logo Belma Accesoriess Systems

Belma Accesoriess Systems

Bydgoszcz

Opinie o Belma Accesoriess Systems

Bazol 2014-10-11 13:36:50
Szczerze nie chce mi się myśleć ile trzeba byłoby pracować, żeby móc liczyć na dobrą wypłatę. Urlop jest nieodjętym prawem każdego pracownika i powinien być do wykorzystania mimo wszystko. Belma jest dużym zakładem więc powinni zadawać sobie sprawę, że ważne jest odpowiednie motywowanie pracownika dla podniesienia jakości i wielkości wyrobów.
spawacz1 2014-10-13 23:25:05
tam jest taki system w całej firmie
belmowiec 2014-10-22 13:04:35
Weźcie pod uwagę, że Belma Accesoriess Systems i Belma to dwa całkiem różne zakłady, choć za tą samą bramą.
pracownik 2014-10-22 21:36:54
Belma Accesoriess Systems - BAS ul. Łochowska 69.

Bydgoskie Zakłady Elektromechaniczne - Belma S.A. ul. Łochowska 69.

to dwa całkiem różne zakłady
Gaaryk 2014-10-31 12:09:02
Chyba o dobrej firmie mam informacje bo byłem na ich stronie. Tak właściwie to nie wiem o co się kłócicie, ale co do tematu - ja potrzebuje pracy widizałem ogłoszenie dla malarza proszkowego z 2 letnim doświaczenie,. Tylko zastanawia mnie czy trzeba mieć na tym stanowisku koniecnzie wykształcenie zawdowe, bo ja nawet studia skończyłem i nie wiem czy to nie za dużo?
przemo malarnia 2014-11-27 22:10:23
za duzo, na pewno wezma cie do gory i awansuja... uciekaj poki mozesz
hahah 2014-12-09 14:28:11
no ciekawe ze tak chetnie od razu jak ktos ma wyzsze wyksztalcenie to go biora do tak zwanej gory albo inaczej to nazywaja przeciez wyzszymi sferami. ja to bym nie prostestowal jakby mnie teraz na jakies wysokie stanowisko wzielii w koncu trzeba sie starac o to zeby miec dobra fuche i dora kase.
krystian 2015-01-08 08:28:14
W internecie na znanym portalu ogłoszeniowym dotyczącego ofert pracy ukazało się ogłoszenie na stanowisko Pracownika Transportu. Jakie są warunki pracy na tym stanowisku i na co mozna liczyć względem wynagrodzenia? czy opłaca się aplikować na to stanowisko? proszę o info, z góry dziękuje.
1
Nabytek 2015-01-20 20:03:08
najpierw badź zaproszony na spotkanie a dopiero wtedy sie zstanawiaj czy brać robotę
amero 2015-01-23 01:06:44
@Nabytek, bez przesady, czasem lepiej się zastanowić, czy w ogóle tracić czas na aplikacje i rozmowy rekrutacyjne, jak ma się nagle okazac, że firma nie spełnia moich wymagań, proponuje śmieciówki, czy minimalną krajową. Tak można oszczędzić i mój czas, jak i firmy. Także możesz napisac jak tu jest z pracą?
Staff 2015-02-04 20:10:53
Panie/Panowie a jak jest z Menedżerami sprzedaży? da się coś ugrać?Jak to wygląda?
Max 2015-02-16 15:13:30
Ja tez bym wolał wiedzieć cos więcej na temat pracy przed podjęciem jakichś kroków, przecież w końcu po to jest ten portal. Przyszli/potencjalni pracownicy chcą wiedziec jakie firma oferuje warunki zatrudnienia, jaką umowę proponują itp. Mnie zastanawia jeszcze jakie mają wymagania dokładnie i jakie wynagrodzenie proponują.
1
wiktor 2015-03-04 17:56:58
no ok, ale to zajmijmy się w takim razie jakimiś konkretnymi ofertami pracymi jak na przykład na Inzyniera Elektryka, bo widziałem , że taką obecnie Belma ma dla kandydatów dostępną. Ciekawi mnie czy szukają osoby z Bydgoszczy skąd pochodzą czy szanse mają również osoby z bardziej odległych zakątków kraju
tadek 2015-03-21 14:15:56
Hej, ja na stronie internetowej Belma Accesoriess Systems znalazłem za to ogłoszenie, że poszukują obecnie malarza proszkowego. Ktoś może wie coś więcej tu o warunkach pracy? Niby napisali, że jest umowa o pracę i system III zmianowy, ale to tyle z konkretów. Jak jest jeśli chodzi o sprawy socjalne, atmosferę na zakładzie?
1
fika 2015-10-07 17:44:50
wiem ze to portal pracy, ale wiadomo ze czasem wiele osob moze sie wypowiadac negatywnie, tak niestety dziala w tych czasach internet. a z tego co wiem firma Belma Accesoriess Systems specjalizuje sie w kompleksowej obrobce blach, i dziala dla wielu branz. jak widac jest to oplacalne przez co firma sie moze rozwinac.
Jacek 2015-10-07 20:38:02
daj już spokój Ala ;)
anka4don 2015-10-11 20:43:47
Szukam pracy czy warto składać u was papiery,czy kobiety też przyjmują i jaką stawkę na początek dają i jak jest z zmianami.Dzięki za informacje.
Henryk 2015-11-12 15:03:25
@anka4don sporo pytań zadajesz i zastanawiam się, czy ktoś na tym forum może Ci takich informacji udzielić. Sądzę, że jeśli masz doświadczenie i znasz się na branży, to nie ma przeciwskazań by Cię zatrudnili. Kobieta też człowiek i pracy się nie boi. Fajnie, że chcesz się tam zatrudnić, to podobno dobra firma.
klucz 2016-01-25 11:50:43
co raz częściej podobno spotyka się kobiety na takich stanowiskach, a ania, kto nie ryzykuje nie ma nic, więc śmiało :) mnie też zaciekawiła ta oferta na operatora maszyn CNC, ale ewidentnie trzeba mieć uprawnienia na to stanowisko - to wymóg
pracownik 2016-01-26 18:18:33
na montazu 11 brutto, pozniej 12 brutto. mozna troche nastukac wiecej dzieki nadgodzinom ale komu chce sie ciagle tyrac po 12h.
Anonim 2016-01-30 21:36:25
Chłopów daruj sobie niewarto
graczyk 2016-02-01 08:08:47
anonim, a możesz chociaż jakoś rozwinąć swoją opinię ... Widziałem że w styczniu teraz potrzebowali montera. Zastanawiam się czy aby na pewno każdy dostaje od razu umowę o pracę.
xxcx 2016-02-03 19:54:36
każdy pracownik od razu dostaje umowę a jest tu około 700 osób
pracownik 2016-02-05 23:59:09
na montażu od 12 brutto (najniższa krajowa)-pedał jak nic. Cnc - od 15zł (nie na tłoczni ba tam po 10 latach tyle nie mają), transport 13-14zł - zajedziesz się na śmierć. Wszystko brutto czyli najniższa plus jakieś grosze. Nie warto, są lepsze firmy. W biurze też nie urywa bo przeciętne stanowisko "myślące" to 2000zł na łapę - śmiech na sali!
pracownik 2016-02-06 00:04:25
Gdyby lepiej płacili i wymagali tego co możliwe to mógłbym powiedzieć, że firma jest ok. Jednak prawda jest taka, iż większość ludzi tam "myśli" i to błędnie :D
Więcej do pracy - mniej do myślenia i będzie łatwiej wszystkim......
przemek 2016-02-06 11:44:02
Skoro zarobki są od 12zł to całkiem niezłe zarobki z tego mogą wyjść, a skoro dają jeszcze umowy, to widać, że opłaca się zatrudnienie u nich. A wiadomo czy są jeszcze jakieś benefity? Dzięki
Jajok 2016-02-10 16:15:13
Jeśli chodzi ci @przemek o ofertę na stanowisko montera to z tego co widziałem jest system motywacyjny a także możliwość rozwoju zawodowego :) Jak coś jest też oferta na mistrza obszaru produkcyjnego.
Malarz 2016-02-10 21:57:47
Firma kwas. Kto może ten ucieka. Zarobki na montażu 12zl/h+plus premia 200-400(zależy czy lider cię polubi)a żeby dostać 2,5 tys trzeba spędzić w pracy wszystkie soboty i w tygodniu po 12h. CNC 15,- w górę i brak wolnego dnia w miesiącu jeśli pracuje się na krawędzi. Biura 2 tys i najlepiej jak siedzi się 24h/dobę. W całej firmie problem z urlopami, bo przecież musi ktoś pracować, na chorobowe krzywo patrzą. Na karierę w BASie nie warto liczyć, chyba, że się dużo szczeka na innych. Nie ważne czy ktoś ma rację, ważne ile błędów komuś wytknie. Atmosfera byłaby ok, gdyby nie mobbing Szefa Produkcji- krzyczy i obraża ludzi. Poza kulturą brakuje mu bata w ręku. Fakt- płacą przed 10tym, ale firma ukrywa dużą ilość nadgodzin.
Szerszeń 2016-02-10 23:22:26
Tak po krotce , wydział 586 omijajcie z kilometrową rezerwą , panuje tam reżim kierasa , 200% normy i ciągle mu mało
kamuns 2016-02-12 16:30:21
Oferta o której pisałeś @Jajok jest już chyba niedostępna, aczkolwiek, no ciekawie się zapowiadała. Zarobki na poziomie 2000 złotych miesięcznie na rękę to nie jest źle.
1
Alf 2016-03-06 09:07:28
Witam wszystkich czy ktoś jest zorientowany jakie zarobki maja spawacze matoda mag ,tig warto składać papiery ?bardzo dziekuje za idp
Obibi 2016-03-06 16:17:02
Z tego co mi wiadomo @Alf to spawacze zarabiają tak 3-4 tysiące u nich. Więc warto się zatrudnić :) Do tego jeszcze dostaniesz ubezpieczenie i prywatną opiekę medyczną.
spawacz 2016-03-06 19:50:56
19 brutto
alf 2016-03-07 10:28:19
dzięki chłopaki za odp a jak praca w nadgodzinach często i jak płatne ? czy na zasadzie bedziesz konfidęcił to będą premie bo z tym się już spotkałem czy coś? interesuje mnie głownie aspekt finansowy albo zrobienie dodatkowych uprawnień (gr materiałowe dozór ) napisał (obibi 3-4tyś i spawacz 19brutto [13,49 netto] ) to duża rozbieżność dlaczego takie różnice w stawkach?
xxxx 2016-03-07 20:20:24
szukaj cos innego
Praca 2016-03-09 16:31:21
Dostałem oferte pracy na dział ślusarz narzędziowy wie ktoś jak tam jest ?
bożek 2016-03-11 08:06:33
czemu duża rozbieżność @alf to tylko kwestia godziny wychodzi z tego, że nadgodziny też są i może wtedy ekstra płatne, a wie ktoś jak to wygląda na stanowisku planisty? jak atmosfera itp.
1
pracujący od 4 lat 2016-03-11 11:40:16
To może napiszę w skrócie jak jest na prawdę w Belmie:) Ludzie narzekają na ciągłe kontrole itp, ale jeśli ktoś przychodzi posiedzieć przez 8 godzin a nie uczciwie pracować to czego taka osoba może się spodziewać.
Zapewniam, że jeśli ktoś przychodzi uczciwie przepracować to jest w stanie zarobić naprawdę satysfakcjonujące pieniądze.
Wypłata zawsze na czas, nadgodziny też (weekendy i nocki płatne 100% dodatku, a w tygodniu 50% dodatku). Z tym,że przez ostatnie pół roki płacili ciągle nawet w tygodniu same 100%.
Średnio jeśli ktoś się stara to może dostać mniej więcej co pół roku po około 1-2 zł na godzine.
bożek 2016-03-13 10:00:51
dzięki za info @pracujący od 4 lat, wiedzę, że często ludzie wypisują bzdury żeby zaszkodzić firmie a w rzeczywistości jest zupełnie inaczej..teraz bez wątpliwości mogę wysłać cv
pak 2016-05-05 20:26:46
hm, nie wiem czy jedna opinia by mnie przekonała, ale wiem, że firma jest godna zainteresowania :)
GA 2016-06-14 16:09:31
Czy ktoś może wie, czy oferty na stronie BAS są aktualne? Wiszą od dawna, a na maile i tel. nikt nie odpowiada :( Będę wdzięczny za informacje.
komer 2016-06-14 17:36:21
z tego co w internecie widze to są jak najbardziej akualne np. stanowisko do wzięcia Pracownik działu obsługi Klienta, chociaż pewnie robota nie łatwa bo wyroby z blach trudno sprzedać chyba na szerszą skalę
pracownik 2016-07-05 18:34:19
przyjdz prosto do kadr i moze cos dostaniesz. oni ludzi ciagle potrzebuja bo rotacja jest olbrzymia i nadal bedzie jak sie placi guzikami i oczekuje cudow
Witek Kielak 2016-07-05 19:21:04
Mi się wydaje, że pójście do kadr to najważniejsze co można zrobić jesli chodzi o przyjęcia do Belma Accesoriess Systems, ludzie wysyłają CV ale to mało kto cxzyta własnie najlepiej jest po prostu zanieść, pogadać
Blilblliblip 2016-08-08 16:52:12
Szukałem jakichś konkretnych wypowiedzi typu , stanowisko , jaka atmoswera , jakie godziny pracy umowy i co nakwazniejsze wynagrodzenie , a tu większiść to same pytania i jakieś nic nie znaczące bzdety i zbędne dyskusje
wee 2016-08-08 20:39:18
no właśnie może ktoś napisać jakie godziny pracy i jak jest z weeekendami w tej firmie? z góry dzięx
pracownik 2016-08-12 17:42:53
montaz 6-14 i jak sa nadgodziny to musisz je robic
produkcja 3 zmiany po 8h plus czesto obowiazkowe nadgodziny
atmosfera roznie ... zalezy jaki dział ale wiekszosc kadry zarzadzajacej to dupki ktorzy mysla ze sa wielcy i wszystkoim wolno
bożek 2016-08-12 17:57:49
Te nadgodziny to zawsze są przymusowe @pracownik? A co jeśli odmawiam? W sumie może i trochę pytanie retoryczne ale mam chociaż nadzieje, że ten czas jest lepiej płatny
pracownik 2016-08-17 18:52:11
zalezy od działu ale są takie ze jak Ci powiedza ze sa nadgodziny to je robisz bo jak nie to do widzenia.
gtuiioj 2016-08-17 19:37:40
@ pracownik i takiego stawiania na ostrzu noża nie lubie. No chyba że andgodziny sa płatne i to całkiem dobrze to powiem szczerze nie widze przeciwskazań. Ale jeśli kaza zostawac po godzinach za ta samą pensje no to absolutnie nie widze tego zupłenie.
Zostaw swoją opinię o Belma Accesoriess Systems - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Belma Accesoriess Systems