logo Belma Accesoriess Systems

Belma Accesoriess Systems

Bydgoszcz

Opinie o Belma Accesoriess Systems

były pracownik 2016-10-05 12:46
Kolego idź tam gdzie wszyscy,czyli do SPX. 16 brutto to kpina. 13 na montażu to ja miałem 3 lata temu,ta firma to wyzysk.Niektórzy pojmują to wcześniej,niektórzy później.Dobrze mają tam tylko CI co liżą tyłki i są członkami rodzin.Pozdro dla kumatych.Reszta jak mówi klasyk to ogry do tyrania za innych.
4
maja 2016-10-05 12:50
jest u nich chyba oferta teraz jako Specjalista ds. wycen w Dziale Handlowym i wydaje mi się, ze premie rzeczywiście dobrze tutaj wyglądają, bo mozna troche zarobić.
brzęczyszczykiewicz 2016-10-27 11:01
masakra wyzysk [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za 3 a pieniądz prawie jak najniższa krajowa na montażu dali kilka lat temu 10 zł brutto a po kilku latach 14 [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tam może i bym miał więcej na godzine tylko musiał bym wchodzić w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tym wszystkim ci........ ale ja taki nie jestem zawsze miałem ich w gdzieś Liderzy boją sie że stracą posade i ryja nie otworzą do pseudo kierowniczka pana trawka a sami sapią do swoich pracowników niektórzy sie nie dadzą i dlatego są zwalniani pani z bhp latała po zakładzie i bezpodstawnie sprawdzała ludzi alkomatem z telezakupów Mango.wszędzie porozstawiali swoich pseudo Mistrzów na danych działach tak samo jak sie rozstawia pionki na planszy ,i I jak im zagraja tak zatanczą a kierownik powinien miec jaja i miec swoje zdanie i walczyc o dobro pracownika byle by dobrze robota była wykonana.
Podsumowanie jestes włażi dupem to mozesz tam pracować
7
pracownik 2016-10-30 12:18
wszyscy tylko narzekają że gonią do pracy wyzywają mało płacą itd. itp. , załóżcie sobie firmy paroosobowe to tak samo będziecie gadać mało płacić ludziom i ludzi wyzywać od złodziei i nierobów itd. itp. co k.... prawda boli, nikt was nie trzyma można się normalnie zwolnić i iść na swoje, i zaraz się zrobi głośno że wazelina albo koleś lub rodzina , jest to przykre ale jak ci wszyscy dyrektorzy , biurowcy i majsterki nigdy nie pracowali na produkcji to tego nie zrozumieją bo są za .....
2
brzęczyszczykiewicz 2016-11-15 10:02
bo jesteś wazelina i jestes smieszny ja już tam nie pracuję tylko gdzie indzie nigdy nie pisałem na tym forum dopóki nie odszedłem z tej śmiesznej firmy ja nawet nie musiałem tu pisać jak tam pracowałem to po prostu wszystkim z pracy mówiłem co mi sie nie podoba i kto tam jest włazi dupkiem nigdy nie dałem sie dojechać żadnemu czy to był majster czy jakiś śmieszny lider a oni takich ludzi nie lubią co się nie dadzą i walczą o swoje.
5
Kwiatek 2016-11-25 09:55
Ogólnie praca w porządku, gdyby nie fakt że majster na jednym z wydziału zesral się obok kibla. Smród, brud [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lezy trzeci dzień i nikt nie sprząta. To wszystko kiedyś pierd....nie
15
Radek 2017-02-28 17:57
Jak wyglada praca "Inżynierów projektantów" i ich zarobki? W jakich godzinach sie pracuje(i czy jest koniecznosc robienia nadgodzin)?
Nowy pracownik 2017-02-28 20:28
Witam. Jakie macie opinie na temat działu inox? Prawdopodobnie montaż 1 zmiana jeśli dobrze zostałam poinformowana?
Weronika 2017-03-01 11:16
Jak oceniacie Belma Accesoriess Systems? Dobry pracodawca? ;)
spawacz2016 2017-03-01 11:42
Z powyżej zamieszczonych opinii wynika jasno, że to kiepski pracodawca jeżeli chodzi o spawaczy.Co roku nowi pracownicy, gdyż dłużej jak rok tu nie idzie wytrzymać, taka kiepska atmosfera pracy z powodu nowych mistrzów.Kiedyś byli liderzy ,teraz są mistrzowie na spawalni i tu co jeden to większy bałwan.W swoich papierach nic nie mają wspólnego z zagadnieniem spawania,obróbki metali,dlatego tylko siedzą i patrzą na wydajność a jak się spytasz o sprawy techniczne spawania to wielkie oczy i odsyłają do innego pracownika.Obecnie na starej spawalni to dopiero jest mistrz nad mistrzami ponton,malina czy jak tam go zwą.Ręce opadają jak tam idę i go widzę .Z jego powodu,braku kompetencji coraz więcej spawaczy odchodzi.
14
Konddra 2017-03-02 05:18
Na czym polega praca inzyniera jakosci i jaka grupa inspektorow zarzadza? W jakich godzinach odbywa sie praca i na jakie zarobki mozna liczyc?
Weronika 2017-03-02 09:58
@spawacz2016, długo już tam pracujesz?
spawacz2016 2017-03-02 11:03
Rok minął i to co obiecują na rozmowie kwalifikacyjnej ni jak się ma do rzeczywistości.Jestem spawaczem z 20 letnim stażem w tym zawodzie, więc wiedzę i umiejętności w spawaniu mam.Przez rok wykazywałem się w wyrobieniu i bezbłędnym spawaniu,zero reklamacji.To co zaobserwowałem przez ten rok to np. spawacz po kursie zrobionym niedawno i wpadkach typu źle odczytany rysunek, a przez to źle pospawane sztuki, które musiały zostać poprawiane, a przeważnie zezłomowane, dostaje podwyżkę nie za umiejętności, a za to że palec trzyma prosto mistrzowi w ....,a ten to lubi i takiego poleca dyrektorowi.Ja na to się nigdy nie zgodzę i dlatego jestem na etapie spawania próbek w innej firmie, która mam nadzieję okaże się taką dla której liczą się dobrzy fachowcy ,a nie pseudo spawacze,mistrzowie i układy kilku starych pracowników.
8
Weronika 2017-03-02 11:16
@spawacz2016, przykro mi, że spotkały Cię przykre doświadczenia związane z Belma Accesoriess Systems. Życzę powodzenia ;)
work 2017-03-02 13:53
jeżeli tak by było, to zastanawiałbym się dlaczego taki dobry spawacz wcześniej nie szukał innej pracy
3
Weronika 2017-03-02 14:55
@work, ciekawa uwaga! Jak to było @spawacz2016?
Jeremi 2017-03-02 15:28
Ty jestes dobry... 20 lat spawia i duzo siwych wlosow na głowie i nic pozPa tym panie W...
3
Weronika 2017-03-02 15:45
Proszę o merytoryczne komentarze na temat firmy.
spawacz2016 2017-03-02 16:14
Bo pracowałem za granicą by szybciej spłacić kredyt hipoteczny, spłaciłem więc już nie muszę i teraz chcę być z rodziną i tylko dlatego szukam na miejscu dobrej pracy. Jeremi życzę byś osiągnął więcej.Dzisiaj pomyślnie przeszedłem spawanie próbek wiec może być tylko lepiej.Jak firma się sprawdzi to pozytywnie tu o tym napiszę.
5
Obecny 2017-03-02 16:50
Naprawdę śmieszne są te wszystkie komentarze na temat jak to źle jest w firmie. Wszyscy tylko narzekają i wypisują za plecami. A w rzeczywistości jak mistrz się pojawia to albo wchodzą w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] albo uciekają żeby się gdzieś schować. I nie jest tu mowa tylko o wydziale spawalni ale też na innych, między innymi CNC na którym pracuje.
Jeremi 2017-03-02 17:56
no ale dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi panie W.
1
edek 2017-03-02 20:21
jest ok
warzywo 2017-03-02 20:59
Jeśli ktoś tu był a potem tam i tam a jednak wrócił to niech ocenia siebie a nie firmę . Jeśli jesteś bobry w spawaniu mag/tig i do tego super szlifujesz dawaj na próbki to nic nie kosztuje a powiedzą ile jesteś wart . Tak słabej obsady nie było jeszcze , a do tego te majstry { nie pomagają } to prawda !! Ale za dobrą robotę to Ty kasujesz a oni tłumaczą się z braków i terminowości !
milkiway 2017-03-03 09:08
Słaba obsada, pisz prawdę, a nie głupoty wypisujesz cyt.,,Jeśli jesteś bobry w spawaniu mag/tig i do tego super szlifujesz dawaj na próbki to nic nie kosztuje a powiedzą ile jesteś wart.."rozbawiłeś mnie.Kilka lat tu robię i wiem jaka jest tu weryfikacja i ocena.Przychodzisz i spawasz kilka blaszek,jak się trzymają to jesteś spawacz i witaj w naszym gronie.Tu piekarz świeżo po kursie przyjdzie i zalicza.Druga strona medalu, że spawania jest 20-30% a reszta 70-80% to szlifowanie,oscylizacja. Nikt tu o tym nie wspomina i później jest rozczarowanie.Więcej dobrych prac i spawania mają tylko stali pracownicy.To oni siedzą ciągle u pseudo mistrzów i wybierają,ustalają co będą robić ,a reszta dostaje co najgorsze zostało.Później się dziwić dlaczego jest taka rotacja wśród nowych, a starzy się cieszą bo jeszcze kasują od głowy za kolejnego nowego do przeszkolenia.Co do mistrzów to zastanówcie się co wy robicie na tym stanowisku!Nie wstyd wam?
Wikipedia:
,Mistrz – tytuł przyznawany osobie, która osiągnęła najwyższy stopień wiedzy lub umiejętności w danej dziedzinie; ciesząca się swoistym autorytetem i będąca wzorem do naśladowania (nauczyciel, guru) dzięki czemu posiada pozycję/stanowisko, które wyróżnia ją spośród ogółu,,
7
spawacz2016 2017-03-03 10:04
Tak masz rację,drugi raz tu nie wejdę. Pan W. najwidoczniej ci zalazł za skórę skoro ciągle go wymieniasz..he..he..najwidoczniej musisz być jednym z tych bałwanów i zasługujesz na to..
Weronika 2017-03-06 13:05
Dla chętnych - jeżeli zastanawiacie się nad pracą w tej firmie - zapraszam do odwiedzenia strony internetowej, zakładki 'kariera'- http://www.bas.pol.pl/kariera.html ;)
asd 2017-03-08 19:48
Dla chętnych desperatów ;)
4
Weronika 2017-03-09 10:33
@asd powiesz coś więcej od siebie?
Czosnek 2017-03-09 23:58
@Weronika w końcu, gdy ktoś powiedział prawdę o jednym z wydziałów BAS wyłożył pieniądze na to, aby ktoś prostował posty i promował w nich firmę.
1
Weronika 2017-03-10 10:58
@Czosnek o czym mówisz? Dlaczego tak uważasz?
Księga pierścienia 2017-03-10 12:46
Jak komuś sie nie podoba w firmie to co tam jeszcze robi. P.s próbki wyszly i co? Dalej w basie. Aaahhaaaahhaa
2
Weronika 2017-03-10 13:26
@Księga pierścienia, a Ty pracujesz w Belma Accesoriess Systems?
człowiek lasu 2017-03-28 19:27
Stara spawalnia narzeka na Pontona i fakt,każdy w firmie wie że to parówa,ale my co mamy powiedzieć na dwóch idiotów Harry Potter i Bocian.Temu drugiemu to często odbija palma!W końcu dostanie za swoje chamskie podejście do pracowników.Zbiera ci się bocian,zbiera ty czerwona kanalio.
4
edzia 2017-03-29 10:13
Widzimy tu pewną regułę Jedna zwolniona osoba = jeden nowy post . Ta strona straciła swój charakter rzeczowych opinii . Pisza tu marni pracownicy którzy za swoja kiepską prace nie maja szans na rozwój bo nikt nie będzie w nich inwestował . Koniec z bycia przeciętnym i ślizganiem się z miesiąca na miesiąc .
6
fred 2017-03-29 10:17
Moim zdaniem to i tak maistrowie za długo cackaja się z pracownikami co zaniżają efektywność grupy nie wspominając o brakach
3
buła 2017-03-29 10:39
Ty człowiek lasu nie mów ,, my" tylko ,, ja" to twoja opinia .
2
wyrobienie braki 2017-03-29 12:35
Odezwali się mistrzowie,fachowcy.Piszecie o brakach zrobionych przez pracowników, to może się tak pochwalicie o swoich brakach np.nieodpowiedni rodzaj drutu wydany do spawania i co? Jakie tu firma poniosła koszty,straty z powodu waszej niewiedzy?Takie,że te braki zwykłego pracownika to nic w porównaniu z waszymi.Zwolnić tych gamoni i niech wracają liderzy!
3
buła 2017-03-29 15:51
ale jakim trzeba być spawaczem żeby spawać kwasa drutem do czarnej :))))) chyba ktoś kupił kwity na piastowskim . na dodatek sam chodziłeś żeby ktoś ci próbki spawał ośle jeden i nie odzywaj się jak już tu nie robisz parówo . wystarczy przeczytać żeby wiedzieć kto to pisze .
5
Weronika 2017-03-29 16:01
Proszę o zamieszczanie merytorycznych komentarzy na temat pracy w Belma Accesoriess Systems, a nie poszczególnych osób.
3
Łukasz Okole 2017-04-05 12:02
Pracowałem w tej firmie dosyć krótko jakies 7-8 msc ale te msc były zdecydowanie za długo .Po 1 atmosfera w tej pracy powalona jakiej nigdy nie mialem ,ludzie chodzą do biura i walą na Cb z dupska bez oporowo ,i na drugi dzien jak gdyby nigdy nic podaja ci rękę i z Tb gadają myśla ze jestes głupi i naiwny ... paranoja .Pierwszy konfident to Michał łysawy ,mału kurdupel jakby miał ADHD czy był po koksie z bródką każdy go na pewno rozpozna,2 Justyna Grube tłuste babsko to samo fałszywa baba do szpiku kości ,Paweł Caly wytytowany ręce i kark z tyłu plecy niby był okej i wporządku ale też więcej go w pracy nie bylo jak był ,raz był pijany i na kacu .2 praca ogólnie może być ,3 kasa hmm z nadgodzinami czy bez ile zostawałes czy nie 1500 zł miales a czasami mniej ,z tego wzgledu że bylem w najgorszje grupie z najbardziej tragicznymi wynikami to niestety zarobki miałem z tymi tłumokami marne ,jedna szafke potrafili skręcac cały dzien hehe paranoja .Podsumowując jak chcesz isc ,wkurzac sie ,był codziennie obgadywany na prawo i lewo i jestes desperatem bo szukasz pracy i masz nóz na gardle to idz i zaciskaj zeby ,a jak nie pakuj sie w te gówno .
5
Szczery_pracownik 2017-05-09 11:55
Bądźmy szczerzy praca w tej firmie nie jest i nie będzie przyjemna. Atmosfera jest ciężka , oczywiście jest to zależne od działu. Więc jeśli naprawdę szukasz pracy to nie wybierajcie tej firmy. Straszny wyzysk, i jak przedmówcy mówią masz robić nadgodzinny bo nie masz wyboru. Ja jako pracownik tej firmy pracuję bo po prostu muszę ale, zarobie tyle ile potrzebuję i składam wypowiedzenie. Oczywiście po rozmowach z innymi pracownikami mogę powiedzieć jedno. Też rozważają odejście z tej firmy.

Zalety/Wady
- Nie wiem czy można zaliczyć to do zalet ale jeśli już są te nadgodziny to fajnie że możesz sobie dorobić, pomimo że nie masz wyjścia.

Wady
- Atmosfera;
- Nie doceniają starszych jak i nowych pracowników;
- Ciągła kontrola ( kamery, więc lepiej się nie ruszaj ze swojego stanowiska bo co nie którzy dostali już baty );
- Poziom hałasu na bardzo wysokim poziomie. Bez stoperów ani rusz;
- Małe zarobki bez nadgodzin;
- Możliwość rozwoju? nie w tej firmie.
2
Zdf 2017-05-09 21:27
Są działy gdzie jest spokojnie. Są też i takie gdzie jest duża rotacja pracowników ze względu na nawał pracy i ludzie się wypalaja szybko. Dużo do zmiany ale ,,góra,, musi otworzyć oczy. Organizacja pracy słaba.
Weronika 2017-05-10 08:41
@Zdf według Ciebie organizacja pracy w Belma Accesoriess Systems jest słaba. Co masz konkretnie na myśli? Czy możesz powiedzieć kilka słów więcej na ten temat?
1
parówa he he 2017-05-10 13:32
Słaba organizacja odkąd są bałwany mistrzowie na spawalniach,ktoś wyżej dobrą definicję znalazł
Wikipedia:
,Mistrz – tytuł przyznawany osobie, która osiągnęła najwyższy stopień wiedzy lub umiejętności w danej dziedzinie; ciesząca się swoistym autorytetem i będąca wzorem do naśladowania (nauczyciel, guru) dzięki czemu posiada pozycję/stanowisko, które wyróżnia ją spośród ogółu,,
Tak!Tak!Takim guru jest dla mnie Bocian,Harry,Parówa i ten najnowszy pingwin na starej spawalni.
Firma jest o.k jeżeli nie masz rodziny tylko czas na pracę po godzinach,soboty i niedziele,płacą setki.
8
WBASie.juz.za.dlugo 2017-06-07 11:30
Gosciu dobrze prawisz,wszystko sie zgadza co napisales,total 100%
628 2017-06-10 12:36
ubię, jak wchodzę do belmowskiego kibla na poranne posiedzenie. Dwie kabiny zajęte. I tak siedzą po cichutku lokatorzy tych kabin. Wyczekują, kto pierwszy wyjdzie. Że oni niby tu tylko nosa wydmuchać. Wszechobecną ciszę narusza jedynie charakterystyczne tapanie palcow w ekrany telefonów. I tak wyczekują. W ciszy. Wtedy wchodzę ja, niczym komendant na posterunku. Zasiadam na tronie i w pełnej oprawie dźwiękowej robię to, po co tu przyszedłem. Wtem z otaczających mnie kabin zaczynają się wydobywać wiwatujace mi podobne dźwięki. Wiązy ciszy zostały zerwane. Orkiestra w końcu gra w harmonii. Zapach wolności unosi się w całym pomieszczeniu, a kompani w duchu dziękują mi za wybawienie. To ja, Mistrz Ceremonii. Kiblowy dyrygent, wyzwoliciel stłamszonych.
3
Gajowy 2017-06-10 22:24
Witam, Pracujac w tej firmie trzeba miec naprawde mocna glowe, bo mozna wyladowac w psychiatryku. spawalni nowej u mistrza Henia jest w miare, mistrz ma wszystko pod kontrola, ale ogolnie nie polecam z racji tego ze ludzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wi (jak wszedzie), czesc ludzi to dymacze, spawaja i szukaja mameji do szlifowania. Stara spawalnia z kolei jest jeszcze gorsza ze wzgledu na panujacy tam niesamowicie wielki syf, brud smrod i ubostwo. Tak zwani tam majstry to porazka, pierwszy to jakis Ponton ktory mysli ze ma wszystkie spawalnie pod soba, nie ma kompletnie pojecia o robocie, idiota, gruba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i kawal swini, drugi to jakis nowy lepek znany jako Pingwin takze nie kompetentny, szlifowanie przez wieksza czesc pracy to norma. W lesie z kolei tu jest dopiero jazda bez trzymanki, konfidenci, co drugi jest na przepustce ze Świecia, tak zwane majstry to pomylka ewolucji, Cukier zwany bocianem albo ruda kur**a, nie powinien wcale istniec, Harry zwany brudnym jeszcze cos tam lapie. Na koniec cos o pseldo liderach, Pinecha, Gzella poza podcieraniem majstrow to buractwo do potegi, takich ludzi to tylko do kopania rowow.
8
Prezes zarzadu 2017-06-10 22:55
Liderzy lasu to zwykle pucybuty, widać to na pierwszy rzut oka, Pinceta to zwykły robol jak i Gazella, pierwszy karierowicz ma problemy psychiczne, zero pojęcia o pracy, chciałby najlepiej dyrygować wszystkimi, a sam nawet spawać nie potrafi, sterydy wjeb*ły już dawno mózg . Gezella jest jeszcze lepszy ten to jak gruchy nie szczepie z rana to mysli że jest tarzanem i wyje jak małpa, Pegierus najlepiej nadawał by się do pługa. Ludzi takich tylko zamknąć w pokojach bez klamek i okien.
6
Pracownik 2017-06-13 01:17
Fajnie by było jak wszyscy by sie przedstawiali...:-D
1
Ram pam pam.... 2017-06-13 12:38
Nikt nie ma tyle odwagi ....pisza Ci co nie znaja sie na niczym i robic in się nie chce...buractwo....
1
Zostaw swoją opinię o Belma Accesoriess Systems - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Belma Accesoriess Systems