logo Korporacja Prawno Finansowa FENIKS

Korporacja Prawno Finansowa FENIKS

Lublin

Opinie o Korporacja Prawno Finansowa FENIKS

kupernik 2015-10-25 23:42:36
Niestety często takie firmy nie mają wielkiego wpływu na to ile czasu będzie to wszystko trwało, grunt, że ogólnie cała sprawa zakończyła się sukcesem, no ale jednak kontakt z tą firmą należałoby w jakiś sposób poprawić, nie wiem, może przykładowo zatrudnić dodatkowo jakąś osobę do obsługi klientów... ?
piotr 2015-11-11 21:55:44
wpłaciłem korporacji 2000 tys złotych na poczet załatwienia odszkodowania za słupy elektryczne i przesył ,prowadzili sprawę trzy lata i zakończyli bo nie da się nic załatwić uważam że zostałem naciągnięty na stratę i perfidnie oszukany .
bartosz 2015-11-25 18:10:12
hejka, kiedyś mój kolega pracował u nich na stanowisku przedstawiciela handlowego i mówił, że atmosfera w firmie jest naprawdę spoko i nigdy nie miał problemu np. z jakimś urlopem na żądanie czy zwolnieniem L4, a to też bardzo ważne, przy czym zarobki miał naprawdę spoko i premie dosyć wysokie do podstawy
3
Odp 2015-11-26 19:01:15
Panie Piotrze proszę przeczytać umowę, którą Pan podpisał, nie ma przecież w niej jak również w jakiejkolwiek umowie zawieranej z pełnomocnikami procesowymi klauzuli pewności uzyskania oczekiwanego skutku.

Koszty z całą pewnością również w umowie zostały rzetelnie oznaczone i opisane, stanowiły opłatę ryczałtową za przyjęcie sprawy.

A prostymi słowy jeśli idzie Pan to dentysty z ogromną dziurą w zębie obieca on Panu na dzień dobry przed otworzeniem buzi, czy da się go uratować?

Wszelka pomoc prawna związana jest z początkową opłatą, adwokaci czy radcowie to nie Caritas.

Idąc do fryzjera prosi Pan aby ostrzygł za darmo?
1
Zbyszek 2015-12-01 22:17:33
Żyję już trochę na tym świecie i przyznam że takiej arogancji i ignorowania klienta jeszcze nie widziałem Feniks to jedna wielka ściema jak można wziąć od kogoś 2000 zł.i nie odezwać się ani słowem przez 3 lata ?!!! jedyna informacja od nich to po miesiącu wezwanie do zapłaty za biegłego 500 zł.i przez 3 lata nic a do nich się dodzwonić nie ma szans to jakaś fikcja nie dajcie się oszukać !!! a ci co wypisują pierdoły ile to nie wygrali i jaka to niby firma dobra i że nikt nie pracuje za darmo to są pracownicy Zorganizowanej grupy przestępczej wykorzystującej znajomość prawa do wyłudzeń i oszustw o nazwie Feniks .Prosta sprawa mój prawnik bierze o de mnie kasę tylko na opłaty sądowe a honorarium dopiero po zakończeniu sprawy i jak do niego dzwonię a nie może odebrać to potem oddzwania, czyli można uczciwie zarabiać można. poprowadzi mi też sprawę Feniksa ale najpierw poradził mi abym sprawę zgłosił do prokuratury i wam radzę to samo.
2
Ja 2015-12-02 07:42:51
Zbyszku, bredzisz i oszukujesz ludzi! Jak poszedłem do adwokata żeby mnie w sądzie reprezentował w sprawie windykacji to wytłumaczył, ze prawnikom nie wolno pracować bez pieniędzy i brać wynagrodzenia tylko za efekt po zakończeniu sprawy bo kodeks etyki im zabrania. Poczytałem i rzeczywiście, nie wolno.Za to mogą stracić uprawnienia więc nie ściemniaj, że jakiś prawnik nic od ciebie nie bierze
a już na pewno nie radził ci z tym lecieć do prokuratury bo byłby idiotą.
3
leszek 2015-12-02 13:24:25
Potwierdzam to wszystko a jeżeli się uda dodzwonić to i tak nic się nie dowiesz,same mydlenie oczu.Napiszesz ,nie odpiszą.
1
Leszek 2015-12-02 14:29:49
Zaraz zostaniesz postraszony ku przestrodze innych gdyby chcieli napisać prawdę.
Popatrzcie drodzy pracownicy w jaki sposób traktujecie klienta.No ale co możecie odpisać?
2
trt 2015-12-05 23:04:54
pamietam że swego czasu w firmie szukali osób na stanowisko managera do spraw służebności przesyłu, ciekawe czy w najbliższym czasie znów będa kogos szukać
1
ETA 26122015 g.22,35 2015-12-26 22:32:47
Ta korporacja to jedno wielkie oszustwo,zero profesjonalizmu, klient im jest potrzebny tylko dla wyludzenia kasy .Cekalam 4 lata i jak zaczelam naciskac i pisac pisma to otrzymalam wypowiedzenie umowy.A umowy sa tak cwanie napisane, by po wplaceniu kasy za prowadzenie sprawy nigdy jej nie moc otrzymac z powrotem. Jest to sprawa dla prokuratury i powinnismy wszyscy sie skrzyknac i zlozyc zbiorowe zawiadomienie o popelnieniu przestepstwa,tylko tym jest moc.Eta
2
epola 2015-12-28 19:24:15
hej! patrzyłem na ich oferty, ale najlepsza jest jednak jako Manager ds. Służebności Przesyłu tylko tutaj wymagają in 2 lat doswadczenia a wiecej jest mile widziane.
3
Lobo 2016-01-21 09:57:48
Aktualnie wszyscy współpracownicy nagle dostali wymówienia dotychczasowych umów. Przy czym firma zrywając je nie przestrzegała okresu wypowiedzenia.Zerwano z tymi co maja dużo spraw i z tymi co maja mało. Wcześniej (w 2015) w pewnym momencie przestano płacić - zgodnie z umową- zaliczki. Nikt nie konkretnego nie wie, co dalej co i jak, a o informacje ciężko. Podobno mają być nowe umowy ale kiedy co i jak, wielki znak ??
Tyle od strony potencjalnego pracownika na dzień dzisiejszy.
Zaufania to nie wzbudza.
Fakt taki, że dotychczasowe umowy zostały nagle zerwane.
Rzeczywiście każdy dostawał pakiet startowy, ulotki, wizytówki i tutaj jest lepiej niż w przypadku innych pracodawców.Czy tal dalej będzie??? Jednak trzeba się nastawić na poniesienie własnych wydatków (nie są niskie): druk umów, dojazdy do klienta, telefon, trzeba mieć własny aparat z aby fotki robić i dobry Internet w domu...
2
Zaz 2016-01-22 21:54:22
Widziałem jakiś czas temu takie ogłoszenie jak @Manager ds. Służebności Przesyłu i zastanawiam sie co to w ogóle znaczy i co to oznacza i jakie sa z tego pieniądze?
1
Stanisław 2016-01-24 17:15:46
Rozwiązanie umów zlecenia spowodowane jest zmianami oskładkowania w ZUS ,w takiej sytuacji jest podobno ok 1,5 mln osób w kraju, nie widzę tu winy Feniksa a raczej wyborców.Też dostałem rozwiązanie umowy z zapewnieniem należnych mi rozliczeń po zakończeniu postępowań sądowych,wiem że pracują nad umowami dostosowanymi do dzisiejszych przepisów.Zakładając że w Feniksie jest ponad 4 tys przedstawicieli z czego wielu niekoniecznie jest aktywnych opłacenie takich kwot miesięcznie do ZUS wykończyłoby chyba każdej wielkości firmę.Ze traktują to poważnie widać po ogłoszeniach w gazecie wyborczej kilka jest tam non stop od kilku lat musi to kosztować jakieś olbrzymie pieniądze
Manager 2016-01-27 23:43:38
Byłym i aktualnym agentom, przedstawicielom i doradcom z branży odszkodowań i ubezpieczeń oferujemy konkurencyjne warunki i dochodową współpracę, zapewniamy wysokie prowizje i zaliczki oraz pełną dyskrecję.

Dla chętnych możliwość budowy własnej struktury sprzedaży.

Dla managerów z własnymi grupami sprzedażowymi proponujemy ekstra warunki, jeśli działacie w innych branżach, to zapewniamy szkolenia branżowe i wszechstronną pomoc na każdym etapie.

Jeśli nie pracowałeś w tej branży, a chcesz dobrze zarabiać, to nauczymy Cię wszystkiego od podstaw.

Cała Polska.

Proszę o maila na adres

kasadlaagenta@interia.pl
biber 2016-02-04 14:10:44
Prawda, ja pracowałem w tej firmie ale od przeszło roku nie zapłacili mi za wykonaną usługę. Potrafią tylko naciągać!!!!
1
zenada 2016-02-04 14:20:34
ale zdrajca chyba moderator powinien to usunąć
1
mario 2016-02-11 13:32:34
Ich cala niby firma to wielki wal, cała zgraja skórwysynów i tyle wielka jedna mina
4
ja 2016-02-13 19:54:17
Panie Leszku, a czasem nie zapomniało się Panu, że komornik "siadł " na Pana wynagrodzenie?!
1
as 2016-02-16 19:31:08
Uprzejmie informujemy moderatora jak i osobę dokonującą wpisu że w tą sprawę kierujemy na niepostępowania sądowego
jęli ktoś z Państwa uważa ze ma problem z kontaktem tel z Korporacją
proszę dzwonić na nr (usunięte przez administratora)
Tomek 2016-02-17 08:43:29
Panie Leszku, jak zakończyła się Pańska sprawa? zastanawiam się gdyż chcę podjąć identyczne działanie.
Zaz 2016-02-21 17:25:48
O co dokładnie chodzi z leszkiem, bo mi to chyba uleciało, ogólnie miałam się zapytac już wczesniej, ale byłam chora i jakoś nie było okazji zbyt dużej na to
Michał 2016-02-22 14:42:50
Ludzie podajcie jakieś telefony na które można się do nich dodzwonić skoro jest tyle zadowolonych osób na tym forum. Ja dzwonię do niech od czerwca ubiegłego roku i nic!
33 2016-02-22 15:26:22
moderator wyrzuca nr tel - a zostawia paszkwile i to jest ciekawe
1
jan 2016-03-03 20:06:22
Sprawa moja trwa już 2 lata i żadnej informacji nie mam i nie mogę się doprosić.Czy to jest w porządku???
waldek 2016-03-19 15:55:07
przecież kontakt do nich jest ogólnodostępny @Michał a jeśli nikt nie odbiera to, przecież można się też do nich pofatygować poza tym nie oceniałby ich przez pryzmat jednej sprawy
1
michii 2016-04-04 05:19:21
!!!!UWAGA!!!! Założyłem sprawę w sądzie przeciw firmie Feniks, nie chcą mi oddać pieniędzy od 2 lat. Sprawę wygrałem i obecnie komornik zajmuje się FENIKSEM. To są oszuści.
2
sala 2016-04-05 11:50:27
Pewnie, że i tak najlepiej dowiadywać się bezpośrednio w firmie o prawdziwości niektórych komentarzy. Ciekawe jakie zarobki ma manager ds. służebności przesyłu.
1
waldek 2016-05-07 14:27:38
@michii taka pojedyncza sprawa może zdarzyć się każdej firmie jakoś wcześniej zażaleń nie było
g 2016-05-21 11:57:37
Mam podobnie, od 3 lat toczy się sprawa. Feniks wyliczył moje odszkodowanie na ok. 100 000 zł a są zasądził... niecałe 20 000zł. Skąd taka różnica!
Blumchen 2016-05-23 14:13:22
Witam,pracowałam dla tej Firmy jako konsultant.Podpisałam kilka umów o roszczenia odszkodowawcze, za każda podpisaną umowę otrzymałam 250 zł z tego pobrali na ubezpieczenie i nie wiele zostało, sami policzcie. Ludziom obiecywali gruszki na wierzbie, a teraz nie ma z nimi kontaktu, ŻADNEGO !!!!!Powiem szczerze że bardzo żałuję tych ludzi z którymi podpisałam umowy, ponieważ wpłacili kasę aby uruchomić całe postępowanie i to są nie małe pieniądze od 1500 zł do 2500 zł. Po dwóch latach mimo iż ja tam nie pracuję ludzie dzwonią do mnie z pretensjami i to ja dostaję po głowie.Dodam że te osoby próbują się z nimi skontaktować bez efektu, od czasu do czasu przychodzi tylko pismo, że trzeba coś dopłacić za ich pseudousługi. Dokumentacji o jakim jakimkolwiek postępowaniu brak.
Ludzi nie podpisujcie z nimi umów, jest wiele bardziej kompetentnych firm. Temat wypłat odszkodowania za słupy energetyczne nie jest prostym tematem,rzadko kończy się powodzeniem. Niech wam nie mydlą oczu,że w prosty sposób uzyskacie duże pieniądze. Strata będzie większa niż zysk.
1
Leszek 2016-05-23 17:56:58
Dobrze,ze pojawiają się opinie o tej dziwnej firmie od ludzi tam pracujących i to może trafi do rozumu nowym chętnym klientom chętnym pieniądzy za służebność przesyłu.
To jest wielka ściema i dużo szumu a potem po wpłaceniu kasy totalne olanie i zasłanianie się niby toczącym się postępowaniem.STOP nikt nie dostanie żadnych potwierdzeń,żadnych konkretów.
t-plus 2016-05-24 15:29:14
co wy wypisujecie czy sygnatury akt podane na tym forum sa dla was za mało wiarygodne to chyba wypisują ludzie których firma zwolniła konkurencja albo klienci którzy wystąpili o służebność a ich dziadek np kasę już za to pobrał
semig 2016-05-26 18:58:35
Proszę o kontakt. Być może będziemy mogli pomóc tym poszkodowanych bezczynnością Firmy. Kontakt semigroup@poczta.fm
semig 2016-05-26 19:02:54
Czy postanowienie o wypłacie 20 tys. jest prawomocne? Może damy radę uratować sprawę lub pomożemy zorientować się dlaczego takie wynagrodzenie. Proszę o kontakt. semigroup@poczta.fm
semig 2016-05-26 19:10:44
Proszę o kontakt semigroup@poczta.fm . Czekanie ze może się coś wydarzy może spowodować przedawnienie roszczeń o ile się tak już nie stało. Jeśli dostaniemy numer działki i adres działki,gdzie są urządzenia, to odpowiemy czy wogóle jest szansa na wygranie sprawy.
semig 2016-05-26 19:17:57
Myślę, ze powinniśmy przedyskutować Pani sprawę czy podobne. Brak podejmowania czynności prowadzi do przedawnienia się roszczeń klientów a za zaniedbania należałoby naprawić im szkody. Kontakt semigroup@poczta.fm
semig 2016-05-26 19:27:27
Możemy podpowiedzieć jak sobie poradzić z tym żądaniem 42 tys.zł.
Kontakt semigroup@poczta.fm
semig 2016-05-26 19:36:21

Proszę o kontakt semigroup@poczta.fm . Czekanie ze może się coś wydarzy może spowodować przedawnienie roszczeń o ile się tak już nie stało. Jeśli dostaniemy numer działki i adres działki,gdzie są urządzenia, to odpowiemy czy wogóle jest szansa na wygranie sprawy
ja 2016-05-26 21:04:55
Puknij się w głowie pseudospecjalisto z semigroup! O jakim przedawnieniu Ty w ogóle piszesz! W służebności przedawnienie?!
znałem madzie 2016-05-27 10:01:42
ela madzia i pełnomocnik na więcej was nie stać troszkę tu sępicie - a dlaczego pełnomocnik czy coś nie tak w życiorysie ???
marsałek stan 2016-05-27 12:08:49
stasiu dzalasz dalej gratulacje sjemi grupa sie sjemuje dlaczego jako pelnomocnik szukaja kasy ??? komornicy sa niedobrzy
marsałek stan 2016-05-28 08:10:50
stasiu dzalasz dalej gratulacje sjemi grupa sie sjemuje dlaczego jako pelnomocnik szukaja kasy ??? komornicy sa niedobrzy
Ma 2016-06-15 23:19:51
Korporacja Prawno Finansowa FENIKS ma się całkiem nieźle, generalnie bardzo polecam, nie widze w ogóle powodu, aby traktować ich gorzej, spoko, polecam.
1
semig 2016-07-21 14:58:24
Proponuję poczytać przepisy na temat zasiedzenia służebności przesyłu.
semig 2016-07-21 14:59:05
Proponuję poczytać przepisy na temat zasiedzenia służebności przesyłu.
jasiek 2016-07-21 15:12:57
Manager ds. Służebności Przesyłu - nowa oferta, nie wiem czy widzieliście. Wymagania są takie naparwde różne z tego co widze, wiec to wszytsko zalezy od osoby.
mati 2016-07-28 16:38:30
Czekalem miesiac na wygrane pieniadze tyle mieli czasu. W poniedziałek jade do prokuratury i do swojego adwokata. Nie polecam!!!
Norek 2016-08-08 12:50:08
Kolego jestem w tej samej systuacji
Tomek 2016-08-11 23:51:49
NIE POLECAM OSZUŚĆI!!!!!!!! Wygrałem w sadzie odszkodowanie za wypadek komunikacyjny i Feniks miał 14 dni na wypłatę moich pieniędzy, minus ich prowizja 20%. Obecna sytuacja wygląda tak: nie mam tych pieniędzy, nie odbierają telefonów a jak już się dodzwonię to ciągle mówią, że pojutrze zrobią mi przelew. Więc zrobiłem tak: pojechałem do adwokata on napisał pismo do prokuratury o przywłaszczeniu mienia. Adwokat powiedział,że sprawy o wypadki komunikacyjne każdy pierwszy lepszy adwokat poprowadzi, który nie będzie zawalał terminów, bo wysokość odszkodowania w wypadku komikacyjnym zależy od biegłego. Adwokat powiedział jeszcze ,że jakby brał takie prowizje jak oni to by mieszkał w pałacach:-) Więc ludzie szukajcie normalnych kancelarii prawnych lub adwokata, którego wam ktoś znajomy poleci. NAPRAWDĘ NIE POLECAM ZWYKŁE OSZUSTY I SKOŃCZONE CHAMY!!!
Zostaw swoją opinię o Korporacja Prawno Finansowa FENIKS - Lublin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korporacja Prawno Finansowa FENIKS