Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Interesujący profil? Udostępnij!

Profil firmy: Korporacja Feniks


Oceniono 28 razy
Otrzymuj powiadomienia
Obserwuje: 16 osób
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-02 22:06:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cześć Ci co piszą że jest okej to co mozecie wiecej powiedziec o aspektach finansowych w K. Feniks czy sa dobre warunki pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
przedstawiciel firmy feniks - 2013-09-03 10:06:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po wysłaniu do sprawy do firmy dostajesz emaila.Otrzymaliśmy Państwa wiadomość odpowiemy na nią najszybciej jak to tylko będzie możliwe.
zdjecie uzytkownika
FENIKS - 2013-09-04 01:14:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli szukasz informacji o firmie i rynku
napisz maila z Cv korporacja.feniks#op.pl

otrzymasz zwrotnie prezentacje i ankietę i podejmiesz decyzję
otrzymasz informację o umowie i wynagrodzeniu jak
i o rynku.

Pozdrawiam
Feniks
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-22 20:31:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słuchajcie a jeśli chodzi o wypadki komunikacyjne f=gdzie pojazd samochód osobowy zderzył się z wiekiem studzienki też można dochodzić swoich [raw z pomocą feniksa?Proszę o pomoc!!!
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-23 08:29:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak można prosimy o kontakt poprzez stronę internetową korporacji
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-23 11:29:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To w takim przypadku jeśli walczą o odszkodowanie to ile czasu może to potrwać? Mają jakieś sposoby żeby to było w miare szybko załątwione ktos korzystał z usług
zdjecie uzytkownika
Mecenas1956 - 2013-10-06 05:34:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś pisze,że nie może się dodzwonić do Feniksa.Może tylko dotyczy to Lublina,ponieważ ja nigdy nie miałem takiego problemu, a dzwoniłem do nich kilkanaście razy.Jeśli nie masz ukrytego numeru to po kilkunastu minutach pracownicy Feniksa sami zadzwonią do Ciebie.Natomiast długi okres oczekiwania spowodowany jest dużą ilością zgłoszeń,a w przypadku udziału Sądu w danej sprawie, to wszyscy wiemy jak Sądy pracują.Sam czekam na wyrok Sądu już trzy lata i nie prowadzi mojej sprawy Korporacji Feniks, tylko inna kancelaria. Cierpliwości Panie i Panowie.Pozdrawiam wszystkich, współpracownik Kierownik Grupy MG.
zdjecie uzytkownika
KR - 2013-11-03 15:31:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli szukasz pracy która da możliwość rozwoju zawodowego i niezależności finansowej to prześlij swoje cv już dziś ! : korporacja.feniks#op.pl

Oferujemy bardzo atrakcyjne warunki, info udzielę drogą mailową po przesłaniu cv
zdjecie uzytkownika
Mecenas1956 - 2013-11-04 17:06:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ktoś pisze, że nie może się dodzwonić do Feniksa. Może tylko dotyczy to Lublina, ponieważ ja nigdy nie miałem takiego problemu, a dzwoniłem do nich kilkanaście razy. Jeśli nie masz ukrytego numeru to po kilkunastu minutach pracownicy Feniksa sami zadzwonią do Ciebie. Natomiast długi okres oczekiwania spowodowany jest dużą ilością zgłoszeń, a w przypadku udziału Sądu w danej sprawie, to wszyscy wiemy jak Sądy pracują. Sam czekam na wyrok Sądu już trzy lata i nie prowadzi mojej sprawy Korporacji Feniks, tylko inna kancelaria. Cierpliwości Panie i Panowie. Pozdrawiam wszystkich, współpracownik Kierownik Grupy MG.
zdjecie uzytkownika
Macin - 2013-12-02 20:26:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Daremna praca w tym feniksie, człowiek ciągle ma koszta z poszukiwaniem klientów, drukowaniem umów, telefonowanie do klientów....Firma obiecuje złote góry a proste tematy nie potrafią ogarnąć. Dodatkowo mają czas na wszystko, a klienci sami rezygnują....Szkoda czasu, pieniędzy i nerwów. Zero klasy i skuteczności
zdjecie uzytkownika
mikserrrr - 2013-12-13 21:44:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
NIE POLECAM TEJ FIRMY NIKOMU !!!!!!!!!! Brak szacunku dla klientów, agentów !
Obiecują złote góry, mija już 2 lata i klienci do mnie wydzwaniają z pretensjami.
Wstydzę się że pracowałem w feniksie, wstyd przed klientami.
zdjecie uzytkownika
Doradca Feniks - 2013-12-29 15:41:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ciągle ogłaszają się w całej Polsce. W tej chwili na Pracuj.pl jest 16 ogłoszeń. Przyjmują masowo wszystkich chętnych bo nic ich to nie kosztuje, nie dają nic poza obietnicami wielkich zarobków za rok , za dwa.
Doradca wszystko musi sfinansować z własnej kieszeni: dojazdy do klienta , materiały biurowe , ulotki , ogłoszenia , telefony itp. po prostu w 100% wszystko. To są niemałe koszty. W efekcie "doradca" nic nie zarabia tylko wydaje.
Wystarczy że "doradca podpisze jedną umowę z klientem już jest dla firmy opłacalny. Niestety sam straci. Jedni odchodzą zawiedzeni , ale na ich miejsce przychodzą następni naiwni złowieni poprzez ogłoszenie i tak w koło.
Jeśli klient podpisze umowę i wpłaci firmie 1700zł.to doradca dostaje z tego 250zł. co raczej nie pokrywa poniesionych kosztów na złowienie klienta.
Jeśli zdecydujesz się na umowę agencyjną to na sam ZUS musisz wydać prawie 1200zł miesięcznie plus inne koszty.
Wielkie zarobki w nieokreślonej przyszłości ma dawać procent od wygranych ogromnych odszkodowań. O ogromnych odszkodowaniach mimo kilkuletniej działalności jakoś nie słychać. Ba nawet drobnych wygranych spraw które ledwie pokryją koszty jakoś nie widać.
zdjecie uzytkownika
Obserwator34 - 2014-01-07 19:40:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kosztorysant - 2012-02-23 15:36:22]:
Proszę sie nie podszywać pod inne osoby, apeluje rzetelną dyskusje
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2014-01-15 21:00:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
FAKTY
Koszty: ulotki ksero na UE- Katowice 200 szt 8 zł abonament GSM 29 zł/mc bez ograniczeń - wydruk 41 stron do jednej umowy x 8 gr/str =2,48 klej do ulotek ok 5 zł i nie jadę do klienta dalej niz 40 km ok 100 zł paliwo większość danych do łsuzebności dostępne w necie
Przydchody: za każdą umowę 250 zł zaliczki x 4 umowy = 1000 zł i prowiazja od wypłaty odszkodwania 5% czyli z 300 000 = 15 000 zł
PYTANIA ? PISZCIE
zdjecie uzytkownika
simon - 2014-02-16 21:51:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakoś nigdy nie ufałem takim firmom, które pozwalają zarobić tylko wtedy gdy złapie się im klienta i grzecznie przyprowadzi
zdjecie uzytkownika
karl - 2014-02-27 11:46:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jacek, to może napisz ile realnie da sie zarobić w korporacji feniks, bo powątpiewam, by to 5% z 300 000 wpadało bardzo często, raczej rzadko.
zdjecie uzytkownika
Cedric - 2014-02-28 11:27:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W internecie Korporacja Feniks ma zróżnicowane komentarze, jedno bardzo polecaja ich usługi, drudzy od razu rezygnują, sam nie wiem co o nich myśleć.
zdjecie uzytkownika
Jadzia - 2014-03-03 21:21:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najlepiej byłoby się przekonać na własnej skórze, ale tu powstaje pytanie czy warto marnować czas, jeżeli coś byłoby nie tak.
