Aegon

Chorzów

Opinie o Aegon

Zalamana 2010-03-05 11:49:37
Ja również nie polecam, gdy znalazłam oferte odnośnie tej firmy, wysłałam cv na podany e-mail; Już na drugi dzień w południe oddzwoniła do mnie Pani i zaprosiła na rozmowę. Gdy przyjechałam zaprosiła mnie do swojego biura i przez 20 minut dobiegała celu dlaczego chcę u nich pracować (argument zarobkowy nie jest dla nich argumentem) potem głupie pytania typu jakie są moje marzenia, co chcę robić za dwa lata, ile chce zarabiac (to akurat normalne) pytała sie mnie jakie mam doświadczenie w innych pracach call-center, a że praca u nich polega na sprzedawaniu usług funduszu emerytalnego, wiec zaraz na wstepie pytała czy posiadam juz taki, a jesli nie to musze (koniecznie u nich) taki sobie zalozyc, potem pytania o niekaralnosci bla bla../. aż w koncu powiedziala mi ze w momencie rekrutacji przeprowadzany jest test polegający na fikcyjnej sprzedaży telefonicznej, w skrócie powiem że jestem niby potencjalnym sprzedawcą biura podróży X i mam sprzedac wycieczke do Keni w zadaniu (na które mam 5 min. na przygotownie wypowiedzi) pisze ze potencjalna klientka znalazla oferte tansza o 20 procent na tych samych warunkach a ja i tak mam udowodnic ze moja propozycja jest atrakcyjniejsza; Po 5 minutach czas sie wykazac, oczywiscie w czasie tej fikcyjnej wypowiedzi za kazdym razem "uparta" klientka zbijala moje obiekcje tak ze po niespelna poltora minuty... ZONK! a wypowiedz (rozmowa) miała trwac 3min. Na koniec mi podziekowali i powiedzieli ze moze sie odezwa.
DARUJCIE SOBIE TĄ FIRMĘ! 2010-03-08 23:33:05
Byłem na rozmowie ostatnio - pierwsze wrażenie spoko, ale później - TRAGEDIA! Rekruterka mówiła ciągle podniesionym głosem, prawie na mnie krzycząc! Nakłaniała mnie do przeniesienia OFE do Aegon! No i oczywiście obietnice złotych gór i pusta gadanina. Na wieść o tym, że zamierzam wrócić na studia zareagowała nieprzychylnie - wolą ludzi NIE UCZĄCYCH SIĘ!
No i najgorsze!
Miałem jej sprzedać OFE w fikcyjnej rozmowie kwalifikacyjnej - pomimo mojego długiego doświadczenia w sprzedaży, wszystkie moje argumenty zostały zbite!!! Rozmowa trwała coś ok. 2 minut - TRAGEDIA!
No i łaskawe oczekiwanie na samą rozmowę - czekałem 20 MINUT!
Na rozmowy zapraszają chyba wszystkich, jak leci.
A to, że rekrutują od pewnego czasu na okrągło też o czymś świadczy.
LUDZIE, LEPIEJ SOBIE DARUJCIE NIEPOTRZEBNY STRES! ZWYKŁA AKWIZYCJA PRZEZ TELEFON! WCISKANIE LUDZIOM KITU!
1
observer 2010-03-18 14:45:51
Jak to czytam, to dochodzę do wniosku, że dobrze, iz u nich nie pracuje, ani nie jestem u nich ubezpieczony.
1
zdegustowany 2010-04-22 18:41:35
uciekać od nich byle dalej!!!
1
saraea23 2010-07-29 14:13:12
byłam tam na rozmowie rok temu, cholernie trudno się dostać, rozmowa grupowa każdy miał coś sprzedać, potem rozmowy indywidualne znowu trzeba było sprzedać tym trzem wycieczkę do Keni, okazało się też że wśród naszej grupie był szpieg który nas obserwował od wewnątrz, obserwował nasze zachowanie na przerwie itp, kasa fajna 1600 netto na 6h pracy.
teraz po roku znowu zaprosili mnie na rozmowę, wyglądało to już zupełnie inaczej, rozmowa indywidualna, nie ma podstawy, za każde umówione spotkanie 10zł :/
1
anonim 2010-12-03 17:51:39
pracowalam w chorzowie, na poczatku wszystko bylo ok atmosfera, klimat , przyjacielskie stosunki ze wszystkimi. Pozniej weszla era "[usunięte przez administratora]" stawki coraz nizsze, punkty karne za byle co, a pracodawca traktuje Cie jak byle smiecia "maszynke do nabijania kasy". Nie polecam nikomu , dodatkowo po odejsciu z pracy (za rzekomo nie wyrobienie targetu) zatrudniÅ�am sie do nowej firmy i mimo przejscia rozmowy kwalifikacyjnej odpadlam poniewaz przedzownili do bylego pracodawcy ( tak do Aegon ) i uslyszeli ze nie nadaje sie "do niczego"

Dodam tylko tyle ze jestem 2 lata po studiach. Pracowalam juz w czterech callcenter i nigdy taka sytuacvja mi sie nie zdazyla. nawet w TPSA traktowali mnie na rowni
kuku 2010-12-07 13:04:19
Skąd ja to znam? Nie polecam pracy w tej firmie. Warunki, owszem są ciekawe, ale przełożeni obecnie to porażka. Kiedyś atmosfera była świetna, ale obecnie 3 królowe chłodu (AMO) sieją zamęt i zniszczenie. Dlugo to CC tam nie pociągnie. Zero pomysłu na organizacje
anonim 2011-01-10 11:26:39
WYZYSK, [usunięte przez administratora], METODY RODEM Z [usunięte przez administratora], KIEDYS BYŁO INACZEJ, ALE NIEKTORYM OSOBĄ ODBIŁA SODÓWA I PATRZĄ TYLKO NA SWOJ ZYSK, A NIE TYCH, KTÓRYCH NA NICH PRACUJ!

WEZCIE TO POD UWAGĘ!
1
anonim 2011-02-04 12:25:27
Nie polecam! mnie na szczescie udalo sie dostac do lepszej pracy, ale kierowniczka po pewnym czasie powiedziala mi, że podczas rozmowy z moją przełożona z egonu, ta powiedziala jej, ze sie nie nadaje... na szczescie moja obecna kierowniczka jest bardziej kompetentna oraz wierzy w człowieka czego nie moge powiedziec o bylej koordynatorce!
anonim 2011-02-04 21:57:30
Wszyscy powinni wiedzieć z jaką premedytacją koordynatrzy Aegona wystawiają ludziom złe referencje.To naprawde nie jest przyszłościowa firma dla nikogo.Im dłużej tak tkwisz tym bardziej utknąłeś a na pożegnanie zrobią co mogą abyś nowej pracy nie znalazł.
Ścieżka kariery jak się patrzy...
plantronics 2011-04-13 20:26:09
Ogólnie był dobry czas na początku pod względem zarobkowym. Obecnie tragedia. Firma przeliczyła sobie, że może płacić 2x mniej za tą samą pracę, bo chętni się znajdą. Praktycznie 80% ludzi rozgląda się za nową pracą. Każda zmiana, w tym dziale jest na minus dla pracownika, a ma prowadzić do nabijania kasy firmie. Nie ma perspektyw awansu i rozwoju, o szkoleniach nie wspominając. Target róbcie moje murzynki, MOŻE wam zapłacimy :) Dobrze, że u mnie nikt nie dzwonił do Aegona po referencje :) Pozdrowienia i powodzenia dla wielu pracujących tam (wartościowych i kreatywnych) osób. Szukajcie czegoś normalnego. Powodzenia.
anonim 2011-06-11 13:23:01
Jezeli chodzi o sama firme AEGON to moze i jest ok ale ten dział tcs no jaest najgorsze co moze byc!Z daleka wszyscy! I zaznaczam ze nie jestem osoba zwolniona z egonu!Na poczatku było super wysokie zarobki zasady itp.itd. Potem sie zaczeło obnizanie premi prac.o 50% no bo przeciez skoro ich mamy i juz pracuja to moga pracowac za 2xmniej!(super motywacja)cały czas sa wymagania targety wysokie a brak pomocy dla pracowników w dodoatku zatrudniaja osoby ,które wogóle nie powinny niektórych stanowisk zajmowac(KB).Zamiast pomóc zrobic cos w tym kierunku zeby pracownik dostawał nalezna prowizje za swoje umowy jest wrecz odwrotnie mam nadzieje ze ten dziął padnie i bedzie spokój bo ilez mozna...była powazna firma a zrobiła sie poprostu zwykła\"tpsa\"chociaz moze nawet tam ludzi lepiej traktuja. nie polecam...w innych firmach za ta sama prace mozna zarobic 2xtyle
yuyuyyu 2011-06-11 13:36:02
To jest [usunięte przez administratora] z ludzi ile sie da...jest tylko kilka osób w tym dziale , które b.dobrze zarabiaja ale reszta to sa smieszne stawki mysla ze jak 6h pracuje sie to juz za grosze -przeciez sami ustalili taki system pracy nikt im nie kazał .A do szanownych koordynatorów: ciekawe jakby Was tak zwolnili z pracy a poszukujac nowej kierownik przedzwoniłby po referencje do egonu haha i tam usłyszałby inf ze do niczego sie nie nadajecie....życze Wam tego bo to jest akurat perfidia do potegi cwaniaki!
anon 2011-06-15 10:35:49
Kto został z Koordynatorów w Aegonie teraz? Pozdro dla byłych i aktualnych pracowników!
an 2011-07-12 17:51:06
a jak wygląda praca w innych działach niż call center?
anonim 2011-07-13 20:06:04
ja jestem zadowolony .. pracuję i zarabiam .. pozdrawiam aegon
pracownik 2012-05-17 18:09:57
Skoro pracujesz w biurze Katowice, a nie Chorzów to się tutaj nie wypowiadaj bo nie masz pojęcia o sytuacji jaka w Chorzowie panuje, a jest to temat dotyczący właśnie Chorzowa...
adolf 2012-06-22 08:15:00
aegon to [usunięte przez moderatora] jakich malo. zeby tam pracowac to trzeba miec morale[usunięte przez moderatora]. firma kantuje klientow wycofujac co chwile fundusze i zmuszajac tym samym do ponoszenia kosztow konwersji przewalutowania. maja gigantyczne oplaty za ryzyko , oplaty za zarzadzanie i przewalutowanie. to poprostu [usunięte przez moderatora]
anonim 2012-07-11 18:25:16
Biuro Katowice 2 jest własnie w Chorzowie w głównym budynku
Aegon`a.
załamany głupotą tu piszących 2012-07-11 18:33:52
Kolego Adolf.
Firma Aegon ma jedne z najniższych opłat wśród Towarzystw Ubezpieczeniowych w Polsce, i za zarządzanie i za ryzyko.
Nie wiesz również, że transfery między funduszami są bezpłatne Więc to co wypisujesz to stek bzdur. Jeżeli nie masz pojęcia o czym piszesz, to lepiej się nie odzywaj, bo robisz sobie wstyd.
JAca 2012-07-12 11:33:03
A to "co chwilę" to jak często?
redika 2012-07-21 21:52:15
ja jestem w Chorzowie od 7 miesiecy i jeszcze nie narzekam, chociaz musze powiedziec ze trafilam na ok menadzera- kolezanka ma juz gorzej, ale tylko ze wzgledu na niekompetencje i nieprofesjonalizm czlowieka. Kasa dobra. Jak jestes rzetelny i masz profesjonalne podejscie do klientow, lubisz prace z ludzmi tomzdecydowanie polecam.
K. 2013-12-13 13:00:51
Firma bazuje na nowych pracownikach. Krótko mówiąc załóż działalność wciśnij ubezpieczenia rodzinie lub przyjaciołom. Robisz listę bliskich osób umawiasz się na spotkanie i wciskasz. Jak braknie znajomych to dzwonisz do osób do których numery sobie znajdziesz. W praktyce wygląda to tak, że jak już umówisz to spotkanie siedząc cały dzień na telefonie to w ostatniej chwili ludzie rezygnują. Dzwonisz do [usunięte przez moderatora] a w końcu płacisz sobie ZUS za wszy na [usunięte przez moderatora] :/
mix1 2014-07-21 21:59:26
Proszę o kontakt osoby mające umowy w aegon sporządzone przez P.Renatę
aegonczestochowa@op.pl

Jak również byłych pracowników
karolwielki 2014-09-18 12:59:21
Jak słucham, ze trzeba do Aegon przynosić 1000 kontaktów czy inne bzdury to zastanawiam się skąd u ludzi taka kreatywność! Nie ukrywam, że sam zaglądałem na forum zanim poszedłem na rozmowę ale nie zniechęciło mnie o przed podjęciem pracy. Nie będę tu zachwalać pracy pod niebiosa. Napisze najogólniej jak się da! Praca jest fajna, pieniądze są bardzo przyzwoite. Nikt nad tobą nie wisi. Ważne abyś pojawiał się w firmie co jakiś czas i był skuteczny. A to trudne nie jest. Wiadomo, spotkania trzeba robic by zarobić. Ale ludzie nie oszukujcie się! wszędzie trzeba być efektywnym! nawet na najlepszym etacie jak będziecie zbijać bąki gów**** dostaniecie i was wyleją! Tym którym proponują rozmowę a tym bardziej pracę polecam przekonać się samemu kto ma rację. Co jest dobre dla jednego nie musi być takie dla drugiego. Poza tym ludzie są zawistni i nie lubią konkurencji więc większość nie będzie tu zachwalać pracy. Ja się konkurencji nie boję, traktuję ją jak większą mobilizację do pracy. Tym którzy nie podjęli pracy ze względu na opinie na forum GRATULUJE GŁUPOTY. Bazować na cudzych opiniach nie jest przejawem dużej inteligencji więc w zasadzie dla firmy dobrze się stało, że osoby te wykruszyły się na takim etapie. Tym którzy się zastanawiają mogę jedynie doradzić - IDŹ, ZOBACZ LUDZI, POZNAJ MENADŻERA I SAM ZDECYDUJ a nie opieraj się na pseudo opiniach ludzi-nawet mojej! Każdy jest kowalem swojego losu. Pozdro!
Picza 2014-09-20 08:19:01
waga zdecydowanie odradzam -pamietajcie ze aegon ma sprawe w sądzie o stosowanie klauzul abuzywnych w umowach ubezpieczen typu Unit Linked,wizerunkowo i PR masakra aegon tez ma karte produktu która musisz klientowi przedłozyc karta zawiera symulacje stop zwrotu i jest uczciwa wiec sprzedaz na jakies wyimaginowane zyski przyszle ODPADA-produkt sprzedaje sie bardzo opornie mozesz wykonac i 500 tel i nie umowic nic mozesz umowic stracic kase na przejazdy i swoj czas i tez miec jedno wielkie zero,okaze sie ten czas mogłes spedzic np pracując w Biedrze =na pewno wyjdziesz na plus:) pamietajcie tez o okresie odstąpienia od polisy =60 dni kiedy klient zrezygnuje zwracacie kase :)
1
michnik 2014-12-11 11:51:47
Aegon to łobuzerka w czystej postaci!!!
1
zrobiony w balona 2015-02-13 18:47:34
nie dajcie się nabrać na ten bełkot marketingowy. Następny sęp naganiacz, który chce żerować na waszej pracy. Sam tego doświadczyłem.
liza 2015-04-07 15:50:56
Uwolnić z tej firmy Aegon to ciężki orzech , a odebrać kasę to marzenie .
praca wątpliwa dochodu przy kupie zachodu .
ag081 2015-04-07 20:59:20
Pewnego dnia przyszedł Pan i opowiadał o gruszkach na wierzbie. Miał się opiekować , doradzać. Szlag go trafił po pół roku. Więcej go nie widzałem ani nie słyszałem. Od tej pory było wielu uzdrawiaczy z aegonu co zapowiadali że są mistrzami świata . Rezultat po latach - wpłacone 72000 zł a na koncie jest niecałe 66000. Dowiedziałem się że można wypłacić tą sumę za 0 procent prowizji likwidacyjnej. Napisałem wniosek i się zaczęło. Zadzwonili że jest problem i 9000 musi zostać bo się fundusz jakiś likwiduje. Nawet nie radzę przemyśleć sprawy przed podjęciem decyzji o wpłatach na fundusze. Najlepiej od razu wpłacić na lokatę bankową bo się ma te pieniądze . Nawet 1% ale się to ma !!!!
fastspeed 2015-04-18 01:08:29
Jestem jestem z wielu oszukanych klientów przez agentów takich jak Wy.
Ludzie nie idźcie tą drogą. Nie wciskajcie ludziom kitu. Nie doprowadzajcie do utraty majątku. Niektórzy potracili u nich 200 000 pln a nawet więcej. To złodziejska firma. Jedynymi którzy na tym zarabiają to są agenci-naciągacze. Będziecie nakłaniani do niemoralnych zachowań.
1
A 2015-05-21 11:10:51
Czy ktoś może jest zorientowany jak działa biuro w Bydgoszczy ?
1
aglo 2015-07-12 22:28:28
Tak się składa że musisz przejść swoją drogę aby być na wyższym stanowisku. Teraz szykują się zwolnienia grupowe w centrali - do zwolnienia idzie połowa pracowników. Odradzam prace w tej firmie .
aglo 2015-07-12 22:35:27
Proszę Pana, jestem również rozczarowana praca w Aegon jak Pan utrata pieniędzy. Posiadał Pan zapewne fundusz Idea który jest obecnie w likwidacji. Myślę że jeśli ma Pan kapitał i nie lubi Pan ryzyka to nie powinien Pan inwestować w fundusze kapitałowe a raczej powienien Pan zaiwestiwac w nieruchomości.
Tolek 2015-10-17 18:41:05
Sory Tośka ale nie licz na prowizję bo darmozjadów już firma nie chce zatrudniać, przejachała się już na takich rypiąc sobie swoją opinię, teraz oprócz prowizji musisz opiekować się swoim klientem i za niego odpowiadasz inaczej opieke przejmuje firma a ty dostajesz wielkie g z prowizji. a tą co odebrałeś oddajesz w 50%.
ślązak - obiektywny 2016-03-03 19:17:39
Moim zdaniem akwizycja. Jak lubisz dużo dzwonić i sprzedawać rodzinie i znajomym to ok. Wszytko praktycznie oparte na prowizji. Do tego dostali jakąś kare na 24 miliony i Klienci dużo stracili.
gjd 2016-05-05 21:19:07
jak mpatrze na te widełki to pierwsza moja myśl @Monar że to po prostu jakiś żart. Przeciez najwyzsza kwota w tych widełkach, to jest niemalże trzykrotność najniższej kwoty. To w ogóle nie odzwierciedla realiów moim zdaniem, dlatego zgadzam się z @sketerem
Zostaw swoją opinię o Aegon - Chorzów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aegon