Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Wiking Graf

Opinie o Wiking Graf

Pracowałeś w firmie Wiking Graf i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Siti - 2014-12-11 08:20:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@xyz A w jakim kierunku chciałbyś się rozwijać w Wiking Graf na najniższym stanowisku? Wybacz, ale według mnie w ogóle nie będą inwestować w pracownika, który być może po prostu od nich odejdzie z całą wiedzą - to się im nie kalkuluje, ci którzy może zdeklarowali swoją najbliższą przyszłość z firmą mogą oczekiwać na lepsze warunki...
zdjecie uzytkownika
Rudy - 2014-12-12 07:15:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
ZERO szacunku do pracownika. Powtarzam ZERO! Fakt, pensja jest na czas ale pracownik jest NIKIM. Stosunek właścicieli i kierownictwa do pracowników można określić jednym mianem: "terror". Zatrudnij się tu i sam wyrób sobie opinie.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-12-16 08:43:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Siti - 2014-12-11 08:20:58]:
na poczatku obiecuja, ze chca na stale, ze oferuja "sciezke kariery" ;). Zadeklarowalem chec stalej wspolpracy, czekalem na inwestycje we mnie ;)poza obietnicami nie dostalem nic poza pensja na czas. Trzeba ciezko i bardzo dokladnie pracowac, by mogli za brak kropki na "i" zabrac kase. Potwierdzam inne komentarze: brak szacunku, bardzo niska placa, dostepnosc 24h!!!!! I najlepiej nie miec zycia poza praca!
zdjecie uzytkownika
Mikołaj Święty - 2014-12-23 06:37:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
...i jak Wikingi, SzeFuńcio złozył Wam życzenia? Zapewne jak co rok uwalili Wam z wypłaty, do tego żadnych dodatków, premi, bpnów, etc.. Aaa... jedno na pewno dostaliście: OPR :)
zdjecie uzytkownika
Miłoszzz - 2014-12-25 17:12:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@xyz, ale według mnie to pensja na czas w dzisiejszych czasach to chyba dobra sprawa, bo od wielu znajomych słyszę że na pensje trzeba czekać niewiadomo ile i że często przez to mają problemu z mieszkaniami, więc ja stawiam wielki plus dla Wiking Graf za to że są pod tym względem bezproblemowi. Gdybym mógł to bym się u nich "zahaczył"
zdjecie uzytkownika
Rudy - 2014-12-28 19:55:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kochany serdecznie zapraszamy!
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-01-03 18:18:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Miłoszzz - 2014-12-25 17:12:35]:
;) jezeli to jest jedyne czego oczekujesz.... to popieram Rudego! Drzwi otwarte :)
zdjecie uzytkownika
master - 2015-01-21 00:50:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
grzesiu szybciej szybciej :D zaloze sie ze na p5 jeszcze 230m/m nie jechales hehehe tylko poziom farb sprawdz ;)
zdjecie uzytkownika
wawrzon - 2015-01-28 01:34:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak sie naucze na new foilu robic to wam lapsy pokaze fahofca.hunkelera mam w paluszku/jestem zajebisty
zdjecie uzytkownika
Franciszek - 2015-04-30 03:44:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widziałem teraz ogłoszenie pracy, zakład poligraficzny wiking graf zatrudni pomocnika drukarza. Może jest ktos w stanie polecić je tutaj? Jakby co to technologa poligrafa tez szukają.
zdjecie uzytkownika
ortegoa - 2015-08-12 00:28:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i ciekaw jestem czy ktoś wziął udział w tej rekrutacji bo ogłoszenie przepadło a nikt się jakoś nie pochwalił, że został przyjęty na tym stanowisku. Szczerze to trochę na to liczyłem, ale tak myślę, żę w sumie będąc pomocnikiem to jakoś specjalnie nie ma się czym chwalić, chyba żeby dopiero cieszyć się z tego gdy się dostanie pierwszą wypłatę etc
zdjecie uzytkownika
ajutho - 2015-08-28 17:42:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam. co tu tak cicho? zamkneli ten obóz pracy czy co? pozdrawiam starych pracowników.
