Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Maco Pharma

Pracowałeś w firmie Maco Pharma i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
co ja tu robie - 2015-04-14 22:23:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Apeluje!! Te które mogą niech z mako spierdzielaja bo tu bedzie tylko gorzej. A współczuje nowym dziewczynom bo stare beda sie na nich wyżywać juz widze jak stare pracownice ochoczo szkola te nowe które gówno potrafia a maja wiecej hajsu od niektórych z nich. A poza tym w tej złodziejskiej firmie zabiora nam dodatek za prace w niedziele wiec nic sobie wiecej nie dorobimy. Ja osobiscie pierdziele zapierdzielac na 4 brygady za taka sama kase co teraz zarabiam z jedna sobota pracujaca. Mako zabiera nam życie prywatne i nie daje niczego wzamian chyba ze garba na plecach i status konia w dowodzie.
zdjecie uzytkownika
mihrimah - 2015-04-15 07:58:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [co ja tu robie - 2015-04-14 22:23:03]:
Niestety masz rację. Jest masa dziewczyn które tym nowym dadzą popalić. Nie wytlumaczysz ze to nie ich wina że w takim momencie do nas trafią. Niestety wiele z nas jest zmuszona te aneksy podpisać ale większość będzie szukać w międzyczasie normalnej pracy żeby się z tego wariatkowa wyrwać.
zdjecie uzytkownika
toja - 2015-04-15 20:08:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jedna z wielu - 2015-04-14 21:01:32]:
5 dni pracy i 2 wolnego tak jest na macoplascie
zdjecie uzytkownika
jedna z wielu - 2015-04-15 20:43:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [toja - 2015-04-15 20:08:42]:
Dzięki,czyli rozumiem że pracujecie systemem 1 zmiana -5 dni,dwa dni wolnego itd.?
zdjecie uzytkownika
toja - 2015-04-15 21:08:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak 5 nocek 2 dni wolne 5 pierwszych 2 dni wolne&
zdjecie uzytkownika
OLKA - 2015-04-16 20:30:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie nie rozumiem jak wam się nie podoba praca, nowe warunki to się zwolnijcie, przecież jest tyle zakładów we Wrocławiu a nie biadolicie. Idźcie do innego zakładu gdzie na pewno was poszanują i dostosują się do waszych potrzeb i będą na każde wasze zawołanie. Niestety mamy takie czasy a nie inne. Wpiszcie inne opinie o firmach do internetu i zobaczycie to samo, nigdzie leżeć nie będziecie. Pracuje w Maco i kasa nie jest zła,dodali 4 brygady ale też zwiększyli kasę, proponuję popytać po innych zakładach gdzie jest system 4 brygady jaką oferują kasę i jakie warunki pracy.Praca nie jest lekka ale bez przesady kamieniołomy to nie są.Niestety ale większość zakładow ma teraz 4 brygady kwestia czasu jak będzie tak wszędzie i stanie się to normalne. Ludzie trochę pokory jak ktoś chce pracować to pracuje.
zdjecie uzytkownika
lili - 2015-04-16 21:16:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się,ale mimo wszystko teraz zarobi się mniej jak by się chodziło w soboty,bo prawda jest taka że z dwoma sobotami mamy więcej niż teraz będziemy mięć na 4 brygadówce a teraz dojdą niedziele.
zdjecie uzytkownika
Evis - 2015-04-16 22:00:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie rozumiem toku waszego rozumowania , piszecie praca 7 dni w tygodniu, bez wolnego , skąd takie brednie, chyba nie wiecie co to znaczy praca w systemie 4 brygady, ktoś wydał opinie a reszta ciągnie nie mając pojęcia jak to wygląda,idzcie za pseudo koleżankami , później one zaczepią się w innej pracy a wy zostaniecie bez niczego i koleżanki wam już nie pomogą. Umiesz liczyć ,licz na siebie !!!
zdjecie uzytkownika
Evis - 2015-04-16 22:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) .Korzystna oferta ? przy tym Maco już nie takie straszne , a ludzie pracują, kto chce ten pracuje.
zdjecie uzytkownika
nickt - 2015-04-17 08:11:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no i co ma niby wynikać z przytoczonej przez evis oferty. To że tam płacą 2000 brutto za pracę na 3 zmiany od poniedz. do piątku, a tutaj więcej płacą więcej tylko, że za pracę w systemie ciągłym. Komu nie pasuje praca w niedziele, na zmiany, za niską stawkę niech znajdzie, albo stworzy sobie takie miejsce pracy które będzie dla niego odpowiednie. W kapitalizmie, któremu zawdzięczamy pełne półki w sklepach, najbardziej sprawiedliwym sposobem zatrudnienia jest "samozatrudnienie",a zatrudnienie się u "kogoś" wiąże się z większym lub mniejszym wyzyskiem i pogodzić się z tym trzeba.
zdjecie uzytkownika
Realista - 2015-04-17 10:53:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [OLKA - 2015-04-16 20:30:18]:
Ola szanuję Twoje zdanie. Pamiętaj jednak, że na przekroju lat osoby zarządzające firmą coraz to bardziej przykręcają śrubę.Wszechobecne i wieloletnie milczenie nauczyło naszego pracodawce na ,, róbta co chceta" . Właśnie taki tok myślenie jaki reprezentujesz własną osobą, powoduje że pracodawca coraz to bardziej wyciska nas jak cytrynę. Nie chodzi o to, żeby w pracy leżeć i zarabiać nie wiadomo ile. Żeby było jasne, człowiek , który zna swoją wartość i trud swojej pracy, chce dostawać godziwą zapłatę. To co teraz oferuje pracodawca to wyzysk. Mamy prawo czy to tu na forum , czy gdziekolwiek wyrażać swoje opinie, takie czy inne. Niezadowolenie pracowników jest uzasadnione. Czują się krzywdzeni, oszukani. Przez wiele lat można zaobserwować, że działania pracodawcy uderzają w pracowników. Nie ucz ludzi pokory, bo wynika z twojej wypowiedzi że Tobie jej brakuje. Różni pracują pracownicy w tej firmie, z różnymi finansowymi problemami, przejściami i chcą pracować tylko powiedz mi gdzie są granice dla pracodawcy! Ile będzie naginał swoją pozycję! Zyski zyskami a gdzie uczciwa zapłata za pracę w systemie 4 zm. To jest wyzysk i oszustwo w białych rękawiczkach.
zdjecie uzytkownika
uli - 2015-04-17 13:46:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nickt - 2015-04-17 08:11:14]:
Po pierwsze skoro tak jest ok to czemu tej produkcji nie ma we Francji?..bo za taką kase i wysysk żaden francuz nawet by z łóżka nie wstał.To co sie dzieje to czysty wyzysk i złodziejstwo.Ci którzy tak mówią jak OLKA...zobaczzymy jak długo tam pociągniecie.Inie prawdą jest to żę w każym zakładzie produkcyjnym są 4 brygady, bo większość luidzi nie chce pracować z tym systemie, i nawet jak dają ogłoszenie to po kilka razy bo brak chęnych.Ale do was należy wybór
zdjecie uzytkownika
wiola - 2015-04-17 15:49:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To prawda nie liczą się z nami nawet fakt wprowadzenia 4 brygadówki dwa tygodnie przed ustalonym terminem,a nawet jeszcze nie znamy systemu,a każdy ma coś zaplanowane z dziećmi,czy lekarzami.Polska robi najwięcej i dla tego nas tak cisną,tylko ciekawe jak mamy produkować kiedy kondycjonowanie jest ciągle zawalone,a sterylka spędza tam czas.
zdjecie uzytkownika
co ja tu robie - 2015-04-17 16:22:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i mamy decyzje 6 na 2 !!!! 2 dni pierwsze zmiany. 2 dni drugich zmian 2 dni nocek. No i zostaje ci 1.5 dnia wolnego bo polowe przespisz po nocce tragedia !!! A te co zostaja na 3 zmiany koncza sobie w piatek o 14 i ida w poniedzialek na 22 no [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mac
zdjecie uzytkownika
dobra? wróżka - 2015-04-17 17:24:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lili - 2015-04-16 21:16:52]:
Teraz narzekacie że przy 2 sobotach macie więcej, ale jakoś chętnych na te soboty nie było za wiele !
Nie pchaliście się drzwiami i oknami, więc zrobili tak, żeby Was do tego zmusić innym systemem i tyle
zdjecie uzytkownika
dobra? wróżka - 2015-04-17 17:28:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [co ja tu robie - 2015-04-17 16:22:19]:
nie martw się, nie będzie takiego długiego weekendu, będą przychodzić w soboty do 14 :)
w każdym systemie można zrobić nadgodziny ;p nawet w ruchu ciągłym :)
zdjecie uzytkownika
murzyn - 2015-04-17 17:30:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [er - 2015-04-14 06:46:17]:
Nooo pięknie....dwa dni rano dwa dni po południu dwie nocki i dwa dni wolnego :)
Do kolekcji zarobki niższe niż do tej pory,czyli Afryka na całego tylko murzyn biały. Wiadomo że czterobrygadówka zostanie już na stałe,kasa się liczy nie ludzie. Zastanawiam się tylko jak długo ludzie zgodzą się na taki wyzysk???
zdjecie uzytkownika
żulostrada - 2015-04-17 17:55:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No tak-pięć dni pracy-a w każdym dniu coraz to inna(zmienna)decyzja.Do tego zebranie z szanowną dyrekcją o godz.13.50-nie ma to jak precyzyjne info z ,,góry" w czasie gdy każdy marzy tylko o wyjściu z tego bajzlu.No i fantastyczny system sześciodniowej pracy-kto to wytrzyma?Teraz to dopiero karetki będą kursowały.
Ciekawe czy nowy narybek to oswoi i przetrzyma....Na Maco świat się nie kończy i za nie długi czas będzie to naprawdę fantastyczna firma,bo będą tam pracowały same zadowolone OLKI!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
kili - 2015-04-17 17:55:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no weekendów nie będą mieli ,bo będą soboty na 1 i 2
zdjecie uzytkownika
jedna z wielu - 2015-04-17 21:13:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedy dostaniemy aneksy do umowy o pracę i na jaki czas będą zawarte?
zdjecie uzytkownika
ona - 2015-04-18 08:31:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dobra? wróżka - 2015-04-17 17:24:26]:
Racja.Jęczałyście że soboty na dwie zmiany, że 3 w miesiącu... to macie. Trzeba było docenić co miałyśmy. Bo teraz ani kasy ani weekendu.
zdjecie uzytkownika
miko - 2015-04-18 13:00:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co z długim weekendem w czerwcu?
zdjecie uzytkownika
jedna z wielu - 2015-04-18 14:23:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [miko - 2015-04-18 13:00:10]:
Długiego weekendu nie ma.Jest wolne tylko w Boże Ciało,reszta dni do pracy.Myślę,że z weekendami można się już pożegnać
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Spotkanie w agencji pracy i tam były testy manualne, potem rozmowa z rekruterem w Maco
Pytania: Czy boje sie pracy i czy odpowiada mi to iż panuja tu sterylne warunki, gdzie wcześniej pracowałam.
zdjecie uzytkownika
Ktoś! - 2015-04-19 21:51:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ona - 2015-04-18 08:31:50]:
Czy ty nie rozumiesz, że dziewczyny pracowały w 3 soboty a inne nie miały żadnych sobót. Czy mają na plecach napisane koń! Co to za polityka w tym zakładzie! A co one nie mają prawa do odpoczynku. Kasa to nie wszystko! One też mają dzieci, rodziny, życie prywatne jak inne dziewczyny, które w tym czasie miło spędzały czas odpoczywając! Nie wprowadzaj zamętu mąciwodo, to nie z tego powodu wprowadzili ten system. Nie obwiniaj dziewczyn, które upominały się o wolne. Góra i tak zrobi co chce! Nie dziwie się że w tym zakładzie jest tak jak jest, jak pracują tu osoby z takim zacofanym , prostackim myśleniem. Tylko pogratulować!
zdjecie uzytkownika
ona - 2015-04-20 13:02:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ktoś! - 2015-04-19 21:51:37]:
trochę przesadzasz - nigdy nie było tak, że jedna zmiana miała 3 soboty a inna żadnej. Ale jeśli kasa to nie wszystko to co stoi na przeszkodzie, żeby nie przychodzić? Zgadzam się z tobą, że czasami nie wychodziło po równo, ale zasadniczo dużo osób nie chce robić nadgodzin - więc czterobrygadówka zapewni taki tryb pracy - ilość godzin w miesiącu będzie się z zgadzać (prawie). Nie pochwalam działań firmy. Czterobrygadówka też mi nie pasuję.Nikogo nie obwiniam ani nie jestem zacofana więc nie zapędzaj się tak z oskarżeniami. Wyraziłam swoje zdanie.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Maco Pharma
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Maco Pharma?
Zadaj pytanie