Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Agencja Ochrony Mienia MATPOL

Pracowałeś w firmie Agencja Ochrony Mienia MATPOL i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
wera - 2014-10-02 17:57:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
naprawdę tyle się dostaje - 4,98? to słaba stawka jest nawet jak na agencje ochrony jest marnie. to jest kwota już do ręki, netto, zgadza się? bo jeszcze o to wolę dopytać, żeby już nie było wątpliwości w temacie wynagrodzenia? ciekawe czy mają tam dużą rotacje w takim razie, pewnie tak, skoro tak się to prezentuje
zdjecie uzytkownika
Mon - 2014-10-03 08:52:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Wera taka jest najczęściej stawka, chyba że masz licencję. Rotacja jest spora bo każdy normalny ucieka po pierwszej wypłacie, ja muszę siedzieć dopóki sobie czegoś normalnego nie znajdę
zdjecie uzytkownika
Cieć roku - 2014-10-06 19:43:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Jak poszedłem do biura powiedziałem że stawki poniżej 5,50 mnie nie interesują bo nigdy nie pracowałem za tyle i pracować nie będę . Mam takie szczęście że nie pracuję u JM i nie będę bo za dużo słyszałem ale, podkreślmy że w niektórych agencjach są opużnienia z kasą nawet 6 mies np Impuls .
zdjecie uzytkownika
aleksander - 2014-10-17 14:11:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
opóźnienia z wypłatą nawet do pół roku? nie wiem czemu taka firma jeszcze istnieje na rynku.. ale może niektórym takie opóźnienia przy wypłacie to chyba nie jest standard jednak w większości firm. Ile mniej więcej zarabiacie na miesiąc, bo nie wyobrażam sobie nie miec dochodów przez taki długi okres.
zdjecie uzytkownika
Mat - 2014-10-17 16:16:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aleksander - 2014-10-17 14:11:27]:
Przy 240 h po stawce 4.98 wychodzi 1195 zł, lipa :). płacą można powiedzieć na czas, a Cieć Roku ma rację z JM bo to burak i fałszywy typek. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Agent - 2014-10-26 19:02:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mają przerąbane patrole na służewcu i dyżurnego tam ma na imię Jarek i niema żadne wiedzy o ochronie totalny idiota nie chodzi mi od dyrektora tylko o takiego idiote z osiedla
zdjecie uzytkownika
olek - 2014-11-03 14:50:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ale jednak każdy ma swój rozum i wie co nalezy do jego obowiązków, więc nie rozumiem powiązania z wymienionym wcześniej panem. To jest dyżurny, no ale jednak ktoś nad nim tez stoi i odpowiada za swoją pracę i obowiązki, więc też musi być w porządku wobec innych, bo to nie skończy się dobrze tak naprawde.
zdjecie uzytkownika
Stary pracownik - 2014-11-06 09:08:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-07-23 09:15:09]:
Kiedy miałeś nie wypłacona na czas pensje? Chyba ze 20 wypada w niedziele i wtedy jest dzien pózniej. Pracuje już kilka lat w Matpolu i moze dwa razy było opóźnienie jednodniowe. Co do stawek to są jakie są. Z tego co sie orientowałem w Warszawie inne firmy płaca już nawet po 3,80. Stawka na poziomie 5 zł jest normalna. Zreszta nikt cię zmuszał na sile do pracy w ochronie. Druga sprawa to, ze klienci chcą płacić jak najmniej, nie mówiąc już o przetargach które wygrywają firmy za bardzo niskie stawki i z tych stawek nie zapłacą więcej. Wiem, ze maja obiekty gdzie płaca więcej np. Banki itp. Zreszta zawsze znajda sie ludzie, którzy bedą narzekać na wszystko. Ja pracuje, robię swoje i nie narzekam.
zdjecie uzytkownika
Krzysiek - 2014-11-06 16:21:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-07-23 09:19:06]:
Wjezdzasz personalnie to się podpisz annonimie.
Przez 20 lat firma miała kilkudniowe a zazwyczaj jednodniowe poślizgi może z 5 razy.Nigdy miesiecznych czy dłuższych.Więc nie dajcie się nabrać na te ściemy że Matpol nie płaci
zdjecie uzytkownika
Krzysiek - 2014-11-06 16:42:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2014-09-18 09:14:58]:
Następny anonim z personalnymi wycieczkami Zawsze wymagający będzie tym złym.
zdjecie uzytkownika
Z Cieciolandii - 2014-11-06 17:23:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Stary pracownik - 2014-11-06 09:08:31]:
O i chyba ktoś z biura się odezwał :). Milcz ! Nie wstyd Wam grosze płacić? Ale przecież na imprezy musi wam starczyć pfu
zdjecie uzytkownika
Miech - 2014-11-06 17:27:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Krzysiek - 2014-11-06 16:21:42]:
A kto napisał że firma nie płaci? Że zdarza się poślizg, a jak było w Wielkanoc co? Pensji nie było tylko zaliczki dawali
zdjecie uzytkownika
Miech - 2014-11-06 17:31:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Krzysiek - 2014-11-06 16:42:41]:
Krzysiu dyżurujesz ? Wiadomo kim jesteś, sory ale na twoim miejscu bym się schował a najlepiej na górze chyba wiesz o co chodzi ;)
zdjecie uzytkownika
Krzysiek - 2014-11-07 15:28:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Z Cieciolandii - 2014-11-06 17:23:04]:
Mam milczeć bo ktoś pluje i udawać że deszcz pada?Płacimy tyle ile możemy.Zrozumcie że państwowe firmy na publicznych przetargach przeznaczają niskie kwoty więc ciężko jest dać więcej pracownikowi.
Co do Wielkanocy,owszem zdarzyło się,ale jak mówiłem kilka razy w ciagu 20 lat.
zdjecie uzytkownika
Miech - 2014-11-08 15:21:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Krzysiek - 2014-11-07 15:28:58]:
Krzysiek, proponuję aby wszyscy pseudo dyrektorzy wzięli się do roboty, szukali klientówa nie jeździli bez sensu, za coś kasę biorą. A wszystkich pijaków wyrzucić a nie jak jest teraz bo Znajomy
zdjecie uzytkownika
ADAM - 2014-12-11 23:44:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Pracowałem na Bemowie u p R.A byłem bardzo zadowolony z współpracy z tym panem niczego mi nie odmówiono jeżeli chodzi o umundurowanie kasa na czas niewielka bo nie wielka ale jak komuś się nie podoba do biedronki morze iść zarobi więcej . Macie roszczenia że w ochronie mało płacą ale zobaczcie siedzi sobie większość w ciepłych pomieszczeniach i słucha radia albo ogląda tv wiem są też kiepskie obiekty ale jak chcecie więcej zarabiać idźcie gdzie indziej gdzie naprawdę popracujecie . Jak na chwilę obecną rezygnuję bo nic dla mnie interesującego niema idę gdzie indziej cieciować jeżeli zaczynamy więcej wymagać wymagajmy od siebie bo za siedzenie na tyłku więcej się nie dostanie a wiecie że są walki o tych klientów i wygrywa cena . Takie stawki jak 5,50 i 6 są w miarę proporcjonalne do naszej pracy . Jeżeli ktoś chce mało wymagać od siebie i lubi przyjazny klimat to w Matpolu znajdzie swoje miejsce pracowałem w Solidzie i Juwentusie i w Matpolu było najlepiej mam nadzieje że jeszcze tam wrócę firma spoko :)
zdjecie uzytkownika
melon - 2014-12-12 10:43:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zastanów się chłopie co za bzdury piszesz na każdym obiekcie nie zależnie jakim, obowiązują prawa i obowiązki i nie należy do nich słuchanie radia czy oglądania tv. To że pracownicy źle wykonują swoje zadania to już inna sprawa. Twoim tokiem myślenia to wszystkie osoby które siedzą w ciepełku np; biurze księgowi, sekretarki i wiele innych, a w między czasie zaglądają do neta żeby sobie po pisać na gg czy na czacie i też nie wykonują swoich obowiązków należycie powinny zarabiać nie więcej niż 5 zł. Ale jak tu przeżyć za takie pieniądze, chyba po prostu się nie da. Może dla ciebie stawka 5-6 zł wystarczy żeby przeżyć, bo pewnie mieszkasz z mamusią i wszystko co zarobisz zostaje dla ciebie. Niestety takie stawki w dzisiejszych czasach nie powinny mieć miejsca nie zależnie od pracy jaką się wykonuje, po za tym w dużej mierze niska jakość pracy jest spowodowana właśnie niską stawką. Dziś najniższa stawka za godzinę pracy wynikająca z umowy o pracę wynosi 7.3 zł netto i tyle powinna wynosić najniższa nie zależnie od rodzaju umowy. A co powiedziałbyś tym ochroniarzom co pracują np; zajezdniach MZA co stoją całymi godzinami na mrozie czasem w deszczu i w ciągu doby mają co najwyżej 30 minut przerwy na wypicie herbaty a stawka za godzinę pracy wynosi 5 zł albo i mniej. A takie właśnie stawki oferował MATPOL.
zdjecie uzytkownika
Młody - 2014-12-12 13:32:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [melon - 2014-12-12 10:43:21]:
Melon masz rację, Matpol powinien stawki podwyższyć i nie mówię o 1 ale chciaż z 50gr. Ja nikomu nawet nie mówię gdzie pracuję i za ile bo wstyd jak cholera. Jaka płaca taka praca
zdjecie uzytkownika
ksiądz - 2015-02-16 22:25:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Stary matys jest tak zapijaczony że głowa mała,więc teraz firmą rządzą dwa syny
Jeden narkoman i były narkoman.
Co wypłat zawsze były z nimi problemy stawki słabe odszedłem do Solidu bo takich rzeczy się nasłuchałem o rodzinnej firemce,byłem na dwóch obiektach i kilku imprezach zostałem oszukany kilkukrotnie nie polecam.
Uwaga praca chorych warunkach
zdjecie uzytkownika
PRACOWNIK - 2015-03-06 18:37:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [ksiądz - 2015-02-16 22:25:20]:
Kolego co ty za głupoty tutaj piszesz ja pracuję w MATPOLU i zawszę płacą co do grosza morze i nie ma tutaj kokosów ale atmosfera jest spoko ja widzę tylko jeden powód czemu ci się kasa nie zgadzała chlałeś gdzieś pewnie i ci obcieli . A co do warunków pracy sam widziałeś co brałeś nikt ci przecież zmywarki nie kupi firma jest w porządku lepszej nie znajdziecie przy panujących w warunkach na rynku ochrony .
KOLEGA chyba nasłuchał się radia MARYJA .
zdjecie uzytkownika
Zenon - 2015-03-12 14:14:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PRACOWNIK - 2015-03-06 18:37:41]:
Masz rację jeszcze zapłacze w tym złodziejskim solidzie rencista pewnie ze schorzeniami specjalnymi .
zdjecie uzytkownika
Mały - 2015-05-05 14:05:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Matpol to jest dno, ciągnie bo ciągnie ale jak jeszcze długo tego nikt nie wie. Współczuję tylko kontrolnym bo dostają cięgi za pijaków bo wielki pan prezes uważa że trzeba przy nich stać żeby się nie nachlali :) Żal
zdjecie uzytkownika
Bul - 2015-05-12 11:43:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jacek przecież to syn prezesia, to jak może głodować???
zdjecie uzytkownika
billy - 2015-06-02 06:15:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
MATPOL---WIELKI SYF I KUPA BEZMÓZGÓW!!!!
zdjecie uzytkownika
Agent federalny - 2015-06-03 18:19:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [billy - 2015-06-02 06:15:37]:
Wszystko zależy od tego z kim się pracuje u zdarzają się ułomne przypadki .
