Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: PZU


Oceniono 137 razy
Oddziały
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
PZU
Warszawa
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
doubleserrooo - 2015-01-14 10:39:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam, sprawa wygląda następująco... Jeśli chodzi o Warszawę to tutaj jest Centrala i Centrum Operacyjne - tutaj głównie pracują konsultanci. Jest mnóstwo działów, zespołów i zespolików, nie można generalizować. Są rozmowy gdzie ktoś obrzuca Ciebie błotem a są takie gdzie dziękuje za informacje czy pomoc w wysłaniu lawety itp. Płaca początkowa to 10zł brutto, gdy pracowało się jako student to było coś ale z momentem obrony licencjatu niemożliwe stało się samodzielne utrzymanie. Po pół roku stawka wzrasta do 11zł brutto, potem znów za rok chyba, że masz wyniki, ale jeśli wszyscy się starają - wyścig szczurów to nikt nic nie otrzymuje. Stawki i premie są różne, tak jak infolinie, jedne całodobowe a inne do 20 czy 22 tylko pon-pt. Jest tutaj sporo uwag osób, które zajmują się PR firmy, to kole w oczy. Moja współpraca z firmą się zakończyła ponad dwa tygodnie temu. Jeśli chodzi o szanse na awans, to niby jak można awansować skoro wszędzie pracują niewiele starsi ludzie. Jeśli PZU będzie rozszerzało swoją działalność, zwiększało zespoły czy przenosiła się w inne miejsce, wtedy będą potrzebni nowi liderzy i ludzie ze wsparcia technicznego i merytorycznego ok min. 1 rok pracy. Firma generalnie jest spoko, nie było sytuacji które spowodowały by jakiś wzmożony stres - poza klientami. Wystrzegajcie się opinii pisanych przez konkurencję, malkontentów i dział komunikacji zewnętrznej itp.
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-01-18 18:35:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po kilku latach pracy w PZU mam taką opinię: niskie zarobki, coraz większe wymagania sprzedażowe, brak motywacji, no i starsi pracownicy są jak święte krowy: mają bazę klientów (nie tylko swoją ale i byłych pracowników) na której bez problemu realizują plany zarabiając grubą kase a nowy musi z rynku pozyskać klientów za marną kase i ciągle do tego z większym stażem jest porównywany heh
zdjecie uzytkownika
pan bułeczka - 2015-01-21 12:18:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
myślę jednak pomimo tych wszystkich nader negatywnych komentarzy o podjęciu zatrudnienia w PZU. natomiast kluczowa jest dla mnie świadomość i klarowność aspektów finansowych. proszę nie piszcie ogólnikami typu "niskie zarobki", tylko proszę rzetelnie podajcie konkrety. ile netto się zarabia podstawy w tej firmie?
zdjecie uzytkownika
Roxanna - 2015-01-21 17:48:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Ja pracuje w PZU od listopada. Tak naprawdę to od grudnia bo szkolenie na mój projekt trwało prawie miesiąc. Jestem na infolinii ogólnej i nie narzekam. Grafik rzeczywiście jest jak najbardziej elastyczny. Nikt nikomu nie narzuca kiedy ma pracować. Zawsze można poprosić o wcześniejsze wyjście albo przedłużenie zmiany np i nikt nie robi problemu. Stawka tylko mogłaby być trochę wyższa. Mam 10 zł/h
zdjecie uzytkownika
Huo - 2015-01-24 14:59:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
10zł brutto? Szkolenie jest płatne? I czy jest określona ilość godzin którą MUSISZ wypracować na tydzień/miesiąc?
zdjecie uzytkownika
edziola - 2015-01-27 20:06:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej a ja mam pytanie? zaczełam prace w pzu na początku stycznia i nikt mi w pracy nie chce powiedziec kiedy sa przelewane wypłaty odnośnie umowy zlecenie? w umowie nic nie jest na ten temt napisane dlatego moze ktos tutaj moglby mi odpowiedziec kiedy doczekam sie wypłaty :P
zdjecie uzytkownika
Aleksandra - 2015-01-29 09:43:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej.Też mam kilka pytań. W poniedziałek mam zacząć szkolenie i nie ukrywam kilku obaw związanych z nową pracą.Ma być to moja pierwsza praca i mega się stresuje.Powiedzcie mi proszę jak to wygląda.Odbywam szkolenie ok, a co w przypadku jeśli sobie nie poradzę ,chodzi mi o konsekwencje podpisania umowy.Czy grafik jest faktycznie elastyczny?Samemu wpisujemy od której do której możemy pracować?Mam nadzieję,że ktoś będzie życzliwy i mi odpisze.Pozdrawiam,Ola
zdjecie uzytkownika
Magda - 2015-01-29 21:49:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Aleksandra - 2015-01-29 09:43:10]:
Hej Ola, z tego co pamiętam po moim szkoleniu nie rozpoczęła pracy 1 osoba, ale koleś totalnie olewał szkolenie - nie był go kilka dni. Żadnych konsekwencji nie ma, jeśli ktoś sobie nie radzi to szkoleniowiec mocno pomaga. Na początku może się wydawać że jest tego dużo, ale na odsłuchach dużo można się też nauczyć. Co do grafiku mogę powiedzieć że dostaję takie zmiany jakie chcę, na pewno nie ma przymusu żeby przyjść do pracy w dni w które nie mogę. To również jest moja pierwsza praca jak dla mnie największym plusem jest możliwość połączenia jej ze studiami. Zobaczymy co dalej. Życzę powodzenia.
zdjecie uzytkownika
nowypracownik - 2015-01-31 19:59:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poza aspektem finansowym (na początku) jest bardzo spoko. Ludzie są pozytywni, wsparcie kompetentne i pomocne. Mogli by tylko więcej płacić.
zdjecie uzytkownika
Nowa - 2015-02-02 21:43:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik pzu - 2014-11-22 16:17:08]:
A jaka jes stawka na godzinę? 10 brutto czy netto?
zdjecie uzytkownika
jak yak - 2015-02-04 15:20:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
również chciałbym ponowić pytanie w kwestiach finansowych, które zadała niedawno Nowa. zarabia się w pzu 10 zł netto czy bruttalnie? z góry dzięx za odpowiedź. a wiecie czy są jakieś fajne biurowe stanowiska pracy teraz u nich do wziącia, najlepiej w reklamie lub marketingu? pozdrawiam serdecznie pa
zdjecie uzytkownika
sialala - 2015-02-05 17:47:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jak yak - 2015-02-04 15:20:13]:
brutto
zdjecie uzytkownika
Far - 2015-02-11 14:52:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy jest jakaś ilość godzin którą trzeba wypracować przez tydzień/miesiąc? I czy szkolenie jest płatne?
zdjecie uzytkownika
nowypracownik - 2015-02-11 22:03:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Szkolenie jest bezpłatne. Powinieneś pracować co najmniej 120 h tygodniowo.
zdjecie uzytkownika
Paola - 2015-02-15 14:45:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jak wyglada sprawa z praktykami studenckimi?
zdjecie uzytkownika
Wolf - 2015-02-15 17:52:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem szczerze stawka 10 złotych brutto jest śmieszną stawką. Owszem dla studentów jest to ciekawa propozycja ale dla osób które chcą podjąć normalną pracę na stałe jest to straszne wyzwanie. Chcąc pracować normalnie 160 godzin w miesiącu aby mieć jeszcze czas dla siebie dostajemy 1150 złotych co nie starczy na pewno na utrzymanie. Dobra praca dorywcza ale jako podstawowe źródło utrzymania odradzam
zdjecie uzytkownika
Ciekawa - 2015-02-17 16:57:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mógłby mi ktoś napisać ile trwa szkolenie? jak ono wygląda? ja ostatnio byłam na szkoleniu w innej firmie i było dość śmieszne,dostaliśmy skrypt z wersją optymistyczną=klient na wszystko się zgadza,po czym za 15 minut posadzono nas na słuchawce.Rozumie,że albo ktoś wypłynie albo utonie,ale uważam ,że nie jest to odpowiednia forma szkolenia.Jeśli mógłby ktoś poświęcić 5 minut i odpowiedzieć byłoby super ;) byłam na rozmowie ,konsultant rejestracji szkód.Pracuje ktoś ? Jak to wygląda? Dzięki z góry za cenne info.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
sialala - 2015-02-17 20:11:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ciekawa - 2015-02-17 16:57:20]:
Powiem Ci, jak wygląda na dziale infolinii ogólnej. Szkolenie teoretyczne trwa 8 dni. Uczymy się głównie o ubezpieczeniach komunikacyjnych i majątkowych, ale też na życie i innych, które zdarzają się rzadziej. Pracujemy również na systemach, których w PZU jest kilka. Po tym szkoleniu jest egzamin i następnie przechodzimy do szkolenia praktycznego, czyli tzw. odsłuchów. Polega to na tym, że siadasz przy konsultancie i słuchasz jego rozmów, a po jakimś czasie sam siadasz przy słuchawce, ale nadal ten konsultant jest przy Tobie i w razie problemów podpowiada. Po tym szkoleniu również jest egzamin, oczywiście praktyczny.
zdjecie uzytkownika
apollina beret - 2015-02-18 18:23:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja również byłabym bardzo zainteresowana infolinią w PZU gdyż w życiu już na kilku słuchawkach pracowałam. po twoim opisie widzę Sialala że szkolenie przebiega standardowo tak jak na innych infoliniach, nic nowego raczej nie będzie. interesuje mnie przede wszystkim jedno: jak wygląda u nich system motywacyjno - prowizyjny?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-02-22 22:30:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [apollina beret - 2015-02-18 18:23:08]:
ja pracuje na infolinii pzu, jeżeli chodzi właśnie o taką motywację pieniężną za dobre wyniki to to się nie zdarza prawie wogóle. Niestety. I dlatego cały czas szukam innej pracy. Za 10zł/h brutto w Warszawie to porażka. Będę może trochę żałować, bo atmosfera pracy i ludzie są super. Ale poza tym nic mnie tam nie trzyma. Szkoda. Myślę żeby przejść do konkurencji i nie na infolinię, spodobały mi się ubezpieczenia :P
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-02-22 22:33:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [edziola - 2015-01-27 20:06:19]:
pewnie już wiesz, ale PZU bardzo pilnuje terminowej wypłaty. Jest zawsze do 14 każdego miesiąca :)
zdjecie uzytkownika
varredo - 2015-02-27 14:18:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W pzu na infolinii assistance pracuję od 6 miesięcy. Wszystko zaczęło się od rozmowy kwalifikacyjne, którą to ciężko nazwać rozmową, bo byłem jedną z kilkunastu osób, które zostały zaproszone do dużej sali, gdzie na środku stał duży stół dookoła otoczony krzesłami (wygodnymi, to trzeba przyznać).
Pani z działu szkoleń w skrócie opowiedziała na czym będzie polegała nasza praca, opowiedziała trochę o historii pzu i na koniec rozdała testy, których wynik miał decydować o ewentualnym przyjęciu. W teście były zadania na czytanie ze zrozumieniem (o historii pzu), wiedzę ogólną (wypisać miasta wojewódzkie), było też zadanie gdzie trzeba było znaleźć błędy ortograficzne w podanym tekście. Było ich jeszcze kilka, ale nie pamiętam już szczegółów. Na pewno nie było to nic wymagającego.
Po dwóch dniach dostałem telefon z zaproszeniem na szkolenie teoretyczne.
Trwało ok. tygodnia, chociaż dałoby się je zrobić w połowę krócej. Na końcu był kolejny test - który zdali wszyscy (osoby, które miały najwięcej poprawnych odpowiedzi dostawały kubek z logiem pzu =]).
Po wszystkim przyszedł czas odsłuchów. Ten czas wspominam pozytywnie, choć zależy od osoby, która je prowadziła. Jedni bardziej chcieli pomóc nowemu pracownikowi, inni woleli pilnować swojej przerwy służbowej.
Kolejny krok to już praca na własny rachunek. W tym miejscu bardzo chciałbym pochwalić wsparcie w osobach Marty i Konrada. Zawsze odpowiedzą i pomogą nawet w najgłupszej sprawie.
Czy praca jest trudna? Zależy od klienta. Na pewno trzeba zachować zimną krew w każdej sytuacji. Niejednokrotnie klient groził mi sądem, czasami zdarzały się bluzgi i wyzwiska. Taka specyfika pracy na infolinii, trzeba być ponad to.
Na plus są też na pewno ludzie. Poznałem tutaj wiele osób z którymi będę chciał mieć kontakt po zakończeniu pracy tutaj.

Pieniądze... Dla studentów to taka niższa średnia. Dla osób po studiach pensja głodowa. 10 zł brutto to moim zdaniem zbyt niska pensja jak na pracę w tak stresujących warunkach.
zdjecie uzytkownika
pilnik - 2015-03-04 21:29:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PZU w ogóle ostatnio bardzo zmienia sie na plus. Chyba przez to, ze przez jakiś czas było trochę zapomniane i wypierane przez inne firmy, a terz widać, ze PR działa prężnie i reklamy mają przyciągające i oferty i sumienni wobec pracowników. Myślę, ze firma zmienia się na plus nie tylko dla klienta ale i pracownicy mogą poczuć się stabilniej.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Pani Mendrykowska nawet nie raczyła poinformować o zakończeniu procesu rekrutacji. Oczywiście ci z PZU zarzekaja się ze na 100% oddzwonimy etc.
Pytania: Przebieg kariery zawodowej
zdjecie uzytkownika
jagoda - 2015-03-19 03:24:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szczerze mówiąc... nie sądzę, aby PZU kiedykolwiek się zmieniło. Ich Pru nie zmienią najlepsze reklamy oraz najlepsi prowcy. Wiadomo , że u władz tej spólki siedzą cały czas Ci sami ludzie , którzy nie są w stanie się już zmienić, a co za tym idzie nie zmienią od dawna panujących zasad w tym miejscu.
zdjecie uzytkownika
sebi - 2015-03-22 21:24:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PZU to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] XXI wieku. Przede wszystkim praca na infolinii. Trzeba się pytać czy można wyjść na przerwę. Czasami mimo że pracujesz 12 godzin to wyjdziesz na przerwę po 9 godzinach.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PZU
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy PZU ?
Zadaj pytanie