Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły Policealne - zdobądź nowy zawód i pracę!    Kursy / szkolenia - 300 sposobów na podniesienie kwalifikacji
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
Udostępnij!

Opinie o CCC

Pracowałeś w firmie CCC i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pracownik - 2009-05-06 11:05:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie polecam pracy w tej żałosnej firmie szczególmnie w Realu na Sosnkowskiego!!!
otóz przerwa 15minutowa pjest płatna ale żadnej łąski nie robia tym że daja przerwe to jest ich obowiazek.jesli masz na druga zmiane to wiedz ze 15minut pozniej wyjdziesz z pracy bowiem musisz pozamiatac i umyc podlogi w sklepie i oczywiscie te 15minut nie jest platne!!!! zarobki żałosne bez premii. bez etatu poprostu tandeta
zdjecie uzytkownika
kasia - 2009-07-09 20:27:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to prawda praca w ccc w realu to tragedia!!!!!!!to nie praca tylko oboz pracy a zarobki to jakis koszmar!!!!!!!traktuja ludzi gorzej niz zwierzeta!!!!
zdjecie uzytkownika
Pracownica CCC - NG2 - 2009-07-16 08:25:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kobiety a Wy wogole wiecie w jakim sklepie pracujecie?? Franczyzowym czy firmowym? Zastanowcie sie i wtedy wypowiadajcie sie co do salonow CCC !!!!!!!!! Praca tu jest super, wszystko na czas i uczciwie. Jeszcze jedno troche inicjatywy i od siebie tez troche a nie tylko dla siebie i narzekania.
zdjecie uzytkownika
Była pracownica - 2010-12-30 09:58:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałam w jednym z salonów obuwniczych CCC, w latach 2006-2008, nikomu nie polecam. Ciężka praca a kasa marna, teraz to wogule jeszcze mniej płacą i tylko kierownik ma umowe na cały etat. W tej firmie nagminnie łamie się kodeks pracy. Często trzebabyło zostawać po pracy nawet 2h, oczywiście nie uwzględnione w grafiku. Odpowiedzialność za braki, nieuzasadniona. Jeszcze inwentaryzacje po nocy np.do 6 rano, na 9 oczywiście do pracy na ponad 12h. Żałuje że nie podałam firmy do sądu. Niestety realia w naszym kraju są jakie są, każdy boi się że nie znajdzie nic lepszego, oszukuje się, omamiony przez koordanytora podwyżką, która kiedyś podobno będzie, liczy na poprawe sytuacji. Ja znalazłam lepszą prace, pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-05 21:44:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej mógłby ktoś odpowiedzieć na moje pytania dotyczące pracy w butiku CCC? Czy zatrudniają studentki? Jestem na ostatnim roku i mam trochę czasu wolnego oraz doświadczenie w handlu. Jak wygląda sytuacja z przerwą 15 min plus jakieś wyjście na papieroska jest możliwe? A co z niedzielą jest zmianowa czy jedna długa zmiana?
zdjecie uzytkownika
Bartek - 2013-06-14 17:19:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam!

Mam prośbę do wszystkich. Czy ktoś może wie jakie hipotetyczne wynagrodzenie brutto można otrzymać w administracji w NG2?Obecnie prowadzona jest rekrutacja na specjalistę ds umów i chciałbym się dowiedzieć czy jest sens tam startować ze względu na wysokośc wynagrodzenia. Prosiłbym o poważne odpowiedzi. Dziękuję za pomoc.
zdjecie uzytkownika
Marlena - 2013-06-19 20:17:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szczerze zastanawiam się nad pracą w CCC ale jak widzę czasem te dziewczyny stojące bezczynnie to się zastanawiam cyz warto, jakie jest wynagrodzenie dla poczatkującej? Mam doświadczenie ale w branży odziezowej
zdjecie uzytkownika
Marlaaa - 2013-06-21 19:00:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam chciałam ostrzec przed pracą w CCC, wykorzystują nowych pracowników na okresie próbnym przydzielają Ci tylko sprzątanie sprzątanie i szorowanie, żeby Ci się nie śniło że staniesz na kasę. Starsi pracownicy wulgarni bezczelni, obgadują klientów i kompromitują Cię na każdym kroku. Buty na półce przekładasz te same nawet codziennie w inne miejsce bo tak sobie kierownik wymyśla. Nie waż się zwrócić towarku który tam kupiłeś!! przetrzymali mnie do ostatniej chwili z końcem umowy zostałam poinformowana 10min przed końcem ostatniego dnia pracy i do widzenia nie nadajesz się a przez cały czas robili zagrywki ze przedłużą umowę żałosne . Jednym słowem nie polecam ! Omijajcie CCC jak tylko możecie ! Dobrze radze sama czytałam opinie i bałam się tam iść jest dokładnie tak jak piszą naprawdę ostrzegam :)
zdjecie uzytkownika
neomi - 2013-07-03 18:12:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy w ccc pracujecie na umowie zlecenie, czy może jest szansa, ze dostane o pracę? Jest jakis system premii albo jakies benefity?
zdjecie uzytkownika
mk112 - 2013-08-16 19:32:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W CCC dostaje się umowę o pracę. Ewentualnie inwentury nocne objęte są umową zleceniem i może próbne okresy.

Co do benefitów
30 kart rabatowych 30% na pół roku
bon świąteczny po przepracowaniu minimum 12 miesięcy (250 zł)
zdjecie uzytkownika
mk112 - 2013-08-16 19:33:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co miesiąc szansa na premię sprzedażową (do 10% stawki podstawowej)

Raz na kwartał premia uznaniowa (do 25% stawki podstawowej)
zdjecie uzytkownika
klaudia - 2013-08-17 11:31:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy ccc jest przychylne studentom? bo z tego co widzę to dużo młodych ludzi pracuje a słyszy się że wynagrodzenie całkiem okej wiec jak to jest mam szanse?
zdjecie uzytkownika
kamila - 2014-01-20 22:31:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to lipa, że za kradzieże się odpowiada, bo chyba nie poto w sklepach CCC sa bramki, czy nawet czasem ochroniarz...
zdjecie uzytkownika
k aska - 2014-01-21 21:07:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej pracuje w CCC to najgorszy pracodawca z jakim miałam do czynienia podczas okresu próbnego kierownik zastępca nie szkolą i nie wprowadzają pracownika na szkolenia ich nie stać ale na promocje obuwia to tak! sa zniżki dla pracowników na zakup obuwia ale czasem mniej opłacalne niż dla zwykłego klienta ! a co miesiąc jest ankieta tajemniczego klienta którą trzeba wykonać w min 95% bo inaczej nie otrzyma się premii ogólnie tragedia bo nikt nie daje szkolenia z zakresu obsługi i ogólnych instrukcji! które często się zmieniają i trzeba być na bieżąco! pracownicy z dłuższym stażem mają cię za kozła ofiarnego i poniżają ogólnie lipa cały dzień się pracuje CIĘŻKO bo chwili spokojnie nie wolno się rozprostować o przerwie 15 min nie wspomnę a zaplecza bez jakiego kolwiek kącika kuchennego - w CCC jest jeden wielki bałagan nie polecam
zdjecie uzytkownika
mika - 2014-01-21 21:16:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ATMOSFERY BRAK, pracownicy nie moge sie odedzwac do siebie, wszyscy sztywni i szeptający, (usunięte przez administratora)
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-04-13
Żródło: Gowork.pl
Polkowice
( )
W związku z szeroką ekspansją zagraniczną poszukujemy kandydatów na stanowisko: INFORMATYK ZE ZNAJOMOŚCIĄ JĘZYKA NIEMIECKIEGO Zakres obowiązków: - nadzór nad komputerami i urządzeniami biurowymi w siedzibie i sklepach na terenie Niemiec; - rozwiązywanie bieżących problemów użytkowników sieci w siedzibie i na terenie Niemiec; - bieżące prace w Dziale IT oraz wdrażanie korporacyjnych standardów IT w Niemcze
zdjecie uzytkownika
Filipa - 2014-01-24 16:51:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe, jestem częsta klientką i nie widze, by pracownice ccc nie mogły ze sobą pogadac, sa miłe, uprzejme, można z nimi pożartować.
zdjecie uzytkownika
lolek - 2014-02-16 18:21:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dawajcie pozew zbiorowy !!! Wzywam narod !!!
zdjecie uzytkownika
Janinka - 2014-02-23 12:58:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
lolek, to może z łąski swojej napisz o co chodzi, bo musisz zebrac co najmniej 10 osób i muszą ubiegac się o to samo.
zdjecie uzytkownika
Dziewczyna - 2014-03-29 12:36:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w jednym ze sklepów należących do CCC S.A. (kiedyś NG2), ogólnie praca dobra dopóki studiujesz i nie masz innej opcji. Pensja minimalna, praca zależy od salonu, jeśli to duży sklep to się natyrasz jeśli mniejszy to oczywiście pracy jest mniej ale nadal to wysiłek fizyczny (głownie podczas zwózek). Oczywiście dużo zależy od kierownictwa oraz współpracowników ale do pracy idziesz w celach zarobkowych. Oczywiście wskaźniki do wyrobienia a premie za 3 miesiące marne. Bardzo wielką wadą są naciski kierownictwa sklepu dotyczące składania się z własnych prywatnych pieniędzy na skradzione buty, to nie chodzi o kwotę ale o fakt! RKS są tego świadomi oczywiście, wręcz popierają bo przecież od tego też zależy ich premia. Naciski RKS dotyczące pomagania w innych sklepach VIP-owskich podczas wyprzedaży itp. również nie są przyjemne.Nadgodziny najchętniej oddawane, ale jeśli łaskawie zostaną wypłacone to oczywiście w podstawowej stawce. Zaletą są tylko karty rabatowe w wysokości 30%, chociaż teraz można założyć sobie klubową CCC i na to samo wyjdzie...oraz bony karty) na święta ale musisz przepracować rok, więc jeśli wytrwasz to parę groszy wpadnie.
zdjecie uzytkownika
Martyna - 2014-03-29 12:39:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2013-06-05 21:44:49]:
Zatrudniają studentki, co do przerwy to zależy od sklepu i kierownictwa, ale zazwyczaj masz 15 min max 20 i w tym czasie musisz ogarnąć co chcesz bo więcej nie wyjdziesz.
zdjecie uzytkownika
Martyna - 2014-03-29 12:39:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2013-06-05 21:44:49]:
Zatrudniają studentki, co do przerwy to zależy od sklepu i kierownictwa, ale zazwyczaj masz 15 min max 20 i w tym czasie musisz ogarnąć co chcesz bo więcej nie wyjdziesz.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CCC
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x