brak logo

Lumel SA

Zielona Góra

Opinie o Lumel SA

Dżej Dżej 2015-06-25 19:30:27
Zakupili wkońcu dodatkowe kosze na odlewnie czy nadal musicie się o nie bić??
Operator CNC 2015-07-20 12:26:03
Wy to potrzebujecie nie operatorów tylko kogoś do przewalania braków. Byłem u was sprawdziłem i podziękowałem. Organizacja u was kuleje, a wasz kierownik tylko ryjem nadrabia. Pracowałem juz w kilku firmach branży automotive, ale to co zobaczyłem w Lumelu woła o pomste do nieba
maciek 2015-07-20 17:08:42
a co takiego "woła o pomste do nieba" dokładnie @ Operator CNC, bo nie wiem co masz na myśli. Słaba organizacja jest w wielu firmach, ale jeśli tak jak tu dobrze płac ai na czas to w czym to przeszkadza tak naprawde. Lumel jest od lat na rynku, więc chyba nie jest az tak źle komunikacjnie jak piszesz.
Zulugula 2015-07-21 00:09:26
Lata kanarek po pokładzie i zgrywa bosmana, a nadaje się tylko DO WYMIANY, niech GÓRA się nim zajmie
Jomi 2015-07-26 10:50:46

Jeśli nie chcesz robić pod agencją AUDIT albo inną i się wkur... na każdym kroku i zapierd jak robocik to sobie odpuść . Ludzie się zwalniają na potęgę , każdy kto dostanie robotę gdzie indziej , bez zastanowienia ucieka , a to o czymś świadczy ....
frezer 2015-08-05 11:24:36
Jakie sa zarobki jako operator CNC?
Oezil 2015-08-06 01:14:01
Frycowe....nie stać mnie na porządną kiełbase, musze kupować parówki z biedronki po 5zł, wegetuje
Elegas 2015-08-08 10:15:52
Wstyd się przyznać lecz pracowałem w lumelu Ciężka praca fizyczna za niewielkie pieniądze. Duża rotacja, upał na hali sięgający ~40c. Kierownictwo bardzo nieprzyjemne w komunikacji.Ogólnie podejście do pracownika bardzo przedmiotowe.Nie polecam!
frezer 2015-08-08 11:02:48
A konkretnie ile na reke?
fikołek 2015-08-09 20:06:37
Ziomek, to pytanie najlepiej skieruj do agencji niewolnictwa, teraz nie wiem ile dają na start
fikołek 2015-08-09 20:09:48
Ukraińcy są zadowoleni ze stawek, Polacy nie bardzo...a to o czymś świadczy
Amber 2015-08-11 22:27:07
Mam kilku znajomych, którzy mają własne firmy i zarabiają taką kasę, że się nam nawet nie śni. Jeden z nich powiedział mi zdanie, które przypominam sobie każdego dnia w tej cholernej pracy. "Ciężka praca nie daje ciężkich pieniędzy"
Rumcajs 2015-08-12 12:17:41
Proste: jesteśmy Chińczykami Europy. W Lumelu mają ludzi gdzieś, trzeba posiedzieć żeby sie poduczyć na CNC i zagranica.
MONDI 2015-08-12 13:04:25
Pamiętajcie. Każdy 1 pracownik który odszedł z Lumelu, to tak naprawde ZŁE SŁOWO o Lumelu a nie to że pracownik nie potrafił się dostosować. Dodac do tego jeszcze kadre kierowniczą która uprzedmiatawia ludzi i macie pełny obraz sytuacji. Tylko ci na stołkach mają dobrze
MONDI 2015-08-12 13:13:10
X lat temu pracował w Lumelu mój ojciec, i był naprawde dumny ze był pracownikiem Lumelu. Dziś ten sam człowiek odradza mi pracę w tej firmie, a paru znajomych popracowało i podziękowało.
Wolverine 2015-08-13 10:32:21
W laboratorium w Lumelu podobno pracuje się na umowe zlecenie za 1600brutto. To jest dopiero produkcja murzynów
Manchester United F.C. Fan 2015-08-21 00:34:14
Pracowałem kiedyś w Lumelu na ul.Dąbrowskiego i później w nowym zakładzie, normy były dobre, zapasy zawsze były, pieniądz jaki był taki był. Atmosfera była super.
Kiedy przejeli to Hindusi masakra.
Zaraz po prywatyzacji rzuciłem papierami, teraz nie żałuje.
Byłem w UK, zarobiłem i pracuję jako zawodowy kierowca.
Dobra rada: masz okazję kombinuj.
Lumelu teraz: to stratą czasu i nerwów.Chyba że ktoś nie ma wyjścia.
Pozdrawiam Starą Ekipę z Lumelu.
Dawne czasy nie wrócą.
Tam jest teraz praca dobra dla Ukraińców.
Prawda jest taka że Polak - Polakowi wilkiem.
UK tam jest Git. Wracam tam jako TRUCKER


roger 2015-08-25 16:33:54
To może chociaż polecacie Lumel pracownikom niedoświadczonym w ramach startu kariery zawodowej. Bo i owszem 1600 w dodatku brutto to taka minimalna krajowa, tylko dziwne, że na umowie zlecenie, a nie na umowie o pracę. Może jednak inwestują w pracowników organizując szkolenia albo chociaż jest sie tutaj od kogo uczyć.
Manchester United F.C. Fan 2015-08-26 19:19:14
Owszem można pójść pracować,żadna praca nie hanbi.
Kiedyś się można było nauczyć od starszych pracowników.
Wiem to na swoim przykładzie.
Teraz nie wiem jak jest ?
Mieszkasz z Rodzicami ? Jak tak to zbierają kasę z pensji lumelowskiej i szukaj czegoś na Zachodzie.
Operator CNC jest w cenie.
Można zarobić na Zachodzie.
Są kursy w tym zawodzie, można się zainteresować.
Polecam.
To dobra fucha
Wykidajło 2015-08-27 11:57:00
Pozatrudniajcie wiecej Ukrainców, to za 3 lata bedziecie mieli może 10% Polaków na hali. Do Ukrainców nic nie mam, bo to w porządku ludzie, tak jak my szukający pracy za granicą. Wasz największy błąd to, że nastawiliście się wyłącznie na agencje pracy, a Polak chce być w swoim kraju szanowany a nie zniewolony.
malarz 2015-09-24 20:49:27
Szukają nowych ( usunięte przez administratora ) na operatorów CNC. Kolejne owieczki do wyciskania przez kierownictwo :(
slis 2015-09-24 21:00:39
a ja tam mimo wszystko chcialabym sprobowac pracy w Lumel a widze ze teraz poszukuja osob na stanowiska Regionalny Przedstawiciel Techniczno-Handlowy, Operator maszyn CNC, Inżynier Jakości. ale nie widze zeby przez jakas agencje na te stanowiska zatrudniali. na moim od razu daja umowe o prace. wiec to chyba zalezy do stanowiska
frezer 2015-09-25 11:25:47
Na jakim sterowaniu pracują Operatorzy CNC?
ali 2015-09-26 23:16:58
CHORY ZAKŁAD. WYKORZYSTUJĄ LUDZI, GNOJA NA KAŻDYM KROKU. POŻAL SIĘ BOŻE kierownik TRAKTUJE LUDZI JAK IDIOTÓW I TAK TEŻ SIĘ DO NICH ZWRACA. ZASTANAWIAM SIĘ JAK ZARZĄD FIRMY MÓGŁ WYBRAĆ TAKĄ OSOBĘ NA STANOWISKO kierownika. PRZY JEGO ZARZĄDZANIU I TRAKTOWANIU LUDZI W TYM ZAKŁADZIE W CIĄGU MIESIĄCA PRZEWINIE SIĘ PÓŁ ZIELONEJ. PRZECIEŻ WSZYSCY SĄ OBIBOKAMI I NIEROBAMI, A TAM TRZEBA "FRUWAĆ" ŻEBY WYROBIĆ CHORE NORMY!!!
frezer cnc 2015-10-02 09:37:02
jakie zarobki operatort cnc?
xyz 2015-10-04 11:45:48
12,50 brutto na okresie próbnym
Majlo 2015-10-07 20:20:52
Lumel to teraz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] normy takie ze po robocie nie bedziesz miał energii na siłownie. Zapraszamy jak masz nóż na gardle, wiadomo w Zielonej Górze spore bezrobocie i większego wyboru nie ma.

Rembajło CNC, min 220 sztuk VW na klate
Dobry gosc 2015-10-10 11:50:12
Stawka brutto cnc 12,5 zł, nie wiem jak to wygląda na haldex'ie. Praca jak każda inna, raz jest lepiej, raz gorzej. Średnio zarobisz 1900zl netto bez nadgodzin, oczywiście wyrabiający się( przynajmniej 90%). Jak na początek to nie jest najgorzej. Mieszkając z rodzicami, albo w akademiku dasz radę odłożyć. Co do nauki obsługi maszyn to bez chęci i dobrych kontaktów z innymi niczego się nie nauczysz, do tego dochodzi czas który wpływa na wyrobienie. Co do sprawy podejścia przełożonych to nigdy Ci nie podziekuja, rotacja jest taka, że nikt nie przywiązuje do CB uwagi. Mamy to we krwi, że narzekamy, taka już natura Polaków. Pozdrawiam
łysy 2015-10-13 09:54:28
Wole jeździć do Nowej Soli, Nord Napędy, Jost, Voith
Misiek 2015-10-15 11:04:37
moja przygoda skończyła sie tak , że poszedłem na 17 do pracy gdzie mialem byc o 14 , wszedłem do szatni wziąłem wszystkie gówna poszedłem do brygadzisty rzuciłem wszystko i wyszedłem) Tak trza robić jak ktoś cie ma za śmiecia i niewolnika trza po prostu iść w piz...
1
Ernest 2015-10-25 00:03:32
@Misiek fajnie, że potrafiłeś się postawić i uważam, że tak powinien zrobić każdy, kogo w jakiejkolwiek firmie źle traktują. Zastanawiam się tylko, o co chodzi konkretnie w przypadku Lumel SA. Chętnie się dowiem, bo biorę tą firmę pod uwagę a nie chciałbym rezygnować z pracy tak jak Ty to zrobiłeś :)
Silesia 2015-11-17 07:17:49
Praca nie jest lekka, kasa słaba. Kierownictwo wyalienowane. Można jednak liczyć na wsparcie starszych doświadczeniem kolegów/koleżanek. Jak ktoś nie ma innej opcji to myślę, że lepiej tu niż nigdzie.
maciek 2015-11-17 13:01:12
dużo konkretów dają u nich, wydaje mi się, ze po samej ofercie Operator maszyn sterowanych numerycznie.
slis 2015-11-19 16:59:16
no maciek i fajne jest to ze oferuja zatrudnienei na podstawie umowy o prace a takze mozliwosc rozwoju zawodowego
pat 2015-11-21 22:47:45
pięknie ładnie, ale wymagania są spore. Trzeba mieć umiejętność czytania dokumentacji technicznej i obsługi narzędzi pomiarowych.
słeg 2015-11-24 02:19:51
To są wymagania na poziomie zawodówki, przecież czytać każdy umie a tutaj tylko dochodzą pojęcia techniczne.
goń 2016-01-09 00:18:52
Ale czy to komuś ma uwłaczać? Można być świetnym fachowcem a mieć wykształcenie zawodowe - nie widzę w tym żadnego problemu. Kwestia tylko aby to firmie wystarczało.
jopek 2016-02-05 22:00:29
hej Wam wszystkim . To prawda co piszesz @goń. Po za tym dodam , że z ciekawszych ofert jakie mają w lumelu to są te dla ph w dodatku na duże regiony od razu
Elegasi 2016-02-08 17:44:07
Kierownictwo Lumelu twierdzi , że potencjalni nowi pracownicy ustawiają się kolejkami pod zakładaem i czekają aż zwolnią się miejsca!
Jeśli to prawda , to muszę ostrzec przed tym jak się traktuje młodych pracowników!
Wyzywanie od najgorszych , zastraszanie , groźby, są na porządku dziennym!
Pensja na początku oscyluje w granicy "najniższej krajowej". Ogólnie nie polecam bardzo się zawiodłem !
1
Zanicoe 2016-02-08 18:57:54
Oj nie wydaje mi się by było tak źle w tej firmie @Elegasi bo jednak są osoby, które tam pracowały/pracują i nie narzekają na warunki. Podobno praca u nich jako ragionalny przedstawiciel techniczno-handlowy jest fajna, bo podstawę podobno jakąś dobrą i łatwo zrobić targety. A do tego służbowy samochód i telefon komórkowy.
luka 2016-02-19 12:09:20
myśle, że najniższa krajowa na początek to niestety standard @Eleqasi a zastraszanie itp. takie rzeczy się zgłasza w odpowiednie miejsca :) chociaz ciekawe ile w tym prawdy bo ogłoszenia u nich wyglądają rzetelnie
tak 2016-02-27 19:30:28
Pewnie, że zawsze warto walczyć o zatrudnienie @luka, bo może się poszczęści. Nawet samochód służbowy jest dobry, żeby zdobyć benefity, ale jaka jest umowa? Dzięki za odpowiedź
izik 2016-03-03 22:45:18
Zanicoe, to ogłoszenie jest już nieaktualne. Za to teraz wystawili nowe, na magazynierów. Wymagania proste: dyspozycyjność, uprawnienia na wózki widłowe i wykształcenie średnie, a jest umowa o pracę.
elizabeth 2016-03-15 14:52:43
izik, tak naprawdę to nie ma sięco tak na start cieszyć bo nigdzie nie ma informacji o wysokości zarobków. Słyszałem, że nie dadzą na wstępie więcej jak 1900 zł brutto.
tyryryr 2016-04-21 08:42:29
Nie zdziwcie się, jak zastąpią Was Afrykańscy pracownicy.. Sami firmie podpowiadacie kierunek. AP nie są złe, tylko brak świadomości swoich praw. Szanujące się Agencję pozytywnie zmieniają rynek. Niestety jest na tym rynku wielu krętaczy, którym zależy tylko na kasie.
tamarka 2016-04-21 08:46:13
@tyrtyr a mi akurat zależy nie tyle na kasie co na prestiżu i stabilności stanowiska pracy @tyryrryry i dlatego chcę iść do nich na dyrektora produkcji elektroniki, a tak się składa że wisi teraz u nich taka oferta
ktosik 2016-04-21 23:03:05
minimalna płaca dla operatora cnc to 12,50 brutto/h
gbn 2016-05-05 22:52:18
@ktosik dzięki za informacje. Mogłaby byc lepsza jak mam być szczera, ale uważam, że dramatu nie ma.
Ebi 2016-07-11 21:36:32
Witam. Pracowałem w Lumelu 2 lata temu. Trwało to kilka miesięcy. Potrzebowałem pracy bo byłem jeszcze na studiach i trafiłem do tego zakładu. Zarabiałem ok 1800 zł za pracę na 3 zmiany. Szkodliwe warunki dla zdrowia bo byłem na odlewni, ryzyko kalectwa przy prasach. Teraz pracuję w całkiem innej branży lecz tak się złozyło, że postanowiłem sprawdzić co inne osoby myślą o Lumelu. Powiem tak - jeśli masz nóż na gardle to idź i pracuj, jeśli nie, odpuść. Teraz nie wyobrażam sobie iść do pracy za 2000 a nawet za 3000 zł i utrzymać z tego dom i rodzinę, jest to niewykonalne jeśli chcesz żyć na przyzwoitym poziomie. Ktoś tutaj napisał, że jakoś ludzie pracują. Odpowiem brutalnie ale prawdziwie - Jeśli ktoś jest bucem bez ambicji i nie chce mu się zmieniać swojego nędznego życia na lepsze to pracuje na 3 zmiany za 2000 zł, liże dupe przełożonemu i uważa, że jest spełniony. Wraca wykończony do domu bo normy trzeba wyrobić a na 6 rano z powrotem do pracy rozpadającym się samochodem bo na inny nie stać bo Lumel zarobić nie da. Zachęcam tych młodych, trochę bardziej myślących i ambitnych do zrzucenia klapek z oczu bo tutaj nic dobrego was nie czeka. Szukajcie czegoś innego, naprawdę. Teraz jest dużo pracy bo kończy się epoka murzyństwa i ludzie nie chcą pracować za psie pieniądze. Uwierzcie mi, że zarobić 2500 zł a nawet 3000 to nie jest jakiś wyczyn dla osoby przed 40' i można tyle dostać w pracy, która jest nieporównywalnie lżejsza od tego kołchozu. Także zachęcam gorąco, otwórz oczy i spójrz nie tylko na Lumel. Pozdrawiam.
1
lisek 2016-07-13 19:10:00
Może i tak tym bardziej, że stanwosika jakie posiadają teraz i na nie chca zatrudnic ludzi są wysokie stanwosikiem Dyrektor czy INżynier
Zostaw swoją opinię o Lumel SA - Zielona Góra
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lumel SA