Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Mokate

Pracowałeś w firmie Mokate i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
irka - 2015-03-31 23:50:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jak w końcu wygląda ta praca na produkcji w Mokate. Bo jednak to znana marka kawy, to się spodziewałam, że dbając o swoje dobre imie produktu i dbają o traktowanie pracowników. Tu na produkcji jest umowa o prace za najniższą krajowa, czy jak? Serio nie ma żadnych darmówek, może chociaz kawa w pomieszczeniu socjalnym?
zdjecie uzytkownika
kaśka - 2015-04-07 18:22:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma jest wporządku w stosunku do pracowników. Wypłaty są na czas - nie można narzekac. Ale nie robi także nic ponadto. Brak jakichkolwiek dodatków - kart zdrowia, zniżek na sport, czy wczasów pod gruszą.. a szkoda
zdjecie uzytkownika
ph - 2015-04-14 11:44:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kierowniczka bez kompetencji ale z wysokim " EGO"-WIES TANCZY I SPIEWA",

zdjecie uzytkownika
kamilek - 2015-04-22 14:37:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale powiedzcie prosze czy da się dogadac z tą kierowniczką @ph, to chyba jest najwazniejsze, a czy ona tam sobie śpiewa czy tańczy to jej sprawa chyba.
zdjecie uzytkownika
ph - 2015-05-03 20:30:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wlasnie chodzi, o to ze sie nie da. Malo tego wstyd robi nam i firmie. Nie potrafi sie zachowac z kultura i pokazuje taka wioche ze szkda gadac. Po wizycie ze mna na sklepach kierowniczki na sklepach mnie pytaly-skad ona sie urwala i zeby wiecej jej nie przywozic-ale tego to ja jej nie powiem.
zdjecie uzytkownika
x - 2015-05-11 23:19:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma dała niezłą szkołe przetrwania. Wiele doświdczeń pozytywnych jeszcze z przed paru lat kiedy to plany i wymagania nie były tak abstrakcyjne jak obecnie.
Nie uważam, żeby kierownicy byli zli.Kierowniczka dbała o nas wbrew powyższym opiniom. Moje doświadczenia sa pozytywne i w własnie w ludziach z którymi pracowałam siła. Niestety ja wszędzie konflit interesów między góra a dołem. Silna presja z góry.Trudny produkt do sprzedązy, niełatwe zadania, mnóstwo ekspozycji do wstawienia. Może ktoś sprosta tym iczekiwaniom.
zdjecie uzytkownika
hamid - 2015-05-22 19:35:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [x - 2015-05-11 23:19:49]:
mówisz tutaj o dość standardowych stanowiskach w Mokate. Ja widziałem jednak , że obecnie firma szuka kogoś na naprawdę miejsce wysokich lotów mianowicie na International Sales Managera. Choć rekrutacja na nie jest podobno strasznie ciężka. Po za tym ich produkty nie są trudne w sprzedaży tak jak napisałeś
zdjecie uzytkownika
Lukas - 2015-06-26 19:49:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co prawda nie wchodze na takie portale ale wczoraj był mój ostatni dzień w pracy w Firmie Mokate, którą nadal cenie i dziękuje za zdobycie kolejnych doświadczeń.
Piszę bo uważam, że niektóre opinie wystawione odnośnie kierowniczki z regionu 5 są absurdalne i to wielkie kłamstwa. Jest kierowniczką która potrafi mobilizować pracowników a co bardzo ważne współpracować z nimi. Ma bardzo duże doświadczenie w handlu i jest osobą bardzo wesołą oraz przyjemną. Piszę opinie tylko i wyłącznie bo nie lubie jak oczernia się ludzi, którzy naprawdę są bardzo doświadczeni i starają się wykonywać swoje obowiązki jak najlepiej. Jeśli chodzi o prace w Mokate to polecam każdemu kto ma ochote sprawdzić się w handlu, asortyment bardzo duży a co najważniejsze firma nie stoi w miejscu tylko szuka i wprowadza nowości.
zdjecie uzytkownika
erwin - 2015-06-27 12:59:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kurcze, dobrze że trafiłem na Twoją opinię Lukas, bo szczerze mówiąc sam zastanawiam się nad robotą w Mokate, z tym że nie strikte w handlu, bo jako główny technolog do spraw Cukiernictwa i to w Żorach. No ale jak piszesz że firma w porządku i pewnie na każdym stanowisku. http://www.pracuj.pl/praca/glowny-technolog-ds-cukiernictwa-zory,oferta,3993406 Oferta dość świeża mam nadzieję że się nie spóźniłem
zdjecie uzytkownika
obecny - 2015-06-28 23:41:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Lukas - 2015-06-26 19:49:41]:
Taka firma zajebista az sie zwolniles haha cos nie idzie to w parze, pracuje tu i uwazam inaczej to co ludzie tu pisza to jest prawda, firma nie dba o pracownikow i flatego ludzie masowo sie zwalniaja
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-07-21 19:18:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [obecny - 2015-06-28 23:41:56]:
Masz rację, dopóki w tradycji będzie taki bałagan to nic się nie zmieni. Szkoda, ponieważ kiedyś firma była mocniejsza, więcej sprzedawaliśmy a jak właściciel miał więcej pieniędzy to i nam było finansowo lepiej.
zdjecie uzytkownika
swój - 2015-07-21 19:21:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [obecny - 2015-06-28 23:41:56]:
Najgorszy jest ten z DDT brak wiedzy a się puszy niesamowicie. Ciekawe dlaczego tu wylądował.
zdjecie uzytkownika
milenka - 2015-07-28 11:10:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to wam jednak trzeba przyznać, racja, marka może nie jest już tak popularna i ekspansywna jak kiedyś ale jednak dalej jest silna na rynku. zarobki i benefity też zalezą od stanowiska na pewnoi. póki co jak widzę jest wielka ogólnopolska rekrutacja na key account managerów, warto się starać. a tak szczerze, to nie narzekajcie że marka słabsza bo to tak naprawde zależy od waszej pracy!
zdjecie uzytkownika
zenada - 2015-07-29 16:46:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [milenka - 2015-07-28 11:10:15]:
Nie masz pojecia o czym mowisz. Sama wez sie do roboty. Przez takich madrych to ta firma wyglada tak jak wyglada. Zenada!
zdjecie uzytkownika
ph - 2015-08-05 18:41:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam, dostalem zaproszenie na rozmowe kwalifikacyjna do Firmy Mokate na ph na Wielkopolske. Nie wiem jak wygladaja zarobki. Ktoś podpowie? Dodatkowo rozmawiałem z przedstawicielką mówi, że nie poleca. Dodatkowo dowiedziałem się że kierowniczka na Wielkopolsce pracuje razem z siostrą, która ciągle robi niespodziewanie plany sprzedażowe choć jest podobno bardzo ciężko. Podobno jakieś dziwne układy? Czy to prawda i czy warto mi jechać na rozmowe?
zdjecie uzytkownika
ela - 2015-08-05 22:57:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ph - 2015-08-05 18:41:00]:
Masz dobre informacje, 2000brutto na umowie podstawy i auto bez klimy biper t en upal, zero jazdy prywatnej ej bo za kazdy km dostaniesz fv z firmy, sama ocen czy warto, tam jeszcze chwile do tylu kierowniczka pracowala z 2 siosteami to jest najlepsze haha
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-08-07 23:22:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ela - 2015-08-05 22:57:32]:
A nie lepiej samemu się przekonać jak jest? Wystarczy zgłosić się na rozmowę, wiesz o co pytać. Jeżeli sami się do Ciebie zgłosili to znaczy, że potrzebują handlowców. Ja no Mokate nie narzekam.
zdjecie uzytkownika
wyga - 2015-08-11 09:23:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-08-07 23:22:33]:
W szczegolnosc 37 stopni i auto bez klimy brawo:-)pracodawca ma obowiazek zapewc auto z klima moi drodzy, widzialam waszego jednego ph mokrego jak szczur teraz przy tych upalach
zdjecie uzytkownika
milenka - 2015-08-27 14:19:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@wtga przecież jak ci za gorąco w samochodzie to możesz otworzyć okna, nie wiedzę problemu, nie szukaj dziury w całym. ale skoro nie chcesz podróżować sasmochodem jako przedstawiciel handlowy to zawsze możesz też spróbować swoich sił jako product manager, taka oferta aktualna jest teraz, i podróży będzie mniej
zdjecie uzytkownika
wyga - 2015-08-30 09:12:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [milenka - 2015-08-27 14:19:44]:
Za malo placa:-)dlatego pracuje gdzie indziej:-)
zdjecie uzytkownika
34rt5y - 2015-09-26 21:59:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, właśnie w firmie Mokate Sp. z o.o. prowadzą rekrutację na stanowisko kierownika kontroli jakości w województwie opolskim, łódzkim, świętokrzyskim, małopolskim i w Żorach, wymagają wykształcenia wyższego z obszaru nauk o żywności oraz z zakresu zarządzania jakością, doświadczenia w zarządzaniu Działem Kontroli Jakości/Laboratorium, znajomości systemów zarządzania takich jak: ISO 9001, ISO 22000, BRC, IFS, RSPO
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-10-22 21:11:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to skladaj na co czekasz skoro jest tak swietni to po co zachwalasz ludzie powinni sami pchac sie okanmi i drzwiami
zdjecie uzytkownika
janek - 2015-10-22 21:36:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest super ..jest super ..wiec o co ci chodzi
zdjecie uzytkownika
oikjmn - 2015-10-27 01:05:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć no właśnie ja zastanawiam się czy ktoś z was próbował do nich aplikować na któreś ze stanowisk na przykład na przedstawiciela handlowego, analityka do spraw sprzedaży czy International Sales Manager bo pamiętam że akurat na takie stanowiska kiedyś szukali pracowników, bo widzę pozytywne opinie na temat atmosfery
zdjecie uzytkownika
pracownik10 - 2015-11-17 20:47:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam nie polecam tej firmy ogolnie wyzysk pracownikow pracuja za trzech nie patrza na jakosc produktu tylko na ilosc palet bo za to maja placone!!!!!!!brak rozwoju w firmie najnizsza płaca 1300 jezeli chcesz miec 2000 na produkcji to 4 dni wekendowe musisz zrobic kregosłup siada !!!!NIE POLECAM (usunięte przez administratora) NOMBER ŁAN!!!
zdjecie uzytkownika
Anna - 2015-11-17 23:50:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja widziałem teraz sporo ofert na przedstawicieli handlowych w wielu województwach m.in. w śląskim, dolnośląskim czy łódzkim, wydaje mi się, że warto bo oni podobno w mokate mają bardzo korzystne systemy prowizyjne do podstawy i oferują umowę o pracę, o co ciężko w dzisiejszych czasach, kumpel pracuje i poleca stanowisko PH
zdjecie uzytkownika
oa - 2015-11-20 02:55:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tylko, że system prowizyjny systemowi prowizyjnemu nierówny, ktoś może z Was zna jakieś konkretne kwoty?
zdjecie uzytkownika
jedi - 2015-11-22 06:09:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak przy okazji zapytam jak to jest z narzedziami pracy dla przedstawicieli handlowych w sensie na jakich zasadach dają.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-11-24 12:14:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
korzystne systemy prowizyjne to znaczy jakie konkretnie? Wydaje mi sie, że u nich można miec tak ze 300 z wiecej.
zdjecie uzytkownika
do lukas - 2015-11-30 11:03:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile pracowałeś czasu, czym sie zajmowałeś, i skoro tak pozytywnie się wypowiadasz to dlaczemu się zwolniłeś? Lukas
zdjecie uzytkownika
yolo - 2015-11-30 11:14:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak tak przeglądam te wszystkie oferty pracy(nie tylko w tej firmie) i widzę jakie mają nieraz wymagania,a ile płacą to dochodzę do wniosku że chyba czas z tego grajdoła wyjeżdżać,spakować manele i goodbye.Po 10-ciu latach pracy oferują mniej niż zarabiałem na początku mojej kariery zawodowej. I to takie niby prężne i renomowane firmy a płace żałosne.A ludzie mają za 1300 rodzinę utrzymać,pracując najlepiej po 12 h na dobe. I jak ktoś szuka pracy a nie ma znajomści to doskonale wie o czym mówię. Juz mnie wkór**a cały ten kraj
zdjecie uzytkownika
Żyjdalej - 2015-12-04 15:38:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@tomek @anna faktycznie jest sporo ofert na przedstawiciela handlowego to wiadomo zwroty za benzynę, no i komórkę dają. Pensja zależna oczywiście od wkłądu, ale Mokate to spora firma, z dużą flotą :)
zdjecie uzytkownika
olo - 2015-12-10 19:48:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O ajim zwrocie za paliweo ty mowisz?jak jezdzisz prywatnie to jeszcze firma ci wystawi fakture i masz ja zaplacic
zdjecie uzytkownika
onat - 2015-12-14 18:39:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@olo, przeciez oferuja niebedne narzedzia pracy, komputer auto słuzbowe, przeciez przedstawiciel nie bedzie jezdzil swoim prywatnym i to za swoja kase tankował jeszcze.
zdjecie uzytkownika
olo - 2015-12-23 01:50:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po godz 17 sa godziny prywatne i w weekendy i dni wolne wtedy firma wystawi ci fa za jazde ch autem jesli gdzies pojedziesz, powiem tak jesli ktos nie ma pracy to niech idzie do mokate, jesli ma dobra prace to niech sie zastanowi 150razy wolny wybor i otwarte karty, szalu tu nie mamy
zdjecie uzytkownika
mhum - 2015-12-27 04:13:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@onat super, że zapewniają narzędzia pracy a przy specjaliście ds. marketingu określili że wymagają również wyższego wykształcenia i dobrej znajomości angielskiego.
zdjecie uzytkownika
skal - 2016-01-07 17:01:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może rzeczywiście nie wygląda to zbyt radośnie, ale rozumiem, że na takim stanowisku managerskim można liczyć na 4000 na rękę. W regionie tyle płacą.
zdjecie uzytkownika
kjhb - 2016-01-10 02:35:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no widze ze juz niestety nie ma od nich tych ofert pracy widocznie szybko kogos znalezli a szkoda ze nie zdazylem do nich aplikowac na stanowsiko produckt manager
zdjecie uzytkownika
Gumią - 2016-01-11 20:27:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Mokate średnio co 7 miesięcy szukają , tak że masz szanse. Ja tam pracowałem ponad 10 lat na stanowisku P.H.
zdjecie uzytkownika
arystoteles - 2016-01-12 12:29:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Gumią spory masz staż tam, czyli nie taki diabeł straszny jak go malują ;) sam chciałem startować na product managera w żorach. firma prestiżowa,ponad 25 lat na rynku,ale nie piszą czy oferują umowę o pracę.
zdjecie uzytkownika
bella - 2016-01-14 16:34:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gumią - 2016-01-11 20:27:21]:
Gumią- może jakieś podsumowanie byś napisał o pracy jak ci się pracowało, ile godzin dziennie?,pewnie wiele osób poszukujących pracy było by ciekawych rzetelnej opinie pracownika z takim stażem, pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
onat - 2016-01-14 16:40:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
takich rzeczy dowiesz sie na rekrutacji tylko musisz pierw aplikowac, ale podejrzewam,że pewnie warunki sa korzystne to najbardzeiej zna firma w polsce głownie z produktów kaw cappucino i innyc produktów,wiec ceniac sobie renome cenia i pracownikow
zdjecie uzytkownika
tadziu - 2016-01-16 18:13:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie,ciesze się bardzo ze ktoś wreszcie podjął decyzje o zabraniu z obsługi IPH I SPH Piotrów i Pawłów,powinni zabrać jeszcze Delikatesy Centrum i Stokrotki a także podhurty,jeśli ktoś pracuje na detalu to niech pokaże uczciwie ile sprzedaje na detalu ...od podhurtow są osoby,które robią to świetnie.pozdrawiam DKK
zdjecie uzytkownika
kronini - 2016-01-16 22:51:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@bella jeśli szukasz ofert to na ich stronie są, natomiast jeśli chodzi o produkty to najważniejszym jest przysłowiowe "mokate kapuczino", bardzo smaczne i delikatne.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-01-17 17:52:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tadziu - 2016-01-16 18:13:12]:
Masz racje:-)
zdjecie uzytkownika
marika - 2016-01-19 09:59:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kronini, to słuszny wniosek, hasło i sama marka juest wysoce rozpoznawalna. i jak się np. zostanie u nich product managerem albo przedstawicielem handlowym to dużo łatwiej jest
zdjecie uzytkownika
Żyjdalej - 2016-01-21 11:31:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ja nawet nie pijąc kawy @marika wiem o co chodzi i jak to może z nimi być, dlatego też się całkiem mocno jaram ich ofertami, szczególnie że dużo jest też online
zdjecie uzytkownika
marian - 2016-01-30 21:59:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DKK co tak kozaczysz??
Rynek nowoczesnych się rozwija w Polsce a tradycyjny traci ...
Pracując na sieciach 75% obrotu robią kupcy, a przedstawiciel ma mało do gadania.
Natomiast na rynku tradycyjnym IPH i SPH od początku do końca wprowadza i sprzedaje każdy sku produktu!!!
To, że robił obrót na PiP i Stokrotce to taki problem???
zdjecie uzytkownika
grela - 2016-01-31 18:21:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marian - 2016-01-30 21:59:36]:
Mokate w ogóle moim zdaniem się rozwija w dobrym kierunku, co widać po wynikach sprzedażowych. W dodatku ustabilizowali swoją kadrę w końcu i nie szukają już product managerów na siłę
zdjecie uzytkownika
grzesiek - 2016-02-03 11:55:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To fakt, nie szukają, ale rekrutacja zatrzymała się całkowicie. Mokate chyba w końcu zatrudniło odpowiednie osoby. Firma z wieloletnią tradycją, i z dobrym podejściem do pracowników.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mokate

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert