Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o AIUT Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie AIUT Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-03-25 00:50:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć wam!! Jestem studentem automatyki i robotyki, i całkiem dobrze sobie radze. Ale ogólnie chcodzi mi o to czy może w Aiut Sp. z o.o. odpowiedzialnej właśnie za systemy automatyki przemysłowej byłoby jakieś miejsce na staż? dobrze byłoby gdyby był cokolwiek płatny to bym sobie jakoś dorobił ale ogólnie teraz stawiam bardziej na nabycie doświadczenia
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-03-26 21:59:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Tomek: Ja pracowałem w aiucie w trakcie studiów. Ogólnie możesz przychodzić w jakie dni Ci pasuje itp. Polecam pracować w czasie studiów, bo zawsze zapoznasz się z praktyką i będzie co do CV wpisać.
zdjecie uzytkownika
ajent - 2015-04-15 01:51:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze, że istnieją takie firmy jak AIUT bo już w młodym wieku można stopniowo wkraczać w świat zawodowy. Przy okazji mogąc się nauczyć wielu przydatnych rzeczy.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-04-17 13:19:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystko zależy od nastawienia.

Firma jest duża i nie jest korporacją - panuje świetna atmosfera (przynajmniej w moim, "terenowym" dziale, jednym z tych, o których mówi się, że rypią na biurwy ;-)). Pracuje się przy najnowszych technologiach (firma jest duża i ją stać, dodatkowo uruchamiamy projekty u ogromnych klientów) co jest bardzo ważne dla rozwoju.

Wiadomo, że są minusy: trochę zagmatwane sprawy personalne, do niedawna mocno niejasne warunki rozliczania nadgodzin.

Studentów nie jest "sporo" - po prostu regularnie raz na kwartał przyjmuje się nowych do niemal każdego działu bo firma się po prostu rozwija. To, że jest rotacja jest naturalne bo przecież nie wszyscy po dwóch latach będą zadowoleni. Normalne jest, że chcą szukać dalej.

Firma OK.

PS: Płatny staż jest możliwy dla studenta (chyba nawet bez tytułu inżyniera) ale trzeba się dogadać podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Tak przynajmniej było kilka lat temu.
zdjecie uzytkownika
Ilenar - 2015-04-29 06:26:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w Aiut na pewno przynosi sporo nowych oczekiwań. Organizm może po swoje się zwracać, ale sądząc po ofertach pracy - może to być ciekawa praca pełna doświadczeń.
zdjecie uzytkownika
inzynier automatyk robotyk - 2015-05-05 20:26:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam
Pracuje w aiucie 1,5 roku. Od razu chciałbym zaznaczyć, że nie miałem żadnych znajomości w firmie.

W sprawie rotacji składu powiem tak: najdłużej pracujący albo dorabiają się stanowiska kierowniczego albo odchodzą do innej firmy po lepszy pieniądz. Jak za dużo ludzi odejdzie to lecą podwyżki, bo nie miałby kto wykonywać projektów.

Zakres obowiązków - jesteś od wszystkiego :)

Zarządzanie projektami nie istnieje! A nawet czasami kierownicy sprawiają wrażenie jakby nie mieli pojęcia czym się zajmują! Oferty nie są przemyślane, nie ma czasu na konsultacje ustaleń projektowych z elektrykami, mechanikami, konstruktorami i automatykami - nie ma narad, nie ma ustaleń.

Konto AB faktycznie jest bardzo zagmatwane i doliczenie się czy firma nie robi Cie w bambuko wręcz niemożliwe :)

Pomimo tych wszystkich minusów jakie wymieniłem, jestem bardzo zadowolony, że podjąłem prace w firmie AIUT. Ilość oraz jakość i przydatność wiedzy jaką nabyłem przez okres 1,5 roku jest nie porównywalny z 5 latami studiów. Zdecydowanie polecam młodym inżynierom. Podobno Aiut jest znany z tego, że produkuje młodych kierowników :)
zdjecie uzytkownika
Kl - 2015-05-09 20:52:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Inżynierze robotyku - nie nabawiłeś się już syndromu sztokcholmskiego?
zdjecie uzytkownika
cad - 2015-06-02 20:09:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,

na jaką stawkę może liczyć inżynier mechanik w AIUT?
Dziękuję z góry za konkretne odpowiedzi
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2015-06-02 22:53:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam znalazłem ofertę pracy pomocnik pracownika produkcji. Czy ktoś pracował? Jakie są zmiany? I ile bez doświadczenia można zarobić? Będę wdzięczny za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
wandzia kiks - 2015-06-08 18:11:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@inżynier automatyk robotyk, chyba trochę bajki opowiadasz, a gdyby nie było zarzadzania projektamim nto by nic nie działało. jak widzisz, wielu ludzi jesty bardzo zadowolonych z tej pracy i zarobków, wciąż szukają nowych programistów net i inżynierów elektryków automatyków robotyków więc myślę że jesteś wyjątkiem bo innym jest dobrze w tej pracy i wiedzą że warto się starać
zdjecie uzytkownika
ślązok - 2015-06-09 10:12:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak, to prawda, wszyscy wiedzą że w aiucie warto się starać zarabiać na konto ab, aby kierownikom żyło się lepiej
zdjecie uzytkownika
Bom - 2015-06-26 08:24:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Za darmowe wakacje raz w roku u Arabów dla wybranych należy zapłacić. Wybrany przecież nie będzie płacił ze swojej kieszeni.
zdjecie uzytkownika
dendi - 2015-07-08 21:56:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem o jakich tutaj stanowiskach mówicie skoro tak na nie narzekacie, ale są takie stanowiska w tej firmie na które chyba nie można powiedzieć złego słowa. Takim może być np programista .net . Wymagania mają sporo więc pewnie i zarobki są adekwatne do pracy, szkoda tylko że umowa jest na czas określony.
zdjecie uzytkownika
mok - 2015-07-09 21:43:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja już wybrałem pracę w której zarabiam na siebie a nie na konto ab.
zdjecie uzytkownika
krono - 2015-08-08 03:09:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie stanowiska jakie można objąć w tej firmie to są raczej stanowiska prestiżowe, bo Automatyk czy też właśnie ten Programista zarobi raczej porządne pieniądze, nie wiem dokładnie jak duże będą to kwoty ale wydaje mi się, że w tej firmie narzekać na pieniądze raczej nie trzeba, a atmosfera chyba też dobra.
zdjecie uzytkownika
Pracus - 2015-08-17 08:03:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałbym wybrać pieniądze z konta AB. Zna ktoś z was jakiegoś uczciwego studenta, na którego mógłbym wypisać umowę o dzieło?
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-08-25 16:13:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za kilka dni mam rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko 'projektant w branży mechanicznej i aparatury chemicznej'. Czy ktoś wie czego mogę się spodziewać na takiej rozmowie?
zdjecie uzytkownika
AGD - 2015-08-26 06:20:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na konto AB wpływa kasa z twoich nadgodzin liczonych jako zwykłe godziny, nawet w soboty i niedziele; aiut kroi cię z pieniędzy to szukaj studentów w akademikach, większość zgodzi się wziąć na siebie umowę o dzieło, ty dostajesz wypłaconą kasę z konta AB mniej opodatkowaną, a student w przyszłym roku odlicza sobie umowę od podatku i też na tym zarabia; zanim dogadasz się ze studentem upewnij się że nie będzie chciał dodatkowych pieniędzy za to, że wypisujesz na niego umowę o dzieło; temat umowy o dzieło poda ci twój kierownik, przeważnie umowę podciągają pod jeden z wykonanych projektów; powodzenia
zdjecie uzytkownika
wan-da - 2015-09-07 12:37:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może nie każdy to wie ale jak chcecie zobaczyć jakie oferty pracy proponują to właźcie na ich stronę internetową i tam jest zakładka kariera. aż zaskoczona jestem ile tam jest teraz świeżych różnorodnych ofert pracy. kwestia tylko czy to kwestia rotacji dużej czy rozwoju firmy, plis napiszcie co i jak
zdjecie uzytkownika
k - 2015-09-09 18:51:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hurah, tyle ofert pracy, że tłumy studentów chcą pracować na konto AB (jak to było Aiut Bank czy .... nie powiem bo prezes się obrazi). Takie bajki to tylko w Korei Północnej. Frajerów szukajcie dalej.
zdjecie uzytkownika
paka - 2015-10-07 15:51:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszedzie sie zarabia tak, ze gora wiecej z tego ma. przeciez jest to normalne a w AIUT Sp. z o.o. nie moze byc az tak zle. a branze w ktorej firma sie rowija czyli automatyki, robotyki, informatyki i elektroniki, zawsze beda mialy zyski.ponadto gdyby firma nie byla az tak rozwijajaca to by nie miala wielu zadowolonych klientow dzieki ktorym sie tak mocno rozwija.
zdjecie uzytkownika
tofi - 2015-10-11 17:25:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeden z ciekawszych numerów (a jest ich wiele) w firmie aiut: dostajesz telefon służbowy (którego nie chcesz i odmówić nie możesz), abonament i rozmowy służbowe są potrącane z pensji. Zaradność w prawdziwej polskiej firmie.
zdjecie uzytkownika
radi - 2015-10-21 18:21:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Największy numer made in aiut to spychologia
zdjecie uzytkownika
wikka - 2015-11-10 15:25:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@radi nie wierzę w spychologię, jest na świecie po prostu hierarchiczny podział obowiązków względem komptencji. a jak skorzystasz z ich nowej oferty pracy na specjalistę ds. zarzadzania personelem w Gliwicach to może to zrozumiesz. chociaż wiadomo że wymagań jest sporo, łatwo nie będzie, bo automatyka jest bardzo wymagającą branżą
zdjecie uzytkownika
dima - 2015-11-10 18:36:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Konto AB jest jeszcze bardziej wymagające. Może okazać się, że będziesz na minusie nawet o tym nie wiedząc. Na przykład zarabiasz 2000 brutto, dzieląc wynagrodzenie przez średnią liczbę 168 godzin w miesiącu, wychodzi 11,90 zł za godzinę. Tyle powinna wynosić twoja stawka godzinowa. Ale bardzo często zdarza się, że trafiasz do projektu, który twój opiekun przedstawia ci jako mało dochodowy. Ty nic o tym oficjalnie nie wiesz, a policzą ci za ten projekt 10zł na godzinę. Przepracowujesz standardowe 168 godzin w miesiącu i zarobiłeś tylko 1680 zł brutto.

Wypłatę dostajesz na konto taką jaka wynika z umowy czyli 2000 zł brutto, a ponieważ zarobiłeś tylko 1680 zł to na konto AB dostajesz -320 zł. W następnym miesiącu musisz zrobić nadgodziny aby wyrównać straty.

Każdy projekt jest tak obliczany abyś do niego dokładał z własnej kieszeni.
zdjecie uzytkownika
lkjh - 2015-11-12 18:33:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@wikka wiesz na każdym stanowisku jest sporo obowiązków, mam tylko nadzieje że adekwatne do zarobków..
zdjecie uzytkownika
musiek - 2015-11-13 16:21:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gdy będziesz za dużo na minusie na koncie ab, Aiut wyśle cie w delegację zagraniczną; dieta zagraniczna w pierwszej kolejności pokryje straty z konta ab a to co ci zostanie na plusie kiedyś tam ci wypłacą; genialne; jeden rok pracy w biurze lub na wyjazdach na terenie kraju i w kolejnym roku wyślą cię na delegację za granicą by odpracować straty z konta ab; a przez rok minus na ab potrafi urosnąć do pokaźnych rozmiarów;
zdjecie uzytkownika
fixa - 2015-11-15 02:53:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma niesie za sobe możlwiości. Gdybyy tyklo zarobki były na jakimś wyższyomprawdajestt. Na pewno nie ma co wybrzydzać z ofertami i konkurencji
zdjecie uzytkownika
p - 2015-11-16 08:59:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma wprowadziła system konto AB aby nie wypłacać legalnie diet i nadgodzin
zdjecie uzytkownika
heksan - 2015-11-17 11:50:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Faktycznie, to firma z możliwościami. Ale szkoda, że nie podali na jakie wynagrodzenie można u nich liczyć.
zdjecie uzytkownika
layer - 2015-11-17 21:16:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rzeczywiście, możliwości prania pieniędzy na koncie AB są praktycznie nieograniczone. Wątpię, by Urząd Skarbowy połapał się w tym w bardzo krókim czasie.
zdjecie uzytkownika
wed - 2015-12-04 18:11:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Inżynier Informatyk / Programista to widze, ze u nich jest to jedno i to samo stanowisko jednak, troche mnie to martwi, no ale jak faktycznie płaca wiecej to się opłaca.
zdjecie uzytkownika
ABmaster - 2015-12-06 18:30:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aiut nie płaci diet zagranicznych. Mechanizm przekrętu wygląda tak: załóżmy że masz stawkę godzinową 15 zł, co przy 168 godzinach miesięcznie daje 2520 zł pensji. Załóżmy też że jedziesz w delegację zagraniczną na miesiąc, dieta dzienna wynosi 40 euro po kursie 4zł, a w delegacji zrobiłeś 20 nadgodzin. Po rozliczeniu tego miesiąca powinieneś dostać: wypłatę 2520 zł, dietę zagraniczną 40 euro x 4 zł x 30 dni = 4800 zł oraz nadgodziny 20 x 15 zł = 300 zł.

Aiut cię wykręci: wypłatę dostaniesz z łaski, przed wyjazdem za granicę wypłacą ci połowę diety. Drugią połową wpiszą na minus na konto AB. Jeszcze przed wyjazdem w delegację jesteś dłużnikiem aiuta na kwotę 2400 zl. Poinformują cię również że za pracę za granicą podwyższą ci stawkę godzinową do 20 zł (każdy ma inaczej, ale jest to parę złotych więcej). Cieszysz cię, że masz więcej? Przy 168 godzinach i 20 nadgodzinach zarobiłeś: 188 x 20zl = 3760 zł. Odejmij od tego wypłatę 2520zł wyszło 1240 zł. Tyle mas więcej za wyższą stawkę. Ale ponieważ wpisali ci -2400 zł na konto AB to dodaniu zarobku 1240zł jesteś dalej na minusie tylko mniejszym: -1160 zł. Wciąż masz dług w Aiucie. Abyś wyszedł na zero musisz przepracować dodakowe 58 godzin (58x20zł = 1160zł).

Jakie z tego wniosek?: dostałeś większą stawkę godzinową, ale by nie stracić przepracujesz dodatkowe 58+20=78 godzin aby wyjść na zero. Świetnie to działa, zachęcają cię super warunkami, a za plecami zabierają połowę diety, na którą masz zarobić nadgodzinami. Gdy nie zrobisz nadgodzin, w kolejnych miesiącach cię do tego zmuszą abyś nie był na minusie na koncie AB. Kto ma zbyt długo minus na AB jest zwalniany z pracy dysyplinarnie za działanie na szkodę firmy.
zdjecie uzytkownika
123456789 - 2015-12-14 22:25:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej hej widzialem kilka ofert pracy od firmy Aiut Sp. z o.o. calkiem ciekawa oferta wydaje sie byc na stanowisku programsity. NET, praca jest w Gliwicach
zdjecie uzytkownika
andrzej - 2015-12-18 12:37:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aiut poszukuje na stanowisko: menadżer konta AB. Takie ogłoszenie pojawiło się w sieci ale już jest nieaktualne. Szkoda tylko że to nie dla mnie, trzeba mieć magistra z psychologii.
zdjecie uzytkownika
rololol - 2015-12-28 17:29:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wydaje mi się, że u nich Specjalista Informatyk ds. wdrożeń i u nich nie podali stawki tylko zakres obowązków, ale szczegóły sa tylko podczas rozmowy rekrutacyjnej.
zdjecie uzytkownika
pik - 2015-12-29 11:22:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracę menadżera AB dostaniesz tylko wtedy gdy jesteś socjopatą, ale o tym zdecydują na rozmowie kwalifikacyjnej, jest ciężko ale warto spróbować, rewelacyjne zarobki, masz do dyspozycji dochody i rozchody każdego pracownika, twoim zadaniem jest taki nimi zarządzać aby pracownik tracił a aiut zyskiwał, jedzie taki koleś w delegację a ty w tym czasie dopisujesz mu na AB minusy tak aby nie zorientował się, gdy zauważy przepraszasz i mówisz że to pomyłka, jeśli ci się uda dostajesz premię, super praca, wymaga jednak dużo myślenia, to ty wymyślasz coraz lepsze sposoby aby aiut za dużo nie płacił
zdjecie uzytkownika
klem - 2016-01-03 02:29:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oprócz tego, że zarobki są bardzo dobre to należy zwrócić uwagę na to, że w tej firmie można się całkiem dobrze rozwinąć i nabrać cennego doświadczenia.
zdjecie uzytkownika
rea - 2016-01-05 15:00:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co bardziej przebiegli menadżerowie ab jeżdżą na wakacje z rodzinami do arabów (lub w inne egzotyczne miejsca). na czyj koszt? na koszt tego, co siedzi w delegacji zagranicznej i dorzuca się ze swojej diety do tej nagrody.
zdjecie uzytkownika
tpoa - 2016-01-05 18:11:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej! znalazłem u nich oferte jako Specjalista Informatyk ds. wdrożeń i ten dział właśnie najbardziej mi się pdooba, bo jest realna szansa na awans u nich i to oceniam bardzo na plus.
zdjecie uzytkownika
kandydat - 2016-01-05 18:31:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zapytałem na rozmowie kwalifikacyjnej co to jest konto ab, o którym tu tak wszyscy piszą, to mnie wyrzucili. nie polecam. jestem studentem ostatniego roku ale nie dam się wykorzystać przez podejrzane warunki pracy
zdjecie uzytkownika
jergo - 2016-01-08 01:12:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kandydat - 2016-01-05 18:31:59]:
co to w ogóle miała być za akcja? po pierwsze to niespotykana sytuacja. Zazwyczaj przecież nie ma problemów z odpowiedziami ze stron firmy - potencjalnego pracodawcy
zdjecie uzytkownika
Dominik - 2016-01-08 16:30:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rea - 2016-01-05 15:00:59]:
[co bardziej przebiegli menadżerowie ab jeżdżą na wakacje z rodzinami do arabów (lub w inne egzotyczne miejsca). na czyj koszt? na koszt tego, co siedzi w delegacji zagranicznej i dorzuca się ze swojej diety do tej nagrody.]
I to jest właśnie jeden z powodów dla których nigdy nie zatrudnię się w aiucie.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2016-01-10 19:30:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, w tym tygodniu pojawiła się nowa oferta pracy od Aiut, szukają asystenta w dziale handlowym. W sumie nie wygląda to źle, ciekawi mnie jedynie co jest w socjalu. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
przemo - 2016-01-12 19:00:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarobki asystenta też przechodzą przez konto AB. Tylko kierownicy nie mają AB, oni z niego korzystają. A socjal jest bardzo ciekawy. Kupujesz za złotówkę obiad na stołówce a z konta AB ściągają ci za plecami pełną kwotę za obiad, niecałe 20 zł. Mało kto o tym wie. To jest biznes.
zdjecie uzytkownika
tło - 2016-01-12 23:51:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@przemo a co to za konto AB, bo ja chyba nie bardzo rozumiem. Skoro firma tak sobie pobiera pieniądze, to kto jeszcze jada te obiady. Dziwią mnie więc treści ofert pracy, bo one wyglądają bardzo ciekawie.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2016-01-26 13:39:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mi praca w AIUT się podoba. Można się dużo nauczyć (to zależy też od projektu), wypłata jest zawsze na czas, dofinansowania do obiadów, pakiety Medicover, na zarobki nie narzekam. Jeżeli chodzi o konto AB to oficjanie ono nie istnieje, jest to swego rodzaju rejestr. Ja zawsze za swoje godziny dostałem to co powinienem a nawet czasem więcej, nigdy nie zostałem wyrolowany. Pracuję jako inżynier elektryk.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2016-02-01 10:31:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem pracownikiem aiuta z wieloletnim stażem. Mnie praca w tej firmie nie podoba się. Mam trójkę dzieci, wziąłem samochód na konto AB i niestety nie mam wyjścia, jestem zmuszony dalej tam pracować. Z AB potrącają mi naprawy, paliwo, raty za samochód pomimo że jeżdżę nim w delegacje służbowe i nie jestem właścicielem auta. Nigdy nim nie będę. Po paru latach jego intensywnego użytkowania dostałem propozycję wykupu auta na własność za 90% pierwotnej ceny. To jest chore. Dla kierownictwa AB to tylko rejestr, dla mnie i innych szeregowych pracowników z tego AB ściągają realnie zarobione pieniądze, tzn. ich nie płacą, bo to co zarobię w ciągu miesiąca najpierw spłaca fikcyjny dług na AB. Faktycznie płacą połowę delegacji, nadgodzin nie ma, wszystkie godziny liczone są po zwykłej stawce godzinowej. Ale największy problem jest z tymi autami przechodzącymi przez AB. Z tego nie można wyjść.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa rozpoczęła się od zapoznania. Kierownik chciał poznać moje cele i umiejętności. Następnie zadał 3 proste pytania mające na celu zweryfikowanie podstawową wiedzę którą powinienem posiadać pracując w tym zawodzie.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
hirsch - 2016-02-02 13:36:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzieki za opinię @pracownik. mnie osobiście auto się nie przyda bo jestem fatalnym kierowcą, jednak ważne jest to że nie ma nadgodzin, które ostatnio wydają się standardem na polskim rynku. sam spróbuję swoich sił jako asystent w dziale handlowym, bo znam się na obiegu dokumentacji i logistyce
zdjecie uzytkownika
mos - 2016-02-10 21:11:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze, ,że nie ma nadgodzin, tylko są stałe godziny pracy @hirsch. Wiecie może czy oferta na asystenta w dziale handlu jest wciąż aktualna? Jest ciekawa, bo zapewniona jest stabilność.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie AIUT Sp. z o.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AIUT Sp. z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert