Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PPHU Markam

Pracowałeś w firmie PPHU Markam i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
justaq - 2014-04-01 10:20:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to dziwne, obecny Kierownik był w Polo kierownikiem mojej szwagierki i dobrze go wspomina. Zna się na pracy i na ludziach. Teraz sama szuka pracy(usunięte przez administratora)Wyciągasz wpis z przed pięciu lat, jakby to była prawda to raczej by tam tak długo jeszcze nie porobił. Ja osobiście nic do Kierownika P. (usunięte przez administratora)nie mam widziałam się z nim dopiero kilka razy, zrobił u nas na sklepie więcej za tydzień niż poprzedni Lesiu za rok. Ciekawe jak długo wytrzyma z Dyrektorem Konackim....
zdjecie uzytkownika
Ha ha ha - 2014-04-01 11:36:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Znam niektore dziewczyny i kierowniczki z Polo rozmawiajac z nimi to raczej nie pochwalaja wspolpracy z Kierownikiem ale zobaczymy co bedzie i jak sie wykaze...
zdjecie uzytkownika
iwka - 2014-04-16 15:04:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
beznadziejna firma
zdjecie uzytkownika
lol - 2014-05-20 16:28:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ha ha ha: może mu podpadłby. Ludzię są niestety rozni. macie jakies informacje na temat pracy w polo?
zdjecie uzytkownika
Cc - 2014-05-22 09:58:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zapytaj kierowniczka on Ci powie. Hehe zostal zdegradowany z kierownictwa w Polo
zdjecie uzytkownika
skubi - 2014-05-22 23:10:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kierownik i zdegradowany? zazwyczaj kierownikami sa ludzie, którzy są nie do ruszenia. Musiał coś naprawdę przeskrobać
zdjecie uzytkownika
Cc - 2014-05-22 23:18:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiecie hmm przeskrobał sporo ale hmm po znajomosci..... bo rodzina...i nikt z polo nie chcial miec do czynienia (usunięte przez administratora).Pozdro
zdjecie uzytkownika
Cc - 2014-05-22 23:22:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zrobie wszystko by kazdy sie dowiedzial kim byl i jest nasz kochany P. (usunięte przez administratora)nawet jak bym miala plakaty po miescie wyklejac i tak to uczynie......
zdjecie uzytkownika
skubi - 2014-06-29 23:32:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Cc - 2014-05-22 23:22:06]:
to w takim razie chyba wszyscy będą teraz baczniej obserwować pobliskie banery czy też przystanki autobusowe...
zdjecie uzytkownika
ellka - 2014-06-30 17:23:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam pytanie?jaka jest placa kierownika,od czego jest uzaleznina?czy jest to pensje stala czy tez zmienie sie np.zalezy od prowizji,sprzedanego tonazu?
zdjecie uzytkownika
Nikola - 2014-07-05 21:30:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,też pracowałam w Markam prawie cały rok.Nie wspominam tego okresu dobrze,ciągle mało i mało.Jest to całkowita prawda,że nie wypłacają nadgodzin.W okresie świątecznym trzeba pracować po 13 godz za darmo.Pan derektor celowo zwiększał tonarze na sklepach w tych okresach,zwykle o tyle podnosił że niektóre sklepy nie wyrobiły tonarzu co wiązało się z premią nie 2 procent od obrotu,tylko np.1,2 procent.Doliczyć do tego jeszcze ok 30 nadgodzin niezapłaconych,to każda ekspediętka miała ok 250 do 300 zł mniej na wypłate w miesącu styczniu.CZYSTY ZYSK.WYZYSK CZŁOWIEKA PRZEZ CZŁOWIEKA.Pan derektor również kary finansowe stosuje np.za małą sprzedaż gdy trwa konkurs albo jak wydrukuje się błędny raport sprzedaży zerujący.Nie polecam tej firmy szczerze.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
skubi - 2014-07-06 01:16:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nikola - 2014-07-05 21:30:38]:
mnie w tej chwili ciekawi najbardziej, odnosząc się do Twojej wypowiedzi @Nikola, czy tego typu kary były w umowie jakoś ujęte
zdjecie uzytkownika
Nikola - 2014-07-06 11:01:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do Skubi.Witam niestety nie były one ujęte w umowie,to wszystko wychodzi w trakcie pracy we firmie.Widać panu derektorowi się nudzi chyba,bo z tych nudów wymyśla różne kary.W umowie nie ma również że za brak czepka na głowie karają Cię.A tak jest.Jedynie może cię ukarać za palenie papierosów w trakcie pracy,bo podpisujesz aneks że nie będziesz palił.Dużo by jeszcze pisać przykładów,ale to nie ma sensu,po prostu szukaj gdzie indziej pracy szczerze to radze.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
XXXXXXX - 2014-07-25 11:08:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
FIRMA STRASZNIE NISZCZY PSYCHICZNIE LUDZI I FIZYCZNIE ROWNIEZ BRAK PRACOWNIKOW NA SKLEPACH ODBIJA SIE NA INNYCH KTORZY ROBIA ZA DARMO DNIOWKI, BRAK WYPLAT ZA NADGODZINY WYMYSLANIE TONARZY KAR ZA WSZYSTKO, MOBING I NIC WIECEJ ZERO POSZANOWANIA DLA PRACOWNIKOW. KAZDY KTO POCHWALA TA FIRME TO SZACUNEK ALE W MOICH OCZACH TO DNO, ZERO W POROWNANIU Z KONKURENCYJNYMI FIRMAMI. ZALUJE ZE MIALAM DOSWIADCZENIE Z TAKA FIRMA
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-08-05 20:28:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [XXXXXXX - 2014-07-25 11:08:34]:
Ja też tam pracowałam - Mobing przez bardzo duże M. Pensji nie było się wstanie przewidzieć- często za coś obcinali- o czym nie było mowy na etapie rekrutacji, nadgodziny oczywiście za free, kierownictwo wymaga coraz więcej i więcej - co nie jest adekwatne w żaden sposób do zarobków, pracowałam w rożnych firmach i takiego dziadostwa nikt nigdzie nie robił. Szczerze odradzam.
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2014-08-07 18:52:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie!!!!! Pracuję w tej firmie dwa lata i jest ciężko ale kto powiedział że płacą za siedzenie na tyłku.Trzeba tylko ruszyć głową i robić to co należy do obowiązków!Dyrekcja przemiła,kierownik do rany przyłożyć!Jeśli masz czysto na sklepie i dbasz o wszystko to żaden konkurs i tonaże nie są straszne.
zdjecie uzytkownika
:):) - 2014-08-08 19:13:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownica - 2014-03-22 07:01:28]:
zgadzam sie :)..jak brzmi powiedzenie.."Jak dbasz tak masz".. starasz się,robisz wszystko rzetelnie i dokładnie..to nikt Cię nie zwolni za to że się starasz..ja tam nie narzekam..praca fajna ale ciężko jak w każdej pracy,.... za siedzenie nikt nie zapłaci..
zdjecie uzytkownika
*** - 2014-08-13 20:24:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [:):) - 2014-08-08 19:13:20]:
W Markamie są non stop przyjęcia do pracy-jak myślicie dlaczego?
zdjecie uzytkownika
p - 2014-08-16 16:09:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [*** - 2014-08-13 20:24:02]:
duża firma to i przyjęcia są non stop
zdjecie uzytkownika
słony - 2014-08-17 19:46:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bo przychodzą pracownicy na tydzień lub dwa i zaraz odchodzą bo widzą że dłużej się nie da wytrzymać a i o dobrym zarobku można zapomnieć !
zdjecie uzytkownika
O.N.A - 2014-08-18 13:07:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Te pozytywne komentarze w firmie to pisał Pan dyrektor :-D?? Hahaha firma porażka, każdy kto ma choć troszeczkę szacunku do siebie i ambicji to odchodzi bo nikt normalny nie będzie w XXI wieku robić w obozie pracy ...... Ale wszystko ma swój kres. Widać co się dzieje na sklepach, brakuje ludzi .... Brawo dyrektorze!! Dobra robota :-D
zdjecie uzytkownika
cichy21 - 2014-08-21 16:51:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam pracowałem w tej firnie i wiekrzego syfu niema smród syf mobing szczególnie od ludzi pracójacych z kamienicy kierownik jest ok
zdjecie uzytkownika
O.N.A - 2014-08-21 18:08:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ha ha ha - 2014-04-01 11:36:27]:
DŁUGO NIE WYTRZYMAŁNOWY KIEROWNIK :D ... Ciekawe dlaczego ??? Najsłabszym ogniwem w tym wszystkim jest Pan Dryektor,niestety ....
Facet kompletnie nie ma pojęcia o tym jak prowadzi się tak dużą działalność gorpodarczą,nie potrafi zarządzać personelem. Potrafi jedynie krzyczeć, ubliżać i poniżać.. Generalnie jeśli chodzi i ekipę koleżanek po fachu było dobrze ... Z tym że Ja jeszcze pracowałam w formie za jej świetlanych czasów,teraz nie jestem w stanie się wypowiedzieć,bo wiele osób odeszło, dlaczego ??? Hmmmm .....
zdjecie uzytkownika
Kasandra - 2014-08-25 12:37:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownica - 2014-08-07 18:52:27]:
Jeżeli uważasz że w Markamie jest mobing to spróbuj popracować w Polo, a zaraz zmienisz zdanie o Markamie. Hi hi zrymowało się. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
kenji - 2014-08-25 15:43:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kasandra - 2014-08-25 12:37:32]:
mówicie o przedsiębiorstwie zajmującym się produkowaniem tradycyjnych wędlin i mówicie tu o mobingu? nie pracowałyście w takim razie w naprawdę trudnych warunkach. Po za tym co do samej pracy tutaj to rzeczywiście nie jest to może szczyt marzeń ale praca w której za ciężką pracę dostaje się swoje pieniądze na czas i tu jest wszystko w porządku
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPHU Markam
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski