Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Korporacja Feniks


Oceniono 41 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
Korporacja Feniks
Jana Sapiehy 3
20-095 Koszalin
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
olo - 2014-05-21 00:04:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Kilka dni temu przyjechał do mnie z Tomaszowa Mazowieckiego facet z Feniksa z propozycją dotyczącą słupów i transformatorów. Powiedział mi że ich opłata to 500 złoty i 140 złoty jak sprawa będzie w sadzie. Mówił mi że mam szanse na jakieś kilka, kilkanaście tysięcy ale jakby coś to musi dokładnie pomierzyć i policzyć. Miał problemy ze spokojnym i logicznym przedstawieniem swojej oferty. Zaufanie spadło u mnie praktycznie do zera gdy prawie na sam koncu rozmowy powiedziałem że jestem poważnie zainteresowany a on miał spore opory aby zostawić mi 2 wzory możliwych umów każda po 4 strony czyli razem 8 wydrukowanych na tej samej padajacej drukarce, tłumaczac to względami ekonomicznymi - mówi do mnie a bo wie pan to wydrukowanie tego też trochę kosztuje :)))) Z niedbale zrobionej wizytówki na widocznie padającej domowej drukarce wyczytałem że to KIEROWNIK GRUPY. Ale najciekwszy był dla mnie samochód którym podjechał a mianowicie dawno przeze mnie już nie widziany na drodze Opel Kadet - to tak na marginesie chyba wszystko na temat zarobków o które ktoś się pytała tutaj na forum.
Dopiero po jego odjeżdzie dowiedziałem z tej umowy o 50 % dla nich przy mojej początkowej wpłacie 500 pln lub w drugiej opcji przy wpłacie 1200 netto z mojej strony biorą 25 procent. We wszystkich opcjach jest 400 pln netto gdy sprawa trafi do sadu p oraz równiez we swzystich typach umów 500 złoty brutto za sporządzenie wyceny.
UWAGA - jest jeszcze kara dla ciebie jeśli zerwiesz z nimi umowę - 2460 złoty brutto
zdjecie uzytkownika
zibi - 2014-05-21 00:47:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mirek - 2014-05-13 11:41:29]:
Drogi Mirku. Według umowy paragraf 7 ustęp 1a: wynagrodzenia ryczałtowanego dla Zleceniobiorcy w kwocie 1.200 zł netto.
Paragraf 7 ustęp 1d: opłaty w wysokości 500 zł brutto tytułem sporządzenia wyceny roszczenia.
Czyli dodał 1200 + 500 dało mu 1700. A w kwotach brutto prawidłowo wychodzi jeszcze więcej bo aż 1976. Czytając dalej umowę wyrażnie wyszczególnione są jeszcze dalsze inne możliwe opłaty dla nich od ciebie
zdjecie uzytkownika
Sylwia - 2014-05-21 11:35:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sama pracuje w Feniksie raptem kwartał. Wszystko na razie bardzo mi się podoba przeszłam fajne szkolenia jest mila atmosfera.
Narzekacie, że coś długo trwa, a macie jakieś pojęcie o prawie? Przecież to nie jest tylko zależne od feniksa ale w szczególności od procedur i dzialan sadow!!! Co do wynagrodzenia powiem szczerze pierwsze 2 miesiace niewiele (bo wiadomo moje sprawy jeszcze się nie zakonczyly) za trzeci miesiąc dostałam prawie 20 tysięcy, a to się jeszcze rozkręci.
Narzekac mogą osoby które mało dzialaly, ja średnio wysylam przynajmniej 50 wycen wstępnych dzialek ze sluzebnoscia przesyłu na miesiąc, wiadomo nie wszystkie skończą się umową, ale skuteczność jest bardzo wysoka.
Jeśli myślicie że zarobicie 1 działką na miesiąc, to szanujmy się

Może zanim zaczniecie na cos narzekac spróbujcie najpierw rzetelnie popracować. Bo jak wiadomo nie ma nic za darmo.

A jeśli ktoś marudzi ze nie oplaca mu się bo traci pieniądze na wydruki i rozmowy telefoniczne, nie zachowujmy się jak 20 letni student z 400 zl na miesiąc, bez zadnych nakladow nie zdobędziesz przysłowiowych złotych gor, a tak minimalny wkład włożony z cala pewnoscia mile nas wynagrodzi.:)

Jest to typowa firma prawnicza w zachodnim stylu (nie dla większości leniwych rodakow) ile w siebie i swoje działanie wlozysz, tym więcej zarobisz Jestem bardzo zadowolon.


Swoją drogą co do opisuj w założeniu niekompetentnego Pana z Tomaszowa, nie znam człowieka jednak każda firma popełnia błędy przy rekrutacji, może ten Pan tam długo nie popracuje, a może o dziwo za kilka miesięcy okaże się istną perełką sprzedaży usług, nie oceniaj firmy mającej kilka tysięcy pracowników bo jednym z członków jej najniższych szczebli ;-)
zdjecie uzytkownika
Kaluś - 2014-05-21 21:07:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Firma ta wywalczyła dla mnie szybko (wciągu 4 miesiecy odszkodowanie)z wypadku. Teraz jestem współpracownikiem i jak sie przyłoże to mozna zarobić, a jak nie mam czasu tym sie zająć to nie zarabiam. Zasady proste. Pracujesz to i zarabiasz.Nie pracujesz to nie masz. A nażekać jak sie niechce pracować każdy może. Ich wybór
zdjecie uzytkownika
ric - 2014-05-22 11:23:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
W Feniksie działam dość długo i z perspektywy czasu wiem, że podjecie współpracy było dla mnie jedną z ważniejszych decyzji.Po kilku miesiącach od podjęcia współpracy zacząłem zarabiać pierwsze pieniądze (były to zaliczki i pierwsze zakończone sprawy - windykacja i ofe - kiedyś też pozyskiwaliśmy klientów na ofe). Później pojawiły się prowizje za sprawy związane z OC i służebnością przesyłu. Zarobiłem nawet na leasingu - ok. 1500,00. Była to miedzy-prowizja. Współpracownik za złożenie 4 wniosków zarobił ok. 9000,00. Sprawy na służebność trwają długo (im wyższe roszczenie tym bardziej przedsiębiorcy przesyłowi się bronią z wiadomych względów), ale kończą się pozytywnie dla klientów. Spora część kończy się polubownie. Ostatnio podpisaliśmy porozumienie z Wodociągami na 130.000,00. Sam czekam na zakończenie sprawy na ponad 1.000000,00 (milion) zł. od listopada 2010 r. Ktoś kto nie zna tematu bliżej powie, że Feniks nic nie robi i w związku z tym nie ma co liczyć na kasę. Ale to nie jest prawda. Sprawy długo się toczą ponieważ przedsiębiorcy przesyłowi utrudniają tak jak to możliwe prowadzenie postępowania. Musimy ich zmuszać do udostępniania dokumentacji poprzez składania wniosków do Wojewódzkich Sądów Administracyjnych. Długo tez czekamy na opinie biegłych sądowych. W mojej sprawie na ponad milion na opinię biegłego geodety czekaliśmy ponad rok! Teraz czekamy od stycznia na opinię biegłego majątkowego. Później ustosunkowanie się stron do opinii i ustalenie przez sąd daty wydania postanowienia o ustanowieniu służebności i podział prowizji:) - będzie co dzielić. Nie jest to jednak rekordowa kwota. Mamy już opinię biegłego na ok 4 miliony - sprawa na Śląsku, gaz, działki inwestycyjne. Ale największą mamy w okolicy Warszawy - ok. 18 milionów. Jak policzycie prowizje od tych kwot to wyjdzie więcej niż Wam obiecywali (pewnie wiedzieli, że część ludzi boi się dużych pieniędzy i w nie nie wierzy albo nie umie na nie czekać).
Pozdrawiam wszystkich, a Ci którzy potrzebują dużych pieniędzy niech się cieszą, że dostali możliwość ich zarobienia i niech ruszają do pracy.
zdjecie uzytkownika
tre - 2014-05-22 22:57:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
święta prawda od 7 lat pracuje i nie narzekam fakt troszkę zle zmieniłem mieszkanie na dom i mam problem z trawnikami ale nie garnijcie sie do tej pracy niech zostanie dla nas
zdjecie uzytkownika
drogi tre - 2014-05-26 15:24:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tre - 2014-05-22 22:57:54]:
może wiec zapytaj prawnika z twojej okolicy ile by to kosztowało - i raczej się zdziwisz ze wyjdzie dużo drożej , dziwi mnie fakt ze jak ktoś do Ciebie przyjedzie fordem to już nie dobry sam zapewne masz super nowe autko po co wiec to analizujesz jeśli możesz sobie pozwoli na droższą obsługę prawna.
Sama sprawa z firma TOUREX którą oni prowadzili w Austrii powinna zamkná© wszelką pseudo dyskusjé 1700 klientów z kilku krajów- sprawa wygrana spór o ok 180 milionów euro / szczegóły znajdziecie w necie np w archiwum Gazety Wyborczej , Parkiecie , Rzeczpospolitej łatwe do weryfikacji - prywatnie gratuluję Ci też super drukarki :)
zdjecie uzytkownika
pytanie - 2014-05-26 16:40:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Są jeszcze osoby, które chciałyby pieniadze za nicnierobienie? piszecie, ze firma jest pomocna, a jak atmosfera? pozdro
zdjecie uzytkownika
były Doradca Feniks - 2014-06-23 06:46:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Atmosfera ? jak to w piramidzie finansowej. Jak naganiacze naganiają klientów to firma się cieszy. Nie naganiają to się daje ogłoszenie o naborze do pracy i już jest świeża krew. Tak to się kręci.
Ps.
To nie jest firma prawnicza. Tam nie ma prawników.
W razie potrzeby wynajmują radcę prawnego lub adwokata do występowania przed sądem.
zdjecie uzytkownika
dc - 2014-06-23 14:37:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fabryka parasoli to nazwa wlasna firmy która jest przedstawicielem Feniksa tez zwrocilem uwagę na te ogłoszenia w treści ogłoszenia wyraænie pisze æe jest to rekrutacja dla Korporacji Feniks- proszę czyta© ze zrozumieniem :)
zdjecie uzytkownika
pytanie - 2014-06-24 17:18:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
właśnie tak mnie zainteresowały te wiszące oferty z tej firmy. jakoś dużo ich, co moze oznaczac, ze wpadlo duzo klientow i rąk potrzeba albo taki przerób jest. ktos napisze jak jest naprawde u Was w firmie? dziekuje
zdjecie uzytkownika
odp na pytanie - 2014-06-24 19:45:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sam nie wiem , wiem jedno ze takie ogłoszenia we wszystkich dużych serwisach rekrutacyjnych a trwa to już jak widzę kilka lat, musza kosztować koszmarnie duże pieniądze co akurat mnie do nich przekonuje
zdjecie uzytkownika
mc2 - 2014-06-24 19:50:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
duzo nie powiem bo pracuje od 3 miesiecy ,milo rzetelnie itp fajny kontakt bardzo bezposredni fajne szkolenia zerowe koszty rozpoczecia współpracy jak do tej pory wszystko ok
zdjecie uzytkownika
pytanie - 2014-06-25 12:44:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"zerowe koszty rozpoczecia wspolpracy", co to znaczy? rozumiem, ze za te wszystkie szkolenia, ktore masz na poczatku to nie musisz placic.
zdjecie uzytkownika
mc2 - 2014-06-26 09:45:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak nic nie płaciłem kawka ciastka soczki itp. na koszt firmy ulotki teczki wizytówki reklamówki banery reklamy w prasie radiu itp. z naszymi nr tel tez
zdjecie uzytkownika
pytanie - 2014-06-26 18:04:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale nie o to mi do końca chodziło :). bo czasami slyszy sie takze w tej branzy niestety ze szkolenia są po prostu płatne, tak firmy sie zabezpieczaja po prostu. jak jest w feniksie?
zdjecie uzytkownika
mc2 - 2014-06-26 18:28:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zero zobowiązań poproś firmę o umowę i sam ja ocen pozwalają nawet na współprace z ich konkurencja szkolenia kompletnie na ich koszt a w umowach nawet nie ma wzmianki o szkoleniach robia je dość czesto w całej Polsce jak ktoś chce to jedzie jak nie to nie i nikt nie pyta dlaczego calkiem inne podejście do człowieka wychodzą z założenia ze jak nam będzie dobrze i nam dobrze za prace zaplaca to będziemy dla nich pracowali a jak ktoś nam da cos lepszego to odejdziemy dlatego pominęli wszelkie zakazy nakazy kary umowne itp. - mi się to podoba
zdjecie uzytkownika
mazda - 2014-06-26 21:24:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Były doradca Feniks - 2014-04-15 10:58:32]:
I dzięki Bogu, że jesteś byłym Doradcą...Przy takim poziomie wiedzy i głupoty to naprawdę szczęście
zdjecie uzytkownika
pytanie - 2014-06-27 15:18:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@mazda, do kogo jest to pytanie? W ogóle zobaczcie na ten wysyp ofert, jak tak poklikałem to szukają w większości miast. wyglada jakby cala kadre wymieniali. zastanawiajace.
zdjecie uzytkownika
były Doradca Feniks - 2014-06-27 23:26:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dc - 2014-06-23 14:37:42]:
Rekrutują non stop we wszystkich miastach od kilku lat. Odmawiać chętnym nie mają w zwyczaju. Zastanówcie się dlaczego ? Sprawdźcie w sieci , ale nie szukajcie pod hasłem Feniks tylko pod pseudonimem Fabryka Parasoli. To tak jakby Microsoft rekrutował pod pseudonimem Fabryka Buraków. Po co ta konspiracja ? No kto odpowie ?(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
rrrrr - 2014-06-29 13:50:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uważam że jak komuś się nie chce pracować to wszystko wynajdzie żeby jakiś problem wymyśleć. Pracuje w firmie już ładnych pare lat nigdy nie było problemu. Wypłata na czas, informacja na bieząco,i atmosfera w firmie super.
zdjecie uzytkownika
pytanie - 2014-06-30 10:14:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@były doradca: Fabryka Parasoli? Sorry, ale ubawiła mnie ta nazwa :). Ciekawy patent na rekrutację. @rrrr: dzięki za głos. mam pytanie co do atmosfery. Rozumiem, ze ekipa jest w porzadku, a czy są przewidziane jakies premie czy coś?
zdjecie uzytkownika
mc2 - 2014-06-30 11:58:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sa ,sa sporo na każdym szkoleniu dla najlepszych sypią laptopami , kamerami , nawigacjami , tabletami itp. rozdają tego naprawdę sporo i to od lat sá ludzi którzy dostali np. po kilka laptopów.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-15
Żródło: Gowork.pl
Olsztyn
(warmińsko-mazurskie)
  Korporacja Prawno Finansowa FENIKS jest Spółką Komandytowo - Akcyjną z siedzibą w Lublinie. Działamy na terenie całej Polski, w krajach Unii Europejskiej, wschodniej części europy: Rosja, Ukraina, Białoruś, krajach Ameryki Północnej, Azji, Afryki. W związku z dużym zainteresowaniem naszymi usługami poszukujemy osób z wysoko rozwiniętymi umiejętnościami
zdjecie uzytkownika
Fabryka Parasoli?! - 2014-06-30 13:51:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fabryka Parasoli ludzie nie myślicie logicznie na jednym serwisie z ofertami pracy pojawił się wewnętrzny błąd nagłówka zamiast nazwy Feniksa dali nazwę fabryki parasoli a Wy już węszycie konspiracje, dzieci z europeistyki zgaduje.... lub innej socjologii....
zdjecie uzytkownika
pytanie - 2014-06-30 14:59:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to nieźle, nie ukrywam że takze pracuje dla premii. taki typ - musze miec zawieszoną marchewkę i wtedy mam najwieksza motywacje :).
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korporacja Feniks
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x