Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Mokate

Pracowałeś w firmie Mokate i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
irek - 2015-03-17 20:47:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli jakby policzyć to jest 11 złotych na rękę za godzinę, przy etacie czyli 160 godzin wychodzi 1760 na rekę, to nawet nie najgorzej, ale spodziewałem się czegoś więcej ,zwłaszcza, że ta premia jest niepewna i jak się trafi połowa stawki to ciężko może byc z przeżyciem miesiąca. Coś jeszcze dają do tej pensji, jakies darmowe produkty?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-03-19 09:37:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na produkcji przy 11 zł na godz., po odliczeniu wszystkiego wychodzi ok 1300 zł na rękę, czasem można przyjść w weekend to jest coś więcej. Przychodząc do pracy nie musisz nic umieć, wszystkiego się nauczysz, ważne tylko żeby być dobrze zorganizowanym, szybkim i się nie obijać. No i trzeba być odpornym psychicznie, bo baby na produkcji są wredne, ale jak się nie dasz i wytrzymasz pierwszy miesiąc to potem jest już lepiej.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-03-19 09:41:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
irek jakie 1700 ??? a wszystkie składki, ubezpieczenia ? Na rękę wychodzi najniższa krajowa, premii nie zabierają, zawsze jest całe 100 procent. Darmowych produktów nie ma, nawet przy pracy kawę robi się po kryjomu, bo nie wolno.
zdjecie uzytkownika
Baba - 2015-03-20 20:58:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
koleś "pracownik" wychowany w lesie...BABY TO MASZ W NOSIE,BĄDŹ U SIEBIE W DOMU!!!
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-03-21 17:51:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do "baba": wydawało mi się że jest to portal do wyrażania opinii o pracodawcach, a nie krytykowania tego kto w jaki sposób się wyraża. Jestem kobietą i pisząc baby, nikogo nie obrażałam, w mokate każda z nas mówi o innych baba, gdybyś tam pracowałó to byś wiedział !
zdjecie uzytkownika
Baba - 2015-03-22 19:51:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Właśnie "opinie o pracodawcach" a kobiety na produkcji nie są pracodawcami. poza tym praca w Mokate nie jest mi obca od ...ładnych lat. Panie między sobą używają imion!!!Jeśli jesteś kobietą naprawdę wiesz jaka jest prawda. między sobą rozmowy są luźne, ale opisywanie takimi słowy za plecami, jest wbijaniem noża w plecy,pani jednej czy drugiej,z którą pracujesz.POWODZENIA
zdjecie uzytkownika
irka - 2015-03-31 23:50:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jak w końcu wygląda ta praca na produkcji w Mokate. Bo jednak to znana marka kawy, to się spodziewałam, że dbając o swoje dobre imie produktu i dbają o traktowanie pracowników. Tu na produkcji jest umowa o prace za najniższą krajowa, czy jak? Serio nie ma żadnych darmówek, może chociaz kawa w pomieszczeniu socjalnym?
zdjecie uzytkownika
kaśka - 2015-04-07 18:22:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma jest wporządku w stosunku do pracowników. Wypłaty są na czas - nie można narzekac. Ale nie robi także nic ponadto. Brak jakichkolwiek dodatków - kart zdrowia, zniżek na sport, czy wczasów pod gruszą.. a szkoda
zdjecie uzytkownika
ph - 2015-04-14 11:44:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kierowniczka bez kompetencji ale z wysokim " EGO"-WIES TANCZY I SPIEWA",

zdjecie uzytkownika
kamilek - 2015-04-22 14:37:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale powiedzcie prosze czy da się dogadac z tą kierowniczką @ph, to chyba jest najwazniejsze, a czy ona tam sobie śpiewa czy tańczy to jej sprawa chyba.
zdjecie uzytkownika
ph - 2015-05-03 20:30:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wlasnie chodzi, o to ze sie nie da. Malo tego wstyd robi nam i firmie. Nie potrafi sie zachowac z kultura i pokazuje taka wioche ze szkda gadac. Po wizycie ze mna na sklepach kierowniczki na sklepach mnie pytaly-skad ona sie urwala i zeby wiecej jej nie przywozic-ale tego to ja jej nie powiem.
zdjecie uzytkownika
x - 2015-05-11 23:19:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma dała niezłą szkołe przetrwania. Wiele doświdczeń pozytywnych jeszcze z przed paru lat kiedy to plany i wymagania nie były tak abstrakcyjne jak obecnie.
Nie uważam, żeby kierownicy byli zli.Kierowniczka dbała o nas wbrew powyższym opiniom. Moje doświadczenia sa pozytywne i w własnie w ludziach z którymi pracowałam siła. Niestety ja wszędzie konflit interesów między góra a dołem. Silna presja z góry.Trudny produkt do sprzedązy, niełatwe zadania, mnóstwo ekspozycji do wstawienia. Może ktoś sprosta tym iczekiwaniom.
zdjecie uzytkownika
hamid - 2015-05-22 19:35:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [x - 2015-05-11 23:19:49]:
mówisz tutaj o dość standardowych stanowiskach w Mokate. Ja widziałem jednak , że obecnie firma szuka kogoś na naprawdę miejsce wysokich lotów mianowicie na International Sales Managera. Choć rekrutacja na nie jest podobno strasznie ciężka. Po za tym ich produkty nie są trudne w sprzedaży tak jak napisałeś
zdjecie uzytkownika
Lukas - 2015-06-26 19:49:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co prawda nie wchodze na takie portale ale wczoraj był mój ostatni dzień w pracy w Firmie Mokate, którą nadal cenie i dziękuje za zdobycie kolejnych doświadczeń.
Piszę bo uważam, że niektóre opinie wystawione odnośnie kierowniczki z regionu 5 są absurdalne i to wielkie kłamstwa. Jest kierowniczką która potrafi mobilizować pracowników a co bardzo ważne współpracować z nimi. Ma bardzo duże doświadczenie w handlu i jest osobą bardzo wesołą oraz przyjemną. Piszę opinie tylko i wyłącznie bo nie lubie jak oczernia się ludzi, którzy naprawdę są bardzo doświadczeni i starają się wykonywać swoje obowiązki jak najlepiej. Jeśli chodzi o prace w Mokate to polecam każdemu kto ma ochote sprawdzić się w handlu, asortyment bardzo duży a co najważniejsze firma nie stoi w miejscu tylko szuka i wprowadza nowości.
zdjecie uzytkownika
erwin - 2015-06-27 12:59:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kurcze, dobrze że trafiłem na Twoją opinię Lukas, bo szczerze mówiąc sam zastanawiam się nad robotą w Mokate, z tym że nie strikte w handlu, bo jako główny technolog do spraw Cukiernictwa i to w Żorach. No ale jak piszesz że firma w porządku i pewnie na każdym stanowisku. http://www.pracuj.pl/praca/glowny-technolog-ds-cukiernictwa-zory,oferta,3993406 Oferta dość świeża mam nadzieję że się nie spóźniłem
zdjecie uzytkownika
obecny - 2015-06-28 23:41:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Lukas - 2015-06-26 19:49:41]:
Taka firma zajebista az sie zwolniles haha cos nie idzie to w parze, pracuje tu i uwazam inaczej to co ludzie tu pisza to jest prawda, firma nie dba o pracownikow i flatego ludzie masowo sie zwalniaja
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-07-21 19:18:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [obecny - 2015-06-28 23:41:56]:
Masz rację, dopóki w tradycji będzie taki bałagan to nic się nie zmieni. Szkoda, ponieważ kiedyś firma była mocniejsza, więcej sprzedawaliśmy a jak właściciel miał więcej pieniędzy to i nam było finansowo lepiej.
zdjecie uzytkownika
swój - 2015-07-21 19:21:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [obecny - 2015-06-28 23:41:56]:
Najgorszy jest ten z DDT brak wiedzy a się puszy niesamowicie. Ciekawe dlaczego tu wylądował.
zdjecie uzytkownika
milenka - 2015-07-28 11:10:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to wam jednak trzeba przyznać, racja, marka może nie jest już tak popularna i ekspansywna jak kiedyś ale jednak dalej jest silna na rynku. zarobki i benefity też zalezą od stanowiska na pewnoi. póki co jak widzę jest wielka ogólnopolska rekrutacja na key account managerów, warto się starać. a tak szczerze, to nie narzekajcie że marka słabsza bo to tak naprawde zależy od waszej pracy!
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-07-29 16:44:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja również polecam zawód masażysty. Postanowiłam zmienić kwalifikacje po 5 latach pracy za biurkiem. Zapisałam się do 2-letniej szkoły gowork www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolona. W końcu robię coś innego, cos co sprawia mi radość i przyjemność. Atmosfera w szkole fajna można dużo się nauczyć. A po szkole planuję otworzyć własną działalność.
zdjecie uzytkownika
zenada - 2015-07-29 16:46:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [milenka - 2015-07-28 11:10:15]:
Nie masz pojecia o czym mowisz. Sama wez sie do roboty. Przez takich madrych to ta firma wyglada tak jak wyglada. Zenada!
zdjecie uzytkownika
ph - 2015-08-05 18:41:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, dostalem zaproszenie na rozmowe kwalifikacyjna do Firmy Mokate na ph na Wielkopolske. Nie wiem jak wygladaja zarobki. Ktoś podpowie? Dodatkowo rozmawiałem z przedstawicielką mówi, że nie poleca. Dodatkowo dowiedziałem się że kierowniczka na Wielkopolsce pracuje razem z siostrą, która ciągle robi niespodziewanie plany sprzedażowe choć jest podobno bardzo ciężko. Podobno jakieś dziwne układy? Czy to prawda i czy warto mi jechać na rozmowe?
zdjecie uzytkownika
ela - 2015-08-05 22:57:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ph - 2015-08-05 18:41:00]:
Masz dobre informacje, 2000brutto na umowie podstawy i auto bez klimy biper t en upal, zero jazdy prywatnej ej bo za kazdy km dostaniesz fv z firmy, sama ocen czy warto, tam jeszcze chwile do tylu kierowniczka pracowala z 2 siosteami to jest najlepsze haha
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-08-07 23:22:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ela - 2015-08-05 22:57:32]:
A nie lepiej samemu się przekonać jak jest? Wystarczy zgłosić się na rozmowę, wiesz o co pytać. Jeżeli sami się do Ciebie zgłosili to znaczy, że potrzebują handlowców. Ja no Mokate nie narzekam.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Hmmm w tej firmie to fenomen. Problem zaczyna się że nie przyjmuje cię dział kadr tylko jakieś barany( kierowniki) którzy sami nie mają doświadczenia w rekrutacji i w tym co robią. Bałagan. Raz może rozmawiać z tobą dyrektor albo kierownik albo sprzątaczka to nie ma znaczenia.
Pytania: BLE BLE BLE liczy się sztuka tu żadnych trudności nie ma bo wszystko są to ludzie od znajomych pracowników tej firmy czyli swój swojego. No to tyle
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-11 09:22:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gorąco polecam zawód kosmetyczki, super praca, bardzo przyjemna, można dobrze zarobić. Otworzyłam własny gabinet kosmetyczny w Śródmieściu – zapotrzebowanie jest ogromne i biznes idzie nieźle. Zawodu nauczyłam się w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl. Gowork miał ciekawą ofertę, poza tym bardzo tanio, pracownie też w pełni wyposażone, jest na czym się uczyć. Ciekawe zajęcia dodatkowe, konkursy kosmetyczne, targi kosmetyczne. Polecam ponieważ podchodzą do tego profesjonalnie.
zdjecie uzytkownika
wyga - 2015-08-11 09:23:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-08-07 23:22:33]:
W szczegolnosc 37 stopni i auto bez klimy brawo:-)pracodawca ma obowiazek zapewc auto z klima moi drodzy, widzialam waszego jednego ph mokrego jak szczur teraz przy tych upalach
zdjecie uzytkownika
milenka - 2015-08-27 14:19:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@wtga przecież jak ci za gorąco w samochodzie to możesz otworzyć okna, nie wiedzę problemu, nie szukaj dziury w całym. ale skoro nie chcesz podróżować sasmochodem jako przedstawiciel handlowy to zawsze możesz też spróbować swoich sił jako product manager, taka oferta aktualna jest teraz, i podróży będzie mniej
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mokate

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Mokate?
Zadaj pytanie
alert