brak logo

Magna Automotive (Poland) sp .z o.o.

Dąbrowa Górnicza

Opinie o Magna Automotive (Poland) sp .z o.o.

Janek 2016-09-03 14:14:29
Ale czad....nie wierze niech mnie ktoś uszczypnie ludzie nie do ruszenia okazali się tykalni, jeszcze to do mnie nie dociera, mam nadzieje że niektórym da to do myślenia, na strachu nic się nie da zbudować, zastraszaniem powoduje się tylko to że ludzie boją, a to już nic dobrego nie wróży. Czasy panów i wiernych sługów minęły i nie wrócą .
19
Mario 2016-09-03 14:46:48
Grupa ODP i otwarte dzwi zrobiły swoje jestem pod wrażeniem no wielki szacun
19
Ok. 5+++ 2016-09-04 07:24:34
W Magnie jest związek- Solidarność. To dzięki przewodniczącemu powstała grupa ODP. Można było przeczytać na tablicy związkowej, że sam zgłosił do dyrekcji potrzebę utworzenia komisji antymobingowej, ale dyrekcji nie spodobała się nazwa, dlatego jest nazwa "grupa ODP ". To jest bardzo dobry początek, aby poprawić warunki pracy i oczyścić atmosferę. A to dzięki przewodniczącemu i komisji związkowej. W grupie ODP są sami pracownicy (bez kierowników) a zdecydowana większość to członkowie solidarności, których zaproponował przewodniczący. Obecnie przewodniczący solidarności cały czas monitoruje działania grupy, aby dawały one korzyści dla pracowników. Ale żeby te działania dawały dobre efekty, potrzeba również aby pracownicy przestali się bać i zgłaszali problemy. Obecnie widać, że działania grupy przynoszą efekty. Tak trzymać - szanowna grupo. Ps. Dobrze, że dyrekcja zgodziła się na utworzenie tej grupy, bo to znaczy, że też chce poprawić warunki pracy i oczyścić atmosferę.
15
Janek 2016-09-04 10:17:03
A ja zawsze słyszę że drzwi są otwarte i możesz przez nie sobie wyjść ;)
5
Mario 2016-09-04 10:41:04
Wszyscy widzą zmiany i nie można temu zaprzeczyć pytanie czy pracownicy sami zaczną to zmieniać. Ja sam skorzystałem z grupy i otwartych dzrzwi a efekt przekroczył moje oczekiwania. Myślę że to wszystko pokazuje pozytywny kierunek oraz każdy kto robi krzywdę drugiej osobie poniesie konsekwencje swojego postępowania. Może jestem głupi ale zaczynam w to wierzyć.
10
Janek 2016-09-04 11:05:19
Wiara czyni cuda, a nadzieja umiera ostatnia, bez wiary ciężko żyć, dobrze że są ludzie którzy w coś wierzą w tych ciężkich czasach potrzeba takich i takich co mają zasady i a nie takich którzy chowają się za czyimiś plecami bo tak łatwiej.
3
Mario 2016-09-04 11:24:28
Czasy się zmieniły ale zarządzanie na podstawie krzyku, strachu i złośliwości nie prowadzi do niczego dobrego. Dobrze że znalazł się ktoś kto zaczyna patrzeć im na ręce i działać. Wiem jedno ze jeśli będę potrzebować pomocy znów ja dostanę.
6
merc 2016-09-04 13:23:46
czy ktoś może napisać ile zarabia kierownik np : magazynu ?
proszę i dziękuję za info
ja 2016-09-05 09:27:44
Mam nadzieję że grupa odp wraz z dyrekcją faktycznie poprawi sytuację w pracy,liderzy przestaną poganiac pracowników,wydzierac się na nich i wyśmiewać .sami nie są doskonali wręcz niektórych praca boli.ponizanie ludzi przez niektóre osoby na mlatchu lub Mercedesie przechodzi czasem ludzkie pojęcie że osoby które kiedyś pracowały na linii potrafią tak traktować ludzi tylko dlatego że są pod ich nadzorem.a to jest tylko żółta koszulka a nie stanowisko dyrektora,niestety założenie jej ogłupia,uczy chamstwa i nierobstwa w przyspieszonym tempie.
9
Mario 2016-09-05 15:03:36
Zgłaszać i mówić. Mówić i zgłaszać to jedyna droga do poprawy.
3
Pracownik 2016-09-05 21:53:32
Nie tylko na mercedesie ale i na pokrywach tam co poniektórym liderom woda sodowa uderzyła do głowy.Powinni zrobić porządek na tak zwanych kołach niech rusza pracowników z koła na linie a nie tylko siedzą i kabelki wciskają i bardzo są zmęczone i paluszki ich bolą. Każdy powinien zapierdalac na linii a te z koła myślą że są nie tykalne. Siedzą tam i 8godzin tylko śmieją się i pierdoly pociskaja razem z liderami a reszta na linii musi zapierdalac. Gdzie tu sprawiedliwość powinny zmieniać się z innymi i pracować na linii bo zarabiamy te same pieniądze
10
pracownik 2016-09-06 13:00:22
Mam nadzieję że ktoś z grupy odp zagląda na to forum,bo widzę że tu ludzie nareszcie zaczęli pisać to co jest prawdą i jest powszechnie wiadomo a nie dociera wyżej.slaby wynik Eos to głównie marne płace i pomiatanie zwykłymi pracownikami oraz nierobstwo niektórych liderów.
4
5878 2016-09-06 16:09:56
Czytamy, jednak jeśli ktoś z pracowników ma problem, o którym chciałby porozmawiać to zapraszam na gg 10985860
4
Mario 2016-09-06 17:57:34
Grupa działa na zasadzie zgłoszenia można zachować anonimowość. Opinia na forum nie jest traktowana poważnie. Na podstawie zgłoszeń pracownikow zostają podjęte decyzję co dalej. Efekty były i są widoczne. Zapraszam nie ma co się bać .
5
magna 2016-09-07 16:49:22
Ktoś kto nie pracował na tak zwanym kole niech przyjdzie i zobaczy jakie te kabelki są lekka praca ludzie co ww piszecie opamiętajcie się bo na żadnym dziale nie jest lekko
4
Osoba 2016-09-07 17:11:11
Myśle ,że nie wiesz co to ciężka praca
3
Katarzyna 2016-09-07 17:12:38
W odpowiedzi na post dotyczacy linii pokryw M-Latch , pracuje na kole i nie twierdze ze jestem nie do ruszenia a co wiecej nigdy nie narzekalam ze paluszki mnie bola bardzo chetnie pojde pracowac na linie osoba ktora to pisala sama chyba nie wie do konca o czym pisze ja bardzo chetnie sie z nia zamienie tylko niech sie ujawni i znajdzie dosc odwagi w sobie i poprosi odpowiednie osoby o szkolenie z oceny lutow i lutowania na off- line nie nalezy do przyjemnosci siedzenie tam i wdychanie oparow z olowiu macie racje zarabiamy tyle samo co inni wiec dlaczego to my tylko mamy sie truc a na dowod tego ze pisze powaznie nie bede sie uktywac za wymyslonymi nickami :) Katarzyna Izdebska
18
Światło 2016-09-08 15:47:48
Forum dyskusyjne służy do wymiany poglądów, taka jest jego rola i nie ma tu obowiązku się przedstawiania, bo to nie o to chodzi, każdy ma prawo do wypowiedzenia swoich 'bóli'- w nadziei, że może coś się zmieni na lepsze.
Świat byłby o wiele, wiele lepszy gdyby każdy zajmował się swoimi sprawami i ludzie jeden drugiemu byli by życzliwi to była by bajka. W realnym życiu obserwujesz że ludzie słabi napawają i cieszą niepowodzeniami drugich, a silni mają to gdzieś...
5
Katarzyna 2016-09-08 18:50:37
świat faktycznie byłby dużo lepszy gdyby ludzie umieli ze sobą rozmawiać a nie wylewać żale na forum albo obrabiać komu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za plecami i to nie z obowiązku podpisałam się imieniem i nazwiskiem .
5
anonimowo 2016-09-09 01:13:47
Katarzyno w waszej cynie nie ma ołowiu więc nie ma też oparów ołowiu. Polecam przeczytać etykietę na rolce cyny.
3
nomin 2016-09-09 14:05:04
Mój drogi na m-lacz coverach są używane dwa rodzaje cyny, ołowiowa i bezołowiowa. Więc zorientuj się w temacie zanim powiesz słowo
2
Katarzyna 2016-09-09 14:40:21
widzę że ktoś mnie już wyprzedził i nie muszę nic więcej wyjasniać , dziękuję :)
2
Janek 2016-09-09 17:19:28
Trzeba to doprecyzować, ustalcie ile razy w miesiącu lutujecie ołowiową, będzie rzetelniej.
Katarzyna 2016-09-09 17:45:24
osobiście cyną bezołowiową ja nie lutowałam ani razu a pracuje na tym dziale od lipca 2015
2
Katarzyna 2016-09-09 17:56:29
ale tu wcale nie chodzi o licytowanie się kto ile razy i jaką cyną lutował tylko o to że chętnie pójdę pracować na linię a osoba która chce pracować na kole może zająć moje miejsce bo jest to osoba z mojej zmiany niech tylko poprosi odpowiednie osoby o przeszkolenie
3
Janek 2016-09-09 18:48:11
Jak wiesz, że ktoś ma problem do Ciebie to dlaczego tego nie wyjaśnisz, to takie proste, jak prawdziwy chrześcijanin idź pogadaj a może oczyści to atmosferę.
mimi 2016-09-11 12:09:59
Katarzyno moze nie chodzi o ciebie tylko ogólnie pisza o kołach bo ja tu naprawde nie widze żeby ktos pił tylko i wyłacznie do ciebie .Na kole siedzi was 3 osoby a ty od razu ze to o ciebie chodzi .Po za tym sa dwa koła na zmianie .Wydaje mi sie ze macie cos na sumieniu skoro odrazu wiesz ze to twoja zmiana ,czyli ten ktos moze pisze tylko prawde.
2
Pracownik 2016-09-11 12:33:06
Nie zamiezam sie ujawnac Katarzyno a wiesz dla czego bo nie właze w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] liderom jak ty i nie chce miec [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ale to nie zmienia faktu ze wszyscy z koła powinni codziennie sie zmienic i pracowac na lini .Nie tylko jedne i te same osoby tam siedziec i robic wrazenie jakie to one sa wazne i im wszystko wolno jakie sa nietykalne ,w koncu niech sie ktos za to wezmie i ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na kołach niech sie skonczy .A liderzy niech zajmia sie swoimi obowiazkami a nie siedza z wami na kołach i pierdoły pociskaja a reszta na linii ma zapierdalac .Nie tylko o twoja zmiane chodzi,ale o wszystkie jak na jednym tak i na drugim kole same chrabianki nietykalne tylko tej jednej to plecy juz sie tak mocne skonczyły .Wejscie sie w koncu do roboty tak jak inni ludzie z lini
3
Światło 2016-09-11 15:10:04
Przez to że ludzie się nie zmieniają normy windują, a potem nawet jakby człowiek chciał to nie może dorównać a jak nie możesz zrobić normy to robią z pracownika ułomnego, to chore !!!
5
mimi 2016-09-11 19:11:23
Dlaczego na innych liniach ludzie sie zmieniaja ,kazdy umie na wszystkim robic tylko na pokrywach jedne i te same osoby na kołach ,kazdy ma prawo pracowac na lżejszych stanowiskach ale te z koła bronia swoje posadki bo stac nie trzeba nogi nie bola ani rece a na lini trzeba stac i zapierdalac ludzi rece i nogi bola . Gdyby ludzie chcieli to by pracowali na lini ale po co skoro na kole im dobrze!!!!!!
6
pracownik 2016-09-14 10:18:16
Jesli chodzi o prace na kole nie jest to takie proste,te osoby co sie madrza niech najpierw tam popracuja a potem dopiero ocenia prace bo az zal tego czytac co sie wypisuje o osobach tam pracujacych. Jesli kogos bola raczki albo nozki to niech prace zmieni a nie tylko narzeka jak mu zle.
4
Taki tam 2016-09-14 10:28:36
Lepiej siedzieć i pracować na kole niż stac na zywicowaniu i pociskac kity z liderem . A jakby się dało to go przelecieć w magnowskim kiblu
5
Kobiet@ pracujaca 2016-09-14 11:02:33
Zawsze możesz iść na Mercedesa jak ci nie pasuje lub pożegnać zakład. Albo zawsze można ci załatwić darmowe inhalacje z kalafonia :). Zamiast głupio pisać najpierw poznaj stanowisko
4
123456 2016-09-14 22:30:54
podaj linie na ktorej wszyscy potrafia pracowac na wszystkich stanowiskach no prosze ? nie ma takiej linii , nic nie wiesz o tej pracy na to wychodzi
3
popylacz 2016-09-15 21:33:53
Sa linie gdzie ludzie znaja każde stanowisko. Tak ze zapraszamy na podnosniki tu sie nauczysz wszystkiego.
1
123456 2016-09-15 22:23:40
znać a wyrobić norme na każdym stanowisku to róznica
4
:) 2016-09-15 22:27:22
Ta te wasze orły z podnosików trafiły właśnie na zamki i najwięcej maja do powiedzenia a co za tym idzie najwięcej w h..ja walą i ściemniaja wprowadzają zamęt wszystko było ok dopóki do was nie trafili ci którzy "wyrabiają" sie na każdym stanowisku ale nie w pracy tylko w obrabianiu d..py innym osobom
5
Byku 2016-09-16 06:50:39
Krowa która duzo ryczy mało mleka daje. Ileż można słuchać biadolenia jak to źle bo trzeba robić.
4
lide 2016-09-16 09:42:09
jest kilka takich linii, nie pisz głupot. Np. 3 mniejsze naprzeciw merca.
3
rafi 2016-09-16 18:02:41
u was moze na żywicowaniu takie cyrki bo u nas na kołach lideży pogawedki sobi robia z pracownicami nie paczac na to czy sa wiazki czy nie a ludzie z lini staja bo nie maja co robic .Potem lider pyta czemu normy nie ma albo czemu stoja i nic nie robia .To jest żałosne ze na kołach smiechy chichy a na lini nie wolno sie odzywac tylko pracowac bo jak ktos rozmawia to juz zostaje upomniany przez lidera .Gdzie tu jest sprawiedliwosc
1
pracownik12 2016-09-16 20:49:49
Ludzie mam propozycje skoro się spieracie proponuje zorganizować spotkanie z koordynatorem czy z liderem i wyjaśnić sobie a nie ciągle narzekać na forum ludzie najwyższy czas mówić na głos a nie wypisywać w necie takie rzeczy jedno i to samo nikt na glos nie powie tylko słowa pisze w ten sposób nic się nie zrobi a konflikt będzie narastać odpowiedzmy sobie czy to ma sens
10
Byku 2016-09-19 13:44:32
Co innegobo zamiast rozmawiać i robić to tylko narzekanie i gadanie o innych. Jakoś przy smianiu na kole norma jest. Nawet czy stosie braków bo np jest problem z kołem. Przeszkadza wam że inni potrafią się cieszyć i robic
1
Byku 2016-09-19 13:47:02
Hmm jak już ktoś pisał. Nie którzy mają gębę tylko w necie. Bo wiedzą że będzie im można pokazać prawdę i jeszcze udowodnić kto naprawdę zapierdziela , a jemu najlepiej idzie zapierdzirlanie jezykiem
1
Brrmbbrrm 2016-09-19 16:48:03
Trzeba jeszcze się przyjrzeć niektórym pracownikom administracji średniego szczebla prześladującym innych. Ci są dość sprytni í przebiegli. Wiele razy nic nie potrafią í kradną od innych podpisując się pod czyjąś robotą swoim imieniem. Żenada.
2
aga 2016-09-20 12:39:28
Zapraszam w tej kwestii na gg 10985860. nie wylewajmy żali tutaj
2
Mario 2016-09-20 15:49:01
Ludzie korzystacie z grupy jeśli się boicie otwartych drzwi.
5
Zasiłkowiec!! 2016-09-20 18:39:36
Największym problemem w tej firmie to są niskie zarobki. Stawka od dwóch lat taka sama!!
I jeszcze jak czytam opinie na tym forum, to twierdzę że ludzie z zamków mają wieczny ból [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
6
kkkk 2016-09-23 12:52:33
NIC się nie zmienia na zamkach dalej zastraszenie i ponizanie pracowników ,liderzy dalej panami niewolników którzy mają charowac jak woły i nic się nie oddzywac sami stoją przy ambonie do czerwonego nie ma ochoty nikt się ruszyć a do tego nerwy wyladowane na operatorze ,maszyny rozregulowane a norme wymagają zdziwienie czemu braklo .nawet grupa odp tu nie pomoze.
4
jezu! 2016-09-24 09:19:35
pomoże tylko odezwijcie się do nas a nie tutaj wypisujecie żale, ludzie nawet możecie skorzystać z otwartych drzwi. Dyrektor was nie zje zawsze wysłucha a na pewno nie zwolni!! Zaczynacie mnie już denerwować. Jeśli coś się dzieje nie tak to korzystajcie z narzędzi jakie daje wam zakład. Bo nic się nie zmieni w momencie kiedy tutaj będziecie płakać. Chyba, że tylko o to wam chodzi!
4
Kazik 2016-09-24 14:03:37
To taka typowa polska cecha po biadolić, ponarzekać a jak przyjdzie co do czego to jest przecież dobrze o co Ci chodzi pogadać se nie można??!!! A broń Boże wziąć za coś odpowiedzialność niech inni coś zrobią :(
2
Zostaw swoją opinię o Magna Automotive (Poland) sp .z o.o. - Dąbrowa Górnicza
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Magna Automotive (Poland) sp .z o.o.