brak logo

Wagony Świdnica S.A.

Świdnica

Opinie o Wagony Świdnica S.A.

anonim 2009-05-17 14:24:00
Firma w której ciężko cokolwiek osiągnąć bez znajomości, w pewnym stopniu wykorzystująca niewiedzę oraz sytuację życiową niektórych pracowników. Osoby na kierowniczych stanowiskach które mogłbym pochwalić można policzyć na palcach jednej dłoni.
1
anonim 2009-07-23 20:39:43
Firma w której ciężko cokolwiek osiągnąć bez znajomości, w pewnym stopniu wykorzystująca niewiedzę oraz sytuację życiową niektórych pracowników. Osoby na kierowniczych stanowiskach które mogłbym pochwalić można policzyć na palcach jednej dłoni.

zgadzam sie jaknajbardziej
spawacz 2013-01-26 03:34:03
witam jakie zarobki spawaczy sa w tej firmie,bo obecnie zarabiam 3 000 na reke i nie wiem czy jechac tam na rozmowe 31 stycznia 2013 ,pozdrawiam
2
spawacz123456787 2013-01-26 13:31:36
A gdzie pracujesz jak moge spytać?? bo szukam roboty i też mam rozmowe 31 w wagonach.. jestem z wrocka i do Świdnicy trochę daleko.. pozdrawiam
3
prawdziwy spawacz 2013-02-02 10:45:09
Mam takie pytanie czemu maja służyć testy które są przeprowadzane na rekrutacji a nie doświadczenie zawodowe za takie pieniądze które tam proponują to można wszędzie pracować 2400 brutto
spawacz 2013-02-03 04:31:36
a to dobrze,ze tam nie pojechałem na rozmowe,bo obecnie mam umowe na stałe i 3 000 netto bez nadgodzin
myslalem,ze te wagony to konkret

pocztą polska wysyłaja zaproszenia na rozmowe haha
1
Jakub 2013-03-14 09:21:31
Witam,

Jeśli ktoś z Was byłby zainteresowany stabilną pracą we Wrocławiu i posiada uprawnienia NDT, proszę o kontakt. r(usunięte przez administratora)om
3
seba 2013-12-28 12:49:47
(usunięte przez administratora)Zatrudniają jako spawacz na stanowisku ślusarz,bez znajomości brak perspektyw,żenujące zarobki na poziomie 1700zł,do tego spore wymagania.Spychologia poziom master,jak jesteś nowy robisz za wszyskich
2
seba 2014-03-22 22:20:38
do majtka, na rękę dokładnie 1669 a następnie 1882,czy to jest wynagrodzenie godne spawacza(na stanowisku)oceń sam pozro.
Stary 2014-07-16 14:02:32
Mlody widać, że tam również nie ciekawie.. a może ktoś powiedzieć jak wyglądają, na czym polegają testy podczas rozmowy kwalifikacyjnej? Pierwszy raz z takim czymś się spotykam. Zarobki 1660 zł. tyczą się wszystkich przyjętych na początku czy jest szansa na wywalczenie lepszej stawki? Są jakieś nadgodziny (50, 100) soboty ? Dodam, że mam doświadczenie przy obsłudze maszyn, spawaniu.
1
pdk 2014-08-06 12:26:47
To dość treściwa opinia i ciężko obejść się po niej z obojętnością. To bardzo ciekawe co napisałeś, szczególnie dlatego, że od pewnego czasu są przyjęcia do pracy w tej firmie.
1
kandydat 2014-08-14 19:18:11
"będziesz się stawiał nagana i nie dostaniesz odszkodowania" nic tylko zgłosić do PIPu
OBOJĘTNY 2014-08-24 10:10:12
Co ty (usunięte przez administratora).....!!! pracowałem w wagonach do zeszłego roku i zgodzę się tylko z jedną opinią jaką przedstawiłeś - kasa, zwolniłem się tylko ze względu na kasę, gdyby jeszcze były nadgodziny to nie chciłąbym pracować w żadnej innej firmie, ale niestety są firmy zewnętrzne i one pracują po godzinkach. Co do maszyn - ty chyba łosiu nie pracowałeś u prywaciarza, tam to jest meksyk, spawarki na których spawałem jeszcze na warsztatach szkolnych, mam wrażenie, że w żadnej firmie oprócz wagonów nie pracowałeś. Co do kadry kierowniczej, mistrz też człowiek, ja byłem dość ambitny ( nie musisz mi wierzyć) i nigdy nie miałem problemu z wolnym na żadanie czy coś takiego, a jak chciałem się zwolnić to proponowali mi większą kasę, ale nie byli w stanie przebić wrocławia. SYF?? - od lat firma próbuje wprowadzić 5S - ale każdy ma to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jakbyś sprzątał po sobie to miałbyś czysto, jest socjal, pikniki też fajna frajda, przede wszystkim dla dzieci (ale zakładam, że ich nie masz).
Uważam, że firma jest na wysokim poziomie, gdy tylko będą lepsze zarobki - napewno tam wrócę.
4
ja 2014-08-26 13:41:03
Witam . Pracuję w tej firmie"Wagony" ponad dwa lata i odpowiem tak...Mam 27 lat stażu w roznych firmach...Jak do tej pory jest to moja najlepsza praca....Trafiaja sie różni ludzie....sa tez Taborety....Ale jest OK....Trzeba byc praciwitym.Dobrze sie sprzedać. ...A praca to najlepsza waluta....
2
ja 2014-08-26 13:47:26
C.D i jeszcze jedno ....Pracuje w Podfirmie....i wiem dosc dobrze ile mam na umowie....Nie jest to 500 zl...Ktoś Cie wydymał....:-)
ja 2014-09-02 10:05:46
Gdyby firmy miały 50-80zł za godz. !! hahahaha to by chłopaki zarabiali po 45 - 70 za godz...maksymalnie co może mieć firma to 35-37 zł zastanów się człowieku gdzie ty żyjesz... w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] byłe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] widziałeś.. Firmie też zależy żeby ludzi utrzymać, ubrać i zadowolić finansowo, ale jak przy takich pieniądzach. Te ceny co napisałeś to KOSMOS akurat znam temat od zaplecza. Pracowałem w jednej firmie 6 lat i nie mam zastrzeżeń, kasa była zaraz na drugi dzień.
Robert 2014-09-02 10:30:24
pracuje w pod-firmie na wagonach już parę lat, i na umowie mam o wiele więcej niż 500 zł .. więc nie mam pojęcia skąd te bzdury. Kasa wiadomo.... mogła by być większa... ze względu na to co robimy i jak robimy. Mój pracodawca wydaje się być uczciwy i stara się to jakoś rekompensować , wiem że jeżeli by mógł to by dał zarobić. Z tego co mi wiadomo to kasa waha się w granicach 19-20 zł o pracę i na swoją działalność. ja mam 19,5 od paru lat i ani grosza więcej.
Karolina 2014-09-17 06:57:30
Cześć,
Czy ktoś mógłby przybliżyć jak wygląda praca biurowa w tej firmie (chodzi głównie o stanowisko konstruktora)? Jaka panuje atmosfera, na jakim poziomie jest wynagrodzenie itp.
Z góry dzięki!
4
tom 2014-09-17 22:22:23
Cześć Pani Konstruktor! Pracowałem w Wś 15 lat. Jeśli zaczynasz, to jest wspaniała firma dla Ciebie. Ludzie są ok. nie zjedzą Cię. Pomogą. Konstruktorzy, technolodzy-życzliwi - to zespół "ludzki", z Nimi konie kraść i ... konstruować wagony. Jak odbierzesz szlify w inżynierce, to już sama zdecydujesz czy zostać, czy szukać głębszych wód. No wiesz... Kasa, możliwość awansu...Pozdrawiam TF
Mlody 2014-10-04 09:21:21
Jak pracowałem to jaka lepsza pod firma 2100 na reke wagonowiec ze starzem 2400 2800 spawacz to sporo spawacz w firmie we wroclawiu zarabia minimum 4500 4000 tysiace odliczysz koszty dojazdu wyjdzie ci 4000 3500 na reke jest roznica :) i tu chodzi mi o spawacza, po 40 letnim starzu 2800 na reke wstyd i obluda:)w norwegi zarobił bys na godzine kolo 280 300 hrywien czyli za miesiac to kolo 38 tysiecy jako spawacz wiec sobie przelicz jak unas traktuja znakomitych fachowcow tu spawacze uciekaja gdzie moga by nie robic za 1788 zł miesiecznie;)
nowy 2014-11-03 22:15:12
WAGONY-NASŁUCHAŁEM SIĘ ŻE TAKI PRESTIŻ,KASA MARNA.LUDZIE DZIWNI.NIESTETY ZAKŁAD STARY.PODŁOGĘ NA HALI TO 90 LAT TEMU NIEMIECKI WŁAŚCICIEL KŁADŁ.UKŁADY I TYLE.NA GŁOWĘ BY WESZLI.OGÓLNIE SYF!
wagoniarz od 16 lat 2014-11-21 22:57:47
Panowie to wszystko to z przesadą.Idzcie na strefy niech was przywiążą do maszyn za najniższą krajową i bez dodatków za nadgodziny. Ja nie mam rodziny wśród kadry i radzę sobie znakomicie.Po prostu trzeba myśleć co się robi i pracować anie dłubać w nosie. Sporo ludzi widziałem co nowi przychodzili i byli zdziwieni że trzeba pracować.To jest praca dla mezczyzn a nie łepków co myślą ze wszystkie rozumy pozjadali.
Szukający pracy 2014-11-30 16:51:35
Wybieram się na rozmowę w sprawie pracy. Powiedzcie mi kto to jest ten samson i o co chodzi z tym showmenem?
2
były robol 2015-02-25 21:27:18
Robiłem w wagonach 6lat spawacz elektryk praca nie najgorsza można wyrobić zdolności manualne i rozwinąć zmysł techniczny i tu koniec plusów na rękę miałem 2000 po 6 latach ogólnie zarobki to jakiś tajemniczy temat tabu, z urlopem nie mialem wiekszych problemow ale na to trzeba bylo zapracowac dyscyplina hala jest w fatalnym stanie hałas non-stop zapalenie często takie ze nie widać drugiej strony hali w lecie nie miłosierny upał (gehenna dla spawaczy) a w zimie co chwile mroźne wietrzenie do tego 8h w plastikowym kasku, trzeba mieć oczy dookoła głowy bo o wypadek naprawdę bardzo nie trudno, no i ta nagonka z całym 5s miało by to sens gdyby wszyscy się w to angażowali ale na ppracowników starej daty nie ma co liczyć ;)
3
Praciwnik wagoniw 2015-10-27 11:26:01
jasne ze mozna aplikowac jezeki jestes synusiem kierownika to jak naj ardziej dobry przyklad to taradaj ktory dal posadke swojemu synkowi w transporcie wiec nie moge sklamac ze nie mozna aplikowac co do tego postu wida c ze pisane przez kogos z biura
Przemek 2015-11-06 10:20:52
Z pracą w wagonach jest jak w armii, masz znajomości to latasz wyżej, ale sa i szaraki jak Ja. Życie leci, ale mogło by być lepiej opłacane po zniesieniu szkodliwości spawania
Przemek 2015-11-06 10:22:02
Łącznie z falą na niektórych nawach :_)
wolny strzelec 2015-11-30 00:36:51
Koledzy słyszałem że Frezpol na Inżynierskiej rekrutuje. Co prawda panują tam dziwne zwyczaje wśród załogi tej z Wałbrzycha bo uważają się za lepszych od innych ale teraz przyszło nowe kierownictwo to może coś się zmieni.
pracuś 2015-12-04 08:44:41
Witam.Gdzie i w jaki sposób można złożyć podanie o prace do wagonów?
pracuś 2015-12-04 08:45:46
Witam.Gdzie i w jaki sposób można złożyć podanie o prace do wagonów?
Obek 2015-12-04 15:19:43
Witam! Czy jest tam może zapotrzebowanie na operatora/programistę cnc? Dzięki z góry za odpowiedzi.
spawacz 2016-01-26 08:29:22
witam wszystkich firma jak firma pracowałem, pracuje i penie nie raz będę jeszcze tu pracował z własnego doświadczenia wiem że lepiej się nie wykazywać że jest się dobrym spawaczem gdyż skutkuje to wjeba.... na nadgodziny których jest mnóstwo wiosną latem. to wszystko jest spowodowane złym planowaniem terminów zleceń lub chęcią przyśpieszenia produkcji przez majstra/kierownika którzy dostaną premie wysyłkową itd itd nie rozumieją że nieraz nie można zostać, że potrzebny dzień lub dwa wolnego w końcu nie samą pracą człowiek żyje. Nie podoba mi się ten zakład ale cóż pracować trzeba
2
goblin 2016-02-05 18:46:34
Pracuje w firmie wś ale żadnych awansów nie ma chyba że masz plecy w pentagonie to gdzieś cię przeniosą a zwykły robol ma tyrać
Posrednik 2016-07-06 23:50:16
Zatrudnimy od zaraz lakierników do Wrocławia w branży kolejowej, stawka netto 29zł./godz. na własnej działalności.
6% :) 2016-09-09 22:26:47
PROSZĘ CZYTAĆ NA SIEDZĄCO !!!!!!!!!!!!!!!!
ŚREDNIA NA HALI 5200 ZŁ :) :)
leave 2016-09-09 22:38:22
Dla mnie idealne jest to, że zapewnione jest zatrudnienie w ramach umowy o pracę @edf, to doskonały znak na to, że się teraz dobrze dzieje, bo do tego doliczane są odpowiednie benefity socjalne, a to dobry znak.
mario 2016-11-06 14:44:22
pod stołem 20 złoty netto na papierze 1800 brutto pracujesz zarabiasz nie pracujesz nie masz z całą resztą bez problemu
1
Zostaw swoją opinię o Wagony Świdnica S.A. - Świdnica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wagony Świdnica S.A.