logo Korporacja Prawno Finansowa FENIKS

Korporacja Prawno Finansowa FENIKS

Lublin

Opinie o Korporacja Prawno Finansowa FENIKS

ja 2016-05-26 21:04
Puknij się w głowie pseudospecjalisto z semigroup! O jakim przedawnieniu Ty w ogóle piszesz! W służebności przedawnienie?!
3
znałem madzie 2016-05-27 10:01
ela madzia i pełnomocnik na więcej was nie stać troszkę tu sępicie - a dlaczego pełnomocnik czy coś nie tak w życiorysie ???
marsałek stan 2016-05-27 12:08
stasiu dzalasz dalej gratulacje sjemi grupa sie sjemuje dlaczego jako pelnomocnik szukaja kasy ??? komornicy sa niedobrzy
1
marsałek stan 2016-05-28 08:10
stasiu dzalasz dalej gratulacje sjemi grupa sie sjemuje dlaczego jako pelnomocnik szukaja kasy ??? komornicy sa niedobrzy
1
semig 2016-07-21 14:58
Proponuję poczytać przepisy na temat zasiedzenia służebności przesyłu.
semig 2016-07-21 14:59
Proponuję poczytać przepisy na temat zasiedzenia służebności przesyłu.
Norek 2016-08-08 12:50
Kolego jestem w tej samej systuacji
Mizia 2016-09-23 13:52
A jak trzeba być poszkodowanym żeby Skup-windykacja.pl zajął sie sprawa? Co trzeba przedstawić ?Czy jest jakiś konkret ? Nie chciałabym się wygłupić.
Amonek 2016-09-29 13:19
Każda sprawa jest rozpatrywana indywidualnie od wielkości roszczenia oraz z posiadanej dokumentacji. Najlepiej skontaktować się z Firmą skup-windykacja.pl i tam wszystko przedstawią. Ja miałem podobną sprawę która zakończyła się sukcesem, co prawda nie miałem roszczenia przeciwko KPF FENIKS ale polecam poradzić się przedstawiciela który jest ok i przede wszystkim szczery i nie obiecuje złote góry jak inni a potem jest echo....
Mizia 2016-09-30 20:32
Pytanie zadałam 23 września a odpowiedź dostałam po tygodniu, skoro takie jest tempo pracy firmy skup-windykacja.pl i jej przedstawicieli to ja dziękuję, szukałam firmy rzetelnej i szybkiej , która ma przedstawicieli również rzetelnych i szybkich, żółwie tempo mnie nie interesuje. Już na poczatku przedstawiciel firmy skup-windykacja.pl ją spalił. Jedna z firm z Wrocławia ( wyguglałam) już na drugi dzień udzieliła mi wyczerpującej odpowiedzi. Co prawda odpowiedź wcale nie była po mojej myśli ale przynajmniej mi wytłumaczono (skany dok. musiałam wysłać mailem) że Feniks wcale mnie nie oszukał i tylko ja nie zrozumiałam swojej sytuacji . Pewnie gdybym nie "nasiadła" przez telefon na pracownika biura w Feniksie niejakiego Pana Piotra, to pewnie wcześniej wszystko byłoby dla mnie jasne. Co prawda mnie to wcale nie pociesza ale przynamniej dotarło do mnie, że najpierw trzeba pytać i słuchać a potem dopiero się wydzierać (jak jest oczywiście po co). Jeżeli takich poszkodowanych przez Feniksa jak ja szukacie , to prawdopodobnie tylko chcecie naciągnąć ludzi żeby zarobić na poradach bo po moim doświadczeniu z wrocławską frmą wiem, że prawdopodobnie żadnych poszkodowanych nie znajdziecie. Tak do wiadomosci, to w moim wypadku chodziło o służebność.
2
negooor 2016-10-06 15:40
Trzeba zrozumieć że w każdej firmie są pracownicy którzy jeszcze mają urlopy we wrześniu. Też w tym okresie wysyłałem wiadomość i dostałem automatyczną zwrotkę że Przedstawiciel jest na urlopie i że skontaktuje się ze mną po powrocie i tak było. Ja nie narzekam, kontakt jest ok.
1
Mizia 2016-10-06 19:30
Eeeeeee tam, nie chce mi się z wami gadać. A jak znam życie to w czasie urlopu wyznaczane sa zastępstwa (przynajmniej w normalych firmach) żeby zachować ciągłość czynności. Ale chyba nie u was.
Leszek 2016-10-07 16:20
Obawiam się że dużo ludzi przejrzało na oczy i nie dadzą się nabrać na te wszystkie wyliczenia ile to nam się należy od Energetyki i Gminy i jest posucha a teraz cwaniacy chcą zarobić jeszcze raz na tych co ich zrobili na szaro.
Tego się obawiam.
2
Mizia 2016-10-10 09:59
Moje wyliczenia były ok i kasa nawet spora tylko tyle, że przy zakładaniu słupów mój ojciec dostał jakąś wywłaszczeniówkę i wziłął kasę a ja o tym nie wiedziałam więc po temacie, we Wrocławiu mówili mi, że gdyby tatko kasy nie dostał to pewnie dostałabym ją ja w jakimś tam postępowaniu czy drodze administracyjnej ale że wziłął to dwa razy za to samo nie płacą. Tę wywłaszczeniówkę to feniks dostał od tauronu po wyroku sądu administracyjnego, co kazał tauronowi dać wszystkie dokumenty z budowy tych słupów. Najbardziej wkurzyło mnie jednak, że moja ciotka ( był u niej ten sam agent co u mnie) kasę dostała i to nie mało ( w dodatku coś jeszcze ma dostać bo podobno to sa jakieś dwa postepowania za czas 10 lat do tyłu i za to co ma być) a ja nie.....
4
DN 2016-11-13 15:35
Nie ufajcie Feniksowi, kadra tej spółki jest niekompetentna. Zapytajcie Szado i Zdanowską o wykształcenie to wam wystarczy. Udają przed klientami prawników a obok prawa stali tylko jak ich pozywali.
6
a 2016-11-13 17:36
Szanowny Panie DN - Feniks już Panu zafundował 2 wyroki czy to dla Pana za mało. Czy potrzebny jest Panu następny proces w dzisiejszych czasach identyfikacja komputera z którego pisze się pomówienia jest barzo łatwa , przypominam też że,
Zgodnie z art. 212 par. 2 kodeksu karnego pomawianie na forach
internetowych może zostać zakwalifikowane także jako przestępstwo.
Wówczas sprawca może trafić za kratki nawet na dwa lata .
2
a 2016-11-13 17:36
Szanowny Panie DN - Feniks już Panu zafundował 2 wyroki czy to dla Pana za mało. Czy potrzebny jest Panu następny proces w dzisiejszych czasach identyfikacja komputera z którego pisze się pomówienia jest barzo łatwa , przypominam też że,
Zgodnie z art. 212 par. 2 kodeksu karnego pomawianie na forach
internetowych może zostać zakwalifikowane także jako przestępstwo.
Wówczas sprawca może trafić za kratki nawet na dwa lata .
a 2016-11-13 17:37
Szanowny Panie DN - Feniks już Panu zafundował 2 wyroki czy to dla Pana za mało. Czy potrzebny jest Panu następny proces w dzisiejszych czasach identyfikacja komputera z którego pisze się pomówienia jest bardzo łatwa , przypominam też że,
Zgodnie z art. 212 par. 2 kodeksu karnego pomawianie na forach
internetowych może zostać zakwalifikowane także jako przestępstwo.
Wówczas sprawca może trafić za kratki nawet na dwa lata .
dn jest be... 2016-11-14 14:45
Fakt Panie DN przeginasz -
1
Michał 2016-11-17 11:58
Czy posiada ktoś aktualny adres Korporacji Feniks?
wasyl 2016-11-17 13:37
Mełgiewska 74 studio 200 ,Lublin byłem wczoraj robi wrażenie akt segregatorów jak w dużej biblotece
2
ff 2016-11-17 16:12
Dla mnie wszystko ok - sprawdzcie sobie to

postanowienie SR Mikołów z dnia 11.07.2016r. I Ns 717/13

reszta w trakcie
dziękuję
3
agam4444 2016-11-21 19:11
Musimy napisac zbiorczy pozew nie ma innego wyjscia, z tego co widac poszkodowanych jest mnowstwo. Nasz odwokat wyslal 2 pisma na 2 rozne adresy i nie przyjmuja wogole korespondencji. trzeba sie im dobrac do tylkow oszusci!!!!!
5
ptysio 2016-11-21 19:50
mister agam zbiorczy pozew w tym kraju ? musi być ta sama kwota i data chyba się nie da :)
firma działa - wygrywa wypłaca sygnatury sądowe da się sprawdzić są ok -sam czekam na finisz
i wcale nie czuje niepokoju zerknąłem na mienie zabużańskie mieli ok 1400 procesów na 2300 w Polsce wg mnie nieźli, wiem ze u mnie mają pół wsi ok 30 % ma kasę chyba niezłą bo sięę niechwala ale z 3 ostro pije a nie mieli za co.
2
Mizia 2016-11-21 21:29
A w ogóle to wiesz co to jest pozew zbiorowy i kiedy się go pisze? Może tak twoj adwokat ci powie a jak nie to polecę ci firmę prawniczą z Wrocławia to ci wytłumaczą żebyś pierdoletów nie pisał
2
- billi 2016-12-04 16:24
TO SIĘ mili nie doczekacie - ja czekałam 5 lat w-tym czasie wydałam na ich ciągle potrzebne jakieś dokumenty ponad tysiąc zł- plus 2000 tys za to że w ;;moim niby imieniu to załatwią ,, - i niestety nie dostałam ani 1 zł- sprawę przegrali bo minęło niby ,, przedawnienie ,,i musiałam jeszcze płacić kolejny tysiąc za przegraną sprawę - więc uważajcie - gdyby było więcej chętnych sama podpisałabym się pod petycją i oddała sprawę do telewizji - tam zawsze znajdą rozwiązanie i odpowiednią karę dla takich oszustów .
3
Mizia 2016-12-04 18:14
To Sąd chcesz do telewizji podać za przegraną? Bo w mojej umowie niczego (a umowy chyba mają dla wszystkich jednakowe) nie obiecywali a kasę płaciłam tylko za to, co w umowie.....Może jednak podesłać ci adres firmy z Wrocławia, z której usług(czytaj uświadomienia mnie) korzystałam?
2
rufą do wiatru 2017-02-24 21:42
Ja za moją pracę nie zobaczyłam ani złotówki...........najeździłam się do klientów za swoje.
Sprawy które okazały się dochodowe dla firmy przejmowali sami i nie informowali mnie o dalszych działaniach.
jar 2017-02-26 12:23
Moja sprawa tez trwala ale macie dowód
Sąd Nowy Tomysl Sygn.akt 198/15 ponad 20 tys
1
sc 2017-02-26 12:30
Moja to dopiero trwała od 2012 roku tak się bronili ale macie dowód na dobre działanie tej firmy
Sad Olsztyn Rejonowy X Ns 117/12 sprawdzcie prawie 600 tys zl i co wy na to niedowiarki
1
gumiś 2017-03-09 17:09
Z tego co wiem to Policja z Prokuraturą prowadzą postępowanie przeciwko Feniksowi, więc nie radzę aby korzystać z ich usług. Sprawa bardzo poważna bo kilkunastu już ludzi przesłuchują od strony klientów
1
miśka 2017-03-13 18:09
a wie ktoś coś konkretnego? bo mnie akurat policja słuchała na okoliczność doprowadzenia do niekorzystnego rozporządzenia mieniem czy majątkiem (coś takiego) i mocno pytali o agenta, który też ze mną spisywał umowę, o samego feniksa to akurat niewiele pytali tylko o to jak działali z umowy tzn. co konkretnie robili i czy kierują sprawy do sadu (podobno ktoś przegrał w sadzie i sie poskarżył policjantom)
1
tomas 2017-03-15 11:32
A piszczie co chcecie :)
dla mnie wlasnie wygrali - sprawdzajcie :)
Sad rejonowy w Szczytnie akta I Ns 324/14
ponad 25 tys zl a to przeciez nie konec i co
1
Joanna 2017-03-15 15:14
Zastanawiasz się nad nawiązaniem współpracy z firmą Korporacja Prawno Finansowa FENIKS? Dodatkowe informacje znajdziesz na stronie internetowej firmy: http://www.korporacja-feniks.com/dolacz-do-nas-t5
Jeśli masz jakieś pytania do osób już współpracujących z firmą-zostaw komentarz. Postaramy się znaleźć odpowiedź.
1
to ja 2017-03-15 16:36
U mnie tez ok w trybie administracyjnym decyzja Starosty Sredzkiego G.N.6821.4.1.2013 trwalo ponad 3 lata ale mam teraz ponad 25 tys.
1
j 2017-04-07 09:22
sad Pabianice I NS 212/15 wygrana 24 tys 3 lata w sadzie ale mam teraz ze 20 moich sasiadów podpisuje z nimi umowy :)
1
Tomasz 2017-05-11 21:41
Nasza sprawa trwa od 2012 roku. Zmieniają się prowadzący sprawę. W końcu mamy sprawę w sądzie, aż tu nagle dzwonią z biura i proponują aby iść na ugodę z kwotą 3500 pln. Od tej kwoty jeszcze oczywiście prowizja dla Feniksa ?

Głowa mała. Będę informował na bierząco jak sprawa wygląda. Jesteśmy bardzo zmęczeni ale jeszcze walczymy.

Na pewno nie odpuścimy.
Prawda 2017-06-07 12:07
Powiem tak jeśli Feniks wam prowadzi jakas sprawę i jak sąd przyzna wam odszkodowanie to od razu podajcie w sądzie swój numer kąta bankowego, bo nie dostaniecie tych pieniędzy.
2
Badyl 2017-06-08 11:31
A skąd wiesz?! Ja dostałem zgodnie z tym co sąd zasądził i dla mnie to normalnie bredzisz.
1
semig 2017-06-30 21:56
Witam. Zainteresował mnie temat tej sprawy z wywłaszczeniem. Proszę o kontakt na mail semigroup@poczta.fm. Są pewne rozwiązania aby uzyskać roszczenia w takiej sytuacji gdzie przed laty wydano taką decyzję.
K23 2017-07-17 15:35
Dzisiaj wreszcie był wyrok odnośbie mojej sprawy :)
Ludzie to są kpiny !!!
Fenix najpierw przysłał rzeczoznawcę i wycenił na 32000zł.
Kasa zapłacona za rozpoczęcie i nagle przekierowanie sprawy do prawnika ,który najwyraźniej z nimi współpracuje i oszukuje ludzi.
Sprawa rozpoczęta i rzeczoznawca z energetyki wycenia na 19000zł.Jaja z ludzi sobi robią.
Zaznaczę że na działce mamy 4ro ramienny słup z transformatorem i kolejny 2ramienny.
"Pełnomocnik" nie informuje o postępowaniu i bez konsultacji z nami zatwierdza wszystko co proponuje enegetyka.
Nie odbiera telefonów ,nie odp. na listy itp
Tydzień temu na rozprawie zasądzili 3950zł na naszą korzyść :) :) Kpina z ludzi
Dzisiaj doszedł jeszcze geodeta do kosztów ,który nawet nie był na miejscu u nas i na kpniec wychodzi jeszcze,że mamy do zapłcenia 50zł.
Sprawa toczyła się od marca 2014 roku.
Od wyroku się odwołujemy,spr przekazujemy innemu kompetentnemu prawnikowi a z naszym byłym "pełnomocnikiem" spotkamy się w sądzie.Nie odpuszę tej mendzie.
A o firmie fenix nawet nie wspomnę.
Zero kontaktu
nie polecam
wrrr 2017-07-17 18:09
Czyli rzeczoznawca z feniksa policzył prawidłowo 19 tys za służebność 14 za bezumowne razem 32 tys
tak samo policzył rzeczoznawca biegły sadowy bo przecież nie biegły energetyki.Nie sadzę ze sąd jest w zmowie z feniksem i każe płacić za biegłego geodetę którego podobno nie było bo na sprawie na pewno zaistniała opinia biegłego geodety.Terminów w sądach żaden niestety adwokat nie przyspieszy. Orzeczenia sądów też mogą być różne w bardzo podobnych sprawach.Raczej ciężko to widzę w apelacji bo apelacja od czego od wygranej ??? a apelować samą kwotę może być trudno bo przecież z czegoś się wzięła zapewne z opinii biegłych sądowych, Nie rozumiem tez kwot skoro biegły potwierdził wyliczenia feniksa za służebność na 19 tys to skąd wyrok na 3950 zł - czy ktoś z Was nie podpisał kiedyś jakiejś zgody na budowę tej sieci ???
Oddzielną rzeczą jest to ze po takim mailu adwokat czy adwokatka która to prowadziła zapewne by się z wami w sadzie spotkała ale z jego czy jej oskarżenia
1
Jola Jolanta 2017-08-04 21:49
Nie polecam firmy feniks. Uważajcie. Nie podpisujcie z nimi żadnych umów! Zero kontaktu z firmą. Cały czas zmieniają siedzibę biura,które i tak jest zamknięte.
1
janka 2017-08-07 23:16
co za bzdety wypisujesz - mi na kazdego maila ktos zaraz odpisuje lub oddzwania z Panią Adwokat mam teraz bezposredni kontakt i znam kazde pismo w sprawie - wyslij maila do biura to sie przekonasz
1
Joanna 2017-09-05 11:55
@Jola Jolanta a w jaki sposób próbowałaś się skontaktować z Korporacją Prawno Finansową FENIKS?Mailowo czy telefonicznie? Zawsze jeżeli nie dostajesz odpowiedzi, warto przejść się osobiście. Czy próbowałaś takiej formy, że stwierdziłaś, że brak kontaktu z firmą?
Leszek 2017-09-06 07:36
Nie odbierają telefonów oraz nie odpisują a jechać kilkaset kilometrów?
Po co?Przecież wiadomo jak to działa a pozytywne opinie to są pisane przez nich lu podstawione osoby.
2
Joanna 2017-09-20 13:37
@Leszek wiem, że to dużo kilometrów, ale może warto jednak pojechać i porozmawiać? Wtedy masz pewność, że odbędzie się spotkanie, a nie jak mówisz, nie możesz się dodzwonić. Będziesz jednak próbował?
taczała 2017-09-20 21:08
wystarczy ze napiszesz maila z prosba o kontakt do mnie zawsze oddzwaniają
1
lucyna 2017-10-02 10:06
JESTEM ZA !!!!Nie mogę się do nich dodzwonić ,nie odbierają listow a pieniądze odzyskali ,ale nie dla mnie tylko dla siebie ;-( już nie wiem co mam zrobić i gdzie się udać ?Proszę o kotakt na pocztę - lucyna20093@wp.pl z góry dziękuję
3
Joanna 2017-10-06 16:29
@lucyna w takim razie może warto pójść osobiście do placówki Korporacji Prawno Finansowej FENIKS i się dowiedzieć czegoś w tej sprawie? Daj znać jak się czegoś dowiesz i informuj nas na bieżąco. Takie informacje są ważne dla potencjalnych pracowników.
Zostaw swoją opinię o Korporacja Prawno Finansowa FENIKS - Lublin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korporacja Prawno Finansowa FENIKS