Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o SOS Wioski Dziecięce w Polsce

Pracowałeś w firmie SOS Wioski Dziecięce w Polsce i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Anonim - 2011-04-26 20:35:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Fundacja jest bardzo nie profesjonalna. Rekrutacja to nie proces rekrutacji pracownika, ale wyludzianie wiedzy i pomyslów od osób nie zatrudnionych, którym nie trzeba płacic. Od potencjalnego pracownika wymaga się szerokiej wiedzy i kompetencji, ale w zamian nie mają wiele dla zaoferowania.
Mówie to z doświdczenia - podczas rekrutacji która trwała prawie miesiac przygotowala dokument na podstawie którego teraz realizowane są działąnia fundacji.

Ostrzegam nie tylko potencjalnych pracowników ale również potencjalnych daroczynców!!!!!
zdjecie uzytkownika
driver - 2015-12-18 14:55:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz poszukiwany jest manager projektów. Nie wiem dokładnie dlaczego poprzedni zrezygnował, ale aby tutaj się odnaleźć trzeba mieć głowę pełną pomysłów.
zdjecie uzytkownika
56789 - 2015-12-26 21:43:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@driver, wiesz co ja widzialem troche inną ofertę pracy od firmy a mianowcie na stanowsiko pedagoga w Siedlcach, wiadomo trzrba miec odpowiednie uprawnienia
zdjecie uzytkownika
krasnoludek - 2015-12-29 02:57:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@56789 pewnie, że trzeba mieć, bo przecież ot tak nie znajdzie się u nich zatrudnienia. Zawsze możesz spróbować aplikować na ich ogłoszenie na mangera projektów fundraisingowych.
zdjecie uzytkownika
qumpel - 2015-12-31 14:38:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wydaje mi się, że spokojnie mozna do nich iśc do pracy do Warszawy i wydaje mi się, ze jako Manager Projektów Fundraisingowych mozesz mieć premie do 20%.
zdjecie uzytkownika
kojot - 2016-01-08 20:21:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [qumpel - 2015-12-31 14:38:43]:
Rzeczywiście koniec końców na współpracy z SOS Wioski Dziecięce można wyjść całkiem nieźle. W tej chwili widziałem że szukają psychologów i pedagogów.
zdjecie uzytkownika
ren - 2016-02-09 10:30:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [driver - 2015-12-18 14:55:52]:
Nie zrezygnował tylko został zwolniony.
co do pracy: Dość koleżeński układ, ale czasem to przeszkadza- Zarobki mniejsze niż na stanowiskach w sektorze prywatnym oraz nie ma żadnej szansy na awans, mało tego kobiety po powrocie z macierzyńskiego są przesuwane do innych działów po czym same rezygnują z pracy
zdjecie uzytkownika
staniek - 2016-04-24 12:20:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to jest poważna organizacja czyniąca cuda na świecie, uwazałbym jednak na słowa ;) a kobiety po macierzyńskim nie są przesuwane, chyba że awansują na wyższe stanowiska
zdjecie uzytkownika
Joachim - 2016-04-25 17:19:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w Wiosce to czysta mordenga dyrekcja wymyśla radosna twórczość z dokumentami. A poza tym piszą że szukają par a w rzeczywistości z faceta chcą zrobić białego murzyna. A i liczą się dla nich tylko kasa kasa i kasa, a ludzie którzy pracują się nie liczą. Zrobili sobi biznesik i cieple posadki w imie opieki nad dziecmi te chwatajace za serce focie obdartych i obszarpanych dzeciakow. I jeszcze jedno jak nazwac to ze bez zgody osoby która robila zdjecie je wykozystują
zdjecie uzytkownika
mamuśka - 2016-05-30 00:08:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w wiosce....xy...lat na jako mama sos.Fakt, praca mordercza, zwłaszcza na tym "stanowisku".Faktem jest też coraz większa konieczność twórczości z dokumentami i czasami nie liczenie się z ludźmi tam pracującymi- zwłaszcza na takich "stanowiskach, jak moje.Brak też czasem pomysłów co zrobić z "bardzo trudnymi i zaburzonymi "dziećmi, jakie tam trafiają.Jednak, ponieważ mam bliskie kontakty z placówkami zwanymi Dom Dziecka,uważałam i nadal uważam,że jeśli dziecko nie może być w rodzinie- jakiejkolwiek, to wioska jest o wiele lepsza niż najlepszy dom dziecka.Muszą tylko popracować nad rozwiązaniami dla pracowników. Obecnie matki, rodzice,mają pracować tak jak jest w ustawie-wiekowo- a nikt nie uwzględnia, że jest to praca bardzo wyczerpująca, 24 na dobę, a w pewnym wieku przyjmować kolejne dzieci(np.po 15,20 latach pracy),jest nieludzkie dla matek i tych dzieci.Nie ma żadnych form przejściowych.Albo weźmiesz dzieci,albo kończysz pracę.To zresztą dotyczy także rodzicielstwa zastępczego.A wierzcie,że nie raz trafiają się dzieci, z którymi wspólne mieszkanie(co jest warunkiem pracy jako mama, rodzic zastępczy można porównać do mieszkania na czynnym wulkanie.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie SOS Wioski Dziecięce w Polsce!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SOS Wioski Dziecięce w Polsce
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert