logo Korporacja Prawno Finansowa FENIKS

Korporacja Prawno Finansowa FENIKS

Lublin

Opinie o Korporacja Prawno Finansowa FENIKS

Leszek 2015-12-02 14:29:49
Zaraz zostaniesz postraszony ku przestrodze innych gdyby chcieli napisać prawdę.
Popatrzcie drodzy pracownicy w jaki sposób traktujecie klienta.No ale co możecie odpisać?
4
ETA 26122015 g.22,35 2015-12-26 22:32:47
Ta korporacja to jedno wielkie oszustwo,zero profesjonalizmu, klient im jest potrzebny tylko dla wyludzenia kasy .Cekalam 4 lata i jak zaczelam naciskac i pisac pisma to otrzymalam wypowiedzenie umowy.A umowy sa tak cwanie napisane, by po wplaceniu kasy za prowadzenie sprawy nigdy jej nie moc otrzymac z powrotem. Jest to sprawa dla prokuratury i powinnismy wszyscy sie skrzyknac i zlozyc zbiorowe zawiadomienie o popelnieniu przestepstwa,tylko tym jest moc.Eta
5
Lobo 2016-01-21 09:57:48
Aktualnie wszyscy współpracownicy nagle dostali wymówienia dotychczasowych umów. Przy czym firma zrywając je nie przestrzegała okresu wypowiedzenia.Zerwano z tymi co maja dużo spraw i z tymi co maja mało. Wcześniej (w 2015) w pewnym momencie przestano płacić - zgodnie z umową- zaliczki. Nikt nie konkretnego nie wie, co dalej co i jak, a o informacje ciężko. Podobno mają być nowe umowy ale kiedy co i jak, wielki znak ??
Tyle od strony potencjalnego pracownika na dzień dzisiejszy.
Zaufania to nie wzbudza.
Fakt taki, że dotychczasowe umowy zostały nagle zerwane.
Rzeczywiście każdy dostawał pakiet startowy, ulotki, wizytówki i tutaj jest lepiej niż w przypadku innych pracodawców.Czy tal dalej będzie??? Jednak trzeba się nastawić na poniesienie własnych wydatków (nie są niskie): druk umów, dojazdy do klienta, telefon, trzeba mieć własny aparat z aby fotki robić i dobry Internet w domu...
2
Stanisław 2016-01-24 17:15:46
Rozwiązanie umów zlecenia spowodowane jest zmianami oskładkowania w ZUS ,w takiej sytuacji jest podobno ok 1,5 mln osób w kraju, nie widzę tu winy Feniksa a raczej wyborców.Też dostałem rozwiązanie umowy z zapewnieniem należnych mi rozliczeń po zakończeniu postępowań sądowych,wiem że pracują nad umowami dostosowanymi do dzisiejszych przepisów.Zakładając że w Feniksie jest ponad 4 tys przedstawicieli z czego wielu niekoniecznie jest aktywnych opłacenie takich kwot miesięcznie do ZUS wykończyłoby chyba każdej wielkości firmę.Ze traktują to poważnie widać po ogłoszeniach w gazecie wyborczej kilka jest tam non stop od kilku lat musi to kosztować jakieś olbrzymie pieniądze
Manager 2016-01-27 23:43:38
Byłym i aktualnym agentom, przedstawicielom i doradcom z branży odszkodowań i ubezpieczeń oferujemy konkurencyjne warunki i dochodową współpracę, zapewniamy wysokie prowizje i zaliczki oraz pełną dyskrecję.

Dla chętnych możliwość budowy własnej struktury sprzedaży.

Dla managerów z własnymi grupami sprzedażowymi proponujemy ekstra warunki, jeśli działacie w innych branżach, to zapewniamy szkolenia branżowe i wszechstronną pomoc na każdym etapie.

Jeśli nie pracowałeś w tej branży, a chcesz dobrze zarabiać, to nauczymy Cię wszystkiego od podstaw.

Cała Polska.

Proszę o maila na adres

kasadlaagenta@interia.pl
biber 2016-02-04 14:10:44
Prawda, ja pracowałem w tej firmie ale od przeszło roku nie zapłacili mi za wykonaną usługę. Potrafią tylko naciągać!!!!
3
zenada 2016-02-04 14:20:34
ale zdrajca chyba moderator powinien to usunąć
2
mario 2016-02-11 13:32:34
Ich cala niby firma to wielki wal, cała zgraja skórwysynów i tyle wielka jedna mina
6
ja 2016-02-13 19:54:17
Panie Leszku, a czasem nie zapomniało się Panu, że komornik "siadł " na Pana wynagrodzenie?!
2
as 2016-02-16 19:31:08
Uprzejmie informujemy moderatora jak i osobę dokonującą wpisu że w tą sprawę kierujemy na niepostępowania sądowego
jęli ktoś z Państwa uważa ze ma problem z kontaktem tel z Korporacją
proszę dzwonić na nr (usunięte przez administratora)
1
Tomek 2016-02-17 08:43:29
Panie Leszku, jak zakończyła się Pańska sprawa? zastanawiam się gdyż chcę podjąć identyczne działanie.
Michał 2016-02-22 14:42:50
Ludzie podajcie jakieś telefony na które można się do nich dodzwonić skoro jest tyle zadowolonych osób na tym forum. Ja dzwonię do niech od czerwca ubiegłego roku i nic!
33 2016-02-22 15:26:22
moderator wyrzuca nr tel - a zostawia paszkwile i to jest ciekawe
2
jan 2016-03-03 20:06:22
Sprawa moja trwa już 2 lata i żadnej informacji nie mam i nie mogę się doprosić.Czy to jest w porządku???
1
michii 2016-04-04 05:19:21
!!!!UWAGA!!!! Założyłem sprawę w sądzie przeciw firmie Feniks, nie chcą mi oddać pieniędzy od 2 lat. Sprawę wygrałem i obecnie komornik zajmuje się FENIKSEM. To są oszuści.
4
g 2016-05-21 11:57:37
Mam podobnie, od 3 lat toczy się sprawa. Feniks wyliczył moje odszkodowanie na ok. 100 000 zł a są zasądził... niecałe 20 000zł. Skąd taka różnica!
1
Blumchen 2016-05-23 14:13:22
Witam,pracowałam dla tej Firmy jako konsultant.Podpisałam kilka umów o roszczenia odszkodowawcze, za każda podpisaną umowę otrzymałam 250 zł z tego pobrali na ubezpieczenie i nie wiele zostało, sami policzcie. Ludziom obiecywali gruszki na wierzbie, a teraz nie ma z nimi kontaktu, ŻADNEGO !!!!!Powiem szczerze że bardzo żałuję tych ludzi z którymi podpisałam umowy, ponieważ wpłacili kasę aby uruchomić całe postępowanie i to są nie małe pieniądze od 1500 zł do 2500 zł. Po dwóch latach mimo iż ja tam nie pracuję ludzie dzwonią do mnie z pretensjami i to ja dostaję po głowie.Dodam że te osoby próbują się z nimi skontaktować bez efektu, od czasu do czasu przychodzi tylko pismo, że trzeba coś dopłacić za ich pseudousługi. Dokumentacji o jakim jakimkolwiek postępowaniu brak.
Ludzi nie podpisujcie z nimi umów, jest wiele bardziej kompetentnych firm. Temat wypłat odszkodowania za słupy energetyczne nie jest prostym tematem,rzadko kończy się powodzeniem. Niech wam nie mydlą oczu,że w prosty sposób uzyskacie duże pieniądze. Strata będzie większa niż zysk.
2
Leszek 2016-05-23 17:56:58
Dobrze,ze pojawiają się opinie o tej dziwnej firmie od ludzi tam pracujących i to może trafi do rozumu nowym chętnym klientom chętnym pieniądzy za służebność przesyłu.
To jest wielka ściema i dużo szumu a potem po wpłaceniu kasy totalne olanie i zasłanianie się niby toczącym się postępowaniem.STOP nikt nie dostanie żadnych potwierdzeń,żadnych konkretów.
t-plus 2016-05-24 15:29:14
co wy wypisujecie czy sygnatury akt podane na tym forum sa dla was za mało wiarygodne to chyba wypisują ludzie których firma zwolniła konkurencja albo klienci którzy wystąpili o służebność a ich dziadek np kasę już za to pobrał
1
semig 2016-05-26 18:58:35
Proszę o kontakt. Być może będziemy mogli pomóc tym poszkodowanych bezczynnością Firmy. Kontakt semigroup@poczta.fm
semig 2016-05-26 19:02:54
Czy postanowienie o wypłacie 20 tys. jest prawomocne? Może damy radę uratować sprawę lub pomożemy zorientować się dlaczego takie wynagrodzenie. Proszę o kontakt. semigroup@poczta.fm
semig 2016-05-26 19:10:44
Proszę o kontakt semigroup@poczta.fm . Czekanie ze może się coś wydarzy może spowodować przedawnienie roszczeń o ile się tak już nie stało. Jeśli dostaniemy numer działki i adres działki,gdzie są urządzenia, to odpowiemy czy wogóle jest szansa na wygranie sprawy.
semig 2016-05-26 19:17:57
Myślę, ze powinniśmy przedyskutować Pani sprawę czy podobne. Brak podejmowania czynności prowadzi do przedawnienia się roszczeń klientów a za zaniedbania należałoby naprawić im szkody. Kontakt semigroup@poczta.fm
semig 2016-05-26 19:27:27
Możemy podpowiedzieć jak sobie poradzić z tym żądaniem 42 tys.zł.
Kontakt semigroup@poczta.fm
semig 2016-05-26 19:36:21

Proszę o kontakt semigroup@poczta.fm . Czekanie ze może się coś wydarzy może spowodować przedawnienie roszczeń o ile się tak już nie stało. Jeśli dostaniemy numer działki i adres działki,gdzie są urządzenia, to odpowiemy czy wogóle jest szansa na wygranie sprawy
ja 2016-05-26 21:04:55
Puknij się w głowie pseudospecjalisto z semigroup! O jakim przedawnieniu Ty w ogóle piszesz! W służebności przedawnienie?!
1
znałem madzie 2016-05-27 10:01:42
ela madzia i pełnomocnik na więcej was nie stać troszkę tu sępicie - a dlaczego pełnomocnik czy coś nie tak w życiorysie ???
marsałek stan 2016-05-27 12:08:49
stasiu dzalasz dalej gratulacje sjemi grupa sie sjemuje dlaczego jako pelnomocnik szukaja kasy ??? komornicy sa niedobrzy
1
marsałek stan 2016-05-28 08:10:50
stasiu dzalasz dalej gratulacje sjemi grupa sie sjemuje dlaczego jako pelnomocnik szukaja kasy ??? komornicy sa niedobrzy
semig 2016-07-21 14:58:24
Proponuję poczytać przepisy na temat zasiedzenia służebności przesyłu.
semig 2016-07-21 14:59:05
Proponuję poczytać przepisy na temat zasiedzenia służebności przesyłu.
Norek 2016-08-08 12:50:08
Kolego jestem w tej samej systuacji
Mizia 2016-09-23 13:52:43
A jak trzeba być poszkodowanym żeby Skup-windykacja.pl zajął sie sprawa? Co trzeba przedstawić ?Czy jest jakiś konkret ? Nie chciałabym się wygłupić.
Amonek 2016-09-29 13:19:47
Każda sprawa jest rozpatrywana indywidualnie od wielkości roszczenia oraz z posiadanej dokumentacji. Najlepiej skontaktować się z Firmą skup-windykacja.pl i tam wszystko przedstawią. Ja miałem podobną sprawę która zakończyła się sukcesem, co prawda nie miałem roszczenia przeciwko KPF FENIKS ale polecam poradzić się przedstawiciela który jest ok i przede wszystkim szczery i nie obiecuje złote góry jak inni a potem jest echo....
Mizia 2016-09-30 20:32:22
Pytanie zadałam 23 września a odpowiedź dostałam po tygodniu, skoro takie jest tempo pracy firmy skup-windykacja.pl i jej przedstawicieli to ja dziękuję, szukałam firmy rzetelnej i szybkiej , która ma przedstawicieli również rzetelnych i szybkich, żółwie tempo mnie nie interesuje. Już na poczatku przedstawiciel firmy skup-windykacja.pl ją spalił. Jedna z firm z Wrocławia ( wyguglałam) już na drugi dzień udzieliła mi wyczerpującej odpowiedzi. Co prawda odpowiedź wcale nie była po mojej myśli ale przynajmniej mi wytłumaczono (skany dok. musiałam wysłać mailem) że Feniks wcale mnie nie oszukał i tylko ja nie zrozumiałam swojej sytuacji . Pewnie gdybym nie "nasiadła" przez telefon na pracownika biura w Feniksie niejakiego Pana Piotra, to pewnie wcześniej wszystko byłoby dla mnie jasne. Co prawda mnie to wcale nie pociesza ale przynamniej dotarło do mnie, że najpierw trzeba pytać i słuchać a potem dopiero się wydzierać (jak jest oczywiście po co). Jeżeli takich poszkodowanych przez Feniksa jak ja szukacie , to prawdopodobnie tylko chcecie naciągnąć ludzi żeby zarobić na poradach bo po moim doświadczeniu z wrocławską frmą wiem, że prawdopodobnie żadnych poszkodowanych nie znajdziecie. Tak do wiadomosci, to w moim wypadku chodziło o służebność.
negooor 2016-10-06 15:40:24
Trzeba zrozumieć że w każdej firmie są pracownicy którzy jeszcze mają urlopy we wrześniu. Też w tym okresie wysyłałem wiadomość i dostałem automatyczną zwrotkę że Przedstawiciel jest na urlopie i że skontaktuje się ze mną po powrocie i tak było. Ja nie narzekam, kontakt jest ok.
Mizia 2016-10-06 19:30:36
Eeeeeee tam, nie chce mi się z wami gadać. A jak znam życie to w czasie urlopu wyznaczane sa zastępstwa (przynajmniej w normalych firmach) żeby zachować ciągłość czynności. Ale chyba nie u was.
Leszek 2016-10-07 16:20:53
Obawiam się że dużo ludzi przejrzało na oczy i nie dadzą się nabrać na te wszystkie wyliczenia ile to nam się należy od Energetyki i Gminy i jest posucha a teraz cwaniacy chcą zarobić jeszcze raz na tych co ich zrobili na szaro.
Tego się obawiam.
1
Mizia 2016-10-10 09:59:00
Moje wyliczenia były ok i kasa nawet spora tylko tyle, że przy zakładaniu słupów mój ojciec dostał jakąś wywłaszczeniówkę i wziłął kasę a ja o tym nie wiedziałam więc po temacie, we Wrocławiu mówili mi, że gdyby tatko kasy nie dostał to pewnie dostałabym ją ja w jakimś tam postępowaniu czy drodze administracyjnej ale że wziłął to dwa razy za to samo nie płacą. Tę wywłaszczeniówkę to feniks dostał od tauronu po wyroku sądu administracyjnego, co kazał tauronowi dać wszystkie dokumenty z budowy tych słupów. Najbardziej wkurzyło mnie jednak, że moja ciotka ( był u niej ten sam agent co u mnie) kasę dostała i to nie mało ( w dodatku coś jeszcze ma dostać bo podobno to sa jakieś dwa postepowania za czas 10 lat do tyłu i za to co ma być) a ja nie.....
DN 2016-11-13 15:35:00
Nie ufajcie Feniksowi, kadra tej spółki jest niekompetentna. Zapytajcie Szado i Zdanowską o wykształcenie to wam wystarczy. Udają przed klientami prawników a obok prawa stali tylko jak ich pozywali.
a 2016-11-13 17:36:15
Szanowny Panie DN - Feniks już Panu zafundował 2 wyroki czy to dla Pana za mało. Czy potrzebny jest Panu następny proces w dzisiejszych czasach identyfikacja komputera z którego pisze się pomówienia jest barzo łatwa , przypominam też że,
Zgodnie z art. 212 par. 2 kodeksu karnego pomawianie na forach
internetowych może zostać zakwalifikowane także jako przestępstwo.
Wówczas sprawca może trafić za kratki nawet na dwa lata .
a 2016-11-13 17:36:45
Szanowny Panie DN - Feniks już Panu zafundował 2 wyroki czy to dla Pana za mało. Czy potrzebny jest Panu następny proces w dzisiejszych czasach identyfikacja komputera z którego pisze się pomówienia jest barzo łatwa , przypominam też że,
Zgodnie z art. 212 par. 2 kodeksu karnego pomawianie na forach
internetowych może zostać zakwalifikowane także jako przestępstwo.
Wówczas sprawca może trafić za kratki nawet na dwa lata .
a 2016-11-13 17:37:44
Szanowny Panie DN - Feniks już Panu zafundował 2 wyroki czy to dla Pana za mało. Czy potrzebny jest Panu następny proces w dzisiejszych czasach identyfikacja komputera z którego pisze się pomówienia jest bardzo łatwa , przypominam też że,
Zgodnie z art. 212 par. 2 kodeksu karnego pomawianie na forach
internetowych może zostać zakwalifikowane także jako przestępstwo.
Wówczas sprawca może trafić za kratki nawet na dwa lata .
dn jest be... 2016-11-14 14:45:50
Fakt Panie DN przeginasz -
Michał 2016-11-17 11:58:30
Czy posiada ktoś aktualny adres Korporacji Feniks?
wasyl 2016-11-17 13:37:42
Mełgiewska 74 studio 200 ,Lublin byłem wczoraj robi wrażenie akt segregatorów jak w dużej biblotece
ff 2016-11-17 16:12:11
Dla mnie wszystko ok - sprawdzcie sobie to

postanowienie SR Mikołów z dnia 11.07.2016r. I Ns 717/13

reszta w trakcie
dziękuję
1
agam4444 2016-11-21 19:11:30
Musimy napisac zbiorczy pozew nie ma innego wyjscia, z tego co widac poszkodowanych jest mnowstwo. Nasz odwokat wyslal 2 pisma na 2 rozne adresy i nie przyjmuja wogole korespondencji. trzeba sie im dobrac do tylkow oszusci!!!!!
ptysio 2016-11-21 19:50:49
mister agam zbiorczy pozew w tym kraju ? musi być ta sama kwota i data chyba się nie da :)
firma działa - wygrywa wypłaca sygnatury sądowe da się sprawdzić są ok -sam czekam na finisz
i wcale nie czuje niepokoju zerknąłem na mienie zabużańskie mieli ok 1400 procesów na 2300 w Polsce wg mnie nieźli, wiem ze u mnie mają pół wsi ok 30 % ma kasę chyba niezłą bo sięę niechwala ale z 3 ostro pije a nie mieli za co.
Mizia 2016-11-21 21:29:40
A w ogóle to wiesz co to jest pozew zbiorowy i kiedy się go pisze? Może tak twoj adwokat ci powie a jak nie to polecę ci firmę prawniczą z Wrocławia to ci wytłumaczą żebyś pierdoletów nie pisał
Zostaw swoją opinię o Korporacja Prawno Finansowa FENIKS - Lublin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korporacja Prawno Finansowa FENIKS