logo Korporacja Prawno Finansowa FENIKS

Korporacja Prawno Finansowa FENIKS

Lublin

Opinie o Korporacja Prawno Finansowa FENIKS

leszek 2015-10-16 10:51:31
Ten kto napisał,że pracownik Feniks-a nie jest dla klienta nie powinien tam pracować.Jest dobry dla swoich przełożonych i samego siebie.Wpłaćcie pieniądze i cicho siedzieć.Wpis pochodzi na pewno nie od klienta ,to widać gołym okiem,to zachwalanie i przechwałki o 100 tyś odszkodowania!Profesjonalna firma i jej pracownicy odpisują na maile i wtedy można powiedzieć,że są mili.
1
Zyga 2015-10-16 21:20:58
Kurde prowadzili mi sprawe o służebność w prawdzie 4 lata ale uzyskali mi odszkodowanie o którym mógłbym normalnie zapomnieć. Fakt że ciężko dodzwonić było się czasami ale trzeba było byc wytrwałym i się można było w końcu dodzwonić i wszystkiego dowiedzieć. Generalnie jestem zadowolony choć szkoda że tak długo to trwało.
1
@6 2015-10-18 12:27:45

http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/462683,oczerniony_w_internecie_przedsiebiorca_moze_zadac_naprawienia_szkody.html




Pomawiając w internecie możemy trafić za kratki

Wpis na forum oczerniający firmę może nas kosztować karę grzywny,
ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat dwóch.

Ukarani zostaniemy oczywiście jedynie wtedy, gdy rozpowszechniane
przez nas informacje są nieprawdziwe, wprowadzają w błąd i szkodzą
przedsiębiorcy – przypomina Gazeta Prawna.

Oczerniona firma może złożyć powództwo do sądu powszechnego oraz
zawiadomić o tym Policję.

Przedsiębiorca może zażądać np. zaniechania niedozwolonych
działań i usunięcia ich skutków oraz naprawienia wyrządzonej
szkody.



Zgodnie z art. 212 par. 2 kodeksu karnego pomawianie na forach
internetowych może zostać zakwalifikowane także jako przestępstwo.
Wówczas sprawca może trafić za kratki nawet na dwa lata –
informuje gazeta Prawna.
kupernik 2015-10-25 23:42:36
Niestety często takie firmy nie mają wielkiego wpływu na to ile czasu będzie to wszystko trwało, grunt, że ogólnie cała sprawa zakończyła się sukcesem, no ale jednak kontakt z tą firmą należałoby w jakiś sposób poprawić, nie wiem, może przykładowo zatrudnić dodatkowo jakąś osobę do obsługi klientów... ?
piotr 2015-11-11 21:55:44
wpłaciłem korporacji 2000 tys złotych na poczet załatwienia odszkodowania za słupy elektryczne i przesył ,prowadzili sprawę trzy lata i zakończyli bo nie da się nic załatwić uważam że zostałem naciągnięty na stratę i perfidnie oszukany .
bartosz 2015-11-25 18:10:12
hejka, kiedyś mój kolega pracował u nich na stanowisku przedstawiciela handlowego i mówił, że atmosfera w firmie jest naprawdę spoko i nigdy nie miał problemu np. z jakimś urlopem na żądanie czy zwolnieniem L4, a to też bardzo ważne, przy czym zarobki miał naprawdę spoko i premie dosyć wysokie do podstawy
3
Odp 2015-11-26 19:01:15
Panie Piotrze proszę przeczytać umowę, którą Pan podpisał, nie ma przecież w niej jak również w jakiejkolwiek umowie zawieranej z pełnomocnikami procesowymi klauzuli pewności uzyskania oczekiwanego skutku.

Koszty z całą pewnością również w umowie zostały rzetelnie oznaczone i opisane, stanowiły opłatę ryczałtową za przyjęcie sprawy.

A prostymi słowy jeśli idzie Pan to dentysty z ogromną dziurą w zębie obieca on Panu na dzień dobry przed otworzeniem buzi, czy da się go uratować?

Wszelka pomoc prawna związana jest z początkową opłatą, adwokaci czy radcowie to nie Caritas.

Idąc do fryzjera prosi Pan aby ostrzygł za darmo?
1
Zbyszek 2015-12-01 22:17:33
Żyję już trochę na tym świecie i przyznam że takiej arogancji i ignorowania klienta jeszcze nie widziałem Feniks to jedna wielka ściema jak można wziąć od kogoś 2000 zł.i nie odezwać się ani słowem przez 3 lata ?!!! jedyna informacja od nich to po miesiącu wezwanie do zapłaty za biegłego 500 zł.i przez 3 lata nic a do nich się dodzwonić nie ma szans to jakaś fikcja nie dajcie się oszukać !!! a ci co wypisują pierdoły ile to nie wygrali i jaka to niby firma dobra i że nikt nie pracuje za darmo to są pracownicy Zorganizowanej grupy przestępczej wykorzystującej znajomość prawa do wyłudzeń i oszustw o nazwie Feniks .Prosta sprawa mój prawnik bierze o de mnie kasę tylko na opłaty sądowe a honorarium dopiero po zakończeniu sprawy i jak do niego dzwonię a nie może odebrać to potem oddzwania, czyli można uczciwie zarabiać można. poprowadzi mi też sprawę Feniksa ale najpierw poradził mi abym sprawę zgłosił do prokuratury i wam radzę to samo.
Ja 2015-12-02 07:42:51
Zbyszku, bredzisz i oszukujesz ludzi! Jak poszedłem do adwokata żeby mnie w sądzie reprezentował w sprawie windykacji to wytłumaczył, ze prawnikom nie wolno pracować bez pieniędzy i brać wynagrodzenia tylko za efekt po zakończeniu sprawy bo kodeks etyki im zabrania. Poczytałem i rzeczywiście, nie wolno.Za to mogą stracić uprawnienia więc nie ściemniaj, że jakiś prawnik nic od ciebie nie bierze
a już na pewno nie radził ci z tym lecieć do prokuratury bo byłby idiotą.
3
leszek 2015-12-02 13:24:25
Potwierdzam to wszystko a jeżeli się uda dodzwonić to i tak nic się nie dowiesz,same mydlenie oczu.Napiszesz ,nie odpiszą.
Leszek 2015-12-02 14:29:49
Zaraz zostaniesz postraszony ku przestrodze innych gdyby chcieli napisać prawdę.
Popatrzcie drodzy pracownicy w jaki sposób traktujecie klienta.No ale co możecie odpisać?
1
trt 2015-12-05 23:04:54
pamietam że swego czasu w firmie szukali osób na stanowisko managera do spraw służebności przesyłu, ciekawe czy w najbliższym czasie znów będa kogos szukać
1
ETA 26122015 g.22,35 2015-12-26 22:32:47
Ta korporacja to jedno wielkie oszustwo,zero profesjonalizmu, klient im jest potrzebny tylko dla wyludzenia kasy .Cekalam 4 lata i jak zaczelam naciskac i pisac pisma to otrzymalam wypowiedzenie umowy.A umowy sa tak cwanie napisane, by po wplaceniu kasy za prowadzenie sprawy nigdy jej nie moc otrzymac z powrotem. Jest to sprawa dla prokuratury i powinnismy wszyscy sie skrzyknac i zlozyc zbiorowe zawiadomienie o popelnieniu przestepstwa,tylko tym jest moc.Eta
epola 2015-12-28 19:24:15
hej! patrzyłem na ich oferty, ale najlepsza jest jednak jako Manager ds. Służebności Przesyłu tylko tutaj wymagają in 2 lat doswadczenia a wiecej jest mile widziane.
3
Lobo 2016-01-21 09:57:48
Aktualnie wszyscy współpracownicy nagle dostali wymówienia dotychczasowych umów. Przy czym firma zrywając je nie przestrzegała okresu wypowiedzenia.Zerwano z tymi co maja dużo spraw i z tymi co maja mało. Wcześniej (w 2015) w pewnym momencie przestano płacić - zgodnie z umową- zaliczki. Nikt nie konkretnego nie wie, co dalej co i jak, a o informacje ciężko. Podobno mają być nowe umowy ale kiedy co i jak, wielki znak ??
Tyle od strony potencjalnego pracownika na dzień dzisiejszy.
Zaufania to nie wzbudza.
Fakt taki, że dotychczasowe umowy zostały nagle zerwane.
Rzeczywiście każdy dostawał pakiet startowy, ulotki, wizytówki i tutaj jest lepiej niż w przypadku innych pracodawców.Czy tal dalej będzie??? Jednak trzeba się nastawić na poniesienie własnych wydatków (nie są niskie): druk umów, dojazdy do klienta, telefon, trzeba mieć własny aparat z aby fotki robić i dobry Internet w domu...
2
Zaz 2016-01-22 21:54:22
Widziałem jakiś czas temu takie ogłoszenie jak @Manager ds. Służebności Przesyłu i zastanawiam sie co to w ogóle znaczy i co to oznacza i jakie sa z tego pieniądze?
1
Stanisław 2016-01-24 17:15:46
Rozwiązanie umów zlecenia spowodowane jest zmianami oskładkowania w ZUS ,w takiej sytuacji jest podobno ok 1,5 mln osób w kraju, nie widzę tu winy Feniksa a raczej wyborców.Też dostałem rozwiązanie umowy z zapewnieniem należnych mi rozliczeń po zakończeniu postępowań sądowych,wiem że pracują nad umowami dostosowanymi do dzisiejszych przepisów.Zakładając że w Feniksie jest ponad 4 tys przedstawicieli z czego wielu niekoniecznie jest aktywnych opłacenie takich kwot miesięcznie do ZUS wykończyłoby chyba każdej wielkości firmę.Ze traktują to poważnie widać po ogłoszeniach w gazecie wyborczej kilka jest tam non stop od kilku lat musi to kosztować jakieś olbrzymie pieniądze
Manager 2016-01-27 23:43:38
Byłym i aktualnym agentom, przedstawicielom i doradcom z branży odszkodowań i ubezpieczeń oferujemy konkurencyjne warunki i dochodową współpracę, zapewniamy wysokie prowizje i zaliczki oraz pełną dyskrecję.

Dla chętnych możliwość budowy własnej struktury sprzedaży.

Dla managerów z własnymi grupami sprzedażowymi proponujemy ekstra warunki, jeśli działacie w innych branżach, to zapewniamy szkolenia branżowe i wszechstronną pomoc na każdym etapie.

Jeśli nie pracowałeś w tej branży, a chcesz dobrze zarabiać, to nauczymy Cię wszystkiego od podstaw.

Cała Polska.

Proszę o maila na adres

kasadlaagenta@interia.pl
biber 2016-02-04 14:10:44
Prawda, ja pracowałem w tej firmie ale od przeszło roku nie zapłacili mi za wykonaną usługę. Potrafią tylko naciągać!!!!
zenada 2016-02-04 14:20:34
ale zdrajca chyba moderator powinien to usunąć
1
mario 2016-02-11 13:32:34
Ich cala niby firma to wielki wal, cała zgraja skórwysynów i tyle wielka jedna mina
1
ja 2016-02-13 19:54:17
Panie Leszku, a czasem nie zapomniało się Panu, że komornik "siadł " na Pana wynagrodzenie?!
1
as 2016-02-16 19:31:08
Uprzejmie informujemy moderatora jak i osobę dokonującą wpisu że w tą sprawę kierujemy na niepostępowania sądowego
jęli ktoś z Państwa uważa ze ma problem z kontaktem tel z Korporacją
proszę dzwonić na nr (usunięte przez administratora)
Tomek 2016-02-17 08:43:29
Panie Leszku, jak zakończyła się Pańska sprawa? zastanawiam się gdyż chcę podjąć identyczne działanie.
Zaz 2016-02-21 17:25:48
O co dokładnie chodzi z leszkiem, bo mi to chyba uleciało, ogólnie miałam się zapytac już wczesniej, ale byłam chora i jakoś nie było okazji zbyt dużej na to
Michał 2016-02-22 14:42:50
Ludzie podajcie jakieś telefony na które można się do nich dodzwonić skoro jest tyle zadowolonych osób na tym forum. Ja dzwonię do niech od czerwca ubiegłego roku i nic!
33 2016-02-22 15:26:22
moderator wyrzuca nr tel - a zostawia paszkwile i to jest ciekawe
1
jan 2016-03-03 20:06:22
Sprawa moja trwa już 2 lata i żadnej informacji nie mam i nie mogę się doprosić.Czy to jest w porządku???
waldek 2016-03-19 15:55:07
przecież kontakt do nich jest ogólnodostępny @Michał a jeśli nikt nie odbiera to, przecież można się też do nich pofatygować poza tym nie oceniałby ich przez pryzmat jednej sprawy
1
michii 2016-04-04 05:19:21
!!!!UWAGA!!!! Założyłem sprawę w sądzie przeciw firmie Feniks, nie chcą mi oddać pieniędzy od 2 lat. Sprawę wygrałem i obecnie komornik zajmuje się FENIKSEM. To są oszuści.
sala 2016-04-05 11:50:27
Pewnie, że i tak najlepiej dowiadywać się bezpośrednio w firmie o prawdziwości niektórych komentarzy. Ciekawe jakie zarobki ma manager ds. służebności przesyłu.
1
waldek 2016-05-07 14:27:38
@michii taka pojedyncza sprawa może zdarzyć się każdej firmie jakoś wcześniej zażaleń nie było
g 2016-05-21 11:57:37
Mam podobnie, od 3 lat toczy się sprawa. Feniks wyliczył moje odszkodowanie na ok. 100 000 zł a są zasądził... niecałe 20 000zł. Skąd taka różnica!
