logo Brasco

Brasco

Zawiercie

Opinie o Brasco

mikołaj 2015-02-27 01:13:26
Widziałem włąsnie tą ofertę pracy, jest prawie "dla mnie szyta" ale martwie się, że skoro już dobre kilka miesięcy po jej zamieszczeniu to nie jest aktualna, ale oczywiście spróbóję, mimo to- może ktoś tu słyszał o jakiejś aktualniejszej ofercie pracy w Brasco co? będę wdzięczy za wszelkie informacje, pozdrawiam serdecznie
izzi 2015-03-18 07:33:36
O tyle ciekawa, że za granicą? Na dobrą sprawę Brasco z Zawiercia wyszukuje tego typu oferty pracy proponując je swoim klientom, bo wiedzą, że Polacy raczej są skłonni wybierać kierunki zagraniczne niż pracować dalej w Polsce. Oczywiście jest to każdego własna interpretacja, ale jeżeli ktoś ma do wyboru lepsze pieniądze a gorsze pieniądze to długo się nie zastanawia.
amelia 2015-04-02 15:09:12
nie uważam żeby jakkolwiek kierunki zagraniczne były lepsze od polskich. pieniążki tak naprawdę nie są już dawno najważniejsze, przede wszystkim liczy się miłość do ojczyzny i patriotyzm nawet jeśli by się zarabiało nieco mniej, patriotyzm wat jest nawet pewnych wyrzeczeń finansowych moim skromnym zdaniem
1
magda 2015-05-08 08:50:25
Patriotyzmem rodziny nie wyżywisz, wiec skad stiwredzenie ze warunki finansowe nie sa najwazniejsze?

Politycy w naszym kraju patriotami nie sa, bo gdyby byli nie dyskutowalibysmy na temat wyjazdow zagranice.
S7ystem i ludzie ktorzy go tworza to banda zlodzieji, i dlatego tez ludzie wyjezdzaja zagranice zeby zarobic wiecej i moc godnie zyc.
1
maciek 2015-05-13 17:17:00
@amelia rozumiem, że kochasz swój kraj i nie chcesz nigdzie wyjeżdzać, ale uważam że jeśli oferują dużo lepszą prace w Stuttgart jako chociażby elektryk to warto tam pojechać, inne warunki życia i inna płaca przede wszystkim jest. Może warto czasem zaryzykować jeśli jest się naprawde dobrym w tym co się robi.
Katamaroko 2015-07-07 00:20:46
Widziałem, że Brasco sporo ofert ostatnio prezentuje w sprawie pracy. Są dostępne i na goworku i na pracuj.pl i innych. Aplikował może ktoś ostatnio i jest w stanie powiedzieć jak u nich sytuacja wygląda jeżeli chodzi o wysokość przeciętnych zarobków, bo wydaje mi się, że lepiej niż u konkurencji i tak nie będzie.
ŁukaszM 2015-07-11 14:33:26
Wyjechałem z Brasco do Niemiec jako Elektryk. Umowę podpisałem na miejscu w niemieckiej agencji. Wszystko jak najbardziej OK. Stawki, diety, ubezpieczenie, ubrania robocze, narzędzia - konkret!. Ludzie z niemieckiej agencji też bardzo sympatyczni, pomogą, na spokojnie wytłumaczą, jak potrzeba gotówki nie ma problemu. Tak jak było w ogłoszeniu, później w rozmowie telefonicznej, tak jest w rzeczywistości. Wszystko bardzo szybko załatwione. Konkretna firma. Można liczyć na ich pomoc będąc już na miejscu. Oczywiście bardzo dużo zależy od samego pracownika! Nie zapominajmy o tym. Agencja tylko załatwią pracę. Reszta w naszych rękach!
Z mojej strony polecam.
Pozdrawiam

Ł. Matczuk
goryl 2015-08-29 03:08:44
@ŁukaszM Jak przyjemnie się czyta takie komentarze jak Twój. Każdy szukający pracę od razu wie czego się po Brasco spodziewać. Teraz to szukają kogoś na stanowisko posadzkarza. Dobrze, że lubię podróżować po świecie, to zatrudnienie w Irlandii może się okazać strzałem w dziesiątkę, zwłąszcza, że pomogą w załatwieniu formalności pobytowych.
Antoni 2015-10-23 14:08:57
Wyjechałem w maju do Niemiec jako elektryk. Wywiązali się z tego co obiecali. Odbyłem darmowy kurs niemieckiego co już procentuje. Antoni.
maciek 2015-10-23 17:23:54
@Antonii wydaje mi się, że u nich można naprawde dobrze zarobić jeśli chodzi o branż,e bo moga zarobić ludzie u nich ponad 2 tysiące z tego co słyszałem. Poza tym firma jest też przyjazna dla modych ludzi z tego o wiem i tez organizują staże różnego typu i to w dodatku płatne, a sami wiecie jak to wygląda w większosci firm.
sarol 2015-10-27 11:08:38
Polecam gorąco firmę Brasco z Zawiercia. Byłem uczestnik kursu języka niemieckiego w Częstochowie. Kurs został przygotowany na prawdę bardzo dobrze. Dzięki Brasco dziś pracuje w Niemczech jako elektryk. Skuście się na kurs- on otworzy wam drogę na rynek niemiecki!
Lewy 2015-11-02 10:42:38
Witam pracuje przez tą agencje i jest wszystko ok , powiem więcej Pani KJ załatwiła nam podwyszke , pozDM
żaba 2015-11-17 13:19:48
@lewy podwyżka to chyba moim zdaniem najlepsza rekomendacja dla pracodawcy, daje nadzieję na jakieś postępy w karierze. ja chętnie do nich się zatrudnię na kamieniarza w Camolin. wiem że taka praCA lekka nie jest ale jednak dwanaście eurasków za godzinę pracy to w Polsce nigdy nie dostanę i to mnie przekonuje
maciek 2015-11-19 16:23:51
zatrudniając się u nich jako elekktryk hydraulik masz dodatkowo bezpłatny kurs języka niemieckiego i gwarancję pracy w Niemczech, a stawki też sa niczego sobie, bo jest to 11,00 Euro brutto/h + 40 Euro netto diety dziennej, wiec jak ktoś ma chęci i odpowiednie wykształcenie to można sobie przejrzeć ta oferte.
tudi 2015-11-21 19:49:51
To faktycznie wysoka stawka, bo wiele agencji zatrudnia za minimalną stawke 8,5 euro, a tu jest o 2,5 euro więcej i jeszcze wysoka dieta.
beshoy 2015-11-23 23:21:54
no i przeliczenie pensji na polskie złote to też porządna różnica te 2,5 euro, musicie się ze mną zgodzić
Folwarczny 2015-12-21 10:31:42
Witam.
Byłem w Niemczech za pośrednictwem tej firmy. Pracodawca niemiecki to Flexx Gmbh z Hannoveru. Większego oszusta i kręta nie spotkałem w moim życiu. Nie otrzymałem wynagrodzenia zgodnie z umową, jedynie zwrot kosztów przejazdu. Zarówno strona polska jak i niemiecka wprowadziły mnie w błąd. Mieszkanie miało być opłacone przez pracodawcę, potrącali z wynagrodzenia od 150 do 250 euro, każdemu inaczej, za ten sam pokój, za ten sam miesiąc. potrącali zaliczki, których nikt nie brał..... Zdecydowanie odradzam.
2
gfgf 2015-12-28 18:13:06
czesc, fanie ze jest szansa na to zeby sie u nich załapac na praca za granica, w Niemczech na przylad jako lektor, wiadomo ze to szansa na spore zarobki
Melo 2016-01-05 22:17:17

Ja wyjechalem jako stolarz do Niemiec za pomocą firmy Brasco w roku 2015.Kontakt z firmą wzorowy, zawsze można liczyć na pomoc. Czasami trzeba było czekać na odpowiedź dłużej,ale zawsze wszystko było wyjaśnione. Pracuje w małej firmie stolarskiej i wracam do niej za dwa tygodnie. Jestem na prawdę zadowolony z pracy. Za mieszkanie place sam, pomogli mi znaleźć w naprawdę gdnych warunkach. Polecam gorąco.
ula 2016-01-06 18:26:16
widze, że oni często dają takie podwójne stanowiska jak np. Monter Telekomunikacyjny / Pracownik budowlany do prac ziemnych, tylko stawka jak za 1 etat.
guzik 2016-01-21 21:41:54
Pewnie, że praca za granicą się opłaca, trzeba pamiętać o zarobkach jakie można u nich osiągnąć. Możnasię załapać również jako elektryk i nawet zapewniają kurs niemieckiego.
1
Janio 2016-02-08 20:31:09
No to, że zapewniają kurs języka niemieckiego na stanowisku elektryka to bardzo fajna sprawa :) Ja jednak chcę z nimi wyjechać do Camolin w Irlandii jako kamieniarz. Płacą 12 euro brutto za godzinę i w dodatku załatwiają zakwaterowanie.
45673g2 2016-02-14 19:20:11
mnie wlasnie zainteresowala od nich oferta dla elektryka w Niemczech, fajnie ze oferuja bezplatny kurs jezyka niemieckiego z gwarancja pracy w Niemczech
tunis 2016-02-17 18:26:20
Nie jest on wymagany przy podejmowaniu pracy @45673g2. Ale dobrze by było znać jakieś podstawy aby móc się porozumieć, chodząc na szkolenia zajmie Ci ze 3 miesiące zanim dojdziesz do wprawy.
brascoschweine 2016-02-18 16:12:34
no ja wlasnie wrocilem z takiego "szkolenia" z języka niemieckiego. Przyjechał jakis stary sll..syn z niemiec [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kocopoły przez 2godziny, a potem miał indywidualne rozmowy z kazdym. Calosc zajeła prawie 5h i cmokał, stękał, marudził, odniosłem wrazenie, ze szuka 20 letnich zapaleńców z 10 letnim doświadczeniem. Bez samochodu od razu do widzenia. I stary [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie powiedział tego od razu tylko podczas indywidualnych rozmów. Takiej chujni i amatorszczyzny dawno nie widziałem. Wyczesali cała polszę A, teraz wbijają w polsze B, szukając tanich roboli. NA spotkaniu były tez osoby starsze, po 50.. no i chujek od razu kręcił ryjem, ze za starzy na nauke języka :) Szkoda, ze ta pała co wszystki zgoniła tego nie powiedziała. Ludzie brali wolne, zeby na końcu sie dowiedzieć, ze "nie dziękuję"
1
milos 2016-02-19 18:29:07
faktycznie dziwnie przedstawia się to spotkanie- szkolenie brascoschweine. ale wszyscy wiedzą nie od dziś że Niemcy są dziwni :P dlatego sam próbuję sił jako operator ale w UK
Brasco 2016-02-19 21:04:40
brascoschwein zostales zaproszony na spotkanie rekrutacjne a nie na szkolenie:)
Taka rekrutacja jak wiesz,pomaga nam wybrac odpowiednich kandydatow, ktorych kwalifikacje odpowiadaja wymogom klienta. Nasze ogłoszenie miało postawione jasne wymagania,które także kilkukrotnie były podkreślane na spotkaniu. Jesli ktos ich nir spelnial,mial mozliwosc opuszczenia sali.Jako nieliczni organizujemy spotkanie bezpośrednie z przyszłym pracodawcom w Polsce-aby uniknąć późniejszych problemów na miejscu pracy.Czas trwania był uzależniony od ilości kandydatów, którzy byli zainteresowani kursem języka niemieckiego z gwarancją pracy w Niemczech. Cieszymy się,że az tylko wyraziło zainteresowanie naszą ofertą:) Rekrutacje zaliczamy do bardzo udanych a Tobie życzymy wielu sukcesów!!




1
golii 2016-02-20 14:13:13
brascoschwein-wcale się nie dziwie,że cie odrzucili, czytając twój komentarz a raczej chcialoby się powiedzieć- żal czytać takie bezsensowne wypociny...
ja jestem już na kursie w Krakowie- polecam!!!

1
romek 2016-02-21 18:39:11
rozumiem, że najpierw szkolenie jest w Polsce @golii? w sumie w miare ok wygladaja te ogloszenia bardzo podoba mi sie to, ze znajduja ci mieszkanie..czekam na ogloszenia dla siebie
goryl 2016-04-11 22:21:32
Skoro można liczyć na zakwaterowanie a także na stawki na poziomie 12euro to się wcale nie dziwię, że ich oferty do Niemiec są tak popularne. Pewnie można liczyć dodatkowo na jakieś benefity socjalne?
misiek 2016-04-14 23:49:15
kolego, zakwaterowanie płatne 400 ojro, 12 eur to jest brutto, a po podliczeniu wszystkiego wyjdzie na czysto 1200, no i odlicz jeszcze żryć. Takie to kokosy i grube miliony. Syf kiła i mogiła. Szukają parjasów ktorzy za uscisk łapy zrobi gałe. Jeden sk..syn brasko, a drugi hitlerowiec, co szuka firm u hitlerowców i ty zamiast zarobić 3000 eur, zarobisz 1200, reszta idzie do łapy tych śmieci
200 2016-05-09 20:06:38
hej ja znalalem od nich oferte pracy na stanowisko cieśli budowalnego w miejscowosci Ghent :oferujawynagrodzenie NETTO : 1400.00 - 1800.00 Euro miesięcznie umowa na warunkach belgijskich; zakwaterowanie dostarczone i płatne przez pracodawcę
ktos 2016-05-26 09:09:58
nie dajcie sie zwiesc tak jak ja [glupi prawie 40-letni kon] zrobilem sobie tylko wycieczke do niemiec 2600 km po to zeby pogadac sobie z niemieckim majstrem i jakoms baba w obecnosci tlumacza tzw rozmowe kwalifikacyjna po której stwierdzili ze sie nie nadaje, a ze w biurze powiedziala ze robia maszyny rolnicze a w rzeczywistosci jakies maszyny medyczne takze mój stracone 200 euro czas auto kto mi za to wróci a po za tym robota po 8 lekcji razy 8 euro =64plus 30 diety które idzie na mieszkanie czyli 1200 za miesiac minus zycie.paliwo wcale nie rarytas moze lepiej ze sie nie udalo ja w polsce mam 16 zeta na reke [na czarno] ale przynajmniej jestem w domu
2
pytanko 2016-06-11 11:49:06
Czy na edm i wedm do Leeds to już skład jest czy ciągle szukają?
romek 2016-06-20 09:35:08
@ktoś może tobie się nie powiodło ale wiele osób wyjeżdża i jest ok chwalą sobie, wystarczy zobaczyć ile jest teraz ogłoszeń, to też o czymś świadczy
stach 2016-06-20 15:23:24
zgodzam się z "ktoś " ja chodziłem na szkolenie w Krakowie 6 miesięcy uczyli zbędnych rzeczy dojazdy na kursy ok.2000tys.zł wyjechałem do Niemiec a tam okazuje się że Niemcy pracują od poniedziałku do czwartku zapierdalają po 12 godzin po to aby mieć piątek wolny a my od piątku do niedzieli siedzimy .W Niemczech przerobisz i za tyle masz płacone 40 lub 37,5 godziny tygodniowo +jedzenie ,mieszkanie dieta na pewno ci nie wystarczy ja spadam z niemiec bo w Polsce też zarobię spokojnie na życie i mam rodzinę przy boku a nie tysiące kilometrów od Polski te wszystkie komentarze pozytywne to pewnie sprawka Pani Olgi która zbija kokosy na takich jak ja .Nic nie jest tak jak obiecują tylko gonią po Niemczech po 400-500km.na budowy JEDEN WIELKI PRZEKRĘT.A ten ich kurs to nieporozumienie niech lepij uczą zwrotów na budowie a nie która jest godzina.
Stach 2016-06-20 15:27:22
Pier.............. bzdury a w ogóle co tak mało komentarzy czy to Pani Pani Olgo blokuje wszystkie prawdziwe komentarze
stach 2016-06-20 15:32:04
świadczy o tym że ludzie są nabijani w butelkę przez firmę brasco i że szukają frajerów którym wystarczy 800 ojro na miesiąc Dużo to zaledwie 3200zł.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nn 2016-06-21 07:46:32
ogloszen swiadczy o tym ze szukacie jeleni jak ktos napisal wyzej sama sobie jedz za te pieniadze[ myslisz ze siedzisz w biurze napiszesz pozytyw to kazdy jelen to kupi]
olek 2016-06-21 17:41:12
Skoro szkolenia jak piszesz trwają 6 miesiecy to jednka są bardzo potrzebne i wiadać ze jest wiele materiału i wielu rzeczy trzeba sie nauczyc i zobaczyć to długo trwa wiec widać też ze chca dobrze przygotowac pracowników, a oddaja kase za jakieś dojazdy czy też bilety?
Adam 2016-06-23 18:20:05
Non stop te same ogłoszenia mają.Nie szanują ludzi firma nie słowna nie polecam.
ktos 2016-07-05 11:43:17
ja nie widze tutaj zeby sobie chwalili[oprócz tej baby co wypisuje w biurze] jak ktos jest jelen niech jedzie za 800 euro bo madry nie pojedzie a pojedzie ten co ma 20 lat i nie widzial swiata za 3200 zl zapi....lac u folgzdojcza i przyjezdzac raz na pól roku niech sama sobie robi ta z biura
Wilczek 2016-07-05 16:57:18
No mi się wydaje, że Kamieniarz byłby dla mnie mega fajny
HWDA 2016-07-18 17:27:53
Masz rację. Tak to właśnie wygląda we wszystkich agencjach, widać kto pisze dobre wpisy o pracy i stanowiskach na jakie akurat poszukują. Jak ktoś jedzie za granicę i się cieszy, że ma 1200 E - żarcie to jest imbecylem.
romek 2016-07-18 17:34:41
@wilczek ale czy Merkendorf jest odpowiedni dla ciebie? przecież ty nie masz prawka i własnego auta a wymagane
HWDA 2016-07-18 17:35:36
Za ten kurs płaci Unia i oni jeszcze na nich zarabiają.
wilczek 2016-07-18 23:12:46
Wilczek a zaskoczę ci bo od dzisiaj mam już prawko, zdałem egzamin @romek, Merkendorf stoi przede mną otworem, język niemiecki mam w stopniu komunikatywnym, silny jestem to dlaczego mieliby mnie do pracy nie przyjąć?
cvbb 2016-07-31 19:35:06
mozesz miec 10 prawek 20 lat na karku czyli lulek czy jak to nazywaja dzisiejsze piz..dy w lulkach
ula 2016-08-04 22:41:56
NA pewno jest szansa na wyższe zarobki niż te 1800zł, bo dochodzą do tego odpowiednie premie w tym zakresie. Ważne jest to, że potrafią w pełni docenić swoich pracownikó, ale czy niedługo pojawią się u nich jakieś oferty pracy? Z góry dzięki za odpowiedź.
Jas 2016-08-19 16:59:34
Czy ktos pracuje na wozku widlowym w Hanowerze? Jakies opinie?
Zostaw swoją opinię o Brasco - Zawiercie
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Brasco