Ale jeszcze nie jest źle w innych agencjach jest gorzej ja uważam że mam fajnego dyrektora da się z nim dogadać na stawkę jak na ochronę mam ok tylko czasem dowódca zmiany się trafia uszkodzony ale firmę i tak polecam tragedi niema .
zdjecie uzytkownika
Joanna - 2015-06-15 14:49:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam robie nie od dzis i tragedii nie ma jak sie chce pracowac a stawki maja rozne w zaleznosci od obiektow...
zdjecie uzytkownika
derio - 2015-06-17 05:41:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W firmach ochroniarskich właśnie o to chodzi, że musi się chcieć pracować, bo nic za darmo nie ma, a wiadomo, że ochroniarz dużo nie zarobi, w sensie, że ma małą stawkę godzinową, i musi przepracować dosyć sporo godzin żeby zarobił nieco więcej niż tą najniższą krajową, a jak są nocki to tak ciężko jednak nie jest.
zdjecie uzytkownika
Adam - 2015-06-17 14:26:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Matpolu da się dogadać tam pracują ludzie wystarczy być trzeźwym .
zdjecie uzytkownika
er - 2015-08-19 18:52:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to zdziwiłeś mnie Adam, bo przecież trzeźwym to trzeba być w każdej pracy, nie sądzę żeby Agencja ochrony matpol była w tym wypadku wyjątkiem. Ale tak widze że jesteś zorientowany w temacie, to wiesz może czy wymagają zaświadczenia o niekaralności żeby u nich się zatrudnić, to dla mnie bardzo istotne jest.
zdjecie uzytkownika
Pracownik- były - 2015-08-20 10:43:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [er - 2015-08-19 18:52:34]:
Wymagają, a później co 3 m-ce podpisujesz oświadczenie że nic się nie zmieniło. Zastanów się czy chcesz akurat w tej firmie pracować bo ja nie polecam
zdjecie uzytkownika
pawel - 2015-08-28 18:18:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zenon - 2015-03-12 14:14:53]:
jak widzę w zaniu wyraz "morze" to już wiem iż każdy pajac pisać MOŻE !!!!
zdjecie uzytkownika
Stu - 2015-08-30 16:35:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pawel - 2015-08-28 18:18:33]:
Hahaha odezwał się
zdjecie uzytkownika
Twardy Wacek z Bielic - 2015-09-03 12:50:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [derio - 2015-06-17 05:41:21]:
Jaki ty cym..ał jesteś to szkoda gadać, idź im smoka possać za 5 zł deb..lu
zdjecie uzytkownika
HAHA - 2015-09-04 08:01:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Twardy Wacek z Bielic - 2015-09-03 12:50:46]:
Widzę że stawki znasz :) ale z ciebie pała
zdjecie uzytkownika
Ruda - 2015-09-08 11:26:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja zwolniłam się z Solidu bo tam jest syf.W Matpolu pracuję kilka lat i nie jest źle.Wiadomo , zawsze się trochę narzeka ale jest ok.
zdjecie uzytkownika
Normalny - 2015-09-09 10:28:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widze że do internetu dorwały się osoby ze schorzeniami specjalnymi .
zdjecie uzytkownika
ochroniarz - 2015-09-18 22:32:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szukam informacji czy firma Matpol poszukuje aktualnie nowych pracowników oraz jakie warunki zatrudnienia proponuje. mam na myśli jaki rodzaj umowy, wysokość wynagrodzenia, czy są jakieś premie, ile godzin trwa zmiana i czy przy zatrudnieniu wymagają na przykład orzeczenia o niepełnosprawności. dajcie znać!
zdjecie uzytkownika
cieciu - 2015-09-19 12:58:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cały czas szukają, stawki są od 4,90 do 5,50 zł. Premie w tej firmie nie zaznasz ;), umowa zlecenie, dyżury 12 lub 24
zdjecie uzytkownika
agentos - 2015-09-23 21:13:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tragedii nie ma najważniejsze PŁACĄ NA CZAS .
zdjecie uzytkownika
JAREK - 2015-10-11 11:55:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JA PRACUJE W MATPOLU I NIE MOGĘ ZŁEGO SŁOWA POWIEDZIEC NA TĄ FIRME A TE BEZ MUZGI CO WYPISUJĄ BZDURY TO NIECH IDZIE NA BUDOWE JAK MA ZA MAŁĄ STAWKIE
zdjecie uzytkownika
polia - 2015-10-19 13:53:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@agentos - skoro wypłata jest o czasie, to już to można uznać za zdecydowany plus. Wiadomo, że każdy by chciał żeby podstawą zatrudnienia była umowa o pracę, ale umowa zlecenia tez jest zawsze dobrą opcją. Zatrudnienie nawet na jakiś czas w agencji ochrony daje jakieś perspektywy. Usługi wspierające bezpieczeństwo są bardzo ważne.
zdjecie uzytkownika
uczciwy - 2015-11-03 13:24:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
UF kiedy nie miałeś pieniędzy na czas? Ja pracuje w Matpol juz ponad trzy lata i nie miałem problemów z wypłatą, zresztą osoby z mojego obiektu i innych na których byłam też nie. stawki sa jak wszędzie. ja mam 6 na rekę i nie narzekam. Wiem, że inne firmy w Warszawie płaca nawet po 3,60. Zawsze mozna sie doczegoś przyczepić ale ogólnie w Matpolu jest dobrze.
zdjecie uzytkownika
hopek - 2015-11-25 14:53:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę @ERYK ANTYELEKTRYK, że firma weszła Ci mocno na odcisk. Zastanawiam się tylko jaki był cel ochroniarzy MATPOLU, bo chyba głównie chcieli zrobić wokół siebie zamieszanie, skoro nie robiłeś niczego złego. Piszesz, że jako tako spokoju nie zakłócałeś, więc po co ochrona się w to wtrąciła, nie rozumiem.
zdjecie uzytkownika
pip - 2015-11-26 09:02:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No coraz częściej wypłata się spóźnia, aż kiedyś jej w końcu nie zobaczymy....
zdjecie uzytkownika
felo - 2015-12-05 18:08:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a dlaczego wyplata sie opoznia czy macie to jakies uzasadnione, bo wiekszosc wpisow jakie czytalem to nikt bardzo nie skrzyl sie na naotoryczne opoznienia wyplaty
zdjecie uzytkownika
Anna - 2015-12-18 22:48:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zenon - 2015-03-12 14:14:53]:
MAT-POL ?? Firma , w ktorej pracownicy pracuja po 36 godz non stop a zeby sie nie wydalo to przenosza ludzi z obiektu na obiekt tak sie sklada ze mieszkam na Pereca ale bywam w innym miejscu gdzie spotykam tego samego ochroniarza !!! Oszusci i wyzyskiwacze juz dwoch ochroniarzy sie rozchorowalo w tym jeden ciezko bo dostal udaru w pracy ...ciekawe co na to firma ..?? Pan Prezes ???
zdjecie uzytkownika
Anna - 2015-12-18 22:52:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [derio - 2015-06-17 05:41:21]:
nie ma tragedii ? A jak dwoch Twoich kumpli zabralo pogotowie bo walili 36 godz ...to nie ma dramatu ? Jeden dostal udaru w trakcie pracy ciekawa jestem czy Pan Prezes wyplaci mu nalezne odszkodowanie ?tO BANDA WYZYSKIWACZY I OSZUSTKOW TYLE MOGE POWIEDZIEC O TEJ FIRMIE
zdjecie uzytkownika
felo - 2015-12-19 01:51:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po 36 godzin praca, to chyba bardzo niezgodne z umowami oraz prawami pracownika, nikt tyle pracowac bez przerwy nie moze, dlaczego nie zrobicie z tym nic a tu chodzi o wasze zdrowie
zdjecie uzytkownika
Tonfa - 2015-12-19 10:15:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A kto wam każe walić tyle godzin zobaczcie markety szukają ludzi do pracy tam idźcie będziecie mieć 168 za 1200 zł po odjęciu składek . Stawki powinny być wyższe ale cóż poradzić a co do wypłat płacą na CZAS .
zdjecie uzytkownika
bananek____ - 2016-01-01 23:18:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, a czy praca rzeczywiście jest na tyle godzin? Wątpię, żeby tak było, bo przecież mają przestrzegać przepisów. Umowa jest ważna to pewnie i atmosfera dopisuje.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Ochrony Mienia MATPOL

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert