Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Maco Pharma

zdjecie uzytkownika
Realista - 2015-04-17 10:53:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [OLKA - 2015-04-16 20:30:18]:
Ola szanuję Twoje zdanie. Pamiętaj jednak, że na przekroju lat osoby zarządzające firmą coraz to bardziej przykręcają śrubę.Wszechobecne i wieloletnie milczenie nauczyło naszego pracodawce na ,, róbta co chceta" . Właśnie taki tok myślenie jaki reprezentujesz własną osobą, powoduje że pracodawca coraz to bardziej wyciska nas jak cytrynę. Nie chodzi o to, żeby w pracy leżeć i zarabiać nie wiadomo ile. Żeby było jasne, człowiek , który zna swoją wartość i trud swojej pracy, chce dostawać godziwą zapłatę. To co teraz oferuje pracodawca to wyzysk. Mamy prawo czy to tu na forum , czy gdziekolwiek wyrażać swoje opinie, takie czy inne. Niezadowolenie pracowników jest uzasadnione. Czują się krzywdzeni, oszukani. Przez wiele lat można zaobserwować, że działania pracodawcy uderzają w pracowników. Nie ucz ludzi pokory, bo wynika z twojej wypowiedzi że Tobie jej brakuje. Różni pracują pracownicy w tej firmie, z różnymi finansowymi problemami, przejściami i chcą pracować tylko powiedz mi gdzie są granice dla pracodawcy! Ile będzie naginał swoją pozycję! Zyski zyskami a gdzie uczciwa zapłata za pracę w systemie 4 zm. To jest wyzysk i oszustwo w białych rękawiczkach.
zdjecie uzytkownika
uli - 2015-04-17 13:46:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [nickt - 2015-04-17 08:11:14]:
Po pierwsze skoro tak jest ok to czemu tej produkcji nie ma we Francji?..bo za taką kase i wysysk żaden francuz nawet by z łóżka nie wstał.To co sie dzieje to czysty wyzysk i złodziejstwo.Ci którzy tak mówią jak OLKA...zobaczzymy jak długo tam pociągniecie.Inie prawdą jest to żę w każym zakładzie produkcyjnym są 4 brygady, bo większość luidzi nie chce pracować z tym systemie, i nawet jak dają ogłoszenie to po kilka razy bo brak chęnych.Ale do was należy wybór
zdjecie uzytkownika
wiola - 2015-04-17 15:49:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To prawda nie liczą się z nami nawet fakt wprowadzenia 4 brygadówki dwa tygodnie przed ustalonym terminem,a nawet jeszcze nie znamy systemu,a każdy ma coś zaplanowane z dziećmi,czy lekarzami.Polska robi najwięcej i dla tego nas tak cisną,tylko ciekawe jak mamy produkować kiedy kondycjonowanie jest ciągle zawalone,a sterylka spędza tam czas.
zdjecie uzytkownika
co ja tu robie - 2015-04-17 16:22:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i mamy decyzje 6 na 2 !!!! 2 dni pierwsze zmiany. 2 dni drugich zmian 2 dni nocek. No i zostaje ci 1.5 dnia wolnego bo polowe przespisz po nocce tragedia !!! A te co zostaja na 3 zmiany koncza sobie w piatek o 14 i ida w poniedzialek na 22 no [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mac
zdjecie uzytkownika
dobra? wróżka - 2015-04-17 17:24:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lili - 2015-04-16 21:16:52]:
Teraz narzekacie że przy 2 sobotach macie więcej, ale jakoś chętnych na te soboty nie było za wiele !
Nie pchaliście się drzwiami i oknami, więc zrobili tak, żeby Was do tego zmusić innym systemem i tyle
zdjecie uzytkownika
dobra? wróżka - 2015-04-17 17:28:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [co ja tu robie - 2015-04-17 16:22:19]:
nie martw się, nie będzie takiego długiego weekendu, będą przychodzić w soboty do 14 :)
w każdym systemie można zrobić nadgodziny ;p nawet w ruchu ciągłym :)
zdjecie uzytkownika
murzyn - 2015-04-17 17:30:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [er - 2015-04-14 06:46:17]:
Nooo pięknie....dwa dni rano dwa dni po południu dwie nocki i dwa dni wolnego :)
Do kolekcji zarobki niższe niż do tej pory,czyli Afryka na całego tylko murzyn biały. Wiadomo że czterobrygadówka zostanie już na stałe,kasa się liczy nie ludzie. Zastanawiam się tylko jak długo ludzie zgodzą się na taki wyzysk???
zdjecie uzytkownika
żulostrada - 2015-04-17 17:55:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No tak-pięć dni pracy-a w każdym dniu coraz to inna(zmienna)decyzja.Do tego zebranie z szanowną dyrekcją o godz.13.50-nie ma to jak precyzyjne info z ,,góry" w czasie gdy każdy marzy tylko o wyjściu z tego bajzlu.No i fantastyczny system sześciodniowej pracy-kto to wytrzyma?Teraz to dopiero karetki będą kursowały.
Ciekawe czy nowy narybek to oswoi i przetrzyma....Na Maco świat się nie kończy i za nie długi czas będzie to naprawdę fantastyczna firma,bo będą tam pracowały same zadowolone OLKI!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
kili - 2015-04-17 17:55:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no weekendów nie będą mieli ,bo będą soboty na 1 i 2
zdjecie uzytkownika
jedna z wielu - 2015-04-17 21:13:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedy dostaniemy aneksy do umowy o pracę i na jaki czas będą zawarte?
zdjecie uzytkownika
ona - 2015-04-18 08:31:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dobra? wróżka - 2015-04-17 17:24:26]:
Racja.Jęczałyście że soboty na dwie zmiany, że 3 w miesiącu... to macie. Trzeba było docenić co miałyśmy. Bo teraz ani kasy ani weekendu.
zdjecie uzytkownika
miko - 2015-04-18 13:00:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co z długim weekendem w czerwcu?
zdjecie uzytkownika
jedna z wielu - 2015-04-18 14:23:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [miko - 2015-04-18 13:00:10]:
Długiego weekendu nie ma.Jest wolne tylko w Boże Ciało,reszta dni do pracy.Myślę,że z weekendami można się już pożegnać
zdjecie uzytkownika
Ktoś! - 2015-04-19 21:51:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ona - 2015-04-18 08:31:50]:
Czy ty nie rozumiesz, że dziewczyny pracowały w 3 soboty a inne nie miały żadnych sobót. Czy mają na plecach napisane koń! Co to za polityka w tym zakładzie! A co one nie mają prawa do odpoczynku. Kasa to nie wszystko! One też mają dzieci, rodziny, życie prywatne jak inne dziewczyny, które w tym czasie miło spędzały czas odpoczywając! Nie wprowadzaj zamętu mąciwodo, to nie z tego powodu wprowadzili ten system. Nie obwiniaj dziewczyn, które upominały się o wolne. Góra i tak zrobi co chce! Nie dziwie się że w tym zakładzie jest tak jak jest, jak pracują tu osoby z takim zacofanym , prostackim myśleniem. Tylko pogratulować!
zdjecie uzytkownika
ona - 2015-04-20 13:02:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ktoś! - 2015-04-19 21:51:37]:
trochę przesadzasz - nigdy nie było tak, że jedna zmiana miała 3 soboty a inna żadnej. Ale jeśli kasa to nie wszystko to co stoi na przeszkodzie, żeby nie przychodzić? Zgadzam się z tobą, że czasami nie wychodziło po równo, ale zasadniczo dużo osób nie chce robić nadgodzin - więc czterobrygadówka zapewni taki tryb pracy - ilość godzin w miesiącu będzie się z zgadzać (prawie). Nie pochwalam działań firmy. Czterobrygadówka też mi nie pasuję.Nikogo nie obwiniam ani nie jestem zacofana więc nie zapędzaj się tak z oskarżeniami. Wyraziłam swoje zdanie.
zdjecie uzytkownika
wivi - 2015-04-22 08:11:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pollux i trenkwalder ogłaszają do was nabór prawie na każdej stronie,,,widze że chętnych brak i wcale mnie to nie dziwi, a jak ktoś przyjdzie to pewnie po tygodniu lub dwóch zwieje:)
zdjecie uzytkownika
dor123 - 2015-04-22 10:20:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
NO TO ZAPRASZAM DO WSPÓŁPRACY NSZZ SOLIDARNOŚĆ 80
(usunięte przez administratora) MOŻE SIĘ W KOŃCU ZDECYDUJECIE, BO NIE WIEM CO JESZCZE JESTEŚCIE W STANIE ZNIEŚĆ W TEJ FIRMIE. JA JUŻ DZIAŁAM OD STYCZNIA 2015 I POTRZEBUJĘ WAS DO WSPARCIA, BO IM NAS WIĘCEJ TYM LEPIEJ.PRACODAWCA MUSI SIĘ Z NAMI UKŁADAĆ .
zdjecie uzytkownika
buka - 2015-04-22 16:29:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gdyby jakaś nowa osoba zechciała przeczytać, to napiszę że nie taki diabeł straszny jak go malują.
Jestem pracownikiem maco z kilkuletnim stażem i na dzień dzisiejszy jeszcze mi zakład nie dał popalić ;)
Praca jest specyficzna i nie dla każdego. Dobrze by było, aby kobietki które przychodzą do pracy chciały pracować, chciały się czegoś nauczyć, aby były rozgarnięte i zdecydowane. Męczą mnie nowe osoby które chodzą do pracy przez miesiąc i dalej nie wiedzą czego chcą.
Są stare, wredne pracownice ale występują też w maco stare i całkiem przyzwoite, które chętnie pomogą w nabywaniu wiedzy i umiejętności.
zdjecie uzytkownika
maniaczka - 2015-04-26 09:59:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [buka - 2015-04-22 16:29:45]:
Słuchaj Buka-chęć pracy i zdecydowanie nie wystarcza na zapłacenie rachunków,a chyba po to się chodzi do pracy.Czterobrygadówka nie dołoży nam kasy,a jeszcze zabierze resztki życia rodzinnego-wiadomo ze dzieci w weekend nie chodzą do szkoły!Zastanów się co piszesz do nowych-każdy idzie do pracy by zarobić,a atmosfera to sprawa drugorzędna...
zdjecie uzytkownika
Biała2 - 2015-04-28 20:03:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
....i znów to samo. Historia lubi się powtarzać. Wszystko to co piszą pozytywnie to napisane przez pracowników "z góry" (czyli wszyscy co niebiescy).
Do wiadomości Tych co po raz pierwszy czytają te opinie. Pracuję w tej firmie już ładnych kilka lat (niestety nie mam innego wyjścia) i wiem, że wszystko co tu przeczytacie negatywne jest świętą prawdą!!! Nie dajcie się zwieść jakimkolwiek pozytywnym opinią. Jeśli Was nie przekonałam to zapytajcie o Związki Zawodowe. Dlaczego ich niema i dlaczego nie wolno ich założyć
???
zdjecie uzytkownika
aa - 2015-04-29 01:02:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Biała2 - 2015-04-28 20:03:43]:
Związki Zawodowe są założone.Chcecie coś zmienić to się zapisujcie.Podaję namiary na Dorotę Cichutę, która się tym zajmuje (usunięte przez administratora).Przestańcie jęczeć i narzekać .Zróbcie coś dla Siebie i na przyszłość dla Swoich dzieci.Przestańcie się bać.Pracodawca nie wie kto się zapisał tylko ile osób.W grupie siła.Ryba psuje się od głowy.To można i trzeba zmienić,ale inni i samo się to nie zrobi.
zdjecie uzytkownika
buka - 2015-04-29 12:02:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie jestem kimś z góry ( niebieską ).
Jestem zwykłą pracownicą, wyraziłam swoją opinię bo mam takie prawo, a Wy możecie robić wrrr;D
Pozdrawiam, over out

kondycjonowanie
zdjecie uzytkownika
tanya90 - 2015-04-29 14:32:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
prosze o rzetelna opinie: 1. jakie sa zarobki realne(bo na rozmowie uslyszalam 2775 brutto juz ze wszystkim) 2. jak to jest z ta 4 bryg. czy jest jakis grafik na miesiac. 3.ile jest przerwy? 4. jak jest z benefitami czy sa w ogole? licze na szybka odpowiedz bo mam miec 2 etap rekrutacji i nie wiem czy sie decydowac na te prace czy nie.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Spotkanie w agencji pracy i tam były testy manualne, potem rozmowa z rekruterem w Maco
Pytania: Czy boje sie pracy i czy odpowiada mi to iż panuja tu sterylne warunki, gdzie wcześniej pracowałam.
zdjecie uzytkownika
jedna z wielu - 2015-04-29 18:51:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tanya.Spróbuj, przekonasz się sama czy warto.
zdjecie uzytkownika
Beza - 2015-04-29 20:04:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zarobki są takie jakie mówią o ile nie zabiorą premii a potrafią zabrać za urlop na żądanie ,za brak normy itp Czterobrygadówka dopiero będzie od 4maja przez pół roku mamy grafik.Przerwy jest 20min.Mamy luxmed,multisport,imprezy majowe i karnawałowe.Praca ok. wszędzie trzeba pracować ale niestety traktowanie ludzi poniżej krytyki. Na początku będą obchodzić się z Tobą jak z jajkiem ale potem sama zobaczysz .Warto spróbować jak niema się pracy.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Maco Pharma

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Maco Pharma?
Zadaj pytanie
alert