy w tym sklepie internetowym w Warszawie. Niestety w chwili obecnej nie posiadają żadnych ofert pracy w stolicy. Za to dla chcących spróbować swoich sił w Krakowie mają kilka ciekawych ofert , którymi miejscowi , przede wszystkim studenci na pewno się zainteresują. Chodzi mi chociażby o administratora IT czy programiste php
1
tomek 2014-10-15 14:27:28
Mało jest na rynku takich firm jak morele.. Zapewniają rozwój młodym ludziom, którzy chcą sie jeszcze uczyc np. zaocznie i zdobywać doświadczenie.. Dużo moich znajomych sobie chwali tą firmę. Słyszałem, że wynagrodzenie jest na czas, dobra atmosfera i pozytywne zmiany - bo firma jest na etapie dużego rozwoju! Myśle, że warto spróbować:) sam gdybym nie miał pracy z której jestem zadowolony, wysłał bym zgłoszenie! polecam!
2
radek 2014-10-29 18:13:48
no to faktycznie chyba @tomek jest bardzo pozytywnie nastawioną do życia i do pracy osobą, skoro aż tak pozytywnie wypowiada się o firmie, ponieważ... no właśnie, dlaczego? Pracowałeś tak, ktoś ze znajomych tam pracował, jesteś obecnym klientem? brakuje mi tutaj tylko motywu wypowiedzi tak naprawdę..
1
tomek 2014-10-30 09:00:29
@radek jestem stałym klientem od wielu lat i znam kilku pracowników. Motyw wypowiedzi jest taki, że przeglądałem ten wątek i pomyślałem, że napisze coś. Wiele firm nie ma takich wątków, a przecież to pomocne jak ktoś szuka pracy i chciałby się dowiedzieć czegoś o firmie.
2
dfsfs 2015-01-09 05:08:20
Byłem jakiś czas temu na rozmowie na programistę... Niestety jeden z szefów - twórca jest też programistą. Niestety bo poziom jego wiedzy i wiary w kod, byłby odpowiedni 8 lat temu. Testy jednostkowe/integracyjne - brak i nie piszemy, monitoring - dane stat. z panelu sklepu tylko czyli tylko biznesowe, framework, 2 jeden jakiś stary modyfikowany na D(zgodny z php4) oraz autorski (php).

To, że sklep odnosi sukces (chyba), a szef "taki programista", nie liczyłbym na rozwój. Chociaż ekscytacje wprawia szefa słowa elasticsearch (o solr nie słyszał), SOA (to jest "najnowsza metodologia"), mongodb... chcą ponoć, ale oczywiście nie korzystają.

Pomijając to, po 2h rozmowy rekrutacyjnej (sic!) spędzone głównie na oświecaniu... Pan zaprasza mnie na dzień próbny, zapytał na ile godzin, odpowiedział koło 6, to podałem stawke no i to koniec... :)

Praca może w innych działach jest ok, natomiast programiści raczej nie powinni tutaj się pchać.
1
kurek 2015-04-28 02:27:35
ludzie zainteresowani podjeciem pracy w tej firmie moga skladac swoje zgłoszenia jako specjaliści ds. obsługi reklamacji czy też opisów towarów a także do reklamacji z jezykiem niemieckim czy obslugi klienta także z językiem niemieckim czy rosyjskim
2
MT 2015-04-29 19:41:56
Hej, chciałem zapytać ile mniej więcej trwa rozmowa rekrutacyjna? :) I ile czasu trzeba czekać na odpowiedź czy dostało się pracę czy nie? W poniedziałek jestem umówiony i nie ukrywam, że bardzo mi zależy na pracy w morele :)
Daniel 2015-04-30 11:52:24
Jakie stanowisko?
1
edek 2015-04-30 13:36:36
Moja rozmowa trwała max 40 minut, czas na odpowiedź po spotkaniu zależy pewnie od tego ile się zgłosi kandydatów, bo informują, że mają rozmowy np. do określonego terminu i wtedy dają odpowiedź.. Powodzenia!
1
MT 2015-04-30 13:43:21
Specjalista ds. sprzedaży ;)
MT 2015-04-30 13:48:50
Staram się o pracę jako specjalista ds. sprzedaży. Ale czy się uda to nie wiem, nie poszczęściło mi się w x-komie, ale tam chyba sami nie wiedzą kogo chcą. Może tu pójdzie lepiej.
Titu 2015-06-16 15:45:54
@MT Jeżeli to jest forum morele to po co mówisz o x-komie... Z własnego doświadczenia wiem, że firmy internetowe takie jak morele powinny mieć mniejsze rotacje pracowników niż w firmach sprzedażowych face2face. Każdy opinie co prawda może mieć inną, nie mniej jednak branża "e-.." zawsze będzie dostarczać nowszych rozwiązań i miło byloby w tym uczestniczyć.
anonim 2016-01-08 16:45:05
hahah na umowe? a co to??
kozi 2016-01-08 20:02:17
Witam Was. Atmosfera jest dla mnie najważniejszą cecha przyszłej pracy. W morele.net słyszałem , że jest trzymana ona na naprawdę dobrym poziomie ....
2
barry 2016-02-04 18:36:52
@kozi z tego co słyszałem co rzeczywiście relacje między pracownikami są dobre. Miałem przyjemność aplikować na kierownika działu product managerów, mam wymagane doświadczenie, a firma oferuje umowy o prace
1
ramen 2016-02-07 21:08:58
ciekawe, czy się odezwą, skoro spełniałeś wymagania @barry. Wydaje mi się, że wiele osób może próbować dostać się do nich, stanowisko kierownicze jest godnym :)
098uijkmjn 2016-02-14 17:13:56
wlasnie wiesz co no nadal mozna probiwac tam do nich aplikowac ale nie tylko na kierownika bo szukaja tez specalsity ds windykacji oferuja stabilne zatrudnienie na podstawie umowy o pracę
iza 2016-02-19 16:11:42
Czy był już ktoś z was na rozmowie, bo przeczytałam, ze ktoś aplikował, tez bym się chciała dowiedzieć jak wyglada rekrutacja,aplikowała na Asystenta Działu, czekam na odzew, warunki spełniam
jozek 2016-02-22 22:40:46
098uijkmjn, maja tez ciekawe oferty pracy dla studentów i tylko studentów, bo jak napisali w ogloszeniu na specjaliste ds. obsługi klienta na infolinii status studenta lub ucznia to warunek konieczny.
heloł 2016-03-15 11:17:19
jak dla mnie spoko w sumie, że firma tak ogranicza.. @jozek, wiadomo, że student to dla nich oszczędność, a praca jest z takich, co dyspozycyjność może być dowolna :)
dejw 2016-03-23 18:12:55
Witam, a na jakie zarobki mogą liczyć u nich studenci? Na umowie zlecenie ile mniej więcej godzinówka wychodzi? Z góry dzięki za informację. Nie jestem z Krakowa i nie wiem czy mi się opłaca przyjeżdżać na rozmowę, żeby się później dowiedzieć, że to 6 zł na przykład... (nie starczyłoby na opłatę mieszkania)
2
romek 2016-03-30 15:11:35
wydaje mi się, że u nich jest oferta jako Młodszy Specjalista ds. Prawnych (dział reklamacji), tylko, ze tu trzeba znać dobrze wszystkie przepisy prawne na pewno.
artkl 2016-04-22 17:11:42
Jakie pieniadze oscylacyjnie za Analityka biznesowego mozna sie spodziewac?
romek 2016-04-29 15:13:59
aktualnie poszukują ludzi na stanowisko jako Specjalista ds. Obsługi Procesów Logistycznych, ale nie wydaje mi się, zeby u nich można było pracowac to naprawde trzeba mieć te min. 2 lata doswidczenia w zawodzie no i też znać się na branży naparwde dobrze.
taka se 2016-04-30 17:00:03
Doświadczenie w czym? W oszukiwaniu klientów? Czyli jak upaść etycznie... Super nauka.
Raczej marne doświadczenie ale już rozumiem czemu ta firma zatrudnia studentów...

taka se 2016-04-30 17:04:51
a po co im specjaliści w dziale reklamacji jak oni reklamacji nie uwzględniają?
by odpisać stałą regułkę "reklamacja rozpatrzona odmownie" nie potrzeba specjalisty, wystarczy jełop któremu zalezy na premii i tyle
ktoś 2016-05-05 21:36:25
@taka se to nie jest ,do konca tak. Nie zawsze reklamacje sa zasadne. Po prostu tak czasem bbywa i trzeba sie z tym pogodzić. To nie oznacza od razu, że firma źle funkcjonuje i chce coś przekręcić...
1
ciekawy 2016-05-17 21:45:51
Czy to prawda, że na początek dają 4 tysiące brutto oraz 13stkę?
mirabel k 2016-06-11 17:00:27
ooo to bardzo interesująca informacja, a możesz konkretnie napisać na jakim stanowisku pracy w tej firmie mogę liczyć na starcie właśnie na takie wynagrodzenie?
1
Zostaw swoją opinię o Morele.net - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Morele.net