Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Wagony Świdnica S.A.

Pracowałeś w firmie Wagony Świdnica S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
spawacz - 2013-02-03 04:31:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a to dobrze,ze tam nie pojechałem na rozmowe,bo obecnie mam umowe na stałe i 3 000 netto bez nadgodzin
myslalem,ze te wagony to konkret

pocztą polska wysyłaja zaproszenia na rozmowe haha
zdjecie uzytkownika
Jakub - 2013-03-14 09:21:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,

Jeśli ktoś z Was byłby zainteresowany stabilną pracą we Wrocławiu i posiada uprawnienia NDT, proszę o kontakt. r(usunięte przez administratora)om
zdjecie uzytkownika
Andrzej - 2013-04-29 09:37:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Może ktoś napisać coś więcej o pracy? Na czym ona mniej-więcej polega? Jak się pracuje, co z atmosferą i kontaktami z szefem? Po ile godzin dziennie (płatne nadgodziny?)? Jak z możliwościami awansu? Co z przywilejami dla pracowników, zapewniają opiekę medyczną lub chociaż karty multisport?
zdjecie uzytkownika
seba - 2013-12-28 12:49:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
(usunięte przez administratora)Zatrudniają jako spawacz na stanowisku ślusarz,bez znajomości brak perspektyw,żenujące zarobki na poziomie 1700zł,do tego spore wymagania.Spychologia poziom master,jak jesteś nowy robisz za wszyskich
zdjecie uzytkownika
majtek - 2014-03-07 11:11:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a Ty seba piszesz to jako nadal obecny pracownik Wagony Świdnica? co do tego 1700 to rozumiem, że już na rękę
zdjecie uzytkownika
seba - 2014-03-22 22:20:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do majtka, na rękę dokładnie 1669 a następnie 1882,czy to jest wynagrodzenie godne spawacza(na stanowisku)oceń sam pozro.
zdjecie uzytkownika
Mlody - 2014-07-10 15:08:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak zarobki marne robisz wszystko za wszytskich , i nikt tego nie docenia nigdy bez znajomosci nie bedziesz kims w tej fabryce, majster ma zawsze racje i sie nie dyskutuje, jestes problemem pozbywaja sie go upominasz sie o swoje jestes problem mowia do widzenia, jak to sie mowi buzka na zamek cicho siedz masz orac jak murzyn w kopalni za marne ochlapy bulki, i tyle, kierownikow majstrow nie interesuja twoje sprawy rodzinne maja to gdzies dla nich liczy sie tylko norma podwyzka i premia, nie czlowiek, pracowalem tam 2 lata i nawet jak by mi dawali 5 tys na reke za boga bym tam nie wrocił, a czemu lepiej zarobic mniej, nawet jak te 1660 zł i byc przez szefa majstra gdzie indziej poklepanym po ramieniu, tu tego nie ma, hale sa nie odnawiane pracujesz na maszynach z lat 70 to czego tu oczekiwac, jak to mowia brud smród itp.A dla tych ktorzy tam wytrzymuja czapki z głow, bo dawno powinna zajac sie Inspekcja Pracy co sie dzieje w takim zakładzie, sporo wypadków, itp. Wiec powodzenia.
zdjecie uzytkownika
Stary - 2014-07-16 14:02:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mlody widać, że tam również nie ciekawie.. a może ktoś powiedzieć jak wyglądają, na czym polegają testy podczas rozmowy kwalifikacyjnej? Pierwszy raz z takim czymś się spotykam. Zarobki 1660 zł. tyczą się wszystkich przyjętych na początku czy jest szansa na wywalczenie lepszej stawki? Są jakieś nadgodziny (50, 100) soboty ? Dodam, że mam doświadczenie przy obsłudze maszyn, spawaniu.
zdjecie uzytkownika
Wagoniarz - 2014-08-05 20:18:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Witam wszystkich zainteresowanych FWŚ
Obecnie pracuje w wagonach i w 100% zgadzam się z negatywnymi opiniami na temat pracy ,wynagrodzenia ,bezpieczeństwa a o czystości to już nie wspomnę, jeden wielki SYF. FAKT maszyny z lat 60 strach się dotykać tego szmelcu. FAKT średnia pensja około 3500 brutto uwzględniając "kadrę kierownicza" (mistrz zarabia kolo średniej wiec pomyślcie ile zarabia pracownik! ten który pracuje tam 30 lat nie ma średniej płacy na dzień dobry może dostaniesz 2200 brutto a spawacz po podpisaniu lojalki 2500 brutto).FAKT jedna wielka rodzina nie masz pleców niczego nie osiągniesz, nie będziesz liza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;mistrzowi" zapomnij ze dostaniesz podwyżkę, jeśli w ogóle będzie max 6.5% albo jak nie będziesz donosił na kolegów to zapomnij o pracy po godzinach lub w sobotę! FAKT "zepsuj" coś to cie sponiewierają jak śmiecia lub murzyna za czasów niewolnictwa do tego dostaniesz naganę i cały zakład będzie gadał (za naganę zapomnij o podwyżczce) FAKT wypadki w wagonach to przynajmniej jeden tygodniowo, i zawsze jest to twoja wina ZAWSZE! będziesz się stawiał nagana i nie dostaniesz odszkodowania itp. FAKT pod-firmy zarabiają niby więcej na rękę ale kosztem składek na zus itp. wypłatę chłopaki dostają pod stołem, ale ich tez rżnie prywaciarz! ubrań roboczych nie dostają ,3 pary rękawic na cały miesiąc. Prywaciarz dostaje około 50-80 zł za godzinę pracy "jego 1 pracownika" od wagonów, pracownikowi płaci 10-18 zł za godzinę a umowy chłopaki maja "śmieciowe" czyli na papierze około 500zł za ponad 250 godzin pracy reszta pod stołem. Łapówki na porządku dziennym dla firm (nie dasz mistrzowi zapomnij o nadgodzinach). Pomyślicie jak ludzie tam mogą pracować!? A tak że w okolicy nie ma pracy chyba że Colgate lub Elektrolux za mniejsza kasę!!!FABRYKA WAGONÓW ŚWIDNICA jako konkretna dobrze płacąca firma to MIT! A te pikniki które organizują to mydlenie oczu ciemnocie tak jak te podwyżki. Jeśli nikogo nie masz w wagonach to lepiej daruj sobie tam prace !!!!
zdjecie uzytkownika
pdk - 2014-08-06 12:26:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Wagoniarz - 2014-08-05 20:18:31]:
To dość treściwa opinia i ciężko obejść się po niej z obojętnością. To bardzo ciekawe co napisałeś, szczególnie dlatego, że od pewnego czasu są przyjęcia do pracy w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
kandydat - 2014-08-14 19:18:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Wagoniarz - 2014-08-05 20:18:31]:
"będziesz się stawiał nagana i nie dostaniesz odszkodowania" nic tylko zgłosić do PIPu
zdjecie uzytkownika
OBOJĘTNY - 2014-08-24 10:10:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Wagoniarz - 2014-08-05 20:18:31]:
Co ty (usunięte przez administratora).....!!! pracowałem w wagonach do zeszłego roku i zgodzę się tylko z jedną opinią jaką przedstawiłeś - kasa, zwolniłem się tylko ze względu na kasę, gdyby jeszcze były nadgodziny to nie chciłąbym pracować w żadnej innej firmie, ale niestety są firmy zewnętrzne i one pracują po godzinkach. Co do maszyn - ty chyba łosiu nie pracowałeś u prywaciarza, tam to jest meksyk, spawarki na których spawałem jeszcze na warsztatach szkolnych, mam wrażenie, że w żadnej firmie oprócz wagonów nie pracowałeś. Co do kadry kierowniczej, mistrz też człowiek, ja byłem dość ambitny ( nie musisz mi wierzyć) i nigdy nie miałem problemu z wolnym na żadanie czy coś takiego, a jak chciałem się zwolnić to proponowali mi większą kasę, ale nie byli w stanie przebić wrocławia. SYF?? - od lat firma próbuje wprowadzić 5S - ale każdy ma to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jakbyś sprzątał po sobie to miałbyś czysto, jest socjal, pikniki też fajna frajda, przede wszystkim dla dzieci (ale zakładam, że ich nie masz).
Uważam, że firma jest na wysokim poziomie, gdy tylko będą lepsze zarobki - napewno tam wrócę.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-08-26 13:41:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam . Pracuję w tej firmie"Wagony" ponad dwa lata i odpowiem tak...Mam 27 lat stażu w roznych firmach...Jak do tej pory jest to moja najlepsza praca....Trafiaja sie różni ludzie....sa tez Taborety....Ale jest OK....Trzeba byc praciwitym.Dobrze sie sprzedać. ...A praca to najlepsza waluta....
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-08-26 13:47:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
C.D i jeszcze jedno ....Pracuje w Podfirmie....i wiem dosc dobrze ile mam na umowie....Nie jest to 500 zl...Ktoś Cie wydymał....:-)
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-09-02 10:05:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gdyby firmy miały 50-80zł za godz. !! hahahaha to by chłopaki zarabiali po 45 - 70 za godz...maksymalnie co może mieć firma to 35-37 zł zastanów się człowieku gdzie ty żyjesz... w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] byłe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] widziałeś.. Firmie też zależy żeby ludzi utrzymać, ubrać i zadowolić finansowo, ale jak przy takich pieniądzach. Te ceny co napisałeś to KOSMOS akurat znam temat od zaplecza. Pracowałem w jednej firmie 6 lat i nie mam zastrzeżeń, kasa była zaraz na drugi dzień.
zdjecie uzytkownika
Robert - 2014-09-02 10:30:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje w pod-firmie na wagonach już parę lat, i na umowie mam o wiele więcej niż 500 zł .. więc nie mam pojęcia skąd te bzdury. Kasa wiadomo.... mogła by być większa... ze względu na to co robimy i jak robimy. Mój pracodawca wydaje się być uczciwy i stara się to jakoś rekompensować , wiem że jeżeli by mógł to by dał zarobić. Z tego co mi wiadomo to kasa waha się w granicach 19-20 zł o pracę i na swoją działalność. ja mam 19,5 od paru lat i ani grosza więcej.
zdjecie uzytkownika
Karolina - 2014-09-17 06:57:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć,
Czy ktoś mógłby przybliżyć jak wygląda praca biurowa w tej firmie (chodzi głównie o stanowisko konstruktora)? Jaka panuje atmosfera, na jakim poziomie jest wynagrodzenie itp.
Z góry dzięki!
zdjecie uzytkownika
tom - 2014-09-17 22:22:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Karolina - 2014-09-17 06:57:30]:
Cześć Pani Konstruktor! Pracowałem w Wś 15 lat. Jeśli zaczynasz, to jest wspaniała firma dla Ciebie. Ludzie są ok. nie zjedzą Cię. Pomogą. Konstruktorzy, technolodzy-życzliwi - to zespół "ludzki", z Nimi konie kraść i ... konstruować wagony. Jak odbierzesz szlify w inżynierce, to już sama zdecydujesz czy zostać, czy szukać głębszych wód. No wiesz... Kasa, możliwość awansu...Pozdrawiam TF
zdjecie uzytkownika
wimed - 2014-09-29 17:34:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
również nie rozumiem skąd jakieś dziwne kwoty się tutaj pojawiają... 1000 złotych to możecie sobie zarabiać i być zadowolonymi na słuchawce albo czymś do tego podobnym. Tutaj w Wagony Świdnica kasa jest zdecydowanie lepsza. Nie powiem , że to szczyt marzeń , ale na to żeby godnie żyć w tym kraju wystarcza
zdjecie uzytkownika
Mlody - 2014-10-04 09:21:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak pracowałem to jaka lepsza pod firma 2100 na reke wagonowiec ze starzem 2400 2800 spawacz to sporo spawacz w firmie we wroclawiu zarabia minimum 4500 4000 tysiace odliczysz koszty dojazdu wyjdzie ci 4000 3500 na reke jest roznica :) i tu chodzi mi o spawacza, po 40 letnim starzu 2800 na reke wstyd i obluda:)w norwegi zarobił bys na godzine kolo 280 300 hrywien czyli za miesiac to kolo 38 tysiecy jako spawacz wiec sobie przelicz jak unas traktuja znakomitych fachowcow tu spawacze uciekaja gdzie moga by nie robic za 1788 zł miesiecznie;)
zdjecie uzytkownika
jeryn - 2014-10-27 11:35:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mlody nie porownuj Polski do Norwegii bo nie da sie dobrac odpowiedniej skali;) oczywiscie teraz fachowcow brakuje, bo ci, ktorzy potrafili bardzo dobrze swoja robote wykonywac odeszli tam gdzie zaproponowali lepsze warunki- to chyba normalne. Teraz duzo ciezej o wykwalifikowanego pracownika z jako takim doswiadczeniem.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-11-03 22:15:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WAGONY-NASŁUCHAŁEM SIĘ ŻE TAKI PRESTIŻ,KASA MARNA.LUDZIE DZIWNI.NIESTETY ZAKŁAD STARY.PODŁOGĘ NA HALI TO 90 LAT TEMU NIEMIECKI WŁAŚCICIEL KŁADŁ.UKŁADY I TYLE.NA GŁOWĘ BY WESZLI.OGÓLNIE SYF!
zdjecie uzytkownika
wagoniarz od 16 lat - 2014-11-21 22:57:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie to wszystko to z przesadą.Idzcie na strefy niech was przywiążą do maszyn za najniższą krajową i bez dodatków za nadgodziny. Ja nie mam rodziny wśród kadry i radzę sobie znakomicie.Po prostu trzeba myśleć co się robi i pracować anie dłubać w nosie. Sporo ludzi widziałem co nowi przychodzili i byli zdziwieni że trzeba pracować.To jest praca dla mezczyzn a nie łepków co myślą ze wszystkie rozumy pozjadali.
zdjecie uzytkownika
rekrut - 2014-11-25 19:40:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma robi parodie rekrutacyjne i na rekrutacjach korzysta z usług "podfirmy" rekrutacyjnej prowadzonej przez jakiegoś typa w stylu samsona (jak ktoś nie wie kto to to niech sobie poszuka w necie). Robią testy na rekrutacji przypominającej wiejski casting, a jedyne kluczowe pytanie w tych wszystkich testach to ile chciałbyś zarabiać. W sumie starczy odpowiedzieć na to jedno pytanie żeby przejśc "rekrutacje". Oczywiśie trzeba wpisać możliwie najmniejszą kwotę to przejdziesz... Ten typ z usług którego korzystają selekconuje ludzi wg klucza kto przyjdzie za mniej a odstawia taką szopkę jakby rekrutował najlepszych specjalistow z pośrod tych co się pozgłaszali na "spotkanie rekrutacyjne". Przez to jego "sito"rekrutacyjne przechodzą ludzie co się nie nadają do tej pracy a ci co by się nadali nie przechodzą, gdyż kluczowym pytaniem w tych wszystkich testach jest to ile chciałbyś zarabiać:) Niech ta firma skoczy w końcu korzystać z usług jakiegoś showmana co twierdzi, że potrafi rekrutować najlepszych.
zdjecie uzytkownika
Max - 2014-11-26 03:22:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@rekrut, bardzo wartościowa jest Twoja wypowiedzieć, wiele się dowiedziałem. dziwne są te testy, już od którejś osoby to słyszę, a szczerze mówiąc śledzę temat, bo zawzięcie szukam pracy. Ale skoro mówisz że czym mniejsze pieniądze się wpisze tym większa szansa to nie wiem czy ma sens harowanie ze półdarmo. Ktoś ma jakieś oficjalne info o zarobkach, chociaż średnich?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wagony Świdnica S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Wagony Świdnica S.A.?
Zadaj pytanie
x