Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Morele.net

Pracowałeś w firmie Morele.net i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Tgr - 2009-09-30 12:05:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Szefostwo na najwyzszym poziomie!!! Luzna atmosfera pracy i przede wszystkim poczucie bezpieczenstwa!!!
zdjecie uzytkownika
luki - 2010-07-28 14:42:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Najwidoczniej firma "wie" po co jest. Pogratulować. Niestety 99% szefów polskich firm i firemek to chamy i prostaki, którzy zamieniają zdrowie psychiczne pracowników na pieniądze.
zdjecie uzytkownika
luklews - 2010-08-04 11:17:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Pracodawcy fajni, serdeczni, elastyczni. Dobra atmosfera, calkiem przyzwoite place - zawsze na czas. Mozna sie wiele nauczyc.

Bardzo dobre miejsce dla mlodych osob zdobywajacych dopiero doswiadczenie w branzy

Problemem jest: Chaos w dzialaniu i podejmowaniu decyzji. Jak cos zaplanujesz to na drugi dzien okazuje sie cos zupelnie innego (zmiana decyzji !@#$%$#, nagle zastepstwa, przezucanie obowiazków to tu to tam wg uznania)
Brak dodatkow do pensji, motywacja ma byc premia ale jezeli jest jakakolwiek szansa zeby jej nie wyplacic to napewno szef z niej skorzysta.



.

zdjecie uzytkownika
Adam - 2012-02-22 15:01:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam pracował może ktoś w morele.net Kraków jako magazynier lub ma jakieś informacje dotyczące tego stanowiska ?
Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
justa - 2012-02-29 21:37:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje tam obecnie , problemem jest właściwie tylko to że co innego mówią a co innego wychodzi, trochę słabo doceniają nowych ludzi a to że np. ja jestem przyjezdna z małego miasteczka nie pomaga. Generalnie trzymają tam ludzi ze względu na to że są studentami, ja kończę studia niedługo, co prawda nie związane z handlem i nie wiem jak będzie raczej nie znam ludzi po studiach którzy tam pracują, bo pewnie na stronie by nie szukali ciągle pracowników i warunek żeby tam zacząć prace jest to że trzeba być aktualnie studentem.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-29 09:24:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, widzę że dawno nie było nowych opinii...czy mógłby ktoś napisać jak obecnie pracuje się w firmie Morele.net? Jakie są zarobki, czy są odpowiednio długie przerwy na fajka:), czy są fajni ludzie i dobra atmosfera?
zdjecie uzytkownika
- 2013-08-28 13:57:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Pracuję obecnie w morele - już prawie od 2lat. Polecam! To idealna firma na start, pozwala zdobyć cenne doświadczenie. Przyjmują ludzi młodych i dają szanse na rozwój. Częste są awanse wewnątrz firmy. Najlepsza jest atmosfera - młoda ekipa, która bez problemu się dogaduje. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-04 09:26:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A na jaka umowe mozna liczyc w moralach z takim stazem jak Twoj??? Czy jest szansa na umowe oprace???
zdjecie uzytkownika
Gonzo - 2013-10-16 10:18:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Spoko firma
zdjecie uzytkownika
poważny anonim - 2013-11-18 15:48:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Robią sobie jaja z ludzi podczas rekrutacji, a mianowicie zapraszają na dzień próbny, ustalane są warunki oraz termin rozpoczęcia pracy. Dzień wcześniej telefon, z informacją iż nie posiadają w budżecie środków na nowego pracownika.
Po co w ogóle robić rekrutację?!
zdjecie uzytkownika
zadowolona - 2013-11-20 11:14:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Pracuje w Morele - jest luźna atmosfera, pracuję na umowę o pracę, bo nie jestem już studentką (to nie prawda co napisano powyżej, że nie dostaje się umów o pracę jak się kończy studia), jest sporo rekrutacji wewnętrznych, także można awansować. Najważniejsze jest raczej to, że firma się rozwija i daje mnóstwo możliwości, wiadomo, że nie ma nic od razu, ale jeżeli jest ktoś zaangażowany w swoją pracę - może zdziałać wiele :) Poza tym co pewnie wszyscy lubią - są organizowane fajne imprezy integracyjne :) pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
swiezak - 2013-12-04 10:31:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Spoko pracodawca - można wiele się nauczyć, swobodna atmosfera i młody zespół! Nie miałem dużego doświadczenia i zostałem przyjęty :)polecam firme !
zdjecie uzytkownika
prawda - 2014-01-04 09:53:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Nie polecam tego pracodawcy, wymagania z górnej pólki w niektórych działach a pensja jak w biedronce(tam nie trzeba studiować) Liczy się tylko umowa zlecenie i status studenta. Mega (usunięte przez administratora), na początku wszystko wydaję się cacy a później można zauważyć że pracownika mają za nic i liczy się tylko kasa. Traktują cię jak (usunięte przez administratora)dziś masz nową umowę jutro cię żegnają.
zdjecie uzytkownika
Jaro - 2014-01-22 15:55:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Firma poszukuje do pracy studentów, bo są tanią siłą roboczą (nie trzeba za nich opłacać składek). Ciągłe emitowanie ogłoszeń również nie pod swoją nazwą o czymś świadczy.
zdjecie uzytkownika
spoko - 2014-05-12 23:27:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Fajni, młodzi ludzie - atmosfera przyjemna, można zdobyć doświadczenie (np. moje pierwsze) - dają szanse rozwoju, jak się starasz to możesz wiele: awansować ale tez zmienić dział.. myślę, że mogę polecić. jest spoko !! ps.umowy zlecenie nie takie straszne- są odpowiednie benefity, co nie spotka sie w biedronce (dot. powyższej wypowiedzi :P) pozdro
zdjecie uzytkownika
yhy - 2014-05-13 10:23:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tak są :D że wiecznie zaczynasz od zera. Pomijać fakt, że mogą ci podziękować w każdej sekundzie i nic nie masz do powiedzenia. Nie polecam ale też nie odradzam jak ktoś chce spróbować takiej pracy to nikt mu nie zabroni :)
zdjecie uzytkownika
kozi - 2014-06-19 04:37:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [yhy - 2014-05-13 10:23:53]:
nikt nikomu nie zabroni pracować w żadnej pracy. Tylko , że warto czasem ludziom pomóc swoją opinią na temat firmy.a nóż ona mu pomoże
zdjecie uzytkownika
To takie suszone morele... - 2014-07-08 14:01:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oj brzydko! Pieniążki są- w końcu sklep, a na pracownikach oszczędzać musicie.
zdjecie uzytkownika
Crow - 2014-07-23 14:20:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Super pracodawca. Atmosfera luźna, nikt się specjalnie nie rzuca. Kasa na koncie zawsze pierwszego (no chyba że wypada w niedzielę, to wcześniej:D). Poziom wynagrodzenia jest przyzwoity, ale pamiętajcie, że warto negocjować wyższe stawki; jak się sprawdzacie w pracy to dają podwyżkę bez problemu. Jak ktoś chce zmienić dział - też nie ma problemu. Obecni pracownicy zawsze mają pierwszeństwo w rekrutacji na otwierane stanowiska. Owszem, chętnie przyjmują studentów, ale nie widzę w tym nic złego, zwłaszcza że po zakończeniu studiów od ręki dają umowę o pracę albo samozatrudnienie.
zdjecie uzytkownika
xxxx - 2014-08-21 23:13:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
na jakie stanowiska??? piszecie opine bez podania stanowiska, jaki to ma sens?
dział handlowy, magazynier czy może call center? bo to jest spora różnica. okreslajcie to !
zdjecie uzytkownika
ponton - 2014-08-22 17:52:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [xxxx - 2014-08-21 23:13:02]:
szukałem pracy w tym sklepie internetowym w Warszawie. Niestety w chwili obecnej nie posiadają żadnych ofert pracy w stolicy. Za to dla chcących spróbować swoich sił w Krakowie mają kilka ciekawych ofert , którymi miejscowi , przede wszystkim studenci na pewno się zainteresują. Chodzi mi chociażby o administratora IT czy programiste php
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-10-15 14:27:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Mało jest na rynku takich firm jak morele.. Zapewniają rozwój młodym ludziom, którzy chcą sie jeszcze uczyc np. zaocznie i zdobywać doświadczenie.. Dużo moich znajomych sobie chwali tą firmę. Słyszałem, że wynagrodzenie jest na czas, dobra atmosfera i pozytywne zmiany - bo firma jest na etapie dużego rozwoju! Myśle, że warto spróbować:) sam gdybym nie miał pracy z której jestem zadowolony, wysłał bym zgłoszenie! polecam!
zdjecie uzytkownika
radek - 2014-10-29 18:13:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to faktycznie chyba @tomek jest bardzo pozytywnie nastawioną do życia i do pracy osobą, skoro aż tak pozytywnie wypowiada się o firmie, ponieważ... no właśnie, dlaczego? Pracowałeś tak, ktoś ze znajomych tam pracował, jesteś obecnym klientem? brakuje mi tutaj tylko motywu wypowiedzi tak naprawdę..
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-10-30 09:00:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@radek jestem stałym klientem od wielu lat i znam kilku pracowników. Motyw wypowiedzi jest taki, że przeglądałem ten wątek i pomyślałem, że napisze coś. Wiele firm nie ma takich wątków, a przecież to pomocne jak ktoś szuka pracy i chciałby się dowiedzieć czegoś o firmie.
zdjecie uzytkownika
dfsfs - 2015-01-09 05:08:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Byłem jakiś czas temu na rozmowie na programistę... Niestety jeden z szefów - twórca jest też programistą. Niestety bo poziom jego wiedzy i wiary w kod, byłby odpowiedni 8 lat temu. Testy jednostkowe/integracyjne - brak i nie piszemy, monitoring - dane stat. z panelu sklepu tylko czyli tylko biznesowe, framework, 2 jeden jakiś stary modyfikowany na D(zgodny z php4) oraz autorski (php).

To, że sklep odnosi sukces (chyba), a szef "taki programista", nie liczyłbym na rozwój. Chociaż ekscytacje wprawia szefa słowa elasticsearch (o solr nie słyszał), SOA (to jest "najnowsza metodologia"), mongodb... chcą ponoć, ale oczywiście nie korzystają.

Pomijając to, po 2h rozmowy rekrutacyjnej (sic!) spędzone głównie na oświecaniu... Pan zaprasza mnie na dzień próbny, zapytał na ile godzin, odpowiedział koło 6, to podałem stawke no i to koniec... :)

Praca może w innych działach jest ok, natomiast programiści raczej nie powinni tutaj się pchać.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Morele.net
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Morele.net?
Zadaj pytanie
x