Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Fundacja Dziewczynka z zapałkami

Pracowałeś w firmie Fundacja Dziewczynka z zapałkami i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ef - 2013-03-12 20:41:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Po odbyciu rozmowy kwalifikacyjnej również nie mam dobrego zdania na temat tej fundacji. Co prawda nie musiałem długo na nią czekać, ale rzeczywiście była przeprowadzana zupełnie nieprofesjonalnie, bez ładu i składu. ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
gamova - 2013-03-20 22:02:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
byłam tam tylko chwilę.. wszyscy robią wszystko - nie ma podziału zadań ani kompetencji. miałam robić tylko jedną rzecz, zaraz za nią znalazła się masa innych o którch nie było wcześniej mowy.. i na dzień dobry zostałam obgadana :-) nie widziałam tam żadnych dzieciaków, no ale może taka pora akurat była.. z tego co słyszałam po zanjomych, szkoda zachodu.
zdjecie uzytkownika
Atramentowa - 2013-08-15 11:39:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowałam w tej fundacji 2 lata temu. Chciałam zarobić parę groszy na wakacje- stawka to 5zł na godzinę. Prezes i jego imiennik (pewnego rodzaju pomocnik) to oszuści. Mogę to powiedzieć z pełną świadomością i bez owijania w bawełnę. Pensja jest wypłacana tylko wtedy, gdy akurat w fundacji jest kasa, w nominałach 0,50 zł i 1 zł. To jest dowód na to, że pensja dla pracowników idzie z puszek. Co lepsze, rozmawiałam z sekretarką (która nie zbierała pieniędzy przy pakowaniu, tylko siedziała w biurze)- również otrzymywała wypłatę w powyższych nominałach. Co więc dzieje się z pieniędzmi dla dzieci- już wiemy.
Można więc zauważyć, że pieniądze z puszek szły dla wynagrodzenia dla pomniejszych pracowników. Nieraz byłam świadkiem, że wszystkie pieniądze z puszek szły dla pracowników- pakowaczy, a kiedy zabrakło, czekało się na nową "dostawę". JEDNO WIELKIE OSZUSTWO! Kiedy przychodzi się po wypłatę prezes jest w stanie jeszcze zadawać pytania typu: "No ale po co ci teraz pieniądze?", "Na co je wydasz? Nie możesz poczekać?". A kiedy mówi się mu, że to jedna wielka ściema- straszy artykułem z kodeksy i zarzuca pomówienie. Przecież to jest jeden wielki burdel. Pracujesz niekiedy 7 dni w tygodniu po 8 godzin i jeszcze robią łaskę, że muszą coś za to wypłacić. Pracowałam w wakacje, a ostatnią "ratę" wynagrodzenia otrzymałam w... marcu! Za takie pieniądze fundacja mogłaby pomóc wielu dzieciakom- gwarantuję! A potrafią jedynie zorganizować półkolonie lub wakacje z kilkunastoma maluchami...
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-16 15:01:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Powaznie dostaje się kase do reki i w nominałach do 1 zł? Jakieś jeszcze przekrety stosuje Fundacja dziewczynka z zapałkami, czy to tylko ten przypadek? Macieu mowy o pracę?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-08-27 03:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co gdybym musiał na chwilę wyskoczyć?
zdjecie uzytkownika
ola - 2013-11-06 10:57:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fundacja działa od 15 lat, pomogła wielu dzieciom z rodzin ubogich i jeszcze wielu pomoże. Nikt w Fundacji nie ukrywa, że mamy problemy i braki finansowe. Jednak, również każdy z pracowników jest tego świadomy jak i faktu, iż działamy w wyższym celu. Prezes, jak i wszystkie osoby z nim współpracujące działają „z powołania”, a opisane przez Atramentową sytuacje typu (usunięte przez administratora), zastraszanie i szereg oszustw są najzwyczajniej w świecie pomówieniem i szkalowaniem dobrego imienia Fundacji. Nie będę wdawała się w dyskusje o wysokości wynagrodzenia, bo jest to sprawa indywidualna każdego z pracowników i wiadomym jest, że wszyscy nie pracują za tą samą stawkę ( jak w każdej innej firmie jest to uzależnione od umiejętności czy stażu pracy). Poza tym informacje o wynagrodzeniu podawane są osobą zainteresowanym współpracą z nami, więc bezzasadnym wydaje się roztrząsanie tego na forum. Jeśli chodzi o finansowanie funkcjonowania fundacji zapraszam do zapoznania się z statutem fundacji. Natomiast moja rada na przyszłość : zanim ktoś postanowi się wypowiedzieć, powinien podawać informacje rzetelne i sprawdzone. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
szarik - 2013-11-18 18:31:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziwie się, że jeszcze nie zamknęli tej fundacji !!!A z tego co się orientuję - nie spełnia wielu warunków m.in
- przepisy sanitarne, wygląd kuchni jest masakryczny wszędzie brud !!!;
- brak zgody na prowadzenie świetlicy dla dzieci, gdzie nie ma warunków do nauki i zabawy. Brak w tym pomieszczeniu m.in przyborów do pracy z dziećmi. Dzieciaki nawet nie maja gdzie tam odrabiać lekcji !!! A oprócz tego dzieci są pozostawiane bez opieki!!! ;
- Po fundacji notorycznie kręcą się obcokrajowy, którzy śpią w tej fundacji po zamknięciu fundacji!!!;
A PAN "prezes" - to jest dopiero pomyłka !!! Człowiek niekompetentny!!!
zdjecie uzytkownika
a. - 2013-11-21 22:11:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To fundacja dziewczyna z zapałkami pełni funkcję świetlicy? Zatrudniają pedagogów do pracy z dzieciakami?
zdjecie uzytkownika
karagula - 2013-12-16 10:28:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [niger - 2012-02-27 19:23:27]:
mozemy pogadac pryw. karagul@interia.pl
zdjecie uzytkownika
karagula - 2013-12-16 10:38:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
karagula@interia.pl
zdjecie uzytkownika
dowasiakowej - 2013-12-21 00:32:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [a. - 2013-11-21 22:11:51]:
Tyle tylko ze przy kasie jak ktos pyta na co są zbierane pieniądze to dzieci sie uczy zeby odpowiadały ze na obiadki i podręczniki dla biednych dzieci i wakacje.Gdyby powiedziały prawde ze na pensje dla pracowników to guzik by ktos wrzucił.Pracownicy za te pensje rzeczywiscie organizuja dzieciom obiady i wakacje ale wydzwaniaja do kolejnych naiwnych zeby Ci za darmo albo za zł dali wejcie na atrakcje, przysłali lub wpuścili za darmo na pizzę itd i nikt z tych co wrzucaja kase nie czytał zadnych statutów bo gdyby tak było to ten cały szajs szlag by juz dawno trafił.
zdjecie uzytkownika
Animatorka - 2013-12-23 20:39:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hmm czepiacie się pensji za pracę animatora, może i najwyższa nie jest, ale to jest jedna jedyna praca która daje mi mnóstwo radości, poznawanie nowych miast i dzieciaków z całej Polski. Coś wspaniałego:) ja uwielbiam jeżdzić na akcję, nawet po roku czasu teraz przed świętami pojechałam tylko i wyłacznie dla przyjemności, bo stała pracę już mam, a o Fundacji nie zapomne, bo pracują tam fantastyczni ludzie, którzy są świetnie zorganizowani i zawsze mają jakieś dobre słowo dla każdego. Pracę animatora polecam ludziom, którzy są kreatywni, zorganizowani, kochają każde dzieciaki i nie jeżdżą dla kasy tylko po to, żeby pomóc dzieciakom i wnieść coś do ich życia:) ja stwierdzam, że na akcję będę chętnie jeżdzić jak tylko czas mi pozwoli, bo to jest świetna przygoda :) Pozdrawiam załogę FUNDACJI :)
zdjecie uzytkownika
wiola - 2013-12-26 20:35:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie szukaja animatorów do pracy? nie wiecie na jaką pensje mozna liczyć, no i co za umowy proponuje fundacja dziewczynka z zapałkami?
zdjecie uzytkownika
Animatorka - 2013-12-26 22:25:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cały czas potrzebują, wystarczy zajrzeć do fundacji. Pensja jest uzależniona od wielu czynników. Mogę Ci nakreślić mniej więcej jak to wygląda. Otrzymujesz 40 zł brutto na dzień + 23 zł diety, dodtakowo 3,5 zł za każdą godzinę podróży ( czyli im dalje tym lepiej) no i to jest tak zwane pewne wynagrodzenie, do tego dochodzi premia, Która jest uwarunkowana od kategorii sklepu i wyniku :) ale na dobrej akcji w dobrym sklepie i z fajnymi dzieciakami można wyciągnąć z 250-300 zł na weekend. Umowa jest o dzieło , bądź zlecenie w przypadku studentów.
zdjecie uzytkownika
wiola - 2013-12-27 16:38:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Animatorka, a dalekie te wyjazdy? Przejazdy macie autokarami, pociągami? Płaca oczywiście za to? Tylko na weekendy taka robota?
zdjecie uzytkownika
animatorka - 2013-12-27 21:40:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyjazdy sa po calej Polsce, mozesz jechac do konina a nawet do Kolebrzegu zalezy od akcji :) ustalone przejazdy daje Ci opiekun miasta, zazwyczaj PKS albo PKP :) oplacja nocleg i prszejazd :)
zdjecie uzytkownika
wiola - 2013-12-28 22:56:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O to fajnie, zawsze jest to praca z dziećmi? No i wyjazdy macie czesto, czy sa jakieś przestoje z pracą? Dużo animatorów jedzie na taki wyjazd? Czy to czasem 8h samemu w pociągu?
zdjecie uzytkownika
Animatorka - 2013-12-30 14:32:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wiola - 2013-12-28 22:56:49]:
no zazwyczaj pojedyńczo, ewentualnie możesz spotkać kogoś kto jedzie w podobne rejony. zawsze jest to podstawówka bądź gimnazjum:) dzieciaki są super. No przestój jest na pewno teraz w okresie ferii, tych wyjazdów może być znacznie mniej no i przez całe wakacje, bo wtedy nie ma skąd brać dzieciaczków.
