Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Fundacja Dziewczynka z zapałkami

Pracowałeś w firmie Fundacja Dziewczynka z zapałkami i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Animatorka - 2013-12-23 20:39:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hmm czepiacie się pensji za pracę animatora, może i najwyższa nie jest, ale to jest jedna jedyna praca która daje mi mnóstwo radości, poznawanie nowych miast i dzieciaków z całej Polski. Coś wspaniałego:) ja uwielbiam jeżdzić na akcję, nawet po roku czasu teraz przed świętami pojechałam tylko i wyłacznie dla przyjemności, bo stała pracę już mam, a o Fundacji nie zapomne, bo pracują tam fantastyczni ludzie, którzy są świetnie zorganizowani i zawsze mają jakieś dobre słowo dla każdego. Pracę animatora polecam ludziom, którzy są kreatywni, zorganizowani, kochają każde dzieciaki i nie jeżdżą dla kasy tylko po to, żeby pomóc dzieciakom i wnieść coś do ich życia:) ja stwierdzam, że na akcję będę chętnie jeżdzić jak tylko czas mi pozwoli, bo to jest świetna przygoda :) Pozdrawiam załogę FUNDACJI :)
zdjecie uzytkownika
wiola - 2013-12-26 20:35:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie szukaja animatorów do pracy? nie wiecie na jaką pensje mozna liczyć, no i co za umowy proponuje fundacja dziewczynka z zapałkami?
zdjecie uzytkownika
Animatorka - 2013-12-26 22:25:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cały czas potrzebują, wystarczy zajrzeć do fundacji. Pensja jest uzależniona od wielu czynników. Mogę Ci nakreślić mniej więcej jak to wygląda. Otrzymujesz 40 zł brutto na dzień + 23 zł diety, dodtakowo 3,5 zł za każdą godzinę podróży ( czyli im dalje tym lepiej) no i to jest tak zwane pewne wynagrodzenie, do tego dochodzi premia, Która jest uwarunkowana od kategorii sklepu i wyniku :) ale na dobrej akcji w dobrym sklepie i z fajnymi dzieciakami można wyciągnąć z 250-300 zł na weekend. Umowa jest o dzieło , bądź zlecenie w przypadku studentów.
zdjecie uzytkownika
wiola - 2013-12-27 16:38:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Animatorka, a dalekie te wyjazdy? Przejazdy macie autokarami, pociągami? Płaca oczywiście za to? Tylko na weekendy taka robota?
zdjecie uzytkownika
animatorka - 2013-12-27 21:40:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyjazdy sa po calej Polsce, mozesz jechac do konina a nawet do Kolebrzegu zalezy od akcji :) ustalone przejazdy daje Ci opiekun miasta, zazwyczaj PKS albo PKP :) oplacja nocleg i prszejazd :)
zdjecie uzytkownika
wiola - 2013-12-28 22:56:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O to fajnie, zawsze jest to praca z dziećmi? No i wyjazdy macie czesto, czy sa jakieś przestoje z pracą? Dużo animatorów jedzie na taki wyjazd? Czy to czasem 8h samemu w pociągu?
zdjecie uzytkownika
Animatorka - 2013-12-30 14:32:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wiola - 2013-12-28 22:56:49]:
no zazwyczaj pojedyńczo, ewentualnie możesz spotkać kogoś kto jedzie w podobne rejony. zawsze jest to podstawówka bądź gimnazjum:) dzieciaki są super. No przestój jest na pewno teraz w okresie ferii, tych wyjazdów może być znacznie mniej no i przez całe wakacje, bo wtedy nie ma skąd brać dzieciaczków.
zdjecie uzytkownika
wiola - 2013-12-30 21:33:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To na czym polega Wasza praca, jakies zabawy w świetlicy, czy prowadzicie lekcje? Możesz napisac cos więcej, z góry dzięki.
zdjecie uzytkownika
Dobra Duszka - 2013-12-30 23:05:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
yyy nie czytasz forum od A do Z ?
jedziesz do hipermarketu, dajesz dzieciaka puszki i... one prowadza charetatywna sprzedaz zapalek, a pieniadze ida na dofinansowanie szkol do ktorej chodza wolontariusze. w czasie przerwy mozesz prowadzic lekcje :P
zdjecie uzytkownika
wiola - 2013-12-31 17:51:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No przyznam się, że przeczytałam tylko najświeższe komentarze, zaraz to nadrobię ;). Czyli to polega na opiece nad dziećmi, które chodza z puszkami, nic więcej? Co za lekcje w czasie przerwy masz na myśli? No i najlepszego w nowym roku!
zdjecie uzytkownika
AGI - 2014-03-19 12:09:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sama pracowałam dla fundacji dziewczynka z zapałkami codziennie po 8h w tym praktycznie zawsze w weekendy fakt okres wakacyjny i powiem jedno wielka KPINA Jeśli chodzi o wynagrodzenie organizacje pracy itp Stawka godzina jest rożna każdy ma praktycznie inaczej ,najczęściej jest to ok 6 zł na godzinę, po odliczeniu podatku ok 5, umowa zlecenie , na rozmowie kwalifikacyjnej zachęcają premia od tego ile się w puszcze zbierze jesli sie uzbiera powyżej 200 zł jest to 10 procent od tej kwoty ,oczywiście nikt niezostanie poinformowany o tym ze od premii zabierany jest podatek , po wypłacie sie człowiek dowiaduje bo mu kasy brakuje , a kiedy sie pyta stpe procentowa podatu Panie z księgowości nie umieją jej podać. Obowiązki rosną z dnia na dzień samemu praktycznie trzeba cale akcje prowadzić, organizacji brak.
Jeśli chodzi o wynagrodzenie pracownicy zrobią wszystko byleby jak najmiej wypłacić jak najwięcej obcinać pensji , ze kwoty na protokole niewrażanie napsianei tp ,mi wyszło że za tydzien po8h za free robiłam ,żle pakowane komperty gdzie w środku piniażki sie mieszą i znów kasy niema bo nie widaomo kto ile mial w puszce. A ile z tych pieniędzy do dzieci trafia najmniej jak tylkoto mozliwe. Prezes organizacji , nie przygotowany do pracy , nie płacący podatków za fundacje miał sprawy karne w sądzie itp.
Z wypłatami trzeba sie dopraszać, bo wciaż brakuje piniażków.

Dieta jaka dieta ? jasię pytam na jednym wyjezdzie jakimbyłam dieta ograniczała sie do 10 zł na dzien gdzie trzbyło sie o nią wykłucać, brak na czas zorganizowanego noclegu ,wszędzie prezesi jego pomocnicy chodza i żebrzą darmowe posiłki , noclegi itp

Podsumowując pensja marna oskubią cie jak będą mogli , dieta dla nich cos takiego nie istnieje a jak chcesz wiecej niz 10 zł na dzień to maja pretensje bo ile mozna jesć itp , każą coś kupić ze swoich Pieniaków apotem kasy ci nie oddadzą bo kazali wziąć paragon a później ze uznają tylko faktury .

Nie polecam pracy ani jakiego kol wiek kontaktu z tą organizacją!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
hmmm - 2014-05-22 18:34:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
atmosfera super, ludzie ( z malymi wyjatkami) tez super, szef nienormalny
zdjecie uzytkownika
rika - 2014-05-31 20:29:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja własnie znalazłam oferte pracy, ma to polegac na wyjazdach weekendowych z dziecmi, ktoś tak pracuje obecnie i może napisac jak to dokładniej wygląda? Z góry dziekuję :*
zdjecie uzytkownika
animator - 2014-06-19 20:07:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tam pracuje i nie narzekam fajni ludzie i duza satysfakcja w pracy z dziecmi...
zdjecie uzytkownika
Amelie - 2014-09-08 16:30:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jarus86@gmail.com - 2012-01-11 13:28:51]:
Tak, tylko ja mam taką samą sytuację..Kiedy zapytałam o wypłatę pieniędzy za udział w akcji , twierdzili, że umowy nie mają, choć ją podpisywałam. Kiedy odesłałam umowę Fundacji, w dalszym ciągu pieniądze nie wpłynęły, choć upłynęły już dwa miesiące od akcji. Skoro nie macie kasy, to po cholerę zajmujecie ludziom czas i nazywacie to pracą ! To zwykłe oszustwo ! Odradzam gorąco wszystkim akcje z puszkami w marketach ! To nie praca, ale wolontariat !!
zdjecie uzytkownika
Amelie - 2014-09-08 16:30:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jarus86@gmail.com - 2012-01-11 13:28:51]:
Tak, tylko ja mam taką samą sytuację..Kiedy zapytałam o wypłatę pieniędzy za udział w akcji , twierdzili, że umowy nie mają, choć ją podpisywałam. Kiedy odesłałam umowę Fundacji, w dalszym ciągu pieniądze nie wpłynęły, choć upłynęły już dwa miesiące od akcji. Skoro nie macie kasy, to po cholerę zajmujecie ludziom czas i nazywacie to pracą ! To zwykłe oszustwo ! Odradzam gorąco wszystkim akcje z puszkami w marketach ! To nie praca, ale wolontariat !!
zdjecie uzytkownika
anna - 2014-09-09 22:38:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siódmego września fundacja dziewczynka z zapałkami wystawiła ogłoszenie o pracę. Poszukują osób chętnych na stanowisko animatora. Praca polega na sprawowaniu opieki nad dziećmi, które uczestniczą w akcjach charytatywnych. Praca od piątku (rano) do niedzieli. Gwarantują miłą atmosferę, pokrycie kosztów przejazdu i noclegu.
zdjecie uzytkownika
zawiedziona - 2014-10-03 11:43:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do tej pory nie otrzymalo dziecko pieniazkow za prace,w umowie jest wyraznie napisane,ze do 30 dni maja byc owe pieniazki wyplacone,mozna wykonac szereg telefonow do fundacji a ciagle czlowieka zbywaja apropo wyplaty,to po co nabierac mlodocianych do pracy jak sie nie ma na wynagrodzenia potem,nikogo to nie obchodzi,ze fundacja ma problemy finansowe, dziecko przepracowalo konkretna ilosc godzin zaplata mu sie nalezy...a tak czekaj tatko latka na pieniadze a przypominam to sa mlodociani.Nie polecam pracy w tej fundacji,nikt za darmo pracowac nie bedzie!
zdjecie uzytkownika
katarina - 2014-10-08 01:44:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Teraz fundacja poszukuje miłej, pozytywnej, komunikatywnej osoby do pracy przy organizowania imprez w pełnym wymiarze godzinowym, dyspozycyjnej w weekendy (wyjazdy służbowe). Mile widziane doświadczenie w organizowaniu imprez. Wymagana komunikatywna znajomość języka angielskiego. Także zapewne praca z dziećmi anglojęzycznymi.
zdjecie uzytkownika
men - 2014-12-15 12:26:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta Fundacja powinna być już dawno zamknięta.
Komornik, długi, długi!
zdjecie uzytkownika
Mika87 - 2015-01-31 00:35:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w tej Fundacji z kolezanka w wakacje 2004 roku jako hostessa sprzedajaca zapalki w markecie. Dopoki pracowalysmy wszystko bylo ok, natomiast byl bardzo duzy problem z wyplata naleznosci, przez ponad miesiac krecili i oszukiwali ze pieniadze zaraz beda, a oczywiscie nie bylo, dopiero postraszenie prawnikiem pomoglo i wyplacili pieniadze.
zdjecie uzytkownika
tweens - 2015-02-11 18:04:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzisiaj byłam na rozmowie , miła i przyjemna rozmowa o pracę < Pani się spytała czy nie przeszkadza mi że wynagrodzenie będzie się nie co opuźniać nie wiem co myśleć o ty, spytałam się też jaka umowa niby 2 tygodnie na umowę zlecenie a później ponoć dziewczyny dostają umowę o pracę, ciężko podjąć decyzje jak ktoś pracuje, niby na pracownika biurowego potrzebują a trochę odbiega to od tego stanowiska.....
zdjecie uzytkownika
lays - 2015-02-17 18:03:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tweens - 2015-02-11 18:04:59]:
hej, czy możesz powiedzieć coś więcej o tej rozmowie? Co znaczą Twoje słowa cytuję "niby na pracownika biurowego potrzebują a trochę odbiega to od tego stanowiska..... " ? również zostałam zaproszona na rozmowę...
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: kaze opowiadac bajki dorosłym i zeby sie z nich pośmiac zaprasza ludzi z biura by to show ogladali wiec przygotuj jakąs baje i zrób z siebie downa a byc moze dostaniesz robote u pana węża który wyssie Cię do zera
Pytania: co wiesz o fundacji
zdjecie uzytkownika
tweens - 2015-02-20 12:20:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lays - 2015-02-17 18:03:03]:
pani stwierdziła ze praca głownie opiera sie na dzwonieniu i szukaniu sponsowrów do pomocy tak mi sie wydaje, i jak po rozmowie? ja zostałam zaproszona do współpracy jednak zrezygnowałam niestety nie otrzymywanie wynagrodzenia w terminie nie jest zachęcające , bez umowy bo tak tez miało byc najperw bez pozniej jak sie sprawdze to wtedy niby tak, nie widzi mi sie rezygnowac z pracy w ktorej mam umowe i pewne zarobki, no cóż
zdjecie uzytkownika
konerko - 2015-06-21 19:27:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lays - 2015-02-17 18:03:03]:
Wydaje mi się, że chodzi o to że obowiązki pracownika grubo przekraczają obowiązki pracownika biurowego. No ale spokojnie człowiek sobie poradzi. Nie są to jakieś trudne rzeczy i spokojnie można się douczyć, przynajmniej tak mi się wydaje, że jak coś przekracza obowiązki to w takiej sytuacji to tłumaczą.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fundacja Dziewczynka z zapałkami

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Fundacja Dziewczynka z zapałkami?
Zadaj pytanie
alert