Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Magna Automotive (Poland) sp .z o.o.

Pracowałeś w firmie Magna Automotive (Poland) sp .z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pseudoliderzy - 2015-08-11 20:22:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dlaczego magna staje sie najgorszym miejscem pracy:
- chca zabrac stażowe i jubilata
- nie liczą się z pracownikami
- 34 stopnie na hali a gdzie tam niech ebią. W innych zakładach postoj.
- postoj w magnie oznacza przyjscie do pracy tak samo jak w dni wolne od pracy i dni do odbioru trzeba bakac.
- kolezenstwo opierd.lanie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] innym chciwosc zazdrosc wobec pracownikow
- brak wentylacji na hali wazniejsze sa telewizory
- kierownictwo przeciw swojemu dzialowi
- nie dawanie wolnego przez przelozonych
- mszczenie sie przelozonych za l4 i żetony
- program 48 dni
- zapotrzebowania w zbedne procesy/akcesoria zamiast podwyzek
- związki zawodowe
- i wiele wiele innych.
-
zdjecie uzytkownika
Bezik - 2015-08-12 22:34:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To ci kolego.wspolczuje ja pracuje w magnie w uk i jak za cieplo za.godzine na kazdej maszynie wentylator zle sie czuje ide do domu choruje to choruje kazdy moze chorowac akcje dali co rok placa za nie dewidendy jedyny bol ze czasami musze.zostac.2 godz dluzej bo kontrakt zobowiazuje ale za.poltorej stawki wiec niema co plakac sobota niedziela placa podwojnie.a jak nie chca.przyjsc to potrojnie zalerzy jakie cisnienie maja kilka.mies.temu byla u nas delegacja od was szefostwa to mowili ze my tu raj mamy i sie smialy z.was ze wy jak konie charujecie.wiec wspolczuje pozdrawiam darek
zdjecie uzytkownika
ala - 2015-08-13 16:41:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pseudoliderzy - 2015-08-11 20:22:23]:
A kto ci głupot nagadał, że chcą i jubilata i stażowe zabrać??? Nie wiesz dokładnie to mordka w kubeł.
zdjecie uzytkownika
Jan - 2015-08-25 10:59:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zobaczmy co dziś załatwią na rozmowach z dyrekcją :)
zdjecie uzytkownika
Hela - 2015-08-25 16:08:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Już po rozmowach, jest jakaś podwyżka?
zdjecie uzytkownika
celinka - 2015-09-01 11:26:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@jan daj proszę znać jak zakończyły się rozmowy z dyrekcją i czy pojawiły się ewentualne podwyżki wynagrodzenia o których była tutaj mowa. natomiast wierzę że w t tym segmencie branży motoryzacyjnej są możliwe podwyżki, chociaż wynagrodzenia i tak są wysokie. nbapiszcie jak finansowo się przedstawia u nich operator linii produkcyjnej którym chcę być
zdjecie uzytkownika
voolcan - 2015-09-12 07:27:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Magna D.G zeszła przez te wszystkie lata poniżej mułu. Łamie nagminnie prawa pracownicze co potwierdziła ostatnio ostatnia wizyta PIP. Kiedyś w Magnie szanowano prawa, był zdecydowanie większy szacunek do pracowników każdego szczebla.Przykro patrzeć jak zarzadzajacy deprawuja to co w zamierzeniu zalozyciel Magny Frank Stronach przez wiele lat z powodzeniem wdrażał. Właśnie o sukcesie Magny stanowiło PRAWDZIWE stosowanie Statutów Pracowniczych. Zalożenie Franka polegalo na zasadzie wzajemności i partnerstwa, to działało. Teraz natomiast MAP D.G niczym nie różni się od innych zakladow, które nie potrafią być czolowka w motoryzacji. Niestety MAP D.G czeka spadek. Przykro patrzeć.
zdjecie uzytkownika
Jan - 2015-09-22 12:41:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Celinka praktycznie nic nie zalatwili... 3% to masz jakieś 46zł w zamian zabrali jubilaty... nie pomogły nawet supe hiper nowe związki...
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2015-09-22 14:49:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie 3 tylko 3,5 dodatkowo prywatną opiekę medyczną oraz dodatek stazowy .
Wiec Proszę nie rozpowszechniaj plotek.
A na marginesie mogłeś sam załatwić więcej. ....
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-09-24 14:21:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie mam zdania
zdjecie uzytkownika
dfg - 2015-10-01 14:29:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć, wiem że jakieś parę miesięcy temu w firmie Magna Automotive (Poland) sp .z o.o. poszukiwali osób na stanowisko operatora linii produkcyjnej oraz specjalisty do spraw BHP, żałuję że wtedy nie spróbowałem aplikować do nich, teraz muszę czekać aż znów wstawią jakieś nowe oferty pracy na stronę internetową..
zdjecie uzytkownika
mała - 2015-10-08 21:24:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To sobie poczekasz, nie myśl sobie że tak łatwo się dostaniesz. Ale jak już się dostaniesz to zobzczysz, że jest zajebiście, praca rewelacyjna, zarobki super jak na nasze czasy, taką pracę każdy chciałby mieć
zdjecie uzytkownika
mmm - 2015-10-21 19:10:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Z tego zakladu uciekaja ludzie nowoprzyjeci z segu. Sa zszokowani tempem pracy wysoka norma wydzieraniem na ludzi przez tepych liderow ktorzy traktuja ich jak niewolnikow. Juz sie rozeszlo ze tu nie warto nawet sprobowac bo to nie zaklad pracy tylko oboz .
zdjecie uzytkownika
Hgy - 2015-10-31 18:59:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej no tak się składa że ja też jakiś czas temu widziałem ze firma Magna Automotive prowadziła rekrutacje na stanowisko operatora linii produkcyjnej oraz specjalisty do spraw BHP ale obecnie to chyba raczej nie mają żadnych nowych ogłoszeń o pracy no cóż trzeba poczekać może za jakiś czas znów coś wstawia
zdjecie uzytkownika
m - 2015-11-03 12:02:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zbliza sie badanie opinii pracowniczej pytanie czy podoba wam sie sprawiedliwa podwyzka procentowa zmuszanie do nadgodzin nieudzielanie urlopow listy tygodniowe jak przyjsc do pracy albo poganianie krzykiem by wyrobic norme dla dodatkowych korzysci ?


zdjecie uzytkownika
laps - 2015-11-30 23:19:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szczerze mówiąc, trochę się nie dziwię, że ludzie uciekają, z pracy na produkcji, bo to jednak ciężka harówka.. Według mnie, firma powinna podnieść zarobki, i sytuacja może się poprawi.
zdjecie uzytkownika
1 - 2015-12-24 04:43:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wszystkiego najgorszego magnowicze :P zasłużyliście na to.
zdjecie uzytkownika
Edi - 2015-12-27 18:16:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co ja się orientuję nie jest ta firma wcale taka zła... Rozumiem, że macie złe wspomnienia głównie dlatego, że zostaliście zwolnieni, to dość normalne, niewiele osób by się w takiej sytuacji wypowiedziało o byłym pracodawcy pozytywnie.
zdjecie uzytkownika
o monice tarasiuk i jej dziecku - 2015-12-27 21:32:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale sposób w jaki to robią to jest parodia - a czyny jakie dokonała kadrowa tej firmy oraz sami pracownicy to po prostu sprawa dotycząca łamania prawa oraz nadużycie i kłamstwo, zatem nie jest to zwyczajne zwolnienie. . i nie tylko - zatem pan tego nie rozumie.
zdjecie uzytkownika
o monice tarasiuk i jej dziecku - 2015-12-27 22:08:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Edi - 2015-12-27 18:16:51]:
gdyby ediemu ukradziono samochód, to on nie zauważyłby tego i nie miał nic przeciwko, ponieważ nie rozumie znaczenia łamanie prawa. Ale wypowiadać się potrafi. Jak to bywa chcesz się wybić na mojej krzywdzie.
zdjecie uzytkownika
Tok'Ra. - 2015-12-27 23:20:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzeba mieć coś nie pokolei,aby 9 razy wklejać tą samą wypowiedź.
zdjecie uzytkownika
Tok'Ra. - 2015-12-27 23:47:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [1 - 2015-12-24 04:43:05]:
Piszesz jakieś bzdety bez składu i ładu.Od kiedy to jakaś kadrowa z firmy,ma prawo skazywać pracownika,lub byłego pracownika na jakąkolwiek karę sądową?Dlaczego masz pretetensje do społeczeństwa?Skoro lekarz zakładowy uznał ze jesteś zdolny do pracy,to jaki był powód ze zostałeś zwolniony?Jeżeli uważałeś ze zwolnienie było niesłuszne,to trzeba było skierować sprawę do Państwowej Inspekcji Pracy i do Sądu Pracy,a nie na forach"lizać"dupę pani kadrowej.Nie umiałeś załatwić sprawy jak należy.Teraz od kilku lat płaczesz na forach jaki to ty jesteś nieszczęśliwy z kadrową Tarasiuk.Zostałeś kaleką i nie wiesz co było tego przyczyną,dziwne.Normalnie każdy normalny człowiek dobrze wie jaka i co było przyczyną jego kalectwa.Ale czytając Twój post,który zamieszczasz od kilku lat to mam wątpliwości co do twego przychicznego stanu zdrowia.
Nigdy nie pracowałem w magmie i nigdy nie składałem podania o przyjęcie do pracy w magmie i nigdy nie złożę.
zdjecie uzytkownika
o monice tarasiuk i jej dziecku - 2015-12-28 09:48:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jesteś bardzo głupi - nie potrafisz wywnioskować kilku rzeczy.
jestes idiotą, gdyż nawet nie wiesz, że osoba obarczona dwoma kalectwami ma pełne prawo mówić tak abyś jej nie zrozumiał, ponieważ braki w twojej inteligencji są tego przyczyną. tutaj ład i skład jest tylko ty jesteś psem magnańskim i jesteś głupi.
zdjecie uzytkownika
Onar - 2015-12-29 22:41:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Ja nie mam nic do zarzucenia tej firmie. Prawda jest taka, że może i nie jest lekko, trzeba się narobić, to jednak zarobki są dobre i na to narzekać nie można. Jeśli ktoś tego nie czuje to nie będzie mu się dobrze pracowało. Ale to nikt nikogo na siłę nie trzyma.
zdjecie uzytkownika
karol - 2016-01-01 14:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że ktoś miał sporo do powiedzenia na temat firmy Magna Automotive. Wydaje mi się jednak, że sposób zarządzania firmą, nie powinien interesować pracownika, o ile nie dotyka go to bezpośrednio
zdjecie uzytkownika
aaa - 2016-01-02 01:12:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [karol - 2016-01-01 14:50:13]:
myślę, że się grubo mylisz, a twoja wypowiedz ma się jak nie ma się. łamanie prawa zawsze jest godne zainteresowania. ale magna produkuje psy
zdjecie uzytkownika
kax - 2016-01-03 17:55:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szczerze wspolczuje osobie ktora powyzej pisala komentarze, jednak wydaje mi sie ze to nie jest dobry sposob by tu o tym pisac najlepiej wyjasnic sowbie wszystko na osobnosci
zdjecie uzytkownika
edfrgthyj - 2016-01-05 23:07:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ja sam pamietam ze jakis czas temu w firmie Magna Automotive (Poland) sp .z o.o. szukali specjalsity do spraw BHP, ciekawe czy znowu beda rekrutowac
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2016-02-25 09:51:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co tam bambusy z magny? hah! Macie już chociaż te 11zł na godzinę? :D
zdjecie uzytkownika
Niezadowolona - 2016-02-28 10:58:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak bambusie mamy nawet 12.21zł ale brutto poprostu porażka
zdjecie uzytkownika
Bartosz Duch - 2016-03-06 12:59:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
11? Na dziendobry dostalem 14, a jestem wlasciwie na najnizszym szczeblu.
moze pracowales tam poprzez firme zewnetrzna to wspoczuje, ale pretensje miej do swojego posrednika, a nie do Magny
zdjecie uzytkownika
okl - 2016-03-07 19:37:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bartosz Duch - 2016-03-06 12:59:00]:
Ale raczej nie w magnie dąbrowskiej
zdjecie uzytkownika
bubuś - 2016-03-23 23:13:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
A na Mercedesie bycie kochanką lidera zobowiązuje do rządzenia wszystkimi. Daje przywileje do latania na przerwy po 4 razy na dniówkę tylko po to żeby się wyperfumować.Nie mówiąc już o innych przywilejach..Także tylko brać się za liderów....
zdjecie uzytkownika
koli - 2016-03-24 12:24:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [bubuś - 2016-03-23 23:13:37]:
Jak cię to boli to zgłoś do dyrekcji. Pary nie mogą pracować na jednej linii, więc jak najbardziej można ich rozdzielić. Tylko nie tutaj...
zdjecie uzytkownika
qqqq - 2016-03-25 23:23:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [koli - 2016-03-24 12:24:31]:
Szkoda tylko, że wszyscy wszem i wobec o tym wiedzą z kierownictwa i nic z tym nie robią. A koordynator załatwia im nadgodziny cichaczem w soboty, że niby wielkie sprzątanie linii..
zdjecie uzytkownika
Byd - 2016-05-09 18:07:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No właśnie takie osoby kochanki liderów mogą wychodzić z linii kiedy chcą a inni muszą dymac... Non stop rozmowy uśmiechy w swoim kierunku żygac się chce może w końcu coś z tym zrobi dyrekcja!!!!oby
zdjecie uzytkownika
*A* - 2016-05-10 11:45:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gdzie są nasze zyski, ja się pytam?????!!!!!!
zdjecie uzytkownika
123456 - 2016-06-03 07:59:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Byd - 2016-05-09 18:07:37]:
Zgłoś to do biura są dzwi otwarte
zdjecie uzytkownika
kkkk - 2016-06-17 18:00:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zmuszają ludzi do pracy po 12 godzin w upalach ,nie maja czasu napic się lyka wody. Pip .
zdjecie uzytkownika
houk - 2016-06-18 06:44:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
MAP to porażka. Nie tylko produkcja, administracja podobnie. Trochę lepsze pieniądze i to trzyma w tym kołchozie. Szefostwo napuszcza jednych na drugich. Czerwonotwarzy i inni podobni to tragedia. Jak za komuny...SB, UB...
Wszechobecny aparat terroru. Znajdą sobie ofiarę i ją chcą zniszczyć, wymyślają kłamstwa na poczekaniu i taką osobę oczerniają. Jak to możliwe, że dosłownie parę osób jestw stanie zastraszać większość?Dobrze że powstała ta komisja antymobbingowa, chociaż nie chcieli nadać takiej właśnie nazwy, ale każdy ma świadomość, że ona powstała właśnie na taki problem. Szykany, oczernianie. To pokazuje, że MAP nie stosuje się do swoich statusów i systemów poprawiających poziom relacji. Pracownicy nie ufają kierownictwu, ponieważ na to nie zasługuje. Dyskryminacja wszechobecna. W celu zakrycia swoich błędnych decyzji zganiają winę na ofiarę. Dobrze że chociaż ludzie jeszcze troszkę trzymają razem.
Nie wolno pozwolić takim kreaturom na dalsze funkcjonowanie w ramach MAP, powoduje to obniżenie opinii MAP. Najwyższe władze korpo powinny bliżej przyjrzeć się niektórym jednostkom kierowniczym niższego szczebla.Potencjalni pracownicy, tu dobrze się nie dzieje.Jak nie musicie, nie przychodźcie tu.
zdjecie uzytkownika
1234 - 2016-06-18 16:28:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kkkk - 2016-06-17 18:00:47]:
Bez żartów, nikt nikogo do pracy nie zmusza w nadgodzinach. Pracuję tutaj od 7 lat i nie narzekam...
zdjecie uzytkownika
hela - 2016-06-19 13:35:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odpowiedź na [1234] pracujesz widocznie na nieodpowiedniej linii lub jesteś "pupilkiem lidera"
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-06-19 13:49:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [hela - 2016-06-19 13:35:09]:
Trzeba umieć powiedzieć nie.
