brak logo

giacomo conti

Gdańsk

Opinie o giacomo conti

ewa 2015-12-20 20:20
ta chińszczyzna? masakra
3
Pracownik 2016-01-02 13:11
Ktoś tu próbuje sobie robić darmową reklamę produktu. Z tą chińszczyzną to niestety prawda, towar w dużej części jest robiony w Chinach a w Polsce zatrudnia się ludzi do wycinania chińskich metek potem sprzedaje się go jako towar z górnej półki. Giacomo conti celowo ma mylącą nazwę kojarzącą się z włoskimi projektantami z którymi tak na prawdę nie ma nic wspólnego. Zdjęcia na stronie są mocno podrasowane programami graficznymi więc nie należy po nich oceniać jakości towaru. Lepiej korzystać z Wólczanki lub Vistuli ta sama półka cenowa a wiesz co kupujesz.
6
awww 2016-01-05 20:18
tak ...farsa i to jak ...słyszał i widziałma co tam się dzieje....
1
Bella01988 2016-01-05 21:58
ile tam zarabia kierownik?
1
perfect devil 2016-01-17 10:52
Wypowiem się, bo pracowałam przez krótki czas. Praca do trudnych nie należy, zaplecze i magazyn też duże, jest miejsce żeby usiąść i zjeść obiad ;) Niestety wszystko w tej firmie zależy od kierowniczki i tu u mnie był problem, bo o ile była ona spoko osobą, to niestety z kierownika nic nie miała - zero przeszkolenia jak ma funkcjonować salon, brak wiedzy na temat chociażby tego jak mają wyglądać manekiny, fronty wystaw, lada itp.. zadajcie sobie pytanie, który nowo zatrudniony kierownik zapomniałby, że towar na przesunięcie do innego salonu wysyła się z wystawionym dokumentem i ten towar automatycznie jest zdjęty ze stanu? - u mnie tak było...
Co do zarobków, na umowie jest 1 600zł netto, premia niestety jest płacona do ręki i nie ma o niej słowa na umowie.
Strój pracowniczy - my dostałyśmy go po 2 mc i powiem szczerze, że nie wiem po co komuś po takim czasie strój pracowniczy skoro każda z nas na start za własne pieniądze zakupiła już 3 białe koszule, dwie czarne spódnice, masę rajstop i buty ;) (sami sobie obliczcie ile nas to wyniosło..). Co do stroju pracowniczego, to tu niestety u nas okazało się, że kierowniczka dla Giacomo jest bogiem - wybrała koszulę z body, w której większości z nas było nie wygodne, ale cóż 'to ona o tym decyduje w czym i jak my mamy chodzić'. Będę szczera po takim tekście widać stosunek do sprzedawcy - jest dla nich niczym.
Co do monitoringu na sklepie. Miałam rozmowę kwalifikacyjną z kierownikiem regionalnym i nie wspomniał słowem, że ten 'monitoring' nie jest po to aby sprawdzić czy nam czegoś nie kradną a tylko i wyłącznie po to czy przypadkiem 5 min nie stoimy i nie gadamy, bądź czy komuś nie wystaje koszula ze spódnicy. Tak, tam były takie telefony.
Polecam prace każdemu, kto chce być poniżany i uważany za śmiecia przez swoich pracodawców, bo należy chodzić, wyglądać i robić dosłownie wszystko tak jak oni tego chcą..
6
ewa 2016-02-28 22:30
tak możliwe
1
onaaa 2016-06-01 21:13
Ja właśnie jestem po rozmowie kwalifikacyjnej do tego sklepu, jestem ciekawa jak to będzie, i czym sie kierują w wyborze. Rozmowa trwała ponad 30minut, mam nadzieję, że coś z tego bedzie :)
Zigi 2016-06-28 19:36
Nieźle się teraz promują w internecie, może nie tak jak Vistula, ale widać kasa jest (usunięte przez administratora)
1
Matylda 2016-07-16 17:11
Dlatego ciągle szukają pracowników ....nikt miejsca tam na dluzej nie zagrzeje. W Olsztynie juz rok kierownika nie ma....tak lecą do pracy....stac nie mozna.....nikt nie wchodzi też czujesz sie winna a jak wchodzi usi kupic , nie moze poogladac, także mężczyzno jak przekroczysz próg...kup coś... bo te biedne dziewczyny sa pozniej nekane telefonami....niewygodne posty sa kasowane, tak pewnie tez bedzie z moim .....sama slyszalam teks...to sie skasuje :)
7
Matylda 2016-07-16 19:38
No niestety nie tylko....
Me me 2016-08-10 20:25
A co teraz nie jest w Chinach robione?? Oni bardzo poprawili jakość wykonania!! A Vistula?? Może i szyte w Pl ale tkaniny z Chin biorą!!
1
Me me 2016-08-10 20:26
A co teraz nie jest w Chinach robione?? Oni bardzo poprawili jakość wykonania!! A Vistula?? Może i szyte w Pl ale tkaniny z Chin biorą!!
praca 2016-09-08 13:49
Poszukują sprzedawcy do salonu w Płocku.
Ktoś wie jacy ludzie ta pracują i jaki jest klimat ?
Jak by ktoś zdradził zarobki na tym stanowisku to miło by było. Pozdrawiam wszystkich pracujących w Giacomo Conti :)
1
jaaaa 2016-09-16 22:37
Tak wiemy jaka ekipa tam pracuje dziewczyny z 6 i 5 letnim starzem bardzo sympatyczne i pomocne .zarobki dobre na pewno nie najniższa krajowa. Ale dużo pracy i nie ma tam miejsca na siedzenie .tam naprawdę trzeba sporo zasuwać. Sami zdecydujcie . Pozdrawiam.
kalinka 2016-09-26 18:53
Cześć

Na jaką podstawę może liczyć kierownik salonu?
1
Marta 2016-09-27 12:42
Poszukuja pracowników w Szczecinie od poltora miesiąca widze ze pojawia się na olx ogłoszenie Ktos ze Szczecina był na rozmowie w Giacomo?
1
Marta 2016-09-27 13:56
1800 netto plus rzeczy premiowane na garnitury 100 procent od tego dostajesz prowizje Niby wszyscy pracują na ta premie
Marta 2016-09-27 13:59
ktoś ze Szczecina może się wypowie
Marta 2016-09-27 15:24
przeraża mnie trochę stanie 12h skoro niema ludzi na sklepie to jaki problem usiąść sobie na chwile Nie rozumie polityki sieciowek a no tak trzeba być cały dzień na baczność uśmiechniętym od ucha do ucha bo przychodzi klient Pan i władca :) Ciekawe czy taki pan regionalny cały dzień by stal na baczność ? Znieczulica normalnie
4
Marta 2016-09-27 15:24
przeraża mnie trochę stanie 12h skoro niema ludzi na sklepie to jaki problem usiąść sobie na chwile Nie rozumie polityki sieciowek a no tak trzeba być cały dzień na baczność uśmiechniętym od ucha do ucha bo przychodzi klient Pan i władca :) Ciekawe czy taki pan regionalny cały dzień by stal na baczność ? Znieczulica normalnie
4
zadowolona z GC 2016-09-27 18:44
Potwierdzam 1600 netto + inne profity od sprzedaży, jak komuś nie pasuje zapraszam do innych sieciówek. Moja ostatnia wypłata 2580 netto. Jeszcze jakieś pytania? Jak komuś sie nie chce stać 12h to niech otworzy własny biznes a tam może nawet sobie leżeć w pracy.
1
Marta 2016-09-27 18:54
wow i rozumiem ze mam ci zdjęcie zrobić:))) czy ktoś tu mówił o leżeniu ? Naucz się czytać ze zrozumieniem bo widzę ze masz z tym problem !! i jak już to 1800 netto Widzę wiedza na temat zarobków znikoma Hmmm albo po prostu jesteś dymana na 200 zl miesięcznie :))
1
antygwiazda 2016-09-28 17:44
Witam serdecznie wszystkie gwiazdy forum Giacomo C.

Po pierwsze każdy pracownik negocjuje swoje wynagrodzenie i ustala warunki przed podpisaniem umowy. Po drugie wynagrodzenie jak w większości salonów tego typu składa się z kilku elementów( jak w innych sieciówkach) Po trzecie atmosfere w salonie tworzą ludzie którzy w nim pracują. Po czwarte i to jest najważniejsze...to klient przynosi wypłatę każdego z Nas. Pracuję już długo nie narzekam,pensja zawsze na czas nigdy nie było z tym problemu. Polecam każdemu kto lubi pracować.
2
Pawel 2016-09-29 09:48
Antygwiazda Widzę jesteś ekspertem Brawo Ty :) każdy PRACOWNIK NEGOCJUJE SWOJE WYNAGRODZENIE OK JAK BEDE SIE WIDZIEC Z PANEM M. to na wejściu mu powiem ze chce 3tys podstawy plus premia od sprzedaży Na pewno się zgodzi :) Weź pomyśl zanim cos napiszesz No w sumie dlaczego mam nie dostać tych pieniędzy skoro mam 10-letnie doświadczenie w branży męskiej Należy mi się przecież co nie ? Ludzie tworzą atmosferę To fakt dobra ekipa to podstawa !!! Może rozwiniesz swoja wiedze na ten temat jestem bardzo ciekawy twojej opinii
Piotr 2016-09-29 15:05
Mam na myśli Szczecin
romi 2016-09-29 15:34
Wydaje mi się, że ostatnio nic się nie pokazało @romek, bo każdemu odpowiada bieżąca atmosfera w firmie.
Rebi 2016-11-30 16:44
Witam. Czy to prawda ze każdy pracownik i kierownik jedzie na miesięczne szkolenie? Może ktoś napisać jak to wygląda naprawdę. Pozdrawiam
p 2016-12-25 21:21
Czyli Praca tam to jedna wielka ściema
Q 2017-01-13 10:28
Do Marta. Dymana to pewnie jest ale nie na 200 złoty tylko po prostu dymana.. ;) dlatego ma nick "zadowolona z GC".
1
Róża 2017-02-02 20:18
Pozdrawiam Panie z Włocławka, które uważają,że każdy klient na nie leci, profesjonalna sprzedaż zastępowana jest przez umizgiwanie się, Pani prowadząca szkolenie, nakazała na ten czas spódnice do kolan włożyć, a sama wystąpiła w króciutkiej obcisłej mini, chociaż jest ode mnie z 20 lat starsza, ciężko się patrzyło na ten teatrzyk jak koleżanki jej sztucznie pochlebiały sugerując,że ten klient to na pewno do niej przyszedł, bo "tak" na nią spojrzał... Na samą myśl,że miałabym podobnie się zachowywać przechodziły mnie dreszcze... a traktowanie klientów? Trzeba się liczyć z tym,że nie każdego stać za koszule za 300 zł, bywają trudni klienci, ale żeby K A Ż D E G O zaraz po wyjściu obgadywać i się z niego śmiać? szok,że można tak się zachowywać, obgadywały nawet koleżankę,która tam pracuje i na chwilkę po coś weszła... Sama Pani się chwaliła,że od wejścia wie jaki klient nosi rozmiar, tylko ciekawe czemu musiałyśmy później 30 koszul składać... To co zobaczyłam zniechęca do kontaktu z takimi ludźmi, a co dopiero do pracy razem z nimi... Co do premii od sprzedaży to wątpię,żeby udawało się ją często wyrobić... pewnie w sezonie studniówkowym. Nie polecam regionu w którym panoszy się ta Pani...
14
Hanna 2017-03-01 13:31
@P, dlaczego mówisz, że praca tam to wielka ściema?
Ania 2017-04-04 20:46
Ja pracowałam w sklepie w Koszalinie i jak dla mnie wszystko spoko, pensja na czas, umowa o prace, dodatek od sprzedaży. Każdy pracuje na własną wypłate.
Hanna 2017-04-05 09:23
@Ania, czyli praca spełniła Twoje oczekiwania?
Ania 2017-04-07 14:49
Dla mnie praca ok, na moją złą opinię nie zasłużyli.
K... 2017-04-11 09:22
Ja pracowałam dość długo w salonie we Wrocławiu, lekko nie było ale jak ktoś się pracy nie boi to da sobie radę. Do każdego klienta trzeba podejść i zapytać czego potrzebuje, nie wolno też siedzieć na sklepie ale to już standard w większości sklepów. Nie musiałam wciskać nic na siłę, klienci mili i kulturalni, dresiarze nie przychodzili. Pensja na czas, z urlopem bez problemów, na l4 tez nie raz byłam i nikt mi później tego nie wypominal.
Hanna 2017-04-11 10:57
@K..., a co podobało Ci się w pracy najbardziej?
Róża 2017-04-11 16:37
To,że "pracujesz na własną pensje" nie zawsze oznacza plus i nie chodzi mi tu o leniuchów, a o presje i niekomfortowe sytuacje, gdzie pracownice "walczą" o klienta, niejasności typu: pan poprzymierzał, wyszedł, wraca po namyśle, ale nie ma Pani która go obsługiwała, bo wyszła np. do toalety... nabija już kto inny i robią się pretensje, a nawet spięcia w całej załodze...
3
Hanna 2017-04-12 09:18
@Róża rozumiem. Jeżeli chodzi o takie sytuacje to myślę, że najlepiej już porozmawiać ze swoimi współpracownikami oraz ustalić dogodne dla nich rozwiązanie.
Aneq 2017-04-17 12:25
Jak u Was na sklepach wygląda sprawa z L4? U nas niby było kiedyś powiedziane, że nie można brać zwolnień lekarskich. Także czy dziewczyny są po operacjach, czy mają anginę ropną, gorączkę, muszą być w pracy, ew na 2 dni się zamienić w grafiku żeby mieć wolne a potem te dni odrobić. Dla Mnie to chore i niezgodne z prawem. Proszę wypowiedzcie się.
2
Aniaf1986 2017-04-21 14:44
Pani Aniu ja nie pracowałam nigdy w gc. Mąż robi systematycznie tam zakupy. Właśnie dziś od nich wyszliśmy. Zawsze lubilismy atmosferę tego sklepu pani Ilona, Pola bardzo pomocne aż chciało się tam kupować. Dziś pierwszy raz wyszliśmy z niczym. Nie wiem czy to zmiana taka czy tamte panie już nie pracują ale tragedia. Pani Karolina jakby za karę z wielką wyższościa raczyła nas obsłużyć. Nie będę opisywala całego pobytu w tym salonie ale dzisiaj to była wielka masakra. Mam nadzieję że tak trafiliśmy i reszta załogi miała dziś wolne bo na te panie dzisiaj to już trafić nie chcemy. Tak chciałam się tylko wyzalic. Pozdrowienia dla pani Ilony i Poli.
beata 2017-05-01 23:49
Zwolnień tam naprawdę nie akceptują sama jestem najlepszym przykładem. Do pracy chodzisz z gorączka 40 stopniowa czy z półpaścem...Po długi zwolnieniu lekarskim(szpitalnym) w pierwszym dniu pracy dostałam wypowiedzenie...
1
OlaW85 2017-05-04 11:16
Ja oceniam tego pracodawcę jako rzetelnego, wiadomo jest różnie bo różnych ludzi się spotyka w pracy, ale nie wspominam ich źle. Z L4 nie miałam problemu wiec trochę dziwią mnie te komentarze.
Aneq 2017-05-06 08:47
Dużo też zależy od kierownika regionalnego, chociaż u Nas był przypadek ze jedna kierowniczka miała do Naszego sklepu bardziej zaostrzone zasady, a innym miastom szła na rękę... Także ja od początku to miałam powtarzane-nie ma l4, wcześniej u Nas nawet opieki na dziecko nie było bo "u nas tego nie ma". Także Olu jeżeli możecie chorować-to na prawdę zazdroszczę, bo u Nas zimą jedna drugą zaraża... :/
Hanna 2017-05-08 09:35
A jak wygląda praca na stanowisku - sprzedawca? Czy możecie przybliżyć innym użytkownikom przykładowy dzień pracy właśnie na tym stanowisku? Jakie panują ogólne warunki w giacomo conti? Czekamy na Wasze opinie.
Aneq 2017-05-08 20:55
Przychodzisz najpóźniej 5 min przed otwarciem, logujesz się w systemie, włączasz muzykę. Punkt otwarcie otwierasz. Zawsze na zmianie są co najmniej 2 osoby. Także jedna robi kawę, druga jest na sklepie. Można spokojnie zjeść śniadanie w pracy jak w domu się nie zdążyło, nikt za to głowy nie urwie. Standardy obsługi są całkiem ok, nie wypadamy raczej sztywno w oczach klientów, jak trafią się faceci w poczuciem humoru to nawet świetna atmosfera jest, można pogadać i pośmiać się podczas gdy klienci chodzą po sklepie i mierzą rzeczy, czasem do niektórych łatwiej dotrzeć :na luźno". Każdy ma sprzedaż na swoje konto, także kierownik regionalny oraz sam właściciel widza w systemie jakie mamy obroty w danym dniu, miesiącu itp. Raczej staramy się sprzedawać na równo, nie blokujemy sobie klientów. Za dobre obroty jesteśmy wynagradzane. Na koniec dnia wiadomo, kasa, raporty, sprzątanie. W ciągu dnia nikt nie truje jak staniemy sobie i porozmawiamy, wiadomo na ladzie nie leżymy tylko ładnie stoimy, przecież jesteśmy widoczne dla innych. :) Jedyne co irytuje to Ci wszyscy analitycy we firmie, traktują Nas, sprzedawczynie które mają uznanie wśród klientów jak dzieci w przedszkolu, piszą nam i każą drukować i przywieszać w widocznym miejscu na zapleczu takie rzeczy jak np że mamy podać towar do zmierzenia inaczej trudno bedzie sprzedać. No łał. :) Z towarem często totalna masakra, limity do wyrobienia takie że szok, a towaru na sklepie brak, wszystko co ładne i modne idzie na największe priorytetowe sklepy, w miastach mniejszych niż np Wrocław musimy się prosić o to o co klienci pytają a i tak zazwyczaj nie dostajemy albo dostajemy jak już ludzie tego nie szukają. Nie wiem po co tyle tych głów nad Nami, czasami mam wrażenie że jedno głupsze tam od drugiego. No sprawa z l4, raczej nie brać bo można zostać z gołą podstawą bez premii... Ogólnie praca nie jest zła, gdyby nie brak dobrego towaru i kiepska jakość i szycie to fajnie by sie sprzedawało a tak to troche wstyd za to co mamy na sklepie...
1
Lolek 2017-05-09 22:05
Cześć,mam pytanie odnośnie atmosfery w pracy w salonie Giacomo Słupsk?
Od ponad miesiąca wisi ogłoszenie na stanowisko zastępcy kierownika i sprzedawcy za konkurencyjne wynagrodzenie.
O co chodzi,ze brak chętnych?
Hanna 2017-05-10 09:00
@Aneq dziękujemy za Twoją szczegółową opinię. A co najbardziej cenisz sobie w pracy? Z czego jesteś szczególnie zadowolona?
@Lolek zastanawiasz się nad aplikowaniem?
Lolek 2017-05-10 10:24
Mam mieszane odczucia .
Niestety opinie o tym salonie nie sa dobre.
Zastanawiam sie z czego to wynika?

Bird 2017-05-11 15:05
@Lolek ja pracuje w Słupsku i wszystko z nim w porządku, nie wiem skąd wynikają złe opinie ( choć sama ich nigdy nie słyszałam ), pewnie to tylko plotki nie sugeruje się tym.
Hanna 2017-05-16 11:25
@Bird, co więcej możesz napisać o plusach pracy w giacomo conti? Co Ci się najbardziej podoba, co przede wszystkim cenisz w swojej pracy? Wnioskuję, że polecasz pracę w giacomo conti innym?
Zostaw swoją opinię o giacomo conti - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie giacomo conti