Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o CCC

Pracowałeś w firmie CCC i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kimar - 2014-10-14 17:59:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hej a jaka kasa za kierownka salonu i premie bo mam taka oferte oraz propozycje z Carry za 1800 na dzien dobry 3 miesiace probne potem dopiero premie ale tylko uznaniowe i nie wiem co wybrac:-)
zdjecie uzytkownika
Witkacy - 2014-10-29 08:21:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1800 zł za kierownika? Cóż... nie chcę nic mówić ale są to całkiem śmieszne stawki jak na taki zakres obowiązków i odpowiedzialności. Ciekaw jestem czy wcześniej podejmowałeś już pracę na kierowniczym stanowisku, bo z tego co pamiętam pracując w branży mody trzeba mieć oczy dookoła głowy i jeszcze w d....
zdjecie uzytkownika
mona - 2014-11-07 14:47:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziewczyny dziwie sie ze nikt ich jeszcze nie podal do pipu, najlepiej kserujcie grafiki i notatki sobie robcie znadgodzin, jestem za tym aby takie firmy upadaly za brak wyplacanych nadgodzin i za zebranie za ktore z dnia wolnego przeciez musza placic dodatkowo, nie dajcie sie ja juz osobiscie nic tam nie kupie, zreszta nie tylko ja wiekszosz moich znajomych zrazila sie do tego sklepu od kad reklamacje rozpatruje zosia na zapleczu... wszystkie zostaja odrzucane..nie dziwie sie ze spadaja obroty w firmie , ja wole wydac 500 czy 600 zł za buty i wiem ze firmy dbaja o klientow
zdjecie uzytkownika
kaja - 2014-11-07 14:52:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja osobiscie jestem bylą klietnka firmy, kiedys kupowalismy z rodzina buty w CCC ale widac od razu jak sie wejdzie ze w firmie jest nacisk na pracownice, zero usmuechu, biedne dziewczyny wiecznie chodza zesresowane, z gory maja nacisk aby odrzucac reklamacje klientom, wiem bo jedna znajomwa tam pracowlaa. dlatego z roku na rok maja mniej wjesc i mniejsze utargi, bylo to do przewidzenia ze firma powoli straci plynnosc finansowa, daje im moze 5 lat , brak poszanowania klienta poprzez bardzo duzy nacisk na odrzucenie reklamacji. brak napraw obuwia zazwyczaj jedna na 100 jest pozytywnie rozpatrzona. klient drugoi raz do takiego sklepu wiadomo nie powroci ....wpsolczuje dziewczynom ze pracuja za tak marne zarobki , dziewczyny najlepszym wyjsciem jest nie dawac w pracy z siebie 100 procent tylko 40 olewajcie wszystko robcie tylko to co musiscie ;-)
zdjecie uzytkownika
artasik - 2014-12-01 12:46:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
macie może regulamin który otrzymywaliście od kierownictwa CCC?
Pilnie jest mi potrzebny.
zdjecie uzytkownika
Długodystansowiec - 2014-12-10 10:57:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [artasik - 2014-12-01 12:46:41]:
Proszę, oto regulamin:
1. Pracuj, a dostaniesz pieniądze.
2. Nie chcesz pracować, zwolnij się albo czekaj, aż Ciebie zwolnią.
zdjecie uzytkownika
szalo - 2014-12-30 13:15:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
teraz po calych akcjach swiatecznych calym tym swiatecznym kocio0kwiku chcialbym sie dowiedziec jak to jest pracowac w salonie ccc. konkretnie naczym polega praca i czego mam sie spodziewac tam? wiadomo ze chce sie dostawac jak najwieksze pieniadze ale powiem szczerze, ze nie wiem ile tutaj placa mozecie napisac?
zdjecie uzytkownika
Maria - 2015-01-04 01:32:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, pracuje w CCC juz prawie 9 miesięcy. Praca niestety nienależny do najprostszych ALE zależy naprawdę od kierownika. Mi sie akurat udało na bardzo fajna ekipę trafić. Dziewczyny zgrane można pożartować i pogadać normalnie w pracy, ja osobiście lubie "cos" porobić bo wtedy szybciej czas mija w pracy. Dzieli sie personel na : obsługujące (stoją przez cały dzien swojej pracy i obsługują ludzi), dokaldajace( dokładają towar, przenoszą
Pudełka) lub kasjerki( stoją za lada i kasują). Mowię, kto jak chce moze dogadać sie z kierowniczka.
Jestem studentka wiec trzymam sie tej pracy tylko ze wzedu na grafik który jedt robiony pod względem moich zajęć (studiuje dziennie). Moze nie zawsze jest z nim pięknie ale da sie ścierpieć i przyzwyczaić. Oczywiście zdarzają sie 12 h pracy ale zostałam ostrzeżona na rozmowie kwalifikacyjnej o tym. Zazwyczaj sa to weekendy. Pracuje na 3/4 etatu za 120h dostaje sie
Około 1040-50 zł. A jak premia jest to dostałam najwiecej równo 1300zl. Dla mnie to styka, uważam ze to tylko i wyłącznie praca dla studentek które chcą
Sobie dorobić. Podziwiam dziewczyny które sa tam aby utrzymać rodzine. Pan regionalny narazie nie jedt zły, choć czepia sie wszystkiego, każda machnie ręka pokiwa głowa i robi co do niej należy. Jak ktos nie chce sie napracować wystarczy stać i obligować ludzi. Praca o umowę na 3 lata jest. Urlop płatny jest. Wielki minus to krótkie przerwy i niskie premie. Ale mowię jak trafi sie spoko ekipę i kierowniczkę da sie przecierpieć ta prace :)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-01-06 03:19:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, pracowałam na jednym z salonów CCC 3 lata jako starszy sprzedawca. Jeśli chodzi o wynagrodzenie ja na swojej umowie miałam 2000 brutto czyli jakieś 1600 zł zawsze do ręki (nie licząc premii oraz różnego rodzaju konkursów w których można było również zdobyć pieniążki), to jakie jest wynagrodzenie zależy od wielkości jaki i sprzedaży danego salonu. Pieniądze zawsze były na czas a nawet wcześniej. A to czy całość za nadgodziny była wypłacana (dla osób na 1/2 i 3/4 etatu) czy nie to wszystko zależy od kierownika jak to rozliczy, u nas dziewczyny nigdy nie narzekały a każdą nadgodzinę miały wypłaconą czasami nawet wyrabiały całe etaty za co miały jak najbardziej zapłacone. Jeśli chodzi o samą pracę to zgadzam się nie należy do najprostszych... Dostawa- samo przyjęcie nie jest złe bo co za problem otworzyć karton sprawdzić go z dokumentem i zostawić (przerażająca czasami może być ilość paczek dostarczana na salony aczkolwiek jak dojdzie się do wprawy sprawdza je się bardzo szybko, jedyny niewypał to ciężkie paczki które trzeba dźwigać) wyłożenie dostawy na sklep samo w sobie tez nie jest złe jeśli ma się miejsce na to co przyszło w dostawie jeśli nie to zaczynają się schody trzeba kombinować :) ale jeśli dziewczyny są ogarnięte dobrze współpracują ze sobą szybko i sprawie idzie coś wymyślić, gorzej jeśli nie i trzeba przesuwać wszystkie działy wtedy niestety praca jest dość ciężka wymagająca cierpliwości ale do wszystkiego idzie się przyzwyczaić :) Tak jak koleżanka pisała, każda z dziewczyn będąca w danym dniu w pracy odpowiedzialna jest za swój dział (osoba funkcyjna dzieli personel i wyznacza która z danych osób gdzie stoi i czego pilnuje). Praca na kasie- nie należy do najprostszych, trzeba utrzymać wymagany wskaźnik sprzedażowy na co niestety trzeba się napracować (oczywiście pracuje na to cały zespół również obsługując na sali sprzedaży). Wiadomo trafią się klienci mili jak i Ci nie mili więc trzeba mieć stalowe nerwy :) praca jako tako nie wygląda źle i nie jest najgorsza ;)
Wszystko zależy od personelu... :P no właśnie i tu jest problem... opiszę swoje doświadczenie :)
Jeśli personel jest ok to i praca jest ok.. Przez pierwsze trzy miesiące pracowałam jeszcze na BOTI- praca taka sama jak w CCC tylko mniej się narobiło ponieważ mniejszy sklep, mniejsze dostawy, mniej obowiązków itd ;) Kierowniczka salonu przesympatyczna współpraca z nią rewelka.. Gorzej jeśli chodzi o kierowniczkę regionu, wstrętne babsko przyczepiające się dosłownie do wszystkiego ale na szczęście długo współpracować z nią nie musiałyśmy ponieważ salon BOTI został zamknięty a nas przeniesiono na nowo otwarty salon CCC gdzie kierownikiem regionalnym naszym był przemiły sympatyczny facet nie czepiający się o byle co, zawsze można było się z nim dogadać o wszystko.. Ale niestety czar prysł gdy po dwóch latach zmieniono nam