Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Mokate

Pracowałeś w firmie Mokate i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ziomal - 2015-02-14 16:40:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To finezja smaków,relaks i lekkość motyla- to zalety herbatek z Mokate,z pięknego Ustronia.Pijcie na zdrowie.
zdjecie uzytkownika
Bocuś - 2015-02-17 01:12:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dla wielu pracowników atmosfera to sprawa kluczowa przy podejmowaniu pracy. Wpływa ona na dobre relacje między ludźmi, a w takich przypadkach praca po prostu idzie szybciej i czas się nie wlecze. Mokate to uznana marka, chociaż nie mam pewności czy finanse jakie oferują są na tyle konkurencyjne, że pracownik jest ściśle przywiązany do firmy.
zdjecie uzytkownika
jannek - 2015-03-03 14:27:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no pewnie, ze sprawa kluczowa, jak codziennie musisz rozmawiac z jakimś poddenerwowanym kierownikiem to każdemu pracy by się odechciało nawet jak stawka była by dobra.. no chyba, ze jednak macie dobrą psychike i jesteście odporni na takie rzeczy.. a właśnie, ile oferują w mokate na początkowym stanowisku?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-03-04 14:57:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jannek@ zależy gdzie? Na wieży masz 12zł brutto na start, zaczynasz od big-bagów. Jako mechanik możesz liczyć na jakieś 14-15zł chyba że coś po nowym roku się zmieniło. Kobiety na produkcji wiadomo, najniższa krajowa. Magazynierzy też lipa bo chyba jakieś 11zł brutto. szału nie ma ale zawsze od czegoś trzeba zacząć, każdy by chciał odrazu 3000zł zarobić ale do takich kwot trzeba dochodzić i zapracować na nie. W mokate dobre jest to, że nawet zaczynając jako zwykły pracownik możesz po jakimś czasie wskoczyć na wyższe stanowiska a to wiąże się, z wyższymi pensjami. Ale do tego trzeba pokazać również zaangażowanie.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-03-04 21:27:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-03-04 14:57:05]:
co Ty bzdurzysz!!!!!!!!!!!!! na godzinę jest 6 zł lub 5,50 zł, druga połowa to premia do 100% ......która jest lub jest jej nie ma, nikt nie ma gwarantowane 12 zł brutto na produkcji
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-03-10 09:19:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w mokate 10 lat i owszem jest na produkcji 5,50 + 100% premii, ale nigdy przez te 10 lat nie zdażyło się, żebym jej nie dostała, nigdy nawet nie słyszałam żeby komuś zabrano premię na produkcji, nawet jak były jakieś zwroty.
zdjecie uzytkownika
marzenka cz. - 2015-03-17 18:41:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli rozumiem z twojego komentarza że zawsze na rękę jest 11 zł na rękę, tak mam rację? a możecie ewentualnie też napisać jak mniej więcej wygląda u nich praca na produkcji i co trzeba umieć żeby sobie tam w miarę dobrze już na poczatku poradzić? bo ja się tam chce wybrac za miesiąc do pracy może nawet już
zdjecie uzytkownika
irek - 2015-03-17 20:47:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli jakby policzyć to jest 11 złotych na rękę za godzinę, przy etacie czyli 160 godzin wychodzi 1760 na rekę, to nawet nie najgorzej, ale spodziewałem się czegoś więcej ,zwłaszcza, że ta premia jest niepewna i jak się trafi połowa stawki to ciężko może byc z przeżyciem miesiąca. Coś jeszcze dają do tej pensji, jakies darmowe produkty?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-03-19 09:37:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na produkcji przy 11 zł na godz., po odliczeniu wszystkiego wychodzi ok 1300 zł na rękę, czasem można przyjść w weekend to jest coś więcej. Przychodząc do pracy nie musisz nic umieć, wszystkiego się nauczysz, ważne tylko żeby być dobrze zorganizowanym, szybkim i się nie obijać. No i trzeba być odpornym psychicznie, bo baby na produkcji są wredne, ale jak się nie dasz i wytrzymasz pierwszy miesiąc to potem jest już lepiej.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-03-19 09:41:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
irek jakie 1700 ??? a wszystkie składki, ubezpieczenia ? Na rękę wychodzi najniższa krajowa, premii nie zabierają, zawsze jest całe 100 procent. Darmowych produktów nie ma, nawet przy pracy kawę robi się po kryjomu, bo nie wolno.
zdjecie uzytkownika
Baba - 2015-03-20 20:58:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
koleś "pracownik" wychowany w lesie...BABY TO MASZ W NOSIE,BĄDŹ U SIEBIE W DOMU!!!
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-03-21 17:51:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do "baba": wydawało mi się że jest to portal do wyrażania opinii o pracodawcach, a nie krytykowania tego kto w jaki sposób się wyraża. Jestem kobietą i pisząc baby, nikogo nie obrażałam, w mokate każda z nas mówi o innych baba, gdybyś tam pracowałó to byś wiedział !
zdjecie uzytkownika
Baba - 2015-03-22 19:51:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Właśnie "opinie o pracodawcach" a kobiety na produkcji nie są pracodawcami. poza tym praca w Mokate nie jest mi obca od ...ładnych lat. Panie między sobą używają imion!!!Jeśli jesteś kobietą naprawdę wiesz jaka jest prawda. między sobą rozmowy są luźne, ale opisywanie takimi słowy za plecami, jest wbijaniem noża w plecy,pani jednej czy drugiej,z którą pracujesz.POWODZENIA
zdjecie uzytkownika
irka - 2015-03-31 23:50:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jak w końcu wygląda ta praca na produkcji w Mokate. Bo jednak to znana marka kawy, to się spodziewałam, że dbając o swoje dobre imie produktu i dbają o traktowanie pracowników. Tu na produkcji jest umowa o prace za najniższą krajowa, czy jak? Serio nie ma żadnych darmówek, może chociaz kawa w pomieszczeniu socjalnym?
zdjecie uzytkownika
kaśka - 2015-04-07 18:22:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma jest wporządku w stosunku do pracowników. Wypłaty są na czas - nie można narzekac. Ale nie robi także nic ponadto. Brak jakichkolwiek dodatków - kart zdrowia, zniżek na sport, czy wczasów pod gruszą.. a szkoda
zdjecie uzytkownika
ph - 2015-04-14 11:44:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kierowniczka bez kompetencji ale z wysokim " EGO"-WIES TANCZY I SPIEWA",

zdjecie uzytkownika
kamilek - 2015-04-22 14:37:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale powiedzcie prosze czy da się dogadac z tą kierowniczką @ph, to chyba jest najwazniejsze, a czy ona tam sobie śpiewa czy tańczy to jej sprawa chyba.
zdjecie uzytkownika
ph - 2015-05-03 20:30:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wlasnie chodzi, o to ze sie nie da. Malo tego wstyd robi nam i firmie. Nie potrafi sie zachowac z kultura i pokazuje taka wioche ze szkda gadac. Po wizycie ze mna na sklepach kierowniczki na sklepach mnie pytaly-skad ona sie urwala i zeby wiecej jej nie przywozic-ale tego to ja jej nie powiem.
zdjecie uzytkownika
x - 2015-05-11 23:19:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma dała niezłą szkołe przetrwania. Wiele doświdczeń pozytywnych jeszcze z przed paru lat kiedy to plany i wymagania nie były tak abstrakcyjne jak obecnie.
Nie uważam, żeby kierownicy byli zli.Kierowniczka dbała o nas wbrew powyższym opiniom. Moje doświadczenia sa pozytywne i w własnie w ludziach z którymi pracowałam siła. Niestety ja wszędzie konflit interesów między góra a dołem. Silna presja z góry.Trudny produkt do sprzedązy, niełatwe zadania, mnóstwo ekspozycji do wstawienia. Może ktoś sprosta tym iczekiwaniom.
zdjecie uzytkownika
hamid - 2015-05-22 19:35:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [x - 2015-05-11 23:19:49]:
mówisz tutaj o dość standardowych stanowiskach w Mokate. Ja widziałem jednak , że obecnie firma szuka kogoś na naprawdę miejsce wysokich lotów mianowicie na International Sales Managera. Choć rekrutacja na nie jest podobno strasznie ciężka. Po za tym ich produkty nie są trudne w sprzedaży tak jak napisałeś
zdjecie uzytkownika
Lukas - 2015-06-26 19:49:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co prawda nie wchodze na takie portale ale wczoraj był mój ostatni dzień w pracy w Firmie Mokate, którą nadal cenie i dziękuje za zdobycie kolejnych doświadczeń.
Piszę bo uważam, że niektóre opinie wystawione odnośnie kierowniczki z regionu 5 są absurdalne i to wielkie kłamstwa. Jest kierowniczką która potrafi mobilizować pracowników a co bardzo ważne współpracować z nimi. Ma bardzo duże doświadczenie w handlu i jest osobą bardzo wesołą oraz przyjemną. Piszę opinie tylko i wyłącznie bo nie lubie jak oczernia się ludzi, którzy naprawdę są bardzo doświadczeni i starają się wykonywać swoje obowiązki jak najlepiej. Jeśli chodzi o prace w Mokate to polecam każdemu kto ma ochote sprawdzić się w handlu, asortyment bardzo duży a co najważniejsze firma nie stoi w miejscu tylko szuka i wprowadza nowości.
zdjecie uzytkownika
erwin - 2015-06-27 12:59:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kurcze, dobrze że trafiłem na Twoją opinię Lukas, bo szczerze mówiąc sam zastanawiam się nad robotą w Mokate, z tym że nie strikte w handlu, bo jako główny technolog do spraw Cukiernictwa i to w Żorach. No ale jak piszesz że firma w porządku i pewnie na każdym stanowisku. http://www.pracuj.pl/praca/glowny-technolog-ds-cukiernictwa-zory,oferta,3993406 Oferta dość świeża mam nadzieję że się nie spóźniłem
zdjecie uzytkownika
obecny - 2015-06-28 23:41:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Lukas - 2015-06-26 19:49:41]:
Taka firma zajebista az sie zwolniles haha cos nie idzie to w parze, pracuje tu i uwazam inaczej to co ludzie tu pisza to jest prawda, firma nie dba o pracownikow i flatego ludzie masowo sie zwalniaja
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Hmmm w tej firmie to fenomen. Problem zaczyna się że nie przyjmuje cię dział kadr tylko jakieś barany( kierowniki) którzy sami nie mają doświadczenia w rekrutacji i w tym co robią. Bałagan. Raz może rozmawiać z tobą dyrektor albo kierownik albo sprzątaczka to nie ma znaczenia.
Pytania: BLE BLE BLE liczy się sztuka tu żadnych trudności nie ma bo wszystko są to ludzie od znajomych pracowników tej firmy czyli swój swojego. No to tyle
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-07-21 19:18:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [obecny - 2015-06-28 23:41:56]:
Masz rację, dopóki w tradycji będzie taki bałagan to nic się nie zmieni. Szkoda, ponieważ kiedyś firma była mocniejsza, więcej sprzedawaliśmy a jak właściciel miał więcej pieniędzy to i nam było finansowo lepiej.
zdjecie uzytkownika
swój - 2015-07-21 19:21:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [obecny - 2015-06-28 23:41:56]:
Najgorszy jest ten z DDT brak wiedzy a się puszy niesamowicie. Ciekawe dlaczego tu wylądował.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mokate

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Mokate?
Zadaj pytanie
alert