Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Altom

Pracowałeś w firmie Altom i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
3xH - 2010-12-07 21:13:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w Altom-ie. Nie polecam.
zdjecie uzytkownika
siwyto2 - 2010-12-14 09:17:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Altom ...altom....pracowało sie kiedyś 2 lata i co z tego powalczyłem kiedys z ludzmi o talony na świeta ,uściśnięto Mi dłoń dzień przed wigilią z wyrazami podziękowania za oddanie dla firmy ...po czym w wigile otrzymałem nagrode za prace po 12 godzin i bycie dyspozycyjnym 7 dni w tygodniu...Zwolnic pracownika w WIGILIE (umówmy sie bez wiekszego powdu)bo jezeli powodem była solidarność kierownika z pracownikami i doscyć dobrze zgrany kolektyw (jak na tą firme)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to niestety pełna charakterystyka tej Firmy!!!!Nigdy nie bedę jej wspominał DOBRZE....chociaż imprezy po pracy na Skarpie były naprawde przednie :)( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
gościnna - 2010-12-16 13:45:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zimowe BHP

Gdy temperatura spada poniżej 10 stopni Celsjusza, pracodawca ma obowiązek zapewnić pracownikom:

# minimum 14 st. C w pomieszczeniach, w których pracują fizycznie, lub minimum 18 st. C w pomieszczeniach, w których wykonują lekką pracę fizyczną lub biurową, # gdy pracują na otwartej przestrzeni - pomieszczenie do ogrzania się. Musi być w pobliżu, chronić przed opadami, umożliwiać przygotowanie ciepłego posiłku. Temperatura w środku - minimum 16 st. C, # zatrudnionym w systemie ciągłym przy pracach na zewnątrz - posiłki regeneracyjne i napoje. Ich rodzaj i temperatura powinny być dostosowane do wykonywanej pracy. Ciepłe napoje wydaje się zawsze, gdy temperatura powietrza spadnie poniżej 10 stopni.
Oprac. na podstawie rozporządzenia ministra pracy i polityki socjalnej (DzU 03.169.1650 z późn. zm.)

Zgodnie z art. 210 § 1 kodeksu pracy pracownik ma prawo przestać pracować, jeśli warunki pracy nie odpowiadają przepisom bezpieczeństwa i higieny pracy. Co więcej, w sytuacji gdy pracodawca nie usuwa zagrożenia, pracownik ma prawo opuścić miejsce pracy, zawiadamiając o tym przełożonego.

W styczniu tylko w Warszawie do inspekcji pracy trafiło 70 skarg, że pracodawcy nie zapewniają odpowiednich warunków pracy zimą. Co grozi pracodawcom, którzy nie respektują przepisów dotyczących pracy podczas mrozów? Złamanie tych przepisów jest wykroczeniem i pracodawca może zostać ukarany grzywną do 1000 zł. Gdy pracodawca nie przyjmie mandatu lub inspektor PIP uzna, że to zbyt mała kara, sprawa może znaleźć się w sądzie grodzkim. Tam grozi już kara 5 tys. zł grzywny. Gdy PIP udowodni, że w firmie prawa pracownicze łamane są złośliwie i stale, można złożyć zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa do prokuratury.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-08-22 19:12:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety muszę się zgodzić z większością wypowiedzi... Wszyscy na wyższych stanowiskach nie wiedzą co to znaczy SZACUNEK do innych, a tym bardziej do siebie!!!( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
zainteresowana - 2013-04-24 13:26:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałabym tam pracować i mam wątpliwości. Jak to teraz jest w tej firmie? Jakie są zarobki? Jaką umowę dają? Jak socjal? Jakieś premie lub dodatki są? Co masz na myśli pisząć: nie wiedzą co to SZACUNEK do innych?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-11 14:55:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Można poprosić jeszcze o jakąś opinię? Zależy mi na aktualnej. Znalazłem ciekawa ofertę pracy w firmie Altom, chociaż jest ona dość stara, nie wiecie, czy szukają teraz kogoś? Jak wygląda sprawa od strony zarobków? Pensja dociera na czas? Ile proponują na początku? Jakiekolwiek premie, czy bonusy? Czy w firmie są związki zawodowe?
zdjecie uzytkownika
barabasz - 2013-06-20 14:52:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem jakie emerytury mają esbecy, zapewne jak przyjdzie Jarek i husarzy sprawiedliwości to ustalą fakty i zmienią to w jeden miesiąc. Prawo zatriumfuje! A teraz do rzeczy bardziej przyziemnych: czy ktoś może udzielić kilku podstawowych informacji o tej firmie (jakie są zarobki, czy jest premia, czy można tylko pomarzyć i jaką umowę dają na start?). Będę wdzieczny za info!
zdjecie uzytkownika
NIEPOLECAM - 2014-03-10 18:56:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
MAM JEDNĄ DOBRĄ RADE DLA OSÓB CHCĄCYCH TAM PRACOWAĆ A SĄ STUDENTAMI ALBO UCZNIAMI ZAOCZNYCH SZKÓŁ, NIE WIERZCIE NA SŁOWO W TO ŻE SZKOŁA NIE JEST PROBLEMEM BO BARDZO SZYBKO SIĘ NIM STAJE I OTRZYMUJE SIĘ ULTIMATUM. CIESZĘ SIĘ ŻE TAM JUŻ NIE PRACUJE BO MOŻNA TYLKO SIĘ DOROBIĆ GARBA I NERWICY. BARDZO CIĘŻKO JEST OPISAĆ W KILKU ZDANIACH JAK PATOLOGICZNE ZASADY PANUJĄ W TEJ FIRMIE BO JEST TEGO TYLE ŻE MOŻNA BY BYŁO NAPISAĆ O TYM CAŁKIEM CIEKAWĄ KSIĄŻKĘ. TAK NA KONIEC MOCNO SIĘ ZASTANÓWCIE ZANIM PODPISZECIE UMOWĘ BO TO JAKBY PODPISAĆ CYROGRAF
zdjecie uzytkownika
aga - 2014-04-16 11:16:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ja nie o pracy lecz o produkcie a mianowicie o sytuccach future, ktore mialy nadawac sie do zmywarki a po jednym myciu rdzewieja. firma nam odpowiedziala ze nie umiemy korzystac ze zmywarki.Nie polecam bo to oszustwo
zdjecie uzytkownika
aga - 2014-04-18 16:59:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma uznała reklamacje
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
23 osoby obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Altom
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x