Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Korporacja Prawno Finansowa FENIKS

Pracowałeś w firmie Korporacja Prawno Finansowa FENIKS i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Fabryka Parasoli - 2014-07-31 12:05:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pytanie - 2014-06-30 10:14:48]:
Fabryka Parasoli Nazwa firmy która wykupiła dostęp do portalu infopraca, ma gratis około 20 publikacji ogłoszęń o pracę więć je wykorzystuje i publikuje jeden Z KG , i chyba nikogo nie dziwi fakt , że ktoś myśli jak wykorzystać mozłiwości a nie wydać kolejne tysiać złotych na ogłoszenia... jak komuś pzreszkadza niech pisze CV bezpośrednio do centrali!!!!
zdjecie uzytkownika
Doradca Feniksa - 2014-07-31 12:09:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były Doradca Feniks - 2014-06-23 06:46:04]:
czy pisząc o piramidzie finansowej znasz znaczenie tego pojęcia - Piramida finansowa – struktura finansowa, w której zysk konkretnego uczestnika jest bezpośrednio uzależniony od wpłat późniejszych uczestników, stojących niejako niżej w tej strukturze[1]. Od nazwiska twórcy pierwszej w historii piramidy finansowej Charlesa Ponziego struktura zwana jest także „schematem Ponziego”[2] a ile ty wpałciłes do tej piramidy finansowej ??? bo ja zero złotych -
zdjecie uzytkownika
Kierownik Grupy - 2014-07-31 12:15:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszelkie info dla mających wątpliwości: szkolenia stacjonarne, internetowe, indywidualne.... wyjaśnienia i atuty i zagrożenia pisz dfanna/małpa/wp.pl, kto pyta nie błądzi
ja mam ponad 30 aktywnych doradców - polecam kontakt ze mną
zdjecie uzytkownika
Kierownik Grupy - 2014-07-31 12:40:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zibi to raz doradca a raz klient - czyli konkurencja
zdjecie uzytkownika
Marta - 2014-08-13 14:07:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej. Mieszkam w Mrągowie i tak sobie przeglądam oferty na warmińsko-mazurskie. Sporo ich jest. Ale dla mnie to bardzo dobrze, bo jestem zmotoryzowana i mogę sobie dojeżdżać. No i właśnie tutaj moje pytanie o kwestię wypłat. Wiem na czym polega specyfika takiej pracy, działałam tak podczas studiów w Warszawie parę lat temu i miąłam bardzo dobre wyniki zupełnie się nie chwaląc :). Te wypłaty i premie są lepsze w Olsztynie czy mniejszych miastach? Mam furkę zagazowaną więc mogę i nawet dojezdzac do pracy do roznych miejscowosci i jeszcze wyjsc na tym na plus, ale potrzebna mi jakaś wiarygodna opinia na ten temat. Pozdrawiam wszystkich sprzedawców. Pamiętajcie stare powiedzonkko o tym jak ktoś Was zapyta gdzie tu jest haczyk? Wtedy odpowiadacie: Zazwyczaj na końcu wędki. :)
zdjecie uzytkownika
Kierownik Grupy - 2014-08-14 09:38:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Marta - 2014-08-13 14:07:01]:
skontaktuj się ze mną na maila odpiszę : szczesnyj@gmail.com
zdjecie uzytkownika
Kierownik Grupy - 2014-08-14 09:49:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wartość odszkodowania i opłaty zależy ow wielu czynników zmiennych:
- cena gruntu
- pzreznaczenia gruntu
- istnienia MPZP
- wartości napięć
- nadziemna czy podziemna
- średnica rury
- ilości ślupów
- ilości zaworów i studzienek itp
- długości linni
- powierzchnia dzaiłki
- data budowy linii
- osoba fizyczna czy osoba prawna
itd
więc pytania gdzie są większę odszkodowania - a to zależy jak obciążana jest i gdzie działka ... ale się nie martw mamy program który sam to wylicza cąłkiem gratis dla klienta i doradcy ... jak więcej informacji potrzeba napisz do mnie lub podaj sposób kontaktu...
zdjecie uzytkownika
Kierownik Grupy - 2014-08-14 09:53:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szukam Doradców w woj. dolnośląskim, mazowieckim, pomorskim, kujawsko-pomorskim, warmińsko-mazurskim: info na mail: szczesnyj@gmail.com
zdjecie uzytkownika
michałek - 2014-08-28 13:25:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć, czy w tej pracy w ogóle dałbym radę jak jestem jeszcze na studiach prawnicznych? Wiadomo jak jest w tym zawodzie, trzeba mieć nieprawdopodobne znajomości, plecy albo przynajmniej ciotkę w kancelarii jakiejś :), dlatego mam troche noz na gardle z pracą i usilnie szukam jakiegoś zatrudnienia...
zdjecie uzytkownika
anatol - 2014-08-28 23:12:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były Doradca Feniks - 2014-06-23 06:46:04]:
Minął rok od podpisania pierwszych umów. Dostałem za nie śmieszne grosiny. Na pewno nie zwróciły mi się poniesione koszty. Czekam na te ciężkie pieniądze z wygranych spraw, ale jak na razie cisza. Zero kontaktu ze strony firmy, zero zainteresowania.
zdjecie uzytkownika
kidler - 2014-09-05 17:18:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to u nich w pracę trzeba jeszcze w jakikolwiek sposób inwestować i można coś stracić? no nie wie.... to na serio serio czy po prostu ktoś hejtuje? warto w ogóle iść do nich na rozmowę?
zdjecie uzytkownika
kpf - 2014-09-06 08:50:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To zwykli oszuści, jaki brak wkładu ? wydasz fortunę a nic nie zarobisz. Firma w (usunięte przez administratora) ciebie i twoich klientów, a jak co do czego przychodzi to dyrektor regionu z Kołobrzegu umywa ręce. Żałosne jest to że dałem się wkręcić w pracę charytatywną... szkoda czasu, pieniędzy, nerwów i twojej opinii wśród klientów.
zdjecie uzytkownika
Dyrektor z Kołobrzegu - 2014-09-08 14:07:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam wszystkich zainteresowanych współpracą z KPF FENIKS,

W jakiej sprawie umyłem ręce? Jestem cały czas dostępny pod numerami telefonów: 530 200 220; 793 013 577.
Jak ktoś ma jakieś pytania to niech do mnie zadzwoni. Nie warto słuchać ludzi, którzy boją się przedstawić i pod przykrywką piszą co chcą.

Pozdrawiam i życzę grubych klientów (jeden z naszych Współpracowników zarobi ponad pół miliona za swojego klienta z okolicy Warszawy)
Stanisław Flak
P.S.
Jak ktoś mówi prawdę niech się przedstawi i podaje numer telefonu - wtedy będzie wiarygodny.
zdjecie uzytkownika
anatol - 2014-09-21 21:29:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anatol - 2014-08-28 23:12:04]:
Skontaktowałem się z moim kierownikiem i z Feniksem - jeszcze sprawy nie wygrane.
Mam kilka umów (wyceny razem >3 mln, umowy podpisane rok temu)otrzymałem za te umowy dotychczas 390 zł netto.
Jak sądzicie, czy dostanę jeszcze jakieś pieniądze???
zdjecie uzytkownika
kpf - 2014-09-24 18:26:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dyrektor z Kołobrzegu - 2014-09-08 14:07:51]:
Co mnie obchodzi czy jakiś człowiek zarobi pół miliona, a moja babcia ma 2 mln emerytury i uwierzysz ??? głupia gadka na zamydlenie oczu ile to kasy się zarobi ooojjjjeeejjj. Pan szanowny Dyrektor nie odbierał jak się pojawiły problemy tylko kierował do zarządu natomiast zarząd do Pana (usunięte przez administratora)i tak w kółko.. Ciągłe obiecanki bez pokrycia... Zarabiacie tylko na naiwności ludzi bo nie wiedzą jak wygląda ta praca w praktyce i ile masz cyfr na koncie. Pracowałem 5 lat i nic nie zarobiłem pomimo że umowy były spisywane z klientami. A klienci wściekli bo tematy przeleżały na biurku.
zdjecie uzytkownika
Dyrektor z Kołobrzegu - 2014-09-25 23:37:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe jak Pan (niestety nie wiem do kogo piszę) mógł kiedyś pracować 5 lat (bo użył Pan czasu przeszłego) skoro ja jeszcze 5 lat nie pracuję??? To jest pierwsze kłamstwo. Drugie kłamstwo jest takie, że nie odbierałem telefonów. Może się zdarzyć, że nie odbiorę telefonu (również teraz), ale zawsze oddzwaniam (jak nie tego samego dnia to następnego). Może to potwierdzić wiele osób. Nie wiem też jak mogłem kierować do "zarządu" skoro nie odbierałem??? A jeśli chodzi o miliony babci to poproszę o telefon do doradcy inwestycyjnego Pana babci...
zdjecie uzytkownika
konkurent - 2014-09-28 12:03:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem tyle na temat waszej Firmy jesteście [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] warci tylko psujecie rynek.
zdjecie uzytkownika
Kierownik Regionu - 2014-10-10 01:15:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kpf - 2014-09-24 18:26:08]:
Pracowałeś 5 lat ? KŁAMSTWO
Poniosłeś wysokie koszty i nie zarobiłeś nic ? KŁAMSTWO
Jakoś styl pisania wskazuje mi kto stoi za tym nickiem panie A.
Nic Cię nie obchodzi że ktoś będzie miał pół miliona ? No pewno i nie obchodzi.
Współczuję Ci tylko jednego. Skąpej babci. Skoro ma taką emeryturę a wnuczek dokłada do wykonywanej pracy. Idź do babci może da kieszonkowe wnuczkowi.
Pozdrawiam - Mirek
zdjecie uzytkownika
monia - 2014-10-11 02:36:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja też mam złe doświadczenia z tą firmą,,,,,,,, tyle latania tyle spisanych umów i nic :( tylko się dokłada do tego badziewnego interesu. Nic nie zarobiłam od 2 lat ! wypowiedziałam umowę ale kasy za spisane umowy i tak nie dostane bo umowy dla agentów są bardzo niekorzystne ....
zdjecie uzytkownika
anatol - 2014-10-19 23:43:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kierownik Grupy - 2014-07-31 11:51:17]:
Ta wycena, o której wspominasz nie jest żadnym wiarygodnym dokumentem dla sądu. Tj "wstępna wycena" mająca na celu zbajerowanie klienta, nic ponadto...
Nie wtajemniczonym wyjaśnię - Doradca przesyła dane do "Instytutu Wyceny", a tam poważni fachowcy głowią się przez tydzień (czasami dwa)i po kilku tel. ponaglających wycena trafia do doradcy (trzeba być czujnym, zdarzają się "czeskie błędy").
Na prawdę "Instytut Wyceny" działa inaczej - doradca przesyła dane do Karola, który wklepuje je do tabelki, następnie naciska przycisk "enter" i wycena jest gotowa. Wykonanie tej wyceny zajmuje 3 min.
W dolnym prawym rogu wyceny figuruje nazwa firmy, która jest właścicielem tego programu. Wypada dodać, że z tej aplikacji korzystają również inne kancelarie, a swego czasu w internecie była dostępna wersja testowa tego programu.
zdjecie uzytkownika
Z popiolu - 2014-10-20 12:39:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kilka faktów o Anatolu
Jezeli podpisał w ciągu roku 20 umow to dostal 5000 zl zaliczki plus wspomniana prowizja czyli bonus
Od zaliczki musi odjac koszty :telefon jakies 40-60 rozmow mnie to kosztuje 30 zl. Brutto ulotki 400 szt mnie to kosztuje 20 zl brutto klej 9 zl brutto, paliwo 20 x 20 km= 400 /100. X 5l x 5zl czyli 100 zl w moim przypadku internet mam gratis do XII2016 a amortyzacji nie policzylem
No w dzisiejszych cenach dzis tankowalem 4,89 zl on brutto klienci do mnie dzwonia jesli nawet Anatol do kazdego klinta wyjsdzil stednio 40 km to 5000 minus koszty 250 zl plus prowizja daje mu ok 5000 brutto czy to dobry wynik ??? Anatol ile umow masz? B
zdjecie uzytkownika
Znam Anatola - 2014-10-20 12:48:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anatol to byly doradca z trojmiasta , po podisaniu kilkunastu umow zalozyl wlasna firme odszkodowan korzystajac nadal np z wycen i szkolen feniksa podjal wspolprace z bylym prawnikiem PGE i nic porazka ....
Wyjal ze struktur feniksa kilkanascie osob, obiacal im cuda itp nie byl w stanie zakupic programu do wycen , skopiowal umowy z doradcami umowy zklientami i nic porazka ....
Firma miala nazwe jakos tak media grunt .....
Jak sprawdzicie KRS to pojawia sie tam nazwiska ludzi z Feniksa... No teraz rozumiem frustracje ...
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2014-10-20 18:01:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kpf - 2014-09-24 18:26:08]:
jak dostałeś 390 netto Anatolu to podpisałeś DWIE - mistrz świata sprzedaży
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-09-12
Żródło: Gowork.pl
Olsztyn
(warmińsko-mazurskie)
  Korporacja Prawno Finansowa FENIKS jest Spółką Komandytowo - Akcyjną z siedzibą w Lublinie. Działamy na terenie całej Polski, w krajach Unii Europejskiej, wschodniej części europy: Rosja, Ukraina, Białoruś, krajach Ameryki Północnej, Azji, Afryki. W związku z dużym zainteresowaniem naszymi usługami poszukujemy osób z wysoko rozwiniętymi umiejętnościami
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
Feniksiątko - 2014-10-20 18:18:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety MONIA się myli .
Mam dla Ciebie złą wiadomość nadal Masz prawo do prowizji: Par 5 umowy DORADCY :

„Umowa zostaje zawarta na CZAS nieokreślony…. …. W momencie rozwiązania umowy na zasadzie porozumienia stron Współpracownik otrzyma stosowaną prowizję za złożone przez siebie umowy po zakończeniu wszystkich czynności prawnych.”
zdjecie uzytkownika
kierownik Grupy - 2014-10-20 18:32:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anatol - 2014-10-19 23:43:09]:
warunki umowy dla Doradcy
• umowa agencyjna lub umowa zlecenia*
• zasady wynagradzania – zadaniowy/zaliczki+ prowizyjny *
• elastyczny czas pracy*
• możliwość budowy grupy sprzedażowej/ kluczowe warunki na szkoleniu
• możliwość rozbudowy oferty o kolejne usługi
• umowa na czas nieokreślony *
o brak zakazu konkurencji
o możliwość wskazania następcy
o możliwość wskazania spadkobiercy
o brak okresu karencji
• nieodpłatne materiały wspierające /specnet, poczta, wizytówki, obrendowanie pojazdu (opcja), baner, ulotki /*
• wsparcie analityka / wyceny wstępne, analizy prawne bezpłatne dla klienta i doradcy*
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korporacja Prawno Finansowa FENIKS
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x