Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Korporacja Prawno Finansowa FENIKS

zdjecie uzytkownika
mmm - 2015-01-02 11:51:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to jest chyba portal o pracy a nie miejsce walk firm między sobą lub forum dla użalających się frustratów , internet poprzez swoją anonimowosć pozwala na pisanie dowolnych głupot w wypadku tej firmy wystarczy sprawdzić KRS 8 lat na rynku ponad 3 tys pracowników , wygrali największy proces gospodarczy w Austrii na ponad 180 mln euro gdzie reprezentowali ponad 1700 klientów z kilkunastu krajów ,są o tym artykuły w wyborczej parkiecie , pulsie biznesu i to są wiarygodne sprawdzone informacje łatwe do znalezienia , tu byc moze wypowiadają się tez ludzie zwolnieni z pracy lub osoby które firma zwindykowała , dla ułatwienia tak jestem pracownikiem firmy od 7 lat i sobie to chwalę
zdjecie uzytkownika
dolny śląsk - 2015-01-02 23:45:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
W 2011 "SZKODA " ale nie było tylu negatywnych komentarzy. Niestety tez jestem jednym z was 2011 podpisana umowa kontakt prawie w ogóle Obiecane ogromne wygrane pieniądze "wszystko wyliczone" Dochodzi do spraw przychodzą wezwania kontakt się urywa na sprawie nie pojawiają się NIKT !! Sprawa zakończona jedna z dwóch nadal brak kontaktu Tyle dobrze, że Tauron prosi o podanie nr konta na przelanie ok 3 tyś zł (zasądzonych ) Straty nasze we włożenie w tę sprawę potrajają się gdzie jeszcze % dla Feniksa
Odradzam jakąkolwiek współprace
zdjecie uzytkownika
podkarpacie - 2015-01-03 12:59:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dziwne rzeczy tu piszecie weszłam tu przypadkiem dla mnie to super firma wygrana za gaz pozwolila kupic córce mieszkanie sprawa z pradem sie konczy mecenas mowi ze wszystko idzie dobrze ,ale to nie tylko ja u nas prawie cała wies ma z nimi umowy i nikt złego słowa nie powie
zdjecie uzytkownika
koszalińskie - 2015-01-06 18:09:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odnośnie klauzul abuzywnych: UOKiK wydał DECYZJĘ nr RŁO 33/2011,w której zarzucił Feniksowi stosowanie w umowach klauzul niedozwolonych i nakazał ich usunięcie.Podpisałem z nimi umowę w styczniu 2011 r.i umowa ta zawiera co najmniej trzy takie klauzule.Zapisu ,że"strony niniejszej umowy zgodnie ustalają,iż wyłącznie właściwym Sądem do rozstrzygania sporów, jest sąd właściwy dla siedziby Zleceniodawcy"zgodnie z tym co jest napisane w Decyzji UOKiK nie powinno być w umowach zawartych od grudnia 2010r,a jest.Może,to nie na temat,ale w związku z tym co napisała Pani z Feniksa.
zdjecie uzytkownika
klientka-niestety - 2015-01-12 09:16:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odpowiedź koszalińskie:
UOKiK stwierdził istnienie klauzul niedozwolonych w umowach Feniksa i nakazał ich usunięcie, jednak w mojej umowie z 2012r. są one zapisane (np kara 5000zł w przypadku wypowiedzenia umowy). Pani Viceprezes minęła się z prawdą, pisząc, że UOKIK takich klauzul nie stwierdził.
Jeżeli ktoś, kto szuka pracy w tej firmie, uważa, że opinie byłych/obecnych klientów są nie na temat, to gratuluję mu zdrowego rozsądku. A pracownikom, którzy tak zachwalają pracodawcę życzę wiele sukcesów, zwłaszcza w sprawach o służebność przesyłu, bo nikt jak dotąd nie słyszał o wygranych przez was sprawach.
Jeśli się mylę, bardzo proszę pochwalić się i podać konkretne sygnatury wyroków sądów.
zdjecie uzytkownika
janina - 2015-01-19 21:09:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dla mnie wygrali kilkanascie tysiecy euro z turexu ma jeszcze cos bys co wy tu durnoty piszecie bez nich nic bym nie miala turex jest w internacie to sobie posprzwdzwjcia
zdjecie uzytkownika
brok - 2015-01-20 11:41:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tez mam wygraną z turexu tak jak i inne parę tysięcy osób to co zrobili to był największy proces gospodarczy w Austrii wystarczy poszukać w internecie wygrali 180 mln euro niech mi ktoś pokaże inna kancelarie z takimi sukcesami przy okazji zrobili mi szybkie postępowanie spadkowe i wyprostowali podatki moim zdaniem super kancelaria a opinie nie należy brać z takich forum można o nich poczytać w wyborczej pulsie biznesu rzeczpospolitej itp chyba bardziej wiarygodne niż anonimowe wpisy wystarczy wpisać feniks artykuły w przeglądarkę
zdjecie uzytkownika
koszalińskie - 2015-01-20 16:00:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cudotwórcy!!!?Dziwne,że nie potrafili poradzić sobie z Energą przez prawie trzy lata.Wpłaciłem im prawie 2600 zł i efekt żaden.W międzyczasie jeszcze na niektórych działkach doszło prawdopodobnie do zasiedzenia, bo minęło trzydzieści lat od posadowienia słupów.Może ktoś ma z Feniksem inne doświadczenia,ale ja mam bardzo złe i tyle.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-01-21 11:28:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
poproś wiec o sprawozdanie z działań i zobaczysz co było i jest w twojej sprawie zrobione u mnie postępowanie przed WSA a potem po sprzeciwie energetyki przed NSA trwało 3,5 roku dopiero teraz mogli złożyć pozwy do sadu tez tak jak ty psioczyłem az zobaczyłem ze w sprawie jest kupa dokumentów i te 2 wygrane wyroki -PGE broniło się tak aby tyko przedłużyć roszczenia mam nadzieje ze w sadze pójdzie szybciej ale po 2 rozprawie sąd wyznaczyć biegłego i dał mu 3 miesiące na napisanie opinii tak ze znów czekam - jak z nimi rozmawiałem powiedzieli że maja Panią która straciła nogę w wypadku i biegli ponad 3 lata pisali opinię do sądu
zdjecie uzytkownika
inka - 2015-02-01 21:22:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [naiwny klient - 2014-12-14 17:28:46]:
TEŻ -STRACIŁAM PRAWIE 3 TYSIĄCE I NIESPEŁNA 4 LATA TRWAŁA SPRAWA - oczywiście przegrana - nie dostałam grosika ale jeszcze 1500 zł opłat sądowych do zapłaty - a może by tak się zgłosić do programu P . (usunięte przez administratora)?
zdjecie uzytkownika
klienttka - 2015-02-02 22:07:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, umowa podpisana w 2012 roku. Sprawa wygrana w kwietniu 2014 własciwie dzięki moim działoniom i upomnieniom.prawnik zmieniany trzy razy... Pieniądze przelane na konto korporacji i od tamtej pory cisza... brak kontaktu z kim kolwiek. brak pieniedzy. Żenada
zdjecie uzytkownika
też inka - 2015-02-02 22:22:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a to interesujący pomysł, Jaworowicz na sąd chcesz napuścić? ciekawe, co dałaś za kwity i czym chciałaś sąd wyrolować, że ci się przegrało, ja wygrałam najpierw służebność a teraz leci w sadzie pozew za bezumowne-po wygranej służebności to bułka z masłem, nawet opinia biegłych została przez sąd przyjęta ze sprawy służebności po przerwa między sprawami była krótsza niż rok :)
zdjecie uzytkownika
Tungevaag - 2015-02-11 17:56:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ależ ludzka zawiść, niewiedza, bezmyślność i złość panują wśród tego społeczeństwa.
NIE pracuje w Feniksie, ale też jestem prawnikiem, ściślej adwokatem i trafiłem tutaj z przypadku.

A teraz po kolei:
1. Narzekacie, że długo trwają sprawy, obarczając za to feniksa. Tak dzialaja sady i inne urzedy tutaj, a i przeciwnicy graja na zwloke. Przykladowo moj klient mial zlamana szczeke w 2013 r., osoba ktora go pobila winna zaplacic za leczenie etc., mamy luty 2015, facet dalej nie ma zrobionej szczeki, bo....? sad nie wyznaczyl kolejnego terminu rozprawy.:)

2. Narzekacie ze macie problem z kontaktem, bo zajete itp., kazdy profesjonalista, w kazdej dziedzinie jest osoba PRACUJACA, wiec zajete linie, czy odpowiedz ,,przepraszam nie moge teraz rozmawiac" nie sa dla mnie niczym dziwnym, sam mimo godzin otwarcia mojej kancelarii od 9 do 16, mam wlaczony telefon moze przez 2 godziny, gdyz w miedzyczasie jest sad, konsultacje z klientami etc.

3.Co się Pani zmieniło w wartości w 2013 r.? Może postawili obok Pani działki oczyszczalnie ścieków, bo lepszego wytłumaczenia nie widzę....


4. Jak już ktoś wspominał takie fora nigdy nie są miarodajne, nie zdziwię się jeśli większość osób krytykujących to właśnie byli za słabi na pracę pracownicy, tudziez zyciowi frustraci (jakze czesto zdarza sie spotkac szalencow w sadach itp.). Opinii z takowych zrodel nie warto brac za rzetelne. A przy okazji Korporacji proponuje zglosic o znieslawienie autorow tychze wpisow
zdjecie uzytkownika
jasiek - 2015-03-02 15:17:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o co chodzi z zarządem? macie z nimi jakieś problemy, nie można się dogadać czy co się dzieje? Mam nadzieje, że teraz juz sytacja jest lepsza, nie uwazacie? mam nadzieje, że teraz coś będzie lepszego u nich tak naprawdę, bo szukam pracy już od dłuższego czasu i nie wiem teraz czy na pewno będzie dobrze jak u nich się zstrudnie w kancelarii?
zdjecie uzytkownika
Rys - 2015-03-03 18:52:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak przyglądam się temu forum i stwierdzam że komuś nie na rękę jest działalność prowadzona przez Feniks.Nie wiem czy to konkurencja nie wiem nie ważne. Ale jedno wiem ze pracuje już w Feniksie z 2 lata i nie narzekam. Fakt że wiekszosć spraw trwa bardzo długo ale to nie zależy od firmy tylko od opieszałości polskich sądów. Ale zdarzają sie sprawy które sie szybciej zamykają. I prowizja tez jest rozliczana ok.
zdjecie uzytkownika
henryk - 2015-03-17 16:13:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
od bardzo dawna jestem zainteresowany podjęciem pracy w tej branży, chociaż tak tak naprawdę byłaby to moja pierwsza zawodowa praca w życiu. myślicie że Korporacja Prawno Finansowa FENIKS to odpowiednie miejsca na taki zawodowy debiut? czy jest szansa na coś więcej niż umowa o działo lub krótkie zlecenie?
zdjecie uzytkownika
zawiedzony - 2015-03-30 14:44:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [koszalińskie - 2015-01-06 18:09:50]:
Ludziska Feniks nie jest dostępny pod żadnym z podawanych przez nich adresów w Lublinie. Na Sapiehy brama zamknięta na łańcuch. Pod adresem drugim również nic nie wiedzą o takiej firmie.
Korporacja Prawno Finansowa FENIKS "Wywiad z Rada Nadzorcza - w firmie Korporacja Prawno Finansowa FENIKS"
Kilka informacji na temat powstania i działalności firmy Feniks. Nie wiem, jak można krótko powiedzieć o tym temacie. My zakładaliśmy firmę przede wszystkim przyjazną dla pracowników, która nie zmienia reguł w czasie trwającego meczu. Która nie zmienia zasady pozyskiwania klienta czy wynagradzania pracowników.   Założenia były takie, aby uniknąć takich sytuacji. Dlatego we wszystkich umowach o pracę nie mamy kar, ograniczeń, nakazów, ...
zdjecie uzytkownika
tek - 2015-03-30 16:43:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciekawe bo dzis bylem na chemicznej 3 lublin 3 pietro duze biuro masa ludzi wszystko ok , informacja o zmianie adresu podana na stronie internetowej
zdjecie uzytkownika
mazda - 2015-03-30 22:21:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tek - 2015-03-30 16:43:46]:
ciekawe kogo Zawiedziony pytałeś :)z Koszalina przyjechałeś na zwiady czy jak?
zdjecie uzytkownika
arek - 2015-03-31 21:34:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziwią mnie te negatywne wypowiedzi, skoro tyle tutaj pozytywnych treści, może nie kazdy potrafi się odnaleźć w korporacji albo to konkurencja Feniks wypisuje tutaj takie historie. W ogóle jak aplikowaliście tutaj, na maila jakiego podają na stronie w informacji ogólnej, czy gdzieś znaleźliście szczegółowe ogłoszenie?
zdjecie uzytkownika
email; - 2015-04-01 21:32:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A mnie prowadził Feniks sprawę o słupy elektryczne prawie 3 lata ale wywalczyli dla mnie prawie 80tys. W życiu bym sam nie wywalczył takich pieniędzy
zdjecie uzytkownika
piotrek lublinek - 2015-04-02 22:23:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tutaj 2/3 opinii jest wpisanych przez "pracowników" (umów o prace nie ma) feniksa. oczywiście to same opinie pozytywne. nie bądźcie naiwni.
zdjecie uzytkownika
aneta - 2015-04-10 13:38:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2015-01-21 11:28:24]:
Zgadzam sie z panem u nas ra sama sytuacja. Naciagacze nic wieceh. Zero kontaktu. Pozmieniali numery telefonow. Strata pieniedzy.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: ok szczerze bez sciemy sa ok - pracuje prawie rok wszystko ok
Pytania: niekaralnosc , doswiadczenie poprzednia praca itp
zdjecie uzytkownika
Michał - 2015-04-21 06:16:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [janina - 2015-01-19 21:09:45]:
Proszę o podanie sygnatury wyroku.
zdjecie uzytkownika
klientka-niestety - 2015-04-23 11:08:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [email; - 2015-04-01 21:32:53]:
W takim razie podaj sygnaturę wyroku sądowego.
Wszyscy zweryfikujemy.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korporacja Prawno Finansowa FENIKS
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Korporacja Prawno Finansowa FENIKS?
Zadaj pytanie