Platforma nc+

Horst (Niemcy)

Opinie o Platforma nc+

Ania 2016-06-14 21:29
byłem niedawno na takiej rozmowie i nikt mi nic nie mówił że mam oś zwracać za szklenie wręcz odwrotnie jeśli zdam egzamin przy pierwszej wypłacie dostanę 800zł.
czytając wasze cenne uwagi i już wiem że nadal nic nie wiem, a wręcz wiem mniej niż przed lekturą waszych opinii, trudno podjąć decyzję, zainteresowałem się bo; mieszkam tak blisko że mogę pieszo chodzić, i na stres jestem odporny, przeraża mnie grafik niezależny ode mnie i te premie czy są realne czy nie bo podstawa 2500 to raczej głodówka.
dariuszz 2016-06-16 14:36
Poloneza..warszawa no właśnie..W/g moich obserwacji myślę że nie jest tam tak źle. Jednak sam system testów od których zależy to czy przejdziesz szkolenie czy nie sprawia że NC+ umiera już śmiercią naturalną,bowiem brak kilu % nie powinien dyskwalifikować kandydata. Testy te nie mają żadnego odzwierciedlenia w umiejętnościach i potencjale jakie przyszły pracownik posiada i jakie standardy mógłby wnieść do firmy,są tworzone przez ludzi którzy wykazują niepełną przydatność do pracy na zajmowanym stanowisku. Ocena przyszłych pracowników jest mylna i polega w pewnym sensie na oszustwie,dlatego potrzebny jest audyt tych negatywnych praktyk i tak też się stanie. Myślę że osoby którym najbardziej zależy na utrzymaniu wizerunku poważnie się zastanowią nad dalszym wizerunkiem firmy.
Do wiadomości:
ITI Neovision
-Aldona Wejchert
-Maiusz Walter
-Bruno Valsangiacomo
-Wojciech Kostrzewa

-Instytucja odpowiedzialna za zapobieganie w/w patologiom.
Pozdrawiam D.Z
4
dariuszz 2016-06-17 00:27
Poloneza..warszawa no właśnie..W/g moich obserwacji myślę że nie jest tam tak źle. Jednak sam system testów od których zależy to czy przejdziesz szkolenie czy nie sprawia że NC+ umiera już śmiercią naturalną,bowiem brak kilu % nie powinien dyskwalifikować kandydata. Testy te nie mają żadnego odzwierciedlenia w umiejętnościach i potencjale jakie przyszły pracownik posiada i jakie standardy mógłby wnieść do firmy,są tworzone przez ludzi którzy wykazują niepełną przydatność do pracy na zajmowanym stanowisku. Ocena przyszłych pracowników jest mylna i polega w pewnym sensie na oszustwie,dlatego potrzebny jest audyt tych negatywnych praktyk i tak też się stanie. Myślę że osoby którym najbardziej zależy na utrzymaniu wizerunku poważnie się zastanowią nad dalszym wizerunkiem firmy.
Do wiadomości:
ITI Neovision
-Aldona Wejchert
-Maiusz Walter
-Bruno Valsangiacomo
-Wojciech Kostrzewa
-Instytucja odpowiedzialna za zapobieganie w/w patologiom.
Pozdrawiam D.Z
dariuszz 2016-06-17 17:51
instytucja niezależna po zapoznaniu się ze skryptem jest pewna że... no właśnie ale to jeszcze tajemnica.
dariuszz 2016-06-17 17:53
nstytucja niezależna po zapoznaniu się ze skryptem jest pewna że... no właśnie ale to jeszcze tajemnica.
dk 2016-07-15 13:04
W trakcie szkolenia nie. Zwrot kosztów za szkolenie jest wtedy, gdy rozwiążesz umowę trakcie okresu próbnego umowy o pracę. Jeśli rezygnujesz po okresie próbnym nic nie zwracasz , a nawet jeśli rezygnujesz w trakcie to koszt maleje wprost proporcjonalnie do przepracowanych dni....
Artur 2016-08-05 17:37
Pracowałem w nc+ na Poloneza przez kilka miesięcy na lojalizacji. Kasa? Wyrabiam cel na max pułap i wypłaty netto koło 3 tys, za taką sprzedaż to jest mało. Przeszedłem do cyfrowego polsatu na działalność i tutaj przy tej samej liczbie godzin ok 1,5 tys więcej na rękę, no ale nie oszukujmy się że minusem jest samozatrudnienie. Ogromnym minusem nc jest atmosfera , większość kierowników jest w miarę ok ale np Joanna z jolalizacji to pomyłka że ta osoba jest na tym stanowisku, podchodzę do niej z problemem a w odpowiedzi słyszę "no kur*a" z pretensje i jeszcze ze się do niej podeszlo. Niesprawiedliwe są szkolenia wstępne, jeden test źle napiszesz i z miejsca odpalasz, oczywiście nie płacą wtedy za te h. Plusem jest dobre szkolenie sprzedażowe no i możliwość dorobienia na nadgodzinach. Ogolnie trochę za mała kasa dla dobrych sprzedawców no i 1/3 kiero robi łaskę że w ogóle tam siedzi, można powiedzieć że nawet delikatny mobbing.
Aga 2016-08-23 16:34
W NC pracowałam ponad rok i nie mogę złego słowa powiedzieć na temat pracodawcy,ewentualnie kwestia ofertowania Klientów gdzie faktycznie w większości przypadków nie mozna zaproponować mu czegoś ciekawszego. Bardzo dobrze wspominam przygodę z ITI w Krakowie. Zaczynając od szkoleń są to świetnie przygotowane osoby z genialnym podejściem do potencjalnego pracownika, jest to firma gdzie pewną zmianą jest zmiana, więc co jakiś czas potrzebne są szkolenia w trakcie pracy, czasami kilkugodzinne niekiedy jak np osób które jakiś czas pracują szkolenia techniczne tygodniowe. Po szkoleniu każdy czuje się zestresowany i myśli,że nie podoła ale każdy da rade :) tym bardziej, że Kierownicy zawsze sa skłonni do pomocy,poza tym każdy pracownik na bieżąco ma dostep do wszystkich informacji, instrukcji działania .Kwestia kasy, jesli ktoś chce zarobić to zarobi, plany poczatkowo wydają się bardzo wysokie, potem każdy przekonuje się,że spokojnie jeśli pracuję tak jak powinien to je wyrobi, często grubo ponad plan, co też przez firmę, Kierowników jest doceniane :) Benefity to też mocna strona NC, każdy pracownik ma możiwośc otrzymania karty multisport i dostępu do bardzo dobrej opieki medycznej. Ludzie :) na pewno zalezy od miejsca pracy, natomiast ja w Krakowie w BOK-u miałam przyjemność poznac przesympatyczne ciekawe osobowości,osoby zawsze skłonnych do pomocy,więc atmosfera jak najbardziej na tak. No i Kierownicy, Kierownik dla swojej grupy ściągnie gwiazdkę z nieba, jeśli coś jest nie tak to spokojnie nakieruje, wytłumaczy i powie jak działać i przede wszystkim zmotywuje. Pozdrawiam cały skład Pracowników z Conrada i gorąco polecam pracę w tej Firmie! :)
Darek112 2016-08-25 12:53
Aplikowałem do nich na stanowisko Konsultant ds.Utrzymania Klienta
Zadzwonili,idę na rozmowę w przyszłym tygodniu.Przyznam,że trochę przerażają mnie te negatywne opinie na temat tej firmy.Jednak gdy to wszystko analizuje,z drugiej strony naprawdę dużą zaletą jest fakt że dają umowe o pracę + ubezpieczenie zdrowotne.
Spróbuję i pójdę na tą rozmowę kwalifikacyjną.Jak mnie przyjmą to idę na całość bo nie mam nic do stracenia a nie chce polegać tylko na samych opiniach przeczytanych na internecie ....
2
Darek112 2016-08-25 14:44
Pójdę na tą rozmowę.Spróbuję i a jak mnie przyjmą- zobaczę jak tak naprawdę tam jest.Może da się przeżyć
Darek112 2016-08-25 14:44
Pójdę na tą rozmowę.Spróbuję i a jak mnie przyjmą- zobaczę jak tak naprawdę tam jest.Może da się przeżyć
Darek112 2016-08-25 15:42
Okej.Jak tylko uda mi się tam dostać to napiszę jak moje wrażenia ☺
Adrian001 2016-08-29 23:31
Opinii negatywnych jeśli chodzi o placówki w Krakowie jest widzę baaaardzo dużo.Może rzeczywiście jest tam taki duży mobbing jak ludzie piszą.Ale w dzisiejszych czasach taka sytuacja jest w wielu firmach co fakt zdrowe nie jest al da się przeżyć.Pytanie ile dobry sprzedawca jest w stanie zarobić miesięcznie pracując na infolinii.SĄ się zarobić 2 tysiące na rękę ??????
Minion5246 2016-08-30 14:53
Ja jeszcze tam pracy nie zacząłem ale mam pozytywne wrażenia po rozmowie kwalifikacyjnej.
Niedługo zaczynam szkolenie.Ogólnie firma jak na początek zrobiła na mnie dobre wrażenie(Kraków).
Karlos 2016-08-30 16:36
Niskie zarobki, stresująca obciążająca praca.
3
Minion5246 2016-08-30 21:48
Aplikowałem na stanowisko Konsultand Ds.Utrzymania Klienta (infolinia) ale nie do Warszawy.Zostałem przyjęty.Rozmowa rekrutacyjna do łatwych nie należała ale się udało.
Nie patrzę na te negatywne oceny tutaj bo uważam że najlepszy sposób to wysłać cv i na własnej skórze przekonać się jak tam jest.
bolo 2016-09-04 19:32
Czołem konsule!
Jak tam teraz klimat i zarobki na Poloneza? Wiewiórki donoszą, że z liderów sporo odeszło, a wśród konsuli też spora wymiana... Dalej cisną na ARPU i upsell?
Edyytaa 2016-09-05 20:20
A ja myślę że spróbować i aplikować do nich.Chodzi o Kraków.
BartoszKrkow 2016-09-05 22:04
Odnośnie nc+ w Krakowie to jest ogłoszenie że potrzebują konsultantów odnośnie utrzymania klienta.Faktem jest że weekendy są pracujące również w święta itp ale też jestem tego zdania że wysłać aplikację warto.Piszą że szukają pracowników na stałe.
BartoszKrkow 2016-09-05 22:05
Odnośnie nc+ w Krakowie to jest ogłoszenie że potrzebują konsultantów odnośnie utrzymania klienta.Faktem jest że weekendy są pracujące również w święta itp ale też jestem tego zdania że wysłać aplikację warto.Piszą że szukają pracowników na stałe.
Samanta 2016-09-27 15:26
Jeżeli nie musicie sami się utrzymywać i jesteście odporni na stres to jakoś można znieść tą prace..
Samanta 2016-09-28 15:34
Tak jest terminowo, jednak nie licz na kokosy :)
Samanta 2016-09-30 08:39
Powiem tak. Sama za to wynagrodzenie się nie utrzymasz bo jest naprawdę małe. Mają teraz ogłoszenie na OLX wystawione przez pośrednika i piszą wprost, że płacą 2100brutto. Porównując ogłoszenia to nawet na zmywaku są większe stawki i też z umową o prace :D Kwesta tego na czym Ci bardziej zależy. Pozdrawiam
k 2016-09-30 09:09
Trafia. Trafnie ujęte
Aga 2016-10-11 14:00
co do dnia nigdy sie nie spoźniaja, jesli 10 tj niedziela to 8 w pt masz wypłate na koncie
mai 2016-10-11 14:02
Hej, wydaje mi się że ostatnio i tak pokazałol się oferty pracy chociażby dla kierowców czy dyspozutorów. Pewnie że trzeba posiadać odpowiednie doświadczenie, ale wiadomo czy sa jakieś dodatkowe benefity do zarobków do tego? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Yowue 2016-11-07 11:03
Ktoś coś opowie o pracy ? Ponoć od września jest ciężko. Ile w tym prawdy ?
akaak 2016-11-19 01:32
Nie polecam.
1
Marix 2016-12-01 21:56
Pracowałem w nc padace jakiś czas temu, czasem czytam sobie nowe komentarze by zobaczyć co tam słychać. Teraz pracuję w UK, 4 dni w tygodniu po 8 godzin, 2000 zł na tydzień.. Jedzenie i lokal zapewnia pracodawca. Tyle w temacie. Trzeba byc debilem albo mieć nóż na gardle żeby podjąc się pracy w takim miejscu (ja miałem nóż na gardle).. niech ukraińcy robią u nich na infolini .. a nie przepraszam, żaden ukrainiec nie będzie wykowywał tak beznadziejnie płatnej i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wartej "pracy". Ludzie ogarnijcie się i szanujcie. I to nie jest praca dobra nawet dla studenta. Jeszcze rozumiem, jakby te call center były w Pcimiu Dolnym albo na Białorusi. Ale w Warszawie i Krakowie przy takiej płacy ? Na normalny pokój i jedzienie nie zarobisz.
1
Ziuta 2017-01-19 12:58
Czy ITI ma jakieś nowe oferty pracy? Nigdzie nie widziałam żadnej ale możne ktoś ma informacje i mógłby się podzielić? Bardzo zależy mi na pracy u nich
pracownik bok kraków 2017-01-26 10:25
W pracy jesteś kopany z dwóch stron. Przez abonentów bo im "nie działa" (kontaktuje się głównie ceblua z UK) oraz kierowników - masz zrobić plan sprzedażowy reszta się nie liczy. Ogólnie masz SPRZEDAĆ z BOK nie ma to nic wspólnego. Kierownicy wprowadzają dziwną atmosferę.
1
Talizman 2017-01-30 22:33
Ktoś musi trzymać porządek i kontrolować pracę. Firma ma perspektywy a dla ludzi to stabilna praca. Godziwe zarobki i jeszcze nieraz coś się trafi. Jeśli komuś nie odpowiada można zmienić i po kłopocie..
Xoxixuxux 2017-01-31 19:50
Jednym slowem. Omijac z daleka. Klienci strzelaja gole konsultantowi i maja racje. Z drugiej strony firma strzela gole konsultantowi i nie ma racji. Liczy sie tylko sprzedaz i ciagle podnoszenie cen abonentowi. Do tego ciagle zastraszanie zwolnieniami. Pensje tez nie sa rewelacyjne.
1
lolo 2017-02-06 07:29
Omijać szerokim łukiem, wolontariat. Myśle, że zbierając butelki na ulicy przez 8 godzin można lepiej zarobić... Dają multisporta ale po co multisport jak musisz siedziec przez wiekszosc miesiąca po 12 godzin aby zrobić jakakolwiek prowizje.
4
Nick 2017-02-22 15:56
Ludzie przez telefon krzyczą
Ziętek 2017-02-23 11:19
Czytając wpisy można ocenić jakie osoby ich dokonują. Kiedyś takie opinie były miarodajne teraz to zwykły hejt. Niestety firmy muszą się z tym borykać,ITI to kolos, perspektywa pracy,stabilizacja i tak obrywa.
Platforma nc+ 2017-02-23 14:02 [pracodawca]
Witamy serdecznie,
Praca w nc+, to nie tylko „multisport”, ale przede wszystkim stabilizacja (dajemy umowę u pracę), opieka medyczna, atrakcyjny socjal, dostęp do oferty telewizyjnej oraz wiele innych atutów, o których można się przekonać dołączając do naszej ekipy.
Wynagrodzenie na start w Krakowie to 2300zł brutto na umowę o pracę i znaczne premie zadaniowe więc więcej niż wynosi płaca minimalna (2000zł), a dalszy wzrost podstawy oraz wysokość premii jest wynikiem zaangażowania i posiadanych kwalifikacji, które przekładają się na efektywność działania.
Obecnie prowadzimy rekrutację do BOK w Krakowie (ul. Conrada. 37).
1
Iwona 2017-02-27 15:18
Zapoznaliście się już z wywiadem, którego udzielił Dyrektor Działu HR firmy Platforma nc+? Które z wymienionych przez niego świadczeń pozapłacowych jest dla Was najważniejsze?
1
Macie 2017-03-10 11:32
Godziwe zarobki ... czy ty trzeźwy jestes ?
Natalia 2017-03-23 13:47
Platforma nc+ ma wolny etat na konsultanta ds.utrzymania klienta, czy dowiem się coś więcej o tej pracy? Ile można zarobić, jak sie pracuje w firmie,czy jest sporo młodych osób? , powiem szczerze chciałabym tu pracować.
Valdi 2017-03-26 17:51
Czy ktoś może napisać, jak wygląda praca Managera Sprzedaży Bezpośredniej. Jakie warunki ?
emmmem 2017-03-31 18:41
co do pracy w biurze obsługi klienta... kiedyś ( w tamtym roku) było lepiej.. Szaleńcza presja wobec pracowników, powoduje to, że coraz więcej ludzi się zwalnia. Na obsłudze oczekują, że będziesz sprzedawał bóg wie ile i jak dobrze, ale nic w tym kierunku nie robią, nie szkolą sprzedażowo, takich szkoleń jest mało albo jak są to tylko dla wybrańców. Jeszcze raz mega nawałka i presja, praca w ciągłym stresie. Niektórzy kierownicy mają bardzo niezdrowe corpo podejście :) Jeśli chodzi o ekipe - ludzie bardzo fajni :) ale charakter pracy destrukcyjny.
1
Platforma nc+ 2017-04-07 14:09 [pracodawca]

Wczoraj zabraliśmy przedstawicieli Call Center na plan zdjęciowy nowego programu Kuchni+ „Meblokreacje”.

Nasi pracownicy mieli okazje poznać prowadzącego Artura Indykę oraz zobaczyć, jak się robi telewizję ... „od kuchni”.

Program to idealna propozycja dla tych, którzy uwielbiają tworzyć prawdziwe dzieła sztuki ze starych mebli i przedmiotów codziennego użytku.

Już od 23 kwietnia, na antenie Kuchni+.

Platforma nc+ 2017-04-07 14:42 [pracodawca]

W marcu, Koleżanki i Kolegów z Biur Obsługi Klienta w Warszawie i Krakowie odwiedził Tomek Smokowski, dziennikarz sportowy nc+, związany z CANAL+ od początku jego istnienia.

W czasie dwugodzinnych spotkań, Tomek przybliżył tajniki pracy w redakcji sportowej. Uczestnicy obejrzeli również zdjęcia gościa z początków jego kariery zawodowej oraz poznali kilka „smaczków” z młodości. Czy było fajnie? Oto opinia uczestnika:

"Spotkanie zdecydowanie na plus! Tomek to równy gość! Chętnie odpowiadał na wszystkie pytanie i świetnie można było poznać kulisy pracy dziennikarza"

Iza 2017-04-08 13:16
Platforma nc+ to moje miejsce pracy z którego jestem bardzo zadowolona.
Platforma nc+ 2017-04-25 11:48 [pracodawca]

Kolejna wycieczka naszych pracowników na plan zdjęciowy za nami. Przed Świętami, Gości z Call Center zabraliśmy na plan nowego sezonu produkcji: „Zielona rewolucja Marty Dymek”.

Dziewczyny dowiedziały się o rolach, jakie w produkcji odgrywają poszczególne osoby, miały możliwość obserwować nagranie, a na koniec skosztować potraw przygotowanych przez prowadzącą.

Ciepły jeszcze chleb z humusem był przepyszny!

Czwarty sezon „Zielonej rewolucji Marty Dymek” już w maju, na antenie Kuchni+.  

1
b123 2017-05-02 20:28
podbijam pytanie :) jakie warunki w dziale utrzymania klienta jakie płace czy szkolenie kończy się egzaminem ? Jaka umowa itp
Zuzanna 2017-05-05 10:31
Platforma nc+ jest świetnym miejscem pracy ale nie dla wszystkich. Nie ma co ukrywać, że osoby słabsze psychicznie nie dają rady w pracy gdzie jest duży stres i walka o klienta. Ponadto umiejętności sprzedaży to podstawa.
Marek 2017-05-14 16:13
duży stres, nie warty tych pieniędzy. Można stresować się gdzie indziej, za ok 2,5 raz większą kasę.
Ziuta 2017-05-15 09:27
@Marek Każdy ustala sobie priorytety w swoim życiu, jedni stawiają na rodzinę, inni na pracę a jeszcze inni na kasę!
Zostaw swoją opinię o Platforma nc+ - Horst (Niemcy)
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Platforma nc+