Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Kaufland Polska

Pracowałeś w firmie Kaufland Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-18 06:56:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ale za to w Cd Kaufland miales doswiadczenienie wiec warto w cv wpisac a czy byly umowy o prace podczas kiedy tam miales mozliwosc pracowac czy zlecenia bo to doswiadczenie prawda to ile udawalo ci sie na miesiac zarobic
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-20 00:57:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no tak co fakf to fakt doswiadczenie zdobyte tam przrdalo by mu sie wszedzie jak by nie tea kontuzja ...1umowa to umowa probna na 3miees nastepna to juz na stale ...
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-22 19:28:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ceny w Kauflandzie to nie wydaje wam się że jest taniej niż w innych hipermarketach?Tylko gdyby pieczywo było inne ,bo wydaje mi sie ze wypiekane tez z mrozonych czy nie?
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-29 18:18:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
siema a jak sie pracuje w tym biurze obslugi klienta w kauflandzie przy samym wejsciu tam jest spoko czy nie bardzo ?zawsze sie samemu na zmianie siedzi?
zdjecie uzytkownika
Koordynator roznosicieli gazet - 2013-11-21 16:41:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chciałabym wyrazić opinie na temat pracy jako koordynator roznosicieli gazet lub jak kto woli Inspektor. Jest to praca na umowę zlecenie i niestety tak jak podaje KAUFLAND nie zajmuje ok 10 godzin tygodniowo a znacznie więcej. Na początku zachęcają przyszłych kandydatów umową zlecenie i pracą jeden dzień w tygodniu . To nie prawda koordynator ma pod sobą kilka osób tzw. DT ( dystrybutorów) To koordynator jest rozliczany za jakość roznoszenia ulotek przez swoich dystrybutorów. Tu zaczyna się problem . Stawki jakie oferuje Kaufland są tak niskie że ludzie nie są zainteresowani roznoszeniem ulotek . Po za tym są stale kontrolowani . Raz kontroluje ich Koordynator potem osoba z firmy zewnętrznej a następnie sporządzane są raporty o jakości dystrybucji. Kaufland stawia bardzo wysoką poprzeczkę na jakośc roznoszenia ulotek . Nikogo nie obchodzi że na danym terenie ludzie nie posiadają skrzynek pocztowych, jeden drugiemu podbiera gazetki . Ma być wynik a jeśli go nie ma potrąca się z wynagrodzenia dystrybutora. Najlepsze jest to, że firma podaje wagę swoich gazetek czyli 40 gram . Za każde dodatkowe gramy płaci więcej o 1 % za kolejny gram czyli tzw dodatek. Tak się jednak nie dzieje . Gazetki warzą mniej niż 40 gram a za tzw dodatek i tak dystrybutor nie otrzyma wynagrodzenia. Koordynator zarabia marne 600zł i wiecznie obiecują mu regionalni , że jak się poprawi będzie podwyżka , ale chyba obowiązków. Trzeba we własnym zakresie za tą jałmużnę tankować swoje własne auto i jeździć po ludziach . Użerać się z nimi. Bo Kaufland namawia odbiorców na skargi na brak gazetek. DO tego dochodzi sporządzanie raportów, umów, druków, skany i wysyłanie na własny koszt do centrali . Więc po odliczeniu za cały miesiąc zostaje marne 250zł ….. A jak policzycie godziny to jest ich znacznie więcej niż to co podaje Kaufland. Na koniec wspomnę o kłamstwie regionalnych na temat bonów świątecznych oraz premii . Nic nie dostaniecie nie liczcie na to . Tam tylko( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
monk - 2014-02-13 23:42:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do postu powyżej, a mi pieczywo w Kauflandzie bardzo smakuje, chleb długo jest świeży i ma taką chrupiąca skórkę.
zdjecie uzytkownika
Ciekawski - 2014-05-08 16:20:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam pytanie jak dojechać do tego Kauflandu z placu piastów? auto mam w naprawie a jutro mam mieć rozmowę nie umiem znalesc tego magazynu na mapie pokazuje mi ulice 88 skołowany jestem proszę o odpowiedz ...
zdjecie uzytkownika
cukalo - 2014-07-10 14:27:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, poszukuję osób pracujących na kasach w kauflandzie. Bardzo proszę o kontakt [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
arek - 2014-07-13 16:06:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@cukalo, zaoszczędziłbyś na czasie jakbyś od razu napisał o co chodzi, wówczas dopiero ktos może odpowiedzieć. Poszukaj tez informacji tutaj na forum.
zdjecie uzytkownika
TVP - 2014-07-16 10:30:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wczoraj znajomy powiedział mi, że na początek koordynator musi spisać cały teren ulica po ulicy, numer mieszkania po numerze i wbić to do systemu komputerowego. Biorąc pod uwagę dość spory teren oraz kilkanaście tysięcy znajdujących się tam gospodarstw, takie żądania wydają się bardzo dziwne i pochłoną kilka tygodni po 8 godzin pracy. Oczywiście wszystko to na twój człowieku koszt - paliwo itd. Wychodzi więc na to, że będziesz musiał jeszcze do tego interesu dopłacić.Chcę zrobić o tym materiał, dlatego bardzo proszę o info, czy w całej Polsce są takie dziwne żądania, czy też tylko w rejonie centralnym ktoś wpadł na tak dziwny sposób. Chętnie podjadę też z kamera i nagram Wasze wypowiedzi (jeśli będziecie chcieli)
zdjecie uzytkownika
Anonymous - 2014-08-26 13:59:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam te opinie i śmiem wątpić, że piszą je ludzie, którzy przychodząc do pracy najlepiej niczego by nie robili.
Zasada jest prosta - jeżeli dobrze wykonujesz swoją pracę to żaden przełożony nie będzie na Ciebie naciskać.
Jeżeli cała grupa ludzi dobrze wykonuje powierzone im obowiązki, to w rezultacie nie narobią się za dużo. Dlaczego? Ano dlatego, bo nie będą musieli wykonywać pracy za swoich kolegów.

Drodzy pracownicy Kauflandu, weźcie się w garść zamiast tylko narzekać.
Pamiętajcie, że w każdej pracy znajdą się osoby, za które będzie trzeba pracować bo wszystko im się nie będzie chciało.
Przyrównując to do ogródka - w każdym znajdą się niepotrzebne chwasty,które trzeba wyrwać :)


Pozdrawiam !!
zdjecie uzytkownika
rafał - 2014-09-21 16:01:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Teraz wystawili ofertę na stanowisko Magazynier Wydania Towaru (Miejsce pracy: Centrum Dystrybucyjne w Gliwicach (Tulipan Park)). Oferują atrakcyjne wynagrodzenie (możliwość otrzymania dodatkowej premii za wydajność), bogaty pakiet socjalny (bony, paczki, opieka medyczna, MultiSport), ciepły posiłek w miejscu pracy, stabilne zatrudnienie oraz perspektywy rozwoju zawodowego.
zdjecie uzytkownika
dolk - 2014-11-29 14:10:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odradzam prace w tym miejscu brak atmosfery tam nikt ze soba nie rozmawia jeden na drugiego kabluje kierownicy jacys bez szkol nie znaja sie na robocie szkoda gadac
zdjecie uzytkownika
pawel - 2015-01-10 20:20:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca na tym magazynie to szkoda czasu totalna porazka kto ich zrobil kierownikami ci ludzie soie nie nadaja do niczego ... nowym milej pracy
zdjecie uzytkownika
swirek - 2015-03-09 16:30:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
okradli mnie na 30 palet to skurwysynst... i zlodziejstwo . szczyca sie marka a wysymac chca na kazeym kroku . DZIADOSTWO
zdjecie uzytkownika
Krzyś - 2015-04-11 09:06:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panie dyrektorze prosimy o rozmowę z Panem wszyscy pracowniki wszystkich działów prosimy prosimy o interwencje w sprawie błędów na paletach kierownicy naciskają na normy normy no normy są robione jak chcecie ale naszym kosztem bo za błąd nam zabieracie 200zł...A Firma personel ma 15 zł za błąd gdzie sprawiedliwość ludzie litości zrób Pan coś z tym bo jest coraz gorzej pozdrawiamy OG i reszta działów...
zdjecie uzytkownika
Marek - 2015-04-20 09:59:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niema co prosić będą nas dalej okradać i tyle co z tego że wyjdzie do nas powie z dwa zdania nic nie zmieni jeżeli przyjdzie albo przekaże swoim a oni nam tak to się skończy
zdjecie uzytkownika
paulinka90- - 2015-06-12 13:21:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Marku jeśli cię ktoś okrada to idź na policję, jeśli cię nikt nie okrada to zamilcz i ludzi nie obrażaj bo takie zarzuty mogą być karalne. jeśli ci nie odpowiada firma to ją zmień, ja wiem jak jest ciężko o pracę więc chętnie pójdę do nich na kasjerkę, jest dużo takich ofert i nie zamierzasz zmarnowac tej szansy na karierę
zdjecie uzytkownika
marcin06 - 2015-06-19 11:24:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nosze ulotki w kaufie już jakis czas i nie podoba mi sie to że nie płaca uczciwe za wszystkie ulotki czesc jest za darmo a sami wymagaja od drugiej strony uczciwosci a sami jej nie przestrzegają
zdjecie uzytkownika
nia77 - 2015-07-10 14:33:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jakie obowiazki w kauflandzie ma referent ds. administracyjno-kontrolnych , jakie zarobki ? może ktos sie podzieli swoja wiedzą :)
zdjecie uzytkownika
Pracownik Kauschwitz - 2015-07-10 18:55:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czego się spodziewamy? SZACUNKU i godnego traktowania,PRZESTRZEGANIA kodeksu pracy. Biurowa praca to picie kawy jedna za drugą, od czasu do czasu wezwanie przez wywyższającą się Dyrektorkę, która jak zbeszta i poniży pracownika od razu myśli iż dostanie większą premię. Regionalni, persony wożą się najnowszymi Audicami,a kto na to pracuje do tego ciężko? To My pracownicy odwalamy całą robotę dźwigając ponad normę ciężary, Pracując na 3 stanowiskach ponieważ kauscchitz oszczędza na zatrudnieniu odpowiedniej ilości osób. Znam doskonale specyfikę tego Obozu pracy i nie wierzcie że WASZ market ma największe straty, że przez Was spadacie na ostatnie miejsce itp. ich śpiewki. Oni mają kasy więcej niż wziąć do kupy Markety Tesco, Lidl,Polo Market, czy Biedronki, Kauschitz to najbogatsza firma na polskim rynku. I tym bardziej za to powinni szanować ciężko pracujących ludzi, którzy większość życia spędzają w obozie niż z rodziną weekendy. Przykład? 3 miesiące prosiłam o jeden jedyny wolny weekend by widzieć w końcu jak wyglądają moje dzieci bo grafik tak był ułożony że same popołudniowe zmiany. A rano dzieci w szkole. Lepiej mają Ci co liżą tyłek dyrektorom, "Uprzejmie donoszą" ale i tu nie jedna była niespodzianka bo kapusie mimo włażenia w tyłek mieli zwroty akcji i sami dostawali po łopatkach, nie dostają dyplomów więc nie wiem po co to robią. Grafik który jest tak ułożony iż ma się pod rząd 8 popołudniówek, 1 dzień wolnego?? przecież piąty dzień, a pracownik już się ledwo słania na nogach. Trochę myślenia przy układaniu grafiku pamiętając iż pracownik musi odpocząć i poza obozem ma jeszcze wszelakie inne ciężkie zajęcia. Nie pozdrawiam dyrekcji, i całej Góry. Można by pisać elaborat o tym obozie. Pozdrawiam wszystkich znoszących ten ciężar zwłaszcza teraz w sezonie urlopowym. I PROSZĘ ZAPAMIĘTAJCIE TO MOTTO.!!
Pracownik nie jest winien swemu pracodawcy służalczości i posłuszeństwa. Jest mu jedynie winien usługę, za którą otrzymuje zapłatę, będącą nie łaską, lecz zasłużonym wynagrodzeniem.
zdjecie uzytkownika
nia77 - 2015-07-11 00:05:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytajac opinie ..to juz sie dowiedzialam ze to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale moze ktos opowie o stanowiskach i pensjach ..jakie obowiazki ma referent ds. administracyjno-kontrolnych ???
zdjecie uzytkownika
rodny - 2015-07-12 20:00:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Pracownik Kauschwitz, Wiesz, akurat tak jest w każdej firmie, czy tam korporacji, że mamy pewną drabinkę kariery, najwięcej ludzi jest na najniższym szczeblu i pracują niejako pod tymi na szczeblach wyższych. Chyba nikogo nie dziwi, że regionalny zarabia więcej niż pracownik na kasie w kauflandzie.. Jak tak bardzo zazdrościsz, to może sie czyms wykaż, to Cię awansują.
zdjecie uzytkownika
rodny - 2015-07-12 20:11:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Pracownik Kauschwitz, Wiesz, akurat tak jest w każdej firmie, czy tam korporacji, że mamy pewną drabinkę kariery, najwięcej ludzi jest na najniższym szczeblu i pracują niejako pod tymi na szczeblach wyższych. Chyba nikogo nie dziwi, że regionalny zarabia więcej niż pracownik na kasie w kauflandzie.. Jak tak bardzo zazdrościsz, to może sie czyms wykaż, to Cię awansują.
zdjecie uzytkownika
anon - 2015-07-27 10:12:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wskazówki dla pracodawcy:

Firma powinna większą uwagę zwrócić na kulturę i sposób działania Dyrektorów Regionalnych. Praca w sklepie nie jest nastawiona na zadowolenie klienta, ale tegoż Dyrektora. Wprowadza to niepotrzebny stres, a pracownicy są bezradni w obliczu problemów. Minimalna obsada pracowników jest bardzo uciążliwa. Urlop bądź L4 jednego z pracowników paraliżuje organizację pracy na dziale. W takiej sytuacji wszyscy robią wszystko, więc nikt nie czuje się odpowiedzialny. Brak szkoleń blokuje rozwój pracowników. Brak premii nie mobilizuje, by dać z siebie więcej as.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kaufland Polska

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Kaufland Polska?
Zadaj pytanie
alert