brak logo

Logtech sp z.o.o

Radzionków

Opinie o Logtech sp z.o.o

leon 2013-07-24 17:52:15
Największa porażka z jaką się spotkałem FIRMA RODZINNA na całej hali kamery kiepskie wynagrodzenie. Wszystko pilne no i cały czas mówią żeby zostawać. TYPOWY [usunięte przez moderatora]SZCZERZE ODRADZAM JA SIĘ ZWALNIAM !!
Chleb Gorgonia 2014-02-17 11:02:26
Witam jeśli chodzi o prace w PL to są dwie hale w TG i Radzionkowie.W Tarn Gorach (Strzybnicy)pracownicy to doskonali fachowcy ale kierownik to niewychowany wredny cham i to jest problem !!! Logtech wie o metodach tego pana ale nic z tym nie robi ... umowy to najniższa krajowa i sa na miesiąć dwa ... ale tak na dobra sprawe mogą zwolnic kazdego kiedy chca bez podania konkretnej przyczyny! jak jest wiecej pracy to zatrudniaja paru z PUPU i kaza robic nadgodziny , nocki by nadgonic, nowoprzyjeci zostaja te nadgodzny bo mysla ze to "sprawdzian" ale nie... jak nadgonia z robotą to do widzenia a kasa z nadgodzin za 3 m-ce nawed. najgorszy okres zimowy z praca . wtedy urlopy bezpłatne bez wzgledu na starz ! Co do Radzionkowa to chyba ok z tego co chlopaki mówili ale te kamery... co do pracy za granicą te niby delegacje ? to ludzie uswiadomcie sobie jedno STAWKA NP 6 EURO NA GODZINE TO TAK NAPRAWDE 1 EURO 80 CENTÓW PONIEWAZ WEDLUG PRAWA JAK SIE JEDZIE W DELEGACJE TO CODZIENNIE PRZYSŁUGUJE 42EURO DIETY WIEC GDY SIE PRACUJE 10H ZA 6 EURO TO NIBY 60EURO DNIÓWKA ALE PROSZE ODJAC TE 42 EURO DIETY ZA DELEGACJE BO TO MUSZA DAC WEDLUG PRAWA TO ZOSTAJE 18E PODZIELIC PRZEZ 10H JEST TO 1,80 TAK DZIAŁAJA TE FIRMY. Co do ludzi pracujacych na delegacjach to sa naprawde fajni swietni fachowcy z tym ze wiadomo jak to za granica jak nie znaja jezyka i nie ogladaja np tv to siedza wieczorami przy wódce i pierdzielą jeden na drugiego bo ten ma tyle a tamten nie ... oczywiscie nie wszyscy ! kierownik ds kontraktów i wyjazdów pan (usunięte przez administratora) ... temat rzeka, albo on nie wie co sie dzieje albo wie i ma to gdzies bo liczy sie tylko kasa z kontraktow... kierownictwo na budowach? bywa różnie ja trafialem dobrze a zwiedziłem kilka placów budowy . Ale nie wszedzie tak jest, bo mozna trafic na kierownika ktory jest poprostu głupi i ograniczony i zastanawiamy sie co on robi na tym stanowisku ? nie umie jezyka i np co pierdna niemcy to kaze robic chlopakom bo nie umie sie postawic ... albo ze po pracy nie mozna z kierownikiem nic zalatwic (usunięte przez administratora)... zdaza sie ... ale ogólnie fajna ciekawa praca, jakby sie ktos wzioł za tych wszystkich dziadow ktorzy sie poustawiali bo maja znajomosci albo są wazeliniarzami Pozdrawiam
4
anonim 2014-03-14 19:59:44
Czytając opinie z tej strony, można dojść do wniosku iż polakowi NIGDY się nie dogodzi. Zarobki są w porządku, od czasami zdarzają się ciekawe montaże oraz zadania.
1
byly pracownik 2014-08-04 21:05:28
chyba wszystko już zostało powiedziane wyżej. Te tam pracowalem i to na obu zakladach (hala TG i Radzionkow) i na wyjazdach. Hala TG to porazka - kierownik poziom zero totalne. Hala Radzionkow o wiele lepiej ale bez rewelacji. Zarobki ?? bez komentarza. Kodeksu pracy to się nie trzyma w zadnym punkcie a zeby cokolwiek lepiej zarobic to trzeba wyjechać tam za granice na kontrakt i wyrobić w miesiącu godzin tyle co normalnie robi się w 1,5. wtedy jest jako tako choć licząc normalnie też rewelacji nie ma. Suma jest taka że jak się urobisz to coś tam zarobisz. Na miejscu płace marne a coś takiego jak podwyzka to nie istnieje. po pól roku znalazlem sobie inna pace - może i tez zarobki nie najlepsze ale przynajmniej wiem jak pracuje a w Logtechu to raz na rano - raz na popoludnie. niby praca w systemie 8 godzinnym od 7 do 15 ale w rzeczywistości to jak pasuje kierownikowi. a jak nie przyjdziesz to zaraz cie zwolnia. Jedyny plus to ludzie na halach (pracownicy warsztatow i to kazdego szczebla). Ale wkoncu wszyscy jadą na tym samym wozku więc nikt nikomu na zlosc nie robi, atmosfera jest spoko i nawet jak zaczynasz i jestes laikiem to ci kazdy pomoze i wytlumaczy. Szczegolnie pisze to o hali Radzionkow. Tam nie wazne czy to frezer, tokarz, kontrola jakosci monter czy magazynier. Jak zapytasz i potrzebujesz pomocy kazdy wytlumaczy i pomoze. to mi się na hali w radzionkowie podobalo. Kierownik radzionkowa trochę dziwny gość ale w sumie spoko. Ten z TG jak juz wczesniej pisalem gdur i zero.
spox 2014-08-05 21:07:25
praca spoko (choć już tam nie pracuję ale nie z powodów zatrudnienia czy płacowych - po prostu za daleko mialem). Ciekawa. Płaca - kokosów nie ma, zasadnicza wyplata marna, jest możliwość dorobienia i to w jakoś ratuje domowy budżet ale zasada prosta, żeby coś zarobić trzeba się narobić. Sytuacja lepsza na delegacjach ale nie każdemu dane wyjechać. Ludzie spoko - mowie o tych co pracowałem - z wyższym szczeblem nie miałem do czynienia wiec się nie wypowiadam. Pracowałem miesiąc i nie narzekałem - była to moja pierwsza praca.
Byłem zatrudniony na oddziale Radzionków. O oddziale w TG słyszałem gorsze opinie szczególnie o systemie w jaki jest on zarządzany ale na własnej skórze tego na szczęście nie odczułem.
1
anonimowy 2014-08-11 17:27:28
Stabilnosc zatrudnienia??? O CZYM TY KOLEGO DO MNIE MOWISZ??? W tej firmie w wiekszosci jestes pracownikiem na telefon. Umowy o dzielo i jak tylko trochę mniej pracy to na wolne. Oczywiście przy smieciowce bezplatne. Jest trzon firmy zatrudniony na stale ale to głównie kadra stedniego szczebla. Kierownicy kontrlolerzy prowadzacy budowy bądź tacy ludzie ze stażem kilkunastu lat. Ja czekam aż kolejny raz mnie wysla na wolne i juz nie wracam.
kandydat 2014-08-11 20:23:24
Byłem jakiś czas temu na rozmowie w tej firmie więc napiszę jakiś konkret. Pan od "negocjacji" zatrudnienia zaproponował mi stawkę w wysokości 12 zł/godzinę brutto.
Biorąc pod uwagę średnią liczbę godzin w 2014 na poziomie 168 powstaje proste równanie - 168x12=2016 brutto - po odtrąceniach wychodzi jakieś 1250 zł na rękę.
Zaznaczam, że mam już swój wiek nie jest to moja pierwsza praca i mam doświadczenie. Podziękowałem. Nikt nic nie wspominał przy rozmowie kwalifikacyjnej o wspominanych wcześniej w serwisie wyjazdach. Aczkolwiek rozmowa z bardzo inteligentnym i kulturalnym panem w biurze (chyba jakiś dyrektor).

Ma już inną pracę - stanowisko identyczne choć inna branża - na okres próbny 3 miesiące 16 zł / godzinę brutto (około 30% więcej niż w Logtech) po okresie próbnym negocjacje ale z tego co się dowiedziałem dorzucają od razu 15% czyli 18,5 brutto. I to są stawki jakie na stanowisku o które się ubiegałem w Logtech są standardem w innych zakładach.
W Logtech również zapewniano o podniesieniu stawki po okresie próbnym ale żadnego konkretu Pan nie chciał podać. Nie uzyskałem informacji czy będzie to 10% czy 30% - wymijająco nie udzielono mi odpowiedzi.
Jędrzej 2014-11-13 10:12:35
Tak czytam o tych firmach montażowych i jeden wniosek mam. Ten portal jest beznadziejny bo w niczym nie pomaga. Ci, co pracują nadal wystawiają dobre opinie pracodawcom a z ich opinii wynika, że większość monterów wiecznie chleje i na bani do roboty przyjeżdża/przychodzi. Ci co już nie robią są pokrzywdzeni przez wszystkich stojącym wyżej nad nimi. Tu akurat czytam tylko: Hala w Radzionkowie - spoko bo jest monitoring i nikt nie podskoczy bo jest monitoring, w TG nie jest ok bo kierownik cham i świnia bo za chlanie z roboty wywala. Ja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
monter emeryt 2014-11-18 13:12:20

Ten portal bardziej przypomina znany portal plotkarski niż rzetelne źródło informacji tym bardziej , że każdemu kto coś napisze wydaje się , że jest anonimowy.
a tak na marginesie to takie jest prawo dżungli słabe ogniwa trzeba eliminować!!! i lepiej tu nie przychodźcie robić bo mnie zwolnią jak będzie za dużo chętnych a dobrze mi sie tu pracuje.
nie 2015-01-12 01:39:46
Logtech to rodzinka.pl i glomb zlote dziecko
5
JUTU 2015-03-20 05:29:26
Firma z zarobkami szału nie robi specjalnie na powyżki nie ma co liczyć jak już podniosą stawkę to o 50 groszy netto.Nie promuje sie dobrych fachowców jakaś premia czy wyższa stawka i to podstawowy błąd.Około 30% załogi w Radzionkowie to emeryci na umowe o dzieło.Tak jest wygodnie ZUSu nie odprowadza się składek nie płaci się premi też nie a stawki już wspomniałem.Zato koszty uzyskania dochodu w PIT najwyzsze.
TG 2015-04-21 19:47:08
Emeryt - komfident ze strachu że go zwolnią kabluje innych . Obys wiecznie pracował w logtechu wypracowales swoje w życiu żeby dalej pracować na emeryturze zabierając pracę młodym a puzniej nazekac że młody w domu siedzi i pracy nie ma niech wam ziemia lekką będzie wkrutce na cmentarz więcej ciał przybędzie teraz młodym dajcie nabyć trochę doświadczenia żeby żaden kierownik nie nazekal
stary znajomy 2015-05-06 19:26:27
łamanie prawa miało miejsce w logtechu gdy tam jeszcze byłem teraz pewnie jest podobnie , stawki nie porywają , pozdrawiam.

art. 151¹ par.1 kodeksu pracy za pracę w godzinach nadliczbowych, oprócz normalnego wynagrodzenia, przysługuje dodatek w wysokości 100 proc. wynagrodzenia za nadgodziny przypadające w nocy, w niedziele i święta, nie będące dla pracownika dniami pracy. [b] Natomiast za pracę w godzinach nadliczbowych, przypadających w każdym innym dniu pracy, przysługuje dodatek w wysokości 50 proc. wynagrodzenia. [/b]
dadek 2015-08-07 13:11:24
pracowalem tam 3dni po 3dniu BHP wyrzucil mnie na badania ktorych nie przeszedlem z przyczyn zdrowotnych. mialem dostac umowe na 3 miesiace i 13brutto
pip 2015-08-15 02:15:56
Przed dopuszczeniem pracownika do pracy należy go wysłać na badania lekarskie.
Zgodnie z art. 229 § 4 K. p. pracodawca nie może dopuścić do pracy pracownika bez aktualnego orzeczenia lekarskiego stwierdzającego brak przeciwwskazań do pracy na określonym stanowisku.
Badania lekarskie wykonuje się na koszt pracodawcy .A nie po 3dniach PIP sie kłania wiec nie
co!!!!!!!!!! 2015-08-17 23:48:31
Ostre sito za 13brutto ale żart
Do starego znajomego 2015-12-11 20:41:35
Błąd na błędzie co polszczyzna do podstawówki uczyc się ortografii
1
Seweryn Krajewski 2015-12-12 09:34:19
Niedługo znów wieczór wigilijny i jak zawsze Prezes zabierze głos dziękując załodze " To był dobry rok dla Logtechu" i tyle a załoga niech się cieszy,że pracuje kasa dla zarządu firmy i ich dzieci.Nikt nie pomyśli żeby dać temu pracownikowi chociaż na święta prezent po 100 zł na karpia.
4
abcs 2016-07-24 21:43:00
Stabilne zatrudnienie? AAHAHAHAHHAHAHA szczególnie u kierownika spawaczy , wrednego goscia...
1
Ewald 2016-08-31 07:26:02
To jest KPINA. Znowu "rekrutacje"..... Z normalnej firmy nikt tak sobie nie odchodzi. Muszą być ważne powody: z reguły są to finanse,czasem inne kwestie motywacyjne. A tutaj na okrągło jak we wiatraku. OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM. Przykład polskiego kapitalizmu: dorabiamy się na głupocie i krzywdzie zwykłego pracownika. Dla mnie jako odbiorcy: już dziękujemy.
1
yarpen 2016-08-31 08:44:43
Ta firma to jeden wielki bajzel, syf i porąbany kierownik. Na porządku dziennym sprawy się załatwia z pracownikami wrzaskiem i trzaskaniem drzwiami. Kompletny brak szacunku do pracowników. Poza tym firma jest cieniutka. Nikomu nie polecam, a wręcz odradzam pracę tam. Szkoda nerwów...
2
łysy 2016-09-01 10:51:50
Zwolniłem się stamtąd jako ostatni ze starych pracowników i bardzo się z tego cieszę, nie polecam tej firmy
2
Wierszocholik 2016-09-01 11:15:49
Firma Logtech to wielki atleta simens ich rozlozyl jak starego fleta .


Praca 12 godzin 7 dni w tygodniu bo kontrakt
1
yukkouth 2016-09-01 14:49:51
to nie praca, to wyzysk i niewolnictwo
yukkouth 2016-09-05 08:40:27
zarzad nie interesuje sie pracownikami tylko jak nabic swoje kieszenie i kupowac auta za premie pracowników
yarpen 2016-09-08 07:49:06
Atmosfera taka że praca tam przypomina pracę w obozie koncentracyjnym, wszyscy rywalizują między sobą, poza tym porąbany dyrektor projektowy - chamstwo, wrzaski, wyżywanie się i wyzysk. Poza tym ten sadysta traktuje pracowników jak służących i każe co chwilę robić sobie kawę. Na porządku dziennym sprawy się załatwia z pracownikami wrzaskiem i trzaskaniem drzwiami. Kompletny brak szacunku do pracowników.
Jest bardzo duża rotacja.
yarpen 2016-09-08 13:06:08
Ja się zapytam - po co pracować na takiego chamskiego geriatryka? Zarobki w Logtechu nie powalają na kolana, więc chyba warto poszukać sobie jakiejś spokojniejszej pracy za podobne pieniądze a jest takich firm niemało i w wielu z nich atmosfera jest ok
yarpen 2016-09-09 08:48:56
pracownik hali - 1500 netto
konstruktor - 1800 netto
yarpen 2016-09-12 07:20:03
nie można liczyć na więcej za takie stawki zasuwasz 7 dni w tygodniu po 12 godzin bo muszą się wyrobić - moim zdaniem taka kwota nie jest tego warta
łysy 2016-09-14 08:08:10
Firma kogucik.Są jednym wielkim przekrętem!!!! Uwaga na nich!!!!!! Dopóki pracujesz to jest jeszcze jako tako. Kiedy zaczynasz się obijać to zaczynają się straszliwe kłopoty. Problem w tym, że firma bardzo często wymaga pracy po 12 godzin dziennie włącznie z sobotami i niedzielami aby nadgonić. Niestety zarząd tutaj tak fatalnie zarządza że źle organizuje pracę i stąd ten wyzysk, że nie ma w ogóle czasu dla siebie. A kto jest w stanie ciągle po 12 godzin pracować wraz z weekendami? Sekretarka w biurze udaje samego Boga a przełożony ma Cie za śmiecia jak odchodzisz.Firmę trza omijać z daleka chyba że jest się pracoholikiem, który robi aż padnie.
Ewald 2016-09-15 09:03:07
W Logtechu dużo się zmieniło - niestety na gorsze. O premii to oni tylko mówią, ci na wysokim stopniu myślą że świat kręci się wokół nich, praca po 12 godzin 7 dni w tygodniu bo zarząd nie potrafi pracy zorganizować, wypłaty po 1500zł. Omijać tą firmę, bo to chyba najgorsza firma techniczna
455 2016-09-15 19:21:01
Kto z biura ma nick 45?
Tomek 2016-09-20 08:26:06
Nie ma żadnych benefitów choćbyś nie wiem ile umiał, zarobki mierne. Jeżeli pół firmy to rodzina to co się można spodziewać. NIE PLACA NA CZAS trzeba upominac sie o swoje, pani odpowiedzialna za przelewy ma dar do uników (chyba ma za to placone) ODRADZAM WSPÓŁPRACĘ D Z I A D O W Ą, a ja się tak poświęciłem dla tej firmy a oni traktują ludzi jak śmieci
1
Tomek 2016-09-20 09:54:41
a dlaczego pseudo-inżynierowie konstruktorzy z Logtechu mieli Cię za śmiecia jak stamtąd odchodziłeś?
bzdury 2016-09-23 22:11:23
To co niektórzy tu piszą to stek bzdur. Po 12 godzin 7 dni w tygodniu to od conajmniej od roku sie nie robiło. Nadgodziny, niedziele i soboty sie zdradzają ale przymusu nie ma. Zreszta sa niezle płatne wiec jak nie chcesz robic to sie znajdzie ktos na twoje miejsce. Widze ze niektórzy tu sobie znaleźli miejsce do wyladowywania swoich frustracji i podwyższania swojego ego.
bzdury 2016-09-23 22:12:20
To co niektórzy tu piszą to stek bzdur. Po 12 godzin 7 dni w tygodniu to od conajmniej od roku sie nie robiło. Nadgodziny, niedziele i soboty sie zdradzają ale przymusu nie ma. Zreszta sa niezle płatne wiec jak nie chcesz robic to sie znajdzie ktos na twoje miejsce. Widze ze niektórzy tu sobie znaleźli miejsce do wyladowywania swoich frustracji i podwyższania swojego ego.
baca 2016-09-24 20:53:04
Jakim cudem soboty i niedziele są nieźle płatne, skoro panu Kandydat zaproponowali 12 zł na godzinę brutto jak chciał się tu przyjąć? W innej firmie jak pisze ów pan zaproponowali mu od razu 16 zł na godzinę brutto. Zatem proszę nie pisać bzdur, że soboty i niedziele są nieźle płatne przy podstawowej stawce 12 zł/godz brutto
hero 2016-09-25 14:59:46
skoro nie ma obowiązkowych nadgodzin jak piszesz to możesz powiedzieć, co z Logtechem jest nie tak, skoro wszyscy stamtąd uciekają jak czytam?
hero 2016-09-27 13:16:43
no i potem się dziwią że robota jest zrobiona na odwal się - bo jak inaczej skoro im za to nie zapłacą?
miki 2016-09-27 14:50:31
O proszę jakie dziadostwo się tam dzieje...
oszukany 2016-09-28 07:26:08
Bardzo duży NEGATYW! Przy współpracy z tą firmą musicie mieć wszystko na papierze inaczej będziecie na 100% oszukani - stawka zostanie zaniżona a nadgodziny zostaną zredukowane, dodatkowo jeżeli pracujecie na zlecenie to będzie trudno wyegzekwować należność. Niestety i tutaj z tego co mi wiadomo nie ma co liczyć na poważną umowe.
ułana 2016-10-06 08:39:13
ja to bym sie chetnie do nich załapał jako pomocnik księgowego bo analizowanie raportów jest wszędzie takie same a jeśli chodzi o projektowanie i produkcję to tutaj nie warto - lepiej poszukać prawdziwej firmy technicznej
ulekke 2016-10-12 07:24:35
jak wygląda kontrola jokości w logtechu? ilu pomiarowców jest w firmie?
488 2016-10-12 12:56:05
żadnego nie ma, niestety coś takiego jak kontrola jakości figuruje tam wyłącznie na papierze
122 2016-10-12 20:10:30
daj sobie spokój z Logtechem nie warto, lepiej poszukaj prawdziwej firmy technicznej
Dawid 2016-10-13 17:06:06
Benefity socjalne hahahahaha ? Zapomnij.
2
Grzegorz łysy 2016-10-19 08:14:11
Nie ma kompletnie nic w ogóle dyrektor do spraw zatrudnienia tak mówi jak przyjdzie jakiś petent który chce się tam zatrudnić, starczy ci 1300 na rekę i w ogóle ten facet to zero w tej firmie,,, pożycza kase od monterów a potem nie umie oddać porażka...
Jako konstruktor uważam, że trzeba jak najszybciej uciekać z tego dziadostwa
631 2016-10-20 07:27:56
czemu znów szukają tam konstruktorów? jest aż tak duża rotacja że obecni konstruktorzy ciągle odchodzą?
Grzegorz łysy 2016-10-24 11:57:34
To jest jedna wielka bzdura. Proszę sobie wyszukać w internecie, co właściciele Logtech Sp. z o.o. robią z ludźmi zatrudnionymi w tej firmie.To jest typowa firma słup. Zwykli prymitywni oszuści.
kopidoł 2016-11-18 04:32:10
emeryci do piachu
2
Zostaw swoją opinię o Logtech sp z.o.o - Radzionków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Logtech sp z.o.o