brak logo

Lisner

Poznań

Opinie o Lisner

ja 2016-11-08 19:10
jak się dostać do firmy przez te agencje Randstad?
Zaba 003 2016-11-09 13:57
2000 tyś to masz w sezonie przez 2 mc he he nie wciskaj ludziom kitów bo nawet stałe końcówkowe nie raz nie widzą 2000 na końcu a pracę mają na maxa odpowiedzialną więc nie wkręcaj, a jak masz dostać umowę to czemu dalej przez firmę lizingową pracujesz? co wolisz mieć dużo umów o pracę bo chyba co tydzień?? czyż nie tak? no 1600 zł to się zgodzę ;-))))
kik 2016-11-09 15:19
mam umowę na maila, więc nie ma znaczenia dla mnie ile ich jest :D przykro mi, że masz 1600 ja mam zdecydowanie więcej :D
Masa 2016-11-10 19:04
Witam.Do roboty rodacy LISNER wola !!!!
2
Masa 2016-11-10 19:45
Umowa na 7 dni :(
2
Masa 2016-11-29 19:13
Jest duzo pracownikow z ukrainy.Dlatego to jest twoje zycie i wybor pozostawiam kazdemu z osobna.Przyjdz przekonaj sie na wlasnej skorze jak sie tobie bedzie pracowalo czy takie miales oczekiwania ?!!!!.
Blackhole 2016-11-30 07:22
Ile to jest 2000tyś
2
Polak 2016-12-05 13:05
praca dobra dla os.Student,uczen,emeryt,rencista !!!wynagrodzenie uniemozliwia prawidlowy byt na tym padole !!!
6
Maja 2017-03-13 14:10
@Masa dalej jesteś pracownikiem Lisner? Chętnie dowiemy się więcej na temat warunków zatrudnienia i tego jakie są plusy pracy w firmie.
Evelajn 2017-03-29 10:16
Hej bylam zatrudniona przez agencje i niedawno dostalam umowe od Lisnera. Mi sie podoba takze polecam
1
Maja 2017-03-29 10:23
@Evelajn chętnie dowiemy się więcej na temat tego co podoba Ci się w pracy w Lisner. Na jakie benefity mogą liczyć pracownicy firmy?
1
Evelajn 2017-03-31 02:39
Nie bylam w biurze sie dowiedziec ale cos pamietam ze jakies pakiety sa np bilety do kina 50%taniej jak i jedzenie w restauracjach, basen, mozliwoac korzystania za darmo z uslug lekarzy roznych specjalizacji. Nie pamietam wszystkiego i dokladnie co tam jeszcze bylo
2
Rybcia 2017-05-23 12:08
@Evelajn
faktycznie sa pakiety medyczne ale jak dla mnie to jednak te darmowe dojazdy i obiady sa wazniejsze.

Dla pozostalych zainteresowanych moge powiedziec, ze ostatnio nawet podwyzki byly takz e chyba bedzie coraz lepiej :)
Rikson 2017-05-25 15:34
Powiem tak, pracuje już tam trochę i szczerze powiedziawszy nie mam dobrej opinii na temat brygadzistów. Zachowują się jak swięte krowy, przychodzisz coś się zapytać to jeszcze wywracanie oczami że im [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zawracasz a jest tak że jeżeli jest problem to Ty później obrywasz a oni umywają ręce. Z pracą nie jest źle, raz lepiej raz gorzej, trochę się pozmieniało ale pod względem kultury niektórych osób to żenada. Ludziom słoma z butów wystaje a myślą że mogą traktować Cię jak popychadło. Nie można się dać, bo później będzie tak cały czas!

2
Maja 2017-05-31 11:38
@Rybcia to ważna informacja, że w firmie zachodzą pozytywne dla pracowników zmiany. Benefity, o których wspominasz rzeczywiście są atrakcyjne. Czy mogłabyś jeszcze powiedzieć, czy benefity te oraz podwyżki dotyczyły wszystkich pracowników firmy, czy też konkretnych jej działów?

@Rikson w przypadku nieodpowiednich zachowań poszczególnych pracowników takie sprawy najlepiej załatwiać wewnętrznie w firmie. Próbowaliście zgłaszać takie sytuacje, o których wspominasz? Rozumiem, że jednak odpowiada Ci praca w Lisner?
UKRAINCZYK 2017-06-03 17:25
Jak nie praca w LISNERZE to jeden z drugim won !!!
Artio 2017-06-07 18:47
Ogolnie powiem Tak .. bylo Milo ale sie skonczylo dla osob pracujach przez posrednikow .. byla praca I nagle nie ma na wszystkich dzialach . Ludzie pracowali niektorzy po dwa lata z nadzieja na umowy . J nagle bum .. odwolania . Nikt nic nie wie . Czy bedzie praca ,kiedy .I na Jak dlugo . I Jak tu sie mobilizowac . Brak perspektyw na pezyszlosc . Owszem niektorym sie udalo dostac umowy . Lecz nie na wszystkich dzialach jest Tak piknie . Pytanie Co dalej . ? Odp brzmi . Nie wiemy .
Jolka 2017-06-08 13:56
W lisnerze Polakow maja gleboko w du..e. sila robocza przybyla z Ukrainy .DlA naszych sa wielkie dlugo terminowe odwolania . Po to zeby nie dac umowy . Popracujesz jakis czas I wypad . Albo dostaniesz odwolanie I sie nie doczekasz powrotu . Odradzam szkoda czasu . Tym bardziej ,ze praca ciezka w zimnych I wilgotnych warunkach .
jemioła 2017-06-08 20:54
Obecnie jest ok 40 pracownikow z Ukrainy - po 20 na kazdej zmianie. Dramatu nie ma, ale dogadac sie trudno. Latem zamowienia zawsze spadają, wiec roboty mniej. W okresie urlopów dużo zamieszania za to pracy mniej. Dopiero w połowie sierpnia rusza sezon. Mechaników brak. Operatorów brak. Wózkowych brak. Dobrych ludzi brak. Dyscypliny brak. Pomocy brak. Fajnych dziewczyn za mało. :) A rekrutacje są .
3
kura 2017-06-10 13:40
Tam masz racje wylali go z Unilevera za kablowanie
7
Maja 2017-06-12 11:11
Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda praca w firmie, jednak bardzo proszę o nie skupianie się w komentarzach na poszczególnych pracownikach firmy. Szczególnie jeśli chodzi o podawanie ich danych personalnych. Przypominam, że komentarze nie mogą naruszać zasad regulaminu, w tym między innymi naruszać dóbr osobistych. Jeśli macie jakieś zastrzeżenia co do pracy pracowników firmy, to warto taki problem zgłosić i załatwiać wewnętrznie.

@jemioła
wspominasz, o dużych brakach personalnych. Czy oznacza, to że w najbliższym czasie będzie łatwiej o dostanie się do pracy w firmie?
Pablo 2017-06-12 17:43
1500 ZŁ to dostają z 500 + za siedzenie w chacie
max 2017-06-14 08:49
Witam,

Mam pytanie, pojawiło się ogłoszenie na Magazyniera Produkcji. Jak wygląda stawka brutto ? Zatrudniają przez agencje czy od razu przez firmę ? Cieżka praca ?
Z góry dziekuje za odp.
Rikson 2017-06-15 16:51
Próby były, ale brygadziści w ogóle nie reagują, dla nich praca tylko ma być zrobiona a jak i że nie masz nikogo do pomocy to ich to nie obchodzi. Sami nic nie robią, siedzą na stołówce i spijają kawki a później Panią Brygadzistkę plecki bolą, albo jest zmeczona ;)
4
ali 2017-06-25 20:07
Duzo osób odeszło od was i niektórzy zatrudnil się i tzn dziewczyny w rpc bebo i mówili ze wypłata marna była na 3 zm w lisnerze no u nas sa zarobki wyższe i w unilewerze tez sa wyższe niż u was.
Maja 2017-07-03 12:58
@POLAK bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Przypominam, że komentarze nie mogą łamać zasad regulaminu.
Luna 2017-07-09 09:37
Slyszalam ,ze lisner dal TERAZ podwyzki placy dla najemnikow . Czy to prawda ? I jaka to ma byc TERAZ stawka ? Kto cos?
Maja 2017-08-12 13:49
@Luna czy te informacje się sprawdziły? Czy ktoś odbywał staż w Lisnerze? Aktualnie firma poszukuje wielu pracowników - w tym uruchomiona została rekrutacja na Stażysta (-tka) w Dziale Personalnym. Czy po ewentualnym stażu można liczyć na zatrudnienie?
mała 2017-08-30 12:07
pracowałam tam kiedyś i było jak było mokro ,zimno i dużo nadgodzin .czy pracuje tam jeszcze Konrad mechanik?
Maja 2017-08-30 13:06
@mała a na jakim stanowisku pracowałaś dokładnie, że miałaś takie warunki? Ważne, żeby podając opinie precyzować szczegóły, żeby poszukujący pracy - a ofert pracy jest dużo - wiedzieli na czym stoją w Lisnerze.
Zibo 2017-08-30 19:03
Dostałam sie do lisnera, na pakowanie w pudelka , czy ktoś może mi powiedziec czy to nie jest akord? I jak wogóle tam jest ?
Omm 2017-09-01 12:37
Co do brygadzistow to prawda.
Lenie smierdzace.
Ale atmosfera fajna, wesolo jest i to umila prace.
A [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trzeba no niestety.
Ale to tak jak wszedzie.
Przeważnie 2 zmiany nocki rzadko, bynajmniej ja na produkcji jeszcże nocek nie mialam. Przeważnie magazyn i kuchnia.
Zadnych nadgodzin nie ma.
Wszedzie jest dobrze gdzie nas nie ma. Wszystko zalezy od nastawienia. Jezeli ktos musi pracowac bo pieniadze potrzebne to bedzie pracowal.
Zibo 2017-09-01 16:44
A ile wychodzisz na ręke z kasa ?
Grzenas 2017-09-01 19:56
Tak
Maja 2017-09-07 08:09
@Zibo to dostałeś się już do pracy, czy na razie masz na myśli rekrutacje? Nie poznałeś warunków zatrudnienia w firmie? Wszelkie są opisane w umowie, która zawsze warto przeczytać.
martuskka 2017-09-08 15:29
zgadzam się . co jak co ale na pensje i dodatki w lisnerze nie można narzekac bo wiele firm w poznaniu oferuje mniej . teraz jeszcze wprowadzili dodatek za obecność wiec mimo ze praca ciezka jak na każdej produkcji to jak ktoś chce pracować to może zarobić
2
Lisnerman 2017-09-08 19:01
Jak to nie ma nadgodzin ? Np. we wszystkie soboty w sierpniu były nadgodziny.
Zibo 2017-09-08 23:40
Dostałem się , już pracuje ale umowy jeszcze nie mam. Czekam . A czy o czymś muszę wiedzieć? Co nie jest mówione jasno o tym ?
Nick 2017-09-14 12:29
Jezeli sie sprawdzisz to dostaniesz spolojnie tym bardziej ze ludzi potrzebuja.
1
Zibo 2017-09-17 17:59
To jest jakiś hardkor w tej pracy , porazka na maksa
3
olka 2017-09-18 10:31
Ja pracuje w unileverku i mam 2500zł bez nadgodzin i premie co 4 mscy po 800zł wiec wasz zarobek a mój wy to macie z nadgodzinami a ja ze sb i ndz mam ponad 3 koła na reke wiec lisner słabo płaci zarobek liczy się bez nadgodzin.
2
Jaca 2017-09-18 19:16
" ...takie sprawy najlepiej załatwiać wewnętrznie w firmie" Nie wewnętrznie tylko poza firmą, najlepiej na parkingu wpie.rdol i samochód do remontu i rurka mięknie.
1
ZlotaRybka 2017-09-21 13:55
Od teraz, doświadczonych oraz na przyuczenie ( na pełny etat), Lisner poszukuje obsady na następujące stanowiska:
Pracownik Kuchni
Operator Maszyn Homogenizujących
Pracownik Linii Produkcyjnej
Pracownik Pomocnik Produkcji
Pracownik Dystrybucji Wewnętrznej
Operator Wózka Widłowego
Operator Maszyn
Operator Maszyn - grupa myjąca
Magazynier Działu Produkcji
Brygadzista
Mechanik
Kandydaci z doświadczeniem z przemysłu spożywczego preferowani. Swoje podania, życiorysy można przesyłać na adres :
rekrutacja@lisner.com.pl
Wiecej informacji na stronach OLX i Lisnera.
Maja 2017-09-21 21:33
@Zibo nie wiem, jak to wygląda w praktyce. Nie jestem pracownikiem Lisnera. Ale z praktyki ogólnej wiem, że umowa jest zawsze kluczem do wszystkiego i warto ją przeczytać bardzo dokładnie. Czy już masz to za sobą? @Jaca nie popieram takiego rozwiązywania problemów w pracy. Nie sadzę, że to cokolwiek rozwiązuje.
Dariusz 2017-09-23 20:07
Jak ktoś lubi tanie kino i tropiki to do Bridgestone ????
jarek 2017-09-29 19:44
witam. pracowalem w tej firmie w 95 lub 96 roku o ile dobrze pamietam :) czy jest tu jeszcze ktos z tamtego okresu ?pamietam ze zaklad przeniesiono z wolsztyna (od 92 r tam dzialal) bo mieli problemy z oczyszczaniem sciekow . wybrano poznan gdyz na ul strzeszynskiej kiedys za komuny tez byla tam centrala rybna wiec zaklad byl pod taka produkcje przystosowany .pamietam ze na poczatku do poznania przywozono kobiety z wolsztyna ze starego zakladu .pamietam jak zaklad byl na samym rozruchu a sam pracowalem tam jako mechanik .kurcze to byly czasy : 2 brygadzistow na zakladzie i kierownik ktorego przez pol roku na oczy nie widzialem :) pamietam jak z kolega elektronikiem ( nazwisko Pastuszka) z rana okolo godz 9 bralismy z tasmy smazone rolmopsy :) kurcze mozna by pisac i pisac jakie wtedy odchodzily jazdy :) aaa taka ciekawostka : na poczatku pracy dostalem od brygadzisty karte obecnosci na ktora mialem sam wpisywac sobie godziny przyjscia i wyjscia z zakladu a ktora pod koniec kazdego miesiaca odddawalem jednemu z 2 brygadzistow .powiem wam tylko tyle ze w pierwszym miesiacu majac sporo nadgodzin w 96 r
odbieralem wyplate okolo 1900 zl .pozdrawiam
1
Gall 2017-10-02 15:47
Jakie są stawki i dodatki jeśli sie pracuje przez Agencję MANPOWER? Ile można wyciągnąć z nagdodzinami i weekendami?
Mark 2017-10-02 15:52
Tez tam pracuje ????
Zainteresowana 2017-10-12 13:04
Witajcie. Dostalam oferte pracy bezposrednio przez firme. Na poczatku kokosow nie zaoferowali lecz czy jest jakas perspektywa na przyszlosc tam czy jak osiade na danym stanowisku to ani grosza wiecej . Jak tam jest ? Polecacie te firme ?
brazylia 2017-10-14 19:26
Generalnie wyzysk i tyle . Typowy obóz pracy.
2
Zostaw swoją opinię o Lisner - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lisner