Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Dong Yang Electronics Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Dong Yang Electronics Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
u bram piekieł - 2015-04-16 11:16:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ciekawie jak długo tak mamy jeszcze zapier..... normalnie gorzej niż maszyny, o poniżeniu na każdym kroku nie wspomnę. Dlaczego jakoś w LG ludzie pracują normalniej i nie nikt nie wydziera jałopy nad tobą - to wszystko pachnie mobbingiem i inspekcją pracy. Popracujemy, zobaczymy pod warunkiem że przeżyjemy. ciekawie kiedy zaczną nas na noszach wynosić???? Czyja to zasługa - naszej kochanej PANI kierownik, brygadzistów czy może dyrekcji, chyba trzeba tych ostatnich zapytać.
zdjecie uzytkownika
ktos - 2015-04-16 18:09:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
inspekcja pracy nie pomoże była już kilka razy i wszystko jest ok. a w rzeczywistości popsute paleciaki, niesprawne widlaki zagrażające życiu, brak odzieży ochronnej nawet nieraz głupich rękawiczek nie ma. Brak butów ochronnych dla ludzi z magazynu i innych tzw. latających, nie raz widziałem jak wózkiem transportowym najechali sobie na nogę. to na pewno bolało. A pan od BHP wraz z panią od ochrony środowiska chodzi sobie po zakładzie i różnego rodzaju zdjęcia na palarni i napisy w toaletach przywiesza. Zajęcie godne wykształcenia. Koszulki z napisem firmy nam kupują i myślą że to załatwi wszystkie problemy.
A że krzyczą to tylko dla tego że brygadzistom już tak głowę rozwalili normami że sami już nie wytrzymują i to tylko wina dyrektorów i nas zwykłych ludzi że się na to zgadzamy. Ale pracować trzeba niestety.
Byłem kilka razy na hali wysyłek jako pomoc do pakowania i tam to dopiero jest piekło. Prawdziwa walka z czasem. Zrozumiałem to dopiero jak musiałem tam popracować bo zawsze myślałem że akurat tam jest ok. Czasem mają pół godziny aby coś przepakować i wysłać żeby do LG dojechało i tam dopiero nerwy puszczają bo presja czasu do tego doprowadza. Widziałem jak brygadzista wózkiem widłowym po towar na naszą halę jeździ bo czas nagli a kierownik magazynu sam wózki wkłada na samochód, a u nas kierowniczka lakierni nigdy nie dałaby rady popracować fizycznie bo duma jej na to nie pozwala. Ona krzyczy na mistrzów i brygadzistów a oni muszą nas popędzać.
Dziwny zakład ale o pracę ciężko
zdjecie uzytkownika
amigos - 2015-04-17 14:19:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dlaczego ktoś usuwa opinie w języku angielski?????
Czyżby nasze kierownictwo nie chciało żeby Koreańczycy dowiedzieli się co tu się dzieje!!!! Pani kierownik to słoma z butów wystaje, że po śladach to i do domu jej by trafił, a wyzwiska to i głuchy bu usłyszał. Takie hrabiostwo.
zdjecie uzytkownika
3 - 2015-04-17 19:49:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jak ktos kiedys bedzie mial czelnosc powiedziec ze ten drugi magazyn nic nie robi to niech puknie sie w glowe i idzie tam chociaż na 30 minut! Ci ludzie walcza z czasem, zapieprzaja az im pot po d.. leci!!Spakowanie jednego wózka zajmuje im 3 minuty! a i tak s [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e nic nie robią. Te kobitki nie maja już siły stać ale pakują z honorem! Wielki Szacun Drodzy wspolpracownicy! u nas na linii to nic chociaz linia zapier.. jak glupia..
zdjecie uzytkownika
zbiku - 2015-04-17 23:56:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Najlepsza gr C pozdro chlopaki :)
zdjecie uzytkownika
ktos - 2015-04-18 10:36:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
gr C najlepsza w opierdzielaniu sie ! pozdro chlopaki :)
zdjecie uzytkownika
ABC - 2015-04-18 19:18:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gr.A i tak wymiata :) Pozdro :))))
zdjecie uzytkownika
A - 2015-04-18 19:23:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pozdro zwłaszcza dla dlugowłosych brunetek z gr.A :)
zdjecie uzytkownika
bobo - 2015-04-24 23:08:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Super, miały być podwyżki a tymczasem nawet Ci, którzy mieli je dostać zostali olani. Róbcie tak dalej! Dawajcie więcej tym, którzy krótko pracują ale wiedzą co i jak podlizać, a resztę bełtajcie z błotem tak jak należy. Dla ludzi nawet 100zł to dużo...
zdjecie uzytkownika
eee - 2015-05-05 20:48:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co taka cisza w dong yangu . Kogoś zwolnili?
zdjecie uzytkownika
trrr - 2015-05-09 17:54:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Bo oni wola dac tym bezmozgowcom brygadzistkom i mistrzom po wykształceniu zawodowym fryzjerkom krawcowom itd te podwyżki niż wam!
zdjecie uzytkownika
k - 2015-05-14 07:28:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zakład dupowłazów
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2015-05-14 21:44:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A największym dupowlazem jestes Ty !!!
zdjecie uzytkownika
////// - 2015-05-22 08:01:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyżby zbliżał się koniec ?????????????
zdjecie uzytkownika
wkórwiony - 2015-06-13 23:14:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Mamy od jakiegoś czasy firmę sprzątającą i sklepik pod wodzą koreańczyka i jego żony. Apel do policji zajmijcie się tym.Naprawdę warto. 60 % kobiet sprzątających pracuje bez żadnej umowy. To są kobiety które są nawet są na zwolnieniu chorobowym a on ich przyjął i pracują. Sklepik to chyba działka policji skarbowej. Nigdy nie dostałem tam paragonu za zakupiony towar. Kasy fiskalnej też tam nie widziałem. I najlepsze - sprzedają kanapki robione przez nich na zapleczu bez zaplecza sanitarnego. Nie mają gdzie rąk umyć a te kanapki robią. Kanapki bez daty ważności i bez informacji o składnikach. A może ktoś jest uczulony na ser lub pomidora. Ale jak kupuje to nie ma nigdzie informacji i oczywiście dalej bez podatku bo bez kasy fiskalnej. Ludzie nie kupujcie tam i nie dorabiajcie chama. Szanowna policjo filtrujecie różne portale więc jak to czytacie to zróbcie porządek i u nas. Bo syf jest
zdjecie uzytkownika
madzialena - 2015-06-15 12:41:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Lakiernia w DY to przedsionek piekła na ziemi, podwajanie norm i redukcja etatów to ostatni krzyk kierowniczki jak tu przypodobać się koreańcom. ciekawie co dalej, sama stanie na taśmie????
Jak jest audyt to wszystko idzie wolno, jak nie ma to taśma na maksa. dziwne, że jeszcze nie wykryli, że gumki w stendach odpadają, bo kleju nie ma czasu dawać.
zdjecie uzytkownika
Tytus - 2015-06-18 12:32:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich z Dong Yanga widze ze duze sie dzieje teraz w tym zakładzie ,wspolczoje tym zwyklym pracownikom co tam pracuja i tej bezczelnej kierowniczki jak zwykle jak jest audyt to wszystko ladnie pieknie a potem zapierdol by nadgonic produkcje tu chodzi o ilosc a nie jakosc aby duzo narobic a czy gumki sa to niewazne.A co do tych kanapek i sklepiku to sanepit niech nasla bo to po prostu obzydliwe zeby robic i spzedawac kanapki pracownikom w taki sposob jak oni je robia i tymi brudnymi koreanskim pazurami blllllllle typowe na koreancow oszczedzaja na wszystkim niedlugo pracownicy benda papier do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z soba nosic bo zakladu miebendzie stac.....
zdjecie uzytkownika
kasia - 2015-06-18 19:50:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
skoro nie pasuje Wam sklepik to po co w nim kupujecie? Przecież nikt wam nie każe :)
zdjecie uzytkownika
stefan - 2015-06-19 10:49:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
w LG kleja spoko:)
zdjecie uzytkownika
fiona - 2015-06-19 13:48:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kasia - 2015-06-18 19:50:47]:
śmieszna jesteś p.Kasiu nie prościej będzie podpisać się prawdziwym imieniem no ale .....gdzie tu prawda Gdyby była alternatywa dla sklepiku..marzenie kolega prezesa nietykalny.Jaka żona-chyba narzeczona,a sklepikowa chyba z PRL
zdjecie uzytkownika
kasia - 2015-06-19 14:40:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [fiona - 2015-06-19 13:48:20]:
Tak mi rodzice dali na imię i tak się podpisuje :) śmieszna? Dlaczego tak uważasz?Bo wypowiadam swoje zdanie?Wolny kraj,każdy ma do tego prawo :)
zdjecie uzytkownika
fiona - 2015-06-19 22:27:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [kasia - 2015-06-19 14:40:22]:
no dobrze -nie śmieszna lecz mało prawdziwa,bo gdzie niby mają pracownicy coś kupić -jedynie w tym z Bożej łaski sklepiku.Sporo osób kupuje w automacie ale .....nie wszystko jest dostępne.naprawdę to Mobbing ,mobbing, mobbing-i w całym zakładzie i w tej pożal sie firmie sprzątającej a ile donosicieli-jak komarów nad jeziorem.Nie ma szacunku dla człowieka -lepszy szacunek dla tych ptaszków latających pod dachem.Zresztą nie ma koleżanek w pracy-są znajome twarze
zdjecie uzytkownika
111111 - 2015-06-20 20:43:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odpowiedź na: [fiona - 2015-06-19 22:27:43]:
Zresztą nie ma koleżanek w pracy-są znajome twarze.... święte słowa w tym momencie trzeba uwazac kazdy kazdego pdpierdala zeby nie stracic pracy.... takie są realia
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: szybki
Pytania: brak
zdjecie uzytkownika
janek - 2015-06-22 19:24:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie trzeba łączyć życia prywatnego z pracą, w tej firmie łatwo jest nawiązać relacje, bo nie ma takiego przekroju wiekowiego i to dlatego sadzac z poprzednich opinii. Co do samego zaufania, to już trezba wyczuć, jedni się ze sobą dogadają inni mniej. Ogólnie atmosfera pracy jest w porządku, więc nie ma co narzekać.
zdjecie uzytkownika
ppppp - 2015-06-24 18:37:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Co wy mówicie o mobbingu w DY???? Przecież była PIP i żadne z Was gęby nie otworzyło bo majdami trzęsło. I na ch.... oni tam przyjadą. A teraz kierowniczka zła i nie dobra ???? Trzeba było gadać prawdę jak była kontrol , a traz to możeta ją cmoknąć w tą tłustą, grubą ......(w cztery litery)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dong Yang Electronics Sp. z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Dong Yang Electronics Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie
alert