Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Maco Pharma

zdjecie uzytkownika
żulostrada - 2015-04-17 17:55:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No tak-pięć dni pracy-a w każdym dniu coraz to inna(zmienna)decyzja.Do tego zebranie z szanowną dyrekcją o godz.13.50-nie ma to jak precyzyjne info z ,,góry" w czasie gdy każdy marzy tylko o wyjściu z tego bajzlu.No i fantastyczny system sześciodniowej pracy-kto to wytrzyma?Teraz to dopiero karetki będą kursowały.
Ciekawe czy nowy narybek to oswoi i przetrzyma....Na Maco świat się nie kończy i za nie długi czas będzie to naprawdę fantastyczna firma,bo będą tam pracowały same zadowolone OLKI!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
kili - 2015-04-17 17:55:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no weekendów nie będą mieli ,bo będą soboty na 1 i 2
zdjecie uzytkownika
jedna z wielu - 2015-04-17 21:13:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedy dostaniemy aneksy do umowy o pracę i na jaki czas będą zawarte?
zdjecie uzytkownika
ona - 2015-04-18 08:31:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dobra? wróżka - 2015-04-17 17:24:26]:
Racja.Jęczałyście że soboty na dwie zmiany, że 3 w miesiącu... to macie. Trzeba było docenić co miałyśmy. Bo teraz ani kasy ani weekendu.
zdjecie uzytkownika
miko - 2015-04-18 13:00:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co z długim weekendem w czerwcu?
zdjecie uzytkownika
jedna z wielu - 2015-04-18 14:23:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [miko - 2015-04-18 13:00:10]:
Długiego weekendu nie ma.Jest wolne tylko w Boże Ciało,reszta dni do pracy.Myślę,że z weekendami można się już pożegnać
zdjecie uzytkownika
Ktoś! - 2015-04-19 21:51:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ona - 2015-04-18 08:31:50]:
Czy ty nie rozumiesz, że dziewczyny pracowały w 3 soboty a inne nie miały żadnych sobót. Czy mają na plecach napisane koń! Co to za polityka w tym zakładzie! A co one nie mają prawa do odpoczynku. Kasa to nie wszystko! One też mają dzieci, rodziny, życie prywatne jak inne dziewczyny, które w tym czasie miło spędzały czas odpoczywając! Nie wprowadzaj zamętu mąciwodo, to nie z tego powodu wprowadzili ten system. Nie obwiniaj dziewczyn, które upominały się o wolne. Góra i tak zrobi co chce! Nie dziwie się że w tym zakładzie jest tak jak jest, jak pracują tu osoby z takim zacofanym , prostackim myśleniem. Tylko pogratulować!
zdjecie uzytkownika
ona - 2015-04-20 13:02:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ktoś! - 2015-04-19 21:51:37]:
trochę przesadzasz - nigdy nie było tak, że jedna zmiana miała 3 soboty a inna żadnej. Ale jeśli kasa to nie wszystko to co stoi na przeszkodzie, żeby nie przychodzić? Zgadzam się z tobą, że czasami nie wychodziło po równo, ale zasadniczo dużo osób nie chce robić nadgodzin - więc czterobrygadówka zapewni taki tryb pracy - ilość godzin w miesiącu będzie się z zgadzać (prawie). Nie pochwalam działań firmy. Czterobrygadówka też mi nie pasuję.Nikogo nie obwiniam ani nie jestem zacofana więc nie zapędzaj się tak z oskarżeniami. Wyraziłam swoje zdanie.
zdjecie uzytkownika
wivi - 2015-04-22 08:11:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pollux i trenkwalder ogłaszają do was nabór prawie na każdej stronie,,,widze że chętnych brak i wcale mnie to nie dziwi, a jak ktoś przyjdzie to pewnie po tygodniu lub dwóch zwieje:)
zdjecie uzytkownika
dor123 - 2015-04-22 10:20:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
NO TO ZAPRASZAM DO WSPÓŁPRACY NSZZ SOLIDARNOŚĆ 80
(usunięte przez administratora) MOŻE SIĘ W KOŃCU ZDECYDUJECIE, BO NIE WIEM CO JESZCZE JESTEŚCIE W STANIE ZNIEŚĆ W TEJ FIRMIE. JA JUŻ DZIAŁAM OD STYCZNIA 2015 I POTRZEBUJĘ WAS DO WSPARCIA, BO IM NAS WIĘCEJ TYM LEPIEJ.PRACODAWCA MUSI SIĘ Z NAMI UKŁADAĆ .
zdjecie uzytkownika
buka - 2015-04-22 16:29:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gdyby jakaś nowa osoba zechciała przeczytać, to napiszę że nie taki diabeł straszny jak go malują.
Jestem pracownikiem maco z kilkuletnim stażem i na dzień dzisiejszy jeszcze mi zakład nie dał popalić ;)
Praca jest specyficzna i nie dla każdego. Dobrze by było, aby kobietki które przychodzą do pracy chciały pracować, chciały się czegoś nauczyć, aby były rozgarnięte i zdecydowane. Męczą mnie nowe osoby które chodzą do pracy przez miesiąc i dalej nie wiedzą czego chcą.
Są stare, wredne pracownice ale występują też w maco stare i całkiem przyzwoite, które chętnie pomogą w nabywaniu wiedzy i umiejętności.
zdjecie uzytkownika
maniaczka - 2015-04-26 09:59:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [buka - 2015-04-22 16:29:45]:
Słuchaj Buka-chęć pracy i zdecydowanie nie wystarcza na zapłacenie rachunków,a chyba po to się chodzi do pracy.Czterobrygadówka nie dołoży nam kasy,a jeszcze zabierze resztki życia rodzinnego-wiadomo ze dzieci w weekend nie chodzą do szkoły!Zastanów się co piszesz do nowych-każdy idzie do pracy by zarobić,a atmosfera to sprawa drugorzędna...
zdjecie uzytkownika
Biała2 - 2015-04-28 20:03:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
....i znów to samo. Historia lubi się powtarzać. Wszystko to co piszą pozytywnie to napisane przez pracowników "z góry" (czyli wszyscy co niebiescy).
Do wiadomości Tych co po raz pierwszy czytają te opinie. Pracuję w tej firmie już ładnych kilka lat (niestety nie mam innego wyjścia) i wiem, że wszystko co tu przeczytacie negatywne jest świętą prawdą!!! Nie dajcie się zwieść jakimkolwiek pozytywnym opinią. Jeśli Was nie przekonałam to zapytajcie o Związki Zawodowe. Dlaczego ich niema i dlaczego nie wolno ich założyć
???
zdjecie uzytkownika
aa - 2015-04-29 01:02:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Biała2 - 2015-04-28 20:03:43]:
Związki Zawodowe są założone.Chcecie coś zmienić to się zapisujcie.Podaję namiary na Dorotę Cichutę, która się tym zajmuje (usunięte przez administratora).Przestańcie jęczeć i narzekać .Zróbcie coś dla Siebie i na przyszłość dla Swoich dzieci.Przestańcie się bać.Pracodawca nie wie kto się zapisał tylko ile osób.W grupie siła.Ryba psuje się od głowy.To można i trzeba zmienić,ale inni i samo się to nie zrobi.
zdjecie uzytkownika
buka - 2015-04-29 12:02:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie jestem kimś z góry ( niebieską ).
Jestem zwykłą pracownicą, wyraziłam swoją opinię bo mam takie prawo, a Wy możecie robić wrrr;D
Pozdrawiam, over out

kondycjonowanie
zdjecie uzytkownika
tanya90 - 2015-04-29 14:32:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
prosze o rzetelna opinie: 1. jakie sa zarobki realne(bo na rozmowie uslyszalam 2775 brutto juz ze wszystkim) 2. jak to jest z ta 4 bryg. czy jest jakis grafik na miesiac. 3.ile jest przerwy? 4. jak jest z benefitami czy sa w ogole? licze na szybka odpowiedz bo mam miec 2 etap rekrutacji i nie wiem czy sie decydowac na te prace czy nie.
zdjecie uzytkownika
jedna z wielu - 2015-04-29 18:51:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tanya.Spróbuj, przekonasz się sama czy warto.
zdjecie uzytkownika
Beza - 2015-04-29 20:04:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zarobki są takie jakie mówią o ile nie zabiorą premii a potrafią zabrać za urlop na żądanie ,za brak normy itp Czterobrygadówka dopiero będzie od 4maja przez pół roku mamy grafik.Przerwy jest 20min.Mamy luxmed,multisport,imprezy majowe i karnawałowe.Praca ok. wszędzie trzeba pracować ale niestety traktowanie ludzi poniżej krytyki. Na początku będą obchodzić się z Tobą jak z jajkiem ale potem sama zobaczysz .Warto spróbować jak niema się pracy.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-05-01 09:12:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Beza - 2015-04-29 20:04:57]:
testy wstępne testy na okresie próbnym .25 % premii lub mniej jak mistrzyni uzna że jesteście niewłasciwie zmotywowane i wykazujecie złą postawę pracowniczą ( weźmiecie uż np.) z urlopami problem nawet jak zgłosicie miesiąc wcześniej możecie nie dostać bo ludzi brakuje.stare pracownice przeważnie w porządku czasem trafiają się wyjątkowo paskudne wredne okazy ( głownie na sterylce).Nigdy nie widziałam żeby taki fałsz między ludźmi panował jak w maco.Także między niebieskimi.ogólnie ? nie warto jeśli chce się mieć czas dla rodziny i bliskich - wracasz z pracy padasz na twarz bo ciśnienie podwyższone i tempo wykańczają.o szkodliwym rozpuszczalniku nie wspominam bo rzekomo nie wdycha się go tyle żeby uszkodził narządy.Chcecie garba ? polecam bo po 8 godzinach stania na nogach z głową opuszczoną w dół na pewno go dostaniecie.i jeszcze coś - zapomnijcie o szkole bo a ) nie przyjmą was do pracy b) nie będziecie miały na nią czasu.zdarza się że trafi się Wam matka chrzestna która albo będzie miała w duszy czego się nauczycie albo będzie wam rąbać plecy z koleżankami i wyżywać się kiedy nie będziecie po miesiącu szybkie jak ona sama.Pan będący na szczycie piramidy zarządu przeprowadzając rozmowy kwalifikacyjne łamie prawo zadając wam pytania nie dotyczące pracy tylko o np zatrudnienie męża itp...śledztwo dlaczego tu nie pracujecie dlaczego tam nie itp itd.O totalnym braku szacunku dla wołów w głupich strojach nie wspomnę bo sam fakt że 4 brygady zakomunikowano nam przez mistrzynię a nie pofatygował się nikt z kierownictwa świadczy o tym gdzie nas mają.
zdjecie uzytkownika
tanya90 - 2015-05-02 16:12:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
prace dostalam, zaczynam od poniedzialku. zobaczymy jak bedzie. ja akurat rozmowe mialam z pania Kasia(mistrzynia) nie pytala sie mnie o osobiste sprawy typu rodzina itd. tylko o moje doswiadczenie w poprzednim zakladzie. i czy mi pasuje praca monotonna, stojaca itd. srednio, ale znam te warunki bo w poprzedniej firmie mialam podobnie i nie bbylo tragedii. zobaczymy jak bedzie. a użetów nie planuje brac bo ma byc urlop w sierpni na ktory i tak mi zabraknie 4 dni, bo do sierpnia uzbieram tylko 6.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-05-03 16:23:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tanya od razu polecam Ci zakup antydepresantów pigułek uspokajajacych i kosmetyków do atopowego zapalenia skóry - taki niezbednik pracownicy maco.
zdjecie uzytkownika
Bob - 2015-05-04 15:41:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nikt premi nie zabiera, premie sie wypracowuje miedzy innymi frekwencja I dobra wydajnoscia oraz postawa .
zdjecie uzytkownika
Bob - 2015-05-04 15:43:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nikt premi nie zabiera, premie sie wypracowuje miedzy innymi frekwencja I dobra wydajnoscia oraz postawa .
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Spotkanie w agencji pracy i tam były testy manualne, potem rozmowa z rekruterem w Maco
Pytania: Czy boje sie pracy i czy odpowiada mi to iż panuja tu sterylne warunki, gdzie wcześniej pracowałam.
zdjecie uzytkownika
ras - 2015-05-04 15:53:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jesli ktos stosuje srodki typu depresanty to powinien pomyslec o zmianie pracy, w maco robimy produkt medyczny i czubki nie moga tam pracowac
zdjecie uzytkownika
zwykła - 2015-05-04 15:59:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w maco kilka lat i wiem jak się firma zmieniała przez te lata. Osobiście nie polecam pracy osobom ze słabą psychiką. Sama praca jest do zniesienia o ile nie ma się np. problemów z kręgosłupem. Wszystko zależy od podejścia pracownika. Nie nastawiajcie się na przyjazną atmosferę bo wiecznie jest źle, mało i zbyt wolno. Zawsze słyszymy a co będzie zabierana premia (za wyniki, za podejście do pracy, za chorobowe, za urlop nawet zabierają jakąś część), nawet dodatek do czterobrygadówki ma być zabierany za wzięcie urlopu (procentowo). Ale jeśli ktoś nie ma wyjścia (tak jak ja) da się przeżyć. W między czasie zawsze można szukać czegoś innego
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Maco Pharma

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Maco Pharma?
Zadaj pytanie
alert