Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PPHU Markam

Pracowałeś w firmie PPHU Markam i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
lola - 2014-11-25 21:56:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Pracuje w tej firmie od kilku dobrych lat. Na terenie Krakowa. Cóż mogę powiedzieć? Generalnie praca jak praca.. Robić trzeba. Ale jeśli chodzi o warunki itp porażka. Ja pamiętam swoją rozmowę kwalifikacyjną z dawna Panią kierownik, która była przed Panem Leszkiem i nie pamiętam żeby mi mówiła o tym ze za manko w towarze, będą mi zabierane pieniądze... A tak niestety jest. Mamy niby 2% na ubytki, ale jak się wyciągnie wędline kiepskiej jakości z worka,wypłynie z niej ten cały syf którym go nafaszerują to już mamy po 2%. Pan dyrektor hmmm jedyna osoba ma świecie która ma pojęcie o wszystkim i albo On ma rację albo nikt i nie da sobie nic powiedzieć. I najgorsze jest to ze nie przyjmuje do wiadomosci ze ich produkty od dawna straciły na jakości. Jak to możliwe ze wędlina która Otworzyłam wczoraj o 14 dziś rano o 6 musiałam ja myć? Data ważności na opakowaniu była do 22.12 ... Ale Pan Adam mi powie ze mam brudna lade,albo krasnoludki opluly. Klienci to widzą i nie zbyt chętnie chcą kupować, a jak już kupią i zobaczą w domu co to to drugi raz nie wrócą... No ale cóż. Oszczędności na wszystkim. Wyliczanie środków czystości itp itd. Musiałabym tutaj esej napisać a nikomu nie będzie się chciało tego czytać. Generalnie brakuje w tej firmie kogoś MĄDREGO ZNAJĄCEGO SIĘ NA ZARZĄDZANIU kto by to podniósł. Pan dyrektor niestety nie jest tą osobą. Nie ujmując mu niczego.. Zajmuje się wszystkim do okoła zamiast tym co powinien. A korzystając z okazji ze się tu wypowiadam, pytanie do "władz", czy mają państwo w zamiarze zatrudnić jakiegoś sensownego kierownika na Kraków :-)?? Szkoda ze Pan Leszek T. Odszedł, to był facet który potrafił zarządzać, rozmawiać. Nigdy nie było z nim problemów jeśli sumiennie wykonywało się jego polecenia. I sklepy tez wychodziły lepiej.... O kogoś takiego prosimy.
Pozdrawiam serdecznie
zdjecie uzytkownika
pobożna - 2014-11-25 23:54:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Inspekcja Pracy rozwiąże nasze problemy tylko trzeba wskazać konkretne przypadki np. kto i na jakim sklepie pracuje bez umowy? komu i na jakim sklepie nie zwrócono za badania? w jakim miesiącu i na jakim sklepie na ewidencji były fikcyjne godziny a rzeczywiste ukrywane? Na jakim sklepie nie ma uczciwego zaplecza sanitarnego dla personelu? itd., itp. konkrety a nie ogólniki.
zdjecie uzytkownika
juhas - 2014-11-28 18:52:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie no niestety zgłaszanie ananimowo nie bedzie pewnie wziete pod uwage . przeciez takie cos to moze zrobic kazdfy nawet dla zartów. Jak juz sie gdzies zgłasza to trzeba brac za to odpowiedzialność. Potrzebna jest grupa odważnych i da sie rozwiazac wasz problem, chyba że zwyczajnie to jakiś jeden przypadek to nic nie zdziałacie
zdjecie uzytkownika
odważna - 2014-12-01 21:34:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dajcie sobie spokó.
Jest Was za mało, nie stać Was na prawników aby wytoczyć im proces. Wiem ze było by o co bo mam też spora wiedzę o tej "firmie" ale mam też wiedzę o funkcjonowaniu sanepidu , pipu,pih i urzędu skarbowego.... I dostałam jasny sygnał, jeśli mam dużo pieniędzy i czasu to mogę się z to bawić, ale nagranie np z monitoringu to za mało, potrzebni są świadkowie, więcej osób będących ofiarami działań w tej firmie.... Jeśli się nie zbierzemy i nie odważymy powiedzieć jak nas traktują (traktowali) to nic z tego nie będzie. Pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
nieugięta - 2015-01-02 23:58:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odważna nie siej defetyzmu- jesteś kimś z dyrekcji ?
zdjecie uzytkownika
oświecony - 2015-01-21 23:25:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Żle jak piszą o tobie tylko złe rzeczy , żle jak piszą tylko dobrze,ale to że nic już nie piszą to tragedia.
zdjecie uzytkownika
konaś - 2015-01-30 13:06:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niestety to naprawde jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] W tym miejscu człowiek to śmieć...pseudo dyrektorzy to są prawdziwi ludzie.
zdjecie uzytkownika
robol - 2015-02-28 21:37:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
już nikt nie pisze ????????????????????????????????????????
Co się stało???????????????????????????????????????????????
Czyż by wszystkie Panie nagle były zadowolone??????????????
Chyba zebranie wiele dało ?????????????????????????????????
HE HE Pan I obrósł w piórka nic tylko kawal palanta. Chce pokazać kim jest.
jest gorzej niż było.
Moze jakiś strajk he he jak większość grup pracowniczych
zdjecie uzytkownika
robol - 2015-02-28 21:40:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [oświecony - 2015-01-21 23:25:14]:
Masz Pani racje :-) pewnie wszystkim wszystko pasuje
zdjecie uzytkownika
OBAWA - 2015-03-01 16:57:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może dyrekcja zwroci większą uwagę na prace kierownika Sebastiana,toż ten człowiek tylko naganami i zwolnieniami straszy,porozmawiac z nim to z cudem graniczy,powiem ze to czysty mobing z jego strony.
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2015-03-01 20:29:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czego spodziewać sie po zebraniu,pewnie ze był wściekły !!! Panie kierowniczki troche samokrytyki
zdjecie uzytkownika
opop - 2015-03-02 18:44:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam Podzielę się z Wami pewną sceną jaką miałam przyjemność albo nieprzyjemność oglądać w sklepie w Oświęcimiu gdzie jest stoisko MARKAM-u.Dziewczyny ze stoiska ważyły towar z lad chłodniczych pewnie miały jaką inwentaryzacje. Przed ladą stał jakiś Pan który pisał, co One podawały pewnie jakiś ich przełożony tak sądzę z jego zachowania, bo na pewno nie z jego ubioru. Miał na sobie szaro-bury fartuch który był pewnie kiedyś biały i tak bardzo zmięty jakby prosto wyszedł z przełyku krowy. Natomiast jego zachowanie było karygodne. Traktował te kobiety na pewno starsze od niego jak kapo w obozie. Nie wiem czy one tego nie widziały, może są tak zastraszone. Robię w tym sklepie czasami zakupy i uważam że są to bardzo miłe i uczynne Panie. Piszę to tylko po to aby pracodawcy zwrócili czasem uwagę na to jak traktowani są ich ludzie, jaką dobierają sobie kadrę kierowniczą ludzi, którzy są ich wizytówką. A przede wszystkim ludzie poniżani są mało efektywni, nie utożsamiają się z firmą i nie starają się pomnażać kapitału firmy. Teraz mam dylemat, czy ja jako klient mam nadal robić zakupy w tym sklepie i pomnażać pieniądze właściciela, nie znam go, ale jego 'wizytówkę'. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
mała - 2015-03-22 11:43:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie,pracowałam już w niejednym sklepie i wiem co potrafią ekspedientki robić a raczej czego im się nie chce robić!!!!! Gdyby nie to~ jak to piszecie mobing czy coś to uwierzcie mi na stoisku byłby jeden syf!!!!!!!! A już nie wspomnę o złodziejstwie. Co do ubioru kierownictwa to się zgadzam bo taki człowiek to powinien być wizerunkiem całej firmy! Garnitur i dobre perfumy!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Fajna Misia - 2015-03-26 22:22:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracowałam w tej firmie. Tragedia.Robisz jak Wół, nie płacą nad godzin, straty bierzesz na siebie, a kierowniczka ma fochy, a wcześniej kierownik Iwański lubił kobiety. Więcej nie pisze. Ocena należy do Was
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2015-03-27 09:33:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kurde ,nie wierze że lubił kobiety,on chyba bez seksu żyje,to przecież ponurak i to on sprawia, ze taka atmosfera w sklepach panuje.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-03-31 06:56:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nieudolność kierowników na każdym kroku.
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2015-03-31 13:59:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
A ja się dziwię tylko temu ,że jeżeli rzeczywiście jest tak żle jak czytam na tym forum to dlaczego nikt z tym nic nie robi.Jeżeli właściciel firmy widzi te wpisy ,a powinien interesować się jak postrzegana jest jego firma i nic nie robi w kierunku zmian na lepsze.Czy ambicji nie ma już ,czy jest tak zadufany ,że wisi mu to że ludzi wykorzystuje,że są niezadowoleni z warunków pracy i płacy. Może należałoby się zatrzymać na chwilę i zastanowić nad sobą. Z jednej strony "wielki katolik"siedzenie w pierwszych rzędach w kościele wyciąganie jęzora po komunię św. a tutaj poniewierać ludźmi to jest chyba coś nie tak . Może należałoby się jakoś zreflektować i nie wykorzystywać ludzi. Jeżeli nie ma się kto tym zając to może należy zastanowić się nad zmiana w kadrze kierowniczej. Niektórzy mają tam etat przez zasiedzenie , inni przez znajomości itd. a brakuje prawdziwego menadżera znającego się na robocie . Tak do zastanowienia jeżeli ktoś jeszcze się tam nad czymś zastanawia.
zdjecie uzytkownika
jol - 2015-04-09 10:50:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Markam to porażka,właściciel ma swoich dupobłazów którzy chcą pokazać jak bardzo są ważni. Szkoda tylko że właściciel jest tak bardzo głuchy i ślepy na to co się tak naprawdę dzieje. Zero szacunku do tych którzy od lat wkładali mnóstwo serca i poświęcali nawet życie rodzinne dla Markamu. Pracowało się po 16-18 godzin,dzień i noc trzeba było być dostępnym. Dyrektor podły i fałszywy a ten kierownik hazardzista to już ogromna pomyłka . Nie wiem tylko jakim cudem jeszcze pracuje za to co robi. NIE polecam nikomu pracy w tej firmie. !!!
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2015-04-09 17:03:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niechby Pan dyrektor baczniej przyglądnął się pracy kierownika Sebastiana,było by to z korzyścią dla firmy,zas samemu Iwanickiemu życzę jeśli nie teraz to kiedyś takiego przełożonego jakim on sam jest i oby go tak traktowali,jak on traktuje pracownice.Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
minus - 2015-04-11 15:36:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mniej niż zero
zdjecie uzytkownika
Nostradamus - 2015-04-11 21:47:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mane ,tekel ,fares
zdjecie uzytkownika
minus - 2015-04-15 16:02:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
właśnie zwalniam się z tej firmy ale chciałabym żeby mój kierownik był taki pan sebastian.
zdjecie uzytkownika
miśka - 2015-04-16 17:04:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dziekuje firmie Markam za miłą współprace zdobyte doświadczenie ,wyrozumiałość,za pomoc . za te lepsze i gorsze chwile było super dziekuje . pozdrawiam i zycze dalszych sukcesów.
zdjecie uzytkownika
ślązaczka - 2015-04-17 22:50:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
panie dyrektorze może by tak mniej biurokracji na sklepach .
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2015-04-19 16:04:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zauważyłam że na niektórych sklepach panuje bardzo miła atmosfera a w innych zaś nie można nawet się odezwać bo jest się nikim! Od czego to zależy???? Od ładniejszej buzi???
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPHU Markam
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy PPHU Markam?
Zadaj pytanie
alert