logo Korporacja Prawno Finansowa FENIKS

Korporacja Prawno Finansowa FENIKS

Lublin

Opinie o Korporacja Prawno Finansowa FENIKS

michii 2016-04-04 05:19
!!!!UWAGA!!!! Założyłem sprawę w sądzie przeciw firmie Feniks, nie chcą mi oddać pieniędzy od 2 lat. Sprawę wygrałem i obecnie komornik zajmuje się FENIKSEM. To są oszuści.
12
g 2016-05-21 11:57
Mam podobnie, od 3 lat toczy się sprawa. Feniks wyliczył moje odszkodowanie na ok. 100 000 zł a są zasądził... niecałe 20 000zł. Skąd taka różnica!
1
Blumchen 2016-05-23 14:13
Witam,pracowałam dla tej Firmy jako konsultant.Podpisałam kilka umów o roszczenia odszkodowawcze, za każda podpisaną umowę otrzymałam 250 zł z tego pobrali na ubezpieczenie i nie wiele zostało, sami policzcie. Ludziom obiecywali gruszki na wierzbie, a teraz nie ma z nimi kontaktu, ŻADNEGO !!!!!Powiem szczerze że bardzo żałuję tych ludzi z którymi podpisałam umowy, ponieważ wpłacili kasę aby uruchomić całe postępowanie i to są nie małe pieniądze od 1500 zł do 2500 zł. Po dwóch latach mimo iż ja tam nie pracuję ludzie dzwonią do mnie z pretensjami i to ja dostaję po głowie.Dodam że te osoby próbują się z nimi skontaktować bez efektu, od czasu do czasu przychodzi tylko pismo, że trzeba coś dopłacić za ich pseudousługi. Dokumentacji o jakim jakimkolwiek postępowaniu brak.
Ludzi nie podpisujcie z nimi umów, jest wiele bardziej kompetentnych firm. Temat wypłat odszkodowania za słupy energetyczne nie jest prostym tematem,rzadko kończy się powodzeniem. Niech wam nie mydlą oczu,że w prosty sposób uzyskacie duże pieniądze. Strata będzie większa niż zysk.
4
Leszek 2016-05-23 17:56
Dobrze,ze pojawiają się opinie o tej dziwnej firmie od ludzi tam pracujących i to może trafi do rozumu nowym chętnym klientom chętnym pieniądzy za służebność przesyłu.
To jest wielka ściema i dużo szumu a potem po wpłaceniu kasy totalne olanie i zasłanianie się niby toczącym się postępowaniem.STOP nikt nie dostanie żadnych potwierdzeń,żadnych konkretów.
2
t-plus 2016-05-24 15:29
co wy wypisujecie czy sygnatury akt podane na tym forum sa dla was za mało wiarygodne to chyba wypisują ludzie których firma zwolniła konkurencja albo klienci którzy wystąpili o służebność a ich dziadek np kasę już za to pobrał
3
semig 2016-05-26 18:58
Proszę o kontakt. Być może będziemy mogli pomóc tym poszkodowanych bezczynnością Firmy. Kontakt semigroup@poczta.fm
semig 2016-05-26 19:02
Czy postanowienie o wypłacie 20 tys. jest prawomocne? Może damy radę uratować sprawę lub pomożemy zorientować się dlaczego takie wynagrodzenie. Proszę o kontakt. semigroup@poczta.fm
semig 2016-05-26 19:10
Proszę o kontakt semigroup@poczta.fm . Czekanie ze może się coś wydarzy może spowodować przedawnienie roszczeń o ile się tak już nie stało. Jeśli dostaniemy numer działki i adres działki,gdzie są urządzenia, to odpowiemy czy wogóle jest szansa na wygranie sprawy.
semig 2016-05-26 19:17
Myślę, ze powinniśmy przedyskutować Pani sprawę czy podobne. Brak podejmowania czynności prowadzi do przedawnienia się roszczeń klientów a za zaniedbania należałoby naprawić im szkody. Kontakt semigroup@poczta.fm
semig 2016-05-26 19:27
Możemy podpowiedzieć jak sobie poradzić z tym żądaniem 42 tys.zł.
Kontakt semigroup@poczta.fm
semig 2016-05-26 19:36

Proszę o kontakt semigroup@poczta.fm . Czekanie ze może się coś wydarzy może spowodować przedawnienie roszczeń o ile się tak już nie stało. Jeśli dostaniemy numer działki i adres działki,gdzie są urządzenia, to odpowiemy czy wogóle jest szansa na wygranie sprawy
ja 2016-05-26 21:04
Puknij się w głowie pseudospecjalisto z semigroup! O jakim przedawnieniu Ty w ogóle piszesz! W służebności przedawnienie?!
3
znałem madzie 2016-05-27 10:01
ela madzia i pełnomocnik na więcej was nie stać troszkę tu sępicie - a dlaczego pełnomocnik czy coś nie tak w życiorysie ???
marsałek stan 2016-05-27 12:08
stasiu dzalasz dalej gratulacje sjemi grupa sie sjemuje dlaczego jako pelnomocnik szukaja kasy ??? komornicy sa niedobrzy
1
marsałek stan 2016-05-28 08:10
stasiu dzalasz dalej gratulacje sjemi grupa sie sjemuje dlaczego jako pelnomocnik szukaja kasy ??? komornicy sa niedobrzy
semig 2016-07-21 14:58
Proponuję poczytać przepisy na temat zasiedzenia służebności przesyłu.
semig 2016-07-21 14:59
Proponuję poczytać przepisy na temat zasiedzenia służebności przesyłu.
Norek 2016-08-08 12:50
Kolego jestem w tej samej systuacji
Mizia 2016-09-23 13:52
A jak trzeba być poszkodowanym żeby Skup-windykacja.pl zajął sie sprawa? Co trzeba przedstawić ?Czy jest jakiś konkret ? Nie chciałabym się wygłupić.
Amonek 2016-09-29 13:19
Każda sprawa jest rozpatrywana indywidualnie od wielkości roszczenia oraz z posiadanej dokumentacji. Najlepiej skontaktować się z Firmą skup-windykacja.pl i tam wszystko przedstawią. Ja miałem podobną sprawę która zakończyła się sukcesem, co prawda nie miałem roszczenia przeciwko KPF FENIKS ale polecam poradzić się przedstawiciela który jest ok i przede wszystkim szczery i nie obiecuje złote góry jak inni a potem jest echo....
Mizia 2016-09-30 20:32
Pytanie zadałam 23 września a odpowiedź dostałam po tygodniu, skoro takie jest tempo pracy firmy skup-windykacja.pl i jej przedstawicieli to ja dziękuję, szukałam firmy rzetelnej i szybkiej , która ma przedstawicieli również rzetelnych i szybkich, żółwie tempo mnie nie interesuje. Już na poczatku przedstawiciel firmy skup-windykacja.pl ją spalił. Jedna z firm z Wrocławia ( wyguglałam) już na drugi dzień udzieliła mi wyczerpującej odpowiedzi. Co prawda odpowiedź wcale nie była po mojej myśli ale przynajmniej mi wytłumaczono (skany dok. musiałam wysłać mailem) że Feniks wcale mnie nie oszukał i tylko ja nie zrozumiałam swojej sytuacji . Pewnie gdybym nie "nasiadła" przez telefon na pracownika biura w Feniksie niejakiego Pana Piotra, to pewnie wcześniej wszystko byłoby dla mnie jasne. Co prawda mnie to wcale nie pociesza ale przynamniej dotarło do mnie, że najpierw trzeba pytać i słuchać a potem dopiero się wydzierać (jak jest oczywiście po co). Jeżeli takich poszkodowanych przez Feniksa jak ja szukacie , to prawdopodobnie tylko chcecie naciągnąć ludzi żeby zarobić na poradach bo po moim doświadczeniu z wrocławską frmą wiem, że prawdopodobnie żadnych poszkodowanych nie znajdziecie. Tak do wiadomosci, to w moim wypadku chodziło o służebność.
2
negooor 2016-10-06 15:40
Trzeba zrozumieć że w każdej firmie są pracownicy którzy jeszcze mają urlopy we wrześniu. Też w tym okresie wysyłałem wiadomość i dostałem automatyczną zwrotkę że Przedstawiciel jest na urlopie i że skontaktuje się ze mną po powrocie i tak było. Ja nie narzekam, kontakt jest ok.
1
Mizia 2016-10-06 19:30
Eeeeeee tam, nie chce mi się z wami gadać. A jak znam życie to w czasie urlopu wyznaczane sa zastępstwa (przynajmniej w normalych firmach) żeby zachować ciągłość czynności. Ale chyba nie u was.
Leszek 2016-10-07 16:20
Obawiam się że dużo ludzi przejrzało na oczy i nie dadzą się nabrać na te wszystkie wyliczenia ile to nam się należy od Energetyki i Gminy i jest posucha a teraz cwaniacy chcą zarobić jeszcze raz na tych co ich zrobili na szaro.
Tego się obawiam.
2
Mizia 2016-10-10 09:59
Moje wyliczenia były ok i kasa nawet spora tylko tyle, że przy zakładaniu słupów mój ojciec dostał jakąś wywłaszczeniówkę i wziłął kasę a ja o tym nie wiedziałam więc po temacie, we Wrocławiu mówili mi, że gdyby tatko kasy nie dostał to pewnie dostałabym ją ja w jakimś tam postępowaniu czy drodze administracyjnej ale że wziłął to dwa razy za to samo nie płacą. Tę wywłaszczeniówkę to feniks dostał od tauronu po wyroku sądu administracyjnego, co kazał tauronowi dać wszystkie dokumenty z budowy tych słupów. Najbardziej wkurzyło mnie jednak, że moja ciotka ( był u niej ten sam agent co u mnie) kasę dostała i to nie mało ( w dodatku coś jeszcze ma dostać bo podobno to sa jakieś dwa postepowania za czas 10 lat do tyłu i za to co ma być) a ja nie.....
2
DN 2016-11-13 15:35
Nie ufajcie Feniksowi, kadra tej spółki jest niekompetentna. Zapytajcie Szado i Zdanowską o wykształcenie to wam wystarczy. Udają przed klientami prawników a obok prawa stali tylko jak ich pozywali.
3
a 2016-11-13 17:36
Szanowny Panie DN - Feniks już Panu zafundował 2 wyroki czy to dla Pana za mało. Czy potrzebny jest Panu następny proces w dzisiejszych czasach identyfikacja komputera z którego pisze się pomówienia jest barzo łatwa , przypominam też że,
Zgodnie z art. 212 par. 2 kodeksu karnego pomawianie na forach
internetowych może zostać zakwalifikowane także jako przestępstwo.
Wówczas sprawca może trafić za kratki nawet na dwa lata .
2
a 2016-11-13 17:36
Szanowny Panie DN - Feniks już Panu zafundował 2 wyroki czy to dla Pana za mało. Czy potrzebny jest Panu następny proces w dzisiejszych czasach identyfikacja komputera z którego pisze się pomówienia jest barzo łatwa , przypominam też że,
Zgodnie z art. 212 par. 2 kodeksu karnego pomawianie na forach
internetowych może zostać zakwalifikowane także jako przestępstwo.
Wówczas sprawca może trafić za kratki nawet na dwa lata .
a 2016-11-13 17:37
Szanowny Panie DN - Feniks już Panu zafundował 2 wyroki czy to dla Pana za mało. Czy potrzebny jest Panu następny proces w dzisiejszych czasach identyfikacja komputera z którego pisze się pomówienia jest bardzo łatwa , przypominam też że,
Zgodnie z art. 212 par. 2 kodeksu karnego pomawianie na forach
internetowych może zostać zakwalifikowane także jako przestępstwo.
Wówczas sprawca może trafić za kratki nawet na dwa lata .
dn jest be... 2016-11-14 14:45
Fakt Panie DN przeginasz -
1
Michał 2016-11-17 11:58
Czy posiada ktoś aktualny adres Korporacji Feniks?
wasyl 2016-11-17 13:37
Mełgiewska 74 studio 200 ,Lublin byłem wczoraj robi wrażenie akt segregatorów jak w dużej biblotece
1
ff 2016-11-17 16:12
Dla mnie wszystko ok - sprawdzcie sobie to

postanowienie SR Mikołów z dnia 11.07.2016r. I Ns 717/13

reszta w trakcie
dziękuję
3
agam4444 2016-11-21 19:11
Musimy napisac zbiorczy pozew nie ma innego wyjscia, z tego co widac poszkodowanych jest mnowstwo. Nasz odwokat wyslal 2 pisma na 2 rozne adresy i nie przyjmuja wogole korespondencji. trzeba sie im dobrac do tylkow oszusci!!!!!
3
ptysio 2016-11-21 19:50
mister agam zbiorczy pozew w tym kraju ? musi być ta sama kwota i data chyba się nie da :)
firma działa - wygrywa wypłaca sygnatury sądowe da się sprawdzić są ok -sam czekam na finisz
i wcale nie czuje niepokoju zerknąłem na mienie zabużańskie mieli ok 1400 procesów na 2300 w Polsce wg mnie nieźli, wiem ze u mnie mają pół wsi ok 30 % ma kasę chyba niezłą bo sięę niechwala ale z 3 ostro pije a nie mieli za co.
1
Mizia 2016-11-21 21:29
A w ogóle to wiesz co to jest pozew zbiorowy i kiedy się go pisze? Może tak twoj adwokat ci powie a jak nie to polecę ci firmę prawniczą z Wrocławia to ci wytłumaczą żebyś pierdoletów nie pisał
2
- billi 2016-12-04 16:24
TO SIĘ mili nie doczekacie - ja czekałam 5 lat w-tym czasie wydałam na ich ciągle potrzebne jakieś dokumenty ponad tysiąc zł- plus 2000 tys za to że w ;;moim niby imieniu to załatwią ,, - i niestety nie dostałam ani 1 zł- sprawę przegrali bo minęło niby ,, przedawnienie ,,i musiałam jeszcze płacić kolejny tysiąc za przegraną sprawę - więc uważajcie - gdyby było więcej chętnych sama podpisałabym się pod petycją i oddała sprawę do telewizji - tam zawsze znajdą rozwiązanie i odpowiednią karę dla takich oszustów .
3
Mizia 2016-12-04 18:14
To Sąd chcesz do telewizji podać za przegraną? Bo w mojej umowie niczego (a umowy chyba mają dla wszystkich jednakowe) nie obiecywali a kasę płaciłam tylko za to, co w umowie.....Może jednak podesłać ci adres firmy z Wrocławia, z której usług(czytaj uświadomienia mnie) korzystałam?
2
rufą do wiatru 2017-02-24 21:42
Ja za moją pracę nie zobaczyłam ani złotówki...........najeździłam się do klientów za swoje.
Sprawy które okazały się dochodowe dla firmy przejmowali sami i nie informowali mnie o dalszych działaniach.
jar 2017-02-26 12:23
Moja sprawa tez trwala ale macie dowód
Sąd Nowy Tomysl Sygn.akt 198/15 ponad 20 tys
1
sc 2017-02-26 12:30
Moja to dopiero trwała od 2012 roku tak się bronili ale macie dowód na dobre działanie tej firmy
Sad Olsztyn Rejonowy X Ns 117/12 sprawdzcie prawie 600 tys zl i co wy na to niedowiarki
1
gumiś 2017-03-09 17:09
Z tego co wiem to Policja z Prokuraturą prowadzą postępowanie przeciwko Feniksowi, więc nie radzę aby korzystać z ich usług. Sprawa bardzo poważna bo kilkunastu już ludzi przesłuchują od strony klientów
miśka 2017-03-13 18:09
a wie ktoś coś konkretnego? bo mnie akurat policja słuchała na okoliczność doprowadzenia do niekorzystnego rozporządzenia mieniem czy majątkiem (coś takiego) i mocno pytali o agenta, który też ze mną spisywał umowę, o samego feniksa to akurat niewiele pytali tylko o to jak działali z umowy tzn. co konkretnie robili i czy kierują sprawy do sadu (podobno ktoś przegrał w sadzie i sie poskarżył policjantom)
1
tomas 2017-03-15 11:32
A piszczie co chcecie :)
dla mnie wlasnie wygrali - sprawdzajcie :)
Sad rejonowy w Szczytnie akta I Ns 324/14
ponad 25 tys zl a to przeciez nie konec i co
1
Joanna 2017-03-15 15:14
Zastanawiasz się nad nawiązaniem współpracy z firmą Korporacja Prawno Finansowa FENIKS? Dodatkowe informacje znajdziesz na stronie internetowej firmy: http://www.korporacja-feniks.com/dolacz-do-nas-t5
Jeśli masz jakieś pytania do osób już współpracujących z firmą-zostaw komentarz. Postaramy się znaleźć odpowiedź.
1
to ja 2017-03-15 16:36
U mnie tez ok w trybie administracyjnym decyzja Starosty Sredzkiego G.N.6821.4.1.2013 trwalo ponad 3 lata ale mam teraz ponad 25 tys.
1
j 2017-04-07 09:22
sad Pabianice I NS 212/15 wygrana 24 tys 3 lata w sadzie ale mam teraz ze 20 moich sasiadów podpisuje z nimi umowy :)
1
Tomasz 2017-05-11 21:41
Nasza sprawa trwa od 2012 roku. Zmieniają się prowadzący sprawę. W końcu mamy sprawę w sądzie, aż tu nagle dzwonią z biura i proponują aby iść na ugodę z kwotą 3500 pln. Od tej kwoty jeszcze oczywiście prowizja dla Feniksa ?

Głowa mała. Będę informował na bierząco jak sprawa wygląda. Jesteśmy bardzo zmęczeni ale jeszcze walczymy.

Na pewno nie odpuścimy.
Prawda 2017-06-07 12:07
Powiem tak jeśli Feniks wam prowadzi jakas sprawę i jak sąd przyzna wam odszkodowanie to od razu podajcie w sądzie swój numer kąta bankowego, bo nie dostaniecie tych pieniędzy.
Badyl 2017-06-08 11:31
A skąd wiesz?! Ja dostałem zgodnie z tym co sąd zasądził i dla mnie to normalnie bredzisz.
1
Zostaw swoją opinię o Korporacja Prawno Finansowa FENIKS - Lublin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korporacja Prawno Finansowa FENIKS