logo PZU

PZU

Warszawa

Opinie o PZU

brn 2016-06-11 10:43:57
wazelina? opinia z mojej perspektywy pracy tam (nie pracuję już)

pozdrawiam
zosia 2016-06-11 11:13:37
@_ to zależy chyba na jakim dziale/kolejce siedzisz, pod względem prowizji polecam stanowisko Konsultant Infolinii Medycznej w Zespole Opieki Medycznej
Geek 2016-06-13 15:24:24
Oj, wazelina, wazelina. Najlepszy jest fragment o zaciskaniu zębów podczas pracy w CC podczas dni świątecznych, wielkanocnych. Jak rozumiem, praca "na słuchawce" w tym szczególnym okresie była ważniejsza od odpoczynku, rodzinnego spotkania i rodzinnej atmosfery?
3
norma 2016-06-13 22:48:59
@geek w wielu call center właśnie w święta się pracuje, to norma
kama 2016-06-16 09:22:41
Szkoda, ze poki co poszukują tylko konsultantów a nikomgo do biur na wyzsze stanowiska czy byc moze z konsultanta można aplikować na na wyzsze posady? sa wogole u nich rekrutacje wewnetrzne? łatwo sie tam dostać
Niki 2016-06-19 22:06:40
S rekrutacje wewnętrzne ale jest to fikcja - stanowiska są już z góry obsadzone a rekrutacja jest tylko dla pozoru. Nawet jak się reklamują że jak ktoś pracuje w Call Center to ma krótszą drogę na staże i praktyki w PZU. Ja aplikowałem na staże ale nawet mnie nie zaprosili na rozmowę pomimo że spełniałem wymagania na stanowisko.
fg 2016-06-19 22:30:55
@Niki no ale przeciez rekrutacja u nich jest normalna..szukaja na przyklad doradcy klienta indywidualnego oferuja umowe o pracę w największym Banku w Polsce profesjonaln systemem szkoleń, elastyczny pakiet benefitów: od kultury, sportu i wypoczynku po fundusz emerytalny
aaaaaa 2016-06-20 00:53:17
co ty gadasz? Pewnie nawet OWU nie ogarnęłaś i już płaczesz. Spodziewasz się wypłaty 10000zł do ręki na stanowisku w Contact Center? ha ha ha, żałosne.
xxx 2016-06-20 08:06:55
To, że nie zaprosili Cię na rozmowę @Niki to raczej nie świadczy o tym, że jej w ogóle organizowali ale, że były osoby, które miały lepsze cv od Ciebie. Każda firma zastrzega sobie prawo do kontaktu z wybranymi osobami i chyba w tej sprawie z tego prawa korzystali
niki 2016-06-26 12:50:15
Awamsuja bo maja wtyki i znajomosci. Dlaczego sa konsultanci ktorzy pracuja juz nawet 8 lat i nie dostaja awansu a sa konsultanci ktorzy pracuja nawet dwa miesiace i sa juz wsparciem merytorycznym
3er 2016-06-26 13:02:14
widze ze szukaja tez analityka procesow biznesowych w Warszawie oczekuja tutaj min 3 lat doświadczenia w zarządzaniu procesami oraz analiz biznesowych w obszarze sprzedaży wykształcenia wyższego (ekonomia, ubezpieczenia, zarządzanie)dobrej znajomości j. angielskiego
ania 2016-06-29 00:04:48
W pzu jest głównie rekrutacja wewnętrzna prawie codziennie dostajemy @@ ale to zawsze ten niski szczrbel
seler 2016-06-29 13:57:17
ale ważne że dotrzymują słowa bo w ofertach piszą im że zależy im na rozwoju pracownika, to się szanuje. też słyszałam że jakieś dopłaty do wypoczynku są
1
Geek 2016-06-30 14:41:14
To praca dla naprawdę wytrwałych. Przy Konstruktorskiej są ciągle nabory do CC i szkolenia z uwagi na rotację pracowników. Możliwości awansu również dla cierpliwych. Nawet osoba prowadząca szkolenie mówiła, iż kilka razy zgłaszała się na wewnętrzne rekrutacje, ale dopiero za którymś razem ją wybrali.
tomek 2016-06-30 15:48:20
Główny Specjalista ds. Kontroli Technicznej w Zespole Likwidacji Szkód jest potrzebny, nie wiecie może jak wygląda teraz praca u nich, bo o to się martwie najbardziej?
Jacek25 2016-06-30 19:46:01
Praca w CC PZU jest bardzo fajna. Pracuję już dwa lata - zacząłem na słuchawce i powolutku awansowałem na stanowisko specjalisty, na którym jestem do dzisiaj. Trafiłem do dobrego zespołu z dobrym kierownikiem, więc nie myślę o zmianie pracy póki co. Dziwi mnie fakt, że ludzie strasznie hejtują CC PZU. Praca jest faktycznie dla twardych ludzi, ale to przede wszystkim przez klientów, którzy częsci krzyczą na konsultantów - tak jest w każdym CC. Awanse są jak najbardziej możliwe - zarówno te w CC jak i w całej grupie PZU. Inne biura z chęcią biorą do pracy ludzi, którzy pochodzą z CC. Dlaczego są konsultanci, którzy pracują 8 lat i są na tym samym stanowisku, a są tacy co po dwóch miesiącach dostają awans? Wszystko zależy od chęci i priorytetów pracownika. Awans jest możliwy i bardzo łatwy do osiągnięcia jeśli masz kompetencje i starasz się. Polecam każdemu - na chwilę i na dłużej :)
Jacek25 2016-06-30 19:46:28
Praca w CC PZU jest bardzo fajna. Pracuję już dwa lata - zacząłem na słuchawce i powolutku awansowałem na stanowisko specjalisty, na którym jestem do dzisiaj. Trafiłem do dobrego zespołu z dobrym kierownikiem, więc nie myślę o zmianie pracy póki co. Dziwi mnie fakt, że ludzie strasznie hejtują CC PZU. Praca jest faktycznie dla twardych ludzi, ale to przede wszystkim przez klientów, którzy częsci krzyczą na konsultantów - tak jest w każdym CC. Awanse są jak najbardziej możliwe - zarówno te w CC jak i w całej grupie PZU. Inne biura z chęcią biorą do pracy ludzi, którzy pochodzą z CC. Dlaczego są konsultanci, którzy pracują 8 lat i są na tym samym stanowisku, a są tacy co po dwóch miesiącach dostają awans? Wszystko zależy od chęci i priorytetów pracownika. Awans jest możliwy i bardzo łatwy do osiągnięcia jeśli masz kompetencje i starasz się. Polecam każdemu - na chwilę i na dłużej :)
emma 2016-06-30 19:48:39
najważniejsze jest jednak że w ogóle jest realna szansa awansu w tej wielkiej korporacji, i fajnie że również dba firma o swoich pracowników poprzez benefity pozaplacowe
byly pracownik 2016-07-01 09:26:20
Witam , pracowalam w PZU na targowku. Jezeli chodzi o umowy , wszyscy pracownicy sa na zleceniu (niektorzy liderzy maja umowy o prace ) jesli jestes studentem wychodzi Ci 9.3 netto , jesli nie studiujesz /nie uczysz sie to masz 7.3 zl . Owszem mozesz sobie dorobic +4 zl do kazdej godzinny ale nie wiem jak musialbys sie starac zeby na taka stawke dobic. Jezeli chodzi o przelozonych to nie szanuja pracownikow, nie licza sie z ich zdaniem. Mowia jedno robia drugie. Wszyscy pracownicy zwalniaja sie z powodu jednej przelozonej, skargi ktore wplywaja na nia nie skutkuje. Nie polecam pracy na targowku w PZU .
2
roberrrrto 2016-07-01 09:30:56
ja bym przymknął na to oko. dla mnie jak kandydata na doradcę klienta zamożnego priorytetem jest to że prywatna opieka medyczna jest zapewniona pacownikowi
olp 2016-07-01 22:37:16
Właśnie kończę szkolenie, jestem mega zadowolona, rekrutacja przebiegła bardzo miło, a Pani która prowadziła nasze szkolenie cudowna! Naprawdę polecam każdemu który chciałby od czegoś zacząć :) Mam nadzieję że bedzie tak cały czas ;)
lk 2016-07-01 22:44:53
widze opinie o PZU i naprawde miło czytać tak dużo przyjemnych komenatrzy na temat pracy tam! Dlatego tym bardziej jestem w przekonaniu ze warto aplikować na stanowisko np. dotradcy klienta zamożnego.
MARYSIA 2016-07-02 19:42:37
witam ,od 7 .07 będę sie szkolic na kolsuntanta w PZU będę się starać ale boję sie okropnie .Będę rejestrować szkody i kolizje drogoweJest to dla mnie nowa zupelnie praca .
sde 2016-07-02 19:55:46
@Ik pewne mze mozesz sporbowac aplikowac w sumie czemu nie..albo teraz na przyklad na stanowisko specjalsity do spraw obslugi klienta oferuja atrakcyjny system wynagradzania,program profesjonalnych szkoleń,pakiet motywacyjny, m. in. opiekę medyczną, fundusz emerytalny
MARYSIA 2016-07-02 20:20:46
Wieże że na szkoleniu nauczą dużo i że wsiągną nas Ci ktorzy juz pracują i dam radę ale muszę zarobćchociaż 1800 zl,slyszalam że zarobki tam to bieda
3ee 2016-07-02 21:57:44
nie sadzialem w sumie ze az taka duza rekrutacje maja na chwile obecna..spodobała mi sie najbardziej oferta na stanowsiko radcy prawnego w Warszawie chodzi o zapewnianie wsparcia prawnego dla komórek organizacyjnych PZU Pomoc SA we wszystkich obszarach działalności
Luna10 2016-07-08 02:43:06
na infolinii dają tylko umowę zlecenie, zarobki są kiepskie nawet na anglo i na anglo trzeba być bardziej dyspozcyjnym..
jo 2016-07-08 08:58:14
no właśnie ale wiem że na anglo coś tam się jednak więcej zarabia więc napisz konkretnie jakiego wynaqrodzenie mogę się na anglo konkretnie spodziewać
BonzoAlonzo 2016-07-10 18:45:31
ile czasu trwa szkolenie na rejestratora szkód i jaką minimalną ilość godzin w miesiącu należy wypracować? Czas pracy jest elastyczny? Można raz z rana, a kiedy indziej wieczorami?
bn 2016-07-10 20:31:03
@ BonzoAlonzo to dobre pytania bo i ajc chce aplikowac, ale nie moge sie zdecydowac na które stanowisko
kasia 2016-07-11 00:40:21
hej możesz powiedzieć jak wygląda to szkolenie?
3e 2016-07-11 08:49:46
@bn zależy jakie masz kwalifikacji, ja doradzam ci na start doradcę klienta,chociaż w Krakowie na zastępstwo:/
jagoda 2016-07-11 10:22:55
na kasę nie narzekajcie, nawet magazynier ma 2350 brutto+ dodatki i darmowy dojazd
Seba93 2016-07-11 12:06:32
Ktoś pracował w kontakcie z klientem (ale nie Call Center). Bardziej mi chodzi o wprowadzanie dancyh i odpowiadanie na maile, listy, chat itd.? Słyszałem, że nie ma tam podstawy tylko płaci się za każdą odpowiedź. Ktoś jest mi w stanie powiedzieć ile się tam zarabia? Nie wiem czy fatygować się kawał drogi, żeby usłyszeć jakieś bzdurne HRowskie pierdololo, że dostaniesz tyle ile od siebie dasz.
buziol 2016-07-11 12:19:52
To skoro zarobki magazyniera sa na poziomie 2350zł, to się wcale nie dziwię, że ich zarobki są adekwatne do powierzanych obowiązków. Pewnie i tak pojawiają się jakieś premie do tego, co zdecydowanie umila zatrudnienie.
ona 2016-07-14 01:34:33
pracuję w pzu na assistance już od roku. nie powiem, żeby była to praca marzeń, ale uważam, że jest to niezła szkoła życia :)
wstępne szkolenie teoretyczne, które jest zdecydowanie za długie, szczerze mówiąc ma niewiele wspólnego z tym co robimy - polega głównie na ogarnięciu owu. po szkoleniu siadasz do konsultanta i wtedy masz styczność z programami i z tym, jak rzeczywiście to wszystko wygląda. na pierwszym/drugim dniu szkolenia już sam rozmawiasz z klientami, ale masz swojego opiekuna, który na bieżąco wszystko objaśnia.
po wszystkim siadasz sam na stanowisku i odbierasz. generalnie na początku jest strasznie, ale zawsze masz jakąś osobę, która pomoże, jak czegoś nie wiesz. na początku masz ochronę - jak popełnisz błąd nie jest to jakoś strasznie brane pod uwagę.

co zdecydowanie mogę polecić w tej pracy: atmosfera (mi bardzo się spodobało, wszyscy są bardzo pomocni i towarzyscy, można poznać dużo różnych osobowości, no i wiadomo, jak siedzisz koło kogoś 8h to aż ciężko się do siebie nie odzywać), elastyczny grafik (zazwyczaj nie ma problemu, żeby zmienić coś w swojej zmianie lub ją komuś oddać; dużym plusem jest to, że samemu mówimy kiedy możemy przyjść, ale czasami niestety nie dostajemy tych zmian, które chcemy; generalnie jeżeli bardziej nastawiasz się na pracę popołudniami to zawsze znajdzie się miejsce w grafiku); miejsce - ja pracuję w cc na konstruktorskiej w nowym budynku, więc niektóre rzeczy jeszcze pachną nowością, duża kuchnia ze stołem bilardowym
minusy: stawka (10 brutto podstawy, ale nawet fajny system premii - po kilku miesiącach spokojnie wyrabiałam 13/14zł), układy (niestety czasami bardzo widać, kto jest bardziej uprzywilejowany); komputery, na których pracujemy niestety często się zacinają :(
szczerze mówiąc, największym minusem tej pracy są klienci :D zdarzają się piekielni wiadomo, ale praca z nimi naprawdę uczy cierpliwości, pokory i tego, że trzeba czytać, zanim się coś podpisze :D
no i dużym minusem jest to, że często robimy sprawy po kimś innym, więc jak ktoś coś zwali to musimy to wyprostowywać i być "tym złym" lub spędzić pół godziny nad rozwiązaniem jakiegoś problemu - strasznie denerwujące

tak jak mówię, są plusy i minusy. wiadomo, nie jest to praca dla wszystkich, ale warto spróbować. ja się bardzo tam otworzyłam, nauczyłam się wielozadaniowości i tego, żeby pomyśleć zanim coś zrobię :D
tomek 2016-07-14 09:44:32
z nowych ofert to jedna jest ciekawa - jako Kierownik Sprzedaży - Branża Techniczna. Oferują głównie stałe wynagrodzenie adekwatne do kompetencji plus premia za realizację zadań, rozwój osobisty, atrakcyjne wyzwania zawodowe, wysoką samodzielność, wiec sporo tego jest.
Lubomir Lewacki 2016-07-15 11:08:04
Apropo pracy na Targówku, serdecznie odradzam zwłaszcza jeśli traficie do zespołu Bonus malus lub Wycena. Jest tam taka pseudokoordynatorka Pani M, której wydaje sie że wszystkimi rządzi. nawet kierownik nie ma tam nic do powiedzenia. Miałem tą watpliwą przyjemnośc pracować na wycenie za marne grosze. Ogólnie wszystko do d..y począwszy od zarobków, skonczywszy na atmosferze panujacych w relacjii przełożony/ konsultant. Pani pseudokoordynatorka dlatego jest pseudo bo całą robote odwala za nią wsparcie. ona siedzi tylko d..pie wydziera morde i popija kawkę. Ogólnie dno. A liderzy to ja nie wiem czemu są na tym stanowisku. To chyba po znajomosci żeby nie powiedzieć dosadniej... Możesz zasuwac ciężko cały miesiąc a wystarczy że na coachingu nie zdasz testu i system DEMOTYWACYJNY idzie w piz...du. A naprawde nie problem jest obalic test bo zadaja takie pytania żeby tego systemu pozbawic konsultanta. TYLE W TEMACIE.............
żarn 2016-07-15 13:26:36
Świetnie, że można liczyć na wynagrodzenie razem z odpowiednią premią do tego @tomek, bo przecież atmosfera jest dość przyjemna, bo każdy dba o pozytywne nastroje między pracownikami a szefostwem teraz.
Bleeee 2016-07-20 14:18:56
Czy mógłby ktoś napisać czego spodziewać się na rozmowie kwalifikacyjnej st. Rejestrator likwidacji szkód?
edok 2016-07-20 14:20:30
słuchajcie, a wiecie moze ja wygląda tutaj praca na stanowisku jako Students Development Program in HR department as Researcher, bo jest tutaj ciekawa oferta tak naparwde teraz już.
tot 2016-07-26 15:26:10
PZU niby taka wspaniała firma. Minęło 30 dni i żadnych ruchów w sprawie odszkodowania komunikacyjego. Wymyślają coraz to nowe bajery, teraz że niby nie ma notatki policyjnej, sami maja ją pozyskać a wysyłają mnie. Policja wysłała 5 dni po zdarzeniu a oni cyt. "Czego Pan ode mnie oczekuje" nosz k...mać - swoich pieniedzy bo auto stoi rozbite i trzeba naprawic nic innego. Przede wszystkim nigdy się tam nie ubezpieczę, nie warto. Za 2 dni o ile sprawa nie ruszy zaczynam swoje procedury: rzecznik konsumenta, gazeta, TV, sąd. Żenada !!!!!
phi 2016-07-26 15:28:31
No przecież zatrudnienie u nich jest w pełni oplacalne, bo pewnie oprócz podstawy zarobków doliczają normalnie jeszcze jakieś premie, co już jest dobrym na to znakiem.
Fabri 2016-07-26 16:00:30
czy wie ktoś jaka jest stawka na stanowisku HelpDesk PZU SA w CC?
Aa 2016-07-26 16:12:16
Operator systemow obslugowych. Jakie zarobki zakres obowiazkow ?
sooo 2016-07-26 16:41:10
Hej, wiecie czy w niedługim czasie pokaże się u nich jakaś oferta pracy? Sam posiadam odpowiednie doświadczenie w branży co się teraz bardzo ceni, bo zależy im na doświadczeniu i profesjonalizmie jakie posiada pracownik. W końcu specjaliści mają dość dobrze.
prywatny 2016-07-27 14:18:07
Rejestrator szkód w cc pzu jaka stawka? Umowa zlecenie? Szkolenie płatne - jak z tym wygląda w sensie kwota?
Prosze o odpowiedź bo się zastanawiam czy warto :)
tomek 2016-07-27 14:20:49
stawki to chyba nigdzie nie są podawane tak dokładnie z tego co mi się wydaje, wiec to zawsze jednak trudno do końca stwierdzić, mam nadzieje, że jednak jako Konsultant/ka w agencji doradztwa personalnego można dobrze zarobić, bo to wyższe stanowisko.
prywatny 2016-07-27 15:49:37
a tak zazwyczaj bez prowizji (bo chyba w dziale, w którym kontaktuje się z osobami ubiegającymi się o odszkodowanie nie ma) można liczyć na więcej niż 10zł/h netto czy raczej wątpliwe?
haha 2016-07-27 15:55:40
Skoro magazynier ma zarobki zaczynające się do 2350zł to bardzo dobrze o nich świadczy, ale ciekawe czy dorzucają do tego jakieś benefity socjalne wiecie może? Chętnie bym się załapał, zwłąszcza, że doświadczenie jakie się u nich zdobędzie jest dość cenne.
Zostaw swoją opinię o PZU - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PZU