Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PPHU Markam

Pracowałeś w firmie PPHU Markam i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
słony - 2014-03-09 12:12:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też miałem przyjemność pracować długi czas w Markamie (6 lat). Sam zdecydowalem że odejdę, gdyż firma jest niereformowalna. Popieram poprzednie wpisy, ludzi zatrudnia się tam za najniższą krajową, praktycznie codziennie harują po 12 godz, w soboty i niedziele również przed świetami Bożego Narodzenia i Wielkanocy by wyprodukować masę towaru, który ląduję w okresie światecznym w sklepach firmowych i niszczy się poza ladami sklepu gdyż nie ma gdzie go przechować.Ludzi się nie szanuje, zmusza do pracy po godzinach argumentując że jak komuś nie pasuje to może się zwolić a na jego miejsce jest już 20 chętnych. Praca w której stosuje się mobbing, nie wypłaca się za nadgodziny, wykorzystuje się trudną sytuację ludzi tam pracujących, którzy wegetują od wypłaty do wypłaty. Wszystko zaczęło się psuć po odejściu dyr. Puchały obecnego starosty Limanowy. Stanowisko objął młody niedoświadczony i nieznający lokalnego rynku A. (usunięte przez administratora), który zaczął eksperymentować w dziale produkcji (zmiany w produktach) oraz handlu co negatywnie odbiło się na pozycji firmy. Człowiek który likwidował swoich przeciwników aby piąć się po szczeblach kariery w Markamie. Zero pozytywu dla tego człowieka, (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
apka - 2014-03-12 13:41:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak tak dyr Puchała to faktycznie zacny człowiek. Żadna firma by nie przetrwała bez niego. Brak mi słów. Szkoda w ogóle się tu produkować. Wszyscy jesteście najmądrzejsi.
zdjecie uzytkownika
short - 2014-03-14 19:55:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rzeczywiście pamiętam ,tyle dobrego zrobił Pan Janek.Szczególnie we Wrocławiu!!!
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2014-03-18 14:32:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Na wstępie pragnę powiedzieć że w gorszych warunkach nigdy nie pracowałam. Nie chodzi tu o to ze pracujesz po 11 za lada z epoki kamienia łupanego(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
dawidb - 2014-03-21 11:40:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja tam MARKAM miło wspominam. jak ktoś robił co do niego należało było ok, owszem po głowie nie głaskali ale to nie przedszkole. jak ktoś chce rzetelnie wykonywać swoje obowiązki, polecam. Jak ktoś szuka miejsca przechowania i się "po opierd..." to niech szuka innego pracodawcy.
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2014-03-22 07:01:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, jak to jest że wpisy pojawiają się zaraz po tym jak zwolnią jakąś koleżankę z pracy np: za kradzież za zgnojenie sklepu lub za jakieś inne przewinienie. Nie słyszałam aby zwolnili kogoś bez powodu. Ja pracuję już dobrych parę lat i jest więcej takich osób i jak słyszę co niektóre panie wyrabiają na sklepach to sama dawno bym je też zwolniła żeby mogły potem oczerniać innych na takich portalach. Bo tu jest się bezkarnym i to dopiero jest ŻENADA.... Pozdrawiam koleżanki już nie pracujące po których to muszę sprzątać i wysłuchiwać od klientów co robiły jak prowadziły sklep i nawet smród im nie przeszkadzał. A teraz jak ich nie ma to sklep robi większe obroty i klient jest zadowolony.
zdjecie uzytkownika
Nowa w Markamie - 2014-03-22 10:24:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, Zgadzam się z poprzedniczką . Od niedawna pracuję w firmie i właśnie prowadzę taki sklep który został zasyfiony przez poprzedniczki, które właśnie za to zostały przez dyrektora zwolnione. Doprowadziły do tego że jeszcze przez ponad miesiąc klienci przy zakupie mięsa wąchali je czy aby jest świeże i chodzili do sklepu obok aby sprawdzić sobie wagę bo poprzednie ekspedientki dobijały do zakupów klientom aby sobie " dorobić" . A teraz te byłe pracownice mają tu dużo do powiedzenia. Szkoda że tak bardzo nie angażowały się w pracę i dobro sklepu. Pozdrawiam byłe pracownice(usunięte przez administratora)tę i całą resztę .
zdjecie uzytkownika
Żenada - 2014-03-22 17:36:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nowa w Markamie...... z tego co wiem to kazdy klient wacha mieso i szczerze sama to robie jak kupuje mieso w " konkurencji" wiec to jest norma u ludzi..... A co do pewnych osob ktore juz nie stety nie pracuja z nami to wiem ze duza większość sama odeszla z tej psychicznie chorej firmy bo mobbing jest tu na codzień i na psyche pieknie dziala nie stety chcac tu pracowac trzeba miec newry na wodzy. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Nowa w Markamie - 2014-03-24 18:41:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, Nie wiem jak ty Żenado odsługujesz klienta ale z tego co piszesz to chyba nie najlepiej skoro cały czas wąchają u Ciebie mięso. Klient jeśli jest dobrze obsłużony i nie zostało mu sprzedane stare mięso to nie ma takich nawyków. Bo ma zaufanie do sprzedawcy i nie ma takiej potrzeby aby go sprawdzać. Więc może zastanów się nad swoimi wypowiedziami bo one świadczą o Tobie jak żenująca musisz być jako sprzedawca. (usunięte przez administratora) Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Żenada - 2014-03-25 10:49:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
U mnie klienci nie wachaja miesa i nigdy nie miałam z tym problemu.... ale co do innych stoisk to wiem iz takie przypadki sie zdarzaly. A co do mobingu to te karteczki z konkursami badz grillem to nie jest mobing? To dopiero mobing i presja wywierana na pracownikach ..... tonaż za wyzony i to o sporo bo jezeli sklep ktory robi 2 2,5 tony a ma zrobic 3 lub 3,5 . Czy to jest normalne?? Moim zdaniem nie bardzo bo nasz kochany P.Konacki musi sie nachapac z koryta bo mu zawsze malo.... Wiec
zdjecie uzytkownika
Nowa w Markamie - 2014-03-25 18:30:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Żenado... coś zaczynasz zmieniać zdanie wpis wcześniej pisałaś że wszyscy klienci wąchają mięso i ty sama też to robisz. A co do mobbingu to radzę ci przeczytać definicje co to jest bo pisząc takie rzeczy najzwyklej w świecie się ośmieszasz. To co wymieniłaś to są narzędzia jakie mało która firma daje i dobrze wykorzystane pomagają zwiększać sprzedaż a co za tym idzie wykonywać plany założone przez firmę. Tylko trzeba chcieć i umieć je wykorzystać a nie kombinować jak tu zaszkodzić firmie. A u nas w firmie z tego co już się zorientowałam to są sklepy które takie narzędzia umieją wykorzystać i ze sklepów które były zgnojone przez personel zrobiły dobrze prosperujące punkty sprzedaży o dużych obrotach i często wygrywają konkursy np. Centrum B7. A ty najwidoczniej jesteś nieudolnym sprzedawcą skoro masz ze wszystkim problem. Może czas zmienić zawód i firmę skoro jest taka zła. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
romek - 2014-03-26 12:46:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
też nie widzę problemu, skoro Ci się nie podoba to odejdź. Łatwiej narzekać niż wziąć się na poważnie do pracy
zdjecie uzytkownika
justaq - 2014-04-01 10:20:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to dziwne, obecny Kierownik był w Polo kierownikiem mojej szwagierki i dobrze go wspomina. Zna się na pracy i na ludziach. Teraz sama szuka pracy(usunięte przez administratora)Wyciągasz wpis z przed pięciu lat, jakby to była prawda to raczej by tam tak długo jeszcze nie porobił. Ja osobiście nic do Kierownika P. (usunięte przez administratora)nie mam widziałam się z nim dopiero kilka razy, zrobił u nas na sklepie więcej za tydzień niż poprzedni Lesiu za rok. Ciekawe jak długo wytrzyma z Dyrektorem Konackim....
zdjecie uzytkownika
Ha ha ha - 2014-04-01 11:36:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Znam niektore dziewczyny i kierowniczki z Polo rozmawiajac z nimi to raczej nie pochwalaja wspolpracy z Kierownikiem ale zobaczymy co bedzie i jak sie wykaze...
zdjecie uzytkownika
iwka - 2014-04-16 15:04:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
beznadziejna firma
zdjecie uzytkownika
lol - 2014-05-20 16:28:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ha ha ha: może mu podpadłby. Ludzię są niestety rozni. macie jakies informacje na temat pracy w polo?
zdjecie uzytkownika
Cc - 2014-05-22 09:58:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zapytaj kierowniczka on Ci powie. Hehe zostal zdegradowany z kierownictwa w Polo
zdjecie uzytkownika
skubi - 2014-05-22 23:10:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kierownik i zdegradowany? zazwyczaj kierownikami sa ludzie, którzy są nie do ruszenia. Musiał coś naprawdę przeskrobać
zdjecie uzytkownika
Cc - 2014-05-22 23:18:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiecie hmm przeskrobał sporo ale hmm po znajomosci..... bo rodzina...i nikt z polo nie chcial miec do czynienia (usunięte przez administratora).Pozdro
zdjecie uzytkownika
Cc - 2014-05-22 23:22:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zrobie wszystko by kazdy sie dowiedzial kim byl i jest nasz kochany P. (usunięte przez administratora)nawet jak bym miala plakaty po miescie wyklejac i tak to uczynie......
zdjecie uzytkownika
skubi - 2014-06-29 23:32:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Cc - 2014-05-22 23:22:06]:
to w takim razie chyba wszyscy będą teraz baczniej obserwować pobliskie banery czy też przystanki autobusowe...
zdjecie uzytkownika
ellka - 2014-06-30 17:23:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam pytanie?jaka jest placa kierownika,od czego jest uzaleznina?czy jest to pensje stala czy tez zmienie sie np.zalezy od prowizji,sprzedanego tonazu?
zdjecie uzytkownika
Nikola - 2014-07-05 21:30:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,też pracowałam w Markam prawie cały rok.Nie wspominam tego okresu dobrze,ciągle mało i mało.Jest to całkowita prawda,że nie wypłacają nadgodzin.W okresie świątecznym trzeba pracować po 13 godz za darmo.Pan derektor celowo zwiększał tonarze na sklepach w tych okresach,zwykle o tyle podnosił że niektóre sklepy nie wyrobiły tonarzu co wiązało się z premią nie 2 procent od obrotu,tylko np.1,2 procent.Doliczyć do tego jeszcze ok 30 nadgodzin niezapłaconych,to każda ekspediętka miała ok 250 do 300 zł mniej na wypłate w miesącu styczniu.CZYSTY ZYSK.WYZYSK CZŁOWIEKA PRZEZ CZŁOWIEKA.Pan derektor również kary finansowe stosuje np.za małą sprzedaż gdy trwa konkurs albo jak wydrukuje się błędny raport sprzedaży zerujący.Nie polecam tej firmy szczerze.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
skubi - 2014-07-06 01:16:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nikola - 2014-07-05 21:30:38]:
mnie w tej chwili ciekawi najbardziej, odnosząc się do Twojej wypowiedzi @Nikola, czy tego typu kary były w umowie jakoś ujęte
zdjecie uzytkownika
Nikola - 2014-07-06 11:01:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do Skubi.Witam niestety nie były one ujęte w umowie,to wszystko wychodzi w trakcie pracy we firmie.Widać panu derektorowi się nudzi chyba,bo z tych nudów wymyśla różne kary.W umowie nie ma również że za brak czepka na głowie karają Cię.A tak jest.Jedynie może cię ukarać za palenie papierosów w trakcie pracy,bo podpisujesz aneks że nie będziesz palił.Dużo by jeszcze pisać przykładów,ale to nie ma sensu,po prostu szukaj gdzie indziej pracy szczerze to radze.Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPHU Markam
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x