Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Securitas Polska

Pracowałeś w firmie Securitas Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Radek - 2014-04-03 20:40:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracuję tu od ponad 10 lat. Kiedyś Securitas to była marka, która kojarzyła się z jakością i dbałością o pracowników. Teraz ci na samej górze oszukują sami siebie, że istnieje jakaś etyka a tak naprawdę firma ta niczym nie różni się już od najbardziej dziadowskich agencji ochroniarskich, które zatrudniają leśnych dziadków w majtkach za dziadowskie stawki waląc ich równo w rogi jeżeli chodzi o prawa pracownicze.

Kompletne dno, nie mają pomysłu na sprzedaż, nie mają marketingu, nie mają przyszłości, gaszą tylko pożary w nieprofesjonalny sposób krzywdząc pracowników.

(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
luke114 - 2014-04-07 10:39:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam w securitas pracuje już 3 rok tzn wcześniej było purzeczko teraz securitas east tylko logo i nazwa się zmieniła gdy zaczynałem pracować bo chciałem można było wyrobić fajna pensje jak na młodego człowieka 1500-1700 na rękę lecz ostatnio nie chcą dac mam nadgodzin w danej placówce jedynie 1 umowa o pracę więcej zakaz odgórny dlaczego nie wiadomo co do stawki mam taka samo od 3 lat minimalna krajowa nic nie zmienić bo wyrównują ja po przez dodatek. nocny... co do przyjmowanych ludzi to fakt powinien być lekarz aby ich padał pod względem psychicznym co nowa osoba to gorsza a inspektorzy zależy na kogo trafimy różni są ludzie, ostatnio to inspektor dysponuje twoim urlopem twierdząc że jak nie wpisze go będzie musiał zwolnić 2 os a wes coś powiedz...
zdjecie uzytkownika
mariano - 2014-04-08 19:17:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowalem w tej dziadowskiej firmie ochrony na obiekcie produkcyjnym.
to co tam sie dzialo to cyrk na kolkach, poczynajac od menadzerow poprzez supervisorow, dowodcow i konczas na strzelajacych z ucha pracownikach, pracujesz ponad 200 godz za marne grosze, masz 2 umowy o prace ze stawka godz gdzie nawet najnizsza krajowa nie wychodzi + umowa zlecenie na ktora robisz wszystkie nadgodziny z ktorych zrezygnowac nie mozesz, a dowiadujesz sie o nich czasami nawet i godz przed koncem twojej pracy i nie ma ze boli, grafik co chwile sie zmienia, masz cudem dzien wolny gdzie chcesz cos zaplanowac, a na koniec twojej zmiany informuja cie ze jutro przychodzisz do pracy, a jak mowisz ze masz cos zaplanowane to slyszysz od przelozonych ze tu nie mozesz miec zycia prywatnego, pierw praca potem reszta. schodzisz ranow ze sluzby wracasz na noc, schodzisz z nocy wracasz na popoludnie, na 17 godz masz 2 przerwy po 20 min z ktorych wyliczaja cie co do minuty, nie daj Bog ze sie spoznisz 1 to cie jebia od gory do dolu. O kazde wyjscie do toalety musisz sie prosic, jak nie ma kto podmienic to czekasz i modlisz sie zeby nie zejszczec sie w gacie, I najlepiej nie zamieniaj slowa z nikim nawet z kolega za sluzby w ktorym sie miniesz, cala swoja sluzbe chodz w milczeniu, Ave Kaplan
zdjecie uzytkownika
donatello - 2014-04-11 01:07:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja zapraszam serdecznie do lodzkiego dell'a wszystkich niedowiarkow ktorzy tak bronia tej "cudownej" firmy, aby na wlasnej skorze przekonali sie jak to naprawde jest. i zycze im aby wytrzymali dluzej niz tydzien.

przyjecia sa caly czas bo brakuje im ludzi, takze walcie drzwiami i oknami i zyjcie szczesliwie.
zdjecie uzytkownika
P.K - 2014-04-12 09:59:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie, podobno w firmie SECURITAS są związki zawodowe, czy to prawda, jeśli tak to jest jakiś kontakt z nimi bo w kadrach i kierownicy nic nie wiedzą a między ludźmi mówi się że są.
zdjecie uzytkownika
pracuś - 2014-04-25 10:30:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [P.K - 2014-04-12 09:59:56]:
Jakie związki, to fikcja, tylko by kasę brali, daj sobie spokój z nimi.
zdjecie uzytkownika
KKS LECH - 2014-04-26 17:30:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Poznaniu to nawet liczyć nie umieją inspektorki
zdjecie uzytkownika
aaaaaaaaaaaaaa - 2014-04-29 11:57:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [P.K - 2014-04-12 09:59:56]:
Daj se spokój z tymi "związkami zawodowymi" bo to nic innego tylko tzw. LUMPEN PROLETARYAT, czyli działacze na etacie pracodawcy
zdjecie uzytkownika
Mariusz W-WA - 2014-05-10 09:51:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam podobno jakiś piknik firmie dla pracowników jest, może mi ktoś coś więcej na ten temat, czy trzeba jakieś formularze czy zgłosić się do kogo i jak co i gdzie?
zdjecie uzytkownika
arsenalkings - 2014-05-15 01:30:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tyle powiem: 7zł za godzine to śmieszne pieniądze a oczekują [usunięte przez moderatora] wie czego za ochrone na obiektach LIDLA. Zaczynając od durnego otwierania drzwi na socjal kończąc po robieniu kawy KRS.
Spisana w siedzibie umowa o pracę ba 3 miesiące okazała się błędnie spisana, KRO sprytnie w locie dał mi do podpisania nową umowę, jak się okazało potem zlecenie.
I smieszne wytyczne 80% czasu spędzonego na sali sprzedaży, a za prewencje nikt nas nie rozlicza, tylko za ujęcia.
Ponoć Lidl daje po 4tys na pracownika, ale za to musi się utrzymać dyrekcja, wszystkie sekretarki, samochody itd.
[usunięte przez moderatora] z patatajnią i tyle
zdjecie uzytkownika
pawian - 2014-05-15 11:36:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
trochę dziwnie mi się czyta te opinie, tym bardziej, że gdzie nie spojrzę w mojej okolicy nawet prywatne domy ochrania właśnie Securitas!
zdjecie uzytkownika
odchodzę - 2014-05-16 09:47:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuję w firmie od niedawna.
Wypłata czas,kwity dają...i to tyle pozytywów.
Nieco ponad 9zł na godzinę brutto a wymagania jakbym był komandosem:)
zdjecie uzytkownika
romek - 2014-05-16 15:02:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fakt, że w pracy w Ochronie nie przemęcza się człowiek za bardzo, nie znaczy, że powinno mu się płacić takie grosze
zdjecie uzytkownika
PK - 2014-05-21 14:27:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aaaaaaaaaaaaaa - 2014-04-29 11:57:49]:
Muszę się zgodzić.
Wysłałem zapytanie do związków prośbę o zimniejszen składki na związki, do dziś jakiej kol-wiek odpowiedzi pozytywnej albo negatywnej nie otrzymałem!
Fakt to już nie te związki co 30 lat temu, te by tylko kasę fakt by chciały brać a nie pomagać tak jak kiedyś związki zawodowe robiły.
Na pewno takie traktowanie nie wpływa im pozytywnie!
zdjecie uzytkownika
zolnierz125 - 2014-05-22 01:39:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PK - 2014-05-21 14:27:24]:
To w Securitasie działają związki zawodowe?
zdjecie uzytkownika
pawian - 2014-05-22 05:46:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@romek to ja się zastanawiam jaka stawka by Cię zadowalała? Przecież z tej pracy nie ma żadnego zysku ani rozwoju dla firmy. Może za granicą byłoby lepiej...
zdjecie uzytkownika
ogl - 2014-06-19 18:24:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie zarządzający w łodzi podobno ładne lody tam kręcicie !
zdjecie uzytkownika
on - 2014-06-19 18:27:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [romek - 2014-05-16 15:02:38]:
Ty się masz za komandosa oni ciebie za głupka ot cała filozofia.
zdjecie uzytkownika
Aga - 2014-06-19 18:43:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Radek - 2014-04-03 20:40:23]:
Radek jakie ty masz wykształcenie? Chyba nie pełne podstawowe!
Ogarnij stylistykę i ortografię.
zdjecie uzytkownika
pawian - 2014-07-08 10:15:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś kiedyś może rzeczywiście zostanie komandosem, nie możecie odbierać ludziom marzeń, bo te czasami się spełniają ;)
zdjecie uzytkownika
lolo - 2014-07-09 20:28:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [licencjonowany II - 2012-01-19 07:41:27]:
Wiesz, co jestem pracownikiem ochrony bez licencji i więcej potrafię niż ty zadufany próżniaku. Ochraniałem już sklepy w takich dzielnicach, gdzie jakbyś trafił tam, to po jednym dniu pracy wymiękłyby ci majteczki i na drugi dzień nie przyszedłbys do roboty. Przyjeżdżali tacy kozacy z pseudointerwencji, szybki wpis do zeszytu służb i spadówa oby nie trafić na tzw. trudną sytuację i interwencję. A czasy kiedy płaciło się komuś tylko za papierek, minęły 25 lat temu, więc wyluzuj i nie obrażaj ludzi, którzy są niejednokrotnie lepsi w tej robocie od ciebie, mimo, że nie mają gównianego papierka.
zdjecie uzytkownika
byłyochroniarz - 2014-07-18 09:21:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najgorsza firma w warszawa zero wypłacalności
zdjecie uzytkownika
jeszcze ochroniarz ale nie długo - 2014-07-26 23:25:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Aga - 2014-06-19 18:43:39]:
Wstydzę się że jestem pracownikiem tej firmy.
Podejmując prace w SECURITAS obiecano mi złote góry, warunki socjalne na najwyższym poziomie miały być, dotacje, zwroty kosztów itp.
Okazało się to wszystko fikcją i nie prawdą i wielkim kłamstwem.
Ta firma niczym się nie różni od innych firm co kłamią i oszukują aby mieć ciągle ludzi do wyboru i niemieć problemów kadrowych!
zdjecie uzytkownika
Del - 2014-08-19 19:59:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Securitas jest firmą międzynarodową i globalną nie przegap szansy i podejmij wyzwanie .
Zatrudnij się i bądź niewolnikiem.
zdjecie uzytkownika
chcący więcej - 2014-08-22 01:39:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie narzekam mam 7,5 zł netto w porównaniu z innymi firmami to na pewno lepiej, ale narzekam na ogromną liczbę godzin czasami przekraczającą 300h/ mies. i te setki kilometrów na butach a już mam ładne parę latek i siwy włos, ale ktoś powiedział po co dziadkowi więcej, na piwo i fajkę wystarczy. Ogólnie jest OK
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Securitas Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski