Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Wagony Świdnica S.A.

Pracowałeś w firmie Wagony Świdnica S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-07-23 20:39:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma w której ciężko cokolwiek osiągnąć bez znajomości, w pewnym stopniu wykorzystująca niewiedzę oraz sytuację życiową niektórych pracowników. Osoby na kierowniczych stanowiskach które mogłbym pochwalić można policzyć na palcach jednej dłoni.

zgadzam sie jaknajbardziej
zdjecie uzytkownika
spawacz - 2013-01-26 03:34:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam jakie zarobki spawaczy sa w tej firmie,bo obecnie zarabiam 3 000 na reke i nie wiem czy jechac tam na rozmowe 31 stycznia 2013 ,pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
spawacz123456787 - 2013-01-26 13:31:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
A gdzie pracujesz jak moge spytać?? bo szukam roboty i też mam rozmowe 31 w wagonach.. jestem z wrocka i do Świdnicy trochę daleko.. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
prawdziwy spawacz - 2013-02-02 10:45:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam takie pytanie czemu maja służyć testy które są przeprowadzane na rekrutacji a nie doświadczenie zawodowe za takie pieniądze które tam proponują to można wszędzie pracować 2400 brutto
zdjecie uzytkownika
spawacz - 2013-02-03 04:31:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a to dobrze,ze tam nie pojechałem na rozmowe,bo obecnie mam umowe na stałe i 3 000 netto bez nadgodzin
myslalem,ze te wagony to konkret

pocztą polska wysyłaja zaproszenia na rozmowe haha
zdjecie uzytkownika
Jakub - 2013-03-14 09:21:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam,

Jeśli ktoś z Was byłby zainteresowany stabilną pracą we Wrocławiu i posiada uprawnienia NDT, proszę o kontakt. r(usunięte przez administratora)om
zdjecie uzytkownika
Andrzej - 2013-04-29 09:37:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Może ktoś napisać coś więcej o pracy? Na czym ona mniej-więcej polega? Jak się pracuje, co z atmosferą i kontaktami z szefem? Po ile godzin dziennie (płatne nadgodziny?)? Jak z możliwościami awansu? Co z przywilejami dla pracowników, zapewniają opiekę medyczną lub chociaż karty multisport?
zdjecie uzytkownika
seba - 2013-12-28 12:49:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
(usunięte przez administratora)Zatrudniają jako spawacz na stanowisku ślusarz,bez znajomości brak perspektyw,żenujące zarobki na poziomie 1700zł,do tego spore wymagania.Spychologia poziom master,jak jesteś nowy robisz za wszyskich
zdjecie uzytkownika
majtek - 2014-03-07 11:11:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
a Ty seba piszesz to jako nadal obecny pracownik Wagony Świdnica? co do tego 1700 to rozumiem, że już na rękę
zdjecie uzytkownika
seba - 2014-03-22 22:20:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do majtka, na rękę dokładnie 1669 a następnie 1882,czy to jest wynagrodzenie godne spawacza(na stanowisku)oceń sam pozro.
zdjecie uzytkownika
Stary - 2014-07-16 14:02:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mlody widać, że tam również nie ciekawie.. a może ktoś powiedzieć jak wyglądają, na czym polegają testy podczas rozmowy kwalifikacyjnej? Pierwszy raz z takim czymś się spotykam. Zarobki 1660 zł. tyczą się wszystkich przyjętych na początku czy jest szansa na wywalczenie lepszej stawki? Są jakieś nadgodziny (50, 100) soboty ? Dodam, że mam doświadczenie przy obsłudze maszyn, spawaniu.
zdjecie uzytkownika
pdk - 2014-08-06 12:26:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To dość treściwa opinia i ciężko obejść się po niej z obojętnością. To bardzo ciekawe co napisałeś, szczególnie dlatego, że od pewnego czasu są przyjęcia do pracy w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
kandydat - 2014-08-14 19:18:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"będziesz się stawiał nagana i nie dostaniesz odszkodowania" nic tylko zgłosić do PIPu
zdjecie uzytkownika
OBOJĘTNY - 2014-08-24 10:10:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Co ty (usunięte przez administratora).....!!! pracowałem w wagonach do zeszłego roku i zgodzę się tylko z jedną opinią jaką przedstawiłeś - kasa, zwolniłem się tylko ze względu na kasę, gdyby jeszcze były nadgodziny to nie chciłąbym pracować w żadnej innej firmie, ale niestety są firmy zewnętrzne i one pracują po godzinkach. Co do maszyn - ty chyba łosiu nie pracowałeś u prywaciarza, tam to jest meksyk, spawarki na których spawałem jeszcze na warsztatach szkolnych, mam wrażenie, że w żadnej firmie oprócz wagonów nie pracowałeś. Co do kadry kierowniczej, mistrz też człowiek, ja byłem dość ambitny ( nie musisz mi wierzyć) i nigdy nie miałem problemu z wolnym na żadanie czy coś takiego, a jak chciałem się zwolnić to proponowali mi większą kasę, ale nie byli w stanie przebić wrocławia. SYF?? - od lat firma próbuje wprowadzić 5S - ale każdy ma to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jakbyś sprzątał po sobie to miałbyś czysto, jest socjal, pikniki też fajna frajda, przede wszystkim dla dzieci (ale zakładam, że ich nie masz).
Uważam, że firma jest na wysokim poziomie, gdy tylko będą lepsze zarobki - napewno tam wrócę.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-08-26 13:41:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam . Pracuję w tej firmie"Wagony" ponad dwa lata i odpowiem tak...Mam 27 lat stażu w roznych firmach...Jak do tej pory jest to moja najlepsza praca....Trafiaja sie różni ludzie....sa tez Taborety....Ale jest OK....Trzeba byc praciwitym.Dobrze sie sprzedać. ...A praca to najlepsza waluta....
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-08-26 13:47:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
C.D i jeszcze jedno ....Pracuje w Podfirmie....i wiem dosc dobrze ile mam na umowie....Nie jest to 500 zl...Ktoś Cie wydymał....:-)
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-09-02 10:05:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gdyby firmy miały 50-80zł za godz. !! hahahaha to by chłopaki zarabiali po 45 - 70 za godz...maksymalnie co może mieć firma to 35-37 zł zastanów się człowieku gdzie ty żyjesz... w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] byłe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] widziałeś.. Firmie też zależy żeby ludzi utrzymać, ubrać i zadowolić finansowo, ale jak przy takich pieniądzach. Te ceny co napisałeś to KOSMOS akurat znam temat od zaplecza. Pracowałem w jednej firmie 6 lat i nie mam zastrzeżeń, kasa była zaraz na drugi dzień.
zdjecie uzytkownika
Robert - 2014-09-02 10:30:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje w pod-firmie na wagonach już parę lat, i na umowie mam o wiele więcej niż 500 zł .. więc nie mam pojęcia skąd te bzdury. Kasa wiadomo.... mogła by być większa... ze względu na to co robimy i jak robimy. Mój pracodawca wydaje się być uczciwy i stara się to jakoś rekompensować , wiem że jeżeli by mógł to by dał zarobić. Z tego co mi wiadomo to kasa waha się w granicach 19-20 zł o pracę i na swoją działalność. ja mam 19,5 od paru lat i ani grosza więcej.
zdjecie uzytkownika
Karolina - 2014-09-17 06:57:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cześć,
Czy ktoś mógłby przybliżyć jak wygląda praca biurowa w tej firmie (chodzi głównie o stanowisko konstruktora)? Jaka panuje atmosfera, na jakim poziomie jest wynagrodzenie itp.
Z góry dzięki!
zdjecie uzytkownika
tom - 2014-09-17 22:22:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Karolina - 2014-09-17 06:57:30]:
Cześć Pani Konstruktor! Pracowałem w Wś 15 lat. Jeśli zaczynasz, to jest wspaniała firma dla Ciebie. Ludzie są ok. nie zjedzą Cię. Pomogą. Konstruktorzy, technolodzy-życzliwi - to zespół "ludzki", z Nimi konie kraść i ... konstruować wagony. Jak odbierzesz szlify w inżynierce, to już sama zdecydujesz czy zostać, czy szukać głębszych wód. No wiesz... Kasa, możliwość awansu...Pozdrawiam TF
zdjecie uzytkownika
wimed - 2014-09-29 17:34:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
również nie rozumiem skąd jakieś dziwne kwoty się tutaj pojawiają... 1000 złotych to możecie sobie zarabiać i być zadowolonymi na słuchawce albo czymś do tego podobnym. Tutaj w Wagony Świdnica kasa jest zdecydowanie lepsza. Nie powiem , że to szczyt marzeń , ale na to żeby godnie żyć w tym kraju wystarcza
zdjecie uzytkownika
Mlody - 2014-10-04 09:21:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak pracowałem to jaka lepsza pod firma 2100 na reke wagonowiec ze starzem 2400 2800 spawacz to sporo spawacz w firmie we wroclawiu zarabia minimum 4500 4000 tysiace odliczysz koszty dojazdu wyjdzie ci 4000 3500 na reke jest roznica :) i tu chodzi mi o spawacza, po 40 letnim starzu 2800 na reke wstyd i obluda:)w norwegi zarobił bys na godzine kolo 280 300 hrywien czyli za miesiac to kolo 38 tysiecy jako spawacz wiec sobie przelicz jak unas traktuja znakomitych fachowcow tu spawacze uciekaja gdzie moga by nie robic za 1788 zł miesiecznie;)
zdjecie uzytkownika
jeryn - 2014-10-27 11:35:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mlody nie porownuj Polski do Norwegii bo nie da sie dobrac odpowiedniej skali;) oczywiscie teraz fachowcow brakuje, bo ci, ktorzy potrafili bardzo dobrze swoja robote wykonywac odeszli tam gdzie zaproponowali lepsze warunki- to chyba normalne. Teraz duzo ciezej o wykwalifikowanego pracownika z jako takim doswiadczeniem.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-11-03 22:15:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WAGONY-NASŁUCHAŁEM SIĘ ŻE TAKI PRESTIŻ,KASA MARNA.LUDZIE DZIWNI.NIESTETY ZAKŁAD STARY.PODŁOGĘ NA HALI TO 90 LAT TEMU NIEMIECKI WŁAŚCICIEL KŁADŁ.UKŁADY I TYLE.NA GŁOWĘ BY WESZLI.OGÓLNIE SYF!
zdjecie uzytkownika
wagoniarz od 16 lat - 2014-11-21 22:57:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie to wszystko to z przesadą.Idzcie na strefy niech was przywiążą do maszyn za najniższą krajową i bez dodatków za nadgodziny. Ja nie mam rodziny wśród kadry i radzę sobie znakomicie.Po prostu trzeba myśleć co się robi i pracować anie dłubać w nosie. Sporo ludzi widziałem co nowi przychodzili i byli zdziwieni że trzeba pracować.To jest praca dla mezczyzn a nie łepków co myślą ze wszystkie rozumy pozjadali.
zdjecie uzytkownika
Max - 2014-11-26 03:22:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@rekrut, bardzo wartościowa jest Twoja wypowiedzieć, wiele się dowiedziałem. dziwne są te testy, już od którejś osoby to słyszę, a szczerze mówiąc śledzę temat, bo zawzięcie szukam pracy. Ale skoro mówisz że czym mniejsze pieniądze się wpisze tym większa szansa to nie wiem czy ma sens harowanie ze półdarmo. Ktoś ma jakieś oficjalne info o zarobkach, chociaż średnich?
zdjecie uzytkownika
Szukający pracy - 2014-11-30 16:51:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wybieram się na rozmowę w sprawie pracy. Powiedzcie mi kto to jest ten samson i o co chodzi z tym showmenem?
zdjecie uzytkownika
były robol - 2015-02-25 21:27:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Robiłem w wagonach 6lat spawacz elektryk praca nie najgorsza można wyrobić zdolności manualne i rozwinąć zmysł techniczny i tu koniec plusów na rękę miałem 2000 po 6 latach ogólnie zarobki to jakiś tajemniczy temat tabu, z urlopem nie mialem wiekszych problemow ale na to trzeba bylo zapracowac dyscyplina hala jest w fatalnym stanie hałas non-stop zapalenie często takie ze nie widać drugiej strony hali w lecie nie miłosierny upał (gehenna dla spawaczy) a w zimie co chwile mroźne wietrzenie do tego 8h w plastikowym kasku, trzeba mieć oczy dookoła głowy bo o wypadek naprawdę bardzo nie trudno, no i ta nagonka z całym 5s miało by to sens gdyby wszyscy się w to angażowali ale na ppracowników starej daty nie ma co liczyć ;)
zdjecie uzytkownika
Chaliba - 2015-06-30 23:52:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma świdnicka jest jedną z większych w Polsce. Co prawda nie znałem ani jednej osoby, która mogłaby w stuprocentach powiedzieć, że uwielbia tą pracę i warunki w niej panujące. Nie mniej jednak oferty jakie kiedyś się pojawiały były zdecydowanie lepsze od tego co proponuje mniej więcej reszta rynku.
zdjecie uzytkownika
marcin - 2015-08-18 14:58:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli dostaje się u nich odzież ochronną, roboczą jeśi pracuje się jako technolog czy na prokucji.. rozumiem że z czasem się ubrudzi, ale to raczej nie dostaje się tylko jednego kompletu ubrań, wiec nie widze problemu. Poza tym w dziale bezpieczeństwa czy marketingu chyba nie ma juz takich konkretnych wytycznych
zdjecie uzytkownika
igła - 2015-09-17 18:27:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a mnie to ciekawi że nie mają swojej własnej strony internetowej (zaskakujące jak na tak duży zakład) ale za to można ich znaleźć bez najmniejszego problemu na wikipedii. ale dla narzekających że ciężka fizycznie praca, teraz można do nich aplikować na stanowiska pracy takie jak kierownik działu marketingu i młodszy konstruktor
zdjecie uzytkownika
Praciwnik wagoniw - 2015-10-27 11:26:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jasne ze mozna aplikowac jezeki jestes synusiem kierownika to jak naj ardziej dobry przyklad to taradaj ktory dal posadke swojemu synkowi w transporcie wiec nie moge sklamac ze nie mozna aplikowac co do tego postu wida c ze pisane przez kogos z biura
zdjecie uzytkownika
franek - 2015-10-27 14:29:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Praciwnik wagoniw, troche twoja wypowiedz mnie oburza, nie wiem chyba jestes pracownikiem bardzo rozgoryczonym, niespełniomym zawodowowo, masz chyba jakies kompleksy z pracą tam związaną , ciekawy jestem kto ci zalatwil prace skoro piszesz ze aplikowac tam mozna jak sie jest krewnym kierownika :) jaki masz sttopien pokrewienstwa przyznaj sie :)
zdjecie uzytkownika
Przemek - 2015-11-06 10:20:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z pracą w wagonach jest jak w armii, masz znajomości to latasz wyżej, ale sa i szaraki jak Ja. Życie leci, ale mogło by być lepiej opłacane po zniesieniu szkodliwości spawania
zdjecie uzytkownika
Przemek - 2015-11-06 10:22:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Łącznie z falą na niektórych nawach :_)
zdjecie uzytkownika
Ole - 2015-11-27 00:42:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć wszystkim, chciałem się dowiedzieć czy sa jakieś nabory do Wagony Świdnica bo szukam obecnie pracy juz przez jakiś czas. Ogólnie pracowałem w branży i zajmowałem się np. własnie spawaniem jak mówi @Przemek - po prostu potrzebuje wiedziec jak płacą i czy robią to na czas, bo to wiadomo jest bardzo wazne
zdjecie uzytkownika
wolny strzelec - 2015-11-30 00:36:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Koledzy słyszałem że Frezpol na Inżynierskiej rekrutuje. Co prawda panują tam dziwne zwyczaje wśród załogi tej z Wałbrzycha bo uważają się za lepszych od innych ale teraz przyszło nowe kierownictwo to może coś się zmieni.
