Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Aegon

Pracowałeś w firmie Aegon i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-11 12:20:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ala,czyli możesz polecić pracę w Aegon? Jak możesz ocenić warunki finansowe dla początkującego pracownika ?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-07-24 03:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Regulowany czy nieregulowany czas pracy?
zdjecie uzytkownika
Funkmis - 2013-09-05 09:47:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca nie dla każdego. Każdy moze cos zarobic, ale malo komu uda sie przetrwac dluzej. Ten kto bedzie sie utrzymywal najprawdopodobniej zarobi duze piniądze. Niestety te programy inwestycyjne są inwestycyjne tylko z nazwy. I nie chodzi tutaj o to ze jak ktos nie patrzy na fundusze to sam sobie winien. Transfer miedzy funduszami to 4-7 dni roboczych!!! Jak się jakis spadek zaczyna to w tym czasie na gieldzie mozna stracic 10-20%. Nie wiem co to za problem sprzedać jednostki i czemu to musi tyle zajmować. Dodajac jeszcze calkiem duze opłaty to wychodzi na to ze jesli nie trafimy na super hosse jak w 2006 to mozemy zapomniec i zarabianiu. Co najwyzej mozemy tam pieniadze pozbierać, poskładać.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-17 11:29:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy są szkolenia dla nowych pracowników? czy od razu rzucają na głęboką wodę??? i co z tym regulowanym czasem pracy? jest?
zdjecie uzytkownika
lucas - 2013-10-09 22:49:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dziwne aż, że taką marką zarządzają tacy ludzie.. Ala, pracujesz obecnie dla Aegonu? Możesz powiedzieć jaka jest atmosfera między pracownikami?
zdjecie uzytkownika
ala - 2013-10-11 12:24:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
lucas: już nie pracuję, ale pracowałem tam jeszcze całkiem niedawno. Mnie też to dziwi, bo to marka międzynarodowa. Zastanawiam się jak to jest w innych krajach. Podejrzewam, że wygląda całkiem inaczej.

Czasem ciężko mówić o atmosferze, bo rotacja jest ogromna. Nie zdążysz nawiązać relacji. Starzy pracownicy, których jest garstka patrzą na młodych wilkiem. Traktują jak konkurencję, bądź co gorsze bazę potencjalnych klientów. W ciągu mojego ostatniego roku pracy przez biuro przewinęły się dziesiątki osób. Jeden ze starych pracowników mówił wprost, że nie uczy się imion, bo i tak Ci ludzie zaraz odejdą - wiedza nieprzydatna.

Oczywiście nie ma tu stałej pensji, jest tylko prowizja od sprzedaży i bonusy wynikające z realizacji tzw. ścieżki kariery. Same awanse w ścieżce kariery nie wnoszą właściwie nic ciekawego. Dostajesz prezent ze względu na "awans" i takie nieco naciągane uprawnienia. Pod sam koniec jest jedyna wg. mnie przydatna rzecz jak pakiet medyczny. Nie łudź się jednak, że szybo go dostaniesz. Starym pracownikom, którzy pracowali jeszcze przez 2007 rokiem czasem się udawało. 5-6 lat stażu pracy, żeby dostać pakiet medyczny... Oczywiście Pani Dyrektor twierdzi, że jest to wykonalne w rok.

Na koniec dodam jeszcze, że pojawiają się fajni ludzie, którzy chcą pracować zarabiać, ale kiedy rozeznają się w tym wszystkim szybko uciekają.
zdjecie uzytkownika
tuq - 2014-02-12 22:19:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pewnie w innych krajach jest tak samo, takimi prawami rządzą się korporacje i jak widzimy Aegon również.
zdjecie uzytkownika
Jakis - 2014-02-21 14:25:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Stanowisko pracy Asystent Dyrektora... natomiast kiedy przyszedlem na rozmowe..Wylansowana Pani ..ktora nie miala mojego CV..i nawet po wydrukowaniu pomylila osoby nie ma pojecia o HR ( oddzial kolo Postepu ). Okazalo sie ze prowadzone spotkanie dotyczylo innego stanowiska ( tj. sprzedawcy) .
Drugim razem odezwala sie inna Pani z oddzialu na Nowogrodzkiej... i ta sama sytuacja...rozmowa dotyczya innego stanowiska... TAKI nieporządek maja w kadrach, że opiewa to w śmieszność...Unikajcie ...tej pseudo firmy.
zdjecie uzytkownika
mimi - 2014-02-27 23:59:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam. Pracowałam w tej firmie 2 lata. Atmosfera była straszna. Ciagle ciśnienie na wyniki, a nie oszukujmy się nie są to super produkty a tym bardziej łatwe w sprzedaży. W biurze ciągle krzyki, stała rotacja pracowników. Nie jestem w stanie napisać ile osób się przewinęło. Budują poczucie wielkiej i zaufanej firmy w której panuje super atmosfera. A na prawdę utopili by cię w łyżce wody.
zdjecie uzytkownika
anonim2 - 2014-03-19 08:20:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W ogłoszeniu nie ma mowy o warunkach zatrudnienia;)
Wymagają współpracy w oparciu o własną działalność - powinni pisać takie informacje w ogłoszeniu zwłaszcza przy stanowiskach menedżerskich.
Twierdzą, że taka jest praktyka w firmach ubezpieczeniowych - co nie jest zgodne z rzeczywistością. Dla agentów może tak ale nie na stanowiska kierownicze.
Nie polecam, brak stabilności zatrudnienia, ogromna fluktuacja. Typowy przemiał dusz.
zdjecie uzytkownika
Zażenowana - 2014-05-14 20:16:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam,
zostalam zaproszona na rozmowe na stanowisko administracyjne, asystentka dyrektora oddziału w ogłoszeniu gwarantowali atrakcyjne zarobki. Osoba prowadząca spotkanie zaproponowała mi "minimalne wynagrodzenie"!!!! Była także niezmiernie zdziwiona, ze jej propozycja mi nie odpowiada :), ale miała dla mnie "asa", zaproponowała mi pracę w charakterze sprzedawcy ubezpieczeń. ..:) żenujace!!! Żadna szanująca się frima nie proponuje takich zarobków na takim stanowisku. Domyślam się także, ze nie planuja zatrudnienia na stanowisku administracyjnym, a jedynie wabia do siebie ludzi licząc, że co których baranek w desperacji się skusi. Żałuję 3 minut poświęconych na rozmowę i paliwa zuzytego na poszukiwanie miejsca parkingowego ZDECYDOWANIE ODRADZAM!11111111111111 Firma stosujaca takie zagrywki na wstępie nie może mieć niczego sensownego do zaoferowania pracownikom, a co za tym idzie..i klientom pewnie też :)
zdjecie uzytkownika
jakis - 2014-05-20 16:11:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zażenowana - 2014-05-14 20:16:12]:
Ma Pani zdecydowaną rację. Ta "firemka" to jakiś żart!!
zdjecie uzytkownika
aleksy - 2014-06-19 16:59:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Możecie napisac dlaczego uwazacie, ze to żart, bowiem Aegon poszukuje osób do pracy na stanowisko Specjalista ds. sprzedaży i mnie zainteresowali ofertą.
zdjecie uzytkownika
Ona - 2014-07-14 22:56:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje ponad rok w Aegon jako specjalista. Traktuje się tutaj ludzi jak maszynki do sprzedaży. Nie spotkałam się z takim brakiem szacunku dla przedstawicieli w żadnej firmie. Gdyby nie dobre produktu dawno bym podziękowała za współpracę.
zdjecie uzytkownika
Martyna - 2014-10-15 16:34:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam i nie polecam. Chętnie opowiem o szczegółach jeśli ktoś chce się poradzić.
zdjecie uzytkownika
dlaczego - 2014-10-15 17:43:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hmm, w takich działach to chyba wszędzie wszystkie osoby pracujące są traktowane jak maszynki do sprzedawania. W końcu to ich praca i jeżeli to dobry pracowadaca to od każdego sprzedanego produktu jest płacone wynagrodzenie i oprócz tego premia sprzedażowa w Aegonie tak jest? Tak właściwie to co to za taki dobry produkt sprzedaje aegon?
zdjecie uzytkownika
przedstawiciel - 2014-10-16 20:38:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do: Martyna, możesz powiedzieć coś więcej, bo przyznam, że jestem osobą która się ciągle waha czy podejmować współpracę z ta firmą, bo jeśli faktycznie jest źle to szkoda mojego i ich czasu.
Oferty Pracy odpowiedz
2014-10-05
Żródło: Gowork.pl
Kielce
(świętokrzyskie)
Jesteśmy międzynarodową grupą finansową dbającą o zabezpieczenie przyszłości 40 milionów Klientów w ponad 25 krajach Europy, Ameryki (jako Transamerica) i Azji. W Europie środkowo-wschodniej prowadzimy działalność w Polsce, Czechach, Rumunii, na Węgrzech, Słowacji oraz w Turcji. Nasza historia rozpoczęła się ponad 160 lat temu w Holandii. Tam też, w Hadze, mieści się Główna siedziba Aegon Services. Głó
zdjecie uzytkownika
przedstawiciel - 2014-10-16 20:38:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Oferty Pracy - 2014-10-16 20:38:54]:
Do: Martyna, możesz powiedzieć coś więcej, bo przyznam, że jestem osobą która się ciągle waha czy podejmować współpracę z ta firmą, bo jeśli faktycznie jest źle to szkoda mojego i ich czasu.
zdjecie uzytkownika
Martyna - 2014-10-17 13:56:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uwierz mi, szkoda czasu. Czego się obawiasz? Ze to praca cały dzień na telefonie? tak. Że nic nie zarobisz, a ZUS zostanie Ci do zaplaty? tak. Ze tak naprawde nikt ci nie pomoze, nawet manager? tak.daj sobie spokoj, chyba ze mozesz życ na minusie pol roku, a potem jak cos sprzedaz to wyjdziesz na zero.
zdjecie uzytkownika
przedstawiciel - 2014-10-17 20:00:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Martyna - 2014-10-17 13:56:22]:
Właśnie chodzi mi o to, że pomimo iż nie zyskam to mogę dużo stracić, a przyznam, że nie stać mnie na takie ryzyko.. a Ty długo tam pracowałaś? obiecują złote góry, że wystarczy chcieć i się zarabia nie wiadomo jakie kokosy, ale skoro tak naprawdę można się tylko zadłużyć to faktycznie to nie dla mnie.
zdjecie uzytkownika
przedstawiciel - 2014-10-17 21:18:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a te ich produkty są faktycznie takie dobre? jak to się sprzedaje na rynku polskim? bo mówią, że mają najlepsze rozwiązania i narzędzia..ciekaw jestem
zdjecie uzytkownika
Martyna - 2014-10-18 00:24:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracowałam kilka m-cy, tak samo jeszcze jedna dziewczyna i chłopak. Razem się zatrudnilismy i razem tak skończyłis my. Już nie wspomnę o tym jak manager nas meczył zamiast pomagać. Fatalna sprawa.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-10-05
Żródło: Gowork.pl
Kielce
(świętokrzyskie)
Jesteśmy międzynarodową grupą finansową dbającą o zabezpieczenie przyszłości 40 milionów Klientów w ponad 25 krajach Europy, Ameryki (jako Transamerica) i Azji. W Europie środkowo-wschodniej prowadzimy działalność w Polsce, Czechach, Rumunii, na Węgrzech, Słowacji oraz w Turcji. Nasza historia rozpoczęła się ponad 160 lat temu w Holandii. Tam też, w Hadze, mieści się Główna siedziba Aegon Services. Głó
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
znawsa - 2014-10-21 12:22:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prezes UOKiK stwierdził naruszenie zbiorowych interesów konsumentów przez cztery instytucje finansowe (jednego ubezpieczyciela i trzech pośredników) zaangażowane w sprzedaż polisolokat. Rozstrzygnięcia Urzędu dotyczą:

Aegon TU na Życie (decyzja nr RBG - 30/2014), kara finansowa 23 446 206 zł. Nakaz zaniechania praktyki.
zdjecie uzytkownika
Michał - 2014-10-23 09:10:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej,zastanawiam się nad praca w tej firmie. Jestem po wszystkich etapach rekrutacji. I nie wiem czy sie decydować. Szkolenie, dzialalnosc, trochę to pogmatwane. powiedzcie szczerze
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aegon
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x