Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o MOKATE Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie MOKATE Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Szymon - 2014-01-26 14:40:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy piekło jest na ziemi? Tak- Mokate
zdjecie uzytkownika
mokatyn - 2014-01-29 20:50:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
na uklady nie ma rady!!!!!
zdjecie uzytkownika
elewinka - 2014-02-17 16:33:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
mam pytanko,czy są przyjęcia?szukam pracy
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-02-28 14:49:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, jeżeli chodzi o przyjęcia do pracy - są, czasami, ostatnio były dla prac. umysłowych, należy złożyć CV do kadr w Żorach i Ustroniu (namiary na www.mokate.com.pl) i czekać na kontakt, kadrowe, z tego co wiem najpierw szukają w CV, które już u nich leżą, jeżeli nic nie znajdą - ogłoszenia pojawiają się w internecie. Jak pisałem, przyjęcia są czasami - rzadko, wbrew temu co tutaj się pisze o Mokate, ludzie z firmy nie odchodzą, szanują sobie pracę.
zdjecie uzytkownika
prawdomówny - 2014-03-01 23:42:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora).., niezdziwiłbym się jakby to pisał którys z kierowników lub ktoś z kadr. Najgorsza firma w jakiej pracowałem
zdjecie uzytkownika
śledczy - 2014-03-02 00:44:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaki procent załogi pracuje na umowy o pracy, a jaki na umowy śmieciowe? Ile może zarobić osoba niewykwalifikowana w tym zakładzie. Czy są jakieś premie i socjal? Czy zakład pracuje również w weekendy? Bardzo proszę o rzetelne odpowiedzi czy faktycznie jest tak źle jak fama niesie.
zdjecie uzytkownika
prawdomówny - 2014-03-02 15:04:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zależy na jaki dział sie dostaniesz. Wieża i mechanicy spoko, reszta umowy śmieciowe. Osoba niewykwalifikowana 1500 netto. Stawki masz xxx*100% premii. Socjal- paczki na świeta o watości 70zł maks. W weekendy nadgodziny i wieza robi. Niechodzisz na nadgodziny jesteś wróg
zdjecie uzytkownika
aaaa - 2014-03-05 11:47:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co wy tu za głupoty wypisujecie. Owszem nie polecam mokate, bo to jeden wielki (usunięte przez administratora), ale nigdy nie było tam umów smieciowych. Pracuję na produkcji przeszło 10 lat. Najpierw dostajesz umowę na okres próbny, potem na 3 lata, a potem na stałe. Nigdy nie było umów zlecenie !!!
zdjecie uzytkownika
prawdomówny - 2014-03-05 21:45:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do aaaa: widać że nie znasz podstawowych pojeć rynku pracy. Do umowy sieciowej należy też
"umowa o pracę zawarta na czas określony (umowa czasowa), ze względu na –; w opinii związków – brak stabilizacji zawodowej i pewności zatrudnienia, co dotyczy zwłaszcza umów zawartych na bardzo długi okres, np. 10"
do Mokate pasuje idealnie umowy śmieciowe w 90% pracowników
zdjecie uzytkownika
Haha - 2014-03-05 23:04:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [prawdomówny - 2014-03-05 21:45:12]:
Nie masz pojecia o czym piszesz żadna umowa nie gwarantuje "stabilizacji zawodowej i pewności zatrudnienia". Podsumowując wszystkie umowy o prace wg twojej opini są śmieciowe. Powodzenia
zdjecie uzytkownika
załamana - 2014-03-07 22:41:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy ktoś mi powie jaka jest stawka godzinowa najniższa w polsce? skoro na umowach w mokate jest 5,25 zł/godz (+100 % premi )ale zus odprowadza składki za te 5,25 .Czy te umowy waszym zdaniem nie są śmieciowe?
zdjecie uzytkownika
aaaaa - 2014-03-08 10:33:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie przesadzajcie, takie mamy czasy że większość zakładów płaci najniższą krajową, w supermarkecie zarobisz więcej? A tutaj przy dwóch sobotach te 1500 dostaniesz.
zdjecie uzytkownika
prawdomówny - 2014-03-14 18:47:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W supermarkecie jak zrobisz nadgodziny w sobote lub niedzielę też tyle dostaniesz lub więcej. Podkreślam te soboty to nadgodziny,a w normalnym systemie pracy wychodzi najniższa krajowa, jak brakuje do tej najniższej dadzą premie dodatkową czasem ta premia to 2; 3 zł
zdjecie uzytkownika
antymokate - 2014-03-19 08:19:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Każdy kto chce tu pracować ma w głębokim "poszanowaniu" swoje zdrowie i ludzką godność
zdjecie uzytkownika
aleksa90hnEa - 2014-03-28 13:01:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anty-mokate - 2013-11-18 16:10:16]:
szukam pracy moze wiecie czy przymuja?
prosze o informacje
zdjecie uzytkownika
MARKI - 2014-04-09 17:43:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
MOKATE NIECHCE SŁYSZEC NIGDY O TEJ FIRMIE PRACOWAŁEM W USTRONIU I NIKOMU NIE RADZE SIE TAM ZATRUDNIAĆ TRAGEDIA
zdjecie uzytkownika
johny bravo - 2014-04-11 09:51:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [MARKI - 2014-04-09 17:43:09]:
Zakład w Żorach nie lepszy, ogólnie Mokate to jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracowałem kilka lat
zdjecie uzytkownika
kris - 2014-04-22 19:22:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [prawdomówny - 2014-03-05 21:45:12]:
To za krótko pracujesz żeby znać całą prawdę,uwierz mi że sam miałem umowę zlecenie.
zdjecie uzytkownika
olka - 2014-05-24 14:13:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy są aktualnie przyjęcia do mokate na żory?
zdjecie uzytkownika
olka - 2014-05-24 14:16:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pilnie potrzebuję pracy,proszę podpowiedzoieć jak się załapać do roboty?
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-29
Żródło: pracuj.pl
Ustroń
(Żory)
Grupa kapitałowa MOKATE jest  jednym z liderów polskiego i europejskiego rynku FMCG. Firma jest obecna ze swoimi produktami w ponad 70 krajach na wszystkich kontynentach i stale zwiększa zasięg o kolejne państwa.W Polsce istniejemy od 1990r. i jesteśmy jedną z najlepiej rozpoznawalnych marek na rynku krajowym. Należymy do grona firm uhonorowanych licznymi nagrodami, w tym m.in. „Krajowi Liderzy Innowacji”, „ Lider Polskiego Eksportu”, „Superbran
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
Mosir - 2014-06-24 09:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najlepiej to chyba byłoby do nich zadzwonić, bo jak w internecie nie ma ofert to może informacji ci w biurze udzielą.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-06-24 11:18:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obecnie nie ma przyjęć do pracy w Żorach, jeżeli coś będzie, to ogłoszenie pojawi się na stronie internetowej Mokate
zdjecie uzytkownika
arek - 2014-07-22 20:54:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowni Panstwo wszyscy krytykujecie..ale nikt z was nie zastanowi sie ze w Zyciu nie ma nic za darmo...a prace trzeba szanowac niezaleznie gdzie sie pracuje...dzis praca to rarytas...wiec szanujcie ja...Nigdzie nie ma sielanki...najwazniejsze to wykonywac dobrze swoja prace...pozdrawiam serdecznie
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2014-07-23 00:20:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja uważam, że co jak co, ale Mokate stwarza całkiem niezłe warunki do pracy. Grupa Mokate ma całkiem uznane marki herbat czy kaw na rynku - Mokate, Loyd, Minutka - którymi zawsze można handlować. Mając osiem firm w Polsce i za granicą trzeba tym wszystkim mądrze zarządzać. Taka praca na pewno wymaga poświęceń i dużej ilości cierpliwości oraz zapału, ale myślę, że warunki finansowe nie należą do najgorszych.
zdjecie uzytkownika
alejandro - 2014-07-29 14:37:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Taka ogólna refleksja: ja myślę, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia... jak pracujesz na hali za 1500 to jesteś mniej zadowolony niż jak pracujesz w biurze za 5 tys. - proste. Pytanie, co robiłeś w życiu, żeby pracować w biurze a nie na hali... Nie bronię firmy, ale każdy kij ma dwa końce. Jak Wam ludzie nie pasuje i jesteście warci więcej niż kwoty o których tu mówicie to w czym problem, żeby sobie zmienić firmę? Dla mnie to proste - jak mnie praca nie zadowala, to staram się ją zmienić. A jak nigdzie mnie nie chcą i dalej kisze się w tej samej firmie - to znaczy, że to ze mną jest problem. I nie chodzi mi konkretnie o Mokate, tylko o firmy w ogóle. Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MOKATE Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x