Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Tropical

Pracowałeś w firmie Tropical i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
mumumu - 2015-03-24 18:10:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zenek produkcjas - 2015-03-22 05:27:32]:
a co robi bydło takie jak ty wśród ludzi? to jest ciekawe??????? Firma zmieniła produkcję??? a może Boże Narodzenie bo bydło przemówiło.........
zdjecie uzytkownika
hihihi - 2015-04-02 18:07:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak idą święta bo matki polki wzieły się wreszcie do szorowania zapuszczonych szranków nie sprzątanych na bieżąco z braku czasu,wcześniej miały czas na pisanie pierdół a brud sobie rósł jak grzyby po deszczu,no to teraz wiecie skąd ta cisza
zdjecie uzytkownika
jozek produkcja - 2015-04-03 13:30:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hihihi - 2015-04-02 18:07:59]:
dostali pare złotych na swieta to sie ciesza..:)
zdjecie uzytkownika
lizaczek - 2015-04-03 15:08:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli ty się z tych paru groszy nie cieszysz, to oddaj bardziej potrzebującym...
zdjecie uzytkownika
hihi haha - 2015-04-03 18:05:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz daja na święta potem daja popalic brrrr,,,, nie sterylnie,,,,
zdjecie uzytkownika
KAPUŚ LIZUS WAZELINKA - 2015-04-03 18:13:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hihihi - 2015-04-02 18:07:59]:
OOOO!!!! ktoś tu ma syf w mieszkaniu,, bo zamiast sie soba zajac i domem to woli męczyć,gnębic,zastraszac innych-- i... MIERZY swoja miarą ,,,,PAJC NIEMYŚLĄCY ,BARDZO NIEDOBRE LUDZIE,,,-- CZŁOWIEK CZŁOWIEKOWI WROGIEM ,a to wszystko w imie najniższej krajowej.
zdjecie uzytkownika
jozek produkcja - 2015-04-05 03:54:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a coż wy macie w glowie? tyle co w gebie... jak sie wam da to i łeb do niczego, ryba gnije od głowy
zdjecie uzytkownika
jozek produkcja - 2015-04-05 04:00:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [KAPUŚ LIZUS WAZELINKA - 2015-04-03 18:13:56]:
CZŁOWIEK CZŁOWIEKOWI WROGIEM... nie wrogiem ale wilkiem,... cytuj dokładnie głąbiu
zdjecie uzytkownika
WROGI PIEPSZONE ,KAPUSIE - 2015-04-05 10:54:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jozek produkcja - 2015-04-05 04:00:40]:
EJJJJ!!!! TY UCZONY- DEBIL,,,,,- NAWET NIE DO WILKÓW ,,, TYLKO DO SZAKALI I HIEN ,ZA NAJJNIZSZA KRAJOWA KAPUJECIE WAZELINIARZE ,POWIEDZCIE TO ŻONA,MĘŻOM I DZIECIOM W DOMU CO ROBICIE TO SIĘ ZDZIWIĄ
zdjecie uzytkownika
józek niedaryje ci tej nocy!!!!!! - 2015-04-05 10:58:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jozek produkcja - 2015-04-05 04:00:40]:
cos te smierdzi mordy spac nie potrafia,,,,,aha brakuje wyżycia sie w pracy,,,,,bo w domciu morda w kubeł,,,,,i wszystko samemu,, trza,, zrobic mmmmm
zdjecie uzytkownika
czytający - 2015-04-06 12:19:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wstyd, aby tak sie wysławiać i to kobiety i mężczyżni a także kierownictwo,
W tym zakładzie to totalny MOBING a z tym trzeba zwrócić sie do innych Organów, aby dokłanie przyjrzały sie sytuacji jaka panuje w naszy zkładzie.

Najbardziej WULGANĄ osoba tutaj na tym portaliku jest osoba pod niczkiem LIZACZEK.
Czy taka jest tez w domu :( o Boże bron osoby bedące w jej towarzystwie.

Ogarnijcie siebie o osoby ktore sa w waszym Towarzystwie bo Z-d traci na renomie
zdjecie uzytkownika
jozek produkcja - 2015-04-06 22:51:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [WROGI PIEPSZONE ,KAPUSIE - 2015-04-05 10:54:31]:
homo homini lupus est.... jak juz sie wysilasz na cytaty to dokladnie,.. i nie uzywaj słów ktorego znaczenia nie rozumiesz... tak bedzie lepiej, zmien pracę kazdemu ulzy
zdjecie uzytkownika
HOMO NIE WIADOMO - 2015-04-08 18:12:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jozek produkcja - 2015-04-06 22:51:54]:
hahaha,,,,,,,,,, profesorek homo nie wiadomo !!!!!!! nieźle masz zajarany łeb,,,,ale mnie to nie dziwi tacy tam tylko zostają ,,,,JEDEN PLUS ,ŻE SIE ZGADZASZ ,ŻE JESTEŚCIE WROGIEM DLA SIEBIE,,,,, fajna macie prace kazdy idzie ,ale żaden nie lubi brrrr walczcie o nagrdę 1 miejsce macie jak nic,,,MOJA FAJNA PRACA,,
zdjecie uzytkownika
LIZUSEK - 2015-04-08 18:49:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NO WŁAŚNIE DZIŚ BYŁ SPOKÓJ JAK WAS NIE BYŁO -PRAWDA WSZYSTKO NA TEMAT OCH ACH OCH ACH OCH ACH..........PRZEMYŚL TO SOBIE .....
zdjecie uzytkownika
powtarzam to znow - 2015-04-08 20:25:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pokaż mi te gnębione osoby, bo normalnie mi ręce opadają. Ty mi pokaż pracę, w której przełożony nie wydaje poleceń,nie zwraca uwagi, nie wkurza się kiedy się zawaliło sprawę. Pisząc to tylko się pogrążasz. Idąc twoim tokiem myślenia wychodzi na to, że Ty rozmawiając chociażby ze mną, żartując,
jesteś dwulicowa, zakłamana,fałszywa i bijesz punkty u kogo? U mnie? Naprawdę trudno uwierzyć w to, że po prostu można z kimś normalnie rozmawiać. Ja przychodzę do pracy, robię co do mnie należy, żadne prace mnie jakoś nie omijają (nie mam żadnych przywilejów) Może nie każdych lubię, ale każdego toleruję i naprawdę staram się z każdym dobrze żyć. A ty przestań być incognito, to następnym razem Bożena albo pan Heniek wystosują do Ciebie pismo z prośbą o wykonanie pracy, zapytają czy masz w ogóle czas, czy Ci nie przeszkadzają. Robota jest jak mówiłam raz lżejsza raz cięższa, trzeba ją wykonać i najzwyczajniej w świecie spadać do domu.ROZUMIESZ
zdjecie uzytkownika
ŚWIĘTA RACJA - 2015-04-08 20:31:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NO WŁAŚNIE DZIŚ BYŁ SPOKÓJ JAK WAS NIE BYŁO -PRAWDA WSZYSTKO NA TEMAT OCH ACH OCH ACH OCH ACH..........PRZEMYŚL TO SOBIE .
ŚWIĘTA RACJA DOBRZE NAPISANE

ANIA,ANETA,ANETA,OLA,DANKA,MONIKA,ASIA,IWONKA,KRYSIA
zdjecie uzytkownika
Beata - 2015-04-08 20:49:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie dajcie już sobie spokój z tym wzajemnym obrzucaniem się wyzwiskami i pomówieniami.Liczę na Wasz zdrowy rozsądek,5 dni w ciągu tygodnia mówimy sobie CZEŚĆ-DZIEŃDOBRY-SIEMA- a za plecami smarujemy innych "gównem" w czystej postaci,czy o to Wam chodzi i jaki macie w tym cel?Liczę na Wasz zdrowy rozsądek i dojrzałość a zwłaszcza tą emocjonalną i to czego nie którym brakuje czyli kulture osobistą która w tym przypadku przekłada się na znacznie zaniżony poziom kultury pracy.Szanujmy się mimo wszystko,i tylko tyle ,przemyśl sobie co tu piszesz bo tylko świadczy o tobie że jesteś pusta i swoje żale tutaj wypisujesz,bo nie masz znajomych a my bedzięmy bronic racji pamietaj WYWŁOKO WREDNA mAM NADZIEJE ZE TWOJ URLOP BEDZIE TRWAC WIECZNIE HAHA
zdjecie uzytkownika
RADEK - 2015-04-08 22:30:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moi drodzy,jeśli Wasze niezadowolenie z pracy jak i współpracy z kierownictwem jest tak duże to może warto się zastanowić i mieć odwagę powiedzieć to wprost.Wypisywanie żali i złośliwości na "forum" ANONIMOWO,może zaszkodzić osobom, które zostaną niesłusznie posądzone o autorstwo Waszych wpisów,a co gorsza mogą mieć przecież inne zdanie.
Jak Wasz przełożony ma mieć "Dobry humor" czytając Wasze posty?
Tobie ulży pisząc "to i owo" lecz podejrzenie pada na WSZYSTKICH co powoduje że atmosfera w pracy jest jeszcze gorsza.Może warto to przemyśleć?!
Pozdrawiam wszystkich. MYŚLĘ ŻE TO PRZEMYŚLICIE NIEKTÓRZY BO TO ŚWIADCZY TYLKO O WAS A NIE O KIEROWNICTWIE BO JEST SPOKO
zdjecie uzytkownika
Józek produkcja - 2015-05-06 18:43:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ryba gnije od głowy. .. pamiętam bossa, to już 8 lat,
zdjecie uzytkownika
yyyy - 2015-06-16 19:33:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Józek produkcja - 2015-05-06 18:43:45]:
zostaw bossa w świętym spokoju
zdjecie uzytkownika
Józek produkcja - 2015-06-23 20:50:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To był boss to miałem na mysli
zdjecie uzytkownika
yyyy - 2015-06-25 02:03:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Józek produkcja - 2015-06-23 20:50:39]:
to super że tak myślisz jestem tego samego zdania
zdjecie uzytkownika
Józek produkcja - 2015-06-26 15:27:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
... naprawdę szkoda, dobrzy mądrzy ludzie odchodzą najszybciej
zdjecie uzytkownika
ANETKA - 2015-06-28 18:45:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ALE OBŁUDA Z WASZEJ STRONY A SKĄD WY ZNACIE BOSSA ,JÓZEK JESTEŚ DINOZAUREM ŻE MOŻESZ POWIEDZIEĆ COŚ O ŚW.PAMIĘCI P. ANDRZEJU OGRODNIKU?CHŁOPIE TY (usunięte przez administratora) WIESZ NA TEN TEMAT...TRZYM DUPE Z DALA
zdjecie uzytkownika
Józek produkcja - 2015-06-28 21:21:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
.. Prosta robota prości ludzie bez komentarza
zdjecie uzytkownika
Józek produkcja - 2015-06-28 22:22:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Boss żyje i będzie żył . . W naszych sercach... a bydło to bydło i tak musi być. ...
zdjecie uzytkownika
stary - 2015-07-08 11:34:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Józek produkcja - 2015-06-28 22:22:16]:
( usunięte przez administratora ). a zobaczcie na to, co to jest tam sie czas zatrzymał na latach 70.... to wyglada jak etykiety zastepcze, kogo oni tam karmia, jakis łamaczy tekstów... czy co,... sztampa, napis ryba tłumaczenie od prawa do lewa... jak drewno,... a nawet te ryby, juz tak zuzyte,... i jakby szpilkami do opakowania przyklejone, bogata firma i ślepcy.. kupic okulary, przegonic po spozywczym niech sie wybitni uczą od lepszych, sie nie nauczą... artysci.. hi hi
zdjecie uzytkownika
stary - 2015-07-08 13:44:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i nie ma fotki produktu... na opakowaniu,... eh
zdjecie uzytkownika
leczicz - 2015-07-15 23:24:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak się nie ma do czego czepić, do człowiek czepi się do takich rzeczy jak @stary. No ale jeśli chodzi o pracę w Tropical to wiadomo, jak pilot wycieczek czy też w biurze obsługi klienta dużo zarobić nie można , no ale myślę, że jest to bardzo cenne doświadczenie, szczególnie jako taki np Rezydent na Dominikanie.
zdjecie uzytkownika
Józek produkcja - 2015-07-18 09:32:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stary ma sporo racji ... to było cacy 10 lat temu, nawet bardzo cacy.. ten nasz nowy szeryf spoko ale trochę mało czytelny i nudny jak flaki z olejem.. :) wieeelki cczłowiek
zdjecie uzytkownika
TAK - 2015-07-24 12:24:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Józek produkcja - 2015-07-18 09:32:00]:
RACZEJ MAJTEK NA ŁAJBIE,,,,,,
zdjecie uzytkownika
gig - 2015-08-27 16:40:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zobaczcie ofertę dodaną przez firmę Tropical Sun Tours Sp. z o.o. szukają osób na stanowisko pilota wycieczek,chodzi rezydenta na Dominikanie...zapewniają: zakwaterowanie, atrakcyjne wynagrodzenie, odpowiednie szkolenie na miejscu, wyżywienie podczas wycieczek, przelot na Dominikanę, oferta wydaję się dosyć atrakcyjna.
zdjecie uzytkownika
kojot - 2015-09-27 22:59:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się @gig, że to pomyłka w nazwie bo ta firma nazywa się chyba po prostu Tropical. No ale mogę się mylić. Widzę, że firma szuka obecnie głównie pracowników fizycznych i specjalisty ds. kalkulacji i rozliczeń produkcji, czyli pewnie czysta matematyka i księgowość przy okazji. Firma wygląda spoko.
zdjecie uzytkownika
jokey - 2015-10-04 08:37:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kon jest tak przejęty swoją rola że nawet na wycieczce dowodzi kto gdzie ma sie chować podczas gry paintball. Sam znalazł najlepszą skrytke jak pogalopowal na drzewo i... Ojojoj spadł na kopyta :) jokey poszukiwany od 10.10
zdjecie uzytkownika
Ekspert Praca.pl - 2015-10-15 21:56:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli ktoś z Waszych znajomych chciałby pracować w tej firmie, możesz mu pomóc i polecić go do pracy na praca.pl. Wystarczy wpisać e-mail przy ogłoszeniu, dzięki czemu łatwiej otrzyma pracę. Jak się uda sam zgarniesz 1000 zł. Zobacz jak działa ten układ na stronie ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
szymcioooo - 2015-10-28 02:36:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kojot - pewnie, że firma wygląda spoko, zwłaszcza, że ich oferty pracy czy na specjalistę ds sprzedaży zagranicznej czy na grafika komputerowego są polecane przez pracowników. Ciekawi mnie tylko jaka umowa jest podstawą zatrudnienia, może ktoś coś wie na ten temat? Z góry dziękuję za szybką odpowiedź
zdjecie uzytkownika
stary - 2015-11-05 03:35:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [szymcioooo - 2015-10-28 02:36:09]:
tak, tak, sam zsyp odpadow z agencji i firm marketigowych, tak, pewnie im dobrze, bo wysiłek zaden a spokój na wieki, wystarczy ze wyjda za brame... i bez szans... nigdzie, wiec siedza cicho i liżą....., a namnożyło sie tego,... cos z selekcja w firmie kiepsko... szkoda marki, dyro nie czuje absurdu,... aż dziwi, taki oszczedny i marnuje kasę... jego cyrk, jego małpy..:)
zdjecie uzytkownika
Andrzejek - 2015-11-09 09:55:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. W firmie pracowałem krótko i szybko zrezygnowałem, więc opinia może być bardzo wyrywkowa. Ze spraw, które zdecydowały o moim odejściu, to przede wszystkim zupełnie nieklarowne i uznaniowe zasady wynagradzania (premia uznaniowa, nie wykazana w umowie, brak w umowie załącznika dot. prowizji i premii). Fakt, że wynagrodzenie było sowite, nie zmienia faktu, że wynikało z 'uznania' a nie ze 'zobowiązania' pracodawcy. To duża różnica.
Druga sprawa - wybitnie moja indywidualna - jako samodzielny pracownik działu handlowego nie byłem w stanie zaakceptować dziewiętnastowiecznego systemu zarządzania czasem pracy, który w tej firmie obowiązuje. Choć wiem, że wielu, taki system bardzo odpowiada.
Ludzie mili i życzliwi (choć tego tu na forum jakby nie widać). Ogólnie mogę tego pracodawcę polecić osobom, którym powyższe minusy nie przeszkadzają.
zdjecie uzytkownika
Andrzejek - 2015-11-09 10:03:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kojot - 2015-09-27 22:59:16]:
Firma nazywa się "Tropical Tadeusz Ogrodnik". Jest to jednoosobowa własność prywatna czyli tzw. jednoosobowa działalność gospodarcza. Stąd imię i nazwisko właściciela musi się znaleźć w nazwie. Skąd w firmie zatrudniającej 100 osób taka forma prawna? Zapytaj któregokolwiek prawnika albo doradcy skarbowego, to Ci powiedzą.
zdjecie uzytkownika
józek produkcja - 2015-11-09 18:11:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Andrzejek - 2015-11-09 10:03:44]:
przez 35 lat był tropical Andrzej Ogrodnik, a Tadeusz sie kształcił na koszt firmy... 35 lat dobrze płatnych studiów, no synek przeszedł gehennę... ja po 5 latach studiów mialem dość... no cóż, jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma... prawda szefie... :).. po miliony euro....
zdjecie uzytkownika
stary - 2015-11-12 23:45:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jozek daj juz spokój nowemu, jest dobrze, wspóltworzył firmę
i dalej mnoży, był z bossem do konca,... i jedzie dalej,.. jest dobrze lepiej bedzie ale lepiej żeby było dobrze...
zdjecie uzytkownika
edok - 2015-11-17 17:37:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wydaje mi sie, że u nich ta praca jest nawet niezła jako przedstawiciel handlowy, tylko branża trudna bo w w segmencie nawozów ogrodowych. Patrzyłem jeszcze na to co trzeba umieć i na tym stanowisku to na pewno budowanie pozytywnych relacji i obsługa klientów, pozyskiwanie nowych klientów i tworzenie dystrybucji.
zdjecie uzytkownika
fiks - 2015-11-19 20:40:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no takie stanowisko @edok wymaga takich umiejetnosci komunikacyjnych bo bez tego nie da rady duzo pieniedzy zarobic
zdjecie uzytkownika
Endriu - 2015-11-19 21:57:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Andrzejek - 2015-11-09 09:55:01]:
1 małpa siedzi na odsiewaczu i ściemy wali oraz teroryzuje dobrych chopców
zdjecie uzytkownika
ph - 2015-11-22 04:09:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ja ma pytanie, czy organizuja tutaj dobre szkolenia produktowe, bo ja techniki sprzedazowe znam, ale na nawozach ledwo co się znam.
zdjecie uzytkownika
wianek - 2015-11-24 12:41:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ph bardziej z teco co widzę w ofercie pracy to potrzebne jest wykształcenie i doświadczenie ekonomiczne a nie związane z nawozami
zdjecie uzytkownika
senia - 2016-01-21 18:57:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to prawda, może ktoś po prostu pobieżnie zerknął na ofertę, za to mnie interesuje posada na stanowisko kasjera biletów lotniczych w katowicach pyrzowicach :)
zdjecie uzytkownika
xxxx - 2016-01-23 23:40:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co się oriętuje to w Pyrzowicach na lotnisku kasjerek nie potrzebują ale
za to w Zabrzu na dworcu PKP w szalecie jest potrzebna osoba do kasowania za skorzystanie z wc .
zdjecie uzytkownika
dżejk - 2016-01-24 10:47:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxxx - 2016-01-23 23:40:48]:
oj widzę , że @xxxx masz bardzo dokładne informacje. Ale chyba jednak mylisz się co do postu @seni. Bo rzeczywiście potrzebują kasjerów oraz programistów php
zdjecie uzytkownika
324t - 2016-02-08 20:39:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@dżejk tak to prawda tez widzialem te ogloszenia, ale bardziej mnie chyba zainterwesowalo na stanowisko programsity PHP w Katowicach wymagana jest znajomość języka JavaScript (jQuery)

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Tropical!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tropical

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert