Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Sonoco

Pracowałeś w firmie Sonoco i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
gregory - 2014-02-27 11:03:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Faktycznie, stawki w sonoco wydają się małe, ale zgodze się z jednym z postów powyżej, trzeba obiektywnie podejść i ocenić typ pracy i swoje kwalifikacje.
zdjecie uzytkownika
sensej - 2014-03-15 16:56:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie z tamtejszych wiosek i tak pewnie są zadowoleni, że w ogóle jest gdzie pracować, bo z tym jest obecnie duży problem
zdjecie uzytkownika
elmo - 2014-03-24 21:30:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sonoco ma swoje filie w 34 krajach, więc zasięg jest ogólnoświatowy, ale też na innym forum nie napotkałem za dobrych komentarzy.
zdjecie uzytkownika
lilka - 2014-04-15 19:43:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tam miło wspominam pracę w Sonoco, tj ludzi nie zarobki, pracowałam tam w latach 2005-2007, pamiętam początki tego zakładu na nowych sadach a póżniej na józefowie. Wtedy dość łatwo było dostać umowę (po dwóch tygodnia w WTS zatrudniło mnie sonoco). Atmosfera była dobra, może też trafiłam na fajnych ludzi. Pracowałam na kieflu czasami na gifach. Czasami spotykam koleżankę która do dnia dzisiejszego tam robi, i podobnie nieźle poganiają
zdjecie uzytkownika
lescott - 2014-04-24 18:24:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@lilka, a pytałaś może te koleżankę czy obecnie sytuacja z atmosferą i umowami nie zmieniła się na gorsze?
zdjecie uzytkownika
giks - 2014-04-30 20:34:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No dobra, ale lilka pracowała 7 lat temu, to się chyba w sonoco sporo od tego czasu pozmieniało, chyba, że powicie mi, ze stoja w miejscu?
zdjecie uzytkownika
PH - 2014-05-06 21:39:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca sama z siebie jest dobra. Można się wyluzować po tygodniowym użeraniu się za biurkiem. Ale załoga do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Najgorsze są stałe pracownice 100kgi więcej ciągle drą pape "treja" same nawet nie ruszą (usunięte przez administratora), aby sadzone, ale to fabryka więc może tak być musi.
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
pick nick - 2014-05-29 11:59:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jakiś komentarz w/s pracy w biurze?
zdjecie uzytkownika
atmosfera? - 2014-05-29 16:18:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
troche szacunku dla kobiet! można podnosic glos jak sie ma pod sobą pracowników. Pytanie, w Soneco ogólnie atmosfera na plus, nie?
zdjecie uzytkownika
joo - 2014-06-20 22:24:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ile zarabia tam operator NIE na okresie próbnym?
zdjecie uzytkownika
ewryman - 2014-08-28 13:19:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W sonoco tylko chamstwo poniżanie i brak szacunku jest jedyną metoda na zarządzanie pracownikami na produkcji i magazynie .
zatrudniony na miesięcznej umowie może tego miesiąca nie przepracować . to dziady ,które nie powiedzą czy przyjeżdżając do pracy będziesz miał/a pracę .
wszytko zależy od tego czy zakład chwyci produkcję czy nie .
ludzie są tam nikim . nawet zależy im żeby nie mieli poczucia żadnej godności . tam buraki zatrudniają ludzi z których zrobi się buraków .
zdjecie uzytkownika
WwW - 2014-09-06 21:59:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca naprawdę nie jest zła. Zależy na jaki "waljustrim" się trafi, czyli pod jakiego kierownika. Fakt, na początku trzeba się przemęczyć z smsowymi odwołaniami, ale jak otrzymujesz niebieskie światełko (co znaczy, że jesteś przeszkolony do bardziej odpowiedzialnych zadań) już nie odwołują. Ja pracuję ponad rok. Nie szufladkujmy operatorów. Fakt, zdarzają się tacy, dla których norma to coś świętego i jeżeli czegoś nie potrafisz albo robisz to za wolno to się drą. Ale to zdecydowana mniejszość. Poszłam tam pracować znając już kilku operatorów prywatnie. Naprawdę nie jest źle. Dla kobiet praca jest raczej lekka, choć monotonna, ale na produkcji to nic dziwnego. Ktoś pisał, że baby się drą "treja" a nie mogą same wstać. Materials jest od podawania trejek między innymi. Jak osoby nakładające na taśmę mają brać je sobie same? Taśma szła by pusta i w d... z taką robotą. A co do zarobków... Ja na umowę studencką mam około 61 zł na rękę dziennie, co nie jest złe moim zdaniem jak na prace przez pośrednika. Osoby z normalną umową mają 10 zł mniej. A żeby dostać się bezpośrednio do sonoco.... Trzeba czekać na okazję i popracować przez agencję. Ostatnio były przyjęcia, sporo osób przeszło, teraz im przedłużyli umowy. A w chwili obecnej szukają ludzi na dwuzmianówkę (2 tygodnie na rano, 1 tydzień po południu, praca wt-sobota). Ale tak "z ulicy" nie przyjmują pakowaczy. Nie opłaca im się to. w razie pytań odpowiem :P
zdjecie uzytkownika
krokodylek - 2014-09-08 12:21:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WwW, a po jakim czasie zostałaś przeszkolona do bardziej odpowiedzialnych zadań?
Ja słyszałam, że w sonoco takie odwoływania to norma, że słyną z tego na całą łodź, dlatego ciągle potzrebują nowych ludzi, bo duzo samych rezygnuje i zatrudniaja sie gdzie indziej.
zdjecie uzytkownika
dzidziabe - 2014-09-09 12:09:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wiem że tam stawki bywają naprawdę różne w zależności od sezonu. wiecie jak się przedstawia sytuacja na chwilę obecną w sonoco? już kiedyś pracowałam i wiem że bywa ciężko ale to taki typ roboty. wiecie czy teraz łatwiej można przypisac się do jakiejś konkretnej maszyny lub może nawet zostać jej koordynatorem? fajnie by było dorwać jakiegoś sata albo gifa dla siebie na stałe, byle nie iść na bulki:) wiem że można też załapać się na stanowisko kontroli jakości (nie na tej maszynie), wiecie czy rzeczywiście istnieje taka możliwość teraz? pozdro sonokowcy
zdjecie uzytkownika
catharine - 2014-09-09 13:14:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [IQ - 2014-01-30 00:10:19]:
ty masz czelność pisać o wykształceniu a robisz błędy jak pierwszoklasista WYKRZTAŁCENIE litości
zdjecie uzytkownika
HEDEMORA - 2014-09-14 11:33:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [krokodylek - 2014-09-08 12:21:38]:
Witam
Na czym konkretnie polega praca pakowacza,co dokladnie robi sie w sonoco?prosze o szczegoly.Czy naprawde jest tak tragicznie?
serdecznie pozdrawiam
hedemora
zdjecie uzytkownika
sONOCO pracowałem - 2014-09-20 00:20:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wszystkich jesli chodzi o opinie SONOCO to jak dlamnie kicha traktują tam ludzi jak roboty trzeba zapierdalac i nic z tym nie zrobisz jesli ktos szuka pracy to nie tam unich mozesz sobie dorobic jesli bedziesz pracował a nie czekał na smsa ze nie przychodzisz do pracy bo niemaja zamówien
Co do niebieskiego swiatelka to brałem udział u przeszkoleniu osob i wiem jak ta jest zadadza pytania na ileś osób kto odpowie to zaliczył szkolenie ale kto nie odpowiedział wogóle tez został przeszkolony i uzyska niebieskie swiatełko
- ale nat bym sie niepchał bo dostaje sie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiecej pracy
CO do odwołan to jest tak ze jesli sie niesprawdziasz i nieznajda za ciebie innej osoby to wrócisz a jesli znajda to mozesz sie pozegnac z praca
bo za kazda nowa osobe dostaja pieądze niewazne skad i ile tego nie moge powiedziec
Krótko mowiac o Sonoco wiem wszystko oczym chciałem sie dowiedziec Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ss - 2014-09-22 11:29:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem tam jakiś czas w 2008 roku, a jak czytam niektóre posty, to widzę, że czas stanął w miejscu. Jak takie dziadostwo może funkcjonować?
zdjecie uzytkownika
IQ - 2014-09-27 20:38:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [HEDEMORA - 2014-09-14 11:33:43]:
Kaśka Piłaś , nie pisz!!!
zdjecie uzytkownika
Tyracz - 2014-09-30 20:41:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Od tygodnia pracuje w Sonoco w Łodzi. Pracuje tylko w weekendy i dojeżdzam darmowym busem 50 km. Pracuje 8 godz,płacone mam za 10 ( 2 godz wliczone jako dojazdy). Brutto 14,20 netto 11,50 na tygodniu 9,50 i 7,20. Po dwóch dniach ( sob i niedz około 230 zł ). Tak więc reasumując 2 dni w weekendy moje to ponad 3 dni zwykłej osoby na tygodniu,oczywiście pracuje przez agencje . W razie pytań odpowiem,ale tylko ładnym paniom 17-23 lat na adresie czarmilion@interia.pl. Nie no joke odpowiem wszystkim ;d (prawie )
zdjecie uzytkownika
stosik - 2014-10-01 10:45:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niedawno skończyłem swoją przygodę z sonoco. Moja opinia jest taka że jest to praca na produkcji, za niewielkie pieniądze, czasami jest ciężko a czasami lekko. Ale czego się spodziewać od pracy do której przyjmują prawie wszystkich. Moim zdaniem jeżeli ktoś chce tam pracować i nie jest totalnym debilem to czemu nie. Druga strona jeżeli szukasz pracy a masz możliwość zarobić to idź. Co do światełek to lepiej być żółtym bo wtedy ma się lżejsze prace, na niebieskim trochę ciężej ale przynajmniej nie błąkasz się po hali i szukasz stanowiska do pracy. Polecam jako prace tymczasową (przez agencję) albo na stałe i się starać.
zdjecie uzytkownika
aga - 2014-10-01 12:08:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przez jaką agencję pracy najlepiej poszukiwać pracy dorywczej, np. weekendowej?
zdjecie uzytkownika
robot - 2014-10-07 16:28:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dostajesz też wspólna szafkę z obcą osobą na jeden klucz i wspólna szatnia kobiet z mężczyznami. Więc jesli jesteś danej religii, wyznania, albo masz silne poczucie prywatności to możesz przeżyć szok!!!
zdjecie uzytkownika
aaa - 2014-10-09 16:09:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [krokodylek - 2014-09-08 12:21:38]:
Przez jaką agencję można składać CV do Sonoco?
zdjecie uzytkownika
pipi - 2014-10-13 10:05:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej, powiem tak każda osoba jest inna i w czym innym się sprawdza...jeżeli masz zdolności manualne, szybko się uczysz i nie jesteś powolny jak "żółw" to się nadajesz. Dla nowicjuszy, najlepiej znaleźć sobie stałą maszynę (albo grupy maszyn jak illigi (ig), mb czy bagsiarki (bgr)), spytać operatora czy ma kompletny skład i czy można przychodzić (jeśli się praca spodoba). Dla mnie praca i przede wszystkim ludzie, na których trafiłam najlepsi...gdyby jeszcze kasa była wyższa, ale to inna sprawa
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sonoco
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x