Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Korporacja Prawno Finansowa FENIKS

Opinie o Korporacja Prawno Finansowa FENIKS

Pracowałeś w firmie Korporacja Prawno Finansowa FENIKS i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Ja - 2015-07-13 18:29:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
3 lata walczyli w sądzie o moją klientkę aż Warta się poddała-210 tys.ugody :)
zdjecie uzytkownika
kli - 2015-07-14 09:47:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
IC 887/11 Kraków - Przy Rądzie 1 , I Wydział Cywilny ugoda Feniksa ponad 220 tys plus koszty postępowania. Jak im za to nie dziękować
zdjecie uzytkownika
seba - 2015-07-20 15:57:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam ugode wodociągi sląsk ponad 62 tys :) DZIĘKI
zdjecie uzytkownika
fasola - 2015-07-27 10:37:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co widzę to sporo sukcesów po stronie feniksa jest - to ciekawe i aż fantastyczne, że tacy ludzie tam pracują. Mam wrażenie, że w pracownikach jest ogromna siła i kompetencja. Pytanie tylko czy poszukują kogoś do siebie, bo w sumie chciałbym zbierać doświadczenie przy takich osobach sukcesu. Proszę o info.
zdjecie uzytkownika
patrycja - 2015-07-27 21:42:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ugoda sádowa potrácenie na przejsciu 5 % utraty zdrowia wspólwinna ugoda na 20 ts plus zwrot kosztów
zdjecie uzytkownika
azger - 2015-08-26 14:15:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ładnie, czyli z tego wniosek, że niektórzy pracownicy mieli rację. Ja jestem trochę zszokowany, że firma mimo wszystko dalej interesy prowadzi i co ciekawsze - ma sporą rekrutację w sierpniu. Czy ktoś teraz podejmował się podjęcia tutaj pracy czy w dalszej perspektywie nie ma to najmniejszego sensu?
zdjecie uzytkownika
Rycardo - 2015-08-28 08:19:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ta Firma to jedna wielka ściema,pobierają po kilka tysięcy przy podpisaniu umowy,a potem wielka cisza,w moim przypadku to już ponad dwa lata,zero informacji,zero kontaktu,nie odbierają telefonów,nie odpowiadają na listy,trzeba ich zgłosić do odpowiednich Instytucji,ja już to zrobiłem, i zachęcam innych,czym więcej Nas Będzie tym szybciej Nimi się zajmą!
zdjecie uzytkownika
stoner4 - 2015-08-28 09:24:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Rycardo - 2015-08-28 08:19:32]:
U mnie to samo półtorej roku i zero informacji.Zakład Energetyczny nic nie wie o rzekomo prowadzonym postępowaniu o odszkodowanie!Chcę ksero pism lub skan z tego co zrobili do tej pory i nic.Wydaje mi się że zostałem naciągnięty przez dobrze zorganizowaną grupę.Uważajcie.nie ulegajcie pokusie łatwych i szybkich pieniędzy.
zdjecie uzytkownika
jola - 2015-08-31 09:18:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [stoner4 - 2015-08-28 09:24:17]:
a ile konkretnie biorą?ile to jest kilkanaście tysięcy?czy pracownicy mają coś z tej pobieranej kasy za przyprowadzenie klienta?
zdjecie uzytkownika
hasan - 2015-09-25 19:50:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawi mnie ile prawdy jest w tych komentarzach, bo raczej Korporacja Prawno Finansowa FENIKS jest uczciwa, wątpię by brali kasę z anic i nic nie robili, czasem jednak pewne sprawy musza trwać, honorarium trzeba płacić i pewnie nie wszystkich klientów na to od razu stać. Wiadomo, ze chciałoby się wszystko na już, ale czasem potrzebna jest cierpliwość.
zdjecie uzytkownika
oszukany - 2015-10-15 17:07:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czuje sie oszukany. poprosiłem o pomoc korporacje feniks w sprawie służebności o slupy energetyczne, po 2 latach nie otrzymałem od nich ani słowa w mojej sprawie, jakiś czas temu napisałem do nich stosowne pismo o udzielenie mi informacji - bez żadnej odpowiedzi. Po wypowiedzeniu umowy dostałem pismo z groźbą wytoczenia mi sprawy sądowej o zwrot kosztów poniesionych w trakcie "pracy" nad moją sprawą jeżeli nie otrzymają ode mnie 42 tysięcy złotych! Nie dajcie się oszukać ! Mnie teraz czeka sprawa w sądzie, nie odpuszczę wam złodzieje! ! !
zdjecie uzytkownika
Leszek - 2015-10-15 17:43:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jeżeli się dodzwonisz to usłyszysz, że nie jest w biurze,jedzie samochodem.......
a najlepiej wysłać mail to spokojnie udzielą informacji co w sprawie.
A w sprawie nic i nic nie odpiszą i spokój z następny frajerem skuszonym łatwych pieniędzy za służebność.A tak w ogóle to jak można po wpłaceniu ponad 2 tyś.pytać o jakieś wyjaśnienia.Nie dajcie się oszukać!!!
zdjecie uzytkownika
zyta - 2015-10-15 18:35:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Leszek - 2015-10-15 17:43:11]:
szanowny Panie za same takie sformułowania mogą Pana przeciągnąc przez sądy- co do zwrotu kosztów nie wiem co budzi Pana zdziwienie ktoś jakąś przcę na Pana rzecz wykonywał czy uważa Pan żę powinni to robić za darmo napewno o tym zadecyduje sąd i oceni wartość wykonanej pracy wtedy pozostanie napisanie Panu do Ministra Sprawiedliwosci ja czekałam 4 lat i mam ponad 200 tys na koncie niestety tyle to trwa na biegłego czekałam 11 miesięcy
zdjecie uzytkownika
leszek - 2015-10-15 20:37:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego straszysz sadami i kosztami,mnie wystarczy zwykła rzetelna i uczciwa informacja.Pomimo próśb i rozmowy z panem Piotrem Ć ,totalne olanie klienta,całkowite zlekceważenie a odebrał informację.Czekając np. na pociąg chcesz
podstawowych informacji: kiedy przyjedzie,czy jest opóżniony,czy ma zmienioną trasę.....Czy to takie trudne.dla korporacji chyba tak a przecież informacja to podstawa a za to przecież zapłaciłem,nieprawda?
zdjecie uzytkownika
Bibianna - 2015-10-16 08:43:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [leszek - 2015-10-15 20:37:28]:
Kolejna osoba, która myśli, że Pracownik jest dla niego. Osobiście dzwoniąc do firmy FENIKS miałam przyjemność rozmawiać z pracownikami i są to bardzo sympatyczni ludzie, którzy rzetelnie wykonują swoją pracę a nadto warto podkreślić, że prowadzili moją sprawę 3 lata a ja spokojnie czekałam i się doczekałam 100 tys. na koncie już po odliczeniu prowizji. Polecam firmę FENIKS wszystkim, którzy chcą uzyskać odszkodowania od przedsiębiorców przesyłowych. Powołując się na powyższe warto też podkreślić, że uzyskanie odszkodowania to nie jest łatwa sprawa i tylko profesjonalna firma taka jak FENIKS potrafi doprowadzić sprawę do końca.
zdjecie uzytkownika
leszek - 2015-10-16 10:51:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ten kto napisał,że pracownik Feniks-a nie jest dla klienta nie powinien tam pracować.Jest dobry dla swoich przełożonych i samego siebie.Wpłaćcie pieniądze i cicho siedzieć.Wpis pochodzi na pewno nie od klienta ,to widać gołym okiem,to zachwalanie i przechwałki o 100 tyś odszkodowania!Profesjonalna firma i jej pracownicy odpisują na maile i wtedy można powiedzieć,że są mili.
zdjecie uzytkownika
Zyga - 2015-10-16 21:20:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kurde prowadzili mi sprawe o służebność w prawdzie 4 lata ale uzyskali mi odszkodowanie o którym mógłbym normalnie zapomnieć. Fakt że ciężko dodzwonić było się czasami ale trzeba było byc wytrwałym i się można było w końcu dodzwonić i wszystkiego dowiedzieć. Generalnie jestem zadowolony choć szkoda że tak długo to trwało.
zdjecie uzytkownika
@6 - 2015-10-18 12:27:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)

http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/462683,oczerniony_w_internecie_przedsiebiorca_moze_zadac_naprawienia_szkody.html




Pomawiając w internecie możemy trafić za kratki

Wpis na forum oczerniający firmę może nas kosztować karę grzywny,
ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat dwóch.

Ukarani zostaniemy oczywiście jedynie wtedy, gdy rozpowszechniane
przez nas informacje są nieprawdziwe, wprowadzają w błąd i szkodzą
przedsiębiorcy – przypomina Gazeta Prawna.

Oczerniona firma może złożyć powództwo do sądu powszechnego oraz
zawiadomić o tym Policję.

Przedsiębiorca może zażądać np. zaniechania niedozwolonych
działań i usunięcia ich skutków oraz naprawienia wyrządzonej
szkody.



Zgodnie z art. 212 par. 2 kodeksu karnego pomawianie na forach
internetowych może zostać zakwalifikowane także jako przestępstwo.
Wówczas sprawca może trafić za kratki nawet na dwa lata –
informuje gazeta Prawna.
zdjecie uzytkownika
kupernik - 2015-10-25 23:42:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety często takie firmy nie mają wielkiego wpływu na to ile czasu będzie to wszystko trwało, grunt, że ogólnie cała sprawa zakończyła się sukcesem, no ale jednak kontakt z tą firmą należałoby w jakiś sposób poprawić, nie wiem, może przykładowo zatrudnić dodatkowo jakąś osobę do obsługi klientów... ?
zdjecie uzytkownika
piotr - 2015-11-11 21:55:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ker - 2015-06-17 07:45:54]:
wpłaciłem korporacji 2000 tys złotych na poczet załatwienia odszkodowania za słupy elektryczne i przesył ,prowadzili sprawę trzy lata i zakończyli bo nie da się nic załatwić uważam że zostałem naciągnięty na stratę i perfidnie oszukany .
zdjecie uzytkownika
bartosz - 2015-11-25 18:10:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
hejka, kiedyś mój kolega pracował u nich na stanowisku przedstawiciela handlowego i mówił, że atmosfera w firmie jest naprawdę spoko i nigdy nie miał problemu np. z jakimś urlopem na żądanie czy zwolnieniem L4, a to też bardzo ważne, przy czym zarobki miał naprawdę spoko i premie dosyć wysokie do podstawy
zdjecie uzytkownika
Odp - 2015-11-26 19:01:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [piotr - 2015-11-11 21:55:44]:
Panie Piotrze proszę przeczytać umowę, którą Pan podpisał, nie ma przecież w niej jak również w jakiejkolwiek umowie zawieranej z pełnomocnikami procesowymi klauzuli pewności uzyskania oczekiwanego skutku.

Koszty z całą pewnością również w umowie zostały rzetelnie oznaczone i opisane, stanowiły opłatę ryczałtową za przyjęcie sprawy.

A prostymi słowy jeśli idzie Pan to dentysty z ogromną dziurą w zębie obieca on Panu na dzień dobry przed otworzeniem buzi, czy da się go uratować?

Wszelka pomoc prawna związana jest z początkową opłatą, adwokaci czy radcowie to nie Caritas.

Idąc do fryzjera prosi Pan aby ostrzygł za darmo?
zdjecie uzytkownika
Zbyszek - 2015-12-01 22:17:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Rycardo - 2015-08-28 08:19:32]:
Żyję już trochę na tym świecie i przyznam że takiej arogancji i ignorowania klienta jeszcze nie widziałem Feniks to jedna wielka ściema jak można wziąć od kogoś 2000 zł.i nie odezwać się ani słowem przez 3 lata ?!!! jedyna informacja od nich to po miesiącu wezwanie do zapłaty za biegłego 500 zł.i przez 3 lata nic a do nich się dodzwonić nie ma szans to jakaś fikcja nie dajcie się oszukać !!! a ci co wypisują pierdoły ile to nie wygrali i jaka to niby firma dobra i że nikt nie pracuje za darmo to są pracownicy Zorganizowanej grupy przestępczej wykorzystującej znajomość prawa do wyłudzeń i oszustw o nazwie Feniks .Prosta sprawa mój prawnik bierze o de mnie kasę tylko na opłaty sądowe a honorarium dopiero po zakończeniu sprawy i jak do niego dzwonię a nie może odebrać to potem oddzwania, czyli można uczciwie zarabiać można. poprowadzi mi też sprawę Feniksa ale najpierw poradził mi abym sprawę zgłosił do prokuratury i wam radzę to samo.
zdjecie uzytkownika
Ja - 2015-12-02 07:42:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Zbyszek - 2015-12-01 22:17:33]:
Zbyszku, bredzisz i oszukujesz ludzi! Jak poszedłem do adwokata żeby mnie w sądzie reprezentował w sprawie windykacji to wytłumaczył, ze prawnikom nie wolno pracować bez pieniędzy i brać wynagrodzenia tylko za efekt po zakończeniu sprawy bo kodeks etyki im zabrania. Poczytałem i rzeczywiście, nie wolno.Za to mogą stracić uprawnienia więc nie ściemniaj, że jakiś prawnik nic od ciebie nie bierze
a już na pewno nie radził ci z tym lecieć do prokuratury bo byłby idiotą.
zdjecie uzytkownika
leszek - 2015-12-02 13:24:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Potwierdzam to wszystko a jeżeli się uda dodzwonić to i tak nic się nie dowiesz,same mydlenie oczu.Napiszesz ,nie odpiszą.
zdjecie uzytkownika
Leszek - 2015-12-02 14:29:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zaraz zostaniesz postraszony ku przestrodze innych gdyby chcieli napisać prawdę.
Popatrzcie drodzy pracownicy w jaki sposób traktujecie klienta.No ale co możecie odpisać?
zdjecie uzytkownika
trt - 2015-12-05 23:04:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pamietam że swego czasu w firmie szukali osób na stanowisko managera do spraw służebności przesyłu, ciekawe czy w najbliższym czasie znów będa kogos szukać
zdjecie uzytkownika
ETA 26122015 g.22,35 - 2015-12-26 22:32:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta korporacja to jedno wielkie oszustwo,zero profesjonalizmu, klient im jest potrzebny tylko dla wyludzenia kasy .Cekalam 4 lata i jak zaczelam naciskac i pisac pisma to otrzymalam wypowiedzenie umowy.A umowy sa tak cwanie napisane, by po wplaceniu kasy za prowadzenie sprawy nigdy jej nie moc otrzymac z powrotem. Jest to sprawa dla prokuratury i powinnismy wszyscy sie skrzyknac i zlozyc zbiorowe zawiadomienie o popelnieniu przestepstwa,tylko tym jest moc.Eta
zdjecie uzytkownika
epola - 2015-12-28 19:24:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
hej! patrzyłem na ich oferty, ale najlepsza jest jednak jako Manager ds. Służebności Przesyłu tylko tutaj wymagają in 2 lat doswadczenia a wiecej jest mile widziane.
zdjecie uzytkownika
Lobo - 2016-01-21 09:57:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Aktualnie wszyscy współpracownicy nagle dostali wymówienia dotychczasowych umów. Przy czym firma zrywając je nie przestrzegała okresu wypowiedzenia.Zerwano z tymi co maja dużo spraw i z tymi co maja mało. Wcześniej (w 2015) w pewnym momencie przestano płacić - zgodnie z umową- zaliczki. Nikt nie konkretnego nie wie, co dalej co i jak, a o informacje ciężko. Podobno mają być nowe umowy ale kiedy co i jak, wielki znak ??
Tyle od strony potencjalnego pracownika na dzień dzisiejszy.
Zaufania to nie wzbudza.
Fakt taki, że dotychczasowe umowy zostały nagle zerwane.
Rzeczywiście każdy dostawał pakiet startowy, ulotki, wizytówki i tutaj jest lepiej niż w przypadku innych pracodawców.Czy tal dalej będzie??? Jednak trzeba się nastawić na poniesienie własnych wydatków (nie są niskie): druk umów, dojazdy do klienta, telefon, trzeba mieć własny aparat z aby fotki robić i dobry Internet w domu...
zdjecie uzytkownika
Zaz - 2016-01-22 21:54:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widziałem jakiś czas temu takie ogłoszenie jak @Manager ds. Służebności Przesyłu i zastanawiam sie co to w ogóle znaczy i co to oznacza i jakie sa z tego pieniądze?
zdjecie uzytkownika
Stanisław - 2016-01-24 17:15:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozwiązanie umów zlecenia spowodowane jest zmianami oskładkowania w ZUS ,w takiej sytuacji jest podobno ok 1,5 mln osób w kraju, nie widzę tu winy Feniksa a raczej wyborców.Też dostałem rozwiązanie umowy z zapewnieniem należnych mi rozliczeń po zakończeniu postępowań sądowych,wiem że pracują nad umowami dostosowanymi do dzisiejszych przepisów.Zakładając że w Feniksie jest ponad 4 tys przedstawicieli z czego wielu niekoniecznie jest aktywnych opłacenie takich kwot miesięcznie do ZUS wykończyłoby chyba każdej wielkości firmę.Ze traktują to poważnie widać po ogłoszeniach w gazecie wyborczej kilka jest tam non stop od kilku lat musi to kosztować jakieś olbrzymie pieniądze
zdjecie uzytkownika
Manager - 2016-01-27 23:43:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłym i aktualnym agentom, przedstawicielom i doradcom z branży odszkodowań i ubezpieczeń oferujemy konkurencyjne warunki i dochodową współpracę, zapewniamy wysokie prowizje i zaliczki oraz pełną dyskrecję.

Dla chętnych możliwość budowy własnej struktury sprzedaży.

Dla managerów z własnymi grupami sprzedażowymi proponujemy ekstra warunki, jeśli działacie w innych branżach, to zapewniamy szkolenia branżowe i wszechstronną pomoc na każdym etapie.

Jeśli nie pracowałeś w tej branży, a chcesz dobrze zarabiać, to nauczymy Cię wszystkiego od podstaw.

Cała Polska.

Proszę o maila na adres

kasadlaagenta@interia.pl
zdjecie uzytkownika
biber - 2016-02-04 14:10:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Leszek - 2015-12-02 14:29:49]:
Prawda, ja pracowałem w tej firmie ale od przeszło roku nie zapłacili mi za wykonaną usługę. Potrafią tylko naciągać!!!!
zdjecie uzytkownika
zenada - 2016-02-04 14:20:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ale zdrajca chyba moderator powinien to usunąć
zdjecie uzytkownika
mario - 2016-02-11 13:32:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ich cala niby firma to wielki wal, cała zgraja skórwysynów i tyle wielka jedna mina
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-02-13 19:54:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [biber - 2016-02-04 14:10:44]:
Panie Leszku, a czasem nie zapomniało się Panu, że komornik "siadł " na Pana wynagrodzenie?!
zdjecie uzytkownika
as - 2016-02-16 19:31:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uprzejmie informujemy moderatora jak i osobę dokonującą wpisu że w tą sprawę kierujemy na niepostępowania sądowego
jęli ktoś z Państwa uważa ze ma problem z kontaktem tel z Korporacją
proszę dzwonić na nr (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2016-02-17 08:43:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Leszek - 2015-10-15 17:43:11]:
Panie Leszku, jak zakończyła się Pańska sprawa? zastanawiam się gdyż chcę podjąć identyczne działanie.
zdjecie uzytkownika
Zaz - 2016-02-21 17:25:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O co dokładnie chodzi z leszkiem, bo mi to chyba uleciało, ogólnie miałam się zapytac już wczesniej, ale byłam chora i jakoś nie było okazji zbyt dużej na to
zdjecie uzytkownika
Michał - 2016-02-22 14:42:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie podajcie jakieś telefony na które można się do nich dodzwonić skoro jest tyle zadowolonych osób na tym forum. Ja dzwonię do niech od czerwca ubiegłego roku i nic!
zdjecie uzytkownika
33 - 2016-02-22 15:26:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
moderator wyrzuca nr tel - a zostawia paszkwile i to jest ciekawe
zdjecie uzytkownika
jan - 2016-03-03 20:06:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sprawa moja trwa już 2 lata i żadnej informacji nie mam i nie mogę się doprosić.Czy to jest w porządku???
zdjecie uzytkownika
waldek - 2016-03-19 15:55:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
przecież kontakt do nich jest ogólnodostępny @Michał a jeśli nikt nie odbiera to, przecież można się też do nich pofatygować poza tym nie oceniałby ich przez pryzmat jednej sprawy
zdjecie uzytkownika
michii - 2016-04-04 05:19:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [łb - 2015-07-13 16:28:48]:
!!!!UWAGA!!!! Założyłem sprawę w sądzie przeciw firmie Feniks, nie chcą mi oddać pieniędzy od 2 lat. Sprawę wygrałem i obecnie komornik zajmuje się FENIKSEM. To są oszuści.
zdjecie uzytkownika
sala - 2016-04-05 11:50:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pewnie, że i tak najlepiej dowiadywać się bezpośrednio w firmie o prawdziwości niektórych komentarzy. Ciekawe jakie zarobki ma manager ds. służebności przesyłu.
zdjecie uzytkownika
waldek - 2016-05-07 14:27:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@michii taka pojedyncza sprawa może zdarzyć się każdej firmie jakoś wcześniej zażaleń nie było
zdjecie uzytkownika
g - 2016-05-21 11:57:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [stoner4 - 2015-08-28 09:24:17]:
Mam podobnie, od 3 lat toczy się sprawa. Feniks wyliczył moje odszkodowanie na ok. 100 000 zł a są zasądził... niecałe 20 000zł. Skąd taka różnica!
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: ok szczerze bez sciemy sa ok - pracuje prawie rok wszystko ok
Pytania: niekaralnosc , doswiadczenie poprzednia praca itp
zdjecie uzytkownika
Blumchen - 2016-05-23 14:13:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,pracowałam dla tej Firmy jako konsultant.Podpisałam kilka umów o roszczenia odszkodowawcze, za każda podpisaną umowę otrzymałam 250 zł z tego pobrali na ubezpieczenie i nie wiele zostało, sami policzcie. Ludziom obiecywali gruszki na wierzbie, a teraz nie ma z nimi kontaktu, ŻADNEGO !!!!!Powiem szczerze że bardzo żałuję tych ludzi z którymi podpisałam umowy, ponieważ wpłacili kasę aby uruchomić całe postępowanie i to są nie małe pieniądze od 1500 zł do 2500 zł. Po dwóch latach mimo iż ja tam nie pracuję ludzie dzwonią do mnie z pretensjami i to ja dostaję po głowie.Dodam że te osoby próbują się z nimi skontaktować bez efektu, od czasu do czasu przychodzi tylko pismo, że trzeba coś dopłacić za ich pseudousługi. Dokumentacji o jakim jakimkolwiek postępowaniu brak.
Ludzi nie podpisujcie z nimi umów, jest wiele bardziej kompetentnych firm. Temat wypłat odszkodowania za słupy energetyczne nie jest prostym tematem,rzadko kończy się powodzeniem. Niech wam nie mydlą oczu,że w prosty sposób uzyskacie duże pieniądze. Strata będzie większa niż zysk.
zdjecie uzytkownika
Leszek - 2016-05-23 17:56:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze,ze pojawiają się opinie o tej dziwnej firmie od ludzi tam pracujących i to może trafi do rozumu nowym chętnym klientom chętnym pieniądzy za służebność przesyłu.
To jest wielka ściema i dużo szumu a potem po wpłaceniu kasy totalne olanie i zasłanianie się niby toczącym się postępowaniem.STOP nikt nie dostanie żadnych potwierdzeń,żadnych konkretów.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Korporacja Prawno Finansowa FENIKS!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korporacja Prawno Finansowa FENIKS
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert