brak logo

Kaufland Polska

Gliwice

Opinie o Kaufland Polska

anonim 2011-01-17 16:04:14
Witam, ten koleś ma rację, również pracuje lecz krócej niecały miesiąc. i do tej pory jest fajnie. żarcie będzie od lutego bo sanepid teraz odbierał. zaś powiem szczerzę że musisz do dobrej grupy trafić, najlepsza grupa to z kierownikiem Pawłem A. to jest po prostu konkretny i spoko gość. choć powiem szczerze że [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] są wózki oraz akumulatory bo są ściągnięte z Woli, mają zmienić lecz z czasem. zaś moja opinia na temat hali to mam tylko zastrzeżenia w tym że jeszcze nie ustawiono dobre pobieranie towaru. np. zaczełem pobieranie na paletę miałem 4 kartony LAYSów a potem 10 zgrzewek wody, trzeba było przekładać a czas to pieniądz. Pozdrawiam
1
Naturalny 2011-04-05 12:33:27
Witam, pracuję w Kauflandzie od samego początku, tzn. zaliczyłem szkolenie w Piotrkowie i powiem Wam, że nie ma co marudzić, wynagrodzenie faktycznie konkurencyjne, bo jakby nie było ciężko jest znaleźć w okolicy prace z takimi zarobkami na początek, oczywiście mam tutaj na myśli stanowisko 'Magazynier'
Na atmosferę w pracy też nie mam co marudzić, bo ludzi trafiłem (usunięte przez moderatora) . kierownik też mi odpowiada, ogólnie myślę, że w tej firmie popracuję dłużej ;)
1
maj 2011-08-07 20:58:44
a jak pracujecie/pracowaliście przez pośrednika czy bezpośrednio pod kauflandem??
1
anonim 2011-09-12 15:05:41
Czyli bez zmian kierownictwo to banda (usunięte przez moderatora) z przerosnientym ego granatem oderwani od pługa Pracowalem w Piotrkowie a widze ze wGliwicach jest jeszcze gorzej Kierownictwo uczylo sie wszak u najleprzych FOOD i Frishe w Rokszycach gdzie kierownikom brakowalo tylko kija i opaski na rekawie pzdr wszystkich tam tyrajacych w KAUSZWICU w całej Polsce
BEDUIN 2011-10-06 17:19:09
Praca jest nienormalna:) bierzesz wózek(homonto) i orasz magazyn jak pies, "pracuje" juz 8 miechów dziennie na kompletacji i mam dosyc, jakbym poszedl do psychiatry to dostaje z miejsca 6miesiecy L4:) kierownicy to powinni wrocic tam w te swoje lodzkie i kurde byki paść na polu albo krowami orać pole, badna (usunięte przez moderatora) ktora na slask przyjechala za chlebem, tylko łaża z wydrukowanymi wydajnosciami i poganiaja, kiedys ktos nie wytrzyma i dostanie dozywocie przez takiego pseudo kierownika, ktory jak juz pisalem powinien byki pasc, niby jest zmiennosc pracy ale nie u mnie na zmianie: wybrańcy dziennie jezdza reachtrackami, a Beduini dziennie orają na magazynie jak psy!!z pewnoscia to wina kierownika, ktory nie nadaje sie do swojej roli, niech pasie byki na WOli. czekam na dzień,aż to sie na nich zemści.
anonim 2011-10-06 21:42:13
ja na retrak trafilem po miesiacu. z tego co zauwazyłem to tylko nowi nie jezdzą na retrakach. może jestes nie udacznikiem i sie nie nadajesz
1
z Rokszyc 2011-12-27 12:21:11
Wy tak tu nie (usunięte przez moderatora) , przyjmijcie się do C.D w Rokszycach to będziecie błagać aby wrócić do Gliwic. 300 koli norma , ale na czym ? my mamy tu normę 210, ale non stop (usunięte przez moderatora) z na skrzynkach z piwem i wódkach.... a premie to na wszystkim zabierają.ostatnio moda na za wysokie palety i niedofoliowane. Oczywiscie błędy się sypia 1-2 dni przed końcem miesiąca. wcześniej spokój ,zero błędów.....
Skeleton 2012-01-19 00:26:01
To firma funkcjonująca w oparciu o kłamstwo (usunięte przez moderatora) .
Zamiast inwestować we własnych pracowników, którzy podobno są największym kapitałem, szczycą się kolejnymi kontraktami z firmami pracy tymczasowej, zwabionymi do współpracy.
(usunięte przez moderatora)
Szkoda słów...
Kaufomat 2012-03-02 22:56:40
Z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kregosłup, grzybica nóg, zryta psycha - to są pamiątki po Kaufie !
3
łowca łowiec 2012-03-13 15:05:54
Kau wciąż poszukuje frajerów na portalach ogłoszeniowych:
"stabilne zatrudnienie"- buachacha !!!
"Bogaty pakiet socjalny"- paczki na swięta o wartości 50 zł i bony za 200.
Przy Tesco to śmiech na sali.
Jak ludzie pisali o zapomogi to wała dostali, bo "fundusz za mały".
Podwyzki, owszem, tylko kto ich doczeka ?
"Multisport i opieka medyczna"- za którą w większości sam będziesz musiał płacić.
No nic tylko się zatrudniać i jeszcze modlic się, żeby trafić na najmniej (usunięte przez moderatora) kierownika.
Żałosne.
3
kierownik debil 2012-04-02 11:09:11
firma jako taka jest ok ale kierowniki są po szkołach specjalnych pewnie pan dyrektor się niedomyśla co dzieje sie na nockach że kierownictwo wszystko w(usunięte przez moderatora) maja grają w karty itp.

kierowniki tylko raz w roku (usunięte przez moderatora) im się trzęsie jak jest ocena przełożonego wtedy są mili wieśniaki taka jest racja banda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dyrekcja o dużo rzeczach niewie co dzieje sie piętro niżej nowych ludzi przyjmują u góry mowią im norma 220 gościu wchodzi na magazyn idjota gada nowemu 300koli na godzine i masz umowe na czas nieokreślony poprostu pani powiedziała ci błąd u góry o więcej nie pytaj tylko (usunięte przez moderatora) teraz mam to w (usunięte przez moderatora) jestem na l4 i mam na tego gościa pozdr (usunięte przez moderatora)
obwies 2012-04-02 16:37:37
Ortogradfie tez masz w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ie nieuku tylko do magazynu na wydanie sie nadajesz i 300 koli na godzine w alejce z ciastkami
000000 2012-04-25 12:11:07
firma nienormalna ludzi traktują jak psów kierownicy(usunięte przez moderatora) wszyscy ludzie są filarem tej firmy a traktowani są najgorzej tak szanują tam ludzi robią co chcą tylko norma i norma wieśniacy bez szkól...
Super laska 2012-05-08 17:54:59
Ja Wam powiem tak.. Jest, jak jest i niema jak, niema.. ale prawda jest taka, że na dziale OG pracują największe ciacha, ja bym ich chętnie schrupała, chłopacy są obrotni i bardzo dobrze znają się na rzeczy.. wystarczy im nie przeszkadzać, a świetnie wiedzą co mają robić, norme lajtowo wyrabiają, zawsze są prężni i gotowi do działania.. wiem co mówię..
Pamiętajcie, największe ciacha, są na OG ;****
robochłop 2012-05-11 18:46:02
Chłopcy z Wydania OG również pozdrawiają żeńskie służby mundurowe.
PS. szkoda, że nie mam TIRa

Pozdro dla wtajemniczonych :D
anonim 2012-05-18 00:30:55
Dobrze że już tam nie pracuję. Ej serio to byla katastrofa. Połowa zębów do naprawy.
Nie da się jeść kilka razy dziennie marsów czy snikersów. No a jak tutaj nie zjesc, jak wszyscy jedzą. Tam trzeba było jesć zeby z toba ktoś trzymał sztame. Napchają się słodyczami i później nikomu obiad nie smakuje.
Dziwni ludzie tam pracują.
normalny pracownik 2012-06-01 19:38:28
widze heteryk ze ty wylewasz tu swoje zale bo ci pani Kierownik za skure zalazla,jak cie tak interesuje to idz i zapytaj, przez takich jak ty kierowniki traktuja nas jak pacholeta i maszynki do mielenia wydajnosci, sie nie ma co dziwic z takimi prostakami, nieawansowales czy tylko lubisz pomyje na ludzi wylewac,
obert8 2012-11-21 10:32:02
Rozumiem cie sysek ta beznadzieja ja odszedlem z kauflanda 4 lata temu pracowalem w rokszycach ale jak sobie przypomne to ciary mnie przechodza pracowalem na fres [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na przyjeciu i ta beznadzieja ktora ogarnia masakra pzdr i zycze wytrwalosci
efcys 2013-05-02 17:10:09
Czy ktoś moze podac jakiś nabiar na dział personalny na magazynie kaufland? czy są przyjęcia ?
mat 2013-05-08 19:45:56
w nasyzm mieście buduje się Kaufland i trwa nabór, mam pytanie o stanowisko Referent ds. administracyjnych. Co taka osoba robi, i na jakie zarobki może liczyć. Ew. jako że to nowy market, na jakie stanowiska warto aplikować?
2
2013-09-20 00:57:28
no tak co fakf to fakt doswiadczenie zdobyte tam przrdalo by mu sie wszedzie jak by nie tea kontuzja ...1umowa to umowa probna na 3miees nastepna to juz na stale ...
Koordynator roznosicieli gazet 2013-11-21 16:41:48
Chciałabym wyrazić opinie na temat pracy jako koordynator roznosicieli gazet lub jak kto woli Inspektor. Jest to praca na umowę zlecenie i niestety tak jak podaje KAUFLAND nie zajmuje ok 10 godzin tygodniowo a znacznie więcej. Na początku zachęcają przyszłych kandydatów umową zlecenie i pracą jeden dzień w tygodniu . To nie prawda koordynator ma pod sobą kilka osób tzw. DT ( dystrybutorów) To koordynator jest rozliczany za jakość roznoszenia ulotek przez swoich dystrybutorów. Tu zaczyna się problem . Stawki jakie oferuje Kaufland są tak niskie że ludzie nie są zainteresowani roznoszeniem ulotek . Po za tym są stale kontrolowani . Raz kontroluje ich Koordynator potem osoba z firmy zewnętrznej a następnie sporządzane są raporty o jakości dystrybucji. Kaufland stawia bardzo wysoką poprzeczkę na jakośc roznoszenia ulotek . Nikogo nie obchodzi że na danym terenie ludzie nie posiadają skrzynek pocztowych, jeden drugiemu podbiera gazetki . Ma być wynik a jeśli go nie ma potrąca się z wynagrodzenia dystrybutora. Najlepsze jest to, że firma podaje wagę swoich gazetek czyli 40 gram . Za każde dodatkowe gramy płaci więcej o 1 % za kolejny gram czyli tzw dodatek. Tak się jednak nie dzieje . Gazetki warzą mniej niż 40 gram a za tzw dodatek i tak dystrybutor nie otrzyma wynagrodzenia. Koordynator zarabia marne 600zł i wiecznie obiecują mu regionalni , że jak się poprawi będzie podwyżka , ale chyba obowiązków. Trzeba we własnym zakresie za tą jałmużnę tankować swoje własne auto i jeździć po ludziach . Użerać się z nimi. Bo Kaufland namawia odbiorców na skargi na brak gazetek. DO tego dochodzi sporządzanie raportów, umów, druków, skany i wysyłanie na własny koszt do centrali . Więc po odliczeniu za cały miesiąc zostaje marne 250zł ….. A jak policzycie godziny to jest ich znacznie więcej niż to co podaje Kaufland. Na koniec wspomnę o kłamstwie regionalnych na temat bonów świątecznych oraz premii . Nic nie dostaniecie nie liczcie na to . Tam tylko( usunięte przez administratora )
5
Ciekawski 2014-05-08 16:20:36
Witam mam pytanie jak dojechać do tego Kauflandu z placu piastów? auto mam w naprawie a jutro mam mieć rozmowę nie umiem znalesc tego magazynu na mapie pokazuje mi ulice 88 skołowany jestem proszę o odpowiedz ...
cukalo 2014-07-10 14:27:10
Witam, poszukuję osób pracujących na kasach w kauflandzie. Bardzo proszę o kontakt [usunięte przez moderatora]
2
TVP 2014-07-16 10:30:05
Wczoraj znajomy powiedział mi, że na początek koordynator musi spisać cały teren ulica po ulicy, numer mieszkania po numerze i wbić to do systemu komputerowego. Biorąc pod uwagę dość spory teren oraz kilkanaście tysięcy znajdujących się tam gospodarstw, takie żądania wydają się bardzo dziwne i pochłoną kilka tygodni po 8 godzin pracy. Oczywiście wszystko to na twój człowieku koszt - paliwo itd. Wychodzi więc na to, że będziesz musiał jeszcze do tego interesu dopłacić.Chcę zrobić o tym materiał, dlatego bardzo proszę o info, czy w całej Polsce są takie dziwne żądania, czy też tylko w rejonie centralnym ktoś wpadł na tak dziwny sposób. Chętnie podjadę też z kamera i nagram Wasze wypowiedzi (jeśli będziecie chcieli)
Anonymous 2014-08-26 13:59:40
Czytam te opinie i śmiem wątpić, że piszą je ludzie, którzy przychodząc do pracy najlepiej niczego by nie robili.
Zasada jest prosta - jeżeli dobrze wykonujesz swoją pracę to żaden przełożony nie będzie na Ciebie naciskać.
Jeżeli cała grupa ludzi dobrze wykonuje powierzone im obowiązki, to w rezultacie nie narobią się za dużo. Dlaczego? Ano dlatego, bo nie będą musieli wykonywać pracy za swoich kolegów.

Drodzy pracownicy Kauflandu, weźcie się w garść zamiast tylko narzekać.
Pamiętajcie, że w każdej pracy znajdą się osoby, za które będzie trzeba pracować bo wszystko im się nie będzie chciało.
Przyrównując to do ogródka - w każdym znajdą się niepotrzebne chwasty,które trzeba wyrwać :)


Pozdrawiam !!
dolk 2014-11-29 14:10:00
odradzam prace w tym miejscu brak atmosfery tam nikt ze soba nie rozmawia jeden na drugiego kabluje kierownicy jacys bez szkol nie znaja sie na robocie szkoda gadac
pawel 2015-01-10 20:20:12
praca na tym magazynie to szkoda czasu totalna porazka kto ich zrobil kierownikami ci ludzie soie nie nadaja do niczego ... nowym milej pracy
swirek 2015-03-09 16:30:14
okradli mnie na 30 palet to skurwysynst... i zlodziejstwo . szczyca sie marka a wysymac chca na kazeym kroku . DZIADOSTWO
Krzyś 2015-04-11 09:06:46
Panie dyrektorze prosimy o rozmowę z Panem wszyscy pracowniki wszystkich działów prosimy prosimy o interwencje w sprawie błędów na paletach kierownicy naciskają na normy normy no normy są robione jak chcecie ale naszym kosztem bo za błąd nam zabieracie 200zł...A Firma personel ma 15 zł za błąd gdzie sprawiedliwość ludzie litości zrób Pan coś z tym bo jest coraz gorzej pozdrawiamy OG i reszta działów...
Marek 2015-04-20 09:59:08
Niema co prosić będą nas dalej okradać i tyle co z tego że wyjdzie do nas powie z dwa zdania nic nie zmieni jeżeli przyjdzie albo przekaże swoim a oni nam tak to się skończy
marcin06 2015-06-19 11:24:47
nosze ulotki w kaufie już jakis czas i nie podoba mi sie to że nie płaca uczciwe za wszystkie ulotki czesc jest za darmo a sami wymagaja od drugiej strony uczciwosci a sami jej nie przestrzegają
nia77 2015-07-10 14:33:24
jakie obowiazki w kauflandzie ma referent ds. administracyjno-kontrolnych , jakie zarobki ? może ktos sie podzieli swoja wiedzą :)
2
Pracownik Kauschwitz 2015-07-10 18:55:11
Czego się spodziewamy? SZACUNKU i godnego traktowania,PRZESTRZEGANIA kodeksu pracy. Biurowa praca to picie kawy jedna za drugą, od czasu do czasu wezwanie przez wywyższającą się Dyrektorkę, która jak zbeszta i poniży pracownika od razu myśli iż dostanie większą premię. Regionalni, persony wożą się najnowszymi Audicami,a kto na to pracuje do tego ciężko? To My pracownicy odwalamy całą robotę dźwigając ponad normę ciężary, Pracując na 3 stanowiskach ponieważ kauscchitz oszczędza na zatrudnieniu odpowiedniej ilości osób. Znam doskonale specyfikę tego Obozu pracy i nie wierzcie że WASZ market ma największe straty, że przez Was spadacie na ostatnie miejsce itp. ich śpiewki. Oni mają kasy więcej niż wziąć do kupy Markety Tesco, Lidl,Polo Market, czy Biedronki, Kauschitz to najbogatsza firma na polskim rynku. I tym bardziej za to powinni szanować ciężko pracujących ludzi, którzy większość życia spędzają w obozie niż z rodziną weekendy. Przykład? 3 miesiące prosiłam o jeden jedyny wolny weekend by widzieć w końcu jak wyglądają moje dzieci bo grafik tak był ułożony że same popołudniowe zmiany. A rano dzieci w szkole. Lepiej mają Ci co liżą tyłek dyrektorom, "Uprzejmie donoszą" ale i tu nie jedna była niespodzianka bo kapusie mimo włażenia w tyłek mieli zwroty akcji i sami dostawali po łopatkach, nie dostają dyplomów więc nie wiem po co to robią. Grafik który jest tak ułożony iż ma się pod rząd 8 popołudniówek, 1 dzień wolnego?? przecież piąty dzień, a pracownik już się ledwo słania na nogach. Trochę myślenia przy układaniu grafiku pamiętając iż pracownik musi odpocząć i poza obozem ma jeszcze wszelakie inne ciężkie zajęcia. Nie pozdrawiam dyrekcji, i całej Góry. Można by pisać elaborat o tym obozie. Pozdrawiam wszystkich znoszących ten ciężar zwłaszcza teraz w sezonie urlopowym. I PROSZĘ ZAPAMIĘTAJCIE TO MOTTO.!!
Pracownik nie jest winien swemu pracodawcy służalczości i posłuszeństwa. Jest mu jedynie winien usługę, za którą otrzymuje zapłatę, będącą nie łaską, lecz zasłużonym wynagrodzeniem.
3
nia77 2015-07-11 00:05:45
Czytajac opinie ..to juz sie dowiedzialam ze to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale moze ktos opowie o stanowiskach i pensjach ..jakie obowiazki ma referent ds. administracyjno-kontrolnych ???
anon 2015-07-27 10:12:16
Wskazówki dla pracodawcy:

Firma powinna większą uwagę zwrócić na kulturę i sposób działania Dyrektorów Regionalnych. Praca w sklepie nie jest nastawiona na zadowolenie klienta, ale tegoż Dyrektora. Wprowadza to niepotrzebny stres, a pracownicy są bezradni w obliczu problemów. Minimalna obsada pracowników jest bardzo uciążliwa. Urlop bądź L4 jednego z pracowników paraliżuje organizację pracy na dziale. W takiej sytuacji wszyscy robią wszystko, więc nikt nie czuje się odpowiedzialny. Brak szkoleń blokuje rozwój pracowników. Brak premii nie mobilizuje, by dać z siebie więcej as.
zaciekawiony 2015-09-14 16:29:26
Magazynier Wydania Towaru – Gliwice jakie zarobki i wogóle praca
L aleksandro 2015-09-18 10:38:02
Praca jest fiu fiu ciężej niż kopalnia 30 ton dziennie przerzucania w dodatku jak znajdą ci błąd to juz lecisz o 300zł z premi to jakas panaroja nie polecam
zapluty karzeł reakcji 2015-10-06 15:47:21
Zwłaszcza opieka medyczna jest ważna. Jak nie przepuklina to to kręgosłup nie wytrzyma, nie wspominając o systemie nerwowym. Oszustwa, okradanie pracowników z norm wydajności, chamskie odzywki Panów kierowników to standard. Poziom kultury osobistej i intelektu kierownictwa poniżej poziomu gruntu. Nie patrz na podane czy obiecane kwoty bo nigdy tyle nie dostaniesz.Ogólnie tragedia...
slazak 2015-10-16 17:01:21
witam. mam pytanie odnośnie pracy na magazynie w gliwicach.
jakie zarobki, atmosfera itd. interesuje mnie kwestia jak to jest z tymi brakami/pomykłami na paletach.
Czarek c-w 2015-11-10 18:41:07
Dotyczy igor - 2015-11-10 13:14:47
Jak przyjdziesz do domu to poczytaj sobie jakie masz obowiązki i pomyśl sobie ile musialeś złożyć autografów :) a za pół roku odezwij się .
Monika C-W 2015-11-15 11:53:23
Kaufland jak Kaufland tylko ludzie w nim pracujący jeden drugiego gdyby mógł to utopił by w łyżce wody .
odpowiadam-staż 10 lat 2015-12-09 12:35:00
ref.ds.administracyjno-kontrolnych-fajnie brzmi..heh..Praca nie jest tyle związana z pracą biurową co pracą fizyczną.
Sprawdzasz daty przydatności na sklepie, przeceniasz towar, ogarniasz "swój"rozgardiasz na magazynie(wszelkie rozwalone,pokradzione towary=ciaprastwo)- przecena lub odpis.Trochę papierkowej roboty jest-nic skomplikowanego aczkolwiek czasochłonne.
Zabezpieczasz towar wycofany ze sprzedaży.
Zastępujesz dziewczynę od cen i plakatów-Scanning.
Siadasz na kasy(dość często-zależy jak tam z kasjerkami).
Jak ogarniasz info, to i tam pomagasz.
Do tego inne polecenia dyrektora-fejsowanie, wykladanie towaru itp.
xxx 2016-01-29 12:40:59
Witajcie. Poszukuję jakiegoś namiaru na dział transportu w Gliwicach. Najlepiej do kierownika lub koordynatora transportu (jeśli taki jest :)). Pomożecie???
xxx 2016-02-09 13:20:22
Gdyby były jakieś bezpośrednie namiary nie szukałbym kontaktu na forum :)
densik 2016-05-12 22:21:07
Może ciężko jest jednak znaleźć kogoś ogarniętego do takiej pracy @ljjnjd. Ogólnie to są też inne oferty, np. na kierownika działu art. spożywczych. Wymagają minimum dwuletniego doświadczenia w handlu detalicznym oraz umiejętności kierowania dużą grupą pracowników.
Zostaw swoją opinię o Kaufland Polska - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kaufland Polska