Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Agencja Ochrony Mienia MATPOL Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Agencja Ochrony Mienia MATPOL Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
majka - 2014-09-02 19:08:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pracownik, a To obecnie tak rozmowy wyglądają, to co, znaczy, że nie patrzą na wykształcenie ani na doświadczenie, nie rozumiem, przecież na takiej zasadzie to każdy prawie może byc przyjęty, a potem sa rotacje i ludzie się dziwią, narzekają, że cięzko jest. ale też jestem ciekaw, czy ktoś potwierdzi tą wersję rozmowy
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-09-03 09:05:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak, wygląda niestety. Oby złapać pracownika, a później się dziwią że chlają na obiektach i kary są :) ale dobrze im tak bo już i tak niczego się nie nauczą "dyrektorzy". Jak Ktoś nogi wyciągnie to firma upadnie jak to mówią na obiektach
zdjecie uzytkownika
redaktor - 2014-09-03 10:06:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chcesz skontaktować się z redakcją programu „Sprawa dla reportera”, - zgłoś temat i zadzwoń: +48 (0-22) 547 44 50
zdjecie uzytkownika
witek - 2014-09-17 15:28:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli co, nie ma już szans na poprawę w tej firmie czegokolwiek? może faktycznie inny skład dyrekcji coś da, albo zmiana nastawienia do pracowników tak jak pisze @Pracownik.. fakt, że nie ma się co dziwić tym karą, nie są w końcu bez powodu ustalane :) Mam nadzieje, że ta firma jeszcze będzie dobrze prosperować..
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-09-18 09:14:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie widzę szans na poprawę dlaczego? A dlatego że dyrektorami są synowie, którzy ciągną ile mogą z firmy i dopóki się jeszcze da. A co do kar, to uważam że za alkohol oczywiście żeby karać ale za ubranie? Ludzie pracują po 48 lub 72h ciągiem to chyba też należałoby przymknąć oko bo niektórzy naprawdę solidnie pracują i długo a wszystkim może się oko przymknąć , prawda Krzysiu? :) pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Cieć roku - 2014-09-22 09:56:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma spoko robiłem w solidzie i w juwentusie a w juwentusie jest naprawdę do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie pujdziesz na obchód zadzwonią do cb po 10 min pójdzcie do juwentusu to zobaczycie co to jest wyzysk i chamstwo . Robie w Matpolu od sierpnia inspektor spoko dyrektor też jak i kontrolny stawka jak wszędzie 5,50 żadna rewelacja ale kto nam więcej zapłaci za siedzenie na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i słuchania radia złote przeboje wszystko zależy od obiektu i od atmoswery dla mnie firma jest spoko .
zdjecie uzytkownika
Mon - 2014-09-23 10:24:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jasne, wszystko zależy kto jest twoim dyrektorem, i na jakim obiekcie jesteś, najczęściej stawka jest 4,98 :) żal
zdjecie uzytkownika
wera - 2014-10-02 17:57:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
naprawdę tyle się dostaje - 4,98? to słaba stawka jest nawet jak na agencje ochrony jest marnie. to jest kwota już do ręki, netto, zgadza się? bo jeszcze o to wolę dopytać, żeby już nie było wątpliwości w temacie wynagrodzenia? ciekawe czy mają tam dużą rotacje w takim razie, pewnie tak, skoro tak się to prezentuje
zdjecie uzytkownika
Mon - 2014-10-03 08:52:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wera taka jest najczęściej stawka, chyba że masz licencję. Rotacja jest spora bo każdy normalny ucieka po pierwszej wypłacie, ja muszę siedzieć dopóki sobie czegoś normalnego nie znajdę
zdjecie uzytkownika
Cieć roku - 2014-10-06 19:43:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak poszedłem do biura powiedziałem że stawki poniżej 5,50 mnie nie interesują bo nigdy nie pracowałem za tyle i pracować nie będę . Mam takie szczęście że nie pracuję u JM i nie będę bo za dużo słyszałem ale, podkreślmy że w niektórych agencjach są opużnienia z kasą nawet 6 mies np Impuls .
zdjecie uzytkownika
aleksander - 2014-10-17 14:11:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
opóźnienia z wypłatą nawet do pół roku? nie wiem czemu taka firma jeszcze istnieje na rynku.. ale może niektórym takie opóźnienia przy wypłacie to chyba nie jest standard jednak w większości firm. Ile mniej więcej zarabiacie na miesiąc, bo nie wyobrażam sobie nie miec dochodów przez taki długi okres.
zdjecie uzytkownika
Mat - 2014-10-17 16:16:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aleksander - 2014-10-17 14:11:27]:
Przy 240 h po stawce 4.98 wychodzi 1195 zł, lipa :). płacą można powiedzieć na czas, a Cieć Roku ma rację z JM bo to burak i fałszywy typek. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Agent - 2014-10-26 19:02:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mają przerąbane patrole na służewcu i dyżurnego tam ma na imię Jarek i niema żadne wiedzy o ochronie totalny idiota nie chodzi mi od dyrektora tylko o takiego idiote z osiedla
zdjecie uzytkownika
olek - 2014-11-03 14:50:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ale jednak każdy ma swój rozum i wie co nalezy do jego obowiązków, więc nie rozumiem powiązania z wymienionym wcześniej panem. To jest dyżurny, no ale jednak ktoś nad nim tez stoi i odpowiada za swoją pracę i obowiązki, więc też musi być w porządku wobec innych, bo to nie skończy się dobrze tak naprawde.
zdjecie uzytkownika
Stary pracownik - 2014-11-06 09:08:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-07-23 09:15:09]:
Kiedy miałeś nie wypłacona na czas pensje? Chyba ze 20 wypada w niedziele i wtedy jest dzien pózniej. Pracuje już kilka lat w Matpolu i moze dwa razy było opóźnienie jednodniowe. Co do stawek to są jakie są. Z tego co sie orientowałem w Warszawie inne firmy płaca już nawet po 3,80. Stawka na poziomie 5 zł jest normalna. Zreszta nikt cię zmuszał na sile do pracy w ochronie. Druga sprawa to, ze klienci chcą płacić jak najmniej, nie mówiąc już o przetargach które wygrywają firmy za bardzo niskie stawki i z tych stawek nie zapłacą więcej. Wiem, ze maja obiekty gdzie płaca więcej np. Banki itp. Zreszta zawsze znajda sie ludzie, którzy bedą narzekać na wszystko. Ja pracuje, robię swoje i nie narzekam.
zdjecie uzytkownika
Krzysiek - 2014-11-06 16:21:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-07-23 09:19:06]:
Wjezdzasz personalnie to się podpisz annonimie.
Przez 20 lat firma miała kilkudniowe a zazwyczaj jednodniowe poślizgi może z 5 razy.Nigdy miesiecznych czy dłuższych.Więc nie dajcie się nabrać na te ściemy że Matpol nie płaci
zdjecie uzytkownika
Krzysiek - 2014-11-06 16:42:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2014-09-18 09:14:58]:
Następny anonim z personalnymi wycieczkami Zawsze wymagający będzie tym złym.
zdjecie uzytkownika
Z Cieciolandii - 2014-11-06 17:23:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Stary pracownik - 2014-11-06 09:08:31]:
O i chyba ktoś z biura się odezwał :). Milcz ! Nie wstyd Wam grosze płacić? Ale przecież na imprezy musi wam starczyć pfu
zdjecie uzytkownika
Miech - 2014-11-06 17:27:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Krzysiek - 2014-11-06 16:21:42]:
A kto napisał że firma nie płaci? Że zdarza się poślizg, a jak było w Wielkanoc co? Pensji nie było tylko zaliczki dawali
zdjecie uzytkownika
Miech - 2014-11-06 17:31:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Krzysiek - 2014-11-06 16:42:41]:
Krzysiu dyżurujesz ? Wiadomo kim jesteś, sory ale na twoim miejscu bym się schował a najlepiej na górze chyba wiesz o co chodzi ;)
zdjecie uzytkownika
Krzysiek - 2014-11-07 15:28:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Z Cieciolandii - 2014-11-06 17:23:04]:
Mam milczeć bo ktoś pluje i udawać że deszcz pada?Płacimy tyle ile możemy.Zrozumcie że państwowe firmy na publicznych przetargach przeznaczają niskie kwoty więc ciężko jest dać więcej pracownikowi.
Co do Wielkanocy,owszem zdarzyło się,ale jak mówiłem kilka razy w ciagu 20 lat.
zdjecie uzytkownika
Miech - 2014-11-08 15:21:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Krzysiek - 2014-11-07 15:28:58]:
Krzysiek, proponuję aby wszyscy pseudo dyrektorzy wzięli się do roboty, szukali klientówa nie jeździli bez sensu, za coś kasę biorą. A wszystkich pijaków wyrzucić a nie jak jest teraz bo Znajomy
zdjecie uzytkownika
ADAM - 2014-12-11 23:44:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem na Bemowie u p R.A byłem bardzo zadowolony z współpracy z tym panem niczego mi nie odmówiono jeżeli chodzi o umundurowanie kasa na czas niewielka bo nie wielka ale jak komuś się nie podoba do biedronki morze iść zarobi więcej . Macie roszczenia że w ochronie mało płacą ale zobaczcie siedzi sobie większość w ciepłych pomieszczeniach i słucha radia albo ogląda tv wiem są też kiepskie obiekty ale jak chcecie więcej zarabiać idźcie gdzie indziej gdzie naprawdę popracujecie . Jak na chwilę obecną rezygnuję bo nic dla mnie interesującego niema idę gdzie indziej cieciować jeżeli zaczynamy więcej wymagać wymagajmy od siebie bo za siedzenie na tyłku więcej się nie dostanie a wiecie że są walki o tych klientów i wygrywa cena . Takie stawki jak 5,50 i 6 są w miarę proporcjonalne do naszej pracy . Jeżeli ktoś chce mało wymagać od siebie i lubi przyjazny klimat to w Matpolu znajdzie swoje miejsce pracowałem w Solidzie i Juwentusie i w Matpolu było najlepiej mam nadzieje że jeszcze tam wrócę firma spoko :)
zdjecie uzytkownika
melon - 2014-12-12 10:43:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanów się chłopie co za bzdury piszesz na każdym obiekcie nie zależnie jakim, obowiązują prawa i obowiązki i nie należy do nich słuchanie radia czy oglądania tv. To że pracownicy źle wykonują swoje zadania to już inna sprawa. Twoim tokiem myślenia to wszystkie osoby które siedzą w ciepełku np; biurze księgowi, sekretarki i wiele innych, a w między czasie zaglądają do neta żeby sobie po pisać na gg czy na czacie i też nie wykonują swoich obowiązków należycie powinny zarabiać nie więcej niż 5 zł. Ale jak tu przeżyć za takie pieniądze, chyba po prostu się nie da. Może dla ciebie stawka 5-6 zł wystarczy żeby przeżyć, bo pewnie mieszkasz z mamusią i wszystko co zarobisz zostaje dla ciebie. Niestety takie stawki w dzisiejszych czasach nie powinny mieć miejsca nie zależnie od pracy jaką się wykonuje, po za tym w dużej mierze niska jakość pracy jest spowodowana właśnie niską stawką. Dziś najniższa stawka za godzinę pracy wynikająca z umowy o pracę wynosi 7.3 zł netto i tyle powinna wynosić najniższa nie zależnie od rodzaju umowy. A co powiedziałbyś tym ochroniarzom co pracują np; zajezdniach MZA co stoją całymi godzinami na mrozie czasem w deszczu i w ciągu doby mają co najwyżej 30 minut przerwy na wypicie herbaty a stawka za godzinę pracy wynosi 5 zł albo i mniej. A takie właśnie stawki oferował MATPOL.
zdjecie uzytkownika
Młody - 2014-12-12 13:32:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [melon - 2014-12-12 10:43:21]:
Melon masz rację, Matpol powinien stawki podwyższyć i nie mówię o 1 ale chciaż z 50gr. Ja nikomu nawet nie mówię gdzie pracuję i za ile bo wstyd jak cholera. Jaka płaca taka praca
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Ochrony Mienia MATPOL Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Agencja Ochrony Mienia MATPOL Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie
x