logo Lira Sp. z o.o.

Lira Sp. z o.o.

Elbląg

Opinie o Lira Sp. z o.o.

345 2013-06-18 17:34:01
Co do zarobków to jest napisane jak wyżej, najczęściej 1600 na rękę + premia uznaniowa :czyli raz dostajesz raz nie, nie możesz liczyć na jakieś tam kokosy. Zależy jeszcze do jakieś spółki trafisz. W końcu jest wybór 3in1 Chociaż wykażesz dobre chęci to i tak nie będziesz szanowany, dużo jazdy, a małe premia. Tak się tam przyjęło. Śmietankę spijają najlepsi. Co do narzędzi pracy nie będę się wypowiadał... Chcesz przeżyć mały obóz w Polsce to dobre miejsce. Ja podtrzymuje zdanie rok popracować i uciekać ....
Pamiętać trzeba również że zatrudniajać się tam nic nie otrzymujesz, odchodząc tak samo. Bilans wynosi zero.
6
arek 2013-06-19 14:19:38
Dobrze że bilans nie wychodzi na minus. A te premie uznaniowe to w jakich wysokościach są mniej wiecej?
345 2013-06-20 10:09:05
jak chcesz się dowiedzieć na temat warunków, pracy w tej firmie zadzwoń do nich, bądź się zatrudnij to się przekonasz bądź dowiesz.....
arek 2013-06-20 10:59:39
No ale chyba przyznasz sam że bez sensu się zatrudniac jeśli to ma się okazać stratą czasu dlatego właśnie tutaj zajrzałem
345 2013-06-20 14:23:17
dobrze, że są takie strony. Trzeba umieć myśleć i zdawać sobie sprawę, co gdzie, po co? i dlaczego? nie mam zamiaru negatywnie pisać o pracodawcy, lecz szacunku tu nie ma się żadnego i coraz częściej słyszy się o tym u klientów .... życzę powodzenia przyszłym pracownikom,
arek 2013-06-20 16:15:55
Ja wcale nie zajrzałem tutaj po to aby znaleźć same neagtywne opinie i takie usłyszeć. Właśnie wręcz przeciwie szukam prawdziwych i obiektywnych informacji
345 2013-06-20 16:30:49
to je znajdziesz (wszystkie opinie, zarówno,pozytywne jak i negatywne) Jak, ktoś chce się dobrze wypowiedzieć, to to zrobi jak i odwrotnie. Ja tam nie chce się już wypowiadać dla mnie starczy, wg mnie ludzie budują firmę, a w tej firmie tak nie jest. Dzisiaj jesteś jutro Cię już nie ma. Tak się postępuje. Czyli to co jest napisane powyżej, ja podpisuje się pod tym.
arek 2013-06-20 16:35:07
Ok. Dzięki. W takim razie zaczekam na opinie jeszcze innych osób bo najlepiej sobie wyrobić takie obiektywne zdanie
pracuś 2013-07-02 10:24:57
Lira po raz kolejny pokazała swoje mocne strony.....
Zero szacunku dla pracownika, lepiej jak to zabrzmi następująco:
Pracownicy nie mają szacunku dla Pracodawcy, a każdy prezes nie ma swojego szacunku dla swojego prezesa. Ja się po mału głubie ile tam jest tych prezesów i kierowników 3 czy 4 może wiecej ok 8?
Tego prezesostwo nawet nie wie samo .... :(
artur 2013-07-08 17:04:46
Dziwne bo zawsze wydawało mi się że w firmach prezes to powinien być tak naprawdę jeden. Bo jak można podejmować decyzje kiedy jest 8 prezesów.
pracuś 2013-07-08 19:32:44
tam jest 4 prezesów, i kilku już szefów ... kto tam się zatrudni to zrozumie nie ład i duże obietnice, mówi się jedno czyni się wiele innych rzeczy. Ludzi tak na marginesie "Artemide" nie jest już na wyłączność. Na wyłączność jest tylko prawa autorskie ( używanie, loga, reklamy itp.) NIE PRODUKT.
artur 2013-07-08 20:07:42
A jakie to ma znaczenie dla ludzi pracujących tam? Bo z tego co mi się wydaje to chyba niewielkie ale mogę się mylić
pracuś 2013-07-09 10:27:07
Ma, produkt na wyłączność wiąże się z tym, że sprzedajesz tylko Ty na terenie Polski. Za to już tak nie jest, dużo firm nie chce współpracować z Lirą. Za nieterminowość w dostawach, niekompletne zamówienia, brak materiałów (katalogów, zdjęć) oszukiwanie klientów. Mówisz jedno robisz drugie, czyli nie czysty handel. Zero poszanowania dla pracownika. Chcesz świecić to świecisz oczyma oraz przez słuchawkę też ładnie śpiewasz świecącymi słowami. Zastanów się jak może rządzić w firmie 4 osoby o 3 to za dużo. Podział firmy na 3 oddzielne to tylko fikcja i strzelanie sobie samemu w kolano.
artur 2013-07-09 10:47:38
No w sumie masz racje. Ale tak tragicznie to chyba aż nie może być. Zawsze coś się sprzeda przecież może nie tylko co na wyłączoność ale zawsze
pracuś 2013-07-09 17:08:00
Arturze, ja nie wiem. Czy Ty tam pracujesz?, czy chcesz pracować?
Jak zbierasz takie informacje o elbląskich firmach to dobrze i źle. Dobrze że zaglądasz i czytasz opinie innych. Rób co uważasz za stosowne. Ludzie młodzi uciekają stamtąd. Nie grają feer....
Budynek "Liry" oświetlił się, aby był bardziej zauważany ponieważ dużo ludzi już go omija he he he
artur 2013-07-09 17:14:45
No oświetlenie to w sumie jakiś sposób jest :) Nie pracuje zastanawiam się w sumie czy wysłać tam cv bo pracy szukam
Anonim 2013-08-22 03:15:05
Czy w Lira Sp. z o.o. Elbląg dają narzędzia pracy?
Arte..... 2013-08-24 16:05:27
he he he dobre sobie. Czy lira,Artemida czy IMGO daje narzędzia pracy, pusta odpowiedz musi nie, nie masz samochodu osobistego, komórka nie z ograniczeniem o sprzęcie to zapomnij dodatkowym z wszystkim jest problem... sprzęt komuterowy jest najlepszej jakości he he he zapalasz komputer na kabelki jak malucha na zapłon. Komputery nie pamiętają odnowienie systemu, czy chociaż co 2 lata wgrywanie systemu, sterowników itd.
1
janek 2013-08-24 20:50:23
na jakie zarobki można liczyć współpracując z Lira? będzie to godny zarobek czy pieniądze godne pożałowania?
Arte..... 2013-08-25 18:28:44
zaczynasz od 1600 na rękę na premie nie masz co liczyć. Człowiek jaki tam pracuje nie wie tak naprawdę z czego one się składają. Po 4 miesiącach dostajesz 1800 max. Jako przedstawiciel Handlowy to marne zarobki. Tym bardziej ze jeździsz po całej Polsce. Brak ubezpieczenia dodatkowego czy jakiś bonusów. Jak lubisz bałagan organizacyjny i robisz ze swojej osoby i słów "podeszwę". Czyli okłamujesz współpracujące firmy to oki. Brak szacunku dla pracowników to norma. Najbardziej rozbawia teks szefostwa, czy kierowników działów: Firma na Europejskim poziomie. - zero zasad, zero szkoleń, zero współpcay to bawi najbardziej. Nie umiem zrozumieć ludzi którzy pracują tam, bądź pracowali i nie napiszą co ich bolało,boli. Wszystkie wiadomości powyżej można się pod nie podpisać. Kto to rozumie od 3-12 m zmiana Przedstawicieli czy młodej kadry. To normalne? Wiecznie ktoś nie pasuje. Kierownictwo broni swojego tyłka jak wszędzie, ponieważ boi się utraty pracy czy stracenia premii. Nie rozumiem dlaczego pada w rozmowie pytanie : Ile chciałby Pan zarabiać i nigdy nikt nie powie ile może. Za granicą jest sprawa postawiona jasno i mówi się o tym. A w Polsce no:... wie Pan, nie możemy Panu tego powiedzieć. KPINA Dla Pracowników Polskich mała dyskryminacja :)
1
anonim 2013-09-02 21:01:06
a co z prowizją? przecież jako przedstawiciel handlowy poza podstawą dostaje się prowizje? tak to funkcjonuje?
Byly pracownik 2013-12-11 18:52:36
Nie polecam umowa o dzieło chyba juz nie trzeba w tym temacie wiecej mowic ?
1
lukoil 2014-02-21 17:09:00
umowa o dzieło nie zawsze jest taka tragiczna. na początku kariery zawodowej ludzie raczej nie zwracają uwagi na formę zatrudnienia jeśli już mają pracę
1
Arek 2014-06-26 17:22:37
ile zarobilbym tam jako magazynier? jak sie pracuje tam na magazynie?ludzie normalni?
etka 2014-09-18 13:50:10
Nie tylko w tej firmie tak jest a w wiekszosci w miejscowosci naszej i nie tylko.
XXXX 2014-09-19 10:50:48
Ludzie, czy Wy ogłupieliście, umowa o dzieło, zlecenie itp. to dziadostwo. Jeśli ktoś ma trochę rozumu w głowie to nie zawiera takich umów. To są umowy cywilnoprawne, które nie gwarantują Ci tego że pracodawca musi Ci zapłacić. Ponieważ te umowy nie podlegają pod kodeks pracy.Jeśli zarobisz 2tys. i Ci nie zapłaci to co , pójdziesz do prawnika? Jeśli zniszczysz auto służbowe, to pokrywasz w 100%, a nie do 3pensji itp.Zastanówcie się. Żadnych umów śmieciowych. Niech sami swoje dzieci tak zatrudniają.
bruno 2014-10-08 21:02:54
znam wiele osób które pomimo umowy zlecenie otrzymały swoją pełną wypłatę. Oczywiście nie chodzi mi w tej chwili o firmę Lira, bo z nią akurat nie miałem nigdy większych problemów jeśli chodzi o kwestię finansowe. Toteż dziwi mnie troszeczkę fakt niektórych wpisów niepochlebnych na tym forum. zlinczujcie mnie ale ja nic do firmy nie mam
asdasd 2014-10-18 00:56:20
Pracowalem nie polecam wymagania kolosalne zarobki niskie i smieciowa umowa cos trzeba wiecej tlumaczyc ?>
felo 2014-10-31 15:59:55
Jak pracodawca jest uczciwy to wiadomo że i kasa będzie. A co do rodzaju umowy to @bruno Ty masz umowę o pracę? Powiem Ci że to wcale nie jest takie proste. Coraz trudniej jest dostać taką umowę. Coraz częściej pojawia się współpraca że masz na sobie jednoosobową działalność gospodarczą i wtedy z nimi pracujesz :/
damian 2014-12-10 15:06:11
Zgadzam się z felo. Dobrze jest powiedziec NIE ZGADZAJCIE SIE. Ale od czegos trzeba zaczac. lepiej zarabiac na takiej umowie niż wogle. jak sie czlowiek sprawdzi to moze zaoferuja z czasem normalne warunki i umowe... Prosze, napiszcie na jakie wynagrodzenie mozna liczyc w Lira i czy sa wypłacalni. Warto złożyc cv??
difero 2014-12-30 23:40:14
nie wiem jak można pisać takie bzdury i pierdoły nie mając pojęcia o temacie...
1
difero 2014-12-30 23:43:28
umowa o dzieło jeśli jesteś mongołem i nie potrafisz sobie ogarnąć umowy o pracę!
difero 2014-12-30 23:47:23
w każdej pracy wymagają, jeśli jest się leniem i nie chce się robić to pisze się, że za duże wymagania a jeśli ktoś zarabia 1800 i mówi, że zarobki za małe to niech idzie na orlen za 1200-powodzenia.
difero 2014-12-30 23:51:32
Ja tam pracuje i nie zauważyłem tych 4 szefów 8 prezesów itp. Po co pisać takie bzdury nie rozumiejąc co jest co?
difero 2014-12-30 23:54:23
Młodzi ludzie uciekają z liry bo są leniami i się robić nie chce, tylko myślą, że ktoś im za darmo da pieniądze.
Artem... 2015-01-03 18:29:44
Lira wg mnie jest dobra jak nie masz pracy, warto tam się zatrudnić i podejść do niej z dystansem. Masz prace to nie zmieniaj jej nawet jak będą Ci dawać parę grosza więcej. Szkoda nerwów i Twojego przyszłego chęci wniesienia czegoś nowego. Nikogo nikt nie słucha, szefostwo nawet siebie nie słucha- czyli nic więcej nie trzeba mówić :))... szkoda słów ... Pracowałem tam i do tej pory nic się nie zmienia :)))
Artem... 2015-01-03 18:29:58
Lira wg mnie jest dobra jak nie masz pracy, warto tam się zatrudnić i podejść do niej z dystansem. Masz prace to nie zmieniaj jej nawet jak będą Ci dawać parę grosza więcej. Szkoda nerwów i Twojego przyszłego chęci wniesienia czegoś nowego. Nikogo nikt nie słucha, szefostwo nawet siebie nie słucha- czyli nic więcej nie trzeba mówić :))... szkoda słów ... Pracowałem tam i do tej pory nic się nie zmienia :)))
tomek 2015-07-21 15:07:51
właśnie słyszałem, że mają być nowe zmiany tak naprawde od licpa miały być, chodzi mi konkrentnie o nowy program staży i praktyk, że miało się zmienić no i teraz miałoby być tak, że wszysyc dostaja wypłate, chodzi o stażystów. Mieli szukać kilku osósb własnie na okres 2,3 miesięcy u nich teraz, ale nie widze ogłoszeń.
tomek 2015-07-21 15:14:21
właśnie słyszałem, że mają być nowe zmiany tak naprawde od licpa miały być, chodzi mi konkrentnie o nowy program staży i praktyk, że miało się zmienić no i teraz miałoby być tak, że wszysyc dostaja wypłate, chodzi o stażystów. Mieli szukać kilku osósb własnie na okres 2,3 miesięcy u nich teraz, ale nie widze ogłoszeń.
oczywista prawda 2015-09-24 10:11:11
tylko tabelki się liczą :)
Bogdan 2015-09-24 13:24:04
Już dawno powinno się wprowadzić takie zmiany, zresztą nie tylko w tej firmie, ale wszędzie. Staż to staż, to pewna forma wykonywania pracy- więc powinien być płatny. Jasne, że stażysta nie zarobi nie wiadomo jakich pieniędzy bo "jest tylko na stażu", ale powinno się takich pracowników doceniać, bo jednak pracują.
dziaba 2016-01-08 23:36:58
masz smieciowke,niskie zarobki,zla organizacja,po 4 miesiacach jest akord,na normalna umowe nie masz co liczyc chyba ze po 2/3 latach,zarobki po 1400-1800 srednio,stanowisko pracownika nie spelnia wymagan,
1
awino 2016-01-10 01:16:29
Jeśli jesteś zwykłym pracownikiem fizycznym to owszem, na wiele liczyć nie możesz, warto jednak korzystać ze szkoleń i potem iść np na Mistrza Zmianowego.
Nicki 2016-01-28 11:28:42
Nie mogę powiedzieć złego słowa o pracy w Lirze. Oprócz tego, że traktuje się tam pracownika jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
Plasotek 2016-02-13 01:53:30
Znam tą firmę od 10 lat ! Nikt ich w branży nie lubi ! Jak sprzedaż spada to zamiast być bardziej konkurencyjnym , straszą sądem inne firmy które mają w ofercie podobne produkty. ŻENADA ! ! !
olo 2016-02-27 19:27:37
Zgadzam sie z tobą w tej firmie pracownika maja za nic dzis pracujesz a jutro cie zwalniają bez podania przyczyny o umowie tak jak obiecuj ze po 3mc nawet nie ma co marzyc rok to minimum.
1
jah 2016-03-16 11:46:52
rok czekania na umowę o pracę to faktycznie dość dużo @olo. Z dnia na dzień pewnie mogą wyrzucać, bo nie ma umowy i koło się zamyka. A jak stawki dla takiego mistrza zmiany?
r 2016-05-07 18:40:14
ale czy naprawde na każdym stanowisku musisz tyle czekać? czy np. mistrz zmianowy również tyle musi czekać?
czarny 2016-05-21 21:49:09
Nie polecam pracy w tej firmie!!!!
oij 2016-06-16 23:29:07
Świetnie, że można liczyć u nich na zatrudnienie w ramach umowy o pracę @waros. O stabilne zatrudnienie jest dość trudno, a tak można być przynajmniej pewnym, że dorzucą tutaj jeszcze odpowiednie benefity socjalne do podstawy zarobków. A wypłata jest terminowa?
Zostaw swoją opinię o Lira Sp. z o.o. - Elbląg
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lira Sp. z o.o.