Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Aegon

Pracowałeś w firmie Aegon i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
tuq - 2014-02-12 22:19:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pewnie w innych krajach jest tak samo, takimi prawami rządzą się korporacje i jak widzimy Aegon również.
zdjecie uzytkownika
Jakis - 2014-02-21 14:25:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Stanowisko pracy Asystent Dyrektora... natomiast kiedy przyszedlem na rozmowe..Wylansowana Pani ..ktora nie miala mojego CV..i nawet po wydrukowaniu pomylila osoby nie ma pojecia o HR ( oddzial kolo Postepu ). Okazalo sie ze prowadzone spotkanie dotyczylo innego stanowiska ( tj. sprzedawcy) .
Drugim razem odezwala sie inna Pani z oddzialu na Nowogrodzkiej... i ta sama sytuacja...rozmowa dotyczya innego stanowiska... TAKI nieporządek maja w kadrach, że opiewa to w śmieszność...Unikajcie ...tej pseudo firmy.
zdjecie uzytkownika
mimi - 2014-02-27 23:59:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam. Pracowałam w tej firmie 2 lata. Atmosfera była straszna. Ciagle ciśnienie na wyniki, a nie oszukujmy się nie są to super produkty a tym bardziej łatwe w sprzedaży. W biurze ciągle krzyki, stała rotacja pracowników. Nie jestem w stanie napisać ile osób się przewinęło. Budują poczucie wielkiej i zaufanej firmy w której panuje super atmosfera. A na prawdę utopili by cię w łyżce wody.
zdjecie uzytkownika
anonim2 - 2014-03-19 08:20:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W ogłoszeniu nie ma mowy o warunkach zatrudnienia;)
Wymagają współpracy w oparciu o własną działalność - powinni pisać takie informacje w ogłoszeniu zwłaszcza przy stanowiskach menedżerskich.
Twierdzą, że taka jest praktyka w firmach ubezpieczeniowych - co nie jest zgodne z rzeczywistością. Dla agentów może tak ale nie na stanowiska kierownicze.
Nie polecam, brak stabilności zatrudnienia, ogromna fluktuacja. Typowy przemiał dusz.
zdjecie uzytkownika
Zażenowana - 2014-05-14 20:16:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam,
zostalam zaproszona na rozmowe na stanowisko administracyjne, asystentka dyrektora oddziału w ogłoszeniu gwarantowali atrakcyjne zarobki. Osoba prowadząca spotkanie zaproponowała mi "minimalne wynagrodzenie"!!!! Była także niezmiernie zdziwiona, ze jej propozycja mi nie odpowiada :), ale miała dla mnie "asa", zaproponowała mi pracę w charakterze sprzedawcy ubezpieczeń. ..:) żenujace!!! Żadna szanująca się frima nie proponuje takich zarobków na takim stanowisku. Domyślam się także, ze nie planuja zatrudnienia na stanowisku administracyjnym, a jedynie wabia do siebie ludzi licząc, że co których baranek w desperacji się skusi. Żałuję 3 minut poświęconych na rozmowę i paliwa zuzytego na poszukiwanie miejsca parkingowego ZDECYDOWANIE ODRADZAM!11111111111111 Firma stosujaca takie zagrywki na wstępie nie może mieć niczego sensownego do zaoferowania pracownikom, a co za tym idzie..i klientom pewnie też :)
zdjecie uzytkownika
jakis - 2014-05-20 16:11:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zażenowana - 2014-05-14 20:16:12]:
Ma Pani zdecydowaną rację. Ta "firemka" to jakiś żart!!
zdjecie uzytkownika
aleksy - 2014-06-19 16:59:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Możecie napisac dlaczego uwazacie, ze to żart, bowiem Aegon poszukuje osób do pracy na stanowisko Specjalista ds. sprzedaży i mnie zainteresowali ofertą.
zdjecie uzytkownika
Ona - 2014-07-14 22:56:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje ponad rok w Aegon jako specjalista. Traktuje się tutaj ludzi jak maszynki do sprzedaży. Nie spotkałam się z takim brakiem szacunku dla przedstawicieli w żadnej firmie. Gdyby nie dobre produktu dawno bym podziękowała za współpracę.
zdjecie uzytkownika
Martyna - 2014-10-15 16:34:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam i nie polecam. Chętnie opowiem o szczegółach jeśli ktoś chce się poradzić.
zdjecie uzytkownika
dlaczego - 2014-10-15 17:43:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hmm, w takich działach to chyba wszędzie wszystkie osoby pracujące są traktowane jak maszynki do sprzedawania. W końcu to ich praca i jeżeli to dobry pracowadaca to od każdego sprzedanego produktu jest płacone wynagrodzenie i oprócz tego premia sprzedażowa w Aegonie tak jest? Tak właściwie to co to za taki dobry produkt sprzedaje aegon?
zdjecie uzytkownika
przedstawiciel - 2014-10-16 20:38:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do: Martyna, możesz powiedzieć coś więcej, bo przyznam, że jestem osobą która się ciągle waha czy podejmować współpracę z ta firmą, bo jeśli faktycznie jest źle to szkoda mojego i ich czasu.
Oferty Pracy odpowiedz
2014-10-05
Żródło: Gowork.pl
Kielce
(świętokrzyskie)
Jesteśmy międzynarodową grupą finansową dbającą o zabezpieczenie przyszłości 40 milionów Klientów w ponad 25 krajach Europy, Ameryki (jako Transamerica) i Azji. W Europie środkowo-wschodniej prowadzimy działalność w Polsce, Czechach, Rumunii, na Węgrzech, Słowacji oraz w Turcji. Nasza historia rozpoczęła się ponad 160 lat temu w Holandii. Tam też, w Hadze, mieści się Główna siedziba Aegon Services. Głó
zdjecie uzytkownika
przedstawiciel - 2014-10-16 20:38:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Oferty Pracy - 2014-10-16 20:38:54]:
Do: Martyna, możesz powiedzieć coś więcej, bo przyznam, że jestem osobą która się ciągle waha czy podejmować współpracę z ta firmą, bo jeśli faktycznie jest źle to szkoda mojego i ich czasu.
zdjecie uzytkownika
Martyna - 2014-10-17 13:56:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uwierz mi, szkoda czasu. Czego się obawiasz? Ze to praca cały dzień na telefonie? tak. Że nic nie zarobisz, a ZUS zostanie Ci do zaplaty? tak. Ze tak naprawde nikt ci nie pomoze, nawet manager? tak.daj sobie spokoj, chyba ze mozesz życ na minusie pol roku, a potem jak cos sprzedaz to wyjdziesz na zero.
zdjecie uzytkownika
przedstawiciel - 2014-10-17 20:00:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Martyna - 2014-10-17 13:56:22]:
Właśnie chodzi mi o to, że pomimo iż nie zyskam to mogę dużo stracić, a przyznam, że nie stać mnie na takie ryzyko.. a Ty długo tam pracowałaś? obiecują złote góry, że wystarczy chcieć i się zarabia nie wiadomo jakie kokosy, ale skoro tak naprawdę można się tylko zadłużyć to faktycznie to nie dla mnie.
zdjecie uzytkownika
przedstawiciel - 2014-10-17 21:18:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a te ich produkty są faktycznie takie dobre? jak to się sprzedaje na rynku polskim? bo mówią, że mają najlepsze rozwiązania i narzędzia..ciekaw jestem
zdjecie uzytkownika
Martyna - 2014-10-18 00:24:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracowałam kilka m-cy, tak samo jeszcze jedna dziewczyna i chłopak. Razem się zatrudnilismy i razem tak skończyłis my. Już nie wspomnę o tym jak manager nas meczył zamiast pomagać. Fatalna sprawa.
zdjecie uzytkownika
znawsa - 2014-10-21 12:22:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prezes UOKiK stwierdził naruszenie zbiorowych interesów konsumentów przez cztery instytucje finansowe (jednego ubezpieczyciela i trzech pośredników) zaangażowane w sprzedaż polisolokat. Rozstrzygnięcia Urzędu dotyczą:

Aegon TU na Życie (decyzja nr RBG - 30/2014), kara finansowa 23 446 206 zł. Nakaz zaniechania praktyki.
zdjecie uzytkownika
Michał - 2014-10-23 09:10:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej,zastanawiam się nad praca w tej firmie. Jestem po wszystkich etapach rekrutacji. I nie wiem czy sie decydować. Szkolenie, dzialalnosc, trochę to pogmatwane. powiedzcie szczerze
zdjecie uzytkownika
Aya - 2014-10-27 17:05:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Michał - 2014-10-23 09:10:13]:
hej Michał, dostałeś się do pracy w Warszawie przy taśmowej?
zdjecie uzytkownika
Dociekliwa - 2014-10-29 10:20:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jakis - 2014-05-20 16:11:38]:
Cześć, Również zostałam zaproszona na rozmowę na stanowisko asystentki biura i nie wiem czy warto poświęcać swój czas?
zdjecie uzytkownika
Watik - 2014-10-31 07:12:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Według mnie zawsze warto pojechać, zobaczyć jak wygląda firma od od środka i jak jest zorganizowana - nigdy nie zaszkodzi. Tak będzie pewność, że w razie czego podpisując umowę będzie człowiek zadowolony z tej 'transakcji'. Aegon jest dosyć znaną i rozpowszechnioną firmą, więc myślę, że pewien obrany kierunek prowadzenia działalności mają i go realizują.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-10-31 15:34:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w Centrali. Bardzo mało profesjonalistów, ogólnie typowa korporacja w negatywnym znaczeniu, klimat w stylu "na wszystko muszę mieć dupokrytkę". Zarządzanie zastraszaniem - to chyby oddaje sposób zarządzania spółką. Praca dobra być może dla osób zaczynających swoja karierę, chociaż z tym tez ostroznie, ponieważ podobno pierwsza praca kształtuje na całe zycie, a żeby Aegon kogos ukształtował - nie życzę. Sporo też zależy od działu, w którym się pracuje - akurat w moim bezposrednia przełozona - kierownik - merytorycznie gorzej wypadała od studenta, który był u nas na praktykach, ale kieruje działem już dobrych kilka lat. Wynagrodzenie też raczej kiepskie.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-10-05
Żródło: Gowork.pl
Kielce
(świętokrzyskie)
Jesteśmy międzynarodową grupą finansową dbającą o zabezpieczenie przyszłości 40 milionów Klientów w ponad 25 krajach Europy, Ameryki (jako Transamerica) i Azji. W Europie środkowo-wschodniej prowadzimy działalność w Polsce, Czechach, Rumunii, na Węgrzech, Słowacji oraz w Turcji. Nasza historia rozpoczęła się ponad 160 lat temu w Holandii. Tam też, w Hadze, mieści się Główna siedziba Aegon Services. Głó
zdjecie uzytkownika
rikitiki - 2014-11-19 14:02:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak wygląda w Aegonie zatrudnienie informatyków? moją uwagę zwróciła niedawno aplikacja TwójRachunek - świetna sprawa, jasne, przejrzyste, funkcjonalne. Kto się zajmuj tego typy rzeczami w Firmie? Interesuje mnie konkretnie praca informatyka, nie chcę pracować dla korpo, mam to już za sobą. Aegon byłby super
zdjecie uzytkownika
mirko - 2014-12-15 02:52:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kasa, cóż nie ukrywam że to dla mnie najważniejsze bo bez zarobkó to niczego nie można sobie załatwić i żadnych przyjemności sprawić po pracy Możecie mi zdradzić tajemnice jak to będzie jeśli już się tam dostanęto jakich pieniędzy mam się spodziewać? Z góry dziękuje za pomoc i pomoc w wyborze idealnego pracodawcy dla mnie
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aegon
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Aegon?
Zadaj pytanie
x