logo Wiking Graf

Wiking Graf

Łódź

Opinie o Wiking Graf

grini 2016-01-15 23:48:25
@Kuśpeta dobra rada jakby nie było, niektórzy za bardzo się tym wszystkim przejmują, bowiem zarobki na poziomie 3000 złotych w tej firmie nawet zachęcają do pracy.
alfabravofokstrot 2016-01-23 21:00:59
@miro niestety 3 z przodu na stanowisku technologa to tylko pobożne życzenie... wiem z doświadczenia...
Ale prawda jest taka, że można się tam bardzo dużo nauczyć! A to procentuje!
rups 2016-01-23 21:13:17
nauka nauką, ale jednak zarobki powinny być większe. Technolog to osoba znająca się na rzeczy, powinien mieć doświadczenie i tym samym zarabiać konkretne pieniądze.
ajutho 2016-01-26 10:07:05
ja już tam mieciu na szczęście nie pracuje :) niemniej jednak zeszło mi tam troszkę lat. wynagrodzenie miesięczne za prace w tym zakładzie dla większości pracowników są "żenua". ale jest też grupa osób która ma szczególne względy u pana marka. co się z tym wiąże to ten kto tam dłużej pracował to wie :)pozdrawiam starych pracowników :)
pomocnik 2016-01-26 18:37:17
kolego, a jak tyle czasu tam pracowałeś to powiesz mi jak jest z premiami? bo wyczytałem, ze jako pomocnik drukarza to od liczby klientów jest to liczone.
Jaszczur 2016-01-26 20:11:15
Najbardziej procentują, to chyba pomocnicy po weekendzie :D Ciekawe tylko z czego? :P
Krystian Pawłowicz 2016-01-27 10:40:26
Witam. Proszę pracowników o informacje odnośnie wynagrodzeń, czy są odpowiednie? A, także o poziom premii i czy jest normalnie wypłacana, czy też może ucinana za byle co. A także jaki macie socjal w pracy. Proszę o odpowiedź bo nie chcę ewentualnie tracić czasu na składanie cv i rozmowy. Dziekuję i pozdrawiam.
hania 2016-02-02 16:29:43
Przede wszystkim musisz miec ukonczoną szkołę poligraficzną i mieć doświadczenie w drukarni, stawka to 9-10 za godzine tak napisali ale to praca na pełny etat napisali również, że przyjma ludzi do przyuczenia @Krystian Pawłowicz
Pawel 2016-02-03 16:29:14
co ty gadasz jaka szkola ? ja znam 3 osoby z 8 klasami a zarobki 1500 zl komedia ja sie zwolnilem teraz poszedlem na ochrone i mam 8 zl na godzine 50 godzin wiecej nic nie robie a mam z premia 2100 zl
1
trosekk 2016-02-06 14:38:53
hmm no to cieszę się w takim razie @Paweł, że po prostu ci teraz lepiej, choć ja widziałem ofertę u nich na technologa drukarni w łodzi i chyba zaaplikuję, bo dają umowę o pracę
Piekarz-Hutnik-Jaszczura 2016-02-08 21:33:42
Jakie "szef' ma buty?
- Markowe! :D
pawel 2016-02-11 00:19:31
na co ci ta umowa ? jak emerytury bedziesz mial z 400 zl potych ustawach radze zarabiac na czarno i sobie na nia odkladac
Młody 2016-02-11 21:44:58
Hania jakie 9-10 zł na godzine? Chyba brutto plus premie które nie są określone w jasny sposób. Z racji tego,że mam wykształcenie poligraficzne to niby mógłbym potem iść na operatora,jasne po 5 latach robienia za grosze :P cukierkowo tam nie jest bo ogłoszenia,ze poszukują ludzi wiszą już z pół roku. pozdrawiam i nie życze nikomu takiej pracy za tak marne grosze
1
Mietek 2016-02-22 20:41:30
Jako to brutto, jak ja wszędzi esłyszę, że własnie netto, czy to co mówisz to jest pewna sprawa? A jaki jest tutaj typ umowy, też byś mógł mi dać znać, dzięki
Księżniczka 2016-03-30 20:10:06
Boże! Ludzie, myjcie się!
2
style 2016-04-01 22:39:32
Najważniejsze jest to, że zapewniona jest tutaj umowa o pracę. Wbrew pozorom takie stabilne warunki są dość istotne, bo pozwalają na utrzymanie dobrej atmosfery.
AntyStyle 2016-04-05 11:41:51
Ważna też jest wysokość wynagrodzenia i atmosfera w pracy. A te sa niski i atmosfera jak w obozie z poganiaczami nad głową.
łukasz 2016-04-05 12:25:00
hm, wydaje mi się, że atmosfera zazwyczaj zależna jest od właścicieli/kierownictwa, ale także od pracowników. Może problem leży gdzieś po środku.. Choć tematu wynagrodzenia pewnie nie da się przeskoczyć?
anioł 2016-04-22 19:34:06
Myślę, że zła atmosfera jak w każdej rodzinie wynika z braku szczerej rozmowy A szef też człowiek, dlatego warto z nim porozmawiać o problemach, które nas nurtują! Na pewno weźmie to pod uwagę i jakoś temu zaradzi.
jacek 2016-05-06 18:24:04
anioł' gdyby był taki to pewnie już ktoś by coś zrobił z tymi sytuacjami a tak to widzisz wszystko sie przeciaga.
Nikt 2016-05-23 00:42:36
Anioły I Wiking. Ha ha ha
Nikt 2016-05-23 00:43:48
Anioły I Wiking. Ha ha ha
pomocnik 2016-06-16 23:28:11
Pewnie, że doświadczenie u nich zdobyte dobrze potem wygląda w papierach, ale skoro zapewnione jest pracownikom zatrudnienie w ramach umowy o pracę, to się wcale nie dziwię, że ich oferty pracy sa tak popularne. W końcu o dobre zatrudnienie jest dość trudno.
W toku 2016-06-19 16:45:52
Cyrk

Mietek 2016-06-19 18:36:37
Najwazniejsze jest doświadczenie, bo wszystko musi być wykonane dość perfekcyjnie, ale to akurat łatwa sprawa, ludzie tutaj to specjaliści jednak są chyba
pik nik 2016-07-06 20:58:57
I wikinga nadchodzi koniec :)
Mobbing i zastraszanie doprowadza do klęski, mareczek wygrał bitwę, ale sprawiedliwość wygra wojnę.
Nikt nie zechce takiej porażki kupić!!!
A straszenie Niemcem, który ten burdel kupi byłoby dobre w 1939r.
aha 2016-07-06 21:04:56
Dobrze, że nawet odpowiednie zarobki się pojawiły, bo to znacznie umiliło zatrudnienie. Ale wiadomo czy w niedługim czasie pojawią się jakieś oferty pracy?
Hi 2016-07-07 05:18:54
Tylko po co? Tu i tak nikt sensowny nie chce pracować.
haha 2016-07-07 08:23:33
Chyba nie jest tak źle, skoro miały się pojawiać nowe stanowiska w pracy. W końcu o takie szczegółowe zatrudnienie jest dość trudno, a wypłata terminowa?
Cis 2016-07-07 19:48:39
Lepiej pracować za mniej, ale w przyjemnej atmosferze. Za pracę tutaj już dziękujemy. Nawet za podwójna stawka. Za żadne pieniądze. Masakra ta firma. Ale z tego co wiem nikt kto odszedł z tego tam ..... nie ma gorzej, a znacznie lepiej.
2
nbjlk 2016-07-07 22:25:38
@ Cis masz zdecydowanie racje co do tego że atmosfera jest w firmie najważniejsza, też uważam że dużo ważniejsza nawet od wynagrodzenia. W tej firmie nie pracowałam, ale widze że pojawiła sie oferta na technologa
3
ajutho 2016-07-08 17:42:50
witam szanowne forum. kłania się były już pracownik. co się ciekawego dzieje w wikingu? bo słyszałem że się dużo dzieje :) a mianowicie że zwalniają się osoby z 10-15 letnim stażem pracy :) można z tego wysnuć że jest tam "wesoło" :) jest to też informacja dla aplikujących do tej "firmówki" jak się traktuje ludzi z wieloletnim stażem pracy :( nie mówiąc już o tych z mniejszym okresem zatrudnienia. pozdro dla wytrwałych i nie wierzących w siebie :) a w szczególności dla kierownika i trzech "starych" maszynistów FLEXO :)
1
henks 2016-07-08 18:01:23
@ajutho nie wiem, czy to prawdziwe informacje, chyba raczej zwykłe plotki, bo nie widać zbytnio żadnych rekrutacji, a takie wakaty na pewno firma szybko chciałaby zapełnić, Jedyną ofertę, jaką widzę, to rekrutacja na technologia drukarni.
Pokemon 2016-08-03 22:32:46
Kto by chciał tu przyjść do pracy? Fama się niesie. Stąd tylko się ucieka. Dziś to tylko cisza przed kolejną burzą. Szefuncio robi trochę pod siebie stąd chwilowy spokój. Ale ... nadchodzi o zgrozo :-)
1
janku 2016-08-03 22:37:14
Potrzebuję informacji od osób które mają styczność z pracą w dziale druku. Mianowicie mam przed sobą ogłoszenie na Mistrz- Brygadzista powiedzcie mi opłaca się aplikować do nich i w ogóle zawracać sobie głowę pracą u nich? Będę wdzięczny za każde słowo
flexoguru 2016-08-11 00:58:04
szanujcie ludzi... tak szybko odchodzą............... heheehehehe
4
pomocnik 2016-08-11 08:39:26
A mają teraz jakieś oferty pracy? Dzięki za odpowiedź
1
headhunter 2016-08-14 09:47:08
słyszałem, że w firmie Reganta są przyjęcia.
3
darek 2016-08-14 11:28:35
Na stronie żadnych ofert nie ma ale zawsze można do nich przedzwonić i zapytać może rzeczywiście kogoś poszukują
1
grzesiu 2016-08-20 12:46:22
może i ja bym tam papiery złożył... i do doma bliżej bym mioł hmmmmm
olek 2016-08-21 08:35:51
to składaj, ja też zamierzam, kolega mowił, ze mozna spokojnie osobiscie do nich składać podania nie koniecznie mailowo.
Pokemon 2016-09-04 19:15:29
Kolega koledze by krzywdy nie robił. Wszystko pic na wodę. Szef sam pisze na tym profilu zachęcając. Nie polecam tego pracodawcy.
Marcin 2016-09-04 19:19:13
@olek a wiesz może coś o aktualnych rekrutacjach? I jak sama rekrutacja wygląda? Też słyszałem dobre opinie o tym pracodawcy, a akurat kończy mi się umowa, więc chętnie bym zmienił swojego, który jest naprawdę bardzo nieciekawy i o wypłaty trzeba się prosić...
headhunter 2016-09-21 18:34:45
podobno juz Grzesiu byl na rozmowie w "R" i sie dogadal :D nastepny bedzie Sorry Resorry :D
wawrzonek 2016-09-21 20:08:57
no i józio na poganiacza;-] tyz sie dogadał
2
aber g 2016-09-21 22:55:27
ja rówież bardzo wele pozytywnych opinii słyszałam w Łodzi o tej firmie w kontekście tego jakim jest pracodawcą, skuszona jestem poszukac więc u was pracy, czy nadal szukacie kogoś na stanowisko Kontroler jakości wyrobów poligraficznych?
abc 2016-09-22 21:31:13
dawaj do nas :) przeslij fotke ;P
Am 2016-09-22 22:22:49
No praca wydaje się być dość okej, ale to wiadomo, każda osoba widzi to różnie
acb 2016-09-26 04:35:53
co tu tak cicho???? juz wszyscy z Wikinga odeszli czy jak hehehehehhehee
434 2016-09-26 10:43:46
jak to cicho @acb? przecież systematycznie i regularnie pojawiają się przecież opinie a z drugiej strony co mogloby się zmienić w przeciągu kilku dni?
Zostaw swoją opinię o Wiking Graf - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wiking Graf