Maco Pharma

Wrocław

Opinie o Maco Pharma

Wiosenka 2016-05-14 21:09:17
Witajcie :-)
Chciałabym się dowiedzieć ogólnie o warunkach pracy, czy rzeczywiście nie można mieć makijażu (nawet lekki rzęs, pomadka na ustach), armosfera w pracy, kierownictwo jacy są? Fajnie jest, luźno, czy bardziej stresowo?
Dziękuję z góry za odpowiedź.
Pozdrawiam :-)
0
lalalalala 2016-05-14 22:06:19
Wiosenko ile kobiet tyle opinii, przyjdz i sama się przekonaj nie sugeruj się negatywnymi wypowiedziami z tego forum, bo żal mi tych które to piszą ,zakompleksione dewotki,które nic pewnie od siebie nie dają i widzą tylko czubek własnego nosa -mam nadzieję że już ich u nas nie ma i dobrze niech się z nimi inni męczą!!! Pozdrawiam i zapraszam do maco
0
mechanik 2016-05-14 23:12:15
Witam, jest ogłoszenie na stanowisko technika UR, jakie maszyny jaka atmosfera , jacy przełożeni??? Są na tym forum jacyś faceci??
1
Beza 2016-05-16 11:18:20
Wiosenko makijażu żadnego nawet lekkiego,zero biżuterii praca w zależności gdzie trafisz lżejsza i cięższa.Atmosfera nie specjalna przez szefostwo które ma jasny cel nie gadać(rozmowy zakazane) tylko pracować szybko i jeszcze szybciej,koleżanki jak w dużej firmie różne ale większość ok.Zatrudnij się to zobaczysz zawsze można się zwolnić.
0
janka 2016-06-01 13:39:16
Niedawno spotkałam koleżankę z lini . taką której pewne niebieskie uprzyjemniało życie i gnoiło.Związki winne? No nie wiem nie wiem - dotarła do mnie informacja że dyrektor na rozmowie odnośnie podwyżek stwierdził że nie opłaca mu się płacić dodatkowych pieniędzy starym pracownicom bo do 5 lat to się jeszcze uczą i można w nie inwestować a powyżej to już nie ma po co wkładać pieniędzy .Kolokwialnie mówiąc - ma Was w nosie zwyczajnie .
0
janka 2016-06-01 13:44:40
zapomniałaś powiedzieć że soboty są przymusowe zazwyczaj oraz że ostatnio zmienili system premiowania i za każde zagięcie 5% z premii tną
0
Doris 2016-06-01 23:43:08
też się cjeszę że odeszłaś i wcale mi Ciebie nie żal pa.
0
Dora 2016-06-02 09:18:53
Tak właśnie i ciekawe że tyle się pisze na forum a nic nikt nie pisze o warunkach na kuźni . Niebieskie siedzą sobie w pomieszczeniu z klima i grzeją tyłki a u nas jest gorąco. Jak się zatrudniałam to wszystko było cacy jak to pięknie a okazuje się że na kuźni jest gorąco. Podwyżki co prawda były ale ja już pracuję ponad 5 lat i zamierzałam do emerytury a teraz co taki mamy klimat ?
0
bum 2016-06-03 19:27:14
Nie wiem gdzie Ty pracujesz, ale u nas na białej jest stała temperatura ok 22 C.
0
ilona 2016-06-15 20:33:42
e tam, ja bym się cieszyła na twoim miejscu że w ogóle ze strony firmy są takie rekreacyjne eventy dla pracowników
0
niezzla 2016-06-16 16:44:19
Serdeczne podziękowania dla super Dorotki !!! Dałaś radę i tym samym utarłaś nosa całej dyrekcji!!! Piknik super. Nareszcie można było spokojnie zjeść a nie stać usmażyć samemu . Bawić się z dziećmi a nie lać piwsko dla wszystkich z maco . SUPER Jesteś WIELKA
1
roda 2016-06-16 16:56:39
Zgadzam się że piknik się udał!! Nikt Dorocie nie pomagał zrobiła ten piknik sama . Dyrekcjia wypiela na nas d... i wcale nie przyszli zasłaniając się spotkaniem . Malo tego Dorota wydala mniej kasy niż oni . Teraz im łyso niech będzie. Trzymam za CIEBIE kciuki DOROTKA byle tak dalej.
1
roda 2016-06-16 17:55:47
Niezły pomysł o paczkach na Mikołaja
0
szanson 2016-06-16 18:14:50
widze po powyższych opiniach że dobra atmosfera w pracy jestv - imprezy eventy i solidarność, dobra załoga. chciałabym do was dołączyć jako Inżynier Procesu ds. wtrysku bo widze szukacie
0
ja 2016-06-16 18:32:07
Te wszystkie pozytywne opinie to wiadomo kto pisze o Dorotce i o śmiesznym pikniku który niby był taki super i że kasa zaoszczędzona na Mikołaja. Nikt nie pisze o syfie jaki był na pikniku zaoszczędzona kasa kosztem masakrycznego i brudnego całego wyposażenia jakie było,śmierdzący grzybem tunel i pozostałe atrakcje.Pozatym osoby które piszą o zaoszczędzonej kasie z pokniku chyba nie zdają sobie sprawy ile dzieci jest pracowników i co niby te dzieciaki dostaną śmiech na sali.Przelicz dobrze organizatorko tą sumę dobrze a nie tak jak przeliczyłaś niby nasze super podwyżki!!! Żenada jednym słowem i tyle ale czas powoli się zbliża...
0
harr 2016-06-17 09:01:35
Piknik piknikiem już nie chce w to wnikać @ja (ale więcej opinii i tak jest pozytywnych!) a jak tam w firmie czy będą jakieś rekrutacje? Bo ostatnio bardzo cicho się zrobiło
0
gość 2016-06-20 19:26:21
Jakie pozytywne opinie,piknik żenada,podwyżki hahahahahah chyba obniżki.Dorota to jedna wielka pomyłka,rekrutacja po urlopach .
0
wed 2016-06-20 21:15:50
rekrutacja jest teraz na stanowisko montazysty wyrobow medycznych we Wroclawiu chodzi o montaż wyrobów medycznych montaż i pakowanie wyrobów medycznych z miękkiego plastiku kontrolowanie wytworzonych produktów
0
Marysia 2016-06-22 19:51:01
Pracowałam przez pół roku jak przyszedł czas zmiany umowy na umowę stałą podziękowali mi może i lepiej bo tam jest chora atmosfera pracy przypadkowi ludzie na stanowiskach lidera poniżają pracowników nie ma żadnej przerwy na wyjście do toalety trzeba trzymać do przerwy śniadaniowej, jeść na tempa i biegiem siusiu jak wyjdziesz w czasie pracy automatu na śniadanie czy jak już nie możesz wytrzymać do toalety to automaty pracują wracasz i musisz nadganiać czyli musisz być szybsza od maszyny!!!!! Po pół roku nabawiłam się problemów z nerkami przez trzymanie moczu no i co najgorsze odbija się teraz na zdrowiu praca w atmosferze wyjałowionej to koszmar o którym wszyscy milczą no i praca w ciągłym stresie czy uda mi się zrobić niebotyczne normy a jeszcze zmiany wprowadzone w premiowaniu obniżają obiecywane zarobki które stają się nieosiągalne. Jedynie starzy pracownicy mają stanowiska pracy gdzie mogą normalnie pracować bez nerwicy i na innych stawkach. Odradzam no chyba że ktoś chce stracić zdrowie lub jest masochistą no ale to własny wybór. Zdrowie jest jedno pieniądze które tam zarobiłam dawno z dużą nadwyżką wydałam na leczenie.
0
ktoścoś 2016-06-22 19:58:12
@Marysia a nie piszesz tak, bo nie przedłużyli Ci umowy? :) Moja siorka bardzo sobie chwali tu pracę, dlatego też chcę się tu dostać.
0
Marysia 2016-06-23 19:41:49
Wręcz przeciwnie jestem szczęśliwa ,że już tam nie pracuję szkoda tylko,że muszę się teraz leczyć a mam parę osób znajomych które też uciekły z tego "super zakładu" idź tam i spróbuj tych rozkoszy. Gdyby były tam kokosy to nie zatrudniali by wszystkich jak leci byle sztuka do roboty, zakłady o normalnych warunkach mają stałe obsady stanowisk tylko zakłady nastawione na totalne wykorzystanie ludzi wiecznie ogłaszają nabór dla Maco szukają ludzi wszystkie agencje.
0
żmijka 2016-06-23 19:55:14
@ktoścoś a na jakim stanowisku siostra pracuje a na jakie tys ie wybierasz? @marysia nie zatrudniają wszystkich jak leci, spójrz na rekrutacje i zobacz że wysokie wymagania
0
ja 2016-06-24 18:20:12
Noi Pani przewodnicząca niewiele ma juź do powiedzenia i o to chodziło hahahaha brak słów :)
0
banan 2016-06-24 19:03:19
@żmijka zależy od stanowiska - normalne że inżynier procesu wtrysku musi miec rok doświadczenia i QRQC znać
0
Konkrety 2016-06-25 00:24:36
Marysia co za bzdury piszesz...starzy pracują na normalnych stanowiskach...maszyny nadal pracują...ble ble ble. Starzy pracują na wszystkich stanowiskach tak jak i nowi tyle,że robią trochę więcej gdyż nowi mniej potrafią...niestety. Co do nie wychodzenia na "siusiu"czy "pić" co to za bzdury?Meldujesz,że chcesz wyjść tylko dlatego aby ktoś Ciebie na tą chwilę zastąpił choćby po to żeby linia pracowała jak należy i żeby napełniarki nadal pracowały i kontrola nie siedziała i czekała. Nic nie musisz nadrabiać bo jesteś zastąpiona. Dodam,że nie jestem stara pracuję w Maco ledwo rok i nie narzekam...
0
uśmiałamsię 2016-06-25 07:31:03
Ewidentnie przemawia przez Ciebie żal że nie dostałaś umowy. Straszne bzdury piszesz. Niepotrzebnie zniechęcasz potencjalnych pracowników. Jeżeli z Ciebie zrezygnowali tzn. że nie dawalas sobie rady a wtedy wszyscy w koło za taką osobę muszą nadrabiać. Z atmosfera owszem różnie ale jak ktoś chce pracować to pracuje i nie ogląda się na to co koleżanki mówią. Była owszem jedna liderka robiąca problem z wyjściem do toalety ale na szczęście już jej nie ma :) Nie słuchajcie opinii rozgoryczonej osoby. Praca specyficzna bo sterylna. Normy spokojnie do wyrobienia. Wiadomo że tempo przychodzi z czasem. Pół roku jest wystarczające by wszystkiego się nauczyc. Marysiu jak już się wyleczysz (z frustracji jak mniemam) i pójdziesz do innej pracy postaraj się bardziej. Płacą nam za pracowanie w pracy a nie za przebywanie w niej. Powodzenia :)
1
seneka 2016-06-25 11:29:12
nie mam w sobie żali i frustracji jak niektórzy powyżej, chcą u was zdobyć zatrudnienie jako montażystka wyrobów medycznych - jak chcą tylko Wykształcenia zasadniczego zawodowego to nie takie wielkie wymagania a przecież dodatkowy pakiet socjalny dodają więc wypas
0
uśmiałamsię 2016-06-25 22:32:32
A jednak tam przyszłas i chciałaś zostać skoro byłaś zaskoczona nieprzedluzeniem umowy. Sama sobie przeczysz...
0
wojtuś 2016-06-25 22:35:45
@seneka może i wymagania niewielkie ale obowiązki w takiej pracy wymagające - Kontrolowanie wytworzonych produktów – wykrywanie nieprawidłowości i informowanie przełożonego to nie taka łatwa sprawa jak ci się wydaje, nie każdy takim zadaniom podoła tutaj
0
roda 2016-06-26 07:53:42
To wy nie wiecie ze niebieskie maja dodatkowe imprezy z dyrekcja ze bawią się za nasz socjal!! Jeżdżą na szkolenia które są suto zakrapiane alkoholem. Jak nie wirzycie to śledźcie na fejsie panią M. z kartonażu ona robi zdjęcia rosołku a w tle stoii flaszka i co to wszystko za nasze socjalne pieniądze. Osoba Doroty bardzo im przeszkadza. Miesza im szyki Nie mogą szastać nasza kasą na prawo i lewo .
0
roda 2016-06-26 08:02:25
Po co te pisma i oczernianie związków!!! Jaki maja w tym cel a maja . Szastali nasza kasa na prawo i lewo rozdawali sobie zapomogi tylko na górze. A teraz muszą wszystko konsultować wiecie co to za ból. Pogadajcie z Dorota
0
kama 2016-06-26 08:48:55
Każda z was może logicznie pomyśleć i kwotę ktora przeznaczyli na wycieczkę podzielić na ilość osób i co wychodzi ze za jeden nocleg z dwoma konkretnymi posiłkami placa 1000 zl na OSOBĘ to jakaś. Farsa !!! Za tysiaka to na tydzień z wyżywieniem pełnym można jechać!!!!
0
erf 2016-06-26 12:31:05
hej widze ze od maja szukaja montazysty/ montazystki wyrobow medycznych we Wrocławiu chodzi o montaż wyrobów medycznych,montaż i pakowanie wyrobów medycznych z miękkiego plastiku Kontrolowanie wytworzonych produktów,wykrywanie nieprawidłowości i informowanie przełożonego
0
dor123 2016-06-27 15:55:34
Informacja dla mojej "fanki" partner społeczny czytaj Związek Zawodowy.
Pozdrawiam:Dorota
0
dor123 2016-06-27 17:49:58
Informacja dla mojej "fanki" partner społeczny czytaj Związek Zawodowy.
Pozdrawiam:Dorota
0
erfgt 2016-06-27 18:24:20
ciekaw jestem ile na takim stanowisku mozna zarobic..no bo podejrzewam ze dosiwadczenie trzeba miec..
0
ja 2016-06-27 18:41:26
Logicznie to Ty myśl, masz jakieś błędne informacje nie wiesz jaka kwota jest przeznaczona ogólnie na wycieczkę więc nie wypowiadaj się na temat ten. Jeśli już to około 500zł na osobę a tak w ogóle to i tak z tych pieniędzy zaoszczędzonych z wycieki możesz niewiele zobaczyć ponieważ w skali osób zatrudnionych to jest dopiera żart. Poza tym nikt nikomu nie zabrania jechać na wycieczkę a jest to jakaś okazja do zobaczenia czegokolwiek poza pracą więc zastanów się co piszesz bo jesteś w błędzie i to sporym.
0
tyh 2016-06-27 19:50:55
mowicie o stanowisku montazysty wyrobow medycznych we Wroclawiu? chyba oferuja sterylne warunki pracy z lekkimi komponentami,konkurencyjne wynagrodzenie,pracę w międzynarodowym środowisku,dodatkowy pakiet socjalny
0
dora321 2016-06-28 13:56:15
święta racja Marysiu na kuźni też jedna koleżanka to się w gacie posikała jak słuchała takich bzdur . Na szczęście opatrzność czuwa i takie nierozgarnięte kłamczuchy są eliminowane z naszego środowiska
0
sarna 2016-06-28 14:00:47
@tyh a co dokładnie oznacza to "międzynarodowe środowisko"? nawet bym była chętna na taki job ale jednak ta trzyzmianówka mnie odstrasza trochę niestety
0
Dora 2016-06-28 14:16:34
hej roda ty po prostu kłamiesz
0
kjhabdd 2016-06-28 15:01:18
Widzę, że ogłoszenie nadal aktualne @dora321 nikogo jeszcze nie zatrudnili? Mnie trochę zraża ten system 3 zmianowy, może innych w sumie tak samo
0
bajda 2016-06-29 10:01:37
do przedostatniego komentarza - nie ma co zrażać, na tyaki system zmianowy można jednak przymknąć nieco oko, byle tylko mieć dodatkowy pakiet socjalny. ciekawe co mają na myśli dodając w ofercie informację o "atrakcyjnym wynagrodzeniu" - o jakiej stawce mówimy?
0
ja 2016-06-29 15:51:19
Dorota logicznie to myśli reszta załoga oprócz ciebie.W tamtym roku wycieczka to był nie wypał i sama dobrze wiesz dlaczego przez 4ro brygadówkę bo nie zgłosiło się 100 osób a 50 dlatego ale ta reszta czyli 50 osób które mimo to pojechały nie miały więcej na głowę przewidziane więc pomyśl zanim coś napiszesz o oczerniasz pracodawcę.Naszczęście całej reszty załogi odebrali ci ingerowanie w czasy pod gruszą i zabrali ci decydowanie o wycieczce i wszystko zresztą więc baw się dobrze ale w swoim śmiesznym gronie ponieważ ludzie i od Ciebie odchodzą.Powodzenia hahahaha
1
ala 2016-06-29 15:54:03
Chyba zalezy jak się też umowisz podejrzewam, że jakies kwoty do negocjacji są, ale kto ma bogatsze doświadczenie tym lepiej.
0
dor123 2016-06-29 19:01:37
Kwota 58320 PLN została wydana w całości na wycieczkę dla 49. Na dzień obecny nie mamy w regulaminie o ZFŚS zapisu ograniczającego kwotę dofinansowania na jednego uczestnika wyciwczki.Więc wydali ile chcieli.
Chyba jesteś nie poważna pisząc bzdury. Każda myśląca istota wie, że nawet jak się robi rezerwację to nie przepada cała kwota tylko część z tej sumy więc się zastanów co się stało z tymi pieniędzmi. Pozdrawiam:Dorota
1
Ja 2016-06-29 19:45:58
Ty wez zastanów sie nad sensem solidarności w naszej firmie bo jak narazie to większość z nas śmieje się z ciebie i z twoich zalosnych poczynań i jak narazie nic nie idzie po twojej mysli buhahahaha a co smiejsniejsze coraz mniej masz ludzi i o to właśnie chodzi i juz nie zdecydujesz o niczym nasz sukces.tobie czas ucieka a my mamy ubaw pizdrawiam ligicznie smiesznie myśląca.
1
dor123 2016-06-29 20:47:27
Widzę ,że zabrakło rzeczowych argumentów do dyskusji na temat jaki był poruszony.Teraz tylko "opluwasz" nie mam zamiaru zniżać się do twojego poziomu, więc na tym kończę dyskusję.
Pozdrawiam:Dirota
1
ja 2016-06-29 21:09:06
Rzeczowe argumenty znalazłyśmy bo osiągnęłyśmy to co Ci zabrali ale na tym nie koniec i nie pozdrawiam.A jeśli chodzi o "opuwanie"to szkoda mi śliny jeśli rozumiesz o co chodzi!
1
23456 2016-06-29 21:51:39
@ala wlasnie podjrzewam ze to glownie od stazu pracy zalezy
1
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Maco Pharma