Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Lumel SA

Pracowałeś w firmie Lumel SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
michu - 2015-06-02 22:08:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zorro - 2015-06-02 20:01:41]:
Agencje lumelowskie: Audit, Adecco, Eurica. Tffu tfuu tfuu tylko 3?! szukajcie więcej agencji a nie pracowników. Wolę żeby mnie pracodawca zatrudnił na umowe zlecenie na próbnym, niż robić pod agencją.
zdjecie uzytkownika
Pełny ryj - 2015-06-24 17:55:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przestańcie robić z NAS Pracowników niewolników agencyjnych. Zmieńcie podejście nastawienie i wymieńcie paru kierowników to chociaż będzie lepsza atmosfera na produkcji. Wiadomo normy to normy wydajność musi byc.
zdjecie uzytkownika
Dżej Dżej - 2015-06-25 19:30:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zakupili wkońcu dodatkowe kosze na odlewnie czy nadal musicie się o nie bić??
zdjecie uzytkownika
Operator CNC - 2015-07-20 12:26:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wy to potrzebujecie nie operatorów tylko kogoś do przewalania braków. Byłem u was sprawdziłem i podziękowałem. Organizacja u was kuleje, a wasz kierownik tylko ryjem nadrabia. Pracowałem juz w kilku firmach branży automotive, ale to co zobaczyłem w Lumelu woła o pomste do nieba
zdjecie uzytkownika
maciek - 2015-07-20 17:08:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co takiego "woła o pomste do nieba" dokładnie @ Operator CNC, bo nie wiem co masz na myśli. Słaba organizacja jest w wielu firmach, ale jeśli tak jak tu dobrze płac ai na czas to w czym to przeszkadza tak naprawde. Lumel jest od lat na rynku, więc chyba nie jest az tak źle komunikacjnie jak piszesz.
zdjecie uzytkownika
Zulugula - 2015-07-21 00:09:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maciek - 2015-07-20 17:08:42]:
Lata kanarek po pokładzie i zgrywa bosmana, a nadaje się tylko DO WYMIANY, niech GÓRA się nim zajmie
zdjecie uzytkownika
Jomi - 2015-07-26 10:50:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)

Jeśli nie chcesz robić pod agencją AUDIT albo inną i się wkur... na każdym kroku i zapierd jak robocik to sobie odpuść . Ludzie się zwalniają na potęgę , każdy kto dostanie robotę gdzie indziej , bez zastanowienia ucieka , a to o czymś świadczy ....
zdjecie uzytkownika
frezer - 2015-08-05 11:24:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie sa zarobki jako operator CNC?
zdjecie uzytkownika
Oezil - 2015-08-06 01:14:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [frezer - 2015-08-05 11:24:36]:
Frycowe....nie stać mnie na porządną kiełbase, musze kupować parówki z biedronki po 5zł, wegetuje
zdjecie uzytkownika
Elegas - 2015-08-08 10:15:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wstyd się przyznać lecz pracowałem w lumelu Ciężka praca fizyczna za niewielkie pieniądze. Duża rotacja, upał na hali sięgający ~40c. Kierownictwo bardzo nieprzyjemne w komunikacji.Ogólnie podejście do pracownika bardzo przedmiotowe.Nie polecam!
zdjecie uzytkownika
frezer - 2015-08-08 11:02:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A konkretnie ile na reke?
zdjecie uzytkownika
fikołek - 2015-08-09 20:06:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [frezer - 2015-08-08 11:02:48]:
Ziomek, to pytanie najlepiej skieruj do agencji niewolnictwa, teraz nie wiem ile dają na start
zdjecie uzytkownika
fikołek - 2015-08-09 20:09:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [fikołek - 2015-08-09 20:06:37]:
Ukraińcy są zadowoleni ze stawek, Polacy nie bardzo...a to o czymś świadczy
zdjecie uzytkownika
Amber - 2015-08-11 22:27:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam kilku znajomych, którzy mają własne firmy i zarabiają taką kasę, że się nam nawet nie śni. Jeden z nich powiedział mi zdanie, które przypominam sobie każdego dnia w tej cholernej pracy. "Ciężka praca nie daje ciężkich pieniędzy"
zdjecie uzytkownika
Rumcajs - 2015-08-12 12:17:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proste: jesteśmy Chińczykami Europy. W Lumelu mają ludzi gdzieś, trzeba posiedzieć żeby sie poduczyć na CNC i zagranica.
zdjecie uzytkownika
MONDI - 2015-08-12 13:04:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pamiętajcie. Każdy 1 pracownik który odszedł z Lumelu, to tak naprawde ZŁE SŁOWO o Lumelu a nie to że pracownik nie potrafił się dostosować. Dodac do tego jeszcze kadre kierowniczą która uprzedmiatawia ludzi i macie pełny obraz sytuacji. Tylko ci na stołkach mają dobrze
zdjecie uzytkownika
MONDI - 2015-08-12 13:13:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
X lat temu pracował w Lumelu mój ojciec, i był naprawde dumny ze był pracownikiem Lumelu. Dziś ten sam człowiek odradza mi pracę w tej firmie, a paru znajomych popracowało i podziękowało.
zdjecie uzytkownika
Wolverine - 2015-08-13 10:32:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W laboratorium w Lumelu podobno pracuje się na umowe zlecenie za 1600brutto. To jest dopiero produkcja murzynów
zdjecie uzytkownika
Manchester United F.C. Fan - 2015-08-21 00:34:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem kiedyś w Lumelu na ul.Dąbrowskiego i później w nowym zakładzie, normy były dobre, zapasy zawsze były, pieniądz jaki był taki był. Atmosfera była super.
Kiedy przejeli to Hindusi masakra.
Zaraz po prywatyzacji rzuciłem papierami, teraz nie żałuje.
Byłem w UK, zarobiłem i pracuję jako zawodowy kierowca.
Dobra rada: masz okazję kombinuj.
Lumelu teraz: to stratą czasu i nerwów.Chyba że ktoś nie ma wyjścia.
Pozdrawiam Starą Ekipę z Lumelu.
Dawne czasy nie wrócą.
Tam jest teraz praca dobra dla Ukraińców.
Prawda jest taka że Polak - Polakowi wilkiem.
UK tam jest Git. Wracam tam jako TRUCKER


zdjecie uzytkownika
roger - 2015-08-25 16:33:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To może chociaż polecacie Lumel pracownikom niedoświadczonym w ramach startu kariery zawodowej. Bo i owszem 1600 w dodatku brutto to taka minimalna krajowa, tylko dziwne, że na umowie zlecenie, a nie na umowie o pracę. Może jednak inwestują w pracowników organizując szkolenia albo chociaż jest sie tutaj od kogo uczyć.
zdjecie uzytkownika
Manchester United F.C. Fan - 2015-08-26 19:19:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [roger - 2015-08-25 16:33:54]:
Owszem można pójść pracować,żadna praca nie hanbi.
Kiedyś się można było nauczyć od starszych pracowników.
Wiem to na swoim przykładzie.
Teraz nie wiem jak jest ?
Mieszkasz z Rodzicami ? Jak tak to zbierają kasę z pensji lumelowskiej i szukaj czegoś na Zachodzie.
Operator CNC jest w cenie.
Można zarobić na Zachodzie.
Są kursy w tym zawodzie, można się zainteresować.
Polecam.
To dobra fucha
zdjecie uzytkownika
Wykidajło - 2015-08-27 11:57:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pozatrudniajcie wiecej Ukrainców, to za 3 lata bedziecie mieli może 10% Polaków na hali. Do Ukrainców nic nie mam, bo to w porządku ludzie, tak jak my szukający pracy za granicą. Wasz największy błąd to, że nastawiliście się wyłącznie na agencje pracy, a Polak chce być w swoim kraju szanowany a nie zniewolony.
zdjecie uzytkownika
malarz - 2015-09-24 20:49:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szukają nowych ( usunięte przez administratora ) na operatorów CNC. Kolejne owieczki do wyciskania przez kierownictwo :(
zdjecie uzytkownika
slis - 2015-09-24 21:00:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja tam mimo wszystko chcialabym sprobowac pracy w Lumel a widze ze teraz poszukuja osob na stanowiska Regionalny Przedstawiciel Techniczno-Handlowy, Operator maszyn CNC, Inżynier Jakości. ale nie widze zeby przez jakas agencje na te stanowiska zatrudniali. na moim od razu daja umowe o prace. wiec to chyba zalezy do stanowiska
zdjecie uzytkownika
frezer - 2015-09-25 11:25:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na jakim sterowaniu pracują Operatorzy CNC?
zdjecie uzytkownika
ali - 2015-09-26 23:16:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CHORY ZAKŁAD. WYKORZYSTUJĄ LUDZI, GNOJA NA KAŻDYM KROKU. POŻAL SIĘ BOŻE kierownik TRAKTUJE LUDZI JAK IDIOTÓW I TAK TEŻ SIĘ DO NICH ZWRACA. ZASTANAWIAM SIĘ JAK ZARZĄD FIRMY MÓGŁ WYBRAĆ TAKĄ OSOBĘ NA STANOWISKO kierownika. PRZY JEGO ZARZĄDZANIU I TRAKTOWANIU LUDZI W TYM ZAKŁADZIE W CIĄGU MIESIĄCA PRZEWINIE SIĘ PÓŁ ZIELONEJ. PRZECIEŻ WSZYSCY SĄ OBIBOKAMI I NIEROBAMI, A TAM TRZEBA "FRUWAĆ" ŻEBY WYROBIĆ CHORE NORMY!!!
zdjecie uzytkownika
frezer cnc - 2015-10-02 09:37:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakie zarobki operatort cnc?
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-10-04 11:45:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
12,50 brutto na okresie próbnym
zdjecie uzytkownika
Majlo - 2015-10-07 20:20:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Lumel to teraz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] normy takie ze po robocie nie bedziesz miał energii na siłownie. Zapraszamy jak masz nóż na gardle, wiadomo w Zielonej Górze spore bezrobocie i większego wyboru nie ma.

Rembajło CNC, min 220 sztuk VW na klate
zdjecie uzytkownika
Dobry gosc - 2015-10-10 11:50:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stawka brutto cnc 12,5 zł, nie wiem jak to wygląda na haldex'ie. Praca jak każda inna, raz jest lepiej, raz gorzej. Średnio zarobisz 1900zl netto bez nadgodzin, oczywiście wyrabiający się( przynajmniej 90%). Jak na początek to nie jest najgorzej. Mieszkając z rodzicami, albo w akademiku dasz radę odłożyć. Co do nauki obsługi maszyn to bez chęci i dobrych kontaktów z innymi niczego się nie nauczysz, do tego dochodzi czas który wpływa na wyrobienie. Co do sprawy podejścia przełożonych to nigdy Ci nie podziekuja, rotacja jest taka, że nikt nie przywiązuje do CB uwagi. Mamy to we krwi, że narzekamy, taka już natura Polaków. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
łysy - 2015-10-13 09:54:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wole jeździć do Nowej Soli, Nord Napędy, Jost, Voith
zdjecie uzytkownika
Misiek - 2015-10-15 11:04:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
moja przygoda skończyła sie tak , że poszedłem na 17 do pracy gdzie mialem byc o 14 , wszedłem do szatni wziąłem wszystkie gówna poszedłem do brygadzisty rzuciłem wszystko i wyszedłem) Tak trza robić jak ktoś cie ma za śmiecia i niewolnika trza po prostu iść w piz...
zdjecie uzytkownika
Ernest - 2015-10-25 00:03:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Misiek fajnie, że potrafiłeś się postawić i uważam, że tak powinien zrobić każdy, kogo w jakiejkolwiek firmie źle traktują. Zastanawiam się tylko, o co chodzi konkretnie w przypadku Lumel SA. Chętnie się dowiem, bo biorę tą firmę pod uwagę a nie chciałbym rezygnować z pracy tak jak Ty to zrobiłeś :)
zdjecie uzytkownika
Silesia - 2015-11-17 07:17:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca nie jest lekka, kasa słaba. Kierownictwo wyalienowane. Można jednak liczyć na wsparcie starszych doświadczeniem kolegów/koleżanek. Jak ktoś nie ma innej opcji to myślę, że lepiej tu niż nigdzie.
zdjecie uzytkownika
maciek - 2015-11-17 13:01:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dużo konkretów dają u nich, wydaje mi się, ze po samej ofercie Operator maszyn sterowanych numerycznie.
zdjecie uzytkownika
slis - 2015-11-19 16:59:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no maciek i fajne jest to ze oferuja zatrudnienei na podstawie umowy o prace a takze mozliwosc rozwoju zawodowego
zdjecie uzytkownika
pat - 2015-11-21 22:47:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pięknie ładnie, ale wymagania są spore. Trzeba mieć umiejętność czytania dokumentacji technicznej i obsługi narzędzi pomiarowych.
zdjecie uzytkownika
słeg - 2015-11-24 02:19:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To są wymagania na poziomie zawodówki, przecież czytać każdy umie a tutaj tylko dochodzą pojęcia techniczne.
zdjecie uzytkownika
goń - 2016-01-09 00:18:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale czy to komuś ma uwłaczać? Można być świetnym fachowcem a mieć wykształcenie zawodowe - nie widzę w tym żadnego problemu. Kwestia tylko aby to firmie wystarczało.
zdjecie uzytkownika
jopek - 2016-02-05 22:00:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [goń - 2016-01-09 00:18:52]:
hej Wam wszystkim . To prawda co piszesz @goń. Po za tym dodam , że z ciekawszych ofert jakie mają w lumelu to są te dla ph w dodatku na duże regiony od razu
zdjecie uzytkownika
Elegasi - 2016-02-08 17:44:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kierownictwo Lumelu twierdzi , że potencjalni nowi pracownicy ustawiają się kolejkami pod zakładaem i czekają aż zwolnią się miejsca!
Jeśli to prawda , to muszę ostrzec przed tym jak się traktuje młodych pracowników!
Wyzywanie od najgorszych , zastraszanie , groźby, są na porządku dziennym!
Pensja na początku oscyluje w granicy "najniższej krajowej". Ogólnie nie polecam bardzo się zawiodłem !
zdjecie uzytkownika
Zanicoe - 2016-02-08 18:57:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oj nie wydaje mi się by było tak źle w tej firmie @Elegasi bo jednak są osoby, które tam pracowały/pracują i nie narzekają na warunki. Podobno praca u nich jako ragionalny przedstawiciel techniczno-handlowy jest fajna, bo podstawę podobno jakąś dobrą i łatwo zrobić targety. A do tego służbowy samochód i telefon komórkowy.
zdjecie uzytkownika
luka - 2016-02-19 12:09:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
myśle, że najniższa krajowa na początek to niestety standard @Eleqasi a zastraszanie itp. takie rzeczy się zgłasza w odpowiednie miejsca :) chociaz ciekawe ile w tym prawdy bo ogłoszenia u nich wyglądają rzetelnie
zdjecie uzytkownika
tak - 2016-02-27 19:30:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie, że zawsze warto walczyć o zatrudnienie @luka, bo może się poszczęści. Nawet samochód służbowy jest dobry, żeby zdobyć benefity, ale jaka jest umowa? Dzięki za odpowiedź
zdjecie uzytkownika
izik - 2016-03-03 22:45:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zanicoe, to ogłoszenie jest już nieaktualne. Za to teraz wystawili nowe, na magazynierów. Wymagania proste: dyspozycyjność, uprawnienia na wózki widłowe i wykształcenie średnie, a jest umowa o pracę.
zdjecie uzytkownika
elizabeth - 2016-03-15 14:52:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
izik, tak naprawdę to nie ma sięco tak na start cieszyć bo nigdzie nie ma informacji o wysokości zarobków. Słyszałem, że nie dadzą na wstępie więcej jak 1900 zł brutto.
zdjecie uzytkownika
tyryryr - 2016-04-21 08:42:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie zdziwcie się, jak zastąpią Was Afrykańscy pracownicy.. Sami firmie podpowiadacie kierunek. AP nie są złe, tylko brak świadomości swoich praw. Szanujące się Agencję pozytywnie zmieniają rynek. Niestety jest na tym rynku wielu krętaczy, którym zależy tylko na kasie.
zdjecie uzytkownika
tamarka - 2016-04-21 08:46:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@tyrtyr a mi akurat zależy nie tyle na kasie co na prestiżu i stabilności stanowiska pracy @tyryrryry i dlatego chcę iść do nich na dyrektora produkcji elektroniki, a tak się składa że wisi teraz u nich taka oferta
zdjecie uzytkownika
ktosik - 2016-04-21 23:03:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Oezil - 2015-08-06 01:14:01]:
minimalna płaca dla operatora cnc to 12,50 brutto/h
zdjecie uzytkownika
gbn - 2016-05-05 22:52:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ktosik dzięki za informacje. Mogłaby byc lepsza jak mam być szczera, ale uważam, że dramatu nie ma.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Lumel SA!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lumel SA

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert