brak logo

Sonoco

Łódź

Opinie o Sonoco

Durczak 2016-06-14 11:44
No witam witam. Mam takie pytanko do pracowników SONOCO. Czy pracuje u Was Tiger Bonzo Mateusz Kupiec znany jutuber i celebryta? Jeżeli ktoś ma jakiekolwiek info o jego pracy w sonoco, niech napisze :)
Pozdrawiam
8
Hejker 2016-06-29 22:26
A to wy wszyscy daliście się wyfrajerować, bo Mateusz Kupiec Tiger na pakowarce wyciąga przez agencję 2500 zeta na rękę, o czym mówi publicznie w Pal Hajs TV, a wy za 9zł/h zasuwacie jak czarnuchy. Gość jest sobie celebrytą, ma fejm, to sobie wynegocjował dobrą stawkę, nie to co wy za takie ochłapy zadupczać.
On jest sławny a wy to jesteście zwykłe robole.
26
Paparazzi Tigera 2016-06-29 23:24
Jeśli pracujecie z Tigerem - Mateuszem Kupcem, to macie prawdziwe szczęście i winni mu jesteście szacunek. Jest uznanym raperem, przyjacielem Tedego, udziela wywiadów (ostatni 1,5 godz. dla Pal Hajs TV do oglądnięcia na YT) jeździ Mazdą RX-7, odziedziczył ostatnio luksusowy dom w Zgierzu, tam też ma prywatne studio nagrań, a do tego wszystkiego jest tajnym współpracownikiem i informatorem policji, z czego trzepie niezły hajs (przynajmniej z 2,5 koła miesięcznie), ma układy w sądach i innych instytucjach. Jak go ładnie poprosicie to może wam da swoją płytę, którą obecnie można nabyć w Empikach w całej Polsce, ale wiernym fanom rozdaje bez problemu za free + dodatkowo koszulki. Jeśli się pospieszycie to może załapiecie się na darmowe wejściówki do loży VIP, na jego koncert 17.07 w Zgierzu.
Więc doceńcie to, bo z byle kim nie tańczycie - gość ma sławę, a to że pracuje w Sonoco to pewnie tak dla beki i for fun. Ale kto celebrycie zabroni się zabawiać.
23
Dimitri 2016-07-09 12:34
No witam witam, czy w firmie nadal pracuje niejaki Mateusz Kupiec? Pseudonimy: tiger, bonzo, meliniarz, uszaty, z postury karzeł rzucającą się w oczy jego częścią ciała są uszy wielkości paralotni i ma problemy z wymową ogunie, był bym wdzięczny za wszelkie informacje na temat tego osobnika, jak sie zachowuje w pracy, czy jest agresywny i czy chodzi po magazynie z nożem bec.
8
Marek 2016-07-10 08:57
Witam Serdecznie.
Otóż tak się składa, że pracuję z Mateuszem przy jednym stanowisku i co mogę o nim napisać? Skalanie Boskie z facetem. Nic nie potrafi zrobić, kompletnie. Nie dość, że swoją robotę muszę odwalić to później jeszcze za niego robić byśmy się wyrobili, a ten leń stoi z boku i się tylko przygląda. Kierownik już kilkanaście razy zwracał mu uwagę, on tylko głową kiwał i dalej nic nie robił. Pewnego razu kierownik widząc, że Mateuszowi wszystko leci z rąk wziął go mycia podłogi kilkanaście metrów dalej od stanowiska. Ktoś mu przyniósł mopa, wiadro z wodą i pokazał w którym miejscu ma myć. I co? Nie dość, ze się dobrze do pracy jeszcze nie zabrał to już przewrócił całe wiadro z wodą i mam jeszcze więcej roboty + dostał niezły opiernicz od kierownika, który powiedział mu, że za jego ślamazarną pracę potrąci mu z wypłaty. Ogólnie patrząc na jego pracę nie wiem dlaczego jeszcze go trzymają? Ale myślę, że brygadziści i pracownicy już długo z nim nie pociągną i Mateusz będzie musiał szukać sobie innej pracy.
Pozdrawiam, Marek
14
Puść Jom 2016-07-10 16:59
Panie Marku, mam do Pana pytanie, czy wyczuwa pan od Mateusza Kupca woń alkoholu, a może przychodzi do pracy pod wpływem ?
2
Marek 2016-07-12 22:51
@Puść Jom - Otóż kilka dni temu zdarzyło mi się wyczuć od Pana. Mateusza woń alkoholu. Było na 3 zmianie, czyli na nocce. Nie chciałem nic mu mówić, bo była to w końcu trzecia zmiana to kierownika już nie było. Ale ogólnie tak mówiąc to woń alkoholu od Mateusza można wyczuć dość często na nocce.
7
userka 2016-08-30 10:38
Cholewińska J. ze zmiany C to jedna z najbardziej nielubianych operatorek w Sonoco. Szydzi ze swoich podwładnych, choć nie zawsze ma rację i często kabluje na nich do brygadzisty. Radzimy jej unikać!
7
Stop Sonoco 2016-09-01 18:22
Sonoco w Łodzi i Strykowie to jedna z najbardziej nie poważnych firm. Tak jak menagerowie są nie poważni umysłowo ludzi!!! Jeden to chodzi jakby się czegoś naćpał. Powinni go pewnie na narkotesty dać. Kierownicy także porąbani naginają przepisy kodeksu. Przychodząc do tej pracy najlepiej zacząć orientować się w przepisach żeby cię nie rolowali. Brygadzistki wyżej srają jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mają. Urlop żeby wziąść to trzeba dostać pozwolenie od operatora, od brygadzistki i od kierownika. Wystarczy że jedna osoba się nie zgodzi i urlopu nie ma. Chcesz awansować na wyższe stanowisko? To rozmowy przejdziesz dobrze, ale menagerowie zablokują twoją kandydaturę i możesz walić głową w mur to i tak cię zablokują. Tutaj 0% na jaki kolwiek awans. Tutaj jest na 8 godzin pracy tylko 20 minut przerwy. A jak pracujesz na weekendówce to pracujesz piątek, sobota i niedziela po 12 godzin i wtedy i tak nie należy ci się 30 minut przerwy tylko 20 minut na 12 godzin. Co jest nie zgodne z kodeksem pracy!!! Na wielkie pieniądze w tej firmie nie masz co liczyć? Każdy kierownik i menager zachowuje się do swoich podwładnych z pogardą. Zobaczymy czy po 1 stycznia 2017 roku Sonoco się opędzi od niezapowiedzianych kontroli Inspekcji Pracy!!!
9
s 2016-09-04 17:43
Jak wygląda praca dla wózkowych z doświadczeniem? ile można zarobić, jaki klimat, czy da radę przejść na firmę z agencji?
1
s 2016-09-04 17:44
Jak wygląda praca dla wózkowych z doświadczeniem? ile można zarobić, jaki klimat, czy da radę przejść na firmę z agencji?
1
Stop Sonoco 2016-09-08 00:33
Opłata w Sonoco jest terminowa, ale żałosna. Często upierdzielają z byle powodu premie!!!
7
Stop Sonoco 2016-09-09 01:12
Obciętą możesz mieć premie za to że ktoś w drugiej części hali zapomniał o porządku na maszynie, albo na magazynie i wtedy może wyjść negatywnie przeprowadzony audyt na produkcji i na magazynie. Wtedy na tej zmianie gdzie wypadł negatywnie przeprowadzony audyt cała zmiana na obciętą premie.
Po drugie. Będzie jakiś wypadek czy na twojej czy na innej zmianie, albo będziesz na urlopie to każdy pracownik na produkcji, czy na magazynie ma obciętą premie.
6
Stop Sonoco 2016-09-11 20:22
Nie ma żadnych stażów w dziale kontroli jakości w Sonoco
5
Domi 2016-09-20 19:52
Pracowałam w Sonoco w 2015 r. przez ok. 3 miesiące(jestem studentką dlatego tylko tyle albo aż tyle gdyż trudno wytrzymać na dłużej) Ogólnie krótko mówiąc nie polecam. Trzeba zawsze pamiętać o dowodzie osobistym bo bez niego można wracać do domu. Przez ok. 10 dni w pracy mamy żółte światełko co oznacza że jesteśmy ''zieloni'' i nic nie ogarniamy. Po tym czasie jest możliwość zdania testu na niebieskie światełko wtedy wykonujemy rzekomo trudniejsze prace niż z żółtym np. pakowanie lub montaż. Ludzi z agencji traktowani są jak zwykłe bydło, tani robol, który ma wszystkich słuchać. Coraz więcej Ukraińców pracuje, którzy sami czują się najmądrzejsi na świecie. Operatorzy nieokrzesani, z kulturą wieśniaka i prostaka często z wykształceniem nie wyższym niż zawodowe. Potrafią tylko straszyć że jak nie wyrobisz normy to pójdzie do kierownika. Zwykle kończy się tylko na takim nękaniu. Sami boją się brygadzistów a tym bardziej kadry wyższej. Kadra też nie lepsza z kulturą jakby mówili do tępych roboli. Pytając się z jakiej maszyny się przyszło on mówi " Skąd przyszliście?" Mimo, że mówi do jednej osoby. Ogólnie jest zapierdziel i straszą normą. Często operatorzy nie mówią wprost co trzeba robić tylko jest na zasadzie domyśl się. Człowiek z agencji pracuje jak wół zaś pracownicy Sonoco czyli Ci w koszulkach niebieskich zatrudnieni przez Sonoco nie agencję traktują Cię jako kogoś gorszego, jak popychadło Ty robisz za nich a oni tylko udają że coś robią. Ogólnie lepiej się nie spoufalać z nikim z Sonoco bo lubią obgadywać i kablować do kierowników. Wszystko jest na zasadzie kto liże d.... ten ma najlepiej i nic nie musi praktycznie robić. Operatorzy to samo potrafią tylko się drzeć i siedzieć przy ''biurku'' udając że pracują. Ogólnie panuje chamstwo, człowiek z agencji traktowany jest jako tania siła robocza do wszystkiego w tym nawet zamiatanie hali. By awansować na kogoś wyżej niż na pracownika produkcji tzw. pakowacz trzeba dobrze się podlizywać i kablować kadrze. Plus za t że wynagrodzenie jest wypłacane terminowo. Jest możliwość wyboru dni kiedy się chce pracować można nawet tylko 1 dzień w miesiącu przepracować ale trzeba podpisać umowę w swojej agencji po pierwszym przepracowanym dniu bo inaczej nic się nie dostanie . Zawsze trzeba pamiętać by wpisać się na listę operatora danej maszyny taka jakby lista obecności. Minusem są częste odwoływania z powodu niskiego bądź bardzo niskiego zamówienia. Także jako praca ciągła to nie jest zbytnio opłacalna bo bywa że w miesiącu przepracuje się 10 dni
14
gosc 2016-09-26 15:50
Nic dodać, nic ująć jednym słowem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tyle.
1
pamiętliwy 2016-10-02 15:22
Pracuje u Was Szczepan Kubiak
11
23e 2016-10-03 10:14
wiec ze chyba maja na chwile kilka wolnych miesc pracy ale nie wiecie może czy na chwile obecna jest szansa ze się do nich zalapac na jakiś staz np. ?
Heh 2016-11-10 23:04
Na jakiej zmianie obecnie pracuje tiger bonzo a b czy c.
4
wojtek 2016-12-03 19:22
wlasnie sie zatrudnilem w sonoco mechelen w belgii jako kierowca stawka na poczatek 14 euro/h za dniowki 17eu/h za nocki + 8euro za 8 godzin czekow na jedzenie w postaci karty sodexo wiec to nei firma jest zla tylko kraj ktory pozwala na wyzysk pracownikow w polsce pracownikow traktuje sie jak smieci duze korporacje robią co chca bo im na to pozwalamy
6
nowy 2016-12-13 17:14
eloszka ludziska ja dzisiaj 1 dzien na sonocko w łodzi przez WTS OD STYCZNIA DAWAJA 13 BRUTTO ciekawe jak to bedzie
niezdecydowany 2016-12-22 14:47
Wszyscy piszecie o pracy na produkcji, a jest ktoś kto wypowie się na temat pracy mechanika w dziale utrzymania ruchu ? Chcę zmienić pracę i jest u nich zapotrzebowanie na takich ;) propozycja pracy wydaje się w porządku i stawka też nie zła jak dla mnie więc poważnie się zastanawiam nad zmianą pracy.
LIPA 2016-12-29 22:24
Zastanawia mnie jedno skoro bhpowiec tak przestrzega zasad BHP i każe nosić okularki rękawiczki to dziwi mnie fakt dlaczego nie przeszkadzają mu popsute krzesła, które stanowią niebezpieczeństwo dla pracownika. Wiele razy widziałam jak ktoś siadał np na sencorp 2 i chciał się oprzeć i bach do tyłu.Tragedia.Mało tego syf,brud,kurz i zdecydowanie astmatykom i alergikom nie polecam.Dlaczego w toaletach nie ma czasami przez 2 lub 3godz papieru no żenada totalna. Słowa niecenzuralne to norma u operatorów. Serdecznie nie pozdrawiam Bartka ze zmiany C weź człowieku wyluzuj i bądz milszy dla ludzi a nie wiecznie z ryjem.
8
r 2017-01-09 11:55
ta [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] całe świenta chodilismy do pracy na 8 godzin i nawet w sylwestra musielismy przyjsc
gość 2017-01-12 14:58
Lepiej nie zatrudniać się do pracy Sonoco Łódź bo dostaniecie podstawowej pensji tylko 2000 zł gdzie inne pakowalnie o w Łodzi i Strykowie oferują już umowy od 2200 zł do 2400zł.
3
Tragedia 2017-01-12 23:38
Właśnie kolego koleżanko co piszesz wyżej owszem oferują większe zapłaty a TERAZ takie cyrki w sonoco mało płacą a szczepan leci normę sprawdza braknie ci 1 do zrobienia normy się czepia albo wyrzuca ludzi z pracy.A taki cyrk na zmianie c ze wołają ludzi do roboty np na 6 rano a 7.30 podchodzą ze juz nie ma pracy pani panu dziękujemy.to ja pytam po jakiego grzyba wołają ludzi.Co wy jaja sobie robicie szczepan opamiętania się z wieska
4
kasia 2017-01-17 20:04
Wie ktoś może jakie są zarobki na stanowisko Kontroler Jakości ?
Nikolette 2017-01-26 21:58
Agencja Progres porażka. Odwołują ludzi kiedy chcą....z powodu niby małego zamówienia. W tygodniu zdarzało się, że byłam tylko jeden dzień w pracy. Czasami po 1,5 h przychodzili i zabierali ze stanowiska....bo mało pracy i takie pituu pituuu. Aha, czasami też mimo wcześniejszego zapisania do pracy nie było mnie na liście. Wynagrodzenie również marne. Niezależnie czy idzie sie na zmiene ranną czy nocną obowiązuje ta sama stawka. Kodeks pracy jednak przewiduje +20% do stawki za pracę w nocy. W niedziele (i bodajże soboty) stawka godzinowa powinna być inaczej liczona.
Co do operatorów. Można trafić na naprawdę miłego, ale to rzadkość (wielka szkoda). Większość z nich to totalne gbury, nie liczą się z osobami zatrudnionymi przez agencje. Z tego miejsca serdecznie NIE pozdrawiam pani Małgorzaty (operatorka, traktuje ludzi jak zwierzęta, haaa na mojej zmianie miała "dzień dobroci dla zwierząt", a wiecie czemu!! bo młodzi nie dali wejść sobie na głowie i sie aroganckiej pani postawili !)) i pani z wąsem (operatorka) oraz blondy Karoliny (zatrudniona przez sonoco). Państwo operatorzy zwykle siedzą i pierdzą w krzesełka, ciężko się doprosić o wyjście do toalety albo do dystrybutora z wodą. Jedyne co potrafią to drzeć ryj w niebogłosy, SZYBCIEJ. Bo oczywiście jak nie będzie normy to z premii też nici.
Może poruszmy też inne kwestie... np używanie telefonów. Dla plebsu zatrudnionego przez agencje- bezwzględny zakaz używania tel, nie można nawet na chwile wyciągnąć, żeby sprawdzić godzinę albo czy ktoś w jakiejś ważnej sprawie dzwoni. Wiadomo to jest praca..ale nie przesadzajmy. Poza tym kierownicy, operatorzy oraz osoby zatrudnione przez sonoko (naród wybrany) jakby nie patrzeć dość często wyciągają telefony nawet do głupiego scrollowania fb. Plebs nawet idąc do toalety albo podczas postoju maszyny nie może wyjąć tel bo wielka afera.
Kwestia ubioru.. z doświadczenia wiem, jak i również w kodeksie pracy jest zapisane że pracodawca musi zapewnić środki ochrony indywidualnej dla pracownika.. wiec czemu ludzie zatrudnieni przez agencje muszą płacić za koszulki, okulary ?? Noski.... śmierdząca sprawa. Poza tym niebezpieczna. Dzięki temu ustrojstwu kilkakrotnie straciłabym zęby...
Czystość...W toaletach za przeproszeniem je*** że nie da się wytrzymać. W szatniach brud. W szfkach śmierdzi (i gdy cała zmiana wpadnie do szatni do przez przypadek można wzbogacić sie o kilka sińców).
6
E 2017-01-27 20:41
Najlepszy agent to krzysiek ze zmiany c który konia udaje albo lwa hehe
1
DSG 2017-01-28 15:33
Siemano. Zauwaz ze wszystkie.te strony z opiniami o pracy to w 98 procentach opinie o produkcji. W wiekszosci ludzie ktorych zycie nic nie nauczylo. Jak jestes specjalistą a takim juz jest mechanik elektromechanik czy automatyk. To jesli robisz swoja robote i przy tym Ci placa dobrze to czemu nie zmieniac. Cisnienie zawsze bedzie na awarie jak to w kazdej pracy. Ale o ile nie siedzisz i nie toczysz kulek z nosa tylko pracujesz i sie starasz to nie bedziesz na wylocie. A pensje dla UR slyszalem ze sa dobre jak na lodzki rynek pracy. No i standardowo zwykly operator bedzie tak czy siak narzekal ze sie opierniczasz a po nocach spisz ;-)
3
Zenada 2017-01-31 20:47
Serdecznie nie pozdrawiam zadufanej i wrednej aski brygadzistki ze zmiany c powiem ci dziewczyno weź się do roboty a nie kręcisz się jak gówno w przereblu po hali i szukasz żeby na kogoś mordę wydrzeć.To ze kudly przefarbowalas nic ci to nie dalo i przestań dupe zawracać facetom
4
Bania u Cygana 2017-01-31 20:50
Ludzie a czy tiger bonzo u was się kręci jeśli tak to na jakiej zmianie
1
Poszukujący 2017-02-02 00:42
Czy jest gdzieś forum, na którym można się dowiedzieć ile zarabiają tutaj analitycy? Czy można liczyć przynajmniej na 5000 zł? Czy CV składa się w języku polskim czy angielskim?
Weronika 2017-03-28 15:45
@Poszukujący, myślisz o aplikowaniu do Sonoco?
Pawelec200005 2017-03-29 18:19
Nie polecam nikomu z rozsądkiem to ferma obuz oszukują i okradają pracowników jeszcze trochę i po firmie jak się prawdziwi właściciele dowiedzą co tu się dzieje a to już niedlugoj
3
Tensor 2017-06-02 16:34
Witam.
Pracuję w firmie Sonoco od niedawna, zatrudniony przez agencję WTS.
Dzień przed rozpoczęciem tam pracy czytałem tutaj o pinie i nieźle się wystraszyłem, ale na szczęście zostałem mile zaskoczony.
Burdel jest, to fakt, zła organizacja pracy, nikt nic nie wie, ja musiałem samemu się wszystkiego dowiedzieć. Pierwszy dzień to jest paranoja.
Ale nieprawdą jest, że Operatorzy wyżywają się na pracownikach z agencji i drą na nich ryja. Być może ja trafiam na takich w porządku ludzi, ale jeszcze nie spotkałem się tam z chamstwem
Spoko współpracownicy, idzie z każdym pogadać. Wiadomo, patałachy też się zdarzają i nie dziwię się, że niektórzy tracą cierpliwość, jak tłumaczy się komuś 5 razy to samo, a on dalej nie rozumie, a przecież ta praca trudna nie jest . Noski polecam kupić własne, bo te oferowane na miejscu to jakaś tragedia.
Generalnie idzie wyrobić za te 13 zł na godzinę. Polecam tym, którzy chcą zdobyć odrobinę doświadczenia w pracy na produkcji i przezwyciężać stres
Szczera prawda. 2017-06-03 20:27
Pracuję od nie dawna w tej Pożal się Boże firmie otóż gdy się tam wejdzie trzeba stać pod ścianą aż wybiorą ze 20 minut a najgorsze jest to że naśmiewają się a ludzi i mówią ciągle szybko! bo ludzie są dla nich robotami liderki są wredne, nie wspomnę o kierownictwie. Maszyny ciągle im się psują, co powoduje duże opóźnienia. Ogólnie mówiąc obraz nędzy i rozpaczy owszem zarobki są nie złe ale atmosfera bardzo zła. Odwołują kiedy chcą, a ludzie przez to cierpią.
4
Bełchatowianin 2017-06-16 22:56
Pracuje w Sonoco 2 tygodnie i wszystkie wymienione negatywne opinie to prawda.
Wyzysk zaczynając od agencji pracy Fenix 10 złotych za koszulke.
Śmierdzące noski na obuwie , ochrona traktuje pracowników jak potencjalnych złodzieji rewizje osobiste, brak stałych szafek na ciuchy codziennie inna jakieś głupie karty wejść wyjść jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chronionej, jakieś chore przepisy BHP trzeba zdawać egzaminy.

4
Pracujący 2017-06-21 18:03
Plusy:
- nie narobisz się jakoś specjalnie ciężko
- na magazynie możesz się obijać, nikt Cię nie sprawdza.
- fajni ludzie (pracownicy z agencji)
- darmowy dojazd
Minusy:
- chamstwo operatorów, kierowników, brygadzistek
- syf w szatniach
-stan nosków (tragedia)
4
XYZ 2017-07-04 01:52
Witam! Piszę do wszystkich uczniów i studentów którzy nie chcą być stratni. Pod żadnym pozorem nie zabierajcie do sanoco pieniędzy! Ukradziono spora sumę pieniędzy a to nie jest pierwszy i ostatni raz! Plecak i portfel totalnie przeszukane! Nawet drobne zabrali.. Masakra.. Co za ludzie. A co do samej pracy bądźcie pewni że traficie na operatorów którzy będą wyladowywac na was swoje emocje. Będziecie traktowani jak najgorsze bydło.. Omijajcie to miejsce szerokim łukiem!
2
Żenada 2017-07-06 19:08
Pierwsze co widzę, to te wiecznie gburowate miny pracowników Sonoco i ludzii z agencji przy bramkach, którzy spisują obecność... Wtedy odechciewa się wszystkiego. Co za bajzel, tam nikt nie chce pracować, nawet Hindusów zatrudniają, którzy się cały czas obijają. Operatorzy nie znają nawet angielskiego... Porażka
Tomasz 2017-07-09 18:00
Dokładnie zgadzam się, zatrudniają Hindusów, Ukraińców i innych, a dlaczego???
Bo nikomu się nie chcę tam pracować, fakt stawka dla pracowników agencji bardzo marna, taka prawda
ale na dorobienie w weekendy tak jak pracuję, czyli tylko sobota niedziela nie najgorsza, w weekendy jest o wiele spokojniej niż w tygodniu, operatorzy potrafią ludzkim językiem wytłumaczyć co i jak masz robić, nawet na niebieskim światełku, no chyba, że się nie kuma w języku polskim, no ale to już Wasz problem, wszystko jest oki, wiadomo, że nie wolno się obijać, ale to jest produkcja jak się nie podoba to dla Panów mam propozycję pracę na wysypisku śmieci, a dla Pań no to już niech same sobie odpowiedzią zarobią 5 razy tyle za godzinę co w sonoco, dodam , że nie jestem pracownikiem sonoco, a pracownikiem agencyjnym, więc proszę nie dodawać komentarzy w stylu że to jest obóz pracy i tak dalej, bo w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to była moja babcia w 1945 roku, a nie wy leniwce co się Wam nie chcę pracować, żal czytać te komenty tutaj!!!!!
Władimir 2017-07-09 18:04
Miałeś pecha człowieku, albo wyglądałeś na totalnego frajera, kiedyś zostawiłem otwartą szafkę i nawet mi papieru toaletowego do tyłka nie zabrali, pewnie zdarzały się kradzieże nie mówię, że nie, ale tylko frajerom i tym co kablowali coś ginęło, więc jesteś mega kablem przyznaj się do tego!!!!
Ktoś 2017-07-09 22:59
Już tak nie li [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownikowi i reszcie tej bandy chamów, bo nawet jak Cię przyjmą, to dostaniesz niewolnicze ochłapy, a nie wypłatę.
Xyz 2017-07-14 15:14
Witam,
jak jest z tymi listami? Trzeba być wpisanym i u koordynatora z agencji i operatora?
Nick 2017-07-15 12:06
Po hali koordynator sam Cię znajdzie, podpisujesz i tyle.
Przynajmniej raz na dzień podpisz się na liście operatora, choć ja kilka razy tego nie zrobiłem, a i tak miałem za ten dzień zapłacone. Najważniejsza jest lista koordynatora.
Mateusz Kupiec "Bonzo" 2017-07-29 00:59
Akat tam pracowałem kiedyś, ale szybko wyleciałem bo kierownik każe pracować, nie można sobie popić na zmianie. Ogunie często materiały nie dojeżdżały, więc robiłem wolne. Najgorsza była praca na nocki, bo było cimno, zimno, inne rzeczy. Już tam nie pracuje, bo akat mam trasę koncertową, i będę nagrywał płytę. A poza tym, jestem młodym ojcem i najważniejszy jest dom oraz rodzina.
1
Rabka 2017-08-10 14:39
W SONOCO Wrocław długie weekendy odrabia się w długie weekendy, czyli wtorek 14 sierpnia jest odrabiany w sobotę 12 sierpnia. De facto weekend jednak nie jest taki długi. Jeśli ktoś ma rodzinę musi zmienić plany lub zrezygnować z wyjazdu. Może nie jest to nielegalne, ale na pewno nie fair wobec pracowników.
Brygadzistka 2017-08-12 06:57
To chodz sie spotkamy na zmianie
1
Żenada 2017-08-16 20:46
Brygadzistki to też święte krowy, zero kultury osobistej, byleby zgnoić, traktować ludzi jak śmieci.
Minęliście się z powołaniem. Taka kultura to u babci klozetowej, a nie u brygadzistki. Tfu.
1
Zostaw swoją opinię o Sonoco - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sonoco