Mnie też nikt nie zmusza do dwunastek zostaje kiedy ja chcę.
Nikogo jeszcze nie zwolnili za to ze nie zapisał się na wszystkie nadgodziny, ja wybieram na które chce się zapisać a nie lider czy koordynator.
Szanujmy się bo nikt nas szanować nie będzie, a zdrowie jedno, a pracuje w magię juz parę lat.
zdjecie uzytkownika
BOORACK - 2016-06-19 19:52:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie zmuszają? Haha, dobre sobie, przychodzi koordynator i mówi: "nadgodziny są i nie obchodzi mnie, że ktoś nie może" jeśli to nie jest zmuszanie to nie wiem co nim jest, jeśli ktoś uważa, że tutaj nie ma zmuszania to albo pracuje na linii, która się kończy albo ma pochwytane z liderem, wiadomo ręka rękę myje. Komisja antymobbingowa? No zobaczymy co z tego wyjdzie, ponoć cośtam działają, zobaczymy jakie będę tego efekty. Czekam na pierwsze gorące informacje i mam nadzieję, że nie zrobiono tego dla picu. Na razie jestem neutralny, ale trzymam kciuki :)
zdjecie uzytkownika
maxi - 2016-06-20 11:59:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Komisja antymobbingowa? Utworzona z kierownictwa lub wybranych przez nich specjalnie wyszkolonych ludzi?? ;p Na co wy liczycie... to tak jak by powiedzieć że w Magnie są zwiazki zawodowe które działają w interesie pracowników... brak słów...
zdjecie uzytkownika
B pillar - 2016-06-20 21:41:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja powiem krótko. W Magnie gorzej być chyba nie może, więc jeśli ta komisja to pic na wodę, to pozostanie po staremu. A jeśli usadzą chociaż jednego liderzyka to wina im polać. Ja do bagna się już przyzwyczaiłem, więc dalej będę przez nie brnął jeśli trzeba. Ale jeżeli może mi się lepiej pracować to nie zamierzam nikogo skreślać na samym początku.
zdjecie uzytkownika
asdffgjkl - 2016-06-21 15:24:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [B pillar - 2016-06-20 21:41:24]:
nikomu nic nie zrobią skoro wybieraja na lidera kogoś kto nigdy nie pracował na lini , był na praktyce w bhp i nie mieli z nim co zrobić więc dali mu lidera sądzisz że coś z tym zrobią wątpie , ale tez nie obwiniajcie wszystkich liderów nie każdy z nich to wasz wróg
zdjecie uzytkownika
1234 - 2016-06-21 16:48:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [maxi - 2016-06-20 11:59:33]:
Komisja a raczej nie jest utworzona z kierownictwa ani z ludzi szkolonych przez kierownictwo, czy jak tam napisałeś, są to ludzie którzy, którym zależy na tym aby w magnie pracowało się przyjemnie. Zresztą dyrekcji też na tym zależy.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: chciala bym sie zatrudnic w waszej firmie obecnie pracuje na produkcji w bedzinie ale tam mi nie odpowiada wszystkie weekendy zajete i poprostu mi to nie odpowiada
Pytania: nie byla,m jeszcze na rozmowie u was
zdjecie uzytkownika
4321 - 2016-06-24 09:34:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [1234 - 2016-06-21 16:48:45]:
Większej bzdury dawno nie słyszałam!!! Ty na serio pomyliłaś/pomyliłeś firmy!!!
zdjecie uzytkownika
1234 - 2016-06-25 12:05:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [4321 - 2016-06-24 09:34:13]:
Nie unoś się tak. Wiem co mówię.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Magna Automotive (Poland) sp .z o.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Magna Automotive (Poland) sp .z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert