brak logo

Wagony Świdnica S.A.

Świdnica

Opinie o Wagony Świdnica S.A.

Jakub 2013-03-14 09:21:31
Witam,

Jeśli ktoś z Was byłby zainteresowany stabilną pracą we Wrocławiu i posiada uprawnienia NDT, proszę o kontakt. r(usunięte przez administratora)om
2
Andrzej 2013-04-29 09:37:27
Może ktoś napisać coś więcej o pracy? Na czym ona mniej-więcej polega? Jak się pracuje, co z atmosferą i kontaktami z szefem? Po ile godzin dziennie (płatne nadgodziny?)? Jak z możliwościami awansu? Co z przywilejami dla pracowników, zapewniają opiekę medyczną lub chociaż karty multisport?
1
seba 2013-12-28 12:49:47
(usunięte przez administratora)Zatrudniają jako spawacz na stanowisku ślusarz,bez znajomości brak perspektyw,żenujące zarobki na poziomie 1700zł,do tego spore wymagania.Spychologia poziom master,jak jesteś nowy robisz za wszyskich
2
majtek 2014-03-07 11:11:54
a Ty seba piszesz to jako nadal obecny pracownik Wagony Świdnica? co do tego 1700 to rozumiem, że już na rękę
2
seba 2014-03-22 22:20:38
do majtka, na rękę dokładnie 1669 a następnie 1882,czy to jest wynagrodzenie godne spawacza(na stanowisku)oceń sam pozro.
Stary 2014-07-16 14:02:32
Mlody widać, że tam również nie ciekawie.. a może ktoś powiedzieć jak wyglądają, na czym polegają testy podczas rozmowy kwalifikacyjnej? Pierwszy raz z takim czymś się spotykam. Zarobki 1660 zł. tyczą się wszystkich przyjętych na początku czy jest szansa na wywalczenie lepszej stawki? Są jakieś nadgodziny (50, 100) soboty ? Dodam, że mam doświadczenie przy obsłudze maszyn, spawaniu.
1
pdk 2014-08-06 12:26:47
To dość treściwa opinia i ciężko obejść się po niej z obojętnością. To bardzo ciekawe co napisałeś, szczególnie dlatego, że od pewnego czasu są przyjęcia do pracy w tej firmie.
1
kandydat 2014-08-14 19:18:11
"będziesz się stawiał nagana i nie dostaniesz odszkodowania" nic tylko zgłosić do PIPu
OBOJĘTNY 2014-08-24 10:10:12
Co ty (usunięte przez administratora).....!!! pracowałem w wagonach do zeszłego roku i zgodzę się tylko z jedną opinią jaką przedstawiłeś - kasa, zwolniłem się tylko ze względu na kasę, gdyby jeszcze były nadgodziny to nie chciłąbym pracować w żadnej innej firmie, ale niestety są firmy zewnętrzne i one pracują po godzinkach. Co do maszyn - ty chyba łosiu nie pracowałeś u prywaciarza, tam to jest meksyk, spawarki na których spawałem jeszcze na warsztatach szkolnych, mam wrażenie, że w żadnej firmie oprócz wagonów nie pracowałeś. Co do kadry kierowniczej, mistrz też człowiek, ja byłem dość ambitny ( nie musisz mi wierzyć) i nigdy nie miałem problemu z wolnym na żadanie czy coś takiego, a jak chciałem się zwolnić to proponowali mi większą kasę, ale nie byli w stanie przebić wrocławia. SYF?? - od lat firma próbuje wprowadzić 5S - ale każdy ma to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jakbyś sprzątał po sobie to miałbyś czysto, jest socjal, pikniki też fajna frajda, przede wszystkim dla dzieci (ale zakładam, że ich nie masz).
Uważam, że firma jest na wysokim poziomie, gdy tylko będą lepsze zarobki - napewno tam wrócę.
2
ja 2014-08-26 13:41:03
Witam . Pracuję w tej firmie"Wagony" ponad dwa lata i odpowiem tak...Mam 27 lat stażu w roznych firmach...Jak do tej pory jest to moja najlepsza praca....Trafiaja sie różni ludzie....sa tez Taborety....Ale jest OK....Trzeba byc praciwitym.Dobrze sie sprzedać. ...A praca to najlepsza waluta....
2
ja 2014-08-26 13:47:26
C.D i jeszcze jedno ....Pracuje w Podfirmie....i wiem dosc dobrze ile mam na umowie....Nie jest to 500 zl...Ktoś Cie wydymał....:-)
ja 2014-09-02 10:05:46
Gdyby firmy miały 50-80zł za godz. !! hahahaha to by chłopaki zarabiali po 45 - 70 za godz...maksymalnie co może mieć firma to 35-37 zł zastanów się człowieku gdzie ty żyjesz... w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] byłe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] widziałeś.. Firmie też zależy żeby ludzi utrzymać, ubrać i zadowolić finansowo, ale jak przy takich pieniądzach. Te ceny co napisałeś to KOSMOS akurat znam temat od zaplecza. Pracowałem w jednej firmie 6 lat i nie mam zastrzeżeń, kasa była zaraz na drugi dzień.
Robert 2014-09-02 10:30:24
pracuje w pod-firmie na wagonach już parę lat, i na umowie mam o wiele więcej niż 500 zł .. więc nie mam pojęcia skąd te bzdury. Kasa wiadomo.... mogła by być większa... ze względu na to co robimy i jak robimy. Mój pracodawca wydaje się być uczciwy i stara się to jakoś rekompensować , wiem że jeżeli by mógł to by dał zarobić. Z tego co mi wiadomo to kasa waha się w granicach 19-20 zł o pracę i na swoją działalność. ja mam 19,5 od paru lat i ani grosza więcej.
Karolina 2014-09-17 06:57:30
Cześć,
Czy ktoś mógłby przybliżyć jak wygląda praca biurowa w tej firmie (chodzi głównie o stanowisko konstruktora)? Jaka panuje atmosfera, na jakim poziomie jest wynagrodzenie itp.
Z góry dzięki!
3
tom 2014-09-17 22:22:23
Cześć Pani Konstruktor! Pracowałem w Wś 15 lat. Jeśli zaczynasz, to jest wspaniała firma dla Ciebie. Ludzie są ok. nie zjedzą Cię. Pomogą. Konstruktorzy, technolodzy-życzliwi - to zespół "ludzki", z Nimi konie kraść i ... konstruować wagony. Jak odbierzesz szlify w inżynierce, to już sama zdecydujesz czy zostać, czy szukać głębszych wód. No wiesz... Kasa, możliwość awansu...Pozdrawiam TF
wimed 2014-09-29 17:34:26
również nie rozumiem skąd jakieś dziwne kwoty się tutaj pojawiają... 1000 złotych to możecie sobie zarabiać i być zadowolonymi na słuchawce albo czymś do tego podobnym. Tutaj w Wagony Świdnica kasa jest zdecydowanie lepsza. Nie powiem , że to szczyt marzeń , ale na to żeby godnie żyć w tym kraju wystarcza
Mlody 2014-10-04 09:21:21
Jak pracowałem to jaka lepsza pod firma 2100 na reke wagonowiec ze starzem 2400 2800 spawacz to sporo spawacz w firmie we wroclawiu zarabia minimum 4500 4000 tysiace odliczysz koszty dojazdu wyjdzie ci 4000 3500 na reke jest roznica :) i tu chodzi mi o spawacza, po 40 letnim starzu 2800 na reke wstyd i obluda:)w norwegi zarobił bys na godzine kolo 280 300 hrywien czyli za miesiac to kolo 38 tysiecy jako spawacz wiec sobie przelicz jak unas traktuja znakomitych fachowcow tu spawacze uciekaja gdzie moga by nie robic za 1788 zł miesiecznie;)
jeryn 2014-10-27 11:35:34
Mlody nie porownuj Polski do Norwegii bo nie da sie dobrac odpowiedniej skali;) oczywiscie teraz fachowcow brakuje, bo ci, ktorzy potrafili bardzo dobrze swoja robote wykonywac odeszli tam gdzie zaproponowali lepsze warunki- to chyba normalne. Teraz duzo ciezej o wykwalifikowanego pracownika z jako takim doswiadczeniem.
nowy 2014-11-03 22:15:12
WAGONY-NASŁUCHAŁEM SIĘ ŻE TAKI PRESTIŻ,KASA MARNA.LUDZIE DZIWNI.NIESTETY ZAKŁAD STARY.PODŁOGĘ NA HALI TO 90 LAT TEMU NIEMIECKI WŁAŚCICIEL KŁADŁ.UKŁADY I TYLE.NA GŁOWĘ BY WESZLI.OGÓLNIE SYF!
wagoniarz od 16 lat 2014-11-21 22:57:47
Panowie to wszystko to z przesadą.Idzcie na strefy niech was przywiążą do maszyn za najniższą krajową i bez dodatków za nadgodziny. Ja nie mam rodziny wśród kadry i radzę sobie znakomicie.Po prostu trzeba myśleć co się robi i pracować anie dłubać w nosie. Sporo ludzi widziałem co nowi przychodzili i byli zdziwieni że trzeba pracować.To jest praca dla mezczyzn a nie łepków co myślą ze wszystkie rozumy pozjadali.
Max 2014-11-26 03:22:33
@rekrut, bardzo wartościowa jest Twoja wypowiedzieć, wiele się dowiedziałem. dziwne są te testy, już od którejś osoby to słyszę, a szczerze mówiąc śledzę temat, bo zawzięcie szukam pracy. Ale skoro mówisz że czym mniejsze pieniądze się wpisze tym większa szansa to nie wiem czy ma sens harowanie ze półdarmo. Ktoś ma jakieś oficjalne info o zarobkach, chociaż średnich?
Szukający pracy 2014-11-30 16:51:35
Wybieram się na rozmowę w sprawie pracy. Powiedzcie mi kto to jest ten samson i o co chodzi z tym showmenem?
1
były robol 2015-02-25 21:27:18
Robiłem w wagonach 6lat spawacz elektryk praca nie najgorsza można wyrobić zdolności manualne i rozwinąć zmysł techniczny i tu koniec plusów na rękę miałem 2000 po 6 latach ogólnie zarobki to jakiś tajemniczy temat tabu, z urlopem nie mialem wiekszych problemow ale na to trzeba bylo zapracowac dyscyplina hala jest w fatalnym stanie hałas non-stop zapalenie często takie ze nie widać drugiej strony hali w lecie nie miłosierny upał (gehenna dla spawaczy) a w zimie co chwile mroźne wietrzenie do tego 8h w plastikowym kasku, trzeba mieć oczy dookoła głowy bo o wypadek naprawdę bardzo nie trudno, no i ta nagonka z całym 5s miało by to sens gdyby wszyscy się w to angażowali ale na ppracowników starej daty nie ma co liczyć ;)
3
Chaliba 2015-06-30 23:52:02
firma świdnicka jest jedną z większych w Polsce. Co prawda nie znałem ani jednej osoby, która mogłaby w stuprocentach powiedzieć, że uwielbia tą pracę i warunki w niej panujące. Nie mniej jednak oferty jakie kiedyś się pojawiały były zdecydowanie lepsze od tego co proponuje mniej więcej reszta rynku.
marcin 2015-08-18 14:58:14
czyli dostaje się u nich odzież ochronną, roboczą jeśi pracuje się jako technolog czy na prokucji.. rozumiem że z czasem się ubrudzi, ale to raczej nie dostaje się tylko jednego kompletu ubrań, wiec nie widze problemu. Poza tym w dziale bezpieczeństwa czy marketingu chyba nie ma juz takich konkretnych wytycznych
igła 2015-09-17 18:27:56
a mnie to ciekawi że nie mają swojej własnej strony internetowej (zaskakujące jak na tak duży zakład) ale za to można ich znaleźć bez najmniejszego problemu na wikipedii. ale dla narzekających że ciężka fizycznie praca, teraz można do nich aplikować na stanowiska pracy takie jak kierownik działu marketingu i młodszy konstruktor
Praciwnik wagoniw 2015-10-27 11:26:01
jasne ze mozna aplikowac jezeki jestes synusiem kierownika to jak naj ardziej dobry przyklad to taradaj ktory dal posadke swojemu synkowi w transporcie wiec nie moge sklamac ze nie mozna aplikowac co do tego postu wida c ze pisane przez kogos z biura
franek 2015-10-27 14:29:58
@Praciwnik wagoniw, troche twoja wypowiedz mnie oburza, nie wiem chyba jestes pracownikiem bardzo rozgoryczonym, niespełniomym zawodowowo, masz chyba jakies kompleksy z pracą tam związaną , ciekawy jestem kto ci zalatwil prace skoro piszesz ze aplikowac tam mozna jak sie jest krewnym kierownika :) jaki masz sttopien pokrewienstwa przyznaj sie :)
Przemek 2015-11-06 10:20:52
Z pracą w wagonach jest jak w armii, masz znajomości to latasz wyżej, ale sa i szaraki jak Ja. Życie leci, ale mogło by być lepiej opłacane po zniesieniu szkodliwości spawania
Przemek 2015-11-06 10:22:02
Łącznie z falą na niektórych nawach :_)
Ole 2015-11-27 00:42:56
Cześć wszystkim, chciałem się dowiedzieć czy sa jakieś nabory do Wagony Świdnica bo szukam obecnie pracy juz przez jakiś czas. Ogólnie pracowałem w branży i zajmowałem się np. własnie spawaniem jak mówi @Przemek - po prostu potrzebuje wiedziec jak płacą i czy robią to na czas, bo to wiadomo jest bardzo wazne
wolny strzelec 2015-11-30 00:36:51
Koledzy słyszałem że Frezpol na Inżynierskiej rekrutuje. Co prawda panują tam dziwne zwyczaje wśród załogi tej z Wałbrzycha bo uważają się za lepszych od innych ale teraz przyszło nowe kierownictwo to może coś się zmieni.
pracuś 2015-12-04 08:44:41
Witam.Gdzie i w jaki sposób można złożyć podanie o prace do wagonów?
pracuś 2015-12-04 08:45:46
Witam.Gdzie i w jaki sposób można złożyć podanie o prace do wagonów?
Obek 2015-12-04 15:19:43
Witam! Czy jest tam może zapotrzebowanie na operatora/programistę cnc? Dzięki z góry za odpowiedzi.
serig 2015-12-07 03:47:41
Kolego warto zajrzeć na oficjalną stronę producenta i tam wysłać swoje CV. Szkoda trochę, że teraz te rekrutacje to są na jakieś słabe stanowiska
ghjk 2016-01-23 13:13:44
@serig elektryk, kierownik działu technicznego i specjalista informatyk to są twoim zdaniem słabe stanowiska? No ja nie sądzę. Np. taki specjalista informatyk to może zarobić z 6 tysięcy spokojnie.
spawacz 2016-01-26 08:29:22
witam wszystkich firma jak firma pracowałem, pracuje i penie nie raz będę jeszcze tu pracował z własnego doświadczenia wiem że lepiej się nie wykazywać że jest się dobrym spawaczem gdyż skutkuje to wjeba.... na nadgodziny których jest mnóstwo wiosną latem. to wszystko jest spowodowane złym planowaniem terminów zleceń lub chęcią przyśpieszenia produkcji przez majstra/kierownika którzy dostaną premie wysyłkową itd itd nie rozumieją że nieraz nie można zostać, że potrzebny dzień lub dwa wolnego w końcu nie samą pracą człowiek żyje. Nie podoba mi się ten zakład ale cóż pracować trzeba
1
uj 2016-01-27 10:52:04
ale pracujesz cały czas jednym ciągiem spawaacz? Jeżeli tak to chyba nieźle to o firmie świadczy że ludzi potrafi tak długo trzymać przy sobie. Teraz kierownika działu techniczego potrzebują więc może ja zaaplikuję..
goblin 2016-02-05 18:46:34
Pracuje w firmie wś ale żadnych awansów nie ma chyba że masz plecy w pentagonie to gdzieś cię przeniosą a zwykły robol ma tyrać
benny 2016-02-05 20:36:11
@goblin to może spróbuj na kierownika działu technicznego aplikować bo szukają teraz. Pewnie byś się lepiej nadał jak już masz staż w tej firmie niż ktoś z zewnątrz. Oferują umowę o pracę, szkolenia i kursy
losz 2016-02-23 19:25:32
ważne, że inwestują w swoich pracowników zapenwiając im liczne szkolenia, na bieżąco również trzeba uzupełniać wiedzę. uważam, że miło z ich strony, że mają również pakiet świadczeń socjalnych
duma 2016-03-04 20:21:24
jak dla mnie, te szkolenia są najważniejsze. Według mnie, człowiek uczy się całe życie i samo zatrudnienie nie zapewnia rozwoju. A takie szkolenia już na pewno :)
er 2016-03-07 19:45:46
hej hej cieakwi mnie to czy w najblizszym czaise bedzie u nich od nowa jakas rekrutacja na przyklad na ksiegowego wiaodmo ze trzbea miec odpwiiednie wyksztalcenie ekonomiczne
loszak 2016-03-21 19:49:55
oj nie wiem, póki co to szukają specjalisty ds. zarządzania projektami oraz operatora suwnicy sterowanej, w obu przypadkach zatrudnienie jest na podstawie umowy o pracę
olek 2016-05-07 21:16:04
tamta oferta pracy na stanowisko do zarządzania projektami już niestety jest nieaktualna, ale za to szukają do pracy kogoś jako Operator Suwnicy Sterowanej, jak na Swidnicę to fajna oferta, spora kasa i zatrudnienie bezpośrednie zatrudnienie przez firmę WŚ na umowę o pracę
Posrednik 2016-07-06 23:50:16
Zatrudnimy od zaraz lakierników do Wrocławia w branży kolejowej, stawka netto 29zł./godz. na własnej działalności.
edf 2016-07-11 18:02:11
hej widze ze jest tez oferta dla menadzera do spraw zarzadzaania projektami w Świdnicy oferuja atrakcyjne wynagrodzenie,zatrudnienie na pełny etat - bezpośrednie zatrudnienie przez firmę,umowę o pracę
6% :) 2016-09-09 22:26:47
PROSZĘ CZYTAĆ NA SIEDZĄCO !!!!!!!!!!!!!!!!
ŚREDNIA NA HALI 5200 ZŁ :) :)
leave 2016-09-09 22:38:22
Dla mnie idealne jest to, że zapewnione jest zatrudnienie w ramach umowy o pracę @edf, to doskonały znak na to, że się teraz dobrze dzieje, bo do tego doliczane są odpowiednie benefity socjalne, a to dobry znak.
Zostaw swoją opinię o Wagony Świdnica S.A. - Świdnica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wagony Świdnica S.A.