Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o MOKATE Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie MOKATE Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
arek - 2013-10-01 16:27:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ważny moim zamiarem nie było zdenerwowanie Ciebie. Zajrzałem tutaj bo szukałem informacji. Ale to co piszesz to naprawdę nie zachęcia
zdjecie uzytkownika
mokatyń - 2013-11-18 11:36:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam.
Jestem pracownikiem firmy Mokate i chciałbym poruszyć taki temat
a mianowicie ostatnio na dziale produkcji brygadzistki chcšc zwerbować kobiety
do pracy (w dni wolne od pracy) ponieważ była potrzeba większej produkcji
zaczęły stosować takie oto metody:
zastraszanie wycišganiem konsekwencji w postaci rozwišzania umowy,
próby wymuszenia krzykiem do zapisywania się na weekend
oraz samoistne robienie listy osób które majš przyjœć do pracy w weekend pod groŸbš wycišgnięcia konsekwecji!
(usunięte przez administratora)
Nie wiem czy kierownictwo oraz zarzšd tolerujš i popierajš takie metody zachęcania
pracowników do pracy w godzinach nadliczbowych ale moim zdaniem
na pewno powinni się tym zainteresować ponieważ odnosi to skutek odwrotny do założonego.
zdjecie uzytkownika
anty-mokate - 2013-11-18 16:10:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Choćmy umówmy się że nikt się nie zgłosi na weekend. Całych zmian nie zwolnią...
zdjecie uzytkownika
mokatyń - 2013-11-23 17:19:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anty-mokate było by super zrobić tak jak mówisz tyle że jest taki mały problem nazywa się (usunięte przez administratora) takich nie przekonasz do takich rzeczy
zdjecie uzytkownika
wieża - 2013-12-03 13:53:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem czy te glupoty same kobiety z produkcji pisza? praca w mokate jest jak najbardZiej ok, wiadomo z kasa szalu nie ma ale to chyba jak wszedzie w tego typu firmach. Jak ktos ma checi robic to da sobie rade. a i nie wiem jak osoba wyżej pracujac tam mogla nie widziec mydla skoro dozowniku sa w kazdym pomieszczeniu po kilka .. wiadomo ludzie pracujacy wyzej czasami sie czepiaja ale trzeba na nich laci zajmowac sie swoja robota;p
zdjecie uzytkownika
obóz - 2013-12-18 20:20:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
odpuście sobie szkoda nerwów czasu i pieniędzy byłem/byłam 4 lata i nie wrócę
zdjecie uzytkownika
samo życie - 2014-01-08 16:57:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wieża - 2013-12-03 13:53:57]:
"ale trzeba na nich laci zajmowac sie swoja robota;p"
- cóż, właśnie to jest droga to przetrwania w Mokate, niezależnie od stanowiska czy produkcja czy biuro, najlepiej lac na wszystko i robić swoje, nie wychylać się i zmieniać zdanie jak chorągiewka, trzeba brać przykład z samego Zarządu - oni tak właśnie robią i nie biorą wtedy za nic odpowiedzialności ... i śpią spokojnie:) to takie małe więzienie, z którego nawet nie łatwo odejść, jeśli jest jest się na wysokim stanowisku, bo trzeba później wysłuchać do królowej wielkiego monologu jak to się firmę zostawia na lodzie i wielu gróźb i szantaży...żałosne!
W kwestii samych warunków - wynagrodzenie jest zawsze na czas, czym szczyli sie Królowa, ale to przecież jest w Kodeksie pracy:P
Co ponad to - nic...ot tak. Nawet herbatę i kawę warto mieć swoją, bo jeśli w jakiś magiczny sposób nie zawieruszy się to pracownicy nie mogą się napić za free wyrobów z produkcji. O pysznej kawie z ekspresu można zapomnieć, to tylko dla Vipów w kuchni Zarządu. Aaa są jeszcze paczki na święta, w których są najczęściej najsłabiej rotujące produkty, bleee... szkoda, że nie po terminie ;) W biurach obskurnie, ciasno, klimatyzacja tylko dla wybranych, na magazynie zimno zimą, a latem za gorąco.
Atmosfera - (usunięte przez administratora) pracuje trochę fajnych osób, ale to Ci, którzy właśnie chodzą jak w zegarku i robią tylko swoje nie wychylając się.
Ogólnie - nie jest to firma na pewno do rozwoju ani awansu, o szkoleniach to w ogóle można zapomnieć ale jeśli ktoś chce zobaczyć jak nie powinna wyglądać firma to warto spróbować sił :) będzie miał poźniej porównanie między ziemią a piekłem (tj. mokate)
zdjecie uzytkownika
Szymon - 2014-01-26 14:40:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy piekło jest na ziemi? Tak- Mokate
zdjecie uzytkownika
mokatyn - 2014-01-29 20:50:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
na uklady nie ma rady!!!!!
zdjecie uzytkownika
elewinka - 2014-02-17 16:33:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
mam pytanko,czy są przyjęcia?szukam pracy
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-02-28 14:49:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, jeżeli chodzi o przyjęcia do pracy - są, czasami, ostatnio były dla prac. umysłowych, należy złożyć CV do kadr w Żorach i Ustroniu (namiary na ***) i czekać na kontakt, kadrowe, z tego co wiem najpierw szukają w CV, które już u nich leżą, jeżeli nic nie znajdą - ogłoszenia pojawiają się w internecie. Jak pisałem, przyjęcia są czasami - rzadko, wbrew temu co tutaj się pisze o Mokate, ludzie z firmy nie odchodzą, szanują sobie pracę.
zdjecie uzytkownika
prawdomówny - 2014-03-01 23:42:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora).., niezdziwiłbym się jakby to pisał którys z kierowników lub ktoś z kadr. Najgorsza firma w jakiej pracowałem
zdjecie uzytkownika
śledczy - 2014-03-02 00:44:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaki procent załogi pracuje na umowy o pracy, a jaki na umowy śmieciowe? Ile może zarobić osoba niewykwalifikowana w tym zakładzie. Czy są jakieś premie i socjal? Czy zakład pracuje również w weekendy? Bardzo proszę o rzetelne odpowiedzi czy faktycznie jest tak źle jak fama niesie.
zdjecie uzytkownika
prawdomówny - 2014-03-02 15:04:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zależy na jaki dział sie dostaniesz. Wieża i mechanicy spoko, reszta umowy śmieciowe. Osoba niewykwalifikowana 1500 netto. Stawki masz xxx*100% premii. Socjal- paczki na świeta o watości 70zł maks. W weekendy nadgodziny i wieza robi. Niechodzisz na nadgodziny jesteś wróg
zdjecie uzytkownika
aaaa - 2014-03-05 11:47:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co wy tu za głupoty wypisujecie. Owszem nie polecam mokate, bo to jeden wielki (usunięte przez administratora), ale nigdy nie było tam umów smieciowych. Pracuję na produkcji przeszło 10 lat. Najpierw dostajesz umowę na okres próbny, potem na 3 lata, a potem na stałe. Nigdy nie było umów zlecenie !!!
zdjecie uzytkownika
prawdomówny - 2014-03-05 21:45:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do aaaa: widać że nie znasz podstawowych pojeć rynku pracy. Do umowy sieciowej należy też
"umowa o pracę zawarta na czas określony (umowa czasowa), ze względu na –; w opinii związków – brak stabilizacji zawodowej i pewności zatrudnienia, co dotyczy zwłaszcza umów zawartych na bardzo długi okres, np. 10"
do Mokate pasuje idealnie umowy śmieciowe w 90% pracowników
zdjecie uzytkownika
Haha - 2014-03-05 23:04:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [prawdomówny - 2014-03-05 21:45:12]:
Nie masz pojecia o czym piszesz żadna umowa nie gwarantuje "stabilizacji zawodowej i pewności zatrudnienia". Podsumowując wszystkie umowy o prace wg twojej opini są śmieciowe. Powodzenia
zdjecie uzytkownika
załamana - 2014-03-07 22:41:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy ktoś mi powie jaka jest stawka godzinowa najniższa w polsce? skoro na umowach w mokate jest 5,25 zł/godz (+100 % premi )ale zus odprowadza składki za te 5,25 .Czy te umowy waszym zdaniem nie są śmieciowe?
zdjecie uzytkownika
aaaaa - 2014-03-08 10:33:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie przesadzajcie, takie mamy czasy że większość zakładów płaci najniższą krajową, w supermarkecie zarobisz więcej? A tutaj przy dwóch sobotach te 1500 dostaniesz.
zdjecie uzytkownika
prawdomówny - 2014-03-14 18:47:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W supermarkecie jak zrobisz nadgodziny w sobote lub niedzielę też tyle dostaniesz lub więcej. Podkreślam te soboty to nadgodziny,a w normalnym systemie pracy wychodzi najniższa krajowa, jak brakuje do tej najniższej dadzą premie dodatkową czasem ta premia to 2; 3 zł
zdjecie uzytkownika
antymokate - 2014-03-19 08:19:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Każdy kto chce tu pracować ma w głębokim "poszanowaniu" swoje zdrowie i ludzką godność
zdjecie uzytkownika
aleksa90hnEa - 2014-03-28 13:01:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anty-mokate - 2013-11-18 16:10:16]:
szukam pracy moze wiecie czy przymuja?
prosze o informacje
zdjecie uzytkownika
MARKI - 2014-04-09 17:43:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
MOKATE NIECHCE SŁYSZEC NIGDY O TEJ FIRMIE PRACOWAŁEM W USTRONIU I NIKOMU NIE RADZE SIE TAM ZATRUDNIAĆ TRAGEDIA
zdjecie uzytkownika
johny bravo - 2014-04-11 09:51:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [MARKI - 2014-04-09 17:43:09]:
Zakład w Żorach nie lepszy, ogólnie Mokate to jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracowałem kilka lat
zdjecie uzytkownika
kris - 2014-04-22 19:22:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [prawdomówny - 2014-03-05 21:45:12]:
To za krótko pracujesz żeby znać całą prawdę,uwierz mi że sam miałem umowę zlecenie.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
46 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MOKATE Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x