Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Aegon

Pracowałeś w firmie Aegon i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
dlaczego - 2014-10-15 17:43:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hmm, w takich działach to chyba wszędzie wszystkie osoby pracujące są traktowane jak maszynki do sprzedawania. W końcu to ich praca i jeżeli to dobry pracowadaca to od każdego sprzedanego produktu jest płacone wynagrodzenie i oprócz tego premia sprzedażowa w Aegonie tak jest? Tak właściwie to co to za taki dobry produkt sprzedaje aegon?
zdjecie uzytkownika
przedstawiciel - 2014-10-16 20:38:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do: Martyna, możesz powiedzieć coś więcej, bo przyznam, że jestem osobą która się ciągle waha czy podejmować współpracę z ta firmą, bo jeśli faktycznie jest źle to szkoda mojego i ich czasu.
Oferty Pracy odpowiedz
2014-10-05
Żródło: Gowork.pl
Kielce
(świętokrzyskie)
Jesteśmy międzynarodową grupą finansową dbającą o zabezpieczenie przyszłości 40 milionów Klientów w ponad 25 krajach Europy, Ameryki (jako Transamerica) i Azji. W Europie środkowo-wschodniej prowadzimy działalność w Polsce, Czechach, Rumunii, na Węgrzech, Słowacji oraz w Turcji. Nasza historia rozpoczęła się ponad 160 lat temu w Holandii. Tam też, w Hadze, mieści się Główna siedziba Aegon Services. Głó
zdjecie uzytkownika
przedstawiciel - 2014-10-16 20:38:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Oferty Pracy - 2014-10-16 20:38:54]:
Do: Martyna, możesz powiedzieć coś więcej, bo przyznam, że jestem osobą która się ciągle waha czy podejmować współpracę z ta firmą, bo jeśli faktycznie jest źle to szkoda mojego i ich czasu.
zdjecie uzytkownika
Martyna - 2014-10-17 13:56:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uwierz mi, szkoda czasu. Czego się obawiasz? Ze to praca cały dzień na telefonie? tak. Że nic nie zarobisz, a ZUS zostanie Ci do zaplaty? tak. Ze tak naprawde nikt ci nie pomoze, nawet manager? tak.daj sobie spokoj, chyba ze mozesz życ na minusie pol roku, a potem jak cos sprzedaz to wyjdziesz na zero.
zdjecie uzytkownika
przedstawiciel - 2014-10-17 20:00:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Martyna - 2014-10-17 13:56:22]:
Właśnie chodzi mi o to, że pomimo iż nie zyskam to mogę dużo stracić, a przyznam, że nie stać mnie na takie ryzyko.. a Ty długo tam pracowałaś? obiecują złote góry, że wystarczy chcieć i się zarabia nie wiadomo jakie kokosy, ale skoro tak naprawdę można się tylko zadłużyć to faktycznie to nie dla mnie.
zdjecie uzytkownika
przedstawiciel - 2014-10-17 21:18:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a te ich produkty są faktycznie takie dobre? jak to się sprzedaje na rynku polskim? bo mówią, że mają najlepsze rozwiązania i narzędzia..ciekaw jestem
zdjecie uzytkownika
Martyna - 2014-10-18 00:24:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracowałam kilka m-cy, tak samo jeszcze jedna dziewczyna i chłopak. Razem się zatrudnilismy i razem tak skończyłis my. Już nie wspomnę o tym jak manager nas meczył zamiast pomagać. Fatalna sprawa.
zdjecie uzytkownika
znawsa - 2014-10-21 12:22:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prezes UOKiK stwierdził naruszenie zbiorowych interesów konsumentów przez cztery instytucje finansowe (jednego ubezpieczyciela i trzech pośredników) zaangażowane w sprzedaż polisolokat. Rozstrzygnięcia Urzędu dotyczą:

Aegon TU na Życie (decyzja nr RBG - 30/2014), kara finansowa 23 446 206 zł. Nakaz zaniechania praktyki.
zdjecie uzytkownika
Michał - 2014-10-23 09:10:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej,zastanawiam się nad praca w tej firmie. Jestem po wszystkich etapach rekrutacji. I nie wiem czy sie decydować. Szkolenie, dzialalnosc, trochę to pogmatwane. powiedzcie szczerze
zdjecie uzytkownika
Aya - 2014-10-27 17:05:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Michał - 2014-10-23 09:10:13]:
hej Michał, dostałeś się do pracy w Warszawie przy taśmowej?
zdjecie uzytkownika
Dociekliwa - 2014-10-29 10:20:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jakis - 2014-05-20 16:11:38]:
Cześć, Również zostałam zaproszona na rozmowę na stanowisko asystentki biura i nie wiem czy warto poświęcać swój czas?
zdjecie uzytkownika
Watik - 2014-10-31 07:12:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Według mnie zawsze warto pojechać, zobaczyć jak wygląda firma od od środka i jak jest zorganizowana - nigdy nie zaszkodzi. Tak będzie pewność, że w razie czego podpisując umowę będzie człowiek zadowolony z tej 'transakcji'. Aegon jest dosyć znaną i rozpowszechnioną firmą, więc myślę, że pewien obrany kierunek prowadzenia działalności mają i go realizują.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-10-31 15:34:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w Centrali. Bardzo mało profesjonalistów, ogólnie typowa korporacja w negatywnym znaczeniu, klimat w stylu "na wszystko muszę mieć dupokrytkę". Zarządzanie zastraszaniem - to chyby oddaje sposób zarządzania spółką. Praca dobra być może dla osób zaczynających swoja karierę, chociaż z tym tez ostroznie, ponieważ podobno pierwsza praca kształtuje na całe zycie, a żeby Aegon kogos ukształtował - nie życzę. Sporo też zależy od działu, w którym się pracuje - akurat w moim bezposrednia przełozona - kierownik - merytorycznie gorzej wypadała od studenta, który był u nas na praktykach, ale kieruje działem już dobrych kilka lat. Wynagrodzenie też raczej kiepskie.
zdjecie uzytkownika
rikitiki - 2014-11-19 14:02:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak wygląda w Aegonie zatrudnienie informatyków? moją uwagę zwróciła niedawno aplikacja TwójRachunek - świetna sprawa, jasne, przejrzyste, funkcjonalne. Kto się zajmuj tego typy rzeczami w Firmie? Interesuje mnie konkretnie praca informatyka, nie chcę pracować dla korpo, mam to już za sobą. Aegon byłby super
zdjecie uzytkownika
mirko - 2014-12-15 02:52:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kasa, cóż nie ukrywam że to dla mnie najważniejsze bo bez zarobkó to niczego nie można sobie załatwić i żadnych przyjemności sprawić po pracy Możecie mi zdradzić tajemnice jak to będzie jeśli już się tam dostanęto jakich pieniędzy mam się spodziewać? Z góry dziękuje za pomoc i pomoc w wyborze idealnego pracodawcy dla mnie
zdjecie uzytkownika
igor - 2015-01-21 01:14:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To co w końcu z ta praca w Aegon, warto aplikować, czy też radzicie sobie odpuścić? W ogóle to może ktoś mi trochę pomóc i napisac, gdzie ja moge znaleźć ich obecne ogłoszenia o pracę? Jak tez wygląda tutaj rozmowa rekrutacyjna, o co takiego moga mnie zapytać? Pozdrawiam i z góry dziekuje za informacje.
zdjecie uzytkownika
major - 2015-03-24 16:53:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Firma krzak. Zdecydowanie nie polecam.
zdjecie uzytkownika
0556 - 2015-05-27 13:15:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziwna ta firma. Nie rozumiem czemu prowadzi rekrutacje ukrytą. Szkoda czasu przechodzić 4 etapowy proces rekrutacji, żeby dowiedzieć się że pracuje się na własnej działalności. Jak na rozmowie mówią , że jest super atmosfera i bardzo wysokie zarobki to należy wiać.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-07-21 03:12:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja osobiście wybrałem pracę z kierunku medycznego. Obecnie będę kończył Technika dentystycznego w szkole Gowork www.szkoly.gowork.pl. Mają super warsztaty, dużo praktyki, na czym właśnie mi zależało. Kierunek nie drogi, a nauczyciele super przekazują wiedze. Jeszcze egzamin zawodowy przede mną ale na pewno go zdam. A nawet już mam wstępne oferty pracy z wysokim wynagrodzeniem sięgającym 3.000 zł po uzyskaniu tytułu Technika Dentystycznego. Wszystkim polecam!
zdjecie uzytkownika
super - 2015-07-21 03:13:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To faktycznie, o pewnych rzeczach jednak wypadałoby informowac od razu, a nie tracic czas na wybór najlepszego kandydata, zapraszać na te cztery etapy rekrutacji, a dopiero na końcu informować o warunkach w zamian. Troche szacunku do rekrutów, bo jednak nie każdemu może pasować własna działalność, a to starta czasu do obojga stron.
zdjecie uzytkownika
analityk - 2015-07-29 10:09:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Aplikowałam na stanowisko administracyjne w Bielsku-Biała, gdzie przyszły pracownik miał zajmować się pracą analityczną na podstawie dokumentów finansowych, weryfikacja wyników itp. Jak się okazało dopiero na drugim etapie rekrutacji stanowisko takie nie istnieje, a wszystkie osoby tam zaproszone miały zostać zwykłymi sprzedawcami. Gdy chciałam wyjaśnić całą tą sytuację, Pani powiedziała mi że musiałam się pomylić. Oglądając po jakimś czasie ogłoszenia o pracę znów natknęłam się na to samo ogłoszenie, na które aplikowałam, więc to nie była pomyłka ! Odradzam, jeżeli ktoś szuka stanowiska stacjonarnego/administracyjnego/analitycznego w tej firmie
zdjecie uzytkownika
nie warto - 2015-07-30 16:33:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Ja aplikowałem na doradce klienta w Kielcach. W ogłoszeniu było wyraźnie zawarte że oferują umowę o prace, niestety po rozmowie kwalifikacyjnej okazało się że żadnej umowy o prace niema a jest własna działalność. To by wyjaśniało dlaczego ogłoszenie zostało usunięte internetu już dwa dni po jego ukazaniu się. Dla mnie to wystarczy, więc nie polecam.
zdjecie uzytkownika
aza - 2015-08-02 12:56:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie widze w zadaniach ageon pracy ochroniarza przy uzyciu psow, a wiem ze tak jest. Chcialabym wiedziec jaka jest opieka nad takim pracujcym psem, czy do pracy z psem s kierowani kompetentni odpowiedni ludzie. Czy psy s dobrze traktowane, karmione i pojone zwlaszcza w upaly. Co najwazniejsze czy psy nie s wykorzystywane do ciagniecia ochroniarza jadacego na rowerze w czasie obchodu terenu.Oczekuje na odpowiedz.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2015-09-03
Żródło: Gowork.pl
Kraków
(małopolskie)
Międzynarodowa firma szuka kandydatów do pracy na stanowisku Specjalista Sprzedaży. Do głównych zanań należy sprzedaż i utrzymywanie ługotrwałych relacji z klientami. Oferujemy: szkolenia, moliwość rozwoju, wysokie zarobki uzależnione od wyników, jasno określoną ścieżkę kariery. Oczekujemy: zaangażowania, aktywnosci, kreatywności, 
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-24 20:14:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ostatnio podjęłam pracę po ukończeniu szkoły policealnej www.szkoly.gowork.pl. Zdałam egzamin państwowy z asystentki stomatologicznej i po ok. miesiącu miałam zatrudnieniu na tym stanowisku, zarabiam 2.000 zł. Jak dla mnie to naprawdę ok, zwłaszcza że nauka trwała rok. Cały czas myślę o tym, żeby pójść na studia,wcześniej było to dość trudne, m.in dlatego zdecydowałam się na gowork.
zdjecie uzytkownika
balik - 2015-08-24 20:16:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja nie widziałem jeszcze takiego ogłoszenie ze strony Aegonu, no ale wydaje mi się, że takie zwierze na pewno jest dobrze traktowane, przecież gdyby było źle traktowane to by się nie słuchało, zresztą wielu pracowników którzy mają kontakt z psami, przywiązują się do nich i traktują ich jak własnego członka rodziny.
zdjecie uzytkownika
aka - 2015-09-02 10:11:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja byłam na dwóch etapach w Aegon, generalnie kobieta która prowadziła ze mną rozmowę próbowałą "wcisnąć" mi to stanowisko. Przedstawiłą piramidalny system zarobków wedłóg którego w szóstym miesiącu mogłam zarobić nawet 8000 tys brutto, co ściemą sądząc po stroju, paznokciach i jeszcze wielu innych czynnikach które z każdą minutą uświadamiały mnie w fakcie że nie ma możliwości na takie zarobki. Do tego trzeba założyć własną działalność gospodarczą...a podstawa to 2000 brutto,czyli po opłaceniu podatku i czynszu zostaje mi 300zł na życie :D (ale przecież są bardzo wysokie prowizje) kiedy Rekruterka zapytała co ja na jej propozycje odpowiedziałąm że ja jednak podziękuje a ona ze zdziwieniem spytala dlaczego... Ogólnie nie polecam
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aegon

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Aegon?
Zadaj pytanie
alert