Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o CCC

Pracowałeś w firmie CCC i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Długodystansowiec - 2014-12-10 10:57:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [artasik - 2014-12-01 12:46:41]:
Proszę, oto regulamin:
1. Pracuj, a dostaniesz pieniądze.
2. Nie chcesz pracować, zwolnij się albo czekaj, aż Ciebie zwolnią.
zdjecie uzytkownika
szalo - 2014-12-30 13:15:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
teraz po calych akcjach swiatecznych calym tym swiatecznym kocio0kwiku chcialbym sie dowiedziec jak to jest pracowac w salonie ccc. konkretnie naczym polega praca i czego mam sie spodziewac tam? wiadomo ze chce sie dostawac jak najwieksze pieniadze ale powiem szczerze, ze nie wiem ile tutaj placa mozecie napisac?
zdjecie uzytkownika
Maria - 2015-01-04 01:32:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam, pracuje w CCC juz prawie 9 miesięcy. Praca niestety nienależny do najprostszych ALE zależy naprawdę od kierownika. Mi sie akurat udało na bardzo fajna ekipę trafić. Dziewczyny zgrane można pożartować i pogadać normalnie w pracy, ja osobiście lubie "cos" porobić bo wtedy szybciej czas mija w pracy. Dzieli sie personel na : obsługujące (stoją przez cały dzien swojej pracy i obsługują ludzi), dokaldajace( dokładają towar, przenoszą
Pudełka) lub kasjerki( stoją za lada i kasują). Mowię, kto jak chce moze dogadać sie z kierowniczka.
Jestem studentka wiec trzymam sie tej pracy tylko ze wzedu na grafik który jedt robiony pod względem moich zajęć (studiuje dziennie). Moze nie zawsze jest z nim pięknie ale da sie ścierpieć i przyzwyczaić. Oczywiście zdarzają sie 12 h pracy ale zostałam ostrzeżona na rozmowie kwalifikacyjnej o tym. Zazwyczaj sa to weekendy. Pracuje na 3/4 etatu za 120h dostaje sie
Około 1040-50 zł. A jak premia jest to dostałam najwiecej równo 1300zl. Dla mnie to styka, uważam ze to tylko i wyłącznie praca dla studentek które chcą
Sobie dorobić. Podziwiam dziewczyny które sa tam aby utrzymać rodzine. Pan regionalny narazie nie jedt zły, choć czepia sie wszystkiego, każda machnie ręka pokiwa głowa i robi co do niej należy. Jak ktos nie chce sie napracować wystarczy stać i obligować ludzi. Praca o umowę na 3 lata jest. Urlop płatny jest. Wielki minus to krótkie przerwy i niskie premie. Ale mowię jak trafi sie spoko ekipę i kierowniczkę da sie przecierpieć ta prace :)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-01-06 03:19:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam, pracowałam na jednym z salonów CCC 3 lata jako starszy sprzedawca. Jeśli chodzi o wynagrodzenie ja na swojej umowie miałam 2000 brutto czyli jakieś 1600 zł zawsze do ręki (nie licząc premii oraz różnego rodzaju konkursów w których można było również zdobyć pieniążki), to jakie jest wynagrodzenie zależy od wielkości jaki i sprzedaży danego salonu. Pieniądze zawsze były na czas a nawet wcześniej. A to czy całość za nadgodziny była wypłacana (dla osób na 1/2 i 3/4 etatu) czy nie to wszystko zależy od kierownika jak to rozliczy, u nas dziewczyny nigdy nie narzekały a każdą nadgodzinę miały wypłaconą czasami nawet wyrabiały całe etaty za co miały jak najbardziej zapłacone. Jeśli chodzi o samą pracę to zgadzam się nie należy do najprostszych... Dostawa- samo przyjęcie nie jest złe bo co za problem otworzyć karton sprawdzić go z dokumentem i zostawić (przerażająca czasami może być ilość paczek dostarczana na salony aczkolwiek jak dojdzie się do wprawy sprawdza je się bardzo szybko, jedyny niewypał to ciężkie paczki które trzeba dźwigać) wyłożenie dostawy na sklep samo w sobie tez nie jest złe jeśli ma się miejsce na to co przyszło w dostawie jeśli nie to zaczynają się schody trzeba kombinować :) ale jeśli dziewczyny są ogarnięte dobrze współpracują ze sobą szybko i sprawie idzie coś wymyślić, gorzej jeśli nie i trzeba przesuwać wszystkie działy wtedy niestety praca jest dość ciężka wymagająca cierpliwości ale do wszystkiego idzie się przyzwyczaić :) Tak jak koleżanka pisała, każda z dziewczyn będąca w danym dniu w pracy odpowiedzialna jest za swój dział (osoba funkcyjna dzieli personel i wyznacza która z danych osób gdzie stoi i czego pilnuje). Praca na kasie- nie należy do najprostszych, trzeba utrzymać wymagany wskaźnik sprzedażowy na co niestety trzeba się napracować (oczywiście pracuje na to cały zespół również obsługując na sali sprzedaży). Wiadomo trafią się klienci mili jak i Ci nie mili więc trzeba mieć stalowe nerwy :) praca jako tako nie wygląda źle i nie jest najgorsza ;)
Wszystko zależy od personelu... :P no właśnie i tu jest problem... opiszę swoje doświadczenie :)
Jeśli personel jest ok to i praca jest ok.. Przez pierwsze trzy miesiące pracowałam jeszcze na BOTI- praca taka sama jak w CCC tylko mniej się narobiło ponieważ mniejszy sklep, mniejsze dostawy, mniej obowiązków itd ;) Kierowniczka salonu przesympatyczna współpraca z nią rewelka.. Gorzej jeśli chodzi o kierowniczkę regionu, wstrętne babsko przyczepiające się dosłownie do wszystkiego ale na szczęście długo współpracować z nią nie musiałyśmy ponieważ salon BOTI został zamknięty a nas przeniesiono na nowo otwarty salon CCC gdzie kierownikiem regionalnym naszym był przemiły sympatyczny facet nie czepiający się o byle co, zawsze można było się z nim dogadać o wszystko.. Ale niestety czar prysł gdy po dwóch latach zmieniono nam kierownika regionalnego.. Wstrętny typ, wymagający czepiający się o byle co straszny pedant nie mogło być nawet milimetra kurzu bo wielkie halo było o to, straszny tyran bardzo trzymający się każdego rodzaju procedur... Narzucający wiele swoich widzimisię, sprowadzający na nasz salon swoich kierowników z innych salonów żeby nas uczono (żal po prostu tak jakbyśmy tam pracowały nagle od dziś). I przez takiego jednego człowieka nie dość ze popsuła się cała atmosfera w pracy to jeszcze doszło do tego że kierowniczka po 10 latach pracy złożyła wypowiedzenie, obowiązki przejęła zastępczyni której niestety zrobiono wodę z mózgu, naobiecywano jej złote góry (że zostanie kierownikiem) przez co ona się wyżywała na pracownikach, traktowała personel jak złodziei. Mi również było to narzucone ażeby traktować dziewczyny za przeproszeniem jak "szmaty", niestety wszystko zależy od człowieka jakim się jest, pracowałam z każda z dziewczyn 3 lata (bo mniej więcej wszystkie byłyśmy w tym samy składzie przez ten okres) i nie potrafiłam ich tak traktować ponieważ wiem jak ciężko trzeba się napracować żeby osiągnąć cel. No właśnie i przez to że stawiałam się zastępczyni kierownika (bo kierownika na dobra sprawę nie miałyśmy bo była na wypowiedzeniu) że nie pozwoliłam zrobić sobie wody z mózgu i nie wchodziłam w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownikowi regionalnemu, owa Pani ;) nie przedłużyła mi umowy hehe która się kończyła, na dobrą sprawę zrobiła mi przysługę bo przynajmniej sama się nie musiałam zwalniać i nie muszę więcej oglądać jej fałszywego ryjka :) A żeby było śmiesznie tak wchodziła w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] eby być kierownikiem salonu no ale niestety nie udało jej się hehe

A więc podsumowując :)
Praca sama w sobie jest naprawdę dość przyjemna jeśli chodzi o całokształt firmy nie mogę powiedzieć złego słowa ale wszystko zależy tylko i wyłącznie od ludzi z którymi się pracuje ;)
Ja z miłą chęcią pracowałabym tam dalej ale z ludźmi normalnymi tak jak to było na samym początku :)
Mogłabym tu pisać i pisać bo jest tego wiele jeszc
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-01-06 03:22:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Mona - 2014-07-22 22:45:40]:
Dokładnie tak zgadzam się z koleżanką wszystko zależy od kierownictwa salonu...
zdjecie uzytkownika
aaaa - 2015-01-30 19:07:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Sklep oraz personel sklepu w lodzi na maratonskiej to totalna porazka
zdjecie uzytkownika
Karmel - 2015-02-03 13:43:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A jak atmosfera pracuje w centrali na stanowiskach biurowych? z gory dziękuję za każdą opinię:)
zdjecie uzytkownika
a - 2015-02-04 11:09:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak dostać się do CCC Polkowice jako pracownik obuwnik montażysta
zdjecie uzytkownika
lolo - 2015-02-09 20:48:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hm, opinii? te salony to same nieporozumienia, jesli ktoś robi karierę nie licząc się z nikim i z niczym to sorki. Zresztą, w tym zafajdanym państwie zapomniano o jednym bardzo ważnym słowie- człowiek!!!!!!! tu też jest tak samo
zdjecie uzytkownika
wolna - 2015-02-12 16:28:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie wierzę jak ktoś pisze, że praca w ccc jest nawet fajna. Trochę tam przepracowałam i jestem bardzo szczęśliwa,że juz tam nie pracuję. Zawsze mnie irytowały instrukcje i ich terminy wdrożeń. Nikogo nie obchodziło,że jest czas urlopów, że nie ma ludzi do pracy tylko termin realizacji 2 dni. A co się z tym wiąże np przełożenie całego sklepu zazwyczaj, duże dostawy no i jeszcze nie zapominajmy o zwózce, witrynie itp. Moge tak pisać długo.Nikt ciebie się nie pyta czy możesz jutro przyjść do pracu- bo masz wolne- tylko cię informują sms że jutro od tej i do tej pracujesz. Masz coś do załatwienia ,wizyte u lekarz zapomnij -praca jest piorytetem.
Dziwię sie jak długo magłam tak i w takich warunkach pracować. Dzisiaj patrze na to troche inaczej, jako były pracownik i najgorszemu wrogowi bym tej pracy nie poleciła.
zdjecie uzytkownika
johny - 2015-03-08 10:36:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2015-01-06 03:22:47]:
Żal to komentować pani Da..o!! ...Łatwo jest tak smarować na innych nie opisując siebie jakim dupowłazem była pani przez te 3 lata pani kierownik.... Jak sie pani w głowie poprzewracało, jak prowadziła pani zmianę i jak szybciutko zmienił się pani stosunek do koleżanek i sposób w jaki się pani do nich odzywała to nie za sprawą jak to pani opisała "zrobienia wody z mózgu" tylko to wynikało z pani wrednego charakteru jaki pani ma . Jakos zadna z dziewczyn do dnia dzisiejszego nie skarzy sie na złe traktowanie "szmaty" czy wyzywanie się przez obecnego kierownika , za to cenią sobie ze nie ma w zespole już osoby której wprowadzała nerwowa atmosferę , kombinowała mataczyła i poniżała kolezanki choć mysle ze te dziewczyny nie uwazały pani za swoją koleżankę skoro były w taki sposób traktowane przez panią i nie przedłużając pani umowy zrobiła nam wszystkim przysługę ....
zdjecie uzytkownika
mimi - 2015-04-12 15:17:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niepracuje w ccc.sa tylko w wynajetej firmiewlasnie wiekszosc pracownikow stracila prace jestesmy do 1.05.2015 zatrudnieni nikt sie nami nieprzeja liczy sie kasa nie pracownik jestesmy osobami niepelnosprawnymi po piedziesatce gdzie mamy szukac pracy zwlaszcza ze do dzis 12.04.2015 nikt oficjanie nas niepoinformowal o zwolnieniach pracujemy w ccc.sa juz po pare lat poprostu przyszedl nowy kierownik i chce sie wykazac kosztem pracownikow oczywiscie niewszyscy tacy sa moznaby powiedziec samo zycie a wystarczyloby slowo Pana Prezesa i kilka osob mialoby prace jest nam przykro ze tak zostalismy potraktowani liczy sie tylko kasa
zdjecie uzytkownika
A. - 2015-05-30 14:03:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bardzo złe warunki pracy. Nerwowa atmosfera. Mobbing. Jest dokładnie tak jak piszę "WOLNA" i reszta byłych CCC'owiczek. BARDZO PROSZĘ, aby osoby pokrzywdzone przez CCC pisały do mnie na maila: ania7n@poczta.onet.pl
zdjecie uzytkownika
ccc - 2015-06-03 23:00:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wszystko zależy od kierownika.Większość kierowników ma obsesję na punkcie swojego stanowiska. Nie mają żadnych szkoleń,często nie znają podstawowych informacji z zakresu prawa pracy.Mobbing, nadużywanie stanowiska często chamstwo, głupota brak szacunku dla personelu. Ankieta oceniająca kierownika o ironio o litości.Góra nie reaguje. Zebrania, gdzie ważne są tylko cyferki, cyferki wyrobienie planu, gdzie pracownik dostaje okruchy z pańskiego stołu, kierownik OK, KRS super. Dlatego kierownicy tak trzymają się stołeczka idąc po TRUPACH. Tam gdzie pracowałam salon przestawiano codziennie. Jednego dnia w prawo potem w lewo. Wężyki mam opanowane perfekt. Szacunek dla czyjejś pracy o nie. Dostawa WOLNO, układanie beznadziejnie, sfastyki nie widziałam ale ton był właśnie ten.
zdjecie uzytkownika
Olka - 2015-06-04 21:34:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [anonim - 2015-01-06 03:22:47]:
1600 do ręki? ? Ja pracuje 3 lata, na 3/4 etatu, mialam po 50 a nawet 70 nadgodzin i szczerze. ... największą pensja jaka miałam to 1400 na rękę, to niewiem jakim sposobem ty tyle miałaś, ogólnie natura się można bo nocki nawet do 5 x w miesiącu są. Pracuje tam bo nie mam wyjścia, czekam aż mnie zwalnia, człowiek może się w tej firmie wykończyć. Nie wspomnę o grafiku. 10 razy w ciągu miesiąca się zmienia, masakra.cale szczęście ze ekipa jest spoko, chyba tyko to mnie jeszcze trzyma
zdjecie uzytkownika
Niuniu$ - 2015-06-05 20:58:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuje na cały etat na umowę zlecenie. U nas w sklepie wypłata zależy od ilości godzin przepracowanych w miesiącu, które są odgórnie ustalone. Najwięcej zarobiłam coś ok. 1240 bo wychodziło na miesiąc koło 180h do przepracowania. Żadnych premii nie otrzymuję, ponieważ taką otrzymuja tylko pracownicy zatrudnieni na umowę o pracę i nie ma tutaj znaczenia że robię to samo co oni czyli obsługuję na kasie, układam witrynę, towar itd. To krzywdzące bo nic nam się nie należy czy to jakiś konkurs czy duża realizacja założonych wskaźników mało tego również jesteśmy wliczane do ATK..Jedyne co moge powiedzieć to praca zależy od atmosfery w pracy jeżeli trafiło się na spoko kierownika to da się przeżyć bo praca czasami jest ciężka ale to jak wszędzie. Moge dodać że u nas w przypadku nadgodzin to nie są one płatne lecz oddawane w przyszłym miesiącu.
zdjecie uzytkownika
urto - 2015-06-21 19:12:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma CCC S.A jest prężnie rozwijającą się firmą, która szuka pracowników na wolne miejsce pracy w swojej siedzibie. Na tą chwilę szukają ludzi na stanowiska takie jak : Specjalista do spraw reklamy zewnętrznej w Lubinie; kierownik salonu w Łomiankach; zastępca kierownika sklepu w Krakowie, Kwidzynie, Wyszkowie i Rypinie; Specjalista do spraw HR oraz jako sprzedawca w wielu miastach naszego kraju
zdjecie uzytkownika
Monia - 2015-07-11 22:43:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracowałam na pół etatu,za osiemdziesiąt cztery godz policzono dziewięć zł,a za siedemdziesiąt cztery godz otrzymałam ,trzy zł za godz,takie pieniądzę płacą w tej firmie pracownikowi,grożąc złamaniem tajemnicy słóżbowej
zdjecie uzytkownika
Monia - 2015-07-11 22:45:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałam na pół etatu,za osiemdziesiąt cztery godz policzono dziewięć zł,a za siedemdziesiąt cztery godz otrzymałam ,trzy zł za godz,takie pieniądzę płacą w tej firmie pracownikowi,grożąc złamaniem tajemnicy słóżbowej
zdjecie uzytkownika
malwinka90 - 2015-08-27 15:23:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@monia ale przecież na pewno w umie miałaś zapisane jakie będziesz otrzymywać stawki więc żadne wynagrodzenie nie powinno być dla ciebie zaskoczeniem. no chyba że nie przeczytałas jakimś cudem umowy przed podpisaniem... natomiast nie wierzę w twoją bajkę, jest kilkadziesiąt rekrutacji od nich na sprzedawców i podobne stanowiska, takie rzeczy by się nie ukryły a ludzie do nich lgną do pracy jednak
zdjecie uzytkownika
on - 2015-09-03 19:57:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Monia - 2015-07-11 22:43:47]:
Niech ta szanowna firma popatrzy jak pracują jej kooperanci, wyzysk, praca po 13 godzin, pomiatanie ludźmi.
Jak świat długi i szeroki każdemu będę odradzał kupowanie tych butów.
Ale kiedyś ta krzywda ludzka wyjdzie wam bokiem, sk.....y
zdjecie uzytkownika
cecowiczka - 2015-09-15 06:40:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Ogółem pracuje w tej firmie już prawie siódmy rok.Mój kręgosłup jest już tak zrujnowany,jak kręgosłup starego człowieka.Praca do najlżejszych nie należy...wręcz przeciwnie.Nasza pani kierownik pomiata nami jak chce...a regionalni i dystrykt pomiatają panią kierownik,dystryktem i regionalnymi pomiatają ich zwierzchnicy i tak dalej...więc szacunku tutaj nie ma nikt do nikogo.Czasami mam wrażenie,że oni wręcz są szkoleni do pomiatania ludźmi.Regionalni udają,że nie wiedzą ile my,pracownicy musimy pracować godzin jednym ciągiem,w ogóle nie przestrzegają godzin pracy i przerw 11 godzinnych między zmianami.Nie mówie już o tym ile musimy dziennie dźwigać kartonów podczas dostawy i jak jesteśmy poganiane do pracy.Nadgodziny są oddawane tylko x1,nie ważne czy pracujesz w nocy czy w dzień masz to zrobić szybko.Nie ważne,że na dwanaście godzin masz tylko 15 minut przerwy(chociaż na każde 6 przysługuje minimum 15 minut i nie jest napisane kiedy możesz te przerwy wykorzystać tzn.po ilu godzinach pracy).Należy nam się w każdym tygodniu 35 godzinny nie przerwany odpoczynek,jeśli go nie mamy to w następnym tygodniu powinien być oddany a nie jest..Pensja to jakiś koszmar.Powinni wypłacać każdą nadgodzinę,to na prawdę z ochotą ludzie przyszli by dorobić....a tak ludzie wam odchodzą,po 4 po 5,po 8 osób zwalnia się na raz nie dlatego,że trzeba pracować,ale dlatego,że wykorzystujecie nas wszystkich i oszukujecie,nie płacąc za każdą godzinę pracy.Ja mając etat chciałam dorobić sobie parę godzin(w innym sklepie gdzie nie ma rąk do pracy)a usłyszałam -absolutnie nie ma takiej możliwości!!!Ale mam ponad 20 nadgodzin na całym etacie i powiedzcie sami czy to nie jest chore??Pracodawca roku 2014!!Powinni zedrzeć te naklejki z szyb i nakleić ostrzeżenia,że tu jest wyzysk i zero szacunku,nawet jak ktoś daje z siebie 200 procent.Czy to jest wystarczająca opinia,bo mogę dodać więcej.
zdjecie uzytkownika
Misia - 2015-09-15 18:15:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Lgną do nich do pracy buhaha to się uśmiałam,tam nikt nie chce pracować jedynie studenci,którzy muszą zarobić na studia i tylko na pół etatu,bo student daje kierownikowi rozpisane dni,kiedy moze pracować i w dni kiedy jest na uczelni nikt go do pracy nie ściąga,bo to już jest z góry ustalone.Ci co pracują i nie uczą się wiedzą,że co chwile zmienia sie grafik.U mnie kierowniczka chciala zrobic zebranie jak ludzie byli na urlopach w okresie wakacyjnym...i obecnosc dla wszystkich obowiązkowa!!To jest chore!
zdjecie uzytkownika
Opole-Karolinka i Real - 2015-09-16 12:54:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Szukam opinii na temat tych sklepów?trzeba dorabiać do pełnego i być ciągle pod telefonem?na 3/4 etatu po 6 godzin czy inne zmiany?i czy podpisuje się odpowiedzialność matreialną?
zdjecie uzytkownika
Karla - 2015-09-23 17:19:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć. Wszystko zależy od kierownictwa i współpracowników. Jeśli trafisz na dobrą ekipę to jest spoko! Zarobki.... cóż, Polska. Nigdy nie składałyśmy się na skradzione obuwie. Grafik często zmieniany ale po konsultacji i nigdy z dnia na dzień, chyba że w zastępstwie bo któraś ze sprzedawców zachorował - naturalna kolej rzeczy. Ogólnie polecam
zdjecie uzytkownika
4tyh - 2015-09-26 23:49:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czytałem gdzieś w internecie że teraz w firmie CCC S.A. prowadza rekrutację między innymi na stanowisko zastępcy kierownika sklepu w Grójcu, Włocławku, Bytomiu, Poznaniu, Krakowie, Chojnicach, sprzedawcy w Sandomierzu, Jaworznie, Bydgoszczy,Białymstoku oraz informatyka w Polkowicach jak sami widzicie ofert teraz mają bardzo dużo..
zdjecie uzytkownika
MM - 2015-10-07 15:13:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No cóż u mnie na Podlasiu.. pracuje w firmie CCC kilka lat a mam taką kierowniczkę że potrafi rzucać kartonami w nas, jeden wielki mobbing, zero szacunku do człowieka. Urlopu nie mamy bo o tym decyduje kierowniczka, a opiekę na dziecko wstawia kiedy chce.
Z całego serca odradzam każdemu pracy w tej firmie!
zdjecie uzytkownika
Paulaa76 - 2015-10-23 09:51:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tragedia. Praca za najniższą krajową, masa obowiązków, a jak w tygodniu nic się nie dzieje, to nawet odezwać się nie można do innej pracownicy, bo od razu się obrywa od kierowniczki. Atmosfera ujdzie zależy od osób na zmianie, ale ma się wrażenie, że ci ludzie nie mają życia oprócz tej pracy. Smutne to.
zdjecie uzytkownika
kama - 2015-10-27 17:25:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wydaje mi się, że niktórzy tak mają i chcą sie w pełni oddac pracy, co w tym złego @Paulaa76.. poza tym słyszałam, ze jak się tam pracuje jako sprzedawczyni nawet to zawsze ma się zniżki na buty, jakieś bony albo coś takiej zawsze można dla rodziny wziąć, super, z etakie rzeczy zapewniaj,a oprócz wypłaty.
zdjecie uzytkownika
andzia - 2015-11-04 21:55:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej wie ktoś ile zarabia kierownik???
zdjecie uzytkownika
vcv - 2015-11-07 18:53:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kierownik 1500 na reke
zdjecie uzytkownika
Bogusława - 2015-11-07 20:41:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podzielam słowa Karli
wszystko zależy od zespołu, u Nas przykładowo panuje fajna atmosfera, zasada jeden za wszystkich-wszyscy za jednego. Mamy umowy o pracę na pełny etat, zawsze wypisujemy prośby do grafiku, kiedy chcemy mieć wolne, kiedy urlop. W sytuacjach wyjątkowych można zamienić się z koleżanką, a w momencie zmian w grafiku zawsze jesteśmy najpierw pytane o zdanie. Kwestia finansowa, oczywiście zarabia się tak jak w Polsce .. są możliwości wyższych pensji dzięki premiom i organizowanym konkursom. Mobbing i nękanie?? Nie ma takiej opcji, widocznie ktoś sobie na to pozwala ..
zdjecie uzytkownika
jola - 2015-11-17 22:56:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Bogusława wydaje mi się, że CCC jest zbyt dużą firmą, by wszędzie było podobnie. Atmosferę w pracy tworzą ludzie, więc nic dziwnego, że co sklep, to inaczej się pracuje. Ciekawa jestem czy kierownik salonu ma szansę faktycznie koordynować zespołem, bo widzę takie oferty, wymagania są ciekawe, ale waham się..
zdjecie uzytkownika
marta - 2015-11-20 02:23:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja sie zastanawiam, czy nie zaaplikowac na sprzedawce do CCC. Przy okazji zapytam, czy pracownice maja tu znizki na buty?
zdjecie uzytkownika
aga - 2015-11-22 15:56:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na pewno mają znizki, jako pracownicy poza tym dostawy przychodza mozesz sobie zawsze jakies buty odlozyc i masz dostep jako pierwsza do tego
zdjecie uzytkownika
sag - 2015-11-23 09:41:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
aga chyba ci sie cos pomylilo. odlozyc buty dla siebie? nie w ccc. a Ty marta lepiej sie 100 razy zastanow i poczytaj na forach lub popytaj znajomych. teraz ze wzgledu na zla opinie robia pr na wieksza skale. szkoda zdrowia, marta. jesli masz mozliwosc szukaj w innym miejscu.
zdjecie uzytkownika
zimba - 2015-11-24 19:08:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja w ogóle bym nie starał się łapać na sprzedawcę tylko od razu na zastępcę albo kierownika. Bez tego nie ma sensu pracować.
zdjecie uzytkownika
Magda - 2015-12-02 06:35:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Owszem,dostęp masz jako pierwsza ale jeśli ich nie kupisz jeszcze tego samego dnia co odłożyłaś,a regionalny wpadnie to po premii masz ty i osoba funkcyjna.Może i macie racje,że wszystko zależy od ludzi na sklepie,ale w ccc jest taka rotacja,że nawet nie zdążysz z kimś popracować a już ten ktoś odchodzi i przychodzi nowy pracownik i tak w koło.Ja znam dziewczyny które pracowały po 8,10 lat i nie raz widziałam łzy u osób na stanowiskach.Wszystkie te osoby już nie pracują w ccc i twierdzą zgodnie,że odchodziły z pracy z radością i wierzcie mi,że to szczęście widać na ich twarzach.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
jhgfd - 2015-12-07 22:27:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie, widziałem że rekrutacja w CCC S.A. nadal trwa, można aplikować między innymi na stanowsiko sprzedawcy czy zastępcy kierownika sklepu w Łodzi
zdjecie uzytkownika
aga - 2015-12-11 20:15:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jhgfd - 2015-12-07 22:27:34]:
zastępca kierownika. kierownik ma bardzo dużo obowiązków . moobing to podstawa od kierowników regionalnych i wyjazdy na szkolenia. zastępca kierownika ma 1500 zł na ręce. jeśli kierownik jest spoko to obowiązków nie jest dużo chyba że kierownik będzie cie wykorzystywał
zdjecie uzytkownika
aga - 2015-12-18 01:30:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
chyba wielu osob ostatnim czasie poszukiwali do pracy, czyzby jakas rotacja czy po prostu chcieli wiecej osob zatrudnic, z tego co mowicie to wynagrodzenie wysokie nie jest
zdjecie uzytkownika
nina - 2015-12-24 16:35:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowałam w ccc 2 lata,sklep mieścił się w galerii handlowej, był bardzo duży ponad 400m2 a co za tym idzie roboty był ogrom.Wiadomo jak to w galerii handlowej praca po 12 godzin dziennie,czasem w okresie wyprzedazy bywało że pracowałyśmy po 14,15 godzin dziennie.Umowa najpierw na okres próbny 3 miesiące na 1/2 etatu pózniej normalna umowa o prace ale też na niecały etat.Ja z uwagi na to że w sklepie, w którym pracowałam było naprawde dużo dodatkowych godzin miałam do 1/2 etatu ,tzw godziny ponadnormatywne czyli dopracowanie do całego etatu praktycznie miesiąc w miesiac.Najgorzej było na tzw zwózkach czyli pod konec sezonu, np zimowego pakowałyśmy buty ,które się nie sprzedały.Zwózki zawsze były w niedziele,pracowałyśmy cały dzień normalnie na sklepie obsługując klientów, a póżniej zostawałyśmy jeszcze na całą noc na to pakowanie butów czesto wychodziło to jakieś 17 ,18 godzin dziennie np od 10 rano do 2 w nocy :( Dużo zależy od zespołu w którym się pracuje ja akurat miałam fajne, zgrane dziewczyny i kierownika.Na pół etatu jest 750 zł brutto ale tak jak pisze zawsze miałam dopracowane do całego etatu więc pieniędzy było więcej.Miałyśmy też premie, ale niestety tylko na papierze bo musiałyśmy je oddawać i spłacać złodzieji bo były bardzo duże braki, a pilnowac musiałyśmy my i przy okazji obsługiwać, dokładać towar,sprzątać po klientach...masakra.Raz w roku dostaje się kupony rabatowe 30% na buty, a jak pracujesz ponad rok to masz 300 zł na święta i paczke na mikołaja dla dziecka;)
zdjecie uzytkownika
fdfdfd - 2016-01-01 23:57:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie wiem czy widzieliscie ale ostatnio firma CCC S.A. wstawila kilka nowych ofert pracy na przyklad na stanowsiko specjalsity do spraw przygotowania inwestyacji
zdjecie uzytkownika
kpina - 2016-01-13 10:42:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
kierownik 1500 to jakaś kpina ludzie co wy tam robicie sklepy do okoła to ponad 2000 plus premia Brak wiary w siebie stać Was na lżejszą prace z godnym wynagrodzeniem
zdjecie uzytkownika
przedmiar - 2016-01-13 15:48:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kpina może trzeba mieć większe doświadczenie i stąd wyższa płaca. Firma chyba planuje otwarcie jakiegoś sklepu w Polkowicach bo szukają kosztorysanta, oferują umowę o pracę i naukę angielskiego w miejscu pracy
zdjecie uzytkownika
była pracownica - 2016-02-03 15:42:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam pracy w CCC w CH Karolinka. Atmosfera i mobbing który stosuje starszy sprzedawca jest nie do zniesienia. Ciągły stres i bezpodstawne oskarżenia sprzyjają nerwicy i nie chęci do pracy.
zdjecie uzytkownika
ulala - 2016-02-03 15:47:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ale wydaje mi się, ze nikt nie chce mało zarabiać, a wiem, ze na stanowisko sprzedawcy w CCC różnie bywa, zalezy od tego jaki sie obrót zorbi np. w miesiącu.
zdjecie uzytkownika
majka - 2016-02-05 15:56:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak mają karty zniżkowe 2 razy w roku, aż po 15 szt 30%. Co do odłożenia to na jeden dzień a potem na salon...
zdjecie uzytkownika
majka - 2016-02-05 16:00:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A gdzie to tak dają umowy na cały etat wszystkim??? W większości salonów to cale etaty mają kierownik, z-ca i starszy sprzedawca a reszta to 3/4 i 1/2 etatu. Na całym to by super było a nie pracować za 1450zl brutto plus nadgodziny i nie zawsze premie...
zdjecie uzytkownika
urto - 2016-02-08 18:51:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no jeśli chodzi o kasę o której jest mowa powyżej to rzeczywiście podobno prawda , także sprzedawcy raczej nie mają tutaj najlepszych warunków. pozdro.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie CCC!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CCC

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert