logo Brasco

Brasco

Zawiercie

Opinie o Brasco

goryl 2015-08-29 03:08:44
@ŁukaszM Jak przyjemnie się czyta takie komentarze jak Twój. Każdy szukający pracę od razu wie czego się po Brasco spodziewać. Teraz to szukają kogoś na stanowisko posadzkarza. Dobrze, że lubię podróżować po świecie, to zatrudnienie w Irlandii może się okazać strzałem w dziesiątkę, zwłąszcza, że pomogą w załatwieniu formalności pobytowych.
Antoni 2015-10-23 14:08:57
Wyjechałem w maju do Niemiec jako elektryk. Wywiązali się z tego co obiecali. Odbyłem darmowy kurs niemieckiego co już procentuje. Antoni.
maciek 2015-10-23 17:23:54
@Antonii wydaje mi się, że u nich można naprawde dobrze zarobić jeśli chodzi o branż,e bo moga zarobić ludzie u nich ponad 2 tysiące z tego co słyszałem. Poza tym firma jest też przyjazna dla modych ludzi z tego o wiem i tez organizują staże różnego typu i to w dodatku płatne, a sami wiecie jak to wygląda w większosci firm.
sarol 2015-10-27 11:05:58
Polecam gorąco firmę Brasco z Zawiercia. Byłem uczestnik kursu języka niemieckiego w Częstochowie. Kurs został przygotowany na prawdę bardzo dobrze. Dzięki Brasco dziś pracuje w Niemczech jako elektryk. Skuście się na kurs- on otworzy wam drogę na rynek niemiecki!
sarol 2015-10-27 11:08:38
Polecam gorąco firmę Brasco z Zawiercia. Byłem uczestnik kursu języka niemieckiego w Częstochowie. Kurs został przygotowany na prawdę bardzo dobrze. Dzięki Brasco dziś pracuje w Niemczech jako elektryk. Skuście się na kurs- on otworzy wam drogę na rynek niemiecki!
Lewy 2015-11-02 10:42:38
Witam pracuje przez tą agencje i jest wszystko ok , powiem więcej Pani KJ załatwiła nam podwyszke , pozDM
żaba 2015-11-17 13:19:48
@lewy podwyżka to chyba moim zdaniem najlepsza rekomendacja dla pracodawcy, daje nadzieję na jakieś postępy w karierze. ja chętnie do nich się zatrudnię na kamieniarza w Camolin. wiem że taka praCA lekka nie jest ale jednak dwanaście eurasków za godzinę pracy to w Polsce nigdy nie dostanę i to mnie przekonuje
maciek 2015-11-19 16:23:51
zatrudniając się u nich jako elekktryk hydraulik masz dodatkowo bezpłatny kurs języka niemieckiego i gwarancję pracy w Niemczech, a stawki też sa niczego sobie, bo jest to 11,00 Euro brutto/h + 40 Euro netto diety dziennej, wiec jak ktoś ma chęci i odpowiednie wykształcenie to można sobie przejrzeć ta oferte.
tudi 2015-11-21 19:49:51
To faktycznie wysoka stawka, bo wiele agencji zatrudnia za minimalną stawke 8,5 euro, a tu jest o 2,5 euro więcej i jeszcze wysoka dieta.
Folwarczny 2015-12-21 10:31:42
Witam.
Byłem w Niemczech za pośrednictwem tej firmy. Pracodawca niemiecki to Flexx Gmbh z Hannoveru. Większego oszusta i kręta nie spotkałem w moim życiu. Nie otrzymałem wynagrodzenia zgodnie z umową, jedynie zwrot kosztów przejazdu. Zarówno strona polska jak i niemiecka wprowadziły mnie w błąd. Mieszkanie miało być opłacone przez pracodawcę, potrącali z wynagrodzenia od 150 do 250 euro, każdemu inaczej, za ten sam pokój, za ten sam miesiąc. potrącali zaliczki, których nikt nie brał..... Zdecydowanie odradzam.
2
Melo 2016-01-05 22:17:17

Ja wyjechalem jako stolarz do Niemiec za pomocą firmy Brasco w roku 2015.Kontakt z firmą wzorowy, zawsze można liczyć na pomoc. Czasami trzeba było czekać na odpowiedź dłużej,ale zawsze wszystko było wyjaśnione. Pracuje w małej firmie stolarskiej i wracam do niej za dwa tygodnie. Jestem na prawdę zadowolony z pracy. Za mieszkanie place sam, pomogli mi znaleźć w naprawdę gdnych warunkach. Polecam gorąco.
guzik 2016-01-21 21:41:54
Pewnie, że praca za granicą się opłaca, trzeba pamiętać o zarobkach jakie można u nich osiągnąć. Możnasię załapać również jako elektryk i nawet zapewniają kurs niemieckiego.
1
Janio 2016-02-08 20:31:09
No to, że zapewniają kurs języka niemieckiego na stanowisku elektryka to bardzo fajna sprawa :) Ja jednak chcę z nimi wyjechać do Camolin w Irlandii jako kamieniarz. Płacą 12 euro brutto za godzinę i w dodatku załatwiają zakwaterowanie.
45673g2 2016-02-14 19:20:11
mnie wlasnie zainteresowala od nich oferta dla elektryka w Niemczech, fajnie ze oferuja bezplatny kurs jezyka niemieckiego z gwarancja pracy w Niemczech
brascoschweine 2016-02-18 16:12:34
no ja wlasnie wrocilem z takiego "szkolenia" z języka niemieckiego. Przyjechał jakis stary sll..syn z niemiec [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kocopoły przez 2godziny, a potem miał indywidualne rozmowy z kazdym. Calosc zajeła prawie 5h i cmokał, stękał, marudził, odniosłem wrazenie, ze szuka 20 letnich zapaleńców z 10 letnim doświadczeniem. Bez samochodu od razu do widzenia. I stary [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie powiedział tego od razu tylko podczas indywidualnych rozmów. Takiej chujni i amatorszczyzny dawno nie widziałem. Wyczesali cała polszę A, teraz wbijają w polsze B, szukając tanich roboli. NA spotkaniu były tez osoby starsze, po 50.. no i chujek od razu kręcił ryjem, ze za starzy na nauke języka :) Szkoda, ze ta pała co wszystki zgoniła tego nie powiedziała. Ludzie brali wolne, zeby na końcu sie dowiedzieć, ze "nie dziękuję"
1
Brasco 2016-02-19 21:04:40
brascoschwein zostales zaproszony na spotkanie rekrutacjne a nie na szkolenie:)
Taka rekrutacja jak wiesz,pomaga nam wybrac odpowiednich kandydatow, ktorych kwalifikacje odpowiadaja wymogom klienta. Nasze ogłoszenie miało postawione jasne wymagania,które także kilkukrotnie były podkreślane na spotkaniu. Jesli ktos ich nir spelnial,mial mozliwosc opuszczenia sali.Jako nieliczni organizujemy spotkanie bezpośrednie z przyszłym pracodawcom w Polsce-aby uniknąć późniejszych problemów na miejscu pracy.Czas trwania był uzależniony od ilości kandydatów, którzy byli zainteresowani kursem języka niemieckiego z gwarancją pracy w Niemczech. Cieszymy się,że az tylko wyraziło zainteresowanie naszą ofertą:) Rekrutacje zaliczamy do bardzo udanych a Tobie życzymy wielu sukcesów!!




1
golii 2016-02-20 14:13:13
brascoschwein-wcale się nie dziwie,że cie odrzucili, czytając twój komentarz a raczej chcialoby się powiedzieć- żal czytać takie bezsensowne wypociny...
ja jestem już na kursie w Krakowie- polecam!!!

1
romek 2016-02-21 18:39:11
rozumiem, że najpierw szkolenie jest w Polsce @golii? w sumie w miare ok wygladaja te ogloszenia bardzo podoba mi sie to, ze znajduja ci mieszkanie..czekam na ogloszenia dla siebie
goryl 2016-04-11 22:21:32
Skoro można liczyć na zakwaterowanie a także na stawki na poziomie 12euro to się wcale nie dziwię, że ich oferty do Niemiec są tak popularne. Pewnie można liczyć dodatkowo na jakieś benefity socjalne?
misiek 2016-04-14 23:49:15
(usunięte przez administratora)
ktos 2016-05-26 09:09:58
nie dajcie sie zwiesc tak jak ja [glupi prawie 40-letni kon] zrobilem sobie tylko wycieczke do niemiec 2600 km po to zeby pogadac sobie z niemieckim majstrem i jakoms baba w obecnosci tlumacza tzw rozmowe kwalifikacyjna po której stwierdzili ze sie nie nadaje, a ze w biurze powiedziala ze robia maszyny rolnicze a w rzeczywistosci jakies maszyny medyczne takze mój stracone 200 euro czas auto kto mi za to wróci a po za tym robota po 8 lekcji razy 8 euro =64plus 30 diety które idzie na mieszkanie czyli 1200 za miesiac minus zycie.paliwo wcale nie rarytas moze lepiej ze sie nie udalo ja w polsce mam 16 zeta na reke [na czarno] ale przynajmniej jestem w domu
3
pytanko 2016-06-11 11:49:06
Czy na edm i wedm do Leeds to już skład jest czy ciągle szukają?
romek 2016-06-20 09:35:08
@ktoś może tobie się nie powiodło ale wiele osób wyjeżdża i jest ok chwalą sobie, wystarczy zobaczyć ile jest teraz ogłoszeń, to też o czymś świadczy
stach 2016-06-20 15:23:24
zgodzam się z "ktoś " ja chodziłem na szkolenie w Krakowie 6 miesięcy uczyli zbędnych rzeczy dojazdy na kursy ok.2000tys.zł wyjechałem do Niemiec a tam okazuje się że Niemcy pracują od poniedziałku do czwartku (usunięte przez administratora) po 12 godzin po to aby mieć piątek wolny a my od piątku do niedzieli siedzimy .W Niemczech przerobisz i za tyle masz płacone 40 lub 37,5 godziny tygodniowo +jedzenie ,mieszkanie dieta na pewno ci nie wystarczy ja spadam z niemiec bo w Polsce też zarobię spokojnie na życie i mam rodzinę przy boku a nie tysiące kilometrów od Polski te wszystkie komentarze pozytywne to pewnie sprawka Pani Olgi która zbija kokosy na takich jak ja .Nic nie jest tak jak obiecują tylko gonią po Niemczech po 400-500km.na budowy JEDEN WIELKI PRZEKRĘT.A ten ich kurs to nieporozumienie niech lepij uczą zwrotów na budowie a nie która jest godzina.
Stach 2016-06-20 15:27:22
(usunięte przez administratora)
stach 2016-06-20 15:32:04
świadczy o tym że ludzie są nabijani w butelkę przez firmę brasco i że szukają frajerów którym wystarczy 800 ojro na miesiąc Dużo to zaledwie 3200zł.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nn 2016-06-21 07:46:32
ogloszen swiadczy o tym ze szukacie jeleni jak ktos napisal wyzej sama sobie jedz za te pieniadze[ myslisz ze siedzisz w biurze napiszesz pozytyw to kazdy jelen to kupi]
olek 2016-06-21 17:41:12
Skoro szkolenia jak piszesz trwają 6 miesiecy to jednka są bardzo potrzebne i wiadać ze jest wiele materiału i wielu rzeczy trzeba sie nauczyc i zobaczyć to długo trwa wiec widać też ze chca dobrze przygotowac pracowników, a oddaja kase za jakieś dojazdy czy też bilety?
Adam 2016-06-23 18:20:05
Non stop te same ogłoszenia mają.Nie szanują ludzi firma nie słowna nie polecam.
ktos 2016-07-05 11:43:17
ja nie widze tutaj zeby sobie chwalili[oprócz tej baby co wypisuje w biurze] jak ktos jest jelen niech jedzie za 800 euro bo madry nie pojedzie a pojedzie ten co ma 20 lat i nie widzial swiata za 3200 zl zapi....lac u folgzdojcza i przyjezdzac raz na pól roku niech sama sobie robi ta z biura
HWDA 2016-07-18 17:27:53
Masz rację. Tak to właśnie wygląda we wszystkich agencjach, widać kto pisze dobre wpisy o pracy i stanowiskach na jakie akurat poszukują. Jak ktoś jedzie za granicę i się cieszy, że ma 1200 E - żarcie to jest imbecylem.
1
HWDA 2016-07-18 17:35:36
(usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora)
2
wilczek 2016-07-18 23:12:46
Wilczek a zaskoczę ci bo od dzisiaj mam już prawko, zdałem egzamin @romek, Merkendorf stoi przede mną otworem, język niemiecki mam w stopniu komunikatywnym, silny jestem to dlaczego mieliby mnie do pracy nie przyjąć?
cvbb 2016-07-31 19:35:06
mozesz miec 10 prawek 20 lat na karku czyli lulek czy jak to nazywaja dzisiejsze piz..dy w lulkach (usunięte przez (usunięte przez administratora)
Jas 2016-08-19 16:59:34
Czy ktos pracuje na wozku widlowym w Hanowerze? Jakies opinie?
mort 2016-08-29 22:24:15
Jak zaczynają rekrutację na jakieś stanowisko za granicą to wydzwaniają, maile, posty na forach, sms nawet piszą. Ale jak człowiek chce się coś dowiedzieć o przebiegu rekrutacji lub jej wynikach czy zakończeniu, to już mu nikt nie odpisze.
Rozbawiony 2016-09-29 18:30:34
Troszkę mnie bawi ich ogłoszenia na Flange ,Pipe fittera do Belgi -ogłoszenie na portalach branżowych jest już z 3 tygodnie - a Paniusia w biurze cały czas twierdzy ze oferta do pracy tylko na 6 tygodnie teraz i 3 tyg temu też tak mówiła .I komu tu wierzyć
Ale jeszcze jak nie przyjemna i pyskata .
Podroż na własny koszt i kurs na własny koszt niech mnie p....w ...
Dobrze że tu zajrzałem .
3
Zainteresowany 2016-09-29 18:35:00
Czy to co piszecie tu na temat ww .Barasco to te same co Brasco Recruitment Ldt Zawiercie które się ogłąsza na Stoczniowcu i Spawalnictwie ?????
3
rysiek 2016-09-29 20:43:20
Jest ktoś z was w Rotterdamie na rurach od nich ? Są wypłacalni ?
Flange Fitter 2016-09-30 07:42:49
Tak mnie tez to interesuje ..Bo widzę ze się ogłaszają cały czas i jak ktoś tu napisał kontrakt na 6 tygodni ,a ogłoszenie juz na portalach branżowych jak ww. tez już wisi od 6 tygodni . Czyli gdzieś jest haczyk . (usunięte przez administratora)
3
miguell1 2016-10-03 18:09:50
ja polecam brasco, po to podaja kwoty, żebyście mieli wybór ofert ,ja pracuje od nich w Niemczech na produkcji,wywiazali sie z umowy
2
aniol 2016-10-06 13:11:02
Witam,rekrutacja pozytywna,przejazd za swoje pieniążki ,praca 7 dni na czarno bez kontraktu u Holendra w domu.Następnie 8 dni oczekiwania na pracę,informacja od Holendra ( pośrednik)(bardzo mi przykro nie mogę znaleść pracy,bukuje bilet powrót do kraju.Kontaktując się z Panią Katarzyną w celu zwrotu kosztów podróży do Holandii zgodnie z skierowaniem do pracy pkt 5 otrzymałem odpowiedz przecież Pan podjął prace czyli nie należy się Panu zwrot.Jeżeli komuś odpowiada taka praca to polecam firme Brasco,stacisz czasi pieniądze.
3
Pipe Fitter 2016-10-06 13:40:25
Czy te Brasco to samo co Brasco Recruitment Ldt Zawierci.....Bardzo proszę o odpowiedz ...Gdyż oni ogłaszaj się na portalu branżowym ...Spawalnictwo i Stoczniowiec .
2
Karni ster. 2016-10-06 15:12:32
Kolego jak dla mnie ta firma cechuje totalnym brakiem profesjonalizmu ,Pani w biurze do której udało mi się do dzwonić _jakim cudem -stwierdził że mój certyfikat Flanag Fiiter jest zły i nie mogę byc zakwalifikowany do rekrutacji do Belgi do firmy Total .
A zarazem Została mi udzielono informacji od Polskie firmy udzielono ze na tym certyfikacji pracuje ponad 100 osób na Totalu .
Dziekuje Nie skorzystam patrząc na inne opinie .
3
Latający Holender . 2016-10-22 16:47:02
Myślę ze maj problem z sobą i swoimi ofertami tzn.Nikt nie chce u nich pracować ze względu na złe opinie gdyż ogłaszają się juz od dłuższej pory '' szukają na rury do Holandii ''i nikt nie chcę do nich ...,,,,........i z nimi ............
3
Kiper 2016-10-23 05:44:36
BRASCO to tylko dobre winno bułgarskie (usunięte przez administratora)
3
Robert 2016-11-03 14:45:02
Dla wszystkich przeglądających. Możliwe, że powiecie o mnie następny durny co dał się nabrać. Owszem dał ale na własne życzenie, choć może nie tak do końca. Chciałem po prostu na własne oczy zobaczyć jak jest tak na prawdę. Decyzje o wyjeździe do Irlandii podjąłem po kilku telefonach i rozmowie z panią. Miało być wszystko ok, firma rodzinna, nie gryzą, pomagają ( chodzi o firmę (usunięte przez administratora) o której miałem wyjechać ). Miałem dostać odpowiednie szkolenie ( nigdy nie pracowałem przy kamieniu ) i miałem się o nic nie martwić, miałem tylko znać obsługę maszyn cnc typu master. Owszem po przylocie wielka pompa, załatwiony pokój (notabene u wspaniałych ludzi z Rumunii), szybkie zrobienie papierów itd. Myśle sobie jest ok. Niestety prawda jest ciekawsza. Tak na prawde to nie miałem żadnego szkolenia odnośnie pracy w kamieniu, musiałem wszystkiego samemu się nauczyć od człowieka który już tu był od 6 miesięcy...Pracowalem 5tyg. Pierwsza wypłata tygodniówki good 400E , bo jeszcze nie obliczyli mi podatku no ale opłacili pokój i kaucję 700E, bedzie dobrze.nastepne pieniadze 300E dostalem po 2 tygodniach i dalej żadnych papierów o zatrudnieniu ale jesteś good chcemy cię na rok. Ok zostaje i czekam dalej. Zebranie o świąteczny wyjazd i urlopy - wyznaczyli termin na miesiąc od 22 grudnia. Kupuje bilet w dwie strony, bo przecież chcą bym został ( wydałem 800zł i tak niewiele w tym czasie ). Dwa dni po tym okazuje sie, że źle pracuje bo nic nie robię (czekam na materiał do obróbki bo jeszcze nie wycięty) Pracodawca do mnie "you [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] what are you doing, you dont do anything" . Spokojnie mówię że czekamy na materiał. Słyszę " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] you [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] you brush and clean I pay you"... Tego już nie zniosłem płaci? dla mnie? 5 tyg pracy ogólnie pokój i 700E do ręki. Odwróciłem się i powiedziałem że jestem Polakiem i wracam do domu. Dużo by tu pisać o tym co było dalej ale ogólnie wywalczyłem sam jeszcze 800E na "otarcie łez za prace". (usunięte przez administratora) Na zakończenie jeszcze raz piszę - zrobiłem to na własną rękę, nikt mnie nie zmuszał, mimo swojego może nie młodego już wieku dałem sobie radę, chciałem zaryzykować i zaryzykowałem. Niemniej jednak żebym na swojej drodze nie poznał kilku wspaniałych osób i nie zabezpieczył się odpowiednio przed wyjazdem nie byłoby tak różowo. Czy nadal chcesz wyjechać? Teraz odpowiedz sobie sam na to pytanie. Dużo za i dużo przeciw, ale nie wszystkim przydarza się to co mi. Moim zdaniem trzeba próbować i ryzykować choćby dla tego, by choć przez chwilę poczuć jak to jest, poznać coś nowego i nabrać doświadczenia oraz dystansu do wszystkiego. Ale najpierw trzy razy pomyśl i zabezpiecz się na każdy możliwy wypadek.
1
Zła opinia 2016-11-17 09:59:28
(usunięte przez administratora)
1
Brasco s.c. 2016-11-23 10:59:17
Szanowny Panie Nikodemie, jak sie domyslam...dlaczego jest to dziwne ze klient nie akceptuje polskiego ceryfikatu na flansze ?ma do tego pelne prawo czyz nie, my jako agencja dostajemy wymagania z gory narzucone i nie jest to naszym wymyslem ze certyfikat wydany przez Spetech nie jest akceptowany.

Kazdy klient rzadzi sie swoimi prawami, ale dla Pana najwazniejsze jest ze inne firmy go akceptuja to i nasz klient musi, bo jak widac jak go nie akceptuje to pojawiaja sie podejrzenia i złe opinie....

Nalezy pamietac ze agencja jak kazda inna rekrutuje osoby poprzez okreslone wymagania narzucone od partnerów.
1
Sniez 2016-11-23 11:06:05
skad wiesz ze nikt nie chce z nimi wspolpracowac, ja tam robie juz od 6 tygodni w Oss i jest wszystko ok, troche bylo zawirowanie z pokojem bo byly 2 osoby ale w 2 dni zalatwili mi blizej zakladu

1
Zostaw swoją opinię o Brasco - Zawiercie
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Brasco