Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Dekorglass

Pracowałeś w firmie Dekorglass i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
NN - 2014-11-09 19:44:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
EL-POL BARDZO SIĘ POSTARAŁ ,BO PIENIĄŻKI BYŁY W PIĄTEK NA KONCIE
zdjecie uzytkownika
riko - 2014-11-11 21:10:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
dla nie wtajemniczonych. Putin wysłał chłopaków z drugiej karuzeli na komorniki a w ich miejsce szwagier robi najlepszy asortyment
zdjecie uzytkownika
je - 2014-11-11 21:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [panek - 2014-11-04 22:51:58]:
nie tak to że ktoś na to przyzwala.
zdjecie uzytkownika
ch - 2014-11-12 08:10:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
szwagier oddawaj incadessence ty pazerna łysa pało. może opowiesz na forum jak robiłeś tadka i kieliszki i zakazałeś mówić chłopakom ile się zarabia. i opowiedz ilu ludzi przez brygadę się tobie przewinelo. teraz kolej na mikiego
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-11-12 12:34:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
po takich komentarzach to na pewno szybko nie wrócimy.
zdjecie uzytkownika
ch - 2014-11-12 21:01:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
szwagier co nie odpisujesz. dobrze wiesz o wpisie bo mówili ci na szatni. nie masz nic na swoją obronę. może zatkneło łyse kakało
zdjecie uzytkownika
Wandal - 2014-11-12 23:02:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Mowia że człowiek uczy się na własnych błędach, ale chyba nie właściciel tego burdelu. Dopiero co przycichla jedna afera z para małżeńską z Filic a tu kolejne kwiatki wychodza. Tylko patrzec jak Putin ze szwagrem żoną i beda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] caly zakład. Dzisiaj chemia jutro DC a po jutrze cały świat ;) cieszę sie ze jestem już szczęśliwym pracownikiem innej firmy. Powodzenia chlopaki
zdjecie uzytkownika
hym - 2014-11-12 23:09:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
kto pracuje na chemii to wie kto pisze te komentarze bo tylko jeden jest taki co praca w dekorglasie dla niego to robota za kare moim zdaniem tylko blokuje miejsce pracy mysle ze by sie ta robota przydała komuś bardziej.ps wez sie za robotę a nie się domysłami zajmujesz
zdjecie uzytkownika
swój - 2014-11-13 10:28:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
WYSTARCZY. czas zakończyć ten temat bo to nikomu w niczym nie pomoże a na pewno chłopakom z dwójki i trójki. mi także nie podoba się obecna polityka "transferowa" na chemii, ale nie miejmy żali do chłopaków z trójki bo poszli tam gdzie im kazano.
jak coś was boli to rozmawiajcie z chudym lub wyżej
zdjecie uzytkownika
chemik - 2014-11-17 05:02:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W imieniu całej brygady proszę o nie mieszanie nas w tą całą utarczke słowna ktora ma miejsce na tym forum.zabieranie głosu na forum jak pisał swój nie ma sensu.a praca na myjce jest pracą jak każda.
zdjecie uzytkownika
praca prac - 2014-11-20 15:21:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no widzicie tutaj sie kłócicie i narzekacie na siebie i gadacie na siebie i co po tym wszystkim ?! no nic dobrego, ludzie może lepiej wziąc się za robotę i napisać tak na prawdę czym sięzajmujecie to pewnie ludziom się bardziej przyda niż cokolwiek innego. z góry dziekuje za przeczytanie moje wpisu ;)
zdjecie uzytkownika
CIEKAWSKI DŻORCZ - 2014-11-24 14:07:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
elo ludziska podobno jakies romanse są??? na jakies zmianie s-1? czy na zmianie S-4 ??? podobno pomazany piłkarzyk z J.Ś ??? :D ładnie.... podobno telefon nie stygnie :P a podobno jej mąż z przodu a ona z tyłu i nic nie widzi ? hmmm
zdjecie uzytkownika
jaaa - 2014-11-24 21:58:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [CIEKAWSKI DŻORCZ - 2014-11-24 14:07:20]:
Romansów to tu nie brakuje za tu takich co nie mają co robić szkoda tylko źe dzieje się to kosztem innych ludzi.jedno przyznam są piękne a facet nawet z obrączką na paluszku wsadzi rękę gdzie nie trzeba więc jeśli potrzebujesz przygody miłosnej to u nas znajdziesz
zdjecie uzytkownika
zaspany - 2014-11-28 14:43:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawo
--------------------------------------------------------------------------------

Do podstawowych pojęć dotyczących czasu pracy należą :
1. Pojęcie DOBY ROBOCZEJ i
11 godzinnego odpoczynku.
Mówią o tym następujące art. Kodeksu Pracy:
Art. 128. § 3. Do celów rozliczania czasu pracy pracownika:
1) przez dobę – należy rozumieć 24 kolejne godziny, poczynając od godziny, w której pracownik rozpoczyna pracę zgodnie z obowiązującym go rozkładem czasu pracy,

Art. 132. § 1. Pracownikowi przysługuje w każdej dobie prawo do co najmniej 11 godzin nieprzerwanego odpoczynku, z zastrzeżeniem § 3 oraz art. 136 § 2 i art. 137.
§ 2. Przepis § 1 nie dotyczy:
1) pracowników zarządzających w imieniu pracodawcy zakładem pracy

Wynika z nich że pracownik rozpoczynając pracę o godz. 7:00 jednocześnie rozpoczyna swoją dobę roboczą, która trwa przez 24 godziny a więc do godz. 7:00 dnia następnego.
W tym czasie wolno mu przepracować 8 godz. (norma) i musi mieć 11 godz. nieprzerwanego odpoczynku.
Nieprzerwanego - oznacza że jeżeli zakończy pracę i rozpocznie odpoczynek to musi on trwać przez 11 godz.- mie wolno mu go przerwać. Jest to przepis obowiązujący, co oznacza, że brak takiego nieprzerwanego wypoczynku jest wykroczeniem przeciwko prawom pracownika.
W dobie roboczej pozostaje jeszcze 5 godz.:
8+11=19 ;
24-19=5
Jeżeli pracownik przepracuje te 5 godz. to są to godz. nadliczbowe z racji przekroczeni normy dobowej.
W każdej dobie roboczej pracownik może przepracować nie więcej niż 13 godz.( razem z 5 nadgodzinam)i. Dotyczy to systemy podstawowego.

W twoim przypadku jeżeli zaczynasz prace o 14;00 to twoja doba robocza też zaczyna się o 14:00 i trwa przez 24 godz. - do 14:00 dnia następnego.
W tym czasie możesz przepracować 8 godzin ,- więc do godz. 22:00 i po zakończeniu pracy rozpoczynasz 11 godzinny nieprzerwany wypoczynek, który musi trwać
do godz. 9:00 dnia następnego.
Wcześniejsze rozpoczęcie pracy jest zabronione przez Kodeks Pracy.
O godz. 9:00 możesz rozpocząć pracę jednak 5 godz. przepracujesz w niezakończonej dobie roboczej a więc przekroczysz normę dobową o 5 godz.
Tak więc będzie to 5 godzin nadliczbowych rekompensowanych dodatkiem 50% lub dodatkowym czasem wolnym ( w zasadzie płatnym ).
zdjecie uzytkownika
rob - 2014-11-30 10:07:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam..wie ktos moze co z talonami?
zdjecie uzytkownika
komorniki - 2014-12-08 14:31:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Może by tak kamery pozakładać na niektóre stanowiska pracy (maszyny) np. K15 itd bo się cuda dzieją młodych wykorzystują a drukarze siedzą na wygodnych krzesłach i się cieszą bo pan P.G dał im takie stawki że robić nie muszą!!!
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-12-08 22:13:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kamery to by na pewno się przydały też na mieszalni farb po dawnych Hansach , na tym dziale to jest prawdziwa sielanka może pan dyrektor i reszta przypatrzyła się pracy jaką tam się wykonuję,tam pracę która jest wykonało by w dwie osoby ewentualnie trzy osoby a, tam się kręci 5 osób piszę kręci bo inaczej tego nie można nazwać
zdjecie uzytkownika
centrala - 2014-12-08 22:34:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moim zdaniem szefostwo powinno się zainteresować pracą brygadzistki pakowania która dosłownie nic nie robi poza wpisaniem do komputera.Jej praca polega na siedzeniu w fotelu ,piciu kawy i plotkowaniu z koleżanką z kontroli
zdjecie uzytkownika
ALA - 2014-12-08 22:41:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
SŁYSZAŁEM ŻE TAM BRYGADZISTKA NAWET UŚMIECHAĆ SIĘ NIE POZWALA PODCZAS PRACY,
zdjecie uzytkownika
julcia - 2014-12-09 18:50:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na komornikach też brygadzistka się nie wysila, ale nie siedzi godzinami przed komputerem, pracuje razem z innymi a tam kanciape im dali i się wylegują.A więc koniec siedzenia pani brygadzistko i się weż do porządnej pracy tak jak bylo kiedyś- zapracuj sobie na swoje nie małe pobory
zdjecie uzytkownika
joo. - 2014-12-09 21:31:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
A który brygadzista się napracuje siedzą w fotelach i popukają w klawiaturę troszkę może ich paluszki bolą ale niezłą wypłatkę wezmą a co jeszcze robią to już nie będę pisała bo wstyd ale kto tu pracuje to wie o co chodzi. Weźcie się za uczciwa pracę
pracę bo za grzanie fotela nie płacą.
zdjecie uzytkownika
vvv - 2014-12-11 08:12:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moim zdaniem brygadziści za dużo zarabiają w stosunku do wykonywanej pracy, dosyć że się wybujają na fotelach to jeszcze za to mają zapłacone ,a reszta na nich pracuję
zdjecie uzytkownika
do... - 2014-12-14 11:02:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rozumiem,że widzieliście kwitki brygadzistów i wiecie ile zarabiają, skoro publicznie piszecie o zarobkach. Bardzo proszę podzielcie się z nami tą wiedzą.
zdjecie uzytkownika
Zyczliwy - 2014-12-15 07:21:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [centrala - 2014-12-08 22:34:55]:
Wez ty sie za robote a nie plotkujesz i pieprzysz glupoty. Ile zarobil zaklad na twojej pracy? A ile zarabia na pracy innych. Jak ci sie nie podoba to won do Lg i tam placz i narzekaj jak to inni nic nie robia a ty taka pokrzywdzona jestes i smam na barkach zaklad dzwigasz.
zdjecie uzytkownika
bebe - 2014-12-15 13:31:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zyczliwy - 2014-12-15 07:21:53]:
Widać odrazu że odezwała się jedna lub jeden z brygadzistów ,to jest prawda kiedys jak była pilna wysyłka to brygadzistka tak samo miała za zadanie pomóc załodze a żeby butelki jak najprędzej zeszły bo np. samochód czeka , a teraz tego nie ma ,UDAJE PRZED KOMPUTEREM JAKA TO ONA JEST ZAPRACOWANA .Do pracy niech się weżmie i nie będzie tematu bo w końcu kim ona jest że może sobie pozwolić na takie lenistwo
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dekorglass
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Dekorglass?
Zadaj pytanie
x