zdjecie uzytkownika
waldek - 2015-09-11 10:37:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ajutho cicho jest, bo pewnie wszyscy się utrzymują i pracują w przyjaznej atmosferze. A szkoda, bo jestem ciekaw wszystkich opinii na temat benefitów. Poszukują osób na stanowiska pakowacza, pomocnika operatora falcerki czy technologa w drukarni. Na pewno każdy znajdzie coś dla siebie, wynagrodzenie to średnio 1,5-3tys brutto!
zdjecie uzytkownika
pracuś - 2015-10-08 10:59:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma beznadziejna ,szefostwo jak królowie wymagania ktory w jakim kubku pije , a pensja śmiechu warte
zdjecie uzytkownika
lipek - 2015-10-08 20:00:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ta firma to jedna wielka żenada. pracują tam wyłącznie życiowi nieudacznicy i(usunięte przez administratora). unikać tą firmę z daleka!
zdjecie uzytkownika
Last - 2015-10-11 13:41:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma oferuje wyroby poligraficzne, naklejki i inne duperele. Wydaje mi się, że wyglądają na porządną firmę. Strona internetowa prowadzona w sposób dobry. Dziwne, że pracownicy są niezadowoleni, czyżby właściciel oszczędzał właśnie na nich.. Szkoda, że tak się dzieje, bo stracą pracowników albo i klientów.
zdjecie uzytkownika
Weteran - 2015-11-03 19:39:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Najlepsi odchodzą. Albo inaczej... Normalni odchodzą.
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2015-11-04 08:56:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś pracował na kontroli jakości? I czy praca tam jest w szkodliwych warunkach?
zdjecie uzytkownika
ajutho - 2015-11-06 15:51:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy praca na kontroli jakości jest w szkodliwych warunkach? raczej nie. ale kontakt z szefową działu kontroli jakości i jej pupilką to już raczej tak! czy ty waldusiu pracowałeś lub pracujesz w wikingu?
zdjecie uzytkownika
siema - 2015-11-07 03:51:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kasia zawsze warto aplikować, zwłaszcza, że teraz jest ogłoszenie, że jest poszukiwany kontroler jakości wyrobów poligraficznych. Doświadczenie w branży nie jest prioryteterem. Możliwy jest również awans na stanowiska kierownicze. Umowa jest na czas określony, a zarobki nawet do 3 tys miesięcznie no i zapewnione są benefity też.
zdjecie uzytkownika
jsa - 2015-11-10 03:19:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No nie wiem czy te 3 tysiące są realne, kontrolerzy w łodzi zwykle tyle nie zarabiali, no ale może coś się zmieniło.
zdjecie uzytkownika
pigwa - 2015-11-12 16:32:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no @jsa ja slyszalam ze na tym stanowisku mimo wszystko najpierw zaczyna sie od 1.750,00 zł, 3 tysie mozna po jakims czasie dostac.
zdjecie uzytkownika
434 - 2015-11-14 20:26:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@siema o to widzę że na calkiem spore zarobki można u nich liczyć w firmie, ciekawe czy na wszystkich stanowiskach
zdjecie uzytkownika
lipekdrukarz - 2015-11-15 09:17:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie, czy was powaliło? w wikingu nie zarobicie więcej niż 1700zł z dwiema sobotami! a trzy tysie to daje sobie mareczek, zezowate szczęście! dlaczego masowo odchodzą z tamtąd ludzie? zostają tylko życiowi nieudacznicy.....
zdjecie uzytkownika
locker - 2015-12-03 17:20:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lipekdrukarz - 2015-11-15 09:17:43]:
no trzeba przyznać, ze rzeczywiście w firmie zarobić jakoś wysmienicie się niestety nie da, ale kasa przecież nawet w obecnych czasach to nie wszystko
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-12-03 20:28:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem czy ze zrozumieniem przeczytales. Miala byc stala wspolpraca. Takie byly moje oczekiwania - firmy tez. Ale nie bylo mowy o ponizaniu. Masz racje juz mnie tam nie ma. Jestem w firmie gdzie mnie cenia, gdzie pensje mam nie tylko na czas. Mam dodatki do niej. Mam z czego zyc a nie licze kazda zlotowke. Fajniej sie pracuje dla firm, gdzie cenia twoja prace. O wikingu nie chce juz slyszec. W zyciu nie polece tam pracy. To naprawde oboz!!!! Jest wrecz skandalicznie. Dlatego nie powinno nikogo dziwic odejscie w 1 miesiacu 6 osob. Zreszta o czym swiadcza ciagle ogloszenia??? Taka firma prestizowa i ciagle szuka nowych technologow? Nowych pracownikow produkcyjnych? Dlaczego???? Dlaczego w innych firmach az tak czesto nie powtarzaja sie ogloszenia????
zdjecie uzytkownika
abc - 2015-12-04 09:53:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xyz - 2015-12-03 20:28:43]:
Firma ciągle się rozwija i dlatego szuka nowych ludzi, a pozbywa się bezużytecznych miernot, które nic nie wnoszą do zakładu.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-12-07 17:42:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [abc - 2015-12-04 09:53:27]:
Acha :) dobrze wiedzieć :D . Mam inne zdanie. Kilka lat pracy w Wikingu wykreowało moje zdanie na ten temat:). Oczywiście abc, masz prawo się mylić. Życzę sukcesów :).
zdjecie uzytkownika
o tak - 2015-12-13 20:22:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@abc chyba nie jest tak źle, bo przecież jak raz na jakiś czas będą kogoś poszukiwać to nie jest to nic dziwnego. Ciekawe czy teraz będą jakieś benefity świąteczne, wie ktoś? Dzięki
zdjecie uzytkownika
Młody - 2015-12-14 16:38:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam chciałem zapytać o docelową pensję pomocnika drukarza. Na początek jest to z 1200 zł,śmieszne pieniądze , pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
szansa - 2015-12-28 02:05:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@o tak sam jestem ciekaw, ale nawet ostatnio pojawiło się ogłoszenie, że jest poszukiwany technilog-poligraf. Umowa jest na pełen etat a zarobki to nawet 4 tysiące.
zdjecie uzytkownika
Obiecanki-Cacanki - 2015-12-28 22:42:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanawia mnie skąd niektórzy biorą takie wynagrodzenia... Ha ha ha... podajecie chyba brutto i to mocno zawyżone. Kasa, kasą ale liczy się też atmosfera w pracy i wzajemny szacunek (a z tym to już jakaś masakra).
zdjecie uzytkownika
Mietek - 2015-12-31 00:37:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No jak skąd biorą, czasami w tej branży się pojawiają, to przecież wiadomo nie od dziś, są różne pensje, zależne od miasta, w Łodzi pod tym względem jest okej
zdjecie uzytkownika
ajutho - 2016-01-04 10:09:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oj co wy tam wszyscy wiecie?:) pozdro dla starej ekipy pracowników :)do siego roku:)
zdjecie uzytkownika
Mietek - 2016-01-04 14:31:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No co wiemy, dużo wiemy, wszystko wiemy @ajutho - branża się rozwija coraz mocniej, tylko ludzie różni, czasami niezmienni, ale tak jest, pracujesz nadal?
zdjecie uzytkownika
Marek - 2016-01-08 16:47:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Bylem sie spytac o prace na pomocnika odrazu powiedzieli zebym przyszedl w Poniedzalek ale jak spytalem sie o zarobkii 1250 zl to ich wysmialem :) ludze nie zgadzajcie sie za taka kase robic to jest wyzysk !!! jesli bedzemy se zgadzac to w tym kraju nigdy dobrze nie bedzie ! teraz dostalem prace na pomocnika na budowe co prawda na czarno 12 zl na reke 2600 zl pesji . jedny plus tej pracy ze poznalem sliczna kobiete Andzelke blondynke znace ja ? pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
locker - 2016-01-08 20:00:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marek - 2016-01-08 16:47:41]:
Cześć na forum. To prawda , że za takie pieniadze praca nie ma najmniejszego sensu ponieważ robisz tylko na swojego szefa, a sam masz ledwie na opłaty
zdjecie uzytkownika
juszczak - 2016-01-12 21:20:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dalej dalej niewolicy józia i grubej świni hehehe
zdjecie uzytkownika
miro - 2016-01-13 03:03:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@locker, taka praca ma sens, zarobisz 2600 na czysto, a sa w kraju zawody, które zarabiaja połowe tego. Myślę tez, ze na stanowiskach jak technolog, czy maszynista zarabia sie 3 z przodu, tak jest w innych drukarniach.
zdjecie uzytkownika
kuśpeta - 2016-01-15 10:27:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę zabraać sie do pracy, bo kto pracuje ten zarabia pieniądze i ma moje poparcie.
zdjecie uzytkownika
grini - 2016-01-15 23:48:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Kuśpeta dobra rada jakby nie było, niektórzy za bardzo się tym wszystkim przejmują, bowiem zarobki na poziomie 3000 złotych w tej firmie nawet zachęcają do pracy.
zdjecie uzytkownika
alfabravofokstrot - 2016-01-23 21:00:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@miro niestety 3 z przodu na stanowisku technologa to tylko pobożne życzenie... wiem z doświadczenia...
Ale prawda jest taka, że można się tam bardzo dużo nauczyć! A to procentuje!
zdjecie uzytkownika
rups - 2016-01-23 21:13:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nauka nauką, ale jednak zarobki powinny być większe. Technolog to osoba znająca się na rzeczy, powinien mieć doświadczenie i tym samym zarabiać konkretne pieniądze.
zdjecie uzytkownika
ajutho - 2016-01-26 10:07:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja już tam mieciu na szczęście nie pracuje :) niemniej jednak zeszło mi tam troszkę lat. wynagrodzenie miesięczne za prace w tym zakładzie dla większości pracowników są "żenua". ale jest też grupa osób która ma szczególne względy u pana marka. co się z tym wiąże to ten kto tam dłużej pracował to wie :)pozdrawiam starych pracowników :)
zdjecie uzytkownika
pomocnik - 2016-01-26 18:37:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kolego, a jak tyle czasu tam pracowałeś to powiesz mi jak jest z premiami? bo wyczytałem, ze jako pomocnik drukarza to od liczby klientów jest to liczone.
zdjecie uzytkownika
Jaszczur - 2016-01-26 20:11:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najbardziej procentują, to chyba pomocnicy po weekendzie :D Ciekawe tylko z czego? :P
zdjecie uzytkownika
Krystian Pawłowicz - 2016-01-27 10:40:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Proszę pracowników o informacje odnośnie wynagrodzeń, czy są odpowiednie? A, także o poziom premii i czy jest normalnie wypłacana, czy też może ucinana za byle co. A także jaki macie socjal w pracy. Proszę o odpowiedź bo nie chcę ewentualnie tracić czasu na składanie cv i rozmowy. Dziekuję i pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
hania - 2016-02-02 16:29:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przede wszystkim musisz miec ukonczoną szkołę poligraficzną i mieć doświadczenie w drukarni, stawka to 9-10 za godzine tak napisali ale to praca na pełny etat napisali również, że przyjma ludzi do przyuczenia @Krystian Pawłowicz
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: prosto i na temat jestes ogarniety i chcesz pracowac to zarobisz,jak nie to bedziesz do konca zycia myl walki wchodzisz w to?ja gadalem jeszcze z Witoslawe,ale z Mareckim tez mozna sie dogadac tylko trzeba chciec i sie odzywac
Pytania: ktora godzina,nie mam zegarka
zdjecie uzytkownika
Pawel - 2016-02-03 16:29:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
co ty gadasz jaka szkola ? ja znam 3 osoby z 8 klasami a zarobki 1500 zl komedia ja sie zwolnilem teraz poszedlem na ochrone i mam 8 zl na godzine 50 godzin wiecej nic nie robie a mam z premia 2100 zl
zdjecie uzytkownika
trosekk - 2016-02-06 14:38:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hmm no to cieszę się w takim razie @Paweł, że po prostu ci teraz lepiej, choć ja widziałem ofertę u nich na technologa drukarni w łodzi i chyba zaaplikuję, bo dają umowę o pracę

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wiking Graf

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert