Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Pronar

zdjecie uzytkownika
Edward - 2013-01-04 12:55:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
John - 2013-01-02 12:10:11

Edward - 2012-12-13 18:06:15

Ja tam daje jeszcze góra rok. Myślicie, że ta obniżka cen uratuje firmę? To jest gwóźdź do trumny. Teraz rynek się zapcha tanimi pługami, przyczepami i innym badziewiem a potem nikt nie będzie bieżącej produkcji kupować.
[usunięte przez moderatora], każda firma produkcyjna aby utrzymać produkcję musi wysprzedać stany magazynowe. utrzymać produkcję - tzn dać PRACĘ ludziom, - to takie małe tajniki wiedzy dla niekumatych ;))))
W takim razie pozdrawiam pracujących :P
zdjecie uzytkownika
Madrala - 2013-01-04 17:00:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Edward - 2013-01-04 12:55:08

John - 2013-01-02 12:10:11

Edward - 2012-12-13 18:06:15

Ja tam daje jeszcze góra rok. Myślicie, że ta obniżka cen uratuje firmę? To jest gwóźdź do trumny. Teraz rynek się zapcha tanimi pługami, przyczepami i innym badziewiem a potem nikt nie będzie bieżącej produkcji kupować.
[usunięte przez moderatora], każda firma produkcyjna aby utrzymać produkcję musi wysprzedać stany magazynowe. utrzymać produkcję - tzn dać PRACĘ ludziom, - to takie małe tajniki wiedzy dla niekumatych ;))))
W takim razie pozdrawiam pracujących :P
Jak to zrozumieć kiedy w 2011 roku według słów na Prezesa na choince zarobiliśmy 20 mln zł !!!! A w następnym roku kiedy urośliśmy w moc i siłę chcieliśmy zarobić 40 mln zł ,a zarobiliśmy tylko 10 min zł? Kto tu jest winny?Pracownicy z produkcji?Pracownicy z kadr?Kucharki ,sprzątaczki? Nie winne jest planowanie , bo nie posiada rozeznania na rynku i handel ,bo nie przekazuje dla planowania informacji czego rynek sie domaga!!!! Noooo i pazerni udziałowcy i właściciele , którzy dużo mówią duzo chcą tylko czy sie interseują swym zakładem? O to jest pytanie!!!!!
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-01-04 17:37:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Madrala - 2013-01-04 17:00:02

Edward - 2013-01-04 12:55:08

John - 2013-01-02 12:10:11

Edward - 2012-12-13 18:06:15

Ja tam daje jeszcze góra rok. Myślicie, że ta obniżka cen uratuje firmę? To jest gwóźdź do trumny. Teraz rynek się zapcha tanimi pługami, przyczepami i innym badziewiem a potem nikt nie będzie bieżącej produkcji kupować.
[usunięte przez moderatora], każda firma produkcyjna aby utrzymać produkcję musi wysprzedać stany magazynowe. utrzymać produkcję - tzn dać PRACĘ ludziom, - to takie małe tajniki wiedzy dla niekumatych ;))))
W takim razie pozdrawiam pracujących :P
Jak to zrozumieć kiedy w 2011 roku według słów na Prezesa na choince zarobiliśmy 20 mln zł !!!! A w następnym roku kiedy urośliśmy w moc i siłę chcieliśmy zarobić 40 mln zł ,a zarobiliśmy tylko 10 min zł? Kto tu jest winny?Pracownicy z produkcji?Pracownicy z kadr?Kucharki ,sprzątaczki? Nie winne jest planowanie , bo nie posiada rozeznania na rynku i handel ,bo nie przekazuje dla planowania informacji czego rynek sie domaga!!!! Noooo i pazerni udziałowcy i właściciele , którzy dużo mówią duzo chcą tylko czy sie interseują swym zakładem? O to jest pytanie!!!!!
Dość rewolucyjna idea planowanie zapewne produkcji ma mieć rozeznanie na rynku? No to gratulacje za myślenie. A może też odpowiada za to że zupa była za słona??
zdjecie uzytkownika
narew - 2013-01-04 19:57:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sama - 2013-01-02 08:47:07

sam - 2013-01-02 08:41:47

narew - 2013-01-01 12:46:29

powoli szeregi obiboków i ludzi z tzn wazeliną zmniejszają sie najpierw [usunięte przez moderatora] potem [usunięte przez moderatora] ..... jeszcze kilka takich osób i firma stanie na nogi bo Pan [usunięte przez moderatora] przejrzał na oczy jaką ma kadrę zarządzającą.



pozdrowienia dla normalnych ludzi z pronaru
zauważ, ze wymienione osoby same odeszly ... wiec nie pisz o "przegladaniu na oczy"bo nie byla to decyzja zarzadu, po prostu ludzie myslacy odchodza ...
No nie żartuj. Wyjdzie na to że Pronar stracił kwiat swojej kadry a to stwierdzenie bardziej nadaje sie jako temat przewodni skeczu a nie poważna wypowidź na forum
człowieku nie znasz jeszcze Pronarowskiej propagandy -- eliasz odszedł bo dał ciała z wysyłką na wschód którą miał przygotowac do niedzieli a w poniedziałek pojawiło sie info że nie będzie pracował --- chyba masz mały staz w Pronarze że nie kojarzysz faktów albo nie wiesz nic o tej wysyłce. co do tadzia to może [usunięte przez moderatora] i inni dyrektorzy tez sami odeszli. ps moze nie znasz tych ludzi bo to ludzie z przekroju kilku lat. pozdro dla takich jak ty myslacych stereotypami i propagandą pronarowską
zdjecie uzytkownika
sik - 2013-01-05 14:06:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o znalazl sie wybitny znawca rzeczy oczywistych, ten to odszedl bo tajemniczy transport na wschod, tamten bo jeszcze cos ... wszedzie słuzby i agentura . abuhahaaha...
zdjecie uzytkownika
ha - 2013-01-05 15:17:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no nie mają co robić to wymyślają jakieś bzdurne teorie spiskowe. im durniejsze tym lepsze. a najwięcej to oczywiście wie tutejszy
zdjecie uzytkownika
diger - 2013-01-06 00:12:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fakt: projekt - zakup linii produkcyjnej przyczep, wartosc projektu - 8.340.271,93 pln, termin - 2010 r
zdjecie uzytkownika
diger - 2013-01-06 00:16:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fakt2: projekt - udział w targach AgroShow, wartosc projektu - 247.144,32 pln, termin - 2009/2010
zdjecie uzytkownika
diger - 2013-01-06 00:45:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fakt3: [usunięte przez moderatora], współwłaściciel narewskiego Pronaru i zwycięzca plebiscytu Euroobiektywy w kategorii gospodarka, wrócił po latach na listę 100 najbogatszych Polaków tygodnika Wprost. Z majątkiem wartym 165 mln zł znalazł się na 98. miejscu w rankingu
[usunięte przez moderatora] ma 33% udziałów.
zdjecie uzytkownika
diger - 2013-01-06 00:53:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fakt4: Okręgowa Inspekcja Pracy w Białymstoku informuje o wynikach przeprowadzonej kontroli:
1. wypłaty wynagrodzenia za sierpień, wrzesień i październik bieżącego roku nie były dokonywane w terminie
2. część pracowników, którzy wcześniej złożyli wnioski o udzielenie urlopu bezpłatnego i uzyskali na to zgodę pracodawcy, wykonywała pracę
3. w październiku wniosek o 5 dni bezpłatnego urlopu złożyło 1160 pracowników
4. mimo udzielonego urlopu w dniach 6 i 14 listopada pracę świadczyło łącznie 143 pracowników, pracodawca wyjaśnił, że w takich przypadkach pracownicy otrzymają do końca okresu rozliczeniowego inny dzień wolny
5. prezes firmy [usunięte przez moderatora] zapewniał na naszych łamach, że prawo pracy w jego zakładzie jest przestrzegane, a informacje pracowników to tylko plotki
zdjecie uzytkownika
diger - 2013-01-06 01:05:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fakt5: kiedy otwierano Pronar w Narewce w 2010 mówiono, że to doskonale prosperująca fabryka, która co roku wypuszcza w świat ponad 2 tys. ciągników, słynie z tego, że dba (...) o swoją kadrę:
- średnia płaca w zakładzie to 4.000 pln
- co roku organizuje mieszkańcom koncerty i festyny
- daje pieniądze dla okolicznych kościołów
- buduje drogi
- "jesteśmy bardzo zadowoleni i wdzięczni, że to właśnie u nas Pronar otworzył swój zakład" dziękował wtedy [usunięte przez moderatora], wójt gminy Narewka
- łączny koszt inwestycji w Narewce wyniósł 50.000.000 pln
zdjecie uzytkownika
diger - 2013-01-06 01:24:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fakt6: nieruchomość o powierzchni 4,5 ha w Siemiatyczach według wyliczeń specjalistów warta była ok. 270 tys. zł. Pronar w 2004 r. kupił ją za 30 tys. Władze Siemiatycz chciały, by na działce powstał zakład, w którym pracę znajdzie 500 osób. Do konkursu nikt nie przystąpił dlatego rozpoczęto negocjacje tylko z Pronarem. Za zgodą rady miejskiej burmistrz podpisał umowę sprzedaży, nie znalazł się tam jednak zapis o budowie zakładu i zatrudnieniu określonej liczby osób. Burmistrz tłumaczył, że wystarczające dla niego było słowo prezesa Pronaru [usunięte przez moderatora], który radnym na sesji obiecał realizację inwestycji. Kiedy w 2008 r. CBA zaczęło interesować się transakcją, do umowy sprzedaży dołączono aneks o budowie zakładu.
zdjecie uzytkownika
diger - 2013-01-06 01:40:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fakt7: opinia [usunięte przez moderatora] z pazdziernika 2012:
"Nasi pracownicy to profesjonaliści, którzy uczciwą pracą doprowadzili Pronar do wysokiego poziomu. To oni stoją za innowacyjnością firmy – jesteśmy w ścisłej czołówce najbardziej nowatorskich przedsiębiorstw w regionie (...) W najbliższych miesiącach do użytku oddamy Centrum Naukowo-Badawcze w Narwi (...) W Polsce są wysokie koszty pracy, przez co polskie firmy stają się mniej konkurencyjne. Płacą mało pracownikom, bo nie mają wyboru. (...)
zdjecie uzytkownika
diger - 2013-01-06 01:43:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fakt8: [usunięte przez moderatora] na pomysł biznesu wpadł podczas zwiedzania fabryki traktorów firmy John Deree w USA. Początkowo założony przez [usunięte przez moderatora] Pronar montował ciągniki na licencji białoruskiej firmy MTZ. Dziś co trzeci sprzedawany w Polsce ciągnik pochodzi z Pronaru, a polskie maszyny rolnicze można spotkać w Sudanie, Australii i Japonii. W przyczepach do ciągników stosuje japońskie opony do boeingów 747. Do Pronaru należy też sieć 18 stacji paliw oraz hotele w Narwi i Walikach. W 2005 r. firma miała 550 mln zł przychodu i 40 mln zł zysku netto. Na liście 100 najbogatszych Polaków tygodnika "Wprost" w 2006 r. z majątkiem szacowanym na 195 mln zł zajął 87 miejsce.
zdjecie uzytkownika
ju - 2013-01-06 11:08:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i co z tego???
zdjecie uzytkownika
Dziad - 2013-01-06 11:16:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To z tego że w Polsce są wysokie koszty pracy i biedny prezes ma tylko 165 baniek na koncie.
zdjecie uzytkownika
diger - 2013-01-06 11:33:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ju - 2013-01-06 11:08:56

i co z tego???
dokładnie nic! i właśnie o to chodzi... nic nie wynika z tego, że człowiek dostał szanse zrobić coś fajnego, ze mu wladze szły na reke i przyznawaly fundusze. nie zapracował na to sam, tylko napchał kabze ludzkim garbem, a tych co na to zapracowali traktuje jak przedmioty
zdjecie uzytkownika
ju - 2013-01-06 11:57:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
taki jest kapitalizm ... a takie teksty przeszyte ideologią to dobre w szkole podstawowej
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
66 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pronar
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x