Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Wiking Graf

Opinie o Wiking Graf

Pracowałeś w firmie Wiking Graf i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
wawrzon - 2015-01-28 01:34:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak sie naucze na new foilu robic to wam lapsy pokaze fahofca.hunkelera mam w paluszku/jestem zajebisty
zdjecie uzytkownika
Franciszek - 2015-04-30 03:44:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widziałem teraz ogłoszenie pracy, zakład poligraficzny wiking graf zatrudni pomocnika drukarza. Może jest ktos w stanie polecić je tutaj? Jakby co to technologa poligrafa tez szukają.
zdjecie uzytkownika
ortegoa - 2015-08-12 00:28:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i ciekaw jestem czy ktoś wziął udział w tej rekrutacji bo ogłoszenie przepadło a nikt się jakoś nie pochwalił, że został przyjęty na tym stanowisku. Szczerze to trochę na to liczyłem, ale tak myślę, żę w sumie będąc pomocnikiem to jakoś specjalnie nie ma się czym chwalić, chyba żeby dopiero cieszyć się z tego gdy się dostanie pierwszą wypłatę etc
zdjecie uzytkownika
ajutho - 2015-08-28 17:42:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam. co tu tak cicho? zamkneli ten obóz pracy czy co? pozdrawiam starych pracowników.
zdjecie uzytkownika
waldek - 2015-09-11 10:37:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ajutho cicho jest, bo pewnie wszyscy się utrzymują i pracują w przyjaznej atmosferze. A szkoda, bo jestem ciekaw wszystkich opinii na temat benefitów. Poszukują osób na stanowiska pakowacza, pomocnika operatora falcerki czy technologa w drukarni. Na pewno każdy znajdzie coś dla siebie, wynagrodzenie to średnio 1,5-3tys brutto!
zdjecie uzytkownika
pracuś - 2015-10-08 10:59:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma beznadziejna ,szefostwo jak królowie wymagania ktory w jakim kubku pije , a pensja śmiechu warte
zdjecie uzytkownika
lipek - 2015-10-08 20:00:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ta firma to jedna wielka żenada. pracują tam wyłącznie życiowi nieudacznicy i(usunięte przez administratora). unikać tą firmę z daleka!
zdjecie uzytkownika
Last - 2015-10-11 13:41:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma oferuje wyroby poligraficzne, naklejki i inne duperele. Wydaje mi się, że wyglądają na porządną firmę. Strona internetowa prowadzona w sposób dobry. Dziwne, że pracownicy są niezadowoleni, czyżby właściciel oszczędzał właśnie na nich.. Szkoda, że tak się dzieje, bo stracą pracowników albo i klientów.
zdjecie uzytkownika
Weteran - 2015-11-03 19:39:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Najlepsi odchodzą. Albo inaczej... Normalni odchodzą.
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2015-11-04 08:56:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś pracował na kontroli jakości? I czy praca tam jest w szkodliwych warunkach?
zdjecie uzytkownika
ajutho - 2015-11-06 15:51:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy praca na kontroli jakości jest w szkodliwych warunkach? raczej nie. ale kontakt z szefową działu kontroli jakości i jej pupilką to już raczej tak! czy ty waldusiu pracowałeś lub pracujesz w wikingu?
zdjecie uzytkownika
siema - 2015-11-07 03:51:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kasia zawsze warto aplikować, zwłaszcza, że teraz jest ogłoszenie, że jest poszukiwany kontroler jakości wyrobów poligraficznych. Doświadczenie w branży nie jest prioryteterem. Możliwy jest również awans na stanowiska kierownicze. Umowa jest na czas określony, a zarobki nawet do 3 tys miesięcznie no i zapewnione są benefity też.
zdjecie uzytkownika
jsa - 2015-11-10 03:19:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No nie wiem czy te 3 tysiące są realne, kontrolerzy w łodzi zwykle tyle nie zarabiali, no ale może coś się zmieniło.
zdjecie uzytkownika
pigwa - 2015-11-12 16:32:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no @jsa ja slyszalam ze na tym stanowisku mimo wszystko najpierw zaczyna sie od 1.750,00 zł, 3 tysie mozna po jakims czasie dostac.
zdjecie uzytkownika
434 - 2015-11-14 20:26:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@siema o to widzę że na calkiem spore zarobki można u nich liczyć w firmie, ciekawe czy na wszystkich stanowiskach
zdjecie uzytkownika
lipekdrukarz - 2015-11-15 09:17:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie, czy was powaliło? w wikingu nie zarobicie więcej niż 1700zł z dwiema sobotami! a trzy tysie to daje sobie mareczek, zezowate szczęście! dlaczego masowo odchodzą z tamtąd ludzie? zostają tylko życiowi nieudacznicy.....
zdjecie uzytkownika
locker - 2015-12-03 17:20:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lipekdrukarz - 2015-11-15 09:17:43]:
no trzeba przyznać, ze rzeczywiście w firmie zarobić jakoś wysmienicie się niestety nie da, ale kasa przecież nawet w obecnych czasach to nie wszystko
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-12-03 20:28:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem czy ze zrozumieniem przeczytales. Miala byc stala wspolpraca. Takie byly moje oczekiwania - firmy tez. Ale nie bylo mowy o ponizaniu. Masz racje juz mnie tam nie ma. Jestem w firmie gdzie mnie cenia, gdzie pensje mam nie tylko na czas. Mam dodatki do niej. Mam z czego zyc a nie licze kazda zlotowke. Fajniej sie pracuje dla firm, gdzie cenia twoja prace. O wikingu nie chce juz slyszec. W zyciu nie polece tam pracy. To naprawde oboz!!!! Jest wrecz skandalicznie. Dlatego nie powinno nikogo dziwic odejscie w 1 miesiacu 6 osob. Zreszta o czym swiadcza ciagle ogloszenia??? Taka firma prestizowa i ciagle szuka nowych technologow? Nowych pracownikow produkcyjnych? Dlaczego???? Dlaczego w innych firmach az tak czesto nie powtarzaja sie ogloszenia????
zdjecie uzytkownika
abc - 2015-12-04 09:53:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [xyz - 2015-12-03 20:28:43]:
Firma ciągle się rozwija i dlatego szuka nowych ludzi, a pozbywa się bezużytecznych miernot, które nic nie wnoszą do zakładu.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-12-07 17:42:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [abc - 2015-12-04 09:53:27]:
Acha :) dobrze wiedzieć :D . Mam inne zdanie. Kilka lat pracy w Wikingu wykreowało moje zdanie na ten temat:). Oczywiście abc, masz prawo się mylić. Życzę sukcesów :).
zdjecie uzytkownika
o tak - 2015-12-13 20:22:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@abc chyba nie jest tak źle, bo przecież jak raz na jakiś czas będą kogoś poszukiwać to nie jest to nic dziwnego. Ciekawe czy teraz będą jakieś benefity świąteczne, wie ktoś? Dzięki
zdjecie uzytkownika
Młody - 2015-12-14 16:38:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam chciałem zapytać o docelową pensję pomocnika drukarza. Na początek jest to z 1200 zł,śmieszne pieniądze , pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
szansa - 2015-12-28 02:05:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@o tak sam jestem ciekaw, ale nawet ostatnio pojawiło się ogłoszenie, że jest poszukiwany technilog-poligraf. Umowa jest na pełen etat a zarobki to nawet 4 tysiące.
zdjecie uzytkownika
Obiecanki-Cacanki - 2015-12-28 22:42:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanawia mnie skąd niektórzy biorą takie wynagrodzenia... Ha ha ha... podajecie chyba brutto i to mocno zawyżone. Kasa, kasą ale liczy się też atmosfera w pracy i wzajemny szacunek (a z tym to już jakaś masakra).
zdjecie uzytkownika
Mietek - 2015-12-31 00:37:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No jak skąd biorą, czasami w tej branży się pojawiają, to przecież wiadomo nie od dziś, są różne pensje, zależne od miasta, w Łodzi pod tym względem jest okej
zdjecie uzytkownika
ajutho - 2016-01-04 10:09:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oj co wy tam wszyscy wiecie?:) pozdro dla starej ekipy pracowników :)do siego roku:)
zdjecie uzytkownika
Mietek - 2016-01-04 14:31:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No co wiemy, dużo wiemy, wszystko wiemy @ajutho - branża się rozwija coraz mocniej, tylko ludzie różni, czasami niezmienni, ale tak jest, pracujesz nadal?
zdjecie uzytkownika
Marek - 2016-01-08 16:47:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Bylem sie spytac o prace na pomocnika odrazu powiedzieli zebym przyszedl w Poniedzalek ale jak spytalem sie o zarobkii 1250 zl to ich wysmialem :) ludze nie zgadzajcie sie za taka kase robic to jest wyzysk !!! jesli bedzemy se zgadzac to w tym kraju nigdy dobrze nie bedzie ! teraz dostalem prace na pomocnika na budowe co prawda na czarno 12 zl na reke 2600 zl pesji . jedny plus tej pracy ze poznalem sliczna kobiete Andzelke blondynke znace ja ? pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
locker - 2016-01-08 20:00:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marek - 2016-01-08 16:47:41]:
Cześć na forum. To prawda , że za takie pieniadze praca nie ma najmniejszego sensu ponieważ robisz tylko na swojego szefa, a sam masz ledwie na opłaty
zdjecie uzytkownika
miro - 2016-01-13 03:03:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@locker, taka praca ma sens, zarobisz 2600 na czysto, a sa w kraju zawody, które zarabiaja połowe tego. Myślę tez, ze na stanowiskach jak technolog, czy maszynista zarabia sie 3 z przodu, tak jest w innych drukarniach.
zdjecie uzytkownika
kuśpeta - 2016-01-15 10:27:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę zabraać sie do pracy, bo kto pracuje ten zarabia pieniądze i ma moje poparcie.
zdjecie uzytkownika
grini - 2016-01-15 23:48:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Kuśpeta dobra rada jakby nie było, niektórzy za bardzo się tym wszystkim przejmują, bowiem zarobki na poziomie 3000 złotych w tej firmie nawet zachęcają do pracy.
zdjecie uzytkownika
alfabravofokstrot - 2016-01-23 21:00:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@miro niestety 3 z przodu na stanowisku technologa to tylko pobożne życzenie... wiem z doświadczenia...
Ale prawda jest taka, że można się tam bardzo dużo nauczyć! A to procentuje!
zdjecie uzytkownika
rups - 2016-01-23 21:13:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nauka nauką, ale jednak zarobki powinny być większe. Technolog to osoba znająca się na rzeczy, powinien mieć doświadczenie i tym samym zarabiać konkretne pieniądze.
zdjecie uzytkownika
ajutho - 2016-01-26 10:07:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja już tam mieciu na szczęście nie pracuje :) niemniej jednak zeszło mi tam troszkę lat. wynagrodzenie miesięczne za prace w tym zakładzie dla większości pracowników są "żenua". ale jest też grupa osób która ma szczególne względy u pana marka. co się z tym wiąże to ten kto tam dłużej pracował to wie :)pozdrawiam starych pracowników :)
zdjecie uzytkownika
pomocnik - 2016-01-26 18:37:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kolego, a jak tyle czasu tam pracowałeś to powiesz mi jak jest z premiami? bo wyczytałem, ze jako pomocnik drukarza to od liczby klientów jest to liczone.
zdjecie uzytkownika
Jaszczur - 2016-01-26 20:11:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najbardziej procentują, to chyba pomocnicy po weekendzie :D Ciekawe tylko z czego? :P
zdjecie uzytkownika
Krystian Pawłowicz - 2016-01-27 10:40:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Proszę pracowników o informacje odnośnie wynagrodzeń, czy są odpowiednie? A, także o poziom premii i czy jest normalnie wypłacana, czy też może ucinana za byle co. A także jaki macie socjal w pracy. Proszę o odpowiedź bo nie chcę ewentualnie tracić czasu na składanie cv i rozmowy. Dziekuję i pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
hania - 2016-02-02 16:29:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przede wszystkim musisz miec ukonczoną szkołę poligraficzną i mieć doświadczenie w drukarni, stawka to 9-10 za godzine tak napisali ale to praca na pełny etat napisali również, że przyjma ludzi do przyuczenia @Krystian Pawłowicz
zdjecie uzytkownika
Pawel - 2016-02-03 16:29:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
co ty gadasz jaka szkola ? ja znam 3 osoby z 8 klasami a zarobki 1500 zl komedia ja sie zwolnilem teraz poszedlem na ochrone i mam 8 zl na godzine 50 godzin wiecej nic nie robie a mam z premia 2100 zl
zdjecie uzytkownika
trosekk - 2016-02-06 14:38:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hmm no to cieszę się w takim razie @Paweł, że po prostu ci teraz lepiej, choć ja widziałem ofertę u nich na technologa drukarni w łodzi i chyba zaaplikuję, bo dają umowę o pracę
zdjecie uzytkownika
Piekarz-Hutnik-Jaszczura - 2016-02-08 21:33:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie "szef' ma buty?
- Markowe! :D
zdjecie uzytkownika
pawel - 2016-02-11 00:19:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na co ci ta umowa ? jak emerytury bedziesz mial z 400 zl potych ustawach radze zarabiac na czarno i sobie na nia odkladac
zdjecie uzytkownika
Młody - 2016-02-11 21:44:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hania jakie 9-10 zł na godzine? Chyba brutto plus premie które nie są określone w jasny sposób. Z racji tego,że mam wykształcenie poligraficzne to niby mógłbym potem iść na operatora,jasne po 5 latach robienia za grosze :P cukierkowo tam nie jest bo ogłoszenia,ze poszukują ludzi wiszą już z pół roku. pozdrawiam i nie życze nikomu takiej pracy za tak marne grosze
zdjecie uzytkownika
Mietek - 2016-02-22 20:41:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jako to brutto, jak ja wszędzi esłyszę, że własnie netto, czy to co mówisz to jest pewna sprawa? A jaki jest tutaj typ umowy, też byś mógł mi dać znać, dzięki
zdjecie uzytkownika
Księżniczka - 2016-03-30 20:10:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Boże! Ludzie, myjcie się!
zdjecie uzytkownika
style - 2016-04-01 22:39:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najważniejsze jest to, że zapewniona jest tutaj umowa o pracę. Wbrew pozorom takie stabilne warunki są dość istotne, bo pozwalają na utrzymanie dobrej atmosfery.
zdjecie uzytkownika
AntyStyle - 2016-04-05 11:41:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ważna też jest wysokość wynagrodzenia i atmosfera w pracy. A te sa niski i atmosfera jak w obozie z poganiaczami nad głową.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: prosto i na temat jestes ogarniety i chcesz pracowac to zarobisz,jak nie to bedziesz do konca zycia myl walki wchodzisz w to?ja gadalem jeszcze z Witoslawe,ale z Mareckim tez mozna sie dogadac tylko trzeba chciec i sie odzywac
Pytania: ktora godzina,nie mam zegarka
zdjecie uzytkownika
łukasz - 2016-04-05 12:25:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hm, wydaje mi się, że atmosfera zazwyczaj zależna jest od właścicieli/kierownictwa, ale także od pracowników. Może problem leży gdzieś po środku.. Choć tematu wynagrodzenia pewnie nie da się przeskoczyć?
zdjecie uzytkownika
anioł - 2016-04-22 19:34:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślę, że zła atmosfera jak w każdej rodzinie wynika z braku szczerej rozmowy A szef też człowiek, dlatego warto z nim porozmawiać o problemach, które nas nurtują! Na pewno weźmie to pod uwagę i jakoś temu zaradzi.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Wiking Graf!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wiking Graf
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert