Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Wagony Świdnica S.A.

Pracowałeś w firmie Wagony Świdnica S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Jakub - 2013-03-14 09:21:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam,

Jeśli ktoś z Was byłby zainteresowany stabilną pracą we Wrocławiu i posiada uprawnienia NDT, proszę o kontakt. r(usunięte przez administratora)om
zdjecie uzytkownika
Andrzej - 2013-04-29 09:37:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Może ktoś napisać coś więcej o pracy? Na czym ona mniej-więcej polega? Jak się pracuje, co z atmosferą i kontaktami z szefem? Po ile godzin dziennie (płatne nadgodziny?)? Jak z możliwościami awansu? Co z przywilejami dla pracowników, zapewniają opiekę medyczną lub chociaż karty multisport?
zdjecie uzytkownika
seba - 2013-12-28 12:49:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
(usunięte przez administratora)Zatrudniają jako spawacz na stanowisku ślusarz,bez znajomości brak perspektyw,żenujące zarobki na poziomie 1700zł,do tego spore wymagania.Spychologia poziom master,jak jesteś nowy robisz za wszyskich
zdjecie uzytkownika
majtek - 2014-03-07 11:11:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
a Ty seba piszesz to jako nadal obecny pracownik Wagony Świdnica? co do tego 1700 to rozumiem, że już na rękę
zdjecie uzytkownika
seba - 2014-03-22 22:20:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do majtka, na rękę dokładnie 1669 a następnie 1882,czy to jest wynagrodzenie godne spawacza(na stanowisku)oceń sam pozro.
zdjecie uzytkownika
Stary - 2014-07-16 14:02:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mlody widać, że tam również nie ciekawie.. a może ktoś powiedzieć jak wyglądają, na czym polegają testy podczas rozmowy kwalifikacyjnej? Pierwszy raz z takim czymś się spotykam. Zarobki 1660 zł. tyczą się wszystkich przyjętych na początku czy jest szansa na wywalczenie lepszej stawki? Są jakieś nadgodziny (50, 100) soboty ? Dodam, że mam doświadczenie przy obsłudze maszyn, spawaniu.
zdjecie uzytkownika
pdk - 2014-08-06 12:26:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To dość treściwa opinia i ciężko obejść się po niej z obojętnością. To bardzo ciekawe co napisałeś, szczególnie dlatego, że od pewnego czasu są przyjęcia do pracy w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
kandydat - 2014-08-14 19:18:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"będziesz się stawiał nagana i nie dostaniesz odszkodowania" nic tylko zgłosić do PIPu
zdjecie uzytkownika
OBOJĘTNY - 2014-08-24 10:10:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co ty (usunięte przez administratora).....!!! pracowałem w wagonach do zeszłego roku i zgodzę się tylko z jedną opinią jaką przedstawiłeś - kasa, zwolniłem się tylko ze względu na kasę, gdyby jeszcze były nadgodziny to nie chciłąbym pracować w żadnej innej firmie, ale niestety są firmy zewnętrzne i one pracują po godzinkach. Co do maszyn - ty chyba łosiu nie pracowałeś u prywaciarza, tam to jest meksyk, spawarki na których spawałem jeszcze na warsztatach szkolnych, mam wrażenie, że w żadnej firmie oprócz wagonów nie pracowałeś. Co do kadry kierowniczej, mistrz też człowiek, ja byłem dość ambitny ( nie musisz mi wierzyć) i nigdy nie miałem problemu z wolnym na żadanie czy coś takiego, a jak chciałem się zwolnić to proponowali mi większą kasę, ale nie byli w stanie przebić wrocławia. SYF?? - od lat firma próbuje wprowadzić 5S - ale każdy ma to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jakbyś sprzątał po sobie to miałbyś czysto, jest socjal, pikniki też fajna frajda, przede wszystkim dla dzieci (ale zakładam, że ich nie masz).
Uważam, że firma jest na wysokim poziomie, gdy tylko będą lepsze zarobki - napewno tam wrócę.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-08-26 13:41:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam . Pracuję w tej firmie"Wagony" ponad dwa lata i odpowiem tak...Mam 27 lat stażu w roznych firmach...Jak do tej pory jest to moja najlepsza praca....Trafiaja sie różni ludzie....sa tez Taborety....Ale jest OK....Trzeba byc praciwitym.Dobrze sie sprzedać. ...A praca to najlepsza waluta....
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-08-26 13:47:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
C.D i jeszcze jedno ....Pracuje w Podfirmie....i wiem dosc dobrze ile mam na umowie....Nie jest to 500 zl...Ktoś Cie wydymał....:-)
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-09-02 10:05:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gdyby firmy miały 50-80zł za godz. !! hahahaha to by chłopaki zarabiali po 45 - 70 za godz...maksymalnie co może mieć firma to 35-37 zł zastanów się człowieku gdzie ty żyjesz... w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] byłe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] widziałeś.. Firmie też zależy żeby ludzi utrzymać, ubrać i zadowolić finansowo, ale jak przy takich pieniądzach. Te ceny co napisałeś to KOSMOS akurat znam temat od zaplecza. Pracowałem w jednej firmie 6 lat i nie mam zastrzeżeń, kasa była zaraz na drugi dzień.
zdjecie uzytkownika
Robert - 2014-09-02 10:30:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje w pod-firmie na wagonach już parę lat, i na umowie mam o wiele więcej niż 500 zł .. więc nie mam pojęcia skąd te bzdury. Kasa wiadomo.... mogła by być większa... ze względu na to co robimy i jak robimy. Mój pracodawca wydaje się być uczciwy i stara się to jakoś rekompensować , wiem że jeżeli by mógł to by dał zarobić. Z tego co mi wiadomo to kasa waha się w granicach 19-20 zł o pracę i na swoją działalność. ja mam 19,5 od paru lat i ani grosza więcej.
zdjecie uzytkownika
Karolina - 2014-09-17 06:57:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć,
Czy ktoś mógłby przybliżyć jak wygląda praca biurowa w tej firmie (chodzi głównie o stanowisko konstruktora)? Jaka panuje atmosfera, na jakim poziomie jest wynagrodzenie itp.
Z góry dzięki!
zdjecie uzytkownika
tom - 2014-09-17 22:22:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Karolina - 2014-09-17 06:57:30]:
Cześć Pani Konstruktor! Pracowałem w Wś 15 lat. Jeśli zaczynasz, to jest wspaniała firma dla Ciebie. Ludzie są ok. nie zjedzą Cię. Pomogą. Konstruktorzy, technolodzy-życzliwi - to zespół "ludzki", z Nimi konie kraść i ... konstruować wagony. Jak odbierzesz szlify w inżynierce, to już sama zdecydujesz czy zostać, czy szukać głębszych wód. No wiesz... Kasa, możliwość awansu...Pozdrawiam TF
zdjecie uzytkownika
wimed - 2014-09-29 17:34:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
również nie rozumiem skąd jakieś dziwne kwoty się tutaj pojawiają... 1000 złotych to możecie sobie zarabiać i być zadowolonymi na słuchawce albo czymś do tego podobnym. Tutaj w Wagony Świdnica kasa jest zdecydowanie lepsza. Nie powiem , że to szczyt marzeń , ale na to żeby godnie żyć w tym kraju wystarcza
zdjecie uzytkownika
Mlody - 2014-10-04 09:21:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak pracowałem to jaka lepsza pod firma 2100 na reke wagonowiec ze starzem 2400 2800 spawacz to sporo spawacz w firmie we wroclawiu zarabia minimum 4500 4000 tysiace odliczysz koszty dojazdu wyjdzie ci 4000 3500 na reke jest roznica :) i tu chodzi mi o spawacza, po 40 letnim starzu 2800 na reke wstyd i obluda:)w norwegi zarobił bys na godzine kolo 280 300 hrywien czyli za miesiac to kolo 38 tysiecy jako spawacz wiec sobie przelicz jak unas traktuja znakomitych fachowcow tu spawacze uciekaja gdzie moga by nie robic za 1788 zł miesiecznie;)
zdjecie uzytkownika
jeryn - 2014-10-27 11:35:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mlody nie porownuj Polski do Norwegii bo nie da sie dobrac odpowiedniej skali;) oczywiscie teraz fachowcow brakuje, bo ci, ktorzy potrafili bardzo dobrze swoja robote wykonywac odeszli tam gdzie zaproponowali lepsze warunki- to chyba normalne. Teraz duzo ciezej o wykwalifikowanego pracownika z jako takim doswiadczeniem.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-11-03 22:15:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WAGONY-NASŁUCHAŁEM SIĘ ŻE TAKI PRESTIŻ,KASA MARNA.LUDZIE DZIWNI.NIESTETY ZAKŁAD STARY.PODŁOGĘ NA HALI TO 90 LAT TEMU NIEMIECKI WŁAŚCICIEL KŁADŁ.UKŁADY I TYLE.NA GŁOWĘ BY WESZLI.OGÓLNIE SYF!
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2014-11-21 22:57:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poszłam troszkę dalej i najpierw skończyłam asystentkę stomatologiczną a teraz jestem na etapie Higienistki stomatologicznej. Szkoła umożliwiła mi dalsze podnoszenie kwalifikacji. Aktualnie pracuje w zawodzie asystentki stomatologicznej – zarabiam nieźle, ale po ukończeniu kierunku moje zarobki powinny wzrosnąć do ok 3.000 zł – jak dla mnie warto. Poza tym fajne promocje, sale wykładowe, i bardzo pomocni nauczyciele. Dodatkowe szkolenia w ramach zajęć bardzo przydatne w obecnej pracy. Polecam warto się zapisać , zdać egzamin i mieć pewną pracę www.szkoly.gowork.pl
zdjecie uzytkownika
wagoniarz od 16 lat - 2014-11-21 22:57:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie to wszystko to z przesadą.Idzcie na strefy niech was przywiążą do maszyn za najniższą krajową i bez dodatków za nadgodziny. Ja nie mam rodziny wśród kadry i radzę sobie znakomicie.Po prostu trzeba myśleć co się robi i pracować anie dłubać w nosie. Sporo ludzi widziałem co nowi przychodzili i byli zdziwieni że trzeba pracować.To jest praca dla mezczyzn a nie łepków co myślą ze wszystkie rozumy pozjadali.
zdjecie uzytkownika
Max - 2014-11-26 03:22:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@rekrut, bardzo wartościowa jest Twoja wypowiedzieć, wiele się dowiedziałem. dziwne są te testy, już od którejś osoby to słyszę, a szczerze mówiąc śledzę temat, bo zawzięcie szukam pracy. Ale skoro mówisz że czym mniejsze pieniądze się wpisze tym większa szansa to nie wiem czy ma sens harowanie ze półdarmo. Ktoś ma jakieś oficjalne info o zarobkach, chociaż średnich?
zdjecie uzytkownika
Szukający pracy - 2014-11-30 16:51:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wybieram się na rozmowę w sprawie pracy. Powiedzcie mi kto to jest ten samson i o co chodzi z tym showmenem?
zdjecie uzytkownika
były robol - 2015-02-25 21:27:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Robiłem w wagonach 6lat spawacz elektryk praca nie najgorsza można wyrobić zdolności manualne i rozwinąć zmysł techniczny i tu koniec plusów na rękę miałem 2000 po 6 latach ogólnie zarobki to jakiś tajemniczy temat tabu, z urlopem nie mialem wiekszych problemow ale na to trzeba bylo zapracowac dyscyplina hala jest w fatalnym stanie hałas non-stop zapalenie często takie ze nie widać drugiej strony hali w lecie nie miłosierny upał (gehenna dla spawaczy) a w zimie co chwile mroźne wietrzenie do tego 8h w plastikowym kasku, trzeba mieć oczy dookoła głowy bo o wypadek naprawdę bardzo nie trudno, no i ta nagonka z całym 5s miało by to sens gdyby wszyscy się w to angażowali ale na ppracowników starej daty nie ma co liczyć ;)
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-06-30 23:50:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam Technika masażystę, zawód który jest wieczny. Ja skończyłem w Goworku szkołę policealną www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolony. Duże umiejętności nauczyciela pomogły mi poznać wszystkie techniki wykorzystywane w tym zawodzie. Nowoczesne pracownie i materiały które dostaliśmy od szkoły zapewniły że z wysokim wynikiem zdałem egzamin Państwowy. Bez problemu znalazłam prace w salonie masażu i nareszcie zarabiam godne pieniądze!!
zdjecie uzytkownika
Chaliba - 2015-06-30 23:52:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma świdnicka jest jedną z większych w Polsce. Co prawda nie znałem ani jednej osoby, która mogłaby w stuprocentach powiedzieć, że uwielbia tą pracę i warunki w niej panujące. Nie mniej jednak oferty jakie kiedyś się pojawiały były zdecydowanie lepsze od tego co proponuje mniej więcej reszta rynku.
zdjecie uzytkownika
marcin - 2015-08-18 14:58:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli dostaje się u nich odzież ochronną, roboczą jeśi pracuje się jako technolog czy na prokucji.. rozumiem że z czasem się ubrudzi, ale to raczej nie dostaje się tylko jednego kompletu ubrań, wiec nie widze problemu. Poza tym w dziale bezpieczeństwa czy marketingu chyba nie ma juz takich konkretnych wytycznych
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wagony Świdnica S.A.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Wagony Świdnica S.A.?
Zadaj pytanie
alert