brak logo

viva service

Kielce

Opinie o viva service

bonzo99 2010-11-22 12:56:59
tragedi,przestrzegam ewentualnych kandydatów na pracowników,szef .p [usunięte przez moderatora] w naszej pierwszej rozmowie zapewniał ze podczas wyjazdow pracownicy maja zapewnione posiłki,pieniązki miły byc wyplacane tygodniowo--nic z tych rzeczy wszystko okazało sie inaczej, ciezka praca z oddechem szefa na plecach i tylko a to za za wolno,nie tak jak trzeba,jesli szef na wyjezdzie nie jest glodny to i zaloga nie je ,nie raz tak sie okazalo i jechalem np.do białegostoku o jednej kanapce bez kasy w kieszeni,wszystko moge zrozumiec ,prace trzeba szanowac ale tez i p.[usunięte przez moderatora] powinien poszanowac ludzi a uwaza sie za wykształconego czlowieka,jestem rozgoryczony ta sytuacja,pracowałem w swoim zyciu w róznych firmach i to pierwszy taki przypadek dno i wodorosty,nikomu nie polecam współpracy z tym człowiekiem,ja sam nigdy bym sie nie zdobył na take komentarze ale to powinno sie skonczyc,ilu jeszcze takich jak ja sie zawiedzie a p.[usunięte przez moderatora] dalej bedzie grał goscia na poziomie a tu słoma z butów i cwanictwo,zero poszanowania człowieka.
2
szybki 2012-06-19 23:34:59
Od nieuczciwych pracodawców jest inspekcja pracy.dzięki za ostrzeżenie- nie dam się wykorzystać.
gienia 2012-11-13 18:24:44
Masz racje ja też pracowałam u tego pana [usunięte przez moderatora] kawał c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a i tyle
2
IA 2012-11-26 19:51:38
Odradzm pracę u tego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a takich ludzi jak on powinno się zabijać odrazu po urodzeniu
1
edek 2013-01-30 08:53:39
witam! ja rowniez pracowalem u tego [usunięte przez moderatora],i odradzam wszystkim prace u niego!!!! To oszust i kretacz,nie wyplaca pensji w terminie!!Umawia sie z pracownikami i nie przyjezdza wogole.Cham i oszust!!!!!!!!!!
teo 2013-02-19 16:27:19
Pan [usunięte przez moderatora] to udajacy biznesmana gosc ktory zatrudnia pijaków spod sklepu za pare groszy obiecujac im intratne wynagrodzenie,niejednokrotnie niewyplacając tych paru groszy
Lalka 2013-06-13 16:27:52
Oh jak ja sie z wami zgadzam!!! p.[usunięte przez moderatora] to człowiek po którym widać że dorobił sie czegoś wykorzystując innych do tego bo sam jest zbyt mało inteligentnym człowiekiem i pustym i niezdarnym i w ogole cham i prostak wspolczuje sobie i wszystkim innym ktorzy mieli z nim do czynienia wydaje mu sie ze jest w porzadku tak to prawda tylko mu sie wydaje!!!! To jest właśnie przykład człowieka który skacząc ze swojego poziomu ego na poziom IQ mógłby sie zabic!!
anonim 2013-06-29 09:59:33
Witam ,a jakie są warunki pracy w VIVA Service? cCzy mozliwe jest wyegzekwowanie umowy o prace?jaka jest atmosfera mniedzy wspolpracownikamii?
naruto 2013-09-16 07:34:06
czy rzeczywiście jest aż taka tragedia? jak długo właściciel leżał kasę pracownikom? i jakie stawki mieliście na umowie wypisane?
2
szogun 2014-01-19 19:39:19
zgadzam sie z przedmowcami. miałem d czynienia z tym osobnikiem. brak mu szacunku do pracowników, jest nieuczciwy. nie ma co pakować się w kontakty z krentaczami
1
arek 2014-02-20 13:30:52
szogun, to szkoda, że nie napisałaś o co chodziło dokładnie, bo viva service ma tutaj wysoka ocenę, a wystawiali ją pracownicy, także coś się nie zgadza.
luki 2014-02-27 11:22:55
może szogun jest jedną z tych osób, które wyleciały z vivy i szuka teraz rewanżu na jego forum - oj nieładnie
lola 2014-04-01 19:37:57
(usunięte przez administratora)Za to szereg ofert pracy wystawia na portalu radio kielce pojekt praca w któłrych to ofertach pisze że szuka uczciwych pracowników.........
wrzos 2014-04-13 17:09:18
Pracodawca usuwa komentarze niewygodnie dla swojej opinii moze teraz je obiad za cudze pieniadze bo komus nie wyplacal pensji az kto sie rozchorowal i chodzi głodny i chory swieta ida panie biznesmenie troche litosci dla ludziby sie przydalo....
1
olga 2014-06-04 14:41:31
hej, czy w viva service dają umowy śmieciowe czy o prace? chciałabym tam pójść na rozmowę kwalifikacyjną.
krokodyl 2014-06-11 14:36:38
Miałem wątpliwość przyjemność pracy w tej firmie VIVA service .to się powinno nazywa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Kierownik wiecznie za plecami i co byś nie robił to jest żle ,kodeks pracy dla nich nie istnieje jednego dnia kończysz o 22giej a drugiego masz na 5tą rano jak padniesz z wyczerpania to ci się karze przebrać i pujść po cywilnemu do lekarza i nie wolno ci się przyznać gdzie pracujesz.umowa swoje a rachunki swoje zarabiasz okoo 1300zł a na rachunku masz 260zł.kasa wypłacana niejednokrotnie z opużnieniem.ludzi zmienia jak rękawiczki
Fafciu 2014-07-17 18:18:40
Byłem dziś w galerii korona na rozmowie o pracy .Przyszedł chłop o wyznaczonej godzinie i z pod Triumfa z jakimś starym zgredkiem zabrał mnie na rozmowę o pracę do pokoiku bez okna w labiryncie z betonowych podżiemi . Mimo iż byłem pierwszy puściłem Zgredka przodem (myślę sobie posłucham pod drzwiami oczym go pytają -będe przygotowany )Ale nie dało się bo przyciągali się jacyś Tani Dranie i między sobą się popisywali znaczy ten młodszy Cwaniakował Do Starszego . Strasznie długo dziadka tam oprawiali (we dwóch ) i Jeden z drugim końcu wyszli a ja wszedłem. No gościu Mnie tu Grzecznie Pyta , mówi co nalezy do moich obowiązków , czyli wszytko omiatanie koszenie , mówi że po 3 miechach praca na stałe i że na początek UWAGA 6 złotych brutto . Podziekowałem grzecznie on tak Śmisznie podskoczył jak by mu ktoś czopa w tyłek wsadził I ODDAŁ mnie CV. LUDZIE OPIEKA SPOŁECZNA RAZEM Z MUP KIELCE ZA PRACE Z INTERWENCJI PŁACI 8+PLN NA RĘKE + ZASIŁEK+ UBEZPIECZENIE .APELUJE NIE NABIJAJCIE TAKIM WYZYSKIWACZOM PORTFELA , WSZYTKIE NIEPRAWIDŁOWOŚĆI ZGŁASZAJCIE DO PAŃSTWOWEJ INSPEKCJI PRACY , urzędu skarbowego niech cwaniak poczuje !!!
Pozdrawiam Wszystkich Ludzi Pracy
5
Frz4 2014-07-22 14:22:35
Jeżeli kolego masz takie możliwości i takie doświadczenie to dlaczego szukasz pracy za 5 zł , z opisu twojej rozmowy wynika iż uzyskałeś informacje dotyczące pracy ,twój wybór podejmujesz bądż nie , po twojej ocenie ludzi musisz się jeszcze dużo nauczyć by dostać 5 zł /h .
Faciu 2014-07-23 22:26:32
Bo przez telefon nikt mnie nie powiedział , nie chciał powiedzieć za ile to praca . Po prostu bym nie przyszedł . Aczkolwiek nic w poście powyżej na temat swojego wykształcenia nie pisałem , ale jest spore . Jednakże Gowork nie powstał by oceniać pracownika , lecz oceniać pracodawców, firmy, kierowników itd . A sytuację w Polsce każdy zna (bierze się co jest )Faktycznie podjąłem wybór- nie chcę takiej pracy ( Uwaga Ludziska w Adecco pod dworcem jest praca za 11 pln jako pomocnik piekarza w Omarze -ale też syf ) Ps jakich Ludzi ? - Człowiekiem to jestem pan brukarz a nawet Pani sprzątająca . A reszta to krwiopijcy , burżuazja i arszlikiery. Do reszty trol postu się nie odnoszę bo widzę że się prujesz do ludzi :)
8
maciej 2014-07-25 12:51:42
a ja bym tak wszystkich nie wrzucal ludzi i pracodawców do jednego worka. urodzi Ci sie dziecko, bedziesz musial samodzielnie zapelnic lodowke dla siebie i rodziny to Ci sie zmieni perspektywa. tez tak myslalem jak rzucałem studia, ze jestem za dobry na niektore miejsca pracy, ale po roku na bezrobociu biore co daja. napisz wiecej o tej ofercie pracy i rozmowie kwalifikacyjnej. daj znac czy wiesz cos wiecej o umowe jaka moga zaproponowac, bo na ich stronie niewielee informacji o tym jest, a wlasciwie to wcale. pozdrawiam i zycze wiecej zrozumienia dla innych ludzi oraz pracodawcow. swiat nie jest czarno-bialy.
Fafciu 2014-07-25 22:00:48
Drogi Macieju ja nie wrzucam pracodawców i pracowników do jednego worka (Czytaj ze zrozumieniem )Doskonale zdaje sobie sprawę z twojego punktu widzenia , bo mam dziecko muszę ciężko pracować .OKY Muszę cięzko pracować ale nie za 6 pln bo za takie pieniadze to idzie umrzeć z głodu ! A tym bardziej utrzymać siebie i dziecko (poza tym kto planuje założenie rodziny nie mając dobrej sytuacji socjalnej ). To właśnie dlatego nie uczciwi pracodawcy , wykorzystujący w polskim prawie lukę (śmieciówki , brak stawki minimalnej za godzinie )wykorzystują ludzi w ciężkiej sytuacji życiowej . Macieju niestety nic więcej ci nie napisze bo mnie za robotę w białym wywiadzie nie płacą .Idż poszperaj popytaj :) Do Mopru do Psychologa te sprawy
Pozdrawiam Ludzi Pracy Fafciu
6
Przestań Niewoliniku 2014-08-31 14:32:18
Jeśli drogi NIEWOLNIKU masz chęć pracować za 5 (słownie: pięć złotych polskich tj.: 1.2 E lub jak wolisz 1.8 $ na godzinę ) to gratuluje ambicji i poszanowania oraz wyceny własnej pracy. Czy zastanowiłeś się jakim sposobem utrzymał byś za tęstawkę (nie otrzymując kieszonkowego od rodziców) rodzinę? Takim pracodawcą mówię stanowcze nie. Sam chętnie im zapłacę 5 netto zł za godzinę, za czyszczenie toalety po obstrukcji. Chętnych ciekawych projektów, pracy w miłej atmosferze, nowych wyzwań, oraz wypłaty uzależnionej od umiejętności serdecznie zapraszam na rozmowę. Płatne od ręki.l
2
trugotto 2014-09-12 17:11:28
o kurcze, naprawdę sa u Was tak niskie stawki, przecież to jest nawet poniżej normy grubo jak sądzę.. a o jakich stanowiskach tutaj mowa, bo może to jest uzależnione od tego co się robi, a potem są jakieś podwyżki planowane chyba, no nie? bo długo za taką stawke mało kto wytrzyma moim zdaniem w tej firmie
Fafciu 2014-09-20 05:28:50
Nie u nas bo my tam nie pracujemy :) Ale takie stawki są w takich firmach (bo pracowałem ), jak Cedrox ,Vive service czy Elcop Różaka .Takie firmy wykorzystują lukę w Polskim prawie i pasożytują na ciężkiej sytuacji życiowej pracowników .A praca jest bardzo ciężka Bo co tu ukrywać Ktoś kto ma pieniądze do takiej pracy nie pójdzie .Pujdą ludzie biedni co muszą .
Normalnie to jak w 19 wiecznej Europie a nie w 21 wieku w EU Nikt za ludżmi zatrudnionymi na śmieciówkach bez stawki mimalnej 12 -14 pln się nie upomni . A tacy pracownicy nic nie mogą bo kodeks pracy ich nie chroni .
5
ilonka 2014-09-29 12:18:16
a jak sądzicie, mój chłopak, który pracował niecały rok w tej branży da radę u Was czy średnio raczej? zależy mi na waszej opinii, bo nie wiem czy opłaca się w ogóle, żeby tam szedł, bo ja ma rezygnować po miesiącu to też nie o to chodzi :P a tak to może dostanie chociaz normalna umowe, co o tym sądzicie?
fafciu 2014-10-05 23:01:38
Umiesz czytać--- my tam nie robimy !!! Czy da czy nie da ,zależy o co ci chodzi ? Praca jak praca za śmieszne pieniądze z dużą liczbą godzin ,w stresie bo to ludzie chodzą i śmieją się i wiedzą że się jest wyzyskiwanym no i przede wszystkim ciężko , i jeszcze głupie pytania zadają na wstępie ? Np powie mnie pan co tam się stało :) Ps. Mogę mu powiedzieć ..... Na śmieciówce i jeszcze jakieś chachmęstwa przy wypłacie robią . Odradzam niech s....wiel sam se omiata a nie wykorzystuje innych .
1
jasiek 2014-10-14 12:48:41
no dobrze, ale na pewno są też jakieś zalety tej pracy, skoro jednak jacyś ludzie tam pracują, prawda? może wymienisz chociaż jeden @fafciu, bo oczerniać firmę i wszystko co z nią związane to każdy umie, więc nie nie jest nic nadzwyczajnego. czekam na obiektywne opinie i gorąco pozdrawiam wszytskich!
fafciu 2014-10-20 15:21:05
Drogi Dżony bardzo miło mnie że zauważyłeś merytoryczną wartość Mojej wypowiedzi .
Najdroższy trolu jeżeli czytasz uważnie, to kilkanaśćie opinii wcześniejszych nie należy do mnie :) Samo to coś mówi .Jeżeli oczernianiem nazywasz szczegółową relację ile się tam zarabia , jak przebiega rekrutacja oprzyj się na innych opiniach nie moich :) Zawsze możesz podejść do któregoś człowieka który tam omiata i zapytać ile zarabia itd ..... Opowie wszystko:) Jeszcze raz powiedz że kogoś oczerniam to ci nawrzucam ch.....Bo pisze samą prawdę . A nic mnie z tą firmą nie łączy , jestem kolesiem z ulicy który wbił się tam na rekrutacje :). Acha rekrutacja w tej śmisznej firmie trwa ciągle - oczywiście nie świadczy to o tym że firma się rozrasta -ale o tym że ludzie z niej odchodzą .PS. My zwykli ludzie też cie pozdrawiamy i napiszemy też na innych portalach i prosimy byś popracował nad ortografią . Bo z tym co zaprezentowałeś powyżej to tylko pod koronę i zamiatać .
10
diament 2014-11-07 12:35:00
a jest możliwość jakimś cudem dostać tam normalną umowę o pracę? na tym by mi najbardziej zależało, co do stanowiska jestem bardzo elastyczny i od mopa do wszelkiej pracy biurowej i marketingu. po prostu bardzo mi zależy konkretnie na tej firmie. wiem jakie czasy i na kasę narzekać nie będzie, napiszcie jakie są plusy pracy w Viva Service
tudor 2014-11-21 19:10:17
nie mogę nigdzie znaleźć informacji na temat pracy w Viva Service, a dość pilnie jej potrzebuje. Mianowicie chciałbym się zatrudnić w tej firmie. Wiem , że prawdopodobnie większego wykształcenia od swoich pracowników nie wymagają. Raczej chodzi im o pracowitość, a ja nigdy nie miałem z tym problemów.
jopek 2014-12-06 13:59:49
pamiętajcie że idąc tutaj nie piszecie się tylko na zwykłe sprzątanie. Poza codziennym sprzątaniem Viva zajmuje się: myciem okien wewnętrznych i zewnętrznych, czyszczeniem mebli twardych i tapicerowanych, dezynfekcją pomieszczeń sanitarnych, zaopatrzeniem w dozowniki, mydło, zapachy, ręczniki, papier toaletowy, worki na śmieci itp.
szymi 2015-02-04 17:50:56
no dobrze, ale jeśli ktoś jest przypisany do jakiegoś konkretnego obiektu to chyba codziennie jednak robi to samo dopóki zlecenie się nie skończy albo nie narazi się czymś klientowi. Po za tym nie wiem co uważasz za tak niezwykłego w czynnościach które wymieniłeś powyżej. To przecież też zwykłe sprzątanie :P
ona 2015-02-06 15:44:42
pracowałam 3 lata w tej firmie a sytuacja ma się tak o umowie o pracę trzeba zapomnieć ,tylko umowa zlecenie a na umowie śmiesznie niskie kwoty ,zarobki miesięczne rzędu 1000 zł czasem mniej dlatego zrezygnowałam z pracy ,do pracodawcy osobiście niemam nic poza tym że jest czasami arogancki i próbuje wykorzystać pracownika jak tylko może .
1
patriko 2015-04-28 02:58:36
Tak, to prawda, też słyszałem o zarobkach właśnie w granicach 1000 - 1500 złotych miesiecznie, no ale nie można viva service nic zarzucić, bo przy umowach śmieciowych takie zarobki sa normą
Beata 2015-08-12 12:44:31
@patriko o jakiej normie mówisz.. To, że ktoś oferuje umowę zlecenie zamiast umowy o pracę, to kwestia jedynie mniejszej kwoty składek na ubezpieczenie zdrowotne. Pracodawcy w ten sposób generują sobie oszczędności. A jeśli ktoś na umowie zlecenie oferuje tak śmieszne pieniądze, to szkoda zachodu.. Jakiś mało śmieszny żart.
teresa 2016-04-13 09:57:17
Moim zdaniem nie ma co opierać się tylko na plotkach, tylko wziąć udział w rekrutacji @beata.
Miszek 2016-05-13 10:58:36
Oczywiście, rekrutacja przecież nie boli, dobra firma
Zostaw swoją opinię o viva service - Kielce
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie viva service