Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o CCC

Pracowałeś w firmie CCC i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Pracownica CCC - NG2 - 2009-07-16 08:25:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kobiety a Wy wogole wiecie w jakim sklepie pracujecie?? Franczyzowym czy firmowym? Zastanowcie sie i wtedy wypowiadajcie sie co do salonow CCC !!!!!!!!! Praca tu jest super, wszystko na czas i uczciwie. Jeszcze jedno troche inicjatywy i od siebie tez troche a nie tylko dla siebie i narzekania.
zdjecie uzytkownika
Była pracownica - 2010-12-30 09:58:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowałam w jednym z salonów obuwniczych CCC, w latach 2006-2008, nikomu nie polecam. Ciężka praca a kasa marna, teraz to wogule jeszcze mniej płacą i tylko kierownik ma umowe na cały etat. W tej firmie nagminnie łamie się kodeks pracy. Często trzebabyło zostawać po pracy nawet 2h, oczywiście nie uwzględnione w grafiku. Odpowiedzialność za braki, nieuzasadniona. Jeszcze inwentaryzacje po nocy np.do 6 rano, na 9 oczywiście do pracy na ponad 12h. Żałuje że nie podałam firmy do sądu. Niestety realia w naszym kraju są jakie są, każdy boi się że nie znajdzie nic lepszego, oszukuje się, omamiony przez koordanytora podwyżką, która kiedyś podobno będzie, liczy na poprawe sytuacji. Ja znalazłam lepszą prace, pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-05 21:44:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej mógłby ktoś odpowiedzieć na moje pytania dotyczące pracy w butiku CCC? Czy zatrudniają studentki? Jestem na ostatnim roku i mam trochę czasu wolnego oraz doświadczenie w handlu. Jak wygląda sytuacja z przerwą 15 min plus jakieś wyjście na papieroska jest możliwe? A co z niedzielą jest zmianowa czy jedna długa zmiana?
zdjecie uzytkownika
Bartek - 2013-06-14 17:19:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam!

Mam prośbę do wszystkich. Czy ktoś może wie jakie hipotetyczne wynagrodzenie brutto można otrzymać w administracji w NG2?Obecnie prowadzona jest rekrutacja na specjalistę ds umów i chciałbym się dowiedzieć czy jest sens tam startować ze względu na wysokośc wynagrodzenia. Prosiłbym o poważne odpowiedzi. Dziękuję za pomoc.
zdjecie uzytkownika
Marlena - 2013-06-19 20:17:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szczerze zastanawiam się nad pracą w CCC ale jak widzę czasem te dziewczyny stojące bezczynnie to się zastanawiam cyz warto, jakie jest wynagrodzenie dla poczatkującej? Mam doświadczenie ale w branży odziezowej
zdjecie uzytkownika
Marlaaa - 2013-06-21 19:00:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam chciałam ostrzec przed pracą w CCC, wykorzystują nowych pracowników na okresie próbnym przydzielają Ci tylko sprzątanie sprzątanie i szorowanie, żeby Ci się nie śniło że staniesz na kasę. Starsi pracownicy wulgarni bezczelni, obgadują klientów i kompromitują Cię na każdym kroku. Buty na półce przekładasz te same nawet codziennie w inne miejsce bo tak sobie kierownik wymyśla. Nie waż się zwrócić towarku który tam kupiłeś!! przetrzymali mnie do ostatniej chwili z końcem umowy zostałam poinformowana 10min przed końcem ostatniego dnia pracy i do widzenia nie nadajesz się a przez cały czas robili zagrywki ze przedłużą umowę żałosne . Jednym słowem nie polecam ! Omijajcie CCC jak tylko możecie ! Dobrze radze sama czytałam opinie i bałam się tam iść jest dokładnie tak jak piszą naprawdę ostrzegam :)
zdjecie uzytkownika
neomi - 2013-07-03 18:12:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy w ccc pracujecie na umowie zlecenie, czy może jest szansa, ze dostane o pracę? Jest jakis system premii albo jakies benefity?
zdjecie uzytkownika
mk112 - 2013-08-16 19:32:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W CCC dostaje się umowę o pracę. Ewentualnie inwentury nocne objęte są umową zleceniem i może próbne okresy.

Co do benefitów
30 kart rabatowych 30% na pół roku
bon świąteczny po przepracowaniu minimum 12 miesięcy (250 zł)
zdjecie uzytkownika
mk112 - 2013-08-16 19:33:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co miesiąc szansa na premię sprzedażową (do 10% stawki podstawowej)

Raz na kwartał premia uznaniowa (do 25% stawki podstawowej)
zdjecie uzytkownika
klaudia - 2013-08-17 11:31:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy ccc jest przychylne studentom? bo z tego co widzę to dużo młodych ludzi pracuje a słyszy się że wynagrodzenie całkiem okej wiec jak to jest mam szanse?
zdjecie uzytkownika
kamila - 2014-01-20 22:31:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to lipa, że za kradzieże się odpowiada, bo chyba nie poto w sklepach CCC sa bramki, czy nawet czasem ochroniarz...
zdjecie uzytkownika
k aska - 2014-01-21 21:07:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej pracuje w CCC to najgorszy pracodawca z jakim miałam do czynienia podczas okresu próbnego kierownik zastępca nie szkolą i nie wprowadzają pracownika na szkolenia ich nie stać ale na promocje obuwia to tak! sa zniżki dla pracowników na zakup obuwia ale czasem mniej opłacalne niż dla zwykłego klienta ! a co miesiąc jest ankieta tajemniczego klienta którą trzeba wykonać w min 95% bo inaczej nie otrzyma się premii ogólnie tragedia bo nikt nie daje szkolenia z zakresu obsługi i ogólnych instrukcji! które często się zmieniają i trzeba być na bieżąco! pracownicy z dłuższym stażem mają cię za kozła ofiarnego i poniżają ogólnie lipa cały dzień się pracuje CIĘŻKO bo chwili spokojnie nie wolno się rozprostować o przerwie 15 min nie wspomnę a zaplecza bez jakiego kolwiek kącika kuchennego - w CCC jest jeden wielki bałagan nie polecam
zdjecie uzytkownika
mika - 2014-01-21 21:16:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ATMOSFERY BRAK, pracownicy nie moge sie odedzwac do siebie, wszyscy sztywni i szeptający, (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Filipa - 2014-01-24 16:51:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe, jestem częsta klientką i nie widze, by pracownice ccc nie mogły ze sobą pogadac, sa miłe, uprzejme, można z nimi pożartować.
zdjecie uzytkownika
lolek - 2014-02-16 18:21:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dawajcie pozew zbiorowy !!! Wzywam narod !!!
zdjecie uzytkownika
Janinka - 2014-02-23 12:58:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
lolek, to może z łąski swojej napisz o co chodzi, bo musisz zebrac co najmniej 10 osób i muszą ubiegac się o to samo.
zdjecie uzytkownika
Dziewczyna - 2014-03-29 12:36:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w jednym ze sklepów należących do CCC S.A. (kiedyś NG2), ogólnie praca dobra dopóki studiujesz i nie masz innej opcji. Pensja minimalna, praca zależy od salonu, jeśli to duży sklep to się natyrasz jeśli mniejszy to oczywiście pracy jest mniej ale nadal to wysiłek fizyczny (głownie podczas zwózek). Oczywiście dużo zależy od kierownictwa oraz współpracowników ale do pracy idziesz w celach zarobkowych. Oczywiście wskaźniki do wyrobienia a premie za 3 miesiące marne. Bardzo wielką wadą są naciski kierownictwa sklepu dotyczące składania się z własnych prywatnych pieniędzy na skradzione buty, to nie chodzi o kwotę ale o fakt! RKS są tego świadomi oczywiście, wręcz popierają bo przecież od tego też zależy ich premia. Naciski RKS dotyczące pomagania w innych sklepach VIP-owskich podczas wyprzedaży itp. również nie są przyjemne.Nadgodziny najchętniej oddawane, ale jeśli łaskawie zostaną wypłacone to oczywiście w podstawowej stawce. Zaletą są tylko karty rabatowe w wysokości 30%, chociaż teraz można założyć sobie klubową CCC i na to samo wyjdzie...oraz bony karty) na święta ale musisz przepracować rok, więc jeśli wytrwasz to parę groszy wpadnie.
zdjecie uzytkownika
Martyna - 2014-03-29 12:39:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2013-06-05 21:44:49]:
Zatrudniają studentki, co do przerwy to zależy od sklepu i kierownictwa, ale zazwyczaj masz 15 min max 20 i w tym czasie musisz ogarnąć co chcesz bo więcej nie wyjdziesz.
zdjecie uzytkownika
Martyna - 2014-03-29 12:39:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2013-06-05 21:44:49]:
Zatrudniają studentki, co do przerwy to zależy od sklepu i kierownictwa, ale zazwyczaj masz 15 min max 20 i w tym czasie musisz ogarnąć co chcesz bo więcej nie wyjdziesz.
zdjecie uzytkownika
Katarzynka1986 - 2014-05-21 16:10:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,
Dla wszystkich osób, które pracują w ccc, bądź rozważają taką możliwość, mam kilka ważnych informacji.
Pracowałam tam przez 2 lata, rozmowa kwalifikacyjna super. Złote góry obiecywali, przemili, zarobki na pół etatu wynosza tam 800 zl brutto przez pierwszy miesiac pozniej 900 brutto, na 3/4 etatu 1350 brutto na caly etat ma sie 1400 zl netto.

Jednak nigdy nie wspominają, że:

Nieważne gdzie byś był, dzwonią do ciebie, musisz wstawic się w pracy.
Nie można odmówić, bo zaraz jakies nagany, rozmowy z kierownictwem itd.

Pełno nadgodzin ja miałam mniej więcej każdego miesiąca około 40 pare nadgodzin. Oczywiscie sa nieplatne(ma sie odbiory) których nigdy się nie dostaje, a jesli juz to polega na tym, że godzine później przychodzi się do pracy.
Jak nazbiera się wam katasrofalna liczba nadgodzin wypłacają ją wam po 3 miesiącach jak im się przypomni.

Nie wspominają o braku kamer, brak bramek (atrapy) co wiąże się z tym, że nie dość, że musicie obsługiwać klientów, stać na kasie, sprzątać salon, to jesteście w dodatku ochroniarzami. Jesli ktoś coś ukradnie a zdaza się to bardzo często jest zabierane wam z premii. Więc jeśli po inwentaryzacji okradli wasz salon na kilkanaście tys. Zł. To splacacie to w ratach.

Jeśli przyjdzie do sklepu ktoś z rodziny czy spotkacie znajomego, nie macie prawa sie z nimi przywitać ani icn obsłużyć. Uważają, że dacie im ukraść buty.
A jeśli zlapia was na głupim "czesc" czy spotkacie kogoś po 100 latach i spyta sie was o coś czy nawet zagada - nagana.

Przerwy maks. Do 9 godzin w pracy macie marne 15 min., jeśli pracujecie danego dnia 12 godzin macie 2 x 15 min. Bywa, że stoją z zegarkiem w ręku i pilnują co do minuty żeby nie przekroczyć czasu.


Jeśli dadzą was na kase, to przyzwyczajcie się do tego że tysiac pracowników będzie za was kasować , czy to że byl iście na przerwie czy bo był bliżej. Oczywiście jeśli na koniec dnia brakuje wam w kasie pieniedzy, placicie z własnych pieniędzy.

Co do towarzystwa to się nie wypowiem, każdy pod sobą dołki kopie. Każdy skarży jak w podstawówce.

Do tego zebrania nie ważne czy mieliście mieć ten dzień wolny czy urlop, musicie być. Srednio 1-2 razy w miesiącu, nieplatne i zazwyczaj są one o 6 czy 7 rano.

Dla tych którzy składają reklamacje produktu, informacja zaden rzeczoznawca tych butow nie opiniuje, tylko kierownictwo.


Jeśli będziecie się zwalniać, nagrywajcie wszystkie rozmowy, przekrecaja, robią problemy niesamowite, także w sądzie napewno dowody wam się przydadza.



Szczerze nie polecam i odradzam, nie będziecie miec żadnego życia prywatnego szkoda czasu i nerwów za tak marne pieniądze. Tą a la firma powinny się zająć odpowiednie oddziały.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-23
Żródło: konektia.pl
Kwidzyn
(pomorskie)
Identyfikacja oferty   Identyfikator oferty: StPr/14/0640 Oferta zgłoszona przez: Powiatowy Urząd Pracy w Kwidzynie Data aktualizacji oferty w CBOP 2014-07-23 Data zgłoszenia oferty do Urzędu Pracy: 2014-06-11 Oferta ważna do: 2014-07-31     Dane firmy/przedsiębiorstwa   Nazwa firmy: CCC SPÓŁKA AKCYJNA Adres: CHOPINA 2282-500 Kwidzyn , Polska Nr telefonu: 55 273 20 18 Branża: Sprzedaż detaliczna obuwia i wyrobów
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-06-18 21:46:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowalam 2 tyg w CCC i to byl horror. Wszystko wyzej napisane prawda!!!!!!!!! Atmosfera beznadziejna. Bylam na umowe zlecenie i minely juz prawie 2 miesiace a wyplaty nie widac...tlumacza ze do 10 kazdego miesiaca...po uplywie ze maja 30 dni roboczych...po uplywie kolejne klastwa!! Nie polecam uciekac jak najdalej!!
zdjecie uzytkownika
Romek - 2014-06-19 21:50:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powaznie wymagaja takiej dyspozycyjności w CCC? Kasa 1400 netto nie wygląda na zła, chyba konkurencja płaci podobnie.
zdjecie uzytkownika
sccc - 2014-06-30 22:53:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kasia - 2009-07-09 20:27:45]:
Prawda w Solarisie w CCC jest jeszcze gorzej.Jakas masakra co robią z ludzmi.Może ktoś w końcu sie tym zainteresuje.Tam personel sie zmienia co 2-3 m-ce i tak za długo wytrzymują.
zdjecie uzytkownika
Mona - 2014-07-22 22:45:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Katarzynka1986 - 2014-05-21 16:10:56]:
Czytam i nie wierzę. Pracuje w salonie CCC od października. wszystkie nadgodziny mam płacone a wypłata zawsze jest w terminie czasem nawet już 7. co co inwentaryzacji to wszystko zależy od przygotowania salonu do inwentaryzacji im więcej przygotowane tym szybciej się kończy. zazwyczaj inwentaryzacje zaczynamy o 21 a o 1 kończymy. Zebrania są obowiązkowe dla każdego kto nie ma L4 lub urlopu i godziny są dopisywane do godzin pracy. nie piszcie głupot na temat warunków pracy bo sporo zależy od Was i kierownictwa salonu.


zdjecie uzytkownika
Romek - 2014-07-23 18:22:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mona to w takim razie może dopisz jeszcze w którym CCC pracujesz, by nie był wątpliwości, tym sposobem odsiejemy dobre sklepy od złych. Obecnie CCC szuka do pracy sprzedawców, zastępców kierownika sklepu i dyrektorów regionalnych. Spodziewałem się, że jest drabinka karierowa i na ZKS można byc awansowanym, a tu szukaja z zewnątrz. Może jednak się nie myliłem i słyszeliście o takim awansie? Pozdrawiam.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CCC
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x