Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo giacomo conti

Opinie o giacomo conti

Pracowałeś w firmie giacomo conti i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
buuu - 2010-12-05 11:45:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (12)
super
zdjecie uzytkownika
Natalia - 2015-02-22 20:07:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam
Proszę powiedzieć ile tak mniej wiecej zarabia sie w GIACOMO CONTI??bylam na rozmowie i kobieta proponuje podstwe 1600 zł netto na umowie plus od sprzedazy..Czy to mozliwe??
zdjecie uzytkownika
Olka - 2015-04-05 22:56:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [buuu - 2010-12-05 11:45:29]:
co super? praca, wypłata, atmosfera.
zdjecie uzytkownika
ania - 2015-10-09 20:44:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
właśnie weszłam na stronę interentowa sklepu i łał ! super kolekcja ! nigdy wczesniej nie widziałam takiego sklepu i ngdy w nim nie bylam, ale juz niedlugo zblizaja sie urodziny chlopaka z pewnoscia sie tam wybiore, może ktoś z was orientuje sie jakie sa ceny, czyz firma działa długo w swojej branży, oferują ubrania dla mężczyzn tylko, moze niedlugo trafi sie cos dla kobiet :)
zdjecie uzytkownika
jogo - 2015-10-16 09:58:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja też uważam, że mają fenomenalne ubrania dla mężczyzn, z przewagą tych eleganckich. Osttanio obczajałem ich facebook, dużo ciekawych zestawów ubrań. Nie mam pojęcia ile są już na rynku, ale pewnie pare dobrych lat, a ogłoszeń o prace w sklepach w całej Polsce jest pełno, widać, że się rozrastają.
zdjecie uzytkownika
mola - 2015-11-18 16:59:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to fakt mocno sie rozrastaja i takze oferuja nowe miejsca pracy. teraz np mozna sie dostac na stanowisko sprzedawcy- doradcy klienta oferuja umowe o prace, wynagrodzenie adekwatne do osiągnięć i zaangażowania, możliwość rozwoju zawodowego, czy tez pracę pełną wyzwań w zespole ludzi z pasją i życzliwej atmosferze. co jest chyba najwazniejsze
zdjecie uzytkownika
ania - 2015-11-20 20:15:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@mola, najwazniejsze, ze jest ta umowa o prace i moze mozliwosc awansu zawodowego poza tym jakies premie i znizki
zdjecie uzytkownika
zemno - 2015-11-23 01:34:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że nie tylko ja uważam, że jak się szuka pracy to to czy dają umowę o pracę jest najważniejsze. Lepiej umowa o pracę, niż jakaś inna, serio.
zdjecie uzytkownika
ala - 2015-11-25 04:43:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oj to zależy od sytuacji życiowej, czasem umowa np. o dzieło jest lepsza, bo firma odprowadza niższe składki i przy tym samym budżecie pracownik ma wiecej na rękę
zdjecie uzytkownika
ewa - 2015-12-20 20:20:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ania - 2015-10-09 20:44:00]:
ta chińszczyzna? masakra
zdjecie uzytkownika
zoks - 2015-12-20 23:25:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ewa, sporo klientek jest jednak zadowolona i to nie jest jakas pierwsza lepsza tania chińszczyzna. Sama sie zastanawiam, czy nie zaaplikowac na tego sprzedawcę - doradce klienta, wygląda to ok.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2016-01-02 13:11:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ktoś tu próbuje sobie robić darmową reklamę produktu. Z tą chińszczyzną to niestety prawda, towar w dużej części jest robiony w Chinach a w Polsce zatrudnia się ludzi do wycinania chińskich metek potem sprzedaje się go jako towar z górnej półki. Giacomo conti celowo ma mylącą nazwę kojarzącą się z włoskimi projektantami z którymi tak na prawdę nie ma nic wspólnego. Zdjęcia na stronie są mocno podrasowane programami graficznymi więc nie należy po nich oceniać jakości towaru. Lepiej korzystać z Wólczanki lub Vistuli ta sama półka cenowa a wiesz co kupujesz.
zdjecie uzytkownika
tiko - 2016-01-03 23:11:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Pracownik opisujesz sytuację, która dotyczy większości marek odzieżowych. Dlatego idealnym wyjściem są metki faktyczne, takie jak daje H&M. Ludzi nie tak łatwo oszukać. A Giacomo mimo wszystko- jest według mnie firmą konkurencyjną.
zdjecie uzytkownika
awww - 2016-01-05 20:18:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak ...farsa i to jak ...słyszał i widziałma co tam się dzieje....
zdjecie uzytkownika
Bella01988 - 2016-01-05 21:58:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ile tam zarabia kierownik?
zdjecie uzytkownika
romi - 2016-01-06 17:32:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Bella01988 na to pytanie chyba tylko kierownik może Ci odpwoedzieć. Sam słyszałem, ze średnie zarobki to ok. 2500 zl, ale czy ktoś to potwierdzi jeszcze?
zdjecie uzytkownika
perfect devil - 2016-01-17 10:52:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wypowiem się, bo pracowałam przez krótki czas. Praca do trudnych nie należy, zaplecze i magazyn też duże, jest miejsce żeby usiąść i zjeść obiad ;) Niestety wszystko w tej firmie zależy od kierowniczki i tu u mnie był problem, bo o ile była ona spoko osobą, to niestety z kierownika nic nie miała - zero przeszkolenia jak ma funkcjonować salon, brak wiedzy na temat chociażby tego jak mają wyglądać manekiny, fronty wystaw, lada itp.. zadajcie sobie pytanie, który nowo zatrudniony kierownik zapomniałby, że towar na przesunięcie do innego salonu wysyła się z wystawionym dokumentem i ten towar automatycznie jest zdjęty ze stanu? - u mnie tak było...
Co do zarobków, na umowie jest 1 600zł netto, premia niestety jest płacona do ręki i nie ma o niej słowa na umowie.
Strój pracowniczy - my dostałyśmy go po 2 mc i powiem szczerze, że nie wiem po co komuś po takim czasie strój pracowniczy skoro każda z nas na start za własne pieniądze zakupiła już 3 białe koszule, dwie czarne spódnice, masę rajstop i buty ;) (sami sobie obliczcie ile nas to wyniosło..). Co do stroju pracowniczego, to tu niestety u nas okazało się, że kierowniczka dla Giacomo jest bogiem - wybrała koszulę z body, w której większości z nas było nie wygodne, ale cóż 'to ona o tym decyduje w czym i jak my mamy chodzić'. Będę szczera po takim tekście widać stosunek do sprzedawcy - jest dla nich niczym.
Co do monitoringu na sklepie. Miałam rozmowę kwalifikacyjną z kierownikiem regionalnym i nie wspomniał słowem, że ten 'monitoring' nie jest po to aby sprawdzić czy nam czegoś nie kradną a tylko i wyłącznie po to czy przypadkiem 5 min nie stoimy i nie gadamy, bądź czy komuś nie wystaje koszula ze spódnicy. Tak, tam były takie telefony.
Polecam prace każdemu, kto chce być poniżany i uważany za śmiecia przez swoich pracodawców, bo należy chodzić, wyglądać i robić dosłownie wszystko tak jak oni tego chcą..
zdjecie uzytkownika
sttt - 2016-01-18 02:27:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@perfect, mogę uznać, że ich reprezentujesz :) Nie ma w tym nic złego, bo sam się zastanawiałem nad specjalistą ds. marketingu. Słyszałem, że nie małą kasę dają.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie giacomo conti!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie giacomo conti

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert