Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Maco Pharma

Opinie o Maco Pharma

Pracowałeś w firmie Maco Pharma i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
alina - 2016-03-08 09:07:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiecie dla osoby, która szuka pracy w tej branży wasze opnie są bardzo zniechęcające nie piszecie żadnych konkretów wyciągacie prywatne sprawy a ludzie chcę zwyczajnie poczytać o warunkach, atmosferze itp. a nie o premiach kogos tam..
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2016-03-08 18:47:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Doroto??? Co załatwiłaś?? Co z podwyżkami? Zastanawia mnie tylko to czy wzięłaś pod uwagę to że stare pracownice maja co miesiąc więcej o 600ponad złotych niż te nowsze? A wy żałujecie podwyżki o sto pare złotych. Jaka jest różnica między pracownikiem kilku dniowym a kilku letnim?? W pracy ogromna bo to na początku najwięcej osiągamy i najwięcej pracy w naukę musimy włożyć (nowe panie dostają podstawy 2090zl panie które pracują do trzech lat mają mniejszą podstawę, panie trzy letnie mają 10zl więcej....to jest śmieszne
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2016-03-08 18:51:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
a jaka jest różnica miedzy pracownikiem 3 letnim a np. 5,7,10 letnim??? Żadna... po tylu latach pracy juz nikt się szczególnie nie rozwija, nabył juz umiejętności wymagane teraz je tylko pielęgnuje, często osoby krócej pracujace są bardziej zaangażowane...niz osoby pewne swojej pozycji.... a w zarobkach 200zl?? A więc Dorotko.....zastanów się i puknij się w głowę w końcu.... Związki zawodowe SOLIDARNOŚĆ....Hahhaa
zdjecie uzytkownika
Czarna - 2016-03-08 21:31:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Brawo..wielka szkoda tylko, że już za późno...bo niestety wchodząc w spór zbiorowy zapewniła wszystkim zero podwyżek jakichkolwiek aż nie dojdą do porozumienia, na które się nie zanosi
zdjecie uzytkownika
hehe - 2016-03-09 13:40:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To wszystko jest żałosne.... Francuz chce dać podwyżki a polki nie chcą przyjąć.... To jest śmieszne
zdjecie uzytkownika
haha - 2016-03-09 13:43:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pani która pracuje chyba z 10 lat ostatnio powiedziała ze jak ma dostać 40 zl to woli aby nikt nic nie dostał... To jest właśnie SOLIDARNOŚĆ MACO... chamstwo goni chamstwo
zdjecie uzytkownika
wkurzona - 2016-03-13 14:46:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dla tych co nie wiedzą dlaczego na koncie nie ma obiecanych podwyżek, przez związki, które wstrzymały podwyżki, walczą o coś w co same nie wierzą, to jest firma prywatna i dadzą tyle ile chcą.Walka tylko wstrzymuje podwyżki.Jak wam nie wstyd,łapy precz od firmy, żądzić wam się zachciewa to se otwórzcie własą firmę i płaćcie ludziom tyle ile zarządają, ciekawe co byście wtedy zrobiły, płaciły tyle ile chcą pracownicy czy tyle ile możecie i chcecie. Zastanówcie się i dajcie ludziom otrzymać obiecane przez firmę podwyżki. tak ja ja myśli wiele osób , nie chcemy aby ta garstka śmiesznych związkowców wstrzymywała nasze podwyżki.
zdjecie uzytkownika
B - 2016-03-15 01:00:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pastutis - 2016-03-06 08:47:59]:
B wzruszyła mnie Twoja historia a siedz sobie w tej firmie dalej. Po tym co ostatnio się dzieje nawet nie wiedziałam czy warto zostawiać komentarz. Niektórzy oddaliby życie za tą firme...

-Za dużo, zdecydowanie za dużo telewizji….

Walczą nie wiadomo z kim. Ta firma kwiczy i rozłożona jest na łopatki. Z takim nastawieniem na pracowników daje jej ok 3-5 lat funkcjonowania. Za 5 lat pani przewodnicząca nie będzie liczyła pensji ale ilość osób w kolejce do urzędu.

-Czyli według Ciebie :
- firma kwiczy i rozłożona jest na łopatki.
- nastawienie FIRMY w stosunku do pracowników, daje jej wg Ciebie jakieś 3-5 lat działalności.
- to właściwie jaka będzie funkcja Przewodniczej za 5 lat? Jak już firmy nie będzie?(Bo każdy z pracowników będzie stał w kolejce do UP.?)

Jeżeli nie rozumiesz słowa jak będę na wylocie, jeżeli mi nie przedłuża umowy to z tego powodu płakać nie będę. Mam inną firmę a tutaj sie tylko zaczepiłam i w sumie praca nawet fajna ale to co sie dzisieje dokoła. Zachowania ludzi...

-Dalej nie rozumiem. „Firma kwiczy i rozłożona na łopatki jest, ale jednak tu pracuje, bo „Mam inną firmę a tutaj się tylko zaczepiłam i w sumie praca nawet fajna, ale to, co się dzieje dokoła. Zachowania ludzi...


Potem sie dziwicie czemu same zrzedy przychodzą i ludzie którym sie nie chce nie umieją i nie chcą nic. Odwalic robotę i do domu. Potem dostanie taka prace w urzedzie i będzie szukała Wam pracy

-Przychodzą zrzędy na stanowiska? Chyba jednak „są przyjmowani”?
-„Odwalić robotę i do domu.” I serio dostanie taka prace w urzędzie?


Poza tym nie przekreślam nikogo kto jest starszy ale fakt faktem moze zyjemy w innym kraju ale ok 40 sie zaczyna. Nie oszukasz systemu. Nie zmienisz tłumu ludzi. Nie zmienisz myślenia Polaczkow. Nie chce mi sie więcej pisac do ludzi którzy odwalaja swoja robote i żądają wyższych wynagrodzeń.

Żal mi tylko koleżanek których jest bardzo mało, które sie starają i przychodzą do pracy pracować i muszą oglądać horror i brać w tym udział.



…..Jezusie, Maryjo naucz się pisać jakoś poprawnie żeby za pomocą liter wyrażać swoje myśli w bardziej sensowny sposób.
zdjecie uzytkownika
....... - 2016-03-18 10:40:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Związek zawodowy nic nie osiągnął.... I co mądra Doroto brak konkretnego argumentu??? Podwyżki zostaną na takim poziomie jak chciało Maco od początku.
zdjecie uzytkownika
no - 2016-03-19 15:47:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
może w końcu otworzycie oczy i zobaczycie że to nie budżetówka tylko firma prywatna i pracodawca nie będzie robił tego czego chce sfrustrowana pracownica odpadów.Jezu żeby być przewodniczącą związków i mieć sukcesy trzeba mieć coś w głowie i co najmniej wyższe wykształcenie.otwórzcie oczy, firma marnuje ogromne pieniądze na prawników, na przegadane godziny , Dorotka ma frajdę bo nie musi pracować tylko sobie siedzi i pyszczy, i nic nie wypyszczyła. Pieniądze się marnują wiec żadnych podwyżek nie będzie, bo pieniądze idą w kosmos..............
zdjecie uzytkownika
ebiko - 2016-03-20 13:19:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no, nie na kazdym stanowisku wymagaja wyższego wykształcenia. Teraz widziałem oferty na inżyniera rozwoju technologii, to owszem tu trzeba. Warto dodac, że to umowa na zastepstwo.
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2016-03-25 15:25:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak obserwuję co się piszę i nie wierzę własnym oczom. Odnośnie związków w tej firmie mówiło się już wiele lat temu, starano się namówić pracowników przy każdej możliwej okazji - nawet był robiony kolportaż ulotek przed firmą w swoim czasie. Wtedy każdy się pukał w głowę, że ktoś o tym wspomina - nie żeby się ludzie bali - tylko świadomość była ludzka zupełnie inna. Można mnożyć przykłady wielkich firm które upadły lub zostały po nich tylko smutne, szare mury ; Pafawag ten prawdziwy, Dolmel , Fadroma, Hutmen, PKP , kopalnie węgla itp. wszędzie gdzie pojawiają się związki ze swoimi obietnicami zawsze kończy się tym samym ( no może nie kopalnie ale rzeczywiście jest to studnia bez dna - na które łoży całe społeczeństwo od momentu jak nam sojusznicy za wschodniej granicy wmówili że tak trzeba) upadłość i likwidacja . Wszędzie tam zawsze po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dostaje zwykły szary pracownik, nikt inny. Prawdą jest że powinny być bo nie rzadko są naruszane prawa pracowników, ale aby ich bronić musi być jedność w całej załodze, przynajmniej w grupach, tyle tylko że w tej firmie nie było, nie ma i nigdy nie będzie jedności. Zawsze znajdzie się jakaś miła osoba co wszystko zbojkotuje. Jest to zrozumiałe bo każdy z Nas pracuję w tej firmie z innych powodów, jedni się kompletnie nie nadają do innej pracy, inni znów są już w takim stadium psychicznego zgnojenia że się boją coś powiedzieć, a jeszcze inni przychodzą i robią swoje po cichu i bez zbędnych komentarzy. Same się nakręcacie, same sobie do oczu skaczecie a potem zdziwienie bo ktoś ma więcej o 5-10 - 100 złotych. Są dwa rozwiązania albo się zwolnić albo się dostosować. O ile ten pierwszy pomysł jest w miarę prosty do zrealizowania ( tylko potem jest zdziwienie że za płotem jest tak samo i po co odchodziłam?) o tyle ten drugi już będzie w tej sytuacji trudny do zrealizowania, bo najwięcej jest krzykaczek śniadaniowych a potem gdy trzeba przedstawić argumenty lub odpowiedzieć na pytania WHY? jest grobowa cisza, i te największe krzykusie siedzą cicho i tylko spoglądają po sobie która się wyrwie. A jak już nie daj Panie Boże odezwie, ręce opadają. Macie związki - macie nauczkę. Już słychać głosy że jest ich kilkanaście a cierpi reszta - ale jakby załatwiły podwyżkę 1000 złotych byście na rękach nosili. Wystarczy systematycznie zgłaszać przełożonym - że wymagają - Płacą. Powiem tak, wolę zarabiać stówkę mniej ale najważniejsza jest w robocie ATMOSFERA!!! ale jak się latami ją samemu niszczyło- gnoiło się młodych, plotkowało i robiło się wszystko by się przypodobać komuś ! tylko komu? Bo potem się okazywało że się samemu jest wyśmiewanym i obgadywanym, to nie dziwota że teraz jesteście przeciwko sobie. Wiadomo nie z każdym można mimo szczerych chęci żyć - matka natura niestety nie robi selekcji, ale wystarczy unikać takich ludzi i wszystko gra. Robota nie jest zła - tylko ludzie ch...e. Zacznijcie od rachunku sumienia. Potem rzucajcie kamień.
Amen i życzę Wam powodzenia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ugracie ale zawsze Wam pozostaje Nadzieja.
zdjecie uzytkownika
sillp - 2016-04-01 10:36:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie rozumiem co to ma do rzeczy, że to firma prywatna jest? lepsze stawki oferują no i można miec elastyczne godziny pracy jako np. Inżynier rozwoju technologii.
zdjecie uzytkownika
nie wytrzymam - 2016-04-02 18:15:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś zauważył, że na tym całym sporze ze związkami wygrał pracodawca ? Przeanalizujecie sobie wszystko a same zauważycie, ze związki przegrał , ha ha ha
zdjecie uzytkownika
B - 2016-04-02 18:59:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To co?
Podwyżki jakieś są czy nie?
Bo cisza jakaś taka wielka i milczenie ogromne nastało...
zdjecie uzytkownika
anonim - 2016-04-04 17:49:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
każdy z was pisze jak to wam źle i niedobrze i że związki nie wypaliły radzę zamiast wypisywać komentarze na forum wziąć się do działania może wtedy coś ruszy!
zdjecie uzytkownika
sluzbista - 2016-04-05 15:34:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dzien dobry, mnie tylko zastanawia gdzie wiekszosc z was dostalaby prace skoro jestescie tepe jak trep.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
sluzbista - chyba miejscowy głupek - 2016-04-07 15:20:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chodziło Ci o sympatyczny służbisto chyba o but? a odpowiadając na Twoją słuszną uwagę używając Twojego toku rozumowania - odpowiedź brzmi w TĘPOWNI - taki zakład utylizacji Tępych Służbistów co chodzą w dziurawych trepach ;)
nie pozdrawiamy i życzymy samych sukcesów również zawodowych.
zdjecie uzytkownika
Pastutis - 2016-04-08 17:12:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałam pogratulować wszystkim przydupasom p. DOROTY ;D wszyscy sa wściekli. A teraz p. Doroto proponuje policzyć ile straty ma kazdy pracownik i stary i młody. Tak się pani zna... Wystarczy pomnożyć 2090 x 25% oraz 2160 x 20% myślę ze da Pani to nauczkę. Podobnie wyszli starsi pracownicy... Gratuluje. To jaka wyplata za 5 lat?
zdjecie uzytkownika
Gosc - 2016-04-09 15:09:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kto pozwolil tej dorocie decydowac o zarobkach jakim prawem wypowiada sie w imieniu calej firmy jej decyzje sa warte jej inteligencji moja pensja wręcz zostala zmiejszona przez jej wspaniale podwyzki pracuje 10 lat i jeszcze nikt tak nie sknocil zarobkow jak pani ze zwiazkow brak słow pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Ja - 2016-04-10 19:55:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pani Doroto moze tak zadbała by Pani aby na stanowiskach gdzie mogą być krzesła one były a te które już są zdezelowane zostały wymienione na nowe. By szafki na białe buty były większe bo kaleczymy sobie ręce itp sprawy pracownicze. Jakim prawem Pani zdecydowała za nas o podwyżce.Straciłyśmy wszystkie i stare i młode pracownice.Lepiej niech Pani już się nie zajmuje naszymi sprawami finansowymi.A może czas wziąć się do pracy na swoim dziale bo chyba za to otrzajmuje Pani wynagrodzenie.Nie chcemy takich związków które nie potrafią negocjować i zgadzają się na coś co jest gorsze dla pracowników.
zdjecie uzytkownika
NIE - 2016-04-11 18:10:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
BRAK słów, żeby przewodniczyć związkom trzeba się znać na rzeczy.Oczekujemy przepraszam za to co zrobiła przewodnicząca.Nie chcemy aby pieniądze firmy szły na związki, które na niczym się nie znają i działają we własnym interesie.Ja sobie nie życzę aby takie osoby występowały w moim interesie, nie życzę powtarzam/
zdjecie uzytkownika
NIE - 2016-04-11 18:10:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
BRAK słów, żeby przewodniczyć związkom trzeba się znać na rzeczy.Oczekujemy przepraszam za to co zrobiła przewodnicząca.Nie chcemy aby pieniądze firmy szły na związki, które na niczym się nie znają i działają we własnym interesie.Ja sobie nie życzę aby takie osoby występowały w moim interesie, nie życzę powtarzam/
zdjecie uzytkownika
Nora - 2016-04-11 18:32:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dokładnie mam nadzieję że Pani Dorotka to przeczyta,może jakaś koleżanka jej skopiuje.Proszę się nie łapać za rzeczy o których nie ma pani pojęcia,bo z finansami to kiepsko, walczyłaś Dorotko o starych pracowników a tu dostali mniej niż firma dawała,chcieli dać rekompensatę to się związki nie zgodziły bo wszystkim po równo,to z wczasami pod gruszę niech też tak będzie.Możesz walczyć o jakieś dofinansowanie do koloni,obozów jak jest w innych firmach. Związki nie są złe ale wszystko zależy kto nimi przewodzi a na pewno to powinna być osoba inteligentna ,umiejąca analizować,umieć rozmawiać z firmą i przede wszystkim z pracownikami czyli z nami dziewczynami a Pani Dorotko dużo brakuje do tego, może jednak powinnaś usunąć się w cień a nie mącić i niszczyć wszystko.
zdjecie uzytkownika
Tech - 2016-04-13 06:30:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A co sądzicie o techniku Krzysku ?
zdjecie uzytkownika
Gosc - 2016-04-13 08:17:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziewczyny ktore zapisaly sie do związków, wypisujcie się. Dorota narobi nam jeszcze gnoju,ma prawo decydowac o waznych aspektach,np socjalu i moze jeszcze w"dobrej wierze"obniży nam inne pieniądze ona tylko o swoja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sie boi,dawno by wyleciala tylko zalozyla "solodarnosc"trzeba zamienic te babe na kogos z prawdziwą chęcią dbania o pracowników
zdjecie uzytkownika
Konkrety - 2016-04-15 09:51:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dla wszystkich zainteresowanych pracą w Maco, a nie naszymi sporami praca jest monotonna, ale dla Kogoś kto lubi prace manualne wystarczająco zajmująca żeby do nas przyjść. Czekamy na pracowite kobiety bo w linii po uprzednim przeszkoleniu:)trzeba nadążać podobnie z innymi stanowiskami. Były podwyżki więc obecnie nie ma co narzekać na rynku pracy Maco z wypłatami,socjalem,bonami,wczadami pod gruszą i benefitami stoi na dobrym poziomie.Co do atmosfery...duży moloch charaktery różne,jak wszędzie znajdą się przyjaciółki i zołzy tych drugich jest mniej. Na terenie zakładu nie wolno palić ważna podobno uwaga:)pozdrawiamy i zapraszamy do nas pracowite Kobietki:)
zdjecie uzytkownika
Nowa - 2016-04-16 23:18:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuje od kilku miesięcy na sterylizacji ale takiego burdelu to jeszcze nie widziałam. Przy przyjęciu kilka godzin szkolenia czego to nie można bo przecież warunki sterylne a kilka dni temu niebieska z pieniędzmi latała po białej sali bo zamówili jedzenie. Pieniądze to największe zbiorowisko bakterii nawet w toalecie jest ich mniej. Dziewczyny podawały sobie kasę a następnie brały układy i dalej kleiły. Lider powinien być przykładem dla innych pracowników a nie łamać podstawowe zasady. Należało by wykreślić punk w ogłoszeniach o sterylnych warunkach. Firma w której nie ma nawet gdzie się umyć żadnego prysznica a do toalety kolejki.
zdjecie uzytkownika
ddd - 2016-04-22 01:35:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Nowa - 2016-04-16 23:18:24]:
Po Twojej wypowiedzi widać , że pracujesz krótko i Twoja wiedza na temat poruszony jest nikła .Zakładam , że nie jest to Twoja wina , ale jeśli nie jesteś w pełni świadoma o czym piszesz nie powinnaś tego robić :( Warunki sterylne ...Moja droga oświecę Cię nieco:) Półprodukty niejednokrotnie jadą do Maco z Francji lub Tunezji, sądzisz , że są przewożone w warunkach sterylnych ? Otóż nie. Trafiają na magazyn w czerwonych ( dostawczych ) bakach po czym półprodukty "przekładane " są do białych baków , które trafiają na salę produkcyjną .Czy już są sterylne? Otóż nie :)Półprodukty trafiają w ręce Montażystek , które niejednokrotnie " zapominają" umyć dłoni po wyjściu z toalety (zjawisko zaobserwowane)Czy wtedy są sterylne ?No nie ! Zmontowany w całości układ nim takowym będzie "przechodzi " przez kilkadziesiąt rąk . Czy to zapewnia sterylność ? Nie!!!Gotowe zestawy załadowywane są na wózki i poddawane są procesowi sterylizacji . Czy w całości są sterylne ? Nie:) Ponieważ (mimo , że od tego słowa zdania się nie rozpoczyna)sterylizowany jest cały układ , ale tak naprawdę sterylny musi być płyn CPD lub SAGM , który ma za zadanie konserwować pobraną krew.Po procesie sterylizacji układy trafiają na konodycjonowanie gdzie rozładowywane i pakowane są przez " niewysterylizowane" :) Panie.Czy te układy są sterylne ?Nie!Sterylny jest płyn konserwujący krew!!!Poziom czystości jaki zachowywany jest na białej sali musi być jak najwyższy by produkty z nie niej wychodzące miały taki sam ,co nie oznacza , że produkt od początku jest w stu procentach sterylny ...Wracając zaś do zamawiania obiadków , kto o to prosi ? "Niebieskie " ? Nie :)! To montażystki proszą te wredne i niedobre "niebieskie" o chwile rozpusty w postaci gyrosa czy też tostów.Niebieska zaś mogąc sprawić przyjemność swojej grupie podejmuje się wyzwania , mogłaby tego nie robić , ale cóż tak po człowieczemu chce umilić te piątki :) Jednak w całej swej wspaniałości nie jest w stanie zapłacić za trzydzieści obiadów więc zbiera kasę od potencjalnych konsumentów , wredna baba :(Pisząc tą odpowiedź już wiem , że Lider to całe zło tej firmy ....bez niego robota paliłaby się w rękach , a sterylność byłaby zachowana już od transportu....faktycznie te niebieskie to całe zło jakie spotyka Was Biedne w tej firmie, pilnują , aby praca była wykonana na czas i we właściwej jakości , a jeśli już spełniają Wasze życzenia to i tak wychodzi jak zwykle :)
Dla jasności nie jestem niebieską ....już i dziękuję za to każdego dnia :)Stres z powodu noszenia niebieskiego kombinezonu był zbyt duży właśnie przez tego typu komentarze . Mam to już za sobą , realizuję się w innej firmie:)
zdjecie uzytkownika
Nowa - 2016-04-22 15:53:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Strasznie się uniosłaś jak na byłego pracownika... Doskonale zdaje sobie sprawę, że nie da się zachować sterylnych warunków od początku procesu produkcyjnego ale każdy powinien starać się na swoim poziomie. Chodziło mi o to, że lider powinien być przykładem a nie łamać podstawowe zasady. I wcale nie jest prawdą, że to dziewczyny proszą o zamawianie jedzenia a biedna liderka jest wykorzystywana do organizacji tego. Wystarczyło by zebrać pieniądze na stołówce przed pracą i nie było by problemu. Z Twoim podejściem do pracy to chyba dobrze, że już nie pracujesz w Maco.
zdjecie uzytkownika
stara - 2016-04-22 18:35:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do Nowej
weź się kobieto do roboty, może kiedyś osiągniesz poziom i zostaniesz niebieska ? Nie zazdrość krowo tylko rusz swój zad i zapracuj sobie na szacunek, bo u mnie go nie masz, jesteś nowa a już jedziesz po przełożonych, miernota jakich wiele, zazdrośnica , pewnie sama niosłaś pieniążki na obiadek i błagałaś niebieską żeby ci zamówiła a później ją obsmarowujesz, boże widzisz i nie grzmisz.
zdjecie uzytkownika
stara - 2016-04-23 16:28:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ddd jesteś poprostu zajebista chyba jest z Ciebie normalna kobieta SZACUN
zdjecie uzytkownika
ddd - 2016-04-24 20:35:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nowa - 2016-04-22 15:53:25]:
Tak masz rację , uniosłam się i nie ma tu nic do rzeczy , że jestem byłym pracownikiem.Właśnie z takimi zachowaniami nie potrafiłam sobie poradzić.Mianowicie obsmarowywaniem tej firmy na forum , a nie mówienie wprost o swoich uwagach i zastrzeżeniach.Masz świetne rozwiązanie jeśli dotyczy zamawiania obiadów i zbierania kasy na nie,mam tylko pytanie kiedy je zaproponowałaś swoim przełożonym?Nie naskakuję na Ciebie , tak dla jasności, ale radzę się komunikować bo to ułatwi życie wszystkim.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Nowa - 2016-04-26 15:54:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do Starej...

Nigdy nie zamawiałam jedzenia do pracy i nie uważam się za miernotę... Nawet wyrażając krytykę wypada się zachować. Wyraziłam tutaj swoje zdanie ale pisząc krytycznie o liderce nie obrażałam jej tylko skrytykowałam jej zachowanie. Nawet będąc aninimowym w internecie uważam, że należy zachować kulturę. Ddd... pokazała, że ją ma :)
zdjecie uzytkownika
anka - 2016-04-26 19:34:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
za żadne pieniądze świata nie wrocilabym do tej patologi.wytrzymałam 6 miesięcy a to o 6 miesięcy za dużo. praca jak praca ale atmosfera i życzliwe inaczej panie ze sterylki od pan b.f i b.d to po prostu dno.
zdjecie uzytkownika
B - 2016-04-27 01:06:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kajam się, przepraszam i proszę o wybaczenie. Wizja moja "Związków" cokolwiek odbiegła od rzeczywistości. Naiwnie myślałem że jednak chodzi o dobro pracowników i ich lepsze jutro. Ale okazało się że jednak chodzi jak zwykle o polaczkową małostkowość, obicie blachą własnych 4 liter i(usunięte rzez administratora)wszystkim i każdemu po całości. Wstyd (usunięte rzez administratora)i tzw "dobra zmiana".
zdjecie uzytkownika
stara - 2016-04-27 15:27:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do Anki
O 6 mc-y za długo pracowałaś w Maco- dobrze że już Cię nie ma
zdjecie uzytkownika
ddd - 2016-04-27 15:50:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja wyraziłam swoje zdanie , również mam do tego prawo i w takim tonie jaki mi się podoba.Jesteś miernota i powtórzę to jeszcze raz.Jeśli uważałaś,że liderka postępuje niewłaściwie to mogłaś jej to powiedzieć w twarz.Wtedy miałabym do ciebie szacunek.Ale po co , można komuś szargać opinie anonimowo, tak lepiej według ciebie.Powtarzam jeszcze raz że miernota z ciebie.Dodam, że wiele pracownic postępuje niewłaściwie np.chodząc po ścieżkach gdzie nie powinni chodzić.Tego nie zauważyłaś ? Nie obsmarowałaś koleżanek ? Biegają , nie zauważyłaś? nie obsmarowałaś koleżanek ?Gadają zamiast procować i uważać co robią ? nie zauważyłaś ?obrabiaj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] koleżankom , nie zauważyłaś ?Rozejrzyj się lepiej , patrz patrzałkami tam gdzie do tej pory nie patrzyłaś. Zenada , tyle nieprawidłowości a ona widzi, ze biedna liderka pozbierała pieniążki na jedzenie dla pracowników, bo jest w porządku i chce pomóc. Zenada żenada .Wyprzedzę twoją odpowiedź na mój wpis, tak wiem jestem niekulturalna i będęę będębędę ... ha ha ha tak mi dobrze z tym
zdjecie uzytkownika
Anka - 2016-04-28 20:04:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [stara - 2016-04-27 15:27:10]:
Żebyś wiedziała. To piekło i obóz pracy i trzeba być masochistką żeby tam dobrowolnie zostać dłużej albo nie wierzyć w siebie i w swoje możliwości. Ja mam teraz bardzo dobrą pracę z normalnymi ludźmi w ludzkich warunkach i bez niepotrzebnego stresu i mobbingu. Wygrałam bo odeszłam a Was mi cholernie żal.
zdjecie uzytkownika
Konkrety - 2016-04-29 11:39:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Anka kompletnie nie rozumiem Twojego osądu...czy Ty kiedykolwiek pracowałaś w nieludzkich warunkach?dźwigałaś ponad siły?byłaś wyzywana od nierobów?miałaś narzucany grafik z dnia na dzień czy zapadała w tym samym dniu decyzja o tym,że masz dziś tu i teraz zostać na nadgodziny i nikogo nie obchodzi jakie mialaś plany a na koniec dostajesz za sobote i niedzielę wolny dzień w tygodniu, który Ci nie jest w ogóle potrzebny zamiast wynagrodzenia wg Kodeksu Pracy...nie masz pojęcia ani o piekle ani o obozach pracy, bo w tak ocenionym zakładzie nie byłoby ani wczasów pod gruszą ani bonów na święta ani ubezpieczeń czy pakietów medycznych...cóż ...myślę, że jeszcze zbyt mało życie Cię doświadczyło żebyś mogła wydawać tak surową ocenę Maco.
zdjecie uzytkownika
Konkrety - 2016-04-29 11:46:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I jeszcze jedno odnośnie obrażania Pań ze zmiany b.f i b.d...jeśli bierzesz się za obrażanie innych na forum i podpisujesz cała ekipę pod dno licz się z tym, że ktoś się może pokusić o dodanie dwa do dwóch i odnalezienie Ciebie i pozwanie o zniesławienie. Akurat ta ekipa jest mi najbliższa wszystkiego mnie nauczyła i pomagała jak mogła i nie dam Ci ich bezkarnie obrażać
zdjecie uzytkownika
stara - 2016-04-29 22:43:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Anka jeśli dobrze sobie przypominam to chyba byłaś zmuszona opuścić ten lokal , więc daj sobie spokój duszy i przestań pisać negatywne opinie na temat Maco bo My chcemy tu pracować i zarabiać na chleb.Powodzenia z tymi normalnymi ludzmi u ciebie w twojej nowej pracy .
zdjecie uzytkownika
ddd - 2016-05-01 12:33:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do Anki
wywalili cię ha ha ha , żal mi cię pewnie siedzisz teraz na bezrobociu i dlatego piszesz ze masz dobre warunki,gratuluje ha ha ha , dobre, wywalili ją
zdjecie uzytkownika
mąż anki9 - 2016-05-04 18:52:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
am po co siedzieć na bezrobociu jak tu dobrą i godziwą robotę dają? teraz szukają montażystów wyrobów medycznych, o i widzę że nawet kobiety przyjmują, dobrze, żonę wyślę niech coś robi baba w końcu zawodowo
zdjecie uzytkownika
diuk - 2016-05-08 10:37:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mąż anki9 - 2016-05-04 18:52:45]:
O firmie czytałem sporo już jakiś czas temu. Widziałem , że prezentują się naprawdę fajnie i w dodatku była opcja , żeby się tutaj zahaczyć. Przynajmniej z tego co mówił znajomy. Co do kobiet tutaj to jednak rzadkość @maż anki9
zdjecie uzytkownika
Konkrety - 2016-05-09 10:07:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie rozumiem diuk...jaka rzadkość?w maco 80% pracowników to kobiety...
zdjecie uzytkownika
Wiosenka - 2016-05-14 21:09:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie :-)
Chciałabym się dowiedzieć ogólnie o warunkach pracy, czy rzeczywiście nie można mieć makijażu (nawet lekki rzęs, pomadka na ustach), armosfera w pracy, kierownictwo jacy są? Fajnie jest, luźno, czy bardziej stresowo?
Dziękuję z góry za odpowiedź.
Pozdrawiam :-)
zdjecie uzytkownika
lalalalala - 2016-05-14 22:06:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Wiosenka - 2016-05-14 21:09:17]:
Wiosenko ile kobiet tyle opinii, przyjdz i sama się przekonaj nie sugeruj się negatywnymi wypowiedziami z tego forum, bo żal mi tych które to piszą ,zakompleksione dewotki,które nic pewnie od siebie nie dają i widzą tylko czubek własnego nosa -mam nadzieję że już ich u nas nie ma i dobrze niech się z nimi inni męczą!!! Pozdrawiam i zapraszam do maco
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Wszystko bardzo fajnie Pani Rekrutantka zaprezentowała i podała wszystkie istotne informacje
Pytania: Wszystkie były łatwe
zdjecie uzytkownika
mechanik - 2016-05-14 23:12:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, jest ogłoszenie na stanowisko technika UR, jakie maszyny jaka atmosfera , jacy przełożeni??? Są na tym forum jacyś faceci??
zdjecie uzytkownika
Beza - 2016-05-16 11:18:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiosenko makijażu żadnego nawet lekkiego,zero biżuterii praca w zależności gdzie trafisz lżejsza i cięższa.Atmosfera nie specjalna przez szefostwo które ma jasny cel nie gadać(rozmowy zakazane) tylko pracować szybko i jeszcze szybciej,koleżanki jak w dużej firmie różne ale większość ok.Zatrudnij się to zobaczysz zawsze można się zwolnić.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Maco Pharma!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Maco Pharma
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert