Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PPHU Markam

Pracowałeś w firmie PPHU Markam i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
były - 2014-10-09 16:24:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do ada
Tak nie ma problemu tak jak i z nadgodzinami (praca od 6 do 18) i gotowością do pracy 24h/7dni w tygodniu. Powodzenia
zdjecie uzytkownika
do ada - 2014-10-10 21:53:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wcale niema pracy 24h/7dni a ten którego zwolniono to musi tak mówić jak chcesz pracować i ci zależy na pracy to będziesz zadowolona!!!!!!
zdjecie uzytkownika
była pracownica - 2014-10-13 16:05:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tez tam pracowałam i sama odeszłam bo takiej tragedii to nigdzie nie widziałam o zapłacie za nadgodziny tylko można pomarzyć wolne za soboty nie do odebrania w tygodniu klienta rąbie się jak tylko sie da kombinacje takie że po prostu masakra najgorsza firma w jakiej pracowałam nie mam nic dobrego o nich do powiedzenia żałuje że tam pracowałam
zdjecie uzytkownika
życzliwa - 2014-10-23 15:41:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [33333 - 2014-09-30 22:56:01]:
praca w firmie Markam to naprawdę porażka,pracowałam w tej firmie i to niebyła moja pierwsza praca ale zgadzam się z opinią większości;najgorsza praca w jakiej do tej pory pracowałam,żadnej pracy się nie boję ani ciężkiej a ta firma to raczej potrzebuje wolontariuszy a nie pracowników którzy potrzebują pracy żeby utrzymać rodzinę.Najgorszemu wrogowi nie poleciłabym tej pracy
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2014-10-27 12:41:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję od jakiegoś czasu w tej firmie i na sam fakt pracy nie narzekam bo ekipa fajna , a praca nie najgorsza. Co do samej organizacji firmy to faktycznie masakra, nieodpowiedni człowiek na stanowisku dyrektora, premia niby jest, ale jak sobie coś ubzdura to jej nie ma, bez konkretnego powodu, a właściciel najwidoczniej nie ma bladego pojęcia co się dzieje na sklepach skoro pracownicy nie mogą z nim rozmawiać.Hmm, a kierownik I... to co wyżej napisane sama prawda!
zdjecie uzytkownika
ddd - 2014-10-28 09:25:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od kiedy to nie można porozmawiać z właścicielem? Ja jakoś nigdy nie miałam z tym problemu. Proponuję może najpierw spróbować a potem się wypowiadać. A co do pracy?
Wszystko było ustalone z góry. Podstawa za 8 godzin plus premia za nadgodziny. Dla mnie to jasne. Zgodziłam się na takie warunki i nie mam do nikogo pretensji. Co do załogi to trudna sprawa. Niestety różne elementy pracują, dlatego część komentarzy traktuję z przymrużeniem oka. Jak to mówią złej baletnicy...
zdjecie uzytkownika
do elementa - 2014-10-28 19:53:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ddd - 2014-10-28 09:25:47]:
Wiadomo kto się podszywa pod pracownika, moim zdaniem taki komentarz to pisze tylko ktoś z właścicielskiego grona.
Jedno się zgadza wszystko niby było z góry ustalone - ale firma Makam nie wywiązuje się z tego niestety, zero z nadgodziny, totalny wyzysk. Elementem chyba jest ten kto te brednie napisał i to do kwadratu!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Pracownica - 2014-11-01 11:52:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ddd - 2014-10-28 09:25:47]:
Hehe dobre, nie miałaś problemu to gratuluję, ale widocznie jesteś bardzo zadowolona z pracy, bo pracownicy, którzy chcą iść ze skargą nie mają szans,bo muszą '' pierwsze przejść przez dyrektora''który m zawsze rację.
zdjecie uzytkownika
stara pracownica - 2014-11-01 13:13:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niestety wszystkie te opinie można podsumować jednym zdaniem-oto cała prawda o Markam'ie. Pan kierownik-pies na baby (mam tutaj na myśli oddział w Sosnowcu). Reszta jak wyżej. Kiedyś firma była bardziej ludzka, pamiętam jeszcze czasy kiedy kierownikiem w Sosnowcu był p.Marek wtedy pracowało się inaczej, to był człowiek który robił dla ludzi, dzisiaj ludzie są tam na ostatnim miejscu a na pierwszym zysk i wyzysk.
zdjecie uzytkownika
marianna - 2014-11-05 14:01:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a wiecie jak się u nich zatrudnić chociażby na staż w jakimś dziale związanym z marketingiem, promocją i sprzedażą? to jest mnoje zainteresowanie i wykształcenie, a do tego bardzo lubię produkty tej firmy. wierzę że trzymają taki wysoki poziom jako pracodawca jak w przypadku swoich produktów.pozdrawiam mięsne jeżyki i z góry dzięki za pomoc
zdjecie uzytkownika
ddd - 2014-11-05 18:36:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro nie było premii tzn że nie wykonałaś planu i tyle w temacie, nie będę dyskutować z kimś kto mnie obraża. Żeby porozmawiać z właścicielem wystarczy pomyśleć i do niczego nie jest tu potrzebny dyrektor ani nikt inny. Z resztą u nas obecnie nie ma kierownika. Ruszcie głową dziewczyny.
zdjecie uzytkownika
pobożna - 2014-11-06 22:24:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jedyny pan(usunięte przez administratora) na Krakowie to miał klase
zdjecie uzytkownika
kochana - 2014-11-08 21:36:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
markam to tylko wyzyskiwacze nawet za chorobowe nie płaca tylko biorą dla siebie bo im mało złodzieje
zdjecie uzytkownika
* - 2014-11-09 17:00:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
za urlopy tak samo zabierają kasę tyle ile im pasuje, za każdym razem inaczej obcinają żenada w gorszej firmie nie pracowałam
zdjecie uzytkownika
józia - 2014-11-09 18:43:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jaki problem zgłosić to wszystko do Inspekcji Pracy nawet anonimowo.?
zdjecie uzytkownika
pobożna - 2014-11-11 00:33:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie najwyższy czas się za to zabrać
zdjecie uzytkownika
:) - 2014-11-11 18:14:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nikt nie zgłasza widocznie wszyscy się boją albo nie wiedza jak się do tego zabrać.
Wiec kobiety do roboty.
zdjecie uzytkownika
mik - 2014-11-12 19:01:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ten się śmieje kto się śmieje ostatni.Ha ha ha!!!!!!
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2014-11-14 19:00:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracując w tej firmie nauczyłam się jednego-nie mieć czasu dla rodziny bo pracuje się cały czas bez dnia wolnego!!!!24 h na 7 dni tylko markam.O nic nie pytaj tylko zapieprzaj....
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2014-11-14 19:05:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gorzej jak w wojsku!!!! nie- nawet bym powiedziała jak w obozie pracy!
zdjecie uzytkownika
misia - 2014-11-18 22:33:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
złaszałam do inspekcji nic ci to nie da sad i jeszcze chwile i beda płakac bo juz cos na rzeczy jest ale nie wiem co i jak
zdjecie uzytkownika
lola - 2014-11-25 21:56:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Pracuje w tej firmie od kilku dobrych lat. Na terenie Krakowa. Cóż mogę powiedzieć? Generalnie praca jak praca.. Robić trzeba. Ale jeśli chodzi o warunki itp porażka. Ja pamiętam swoją rozmowę kwalifikacyjną z dawna Panią kierownik, która była przed Panem Leszkiem i nie pamiętam żeby mi mówiła o tym ze za manko w towarze, będą mi zabierane pieniądze... A tak niestety jest. Mamy niby 2% na ubytki, ale jak się wyciągnie wędline kiepskiej jakości z worka,wypłynie z niej ten cały syf którym go nafaszerują to już mamy po 2%. Pan dyrektor hmmm jedyna osoba ma świecie która ma pojęcie o wszystkim i albo On ma rację albo nikt i nie da sobie nic powiedzieć. I najgorsze jest to ze nie przyjmuje do wiadomosci ze ich produkty od dawna straciły na jakości. Jak to możliwe ze wędlina która Otworzyłam wczoraj o 14 dziś rano o 6 musiałam ja myć? Data ważności na opakowaniu była do 22.12 ... Ale Pan Adam mi powie ze mam brudna lade,albo krasnoludki opluly. Klienci to widzą i nie zbyt chętnie chcą kupować, a jak już kupią i zobaczą w domu co to to drugi raz nie wrócą... No ale cóż. Oszczędności na wszystkim. Wyliczanie środków czystości itp itd. Musiałabym tutaj esej napisać a nikomu nie będzie się chciało tego czytać. Generalnie brakuje w tej firmie kogoś MĄDREGO ZNAJĄCEGO SIĘ NA ZARZĄDZANIU kto by to podniósł. Pan dyrektor niestety nie jest tą osobą. Nie ujmując mu niczego.. Zajmuje się wszystkim do okoła zamiast tym co powinien. A korzystając z okazji ze się tu wypowiadam, pytanie do "władz", czy mają państwo w zamiarze zatrudnić jakiegoś sensownego kierownika na Kraków :-)?? Szkoda ze Pan Leszek T. Odszedł, to był facet który potrafił zarządzać, rozmawiać. Nigdy nie było z nim problemów jeśli sumiennie wykonywało się jego polecenia. I sklepy tez wychodziły lepiej.... O kogoś takiego prosimy.
Pozdrawiam serdecznie
zdjecie uzytkownika
pobożna - 2014-11-25 23:54:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Inspekcja Pracy rozwiąże nasze problemy tylko trzeba wskazać konkretne przypadki np. kto i na jakim sklepie pracuje bez umowy? komu i na jakim sklepie nie zwrócono za badania? w jakim miesiącu i na jakim sklepie na ewidencji były fikcyjne godziny a rzeczywiste ukrywane? Na jakim sklepie nie ma uczciwego zaplecza sanitarnego dla personelu? itd., itp. konkrety a nie ogólniki.
zdjecie uzytkownika
juhas - 2014-11-28 18:52:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie no niestety zgłaszanie ananimowo nie bedzie pewnie wziete pod uwage . przeciez takie cos to moze zrobic kazdfy nawet dla zartów. Jak juz sie gdzies zgłasza to trzeba brac za to odpowiedzialność. Potrzebna jest grupa odważnych i da sie rozwiazac wasz problem, chyba że zwyczajnie to jakiś jeden przypadek to nic nie zdziałacie
zdjecie uzytkownika
odważna - 2014-12-01 21:34:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dajcie sobie spokó.
Jest Was za mało, nie stać Was na prawników aby wytoczyć im proces. Wiem ze było by o co bo mam też spora wiedzę o tej "firmie" ale mam też wiedzę o funkcjonowaniu sanepidu , pipu,pih i urzędu skarbowego.... I dostałam jasny sygnał, jeśli mam dużo pieniędzy i czasu to mogę się z to bawić, ale nagranie np z monitoringu to za mało, potrzebni są świadkowie, więcej osób będących ofiarami działań w tej firmie.... Jeśli się nie zbierzemy i nie odważymy powiedzieć jak nas traktują (traktowali) to nic z tego nie będzie. Pozdrawiam!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPHU Markam
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy PPHU Markam?
Zadaj pytanie
x