brak logo

Mokate

Żory

Opinie o Mokate

obecny 2015-06-28 23:41:56
Taka firma zajebista az sie zwolniles haha cos nie idzie to w parze, pracuje tu i uwazam inaczej to co ludzie tu pisza to jest prawda, firma nie dba o pracownikow i flatego ludzie masowo sie zwalniaja
1
ja 2015-07-21 19:18:26
Masz rację, dopóki w tradycji będzie taki bałagan to nic się nie zmieni. Szkoda, ponieważ kiedyś firma była mocniejsza, więcej sprzedawaliśmy a jak właściciel miał więcej pieniędzy to i nam było finansowo lepiej.
swój 2015-07-21 19:21:43
Najgorszy jest ten z DDT brak wiedzy a się puszy niesamowicie. Ciekawe dlaczego tu wylądował.
2
milenka 2015-07-28 11:10:15
to wam jednak trzeba przyznać, racja, marka może nie jest już tak popularna i ekspansywna jak kiedyś ale jednak dalej jest silna na rynku. zarobki i benefity też zalezą od stanowiska na pewnoi. póki co jak widzę jest wielka ogólnopolska rekrutacja na key account managerów, warto się starać. a tak szczerze, to nie narzekajcie że marka słabsza bo to tak naprawde zależy od waszej pracy!
zenada 2015-07-29 16:46:01
Nie masz pojecia o czym mowisz. Sama wez sie do roboty. Przez takich madrych to ta firma wyglada tak jak wyglada. Zenada!
ph 2015-08-05 18:41:00
witam, dostalem zaproszenie na rozmowe kwalifikacyjna do Firmy Mokate na ph na Wielkopolske. Nie wiem jak wygladaja zarobki. Ktoś podpowie? Dodatkowo rozmawiałem z przedstawicielką mówi, że nie poleca. Dodatkowo dowiedziałem się że kierowniczka na Wielkopolsce pracuje razem z siostrą, która ciągle robi niespodziewanie plany sprzedażowe choć jest podobno bardzo ciężko. Podobno jakieś dziwne układy? Czy to prawda i czy warto mi jechać na rozmowe?
2
ela 2015-08-05 22:57:32
Masz dobre informacje, 2000brutto na umowie podstawy i auto bez klimy biper t en upal, zero jazdy prywatnej ej bo za kazdy km dostaniesz fv z firmy, sama ocen czy warto, tam jeszcze chwile do tylu kierowniczka pracowala z 2 siosteami to jest najlepsze haha
1
pracownik 2015-08-07 23:22:33
A nie lepiej samemu się przekonać jak jest? Wystarczy zgłosić się na rozmowę, wiesz o co pytać. Jeżeli sami się do Ciebie zgłosili to znaczy, że potrzebują handlowców. Ja no Mokate nie narzekam.
wyga 2015-08-11 09:23:12
W szczegolnosc 37 stopni i auto bez klimy brawo:-)pracodawca ma obowiazek zapewc auto z klima moi drodzy, widzialam waszego jednego ph mokrego jak szczur teraz przy tych upalach
milenka 2015-08-27 14:19:44
@wtga przecież jak ci za gorąco w samochodzie to możesz otworzyć okna, nie wiedzę problemu, nie szukaj dziury w całym. ale skoro nie chcesz podróżować sasmochodem jako przedstawiciel handlowy to zawsze możesz też spróbować swoich sił jako product manager, taka oferta aktualna jest teraz, i podróży będzie mniej
1
wyga 2015-08-30 09:12:05
Za malo placa:-)dlatego pracuje gdzie indziej:-)
34rt5y 2015-09-26 21:59:15
hej, właśnie w firmie Mokate Sp. z o.o. prowadzą rekrutację na stanowisko kierownika kontroli jakości w województwie opolskim, łódzkim, świętokrzyskim, małopolskim i w Żorach, wymagają wykształcenia wyższego z obszaru nauk o żywności oraz z zakresu zarządzania jakością, doświadczenia w zarządzaniu Działem Kontroli Jakości/Laboratorium, znajomości systemów zarządzania takich jak: ISO 9001, ISO 22000, BRC, IFS, RSPO
pracownik 2015-10-22 21:11:17
to skladaj na co czekasz skoro jest tak swietni to po co zachwalasz ludzie powinni sami pchac sie okanmi i drzwiami
janek 2015-10-22 21:36:35
jest super ..jest super ..wiec o co ci chodzi
oikjmn 2015-10-27 01:05:39
cześć no właśnie ja zastanawiam się czy ktoś z was próbował do nich aplikować na któreś ze stanowisk na przykład na przedstawiciela handlowego, analityka do spraw sprzedaży czy International Sales Manager bo pamiętam że akurat na takie stanowiska kiedyś szukali pracowników, bo widzę pozytywne opinie na temat atmosfery
pracownik10 2015-11-17 20:47:03
Witam nie polecam tej firmy ogolnie wyzysk pracownikow pracuja za trzech nie patrza na jakosc produktu tylko na ilosc palet bo za to maja placone!!!!!!!brak rozwoju w firmie najnizsza płaca 1300 jezeli chcesz miec 2000 na produkcji to 4 dni wekendowe musisz zrobic kregosłup siada !!!!NIE POLECAM (usunięte przez administratora) NOMBER ŁAN!!!
Anna 2015-11-17 23:50:17
ja widziałem teraz sporo ofert na przedstawicieli handlowych w wielu województwach m.in. w śląskim, dolnośląskim czy łódzkim, wydaje mi się, że warto bo oni podobno w mokate mają bardzo korzystne systemy prowizyjne do podstawy i oferują umowę o pracę, o co ciężko w dzisiejszych czasach, kumpel pracuje i poleca stanowisko PH
oa 2015-11-20 02:55:02
tylko, że system prowizyjny systemowi prowizyjnemu nierówny, ktoś może z Was zna jakieś konkretne kwoty?
jedi 2015-11-22 06:09:51
Tak przy okazji zapytam jak to jest z narzedziami pracy dla przedstawicieli handlowych w sensie na jakich zasadach dają.
tomek 2015-11-24 12:14:04
korzystne systemy prowizyjne to znaczy jakie konkretnie? Wydaje mi sie, że u nich można miec tak ze 300 z wiecej.
do lukas 2015-11-30 11:03:52
Ile pracowałeś czasu, czym sie zajmowałeś, i skoro tak pozytywnie się wypowiadasz to dlaczemu się zwolniłeś? Lukas
yolo 2015-11-30 11:14:14
Jak tak przeglądam te wszystkie oferty pracy(nie tylko w tej firmie) i widzę jakie mają nieraz wymagania,a ile płacą to dochodzę do wniosku że chyba czas z tego grajdoła wyjeżdżać,spakować manele i goodbye.Po 10-ciu latach pracy oferują mniej niż zarabiałem na początku mojej kariery zawodowej. I to takie niby prężne i renomowane firmy a płace żałosne.A ludzie mają za 1300 rodzinę utrzymać,pracując najlepiej po 12 h na dobe. I jak ktoś szuka pracy a nie ma znajomści to doskonale wie o czym mówię. Juz mnie wkór**a cały ten kraj
1
Żyjdalej 2015-12-04 15:38:10
@tomek @anna faktycznie jest sporo ofert na przedstawiciela handlowego to wiadomo zwroty za benzynę, no i komórkę dają. Pensja zależna oczywiście od wkłądu, ale Mokate to spora firma, z dużą flotą :)
olo 2015-12-10 19:48:13
O ajim zwrocie za paliweo ty mowisz?jak jezdzisz prywatnie to jeszcze firma ci wystawi fakture i masz ja zaplacic
onat 2015-12-14 18:39:59
@olo, przeciez oferuja niebedne narzedzia pracy, komputer auto słuzbowe, przeciez przedstawiciel nie bedzie jezdzil swoim prywatnym i to za swoja kase tankował jeszcze.
olo 2015-12-23 01:50:14
po godz 17 sa godziny prywatne i w weekendy i dni wolne wtedy firma wystawi ci fa za jazde ch autem jesli gdzies pojedziesz, powiem tak jesli ktos nie ma pracy to niech idzie do mokate, jesli ma dobra prace to niech sie zastanowi 150razy wolny wybor i otwarte karty, szalu tu nie mamy
mhum 2015-12-27 04:13:35
@onat super, że zapewniają narzędzia pracy a przy specjaliście ds. marketingu określili że wymagają również wyższego wykształcenia i dobrej znajomości angielskiego.
skal 2016-01-07 17:01:38
Może rzeczywiście nie wygląda to zbyt radośnie, ale rozumiem, że na takim stanowisku managerskim można liczyć na 4000 na rękę. W regionie tyle płacą.
1
kjhb 2016-01-10 02:35:29
no widze ze juz niestety nie ma od nich tych ofert pracy widocznie szybko kogos znalezli a szkoda ze nie zdazylem do nich aplikowac na stanowsiko produckt manager
1
Gumią 2016-01-11 20:27:21
W Mokate średnio co 7 miesięcy szukają , tak że masz szanse. Ja tam pracowałem ponad 10 lat na stanowisku P.H.
arystoteles 2016-01-12 12:29:44
@Gumią spory masz staż tam, czyli nie taki diabeł straszny jak go malują ;) sam chciałem startować na product managera w żorach. firma prestiżowa,ponad 25 lat na rynku,ale nie piszą czy oferują umowę o pracę.
bella 2016-01-14 16:34:12
Gumią- może jakieś podsumowanie byś napisał o pracy jak ci się pracowało, ile godzin dziennie?,pewnie wiele osób poszukujących pracy było by ciekawych rzetelnej opinie pracownika z takim stażem, pozdrawiam.
onat 2016-01-14 16:40:42
takich rzeczy dowiesz sie na rekrutacji tylko musisz pierw aplikowac, ale podejrzewam,że pewnie warunki sa korzystne to najbardzeiej zna firma w polsce głownie z produktów kaw cappucino i innyc produktów,wiec ceniac sobie renome cenia i pracownikow
tadziu 2016-01-16 18:13:12
Witam serdecznie,ciesze się bardzo ze ktoś wreszcie podjął decyzje o zabraniu z obsługi IPH I SPH Piotrów i Pawłów,powinni zabrać jeszcze Delikatesy Centrum i Stokrotki a także podhurty,jeśli ktoś pracuje na detalu to niech pokaże uczciwie ile sprzedaje na detalu ...od podhurtow są osoby,które robią to świetnie.pozdrawiam DKK
kronini 2016-01-16 22:51:59
@bella jeśli szukasz ofert to na ich stronie są, natomiast jeśli chodzi o produkty to najważniejszym jest przysłowiowe "mokate kapuczino", bardzo smaczne i delikatne.
pracownik 2016-01-17 17:52:32
Masz racje:-)
marika 2016-01-19 09:59:08
@kronini, to słuszny wniosek, hasło i sama marka juest wysoce rozpoznawalna. i jak się np. zostanie u nich product managerem albo przedstawicielem handlowym to dużo łatwiej jest
Żyjdalej 2016-01-21 11:31:59
No ja nawet nie pijąc kawy @marika wiem o co chodzi i jak to może z nimi być, dlatego też się całkiem mocno jaram ich ofertami, szczególnie że dużo jest też online
marian 2016-01-30 21:59:36
DKK co tak kozaczysz??
Rynek nowoczesnych się rozwija w Polsce a tradycyjny traci ...
Pracując na sieciach 75% obrotu robią kupcy, a przedstawiciel ma mało do gadania.
Natomiast na rynku tradycyjnym IPH i SPH od początku do końca wprowadza i sprzedaje każdy sku produktu!!!
To, że robił obrót na PiP i Stokrotce to taki problem???
grela 2016-01-31 18:21:53
Mokate w ogóle moim zdaniem się rozwija w dobrym kierunku, co widać po wynikach sprzedażowych. W dodatku ustabilizowali swoją kadrę w końcu i nie szukają już product managerów na siłę
grzesiek 2016-02-03 11:55:19
To fakt, nie szukają, ale rekrutacja zatrzymała się całkowicie. Mokate chyba w końcu zatrudniło odpowiednie osoby. Firma z wieloletnią tradycją, i z dobrym podejściem do pracowników.
tyr 2016-04-06 12:06:43
grzesiek, to prawda - na rynku są w czołówce. Wydaje mi się jednak, że warunki zatrudnienia jakie proponują nie są do końca odpowiednie. Podstawa powinna być minimum 15% większa.
poikjhgv 2016-05-05 22:43:15
czytałam że w Mokate można zarobic naprawde rozsądne pieniądze - to super informacja. mPOza tym są przewidziane premie jak wyrobisz plan, to też uczciwe rozwiązanie. A teraz właśnie szukają przedstawiciela handlowego do województwa wielkopolskiego.
onat 2016-06-30 16:01:21
@Kawosz ja znam obecnego pracownika z Mokate i nigdy nie użył takiego sformułowania ;) Sam mi polecał pracę, więc będę aplikował na stanowisko głównego księgowego.
miki 2016-07-08 16:01:33
Ja również widzaiałem ogłsozenie, aplikowałem jednak zastanwiam się czy nie jest za poxno bo juz wczesniej to ogłsozenie widziałem ale w biurze zawsze lżej niż na produkcji, w biurze jedna zmiana i mi to pasuje
plokor 2016-07-13 16:25:34
szkoda, że negatywne wpisy są usuwane. Szkoda gadać
Marian 2016-07-13 16:40:46
Pokaż mi jeden, który został usunięty, no chyba nie możesz. Ja tutaj czuwam, sprawdzam oferty Mokate i jakoś wszystko w miarę gra, nie gorzej niż gdziekolwiek.
Gniewoszyn 2016-07-14 10:29:33
Ktoś napisał, że ta firma nazywana jest przez pracowników MOKATYŃ...tych wpisów już nie ma. I co? zatkało kakao ?
1
Werker 2016-07-14 10:34:49
A Maryjan to samozwanczy strażnik moralności?
tomek 2016-07-14 11:06:07
z tych ofert to powiem Wam, że jest ta jako główny księgowy, a w obowiazkach jest np. prawidłowe i terminowe prowadzenie pełnej księgowości oraz nadzór nad zgodnością rozliczeń podatkowych jednej ze spółek grupy no i nadzór merytoryczny i organizacyjny w dziale księgowości,
Zostaw swoją opinię o Mokate - Żory
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mokate