Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: PZU


Oceniono 117 razy
stwórz własny profil firmy
Oddziały
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
PZU
Warszawa
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
Aneta - 2014-11-12 11:20:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Asia - 2014-08-25 18:57:00]:
a czy pracujesz na umowe o prace?? my tu piszemy o call center praca konsultanta na infolinii..gdzie daja zlecenie, i 10 zl brutto za godzine....
zdjecie uzytkownika
Alicja - 2014-11-21 11:23:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odradzam wszystkim pracę w PZU w Bydgoszczy (CKL) na zlecenie (bo chyba tylko takie osoby się tam teraz zatrudnia)!!! To co się tam teraz dzieje to po prostu żenada. Fakt do końca 2013 roku była tam bajka ale teraz., ludzie przychodząc tam do pracy nie wiedzą czy się z tego wszystkiego śmiać czy płakać. UMOWY TYLKO 1 MIESIĄC lub i czasem krótsze, CIĘCIE STAWEK, zawsze o tym czy przedłużona zostaje Ci umowa dowiadujesz się ostatniego dnia miesiąca po południu, by ciągle trzymać cię w nie pewności oraz byś walczył do ostatniej chwili o praktycznie nierealny do zrobienia limit.... najśmieszniejsze jest w tym wszystkim to że: PRACODAWCA NIE ZAPEWNIA CI MIEJSCA PRACY!!!!!!!!! pozatrudniali tyle osób, że osoby pracujące na zlecenie nie mają gdzie siedzieć, na I zmianę dla pewnie ponad 100 osób jest nie więcej niż 10 miejsc dostępnych. Rozwiązaniem tego problem jest zniesienie grafiku i ilości godzin pracy, CZYLI: POWIEDZIANO NAM ŻE MAMY PRZYCHODZIĆ KIEDY CHCEMY I SZUKAĆ SOBIE SAMI STANOWISK PRACY i tyle. Ludzie przychodzą do roboty i błąkają się jak bezdomni po całym budynku licząc na to, że znajdą jakieś wolne miejsce, bo akurat jakiś pracownik z umową o pracę się rozchorował (oni mają stałe przypisane stanowiska). Doszło do tego, że ludzie przychodzili już do CKL, chwilę po godzinie 5.00 by od 6 móc zacząć pracować i mieć gdzie siedzieć....... Na sam koniec warto jednak podkreślić, że nie ma problemów nie do rozwiązania, w przypadku tych ww. okazało się: 1.otwieranie firmy dopiero od godziny 5.45 :) 2. Dla nowo zatrudnionych pracowników od razu się mówi, że istnieje tylko II zmiana i o pierwszej mogą tylko pomarzyć xD... Jakie to wszystko proste.
zdjecie uzytkownika
pracownik pzu - 2014-11-22 16:17:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem pracownikiem na infolinii juz od 6 lat. Na początku poracowałam na u.zelenie i to faktycznie kiepsko wygląda przy wypłacie. Teraz mam umowę o pracę i to zupełnie inna bajka. Niestety, o to co powinno być standardem, w każdej pracy musiałam walczyć 3 l.Teraz jestem zadowolona i to bardzo i nie zamierzam zmieniać pracy,ale początkowo kosztowało mnie to wiele nerwów.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-11-25 16:28:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to muszę z całym szacunkiem stwierdzić, że to faktycznie bardzo dużo jak na osobę, która pracuje na infolonii, a przeciez wiadmo, ze tam nei a wyłącznie miłych sytuacji, tylko zdarzają się jeszcze kłopotliwi i niezadowoleni klienci tak naprawde i teraz pojawia się pytanie odnoścnie wypłaty, jak czesto macie podwyżki?
zdjecie uzytkownika
IMHO - 2014-12-09 12:02:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [tomek - 2014-11-25 16:28:41]:
W tej firmie nie praktykuje się czegoś takiego jak podwyżki. Wręcz tnie się wszystkie dodatki które ratowały beznadziejne podstawy wynagrodzeń.
zdjecie uzytkownika
karo - 2014-12-09 20:51:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a możesz powiedzieć nam jakiej wielkości jest zmiana przy zatrudnieniu na umowe o prace a na zleceniu. Rozumiem że wyglądało to marnie ale jednak 3 lata to dużo i zastanawiam się czy da się z tego jakoś wyżyć żeby przeczekac ten okres no i czy wg jest na to czekac, czy ta stawka na umowe jest rzeczywiście zadawalająca?
zdjecie uzytkownika
kasiasia - 2014-12-10 14:11:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bardzo często na olx widuję ogłoszenia z PZU na Contact Center. I tu moje pytania: czy tam nikt nie chce pracować, że tak często szukają pracowników? A może to ich wina, słabe zarobki, złe traktowanie pracowników itp? Chodzi mi głównie o Contact Center mieszczące się w Warszawie. Umowa zlecenie ale ile maksymalnie godzin można wyrobić miesięcznie jako nowy pracownik, bo z tego co widzę wyżej stawka nie jest ciekawa (10 zł brutto). Przy pełnym etacie 160 godzin zarobisz 1600 brutto a gdzie jeszcze składki zdrowotne i emerytalne? Czy mógłby ktoś coś dokładnie opowiedzieć na ten temat, bo szczerze powiedziawszy z braku innego zajęcia jestem zainteresowana tą pracą ale przerażają mnie te rotacje i stawka, przecież za te pieniądze w Wawie nie da się wyżyć.
zdjecie uzytkownika
Jola - 2014-12-10 15:07:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam poszukuję cennych informacji odnośnie pracy na stanowisku obsługi klienta korporacyjnego! Jaka jest podstawa netto wiem ,że brak narzędzi pracy ale rozliczają prywatne auto i paliwo , jakie premie od sprzedaży? Będę wdzięczna za rzeczową i klarowną odpowiedź.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
IMHO - 2014-12-17 11:57:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [karo - 2014-12-09 20:51:50]:
Jeżeli porównać to do zarobków na zleceniu to można powiedzieć, że sporo lepiej ale patrząc na koszty utrzymania w Warszawie to mimo wszystko dramat. O samodzielnym utrzymaniu się zapomnij.
zdjecie uzytkownika
Damian - 2014-12-23 14:20:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na podstawie jakiej umowy nawiazywany jest stosunek pracy na stanowisku specjalista ds. windykacji? Jak wyglada atmosfera pracy w tym dziale?
zdjecie uzytkownika
Kurd - 2014-12-24 00:02:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że PZU nie przystoi zatrudnić ludzi na inną umowę niż o pracę. Rozumiem, że śmieciówki bardziej się firmom opłacają, ale w szanującym się zakładzie nie powinno to tak wyglądać. Dlatego spodziewałbym się tak jak mówię umowy o pracę, ale pewnie więcej szczegółów powiedziałaby osoba która miała okazję brać udział w rekrutacji...
zdjecie uzytkownika
Magda - 2015-01-06 14:11:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W czwartek zaczynam pracę na Infolinii w PZU, ogłoszenie znalazłam na portalu pracuj.pl, zaproszono mnie na spotkanie. Podczas szkoleń zobaczyłam jak wygląda tam praca, na pierwszy rzut oka wyglądało całkiem fajnie, rzutniki, kolorowe kanapy, kuchnia, pokój relaksacyjny. Pracowałam już w innych call center i nie wyglądało to tak dobrze, jestem mile zaskoczona. Dla mnie najważniejsze jest, że to do mnie będą dzwonić, nie muszę niczego sprzedawać. Na szkoleniu całkiem ok, poznałam nowych ludzi. Będąc studentką nie narzekam, taka forma dorobienia bardzo mi odpowiada, szczególnie że nie dałabym rady na pełen etat pracować. Zobaczymy jak to się potoczy.
zdjecie uzytkownika
Sturen - 2015-01-07 08:52:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiedz mi jeszcze za jakie stawki Cię zatrudnili, bo przyznam szczerze, że prawdopodobnie sam niedługo podejmę taką decyzję, ale nie wiem czy na 100% będzie to PZU. Chciałbym znaleźć pracodawcę, który nawet po zakończeniu studiów zagwarantuje mi pewne miejsce z normalną umową o pracę i dobrymi zarobkami u siebie w firmie.
zdjecie uzytkownika
wind. - 2015-01-07 13:22:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
do Damian: na podstawie umowy o pracę.
zdjecie uzytkownika
Berta - 2015-01-07 18:12:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Magda mogła bys opisać po krótce jak wygląda rozmowa rekrutacyjna i czego można się spodziewać, bo jutro mam zamiar wziąść w niej udział, Będę wdzieczna za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
eugenia - 2015-01-11 11:08:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja byłam na rozmowie w tym tygodniu. Wyglądało to tak: na daną godzinę było umówionych ok 6osób, spotkanie w sali ogólne. Rekruter opowiedział jak wygląda praca i tyle. Nie było indywidualnych rozmów. Praca zlecenie, min 120godz trzeba wyrobic można więcej, grafik podobno samemu mozna układać, i stawka 10 brutto. To nawet minimalnej płacy się nie wyrobi, Chyba ze 200 godz sie na stuka w miesiac
zdjecie uzytkownika
janka - 2015-01-11 17:43:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anka - 2014-10-28 14:20:33]:
skoro pracuje od 17 lat, to chyba nie jest tak źle - dlaczego nie zmienisz pracy.......
zdjecie uzytkownika
Ola25 - 2015-01-11 18:32:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W lutym przeprowadzam się do Gdańska i tam szukam obecnie pracy, najlepiej w PZU. Dotychczas pracowałam na Infolinii PZU w Warszawie i było całkiem ok. Praca ta nauczyła mnie dużo pokory, rozpoczęłam pracę podczas studiów i byłam zupełnie zielona – to była moja pierwsza praca. Teraz mogę powiedzieć że znam się na ubezpieczeniach i byłam już na kilku rozmowach w sprawie pracy w Gdańsku, mam jedną pozytywną odpowiedź w sprawie zatrudnienia, ale czekam na jeszcze jedną oczywiście z PZU. Stawka na Infolinii ta o której piszecie to jest początek, wszystko zależy od tego jak pracujesz. Ja po 2 miesiącach miałam dodatkowe bonusy i nie byłam odosobnionym przypadkiem. Bardzo żałuję, że muszę się przeprowadzić, bo obecnie sporo się dzieje na Infoliniach, powstają nowe zespoły, są rekrutacje wewnętrzne na liderów, pracowników biurowych czy koordynatorów niedostępne dla osób z zewnątrz. A co najważniejsze to ludzi, którzy tam pracują, to za nimi będę najbardziej tęsknić.
zdjecie uzytkownika
doubleserrooo - 2015-01-14 10:39:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, sprawa wygląda następująco... Jeśli chodzi o Warszawę to tutaj jest Centrala i Centrum Operacyjne - tutaj głównie pracują konsultanci. Jest mnóstwo działów, zespołów i zespolików, nie można generalizować. Są rozmowy gdzie ktoś obrzuca Ciebie błotem a są takie gdzie dziękuje za informacje czy pomoc w wysłaniu lawety itp. Płaca początkowa to 10zł brutto, gdy pracowało się jako student to było coś ale z momentem obrony licencjatu niemożliwe stało się samodzielne utrzymanie. Po pół roku stawka wzrasta do 11zł brutto, potem znów za rok chyba, że masz wyniki, ale jeśli wszyscy się starają - wyścig szczurów to nikt nic nie otrzymuje. Stawki i premie są różne, tak jak infolinie, jedne całodobowe a inne do 20 czy 22 tylko pon-pt. Jest tutaj sporo uwag osób, które zajmują się PR firmy, to kole w oczy. Moja współpraca z firmą się zakończyła ponad dwa tygodnie temu. Jeśli chodzi o szanse na awans, to niby jak można awansować skoro wszędzie pracują niewiele starsi ludzie. Jeśli PZU będzie rozszerzało swoją działalność, zwiększało zespoły czy przenosiła się w inne miejsce, wtedy będą potrzebni nowi liderzy i ludzie ze wsparcia technicznego i merytorycznego ok min. 1 rok pracy. Firma generalnie jest spoko, nie było sytuacji które spowodowały by jakiś wzmożony stres - poza klientami. Wystrzegajcie się opinii pisanych przez konkurencję, malkontentów i dział komunikacji zewnętrznej itp.
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-01-18 18:35:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po kilku latach pracy w PZU mam taką opinię: niskie zarobki, coraz większe wymagania sprzedażowe, brak motywacji, no i starsi pracownicy są jak święte krowy: mają bazę klientów (nie tylko swoją ale i byłych pracowników) na której bez problemu realizują plany zarabiając grubą kase a nowy musi z rynku pozyskać klientów za marną kase i ciągle do tego z większym stażem jest porównywany heh
zdjecie uzytkownika
pan bułeczka - 2015-01-21 12:18:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
myślę jednak pomimo tych wszystkich nader negatywnych komentarzy o podjęciu zatrudnienia w PZU. natomiast kluczowa jest dla mnie świadomość i klarowność aspektów finansowych. proszę nie piszcie ogólnikami typu "niskie zarobki", tylko proszę rzetelnie podajcie konkrety. ile netto się zarabia podstawy w tej firmie?
zdjecie uzytkownika
Roxanna - 2015-01-21 17:48:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuje w PZU od listopada. Tak naprawdę to od grudnia bo szkolenie na mój projekt trwało prawie miesiąc. Jestem na infolinii ogólnej i nie narzekam. Grafik rzeczywiście jest jak najbardziej elastyczny. Nikt nikomu nie narzuca kiedy ma pracować. Zawsze można poprosić o wcześniejsze wyjście albo przedłużenie zmiany np i nikt nie robi problemu. Stawka tylko mogłaby być trochę wyższa. Mam 10 zł/h
zdjecie uzytkownika
Huo - 2015-01-24 14:59:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
10zł brutto? Szkolenie jest płatne? I czy jest określona ilość godzin którą MUSISZ wypracować na tydzień/miesiąc?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: W Lublinie spotkanie przebiegało bardzo spokojnie,pozornie miła osoba (potem okazał się być zupełnie innym człowiekiem).
Starał się poznać potencjalnego pracownika. Jednak więcej sam mówił/opowiadał o pracy agenta.Był dobrze przygotowany do rozmowy,podpierając sie wysłanym przez kandyta CV zadawał pytania dotyczące wcześniej odbywanej pracy. Jdnak przez całą rozmowę tematem tabu były zarobki (o zarobkach dopiero sie dowiaduje po podpisaniu umowy). Rozmowa trwała jakieś 30-40min.Po czym to ja miałam się skontaktować z nim w związkuz tym czy chce podjąć pracę,zapisać sie na kurs (płatny 200zł) itd.
Pytania: Czy jestem pewna że chce tu pracować?
Czy jestem gotowa do pracy w trudnych i stresujących warunkach?
Czy jestem pewna że podejmę tę pracę na dłuższy okres czasu?
Czemu mam zatrudnić akurat Ciebie?
zdjecie uzytkownika
edziola - 2015-01-27 20:06:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej a ja mam pytanie? zaczełam prace w pzu na początku stycznia i nikt mi w pracy nie chce powiedziec kiedy sa przelewane wypłaty odnośnie umowy zlecenie? w umowie nic nie jest na ten temt napisane dlatego moze ktos tutaj moglby mi odpowiedziec kiedy doczekam sie wypłaty :P
zdjecie uzytkownika
Aleksandra - 2015-01-29 09:43:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej.Też mam kilka pytań. W poniedziałek mam zacząć szkolenie i nie ukrywam kilku obaw związanych z nową pracą.Ma być to moja pierwsza praca i mega się stresuje.Powiedzcie mi proszę jak to wygląda.Odbywam szkolenie ok, a co w przypadku jeśli sobie nie poradzę ,chodzi mi o konsekwencje podpisania umowy.Czy grafik jest faktycznie elastyczny?Samemu wpisujemy od której do której możemy pracować?Mam nadzieję,że ktoś będzie życzliwy i mi odpisze.Pozdrawiam,Ola
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PZU
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy PZU ?
Zadaj pytanie
x