logo Magna Automotive (Poland) sp .z o.o.

Magna Automotive (Poland) sp .z o.o.

Dąbrowa Górnicza

Opinie o Magna Automotive (Poland) sp .z o.o.

bleee 2017-06-08 12:50
Wszyscy co tak bronicie gościa zastanówcie się teraz czy dalej tak by było gdyby ten pijany gościu wyszedł z pracy, wsiadł za kierownice i wracając z pracy potrącił na pasach was lub kogoś z waszej rodziny! Czy dalej tak byście bronili kolegi??? Czy wtedy dalej inni wyzywani byli od podpir....czy??
4
POD 2017-06-08 19:14
KTO ZA STRAJKIEM?ZA LUDZKIM TRAKTOWANIEM PRACOWNIKÓW?ZA GODZIWĄ PENSJĄ A NIE JAŁMUŻNĄ?
KTO SIĘ NIE BOI O WŁASNĄ DUPĘ?A KTO WYMIĘKA ALE PODWYŻKĘ WYWALCZONĄ I RYZYKOWANĄ PRZEZ INNYCH WEZMIE I JESZCZE SKRYTYKUJE ZWIĄZKI,ŻE ZA MAŁO?TAKIE OSOBY POWINNY MIEĆ HONOR I W SYTUACJI WYGRANEJ ZAKŁADU NIE PRZYJĄĆ WYWALCZONEJ PODWYŻKI.NA MERCEDESIE CZY M-LATCH TAK DOBRZE TRAKTUJE SIĘ LUDZI CZY SĄ TAK ZASTRASZENI ŻE BOJĄ SIĘ POWIEDZIEĆ TAK STRAJKOWI,ŻEBY CZASEM NIKT NIE DONIÓSŁ I Z TEJ SUPER PRACY RATUJĄCEJ ŻYCIE NIE ZWOLNIŁ?DOBRZE PODNOŚNIKI MÓWIŁY ŻE MERCEDES I M-LATCH STCHÓRZY.
12
Podnosniki 2017-06-08 21:40
My podnośniki walczymy do końca bo mamy jeszcze odrobinę honoru i mocne tyłki a zameczkom podziekujemy za wsparcie umiecie tylko szybko sikac bo tego was nauczyli ale wam to przecież odpowiada Pozdrawiamy
12
Montazysta 2017-06-08 22:42
Potraficie tylko udupiać Siebie nawzajem. Nic razem nie możecie zrobić tylko kablowanie bo ci maja 7 minut przerwy wzajemnie miedzy liniami. Gdy przyszła szansa by chociaż troszke zmienic zarobki w tym syfie nie macie jaj by spróbować. Oczywiscie najwiecej maja do powiedzenia osoby które nie beda strajkować. Podnosniki pozdrawiają.
18
Baniak 2017-06-08 23:30
Nie no ludzie, normalnie żal.pl! Chodzą ziomy ze solidarności, pytają się kto jak się zapatruje na strajk, a ja słyszę że ten i tamta nie wie co ma robić! No to co to ku**a jest przedszkole? Se dzwońcie do wróżba Macieja może wam podpowie! Szacun dla będących za strajkiem. A dla reszty: jesteście żałośni. Ale potem będziecie najgłośniej drzeć ryja: no tak, tyle naobiecywali a 30 gr załatwili. STRAAAAAAAAAAAAAAAAJK!!!
17
Hanka 2017-06-09 16:43
No Nie zle wsparcie i podziękowanie dla związków. Jestem rozzalona postawą ludzi. Co wy robicie. Tyle pracy na nic.
14
Ja 2017-06-09 18:11
Jakie 30 gros, złotówkę w sumie dostaliśmy
1
Montazysta 2017-06-10 08:32
Tylko 70 gr dał sam zakład by osiągnąć stawkę minimalna na umowie o pracę 12 brutto dla randstadu wiec co to kur... za podwyżka się pytam ?
3
Ok. 5+++ 2017-06-10 15:57
Panie montażysto.Jeżeli chcesz zabierać głos,to dokształć się, bo nie wiesz o czym piszesz. W ogóle mylisz pojęcia. Stawka 12 zł jest na umowę zlecenie, tak więc firma nie musiała zwiększać wynagrodzeń,a umowę tymczasową i stałą można porównywać tylko z najniższą krajową tzn. 2000 zł. Powtórzę: minimalna stawka 12 zł jest dla umowy zlecenia, a dla umowy o pracę minimalna płaca wynosi 2000 zł. Tak więc zakład nie musiał nic osiągać. Oczywiście to nie znaczy, że nie powinien dać podwyżki.
Montazysta 2017-06-12 10:40
Okej przyznaje sie do bledu pomylilem sie ale to byloby smieszne gdyby osoby z agencji mialy stawke ponizej 12 brutto gdzie daja na umowie zlecenie a przecież jest umowa o prace. A oni wzieli tu zabrali tam dali mydlac ludziom oczy. Jest tak pieknie to powiedzcie mi dlaczego ludzie stąd uciekają do innych zakladow a nie odwrotnie. Chcecie to przyjmijcie jałmuzne 30 gr a pozniej bedziecie narzekać że wam brakuje do 10.
1
Hanka 2017-06-12 16:59
Czytałam komunikat. Ludzie albo wszyscy pójdziemy w jednym kierunku albo nic nie będzie. Teraz psy możemy wieszać tylko na tych co byli nie zdecydowani i na nie. Sami sobie zapracowalismy na ten dzień. W lipcu dalej będą związki startować o podwyżki mam nadzieję ze teraz już ich nikt nie zawiedzie.
11
Stary pracownik 2017-06-13 19:44
Złotówkę dostali premie zabrali wyszło na 0 a wy dalej wierzcie w związki. ... jeśli teraz się nie udało jak było już tak blisko to zapomnijcie ze będzie lepiej!!! Za długo tutaj pracuje związki zawsze dużo szumiały a wychodzilo jak zawsze tym razem tak samo. Możecie się obrażać za ta wypowiedź ale niestety takie są realia juz od 15 lat...
4
Hanka 2017-06-13 19:57
Żal mi jest komentować to co piszesz. Pracujesz 15 lat i dalej chcesz aby ktoś inny wszystko załatwił . Teraz wszystko zależy od wszystkich tak jest. Dopóki tego nie zrozumiemy będzie jak bedzie.
7
normalnie kretyn 2017-06-13 20:22
głąbie kapuściany, w tym roku związki dały z siebie wszystko a ludzie ich wycyckali. Związki doszły do momentu strajku i ludzie się wystraszyli. Taki jak ty pewnie, też dużo ryczysz a mało mleka dajesz. Jesteś żałosny i swoją wypowiedzią obrażasz ludzi, którzy chcieli strajkować aby pomóc związkom wywalczyć dla siebie podwyżki. Płacz pajacu płacz teraz, tyle ci pozostało
17
za strajkiem 2017-06-14 12:13
Dziękujemy Ci stary pracowniku bo to dzięki takim jak Ty mamy to co mamy aż żal czytać to co piszesz najlepiej schować głowę w piasek i liczyć na to że inni za Ciebie wszystko załatwią
5
Fiłosof 2017-06-14 12:54
Spokojnie. Obrażać się za taką wypowiedź? Nie ma sensu. Ale już pogratulować toku myślenia to jak najbardziej. Człowieku powiedz mi jak chcesz pojechać samochodem nie mając paliwa? Jak skoczysz na bungee bez liny? Jak upieczesz chleb bez składników? NO TO JAK ZORGANIZUJESZ STRAJK BEZ LUDZI??!!??!! Kupisz sobie na Allegro? Związki są winne? Nie, to ludzie nie są gotowi. Związki walczyły do końca, natomiast ludzie wymiękli jeszcze przed końcem. Przemyśl 67 razy zanim napiszesz takiego paszkwila na drugi raz. A potem dla pewności przysiądź nad tym jeszcze z 50 razy.
19
Stary pracownik 2017-06-19 20:59
I tak właśnie wszystko zalatwiacie jak wygląda twój komentarz byle co byle napisac. A porównania ehh. Brał słów. Zapewne cala noc nat tym myslałeś. Jesli liczycie ze w tym zakładzie kiedykolwiek wszyscy będą za... to powodzenia... przepracujecie trochę to będziecie mogli coś powiedzieć a tak zostaje wam tylko napinane się online no ale chociaż tak sobie poprawicie humor tymi wywalczonymi "podwyżkami"
1
Stary pracownik 2017-06-19 20:59
I tak właśnie wszystko zalatwiacie jak wygląda twój komentarz byle co byle napisac. A porównania ehh. Brał słów. Zapewne cala noc nat tym myslałeś. Jesli liczycie ze w tym zakładzie kiedykolwiek wszyscy będą za... to powodzenia... przepracujecie trochę to będziecie mogli coś powiedzieć a tak zostaje wam tylko napinane się online no ale chociaż tak sobie poprawicie humor tymi wywalczonymi "podwyżkami"
1
Pawel 2017-06-19 22:51
Zawsze można ponazekac nie ? W tym naprawdę jestescie dobrzy poosadzac poplotkowac i wydać opinie . Jest mi żal starych pracowników ze otwarcie przyznają że godzą sie na to wszystko. Ile trzeba aby obudzić w was odrobinę szacunku dla samych siebie? Dalszy komentarz zbędny ....
8
Mlody pracownik 2017-06-20 10:23
Wez zmien nika na stary debil
6
za strajkiem 2017-06-20 15:38
dzięki takim osobom jak Ty nigdy w tym zakładzie nie będzie jedności
5
Fiłosof 2017-06-21 00:28
Porównania Ci się nie podobają? No cóż, w takim razie nie mam już pojęcia jak Ci wytłumaczyć, czemu strajku nie było. Nie ma zgody w tym zakładzie? Tu nie mogę zaprzeczyć. Jesteś reprezentantem grupy stosującej strategię strusia z syndromem szczekającego psa, łeb w piasek a potem drzeć mordę ŻE INNI NIC ZA CIEBIE NIE ZAŁATWILI! I muszę Cię zawieść, odpowiedzi na taką ślepotę umysłową nasuwają mi się natychmiast, noc mogę przespać normalnie bez zastanawiania się. Ale każdy ma swój rozum. Chcesz, żeby pluto na Ciebie a Ty uparcie będziesz gadał, że deszcz pada? Droga wolna. Tylko ciekawe dokąd Cię ona zaprowadzi?
6
Pracownik 2017-06-21 07:52
No i dalej tyracie za grosze bo wystraszyliscie się strajku , wzieliście jałmużnę,nie liczcie już na szacunek w tym zakładzie.Teraz tylko 100 procent normy,nadgodziny żeby sobie dorobić do jako takiej wypłaty ,poganianie przez liderów i koordynatorów przy 30 stopniach w blaszanej hali i wentylatorach mielacych gorące powietrze.Podziekujcie sami sobie że baliscie się poprawić sytuację w tym zakładzie.zal.
10
Hanka 2017-06-21 08:06
Pewnie ze tak. Ale nie ma co patrzeć wstecz teraz w lipcu znów mają złożyć żądania i podwyżkę dla wszystkich. Mam nadzieję ze każdy wyciągnął wnioski i teraz stanie na wysokosci zadania jak dorosły a nie dziecko. Mnie nie trzeba przekonywac do strajku mam swoj rozum godnosc i szacunek do siebie sama podejmuję decyzje to jest moje zycie i moja wola. Niech kazdy z was odpowie sobie sam czego chce drugiej szansy nie będzie.
4
Pawel 2017-06-21 08:12
Ludzie jesli jest gorąco kazdy ma prawo jesli sie źle poczuje przerwac prace zgodnie z kodeksem pracy. Zglaszac od razu nie badz sie dzwonic do pipu jesli jest cos nie tak o tego sie nie umiera. Jedno zgloszenie nic nie da ale 20/30 to już jest dla nich problem.
5
Hanka 2017-06-21 08:23
Wlasnie pisać dzwonić do Pip. Nie ma co sieć bac to jest anonimowe. Mój mąż wielokrotnie sam dzwoni i zawsze jest efekt. Pomyślcie jeśli duża grupa ludzi da takie samo zgloszenie jaki będzie efekt.
6
Mati 2017-06-22 14:56
No czytałem pismo odnośnie urlopów jednak związki idą dalej. Najpierw walka o kasę teraz poprawa warunków pracy i w lipcu znów kasa no zaczyna mi się to podobać. Powiem tak że jeśli bedą mieli poparcie ludzi to moze to całkiem fajnie wyglądać. Widać że cisną dalej i tak ma być.
4
Bober 2017-06-22 17:40
Fajnie ze walcza ale nic to nie zmieni. I tak sie dziwie ze po tym jak ich ludzie wycyckali to nadal chce im cos robic bo ja bym frajerstwu srodkowy palec pokazal skoro chca w gnoju siedziecCiesze sie ze komus zalezy na zmianach w tym syfie ale dojda do pewnego momentu i znowu lajzy zwani pracownikami sie odwroca. Ja nie wierze w ten zaklad, trzymam kciuki ale nie wierze
5
piwo po pracy 2017-06-22 23:19
Troche wiary czlowieku. Ja sie ciesze ze ludzie ze zwiazku sie nie zrazaja tylko mimo niepowodzenia ze strajkiem czepiaja sie dalej firmy. Olej Bober siusiumajtkow tylko mysl sam. Jak byles za strajkiem to badz nadal. Ja bylem i nadal jestem gotowy. chlopaki zwiazkowcy idzcie do przodu, jakis gnoj sie zawsze znajdzie co sam sie zesral ale bedzie zwalal na was.
6
Pracownik 2017-06-29 23:29
Zarzad na zebraniu nie umial ladnie podziekowac ze wytrzymaliscie takie temperatury na hali i ze karetka nie musiala co chwile jezdzic , be zarzad. Ale za to skrywaja jeszcze jedna fajna rzecz. Za duzo ludzi jest na zakladzie a co za tym idzie bedzie selekcja. Pozdrawiam wszystkie meskie panieki.
2
Pawel 2017-06-30 09:55
No masz dużo racji lepiej się zezygac na kolana i krew ma Ci lecieć z nosa ale robic dalej w tej temperaturze. Pewnie lepiej się nie odzywac i robic do utraty przytomności . Czy jest za dużo ludzi nie wydaje mi się teraz wszczyscy i tak robią wolniej bo jest gorąco nie mają towaru na wysylki ludzie nie chca robic nadgodzin . Tak ze myśl tak dalej żałosny pracowniku .
3
Pracownik 2017-06-30 17:03
Jak pozwalniaja wyuczonych pracowników to gdy przywala zamówienia samo biuro z kierownikiem na czele przyjdzie na linie normę wyrobić w upale.Nie sztuka przyznawać sobie premie za wyrobienie zleceń naszymi rękami i gratulować liderom Zielonej tablicy.Jakby to lider zrobił choć jeden zamek czy podnośnik a nie opierał się w pocie czoła o ambonę.Takze niech robią ta selekcję,inne zakłady czekają.
17
z randstadu 2017-07-08 14:17
Randstad dostał" aż "30 groszy podwyżki,to teraz przewóz pracowniczy zdrożał.Równowaga musi być:p
2
hah dobre 2017-07-08 20:01
nie tylko randstad i nie tylko 30
2
pracownik 2017-07-10 12:48
Pracy i odpowiedzialnosci coraz więcej, pieniedzy coraz mniej - polityka magny. Jaka płaca taka praca panowie koordynatorzy.
4
Były magazynier 2017-07-10 13:35
Mam to juz za soba. Pracy co raz wiecej wymagania chamstwo kierownictwa oraz biernosc dyrekcji. Obecnie to byla moja najlepsza decyzja odejscia z tąd. Praca na magazynie wieczne nadgodziny obserwowanie w kamerach oraz dyzury telefoniczne sklonily mnie do tego. Juz napisalem do pip o o tym co się tutaj dzieje o łamaniu prawa oraz szmaceniu ludzi. Jedynym co zależy to chłopaki ze związków jeszcze to trzymają . Każdy z wac powinien zglaszac wszystko aby mieli co robic .
17
Zakręcona 2017-07-15 11:15
O jakim strajku wy mówicie zastanówcie się po co związkowcy chodzili po działach i mówili (nie oficjalnie) że strajk byłby nie legalny bo pracodawca dał , już wtedy związki kleply tą wielką podwyżkę tylko chcieli zobaczyć reakcję ludzi , to związki wystraszyły ludzi i powinny się zapoznać z regulaminem strajkowym ja do elity związków nie należę ale wiem dużo na temat strajku i jak to przebiega krok po kroku a to co nasi zaprezentowali to teatrzyk dla dzieci bo one nic nie rozumieją tylko cieszą się z kukiełek
4
Hanka 2017-07-16 12:15
Nie ma czegoś takiego jak regulamin strajkowy. Teraz pewnie wymyślisz cos takiego żeby się oczyścić ze stchorzylas jak można było iść dalej. Zawsze możesz robić coś sama czyli nic. Robię tu ponad 10 lat i jeszcze tyle co teraz związek nigdy nie zrobil. Więc nie pluj na ludzi którzy chcą coś zrobić dla innych.
3
Zakręcona 2017-07-16 13:45
O przepraszam bardzo ja w każdej chwili jestem gotowa stanąć do strajku a regulamin jest bo nie można sobie ot tak zastrajkować tylko trzeba przejść etapy i byłam pewna że do niego dojdzie no ale cóż pozostał tylko żal a związków się nie trzepiam bo dużo robią i jestem z nimi proponuję przeczytać poprzedni komentarz że zrozumieniem
3
Fkurw 2017-07-17 12:05
A ja to juz mam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dosyc tych komentarzy waszych. Jak ktos ma.leb to cokolwiek sie mu nie powie to sam wie czy jest pracownikiem czy smieciem i jak go traktuja. Albo chcesz strajkowac albo jestes popychadlem bez godnosci. Wiec wezcie na przyszlosc odpowiedzialnosc za siebie cioty, i nie zwalajcie na innych. Zwiazki popelnily bledy przy poprzednim sporze ale i tak ludzie sami musza chciec strjkowac. Wiec nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ze was ktos nastraszyl skoro sami jestescie szmatami do mycia tego zakladu. Ci ktorzy chcieli strajkowac sa zawiedzeni a ci ktorzy nie chcieli to wiecie co wam i wiecie gdzie. Pracujcie dalej bez mruczenia to.moze znowu jakas babeczke na 20lecie magny dostaniecie
5
jprdl 2017-07-17 20:03
Zapamiętaj raz na zawsze - CZEPIAĆ nie trzepiać!
1
@ 2017-07-17 21:55
Jak dla mnie to keanu reeves
Zakręcona 2017-07-17 22:37
No proszę taka encyklopedia a marnuje się na produkcji
2
rzepa 2017-07-17 23:04
nie musi być od razu chodzącą książką, może po prostu zna język polski
3
Michał 2017-07-19 22:37
mam pytanko do osób pracujących w Magna: czy w czerwcu do Magna zostały przyjęte jakiekolwiek nowe osoby z Agencji Zatrudnienia Randstad?
1
Pracownik 2017-07-19 23:01
Po co mieliby przyjmowac jak zwalniaja. Nie pchaj sie do tej pracy duzo osob ostatnio zwalnia sie rynek pracy ma teraz tyle ofert szkoda czasu w tej firmie nie ma awansow tu jestes jak chinski robot wyeksploatuja i wyrzuca nawet nie podziekuja.
7
Mati 2017-07-20 10:42
Dzisiaj zwalniają bo produkcja ma spadek zamówień w sezonie letnim. Tak jest co roku. Ale we wrześniu będzie płacz kto ma pracować. Dużo ludzi po urlopach nie zamierza wrócić. Tymczasowi pracownicy mają zawsze gorzej. Nie wierzcie w nic co wam obiecują. Przyjmują tylko wtedy kiedy im sie oplaca. Tak to wyglada. Jesli mam doradzic szukajcie pracy gdzie indziej. Praca jest.
7
ehhh 2017-07-22 20:35
Im tylko o to chodzi zeby starzy pracownicy sie zwalniali po 1 dlatego że zatrudniajac ludzi z randstadu zarabiaja na tym, po 2 juz dawno zapomnieli doceniac starych pracownikow poprzez odrzucenie jubilaty, dali ku temu powod, a po 3 boja sie strajku dlatego zatrudniajacym przez randstad dali umowy na 3 lata bo przeciez oni nie stana do strajku. Wiedza co robią. Pomyslcie tylko jak jest pieknie na zebraniach, te słupki jak są w gore to dzieki nam, i pomyslec ze nigdy z tego nie bedziemy mieli nic wiecej. Chyba ze babeczki.
12
nom 2017-07-24 19:16
Nie na trzy lata tylko na 33 miesiące, a to dlatego żeby później nie musieli dawać na stałe...
4
Montazysta 2017-07-26 12:10
Ludzie ja dałem tej firmie ostatnią szansę będąc za strajkiem do którego nawet nie doszło. Docenili nas marnymi paroma grosikami a my jak tyralismy tak dalej jedziemy jak woły. Podnosnik ogień, zamek ogień. Skończyło się złozylem wypowiedzenie a jak przychodzi co do czego to wydaje mi się że łatwiej sie tutaj przyjąć niż zwolnić. Ciekawe czy rzeczywiście po urlopach bedziecie sie zwalniać czy dalej tylko dużo gadania mało robienia. Ta firma kpi z pracowników szkoda waszego zdrowia można tu przyjśc zahaczyć się na chwile ale nie na dłuższą metę. Sami znacie osoby które narzekają na kręgosłup i nadgarstki.
13
Zostaw swoją opinię o Magna Automotive (Poland) sp .z o.o. - Dąbrowa Górnicza
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Magna Automotive (Poland) sp .z o.o.