zdjecie uzytkownika
pracuś - 2015-12-04 08:44:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Gdzie i w jaki sposób można złożyć podanie o prace do wagonów?
zdjecie uzytkownika
pracuś - 2015-12-04 08:45:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Gdzie i w jaki sposób można złożyć podanie o prace do wagonów?
zdjecie uzytkownika
Obek - 2015-12-04 15:19:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam! Czy jest tam może zapotrzebowanie na operatora/programistę cnc? Dzięki z góry za odpowiedzi.
zdjecie uzytkownika
serig - 2015-12-07 03:47:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego warto zajrzeć na oficjalną stronę producenta i tam wysłać swoje CV. Szkoda trochę, że teraz te rekrutacje to są na jakieś słabe stanowiska
zdjecie uzytkownika
ghjk - 2016-01-23 13:13:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@serig elektryk, kierownik działu technicznego i specjalista informatyk to są twoim zdaniem słabe stanowiska? No ja nie sądzę. Np. taki specjalista informatyk to może zarobić z 6 tysięcy spokojnie.
zdjecie uzytkownika
spawacz - 2016-01-26 08:29:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam wszystkich firma jak firma pracowałem, pracuje i penie nie raz będę jeszcze tu pracował z własnego doświadczenia wiem że lepiej się nie wykazywać że jest się dobrym spawaczem gdyż skutkuje to wjeba.... na nadgodziny których jest mnóstwo wiosną latem. to wszystko jest spowodowane złym planowaniem terminów zleceń lub chęcią przyśpieszenia produkcji przez majstra/kierownika którzy dostaną premie wysyłkową itd itd nie rozumieją że nieraz nie można zostać, że potrzebny dzień lub dwa wolnego w końcu nie samą pracą człowiek żyje. Nie podoba mi się ten zakład ale cóż pracować trzeba
zdjecie uzytkownika
uj - 2016-01-27 10:52:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale pracujesz cały czas jednym ciągiem spawaacz? Jeżeli tak to chyba nieźle to o firmie świadczy że ludzi potrafi tak długo trzymać przy sobie. Teraz kierownika działu techniczego potrzebują więc może ja zaaplikuję..
zdjecie uzytkownika
goblin - 2016-02-05 18:46:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w firmie wś ale żadnych awansów nie ma chyba że masz plecy w pentagonie to gdzieś cię przeniosą a zwykły robol ma tyrać
zdjecie uzytkownika
benny - 2016-02-05 20:36:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@goblin to może spróbuj na kierownika działu technicznego aplikować bo szukają teraz. Pewnie byś się lepiej nadał jak już masz staż w tej firmie niż ktoś z zewnątrz. Oferują umowę o pracę, szkolenia i kursy
zdjecie uzytkownika
losz - 2016-02-23 19:25:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ważne, że inwestują w swoich pracowników zapenwiając im liczne szkolenia, na bieżąco również trzeba uzupełniać wiedzę. uważam, że miło z ich strony, że mają również pakiet świadczeń socjalnych
zdjecie uzytkownika
duma - 2016-03-04 20:21:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak dla mnie, te szkolenia są najważniejsze. Według mnie, człowiek uczy się całe życie i samo zatrudnienie nie zapewnia rozwoju. A takie szkolenia już na pewno :)
zdjecie uzytkownika
er - 2016-03-07 19:45:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej hej cieakwi mnie to czy w najblizszym czaise bedzie u nich od nowa jakas rekrutacja na przyklad na ksiegowego wiaodmo ze trzbea miec odpwiiednie wyksztalcenie ekonomiczne
zdjecie uzytkownika
loszak - 2016-03-21 19:49:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oj nie wiem, póki co to szukają specjalisty ds. zarządzania projektami oraz operatora suwnicy sterowanej, w obu przypadkach zatrudnienie jest na podstawie umowy o pracę

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Wagony Świdnica S.A.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wagony Świdnica S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert