logo PZU

PZU

Warszawa

Opinie o PZU

seler 2016-06-29 13:57:17
ale ważne że dotrzymują słowa bo w ofertach piszą im że zależy im na rozwoju pracownika, to się szanuje. też słyszałam że jakieś dopłaty do wypoczynku są
2
Geek 2016-06-30 14:41:14
To praca dla naprawdę wytrwałych. Przy Konstruktorskiej są ciągle nabory do CC i szkolenia z uwagi na rotację pracowników. Możliwości awansu również dla cierpliwych. Nawet osoba prowadząca szkolenie mówiła, iż kilka razy zgłaszała się na wewnętrzne rekrutacje, ale dopiero za którymś razem ją wybrali.
tomek 2016-06-30 15:48:20
Główny Specjalista ds. Kontroli Technicznej w Zespole Likwidacji Szkód jest potrzebny, nie wiecie może jak wygląda teraz praca u nich, bo o to się martwie najbardziej?
Jacek25 2016-06-30 19:46:01
Praca w CC PZU jest bardzo fajna. Pracuję już dwa lata - zacząłem na słuchawce i powolutku awansowałem na stanowisko specjalisty, na którym jestem do dzisiaj. Trafiłem do dobrego zespołu z dobrym kierownikiem, więc nie myślę o zmianie pracy póki co. Dziwi mnie fakt, że ludzie strasznie hejtują CC PZU. Praca jest faktycznie dla twardych ludzi, ale to przede wszystkim przez klientów, którzy częsci krzyczą na konsultantów - tak jest w każdym CC. Awanse są jak najbardziej możliwe - zarówno te w CC jak i w całej grupie PZU. Inne biura z chęcią biorą do pracy ludzi, którzy pochodzą z CC. Dlaczego są konsultanci, którzy pracują 8 lat i są na tym samym stanowisku, a są tacy co po dwóch miesiącach dostają awans? Wszystko zależy od chęci i priorytetów pracownika. Awans jest możliwy i bardzo łatwy do osiągnięcia jeśli masz kompetencje i starasz się. Polecam każdemu - na chwilę i na dłużej :)
Jacek25 2016-06-30 19:46:28
Praca w CC PZU jest bardzo fajna. Pracuję już dwa lata - zacząłem na słuchawce i powolutku awansowałem na stanowisko specjalisty, na którym jestem do dzisiaj. Trafiłem do dobrego zespołu z dobrym kierownikiem, więc nie myślę o zmianie pracy póki co. Dziwi mnie fakt, że ludzie strasznie hejtują CC PZU. Praca jest faktycznie dla twardych ludzi, ale to przede wszystkim przez klientów, którzy częsci krzyczą na konsultantów - tak jest w każdym CC. Awanse są jak najbardziej możliwe - zarówno te w CC jak i w całej grupie PZU. Inne biura z chęcią biorą do pracy ludzi, którzy pochodzą z CC. Dlaczego są konsultanci, którzy pracują 8 lat i są na tym samym stanowisku, a są tacy co po dwóch miesiącach dostają awans? Wszystko zależy od chęci i priorytetów pracownika. Awans jest możliwy i bardzo łatwy do osiągnięcia jeśli masz kompetencje i starasz się. Polecam każdemu - na chwilę i na dłużej :)
emma 2016-06-30 19:48:39
najważniejsze jest jednak że w ogóle jest realna szansa awansu w tej wielkiej korporacji, i fajnie że również dba firma o swoich pracowników poprzez benefity pozaplacowe
byly pracownik 2016-07-01 09:26:20
Witam , pracowalam w PZU na targowku. Jezeli chodzi o umowy , wszyscy pracownicy sa na zleceniu (niektorzy liderzy maja umowy o prace ) jesli jestes studentem wychodzi Ci 9.3 netto , jesli nie studiujesz /nie uczysz sie to masz 7.3 zl . Owszem mozesz sobie dorobic +4 zl do kazdej godzinny ale nie wiem jak musialbys sie starac zeby na taka stawke dobic. Jezeli chodzi o przelozonych to nie szanuja pracownikow, nie licza sie z ich zdaniem. Mowia jedno robia drugie. Wszyscy pracownicy zwalniaja sie z powodu jednej przelozonej, skargi ktore wplywaja na nia nie skutkuje. Nie polecam pracy na targowku w PZU .
4
roberrrrto 2016-07-01 09:30:56
ja bym przymknął na to oko. dla mnie jak kandydata na doradcę klienta zamożnego priorytetem jest to że prywatna opieka medyczna jest zapewniona pacownikowi
olp 2016-07-01 22:37:16
Właśnie kończę szkolenie, jestem mega zadowolona, rekrutacja przebiegła bardzo miło, a Pani która prowadziła nasze szkolenie cudowna! Naprawdę polecam każdemu który chciałby od czegoś zacząć :) Mam nadzieję że bedzie tak cały czas ;)
3
lk 2016-07-01 22:44:53
widze opinie o PZU i naprawde miło czytać tak dużo przyjemnych komenatrzy na temat pracy tam! Dlatego tym bardziej jestem w przekonaniu ze warto aplikować na stanowisko np. dotradcy klienta zamożnego.
MARYSIA 2016-07-02 19:42:37
witam ,od 7 .07 będę sie szkolic na kolsuntanta w PZU będę się starać ale boję sie okropnie .Będę rejestrować szkody i kolizje drogoweJest to dla mnie nowa zupelnie praca .
sde 2016-07-02 19:55:46
@Ik pewne mze mozesz sporbowac aplikowac w sumie czemu nie..albo teraz na przyklad na stanowisko specjalsity do spraw obslugi klienta oferuja atrakcyjny system wynagradzania,program profesjonalnych szkoleń,pakiet motywacyjny, m. in. opiekę medyczną, fundusz emerytalny
MARYSIA 2016-07-02 20:20:46
Wieże że na szkoleniu nauczą dużo i że wsiągną nas Ci ktorzy juz pracują i dam radę ale muszę zarobćchociaż 1800 zl,slyszalam że zarobki tam to bieda
3ee 2016-07-02 21:57:44
nie sadzialem w sumie ze az taka duza rekrutacje maja na chwile obecna..spodobała mi sie najbardziej oferta na stanowsiko radcy prawnego w Warszawie chodzi o zapewnianie wsparcia prawnego dla komórek organizacyjnych PZU Pomoc SA we wszystkich obszarach działalności
Luna10 2016-07-08 02:43:06
na infolinii dają tylko umowę zlecenie, zarobki są kiepskie nawet na anglo i na anglo trzeba być bardziej dyspozcyjnym..
jo 2016-07-08 08:58:14
no właśnie ale wiem że na anglo coś tam się jednak więcej zarabia więc napisz konkretnie jakiego wynaqrodzenie mogę się na anglo konkretnie spodziewać
BonzoAlonzo 2016-07-10 18:45:31
ile czasu trwa szkolenie na rejestratora szkód i jaką minimalną ilość godzin w miesiącu należy wypracować? Czas pracy jest elastyczny? Można raz z rana, a kiedy indziej wieczorami?
bn 2016-07-10 20:31:03
@ BonzoAlonzo to dobre pytania bo i ajc chce aplikowac, ale nie moge sie zdecydowac na które stanowisko
kasia 2016-07-11 00:40:21
hej możesz powiedzieć jak wygląda to szkolenie?
3e 2016-07-11 08:49:46
@bn zależy jakie masz kwalifikacji, ja doradzam ci na start doradcę klienta,chociaż w Krakowie na zastępstwo:/
jagoda 2016-07-11 10:22:55
na kasę nie narzekajcie, nawet magazynier ma 2350 brutto+ dodatki i darmowy dojazd
Seba93 2016-07-11 12:06:32
Ktoś pracował w kontakcie z klientem (ale nie Call Center). Bardziej mi chodzi o wprowadzanie dancyh i odpowiadanie na maile, listy, chat itd.? Słyszałem, że nie ma tam podstawy tylko płaci się za każdą odpowiedź. Ktoś jest mi w stanie powiedzieć ile się tam zarabia? Nie wiem czy fatygować się kawał drogi, żeby usłyszeć jakieś bzdurne HRowskie pierdololo, że dostaniesz tyle ile od siebie dasz.
buziol 2016-07-11 12:19:52
To skoro zarobki magazyniera sa na poziomie 2350zł, to się wcale nie dziwię, że ich zarobki są adekwatne do powierzanych obowiązków. Pewnie i tak pojawiają się jakieś premie do tego, co zdecydowanie umila zatrudnienie.
ona 2016-07-14 01:34:33
pracuję w pzu na assistance już od roku. nie powiem, żeby była to praca marzeń, ale uważam, że jest to niezła szkoła życia :)
wstępne szkolenie teoretyczne, które jest zdecydowanie za długie, szczerze mówiąc ma niewiele wspólnego z tym co robimy - polega głównie na ogarnięciu owu. po szkoleniu siadasz do konsultanta i wtedy masz styczność z programami i z tym, jak rzeczywiście to wszystko wygląda. na pierwszym/drugim dniu szkolenia już sam rozmawiasz z klientami, ale masz swojego opiekuna, który na bieżąco wszystko objaśnia.
po wszystkim siadasz sam na stanowisku i odbierasz. generalnie na początku jest strasznie, ale zawsze masz jakąś osobę, która pomoże, jak czegoś nie wiesz. na początku masz ochronę - jak popełnisz błąd nie jest to jakoś strasznie brane pod uwagę.

co zdecydowanie mogę polecić w tej pracy: atmosfera (mi bardzo się spodobało, wszyscy są bardzo pomocni i towarzyscy, można poznać dużo różnych osobowości, no i wiadomo, jak siedzisz koło kogoś 8h to aż ciężko się do siebie nie odzywać), elastyczny grafik (zazwyczaj nie ma problemu, żeby zmienić coś w swojej zmianie lub ją komuś oddać; dużym plusem jest to, że samemu mówimy kiedy możemy przyjść, ale czasami niestety nie dostajemy tych zmian, które chcemy; generalnie jeżeli bardziej nastawiasz się na pracę popołudniami to zawsze znajdzie się miejsce w grafiku); miejsce - ja pracuję w cc na konstruktorskiej w nowym budynku, więc niektóre rzeczy jeszcze pachną nowością, duża kuchnia ze stołem bilardowym
minusy: stawka (10 brutto podstawy, ale nawet fajny system premii - po kilku miesiącach spokojnie wyrabiałam 13/14zł), układy (niestety czasami bardzo widać, kto jest bardziej uprzywilejowany); komputery, na których pracujemy niestety często się zacinają :(
szczerze mówiąc, największym minusem tej pracy są klienci :D zdarzają się piekielni wiadomo, ale praca z nimi naprawdę uczy cierpliwości, pokory i tego, że trzeba czytać, zanim się coś podpisze :D
no i dużym minusem jest to, że często robimy sprawy po kimś innym, więc jak ktoś coś zwali to musimy to wyprostowywać i być "tym złym" lub spędzić pół godziny nad rozwiązaniem jakiegoś problemu - strasznie denerwujące

tak jak mówię, są plusy i minusy. wiadomo, nie jest to praca dla wszystkich, ale warto spróbować. ja się bardzo tam otworzyłam, nauczyłam się wielozadaniowości i tego, żeby pomyśleć zanim coś zrobię :D
1
tomek 2016-07-14 09:44:32
z nowych ofert to jedna jest ciekawa - jako Kierownik Sprzedaży - Branża Techniczna. Oferują głównie stałe wynagrodzenie adekwatne do kompetencji plus premia za realizację zadań, rozwój osobisty, atrakcyjne wyzwania zawodowe, wysoką samodzielność, wiec sporo tego jest.
Lubomir Lewacki 2016-07-15 11:08:04
Apropo pracy na Targówku, serdecznie odradzam zwłaszcza jeśli traficie do zespołu Bonus malus lub Wycena. Jest tam taka pseudokoordynatorka Pani M, której wydaje sie że wszystkimi rządzi. nawet kierownik nie ma tam nic do powiedzenia. Miałem tą watpliwą przyjemnośc pracować na wycenie za marne grosze. Ogólnie wszystko do d..y począwszy od zarobków, skonczywszy na atmosferze panujacych w relacjii przełożony/ konsultant. Pani pseudokoordynatorka dlatego jest pseudo bo całą robote odwala za nią wsparcie. ona siedzi tylko d..pie wydziera morde i popija kawkę. Ogólnie dno. A liderzy to ja nie wiem czemu są na tym stanowisku. To chyba po znajomosci żeby nie powiedzieć dosadniej... Możesz zasuwac ciężko cały miesiąc a wystarczy że na coachingu nie zdasz testu i system DEMOTYWACYJNY idzie w piz...du. A naprawde nie problem jest obalic test bo zadaja takie pytania żeby tego systemu pozbawic konsultanta. TYLE W TEMACIE.............
1
żarn 2016-07-15 13:26:36
Świetnie, że można liczyć na wynagrodzenie razem z odpowiednią premią do tego @tomek, bo przecież atmosfera jest dość przyjemna, bo każdy dba o pozytywne nastroje między pracownikami a szefostwem teraz.
Bleeee 2016-07-20 14:18:56
Czy mógłby ktoś napisać czego spodziewać się na rozmowie kwalifikacyjnej st. Rejestrator likwidacji szkód?
edok 2016-07-20 14:20:30
słuchajcie, a wiecie moze ja wygląda tutaj praca na stanowisku jako Students Development Program in HR department as Researcher, bo jest tutaj ciekawa oferta tak naparwde teraz już.
tot 2016-07-26 15:26:10
PZU niby taka wspaniała firma. Minęło 30 dni i żadnych ruchów w sprawie odszkodowania komunikacyjego. Wymyślają coraz to nowe bajery, teraz że niby nie ma notatki policyjnej, sami maja ją pozyskać a wysyłają mnie. Policja wysłała 5 dni po zdarzeniu a oni cyt. "Czego Pan ode mnie oczekuje" nosz k...mać - swoich pieniedzy bo auto stoi rozbite i trzeba naprawic nic innego. Przede wszystkim nigdy się tam nie ubezpieczę, nie warto. Za 2 dni o ile sprawa nie ruszy zaczynam swoje procedury: rzecznik konsumenta, gazeta, TV, sąd. Żenada !!!!!
2
phi 2016-07-26 15:28:31
No przecież zatrudnienie u nich jest w pełni oplacalne, bo pewnie oprócz podstawy zarobków doliczają normalnie jeszcze jakieś premie, co już jest dobrym na to znakiem.
Fabri 2016-07-26 16:00:30
czy wie ktoś jaka jest stawka na stanowisku HelpDesk PZU SA w CC?
Aa 2016-07-26 16:12:16
Operator systemow obslugowych. Jakie zarobki zakres obowiazkow ?
sooo 2016-07-26 16:41:10
Hej, wiecie czy w niedługim czasie pokaże się u nich jakaś oferta pracy? Sam posiadam odpowiednie doświadczenie w branży co się teraz bardzo ceni, bo zależy im na doświadczeniu i profesjonalizmie jakie posiada pracownik. W końcu specjaliści mają dość dobrze.
2
prywatny 2016-07-27 14:18:07
Rejestrator szkód w cc pzu jaka stawka? Umowa zlecenie? Szkolenie płatne - jak z tym wygląda w sensie kwota?
Prosze o odpowiedź bo się zastanawiam czy warto :)
tomek 2016-07-27 14:20:49
stawki to chyba nigdzie nie są podawane tak dokładnie z tego co mi się wydaje, wiec to zawsze jednak trudno do końca stwierdzić, mam nadzieje, że jednak jako Konsultant/ka w agencji doradztwa personalnego można dobrze zarobić, bo to wyższe stanowisko.
prywatny 2016-07-27 15:49:37
a tak zazwyczaj bez prowizji (bo chyba w dziale, w którym kontaktuje się z osobami ubiegającymi się o odszkodowanie nie ma) można liczyć na więcej niż 10zł/h netto czy raczej wątpliwe?
haha 2016-07-27 15:55:40
Skoro magazynier ma zarobki zaczynające się do 2350zł to bardzo dobrze o nich świadczy, ale ciekawe czy dorzucają do tego jakieś benefity socjalne wiecie może? Chętnie bym się załapał, zwłąszcza, że doświadczenie jakie się u nich zdobędzie jest dość cenne.
Frytki do tego 2016-07-28 12:51:10
10 zł brutto/h. Socjal jest do umów o pracę, a na to nie licz. W CC PZU ciężko o umowę o pracę. Nawet na stanowisku koordynatora wiele osób tyra na zleceniu od lat nie mogąc się doprosić etatu. PZU jako pracodawca zostało daleko w tyle. Nietrudno znaleźć CC w Warszawie które daje na start umowę o pracę. Nawet w Mac'u umowa o pracę to już standard.
2
d 2016-07-28 13:04:50
noo tak napisali wlasnie 14- 18 zł brutto za godzine..i jeszcze sa do tego premie widze..ciekawe ponadto widze ze oferuja tutaj pracę na pełny etat na umowę o pracę stałą podstawę + premie i dodatki..
Nazwa bez nazwy 2016-07-28 13:18:24
Stawka - 10 zł brutto (od takiej zaczynasz). Ciągłe kolejki, nie można się doprosić o wyjście na przerwę, najlepiej pracować 12 godzin na dobę przez 7 dni w tygodniu i nie narzekać. O awansie możesz myśleć, jak odpowiednim osobom wejdziesz w tyłek. Poza tym liderzy wiecznie obgadują, podpuszczają i za bardzo lubią krzyczeć na konsultantów. Sami siedzą i pierdzą w stołki. I to jest szczera prawda. Pracowałem tam 3 lata i nikt mnie nie docenił. A w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nikomu nie będę wchodzić. Pewnie o 3 za dużo, ale miałem nadzieję na awans dzięki uczciwej i ciężkiej pracy. Te rekrutacje to jakieś oszustwa. W końcu oczy się otworzyły i powiedziałem KONIEC.
kaz 2016-07-28 15:11:39
Dobrze napisałeś @nazwabeznazwy, że zaczynasz od takiej stawki bo później szybko może ona się zwiększyć tylko trzeba się wykazać i wtedy na pewno można liczyć na awans. A ktoś wie jak jest z premią? Słyszałem, że też podobno można na to liczyć
kokoszka 2016-08-04 18:41:56
Masakra, czytam te pozytywne komentarze i mam wrażenie, że to jakiś marketing szeptany, albo pracuję w jakimś innym PZU. Umowa zlecenie (dokładniej dwie - z SA i Życie), stawka początkowa w kancelarii na Postępu 18a 11zł brutto, stawka wzrasta o złotówkę po pół roku, następnie po roku o kolejną zlotówkę i tak do 14/15 brutto w ciągu 4 lat to może ktoś dobije jak wytrzyma. Rozwój i awans? Zapomnij... robisz w kółko to samo, szkolenie przy weryfikacji dokumentów odbywa się na zasadzie siadaj i rób, plusem jest to, że pracujesz jak chcesz i ile chcesz i teoretycznie nikt ci nie robi o to problemów, jeśli nie stawisz się któregoś dnia w pracy, ale po czasie można wyczuć że jest się tym zleconiobiorcą gorszego sortu. Panuje kolesiostwo, spychologia, lizodupstwo, donosicielstwo, niektórym pracownikom etatowym mieszają się kompetencje z kompetencjami przełożonego, zwracanie uwagi i zj*ba na forum przy udziale wszystkich, co jakiś czas ucinają godziny i można pracować tylko 6h dziennie bo się okazuje że nie wyrabiają się z budżetem, ale to nie przeszkadza w zatrudnianiu nowych pracowników w ilości większej niż pozwala na to liczba stanowisk. Twoje zdanie się nie liczy, choć będą na spotkaniach cyklicznych wpierać, że mamy tutaj coś do powiedzenia. Dokładają tylko więcej obowiązków z miesiąca na miesiąc a stawka stoi w miejscu, a jak z czymś się nie zgadzasz to okazuje się, że nie jesteś "fair". Przełożeni/liderzy nie inforumją o żadnych zmianach, tylko wszystko przekazywane jest pocztą pantoflową miedzy pracownikami. Premię oczywiście można wyrobić, ale to graniczy z cudem. Zwykle otrzumują ją ludzie spędzający 90% czasu przed komputerem i pracujący 240h w miesiącu. Generalnie jeśli lubisz kiedy traktuje się ciebie jak śmiecia, jesteś popychadłem bez ambicji i wystarcza ci minimalna krajowa i to jeszcze pod warunkiem że nie utną godzin to polecam, a jeśli znasz swoją wartość i masz godność to omijaj PZU szerokim łukiem.
7
kazia 2016-08-04 18:43:59
A może te pozytywy od ludzi, którym się udało @kokoszka to co ty nazywasz wchodzeniem komuś już nie powiem gdzie inni nazywają ciężką pracą, która daje awans
Pracownik PZU specjalista IT Programista Everest. 2016-08-09 21:21:04
na rejestracji minimum 120 godzin w miesiącu stawka 11 zł brutto + premia za tak zwana kierowalność
2w3e4r 2016-08-09 21:25:00
hej hej no ja widze ze pojawila sie od nich oferta pracy na stanowisko specjalsity do spraw ochrony prawnej w Warszaiwe jakby ktos był zainteresowany wymagaja wykształcenia wyższego, kierunek prawo minimum rok doświadczenia w udzielaniu porad prawnych
Likwidator szkód 2016-08-11 20:44:31
Czyli szkody rejestrują nowicjusze bez zielonego pojęcia o czymkolwiek i po kiepskich szkoleniach. Do tego rotacja jak na wiatraku w Holandii. To już wiem dlaczego szkody są tak kiepsko rejestrowane. Jakość szkód przyjmowanych przez likwidatora jest tragiczna. Czasami zastanawiam się czy rejestrował to człowiek rozumny czy szympans. Pomijam kwestie specjalistyczne i pokrycia w szkodach albo inne trudniejsze sprawy. Ale debilne błędy ortograficzne które potem klient widzi w statusie szkody i myśli, że to likwidator napisał. Nagminne "Spułdzielnia mieszkaniowa" "klijent zachamował" itp. Zapomniałabym wklepanie do SLSa podmiotu którym jest policja w stylu " Policja Kraków" i tyle. Bez ulic i czegokolwiek. Nie mówię już o tym, że poszkodowanego mieszają ze sprawcą i na odwrót. Jakość pracy CC to TRAGEDIA i ŻENADA.

Możecie na mnie najeżdżać. Tylko dla Was CC to praca np na wakacje a dla mnie to praca dzięki, której mogę wyżyć i płacić rachunki. Zamiast zadbać o profesjonalną kadrę w CC to wolą zatrudniać ludzi z ulicy za grosze, których potem szybko wymieniają na kolejnych.

Likwidator Szkód
2
wsedf 2016-08-11 20:56:53
nom racja ze jest u nich spora rekrutacja na chwile obeca tylko mnie bardziej intetesuje to czy sa tutaj oferowne jakies szkolenia w firmie chociazby takie wdrozeniowe? bo dla mnie to jest jednak bardoz istotna kwestia, z gory dziekuje za informacje..
MissDyrektor 2016-08-18 14:28:42
Ma być tanio, a nie dobrze :)
Inny 2016-08-18 14:44:59
To już oczywiście zależy od tego co kto potrzebuje i w jaki sposób widzi to wszystko swoimi oczami, jak dla mnie wszystko jest tutaj na największym światowym poziomie, to chyba wiadomo nie od dziś, PZU jest spoko, mi kiedyś wypłaciło odszkodowanie za rękę
Zostaw swoją opinię o PZU - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PZU