Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Aegon

Pracowałeś w firmie Aegon i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
observer - 2010-03-18 14:45:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak to czytam, to dochodzę do wniosku, że dobrze, iz u nich nie pracuje, ani nie jestem u nich ubezpieczony.
zdjecie uzytkownika
zdegustowany - 2010-04-22 18:41:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
uciekać od nich byle dalej!!!
zdjecie uzytkownika
saraea23 - 2010-07-29 14:13:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
byłam tam na rozmowie rok temu, cholernie trudno się dostać, rozmowa grupowa każdy miał coś sprzedać, potem rozmowy indywidualne znowu trzeba było sprzedać tym trzem wycieczkę do Keni, okazało się też że wśród naszej grupie był szpieg który nas obserwował od wewnątrz, obserwował nasze zachowanie na przerwie itp, kasa fajna 1600 netto na 6h pracy.
teraz po roku znowu zaprosili mnie na rozmowę, wyglądało to już zupełnie inaczej, rozmowa indywidualna, nie ma podstawy, za każde umówione spotkanie 10zł :/
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-12-03 17:51:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowalam w chorzowie, na poczatku wszystko bylo ok atmosfera, klimat , przyjacielskie stosunki ze wszystkimi. Pozniej weszla era "[usunięte przez administratora]" stawki coraz nizsze, punkty karne za byle co, a pracodawca traktuje Cie jak byle smiecia "maszynke do nabijania kasy". Nie polecam nikomu , dodatkowo po odejsciu z pracy (za rzekomo nie wyrobienie targetu) zatrudniÅ�am sie do nowej firmy i mimo przejscia rozmowy kwalifikacyjnej odpadlam poniewaz przedzownili do bylego pracodawcy ( tak do Aegon ) i uslyszeli ze nie nadaje sie "do niczego"

Dodam tylko tyle ze jestem 2 lata po studiach. Pracowalam juz w czterech callcenter i nigdy taka sytuacvja mi sie nie zdazyla. nawet w TPSA traktowali mnie na rowni
zdjecie uzytkownika
kuku - 2010-12-07 13:04:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skąd ja to znam? Nie polecam pracy w tej firmie. Warunki, owszem są ciekawe, ale przełożeni obecnie to porażka. Kiedyś atmosfera była świetna, ale obecnie 3 królowe chłodu (AMO) sieją zamęt i zniszczenie. Dlugo to CC tam nie pociągnie. Zero pomysłu na organizacje
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-01-10 11:26:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
WYZYSK, [usunięte przez administratora], METODY RODEM Z [usunięte przez administratora], KIEDYS BYŁO INACZEJ, ALE NIEKTORYM OSOBĄ ODBIŁA SODÓWA I PATRZĄ TYLKO NA SWOJ ZYSK, A NIE TYCH, KTÓRYCH NA NICH PRACUJ!

WEZCIE TO POD UWAGĘ!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-02-04 12:25:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam! mnie na szczescie udalo sie dostac do lepszej pracy, ale kierowniczka po pewnym czasie powiedziala mi, że podczas rozmowy z moją przełożona z egonu, ta powiedziala jej, ze sie nie nadaje... na szczescie moja obecna kierowniczka jest bardziej kompetentna oraz wierzy w człowieka czego nie moge powiedziec o bylej koordynatorce!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-02-04 21:57:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszyscy powinni wiedzieć z jaką premedytacją koordynatrzy Aegona wystawiają ludziom złe referencje.To naprawde nie jest przyszłościowa firma dla nikogo.Im dłużej tak tkwisz tym bardziej utknąłeś a na pożegnanie zrobią co mogą abyś nowej pracy nie znalazł.
Ścieżka kariery jak się patrzy...
zdjecie uzytkownika
plantronics - 2011-04-13 20:26:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ogólnie był dobry czas na początku pod względem zarobkowym. Obecnie tragedia. Firma przeliczyła sobie, że może płacić 2x mniej za tą samą pracę, bo chętni się znajdą. Praktycznie 80% ludzi rozgląda się za nową pracą. Każda zmiana, w tym dziale jest na minus dla pracownika, a ma prowadzić do nabijania kasy firmie. Nie ma perspektyw awansu i rozwoju, o szkoleniach nie wspominając. Target róbcie moje murzynki, MOŻE wam zapłacimy :) Dobrze, że u mnie nikt nie dzwonił do Aegona po referencje :) Pozdrowienia i powodzenia dla wielu pracujących tam (wartościowych i kreatywnych) osób. Szukajcie czegoś normalnego. Powodzenia.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-06-11 13:23:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jezeli chodzi o sama firme AEGON to moze i jest ok ale ten dział tcs no jaest najgorsze co moze byc!Z daleka wszyscy! I zaznaczam ze nie jestem osoba zwolniona z egonu!Na poczatku było super wysokie zarobki zasady itp.itd. Potem sie zaczeło obnizanie premi prac.o 50% no bo przeciez skoro ich mamy i juz pracuja to moga pracowac za 2xmniej!(super motywacja)cały czas sa wymagania targety wysokie a brak pomocy dla pracowników w dodoatku zatrudniaja osoby ,które wogóle nie powinny niektórych stanowisk zajmowac(KB).Zamiast pomóc zrobic cos w tym kierunku zeby pracownik dostawał nalezna prowizje za swoje umowy jest wrecz odwrotnie mam nadzieje ze ten dziął padnie i bedzie spokój bo ilez mozna...była powazna firma a zrobiła sie poprostu zwykła\"tpsa\"chociaz moze nawet tam ludzi lepiej traktuja. nie polecam...w innych firmach za ta sama prace mozna zarobic 2xtyle
zdjecie uzytkownika
yuyuyyu - 2011-06-11 13:36:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jest [usunięte przez administratora] z ludzi ile sie da...jest tylko kilka osób w tym dziale , które b.dobrze zarabiaja ale reszta to sa smieszne stawki mysla ze jak 6h pracuje sie to juz za grosze -przeciez sami ustalili taki system pracy nikt im nie kazał .A do szanownych koordynatorów: ciekawe jakby Was tak zwolnili z pracy a poszukujac nowej kierownik przedzwoniłby po referencje do egonu haha i tam usłyszałby inf ze do niczego sie nie nadajecie....życze Wam tego bo to jest akurat perfidia do potegi cwaniaki!
zdjecie uzytkownika
anon - 2011-06-15 10:35:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kto został z Koordynatorów w Aegonie teraz? Pozdro dla byłych i aktualnych pracowników!
zdjecie uzytkownika
an - 2011-07-12 17:51:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak wygląda praca w innych działach niż call center?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-07-13 20:06:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja jestem zadowolony .. pracuję i zarabiam .. pozdrawiam aegon
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2012-05-17 18:09:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro pracujesz w biurze Katowice, a nie Chorzów to się tutaj nie wypowiadaj bo nie masz pojęcia o sytuacji jaka w Chorzowie panuje, a jest to temat dotyczący właśnie Chorzowa...
zdjecie uzytkownika
adolf - 2012-06-22 08:15:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
aegon to [usunięte przez moderatora] jakich malo. zeby tam pracowac to trzeba miec morale[usunięte przez moderatora]. firma kantuje klientow wycofujac co chwile fundusze i zmuszajac tym samym do ponoszenia kosztow konwersji przewalutowania. maja gigantyczne oplaty za ryzyko , oplaty za zarzadzanie i przewalutowanie. to poprostu [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
anonim - 2012-07-11 18:25:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Biuro Katowice 2 jest własnie w Chorzowie w głównym budynku
Aegon`a.
zdjecie uzytkownika
załamany głupotą tu piszących - 2012-07-11 18:33:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego Adolf.
Firma Aegon ma jedne z najniższych opłat wśród Towarzystw Ubezpieczeniowych w Polsce, i za zarządzanie i za ryzyko.
Nie wiesz również, że transfery między funduszami są bezpłatne Więc to co wypisujesz to stek bzdur. Jeżeli nie masz pojęcia o czym piszesz, to lepiej się nie odzywaj, bo robisz sobie wstyd.
zdjecie uzytkownika
JAca - 2012-07-12 11:33:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A to "co chwilę" to jak często?
zdjecie uzytkownika
redika - 2012-07-21 21:52:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja jestem w Chorzowie od 7 miesiecy i jeszcze nie narzekam, chociaz musze powiedziec ze trafilam na ok menadzera- kolezanka ma juz gorzej, ale tylko ze wzgledu na niekompetencje i nieprofesjonalizm czlowieka. Kasa dobra. Jak jestes rzetelny i masz profesjonalne podejscie do klientow, lubisz prace z ludzmi tomzdecydowanie polecam.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-30
Żródło: Gowork.pl
Warszawa
(mazowieckie)
AEGON jedna z największych korporacji finansowych na świecie, w związku z rozwojem swoich wewnętrznych struktur sprzedaży poszukuje osoby na stanowisko: Specjalista ds. Ubezpieczeń Majątkowych Oferujemy: współpracę z renomowaną firmą o światowym zasięgu, wynagrodzenie jedne z najwyższych w branży, jasne i klarowne zasady współpracy, liczne szkolenia branżowe i sprzedażowe,stałe wsparcie ze strony najlepszych trenerów, atr
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-07-08 09:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co gdybym musiał na chwilę wyskoczyć?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-09 13:15:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś z pracowników może się wypowiedzieć na temat warunków pracy w firmie Aegon? jak są tam traktowani pracownicy?
zdjecie uzytkownika
K. - 2013-12-13 13:00:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma bazuje na nowych pracownikach. Krótko mówiąc załóż działalność wciśnij ubezpieczenia rodzinie lub przyjaciołom. Robisz listę bliskich osób umawiasz się na spotkanie i wciskasz. Jak braknie znajomych to dzwonisz do osób do których numery sobie znajdziesz. W praktyce wygląda to tak, że jak już umówisz to spotkanie siedząc cały dzień na telefonie to w ostatniej chwili ludzie rezygnują. Dzwonisz do [usunięte przez moderatora] a w końcu płacisz sobie ZUS za wszy na [usunięte przez moderatora] :/
zdjecie uzytkownika
kacper - 2013-12-18 13:48:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
K. czyli aby moc pracowac dla Aegon to trzeba mieć własną dzialalnosc gospodarcza zalozoną ? a jakie są warunki finansowe? jest jakaś podstawa czy system prowizyjny ? zastanawiam sie nad aplikacja wiec bede wdzieczny za kazde info na temat tej firmy.
zdjecie uzytkownika
mix1 - 2014-07-21 21:59:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [DARUJCIE SOBIE TĄ FIRMĘ! - 2010-03-08 23:33:05]:
Proszę o kontakt osoby mające umowy w aegon sporządzone przez P.Renatę
aegonczestochowa@op.pl

Jak również byłych pracowników
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aegon
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x