Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Korporacja Prawno Finansowa FENIKS

zdjecie uzytkownika
klientka-niestety - 2014-12-22 11:19:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Do Pani Viceprezes.
Kiedy ma Pani zamiar zwrócić nam pieniądze? Jeszcze raz przypominam, chodzi o kwotę 237zł, którą WPŁACILIŚMY NA POCZET POSTĘPOWANIA CYWILNEGO, KTÓRE SIĘ NIE ODBYŁO.
Kiedy przyśle nam Pani wycenę roszczenia PODPISANĄ przez rzeczoznawcę, za którą zgodnie z umową zapłaciliśmy 500,00zł?
zdjecie uzytkownika
klienta-niestety - 2014-12-22 11:23:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do Pani Viceprezes.
Kiedy zwróci nam Pani kwotę 237zł wpłaconą na konto Feniksa na poczet sprawy cywilnej, która się nie odbyła?
Kiedy przyśle nam Pani wycenę roszczenia PODPISANĄ PRZEZ RZECZOZNAWCĘ, za którą zgodnie z umową zapłaciliśmy 500,00zł?
zdjecie uzytkownika
Małgorzata - 2014-12-22 18:16:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [klienta-niestety - 2014-12-22 11:23:39]:
Szanowna Pani Klientko-niestety z ulicy Źródlanej w Toporowicach, proszę przyjąć do wiadomości, że żadnych pieniędzy Pani nie otrzyma bowiem się Pani nie należą.
Skoro przesłane rozliczenie do Pani nie przemawia i postanowiła Pani na forum wymuszać niczym gangster nienależne Pani pieniądze , zostanie Pani potraktowana w sposób właściwy dla takich osób. Stosowną informację na ten temat po przeprowadzeniu postępowania przygotowawczego przez organy ścigania oczywiście na forum zamieszczę.
zdjecie uzytkownika
klientka-niestety - 2014-12-23 10:27:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bardzo dobrze. Chętnie przedstawię wszystkie dowody,maile, potwierdzenia wpłat oraz umowę, która również jest niezgodna z prawem, gdyż zawiera klauzule abuzywne.
zdjecie uzytkownika
Małgorzata - 2014-12-24 11:23:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [klientka-niestety - 2014-12-23 10:27:25]:
Tak dla wiadomości Pani i innych: treść umów pod względem klauzul niedozwolonych była badana przez UOKiK jeszcze w 2012 i istnienia takich nie stwierdzono.Ale skoro Pani jest mądrzejsza od Prezesa i Inspektorów UOKiK .....Życzę Wesołych Świąt
zdjecie uzytkownika
Michał - 2014-12-26 23:34:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widze, że sporo tutaj wypowiedzi nie na temat, bo wypowiadaja się klienci, a na górze pisze jak wół opinie o pracodawcach i to serwis pracy. Może napisałby ktoś, jak sie pracuje w korporacji prawno finansowej Feniks? czy w ogóle warto myśleć o podjęciu tutaj pracy? Gdzie moge znaleźć ich aktualne ogłoszenia?
zdjecie uzytkownika
klientka-niestety - 2014-12-29 13:49:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-12-29 15:24:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dziekuje wszystkim za wyczerpujace opinie o tej fimie. Zaraz po nowym roku miqlem do nich dzwonic bo mam studzienke Orange na dzialce. To forum uratowalo mi ponad 1000zl. Dziekuje. Firmy nieuczciwe trzeba pietnowac i opisywac poszczegolne problemy. Wtedy byc moze z braku zlecen sami upadną.
zdjecie uzytkownika
klientka-niestety - 2014-12-31 11:11:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
wwwww - 2015-01-01 15:14:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego administrator usuwa rzeczowe wypowiedzi internautów?
zdjecie uzytkownika
naiwny - 2015-01-02 10:48:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W moim przypadku przebieg klasyczny.Umowa podpisana w 2011 roku, do czasu podpisania i uiszczenia wpłaty wszystko miało być dziecinie proste i co miesiąc miałem otrzymywać informację o stanie realizacji umów. Po kilku miesiącach braku jakiejkolwiek informacji i próbie jej uzyskania okazało się, że telefony osób z którymi się kontaktowałem przestały działać. A wkrótce potem SMS od osoby sporządzającej umowę, że już nie pracuje w firmie Feniks. Jakiś czas później informacja o konieczności wpłacenia kolejnego 1000 zł (2 umowy), w związku z kosztami sądowymi. Kolejne prośby o pisemną informację o stanie realizacji umów aż do dzisiaj pozostają bez odpowiedzi. Konkluzja: przestroga dla kolejnych "naiwnych" jeśli wierzą, że w tym Pięknym Kraju prawo jest jest egzekwowalne, i że firmy żerujące na ludzkiej naiwności im to ułatwią.
zdjecie uzytkownika
mmm - 2015-01-02 11:51:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to jest chyba portal o pracy a nie miejsce walk firm między sobą lub forum dla użalających się frustratów , internet poprzez swoją anonimowosć pozwala na pisanie dowolnych głupot w wypadku tej firmy wystarczy sprawdzić KRS 8 lat na rynku ponad 3 tys pracowników , wygrali największy proces gospodarczy w Austrii na ponad 180 mln euro gdzie reprezentowali ponad 1700 klientów z kilkunastu krajów ,są o tym artykuły w wyborczej parkiecie , pulsie biznesu i to są wiarygodne sprawdzone informacje łatwe do znalezienia , tu byc moze wypowiadają się tez ludzie zwolnieni z pracy lub osoby które firma zwindykowała , dla ułatwienia tak jestem pracownikiem firmy od 7 lat i sobie to chwalę
zdjecie uzytkownika
dolny śląsk - 2015-01-02 23:45:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W 2011 "SZKODA " ale nie było tylu negatywnych komentarzy. Niestety tez jestem jednym z was 2011 podpisana umowa kontakt prawie w ogóle Obiecane ogromne wygrane pieniądze "wszystko wyliczone" Dochodzi do spraw przychodzą wezwania kontakt się urywa na sprawie nie pojawiają się NIKT !! Sprawa zakończona jedna z dwóch nadal brak kontaktu Tyle dobrze, że Tauron prosi o podanie nr konta na przelanie ok 3 tyś zł (zasądzonych ) Straty nasze we włożenie w tę sprawę potrajają się gdzie jeszcze % dla Feniksa
Odradzam jakąkolwiek współprace
zdjecie uzytkownika
podkarpacie - 2015-01-03 12:59:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dziwne rzeczy tu piszecie weszłam tu przypadkiem dla mnie to super firma wygrana za gaz pozwolila kupic córce mieszkanie sprawa z pradem sie konczy mecenas mowi ze wszystko idzie dobrze ,ale to nie tylko ja u nas prawie cała wies ma z nimi umowy i nikt złego słowa nie powie
zdjecie uzytkownika
koszalińskie - 2015-01-06 18:09:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odnośnie klauzul abuzywnych: UOKiK wydał DECYZJĘ nr RŁO 33/2011,w której zarzucił Feniksowi stosowanie w umowach klauzul niedozwolonych i nakazał ich usunięcie.Podpisałem z nimi umowę w styczniu 2011 r.i umowa ta zawiera co najmniej trzy takie klauzule.Zapisu ,że"strony niniejszej umowy zgodnie ustalają,iż wyłącznie właściwym Sądem do rozstrzygania sporów, jest sąd właściwy dla siedziby Zleceniodawcy"zgodnie z tym co jest napisane w Decyzji UOKiK nie powinno być w umowach zawartych od grudnia 2010r,a jest.Może,to nie na temat,ale w związku z tym co napisała Pani z Feniksa.
zdjecie uzytkownika
klientka-niestety - 2015-01-12 09:16:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odpowiedź koszalińskie:
UOKiK stwierdził istnienie klauzul niedozwolonych w umowach Feniksa i nakazał ich usunięcie, jednak w mojej umowie z 2012r. są one zapisane (np kara 5000zł w przypadku wypowiedzenia umowy). Pani Viceprezes minęła się z prawdą, pisząc, że UOKIK takich klauzul nie stwierdził.
Jeżeli ktoś, kto szuka pracy w tej firmie, uważa, że opinie byłych/obecnych klientów są nie na temat, to gratuluję mu zdrowego rozsądku. A pracownikom, którzy tak zachwalają pracodawcę życzę wiele sukcesów, zwłaszcza w sprawach o służebność przesyłu, bo nikt jak dotąd nie słyszał o wygranych przez was sprawach.
Jeśli się mylę, bardzo proszę pochwalić się i podać konkretne sygnatury wyroków sądów.
zdjecie uzytkownika
janina - 2015-01-19 21:09:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dla mnie wygrali kilkanascie tysiecy euro z turexu ma jeszcze cos bys co wy tu durnoty piszecie bez nich nic bym nie miala turex jest w internacie to sobie posprzwdzwjcia
Korporacja Prawno Finansowa FENIKS "Wywiad z Rada Nadzorcza - w firmie Korporacja Prawno Finansowa FENIKS"
Kilka informacji na temat powstania i działalności firmy Feniks. Nie wiem, jak można krótko powiedzieć o tym temacie. My zakładaliśmy firmę przede wszystkim przyjazną dla pracowników, która nie zmienia reguł w czasie trwającego meczu. Która nie zmienia zasady pozyskiwania klienta czy wynagradzania pracowników.   Założenia były takie, aby uniknąć takich sytuacji. Dlatego we wszystkich umowach o pracę nie mamy kar, ograniczeń, nakazów, ...
zdjecie uzytkownika
brok - 2015-01-20 11:41:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tez mam wygraną z turexu tak jak i inne parę tysięcy osób to co zrobili to był największy proces gospodarczy w Austrii wystarczy poszukać w internecie wygrali 180 mln euro niech mi ktoś pokaże inna kancelarie z takimi sukcesami przy okazji zrobili mi szybkie postępowanie spadkowe i wyprostowali podatki moim zdaniem super kancelaria a opinie nie należy brać z takich forum można o nich poczytać w wyborczej pulsie biznesu rzeczpospolitej itp chyba bardziej wiarygodne niż anonimowe wpisy wystarczy wpisać feniks artykuły w przeglądarkę
zdjecie uzytkownika
koszalińskie - 2015-01-20 16:00:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cudotwórcy!!!?Dziwne,że nie potrafili poradzić sobie z Energą przez prawie trzy lata.Wpłaciłem im prawie 2600 zł i efekt żaden.W międzyczasie jeszcze na niektórych działkach doszło prawdopodobnie do zasiedzenia, bo minęło trzydzieści lat od posadowienia słupów.Może ktoś ma z Feniksem inne doświadczenia,ale ja mam bardzo złe i tyle.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-01-21 11:28:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
poproś wiec o sprawozdanie z działań i zobaczysz co było i jest w twojej sprawie zrobione u mnie postępowanie przed WSA a potem po sprzeciwie energetyki przed NSA trwało 3,5 roku dopiero teraz mogli złożyć pozwy do sadu tez tak jak ty psioczyłem az zobaczyłem ze w sprawie jest kupa dokumentów i te 2 wygrane wyroki -PGE broniło się tak aby tyko przedłużyć roszczenia mam nadzieje ze w sadze pójdzie szybciej ale po 2 rozprawie sąd wyznaczyć biegłego i dał mu 3 miesiące na napisanie opinii tak ze znów czekam - jak z nimi rozmawiałem powiedzieli że maja Panią która straciła nogę w wypadku i biegli ponad 3 lata pisali opinię do sądu
zdjecie uzytkownika
inka - 2015-02-01 21:22:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [naiwny klient - 2014-12-14 17:28:46]:
TEŻ -STRACIŁAM PRAWIE 3 TYSIĄCE I NIESPEŁNA 4 LATA TRWAŁA SPRAWA - oczywiście przegrana - nie dostałam grosika ale jeszcze 1500 zł opłat sądowych do zapłaty - a może by tak się zgłosić do programu P . (usunięte przez administratora)?
zdjecie uzytkownika
klienttka - 2015-02-02 22:07:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, umowa podpisana w 2012 roku. Sprawa wygrana w kwietniu 2014 własciwie dzięki moim działoniom i upomnieniom.prawnik zmieniany trzy razy... Pieniądze przelane na konto korporacji i od tamtej pory cisza... brak kontaktu z kim kolwiek. brak pieniedzy. Żenada
zdjecie uzytkownika
też inka - 2015-02-02 22:22:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a to interesujący pomysł, Jaworowicz na sąd chcesz napuścić? ciekawe, co dałaś za kwity i czym chciałaś sąd wyrolować, że ci się przegrało, ja wygrałam najpierw służebność a teraz leci w sadzie pozew za bezumowne-po wygranej służebności to bułka z masłem, nawet opinia biegłych została przez sąd przyjęta ze sprawy służebności po przerwa między sprawami była krótsza niż rok :)
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: ok szczerze bez sciemy sa ok - pracuje prawie rok wszystko ok
Pytania: niekaralnosc , doswiadczenie poprzednia praca itp
zdjecie uzytkownika
Tungevaag - 2015-02-11 17:56:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ależ ludzka zawiść, niewiedza, bezmyślność i złość panują wśród tego społeczeństwa.
NIE pracuje w Feniksie, ale też jestem prawnikiem, ściślej adwokatem i trafiłem tutaj z przypadku.

A teraz po kolei:
1. Narzekacie, że długo trwają sprawy, obarczając za to feniksa. Tak dzialaja sady i inne urzedy tutaj, a i przeciwnicy graja na zwloke. Przykladowo moj klient mial zlamana szczeke w 2013 r., osoba ktora go pobila winna zaplacic za leczenie etc., mamy luty 2015, facet dalej nie ma zrobionej szczeki, bo....? sad nie wyznaczyl kolejnego terminu rozprawy.:)

2. Narzekacie ze macie problem z kontaktem, bo zajete itp., kazdy profesjonalista, w kazdej dziedzinie jest osoba PRACUJACA, wiec zajete linie, czy odpowiedz ,,przepraszam nie moge teraz rozmawiac" nie sa dla mnie niczym dziwnym, sam mimo godzin otwarcia mojej kancelarii od 9 do 16, mam wlaczony telefon moze przez 2 godziny, gdyz w miedzyczasie jest sad, konsultacje z klientami etc.

3.Co się Pani zmieniło w wartości w 2013 r.? Może postawili obok Pani działki oczyszczalnie ścieków, bo lepszego wytłumaczenia nie widzę....


4. Jak już ktoś wspominał takie fora nigdy nie są miarodajne, nie zdziwię się jeśli większość osób krytykujących to właśnie byli za słabi na pracę pracownicy, tudziez zyciowi frustraci (jakze czesto zdarza sie spotkac szalencow w sadach itp.). Opinii z takowych zrodel nie warto brac za rzetelne. A przy okazji Korporacji proponuje zglosic o znieslawienie autorow tychze wpisow
zdjecie uzytkownika
jasiek - 2015-03-02 15:17:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o co chodzi z zarządem? macie z nimi jakieś problemy, nie można się dogadać czy co się dzieje? Mam nadzieje, że teraz juz sytacja jest lepsza, nie uwazacie? mam nadzieje, że teraz coś będzie lepszego u nich tak naprawdę, bo szukam pracy już od dłuższego czasu i nie wiem teraz czy na pewno będzie dobrze jak u nich się zstrudnie w kancelarii?
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korporacja Prawno Finansowa FENIKS
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Korporacja Prawno Finansowa FENIKS?
Zadaj pytanie