Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o viva service

Pracowałeś w firmie viva service i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
arek - 2014-02-20 13:30:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szogun, to szkoda, że nie napisałaś o co chodziło dokładnie, bo viva service ma tutaj wysoka ocenę, a wystawiali ją pracownicy, także coś się nie zgadza.
zdjecie uzytkownika
luki - 2014-02-27 11:22:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może szogun jest jedną z tych osób, które wyleciały z vivy i szuka teraz rewanżu na jego forum - oj nieładnie
zdjecie uzytkownika
lola - 2014-04-01 19:37:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)Za to szereg ofert pracy wystawia na portalu radio kielce pojekt praca w któłrych to ofertach pisze że szuka uczciwych pracowników.........
zdjecie uzytkownika
wrzos - 2014-04-13 17:09:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracodawca usuwa komentarze niewygodnie dla swojej opinii moze teraz je obiad za cudze pieniadze bo komus nie wyplacal pensji az kto sie rozchorowal i chodzi głodny i chory swieta ida panie biznesmenie troche litosci dla ludziby sie przydalo....
zdjecie uzytkownika
olga - 2014-06-04 14:41:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, czy w viva service dają umowy śmieciowe czy o prace? chciałabym tam pójść na rozmowę kwalifikacyjną.
zdjecie uzytkownika
krokodyl - 2014-06-11 14:36:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Miałem wątpliwość przyjemność pracy w tej firmie VIVA service .to się powinno nazywa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Kierownik wiecznie za plecami i co byś nie robił to jest żle ,kodeks pracy dla nich nie istnieje jednego dnia kończysz o 22giej a drugiego masz na 5tą rano jak padniesz z wyczerpania to ci się karze przebrać i pujść po cywilnemu do lekarza i nie wolno ci się przyznać gdzie pracujesz.umowa swoje a rachunki swoje zarabiasz okoo 1300zł a na rachunku masz 260zł.kasa wypłacana niejednokrotnie z opużnieniem.ludzi zmienia jak rękawiczki
zdjecie uzytkownika
Fafciu - 2014-07-17 18:18:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Byłem dziś w galerii korona na rozmowie o pracy .Przyszedł chłop o wyznaczonej godzinie i z pod Triumfa z jakimś starym zgredkiem zabrał mnie na rozmowę o pracę do pokoiku bez okna w labiryncie z betonowych podżiemi . Mimo iż byłem pierwszy puściłem Zgredka przodem (myślę sobie posłucham pod drzwiami oczym go pytają -będe przygotowany )Ale nie dało się bo przyciągali się jacyś Tani Dranie i między sobą się popisywali znaczy ten młodszy Cwaniakował Do Starszego . Strasznie długo dziadka tam oprawiali (we dwóch ) i Jeden z drugim końcu wyszli a ja wszedłem. No gościu Mnie tu Grzecznie Pyta , mówi co nalezy do moich obowiązków , czyli wszytko omiatanie koszenie , mówi że po 3 miechach praca na stałe i że na początek UWAGA 6 złotych brutto . Podziekowałem grzecznie on tak Śmisznie podskoczył jak by mu ktoś czopa w tyłek wsadził I ODDAŁ mnie CV. LUDZIE OPIEKA SPOŁECZNA RAZEM Z MUP KIELCE ZA PRACE Z INTERWENCJI PŁACI 8+PLN NA RĘKE + ZASIŁEK+ UBEZPIECZENIE .APELUJE NIE NABIJAJCIE TAKIM WYZYSKIWACZOM PORTFELA , WSZYTKIE NIEPRAWIDŁOWOŚĆI ZGŁASZAJCIE DO PAŃSTWOWEJ INSPEKCJI PRACY , urzędu skarbowego niech cwaniak poczuje !!!
Pozdrawiam Wszystkich Ludzi Pracy
zdjecie uzytkownika
Frz4 - 2014-07-22 14:22:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli kolego masz takie możliwości i takie doświadczenie to dlaczego szukasz pracy za 5 zł , z opisu twojej rozmowy wynika iż uzyskałeś informacje dotyczące pracy ,twój wybór podejmujesz bądż nie , po twojej ocenie ludzi musisz się jeszcze dużo nauczyć by dostać 5 zł /h .
zdjecie uzytkownika
Faciu - 2014-07-23 22:26:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
Bo przez telefon nikt mnie nie powiedział , nie chciał powiedzieć za ile to praca . Po prostu bym nie przyszedł . Aczkolwiek nic w poście powyżej na temat swojego wykształcenia nie pisałem , ale jest spore . Jednakże Gowork nie powstał by oceniać pracownika , lecz oceniać pracodawców, firmy, kierowników itd . A sytuację w Polsce każdy zna (bierze się co jest )Faktycznie podjąłem wybór- nie chcę takiej pracy ( Uwaga Ludziska w Adecco pod dworcem jest praca za 11 pln jako pomocnik piekarza w Omarze -ale też syf ) Ps jakich Ludzi ? - Człowiekiem to jestem pan brukarz a nawet Pani sprzątająca . A reszta to krwiopijcy , burżuazja i arszlikiery. Do reszty trol postu się nie odnoszę bo widzę że się prujesz do ludzi :)
zdjecie uzytkownika
maciej - 2014-07-25 12:51:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Faciu - 2014-07-23 22:26:32]:
a ja bym tak wszystkich nie wrzucal ludzi i pracodawców do jednego worka. urodzi Ci sie dziecko, bedziesz musial samodzielnie zapelnic lodowke dla siebie i rodziny to Ci sie zmieni perspektywa. tez tak myslalem jak rzucałem studia, ze jestem za dobry na niektore miejsca pracy, ale po roku na bezrobociu biore co daja. napisz wiecej o tej ofercie pracy i rozmowie kwalifikacyjnej. daj znac czy wiesz cos wiecej o umowe jaka moga zaproponowac, bo na ich stronie niewielee informacji o tym jest, a wlasciwie to wcale. pozdrawiam i zycze wiecej zrozumienia dla innych ludzi oraz pracodawcow. swiat nie jest czarno-bialy.
zdjecie uzytkownika
Fafciu - 2014-07-25 22:00:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Drogi Macieju ja nie wrzucam pracodawców i pracowników do jednego worka (Czytaj ze zrozumieniem )Doskonale zdaje sobie sprawę z twojego punktu widzenia , bo mam dziecko muszę ciężko pracować .OKY Muszę cięzko pracować ale nie za 6 pln bo za takie pieniadze to idzie umrzeć z głodu ! A tym bardziej utrzymać siebie i dziecko (poza tym kto planuje założenie rodziny nie mając dobrej sytuacji socjalnej ). To właśnie dlatego nie uczciwi pracodawcy , wykorzystujący w polskim prawie lukę (śmieciówki , brak stawki minimalnej za godzinie )wykorzystują ludzi w ciężkiej sytuacji życiowej . Macieju niestety nic więcej ci nie napisze bo mnie za robotę w białym wywiadzie nie płacą .Idż poszperaj popytaj :) Do Mopru do Psychologa te sprawy
Pozdrawiam Ludzi Pracy Fafciu
zdjecie uzytkownika
Przestań Niewoliniku - 2014-08-31 14:32:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Frz4 - 2014-07-22 14:22:35]:
Jeśli drogi NIEWOLNIKU masz chęć pracować za 5 (słownie: pięć złotych polskich tj.: 1.2 E lub jak wolisz 1.8 $ na godzinę ) to gratuluje ambicji i poszanowania oraz wyceny własnej pracy. Czy zastanowiłeś się jakim sposobem utrzymał byś za tęstawkę (nie otrzymując kieszonkowego od rodziców) rodzinę? Takim pracodawcą mówię stanowcze nie. Sam chętnie im zapłacę 5 netto zł za godzinę, za czyszczenie toalety po obstrukcji. Chętnych ciekawych projektów, pracy w miłej atmosferze, nowych wyzwań, oraz wypłaty uzależnionej od umiejętności serdecznie zapraszam na rozmowę. Płatne od ręki.l
zdjecie uzytkownika
trugotto - 2014-09-12 17:11:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o kurcze, naprawdę sa u Was tak niskie stawki, przecież to jest nawet poniżej normy grubo jak sądzę.. a o jakich stanowiskach tutaj mowa, bo może to jest uzależnione od tego co się robi, a potem są jakieś podwyżki planowane chyba, no nie? bo długo za taką stawke mało kto wytrzyma moim zdaniem w tej firmie
zdjecie uzytkownika
Fafciu - 2014-09-20 05:28:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Nie u nas bo my tam nie pracujemy :) Ale takie stawki są w takich firmach (bo pracowałem ), jak Cedrox ,Vive service czy Elcop Różaka .Takie firmy wykorzystują lukę w Polskim prawie i pasożytują na ciężkiej sytuacji życiowej pracowników .A praca jest bardzo ciężka Bo co tu ukrywać Ktoś kto ma pieniądze do takiej pracy nie pójdzie .Pujdą ludzie biedni co muszą .
Normalnie to jak w 19 wiecznej Europie a nie w 21 wieku w EU Nikt za ludżmi zatrudnionymi na śmieciówkach bez stawki mimalnej 12 -14 pln się nie upomni . A tacy pracownicy nic nie mogą bo kodeks pracy ich nie chroni .
zdjecie uzytkownika
ilonka - 2014-09-29 12:18:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak sądzicie, mój chłopak, który pracował niecały rok w tej branży da radę u Was czy średnio raczej? zależy mi na waszej opinii, bo nie wiem czy opłaca się w ogóle, żeby tam szedł, bo ja ma rezygnować po miesiącu to też nie o to chodzi :P a tak to może dostanie chociaz normalna umowe, co o tym sądzicie?
zdjecie uzytkownika
fafciu - 2014-10-05 23:01:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Umiesz czytać--- my tam nie robimy !!! Czy da czy nie da ,zależy o co ci chodzi ? Praca jak praca za śmieszne pieniądze z dużą liczbą godzin ,w stresie bo to ludzie chodzą i śmieją się i wiedzą że się jest wyzyskiwanym no i przede wszystkim ciężko , i jeszcze głupie pytania zadają na wstępie ? Np powie mnie pan co tam się stało :) Ps. Mogę mu powiedzieć ..... Na śmieciówce i jeszcze jakieś chachmęstwa przy wypłacie robią . Odradzam niech s....wiel sam se omiata a nie wykorzystuje innych .
zdjecie uzytkownika
jasiek - 2014-10-14 12:48:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no dobrze, ale na pewno są też jakieś zalety tej pracy, skoro jednak jacyś ludzie tam pracują, prawda? może wymienisz chociaż jeden @fafciu, bo oczerniać firmę i wszystko co z nią związane to każdy umie, więc nie nie jest nic nadzwyczajnego. czekam na obiektywne opinie i gorąco pozdrawiam wszytskich!
zdjecie uzytkownika
fafciu - 2014-10-20 15:21:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (9)
Drogi Dżony bardzo miło mnie że zauważyłeś merytoryczną wartość Mojej wypowiedzi .
Najdroższy trolu jeżeli czytasz uważnie, to kilkanaśćie opinii wcześniejszych nie należy do mnie :) Samo to coś mówi .Jeżeli oczernianiem nazywasz szczegółową relację ile się tam zarabia , jak przebiega rekrutacja oprzyj się na innych opiniach nie moich :) Zawsze możesz podejść do któregoś człowieka który tam omiata i zapytać ile zarabia itd ..... Opowie wszystko:) Jeszcze raz powiedz że kogoś oczerniam to ci nawrzucam ch.....Bo pisze samą prawdę . A nic mnie z tą firmą nie łączy , jestem kolesiem z ulicy który wbił się tam na rekrutacje :). Acha rekrutacja w tej śmisznej firmie trwa ciągle - oczywiście nie świadczy to o tym że firma się rozrasta -ale o tym że ludzie z niej odchodzą .PS. My zwykli ludzie też cie pozdrawiamy i napiszemy też na innych portalach i prosimy byś popracował nad ortografią . Bo z tym co zaprezentowałeś powyżej to tylko pod koronę i zamiatać .
zdjecie uzytkownika
diament - 2014-11-07 12:35:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jest możliwość jakimś cudem dostać tam normalną umowę o pracę? na tym by mi najbardziej zależało, co do stanowiska jestem bardzo elastyczny i od mopa do wszelkiej pracy biurowej i marketingu. po prostu bardzo mi zależy konkretnie na tej firmie. wiem jakie czasy i na kasę narzekać nie będzie, napiszcie jakie są plusy pracy w Viva Service
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2014-11-21 19:09:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja osobiście wybrałem pracę z kierunku medycznego. Obecnie będę kończył Technika dentystycznego w szkole Gowork www.szkoly.gowork.pl. Mają super warsztaty, dużo praktyki, na czym właśnie mi zależało. Kierunek nie drogi, a nauczyciele super przekazują wiedze. Jeszcze egzamin zawodowy przede mną ale na pewno go zdam. A nawet już mam wstępne oferty pracy z wysokim wynagrodzeniem sięgającym 3.000 zł po uzyskaniu tytułu Technika Dentystycznego. Wszystkim polecam!
zdjecie uzytkownika
tudor - 2014-11-21 19:10:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie mogę nigdzie znaleźć informacji na temat pracy w Viva Service, a dość pilnie jej potrzebuje. Mianowicie chciałbym się zatrudnić w tej firmie. Wiem , że prawdopodobnie większego wykształcenia od swoich pracowników nie wymagają. Raczej chodzi im o pracowitość, a ja nigdy nie miałem z tym problemów.
zdjecie uzytkownika
jopek - 2014-12-06 13:59:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pamiętajcie że idąc tutaj nie piszecie się tylko na zwykłe sprzątanie. Poza codziennym sprzątaniem Viva zajmuje się: myciem okien wewnętrznych i zewnętrznych, czyszczeniem mebli twardych i tapicerowanych, dezynfekcją pomieszczeń sanitarnych, zaopatrzeniem w dozowniki, mydło, zapachy, ręczniki, papier toaletowy, worki na śmieci itp.
zdjecie uzytkownika
szymi - 2015-02-04 17:50:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jopek - 2014-12-06 13:59:49]:
no dobrze, ale jeśli ktoś jest przypisany do jakiegoś konkretnego obiektu to chyba codziennie jednak robi to samo dopóki zlecenie się nie skończy albo nie narazi się czymś klientowi. Po za tym nie wiem co uważasz za tak niezwykłego w czynnościach które wymieniłeś powyżej. To przecież też zwykłe sprzątanie :P
zdjecie uzytkownika
ona - 2015-02-06 15:44:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [anonim - 2013-06-29 09:59:33]:
pracowałam 3 lata w tej firmie a sytuacja ma się tak o umowie o pracę trzeba zapomnieć ,tylko umowa zlecenie a na umowie śmiesznie niskie kwoty ,zarobki miesięczne rzędu 1000 zł czasem mniej dlatego zrezygnowałam z pracy ,do pracodawcy osobiście niemam nic poza tym że jest czasami arogancki i próbuje wykorzystać pracownika jak tylko może .
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-04-28 02:57:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poszłam troszkę dalej i najpierw skończyłam asystentkę stomatologiczną a teraz jestem na etapie Higienistki stomatologicznej. Szkoła umożliwiła mi dalsze podnoszenie kwalifikacji. Aktualnie pracuje w zawodzie asystentki stomatologicznej – zarabiam nieźle, ale po ukończeniu kierunku moje zarobki powinny wzrosnąć do ok 3.000 zł – jak dla mnie warto. Poza tym fajne promocje, sale wykładowe, i bardzo pomocni nauczyciele. Dodatkowe szkolenia w ramach zajęć bardzo przydatne w obecnej pracy. Polecam warto się zapisać , zdać egzamin i mieć pewną pracę www.szkoly.gowork.pl
zdjecie uzytkownika
patriko - 2015-04-28 02:58:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak, to prawda, też słyszałem o zarobkach właśnie w granicach 1000 - 1500 złotych miesiecznie, no ale nie można viva service nic zarzucić, bo przy umowach śmieciowych takie zarobki sa normą
zdjecie uzytkownika
Beata - 2015-08-12 12:44:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@patriko o jakiej normie mówisz.. To, że ktoś oferuje umowę zlecenie zamiast umowy o pracę, to kwestia jedynie mniejszej kwoty składek na ubezpieczenie zdrowotne. Pracodawcy w ten sposób generują sobie oszczędności. A jeśli ktoś na umowie zlecenie oferuje tak śmieszne pieniądze, to szkoda zachodu.. Jakiś mało śmieszny żart.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie viva service

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy viva service?
Zadaj pytanie
alert