Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Aegon

Pracowałeś w firmie Aegon i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Nowy - 2012-05-12 16:21:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
czy ma znaczenie dla którego biura pracuje, tak samo będzie, wczoraj musiałem jechać na kilka spotkań bo żaden z agentów, którzy mieli jechać nie pojechał. Czy w 2 będzie inaczej?

zdjecie uzytkownika
abc - 2012-06-01 15:36:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słaby to niews bo nieprawdziwy
zdjecie uzytkownika
ala - 2012-12-06 13:36:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Patrząc z perspetywy czasu mozna tylko powiedziec to biuro pozwoliło zaistniec na rynku finansowym wielu dziś dobrym doradcom, więc chyba nie jest zle .Kwestia jest tylko tego czy chce się uczyć i pracować czy tylko narzekać.
zdjecie uzytkownika
FajnieŻeJestFajnie - 2012-12-07 13:12:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cała branża jest zabetonowana i to właśnie beton wystawia negatywne opinie. Mało w nich merytoryki, dużo personalnych wycieczek. Teoretycznie każdy powinien mieć swiadomość, że tu płaci się za pracę, w rzeczywistości ludzie szukają winowajcy. Do czasu wymiany kadry na nową, taką która odnajdzie się w obecnych realiach rynkowych będą pojawiały się tutaj opinie osób, którym się zwyczajnie nie udało. Natomiast przykre jest to, że zamiast przyznać się przed sobą do osobistej porażki tak dużo ludzi szuka jej przyczyn dosłownie wszędzie tylko nie w sobie.

Co do samej pracy: jest ciężka, wymaga determinacji, odporności na odmowy, jednak potencjalne zarobki w pełni to rekompensują.
zdjecie uzytkownika
ja - 2012-12-10 00:35:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przepis na dobre wyniki sprzedażowe to pracować.
Jest praca są pieniądze. To nie branża dla cieniasów.

Zgadzam się, młodzi tworzą rynek i determinacją mogą szkolić wygasłych weteranów, którzy tylko narzekają. Tylko warto dać im szanse.

Osobiście polecam firme, jeżeli chcesz się nauczyć pracy w branży.
zdjecie uzytkownika
Szukający - 2012-12-26 13:15:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
widze ogloszenie na stanowisko "Specjalista ds. Analiz Marketingowychę w Warszawie. Czy to praca w centrali? Na jakie zarobki mozna liczyc? I jaki typ umowy?
zdjecie uzytkownika
fafasfafas - 2013-03-15 11:35:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam mam pytanie . zostalem zaproszony na rozmowe jako przedstawiciel handlowy w tej firmie , nigdzie nie moge znalesc opinii na temat tego jak wyglada praca jako handlowiec w tej firmy . jesli ktos pracowal/pracuje na tym stanowisku prosze o odpowiedz
zdjecie uzytkownika
ciekawy ;) - 2013-05-14 12:54:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy wiecie jaka jest teraz sytuacja w biurze Warszawa 1???
Czy może lepiej iść do innego biura? lepiej być menegerem czy handlowcem? jak z przełożonymi? kto jest ta (usunięte przez administratora)? fajne jest kierownictwo? proszę o szybką podpowiedz
zdjecie uzytkownika
MIckey - 2013-05-24 10:17:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej,

Menedżer Zespołu Sprzedaży - coś mi możecie powiedzieć o tym stanowisku??

zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-28 20:09:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy ktos ma informacje czy w firmie Aegon można lliczyc na podstawe pewna pensji,czy też istnieje JEDYNIE system prowizyjny?
zdjecie uzytkownika
ala - 2013-07-11 10:42:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w Aegon jako kierownik zespołu i pracę mogę polecić tylko osobom chorobliwie pewnym siebie, cwanym i z niewyobrażalną wewnętrzną motywacją. Każdy kto się choć trochę obawia powinien posłuchać intuicji i szukać pracy gdzie indziej. Jeśli zaś zależy Wam na pracy w finansach i byciu doradcą to raczej namawiam do pracy w innych firmach. Mnie najbardziej drażnił brak organizacji w przekazywaniu informacji, o wszystko trzeba było dopytywać, ciągnąć za język a i tak przez 3 miesiące ciągle byłam czymś zaskakiwana. I nie chodzi o kwestie ubezpieczeniowe, od tego jest OWU, ale brak kokretnych danych choćby związanych ze ścieżką rozwoju, możliwościami czy celami sprawiał, że ciągle czułam się jak początkująca. Kiedy dopytywałam, słyszałam, że to albo nie istotne, albo że czepiam się szczegółów, albo po co mi te informacje (no tak, po co mi po miesiącu pracy wiedzieć co się robi w navigatorze?!).
I nie zapomnę jak któregoś dnia (po 2 miesiącach) wreszcie zobaczyłam swoje nazwisko na tablicy pracowników oddziału.. Pytam osoby, która mnie przyjmowała "A czemu jestem zapisana jako przedstawiciel? przecież przyjmowałeś mnie na kierownika, o czymś nie wiem?" i słyszę "a.. tak, w sumie ci nie mówiłem, ale wszyscy zaczynamy jako przedstawiciele, dopiero jak cię komisja oceni pozytywnie to zostaniesz kzs". Takie były moje początki. Nie chcę oceniać wszystkich źle, może ja trafiłam na kogoś niekompetentnego, ale firma sama w sobie nie wyróżnia się niczym szczególnym i może właśnie dlatego warto poszukać pracy w innym miejscu.
W Polsce ludzie kupują to co znają z reklam, niezależnie czy to proszek do prania, jedzenie dla dzieci czy ubezpieczenia. Branża ubezpieczeniowa nie jest lekka, inwestycje tym bardziej, ale łatwiej się sprzedaje produkty znanej firmy.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-11 12:20:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ala,czyli możesz polecić pracę w Aegon? Jak możesz ocenić warunki finansowe dla początkującego pracownika ?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-07-24 03:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Regulowany czy nieregulowany czas pracy?
zdjecie uzytkownika
Funkmis - 2013-09-05 09:47:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca nie dla każdego. Każdy moze cos zarobic, ale malo komu uda sie przetrwac dluzej. Ten kto bedzie sie utrzymywal najprawdopodobniej zarobi duze piniądze. Niestety te programy inwestycyjne są inwestycyjne tylko z nazwy. I nie chodzi tutaj o to ze jak ktos nie patrzy na fundusze to sam sobie winien. Transfer miedzy funduszami to 4-7 dni roboczych!!! Jak się jakis spadek zaczyna to w tym czasie na gieldzie mozna stracic 10-20%. Nie wiem co to za problem sprzedać jednostki i czemu to musi tyle zajmować. Dodajac jeszcze calkiem duze opłaty to wychodzi na to ze jesli nie trafimy na super hosse jak w 2006 to mozemy zapomniec i zarabianiu. Co najwyzej mozemy tam pieniadze pozbierać, poskładać.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-17 11:29:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy są szkolenia dla nowych pracowników? czy od razu rzucają na głęboką wodę??? i co z tym regulowanym czasem pracy? jest?
zdjecie uzytkownika
lucas - 2013-10-09 22:49:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dziwne aż, że taką marką zarządzają tacy ludzie.. Ala, pracujesz obecnie dla Aegonu? Możesz powiedzieć jaka jest atmosfera między pracownikami?
zdjecie uzytkownika
ala - 2013-10-11 12:24:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
lucas: już nie pracuję, ale pracowałem tam jeszcze całkiem niedawno. Mnie też to dziwi, bo to marka międzynarodowa. Zastanawiam się jak to jest w innych krajach. Podejrzewam, że wygląda całkiem inaczej.

Czasem ciężko mówić o atmosferze, bo rotacja jest ogromna. Nie zdążysz nawiązać relacji. Starzy pracownicy, których jest garstka patrzą na młodych wilkiem. Traktują jak konkurencję, bądź co gorsze bazę potencjalnych klientów. W ciągu mojego ostatniego roku pracy przez biuro przewinęły się dziesiątki osób. Jeden ze starych pracowników mówił wprost, że nie uczy się imion, bo i tak Ci ludzie zaraz odejdą - wiedza nieprzydatna.

Oczywiście nie ma tu stałej pensji, jest tylko prowizja od sprzedaży i bonusy wynikające z realizacji tzw. ścieżki kariery. Same awanse w ścieżce kariery nie wnoszą właściwie nic ciekawego. Dostajesz prezent ze względu na "awans" i takie nieco naciągane uprawnienia. Pod sam koniec jest jedyna wg. mnie przydatna rzecz jak pakiet medyczny. Nie łudź się jednak, że szybo go dostaniesz. Starym pracownikom, którzy pracowali jeszcze przez 2007 rokiem czasem się udawało. 5-6 lat stażu pracy, żeby dostać pakiet medyczny... Oczywiście Pani Dyrektor twierdzi, że jest to wykonalne w rok.

Na koniec dodam jeszcze, że pojawiają się fajni ludzie, którzy chcą pracować zarabiać, ale kiedy rozeznają się w tym wszystkim szybko uciekają.
zdjecie uzytkownika
tuq - 2014-02-12 22:19:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pewnie w innych krajach jest tak samo, takimi prawami rządzą się korporacje i jak widzimy Aegon również.
zdjecie uzytkownika
Jakis - 2014-02-21 14:25:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Stanowisko pracy Asystent Dyrektora... natomiast kiedy przyszedlem na rozmowe..Wylansowana Pani ..ktora nie miala mojego CV..i nawet po wydrukowaniu pomylila osoby nie ma pojecia o HR ( oddzial kolo Postepu ). Okazalo sie ze prowadzone spotkanie dotyczylo innego stanowiska ( tj. sprzedawcy) .
Drugim razem odezwala sie inna Pani z oddzialu na Nowogrodzkiej... i ta sama sytuacja...rozmowa dotyczya innego stanowiska... TAKI nieporządek maja w kadrach, że opiewa to w śmieszność...Unikajcie ...tej pseudo firmy.
zdjecie uzytkownika
mimi - 2014-02-27 23:59:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam. Pracowałam w tej firmie 2 lata. Atmosfera była straszna. Ciagle ciśnienie na wyniki, a nie oszukujmy się nie są to super produkty a tym bardziej łatwe w sprzedaży. W biurze ciągle krzyki, stała rotacja pracowników. Nie jestem w stanie napisać ile osób się przewinęło. Budują poczucie wielkiej i zaufanej firmy w której panuje super atmosfera. A na prawdę utopili by cię w łyżce wody.
zdjecie uzytkownika
anonim2 - 2014-03-19 08:20:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W ogłoszeniu nie ma mowy o warunkach zatrudnienia;)
Wymagają współpracy w oparciu o własną działalność - powinni pisać takie informacje w ogłoszeniu zwłaszcza przy stanowiskach menedżerskich.
Twierdzą, że taka jest praktyka w firmach ubezpieczeniowych - co nie jest zgodne z rzeczywistością. Dla agentów może tak ale nie na stanowiska kierownicze.
Nie polecam, brak stabilności zatrudnienia, ogromna fluktuacja. Typowy przemiał dusz.
zdjecie uzytkownika
Zażenowana - 2014-05-14 20:16:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam,
zostalam zaproszona na rozmowe na stanowisko administracyjne, asystentka dyrektora oddziału w ogłoszeniu gwarantowali atrakcyjne zarobki. Osoba prowadząca spotkanie zaproponowała mi "minimalne wynagrodzenie"!!!! Była także niezmiernie zdziwiona, ze jej propozycja mi nie odpowiada :), ale miała dla mnie "asa", zaproponowała mi pracę w charakterze sprzedawcy ubezpieczeń. ..:) żenujace!!! Żadna szanująca się frima nie proponuje takich zarobków na takim stanowisku. Domyślam się także, ze nie planuja zatrudnienia na stanowisku administracyjnym, a jedynie wabia do siebie ludzi licząc, że co których baranek w desperacji się skusi. Żałuję 3 minut poświęconych na rozmowę i paliwa zuzytego na poszukiwanie miejsca parkingowego ZDECYDOWANIE ODRADZAM!11111111111111 Firma stosujaca takie zagrywki na wstępie nie może mieć niczego sensownego do zaoferowania pracownikom, a co za tym idzie..i klientom pewnie też :)
zdjecie uzytkownika
jakis - 2014-05-20 16:11:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zażenowana - 2014-05-14 20:16:12]:
Ma Pani zdecydowaną rację. Ta "firemka" to jakiś żart!!
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-09-02
Żródło: Gowork.pl
Warszawa
(mazowieckie)
Jesteśmy międzynarodową grupą finansową dbającą o zabezpieczenie przyszłości  40 milionów Klientów w ponad 20 krajach Europy, Ameryki (jako Transamerica) i Azji. W Europie środkowo-wschodniej prowadzimy działalność w Polsce, Czechach, Rumunii, na Węgrzech, Słowacji oraz w Turcji. Nasza historia rozpoczęła się ponad 160 lat temu w Holandii. Tam też, w Hadze, mieści się Główna siedziba AEGON. Jeśli jesteś osobą o wysokich
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
aleksy - 2014-06-19 16:59:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Możecie napisac dlaczego uwazacie, ze to żart, bowiem Aegon poszukuje osób do pracy na stanowisko Specjalista ds. sprzedaży i mnie zainteresowali ofertą.
zdjecie uzytkownika
Ona - 2014-07-14 22:56:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje ponad rok w Aegon jako specjalista. Traktuje się tutaj ludzi jak maszynki do sprzedaży. Nie spotkałam się z takim brakiem szacunku dla przedstawicieli w żadnej firmie. Gdyby nie dobre produktu dawno bym podziękowała za współpracę.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aegon
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski