Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Maco Pharma

Pracowałeś w firmie Maco Pharma i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
MAJA - 2014-05-28 08:57:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie czy rzeczywiście jest szansa zatrudnia przez pracodawcę po okresie próbnym agencyjnym?
zdjecie uzytkownika
eli - 2014-05-28 09:51:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dddd - 2014-05-08 22:57:37]:
Widziałam kilka razy ogłoszenie żę szukają do sprzątania i chętnych nie ma...marne grosze i do tego nocki.Nie dajcie z siebie robić sprzątaczek, nie bójcie sie że stracicie prace-wązna jest Wasza godnośc..ja pracowałam tam i to był mój najwiekszy błąd..więc przestrzegam.
zdjecie uzytkownika
była pracownica - 2014-05-28 09:59:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [MAJA - 2014-05-28 08:57:56]:
To zależy od oceny liderki -jak pracujes itp.Natomiast jeśli nawet byś przeszła do Maco i podpadniesz to i tak znajdą na Ciebie haka żeby ciebie zwolnić.Zresztą sama widzisz jaka jest rotacja...zastanów sie czy faktycznie chcesz tam pracować, bo o Maco to już takie historie krąża że szok
zdjecie uzytkownika
diuk - 2014-05-28 14:26:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
historie to może i krążą, ale czy te wszystkie plotki są od pracowników Maco czy od ludzi postronnych to nie do końca wiadomo
zdjecie uzytkownika
eli - 2014-05-28 14:39:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [diuk - 2014-05-28 14:26:23]:
Wszystkie opinie są prawdziwe i to od osób ktore miały 'przyjemność" tam pracowac.Ja też tam pracowałam i uciekłam z tamtad.Zobacz jaka tam jest rotacja,trzy agencje co chwile daja ogłoszenia.
zdjecie uzytkownika
bejbra - 2014-05-28 18:29:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam opinie o firmach pokroju maco pharmy i nigdzie wcale nie jest lepiej.. Są jakieś okoliczności łagodzące? Czy wszystko do bani?
zdjecie uzytkownika
lol - 2014-05-29 07:08:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bejbra - 2014-05-28 18:29:14]:
Okoliczności łagodzące....nie ma...praca stojąca,lub dzwigasz siatki(sterylka), nocki i zmuszanie do pracy w soboty....za tak małe pieniądze nie warto .Stracisz zdrowie i nabawisz sie mocnego bólu pleców...
zdjecie uzytkownika
bejbra - 2014-05-29 12:24:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@lol a nocki/soboty są jakoś lepiej płatne czy zawsze tak samo? Właśnie potrzebny mi stały dopływ gotówki, ilość godzin chyba w tym okresie nie bedzie mi przeszkadzać..
zdjecie uzytkownika
lol - 2014-05-30 09:49:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bejbra - 2014-05-29 12:24:26]:
Za nocki ma sie dopłacane 20% do stawki, a w soboty tzw setki(lepiej płatne).Tam zawsze są 3 zmiany, wiec o jakim okresie mówisz?, a soboty to żależy...bo nie zawsze komuś pasują, pamietam że niektórzy na soboty urlopy brali jak nie mogli przyjść
zdjecie uzytkownika
bejbra - 2014-05-30 14:09:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to powiem szczerze, że jestem zaskoczona. Na tych forach przekopałam mnóstwo tematów i tak pozytwnie jeszcze chyba nie było. Mi akurat praca w soboty nie przeszkadza.. @lol dzięki za informacje!
zdjecie uzytkownika
lol - 2014-05-30 18:35:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bejbra - 2014-05-30 14:09:58]:
Nie ma za co Bejbra:)Wydajesz mi się miłą osobą więc dam rade; nie pakuj się w to!Na początku jest miło a potem piekło.Nie pakuj sie w to g***o!!!!.Jeśli jednak byś tam pracowała to napisz>Powodzenia! LOL
zdjecie uzytkownika
ona - 2014-06-09 08:37:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na początku jest ' piekło ', ponieważ uczysz się wszystkiego, wszystko jest nowe i obce.
Potem jest ' miło '.
Rotacja w firmie jest i będzie, bo po pierwsze dziewczyny są młode i zachodzą w ciążę, chorują, emigrują lub po prostu się nie sprawdzają.
Siatek na sterylce już dawno nie ma, więc Pani powyżej ma nieaktualne informacje :)
Od kilku lat jestem częścią Maco i chwalę to sobie. Zakład zmienia się na moich oczach, dziewczyny rodzą dzieci i wracają do Maco. Gdyby było koszmarnie, to by nie wracały.
Każdy sam musi spróbować, bo ile ludzi tyle opinii.
zdjecie uzytkownika
bejbra - 2014-06-11 19:26:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzieki lol za informacje, szczerze mowiac jeszcze sie zastanawiam jak cos sie bedzie dzialo dam znac pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
mela - 2014-06-27 19:50:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [eli - 2014-05-28 14:39:51]:
witam, ja tam pracowałam krótko przez agencje, liderki mierzą czas w jakim się wykona daną czynnośc np. przyklejenie/włożenie rurki do worka, toaleta za pozwoleniem. Zarobki ok. płacy minimalnej. Stoi się w miejscu przy stole, hałas od maszyn, duza rotacja, lepsze miejsca już dawno zajęte. Atmosfera w miarę miła, inne pracownice pomocne, a inne się patrzą na ciebie jak kozła ofiarnego, liderki zwracją uwage, ze sie rozmiawia :/
Pochwale za fajne szkolenie bhp - wysoki poziom, wszystko wytłumaczone i pokazane w praktyce :) Pozdrawiam!!
zdjecie uzytkownika
eli - 2014-06-29 10:01:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mela - 2014-06-27 19:50:55]:
Witaj!!! Ciesze sie że praca podoba sie Tobie..Co to tego że nie można rozmawiać , każda praca ma swoje mankamenty....pracujesz dalej? Piszcie co tam słychac i w ogóle..Buziaczki:)
zdjecie uzytkownika
cocochanelka - 2014-07-02 21:26:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuje w tej firmie od 3 miesiecy. Wiele sie nasłuchałam ALE nie jest tak żle!!! Jestem pozytywie zaskoczona. Wiadomo rozmawiac nie wolno bo to jest nasze miejsce PRACY no prosze was to tak jak byście miały pretensje ze przychodzicie do pracy i każą wam pracować. Trafiłam na super zmianę, sympatyczne dziewczyny na lini i liderkę, wszystkie pomocne i wyrozumiałe, wystarczy przykładać sie do pracy i nie bedzie żadnego problemu. Jeśli ktoś ma jakies pytania chętnie odpowiem jestem na bieżąco :)
zdjecie uzytkownika
Byla - 2014-07-03 14:33:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem ciekawa jak atmosfera i warunki na kondycjonowaniu?wyrabiacie sie z pakowaniem?
zdjecie uzytkownika
jedna z wielu - 2014-07-03 18:43:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Byla - 2014-07-03 14:33:05]:
a o którą zmianę Ci chodzi?
zdjecie uzytkownika
Byla - 2014-07-03 22:44:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w sumie teraz interesuja mnie wszystkie;)
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-07-04 00:26:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [cocochanelka - 2014-07-02 21:26:23]:
A na jakim dziale pracujesz i u kogo?
zdjecie uzytkownika
cocochanelka - 2014-07-04 17:39:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje na sterylizacji, z tego co wiem to na kondycjonowaniu jest cięzko, czesto są nadgodziny i pracujące soboty. jestem na zmianie u beaty
zdjecie uzytkownika
była - 2014-07-08 21:49:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [cocochanelka - 2014-07-04 17:39:42]:
Pracowałam tam prawie 3 lata na sterylce i w życiu bym tam nie wróciła. Naprawdę można znaleźć fajną i duuużo lepiej płatną pracę. Najważniejsze, że nie muszę się już męczyć z tymi wszystkimi babami, jedna drugą obgaduję, duża rywalizacja między nimi. Dodatkowo:
- wyjście do toalety za przyzwoleniem,
- wyjście się napić za przyzwoleniem,
- 15 min przerwy ( w tym wyjście i wejście na biała sale, przebranie się, umycie rąk),
- liderki mierzyły stoperem czas sklejenia układu na linii, przyznawanie zielonej kartki najlepszej linii i czerwonej najgorszej, podejrzewam, że stopery dalej są praktykowane,
- wieczne poganianie, wiecznie mało, wiecznie za wolno, "szybciej szybciej bo sterylka musi zjechać",
- stanie 8 godz w wymuszonej pozycji stojącej na linii.
Jeszcze parę rzeczy by się znalazło, ale chyba wyparłam to z pamięci.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-07-10 01:04:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [była - 2014-07-08 21:49:16]:
Możesz podpowiedzieć gdzie ta fajna i lepiej płatna praca? Z góry dziękuję.
zdjecie uzytkownika
kami - 2014-07-12 20:25:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
W maco jest ok,wiele zależy na jaką zmianę się trafi i do jakiej liderki.Prawda jest taka że jak ktoś chce pracować to będzie,a ktoś kto nie umie zagrzać miejsca to niestety ...Warunki są dobre a zarobki w porządku im dłużej pracujesz tym masz więcej,jeśli dla kogoś to mało zapraszam do sklepu,(piątek,światek i niedziela)Pracuje już trochę czasu, i dla mnie wziąć ponad 2 jest ok a plus z sobotą to już w ogóle jest super.Na jaką produkcje nie traficie to zawsze praca fizyczna,wiec nie przesadzajcie ze jest tak ciężko ,bo są dni lżejsze.Przychodzi wiele dziewczyn i jest mile zaskoczonych ,po przeczytaniu tylu bzdur,może czas zająć się swoim życiem a nie ciągle narzekać i siedzieć i wypisywać te głupoty.Albo pracujesz albo nie...
zdjecie uzytkownika
Nowa - 2014-07-24 23:49:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w firmie od miesiąca , jeszcze przez agencje . Jestem zadowolona , wszyscy pomagają . Jeśli chodzi o toaletę czy wodę to trzeba poinformować że się wychodzi i poczekać na zastępstwo bo wiadomo że produkcja musi mieć ciągłość a nie nagle stop bo komuś się siku chce :) pozycja ciała wymuszona tak jak w większości firmach . Praca w biurze przed komputerem też jest ciężka a mimo to się siedzi i boli kręgosłup . To samo tu , stoisz bolą nogi , siedzisz boli kręgosłup , normalne . Praca nie jest ciężka . Lubię tam przychodzić :) przerwa trwa 20 minut a nie jak ktoś wspomniał że 15 . Zjeść , odwiedzić toaletę , pogadać , przebrać się umyć ręce , na wszystko starcza czasu . Dla kogoś kto nie chce pracować to każde warunki będą złe i ktoś kto tak na prawdę ciężko w życiu nie pracował też nie będzie tu pasowało . Ale jak ktoś chce pracować to będzie pracował . Ją jestem zadowolona , liderki i matka chrzestna też jest ze mnie zadowolona i to jest mile .
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Maco Pharma
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x