Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o MOKATE Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie MOKATE Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
prawdomówny - 2014-03-05 21:45:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
do aaaa: widać że nie znasz podstawowych pojeć rynku pracy. Do umowy sieciowej należy też
"umowa o pracę zawarta na czas określony (umowa czasowa), ze względu na –; w opinii związków – brak stabilizacji zawodowej i pewności zatrudnienia, co dotyczy zwłaszcza umów zawartych na bardzo długi okres, np. 10"
do Mokate pasuje idealnie umowy śmieciowe w 90% pracowników
zdjecie uzytkownika
Haha - 2014-03-05 23:04:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [prawdomówny - 2014-03-05 21:45:12]:
Nie masz pojecia o czym piszesz żadna umowa nie gwarantuje "stabilizacji zawodowej i pewności zatrudnienia". Podsumowując wszystkie umowy o prace wg twojej opini są śmieciowe. Powodzenia
zdjecie uzytkownika
załamana - 2014-03-07 22:41:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy ktoś mi powie jaka jest stawka godzinowa najniższa w polsce? skoro na umowach w mokate jest 5,25 zł/godz (+100 % premi )ale zus odprowadza składki za te 5,25 .Czy te umowy waszym zdaniem nie są śmieciowe?
zdjecie uzytkownika
aaaaa - 2014-03-08 10:33:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie przesadzajcie, takie mamy czasy że większość zakładów płaci najniższą krajową, w supermarkecie zarobisz więcej? A tutaj przy dwóch sobotach te 1500 dostaniesz.
zdjecie uzytkownika
prawdomówny - 2014-03-14 18:47:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W supermarkecie jak zrobisz nadgodziny w sobote lub niedzielę też tyle dostaniesz lub więcej. Podkreślam te soboty to nadgodziny,a w normalnym systemie pracy wychodzi najniższa krajowa, jak brakuje do tej najniższej dadzą premie dodatkową czasem ta premia to 2; 3 zł
zdjecie uzytkownika
antymokate - 2014-03-19 08:19:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Każdy kto chce tu pracować ma w głębokim "poszanowaniu" swoje zdrowie i ludzką godność
zdjecie uzytkownika
aleksa90hnEa - 2014-03-28 13:01:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anty-mokate - 2013-11-18 16:10:16]:
szukam pracy moze wiecie czy przymuja?
prosze o informacje
zdjecie uzytkownika
MARKI - 2014-04-09 17:43:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
MOKATE NIECHCE SŁYSZEC NIGDY O TEJ FIRMIE PRACOWAŁEM W USTRONIU I NIKOMU NIE RADZE SIE TAM ZATRUDNIAĆ TRAGEDIA
zdjecie uzytkownika
johny bravo - 2014-04-11 09:51:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [MARKI - 2014-04-09 17:43:09]:
Zakład w Żorach nie lepszy, ogólnie Mokate to jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracowałem kilka lat
zdjecie uzytkownika
kris - 2014-04-22 19:22:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [prawdomówny - 2014-03-05 21:45:12]:
To za krótko pracujesz żeby znać całą prawdę,uwierz mi że sam miałem umowę zlecenie.
zdjecie uzytkownika
olka - 2014-05-24 14:13:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy są aktualnie przyjęcia do mokate na żory?
zdjecie uzytkownika
olka - 2014-05-24 14:16:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pilnie potrzebuję pracy,proszę podpowiedzoieć jak się załapać do roboty?
zdjecie uzytkownika
Mosir - 2014-06-24 09:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najlepiej to chyba byłoby do nich zadzwonić, bo jak w internecie nie ma ofert to może informacji ci w biurze udzielą.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-06-24 11:18:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obecnie nie ma przyjęć do pracy w Żorach, jeżeli coś będzie, to ogłoszenie pojawi się na stronie internetowej Mokate
zdjecie uzytkownika
arek - 2014-07-22 20:54:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Szanowni Panstwo wszyscy krytykujecie..ale nikt z was nie zastanowi sie ze w Zyciu nie ma nic za darmo...a prace trzeba szanowac niezaleznie gdzie sie pracuje...dzis praca to rarytas...wiec szanujcie ja...Nigdzie nie ma sielanki...najwazniejsze to wykonywac dobrze swoja prace...pozdrawiam serdecznie
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2014-07-23 00:20:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja uważam, że co jak co, ale Mokate stwarza całkiem niezłe warunki do pracy. Grupa Mokate ma całkiem uznane marki herbat czy kaw na rynku - Mokate, Loyd, Minutka - którymi zawsze można handlować. Mając osiem firm w Polsce i za granicą trzeba tym wszystkim mądrze zarządzać. Taka praca na pewno wymaga poświęceń i dużej ilości cierpliwości oraz zapału, ale myślę, że warunki finansowe nie należą do najgorszych.
zdjecie uzytkownika
alejandro - 2014-07-29 14:37:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Taka ogólna refleksja: ja myślę, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia... jak pracujesz na hali za 1500 to jesteś mniej zadowolony niż jak pracujesz w biurze za 5 tys. - proste. Pytanie, co robiłeś w życiu, żeby pracować w biurze a nie na hali... Nie bronię firmy, ale każdy kij ma dwa końce. Jak Wam ludzie nie pasuje i jesteście warci więcej niż kwoty o których tu mówicie to w czym problem, żeby sobie zmienić firmę? Dla mnie to proste - jak mnie praca nie zadowala, to staram się ją zmienić. A jak nigdzie mnie nie chcą i dalej kisze się w tej samej firmie - to znaczy, że to ze mną jest problem. I nie chodzi mi konkretnie o Mokate, tylko o firmy w ogóle. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
blona - 2014-08-07 22:46:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alejandro - 2014-07-29 14:37:02]:
Jestem oburzona taką wypowiedzią. My szanujemy naszą pracę, poświęcamy się, nie raz nasze zdrowie kiedy zadane zbyt wiele a "ludzi"zbyt mało. Oczekujemy wzajemności to wszystko.
Czy z pracownikiem mało zarabiającym jest problem, czy z firmą, której nie obchodzi los swojego pracownika? To że jest bezrobocie, że nasz głupi i skorumpowany rząd zniszczył miejsca pracy a następnie ustalił głodową płacę minimalną nie oznacza, że ten uczciwy robotnik nie może liczyć na zrozumienie. Co to cofamy się do dawnych czasów czy co? A zarabiajcie sobie w tych biurach po 10 tysięcy ale pozwólcie zwykłemu robolowi związać koniec z końcem. Do grobu i tak nikt nic ze sobą nie weźmie chyba tylko te czyny to będzie majątek. Nie mówię konkretnie o firmie tylko tak się utarło.A za darmo praca ludzka też być nie powinna.
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2014-08-08 09:31:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@blona oczywiście zgadzam się, że wzajemny szacunek jest podstawą do dobrego funkcjonowania firmy. Niestety raczej na wzrost płac nie ma co liczyć, bo wysokość wynagrodzeń dyktuje rynek. Gdzie byś nie poszła do konkurencyjnej firmy to dostaniesz takie same albo podobne pieniądze. Rozwiązaniem byłby na pewno wyjazd za granicę, ale kto chce się przenosić to już to dawno by zrobił. Przyszło nam żyć w takich czasach, gdzie co by nie mówić, pracę trzeba szanować, a praca na produkcji nie powinna być ani powodem do żalu, ani ujmą. Niestety niektórzy jeśli tak się zachowuję nie mają za grosz szacunku do innych.
zdjecie uzytkownika
pikolo - 2014-08-27 12:55:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@Marcin zdecydowanie popieram Twoja wypowiedź odnośnie pracy u konkurencji. To nie jest tak, że pójdzie się do innej firmy i od razu 40 % więcej się zarabia. Zarobki podobne są wszędzie - może trochę mniejsze, większe, ale podobne. Więc nie ma co kląć na Mokate, bo tak jest WSZĘDZIE! A co do tego co napisal Alejandro to moim zdaniem w dużej mierze to prawda. Brutalna, ale prawda. I choć pewnie nie dotyczy wszystkich, to jednak znacznej częsci tak.
zdjecie uzytkownika
blona - 2014-09-15 00:10:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak tak.... mnie pokory życie nauczyło jakieś 13 lat temu...mnie to wszystko nie boli ale martwię się o następne pokolenie żeby oni nie chodzili głodni ale ze sztucznym uśmiechem na twarzy bo no wiadomo trzeba być dzielnym...
zdjecie uzytkownika
eee - 2014-09-17 20:35:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alejandro - 2014-07-29 14:37:02]:
@alejandro: na biurowcu też są osoby pracujące za 1500zl netto (już z premią)...
zdjecie uzytkownika
qqqq - 2014-09-18 17:10:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oj ludzie, ludzie. W każdym Skoczowskim, Ustrońskim czy jakimś innym zakładzie w naszym powiecie przyjmują i wszędzie najniższa krajowa. Czego oczekujecie? Wyższej pensji, paczek, wycieczek? To niestety w Polsce tego nie znajdziecie. W MOKATE za 8h od pon do pt 1350 zł to mało dla kobiety? W SPAR-ze też nie lepiej a i weekendy trzeba robić. Niech lepiej męża wyśle do pracy, a nie utrzymywać ciamajdy które nie wezmą byle jakiej roboty.
zdjecie uzytkownika
zainteresowana - 2014-10-14 15:36:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A powiedzcie jak wyglądają zarobki w biurach? Np na recepcji (jeśli takowa jest) albo na sekretariacie?
zdjecie uzytkownika
yyyy - 2014-10-19 15:11:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ktos moze powiedziec jakie zarobki sa na produkcji?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MOKATE Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x