logo Lira Sp. z o.o.

Lira Sp. z o.o.

Elbląg

Opinie o Lira Sp. z o.o.

ktoś 2011-01-13 18:21:22
Firma działająca trochę haotycznie, skupiająca się głównie na PR a zapominająca o pracownikach szeregowych. Wewnątrz firmy bałagan spowodowany cotygodniowymi reorganizacjami stanowisk. Zbyt wiele rządzących - jak to w firmie rodzinnej. Brak płynności finansowej, a w konsekwencji ciągłe zaległości w spłatach należności u dostawców.
Życzę powodzenia przyszłym pracownikom, bo będzie im potrzebne.
Worku 2012-01-21 14:58:18
to ja przyklasne mojemu przedmówcy. Faktycznie zarządzanie w firmie to żenada, nie wiem po co ISO tam w ogóle wprowadzili. Ciągłe kłopoty finansowe, każdy ma klientów w &*%^.. Praca fajna na pół, max rok czasu. Potem ostatni gasi świato
lira :) 2012-02-23 15:16:54
Ja również zgadzam się z przedmówcami. Jedna wielka ściema, brak poszanowania dla pracowników. Kłamstwa, plotki i mydlenie oczu. Podejście prezesa, który jeszcze nie dorósł do prowadzenia firmy ,, nie daj się a ze... \\\".
Powodzenia :)
BBB 2012-11-13 15:53:45
Na rozmowie kwalifikacyjnej na inżynierskie stanowisko z wymaganym 3 letnim doświadczeniem zaproponowali mi 1600zł ( [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] , mamy XXI wiek ludzie!!!); zresztą pytałam się o godziny pracy i płatności za nadgodziny, usłyszałam 8-16 i zero za nadgodziny; była już 17 i wszyscy siedzieli w swoich mikro boxach więc podziękowałam
1
ZATRUDNIONY/A 2013-01-31 23:53:35
A ja doświadczam tego na co dzień. Nikt się nie odzywa zgadzamy się na take traktowanie. Między sobą można pogadać tylko uwaga komu... bo i tak już mi się kilka razy zdarzyło powiedzieć dwa słowa za dużo i do (usunięte przez administratora) na dywanik ... teraz się rozdzielili na różne firmy a to tylko dlatego, że sami ze sobą nie mogli wytrzymać... no i może dlatego, że wrazie długów to cała rodzina nie pójdzie na dno... (usunięte przez administratora) powodzenia zaszczuj nas wszystkich..

Z wyrazami szacunku pozdrawiam Współkompanów za biurka. Bo każdy z nas oferty przegląda i opinie o kochanym zakładzie pracy... Kochani wyraźmy swoją opinię chociaż tu...
345 2013-06-18 13:25:10
O 16 kończy się pracę i wszyscy jak jednym hurmem wychodzą ze swoich pokoi. Idąc do domu. Do 17 siedzą Ci którzy przychodzą na 9-17. dlatego nie wszystkie stoiska z komputerami są zamykane. Szczerze to fajnie się tam pracuje do roku. Jak zrozumiesz cała specyfikę i podejście ludzi to zrozumiesz co się dzieje. Wytłumacz sobie tylko jedno jak to możliwe, że przez pół roku handlowcy (4 osoby) same odeszły bądź zostały zwolnione. Mówi się tylko to co chcesz usłyszeć (mydlenie oczów). Bardzo duża rekrutacja pracowników nie świadczy dobrze o firmie jak i o zaufaniu u klientów. Wszystko co jest napisane powyżej jest prawdą. Podział Firmy od samego początku nie sprzyja i idzie ku dobremu. Bywa i tak lecz to z wiadomych powodów.
345 2013-06-18 17:34:01
Co do zarobków to jest napisane jak wyżej, najczęściej 1600 na rękę + premia uznaniowa :czyli raz dostajesz raz nie, nie możesz liczyć na jakieś tam kokosy. Zależy jeszcze do jakieś spółki trafisz. W końcu jest wybór 3in1 Chociaż wykażesz dobre chęci to i tak nie będziesz szanowany, dużo jazdy, a małe premia. Tak się tam przyjęło. Śmietankę spijają najlepsi. Co do narzędzi pracy nie będę się wypowiadał... Chcesz przeżyć mały obóz w Polsce to dobre miejsce. Ja podtrzymuje zdanie rok popracować i uciekać ....
Pamiętać trzeba również że zatrudniajać się tam nic nie otrzymujesz, odchodząc tak samo. Bilans wynosi zero.
6
345 2013-06-20 10:09:05
jak chcesz się dowiedzieć na temat warunków, pracy w tej firmie zadzwoń do nich, bądź się zatrudnij to się przekonasz bądź dowiesz.....
345 2013-06-20 14:23:17
dobrze, że są takie strony. Trzeba umieć myśleć i zdawać sobie sprawę, co gdzie, po co? i dlaczego? nie mam zamiaru negatywnie pisać o pracodawcy, lecz szacunku tu nie ma się żadnego i coraz częściej słyszy się o tym u klientów .... życzę powodzenia przyszłym pracownikom,
345 2013-06-20 16:30:49
to je znajdziesz (wszystkie opinie, zarówno,pozytywne jak i negatywne) Jak, ktoś chce się dobrze wypowiedzieć, to to zrobi jak i odwrotnie. Ja tam nie chce się już wypowiadać dla mnie starczy, wg mnie ludzie budują firmę, a w tej firmie tak nie jest. Dzisiaj jesteś jutro Cię już nie ma. Tak się postępuje. Czyli to co jest napisane powyżej, ja podpisuje się pod tym.
pracuś 2013-07-02 10:24:57
Lira po raz kolejny pokazała swoje mocne strony.....
Zero szacunku dla pracownika, lepiej jak to zabrzmi następująco:
Pracownicy nie mają szacunku dla Pracodawcy, a każdy prezes nie ma swojego szacunku dla swojego prezesa. Ja się po mału głubie ile tam jest tych prezesów i kierowników 3 czy 4 może wiecej ok 8?
Tego prezesostwo nawet nie wie samo .... :(
pracuś 2013-07-08 19:32:44
tam jest 4 prezesów, i kilku już szefów ... kto tam się zatrudni to zrozumie nie ład i duże obietnice, mówi się jedno czyni się wiele innych rzeczy. Ludzi tak na marginesie "Artemide" nie jest już na wyłączność. Na wyłączność jest tylko prawa autorskie ( używanie, loga, reklamy itp.) NIE PRODUKT.
pracuś 2013-07-09 10:27:07
Ma, produkt na wyłączność wiąże się z tym, że sprzedajesz tylko Ty na terenie Polski. Za to już tak nie jest, dużo firm nie chce współpracować z Lirą. Za nieterminowość w dostawach, niekompletne zamówienia, brak materiałów (katalogów, zdjęć) oszukiwanie klientów. Mówisz jedno robisz drugie, czyli nie czysty handel. Zero poszanowania dla pracownika. Chcesz świecić to świecisz oczyma oraz przez słuchawkę też ładnie śpiewasz świecącymi słowami. Zastanów się jak może rządzić w firmie 4 osoby o 3 to za dużo. Podział firmy na 3 oddzielne to tylko fikcja i strzelanie sobie samemu w kolano.
pracuś 2013-07-09 17:08:00
Arturze, ja nie wiem. Czy Ty tam pracujesz?, czy chcesz pracować?
Jak zbierasz takie informacje o elbląskich firmach to dobrze i źle. Dobrze że zaglądasz i czytasz opinie innych. Rób co uważasz za stosowne. Ludzie młodzi uciekają stamtąd. Nie grają feer....
Budynek "Liry" oświetlił się, aby był bardziej zauważany ponieważ dużo ludzi już go omija he he he
Arte..... 2013-08-24 16:05:27
he he he dobre sobie. Czy lira,Artemida czy IMGO daje narzędzia pracy, pusta odpowiedz musi nie, nie masz samochodu osobistego, komórka nie z ograniczeniem o sprzęcie to zapomnij dodatkowym z wszystkim jest problem... sprzęt komuterowy jest najlepszej jakości he he he zapalasz komputer na kabelki jak malucha na zapłon. Komputery nie pamiętają odnowienie systemu, czy chociaż co 2 lata wgrywanie systemu, sterowników itd.
1
Arte..... 2013-08-25 18:28:44
zaczynasz od 1600 na rękę na premie nie masz co liczyć. Człowiek jaki tam pracuje nie wie tak naprawdę z czego one się składają. Po 4 miesiącach dostajesz 1800 max. Jako przedstawiciel Handlowy to marne zarobki. Tym bardziej ze jeździsz po całej Polsce. Brak ubezpieczenia dodatkowego czy jakiś bonusów. Jak lubisz bałagan organizacyjny i robisz ze swojej osoby i słów "podeszwę". Czyli okłamujesz współpracujące firmy to oki. Brak szacunku dla pracowników to norma. Najbardziej rozbawia teks szefostwa, czy kierowników działów: Firma na Europejskim poziomie. - zero zasad, zero szkoleń, zero współpcay to bawi najbardziej. Nie umiem zrozumieć ludzi którzy pracują tam, bądź pracowali i nie napiszą co ich bolało,boli. Wszystkie wiadomości powyżej można się pod nie podpisać. Kto to rozumie od 3-12 m zmiana Przedstawicieli czy młodej kadry. To normalne? Wiecznie ktoś nie pasuje. Kierownictwo broni swojego tyłka jak wszędzie, ponieważ boi się utraty pracy czy stracenia premii. Nie rozumiem dlaczego pada w rozmowie pytanie : Ile chciałby Pan zarabiać i nigdy nikt nie powie ile może. Za granicą jest sprawa postawiona jasno i mówi się o tym. A w Polsce no:... wie Pan, nie możemy Panu tego powiedzieć. KPINA Dla Pracowników Polskich mała dyskryminacja :)
1
Byly pracownik 2013-12-11 18:52:36
Nie polecam umowa o dzieło chyba juz nie trzeba w tym temacie wiecej mowic ?
2
Arek 2014-06-26 17:22:37
ile zarobilbym tam jako magazynier? jak sie pracuje tam na magazynie?ludzie normalni?
etka 2014-09-18 13:50:10
Nie tylko w tej firmie tak jest a w wiekszosci w miejscowosci naszej i nie tylko.
XXXX 2014-09-19 10:50:48
Ludzie, czy Wy ogłupieliście, umowa o dzieło, zlecenie itp. to dziadostwo. Jeśli ktoś ma trochę rozumu w głowie to nie zawiera takich umów. To są umowy cywilnoprawne, które nie gwarantują Ci tego że pracodawca musi Ci zapłacić. Ponieważ te umowy nie podlegają pod kodeks pracy.Jeśli zarobisz 2tys. i Ci nie zapłaci to co , pójdziesz do prawnika? Jeśli zniszczysz auto służbowe, to pokrywasz w 100%, a nie do 3pensji itp.Zastanówcie się. Żadnych umów śmieciowych. Niech sami swoje dzieci tak zatrudniają.
asdasd 2014-10-18 00:56:20
Pracowalem nie polecam wymagania kolosalne zarobki niskie i smieciowa umowa cos trzeba wiecej tlumaczyc ?>
difero 2014-12-30 23:40:14
nie wiem jak można pisać takie bzdury i pierdoły nie mając pojęcia o temacie...
2
difero 2014-12-30 23:43:28
umowa o dzieło jeśli jesteś mongołem i nie potrafisz sobie ogarnąć umowy o pracę!
difero 2014-12-30 23:47:23
w każdej pracy wymagają, jeśli jest się leniem i nie chce się robić to pisze się, że za duże wymagania a jeśli ktoś zarabia 1800 i mówi, że zarobki za małe to niech idzie na orlen za 1200-powodzenia.
difero 2014-12-30 23:51:32
Ja tam pracuje i nie zauważyłem tych 4 szefów 8 prezesów itp. Po co pisać takie bzdury nie rozumiejąc co jest co?
difero 2014-12-30 23:54:23
Młodzi ludzie uciekają z liry bo są leniami i się robić nie chce, tylko myślą, że ktoś im za darmo da pieniądze.
Artem... 2015-01-03 18:29:44
Lira wg mnie jest dobra jak nie masz pracy, warto tam się zatrudnić i podejść do niej z dystansem. Masz prace to nie zmieniaj jej nawet jak będą Ci dawać parę grosza więcej. Szkoda nerwów i Twojego przyszłego chęci wniesienia czegoś nowego. Nikogo nikt nie słucha, szefostwo nawet siebie nie słucha- czyli nic więcej nie trzeba mówić :))... szkoda słów ... Pracowałem tam i do tej pory nic się nie zmienia :)))
Artem... 2015-01-03 18:29:58
Lira wg mnie jest dobra jak nie masz pracy, warto tam się zatrudnić i podejść do niej z dystansem. Masz prace to nie zmieniaj jej nawet jak będą Ci dawać parę grosza więcej. Szkoda nerwów i Twojego przyszłego chęci wniesienia czegoś nowego. Nikogo nikt nie słucha, szefostwo nawet siebie nie słucha- czyli nic więcej nie trzeba mówić :))... szkoda słów ... Pracowałem tam i do tej pory nic się nie zmienia :)))
1
oczywista prawda 2015-09-24 10:11:11
tylko tabelki się liczą :)
1
dziaba 2016-01-08 23:36:58
masz smieciowke,niskie zarobki,zla organizacja,po 4 miesiacach jest akord,na normalna umowe nie masz co liczyc chyba ze po 2/3 latach,zarobki po 1400-1800 srednio,stanowisko pracownika nie spelnia wymagan,
2
Nicki 2016-01-28 11:28:42
Nie mogę powiedzieć złego słowa o pracy w Lirze. Oprócz tego, że traktuje się tam pracownika jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
Plasotek 2016-02-13 01:53:30
Znam tą firmę od 10 lat ! Nikt ich w branży nie lubi ! Jak sprzedaż spada to zamiast być bardziej konkurencyjnym , straszą sądem inne firmy które mają w ofercie podobne produkty. ŻENADA ! ! !
1
olo 2016-02-27 19:27:37
Zgadzam sie z tobą w tej firmie pracownika maja za nic dzis pracujesz a jutro cie zwalniają bez podania przyczyny o umowie tak jak obiecuj ze po 3mc nawet nie ma co marzyc rok to minimum.
2
czarny 2016-05-21 21:49:09
Nie polecam pracy w tej firmie!!!!
1
bo 2016-08-04 15:40:04
Panie Difero, do najmłodszych nie należę, do najstarszych również nie, ale komentarz Pana bardzo mija się z prawdą. Otóż z przykrością stwierdzam, że poprzednicy w swoich opiniach (bardzo burzliwych, emocjonalnych i niekorzystnych) mają bardzo dużo racji.

Pracując w tej firmie dałam z siebie max zaangażowania, max wiedzy, której z resztą powstydzić się nie mogę. Cała moja życiowa kariera budowana była na ogromnym szacunku, ciężkiej pracy i identyfikacji z celami firmy. I proszę mi uwierzyć, że odejście stamtąd łatwą sprawą nie było. Zależało mi, liczyłam, że ktoś doceni trud i zaangażowanie. I nie mowa tu o stawaniu na podium. Panie Difero, z niektórymi ludźmi nam po prostu nie po drodze. Z powodu odmiennych wartości!!!!!!! A najważniejszą wartością człowieka nie powinien być pieniądz, tudzież własny pieniądz. To nie spaja tylko oddala. Co zresztą widać po obydwu pokoleniach w Zarządzie spółki.

Pomimo wielu przykrości, których świadkiem byłam, przyznaję, że mózgiem w tej firmie jest pewna skromna kobieta - Pani Lidia. I za to co zbudowała swoją ciężką pracą należy jej chylić czoła. Nawet przez pryzmat Jej doświadczeń można "wybaczać" drobne wybuchy typowe dla choleryków.

Ale globalnie klimat w tej firmie jest słaby, bardzo słaby. Aż żal. Bo w końcu miała być to firma międzynarodowa... a wiemy, że współcześnie pożądane są wartości bliskie ludziom. Mimo sprzecznych komunikatów w firmie dominuje PYCHA. A pyszne zachowania są znośne do czasu. Tam nie ma miejsca na poczucie bycia częścią jakiegoś sukcesu..choćby naprawdę najdrobniejszego, będącego sukcesem dnia...nie roku. :)

O kasie wypowiadać się nie będę. To każdy wie, kto odbył tam choć jedną rozmowę.
Tylko nieliczne rodzynki zarabiają tam dość przyzwoicie. Reszta zespołu to "towar" szybko rotujący.

Ale przyznać muszę, że poznałam tam naprawdę fajnych ludzi :))
Tyle, że tego bezpośrednio przypisać Lirze nie można. :)


1
anonimowyfds 2016-08-26 17:32:46
brak umów na czas, marne zarobki, brak szacunku dla pracownika. nie wiem jak w biurze ale na produkcji szefostwo traktuje pracownika jak zło konieczne i w drugą stronę działa to tak samo. pierwszy raz spotkałem się z takim wzajemnym podejściem dwóch stron. najwięcej zarabiają i najmniej robią osoby "z rodziny". tygodniowe oczekiwanie na podstawowe środki bhp (trzeba było więc inwestować samemu).
1
Gjjk 2016-09-06 21:31:25
Pracuje tam od kilku lat i nie moge narzekać... Jak leniom się nie chce pracować to później narzekają. Wypłata zawsze na czas, z premii tez mozna dorobic, praca bez weekendow, w kazdej firmie trzeba przejsc koty za ploty.
2
mgm 2016-09-06 21:49:47
Hej, wiecie czy mają teraz jakieś oferty pracy? Chętnie bym znalazł u nich zatrudnienie, bo każdy dba o to, żeby były przyjacielskie stosunki między pracownikami, to dobry znak na to co się teraz dzieje.
Zostaw swoją opinię o Lira Sp. z o.o. - Elbląg
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lira Sp. z o.o.