Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o AIUT Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie AIUT Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
janek - 2014-08-26 13:13:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kandydat, jak to oni tak po prostu pracują, że w sensie podczas rekrutacji była jakaś impreza, czy o co dokładnie chodzi, bo nie bardzo ogarniam. chyba miałeś na myśli to, że nie ma sztywnej atmosfery na takiej rozmowie o prace i nie ma jakiegoś napięcia, ale żeby to porównywac do imprezy firmowej...
zdjecie uzytkownika
Kandydatka - 2014-10-16 17:59:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzien dobry, znalazłam ofertę pracy do księgowości. Czy ktoś mi pomoże i powie jak wyglada ten dział, tzn czy jest duży i w miarę młody zespół bo pracuje teraz w dziale gdzie księgowa kojarzy sie z wredna baba w koku
zdjecie uzytkownika
Odp - 2014-10-23 14:53:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Kandydatka - 2014-10-16 17:59:50]:
Masz traumę? Zapraszamy, tu pracują tylko ludzie po przejściach.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-10-24 16:06:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jacy ludzie po przejściach tutaj pracują? mam nadzieje, że to nie jest jakiś dziwny zakład, chyba, ze mocno przesadzacie już. Też widziałem tą ofertę księgowej, ale jednak szukam czegoś innego, a oferta sama w sobie wydała mi się w porządku, macie też inne informacje o nich? pozdrawiam serdecznie!
zdjecie uzytkownika
Harry Poter - 2014-10-31 20:27:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Tom - 2014-04-21 11:53:16]:
Wspolpraca Aiutu z politechnika slaska istnieje wylacznie dlatego, ze Aiut sciaga tam kolejnych "kandydatow" do pracy. Jak doskonale wiadomo 80% zalogi aiutu to studenciaki politechniki. Moim zdaniem lepiej byloby dla nich gdyby zdobywali doswiadczenie i szlify zawodowe w bardziej fachowych iu poukladanych firmach. Ale to moje prywatne zdanie ktore mam po przepracowaniu pewnego czasu w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
Styk - 2014-11-18 09:31:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ale to źle? Studenci czy absolwenci też muszą gdzieś zdobywać doświadczenie a firmy typu Aiut są niezłym rozwiązaniem w drodze dalszej kariery. Co prawda z ciągle niedoświadczonymi osobami firma zbyt wysoko nie podleci, ale przy zrównoważonym bilansie i zatrudnianiu doświadczonych kolegów może nie wszystko jest stracone?
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-11-26 18:36:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kandydatka - 2014-10-16 17:59:50]:
Cześć. Z księgowości nie jestem ale wiem że pracują tam fajne zawsze miłe i uśmiechnięte babeczki :) Szefowa pierwsza klasa.
zdjecie uzytkownika
Harry - 2014-12-05 22:06:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Harry Poter - 2014-10-31 20:27:36]:
Tak studenciarstwo przewaznie ludzie jeszcze nieokrzesani, nieociosani o bardzo niklym zasobie wiedzy, do tego bardzo prymitywni staja sie trzonem technicznym tej dziwnej firmy.....co jest kuriozalne....mlody nieopierzony prymitywny studenciak stanowi fundament firmy....
zdjecie uzytkownika
sdereeee - 2014-12-13 17:19:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dlaczego ta firma jest dziwna? czy ktos moze wiecej napisac o co chodzi w tej firmie jak to jest pracowac u nich? Jakie będą moje obowiązki i odpowiedzialność? Jak wygląda program szkoleń i rozwoju pracowników? Jakie możliwości rozwoju zawodowego oferuje firma? Co wyróżnia tę firmę od innych? dziekuje za odpowiedz
zdjecie uzytkownika
jergo - 2015-01-09 02:55:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Harry - 2014-12-05 22:06:56]:
o bardzo szerokim zasobie wiedzy , ale tylko tej książkowej i teoretycznej której zostali wyuczeni w szkole. Kiedyś sam pewnie też taki byłeś i wiesz , że aby nabrać ogłady należy nabrać doświadczenia. A ono akurat nie przychodzi wraz z wiekiem samo, a poprzez kolejne podejmowane wyzwania, nawet bez wielkiej wiedzy
zdjecie uzytkownika
olo - 2015-01-10 22:22:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jak opisać firmę „aiut” w skrócie, proszę się nie obrazić.
„aiut” pomimo swoich lat to nieopierzone pisklę szukające miejsca.
Kadra zachłyśnięta nowoczesnością raczej nie potrafi jej okiełznać, ponieważ młodzieńczość
Kadry to dyletanci bez doświadczenia, nie przekazują informacji konkretnych ale te co myślą
Co przedstawia ich w oczach młodych niedoświadczonych, a szczególnie narybku studenckiego
Mogących stać się w ich oczach niczym bogowie nowoczesnej automatyki przemysłowej.
Młodzieńczy brak kompetencji nadrabiają podnośnym głosem, nie pokrywającym się doświadczeniem .
Takie odczucie moje na brak kompetencji kadry aiut, nie tędy droga firma aiut to wymuszone
W dzisiejszej Polsce, rozwój na poziomie pachołka popychacza za przyzwoleniem kierownictwa.
Jednym słowem przerost TREŚCI na formą.
zdjecie uzytkownika
student - 2015-01-28 13:36:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sorry, ale jak czytam Wasze komentarze to aż mi się wierzyć nie chce. Skąd ten stereotyp że firma, która zatrudnia studentów lub też zaprasza ich na szkolenia może stracić renomę przez fakt ich obecności???? Przecież student gdzieś musi zdobywać umiejętności, a skoro oni są otwarci na studenciaków to raczej na złe im to nie wyjdzie. Ps. Każdy jest kowalem własnego losu.
zdjecie uzytkownika
black - 2015-02-11 21:33:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma z polskim kapitałem na rynku od 24 lat, obecnie działająca na całym świecie. Firma daje b. duże możliwości rozwoju zawodowego, umożliwia udział w ciekawych projektach. Wieloletni pracownicy służą swoim doświadczeniem młodszym kolegom, natomiast nowi pracownicy nadrabiają pomysłowością. W mojej ocenie Aiut zapewnia: stabilne zatrudnienie, dobre zarobki, rozwój zawodowy, fajną atmosferę - daleką od korporacyjnego wyścigu szczurów.
Dużym plusem jest stołówka, gdzie można zjeść coś ciepłego i opieka medyczna.
zdjecie uzytkownika
polecający - 2015-02-13 17:18:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mi także podoba się praca w tej firmie. Taką atmosferę i ludzi trudno znaleźć gdzie indziej, a posiadam już doświadczenie zawodowe. Mocne strony firmy to: elastyczność, swoboda w działaniu, zarobki na wysokim poziomie. Obecnie polecam bo można zdobyć doświadczenie i rozwijać się na wielu płaszczyznach.
zdjecie uzytkownika
weronika rosół - 2015-02-19 15:11:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szanowny forumowiczu Polecający, widze że posiadasz doświadczenie w firmie AIUT Sp. z o.o. i umiejętność rzetelnej konstruktywnej wypowiedzi. możesz więc bardziej jeszcze rozwinąć niektóre watki twojej wypowiedzi? chodzi mi o elastyczność i swoboda w działaniu, jak one realnie się przedstawiają w kontekście nowego pracownika?
zdjecie uzytkownika
oktawia - 2015-03-05 18:15:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak jak poprzedniczka z ostatniego komentarza tez przede wszystkim w pracy cenią sobie swobodę działania i kreatywność - na ile pracując w Auit będę się w tym kontekście mogła wykazać? Polecający, czy możesz konkretniej napisac o jakie wykształcenie ci dokładnie chodzi które rzekomo można u nich zdobyć?
zdjecie uzytkownika
majster - 2015-03-11 15:09:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, dzisiaj dostałem telefon z Aiutu z zaproszeniem na rozmowę kwalifikacyjną. Chodzi o stanowisko Inżynier Mechanik. Czego można się spodziewać po tej rozmowie? Z czego się przygotować itp?
zdjecie uzytkownika
jojo - 2015-03-16 13:11:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [majster - 2015-03-11 15:09:20]:
Najlepiej z kodeksu pracy :)
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-03-25 00:50:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć wam!! Jestem studentem automatyki i robotyki, i całkiem dobrze sobie radze. Ale ogólnie chcodzi mi o to czy może w Aiut Sp. z o.o. odpowiedzialnej właśnie za systemy automatyki przemysłowej byłoby jakieś miejsce na staż? dobrze byłoby gdyby był cokolwiek płatny to bym sobie jakoś dorobił ale ogólnie teraz stawiam bardziej na nabycie doświadczenia
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-03-26 21:59:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Tomek: Ja pracowałem w aiucie w trakcie studiów. Ogólnie możesz przychodzić w jakie dni Ci pasuje itp. Polecam pracować w czasie studiów, bo zawsze zapoznasz się z praktyką i będzie co do CV wpisać.
zdjecie uzytkownika
ajent - 2015-04-15 01:51:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze, że istnieją takie firmy jak AIUT bo już w młodym wieku można stopniowo wkraczać w świat zawodowy. Przy okazji mogąc się nauczyć wielu przydatnych rzeczy.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-04-17 13:19:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystko zależy od nastawienia.

Firma jest duża i nie jest korporacją - panuje świetna atmosfera (przynajmniej w moim, "terenowym" dziale, jednym z tych, o których mówi się, że rypią na biurwy ;-)). Pracuje się przy najnowszych technologiach (firma jest duża i ją stać, dodatkowo uruchamiamy projekty u ogromnych klientów) co jest bardzo ważne dla rozwoju.

Wiadomo, że są minusy: trochę zagmatwane sprawy personalne, do niedawna mocno niejasne warunki rozliczania nadgodzin.

Studentów nie jest "sporo" - po prostu regularnie raz na kwartał przyjmuje się nowych do niemal każdego działu bo firma się po prostu rozwija. To, że jest rotacja jest naturalne bo przecież nie wszyscy po dwóch latach będą zadowoleni. Normalne jest, że chcą szukać dalej.

Firma OK.

PS: Płatny staż jest możliwy dla studenta (chyba nawet bez tytułu inżyniera) ale trzeba się dogadać podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Tak przynajmniej było kilka lat temu.
zdjecie uzytkownika
Ilenar - 2015-04-29 06:26:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w Aiut na pewno przynosi sporo nowych oczekiwań. Organizm może po swoje się zwracać, ale sądząc po ofertach pracy - może to być ciekawa praca pełna doświadczeń.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa rozpoczęła się od zapoznania. Kierownik chciał poznać moje cele i umiejętności. Następnie zadał 3 proste pytania mające na celu zweryfikowanie podstawową wiedzę którą powinienem posiadać pracując w tym zawodzie.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
inzynier automatyk robotyk - 2015-05-05 20:26:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Pracuje w aiucie 1,5 roku. Od razu chciałbym zaznaczyć, że nie miałem żadnych znajomości w firmie.

W sprawie rotacji składu powiem tak: najdłużej pracujący albo dorabiają się stanowiska kierowniczego albo odchodzą do innej firmy po lepszy pieniądz. Jak za dużo ludzi odejdzie to lecą podwyżki, bo nie miałby kto wykonywać projektów.

Zakres obowiązków - jesteś od wszystkiego :)

Zarządzanie projektami nie istnieje! A nawet czasami kierownicy sprawiają wrażenie jakby nie mieli pojęcia czym się zajmują! Oferty nie są przemyślane, nie ma czasu na konsultacje ustaleń projektowych z elektrykami, mechanikami, konstruktorami i automatykami - nie ma narad, nie ma ustaleń.

Konto AB faktycznie jest bardzo zagmatwane i doliczenie się czy firma nie robi Cie w bambuko wręcz niemożliwe :)

Pomimo tych wszystkich minusów jakie wymieniłem, jestem bardzo zadowolony, że podjąłem prace w firmie AIUT. Ilość oraz jakość i przydatność wiedzy jaką nabyłem przez okres 1,5 roku jest nie porównywalny z 5 latami studiów. Zdecydowanie polecam młodym inżynierom. Podobno Aiut jest znany z tego, że produkuje młodych kierowników :)
zdjecie uzytkownika
Kl - 2015-05-09 20:52:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Inżynierze robotyku - nie nabawiłeś się już syndromu sztokcholmskiego?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AIUT Sp. z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy AIUT Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie
alert