Blumchen 2016-05-23 14:13:22
Witam,pracowałam dla tej Firmy jako konsultant.Podpisałam kilka umów o roszczenia odszkodowawcze, za każda podpisaną umowę otrzymałam 250 zł z tego pobrali na ubezpieczenie i nie wiele zostało, sami policzcie. Ludziom obiecywali gruszki na wierzbie, a teraz nie ma z nimi kontaktu, ŻADNEGO !!!!!Powiem szczerze że bardzo żałuję tych ludzi z którymi podpisałam umowy, ponieważ wpłacili kasę aby uruchomić całe postępowanie i to są nie małe pieniądze od 1500 zł do 2500 zł. Po dwóch latach mimo iż ja tam nie pracuję ludzie dzwonią do mnie z pretensjami i to ja dostaję po głowie.Dodam że te osoby próbują się z nimi skontaktować bez efektu, od czasu do czasu przychodzi tylko pismo, że trzeba coś dopłacić za ich pseudousługi. Dokumentacji o jakim jakimkolwiek postępowaniu brak.
Ludzi nie podpisujcie z nimi umów, jest wiele bardziej kompetentnych firm. Temat wypłat odszkodowania za słupy energetyczne nie jest prostym tematem,rzadko kończy się powodzeniem. Niech wam nie mydlą oczu,że w prosty sposób uzyskacie duże pieniądze. Strata będzie większa niż zysk.
Leszek 2016-05-23 17:56:58
Dobrze,ze pojawiają się opinie o tej dziwnej firmie od ludzi tam pracujących i to może trafi do rozumu nowym chętnym klientom chętnym pieniądzy za służebność przesyłu.
To jest wielka ściema i dużo szumu a potem po wpłaceniu kasy totalne olanie i zasłanianie się niby toczącym się postępowaniem.STOP nikt nie dostanie żadnych potwierdzeń,żadnych konkretów.
t-plus 2016-05-24 15:29:14
co wy wypisujecie czy sygnatury akt podane na tym forum sa dla was za mało wiarygodne to chyba wypisują ludzie których firma zwolniła konkurencja albo klienci którzy wystąpili o służebność a ich dziadek np kasę już za to pobrał
semig 2016-05-26 18:58:35
Proszę o kontakt. Być może będziemy mogli pomóc tym poszkodowanych bezczynnością Firmy. Kontakt semigroup@poczta.fm
semig 2016-05-26 19:02:54
Czy postanowienie o wypłacie 20 tys. jest prawomocne? Może damy radę uratować sprawę lub pomożemy zorientować się dlaczego takie wynagrodzenie. Proszę o kontakt. semigroup@poczta.fm
semig 2016-05-26 19:10:44
Proszę o kontakt semigroup@poczta.fm . Czekanie ze może się coś wydarzy może spowodować przedawnienie roszczeń o ile się tak już nie stało. Jeśli dostaniemy numer działki i adres działki,gdzie są urządzenia, to odpowiemy czy wogóle jest szansa na wygranie sprawy.
semig 2016-05-26 19:17:57
Myślę, ze powinniśmy przedyskutować Pani sprawę czy podobne. Brak podejmowania czynności prowadzi do przedawnienia się roszczeń klientów a za zaniedbania należałoby naprawić im szkody. Kontakt semigroup@poczta.fm
semig 2016-05-26 19:27:27
Możemy podpowiedzieć jak sobie poradzić z tym żądaniem 42 tys.zł.
Kontakt semigroup@poczta.fm
semig 2016-05-26 19:36:21

