brak logo

AIUT Sp. z o.o.

Gliwice

Opinie o AIUT Sp. z o.o.

Pracownik 2016-02-01 10:31
Jestem pracownikiem aiuta z wieloletnim stażem. Mnie praca w tej firmie nie podoba się. Mam trójkę dzieci, wziąłem samochód na konto AB i niestety nie mam wyjścia, jestem zmuszony dalej tam pracować. Z AB potrącają mi naprawy, paliwo, raty za samochód pomimo że jeżdżę nim w delegacje służbowe i nie jestem właścicielem auta. Nigdy nim nie będę. Po paru latach jego intensywnego użytkowania dostałem propozycję wykupu auta na własność za 90% pierwotnej ceny. To jest chore. Dla kierownictwa AB to tylko rejestr, dla mnie i innych szeregowych pracowników z tego AB ściągają realnie zarobione pieniądze, tzn. ich nie płacą, bo to co zarobię w ciągu miesiąca najpierw spłaca fikcyjny dług na AB. Faktycznie płacą połowę delegacji, nadgodzin nie ma, wszystkie godziny liczone są po zwykłej stawce godzinowej. Ale największy problem jest z tymi autami przechodzącymi przez AB. Z tego nie można wyjść.
2
Szeregowy 2016-02-16 23:35
Witam,
jestem pracownikiem Aiut na stanowisku inżynierskim. Według mnie to co część ludzi tutaj piszę o firmie jest przesadzone lub wręcz wyssane z palca. Mam dobry kontakt z znajomymi z podobnym stażem pracujących w innych firmach na terenie śląska i muszę szczerze powiedzieć, że mało który z nich może liczyć na porównywalne warunki zatrudnienia (zarobki).
Osobiście, jeżeli ktoś zastanawia się czy podjąć pracę w Aiut, serdecznie polecam!
Pozdrawiam,
Szeregowy
irm 2016-02-22 18:39
Z tymi autami na konto AB to wygląda tak: zanim dostaniesz propozycję wzięcia auta, na AB musisz mieć kilka tysięcy z nadgodzin, których aiut nie wypłaca. Gdy zgodzisz się, wybierasz auto za około 60tys. Aiut bierze go w leasing. Auto nie jest ani twoje ani aiuta. Spłacasz go przez cztery lata, pokrywasz serwis, naprawy, paliwo, ubezpieczenie. Miesięcznie odtrącają ci to z konta AB. Po zakończeniu leasingu aiut wykupuje go na własność za symboliczną kwotę i proponuje, że ci go odsprzeda za grubo ponad 80% jego początkowej wartości. Po 4 latach gdy jeździsz nim w delegacje, auto ma duży przebieg a ty go możesz kupić w cenie jak nowy. Po co aiut ma brać w leasing na własny koszt auta, które potrzebne są do pracy, jeśli ty możesz za nie płacić z AB. Za to masz możliwość trzymania go przy sobie 24 godziny na dobę. Abyś za dobrze na tym nie wyszedł, gdy jedziesz takim autem w delegację, aiut zwraca ci stawkę kilometrową obniżoną średnio o 30%. Takiej lichwy jeszcze nie widziałem.
5
inżynier automatyk robotyk 2016-02-29 23:30
witam

Cytuje:

"Zarządzanie projektami nie istnieje! A nawet czasami kierownicy sprawiają wrażenie jakby nie mieli pojęcia czym się zajmują! Oferty nie są przemyślane, nie ma czasu na konsultacje ustaleń projektowych z elektrykami, mechanikami, konstruktorami i automatykami - nie ma narad, nie ma ustaleń.

Konto AB faktycznie jest bardzo zagmatwane i doliczenie się czy firma nie robi Cie w bambuko wręcz niemożliwe :)"

Jest to opisane bardzo trafnie. Projkty liczone przez liderów nie mają odzwierciedlenia w ofercie, ponieważ ktoś nad nimi uzna, że te drobne szczegóły nie są ważna a potem projekt jest na minusie. Ogranizacja pod względem pracy w dużych projektach a szczególnie w spawalniach w branży automotiv leży totalnie jedno obiecują a drugie robią. Siedzi się po ponad pół roku na delegacji a potem maja do PRACOWNIKA PRETENSJE, ŻE WSPOMINA IM O ŻYCIU PRYWATNYM. Aiut jest dobrą firmą na zdobycie doświadczenia, ale proszę się wystrzegać projektów związanych z spawalniami w branży automotiv bo one każdego człowieka wykończą psychicznie i fizycznie a życie prywatne przestaje istnieć
9
inż 2016-03-01 10:40
Chaos panujący w projektach aiuta jest nie do opanowania. Auit jest wręcz tragiczną firmą na nauczenie się czegokolwiek. Przy takim prowadzeniu projektów nabierasz nawyków, które negatywnie wpływają na twoją karierę. W aiucie co najwyżej możesz dorobić sie frustracji. A kierownicy mają to gdzieś. Co chwilę słyszysz na korytarzach firmy, że to przez tych co już nie pracują. Taka sprytna spychologia. Nie polecam nawet na praktyki. Szkoda czasu, nerwów i użerania się z nieodpowiedzalnymi ludźmi.
4
Kykadyn 2016-03-03 09:09
Wypełniłem właśnie formularz aplikacyjny AIUT na programistę .NET i zajrzałem na to forum. Mogę powiedzieć jedno - wiem że nic nie wiem :), tak skrajnych opinii dawno nie czytałem. Wiem tylko żeby nie pytać co to jest konto AB, bo wyrzucą z rozmowy :), spróbuję wygooglować
6
piotrek 2016-03-06 16:13
Jesteś desperatem decydując się na pracę na konto AB. Są inne firmy w okolicach, w których możesz wiele nauczyć się i gdzie płacą tak jak powinno być. System AB ma tylko aiut i nigdy to się nie zmieni. To trochę tak jakbyś chciał zostać teraz frankowiczem, wiedząc że na tym stracisz i że reguły zmieniają się na twoją niekorzyść. Przemyśl to zanim nie jest jeszcze za późno.
2
olaf 2016-03-11 12:30
Jesteście dumni z konta AB?
1
mobilny 2016-03-13 14:16
Ja bym nie chciał pracować w firmie, w której moje zarobione pieniądze nie są wypłacane, a czy to się nazywa AB czy przekręt nigeryjski czy też piramida finansowa jest nieistotne.
1
zwolniony 2016-03-18 08:10
Proszę uważać na podpisywanie nowych umów o pracę z firmą AIUT. Po podpisaniu na początek robią dług na koncie AB na kilkaset złotych, który każą spłacić nadgodzinami. Gdy się rzucasz, że nie spłacisz, grożą dyscyplinarką. A umowa jest wiążąca. Nigdy więcej.
5
Tomcio 2016-03-31 19:46
Liczcie się również z tym, że nadgodziny zapisywane będą na koncie AB i nie wypłacane. Ewentualnie ich równowartość zostanie zamieniona na premię. Poza tym nadgodzina w aiucie to tylko z nazwy, liczona jest jak każda zwykła godzina, nawet w święta i weekendy. Jeśli komuś to odpowiada, proszę bardzo.
Nikita 2016-04-04 09:38
Witam! przepraszam za pytanie, ale czy ktos moglby mi wytlumaczyc co to jest konto AB? dziekuje!
olaf 2016-05-08 17:49
Zacznijmy od tego kto w ogóle chciałby dla was i na wasze konto ab pracować. Nawet gdybyście mnie chcieli przyjąć bez testów i obiecywali nie wiadomo co, to w pierwszej kolejności dałbym wam kopa w d.... .
1
TomekK 2016-08-01 07:18
Konto AB, to konto na którym leżą pieniądze za nadgodziny. Okres rozliczeniowy jest dwumiesięczny, więc pieniądze za nadgodziny są wypłacane po dwóch miesiącach. Co miesiąc jest normalna wypłata, zawsze na czas. Nie wiem skąd ludzie biorą takie opinie o tym koncie, ale większość z nich nie jest prawdziwa. Widocznie nie wszyscy rozumieją co to jest okres rozliczeniowy. Na koniec miesiąca odciągana jest wypłata z tego konta (widoczny jest debet), a po zaakceptowaniu godzin pracy dodawane są z powrotem nasze zarobione pieniądze. Przy normalnej pracy na miejscu w biurze, wystarczy przepracować normalną ilość godzin przypadającą w danym miesiącu, aby konto się zbilansowało (zazwyczaj powstaje mała nadwyżka z powodu przepracowania większej ilości godzin). Akceptacja godzin zazwyczaj zostaje odnotowana w połowie kolejnego miesiąca, dlatego niektórym wydaje się, że są na minusie. Przy pracy za granicą dostaje się po czasie stawkę zagraniczną, która jest o około 30% wyższa niż nasza normalna stawka godzinowa. Tryb pracy jest zazwyczaj zadaniowy, dlatego nadgodziny nie są liczone jako 50 i 100%. Rekompensuje nam to wyższa zagraniczna stawka godzinowa. Do tego pełnopłatne diety. Nigdy nie słyszałem o jakimś długu początkowym. Wszystko to dotyczy (jak się nie mylę) działów Telemetrii, Automatyki, Robotyki i IT. Co innego warsztat gdzie pracują mechanicy i elektrycy. Oni nie mają trybu zadaniowego tylko etat, co wiąże się z liczonymi nadgodzinami 50 i 100%.
6
Ninka 2016-08-01 18:39
Takich bzdur jak tu kto nawypisywał to dawno nie słyszałam. Delegacje są rozliczane osobno, po aktualnym kursie z danego dnia, w którym się rozliczamy. Nie mają nic wspólnego z AB. Przed wyjazdem można sobie pobrać zaliczkę. Sama jak mi zostają pieniążki z poprzedniej delegacji to nie zawsze pobieram na kolejną. Wszystko liczone zgodnie z zasadami. Widać ładnie komuś AIUT zaszedł za skórę, że takie brednie tutaj wypisuje. Pewnie to jedna i ta sama osoba. Ja osobiście polecam, pracuję już 4 lata. Podwyżki dwa razy w roku, a nigdy nie miałam przypadku, żeby mnie na czymś oszukali.
4
Tom 2016-08-25 16:54
Podwyżki dwa razy w roku buhahahaha ale się uśmiałem , przestań brednie wypisywać
4
buba 2016-09-02 14:19
potwierdzam, dwa razy do roku dla inżynierów
2
blob 2016-09-04 09:54
Do podwyżek (propozycja to średnio 5,90zł na rok) dodają bonus - samochód na konto ab - oferta nie do odrzucenia. Uciekać stąd jak najdalej.
3
Fr 2016-09-07 07:42
Mi dali 9,30 zł podwyżki rocznej do pensji brutto. Aneks do umowy podsunęli gdy wyjeżdżałem w delegację i bardzo spieszyłem się. Aneksu oczywiście nie podpisałem, rzuciłem papierami i już mnie tam nie ma.
1
stas 2016-09-15 13:45
400 - 600 zł co pół roku
1
coztam 2016-10-03 15:08
W firmie pracowalem 1,5 roku.

Na plus:
Podwyzki (są, ale to jakie to opisze w minusach),
Forma pracy - brak cisnienia, chyba ze masz jakis wazny projekt na wczoraj
Elastycznosc - mozna spoznic sie np 2 godziny i nie ma z tego powodu zbytnich konsekwencji

Minusy:
Podwyzki - bardzo male, ale czeste.
Umowy - przy rozmowie rekrutacyjnej byla mowa o UP, przy podpisywaniu umowy koleznka z kadr nic o tym nie wiedziala i dala nam UZ, z zastrzezeniem ze po miesiacu przejdziemy na UoP. Coz, oszukano mnie w tej kwestii i nie tylko mnie, gdyz do konca mej wspolpracy z ta firma pracowalem na UZ. Pare osob ktore sie wtedy zatrudnialy mialy identyczna sytuacje.

Atmosfera - tutaj, to po prostu tragedia. Z tego powodu zwolnilem sie z tej korpo-gownianej firmy. Szefostwo jest mile tylko wtedy kiedy czegos potrzebuja, liderzy potrafia zmieszac z gownem "bo tak", "bo jak sie nie podoba, to nikt ciebie tutaj nie trzyma". W pracy tworza sie grupki, ktorzy nagaduja na siebie i innych jednoczesnie. Totalny wyscig szczurow. Obgadywanie, nagadywanie, rzucanie klod pod nogi, sztuczne usmiechy, wywyzszanie sie. To tak w skrocie.

Terminowosc - o terminowej wyplacie nie ma co marzyc. Czasami zdarza sie, ze dostajesz wyplate 22 dnia miesiaca, ale NIGDY nie dostalem wyplaty na czas.

Rozwoj - niby sa jakies szkolenia, platne, ale co z tego kiedy po wszystkim okazuje sie, ze dane szkolenie w rzeczywistosci bylo 2 x drozsze i trzeba to oplacic, a jak nie to "wypierdalaj, i tak przyniesiesz nam te forse w zebach"



Firma ma potencjal, jednak nie polece jej nikomu. Wrecz przeciwnie. Dodam, ze nie pisze tego pod wplywem emocji, gdyz rozstalem sie z nia ponad pol roku temu.
4
Ten typ 2016-10-10 00:56
Ktos cos moze powiedziec o rozmowach rektrutacyjnach na stanowisko automatyka?
adam 2016-10-10 08:25
Nie rozumiem @coztam to nie czytałeś umowy? Jak dla mnie to nie wina firmy, która ma takie procedury ale pracowników
pracuś 2016-11-01 22:43
tak, to prawda z tym telefonem z drobnym szczegółem
1. z tzw. konta ab potrącane są kwoty ponad abonament za ten numer telefonu jaki został Ci przydzielony
2. telefon służbowy możesz rozliczać tj. złożyć deklarację, że wszystkie rozmowy w danym okresie były TYLKO SŁUŻBOWE więc nadwyżka ponad abonament zwracana jest ponownie na konto ab
koniec języka za przewodnika ;P
pracuś 2016-11-01 22:50
kurcze, na prawdę Ciebie tak potraktowana w firmie AIUT ?
pracuję tam znacznie dłużej niż Twoje 1,5 roku i jeszcze ani razu nie potraktowano mnie w ten sposób, ani też nie płaciłem za żadne szkolenie a byłem na wielu b. drogich szkoleniach
zastanawia mnie to "krzywe zwierciadło"...
dr635 2016-11-03 08:09
Już sam fakt istnienia takiego tworu jakim jest konto AB jest wystarczające aby dac tej firmie dużego kopa w cztery litery i uciekać stąd jak najszybciej. Szukajcie dalej na politechnikach, może znajdą się jeszcze jacyś frajerzy.
1
Pracownik 2016-11-09 21:03
Hej,
miesiac temu zlozylem wypowiedzenie, powod to przede wszystkim kolesiostwo ze strony przelozonych i pracownikow z duzym stazem. W duzej czesci zgadzam sie z wiekszoscia negatywnych opinii przedstawionych tutaj na stronie. Na plus moge jedynie wskazac dobre wynagrodzenie, ale wiadomo ze dla innych jest ono rozne.

Nie polecam zatrudniac sie ladnym dziewczynom na telemetrii :)

3
Zibi 2017-01-05 22:31
Ja pracowałem a AIUT-cie ponad 4 lata w latch 2007-2011. Nie napisze w jakim dziale - chciałbym pozostać anonimowy. (nie jako automatyk, ale też inżynier).

Plusy:
Bardzo fajni ludzi, ogólnie atmosfera miła.
Bardzo dużo się nauczyłem (dużo wiedzy techniczno - merytorycznej)
Elastyczny czas pracy

Minusy:
Firma typowo Polska (niestety w tym negatywnym znaczeniu)
Ręczę sterowanie firmą przez Prezesa i jego syna
Nie równe traktowanie pracowników (tz. stara gwardia która na "przywileje")
Niskie zarobki w porównaniu z firmami z zagranicznym kapitałem
To co piszecie o koncie AB niestety jest smutną prawda (potwierdzam to co pisali przedmówcy)

Firma jest naprawdę super alternatywą dla młodych osób zaczynających swoja karierę zawodową. Chętnie zatrudnia studentów Politechniki etc. Daje duże możliwości takie pierwszego startu w wyuczonym zawodzie.

W skali od 1 do 10 dałbym ocenę ogólną 5. Ani dobrze, ani źle. Przeciętnie.










1
ABsolvent 2017-01-08 08:48
Studenci politechnik mają inne ambicje niż praca na konto AB dla pajacowatej firmy o znikomej reputacji.
4
PG_absol 2017-01-08 13:58
jak sobie ludzie pozwalają to niech sobie tak nimi zarządzają :) proste logiczne. Z tymi kontami AB jak to prawda a tematu chyba nikt nie wyssał z palca bo za dużo tu szczegółów to to niezły motyw hahahahaha że ktoś się na to godzi
Mariola Osmanowska 2017-03-06 15:36
Osoby zainteresowane lepszymi warunkami pracy oraz szansą rozwoju w firmie o jasnej strukturze pracy i płacy zapraszam do kontaktu pod adresem: mariola.osmanowska@onet.pl

Brak umów lojalnościowych, jasny system wynagradzania, diety delegacyjne, płatny czas dojazdów na wdrożenia.
Back 2017-03-19 09:52
przecież koszty tych leasingowych aut co niektórzy są zmuszani brać na konto ab, aiut odciąga sobie od podatku, czyli zyskuje podwójnie: wyciąga kasę od skarbu państwa i kasę z pensji od tych co nimi jeżdżą, niezły wyzysk
poltechyk 2017-03-19 14:32
ale dalej tam pracuja widac lubia to a skoro lubia to trzeba kontynuowac tradycje i wprowadzic podobne rozwiazania dla innych oooooo zgrooooozoooooo
9
C 2017-04-12 02:01
AIUT to najbardziej kapitalistyczna firma jaka znam. Odpada plew i dzieciaki... Pracuje ponad 10 lat i lubie to co robie (nie jestem kierownikiem sekcji).
Torukmakto 2017-04-13 14:50
A ja powiem że ciągle pracuje i doprecyzuje że chodzi o szeroko pojętą telemetrie. I jak czytam co wypisujecie to wcale się nie dziwie że na koniec kierownik się po was wydrze (bo przez nieudolność waszą on ma przechlapane na samej górze i u klienta końcowego), albo nikt was nie lubi i "siedzą w swojej grupie".
Ludzie zdarzają się różni. Ale Ci którzy są sprawni w robocie są z czasem docenieni i wychodzą ze strefy "2000 brutto" i mimo że z odrobiną syndromu sztokholmskiego (jak w każdej robocie) to jednak zostają w pracy i są za to doceniani. A jak ktoś na samym początku liczy na 5 z przodu na etacie za skręcanie kabli albo bieganie z tacą i jeszcze oczekuje że każdy będzie się kłaniał to się pomylił.
Przejdziesz fazę testu, udowodnisz że jesteś warty swojej pensji? Świat stoi przed tobą otworem.
A jak lecisz w pręta i myślisz że jakoś to będzie no to tak nie będzie. To nie państwówka.
Starsi stażem pracownicy trzymają się w kupie bo wiedzą że nikt nikogo nie wystawi i generalnie są to właśnie ludzi po przesiewie którzy są kompetentni. Nowi do tej grupy szybko dołączają. A nieudolni wylewają łzy na gowork.
zygpol 2017-04-14 19:34
nie wciskaj kitu ludziom - po co to robisz? Uważasz że konto AB jest w porządku? Po co nakłaniasz ludzi żeby się decydowali na pracę na warunkach które poznają dopiero jak podpiszą umowę? - PO CO? Jesteś synem prezesa albo jakimś menadżerem który ma nad tym pieczę?. Siedź rób jak ci pasuje i cię to nie dotyczy. Łzy?- a te konto AB jest normalne????!!!!
Torukmakto 2017-04-19 16:36
A czy ja wspomniałem choć słowo o tym koncie?
Nie wiem co to za twór i kto z niego korzysta.

Wiem że nie podpisuje się umowy jak się jej nie rozumie albo nie jest to oczywiste.
A wszystko inne przedstawiłem jak jest. Dobrze mi się pracuje i widzę że innym też. Najwyraźniej dopytałem o warunki dostatecznie głęboko a nie zfrajerzyłem się idąc w coś "w ciemno".
TomNick 2017-04-19 17:14
Najniższa krajowa + konto AB gratis to rzeczywiście bardzo atrakcyjne warunki w branży IT ... dla desperatów.

A tak nawiasem mówiąc, nie zgrywaj głupa, że nie wiesz co to jest konto AB. Wszyscy wiedzą, że istnieje ono od początku działalności firmy i nie zobaczysz go w warunkach umowy o pracę bo jest nielegalne. Oficjalnie nie istnieje dla nikogo. Jako pracownik, stażysta, praktykant jesteś rozliczany wewnętrznie tylko przez AB. Księgowość i administracja wiedzą jak przepuszczać kasę przez AB. O to nie musisz się martwić. Pamiętaj, że na zewnątrz AB nie istnieje. Jest tylko po to aby ci nie płacić kasy i wykorzystać cię do maksimum. A po jakimś czasie nie jesteś potrzebny (za dużo wiesz) i spadaj do innej firmy, przyjdą inni i cię zastąpią. Tak to działa, dlatego tak duża rotacja pracowników, a raczej mięsa armatniego.
6
lyzka 2017-04-22 14:11
a swistak zawija to w sreberko
12
Torukmakto 2017-05-01 23:53
Do wszystkich z was. Nie podoba się, nie podpisuj po miesiącu czy trzech następnej umowy. TADA! Wszyscy wiedzą że nie legal ale jest jak jest... ciekawe.

Przemiał jest bo najwyraźniej stanowisko ma tyle wspólnego z IT że robi to każda Grażynka. Spece są i mają się tu dobrze. Pozdrawiam i życzę miejsca "zadowalającego". Skoro akceptowaliście minimalną i takie triki musieliście być dokładnie tyle warci...
1
BiNtAdIn 2017-05-13 14:18
czy się podoba czy nie widać po ilości ogłoszeń w firmach i ciągłej rekrutacji po której można wywnioskować czy chce się w niej uczestniczyć
12
Rafallo 2017-05-25 21:13
Dajcie spokój. Trzy lata już pracuję w Aiut. Tempo rzeczywiście jest duże, ale dlatego, że klientów masa, nowe rozwiązania, praktycznie cały czas rozwijane są technologie. Nie wiem jak inni, ale ja zarabiam dobre pieniądze. Świetny zespół ludzi, z którymi pracuje nie pozwala mi obojętnie przejść obok powyższych wpisów.
BAR 2017-05-26 08:49
Wynagrodzenie przyzwoite, bardzo dobra atmosfera w zespole, elastyczne godziny i dobre warunki pracy.
Dobrze się tu pracuje, ludzie się wspierają i lubią. Nie wszystko jest idealne, ale nigdzie nie jest. Proponuję wziąć się do roboty zamiast wylewać żale na portalach takich jak ten.
SRATATATA 2017-05-26 22:06
takie kity wciskajcie ciemnocie ktorej coraz mniej
12
Torukmakto 2017-06-13 10:49
Ciemnocie której coraz mniej? :) Dlaczego do j%$#$o podstawowego zadania przychodzą ludzie którzy mają niby zaawansowany angielski a nie potrafią wydukać gdzie byli na wakacjach!
Dlaczego jest "ich coraz mniej", tych ciemnych a tutaj i wszędzie się leja gorzkie żale, natomiast ogarnięci są zadowoleni i robią latami. Nie lubię próżności i wysokiego ego. A tak tutaj wyglądają wszyscy co rzygają jak to źle na świecie. Niczym w "JOB ostatnia szara komórka", gdzie blondyna opowiada o egzaminie, jaki bezsensowny jest. No przecież egzaminator to totalny idiota, bo ona siadła na tylnej kanapie i nie wie o co mu chodzi...

Powiedzcie drodzy niezadowoleni, gdzie i za ile znaleźliście pracę? Śmiało? Za więcej i w lepszych warunkach niż w AIUT? Strasznie jestem ciekaw.
filemon 2017-06-13 22:34
torukitomato nie wchodź ludziom w butach w portfel jak chcesz to sie sam dziel takimi informacjami o swoich zarobkach skoro sa takie dobre w firmie ktora tak zachwalasz a gdzie lepiej placa ... w wielu firmach bo juz wiekszosc wycofuje sie z tych utrzymywanych latami psich wynagrodzen i zaczeli dostrzegac dalej niz czubek swojego nosa. Zrozumieli ze bez tych ludzi ktorym tak beznadziejnie placa nie bedzie mial kto pracowac i zarabiac na ich menadzerskie stawki zaczynajace sie od kilkunastu tysiecy brutto. Nawet Ukraincy pakuja sie i wracaja do kraju widzac co sie dzieje w polsce a teraz jak bez wiz moga podrozowac po europie wielu spakuje sie i pojedzie 500 km dalej pracowac za 4-ry razy wieksza stawke w lepszych warunkach, mniej wydajnie i z poszanowaniem dla ich pracy i osoby
31
AK75 2017-06-14 17:52
firmy zatrudniaja ukraincow ktorzy nie potrafia powiedziec slowa po polsku a ty piszesz o angielskim chociaz pewnie kilku ukraincow z którymi nie potrafisz sie porozumiec pracuje w Aiut, czlowieku co ty piszesz za brdenie? Napisz lepiej o co chodzi z kontem AB :)))))
32
Edyta 2017-07-20 10:55
Jak wygląda proces rekrutacji do AIUT Sp. z o.o. ? Jakie są konkretne wymagania? Jest nowa oferta pracy na Specjalista ds. obsługi administracyjnej projektów w Gliwicach - jak myślicie, warto?
ecchh 2017-07-26 12:03
Jesteś najzwyklejszym trolem. Pracuję w AIUT od 7 lat i dosłownie dwukrotnie zdarzyło się opóźnienie w wypłacie wynagrodzeń - przelewy zostały wysłane ostatniego roboczego dnia miesiąca, ale zbyt późno, więc dotarły kolejnego roboczego dnia.

A reszta opisywanych tutaj rzeczy to są tak piramidalne bzdury, że wręcz szkoda komentować.
1
Były student 2017-08-15 13:45
Czytajcie uważnie umowy o pracę które podpisujecie. Mnie aiut dał umowę na okres próbny - 3 miesiące. Gdy ją przeczytałem jeden z punktów umowy zawierał klauzulę, z której wynikało iż po zakończeniu okresu próbnego, nawet gdy aiut zakończy ze mną współpracę, nie będę mógł wykonywać pracy na tym samym stanowisku u innego pracodawcy przez okres 2,5 lat. Taka lojalka. Podpiszesz i nie będziesz mógł nigdzie podjąć pracy. Ja tę umowę odrzuciłem.
Zostaw swoją opinię o AIUT Sp. z o.o. - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AIUT Sp. z o.o.