Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo CCC

Opinie o CCC

Pracowałeś w firmie CCC i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Monia - 2015-07-11 22:45:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
pracowałam na pół etatu,za osiemdziesiąt cztery godz policzono dziewięć zł,a za siedemdziesiąt cztery godz otrzymałam ,trzy zł za godz,takie pieniądzę płacą w tej firmie pracownikowi,grożąc złamaniem tajemnicy słóżbowej
zdjecie uzytkownika
malwinka90 - 2015-08-27 15:23:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@monia ale przecież na pewno w umie miałaś zapisane jakie będziesz otrzymywać stawki więc żadne wynagrodzenie nie powinno być dla ciebie zaskoczeniem. no chyba że nie przeczytałas jakimś cudem umowy przed podpisaniem... natomiast nie wierzę w twoją bajkę, jest kilkadziesiąt rekrutacji od nich na sprzedawców i podobne stanowiska, takie rzeczy by się nie ukryły a ludzie do nich lgną do pracy jednak
zdjecie uzytkownika
on - 2015-09-03 19:57:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [Monia - 2015-07-11 22:43:47]:
Niech ta szanowna firma popatrzy jak pracują jej kooperanci, wyzysk, praca po 13 godzin, pomiatanie ludźmi.
Jak świat długi i szeroki każdemu będę odradzał kupowanie tych butów.
Ale kiedyś ta krzywda ludzka wyjdzie wam bokiem, sk.....y
zdjecie uzytkownika
cecowiczka - 2015-09-15 06:40:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (8)
Ogółem pracuje w tej firmie już prawie siódmy rok.Mój kręgosłup jest już tak zrujnowany,jak kręgosłup starego człowieka.Praca do najlżejszych nie należy...wręcz przeciwnie.Nasza pani kierownik pomiata nami jak chce...a regionalni i dystrykt pomiatają panią kierownik,dystryktem i regionalnymi pomiatają ich zwierzchnicy i tak dalej...więc szacunku tutaj nie ma nikt do nikogo.Czasami mam wrażenie,że oni wręcz są szkoleni do pomiatania ludźmi.Regionalni udają,że nie wiedzą ile my,pracownicy musimy pracować godzin jednym ciągiem,w ogóle nie przestrzegają godzin pracy i przerw 11 godzinnych między zmianami.Nie mówie już o tym ile musimy dziennie dźwigać kartonów podczas dostawy i jak jesteśmy poganiane do pracy.Nadgodziny są oddawane tylko x1,nie ważne czy pracujesz w nocy czy w dzień masz to zrobić szybko.Nie ważne,że na dwanaście godzin masz tylko 15 minut przerwy(chociaż na każde 6 przysługuje minimum 15 minut i nie jest napisane kiedy możesz te przerwy wykorzystać tzn.po ilu godzinach pracy).Należy nam się w każdym tygodniu 35 godzinny nie przerwany odpoczynek,jeśli go nie mamy to w następnym tygodniu powinien być oddany a nie jest..Pensja to jakiś koszmar.Powinni wypłacać każdą nadgodzinę,to na prawdę z ochotą ludzie przyszli by dorobić....a tak ludzie wam odchodzą,po 4 po 5,po 8 osób zwalnia się na raz nie dlatego,że trzeba pracować,ale dlatego,że wykorzystujecie nas wszystkich i oszukujecie,nie płacąc za każdą godzinę pracy.Ja mając etat chciałam dorobić sobie parę godzin(w innym sklepie gdzie nie ma rąk do pracy)a usłyszałam -absolutnie nie ma takiej możliwości!!!Ale mam ponad 20 nadgodzin na całym etacie i powiedzcie sami czy to nie jest chore??Pracodawca roku 2014!!Powinni zedrzeć te naklejki z szyb i nakleić ostrzeżenia,że tu jest wyzysk i zero szacunku,nawet jak ktoś daje z siebie 200 procent.Czy to jest wystarczająca opinia,bo mogę dodać więcej.
zdjecie uzytkownika
Misia - 2015-09-15 18:15:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Lgną do nich do pracy buhaha to się uśmiałam,tam nikt nie chce pracować jedynie studenci,którzy muszą zarobić na studia i tylko na pół etatu,bo student daje kierownikowi rozpisane dni,kiedy moze pracować i w dni kiedy jest na uczelni nikt go do pracy nie ściąga,bo to już jest z góry ustalone.Ci co pracują i nie uczą się wiedzą,że co chwile zmienia sie grafik.U mnie kierowniczka chciala zrobic zebranie jak ludzie byli na urlopach w okresie wakacyjnym...i obecnosc dla wszystkich obowiązkowa!!To jest chore!
zdjecie uzytkownika
Opole-Karolinka i Real - 2015-09-16 12:54:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Szukam opinii na temat tych sklepów?trzeba dorabiać do pełnego i być ciągle pod telefonem?na 3/4 etatu po 6 godzin czy inne zmiany?i czy podpisuje się odpowiedzialność matreialną?
zdjecie uzytkownika
Karla - 2015-09-23 17:19:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć. Wszystko zależy od kierownictwa i współpracowników. Jeśli trafisz na dobrą ekipę to jest spoko! Zarobki.... cóż, Polska. Nigdy nie składałyśmy się na skradzione obuwie. Grafik często zmieniany ale po konsultacji i nigdy z dnia na dzień, chyba że w zastępstwie bo któraś ze sprzedawców zachorował - naturalna kolej rzeczy. Ogólnie polecam
zdjecie uzytkownika
4tyh - 2015-09-26 23:49:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czytałem gdzieś w internecie że teraz w firmie CCC S.A. prowadza rekrutację między innymi na stanowisko zastępcy kierownika sklepu w Grójcu, Włocławku, Bytomiu, Poznaniu, Krakowie, Chojnicach, sprzedawcy w Sandomierzu, Jaworznie, Bydgoszczy,Białymstoku oraz informatyka w Polkowicach jak sami widzicie ofert teraz mają bardzo dużo..
zdjecie uzytkownika
MM - 2015-10-07 15:13:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No cóż u mnie na Podlasiu.. pracuje w firmie CCC kilka lat a mam taką kierowniczkę że potrafi rzucać kartonami w nas, jeden wielki mobbing, zero szacunku do człowieka. Urlopu nie mamy bo o tym decyduje kierowniczka, a opiekę na dziecko wstawia kiedy chce.
Z całego serca odradzam każdemu pracy w tej firmie!
zdjecie uzytkownika
Paulaa76 - 2015-10-23 09:51:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Tragedia. Praca za najniższą krajową, masa obowiązków, a jak w tygodniu nic się nie dzieje, to nawet odezwać się nie można do innej pracownicy, bo od razu się obrywa od kierowniczki. Atmosfera ujdzie zależy od osób na zmianie, ale ma się wrażenie, że ci ludzie nie mają życia oprócz tej pracy. Smutne to.
zdjecie uzytkownika
kama - 2015-10-27 17:25:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wydaje mi się, że niktórzy tak mają i chcą sie w pełni oddac pracy, co w tym złego @Paulaa76.. poza tym słyszałam, ze jak się tam pracuje jako sprzedawczyni nawet to zawsze ma się zniżki na buty, jakieś bony albo coś takiej zawsze można dla rodziny wziąć, super, z etakie rzeczy zapewniaj,a oprócz wypłaty.
zdjecie uzytkownika
andzia - 2015-11-04 21:55:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej wie ktoś ile zarabia kierownik???
zdjecie uzytkownika
vcv - 2015-11-07 18:53:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kierownik 1500 na reke
zdjecie uzytkownika
Bogusława - 2015-11-07 20:41:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podzielam słowa Karli
wszystko zależy od zespołu, u Nas przykładowo panuje fajna atmosfera, zasada jeden za wszystkich-wszyscy za jednego. Mamy umowy o pracę na pełny etat, zawsze wypisujemy prośby do grafiku, kiedy chcemy mieć wolne, kiedy urlop. W sytuacjach wyjątkowych można zamienić się z koleżanką, a w momencie zmian w grafiku zawsze jesteśmy najpierw pytane o zdanie. Kwestia finansowa, oczywiście zarabia się tak jak w Polsce .. są możliwości wyższych pensji dzięki premiom i organizowanym konkursom. Mobbing i nękanie?? Nie ma takiej opcji, widocznie ktoś sobie na to pozwala ..
zdjecie uzytkownika
jola - 2015-11-17 22:56:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Bogusława wydaje mi się, że CCC jest zbyt dużą firmą, by wszędzie było podobnie. Atmosferę w pracy tworzą ludzie, więc nic dziwnego, że co sklep, to inaczej się pracuje. Ciekawa jestem czy kierownik salonu ma szansę faktycznie koordynować zespołem, bo widzę takie oferty, wymagania są ciekawe, ale waham się..
