logo Belma Accesoriess Systems

Belma Accesoriess Systems

Bydgoszcz

Opinie o Belma Accesoriess Systems

Blilblliblip 2016-08-08 16:52
Szukałem jakichś konkretnych wypowiedzi typu , stanowisko , jaka atmoswera , jakie godziny pracy umowy i co nakwazniejsze wynagrodzenie , a tu większiść to same pytania i jakieś nic nie znaczące bzdety i zbędne dyskusje
pracownik 2016-08-12 17:42
montaz 6-14 i jak sa nadgodziny to musisz je robic
produkcja 3 zmiany po 8h plus czesto obowiazkowe nadgodziny
atmosfera roznie ... zalezy jaki dział ale wiekszosc kadry zarzadzajacej to dupki ktorzy mysla ze sa wielcy i wszystkoim wolno
2
pracownik 2016-08-17 18:52
zalezy od działu ale są takie ze jak Ci powiedza ze sa nadgodziny to je robisz bo jak nie to do widzenia.
2
spaw. 2016-08-24 20:16
czy ktoś wie jak jest na spawalni jaka atmosfera stawka na początek itp., mam mało doświadczenia i próbuję gdzieś się zahaczyć bo jest ogłoszenie i zamierzam złożyć cv
ByłyOświecony 2016-08-25 18:10
Składaj na pewno cię przyjmą gdyż BAS to Bydgoska Akademia Szkoleniowa.Tu każdego biorą,poduczą się i uciekają do innych firm gdzie są spawacze doceniani.Przeczytaj ten wątek od początku to będziesz wiedział ,że ten zakład spawaczy nie szanuje i dlatego jest ciągła rekrutacja w tym zawodzie .Dla tej firmy liczy się to, że zawsze kilku zostanie i popracuje kilka miesięcy zanim się zorientują w jakie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trafili.Jeszcze jedno,tu spawa się 10-20% a reszta to obróbka,ryranie szlifierką lub oscylacją także po 8h ręce opadają.Można powiedzieć, że to jest pseudo spawanie, a raczej idziesz jako szlifierz.Powodzenia
5
ByłyOświecony 2016-08-25 18:11
Składaj na pewno cię przyjmą gdyż BAS to Bydgoska Akademia Szkoleniowa.Tu każdego biorą,poduczą się i uciekają do innych firm gdzie są spawacze doceniani.Przeczytaj ten wątek od początku to będziesz wiedział ,że ten zakład spawaczy nie szanuje i dlatego jest ciągła rekrutacja w tym zawodzie .Dla tej firmy liczy się to, że zawsze kilku zostanie i popracuje kilka miesięcy zanim się zorientują w jakie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trafili.Jeszcze jedno,tu spawa się 10-20% a reszta to obróbka,ryranie szlifierką lub oscylacją także po 8h ręce opadają.Można powiedzieć, że to jest pseudo spawanie, a raczej idziesz jako szlifierz.Powodzenia
1
spaw. 2016-08-25 22:02
jest wakat na ich stronie
Slawek 2016-09-08 15:34
Dla kazdego kto mysli nad zlozeniem papierow do firmy BAS - zastanowcie sie dwa razy. To najgorsza firma w jakiej kiedykolwiek pracowalem. Dzien w ktorym sie stamtad zwolnilem traktuje jak swieto narodowe. Nic tam nie jest ludzkie ani oplacalne. Jaka ma byc atmosfera w pracy gdzie zarabia sie niewiele ponad minimalna krajowa, z kierownictwem ktore jest TOTALNYM buractwem oraz z ludzmi ktorzy jedyne co chca to miec lepiej niz "kolega" obok. Ludzie na siebie donosza, nie szanuja sie, wyzywaja.. Jak jest cisnienie i sa nadgodziny to nie ma ze boli. Nie idziesz = nie masz premi(kilkaset zl w zaleznosci od dzialu). Liderzy zmian .. hehe dobre stanowisko jak na czlowieka bez jakiejkolwiek szkoly i doswiadczenia w zarzadzaniu innymi ludzmi, potrafili przychodzic do pracy "wstawieni" lub potrafili nawet i teraz uwaga ! UKRASC DRZWI z pracy i wstawic wlasne z domu. Uwierzycie ? Pani R. od BHP potrafi zaproponowac lewe pieniadze pod stolem byle nie zglaszac wypadku w pracy. Najczesciej te pieniadze i tak nie sa wyplacane. Przyklady mozna by mnozyc i dzielic, ciekawe kiedy ktos z dzialu HR usunie ten post. Ludzie naprawde nie warto, lepiej byc juz nawet kanarem ..
12
Arek 2016-09-14 19:11
Nie byles to nie wierzysz to oczywiste, tylko po co czytasz forum z opiniami ? Jezeli lubisz bol, smutek i generalnie styl zycia gnoja to ta praca jest dla ciebie wymarzona. Pieniadze i na czas ale co z tego jak na nic nie starcza bo trzeba miec 200godz wzwyz zeby wyzywic rodzine.. Inaczej dzieci chodza glodne. Oczywiscie pod warunkiem, ze nikt tych nadgodzin w magiczny sposob nie zabierze .. a to juz jest problem bo dzieje sie tak czesto. Pozdrawiam MPK530 - pracujcie tam do konca zycia i dajcie sie terroryzowac :)
5
beny 2016-09-14 22:08
azja HR buhahahahahhaaaa...
1
buszek 2016-10-05 10:46
Na montarzu kumpel po roku ma 13 brutto na godzine ja pracuje tam dopiero od miesiaca na CNC dostalem na poczatek 16brutto jak nie dadza podwyzki po tym okresie probnym to zegnam ich.Atmosfera jak narazie jest spoko na dziale CNC ale nie chce przechwalac zobaczymy pozniej , niewiem jak na innych dzialach
były pracownik 2016-10-05 12:46
Kolego idź tam gdzie wszyscy,czyli do SPX. 16 brutto to kpina. 13 na montażu to ja miałem 3 lata temu,ta firma to wyzysk.Niektórzy pojmują to wcześniej,niektórzy później.Dobrze mają tam tylko CI co liżą tyłki i są członkami rodzin.Pozdro dla kumatych.Reszta jak mówi klasyk to ogry do tyrania za innych.
4
maja 2016-10-05 12:50
jest u nich chyba oferta teraz jako Specjalista ds. wycen w Dziale Handlowym i wydaje mi się, ze premie rzeczywiście dobrze tutaj wyglądają, bo mozna troche zarobić.
brzęczyszczykiewicz 2016-10-27 11:01
masakra wyzysk [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za 3 a pieniądz prawie jak najniższa krajowa na montażu dali kilka lat temu 10 zł brutto a po kilku latach 14 [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tam może i bym miał więcej na godzine tylko musiał bym wchodzić w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tym wszystkim ci........ ale ja taki nie jestem zawsze miałem ich w gdzieś Liderzy boją sie że stracą posade i ryja nie otworzą do pseudo kierowniczka pana trawka a sami sapią do swoich pracowników niektórzy sie nie dadzą i dlatego są zwalniani pani z bhp latała po zakładzie i bezpodstawnie sprawdzała ludzi alkomatem z telezakupów Mango.wszędzie porozstawiali swoich pseudo Mistrzów na danych działach tak samo jak sie rozstawia pionki na planszy ,i I jak im zagraja tak zatanczą a kierownik powinien miec jaja i miec swoje zdanie i walczyc o dobro pracownika byle by dobrze robota była wykonana.
Podsumowanie jestes włażi dupem to mozesz tam pracować
7
pracownik 2016-10-30 12:18
wszyscy tylko narzekają że gonią do pracy wyzywają mało płacą itd. itp. , załóżcie sobie firmy paroosobowe to tak samo będziecie gadać mało płacić ludziom i ludzi wyzywać od złodziei i nierobów itd. itp. co k.... prawda boli, nikt was nie trzyma można się normalnie zwolnić i iść na swoje, i zaraz się zrobi głośno że wazelina albo koleś lub rodzina , jest to przykre ale jak ci wszyscy dyrektorzy , biurowcy i majsterki nigdy nie pracowali na produkcji to tego nie zrozumieją bo są za .....
1
brzęczyszczykiewicz 2016-11-15 10:02
bo jesteś wazelina i jestes smieszny ja już tam nie pracuję tylko gdzie indzie nigdy nie pisałem na tym forum dopóki nie odszedłem z tej śmiesznej firmy ja nawet nie musiałem tu pisać jak tam pracowałem to po prostu wszystkim z pracy mówiłem co mi sie nie podoba i kto tam jest włazi dupkiem nigdy nie dałem sie dojechać żadnemu czy to był majster czy jakiś śmieszny lider a oni takich ludzi nie lubią co się nie dadzą i walczą o swoje.
3
Kwiatek 2016-11-25 09:55
Ogólnie praca w porządku, gdyby nie fakt że majster na jednym z wydziału zesral się obok kibla. Smród, brud [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lezy trzeci dzień i nikt nie sprząta. To wszystko kiedyś pierd....nie
12
Radek 2017-02-28 17:57
Jak wyglada praca "Inżynierów projektantów" i ich zarobki? W jakich godzinach sie pracuje(i czy jest koniecznosc robienia nadgodzin)?
Nowy pracownik 2017-02-28 20:28
Witam. Jakie macie opinie na temat działu inox? Prawdopodobnie montaż 1 zmiana jeśli dobrze zostałam poinformowana?
Weronika 2017-03-01 11:16
Jak oceniacie Belma Accesoriess Systems? Dobry pracodawca? ;)
spawacz2016 2017-03-01 11:42
Z powyżej zamieszczonych opinii wynika jasno, że to kiepski pracodawca jeżeli chodzi o spawaczy.Co roku nowi pracownicy, gdyż dłużej jak rok tu nie idzie wytrzymać, taka kiepska atmosfera pracy z powodu nowych mistrzów.Kiedyś byli liderzy ,teraz są mistrzowie na spawalni i tu co jeden to większy bałwan.W swoich papierach nic nie mają wspólnego z zagadnieniem spawania,obróbki metali,dlatego tylko siedzą i patrzą na wydajność a jak się spytasz o sprawy techniczne spawania to wielkie oczy i odsyłają do innego pracownika.Obecnie na starej spawalni to dopiero jest mistrz nad mistrzami ponton,malina czy jak tam go zwą.Ręce opadają jak tam idę i go widzę .Z jego powodu,braku kompetencji coraz więcej spawaczy odchodzi.
13
Konddra 2017-03-02 05:18
Na czym polega praca inzyniera jakosci i jaka grupa inspektorow zarzadza? W jakich godzinach odbywa sie praca i na jakie zarobki mozna liczyc?
Weronika 2017-03-02 09:58
@spawacz2016, długo już tam pracujesz?
spawacz2016 2017-03-02 11:03
Rok minął i to co obiecują na rozmowie kwalifikacyjnej ni jak się ma do rzeczywistości.Jestem spawaczem z 20 letnim stażem w tym zawodzie, więc wiedzę i umiejętności w spawaniu mam.Przez rok wykazywałem się w wyrobieniu i bezbłędnym spawaniu,zero reklamacji.To co zaobserwowałem przez ten rok to np. spawacz po kursie zrobionym niedawno i wpadkach typu źle odczytany rysunek, a przez to źle pospawane sztuki, które musiały zostać poprawiane, a przeważnie zezłomowane, dostaje podwyżkę nie za umiejętności, a za to że palec trzyma prosto mistrzowi w ....,a ten to lubi i takiego poleca dyrektorowi.Ja na to się nigdy nie zgodzę i dlatego jestem na etapie spawania próbek w innej firmie, która mam nadzieję okaże się taką dla której liczą się dobrzy fachowcy ,a nie pseudo spawacze,mistrzowie i układy kilku starych pracowników.
6
Weronika 2017-03-02 11:16
@spawacz2016, przykro mi, że spotkały Cię przykre doświadczenia związane z Belma Accesoriess Systems. Życzę powodzenia ;)
work 2017-03-02 13:53
jeżeli tak by było, to zastanawiałbym się dlaczego taki dobry spawacz wcześniej nie szukał innej pracy
3
Weronika 2017-03-02 14:55
@work, ciekawa uwaga! Jak to było @spawacz2016?
Jeremi 2017-03-02 15:28
Ty jestes dobry... 20 lat spawia i duzo siwych wlosow na głowie i nic pozPa tym panie W...
3
Weronika 2017-03-02 15:45
Proszę o merytoryczne komentarze na temat firmy.
spawacz2016 2017-03-02 16:14
Bo pracowałem za granicą by szybciej spłacić kredyt hipoteczny, spłaciłem więc już nie muszę i teraz chcę być z rodziną i tylko dlatego szukam na miejscu dobrej pracy. Jeremi życzę byś osiągnął więcej.Dzisiaj pomyślnie przeszedłem spawanie próbek wiec może być tylko lepiej.Jak firma się sprawdzi to pozytywnie tu o tym napiszę.
4
Obecny 2017-03-02 16:50
Naprawdę śmieszne są te wszystkie komentarze na temat jak to źle jest w firmie. Wszyscy tylko narzekają i wypisują za plecami. A w rzeczywistości jak mistrz się pojawia to albo wchodzą w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] albo uciekają żeby się gdzieś schować. I nie jest tu mowa tylko o wydziale spawalni ale też na innych, między innymi CNC na którym pracuje.
Jeremi 2017-03-02 17:56
no ale dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi panie W.
1
edek 2017-03-02 20:21
jest ok
warzywo 2017-03-02 20:59
Jeśli ktoś tu był a potem tam i tam a jednak wrócił to niech ocenia siebie a nie firmę . Jeśli jesteś bobry w spawaniu mag/tig i do tego super szlifujesz dawaj na próbki to nic nie kosztuje a powiedzą ile jesteś wart . Tak słabej obsady nie było jeszcze , a do tego te majstry { nie pomagają } to prawda !! Ale za dobrą robotę to Ty kasujesz a oni tłumaczą się z braków i terminowości !
milkiway 2017-03-03 09:08
Słaba obsada, pisz prawdę, a nie głupoty wypisujesz cyt.,,Jeśli jesteś bobry w spawaniu mag/tig i do tego super szlifujesz dawaj na próbki to nic nie kosztuje a powiedzą ile jesteś wart.."rozbawiłeś mnie.Kilka lat tu robię i wiem jaka jest tu weryfikacja i ocena.Przychodzisz i spawasz kilka blaszek,jak się trzymają to jesteś spawacz i witaj w naszym gronie.Tu piekarz świeżo po kursie przyjdzie i zalicza.Druga strona medalu, że spawania jest 20-30% a reszta 70-80% to szlifowanie,oscylizacja. Nikt tu o tym nie wspomina i później jest rozczarowanie.Więcej dobrych prac i spawania mają tylko stali pracownicy.To oni siedzą ciągle u pseudo mistrzów i wybierają,ustalają co będą robić ,a reszta dostaje co najgorsze zostało.Później się dziwić dlaczego jest taka rotacja wśród nowych, a starzy się cieszą bo jeszcze kasują od głowy za kolejnego nowego do przeszkolenia.Co do mistrzów to zastanówcie się co wy robicie na tym stanowisku!Nie wstyd wam?
Wikipedia:
,Mistrz – tytuł przyznawany osobie, która osiągnęła najwyższy stopień wiedzy lub umiejętności w danej dziedzinie; ciesząca się swoistym autorytetem i będąca wzorem do naśladowania (nauczyciel, guru) dzięki czemu posiada pozycję/stanowisko, które wyróżnia ją spośród ogółu,,
6
spawacz2016 2017-03-03 10:04
Tak masz rację,drugi raz tu nie wejdę. Pan W. najwidoczniej ci zalazł za skórę skoro ciągle go wymieniasz..he..he..najwidoczniej musisz być jednym z tych bałwanów i zasługujesz na to..
Weronika 2017-03-06 13:05
Dla chętnych - jeżeli zastanawiacie się nad pracą w tej firmie - zapraszam do odwiedzenia strony internetowej, zakładki 'kariera'- http://www.bas.pol.pl/kariera.html ;)
asd 2017-03-08 19:48
Dla chętnych desperatów ;)
3
Weronika 2017-03-09 10:33
@asd powiesz coś więcej od siebie?
Czosnek 2017-03-09 23:58
@Weronika w końcu, gdy ktoś powiedział prawdę o jednym z wydziałów BAS wyłożył pieniądze na to, aby ktoś prostował posty i promował w nich firmę.
1
Weronika 2017-03-10 10:58
@Czosnek o czym mówisz? Dlaczego tak uważasz?
Księga pierścienia 2017-03-10 12:46
Jak komuś sie nie podoba w firmie to co tam jeszcze robi. P.s próbki wyszly i co? Dalej w basie. Aaahhaaaahhaa
1
Weronika 2017-03-10 13:26
@Księga pierścienia, a Ty pracujesz w Belma Accesoriess Systems?
człowiek lasu 2017-03-28 19:27
Stara spawalnia narzeka na Pontona i fakt,każdy w firmie wie że to parówa,ale my co mamy powiedzieć na dwóch idiotów Harry Potter i Bocian.Temu drugiemu to często odbija palma!W końcu dostanie za swoje chamskie podejście do pracowników.Zbiera ci się bocian,zbiera ty czerwona kanalio.
1
edzia 2017-03-29 10:13
Widzimy tu pewną regułę Jedna zwolniona osoba = jeden nowy post . Ta strona straciła swój charakter rzeczowych opinii . Pisza tu marni pracownicy którzy za swoja kiepską prace nie maja szans na rozwój bo nikt nie będzie w nich inwestował . Koniec z bycia przeciętnym i ślizganiem się z miesiąca na miesiąc .
1
fred 2017-03-29 10:17
Moim zdaniem to i tak maistrowie za długo cackaja się z pracownikami co zaniżają efektywność grupy nie wspominając o brakach
1
buła 2017-03-29 10:39
Ty człowiek lasu nie mów ,, my" tylko ,, ja" to twoja opinia .
wyrobienie braki 2017-03-29 12:35
Odezwali się mistrzowie,fachowcy.Piszecie o brakach zrobionych przez pracowników, to może się tak pochwalicie o swoich brakach np.nieodpowiedni rodzaj drutu wydany do spawania i co? Jakie tu firma poniosła koszty,straty z powodu waszej niewiedzy?Takie,że te braki zwykłego pracownika to nic w porównaniu z waszymi.Zwolnić tych gamoni i niech wracają liderzy!
1
buła 2017-03-29 15:51
ale jakim trzeba być spawaczem żeby spawać kwasa drutem do czarnej :))))) chyba ktoś kupił kwity na piastowskim . na dodatek sam chodziłeś żeby ktoś ci próbki spawał ośle jeden i nie odzywaj się jak już tu nie robisz parówo . wystarczy przeczytać żeby wiedzieć kto to pisze .
1
Weronika 2017-03-29 16:01
Proszę o zamieszczanie merytorycznych komentarzy na temat pracy w Belma Accesoriess Systems, a nie poszczególnych osób.
1
Zostaw swoją opinię o Belma Accesoriess Systems - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Belma Accesoriess Systems