Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Korporacja Prawno Finansowa FENIKS

zdjecie uzytkownika
potos - 2014-12-12 11:42:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Dziwne, ze takie decyzje podejmuja dopiero po jakims czasie. Jezeli wiedzialoby sie o jakiejs sprawie i decyzji duzo wczesniej byloby zdecydowanie wiecej czasu na podjecie jakiejs decyzji ukogo innego. Wydsjemi sie, ze niektore zachowania sa po prostu nieprofesjonalne z ich strony. Ciekaw jestem czy to pojedynczy przypadek czy czeste zachowanie.
zdjecie uzytkownika
naiwny klient - 2014-12-14 17:28:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [klientka-niestety-c.d. - 2014-12-02 11:32:22]:
Witam!W każdym słowie zgadzam się z "klientką-niestety".Mnie spotkało to samo.W styczniu 2011 podpisana została umowa z korporacją Feniks o dochodzenie roszczeń od przedsiębiorcy przesyłowego.Ponieważ mam dosyć dużo słupów na działkach ich przedstawiciel obiecywał uzyskanie dużych pieniędzy w ciągu kilku miesięcy.A jak się okazało straciłem około 2600 zł,a sprawa nie ruszyła z miejsca.Przez cały 2011 r. zostały wysłane trzy pisma przez pełnomocnika Feniksa do przedsiębiorcy przesyłowego.Na początku 2012 r zapłaciłem 500 zł za wycenę,czyli kilka kartek papieru bez podpisu.Taka wycena nie ma żadnej wartości w sądzie.Kilka miesięcy później zażądano ode mnie opłaty za wniesienie sprawy do sądu,ale pozew nie został wniesiony.Pod koniec 2012 roku zostałem powiadomiony przez pełnomocnika Feniksa,że podpisał ugodę z przedsiębiorcą przesyłowym.Wcześniej nikt mnie nie poinformował,że prowadzą negocjacje.Tylko po co wzięli pieniądze za wniesienie pozwu?Jednak po dwóch miesiącach,kiedy nie było ani żadnych informacji ,ani pieniędzy zadzwoniłem do pełnomocnika i usłyszałem,że En... wycofała się z ugody.Dosyć niewiarygodne bajki.Żadnej ugody po prostu nigdy nie było.Nie chcę tutaj pisać o zachowaniach pracowników Feniksa,bo nie ma sensu się powtarzać.To co wcześniej zastało napisane potwierdzam w całości.
W 2013 roku wypowiedziałem umowę i skierowałem sprawę do sądu przeciwko korporacji Feniks o zwrot pieniędzy.Sprawa jest w toku,ale się nie poddam,bo to już nawet nie chodzi o pieniądze,nerwy i czas, które straciłem ,ale o to,że nie można bezkarnie oszukiwać ludzi.
Przykro,że żyjemy w takim państwie,które jest przeciwko swojemu obywatelowi,bo jeżeli jest ustawa,że pieniądze się należą za ustanowienie służebności czy bezumowne korzystanie ,to każdy kto na swoim gruncie posiada takie urządzenia powinien otrzymać stosowne pieniądze.Ale niestety sam nic nie wskóra i różni naciągacze z tego korzystają.
zdjecie uzytkownika
klientka-niestety - 2014-12-15 12:15:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Myślę, że przede wszystkim trzeba o tym pisać, by inni ludzie nie dawali się w ten sposób wmanewrować . W końcu wystarczy sobie wyobrazić: 2000 zł x 1000 klientów= 2mln zł zysku!
I jeszcze jedna sprawa: jeśli ktoś posiada słupy, które stoją na działce min. 20 lat, to niechaj da sobie spokój, bo orzeczenia SN są jednoznaczne: zasiedzenie. Przedstawiciel Feniksa dał nam nadzieję, mimo iż słupy zostały postawione w latach 70.,twierdząc, że na tamten czas słupy były własnością Skarbu Państwa i o żadnym zasiedzeniu nie może być mowy.
Co do "wyceny" Korporacji,nie ma na niej pieczątek i podpisów kogokolwiek. Śledzą to forum prawnicy. Proszę się wypowiedzieć, czy 500zł zostało uiszczone słusznie za "usługę", której de facto nie ma? Moim zdaniem usługa nie została wykonana.
zdjecie uzytkownika
na szczęście były współpracownik - 2014-12-15 16:22:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Szanowni Państwo. Miałem niestety tę nieprzyjemność współpracy z niejaką Korporacją czego żałuję do dzisiaj. Firma kompletnie nieprofesjonalna oraz niewiarygodna. Nie podpisujcie jakichkolwiek umów z tą firmą. Zarówno jako klienci, a także jako współpracownicy. Będziecie mieć problem z odbiorem wynagrodzenia, za podpisane umowy. Znam to z autopsji.
Firma nie ma kompletnie szacunku do klienta i do współpracownika. Nie odbiera telefonów, nie odpowiadają na maile (potwierdzam wypowiedzi forumowiczów. Traktują Was dobrze tylko do czasu jak podpiszecie umowy. Kompletnie nie polecam tej firmy. Pod każdym względem.
Pani "Z" bardzo dużo pracuje i nie może odbierać telefonu, ale na forum się udziela. Pani "V-ce prezes" trochę szacunku dla wszystkich i duuuużo mniej arogancji. Proszę się zastanowić nad swoim zachowaniem. Już kilkadziesiąt wypowiedzi na różnych forach na Pani temat jest negatywnych, więc może to w Pani postępowaniu jest coś nie tak. Uważa Pani, że wszyscy są idioci, a Pani nienaganna. Otóż bardzo się Pani myli.
Nie ma tak negatywnej oceny w skali, aby ocenić tę firmę. Proponuję dodać skalę "minus 0", będzie odpowiednia.
Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
były - 2014-12-21 23:33:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
klientka-niestety - 2014-12-22 11:19:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do Pani Viceprezes.
Kiedy ma Pani zamiar zwrócić nam pieniądze? Jeszcze raz przypominam, chodzi o kwotę 237zł, którą WPŁACILIŚMY NA POCZET POSTĘPOWANIA CYWILNEGO, KTÓRE SIĘ NIE ODBYŁO.
Kiedy przyśle nam Pani wycenę roszczenia PODPISANĄ przez rzeczoznawcę, za którą zgodnie z umową zapłaciliśmy 500,00zł?
zdjecie uzytkownika
klienta-niestety - 2014-12-22 11:23:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do Pani Viceprezes.
Kiedy zwróci nam Pani kwotę 237zł wpłaconą na konto Feniksa na poczet sprawy cywilnej, która się nie odbyła?
Kiedy przyśle nam Pani wycenę roszczenia PODPISANĄ PRZEZ RZECZOZNAWCĘ, za którą zgodnie z umową zapłaciliśmy 500,00zł?
zdjecie uzytkownika
Małgorzata - 2014-12-22 18:16:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [klienta-niestety - 2014-12-22 11:23:39]:
Szanowna Pani Klientko-niestety z ulicy Źródlanej w Toporowicach, proszę przyjąć do wiadomości, że żadnych pieniędzy Pani nie otrzyma bowiem się Pani nie należą.
Skoro przesłane rozliczenie do Pani nie przemawia i postanowiła Pani na forum wymuszać niczym gangster nienależne Pani pieniądze , zostanie Pani potraktowana w sposób właściwy dla takich osób. Stosowną informację na ten temat po przeprowadzeniu postępowania przygotowawczego przez organy ścigania oczywiście na forum zamieszczę.
zdjecie uzytkownika
klientka-niestety - 2014-12-23 10:27:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo dobrze. Chętnie przedstawię wszystkie dowody,maile, potwierdzenia wpłat oraz umowę, która również jest niezgodna z prawem, gdyż zawiera klauzule abuzywne.
zdjecie uzytkownika
Małgorzata - 2014-12-24 11:23:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [klientka-niestety - 2014-12-23 10:27:25]:
Tak dla wiadomości Pani i innych: treść umów pod względem klauzul niedozwolonych była badana przez UOKiK jeszcze w 2012 i istnienia takich nie stwierdzono.Ale skoro Pani jest mądrzejsza od Prezesa i Inspektorów UOKiK .....Życzę Wesołych Świąt
zdjecie uzytkownika
Michał - 2014-12-26 23:34:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widze, że sporo tutaj wypowiedzi nie na temat, bo wypowiadaja się klienci, a na górze pisze jak wół opinie o pracodawcach i to serwis pracy. Może napisałby ktoś, jak sie pracuje w korporacji prawno finansowej Feniks? czy w ogóle warto myśleć o podjęciu tutaj pracy? Gdzie moge znaleźć ich aktualne ogłoszenia?
zdjecie uzytkownika
klientka-niestety - 2014-12-29 13:49:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-12-29 15:24:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dziekuje wszystkim za wyczerpujace opinie o tej fimie. Zaraz po nowym roku miqlem do nich dzwonic bo mam studzienke Orange na dzialce. To forum uratowalo mi ponad 1000zl. Dziekuje. Firmy nieuczciwe trzeba pietnowac i opisywac poszczegolne problemy. Wtedy byc moze z braku zlecen sami upadną.
zdjecie uzytkownika
klientka-niestety - 2014-12-31 11:11:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
wwwww - 2015-01-01 15:14:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego administrator usuwa rzeczowe wypowiedzi internautów?
zdjecie uzytkownika
naiwny - 2015-01-02 10:48:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W moim przypadku przebieg klasyczny.Umowa podpisana w 2011 roku, do czasu podpisania i uiszczenia wpłaty wszystko miało być dziecinie proste i co miesiąc miałem otrzymywać informację o stanie realizacji umów. Po kilku miesiącach braku jakiejkolwiek informacji i próbie jej uzyskania okazało się, że telefony osób z którymi się kontaktowałem przestały działać. A wkrótce potem SMS od osoby sporządzającej umowę, że już nie pracuje w firmie Feniks. Jakiś czas później informacja o konieczności wpłacenia kolejnego 1000 zł (2 umowy), w związku z kosztami sądowymi. Kolejne prośby o pisemną informację o stanie realizacji umów aż do dzisiaj pozostają bez odpowiedzi. Konkluzja: przestroga dla kolejnych "naiwnych" jeśli wierzą, że w tym Pięknym Kraju prawo jest jest egzekwowalne, i że firmy żerujące na ludzkiej naiwności im to ułatwią.
zdjecie uzytkownika
mmm - 2015-01-02 11:51:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to jest chyba portal o pracy a nie miejsce walk firm między sobą lub forum dla użalających się frustratów , internet poprzez swoją anonimowosć pozwala na pisanie dowolnych głupot w wypadku tej firmy wystarczy sprawdzić KRS 8 lat na rynku ponad 3 tys pracowników , wygrali największy proces gospodarczy w Austrii na ponad 180 mln euro gdzie reprezentowali ponad 1700 klientów z kilkunastu krajów ,są o tym artykuły w wyborczej parkiecie , pulsie biznesu i to są wiarygodne sprawdzone informacje łatwe do znalezienia , tu byc moze wypowiadają się tez ludzie zwolnieni z pracy lub osoby które firma zwindykowała , dla ułatwienia tak jestem pracownikiem firmy od 7 lat i sobie to chwalę
Korporacja Prawno Finansowa FENIKS "Wywiad z Rada Nadzorcza - w firmie Korporacja Prawno Finansowa FENIKS"
Kilka informacji na temat powstania i działalności firmy Feniks. Nie wiem, jak można krótko powiedzieć o tym temacie. My zakładaliśmy firmę przede wszystkim przyjazną dla pracowników, która nie zmienia reguł w czasie trwającego meczu. Która nie zmienia zasady pozyskiwania klienta czy wynagradzania pracowników.   Założenia były takie, aby uniknąć takich sytuacji. Dlatego we wszystkich umowach o pracę nie mamy kar, ograniczeń, nakazów, ...
zdjecie uzytkownika
dolny śląsk - 2015-01-02 23:45:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W 2011 "SZKODA " ale nie było tylu negatywnych komentarzy. Niestety tez jestem jednym z was 2011 podpisana umowa kontakt prawie w ogóle Obiecane ogromne wygrane pieniądze "wszystko wyliczone" Dochodzi do spraw przychodzą wezwania kontakt się urywa na sprawie nie pojawiają się NIKT !! Sprawa zakończona jedna z dwóch nadal brak kontaktu Tyle dobrze, że Tauron prosi o podanie nr konta na przelanie ok 3 tyś zł (zasądzonych ) Straty nasze we włożenie w tę sprawę potrajają się gdzie jeszcze % dla Feniksa
Odradzam jakąkolwiek współprace
zdjecie uzytkownika
podkarpacie - 2015-01-03 12:59:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dziwne rzeczy tu piszecie weszłam tu przypadkiem dla mnie to super firma wygrana za gaz pozwolila kupic córce mieszkanie sprawa z pradem sie konczy mecenas mowi ze wszystko idzie dobrze ,ale to nie tylko ja u nas prawie cała wies ma z nimi umowy i nikt złego słowa nie powie
zdjecie uzytkownika
koszalińskie - 2015-01-06 18:09:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odnośnie klauzul abuzywnych: UOKiK wydał DECYZJĘ nr RŁO 33/2011,w której zarzucił Feniksowi stosowanie w umowach klauzul niedozwolonych i nakazał ich usunięcie.Podpisałem z nimi umowę w styczniu 2011 r.i umowa ta zawiera co najmniej trzy takie klauzule.Zapisu ,że"strony niniejszej umowy zgodnie ustalają,iż wyłącznie właściwym Sądem do rozstrzygania sporów, jest sąd właściwy dla siedziby Zleceniodawcy"zgodnie z tym co jest napisane w Decyzji UOKiK nie powinno być w umowach zawartych od grudnia 2010r,a jest.Może,to nie na temat,ale w związku z tym co napisała Pani z Feniksa.
zdjecie uzytkownika
klientka-niestety - 2015-01-12 09:16:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odpowiedź koszalińskie:
UOKiK stwierdził istnienie klauzul niedozwolonych w umowach Feniksa i nakazał ich usunięcie, jednak w mojej umowie z 2012r. są one zapisane (np kara 5000zł w przypadku wypowiedzenia umowy). Pani Viceprezes minęła się z prawdą, pisząc, że UOKIK takich klauzul nie stwierdził.
Jeżeli ktoś, kto szuka pracy w tej firmie, uważa, że opinie byłych/obecnych klientów są nie na temat, to gratuluję mu zdrowego rozsądku. A pracownikom, którzy tak zachwalają pracodawcę życzę wiele sukcesów, zwłaszcza w sprawach o służebność przesyłu, bo nikt jak dotąd nie słyszał o wygranych przez was sprawach.
Jeśli się mylę, bardzo proszę pochwalić się i podać konkretne sygnatury wyroków sądów.
zdjecie uzytkownika
janina - 2015-01-19 21:09:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dla mnie wygrali kilkanascie tysiecy euro z turexu ma jeszcze cos bys co wy tu durnoty piszecie bez nich nic bym nie miala turex jest w internacie to sobie posprzwdzwjcia
zdjecie uzytkownika
brok - 2015-01-20 11:41:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tez mam wygraną z turexu tak jak i inne parę tysięcy osób to co zrobili to był największy proces gospodarczy w Austrii wystarczy poszukać w internecie wygrali 180 mln euro niech mi ktoś pokaże inna kancelarie z takimi sukcesami przy okazji zrobili mi szybkie postępowanie spadkowe i wyprostowali podatki moim zdaniem super kancelaria a opinie nie należy brać z takich forum można o nich poczytać w wyborczej pulsie biznesu rzeczpospolitej itp chyba bardziej wiarygodne niż anonimowe wpisy wystarczy wpisać feniks artykuły w przeglądarkę
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: ok szczerze bez sciemy sa ok - pracuje prawie rok wszystko ok
Pytania: niekaralnosc , doswiadczenie poprzednia praca itp
zdjecie uzytkownika
koszalińskie - 2015-01-20 16:00:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cudotwórcy!!!?Dziwne,że nie potrafili poradzić sobie z Energą przez prawie trzy lata.Wpłaciłem im prawie 2600 zł i efekt żaden.W międzyczasie jeszcze na niektórych działkach doszło prawdopodobnie do zasiedzenia, bo minęło trzydzieści lat od posadowienia słupów.Może ktoś ma z Feniksem inne doświadczenia,ale ja mam bardzo złe i tyle.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-01-21 11:28:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
poproś wiec o sprawozdanie z działań i zobaczysz co było i jest w twojej sprawie zrobione u mnie postępowanie przed WSA a potem po sprzeciwie energetyki przed NSA trwało 3,5 roku dopiero teraz mogli złożyć pozwy do sadu tez tak jak ty psioczyłem az zobaczyłem ze w sprawie jest kupa dokumentów i te 2 wygrane wyroki -PGE broniło się tak aby tyko przedłużyć roszczenia mam nadzieje ze w sadze pójdzie szybciej ale po 2 rozprawie sąd wyznaczyć biegłego i dał mu 3 miesiące na napisanie opinii tak ze znów czekam - jak z nimi rozmawiałem powiedzieli że maja Panią która straciła nogę w wypadku i biegli ponad 3 lata pisali opinię do sądu
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korporacja Prawno Finansowa FENIKS
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Korporacja Prawno Finansowa FENIKS?
Zadaj pytanie
x