Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Fundacja Dziewczynka z zapałkami

Pracowałeś w firmie Fundacja Dziewczynka z zapałkami i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pracownik - 2012-11-30 17:21:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do dżasty - jeżeli kwoty przekazywane w postaci dofinansowań do szkół są nieprzekonywujące to zapraszam w dowolnym dniu tygodnia do fundacji po 12 - wystarczy zobaczyć dzieciaczki z okolicy, które mogą tutaj na naszej świetlicy odrobić lekcje, pobawić się czy zjeść ciepły obiad. Tyle odnośnie "braku pomocy dla dzieci".
zdjecie uzytkownika
dżasta - 2012-12-02 16:47:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie napisał Pan, że dzieci mają możliwość uczęszczać na świetlice - wow rzeczywiście plus, że mają taką możliwość. Lecz prawda jest taka, że na tej "świetlicy" dzieci nie mają opieki. Na własne oczy widziałam, jak dzieciaki latają po Fundacji bez opieki bo nie ma kto się nimi zając! Nie sztuka posiadać świetlice na którą mogą uczęszczać dzieciaki - sztuką jest organizować im czas i opiekować się nimi, opieki nie ma w niej w ogóle!!
Będąc na rozliczeniu widziałam, biegające dzieciaki bez opiekuna !!
zdjecie uzytkownika
dfgd - 2012-12-08 12:22:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak,tak, i o tej diecie, jako części wynagrodzenia mówi sie w ostatnim momencie. Bo ludzie myślą, że dieta to osobno, oprócz wynagrodzenia!...
zdjecie uzytkownika
ef - 2013-03-12 20:41:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po odbyciu rozmowy kwalifikacyjnej również nie mam dobrego zdania na temat tej fundacji. Co prawda nie musiałem długo na nią czekać, ale rzeczywiście była przeprowadzana zupełnie nieprofesjonalnie, bez ładu i składu. ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
gamova - 2013-03-20 22:02:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
byłam tam tylko chwilę.. wszyscy robią wszystko - nie ma podziału zadań ani kompetencji. miałam robić tylko jedną rzecz, zaraz za nią znalazła się masa innych o którch nie było wcześniej mowy.. i na dzień dobry zostałam obgadana :-) nie widziałam tam żadnych dzieciaków, no ale może taka pora akurat była.. z tego co słyszałam po zanjomych, szkoda zachodu.
zdjecie uzytkownika
Atramentowa - 2013-08-15 11:39:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałam w tej fundacji 2 lata temu. Chciałam zarobić parę groszy na wakacje- stawka to 5zł na godzinę. Prezes i jego imiennik (pewnego rodzaju pomocnik) to oszuści. Mogę to powiedzieć z pełną świadomością i bez owijania w bawełnę. Pensja jest wypłacana tylko wtedy, gdy akurat w fundacji jest kasa, w nominałach 0,50 zł i 1 zł. To jest dowód na to, że pensja dla pracowników idzie z puszek. Co lepsze, rozmawiałam z sekretarką (która nie zbierała pieniędzy przy pakowaniu, tylko siedziała w biurze)- również otrzymywała wypłatę w powyższych nominałach. Co więc dzieje się z pieniędzmi dla dzieci- już wiemy.
Można więc zauważyć, że pieniądze z puszek szły dla wynagrodzenia dla pomniejszych pracowników. Nieraz byłam świadkiem, że wszystkie pieniądze z puszek szły dla pracowników- pakowaczy, a kiedy zabrakło, czekało się na nową "dostawę". JEDNO WIELKIE OSZUSTWO! Kiedy przychodzi się po wypłatę prezes jest w stanie jeszcze zadawać pytania typu: "No ale po co ci teraz pieniądze?", "Na co je wydasz? Nie możesz poczekać?". A kiedy mówi się mu, że to jedna wielka ściema- straszy artykułem z kodeksy i zarzuca pomówienie. Przecież to jest jeden wielki burdel. Pracujesz niekiedy 7 dni w tygodniu po 8 godzin i jeszcze robią łaskę, że muszą coś za to wypłacić. Pracowałam w wakacje, a ostatnią "ratę" wynagrodzenia otrzymałam w... marcu! Za takie pieniądze fundacja mogłaby pomóc wielu dzieciakom- gwarantuję! A potrafią jedynie zorganizować półkolonie lub wakacje z kilkunastoma maluchami...
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-16 15:01:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Powaznie dostaje się kase do reki i w nominałach do 1 zł? Jakieś jeszcze przekrety stosuje Fundacja dziewczynka z zapałkami, czy to tylko ten przypadek? Macieu mowy o pracę?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-08-27 03:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co gdybym musiał na chwilę wyskoczyć?
zdjecie uzytkownika
ola - 2013-11-06 10:57:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fundacja działa od 15 lat, pomogła wielu dzieciom z rodzin ubogich i jeszcze wielu pomoże. Nikt w Fundacji nie ukrywa, że mamy problemy i braki finansowe. Jednak, również każdy z pracowników jest tego świadomy jak i faktu, iż działamy w wyższym celu. Prezes, jak i wszystkie osoby z nim współpracujące działają „z powołania”, a opisane przez Atramentową sytuacje typu (usunięte przez administratora), zastraszanie i szereg oszustw są najzwyczajniej w świecie pomówieniem i szkalowaniem dobrego imienia Fundacji. Nie będę wdawała się w dyskusje o wysokości wynagrodzenia, bo jest to sprawa indywidualna każdego z pracowników i wiadomym jest, że wszyscy nie pracują za tą samą stawkę ( jak w każdej innej firmie jest to uzależnione od umiejętności czy stażu pracy). Poza tym informacje o wynagrodzeniu podawane są osobą zainteresowanym współpracą z nami, więc bezzasadnym wydaje się roztrząsanie tego na forum. Jeśli chodzi o finansowanie funkcjonowania fundacji zapraszam do zapoznania się z statutem fundacji. Natomiast moja rada na przyszłość : zanim ktoś postanowi się wypowiedzieć, powinien podawać informacje rzetelne i sprawdzone. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
szarik - 2013-11-18 18:31:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziwie się, że jeszcze nie zamknęli tej fundacji !!!A z tego co się orientuję - nie spełnia wielu warunków m.in
- przepisy sanitarne, wygląd kuchni jest masakryczny wszędzie brud !!!;
- brak zgody na prowadzenie świetlicy dla dzieci, gdzie nie ma warunków do nauki i zabawy. Brak w tym pomieszczeniu m.in przyborów do pracy z dziećmi. Dzieciaki nawet nie maja gdzie tam odrabiać lekcji !!! A oprócz tego dzieci są pozostawiane bez opieki!!! ;
- Po fundacji notorycznie kręcą się obcokrajowy, którzy śpią w tej fundacji po zamknięciu fundacji!!!;
A PAN "prezes" - to jest dopiero pomyłka !!! Człowiek niekompetentny!!!
zdjecie uzytkownika
a. - 2013-11-21 22:11:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To fundacja dziewczyna z zapałkami pełni funkcję świetlicy? Zatrudniają pedagogów do pracy z dzieciakami?
zdjecie uzytkownika
karagula - 2013-12-16 10:28:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [niger - 2012-02-27 19:23:27]:
mozemy pogadac pryw. karagul@interia.pl
zdjecie uzytkownika
karagula - 2013-12-16 10:38:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
karagula@interia.pl
zdjecie uzytkownika
dowasiakowej - 2013-12-21 00:32:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [a. - 2013-11-21 22:11:51]:
Tyle tylko ze przy kasie jak ktos pyta na co są zbierane pieniądze to dzieci sie uczy zeby odpowiadały ze na obiadki i podręczniki dla biednych dzieci i wakacje.Gdyby powiedziały prawde ze na pensje dla pracowników to guzik by ktos wrzucił.Pracownicy za te pensje rzeczywiscie organizuja dzieciom obiady i wakacje ale wydzwaniaja do kolejnych naiwnych zeby Ci za darmo albo za zł dali wejcie na atrakcje, przysłali lub wpuścili za darmo na pizzę itd i nikt z tych co wrzucaja kase nie czytał zadnych statutów bo gdyby tak było to ten cały szajs szlag by juz dawno trafił.
zdjecie uzytkownika
Animatorka - 2013-12-23 20:39:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hmm czepiacie się pensji za pracę animatora, może i najwyższa nie jest, ale to jest jedna jedyna praca która daje mi mnóstwo radości, poznawanie nowych miast i dzieciaków z całej Polski. Coś wspaniałego:) ja uwielbiam jeżdzić na akcję, nawet po roku czasu teraz przed świętami pojechałam tylko i wyłacznie dla przyjemności, bo stała pracę już mam, a o Fundacji nie zapomne, bo pracują tam fantastyczni ludzie, którzy są świetnie zorganizowani i zawsze mają jakieś dobre słowo dla każdego. Pracę animatora polecam ludziom, którzy są kreatywni, zorganizowani, kochają każde dzieciaki i nie jeżdżą dla kasy tylko po to, żeby pomóc dzieciakom i wnieść coś do ich życia:) ja stwierdzam, że na akcję będę chętnie jeżdzić jak tylko czas mi pozwoli, bo to jest świetna przygoda :) Pozdrawiam załogę FUNDACJI :)
zdjecie uzytkownika
wiola - 2013-12-26 20:35:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie szukaja animatorów do pracy? nie wiecie na jaką pensje mozna liczyć, no i co za umowy proponuje fundacja dziewczynka z zapałkami?
zdjecie uzytkownika
Animatorka - 2013-12-26 22:25:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cały czas potrzebują, wystarczy zajrzeć do fundacji. Pensja jest uzależniona od wielu czynników. Mogę Ci nakreślić mniej więcej jak to wygląda. Otrzymujesz 40 zł brutto na dzień + 23 zł diety, dodtakowo 3,5 zł za każdą godzinę podróży ( czyli im dalje tym lepiej) no i to jest tak zwane pewne wynagrodzenie, do tego dochodzi premia, Która jest uwarunkowana od kategorii sklepu i wyniku :) ale na dobrej akcji w dobrym sklepie i z fajnymi dzieciakami można wyciągnąć z 250-300 zł na weekend. Umowa jest o dzieło , bądź zlecenie w przypadku studentów.
zdjecie uzytkownika
wiola - 2013-12-27 16:38:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Animatorka, a dalekie te wyjazdy? Przejazdy macie autokarami, pociągami? Płaca oczywiście za to? Tylko na weekendy taka robota?
zdjecie uzytkownika
animatorka - 2013-12-27 21:40:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyjazdy sa po calej Polsce, mozesz jechac do konina a nawet do Kolebrzegu zalezy od akcji :) ustalone przejazdy daje Ci opiekun miasta, zazwyczaj PKS albo PKP :) oplacja nocleg i prszejazd :)
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-04-17
Żródło: Gowork.pl
Łódź
(łódzkie)
Poszukujemy miłej, pozytywnej, komunikatywnej osoby do pracy przy organizowania imprez w pełnym wymiarze godzinowym, dyspozycyjnej w weekendy (wyjazdy służbowe). Mile widziane doświadczenie w organizowaniu imprez. Wymagana komunikatywna znajomość języka angielskiego. Prosimy o nadsyłanie CV ze zdjęciem oraz zawartą klauzulą: WYRAŻAM ZGODĘ NA PRZETWARZANIE POWYŻSZYCH DANYCH DLA POTRZEB NIEZBĘDNYCH DO REALIZACJI PROCESU REKRUTACJI, ZGODNIE Z WYMOG
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
wiola - 2013-12-28 22:56:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O to fajnie, zawsze jest to praca z dziećmi? No i wyjazdy macie czesto, czy sa jakieś przestoje z pracą? Dużo animatorów jedzie na taki wyjazd? Czy to czasem 8h samemu w pociągu?
zdjecie uzytkownika
Animatorka - 2013-12-30 14:32:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wiola - 2013-12-28 22:56:49]:
no zazwyczaj pojedyńczo, ewentualnie możesz spotkać kogoś kto jedzie w podobne rejony. zawsze jest to podstawówka bądź gimnazjum:) dzieciaki są super. No przestój jest na pewno teraz w okresie ferii, tych wyjazdów może być znacznie mniej no i przez całe wakacje, bo wtedy nie ma skąd brać dzieciaczków.
zdjecie uzytkownika
wiola - 2013-12-30 21:33:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To na czym polega Wasza praca, jakies zabawy w świetlicy, czy prowadzicie lekcje? Możesz napisac cos więcej, z góry dzięki.
zdjecie uzytkownika
Dobra Duszka - 2013-12-30 23:05:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
yyy nie czytasz forum od A do Z ?
jedziesz do hipermarketu, dajesz dzieciaka puszki i... one prowadza charetatywna sprzedaz zapalek, a pieniadze ida na dofinansowanie szkol do ktorej chodza wolontariusze. w czasie przerwy mozesz prowadzic lekcje :P
zdjecie uzytkownika
wiola - 2013-12-31 17:51:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No przyznam się, że przeczytałam tylko najświeższe komentarze, zaraz to nadrobię ;). Czyli to polega na opiece nad dziećmi, które chodza z puszkami, nic więcej? Co za lekcje w czasie przerwy masz na myśli? No i najlepszego w nowym roku!
zdjecie uzytkownika
AGI - 2014-03-19 12:09:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sama pracowałam dla fundacji dziewczynka z zapałkami codziennie po 8h w tym praktycznie zawsze w weekendy fakt okres wakacyjny i powiem jedno wielka KPINA Jeśli chodzi o wynagrodzenie organizacje pracy itp Stawka godzina jest rożna każdy ma praktycznie inaczej ,najczęściej jest to ok 6 zł na godzinę, po odliczeniu podatku ok 5, umowa zlecenie , na rozmowie kwalifikacyjnej zachęcają premia od tego ile się w puszcze zbierze jesli sie uzbiera powyżej 200 zł jest to 10 procent od tej kwoty ,oczywiście nikt niezostanie poinformowany o tym ze od premii zabierany jest podatek , po wypłacie sie człowiek dowiaduje bo mu kasy brakuje , a kiedy sie pyta stpe procentowa podatu Panie z księgowości nie umieją jej podać. Obowiązki rosną z dnia na dzień samemu praktycznie trzeba cale akcje prowadzić, organizacji brak.
Jeśli chodzi o wynagrodzenie pracownicy zrobią wszystko byleby jak najmiej wypłacić jak najwięcej obcinać pensji , ze kwoty na protokole niewrażanie napsianei tp ,mi wyszło że za tydzien po8h za free robiłam ,żle pakowane komperty gdzie w środku piniażki sie mieszą i znów kasy niema bo nie widaomo kto ile mial w puszce. A ile z tych pieniędzy do dzieci trafia najmniej jak tylkoto mozliwe. Prezes organizacji , nie przygotowany do pracy , nie płacący podatków za fundacje miał sprawy karne w sądzie itp.
Z wypłatami trzeba sie dopraszać, bo wciaż brakuje piniażków.

Dieta jaka dieta ? jasię pytam na jednym wyjezdzie jakimbyłam dieta ograniczała sie do 10 zł na dzien gdzie trzbyło sie o nią wykłucać, brak na czas zorganizowanego noclegu ,wszędzie prezesi jego pomocnicy chodza i żebrzą darmowe posiłki , noclegi itp

Podsumowując pensja marna oskubią cie jak będą mogli , dieta dla nich cos takiego nie istnieje a jak chcesz wiecej niz 10 zł na dzień to maja pretensje bo ile mozna jesć itp , każą coś kupić ze swoich Pieniaków apotem kasy ci nie oddadzą bo kazali wziąć paragon a później ze uznają tylko faktury .

Nie polecam pracy ani jakiego kol wiek kontaktu z tą organizacją!!!!!!!!!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
18 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fundacja Dziewczynka z zapałkami
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x