kierownika regionalnego.. Wstrętny typ, wymagający czepiający się o byle co straszny pedant nie mogło być nawet milimetra kurzu bo wielkie halo było o to, straszny tyran bardzo trzymający się każdego rodzaju procedur... Narzucający wiele swoich widzimisię, sprowadzający na nasz salon swoich kierowników z innych salonów żeby nas uczono (żal po prostu tak jakbyśmy tam pracowały nagle od dziś). I przez takiego jednego człowieka nie dość ze popsuła się cała atmosfera w pracy to jeszcze doszło do tego że kierowniczka po 10 latach pracy złożyła wypowiedzenie, obowiązki przejęła zastępczyni której niestety zrobiono wodę z mózgu, naobiecywano jej złote góry (że zostanie kierownikiem) przez co ona się wyżywała na pracownikach, traktowała personel jak złodziei. Mi również było to narzucone ażeby traktować dziewczyny za przeproszeniem jak "szmaty", niestety wszystko zależy od człowieka jakim się jest, pracowałam z każda z dziewczyn 3 lata (bo mniej więcej wszystkie byłyśmy w tym samy składzie przez ten okres) i nie potrafiłam ich tak traktować ponieważ wiem jak ciężko trzeba się napracować żeby osiągnąć cel. No właśnie i przez to że stawiałam się zastępczyni kierownika (bo kierownika na dobra sprawę nie miałyśmy bo była na wypowiedzeniu) że nie pozwoliłam zrobić sobie wody z mózgu i nie wchodziłam w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownikowi regionalnemu, owa Pani ;) nie przedłużyła mi umowy hehe która się kończyła, na dobrą sprawę zrobiła mi przysługę bo przynajmniej sama się nie musiałam zwalniać i nie muszę więcej oglądać jej fałszywego ryjka :) A żeby było śmiesznie tak wchodziła w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] eby być kierownikiem salonu no ale niestety nie udało jej się hehe

A więc podsumowując :)
Praca sama w sobie jest naprawdę dość przyjemna jeśli chodzi o całokształt firmy nie mogę powiedzieć złego słowa ale wszystko zależy tylko i wyłącznie od ludzi z którymi się pracuje ;)
Ja z miłą chęcią pracowałabym tam dalej ale z ludźmi normalnymi tak jak to było na samym początku :)
Mogłabym tu pisać i pisać bo jest tego wiele jeszc
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-01-06 03:22:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Mona - 2014-07-22 22:45:40]:
Dokładnie tak zgadzam się z koleżanką wszystko zależy od kierownictwa salonu...
zdjecie uzytkownika
aaaa - 2015-01-30 19:07:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sklep oraz personel sklepu w lodzi na maratonskiej to totalna porazka
zdjecie uzytkownika
Karmel - 2015-02-03 13:43:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A jak atmosfera pracuje w centrali na stanowiskach biurowych? z gory dziękuję za każdą opinię:)
zdjecie uzytkownika
a - 2015-02-04 11:09:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak dostać się do CCC Polkowice jako pracownik obuwnik montażysta
zdjecie uzytkownika
lolo - 2015-02-09 20:48:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hm, opinii? te salony to same nieporozumienia, jesli ktoś robi karierę nie licząc się z nikim i z niczym to sorki. Zresztą, w tym zafajdanym państwie zapomniano o jednym bardzo ważnym słowie- człowiek!!!!!!! tu też jest tak samo
zdjecie uzytkownika
wolna - 2015-02-12 16:28:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wierzę jak ktoś pisze, że praca w ccc jest nawet fajna. Trochę tam przepracowałam i jestem bardzo szczęśliwa,że juz tam nie pracuję. Zawsze mnie irytowały instrukcje i ich terminy wdrożeń. Nikogo nie obchodziło,że jest czas urlopów, że nie ma ludzi do pracy tylko termin realizacji 2 dni. A co się z tym wiąże np przełożenie całego sklepu zazwyczaj, duże dostawy no i jeszcze nie zapominajmy o zwózce, witrynie itp. Moge tak pisać długo.Nikt ciebie się nie pyta czy możesz jutro przyjść do pracu- bo masz wolne- tylko cię informują sms że jutro od tej i do tej pracujesz. Masz coś do załatwienia ,wizyte u lekarz zapomnij -praca jest piorytetem.
Dziwię sie jak długo magłam tak i w takich warunkach pracować. Dzisiaj patrze na to troche inaczej, jako były pracownik i najgorszemu wrogowi bym tej pracy nie poleciła.
zdjecie uzytkownika
johny - 2015-03-08 10:36:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2015-01-06 03:22:47]:
Żal to komentować pani Da..o!! ...Łatwo jest tak smarować na innych nie opisując siebie jakim dupowłazem była pani przez te 3 lata pani kierownik.... Jak sie pani w głowie poprzewracało, jak prowadziła pani zmianę i jak szybciutko zmienił się pani stosunek do koleżanek i sposób w jaki się pani do nich odzywała to nie za sprawą jak to pani opisała "zrobienia wody z mózgu" tylko to wynikało z pani wrednego charakteru jaki pani ma . Jakos zadna z dziewczyn do dnia dzisiejszego nie skarzy sie na złe traktowanie "szmaty" czy wyzywanie się przez obecnego kierownika , za to cenią sobie ze nie ma w zespole już osoby której wprowadzała nerwowa atmosferę , kombinowała mataczyła i poniżała kolezanki choć mysle ze te dziewczyny nie uwazały pani za swoją koleżankę skoro były w taki sposób traktowane przez panią i nie przedłużając pani umowy zrobiła nam wszystkim przysługę ....
zdjecie uzytkownika
mimi - 2015-04-12 15:17:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niepracuje w ccc.sa tylko w wynajetej firmiewlasnie wiekszosc pracownikow stracila prace jestesmy do 1.05.2015 zatrudnieni nikt sie nami nieprzeja liczy sie kasa nie pracownik jestesmy osobami niepelnosprawnymi po piedziesatce gdzie mamy szukac pracy zwlaszcza ze do dzis 12.04.2015 nikt oficjanie nas niepoinformowal o zwolnieniach pracujemy w ccc.sa juz po pare lat poprostu przyszedl nowy kierownik i chce sie wykazac kosztem pracownikow oczywiscie niewszyscy tacy sa moznaby powiedziec samo zycie a wystarczyloby slowo Pana Prezesa i kilka osob mialoby prace jest nam przykro ze tak zostalismy potraktowani liczy sie tylko kasa
zdjecie uzytkownika
A. - 2015-05-30 14:03:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo złe warunki pracy. Nerwowa atmosfera. Mobbing. Jest dokładnie tak jak piszę "WOLNA" i reszta byłych CCC'owiczek. BARDZO PROSZĘ, aby osoby pokrzywdzone przez CCC pisały do mnie na maila: ania7n@poczta.onet.pl
zdjecie uzytkownika
ccc - 2015-06-03 23:00:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystko zależy od kierownika.Większość kierowników ma obsesję na punkcie swojego stanowiska. Nie mają żadnych szkoleń,często nie znają podstawowych informacji z zakresu prawa pracy.Mobbing, nadużywanie stanowiska często chamstwo, głupota brak szacunku dla personelu. Ankieta oceniająca kierownika o ironio o litości.Góra nie reaguje. Zebrania, gdzie ważne są tylko cyferki, cyferki wyrobienie planu, gdzie pracownik dostaje okruchy z pańskiego stołu, kierownik OK, KRS super. Dlatego kierownicy tak trzymają się stołeczka idąc po TRUPACH. Tam gdzie pracowałam salon przestawiano codziennie. Jednego dnia w prawo potem w lewo. Wężyki mam opanowane perfekt. Szacunek dla czyjejś pracy o nie. Dostawa WOLNO, układanie beznadziejnie, sfastyki nie widziałam ale ton był właśnie ten.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-06-04 21:33:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja osobiście wybrałem pracę z kierunku medycznego. Obecnie będę kończył Technika dentystycznego w szkole Gowork www.szkoly.gowork.pl. Mają super warsztaty, dużo praktyki, na czym właśnie mi zależało. Kierunek nie drogi, a nauczyciele super przekazują wiedze. Jeszcze egzamin zawodowy przede mną ale na pewno go zdam. A nawet już mam wstępne oferty pracy z wysokim wynagrodzeniem sięgającym 3.000 zł po uzyskaniu tytułu Technika Dentystycznego. Wszystkim polecam!
zdjecie uzytkownika
Olka - 2015-06-04 21:34:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2015-01-06 03:22:47]:
1600 do ręki? ? Ja pracuje 3 lata, na 3/4 etatu, mialam po 50 a nawet 70 nadgodzin i szczerze. ... największą pensja jaka miałam to 1400 na rękę, to niewiem jakim sposobem ty tyle miałaś, ogólnie natura się można bo nocki nawet do 5 x w miesiącu są. Pracuje tam bo nie mam wyjścia, czekam aż mnie zwalnia, człowiek może się w tej firmie wykończyć. Nie wspomnę o grafiku. 10 razy w ciągu miesiąca się zmienia, masakra.cale szczęście ze ekipa jest spoko, chyba tyko to mnie jeszcze trzyma
zdjecie uzytkownika
Niuniu$ - 2015-06-05 20:58:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuje na cały etat na umowę zlecenie. U nas w sklepie wypłata zależy od ilości godzin przepracowanych w miesiącu, które są odgórnie ustalone. Najwięcej zarobiłam coś ok. 1240 bo wychodziło na miesiąc koło 180h do przepracowania. Żadnych premii nie otrzymuję, ponieważ taką otrzymuja tylko pracownicy zatrudnieni na umowę o pracę i nie ma tutaj znaczenia że robię to samo co oni czyli obsługuję na kasie, układam witrynę, towar itd. To krzywdzące bo nic nam się nie należy czy to jakiś konkurs czy duża realizacja założonych wskaźników mało tego również jesteśmy wliczane do ATK..Jedyne co moge powiedzieć to praca zależy od atmosfery w pracy jeżeli trafiło się na spoko kierownika to da się przeżyć bo praca czasami jest ciężka ale to jak wszędzie. Moge dodać że u nas w przypadku nadgodzin to nie są one płatne lecz oddawane w przyszłym miesiącu.
zdjecie uzytkownika
urto - 2015-06-21 19:12:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma CCC S.A jest prężnie rozwijającą się firmą, która szuka pracowników na wolne miejsce pracy w swojej siedzibie. Na tą chwilę szukają ludzi na stanowiska takie jak : Specjalista do spraw reklamy zewnętrznej w Lubinie; kierownik salonu w Łomiankach; zastępca kierownika sklepu w Krakowie, Kwidzynie, Wyszkowie i Rypinie; Specjalista do spraw HR oraz jako sprzedawca w wielu miastach naszego kraju
zdjecie uzytkownika
Monia - 2015-07-11 22:43:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałam na pół etatu,za osiemdziesiąt cztery godz policzono dziewięć zł,a za siedemdziesiąt cztery godz otrzymałam ,trzy zł za godz,takie pieniądzę płacą w tej firmie pracownikowi,grożąc złamaniem tajemnicy słóżbowej
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-07-11 22:44:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam Technika masażystę, zawód który jest wieczny. Ja skończyłem w Goworku szkołę policealną www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolony. Duże umiejętności nauczyciela pomogły mi poznać wszystkie techniki wykorzystywane w tym zawodzie. Nowoczesne pracownie i materiały które dostaliśmy od szkoły zapewniły że z wysokim wynikiem zdałem egzamin Państwowy. Bez problemu znalazłam prace w salonie masażu i nareszcie zarabiam godne pieniądze!!
zdjecie uzytkownika
Monia - 2015-07-11 22:45:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałam na pół etatu,za osiemdziesiąt cztery godz policzono dziewięć zł,a za siedemdziesiąt cztery godz otrzymałam ,trzy zł za godz,takie pieniądzę płacą w tej firmie pracownikowi,grożąc złamaniem tajemnicy słóżbowej
zdjecie uzytkownika
malwinka90 - 2015-08-27 15:23:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@monia ale przecież na pewno w umie miałaś zapisane jakie będziesz otrzymywać stawki więc żadne wynagrodzenie nie powinno być dla ciebie zaskoczeniem. no chyba że nie przeczytałas jakimś cudem umowy przed podpisaniem... natomiast nie wierzę w twoją bajkę, jest kilkadziesiąt rekrutacji od nich na sprzedawców i podobne stanowiska, takie rzeczy by się nie ukryły a ludzie do nich lgną do pracy jednak
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CCC

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy CCC?
Zadaj pytanie
alert