Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Securitas Polska

Pracowałeś w firmie Securitas Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
aaaaaaaaqaaaa - 2013-12-19 22:36:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ewentualnie mogą tylko powiedzieć, że jeszcze dokładają do tego interesu.
zdjecie uzytkownika
byly - 2013-12-30 16:49:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lux pracownik - 2013-08-02 17:33:56]:
chyba zartujesz, nie dosntaniesz umowy o prace, chyba ze masz orzeczenie, tylko wtedy jestes dla nich korzystny, a atmosfera do bani, nie polecam
zdjecie uzytkownika
aaaaaaaaaaaaaaa - 2014-01-04 22:07:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za dużo emerytów, rencistów i rolników ze wsi pracuje w ochronie a po za tym MSWiA wydało za dużo koncesji i tak pozwolenie podostawali ludzie często bez zabezpieczenia finansowego i właśnie tacy zaniżają stawki żeby zaistnieć na rynku.
zdjecie uzytkownika
muniek - 2014-01-08 09:44:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powiem tak myslalem ze w tej firmie bedzie ok a jednak sie mylilem z tego wzgledu iz pracuje na obiekcie auchan dwie umowy zlecenia stawke 7 zl i szkoda gadac poprostu firma dno nekanie pracownikow najlepsze to gdyz masz wolne jeden lub dwa dni wolnego odrazu dzwonia czy przyjdziesz do pracy bo niema kto robic dlatego panowie szkoda fatygi pracowac w tej firmie ja juz wypowiedzenie daje strasza wszystkim pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
KKS LECH - 2014-01-08 16:46:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czym Cię straszą nie daj się tym pajacom.Oni nic nie mogą człowieku
zdjecie uzytkownika
aaaaaaaaaaaaaaa - 2014-01-11 14:25:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [muniek - 2014-01-08 09:44:31]:
Muniek, jak masz wolne wyłączaj telefon albo niech płacą ekstra a jak nie będzie chętnych to niech inspektor przyjdzie do pracy, tylko że inspektor sobie za godzine policzy więcej.
zdjecie uzytkownika
gość 0123 - 2014-01-21 11:26:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie skoro każdemu z was jest tak źle i każdy tylko narzeka to po co jeszcze jesteście w tej firmie. Myślę że narzekanie to jedyna rzecz którą robicie doskonale i to wszystko co potraficie. Osobiście poświęciłem tej firmie 16 lat pracy tak jak wy pracowałem na obiektach przez pierwsze parę lat i też nie było kolorowo ale się nie poddawałem i nie narzekałem tylko pracowałem. Teraz oczywiście pracuję na wyższym stanowisku ale awansowałem po prawie 11 latach pracy więc nie mówcie że awans jest nie możliwy. W wojsku armia to nie sami generałowie więc nie każdy może być inspektorem czy dyrektorem, takie życie jednemu się uda jednemu nie. Ale żeby coś dostać trzeba dać coś z siebie a nie tylko narzekać i ubolewać nad swoim losem. Nikomu nie jest łatwo w tych czasach.
Mam trochę wiedzy jak jest w innych firmach i naprawdę nie powinniście tak napierniczać na ten Securitas. Jeśli chodzi o wynagrodzenie dla pracowników to w większości przypadków jest ono adekwatne do ich pracy, choć nie można brać wszystkich pod jedną kreskę na pewno wśród pracowników są osoby które zasługują na więcej.
Pamiętajcie że branża ochrony to nie tylko jedna firma Securitas ale wszystkie firmy na rynku, a to właśnie rynek dyktuje warunki.
Securitas to chyba obecnie jedyna firma starająca się nie zaniżać stawek za swoje usługi co stawia ją na przegranej pozycji przy przetargach.
To że pracownik ochrony zarabia tyle ile zarabia to wina wszystkich firm ochrony które poizyskują klienta za psie pieniądze i co z tego ma dostać pracownik?
Kolejna sprawa dotycząca zarobków to wynagrodzenia w innych sektorach popatrzcie co dzieje się u innych pracodawców nie związanych z ochroną.
Ich pracownicy też nie mają powodów do radości.
zdjecie uzytkownika
KKS LECH - 2014-01-21 13:09:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość 0123 - 2014-01-21 11:26:44]:
Trochę racji masz kolego ale......no właśnie pogadał bym z Tobą prywatnie .Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
KKS LECH - 2014-01-31 07:56:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wchodzisz inspektorku tutaj napiszesz coś tam a potem pogadać nie masz ochoty.O cały securitas mądry w necie.Same b.....
zdjecie uzytkownika
Goebbels - 2014-01-31 09:58:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak słyszę że Securitas to jedyna firma co nie zaniża stawek to szlag mnie trafia.Wszystkie firmy zaniżają.Jest to typowa zmowa pracodawców w branży OCHRONA.
Stawki godzinowe to jałmużna nic więcej.Pracowałem w firmie ERA-OCHRONA na stanowisku portiera(II grupa inwalidzka). Nie dość że dostawali za mnie 1500zł z PFRON-U jako dofinansowanie to firma która zleciła ochronę mojemu pracodawcy płaciła 21,50 brutto za godzinę ale nie mnie tylko mojemu pracodawcy.Ja z tego miałem od swojego pracodawcy 5,75 netto.
zdjecie uzytkownika
oszukany ciec - 2014-02-02 01:33:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam a miało byc tak pieknie z 2014 wyrownanie do najnizszej pensji 1680 pln brutto ale znowu kicha jak to w securitasie jest kłamcy i tylko kłamcy kto to liczy 1500 pln w 2013 strata do minimum socjalnego 100 PLN a w 2014 juz 150 pln czy ktos wreszcie zrozumie ze te mroweczki na dole pracuja na wizerunek FIRMY jak zle płacisz czego oczekujesz ZASTANOWCIE sie wy tam na gorze , nowy dostaje wiecj niz stary pracownik , gdzie tu logika postepowania , GDZIE JEST FIRMA Z LAT 2007, 2008 ,2009 wtedy placono minimum + 20 % teraz nikt nie liczy sie z czlowiekiem , nowa wladza nowe porzadki
zdjecie uzytkownika
gość 0123 - 2014-02-03 10:23:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (9)
Odpowiedź na: [Goebbels - 2014-01-31 09:58:56]:
Drogi kolego w przeciwieństwie do Ciebie nie mam czasu na nieustanne siedzenie przed komputerem i sprawdzanie tego co dzieje się na tym forum.
Ale to nie daje ci prawa szydzenia ze mnie i nazywania mnie jakimś inspektorkiem.
Nie obraź się Kolego ale ja osobiście nie widzę potrzeby rozmowy indywidualnej z każdym kto pisze na tym forum.
Macie swoich przełożonych to rozmawiajcie o swojej sytuacji z nimi. Sam napisałeś że odważni tylko w necie.
zdjecie uzytkownika
aaaaaaaaaaaaaaa - 2014-02-06 00:01:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [gość 0123 - 2014-01-21 11:26:44]:
Awanse, lepsze stanowiska i normalne podwyżki dostaje się w tym kraju tylko przez
znajomości, lizanie tyłka czy inne układy. Ochrona już tak spadła na psy, że liczy się tylko tzw. "sztuka" a jak ktoś jest trochę mądrzejszy i coś potrafi to nie jest mile widzianym pracownikiem i to nie tylko w ochronie. A tak w ogóle, to w dziale rekrutacji każdej agencji ochrony powinien incognito pracować lekarz psychiatra, żeby zobaczył, kogo przyjmują do pracy w ochronie. W Securitasie pracowałem długo i przejrzałem dokładnie te ich awanse.
zdjecie uzytkownika
KKS LECH - 2014-02-12 14:00:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najgorsza firma w jakiej byłem
zdjecie uzytkownika
Renegat - 2014-02-22 10:25:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Terminator - 2013-11-21 11:55:10]:
Terminator takie pierdoły to możesz opowiadać dzieciom :P ja odradzam pracy w tej firmie, pracowałem w tej instytucji i stwierdzam ta firma wielka ściema!
zdjecie uzytkownika
Lech - 2014-02-27 18:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [KKS LECH - 2014-02-12 14:00:38]:
Tak piszą i mówią ludzie zawistni i niezaradni
zdjecie uzytkownika
Leśny dziadek - 2014-02-27 18:22:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedyś w Securitas szanowano prawa pracowników ochrony. Teraz ci na górze gaszą tylko pożary w majtkach i podpisują z ludźmi umowy śmieciowe.
Panowie prezesi, dyrektorzy, menedżerowie i inspektorzy uświadomcie sobie wreszcie, że dzięki temu Securitas stał się tylko kolejna, dziadowską, wieśniacką firmą ochroniarską i nie jest już marką.
zdjecie uzytkownika
wielbiciel cwaniaków - 2014-02-28 10:29:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [KKS LECH - 2014-01-21 13:09:27]:
Sierżancino co z tobą ?Samochwała i typowy polaczek!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Kamil - 2014-03-23 12:42:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lech - 2014-02-27 18:15:05]:
Ja pracuje ponad 10lat i powiem tak że firma z roku na rok staje się przeciętną firmą i są już firmy które zaczynają przeganiać securitas jako renomowana niby firmę.
Securitas ma stawki marne i są firmy które zaczynają do ceniać swoich pracowników, a w securitasie trzeba pracować na dwóch lub trzech obiektach aby móc utrzymać rodzinę.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-04-17
Żródło: konektia.pl
Częstochowa
(śląskie)
Pracownik ochrony ( obiekt przemysłowy )Oferujemy: - zatrudnienie na podstawie umowy o pracę - atrakcyjne wynagrodzenie - pakiet socjalny - ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków, płatne przez pracodawcęWymagamy: - niekaralności - dyspozycyjności - zaangażowania w wykonywaną pracęTyp umowy: pełny etatAplikuj: http://securitas.startpraca.pl/application/form/190828/16/1
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
Ochroniarz - 2014-03-26 12:00:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Securitas,jako firme,polecam,bardzo porzadna,uczciwa,rzetelna, i solidna.Sam w niej,pracuje i nie,narzekam.Panow z ulicy,Na Szlak w Krakowie,nie znam,znam tylko to ,miejsce,wiec nie bede,sie wypowiadal.Moj obiekt,i szefowie,naleza do Warszawy,i zlego slowa,na nich nie powiem,jak i na firme,ktora naprawde,polecam,jezeli chodzi o branze ,ochrony,jest bardzo dobra.Kiedy bylem,w Warszawie w Securitasie,spotkalem,tam bardzo,milych,uprzejmych,kulturalnych,ludzi.
zdjecie uzytkownika
Radek - 2014-04-03 20:40:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję tu od ponad 10 lat. Kiedyś Securitas to była marka, która kojarzyła się z jakością i dbałością o pracowników. Teraz ci na samej górze oszukują sami siebie, że istnieje jakaś etyka a tak naprawdę firma ta niczym nie różni się już od najbardziej dziadowskich agencji ochroniarskich, które zatrudniają leśnych dziadków w majtkach za dziadowskie stawki waląc ich równo w rogi jeżeli chodzi o prawa pracownicze.

Kompletne dno, nie mają pomysłu na sprzedaż, nie mają marketingu, nie mają przyszłości, gaszą tylko pożary w nieprofesjonalny sposób krzywdząc pracowników.

(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
luke114 - 2014-04-07 10:39:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam w securitas pracuje już 3 rok tzn wcześniej było purzeczko teraz securitas east tylko logo i nazwa się zmieniła gdy zaczynałem pracować bo chciałem można było wyrobić fajna pensje jak na młodego człowieka 1500-1700 na rękę lecz ostatnio nie chcą dac mam nadgodzin w danej placówce jedynie 1 umowa o pracę więcej zakaz odgórny dlaczego nie wiadomo co do stawki mam taka samo od 3 lat minimalna krajowa nic nie zmienić bo wyrównują ja po przez dodatek. nocny... co do przyjmowanych ludzi to fakt powinien być lekarz aby ich padał pod względem psychicznym co nowa osoba to gorsza a inspektorzy zależy na kogo trafimy różni są ludzie, ostatnio to inspektor dysponuje twoim urlopem twierdząc że jak nie wpisze go będzie musiał zwolnić 2 os a wes coś powiedz...
zdjecie uzytkownika
mariano - 2014-04-08 19:17:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowalem w tej dziadowskiej firmie ochrony na obiekcie produkcyjnym.
to co tam sie dzialo to cyrk na kolkach, poczynajac od menadzerow poprzez supervisorow, dowodcow i konczas na strzelajacych z ucha pracownikach, pracujesz ponad 200 godz za marne grosze, masz 2 umowy o prace ze stawka godz gdzie nawet najnizsza krajowa nie wychodzi + umowa zlecenie na ktora robisz wszystkie nadgodziny z ktorych zrezygnowac nie mozesz, a dowiadujesz sie o nich czasami nawet i godz przed koncem twojej pracy i nie ma ze boli, grafik co chwile sie zmienia, masz cudem dzien wolny gdzie chcesz cos zaplanowac, a na koniec twojej zmiany informuja cie ze jutro przychodzisz do pracy, a jak mowisz ze masz cos zaplanowane to slyszysz od przelozonych ze tu nie mozesz miec zycia prywatnego, pierw praca potem reszta. schodzisz ranow ze sluzby wracasz na noc, schodzisz z nocy wracasz na popoludnie, na 17 godz masz 2 przerwy po 20 min z ktorych wyliczaja cie co do minuty, nie daj Bog ze sie spoznisz 1 to cie jebia od gory do dolu. O kazde wyjscie do toalety musisz sie prosic, jak nie ma kto podmienic to czekasz i modlisz sie zeby nie zejszczec sie w gacie, I najlepiej nie zamieniaj slowa z nikim nawet z kolega za sluzby w ktorym sie miniesz, cala swoja sluzbe chodz w milczeniu, Ave Kaplan
zdjecie uzytkownika
donatello - 2014-04-11 01:07:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja zapraszam serdecznie do lodzkiego dell'a wszystkich niedowiarkow ktorzy tak bronia tej "cudownej" firmy, aby na wlasnej skorze przekonali sie jak to naprawde jest. i zycze im aby wytrzymali dluzej niz tydzien.

przyjecia sa caly czas bo brakuje im ludzi, takze walcie drzwiami i oknami i zyjcie szczesliwie.
zdjecie uzytkownika
P.K - 2014-04-12 09:59:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie, podobno w firmie SECURITAS są związki zawodowe, czy to prawda, jeśli tak to jest jakiś kontakt z nimi bo w kadrach i kierownicy nic nie wiedzą a między ludźmi mówi się że są.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
32 osoby obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Securitas Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x