Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o AIUT Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie AIUT Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kiedyspracowal - 2012-08-15 21:25:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obecni młodzi pracownicy - to wlasnie do Was, jestescie banda placzkow, ciot mamisynkow. W zyciu nie zatrudnilbym takich prymitywow do pracy. Cieszcie sie ze taka firma jak AIUT was zatrudnila i daje szanse zalapanie jakiejkolwiek mozliwosci zatrudnienia, doswiadczenia. Tez kiedys zaczynalem od smiesznych pieniedzy, potem w miare lat sytuacja sie pozmieniala. Swiezaki zaraz po studiach mysla ze wiele wiedza, czego??? Chyba sciagania jakis zepsutych filmow z neta albo gier. Firma mocno stawia na wspolprace z koncernami miedzynarodowymi wiadomo za cene marchewki ale praca zawsze jest. Ogolnie nie ma duzego nacisku ze strony kierownikow projektow, jesli sumiennie i rzetelnie wykonujesz swoja robote to jest ok. Jesli nie to wylot! i tak to wszedzie funkcjonuje. Żadna firma, podkreślam żadna firma nie pozwoli sobie na leserstwo w wykonaniu młodych pracowników. Nie masz doświadczenia nie stawiaj warunków, bo na wasze miejsca jest tysiące innych ludzi a nie ma ludzi nie zastąpionych!!! Nie pasuje wam sie zatrudniac szukajcie innych lepszych firm, zobaczycie jak jest w innych firmach. Wszystkie polskie firmy aiutopodobne dzialaja na tych samych zasadach, obiecanki cacanki... AMEplus, propoint blumenbecker. Kasa jest podobna w każdych firmach a wiecej jak 4k netto z 5 letnim doswiadczeniem nie uzykasz. Ludzie po studiach dostana ok 2,5k na reke a na wyjazadach spokojnie ok 8k. Pal licho ten caly system AB, jakos daje sie to przezyc, wazne zeby placili :) A wy mlodzi wyjadacze, wolajcie na poczatek 10k netto. Moze uda wam sie znaleźć frajerów ktorzy wam tyle zaplaca... moze w inny sposob zarobicie stojac gdzies na uboczu ... pozdro dla wszystkich zołnierzy aiuta! nie dajcie sie
zdjecie uzytkownika
pracujący - 2012-08-16 08:34:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
nie interesuje mnie czy aiut bierze projekty międzynarodowe za friko czy za marchewkę, to jest ich problem. zostalem zatrudniony na podstawie umowy o prace i zgodnie z kodeksem pracy a nie z kodeksem konta ab. Skoro nie podoba ci sie ze walcze o swoje nie trzeba bylo mnie zatrudniac. Aiut jest juz zdesperowany bo nikt nie chce w takiej firmie pracowac i nie jest to tylko moja opinia. Ja tez czekam az mi sie umowa skonczy i juz mnie tu nie bedzie. Zastanow sie dlaczego w aiucie zostali juz tylko sami studenci? To ze jestem mlody, mam wiecej zapalu do pracy nie oznacza ze mozesz mnie mieszac z blotem. Mam takie same prawa jak inny osobnik z 5-letnim stazem. Umowy o prace ktore jakis czas temu wyciekly z firmy jednoznacznie wskazuja ze jest pewna grupa kolesi firmowych co maja pensje grubo ponad 6tys. mimo iz wiedza nie dorownuja nawet niektorym mlodym, za to siedza caly czas w firmie i koncza robote o 15. Tylko ci beda pisac jak wspanialy jest system konta ab, bo maja z tego interes. Nie oczekuj ode mnie dobrych wyników w pracy jesli nie chcesz mi za nią zapłacić.
zdjecie uzytkownika
tenktoryjuzpracowal - 2012-08-16 09:24:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
\"Skoro nie podoba ci sie ze walcze o swoje nie trzeba bylo mnie zatrudniac. Aiut jest juz zdesperowany bo nikt nie chce w takiej firmie pracowac i nie jest to tylko moja opinia. Ja tez czekam az mi sie umowa skonczy i juz mnie tu nie bedzie. Zastanow sie dlaczego w aiucie zostali juz tylko sami studenci? To ze jestem mlody, mam wiecej zapalu do pracy nie oznacza ze mozesz mnie mieszac z blotem. Mam takie same prawa jak inny osobnik z 5-letnim stazem\"

Kolo ktory to napisal jestes najzalosniejszą marudą na swiecie, w żadnych firmach nie istnieje cos takiego jak umowa pracy! We wszystkich korporacjach baranie lby istnieje zadaniowy czas pracy, i nie ma nadgodzin (nie pisze o aiucie ale o duzo lepszych korpoacjach). Jak wam sie nie podoba, to po jaka cholere sie zatrudniacie? \"Skoro nie podoba ci sie ze walcze o swoje nie trzeba bylo mnie zatrudniac\" --- to po jaka cholere sie durniu zatrudniales? Jak tak Ci źle, poszli ci na reke zeby dac takiej lajzie szanse. Uwierz mi aiut nie jest zdesperowany, wie co robi zeby wyjsc na swoim. \"Mam takie same prawa jak inny osobnik z 5-letnim stazem\" -- po roku doswiadczenia dla pracodawcy jestes smieciem na rynku pracy:D nie wiesz wiecej jak pracownik z 5 letnim stazem, bo na polibudzie nie naucza cie coomisioningu. Twoje prawa schowal bym do kieszeni. Zlota zasada jak ci nie pasuje to sie zwolnij !!! i przestancie w koncu plakac bando oszolomow!! Do roboty sie zabrac a jak nie to wy.... placzki mamisynki. Jak Bruno wam cos obiecuje a sie nie wywiazuje to sie zwolnijcie. Kiedys sam to uszlyszalem JAK CI NIE PASUJE TO SIE ZWOLNIJ
zdjecie uzytkownika
pracujący - 2012-08-16 09:59:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za bardzo aiut przyzwyczaił się do niepłacenia nadgodzin, że jeszcze bezczelnie słyszę że tak ma być. Czego być chciał, żebym siedział po godzinach w pracy, zapierniczał na imperium a ty mi powiesz że mi nie zapłacisz za nadgodziny i umowę o pracę mam sobie wyrzucić do kosza? Uważasz, że sam stanowisz prawo i masz młodych niewolników przed sobą, którym zawsze możesz powiedzieć aby wypier. z firmy jak im się nie podoba? Gdybyś przez podpisaniem umowy powiedział mi wcześniej że nie będziesz płacił za pracę, nigdy bym nie przyszedł do aiuta. Ale ty bajerujesz, obiecujesz rzeczy bez pokrycia tylko po to aby zapchać braki w zatrudnieniu i liczysz że potem jakoś będzie. Taką markę wyrobił sobie już aiut w Gliwicach, że coraz więcej osób ma świadomość z kim mają do czynienia. Kombinuj tak dalej, takie postępowanie jest na krótką metę, niedługo sami kierownicy będą wyjeżdżać na długie delegacje bo nikt za nich nie ma zamiaru zasuwać za darmo za granicą.
zdjecie uzytkownika
gość - 2012-08-16 13:30:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ze swojej strony mogę zaproponować młodym aby potraktowali swojego pracodawcę w taki sam sposób: bajeruj że pracujesz, ściemniaj w pracy, zawal projekt (odpowiedzialność jest zbiorowa a nie twoja), dopisuj godziny do karty pracy, a potem powiedz kierownikowi żeby cię zwolnił jak mu się nie podoba. Wypłatę i tak dostaniesz co miesiąc, nie rób nadgodzin. Nie masz nic do stracenia jeśli za parę miesięcy i tak masz zamiar zwolnić się. Już widzę jak aiut zwalnia młodych w trakcie trwania umowy. Kierownik nic ci nie zrobi, najwyżej nie przedłuży umowy. Siedząc w aiucie szukaj lepszej pracy, też wyjdziesz na swoje. A kiedy zaproponują ci wyjazd za granicę lub pracę ponad normę za darmo powiedz przełożonemu żeby się odpier....
zdjecie uzytkownika
tenktory,iedyspracowal - 2012-08-16 14:43:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracujący - 2012-08-16 09:59:25

Za bardzo aiut przyzwyczaił się do niepłacenia nadgodzin, że jeszcze bezczelnie słyszę że tak ma być. Czego być chciał, żebym siedział po godzinach w pracy, zapierniczał na imperium a ty mi powiesz że mi nie zapłacisz za nadgodziny i umowę o pracę mam sobie wyrzucić do kosza? Uważasz, że sam stanowisz prawo i masz młodych niewolników przed sobą, którym zawsze możesz powiedzieć aby wypier. z firmy jak im się nie podoba? Gdybyś przez podpisaniem umowy powiedział mi wcześniej że nie będziesz płacił za pracę, nigdy bym nie przyszedł do aiuta. Ale ty bajerujesz, obiecujesz rzeczy bez pokrycia tylko po to aby zapchać braki w zatrudnieniu i liczysz że potem jakoś będzie. Taką markę wyrobił sobie już aiut w Gliwicach, że coraz więcej osób ma świadomość z kim mają do czynienia. Kombinuj tak dalej, takie postępowanie jest na krótką metę, niedługo sami kierownicy będą wyjeżdżać na długie delegacje bo nikt za nich nie ma zamiaru zasuwać za darmo za granicą.
Mlodociani, aiut w koncu zaplaci, predzej czy poźniej :D mnie tez nikt nie mowil na rozmowie jak bedzie wygladac umowa praca wyplacanie kasy. Ja popracowalem troche latek, zdobylem doswiadczenie i poszedlem do duzo lepszej firmy. Firmy aiutopodobne oferują to samo na rynku, duzo obiecuja malo robia. Wiec czy bedziecie pracowac w aiucie czy w inych firmach to jest to samo. Wiec wasz wybor nikt nie kaze nikomu pracowac za darmo, to nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] . Mnie tez wkurzyli wiec sie zwolnilem, bo ilez mozna czekac na lepsze czasy w firmie :)
zdjecie uzytkownika
4pietro - 2012-08-24 12:06:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowalem w AIUT kilka lat i oceniam ten czas jako dobry. Pisze z perspektywy czlowieka, ktory zaczal zaraz po studiach. Najczesciej opinie pisza ludzie rozgoryczeni a ja jestem zadowolony.

Zarobki:
Zarabialem tyle na ile sie zgodzilem, w kazdej innej firmie w Gliwicach dostal bym podobnie, wiec szału nie ma ale i wyzysku. Warunkiem spokojnej glowy jest niezgadzanie sie na dodatkowa prace za bonusy (typu ekstra kasa, wolny dzien itp). Na poczatku jest cisnienie zeby robic nadgodziny, ale jak sie asertywnie przetrzyma to potem juz wiedza ze z toba sie nie da :-) Jest wybor: lubisz pracowac po nocach i w weekendy - mozesz ale moga byc problemy z wyegzekwowaniem bonusu, chcesz miec wiecej zycia osobistego - tez sie da.

Zespół:
Zespol to swietni ludzie, zero wyscigu szczurow, konkurowania czy donoszenia. Dobrzy specjalisci i porzadni ludzie, kultura na wysokim poziomie, serdeczna atmosfera. To najwieksza wartosc w AIUT ale wg. mnie kierownictwo nie docenia i motywuje pracownikow. Zaznaczam że bylem w malym teamie i nie mialem za duzo doczynienia z \\\\\\\"górą\\\\\\\". Wyplata była zawsze na czas a na inne \\\\\\\"łaski\\\\\\\" nie liczylem, wiec nie mam pretensji. Byly przykre incydenty (np miala byc karta multisport a potem prezes powiedzial \\\\\\\'nie\\\\\\\' bez podania przyczyny) a nie bylo pozytywnych incydentow.

Praca:
Bezstresowa, kazdy projekt ma termin +2 miesiace do oficjalnego, a czasami +nieskonczonosc. Raczej pracuje sie w nowych technologiach ale nie ma szans na certyfikat czy jakis inny kurs. Projekty mogly by byc ciekawe ale wszystko niszczy chaos w ich prowadzeniu: nie ma specyfikacji, planu pracy, zalozenia sie ciagle zmieniaja, czesto nikt nie zarzadza danym projektem i dzieje sie on sam. Wiadomo ze termin oddania to mżonka, zawsze przekladany. Najpierw sie spieszysz, siedzisz w sobote a potem okazuje sie ze ktos albo cos innego zawiodlo, wiec jest jeszcze kolejny tydzien (a potem kolejny itd) a potem wychodzi na to, ze polowa tego co zrobiles jest niepotrzebna albo zla bo zmienily sie zalozenia. Nie da sie dlugo wytrzymac czegos takiego, na poczatku jest ok bo sie czegos uczysz ale potem juz nie ma zadnego sensu w tym i to wypala.

Podsumowujac: dobre miejsce na start, jest jak wszedzie: pracownicy standardowo nie lubia kierownictwa, kierownictwo nie dopieszcza pracownikow. Chciwi i leniwi tracą, trzeba pracowac, tam gdzie bylem awans bylby duzym wysilkiem. Firma ma potencjal i wyrobiona marke, wiec praca pewna.

Zwolnilem sie bo juz mialem dosc robienia tego samego, niczego nowego sie nie uczylem a nie bylo perspektywy ze kiedys bede oraz dlatego ze wiecej mi zaplacili.
zdjecie uzytkownika
Gość - 2012-08-24 21:13:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firmę stanowią ludzie. Jeśli w ciągu roku jest rotacja w aiucie na poziomie 90% to o jakiej marce my tu mówimy. Markę wyrobili sobie fachowcy, którzy sukcesywnie przez kilka lat temu odchodzili z aiuta. Aktualnie pozostała stała kadra kierowników i studenci, którzy co roku się zmieniają. Aiut wygląda obecnie jak zgniły towar (niefachowi studenci) w ładnym opakowaniu (siedziba firmy). Co z tego że kiedyś było lepiej, teraz jest wyścig szczurów na porządku dziennym, projekty nieciekawe, brak fachowców. Nie polecam aiuta nawet studentom, którzy nie chcą się rozwijać. Można zrazić się do jakiejkolwiek pracy. Szefostwu nie zależy na urzymaniu tych dobrych, co rok wymieniają sobie zespół, a jak im się nie podoba ...... to wiecie co .....
zdjecie uzytkownika
master - 2012-08-25 19:58:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Konto AB to jak pracownicza lokata w Amber Gold tyle że oprocentowana na 0%, a pieniądze pracownika tam trzymane są wieczne.
zdjecie uzytkownika
lokospoko - 2012-08-31 18:35:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moze ktos napisze jak sie pracuje w poszczegolnych dzialach w biurowcu no w telemetri, bo widze ze wiekszosc to chyba ludzie ktorzy wdrazaja na miejscu?
zdjecie uzytkownika
4 pietro T(oo) - 2012-09-05 23:45:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
4 piętro dobrze mówi (usunięte przez administratora).
Trochę miejsce dla graczy i manipulantów. Ciężko o docenienie ciężkiej pracy. Zamiast tego łatwo dostać opiernicz. Im więcej robisz tym większa szansa że coś się nie spodoba.
Ale i tak było fajnie ;-) Zespół tworzy dobry klimacik.
zdjecie uzytkownika
PYTA K. - 2013-04-16 20:46:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy aiucie jest praca w trybie trój zmianowym czy tylko jedna zmiana?
zdjecie uzytkownika
jo - 2013-04-20 10:42:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jedna 16-godzinna zmiana...
zdjecie uzytkownika
Jan N. - 2013-06-28 20:08:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Młodzi ludzie zamiast siedzieć w takim marnym Aiucie zakładajcie własne firmy, może fiskus i ZUS was nie zjedzą czego Wam życzę a w przypadku sukcesu pokażcie, że na rynku mogą prosperowac znacznie lepsze firmy niż aiut, pod każdym względem.
zdjecie uzytkownika
ja_to_ja - 2013-07-07 13:38:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Mialam tam pracować i nie pracuje. Bardzo sie ciesze. Po bezsenswonym ciaganiu mnie na nic nie wnoszace rozmowy w których obiecywano nie wiadomo co - przed samym zatrudnieniem okazało sie, że płacą za "PROJEKTY" czyli jakas beznadziejna forma umowy śmieciowej. Oprócz okresu próbnego o którym mówiono od poczatku, zaoferowali mi jeszcze dodatkowy :D generalnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ia z grzybnia :)
zdjecie uzytkownika
Dirty Harry - 2013-07-13 19:58:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Miałem z tą firmą kiedyś do czynienia i jedyne co moge powiedziec to omijac tę beznadziejną firmę wielkim łukiem. Wlascicielom tej firemki wydaje sie, ze samo postawienie stodoly w gliwickiej strefie czyni ją wielką. Prawda jest taka, ze ta firma jest malo znana nawet w swojej branzy. Pracuje tam wciaz jedna i ta sama grupka ludzi, ktorzy mienia sie pierwszymi lub jednymi z pierwszych pracownikow z czasow gdy firma powstawala na poczatku lat 90 tych. Jest to zelazny trzon, rdzen tej firmy ktory stanowi ok. 10-15% zalogi, reszta to nieustanna rotacja glownie zupelnie niedoswiadczonych studentow i absolwentow na ktorych jak widze z pozostalych opinii ta firma sie oparła i w jakis sposob jedzie do przodu choc ta jazda wydaje sie coraz bardziej szalencza i bezcelowa. Odniose sie natomiast do poprzedniej opinii ktora tutaj przeczytalem, otoz ludzie rozczarowani ta firmą (a jest ich jak widac sporo) powinni zakladac wlasne lepsze miedzy innymi po to aby pokazac takiemu aiutowi jak powinna wygladac i funkcjonowac prawdziwa firma na miare XXI (a nie jak aiut XIX) wieku (wbrew przeciwnosciom typu fiskus, zus, koszty pracy itd.).
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2013-12-19 09:20:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam pytanie do osób aktualnie pracujących lub takich które pracowały w aiut. Prawdą jest to że podpisując umowę jest w niej klauzura o zakazie romansowania w pracy? Aż tak ingeruja w życie osobiste pracowników?
zdjecie uzytkownika
młody - 2013-12-23 09:47:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To chyba dopiero od całkiem niedawna. Nigdy czegoś takiego nie było. Jeśli to prawda, to ciekawe skąd taki pomysł i co jest powodem takiej klauzuli? Przecież w firmie jest pełno małżeństw i w dodatku, takie typowo firmowe.
zdjecie uzytkownika
George - 2014-01-31 20:19:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
W tej firmie mozesz spotkac wszystko oprocz prawdziwych fachowców i normalnego traktowania !
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-04-18
Żródło: infopraca.pl
44-109 Gliwice
(śląskie)
INŻYNIER INFORMATYK / PROGRAMISTA W związku z dynamicznym rozwojem i wielokierunkową działalnością, w tym badawczo-rozwojową firma zatrudnia informatyków w wielu obszarach: od programowania mikrokontrolerów do wdrażania dużych systemów bazodanowych...
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
Pracujący - 2014-02-25 18:47:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,

Widzę, że część osób powyżej musi być dość mocno rozgoryczonych pisząc takie opinie.

Zgadzam się, że wspominane wielokrotnie konto AB może budzić zastrzeżenia ale na pewno nie wzbudzi zastrzeżeń fakt, że firma wypłaca kasę zawsze na czas i przeważnie nieco więcej niż powinna. Konto AB faktycznie mogło by być prowadzone w bardziej zrozumiały dla pracownika sposób ale to w sumie niewielki problem. Jeżeli chodzi o podpisywanie lojalki i wcześniejsze zwalnianie się - płacisz, tak jak w każdej firmie.

1. Atmosfera w firmie - wyścigu szczurów nie ma, pracuje się przyjemnie pod warunkiem, że to nie czas letnich rozruchów w zakładach. Wtedy czasem i siódme poty z człowieka wyciska ale taka specyfika pracy - są trzy tygodnie na uruchomienie nowej linii produkcyjnej i nie ma zmiłuj się - ma działać i już. Każdy kto pracuje jest w pełni świadomy, że "wakacje" jako takie przesuwają się na maj albo dopiero na październik.

2. Technologie - Aiut wdraża nowe rzeczy, to świetne pole do manewru i nauki, można nauczyć się naprawdę dużo jeśli tylko ma się odrobinę chęci.

3. Zarobki - na start po studiach nie najgorsze, pięcie w górę jest czasochłonne a kasa później może nieco mniej zadowalać ale trzeba brać pod uwagę, że bardzo gwałtownie firma zaczęła rozrastać się dopiero kilka lat temu, być może i na pełniejsze docenienie zaufanych ludzi przyjdzie pora. Kasa zależy też trochę od kierownika pod którym się pracuje ale podejrzewam, że tutaj Aiut nie jest wyjątkiem na tle innych firm.

4. Ogólne wrażenie - młoda, naprawdę gwałtownie rozwijająca się, ucząca się (niedociągnięcia i powtarzające się błędy niestety są ale wierzę, że z czasem znikną), polska! firma (wskażcie mi inną drugą podobnej wielkości polską firmę wdrażającą automatykę dla światowych gigantów).

Ostatnia uwaga: być może wiele osób traktuje Aiut jako przejściówkę, która czegoś nauczy i pozwoli pójść dalej. Z jednej strony racja, okazja jest wyśmienita, z drugiej przez tą ciągłą rotację pracowników naprawdę ciężko skompletować zaufaną drużynę, do tego potrzeba lat. To też weźcie pod uwagę, nie oceniajcie przez pryzmat tych którzy przychodzą i odchodzą w niepamięć.
Nie chce mi się pisać więcej.

Ocena 4.0.
zdjecie uzytkownika
Ten - 2014-03-06 20:11:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracujący - 2014-02-25 18:47:44]:
Pozdrawiamy kierownika.
zdjecie uzytkownika
At - 2014-03-07 20:58:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakiś czas temu Aiut szukał kandydata na ... psychologa. Moim zdaniem świetny pomysł, ale uważam że Aiut powinien zatrudnić tylu psychologów ile jest kierowników i każdemu przydzielić opiekę. Troszkę poprawi to atmosferę w firmie, wątpię jednak by atmosfera stała się zdrowa, jak w innych normalnych firmach.

Wracając do konta AB, nie rozumiem jakie zastrzeżenia może ono budzić, konto było zakładane nie po to aby wypłacać z niego więcej kasy pracownikowi (nielogiczne i sprzeczne z zasadami biznesu) ale po to aby zamieniać nadgodziny na premię, nadgodziny liczyć jako zwykłe godziny i przy okazji trochę manipulować kontem pod nieobecność pracownika będącego na delegacjach i nie mającego dostępu do konta. Nie wspominam już o samochodach branych na konto AB, na których niejeden już się przejechał. Rotacja w firmie jest kolejnym etapem strategii firmy, polegającym na tym aby utrzymywać tylko minimalną kadrę zarządzającą i non stop wymieniać pracowników, aby za dużo nie widzieli i nie stanowili zagrożenia.

Tak więc polecam szczególnie psychologa pracującemu, który wypisuje brednie dwa posty wyżej. Pranie mózgu możecie sobie robić studentom.
zdjecie uzytkownika
Andy - 2014-03-29 20:10:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [At - 2014-03-07 20:58:03]:
Jak dla mnie to bardzo trafiony post. A psycholog w auicie ??, mysle ze tam jest potrzebny raczej naprawde dobry psychiatra zwlaszcza dla tzw. kadry. Gówniarze z ostatnich lat studiów politechniki i tak nie umieją niczego innego poza gnojeniem starszych, czesto zdolniejszych i bardziej rozgarnietych pracowników ktorzy miedzy innymi dlatego przyczyniają sie do ogromnej rotacji jaka jest w tej kuriozalnej firmie.
zdjecie uzytkownika
Andy - 2014-03-29 21:17:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ten - 2014-03-06 20:11:50]:
Doprawdy ma poczucie humoru ten kto pisze posta pod pseudo "Pracujący" !!! pewnie to ktorys z kierownikow.
zdjecie uzytkownika
frad - 2014-04-17 18:15:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Popieram wpis:
Pracujący - 2014-02-25 18:47:44

Jest dokładnie tak, jak pisze ten ktoś. Firma POLSKA, młoda i bardzo prężnie działająca - w automatyce i w telemetrii (wdrożenia na całym świecie). Niestety jednak trochę słabo zarządzana. Brak typowych kierowników projektów i zarządzania grupowego. Wiele pomysłów, mało czasu na dokładne ich omówienie i często wdrażanie czegoś, co jeszcze nie jest sprawdzone.

Od wielu kierowników można się czegoś nauczyć, a do tego można też zarobić całkiem niezłe pieniądze (w zależności od umiejętności i stanowiska oczywiście). Niektórzy kierownicy są po prostu kierownikami. Niewiele wiedzą, niewiele umieją, a atmosferę zepsuć potrafią...

Polecam na chwilę lub na dłużej (myślę, że za kilkanaście lat firma będzie bardzo dużą, prężnie działającą korporacją, gdzie można będzie mieć bardzo fajne stanowisko) - na razie opiera się głównie na małych projektach i przetargach, czasami dofinansowaniach.

Przy okazji jeden z lepszych przykładów współpracy uczelni z przemysłem. Bardzo wiele rzeczy robi się w porozumieniu z Politechniką Śląską, dlatego też studentom polecam w szczególności.



PLUSY:
+ elastyczny czas pracy
+ stołówka na miejscu (obiady są częściowo sponsorowane) + kawa, herbata bez ograniczeń
+ młody zespół
+ ciekawe projekty
+ delegacje zagraniczne
+ część kierowników

MINUSY:
- lokalizacja
- niska jakość kodu (wśród programistów)
- raczej słaba zależność zarobków od czasu pracy (na razie)
- część kierowników
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
37 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AIUT Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x