Aegon

Warszawa

Opinie o Aegon

Aya 2014-10-27 17:05:58
hej Michał, dostałeś się do pracy w Warszawie przy taśmowej?
1
Dociekliwa 2014-10-29 10:20:00
Cześć, Również zostałam zaproszona na rozmowę na stanowisko asystentki biura i nie wiem czy warto poświęcać swój czas?
2
Watik 2014-10-31 07:12:59
Według mnie zawsze warto pojechać, zobaczyć jak wygląda firma od od środka i jak jest zorganizowana - nigdy nie zaszkodzi. Tak będzie pewność, że w razie czego podpisując umowę będzie człowiek zadowolony z tej 'transakcji'. Aegon jest dosyć znaną i rozpowszechnioną firmą, więc myślę, że pewien obrany kierunek prowadzenia działalności mają i go realizują.
1
anonim 2014-10-31 15:34:39
Praca w Centrali. Bardzo mało profesjonalistów, ogólnie typowa korporacja w negatywnym znaczeniu, klimat w stylu "na wszystko muszę mieć dupokrytkę". Zarządzanie zastraszaniem - to chyby oddaje sposób zarządzania spółką. Praca dobra być może dla osób zaczynających swoja karierę, chociaż z tym tez ostroznie, ponieważ podobno pierwsza praca kształtuje na całe zycie, a żeby Aegon kogos ukształtował - nie życzę. Sporo też zależy od działu, w którym się pracuje - akurat w moim bezposrednia przełozona - kierownik - merytorycznie gorzej wypadała od studenta, który był u nas na praktykach, ale kieruje działem już dobrych kilka lat. Wynagrodzenie też raczej kiepskie.
rikitiki 2014-11-19 14:02:43
jak wygląda w Aegonie zatrudnienie informatyków? moją uwagę zwróciła niedawno aplikacja TwójRachunek - świetna sprawa, jasne, przejrzyste, funkcjonalne. Kto się zajmuj tego typy rzeczami w Firmie? Interesuje mnie konkretnie praca informatyka, nie chcę pracować dla korpo, mam to już za sobą. Aegon byłby super
mirko 2014-12-15 02:52:57
kasa, cóż nie ukrywam że to dla mnie najważniejsze bo bez zarobkó to niczego nie można sobie załatwić i żadnych przyjemności sprawić po pracy Możecie mi zdradzić tajemnice jak to będzie jeśli już się tam dostanęto jakich pieniędzy mam się spodziewać? Z góry dziękuje za pomoc i pomoc w wyborze idealnego pracodawcy dla mnie
6
igor 2015-01-21 01:14:10
To co w końcu z ta praca w Aegon, warto aplikować, czy też radzicie sobie odpuścić? W ogóle to może ktoś mi trochę pomóc i napisac, gdzie ja moge znaleźć ich obecne ogłoszenia o pracę? Jak tez wygląda tutaj rozmowa rekrutacyjna, o co takiego moga mnie zapytać? Pozdrawiam i z góry dziekuje za informacje.
1
0556 2015-05-27 13:15:03
Dziwna ta firma. Nie rozumiem czemu prowadzi rekrutacje ukrytą. Szkoda czasu przechodzić 4 etapowy proces rekrutacji, żeby dowiedzieć się że pracuje się na własnej działalności. Jak na rozmowie mówią , że jest super atmosfera i bardzo wysokie zarobki to należy wiać.
super 2015-07-21 03:13:23
To faktycznie, o pewnych rzeczach jednak wypadałoby informowac od razu, a nie tracic czas na wybór najlepszego kandydata, zapraszać na te cztery etapy rekrutacji, a dopiero na końcu informować o warunkach w zamian. Troche szacunku do rekrutów, bo jednak nie każdemu może pasować własna działalność, a to starta czasu do obojga stron.
analityk 2015-07-29 10:09:54
Aplikowałam na stanowisko administracyjne w Bielsku-Biała, gdzie przyszły pracownik miał zajmować się pracą analityczną na podstawie dokumentów finansowych, weryfikacja wyników itp. Jak się okazało dopiero na drugim etapie rekrutacji stanowisko takie nie istnieje, a wszystkie osoby tam zaproszone miały zostać zwykłymi sprzedawcami. Gdy chciałam wyjaśnić całą tą sytuację, Pani powiedziała mi że musiałam się pomylić. Oglądając po jakimś czasie ogłoszenia o pracę znów natknęłam się na to samo ogłoszenie, na które aplikowałam, więc to nie była pomyłka ! Odradzam, jeżeli ktoś szuka stanowiska stacjonarnego/administracyjnego/analitycznego w tej firmie
1
nie warto 2015-07-30 16:33:16
Witam. Ja aplikowałem na doradce klienta w Kielcach. W ogłoszeniu było wyraźnie zawarte że oferują umowę o prace, niestety po rozmowie kwalifikacyjnej okazało się że żadnej umowy o prace niema a jest własna działalność. To by wyjaśniało dlaczego ogłoszenie zostało usunięte internetu już dwa dni po jego ukazaniu się. Dla mnie to wystarczy, więc nie polecam.
1
aza 2015-08-02 12:56:44
Nie widze w zadaniach ageon pracy ochroniarza przy uzyciu psow, a wiem ze tak jest. Chcialabym wiedziec jaka jest opieka nad takim pracujcym psem, czy do pracy z psem s kierowani kompetentni odpowiedni ludzie. Czy psy s dobrze traktowane, karmione i pojone zwlaszcza w upaly. Co najwazniejsze czy psy nie s wykorzystywane do ciagniecia ochroniarza jadacego na rowerze w czasie obchodu terenu.Oczekuje na odpowiedz.
balik 2015-08-24 20:16:13
Ja nie widziałem jeszcze takiego ogłoszenie ze strony Aegonu, no ale wydaje mi się, że takie zwierze na pewno jest dobrze traktowane, przecież gdyby było źle traktowane to by się nie słuchało, zresztą wielu pracowników którzy mają kontakt z psami, przywiązują się do nich i traktują ich jak własnego członka rodziny.
aka 2015-09-02 10:11:38
Ja byłam na dwóch etapach w Aegon, generalnie kobieta która prowadziła ze mną rozmowę próbowałą "wcisnąć" mi to stanowisko. Przedstawiłą piramidalny system zarobków wedłóg którego w szóstym miesiącu mogłam zarobić nawet 8000 tys brutto, co ściemą sądząc po stroju, paznokciach i jeszcze wielu innych czynnikach które z każdą minutą uświadamiały mnie w fakcie że nie ma możliwości na takie zarobki. Do tego trzeba założyć własną działalność gospodarczą...a podstawa to 2000 brutto,czyli po opłaceniu podatku i czynszu zostaje mi 300zł na życie :D (ale przecież są bardzo wysokie prowizje) kiedy Rekruterka zapytała co ja na jej propozycje odpowiedziałąm że ja jednak podziękuje a ona ze zdziwieniem spytala dlaczego... Ogólnie nie polecam
wazon 2015-09-23 23:53:11
taaak, uwielbiam te wykresy, wykresiki.. nie znam akurat tej firmy, ale byłem już na takiej rozmowie, w firmie o podobnym profilu, gdzie próbowano mydlić mi oczy w ten sposób. Mam kolegę, który owszem, zarabia takie pieniądze po dość długim czasie, ale chłopak musiał się nieźle wykazać na oszukiwaniu klientów..
anonim 2015-09-28 12:42:24
asesoria
Chemik123 2015-10-23 16:46:41
Dzisiaj byłem na drugim etapie rozmowy kwalifikacyjnej w w aegonie premium w Poznaniu. Oczywiście okazało się, że praca w charakterze Specjalista ds obsługi klienta tylko i wyłącznie z założoną działalnością gosp.
Dlaczego o tym w ogóle piszę, nic nowego prawda? a jednak na pierwszej rozmowie miałem zapewnienie o umowie o pracę o ustalonej podstawie.
Zwykłe oszustwo i strata cennego czasu. Serdecznie odradzam udawanie się na takie rozmowy. Oczywiście gadka szmatka o pozycji na rynku, o milionowych transakcjach i innych bzdetach. Jeszcze mi wmawiano, że źle zrozumiałem. A pierwszym pytaniem do kobietki z HR, były warunki zatrudnienia. Więc oznajmiłem, że tylko i wyłącznie interesuje mnie umowa o pracę.
1
paweł 2015-10-24 03:29:37
To faktycznie raczej kiepsko, jesli wczesniej informowali o umowie o prace, a potem okazało sie, że jest własna działalnośc gospodarcza. Przecież to niebo, a ziemia. Na wlasnej działalnosci trzeba opłacic sobie wszystkie składki, opłacic księgową, to spore koszta. Może jednak da sie pracowac na normalnej umowie?
1
wojciech 2015-12-01 00:25:08
niestety rynek ubezpieczeniowy a zwłaszcza rynek UFK w Polsce przeszedł w ostatnio czasie gigantyczną metamorfoze ,produkty pro klienckie transparetne,welcome call do klientów długi okres odstąpienia etc .Ubezpieczenia sprzedaje się okrutnie ciężko z jednej strony klient widzi koszty produktu co nie zawsze mu się podoba a z drugiej strony niepewność na rynku powoduje ze klienci fizycznie boją się inwestycji trzeba mieć olbrzymią wiedze i wyczucie ,żeby cokolwiek mądrego klientowi doradzić .Firma na pewno ma ciekawe produkty ale w aktualnym otoczeniu rynkowym -dystrybucja,sprzedaż może być mocno dyskusyjna pod kątem potencjalnych zysków mozna się najeżdzić,i nic nie wyjeżdzić .choc nie wykluczone ze komuś się uda powodzenia:)
sokis 2015-12-01 03:45:30
Teraz od kilku miast w Polsce poszukiwany jest Manager ds. Rozwoju Sprzedaży Produktów Tradycyjnych. Ciekawi mnie, czy to ich rozwój, czy jednak rotacje.
szeptucha 2015-12-02 23:32:49
no jesli zaczynamy prace od tego ze zostalismy zwabieni etatem a pozniej okazało się ze ktoś blefował zeby tylko przyciągnąc do ja już na wstępie dziękuje.
trtr 2015-12-03 14:44:59
@sokis mnie natomaist bardziej zainteresowała oferta pracy na stanowisku doradcy klienta widziałem że można na nie aplikować w wielu miastach w Polsce
SSuu 2015-12-05 18:44:16
@szeptucha o jakim stanowisku dokładnie mówisz? Hm, niefajnie, że tak zrobili. Może to tylko jednorazowo, nie wydaje mi się, by ta firma miała takie podejście do swoich pracowników.
łuki 2015-12-07 22:47:48
Nie chcę za bardzo odnosić się do poprzednich wpisów, bo wg mnie każdy ma swoje zdanie. Wpadło mi w oko ogłoszenie na doradcę klienta i powiem wam, że chyba bym wysłał CV.
@Mario 2015-12-10 09:58:15
Fakt jest działalność, zlecenie i umowa o prace (cały etat) ale tylko w nowym AEGON Active
1
olek 2015-12-18 01:52:29
wlasnie ja tez sie zastanawialem czy nie aplikowac,czy nie przeniesc sie do nich pracuje w konkurencji, ale zastanawi mnie to czy to jakas rotacja czy poszukiwani sa nowi ludzie
fiodor 2016-02-09 22:04:07
Pracowałem tam, na początku jesteś telemarketerem i dzwonisz non stop. Potem jak nic nie sprzedasz to nie zarobisz. Teraz podobno dostali karę 24 miliony od UOKiK w sądzie, ciężko to Klientom wytłumaczyć. Nie wiem o co tam chodzi. Jak lubisz dużo dzwonić + dzwonić do znajomych i sprzedawać ubezpieczenia na życie plus żyć na prowizji to ok.
rozgoryczona 2016-02-14 23:51:06
Ja tez nie polecam.
oszukuja ludzi na samym poczatku- co innego mowia a co innego jest na papierze, i czym innym sie zajmujesz...
Ładnie tylko pisza ofery pracy
Pan X 2016-02-15 17:28:27
Prawda jest taka, że w nowym Aegon Active masz do wyboru umowę o pracę/zlecenie lub działalność. Przy dwóch pierwszych masz podstawę w wysokości 1850 brutto plus reszta prowizja. Wygląda całkiem przyzwoicie ale dzwonienia nie unikniemy.
#dave 2016-02-24 20:43:17
byłem dzisiaj na rozmowie w Warszawie (mają wypasione biuro). Praca wydaje się spoko, ale chciałbym dowiedzieć się coś więcej o zarobkach? 2000 zł podstawy plus różne premie i bonusy, ale ile można realnie wyciągnąć z tych premii?
1
KAjta 2016-02-27 19:39:28
Byłam na rozmowie,
szukają menagera? nie prawda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
podstawa? nie prawda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
miła atmosfera? nie prawda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dobre produkty? nie prawda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Facet prowadzący rekrurację Aegon Activ zero profesjonalizmu, i on ma być przełożonym???
zarobki? prowizjaaaaaaaaaaaa :)
wiec jeśli szukasz pracy jaki manager to nie tam
KOGO SZUKAJĄ?
agentów biegających po rodzinie ze słabymi ubezpieczeniami. może kiedyś będą mieli dobre produkty. teraz nie. pracuję 15 lat w ubezpieczeniach, znam się :)
4
Hahaha 2016-02-28 14:44:49
Też byłem wtedy na rozmowie, faktycznie rekrutacja na wyższe stanowisko to jakaś kpina.

Zacznijmy od tego że rozmowa do kadry managerskiej była GRUPOWA. Nic się nie dowiedziąłem na spotkaniu oprócz tego jaki Aegon jest super i jaki planuje być super i jakie są super możliwości rozwoju w tej firmie.

Niby manager a z tego co zrozumiałem zaczyna się się od zwykłego agenta, a potem MOŻNA budować zespół. Zresztą ja mało co zrozumiałem bo samo spotkanie nie dość, że dziwne to nic nie można z niego wynieść.

Nie polecam, stracony czas.
2
Cezary Plich 2016-03-03 19:17:38
Szukam Managera - PRAWDA
Podstawa - PRAWDA
Miła atmosfera - Poznała Pani tych ludzi ? Ja ich znam są mili :)
Dobre produkty - Jak każda firma ubezpieczeniowa zna je pani dokładnie ?
Prowadzący rekrutacje - Bardzo mi przykro że tak Pani trafiła
Zarobki - Adekwatne do stanowiska i wykonywanych obowiązków
Tak szukam Kierownika z prawdziwego zdarzenia
Po rodzinie - zakaz takiej sprzedaży
aleksander 2016-03-09 10:36:51
zgadzam się z Pana stanowiskiem @Cezary Plich jak ktoś może oceniać atmosferę firmy nie pracując w niej tylko raz będąc na rozmowie rekrutacyjnej? przepraszam ale w większości firm na poziomie rozmowy są grupowe przynajmniej na 1 etapie
erfo 2016-03-11 17:57:39
Nie można chyba im niczego zarzucić @aleksander, proces rekrutacji jest standardowy, warto się wcześniej dowiedzieć coś o firmie ale kładą największy nacisk na to 2 letnie doświadczenie
liza 2016-03-13 18:20:42
nie na każdy stanowisku AEGON wymaga takiego doświadczenia , @erfo doradca klienta powinien mieć umiejętność nawiązywania długofalowych relacji z klientami i efektywnego komunikowania się, to wtej pracy liczy się najbardziej
lall.a 2016-03-15 13:22:38
Hej,

możesz coś więcej powiedzieć jak przebiegała rozmowa - na jakie stanowisko aplikowałas?
ulik 2016-03-15 19:25:40
@liza zgadzam się z Tobą, doświadczenie jest zależne od stanowiska na które osoba się ubiega. Dla przykładu w ofercie pracy na doradcę finansowego oczekują rocznego doświadczenia w sprzedaży/obsłudze klienta
hoid 2016-03-17 19:30:37
roczne doświadczenie to nie jest nic nadzwyczajnego, często dla specjalistów ds kontaktów z klientami nawet są w stanie zlekceważyć takie wymaganie ....
anik 2016-03-19 20:46:28
hoid, nie przesadzajmy, to zbyt duże ryzyko. Roczne doświadczenie to minimum, by miec pewnośc, że ktoś poradzi sobie z trudnym klientem, czy nie rzuci pracy po miesiącu, bo to jednak nie to. Konkurencja czesto wymaga 2 lat, tu jest rok, więc łatwo to spełnić.
Managerro 2016-03-21 21:52:29
Witam,
rekrutacja "zbiorcza" to moim zdaniem lekceważenie osób przychodzących na rozmowę. Dodatkowo SzP Dyrektor pojawił się z godzinnym opóźnieniem. Widać szukał Kandydatów na mieście. Poważna firma powinna zatrudniać odpowiedzialnych i poważnych Pracowników. Widać po systemie rekrutacji, jaki ma stosunek do ludzi. Omijać szerokim łukiem.
Managerro 2016-03-21 21:53:47
TOTALNA BZDURA
ola 2016-03-21 21:54:20
tak, to prawda, na każdym stanowisku prawie wymagają tych min 2 lat dośwodczenia, a tutaj jako koordynator to chyba tylko rok wystarczy, ale i tak liczą się umiejętności.
Hahaha 2016-03-22 12:04:16
Tak, tak "przepraszam ale w większości firm na poziomie rozmowy są grupowe przynajmniej na 1 etapie", to widocznie WSZYSTKIE duże i poważne firmy do jakich aplikowałem powinny prowadzić rekrutację grupową, jednak tylko w Aegon Active na stanowisko KIEROWCZNICZE spotkałem się z rozmową grupową. To znaczy, że reszta dużych i szanowanych firm, która prowadzi (w moim odczuciu) normalne rozmowy rekrutacyjne, są gorsze od Aegona?

Proszę się już nie ośmieszać, serio.

Panie Cezary, w kwestii wyjaśnienia: czy to oznacza, ze zatrudniony u Was manager dostaje podstawę adekwatną do takiego stanowiska (około 5000zł brutto? [specjalnie nie piszę jakie kwoty zostały zaproponowane, bo nie chce zdradzać tajemnicy firmy, ale załóżmy że chodzi o samą dolną granicę z wykresu, który Pan pokazywał, bo rozumiem, że to byłą podstawa wynagrodzenia tak?]), zarządza procesami sprzedażowymi i podległym zespołem, zajmuje się jeszcze oprócz tego tylko rekrutacją, wdrożeniem i opieką nad swoimi pracownikami? Nie musi sam nic sprzedawać i od początku podpisania (umowy zlecenie oczywiście przez pierwszy okres, na umowę o pracę od razu nie ma na co liczyć) tylko tym się zajmuje? Czy jednak najpierw musi sprzedawać i pozyskiwać klientów na zimno i dopiero potem może budować zespół?

Jeżeli tak, to serio wycofuje każde negatywne słowo jakie napisałem o firmie Aegon Active. Naprawdę liczę, na to że tak jest, ale niestety życie potrafi rozczarować.
1
:D 2016-03-30 18:10:50
chyba nie jesteś obeznany z branżą @hahaha bo niestety tak w większości firma 1 etap to grupowa rekrutacja po to żeby sprawdzić jak Pan radzi sobie w grupie ech widzę, że ktoś tu komuś zalał za skórę
Marti90 2016-05-05 17:09:38
Hej co ja czytam...
ja już pracuje (a właściwie zarabiam 2 miesiąc) w pierwszym było 2000zł teraz będzie niecałe 3000zł :-) niezła kaska jak za 10-15 godzin pracy tygodniowo.
NIE POLECAM INNYM :-( hahahaha sam chcę zarobić kaskę.
Dość już miałem Biedry za 1900brutto po 10-12 godzin dziennie... hahahaha
no i te piłkarzyki w pracy hahahah
kubek 2016-05-05 22:50:38
słuchajcie widze wiele ciakwych ofert. Zawsze mnie dziwi jak firma wyrywa sie z rekrutacją tak dynamicznie. No bo co sie dzieje ze nagle tyle rąk do pracy potrzebują? Wynika że ktoś sie musiał zwolnić, albo raczej były zwolnienia masowe? Jak to jest??
ola 2016-06-11 15:02:29
jak dla mnie, firma, która od pracownika nie wymaga i pozostawia go samemu sobie- jest bez sensu. Skoro tutaj się od pracowników wymaga, to widać, że zależy im na profesjonalnym podejściu do sprawy, a to się ceni.
Atin 2016-07-06 21:19:09
Witam wszystkich,
czytając o firmie Aegon na palcach jednej reki można policzyć pozytywne opinie ! Aplikowałam na lidera zespołu w oddziale w Chorzowie. Mam umówione spotkanie ale tak bardzo się waham czy poświęcać mój jedyny wolny dzień? Zawsze wolę sama sprawdzić i to czyniłam ale teraz mam okropne wątpliwości. Bardzo proszę obiektywna osobę o napisanie co nieco o specyfice pracy na powyższym stanowisku;)
Z gory dziękuje
edr 2016-07-06 21:29:50
widze ze w firmie caly czas trwa rekrutacja..na przyklad szukaja konsultanta do spraw sprzedazy w Warszawie wazne jest wykształcenie wyższe lub status studenta ostatnich lat studiów,,mile widziane doświadczenie zawodowe w obszarze obsługi klienta / telemarketingu lub sprzedaży
Zostaw swoją opinię o Aegon - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aegon