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2014-03-04 20:13:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przecież Firma tylko mydli oczy klientom, biorą głupie opłaty ponad 1400 zł , wycenę 500 zł, dodatkowe medium 400 zł, prowizja dla nich to 25% + vat (23%) a jak dochodzi co do czego to wcale nie odbierają telefonu aby można było sprawdzić swoją sprawę na jakim etapie są. Panie za telefonami są strasznie nie miłe i wszystko gdzieś a klient tylko słucha że muszą napisać zapytanie do działu prawnego....sprawa trwa już 3 lata a oni dopiero ponaglenia wysłali a gdzie ta świetna sprawa sądowa gdzie do 9 miesięcy niby mieli odzyskać kasę. Firmy tylko naciąga klientów, wielce przedstawiciel nie odbiera telefonów bo to nie jego sprawa. PORAŻKA !
zdjecie uzytkownika
JacekA - 2014-03-11 16:13:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie jakie zarobki ? To pracownik musi ich sponsorować póki się nie zorientuje , że to przekręt. Oni dają umowę zlecenie oraz obiecanki i od tej pory pracownik wszystko finansuje. To piramida która wyciąga pieniądze od naiwnych klientów i desperatów potrzebujących pracy.
Do "cedric" Nie bądź dziecko. Nie wiesz kto pisze i po co pozytywne komentarze ? Poczytaj te pozytywne uważnie to sam sobie odpowiesz.
zdjecie uzytkownika
semi group - 2014-03-14 01:38:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Macin - 2013-12-02 20:26:00]:
Szukamy kontaktu z poszkodowanymi przez Feniks z Lublina
zdjecie uzytkownika
semi group - 2014-03-14 01:41:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Doradca Feniks - 2013-12-29 15:41:10]:
Szukamy poszkodowanych przez Feniks z Lublina
zdjecie uzytkownika
Były doradca Feniks - 2014-04-15 10:58:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podzielę się swoją wiedzą jako "doradca" od odszkodowań za słupy energetyczne itp.
Poniżej przedstawiam schemat działania firmy. Oczywiście kwoty i liczby są szacunkowe.
Działalność firmy jako żywo przypomina piramidę finansową w której doradcy to darmowi naganiacze , a klienci to mrówki zasilające system opłatami wstępnymi.
Cały czas prowadzona jest rekrutacja ciągła na tzw."doradców".
Przyjmują wszystkich chętnych bo oczywiście poza ogłoszeniem nic ich to nie kosztuje. Nic nie oferują poza obietnicami wielkich zarobków za rok , za dwa itp.
Wystarczy że doradca zaangażuje choćby jedną umowę z klientem to już im się opłaca. Doradcy wszystko sami muszą sfinansować : transport , benzynę , materiały biurowe , ulotki , telefony itp. po prostu w 100% wszystko.
W efekcie "doradca" właściwie nic nie zarabia tylko wydaje. Jedni z tego powodu odchodzą zawiedzeni , a na ich miejsce przychodzą następni naiwni i tak w koło.
Doradcy mają za zadanie łowić klientów na obietnice wysokich odszkodowań i namówić na umowę z opłatą wstępną w wysokości ok. 1500zł. Doradca dostaje z tego 250zł.
Do piramidy ciągle nagania ok.100 tzw. doradców. Każdy ma za zadanie podpisać 3 umowy z opłatą wstępną w miesiącu.
"Firmie" daje to minimum 300 wpłat po ok. 1500zł. na konto miesięcznie czyli 450 000zł.
Doradcy za 3 podpisane umowy mają po 750zł. na miesiąc.
O sukcesach i odszkodowaniach dla klientów jakoś nic nie słychać.
Zresztą po co firma ma się wysilać i ponosić dodatkowe koszty skoro z opłat wstępnych ma 450 000zł wpływu miesięcznie.
Dla zachowania pozorów wysyłają w imieniu klienta jakieś pisma z propozycją ugody do przedsiębiorstw przesyłowych. Odpowiedzią prawie zawsze jest oczywiście odmowa.
Występowanie na drogę sądową jest na ogół bez sensu bo koszty są b.duże , sprawy trudne , a odszkodowania zasądzane przez sądy znacznie niższe niż deklarują.
Tylko kilka procent spraw z podpisanych umów rokuje opłacalność w postępowaniu sądowym. Aby tak było działka musi być w drogiej lokalizacji , a słupy bardzo obniżać jej wartość.
Wtedy warto podjąć walkę w sądzie. Z tego co wiem w tych nielicznych przypadkach można liczyć na sensowne pieniądze dla klienta.
Warto dokładnie przyjrzeć się stronie internetowej.
Szczególnie zawartość zakładek PARTNERZY i CERTYFIKATY daje dużo do myślenia.
zdjecie uzytkownika
cesio008 - 2014-04-19 16:42:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jacek - 2014-03-04 20:13:46]:
Obiecywali odszkodowanie za usługę przesyłu.Jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Tylko naciągają na pieniądze.Nie przesyłają odpowiedzi na pisma.Wzięli 500zł za wycenę przez "rzeczoznawcę" ale dokumentów potwierdzających nie chcą przysłać.Czy można zgłosić sprawę do prokuratury ?
zdjecie uzytkownika
post - 2014-04-19 18:31:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [semi group - 2014-03-14 01:41:14]:
Maile od semi grup przeciez was zwolnil Feniks za nie etyczne podejscie do klienta zalozyliscie konkurencyjna firme a teraz pyta o was prokuratura - i dlatego piszecie takie maile ???
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korporacja Feniks
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x