Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Magna Automotive (Poland) sp .z o.o.

Pracowałeś w firmie Magna Automotive (Poland) sp .z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
LKuran - 2015-04-30 01:37:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PRaca w branży motoryzacyjnej jest spełnieniem marzeń każdego chłopaka, tylko tutaj kwestia zastanowienia się gdzie danemu pracownikowi będzie najlepiej pracować .
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-07-01 15:54:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Związki! - 2015-04-24 15:29:03]:
Skoro weszły tak zwane związki Auto w zakładzie magna i były zapisy do nich dlaczego od razu ta wspaniała założycielka lub przewodnicząca od razu nie dała statusu zanim się kogoś osądzi należy lepiej po obserwować jego działanie i status związkowy a nie robic najpierw zapisy a później dawać. Kolejna kwestia trochę mi się nie podoba ze jest to między zakładowe związki bo jednak osoba powinna być na miejscu i interesować się problemami ludzi jakie są i wg mnie powinny być dyżury żeby można było powiedzieć jakie są problemy a nie szukać po magnetti
zdjecie uzytkownika
ada - 2015-07-01 20:07:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2015-07-01 15:54:19]:
Po pierwsze status dawno jest w zakładzie, od września bodajże. A po drugie na miejscu jest członek zarządu A. Dudzińska i do niej można się zgłaszać w razie potrzeby. Nikogo nie trzeba szukać.
zdjecie uzytkownika
celinka - 2015-07-02 11:40:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@anonim nie sądzę aby tak naprawdę te związki miały mieć wpływ na waszą, i mam nadzieję wkrótce też moją, pracę. Trzeba robić i dawać z siebie 120% jak zawsze i wszędzie. natomiast startuje na wakat technologist i ciekawi mnie czy jest tuaj ktoś kto robi już na takim stanowisku tam http://www.pracuj.pl/praca/technologist-wielkopolskie,oferta,3991558
zdjecie uzytkownika
dasd - 2015-07-02 20:53:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [celinka - 2015-07-02 11:40:12]:
jaja sobie robisz? nie wiesz chyba chyba co piszesz. Związki auto dbają o pracowników i mam nadzieję przekonamy się o tym na najbliższej rozmowie z dyrekcją ws podwyżek. A na pewno nie załatwi nic pan (usunięte przez administratora) , który patrzy tylko na to aby wziąć wolny dzień na oddelegowanie i w tym czasie pojeździć jako kanar w autobusach.....
zdjecie uzytkownika
Duda - 2015-07-05 21:41:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dasd - 2015-07-02 20:53:58]:
No mam nadzieje bo jak na razie ta Pani nic w Magnie nie robi a obiecuje zlote góry. Z tego co wiem to w zeszlym roku nic nie załatwiła
zdjecie uzytkownika
dasd - 2015-07-07 02:42:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Duda - 2015-07-05 21:41:54]:
A co załatwił pan AS?? Przyjął od ręki najniższą propozycję. A Pani ESz miała w zeszłym roku pod sobą tylko trzy osoby z naszej firmy. Ile załatwiłby pan AS gdyby miał tylko 3 osoby, nic
zdjecie uzytkownika
xxxl37 - 2015-07-22 14:09:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a czy może ktos cos powiedziec o Pani Bień? nie zły lizus i podpie....acz....
zdjecie uzytkownika
aga - 2015-07-24 22:58:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxxl37 - 2015-07-22 14:09:56]:
nie siej plotek, podając czyjeś nazwisko naruszasz jego dobro osobiste. Chcesz włóczyć się po sądach? Każdego można znaleźć w sieci, w brew pozorom nie jesteś tutaj anonimowy/wa....
zdjecie uzytkownika
Związki Auto - 2015-07-29 21:15:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W związku z krążącymi plotkami po zakładzie informuję:

- Dyrekcja nie chce nam zabrać stażowego. W roku 2007 związkowiec solidarności podpisał regulamin wynagradzania, w którym jest zapis mówiący, że dodatek stażowy będzie wypłacany pracownikowi tylko przez 19 lat. Czyli ktoś kto pracuje już ponad te 19 lat w zgodzie z tym zapisem już nie miałby płaconego "stażowego". Ale Dyrekcja jak powiedziała nie chce nam odbierać tych pieniędzy a w zamian za to proponują odejście od wypłacania jubileuszy.

- Co do podwyżek, związki zaproponowały podwyżkę w wysokości 200zł brutto, natomiast dyrekcja ze swojej strony zaproponowała 90 zł brutto. Na niczym jeszcze nie stanęło, kolejne rozmowy w sierpniu.

Jeśli jesteście zainteresowani solidnymi informacjami, zapraszamy do związków Auto :)
(zaznaczam, nikogo nie zmuszamy do bycia członkiem, jest to dobrowolne. W grupie jednak siła). Złodziejami też nie jesteśmy. Owszem pobierany jest 1 % z wypłaty na poczet związków, jednak te pieniążki wracają do członków związków w formie bonów świątecznych, różnego rodzaju zapomóg itp.
zdjecie uzytkownika
Bartuś - 2015-08-02 00:23:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@aga zgadzam się z Tobą w zupełności. Każdy ma możliwość sprawdzenia numeru ID danego użytkownika, to przecież nie jest jakaś wielka filozofia. Tym bardziej, że firma na pewno współpracuje z informatykami.. Obrażanie ludzi po nazwisku jest mega słabe i można sobie samemu narobić problemów pisząc takie rzeczy.
zdjecie uzytkownika
Pracownik Magny - 2015-08-06 10:20:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxxl37 - 2015-07-22 14:09:56]:
No niestety nie zgodzę się z Twoją wypowiedzią. Ale każdy kto ma ból [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] może się wypowiedzieć, w negatywny sposób.

PS. Następny razem jak napiszesz na forum, proszę Cię... skorzystaj ze słownika języka polskiego :)

Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
Pracownik Magny - 2015-08-06 10:24:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxxl37 - 2015-07-22 14:09:56]:
oczywiście odpowiedź kierowana do xxxl37
zdjecie uzytkownika
pseudoliderzy - 2015-08-11 20:22:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dlaczego magna staje sie najgorszym miejscem pracy:
- chca zabrac stażowe i jubilata
- nie liczą się z pracownikami
- 34 stopnie na hali a gdzie tam niech ebią. W innych zakładach postoj.
- postoj w magnie oznacza przyjscie do pracy tak samo jak w dni wolne od pracy i dni do odbioru trzeba bakac.
- kolezenstwo opierd.lanie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] innym chciwosc zazdrosc wobec pracownikow
- brak wentylacji na hali wazniejsze sa telewizory
- kierownictwo przeciw swojemu dzialowi
- nie dawanie wolnego przez przelozonych
- mszczenie sie przelozonych za l4 i żetony
- program 48 dni
- zapotrzebowania w zbedne procesy/akcesoria zamiast podwyzek
- związki zawodowe
- i wiele wiele innych.
-
zdjecie uzytkownika
Bezik - 2015-08-12 22:34:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To ci kolego.wspolczuje ja pracuje w magnie w uk i jak za cieplo za.godzine na kazdej maszynie wentylator zle sie czuje ide do domu choruje to choruje kazdy moze chorowac akcje dali co rok placa za nie dewidendy jedyny bol ze czasami musze.zostac.2 godz dluzej bo kontrakt zobowiazuje ale za.poltorej stawki wiec niema co plakac sobota niedziela placa podwojnie.a jak nie chca.przyjsc to potrojnie zalerzy jakie cisnienie maja kilka.mies.temu byla u nas delegacja od was szefostwa to mowili ze my tu raj mamy i sie smialy z.was ze wy jak konie charujecie.wiec wspolczuje pozdrawiam darek
zdjecie uzytkownika
ala - 2015-08-13 16:41:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pseudoliderzy - 2015-08-11 20:22:23]:
A kto ci głupot nagadał, że chcą i jubilata i stażowe zabrać??? Nie wiesz dokładnie to mordka w kubeł.
zdjecie uzytkownika
Jan - 2015-08-25 10:59:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zobaczmy co dziś załatwią na rozmowach z dyrekcją :)
zdjecie uzytkownika
Hela - 2015-08-25 16:08:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Już po rozmowach, jest jakaś podwyżka?
zdjecie uzytkownika
celinka - 2015-09-01 11:26:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@jan daj proszę znać jak zakończyły się rozmowy z dyrekcją i czy pojawiły się ewentualne podwyżki wynagrodzenia o których była tutaj mowa. natomiast wierzę że w t tym segmencie branży motoryzacyjnej są możliwe podwyżki, chociaż wynagrodzenia i tak są wysokie. nbapiszcie jak finansowo się przedstawia u nich operator linii produkcyjnej którym chcę być
zdjecie uzytkownika
voolcan - 2015-09-12 07:27:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Magna D.G zeszła przez te wszystkie lata poniżej mułu. Łamie nagminnie prawa pracownicze co potwierdziła ostatnio ostatnia wizyta PIP. Kiedyś w Magnie szanowano prawa, był zdecydowanie większy szacunek do pracowników każdego szczebla.Przykro patrzeć jak zarzadzajacy deprawuja to co w zamierzeniu zalozyciel Magny Frank Stronach przez wiele lat z powodzeniem wdrażał. Właśnie o sukcesie Magny stanowiło PRAWDZIWE stosowanie Statutów Pracowniczych. Zalożenie Franka polegalo na zasadzie wzajemności i partnerstwa, to działało. Teraz natomiast MAP D.G niczym nie różni się od innych zakladow, które nie potrafią być czolowka w motoryzacji. Niestety MAP D.G czeka spadek. Przykro patrzeć.
zdjecie uzytkownika
Jan - 2015-09-22 12:41:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Celinka praktycznie nic nie zalatwili... 3% to masz jakieś 46zł w zamian zabrali jubilaty... nie pomogły nawet supe hiper nowe związki...
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2015-09-22 14:49:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie 3 tylko 3,5 dodatkowo prywatną opiekę medyczną oraz dodatek stazowy .
Wiec Proszę nie rozpowszechniaj plotek.
A na marginesie mogłeś sam załatwić więcej. ....
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-09-24 14:21:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie mam zdania
zdjecie uzytkownika
dfg - 2015-10-01 14:29:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć, wiem że jakieś parę miesięcy temu w firmie Magna Automotive (Poland) sp .z o.o. poszukiwali osób na stanowisko operatora linii produkcyjnej oraz specjalisty do spraw BHP, żałuję że wtedy nie spróbowałem aplikować do nich, teraz muszę czekać aż znów wstawią jakieś nowe oferty pracy na stronę internetową..
zdjecie uzytkownika
mała - 2015-10-08 21:24:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To sobie poczekasz, nie myśl sobie że tak łatwo się dostaniesz. Ale jak już się dostaniesz to zobzczysz, że jest zajebiście, praca rewelacyjna, zarobki super jak na nasze czasy, taką pracę każdy chciałby mieć
zdjecie uzytkownika
mmm - 2015-10-21 19:10:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Z tego zakladu uciekaja ludzie nowoprzyjeci z segu. Sa zszokowani tempem pracy wysoka norma wydzieraniem na ludzi przez tepych liderow ktorzy traktuja ich jak niewolnikow. Juz sie rozeszlo ze tu nie warto nawet sprobowac bo to nie zaklad pracy tylko oboz .
zdjecie uzytkownika
Hgy - 2015-10-31 18:59:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej no tak się składa że ja też jakiś czas temu widziałem ze firma Magna Automotive prowadziła rekrutacje na stanowisko operatora linii produkcyjnej oraz specjalisty do spraw BHP ale obecnie to chyba raczej nie mają żadnych nowych ogłoszeń o pracy no cóż trzeba poczekać może za jakiś czas znów coś wstawia
zdjecie uzytkownika
m - 2015-11-03 12:02:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zbliza sie badanie opinii pracowniczej pytanie czy podoba wam sie sprawiedliwa podwyzka procentowa zmuszanie do nadgodzin nieudzielanie urlopow listy tygodniowe jak przyjsc do pracy albo poganianie krzykiem by wyrobic norme dla dodatkowych korzysci ?


