brak logo

Logtech sp z.o.o

Radzionków

Opinie o Logtech sp z.o.o

JUTU 2015-03-20 05:29:26
Firma z zarobkami szału nie robi specjalnie na powyżki nie ma co liczyć jak już podniosą stawkę to o 50 groszy netto.Nie promuje sie dobrych fachowców jakaś premia czy wyższa stawka i to podstawowy błąd.Około 30% załogi w Radzionkowie to emeryci na umowe o dzieło.Tak jest wygodnie ZUSu nie odprowadza się składek nie płaci się premi też nie a stawki już wspomniałem.Zato koszty uzyskania dochodu w PIT najwyzsze.
TG 2015-04-21 19:47:08
Emeryt - komfident ze strachu że go zwolnią kabluje innych . Obys wiecznie pracował w logtechu wypracowales swoje w życiu żeby dalej pracować na emeryturze zabierając pracę młodym a puzniej nazekac że młody w domu siedzi i pracy nie ma niech wam ziemia lekką będzie wkrutce na cmentarz więcej ciał przybędzie teraz młodym dajcie nabyć trochę doświadczenia żeby żaden kierownik nie nazekal
stary znajomy 2015-05-06 19:26:27
łamanie prawa miało miejsce w logtechu gdy tam jeszcze byłem teraz pewnie jest podobnie , stawki nie porywają , pozdrawiam.

art. 151¹ par.1 kodeksu pracy za pracę w godzinach nadliczbowych, oprócz normalnego wynagrodzenia, przysługuje dodatek w wysokości 100 proc. wynagrodzenia za nadgodziny przypadające w nocy, w niedziele i święta, nie będące dla pracownika dniami pracy. [b] Natomiast za pracę w godzinach nadliczbowych, przypadających w każdym innym dniu pracy, przysługuje dodatek w wysokości 50 proc. wynagrodzenia. [/b]
Kazi 2015-06-29 02:14:11
Niewątpliwie wartość firmy maleje gdy odchodzą z niej czołowi pracownicy. A w tym przypadku chyba tak jest, że Ci, którzy byli motorem napędowym firmy szukali/szukają lepszych warunków czyż nie ... Z drugiej strony ciężko się im dziwić, bo nawet nie składałem tam aplikacji, ale z tego czego się obawiam to że nawet 2000 tam się nie dostanie.
dadek 2015-08-07 13:11:24
pracowalem tam 3dni po 3dniu BHP wyrzucil mnie na badania ktorych nie przeszedlem z przyczyn zdrowotnych. mialem dostac umowe na 3 miesiace i 13brutto
michalinka90 2015-08-07 16:16:28
@dadek może jednak te badania były bardzo ważne i nie spełniłeś określonych kryteriów. natomiast ja uważam że takie badania są jak najbardziej okej, trzeba dbać o poziom kadry już na poziomie rekrutacji robić ostre sito. a jeśli dają na 3 miesiące pierwszą umowę to nie tak źle, przecież wiadomo że okres próbny to mus więc nie płaczcie z tego powodu
pip 2015-08-15 02:15:56
Przed dopuszczeniem pracownika do pracy należy go wysłać na badania lekarskie.
Zgodnie z art. 229 § 4 K. p. pracodawca nie może dopuścić do pracy pracownika bez aktualnego orzeczenia lekarskiego stwierdzającego brak przeciwwskazań do pracy na określonym stanowisku.
Badania lekarskie wykonuje się na koszt pracodawcy .A nie po 3dniach PIP sie kłania wiec nie
co!!!!!!!!!! 2015-08-17 23:48:31
Ostre sito za 13brutto ale żart
Kamil 2015-09-09 13:12:19
Dziwne, że firma wymaga tego, aby robić badania, ale nie chce pokrywać ich kosztów. Według mnie to się mija z celem, bo to jednak nie pracownik dla własnego widzi mi się, chce się przebadać, ale wymagają tego od niego pracodawcy. Ktoś powinien się zbuntować, bo to nie zachęca do przyjścia tutaj do pracy.
Do starego znajomego 2015-12-11 20:41:35
Błąd na błędzie co polszczyzna do podstawówki uczyc się ortografii
1
filip 2015-12-11 23:45:15
fajnie, jakby Logitech zrobił porządek z tymi badaniami dla pracowników, ale jak patrzę po opiniach, to chyba jedyny ich problem, a tak to pozytywnie raczej
Seweryn Krajewski 2015-12-12 09:34:19
Niedługo znów wieczór wigilijny i jak zawsze Prezes zabierze głos dziękując załodze " To był dobry rok dla Logtechu" i tyle a załoga niech się cieszy,że pracuje kasa dla zarządu firmy i ich dzieci.Nikt nie pomyśli żeby dać temu pracownikowi chociaż na święta prezent po 100 zł na karpia.
2
mis 2015-12-31 15:24:13
w sumie dobrze usłyszec w wigilie dobre słowa od prezesa, wiec to wasza zasługa,pracownicy,chociaz rozumiem ze kazdy z was wolalby cos wiecej niz tylko słowa
fchfggh 2016-04-12 22:47:06
coś więcej niż słowa byłoby najepiej, ale sama w sobie pochwała też motywuje i pokazuje dobry kierunek :)
tomasz 2016-05-11 15:44:11
w jednych firmach są premie i benefity w innych nie, ale zawsze najważniejsze jest stabilne zatrudnienie i regularna pensja na konto @Seweryn Krajewski
abcs 2016-07-24 21:43:00
Stabilne zatrudnienie? AAHAHAHAHHAHAHA szczególnie u kierownika spawaczy , wrednego goscia...
1
kiss 2016-07-30 15:01:05
Pewnie, że jak jest regularna pensja @tomasz to nie jest tak źle, bo przecież wypłata i tak jest terminowa. Ale wiecie jakich średnich zarobków można się spodziewać?
Ewald 2016-08-31 07:26:02
To jest KPINA. Znowu "rekrutacje"..... Z normalnej firmy nikt tak sobie nie odchodzi. Muszą być ważne powody: z reguły są to finanse,czasem inne kwestie motywacyjne. A tutaj na okrągło jak we wiatraku. OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM. Przykład polskiego kapitalizmu: dorabiamy się na głupocie i krzywdzie zwykłego pracownika. Dla mnie jako odbiorcy: już dziękujemy.
1
yarpen 2016-08-31 08:44:43
Ta firma to jeden wielki bajzel, syf i porąbany kierownik. Na porządku dziennym sprawy się załatwia z pracownikami wrzaskiem i trzaskaniem drzwiami. Kompletny brak szacunku do pracowników. Poza tym firma jest cieniutka. Nikomu nie polecam, a wręcz odradzam pracę tam. Szkoda nerwów...
1
łysy 2016-09-01 10:51:50
Zwolniłem się stamtąd jako ostatni ze starych pracowników i bardzo się z tego cieszę, nie polecam tej firmy
1
Wierszocholik 2016-09-01 11:15:49
Firma Logtech to wielki atleta simens ich rozlozyl jak starego fleta .


Praca 12 godzin 7 dni w tygodniu bo kontrakt
1
yukkouth 2016-09-01 14:49:51
to nie praca, to wyzysk i niewolnictwo
yukkouth 2016-09-05 08:40:27
zarzad nie interesuje sie pracownikami tylko jak nabic swoje kieszenie i kupowac auta za premie pracowników
45 2016-09-05 23:29:50
Taki agent ochrony na bielanach ma stawki od 10zł. Na pewno i tak do tych zarobków dochodzą jeszcze odpowiednie premie, czyż nie? Przecież wypłata jest na pewno terminowa, a to jest w sumie najważniejsze teraz.
day 2016-09-07 13:38:04
No ale to wiadomo jaka aktualnie panuje u nich atmosfera? To jest również bardzo istotna kwestia. Pozdrawiam
yarpen 2016-09-08 07:49:06
Atmosfera taka że praca tam przypomina pracę w obozie koncentracyjnym, wszyscy rywalizują między sobą, poza tym porąbany dyrektor projektowy - chamstwo, wrzaski, wyżywanie się i wyzysk. Poza tym ten sadysta traktuje pracowników jak służących i każe co chwilę robić sobie kawę. Na porządku dziennym sprawy się załatwia z pracownikami wrzaskiem i trzaskaniem drzwiami. Kompletny brak szacunku do pracowników.
Jest bardzo duża rotacja.
kibo 2016-09-08 11:46:06
rywalizacja może się okazać bardzo zdrowa i świetnie wpływa na produktywność moim zdaniem, tym bardziej w dziedzinie montażu systemów transportu technologicznego. zastanawiam się jednak jak bardzo wysokie mogą być wymagania żeby jednak jakieś fajnie i intratne zatrudnienie u was dostać
yarpen 2016-09-08 13:06:08
Ja się zapytam - po co pracować na takiego chamskiego geriatryka? Zarobki w Logtechu nie powalają na kolana, więc chyba warto poszukać sobie jakiejś spokojniejszej pracy za podobne pieniądze a jest takich firm niemało i w wielu z nich atmosfera jest ok
senka 2016-09-08 14:55:46
skoro mówisz że nie powalają na kolana to ile wynoszą konkretnie?
yarpen 2016-09-09 08:48:56
pracownik hali - 1500 netto
konstruktor - 1800 netto
mis 2016-09-09 11:17:22
To pensje na początek @yarpen? W radzionkowie to i tak nie jest najgorzej ale mam nadzieje, że można liczyć na podwyżkę później
yarpen 2016-09-12 07:20:03
nie można liczyć na więcej za takie stawki zasuwasz 7 dni w tygodniu po 12 godzin bo muszą się wyrobić - moim zdaniem taka kwota nie jest tego warta
tak 2016-09-12 16:17:58
No pewnie na podwyżki to czas przychodzi @mis, ale mnie bardziej ciekawi jakich benefitów można się spodziewać, wiecie może czy jest szansa? Pozdrawiam
łysy 2016-09-14 08:08:10
Firma kogucik.Są jednym wielkim przekrętem!!!! Uwaga na nich!!!!!! Dopóki pracujesz to jest jeszcze jako tako. Kiedy zaczynasz się obijać to zaczynają się straszliwe kłopoty. Problem w tym, że firma bardzo często wymaga pracy po 12 godzin dziennie włącznie z sobotami i niedzielami aby nadgonić. Niestety zarząd tutaj tak fatalnie zarządza że źle organizuje pracę i stąd ten wyzysk, że nie ma w ogóle czasu dla siebie. A kto jest w stanie ciągle po 12 godzin pracować wraz z weekendami? Sekretarka w biurze udaje samego Boga a przełożony ma Cie za śmiecia jak odchodzisz.Firmę trza omijać z daleka chyba że jest się pracoholikiem, który robi aż padnie.
Ewald 2016-09-15 09:03:07
W Logtechu dużo się zmieniło - niestety na gorsze. O premii to oni tylko mówią, ci na wysokim stopniu myślą że świat kręci się wokół nich, praca po 12 godzin 7 dni w tygodniu bo zarząd nie potrafi pracy zorganizować, wypłaty po 1500zł. Omijać tą firmę, bo to chyba najgorsza firma techniczna
45 2016-09-15 15:27:15
Idealnie, że jest tutaj elastyczny grafik @ollix, a jak jeszcze wypłata jest terminowa to się wcale nie dziwię, że są teraz tak popularni. Wiadomo tylko czy oprócz tego są jeszcze jakieś benefity? Pewnie tak, bo zależy im na zadowoleniu swoich pracowników.
455 2016-09-15 19:21:01
Kto z biura ma nick 45?
oij 2016-09-16 22:26:47
Ja to widziałem ostatnio ogłoszenie na junior acoountant, ale wymagany jest co najmniej angielski lub niemiecki. Raczej to nie jest dziwnego, ale pewnie za to jest szansa na odpowiednie premie do zarobków. Wiadomo czy oprócz tego są jeszcze jakieś benefity?
Tomek 2016-09-20 08:26:06
Nie ma żadnych benefitów choćbyś nie wiem ile umiał, zarobki mierne. Jeżeli pół firmy to rodzina to co się można spodziewać. NIE PLACA NA CZAS trzeba upominac sie o swoje, pani odpowiedzialna za przelewy ma dar do uników (chyba ma za to placone) ODRADZAM WSPÓŁPRACĘ D Z I A D O W Ą, a ja się tak poświęciłem dla tej firmy a oni traktują ludzi jak śmieci
Tomek 2016-09-20 09:54:41
a dlaczego pseudo-inżynierowie konstruktorzy z Logtechu mieli Cię za śmiecia jak stamtąd odchodziłeś?
lecę 2016-09-23 14:39:32
Hej, a wiecie jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać? Chętnie bym się załapał, zwłaszcza, że ważne jest to, żeby atmosfera znacząco dopisywała bo wtedy lepiej wypełnia się wszystkie obowiązki.
bzdury 2016-09-23 22:11:23
To co niektórzy tu piszą to stek bzdur. Po 12 godzin 7 dni w tygodniu to od conajmniej od roku sie nie robiło. Nadgodziny, niedziele i soboty sie zdradzają ale przymusu nie ma. Zreszta sa niezle płatne wiec jak nie chcesz robic to sie znajdzie ktos na twoje miejsce. Widze ze niektórzy tu sobie znaleźli miejsce do wyladowywania swoich frustracji i podwyższania swojego ego.
bzdury 2016-09-23 22:12:20
To co niektórzy tu piszą to stek bzdur. Po 12 godzin 7 dni w tygodniu to od conajmniej od roku sie nie robiło. Nadgodziny, niedziele i soboty sie zdradzają ale przymusu nie ma. Zreszta sa niezle płatne wiec jak nie chcesz robic to sie znajdzie ktos na twoje miejsce. Widze ze niektórzy tu sobie znaleźli miejsce do wyladowywania swoich frustracji i podwyższania swojego ego.
szczupak 2016-09-24 10:40:15
nieźle płatne czyli konkretnie ile? no ale jeśli rzeczywiście mówisz prace i wszystkie weekendy w miesiącu byłby pracujące to czy to przypadkiem w jakimś tam punkcie nie jest sprzeczne z kodeksem pracy?
baca 2016-09-24 20:53:04
Jakim cudem soboty i niedziele są nieźle płatne, skoro panu Kandydat zaproponowali 12 zł na godzinę brutto jak chciał się tu przyjąć? W innej firmie jak pisze ów pan zaproponowali mu od razu 16 zł na godzinę brutto. Zatem proszę nie pisać bzdur, że soboty i niedziele są nieźle płatne przy podstawowej stawce 12 zł/godz brutto
hero 2016-09-25 14:59:46
skoro nie ma obowiązkowych nadgodzin jak piszesz to możesz powiedzieć, co z Logtechem jest nie tak, skoro wszyscy stamtąd uciekają jak czytam?
er 2016-09-27 10:57:24
no ale @hero wlasnie ja znam firmy w których takie nadgodziny sa obowiązkowe i powiem Ci więcej nie sa one platne
hero 2016-09-27 13:16:43
no i potem się dziwią że robota jest zrobiona na odwal się - bo jak inaczej skoro im za to nie zapłacą?
miki 2016-09-27 14:50:31
O proszę jakie dziadostwo się tam dzieje...
oszukany 2016-09-28 07:26:08
Bardzo duży NEGATYW! Przy współpracy z tą firmą musicie mieć wszystko na papierze inaczej będziecie na 100% oszukani - stawka zostanie zaniżona a nadgodziny zostaną zredukowane, dodatkowo jeżeli pracujecie na zlecenie to będzie trudno wyegzekwować należność. Niestety i tutaj z tego co mi wiadomo nie ma co liczyć na poważną umowe.
Zostaw swoją opinię o Logtech sp z.o.o - Radzionków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Logtech sp z.o.o