zdjecie uzytkownika
marta - 2015-11-20 02:23:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja sie zastanawiam, czy nie zaaplikowac na sprzedawce do CCC. Przy okazji zapytam, czy pracownice maja tu znizki na buty?
zdjecie uzytkownika
aga - 2015-11-22 15:56:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na pewno mają znizki, jako pracownicy poza tym dostawy przychodza mozesz sobie zawsze jakies buty odlozyc i masz dostep jako pierwsza do tego
zdjecie uzytkownika
sag - 2015-11-23 09:41:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
aga chyba ci sie cos pomylilo. odlozyc buty dla siebie? nie w ccc. a Ty marta lepiej sie 100 razy zastanow i poczytaj na forach lub popytaj znajomych. teraz ze wzgledu na zla opinie robia pr na wieksza skale. szkoda zdrowia, marta. jesli masz mozliwosc szukaj w innym miejscu.
zdjecie uzytkownika
zimba - 2015-11-24 19:08:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja w ogóle bym nie starał się łapać na sprzedawcę tylko od razu na zastępcę albo kierownika. Bez tego nie ma sensu pracować.
zdjecie uzytkownika
Magda - 2015-12-02 06:35:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Owszem,dostęp masz jako pierwsza ale jeśli ich nie kupisz jeszcze tego samego dnia co odłożyłaś,a regionalny wpadnie to po premii masz ty i osoba funkcyjna.Może i macie racje,że wszystko zależy od ludzi na sklepie,ale w ccc jest taka rotacja,że nawet nie zdążysz z kimś popracować a już ten ktoś odchodzi i przychodzi nowy pracownik i tak w koło.Ja znam dziewczyny które pracowały po 8,10 lat i nie raz widziałam łzy u osób na stanowiskach.Wszystkie te osoby już nie pracują w ccc i twierdzą zgodnie,że odchodziły z pracy z radością i wierzcie mi,że to szczęście widać na ich twarzach.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
jhgfd - 2015-12-07 22:27:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie, widziałem że rekrutacja w CCC S.A. nadal trwa, można aplikować między innymi na stanowsiko sprzedawcy czy zastępcy kierownika sklepu w Łodzi
zdjecie uzytkownika
aga - 2015-12-11 20:15:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jhgfd - 2015-12-07 22:27:34]:
zastępca kierownika. kierownik ma bardzo dużo obowiązków . moobing to podstawa od kierowników regionalnych i wyjazdy na szkolenia. zastępca kierownika ma 1500 zł na ręce. jeśli kierownik jest spoko to obowiązków nie jest dużo chyba że kierownik będzie cie wykorzystywał
zdjecie uzytkownika
aga - 2015-12-18 01:30:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
chyba wielu osob ostatnim czasie poszukiwali do pracy, czyzby jakas rotacja czy po prostu chcieli wiecej osob zatrudnic, z tego co mowicie to wynagrodzenie wysokie nie jest
zdjecie uzytkownika
nina - 2015-12-24 16:35:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowałam w ccc 2 lata,sklep mieścił się w galerii handlowej, był bardzo duży ponad 400m2 a co za tym idzie roboty był ogrom.Wiadomo jak to w galerii handlowej praca po 12 godzin dziennie,czasem w okresie wyprzedazy bywało że pracowałyśmy po 14,15 godzin dziennie.Umowa najpierw na okres próbny 3 miesiące na 1/2 etatu pózniej normalna umowa o prace ale też na niecały etat.Ja z uwagi na to że w sklepie, w którym pracowałam było naprawde dużo dodatkowych godzin miałam do 1/2 etatu ,tzw godziny ponadnormatywne czyli dopracowanie do całego etatu praktycznie miesiąc w miesiac.Najgorzej było na tzw zwózkach czyli pod konec sezonu, np zimowego pakowałyśmy buty ,które się nie sprzedały.Zwózki zawsze były w niedziele,pracowałyśmy cały dzień normalnie na sklepie obsługując klientów, a póżniej zostawałyśmy jeszcze na całą noc na to pakowanie butów czesto wychodziło to jakieś 17 ,18 godzin dziennie np od 10 rano do 2 w nocy :( Dużo zależy od zespołu w którym się pracuje ja akurat miałam fajne, zgrane dziewczyny i kierownika.Na pół etatu jest 750 zł brutto ale tak jak pisze zawsze miałam dopracowane do całego etatu więc pieniędzy było więcej.Miałyśmy też premie, ale niestety tylko na papierze bo musiałyśmy je oddawać i spłacać złodzieji bo były bardzo duże braki, a pilnowac musiałyśmy my i przy okazji obsługiwać, dokładać towar,sprzątać po klientach...masakra.Raz w roku dostaje się kupony rabatowe 30% na buty, a jak pracujesz ponad rok to masz 300 zł na święta i paczke na mikołaja dla dziecka;)
zdjecie uzytkownika
fdfdfd - 2016-01-01 23:57:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie wiem czy widzieliscie ale ostatnio firma CCC S.A. wstawila kilka nowych ofert pracy na przyklad na stanowsiko specjalsity do spraw przygotowania inwestyacji
zdjecie uzytkownika
kpina - 2016-01-13 10:42:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
kierownik 1500 to jakaś kpina ludzie co wy tam robicie sklepy do okoła to ponad 2000 plus premia Brak wiary w siebie stać Was na lżejszą prace z godnym wynagrodzeniem
zdjecie uzytkownika
przedmiar - 2016-01-13 15:48:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kpina może trzeba mieć większe doświadczenie i stąd wyższa płaca. Firma chyba planuje otwarcie jakiegoś sklepu w Polkowicach bo szukają kosztorysanta, oferują umowę o pracę i naukę angielskiego w miejscu pracy
zdjecie uzytkownika
była pracownica - 2016-02-03 15:42:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Nie polecam pracy w CCC w CH Karolinka. Atmosfera i mobbing który stosuje starszy sprzedawca jest nie do zniesienia. Ciągły stres i bezpodstawne oskarżenia sprzyjają nerwicy i nie chęci do pracy.
zdjecie uzytkownika
ulala - 2016-02-03 15:47:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ale wydaje mi się, ze nikt nie chce mało zarabiać, a wiem, ze na stanowisko sprzedawcy w CCC różnie bywa, zalezy od tego jaki sie obrót zorbi np. w miesiącu.
zdjecie uzytkownika
majka - 2016-02-05 15:56:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak mają karty zniżkowe 2 razy w roku, aż po 15 szt 30%. Co do odłożenia to na jeden dzień a potem na salon...
zdjecie uzytkownika
majka - 2016-02-05 16:00:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A gdzie to tak dają umowy na cały etat wszystkim??? W większości salonów to cale etaty mają kierownik, z-ca i starszy sprzedawca a reszta to 3/4 i 1/2 etatu. Na całym to by super było a nie pracować za 1450zl brutto plus nadgodziny i nie zawsze premie...
zdjecie uzytkownika
urto - 2016-02-08 18:51:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no jeśli chodzi o kasę o której jest mowa powyżej to rzeczywiście podobno prawda , także sprzedawcy raczej nie mają tutaj najlepszych warunków. pozdro.
zdjecie uzytkownika
jakie są zarobki ? - 2016-02-13 14:16:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę o info, ile zarabia zastępca kierownika sklepu ? widziałam ogłoszenie na to stanowisko. Na jakimś forum znalazłam, że 1500 na rękę ..
zdjecie uzytkownika
lurbenik - 2016-02-13 17:52:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Takie pieniądze @jakie są zarobki? to może dostawać sprzedawca. Ale to też nie jest dokładna kwota bowiem dochodzą do tego jeszcze premie i miesięcznie wyjdzie 1800, a kierownik pewnie jakoś 1000 więcej.
zdjecie uzytkownika
zzzz - 2016-02-15 19:59:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1500 z premiami. Zresztą sama się przekonaj.
zdjecie uzytkownika
Misia - 2016-02-15 20:14:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@zzz ja mam zamiar się przekonać :) Już nawet wysłałam CV na stanowisko sprzedawcy. Dają umowę o pracę a do tego są elastyczne godziny pracy, więc myślę, że mogę pogodzić pracę ze studiami.
zdjecie uzytkownika
jakie są zarobki ? - 2016-02-16 22:29:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sorry, 1500 zł. za stanowisko zastępcy kierownika sklepu to jakaś masakra :////
szkoda mojego czasu, niech dalej szukają jeleni.
Ludzie, jeśli akceptujecie tak marną pensję - nie dziwcie się, że jej nie podnoszą :/
zdjecie uzytkownika
let me go - 2016-02-17 20:21:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro zapewniona jest umowa o pracę i nawet elastyczne godziny pracy, to przecież dobrze o nich świadczy. Stabilne warunki zatrudnienia to podstawa zadowolenia pracownika.
zdjecie uzytkownika
odp. do pani z HR wyżej - 2016-02-20 16:55:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Słaby argument z tą umową o pracę a większość pracodawców w handlu zapewnia elastyczne godziny pracy. Emerytur już i tak nie będzie dla pokolenia dzisiejszych 20,30-latków, więc trzeba samemu oszczędzać na emeryturę. Ogólnie słabe warunki pracy dajecie. Zatrudniajcie Ukraińców (nie ubliżając naszym Sąsiadom :) może im się to opłaci.
zdjecie uzytkownika
a. - 2016-02-23 11:23:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałam tam przez dwa miesiące. Jednym słowem- tragedia. Nie polecam nikomu :)
zdjecie uzytkownika
wera - 2016-02-25 00:23:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
a co powiecie o ccc w malcie w poznznaniu? Wlasnie znalazlam ogloszenie i nie wiem czy sie zgłosic
zdjecie uzytkownika
Mag - 2016-03-09 15:57:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja kiedyś chciałem pracować w CCC ale nie mogli mnie przyjać, bo miałem kolczyk w skroni i nosie, czy teraz są trochę mniej restrykcyjne rządu w tej firmie?
zdjecie uzytkownika
Audio_89 - 2016-03-15 15:37:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracuje obecnie w CCC już blisko rok. Kierowniczkę mam spoko, trawiło mi się. Zastępczynie przeżyłem już dwie. Jedna traktowała mnie jak psa przeganiając po sklepie coś w stylu "na miejsce!". Druga siała panikę, bo ona nie chce by kierowniczka była zła więc wyjdźcie z siebie ale macie to i tamto zrobić. Pierwsze problemy z kręgosłupem już zaliczyłem. Zwolnienie lekarskie na tydzień i od razu telefon czy jestem pewny że chcę tam pracować bo ze względu na kręgosłup nikt mi taryfy ulgowej nie da. Po powrocie ze zwolnienia od razu zostałem dwa dni pod rząd tak przegoniony że nie wiedziałem jak się nazywam. 12 godz pracy i tylko 15min przerwy. Nieraz trzeba dzień po dniu przekładać cały dział lub 2 działy. Zajmuje to spokojnie 12godz a spróbuj się nie wyrobić to już na ciebie krzywo patrzą. 12godz schylania się i latania z pudełkami z kąta w kąt! To że po każdym dniu trzeba zostać po godzinach te 10min i umyć podłogę już nie liczę. Firma nastawiona na wyciskanie z ludzi ostatnich soków. A jak już się rozlecisz bo stawy czy krzyż już nie wytrzymał to zwolnienie papa i szukamy kolejnego chętnego. Kasa na pełnym etacie około 1450zł czasem jakaś premia ze 150zł. Pracuje tam bo jestem zmuszony ale już niedługo sytuacja się zmieni i będę szukał czegoś innego puki jeszcze mnie nie wykończyli w tym CCC.
zdjecie uzytkownika
klient - 2016-03-18 17:14:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obsługa reklamacji odnośnie naprawy butów za niecałe 300zł które po miesiącu się rozleciały na poziomie tragicznym. Buty naprawione i po ddwóch miesiącach znowu sie rozleciały. Tragedia, w deichmanie odrazu oddają pieniądze a tutaj oszukują kolejnymi naprawami a człowiek w zimie bez butów chodzi.
zdjecie uzytkownika
CCC - 2016-04-08 00:41:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracuję w CCC od roku. Nie ukrywam - źle mi się pracuje. Zespół w porządku, idzie się ze wszystkimi dogadać jeśli się chce. Gorzej z osobami funkcyjnymi. Starsi sprzedawcy - w naszym salonie to akurat ludzie, którzy mają po 20 - 24 lat. Strasznie lubią się wywyższać, pokazywać sprzedawcą gdzie ich miejsce i czego to oni nie mogą. Zastępca kierownika - tak samo. Starsi sprzedawcy i zastępca nadgminnie łamią wszystkie regulaminy. Uważają, że ich nie dotyczy 15 minut przerwy w ciągu 8 godzin pracy. Robią sobie trzy pół godzinne przerwy. Siedzą na zapleczu, popijają kawę, rozmawiają przez telefon, palą e-papierosy lub wychodzą na zewnątrz. A my jako sprzedawcy cały czas się denerwujemy bo pracy jest bardzo dużo, klientów też, nie wyrabiamy się z robotą a oni sobie siedzą... Jakby nie mogli chociaż zająć się obsługą klientów, kiedy my ciężko przekładamy cały salon kartoników... Dostają dużo większe wynagrodzenie, a praktycznie tylko liczą kasę i wypełniają proste dokumenty. Szkoda słów..Kiedy któryś z nich jest na zmianie z kierowniczką to się podlizuje, a jak ona każe im przesówać kartony, dotowarować salon czy zrobić minimum wzorów to mają mine jakby tydzień nie sr*li. Kręgosłup boli, nogi, stawy również. Czasami po pracy nie wiemy jak się nazywamy. W naszym salonie jest duży ruch. Dlatego często przychodzi ponad 100 kartonów dostawy, które trzeba rozpakować w dwie godziny bo inaczej kierowniczka krzywo na ciebie patrzy. Kierowniczka zmienia grafik codziennie - czasem nie z powodu potrzeby salonu tylko po to, żeby komuś dokopać. Kiedy powiesz jej, że potrzebujesz wolne na jakiś dzień to odrazu odpowie NIE, a nawet nie zajrzy czy np. mogłaby zamienić ten dzień z kimś innym. Mówi wtedy, że zawsze można wziąć urlop na żądanie, ale przypomina, że wtedy może być to nasze ostatnie żądanie w CCC. Chcesz pracować w CCC? Musisz po prostu nie mieć nic innego poza pracą. Bo ona potrafi przysłać smsa do ciebie o godzinie 20 w niedzielę o treści "Jutro pracujesz od 6" i ty nie możesz nic powiedzieć. Ogólnie to nie polecam tej pracy.. Nikt raczej nie jest z niej zadowolony z osób, które znam. (No chyba, że osoby funkcyjne - bo nic nie robią). Więc cóż, mam propzycję pracy w CCC na cały etat - nie zamierzam się zarobić na śmierć, ale się zgodzę. I gdy tylko dostanę nową umowę, pójdę na dłuższy okres chorobowego od psychiatry, żeby dobrze odpocząć, a później znajdę coś lepszego.
zdjecie uzytkownika
ola - 2016-04-08 17:43:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja również posiadam zazstrzeżenia co do jakości ich niektorych butów czy torebek. Niestety to co dorgie nie zawsze oznacza dobre, juz sie o tym przekonałam. Widziałam, że suzkają sprzedawców do slonów.
zdjecie uzytkownika
A. - 2016-04-11 18:29:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ola - 2016-04-08 17:43:11]:
Bardzo podoba mi się ostatnie zdanie. Popieram
zdjecie uzytkownika
a. - 2016-04-11 18:31:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [A. - 2016-04-11 18:29:15]:
Moja wypowiedz dotyczy komentarza o jeden wyżej, nie tutaj kliknęłam
zdjecie uzytkownika
nata - 2016-05-09 14:51:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
przestańcie pisać banialuki o dobrej ekipie i atmosferze...bo nawet jesli wspolpracownicy są życzliwi to jest to drmatyczna praca. praca na pol etatu a godzin nawalone co miesiac jak za caly, szkoda tylko że nie dostaje się za to nawet minimalnej krajowej. Premie śmieszne. Wymagania kosmiczne. Robota po 12 h i jeszcze po nocach, ciągle jakies wymysly. Pracując na pol etatu oczekuje sie ode mnie pelnej dyspozycyjnosci, nawet w swoje dni wolne ( a jest ich mał0) dostaje telefony , że musze przyjsc bo duza dostawa, bo cos tam... Nie mozna sobie NIC zaplanować. Za miesiąc sie zwalniam a ostatni dzien tej mordęgi będzie dla mnie najszczejsliwszym dniem w zyciu, Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
mops - 2016-05-09 22:30:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W sumie taki sprzedawca może liczyć na urozmaicone zarobki, bo zawsze jest szansa na odpowiednie premie.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie CCC!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CCC
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert