brak logo

Kaufland Polska

Gliwice

Opinie o Kaufland Polska

2013-09-20 00:57:28
no tak co fakf to fakt doswiadczenie zdobyte tam przrdalo by mu sie wszedzie jak by nie tea kontuzja ...1umowa to umowa probna na 3miees nastepna to juz na stale ...
anonim 2013-09-22 19:28:33
A ceny w Kauflandzie to nie wydaje wam się że jest taniej niż w innych hipermarketach?Tylko gdyby pieczywo było inne ,bo wydaje mi sie ze wypiekane tez z mrozonych czy nie?
2013-09-29 18:18:02
siema a jak sie pracuje w tym biurze obslugi klienta w kauflandzie przy samym wejsciu tam jest spoko czy nie bardzo ?zawsze sie samemu na zmianie siedzi?
4
Koordynator roznosicieli gazet 2013-11-21 16:41:48
Chciałabym wyrazić opinie na temat pracy jako koordynator roznosicieli gazet lub jak kto woli Inspektor. Jest to praca na umowę zlecenie i niestety tak jak podaje KAUFLAND nie zajmuje ok 10 godzin tygodniowo a znacznie więcej. Na początku zachęcają przyszłych kandydatów umową zlecenie i pracą jeden dzień w tygodniu . To nie prawda koordynator ma pod sobą kilka osób tzw. DT ( dystrybutorów) To koordynator jest rozliczany za jakość roznoszenia ulotek przez swoich dystrybutorów. Tu zaczyna się problem . Stawki jakie oferuje Kaufland są tak niskie że ludzie nie są zainteresowani roznoszeniem ulotek . Po za tym są stale kontrolowani . Raz kontroluje ich Koordynator potem osoba z firmy zewnętrznej a następnie sporządzane są raporty o jakości dystrybucji. Kaufland stawia bardzo wysoką poprzeczkę na jakośc roznoszenia ulotek . Nikogo nie obchodzi że na danym terenie ludzie nie posiadają skrzynek pocztowych, jeden drugiemu podbiera gazetki . Ma być wynik a jeśli go nie ma potrąca się z wynagrodzenia dystrybutora. Najlepsze jest to, że firma podaje wagę swoich gazetek czyli 40 gram . Za każde dodatkowe gramy płaci więcej o 1 % za kolejny gram czyli tzw dodatek. Tak się jednak nie dzieje . Gazetki warzą mniej niż 40 gram a za tzw dodatek i tak dystrybutor nie otrzyma wynagrodzenia. Koordynator zarabia marne 600zł i wiecznie obiecują mu regionalni , że jak się poprawi będzie podwyżka , ale chyba obowiązków. Trzeba we własnym zakresie za tą jałmużnę tankować swoje własne auto i jeździć po ludziach . Użerać się z nimi. Bo Kaufland namawia odbiorców na skargi na brak gazetek. DO tego dochodzi sporządzanie raportów, umów, druków, skany i wysyłanie na własny koszt do centrali . Więc po odliczeniu za cały miesiąc zostaje marne 250zł ….. A jak policzycie godziny to jest ich znacznie więcej niż to co podaje Kaufland. Na koniec wspomnę o kłamstwie regionalnych na temat bonów świątecznych oraz premii . Nic nie dostaniecie nie liczcie na to . Tam tylko( usunięte przez administratora )
1
monk 2014-02-13 23:42:09
Do postu powyżej, a mi pieczywo w Kauflandzie bardzo smakuje, chleb długo jest świeży i ma taką chrupiąca skórkę.
Ciekawski 2014-05-08 16:20:36
Witam mam pytanie jak dojechać do tego Kauflandu z placu piastów? auto mam w naprawie a jutro mam mieć rozmowę nie umiem znalesc tego magazynu na mapie pokazuje mi ulice 88 skołowany jestem proszę o odpowiedz ...
cukalo 2014-07-10 14:27:10
Witam, poszukuję osób pracujących na kasach w kauflandzie. Bardzo proszę o kontakt [usunięte przez moderatora]
1
arek 2014-07-13 16:06:48
@cukalo, zaoszczędziłbyś na czasie jakbyś od razu napisał o co chodzi, wówczas dopiero ktos może odpowiedzieć. Poszukaj tez informacji tutaj na forum.
TVP 2014-07-16 10:30:05
Wczoraj znajomy powiedział mi, że na początek koordynator musi spisać cały teren ulica po ulicy, numer mieszkania po numerze i wbić to do systemu komputerowego. Biorąc pod uwagę dość spory teren oraz kilkanaście tysięcy znajdujących się tam gospodarstw, takie żądania wydają się bardzo dziwne i pochłoną kilka tygodni po 8 godzin pracy. Oczywiście wszystko to na twój człowieku koszt - paliwo itd. Wychodzi więc na to, że będziesz musiał jeszcze do tego interesu dopłacić.Chcę zrobić o tym materiał, dlatego bardzo proszę o info, czy w całej Polsce są takie dziwne żądania, czy też tylko w rejonie centralnym ktoś wpadł na tak dziwny sposób. Chętnie podjadę też z kamera i nagram Wasze wypowiedzi (jeśli będziecie chcieli)
Anonymous 2014-08-26 13:59:40
Czytam te opinie i śmiem wątpić, że piszą je ludzie, którzy przychodząc do pracy najlepiej niczego by nie robili.
Zasada jest prosta - jeżeli dobrze wykonujesz swoją pracę to żaden przełożony nie będzie na Ciebie naciskać.
Jeżeli cała grupa ludzi dobrze wykonuje powierzone im obowiązki, to w rezultacie nie narobią się za dużo. Dlaczego? Ano dlatego, bo nie będą musieli wykonywać pracy za swoich kolegów.

Drodzy pracownicy Kauflandu, weźcie się w garść zamiast tylko narzekać.
Pamiętajcie, że w każdej pracy znajdą się osoby, za które będzie trzeba pracować bo wszystko im się nie będzie chciało.
Przyrównując to do ogródka - w każdym znajdą się niepotrzebne chwasty,które trzeba wyrwać :)


Pozdrawiam !!
rafał 2014-09-21 16:01:03
Teraz wystawili ofertę na stanowisko Magazynier Wydania Towaru (Miejsce pracy: Centrum Dystrybucyjne w Gliwicach (Tulipan Park)). Oferują atrakcyjne wynagrodzenie (możliwość otrzymania dodatkowej premii za wydajność), bogaty pakiet socjalny (bony, paczki, opieka medyczna, MultiSport), ciepły posiłek w miejscu pracy, stabilne zatrudnienie oraz perspektywy rozwoju zawodowego.
3
dolk 2014-11-29 14:10:00
odradzam prace w tym miejscu brak atmosfery tam nikt ze soba nie rozmawia jeden na drugiego kabluje kierownicy jacys bez szkol nie znaja sie na robocie szkoda gadac
pawel 2015-01-10 20:20:12
praca na tym magazynie to szkoda czasu totalna porazka kto ich zrobil kierownikami ci ludzie soie nie nadaja do niczego ... nowym milej pracy
swirek 2015-03-09 16:30:14
okradli mnie na 30 palet to skurwysynst... i zlodziejstwo . szczyca sie marka a wysymac chca na kazeym kroku . DZIADOSTWO
Krzyś 2015-04-11 09:06:46
Panie dyrektorze prosimy o rozmowę z Panem wszyscy pracowniki wszystkich działów prosimy prosimy o interwencje w sprawie błędów na paletach kierownicy naciskają na normy normy no normy są robione jak chcecie ale naszym kosztem bo za błąd nam zabieracie 200zł...A Firma personel ma 15 zł za błąd gdzie sprawiedliwość ludzie litości zrób Pan coś z tym bo jest coraz gorzej pozdrawiamy OG i reszta działów...
Marek 2015-04-20 09:59:08
Niema co prosić będą nas dalej okradać i tyle co z tego że wyjdzie do nas powie z dwa zdania nic nie zmieni jeżeli przyjdzie albo przekaże swoim a oni nam tak to się skończy
paulinka90- 2015-06-12 13:21:43
@Marku jeśli cię ktoś okrada to idź na policję, jeśli cię nikt nie okrada to zamilcz i ludzi nie obrażaj bo takie zarzuty mogą być karalne. jeśli ci nie odpowiada firma to ją zmień, ja wiem jak jest ciężko o pracę więc chętnie pójdę do nich na kasjerkę, jest dużo takich ofert i nie zamierzasz zmarnowac tej szansy na karierę
marcin06 2015-06-19 11:24:47
nosze ulotki w kaufie już jakis czas i nie podoba mi sie to że nie płaca uczciwe za wszystkie ulotki czesc jest za darmo a sami wymagaja od drugiej strony uczciwosci a sami jej nie przestrzegają
nia77 2015-07-10 14:33:24
jakie obowiazki w kauflandzie ma referent ds. administracyjno-kontrolnych , jakie zarobki ? może ktos sie podzieli swoja wiedzą :)
1
Pracownik Kauschwitz 2015-07-10 18:55:11
Czego się spodziewamy? SZACUNKU i godnego traktowania,PRZESTRZEGANIA kodeksu pracy. Biurowa praca to picie kawy jedna za drugą, od czasu do czasu wezwanie przez wywyższającą się Dyrektorkę, która jak zbeszta i poniży pracownika od razu myśli iż dostanie większą premię. Regionalni, persony wożą się najnowszymi Audicami,a kto na to pracuje do tego ciężko? To My pracownicy odwalamy całą robotę dźwigając ponad normę ciężary, Pracując na 3 stanowiskach ponieważ kauscchitz oszczędza na zatrudnieniu odpowiedniej ilości osób. Znam doskonale specyfikę tego Obozu pracy i nie wierzcie że WASZ market ma największe straty, że przez Was spadacie na ostatnie miejsce itp. ich śpiewki. Oni mają kasy więcej niż wziąć do kupy Markety Tesco, Lidl,Polo Market, czy Biedronki, Kauschitz to najbogatsza firma na polskim rynku. I tym bardziej za to powinni szanować ciężko pracujących ludzi, którzy większość życia spędzają w obozie niż z rodziną weekendy. Przykład? 3 miesiące prosiłam o jeden jedyny wolny weekend by widzieć w końcu jak wyglądają moje dzieci bo grafik tak był ułożony że same popołudniowe zmiany. A rano dzieci w szkole. Lepiej mają Ci co liżą tyłek dyrektorom, "Uprzejmie donoszą" ale i tu nie jedna była niespodzianka bo kapusie mimo włażenia w tyłek mieli zwroty akcji i sami dostawali po łopatkach, nie dostają dyplomów więc nie wiem po co to robią. Grafik który jest tak ułożony iż ma się pod rząd 8 popołudniówek, 1 dzień wolnego?? przecież piąty dzień, a pracownik już się ledwo słania na nogach. Trochę myślenia przy układaniu grafiku pamiętając iż pracownik musi odpocząć i poza obozem ma jeszcze wszelakie inne ciężkie zajęcia. Nie pozdrawiam dyrekcji, i całej Góry. Można by pisać elaborat o tym obozie. Pozdrawiam wszystkich znoszących ten ciężar zwłaszcza teraz w sezonie urlopowym. I PROSZĘ ZAPAMIĘTAJCIE TO MOTTO.!!
Pracownik nie jest winien swemu pracodawcy służalczości i posłuszeństwa. Jest mu jedynie winien usługę, za którą otrzymuje zapłatę, będącą nie łaską, lecz zasłużonym wynagrodzeniem.
3
nia77 2015-07-11 00:05:45
Czytajac opinie ..to juz sie dowiedzialam ze to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale moze ktos opowie o stanowiskach i pensjach ..jakie obowiazki ma referent ds. administracyjno-kontrolnych ???
rodny 2015-07-12 20:00:37
@Pracownik Kauschwitz, Wiesz, akurat tak jest w każdej firmie, czy tam korporacji, że mamy pewną drabinkę kariery, najwięcej ludzi jest na najniższym szczeblu i pracują niejako pod tymi na szczeblach wyższych. Chyba nikogo nie dziwi, że regionalny zarabia więcej niż pracownik na kasie w kauflandzie.. Jak tak bardzo zazdrościsz, to może sie czyms wykaż, to Cię awansują.
rodny 2015-07-12 20:11:48
@Pracownik Kauschwitz, Wiesz, akurat tak jest w każdej firmie, czy tam korporacji, że mamy pewną drabinkę kariery, najwięcej ludzi jest na najniższym szczeblu i pracują niejako pod tymi na szczeblach wyższych. Chyba nikogo nie dziwi, że regionalny zarabia więcej niż pracownik na kasie w kauflandzie.. Jak tak bardzo zazdrościsz, to może sie czyms wykaż, to Cię awansują.
anon 2015-07-27 10:12:16
Wskazówki dla pracodawcy:

Firma powinna większą uwagę zwrócić na kulturę i sposób działania Dyrektorów Regionalnych. Praca w sklepie nie jest nastawiona na zadowolenie klienta, ale tegoż Dyrektora. Wprowadza to niepotrzebny stres, a pracownicy są bezradni w obliczu problemów. Minimalna obsada pracowników jest bardzo uciążliwa. Urlop bądź L4 jednego z pracowników paraliżuje organizację pracy na dziale. W takiej sytuacji wszyscy robią wszystko, więc nikt nie czuje się odpowiedzialny. Brak szkoleń blokuje rozwój pracowników. Brak premii nie mobilizuje, by dać z siebie więcej as.
Azazu 2015-08-13 00:55:51
O Kauflandzie słyszałam naprawdę sporo i raczej były to opinie klientów, którzy w większości są zadowoleni. A wydaje mi się, że jeśli klienci są zadowoleni to chodzi nie tylko o ceny, ale też czystość sklepów czy obsługę. A to wynika z pracy ludzi, którzy też najwidoczniej nie mają na co narzekać. Chociaż tutaj piszecie różnie.
sprzedawca 2015-09-12 11:20:50
Kaufland ogłosił parę ofert pracy, więc tego problemu z dawaniem urlopów i paraliżu organizacji pracy raczej już nie będzie. W całej Polsce oferują zatrudnienie na różne stanowiska np. na sprzedawce, kontrolera przyjęcia towarów czy na kierownika w dziale marketingu. Każdy znajdzie coś dla siebie. Niestety 0 info o zawieranej umowie.
Malko 2015-09-12 21:05:05
A to teraz wszyscy dookoła mieliby się martwić, że natrafią na tego czy innego człowieka ? Przecież to obłęd. Ja sugeruję każdemu wykonywanie swoich obowiązków i skoncentrowanie się na tym, aby było jak najlepiej. Warto podjąć temat negocjacji zarobków w firmie, chyba że firmie nie zależy na tym aby ludzie byli jak najdłużej związani.
zaciekawiony 2015-09-14 16:29:26
Magazynier Wydania Towaru – Gliwice jakie zarobki i wogóle praca
L aleksandro 2015-09-18 10:38:02
Praca jest fiu fiu ciężej niż kopalnia 30 ton dziennie przerzucania w dodatku jak znajdą ci błąd to juz lecisz o 300zł z premi to jakas panaroja nie polecam
zapluty karzeł reakcji 2015-10-06 15:47:21
Zwłaszcza opieka medyczna jest ważna. Jak nie przepuklina to to kręgosłup nie wytrzyma, nie wspominając o systemie nerwowym. Oszustwa, okradanie pracowników z norm wydajności, chamskie odzywki Panów kierowników to standard. Poziom kultury osobistej i intelektu kierownictwa poniżej poziomu gruntu. Nie patrz na podane czy obiecane kwoty bo nigdy tyle nie dostaniesz.Ogólnie tragedia...
qwertyui 2015-10-13 00:09:19
cześć wszystkim, ja jako klient sklepu Kaufland Polska mogę śmiało napisać że polecam ich produkty, zawsze można trafić na świeże produkty oraz promocje, gwarantują jakoś swoich produktów, często znajduję tam rzeczy których nie ma w żadnych innych sklepach, dlatego od lat dosyć regularnie tam przychodzę
slazak 2015-10-16 17:01:21
witam. mam pytanie odnośnie pracy na magazynie w gliwicach.
jakie zarobki, atmosfera itd. interesuje mnie kwestia jak to jest z tymi brakami/pomykłami na paletach.
igor 2015-11-10 13:14:47
a ja tam pomimo opinii, ktore czesto sa negatywne chce sprobowac prac w kaufland. a wiem ze teraz poszukuja osoby na stanowisko Konserwator w Dziale Przyjęcia Towaru. wiem ze wymagaja Uprawnienia SEP do 1kV, znajomości obsługi urządzeń elektrycznych i chłodniczych, a przy okazji oferuja stabilne zatrudnienie, wydaje sie to spoko
Czarek c-w 2015-11-10 18:41:07
Dotyczy igor - 2015-11-10 13:14:47
Jak przyjdziesz do domu to poczytaj sobie jakie masz obowiązki i pomyśl sobie ile musialeś złożyć autografów :) a za pół roku odezwij się .
gvb 2015-11-12 17:10:20
@igor ja też jestem podobnego zdania jak Ty, że nie można polegać na opinii innych, trzeba samemu spróbować
fsa 2015-11-15 03:10:51
Kaufland raczej nie ma się czym szczycić, ale i tak oferuje lepsze warunki niż nie jeden market na polskim rynku
Monika C-W 2015-11-15 11:53:23
Kaufland jak Kaufland tylko ludzie w nim pracujący jeden drugiego gdyby mógł to utopił by w łyżce wody .
zomkoo 2015-11-17 11:16:02
Gvb, myślę podobnie jak wy. Jeśli tylko jest taka możliwość i chce się pracować, to faktycznie samemu warto się przekonać jak to wygląda.
odpowiadam-staż 10 lat 2015-12-09 12:35:00
ref.ds.administracyjno-kontrolnych-fajnie brzmi..heh..Praca nie jest tyle związana z pracą biurową co pracą fizyczną.
Sprawdzasz daty przydatności na sklepie, przeceniasz towar, ogarniasz "swój"rozgardiasz na magazynie(wszelkie rozwalone,pokradzione towary=ciaprastwo)- przecena lub odpis.Trochę papierkowej roboty jest-nic skomplikowanego aczkolwiek czasochłonne.
Zabezpieczasz towar wycofany ze sprzedaży.
Zastępujesz dziewczynę od cen i plakatów-Scanning.
Siadasz na kasy(dość często-zależy jak tam z kasjerkami).
Jak ogarniasz info, to i tam pomagasz.
Do tego inne polecenia dyrektora-fejsowanie, wykladanie towaru itp.
321 2015-12-09 16:37:30
wiecie co ostatnio znalałzem kilka ofert pracy od firmy Kaufland Polska Markety Sp. z o.o. Sp. k. na stanowisko konserwatora w dziale przyjecia towaru..
student 2016-01-11 17:04:54
Ja się zastanawiam własnie, czy nie zaaplikowac jako roznosiciel gazet reklamowych, niby nic wielkiego, ale jakiś grosz dla studenta wpadnie. Pytanie, czy grafik jest na tyle elastyczny, że da się pogodzić to z zajęciami.
łaj 2016-01-23 18:13:46
no taka praca dla studentów zawsze na propsie :) ja za to chciałbym u nich się zahaczyć na stanowisko magazyniera wydania towaru w bydgoszczy, podobno stawki tak od 12 zł wzwyż
rado 2016-01-25 19:03:42
jeśli chodzi o pracę w Kauflandzie to poszukują głównie osób na stanowsika sprzedawców. Tych nigdy nie jest za mało. W końcu mogą przy większej ilości lepiej planować zmiany
xxx 2016-01-29 12:40:59
Witajcie. Poszukuję jakiegoś namiaru na dział transportu w Gliwicach. Najlepiej do kierownika lub koordynatora transportu (jeśli taki jest :)). Pomożecie???
faks 2016-02-01 11:44:42
Wydaje mi się @xxx że powinieneś poszukać bezpośrednio w internecie, na stronie Kauflandu albo skorzystać z książki telefonicznej, chyba do tej pory takie cuda produkują :)
sztos 2016-02-08 21:55:35
różne oferty do nich widze, to fakt, ale wydaje mi się, że jako roznosiciel gazet reklamowych to nie ma szans zaorbić duzo, koło 1500 zł to się może nazbiera.
xxx 2016-02-09 13:20:22
Gdyby były jakieś bezpośrednie namiary nie szukałbym kontaktu na forum :)
Wicio 2016-02-11 12:45:52
No też mi się wydaje, że kokosów się nie zarobi jako roznosiciel gazet reklamowych. Praca nie jest ciężka i można sobie fajnie dorobić, ale jak ktoś myśli o czymś konkretniejszym to już chyba lepiej zatrudnić się jako magazynier wydania towaru. Widzę, że też poszukują na to stanowisko. Dają podstawę a do tego jest premia, no i opieka medyczna oraz multisport.
ljjnjd 2016-04-11 21:56:50
no prosze cie @Wicio wiadmo że kokosów nie zarobisz,skoro wymagania są jakie są - nic specjalnego: uczciwość, rzetelność i stan zdrowia umożliwiający roznoszenie gazet - wydaje mi się być normą. Natomaist dziwi mnie że ogłsozenie jest już od półtora miesiąca...
densik 2016-05-12 22:21:07
Może ciężko jest jednak znaleźć kogoś ogarniętego do takiej pracy @ljjnjd. Ogólnie to są też inne oferty, np. na kierownika działu art. spożywczych. Wymagają minimum dwuletniego doświadczenia w handlu detalicznym oraz umiejętności kierowania dużą grupą pracowników.
Zostaw swoją opinię o Kaufland Polska - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kaufland Polska