Proszę o kontakt semigroup@poczta.fm . Czekanie ze może się coś wydarzy może spowodować przedawnienie roszczeń o ile się tak już nie stało. Jeśli dostaniemy numer działki i adres działki,gdzie są urządzenia, to odpowiemy czy wogóle jest szansa na wygranie sprawy
ja 2016-05-26 21:04:55
Puknij się w głowie pseudospecjalisto z semigroup! O jakim przedawnieniu Ty w ogóle piszesz! W służebności przedawnienie?!
znałem madzie 2016-05-27 10:01:42
ela madzia i pełnomocnik na więcej was nie stać troszkę tu sępicie - a dlaczego pełnomocnik czy coś nie tak w życiorysie ???
marsałek stan 2016-05-27 12:08:49
stasiu dzalasz dalej gratulacje sjemi grupa sie sjemuje dlaczego jako pelnomocnik szukaja kasy ??? komornicy sa niedobrzy
marsałek stan 2016-05-28 08:10:50
stasiu dzalasz dalej gratulacje sjemi grupa sie sjemuje dlaczego jako pelnomocnik szukaja kasy ??? komornicy sa niedobrzy
Ma 2016-06-15 23:19:51
Korporacja Prawno Finansowa FENIKS ma się całkiem nieźle, generalnie bardzo polecam, nie widze w ogóle powodu, aby traktować ich gorzej, spoko, polecam.
semig 2016-07-21 14:58:24
Proponuję poczytać przepisy na temat zasiedzenia służebności przesyłu.
semig 2016-07-21 14:59:05
Proponuję poczytać przepisy na temat zasiedzenia służebności przesyłu.
jasiek 2016-07-21 15:12:57
Manager ds. Służebności Przesyłu - nowa oferta, nie wiem czy widzieliście. Wymagania są takie naparwde różne z tego co widze, wiec to wszytsko zalezy od osoby.
Zostaw swoją opinię o Korporacja Prawno Finansowa FENIKS - Lublin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korporacja Prawno Finansowa FENIKS