zdjecie uzytkownika
wiola - 2013-12-30 21:33:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To na czym polega Wasza praca, jakies zabawy w świetlicy, czy prowadzicie lekcje? Możesz napisac cos więcej, z góry dzięki.
zdjecie uzytkownika
Dobra Duszka - 2013-12-30 23:05:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
yyy nie czytasz forum od A do Z ?
jedziesz do hipermarketu, dajesz dzieciaka puszki i... one prowadza charetatywna sprzedaz zapalek, a pieniadze ida na dofinansowanie szkol do ktorej chodza wolontariusze. w czasie przerwy mozesz prowadzic lekcje :P
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-23
Żródło: Gowork.pl
Bełchatów
(łódzkie)
Fundacja „Dziewczynka z zapałkami” poszukuje na terenie Bełchatowa młodzieży do pracy na sierpień (czw, pt. sob.). Do obowiązków należy sprzedaż naszych baśniowych produktów oraz pakowanie zakupów klientom podczas akcji charytatywnych w marketach. Warunkiem jest ukończenie szesnastu lat oraz ważna legitymacja szkolna. Jest to praca zarobkowa. Stawka 5zł netto/godz., możliwa premia od sprzedaży.   CV prosimy p
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
wiola - 2013-12-31 17:51:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No przyznam się, że przeczytałam tylko najświeższe komentarze, zaraz to nadrobię ;). Czyli to polega na opiece nad dziećmi, które chodza z puszkami, nic więcej? Co za lekcje w czasie przerwy masz na myśli? No i najlepszego w nowym roku!
zdjecie uzytkownika
AGI - 2014-03-19 12:09:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sama pracowałam dla fundacji dziewczynka z zapałkami codziennie po 8h w tym praktycznie zawsze w weekendy fakt okres wakacyjny i powiem jedno wielka KPINA Jeśli chodzi o wynagrodzenie organizacje pracy itp Stawka godzina jest rożna każdy ma praktycznie inaczej ,najczęściej jest to ok 6 zł na godzinę, po odliczeniu podatku ok 5, umowa zlecenie , na rozmowie kwalifikacyjnej zachęcają premia od tego ile się w puszcze zbierze jesli sie uzbiera powyżej 200 zł jest to 10 procent od tej kwoty ,oczywiście nikt niezostanie poinformowany o tym ze od premii zabierany jest podatek , po wypłacie sie człowiek dowiaduje bo mu kasy brakuje , a kiedy sie pyta stpe procentowa podatu Panie z księgowości nie umieją jej podać. Obowiązki rosną z dnia na dzień samemu praktycznie trzeba cale akcje prowadzić, organizacji brak.
Jeśli chodzi o wynagrodzenie pracownicy zrobią wszystko byleby jak najmiej wypłacić jak najwięcej obcinać pensji , ze kwoty na protokole niewrażanie napsianei tp ,mi wyszło że za tydzien po8h za free robiłam ,żle pakowane komperty gdzie w środku piniażki sie mieszą i znów kasy niema bo nie widaomo kto ile mial w puszce. A ile z tych pieniędzy do dzieci trafia najmniej jak tylkoto mozliwe. Prezes organizacji , nie przygotowany do pracy , nie płacący podatków za fundacje miał sprawy karne w sądzie itp.
Z wypłatami trzeba sie dopraszać, bo wciaż brakuje piniażków.

Dieta jaka dieta ? jasię pytam na jednym wyjezdzie jakimbyłam dieta ograniczała sie do 10 zł na dzien gdzie trzbyło sie o nią wykłucać, brak na czas zorganizowanego noclegu ,wszędzie prezesi jego pomocnicy chodza i żebrzą darmowe posiłki , noclegi itp

Podsumowując pensja marna oskubią cie jak będą mogli , dieta dla nich cos takiego nie istnieje a jak chcesz wiecej niz 10 zł na dzień to maja pretensje bo ile mozna jesć itp , każą coś kupić ze swoich Pieniaków apotem kasy ci nie oddadzą bo kazali wziąć paragon a później ze uznają tylko faktury .

Nie polecam pracy ani jakiego kol wiek kontaktu z tą organizacją!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
hmmm - 2014-05-22 18:34:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
atmosfera super, ludzie ( z malymi wyjatkami) tez super, szef nienormalny
zdjecie uzytkownika
rika - 2014-05-31 20:29:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja własnie znalazłam oferte pracy, ma to polegac na wyjazdach weekendowych z dziecmi, ktoś tak pracuje obecnie i może napisac jak to dokładniej wygląda? Z góry dziekuję :*
zdjecie uzytkownika
animator - 2014-06-19 20:07:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tam pracuje i nie narzekam fajni ludzie i duza satysfakcja w pracy z dziecmi...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fundacja Dziewczynka z zapałkami
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x