zdjecie uzytkownika
laps - 2015-11-30 23:19:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szczerze mówiąc, trochę się nie dziwię, że ludzie uciekają, z pracy na produkcji, bo to jednak ciężka harówka.. Według mnie, firma powinna podnieść zarobki, i sytuacja może się poprawi.
zdjecie uzytkownika
1 - 2015-12-24 04:43:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wszystkiego najgorszego magnowicze :P zasłużyliście na to.
zdjecie uzytkownika
Edi - 2015-12-27 18:16:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co ja się orientuję nie jest ta firma wcale taka zła... Rozumiem, że macie złe wspomnienia głównie dlatego, że zostaliście zwolnieni, to dość normalne, niewiele osób by się w takiej sytuacji wypowiedziało o byłym pracodawcy pozytywnie.
zdjecie uzytkownika
o monice tarasiuk i jej dziecku - 2015-12-27 21:32:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale sposób w jaki to robią to jest parodia - a czyny jakie dokonała kadrowa tej firmy oraz sami pracownicy to po prostu sprawa dotycząca łamania prawa oraz nadużycie i kłamstwo, zatem nie jest to zwyczajne zwolnienie. . i nie tylko - zatem pan tego nie rozumie.
zdjecie uzytkownika
o monice tarasiuk i jej dziecku - 2015-12-27 22:08:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Edi - 2015-12-27 18:16:51]:
gdyby ediemu ukradziono samochód, to on nie zauważyłby tego i nie miał nic przeciwko, ponieważ nie rozumie znaczenia łamanie prawa. Ale wypowiadać się potrafi. Jak to bywa chcesz się wybić na mojej krzywdzie.
zdjecie uzytkownika
Tok'Ra. - 2015-12-27 23:20:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzeba mieć coś nie pokolei,aby 9 razy wklejać tą samą wypowiedź.
zdjecie uzytkownika
Tok'Ra. - 2015-12-27 23:47:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [1 - 2015-12-24 04:43:05]:
Piszesz jakieś bzdety bez składu i ładu.Od kiedy to jakaś kadrowa z firmy,ma prawo skazywać pracownika,lub byłego pracownika na jakąkolwiek karę sądową?Dlaczego masz pretetensje do społeczeństwa?Skoro lekarz zakładowy uznał ze jesteś zdolny do pracy,to jaki był powód ze zostałeś zwolniony?Jeżeli uważałeś ze zwolnienie było niesłuszne,to trzeba było skierować sprawę do Państwowej Inspekcji Pracy i do Sądu Pracy,a nie na forach"lizać"dupę pani kadrowej.Nie umiałeś załatwić sprawy jak należy.Teraz od kilku lat płaczesz na forach jaki to ty jesteś nieszczęśliwy z kadrową Tarasiuk.Zostałeś kaleką i nie wiesz co było tego przyczyną,dziwne.Normalnie każdy normalny człowiek dobrze wie jaka i co było przyczyną jego kalectwa.Ale czytając Twój post,który zamieszczasz od kilku lat to mam wątpliwości co do twego przychicznego stanu zdrowia.
Nigdy nie pracowałem w magmie i nigdy nie składałem podania o przyjęcie do pracy w magmie i nigdy nie złożę.
zdjecie uzytkownika
o monice tarasiuk i jej dziecku - 2015-12-28 09:48:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jesteś bardzo głupi - nie potrafisz wywnioskować kilku rzeczy.
jestes idiotą, gdyż nawet nie wiesz, że osoba obarczona dwoma kalectwami ma pełne prawo mówić tak abyś jej nie zrozumiał, ponieważ braki w twojej inteligencji są tego przyczyną. tutaj ład i skład jest tylko ty jesteś psem magnańskim i jesteś głupi.
zdjecie uzytkownika
Onar - 2015-12-29 22:41:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Ja nie mam nic do zarzucenia tej firmie. Prawda jest taka, że może i nie jest lekko, trzeba się narobić, to jednak zarobki są dobre i na to narzekać nie można. Jeśli ktoś tego nie czuje to nie będzie mu się dobrze pracowało. Ale to nikt nikogo na siłę nie trzyma.
zdjecie uzytkownika
karol - 2016-01-01 14:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że ktoś miał sporo do powiedzenia na temat firmy Magna Automotive. Wydaje mi się jednak, że sposób zarządzania firmą, nie powinien interesować pracownika, o ile nie dotyka go to bezpośrednio
zdjecie uzytkownika
aaa - 2016-01-02 01:12:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [karol - 2016-01-01 14:50:13]:
myślę, że się grubo mylisz, a twoja wypowiedz ma się jak nie ma się. łamanie prawa zawsze jest godne zainteresowania. ale magna produkuje psy
zdjecie uzytkownika
kax - 2016-01-03 17:55:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szczerze wspolczuje osobie ktora powyzej pisala komentarze, jednak wydaje mi sie ze to nie jest dobry sposob by tu o tym pisac najlepiej wyjasnic sowbie wszystko na osobnosci
zdjecie uzytkownika
edfrgthyj - 2016-01-05 23:07:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ja sam pamietam ze jakis czas temu w firmie Magna Automotive (Poland) sp .z o.o. szukali specjalsity do spraw BHP, ciekawe czy znowu beda rekrutowac
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2016-02-25 09:51:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co tam bambusy z magny? hah! Macie już chociaż te 11zł na godzinę? :D
zdjecie uzytkownika
Niezadowolona - 2016-02-28 10:58:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak bambusie mamy nawet 12.21zł ale brutto poprostu porażka
zdjecie uzytkownika
Bartosz Duch - 2016-03-06 12:59:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
11? Na dziendobry dostalem 14, a jestem wlasciwie na najnizszym szczeblu.
moze pracowales tam poprzez firme zewnetrzna to wspoczuje, ale pretensje miej do swojego posrednika, a nie do Magny
zdjecie uzytkownika
okl - 2016-03-07 19:37:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bartosz Duch - 2016-03-06 12:59:00]:
Ale raczej nie w magnie dąbrowskiej
zdjecie uzytkownika
bubuś - 2016-03-23 23:13:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
A na Mercedesie bycie kochanką lidera zobowiązuje do rządzenia wszystkimi. Daje przywileje do latania na przerwy po 4 razy na dniówkę tylko po to żeby się wyperfumować.Nie mówiąc już o innych przywilejach..Także tylko brać się za liderów....
zdjecie uzytkownika
koli - 2016-03-24 12:24:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [bubuś - 2016-03-23 23:13:37]:
Jak cię to boli to zgłoś do dyrekcji. Pary nie mogą pracować na jednej linii, więc jak najbardziej można ich rozdzielić. Tylko nie tutaj...
zdjecie uzytkownika
qqqq - 2016-03-25 23:23:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [koli - 2016-03-24 12:24:31]:
Szkoda tylko, że wszyscy wszem i wobec o tym wiedzą z kierownictwa i nic z tym nie robią. A koordynator załatwia im nadgodziny cichaczem w soboty, że niby wielkie sprzątanie linii..
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: chciala bym sie zatrudnic w waszej firmie obecnie pracuje na produkcji w bedzinie ale tam mi nie odpowiada wszystkie weekendy zajete i poprostu mi to nie odpowiada
Pytania: nie byla,m jeszcze na rozmowie u was
zdjecie uzytkownika
Byd - 2016-05-09 18:07:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No właśnie takie osoby kochanki liderów mogą wychodzić z linii kiedy chcą a inni muszą dymac... Non stop rozmowy uśmiechy w swoim kierunku żygac się chce może w końcu coś z tym zrobi dyrekcja!!!!oby
zdjecie uzytkownika
*A* - 2016-05-10 11:45:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gdzie są nasze zyski, ja się pytam?????!!!!!!

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Magna Automotive (Poland) sp .z o.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Magna Automotive (Poland) sp .z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert