Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Maco Pharma

Pracowałeś w firmie Maco Pharma i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
darek - 2014-09-21 10:09:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
W tym Amazonie ma być 4 dni pracy po 10,5 godziny i 3 wolnego to daje w miesiącu jakieś 17 dni roboczych czyli 178,5 godziny pracy. 178,5 X 12,5 = 2231,25 zł brutto. Do tego ma być 15% premii czyli około 334,5 zł co razem daje 2565,75 zł brutto czyli około 1873 zł netto. Tyle ma być na rękę, do tego mogą dojść nadgodziny jak ktoś będzie chciał to i pewnie z 500 zł dorobi nadgodzinami. Za prostacką pracę typu podnieś, przenieś, przesuń którą można wykonywać po 5 klasach podstawówki to mało w naszych warunkach? Studenciaki się będą zabijały...
zdjecie uzytkownika
no własnie - 2014-09-26 12:59:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tak wychwalali tego amazona a kasa nie będzie taka dobra jak sie wszystkim wydawało ;d no coz przyjechali pewnie po tania sile robocza ;) chyba wole pracowac w jakiejs firmie ktora juz jest dluzej wp olsce a nie przyjechala zeby jak najwiecej zarobic i jak najmniej dawac ludziom . ile w maco pharmie płacą tak szczerze i jak to się różni z amazonem ?
zdjecie uzytkownika
ruda - 2014-09-28 20:05:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
moja przygoda z maco była bardzo krotka,ale przepraszam w 2 dzień szkolenia liderka drze się aby zwięrzyć tempo obłęd to nie praca to kołchoz masakra, a pomiar hałasu i szkodliwości kleju pozostawia wiele do życzenia pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
info - 2014-10-17 22:21:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Maco Pharma jest jednym z największych europejskich producentów zestawów pojemników do pobierania i preparatyki krwi, filtrów antyleukocytarnych, urządzeń medycznych wykorzystywanych w krwiodawstwie oraz kluczowym dostawcą płynów infuzyjnych dla lecznictwa zamkniętego. Z tego co czytałem nie sa chyba zła firma, co myślicie?
zdjecie uzytkownika
lel - 2014-10-24 10:40:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Macopharma może jest potentatem, ale traktowanie ludzi zostawia wiele do życzenia...Praca stojąca, i ciągle było mało i mało...Poczytajcie sobie ogłoszenia z agencji pracy; "praca od zaraz produkcja", tam ciag, jednym słowem la kogoś szukaja i nie najlepiej to świadczy o tej firmie
zdjecie uzytkownika
cliniczanka - 2014-11-06 17:35:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, obecnie od 4 lat pracuje w Clinico (fresenius kabi), tydzien temu postanowi nas poinformowac, że zwalniaja jakies 200 osób jak nie lepiej. ja sie z tego akurat cieszę, bo gdybym nie dostała kopa to bym pewnie juz tej pracy nie zmieniła. U was i tak jest jako taki luz, w clinico objął rządy nowy kierownik i mamy własnego Adolfa. nigdy nie wiadomo gdzie ta gestapowska gnida się przyczai, i sypie wniocha za wniochem (30% z premii kwartalnej), obecnie firma wygląda jak tęcza, każdy o wyższym stanowisku ma odpowiedni kolor kołnierzyka, i teraz widac że jest tych "kołnierzyków" więcej jak pracowników produkcji. U nas praca głównie siedząca, ale ból kręgosłupa jest niewyobrażalny. Co chwilę jakaś kobita na zwolnieniu...a jak idziesz na L4 to możesz się spodziewać wypowiedzenia.
zdjecie uzytkownika
cliniczanka - 2014-11-06 17:46:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zapomniałam dodać, u was stopery a u nas karty magnetyczne, którymi otwierasz drzwi, jeżeli przekroczysz czas 20 min na przerwie, to dostajesz po pensji. Kary są za wszystko, nawet za nieodpowiednie postawienie skrzynki na aparaty. Mamy wyznaczone linie na podłodze wedle których mamy się poruszać. od pewnego czasu same musimy robic próbki dla mikrobiologii i dla kontroli końcowej co daje nam dodatkową pracę (nie płatną) co zabiera nam czas a jak wiadomo pracujemy na akord. Jeżeli znajdą chociaż paproch w zapakowanym aparacie to "wnosek" (30% kwartalnej :))
zdjecie uzytkownika
niunia - 2014-11-10 23:21:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [darek - 2014-09-21 10:09:13]:
ja też odradzam.pracowałam 2 lata ale do pracy szłam z płaczem .socjal jest dobry mówię szczerze ale o ie we Francji i Tunexji pracownicy maja prawa i związki zawodowe to tu tego nie ma.Zwolnili jedna starszą panią na rok przed emeryturą bo popełniła drobny błąd jakich wiele.zero sentymentów a niby mamy ratowac zycie.a kto ratuje nasze? karetki sa wzywane kilkadzieisiąt razy do zasłabnięc w pracy ale nikt o tym nie mówi a bhpowiec to ignoruje Zyczę tego samego jemu i jego dzieciom
zdjecie uzytkownika
niunia - 2014-11-10 23:35:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [bejbra - 2014-06-11 19:26:11]:
nie pieprz głupot .siatki są cał czas ,a gdz indziej mają loądowac uklady do sterylki?kto ci płaci z apisanie takich bzdur?dla mnie to oboz pracy
zdjecie uzytkownika
NIUNIA - 2014-11-10 23:39:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxx - 2014-07-10 01:04:34]:
TAK ZERO GADANIA,ZERO MAKIJAŻU,ZERO BIŻUTERII A WE FRANCJI TO MAJĄ I TAM ZA TĘ SAMĄ PRACĘ MAJĄ 2000 EURO A TY MASZ 2000 ZŁ BRUTTO TAM PRACUJA 7 GODZIN A TU 8 BO TAM SĄ 3 PRZERWY W SUMIE 50 MINUT A TU JEDNA 20-MINUTOWA.JAK KONIECZNIE CHCESZ W MACO TO JEDZ DO FRANCJI
zdjecie uzytkownika
mloda - 2014-11-16 19:54:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [;)) - 2014-07-30 17:24:35]:
(usunięte przez administratora) nie pisz takich głupot tylko weż się do roboty bo sama nic nie robisz tylko wszystkim [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrabisz
zdjecie uzytkownika
ruda - 2014-11-23 17:27:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pałla weż się do roboty leserze
zdjecie uzytkownika
gołabek - 2014-11-26 03:06:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witajcie za bardzo nei rozuimem dalczego sie tutaj tak obrzucacie na forum publicznym, ja jakbym byl na waszym miesjcu to bym wolal to poweidziec to w twarza w twarz zamiast narzekac tutaj.. ale do rzeczy... Wbijam tutaj zeby sie dowiedziec czy tam teraz dostane prace, bo jak nie to musze szukac dalej.. piszcie
zdjecie uzytkownika
ona - 2014-11-26 20:13:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [niunia - 2014-11-10 23:21:23]:
Po 1 przydałby Ci sie niezły opieprz za Twoje życzenia... Nikomu takich rzeczy się nie mówi więc gdzie Twoje dobre wychowanie?!!?!
Po 2 firma nie może zwolnić NIKOGO kto jest "pod ochronką emerytalną" tak mówi prawo i choćby nie wiem co zrobiła firma nie może jej zwolnić co innego jeśli skończyła sie jej umowa...
Po 3 nikogo tu nie bronię ta firma jest dla mnie chora, robią z ludźmi co chcą a liderki walą tekstami " cos się nie podoba?! To zmień pracę?!"
Poza tym praca w miarę spoko tylko ludzie to kur*y!
zdjecie uzytkownika
biała - 2014-12-14 09:21:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dlaczego obrażacie dziewczyny pracujące w maco?!!!!! Nie można mierzyć wszystkich jedną miarą! Pracuje tam wiele fajnych, wartościowych i inteligentnych dziewczyn. Praca nie jest lekka, to fakt, ale o tym wie każda która przyjmuje się do pracy. Jeżeli komuś nie odpowiada taka praca może w każdej chwili z niej zrezygnować. Tutaj nikt nikogo nie trzyma na siłę.
Pracuję w maco 4 lata. Oczywiście, że są rzeczy które mi się nie podobają, ale czy są zakłady idealne? Powiem jedno: WSZĘDZIE DOBRZE, GDZIE NAS NIE MA.
zdjecie uzytkownika
gwiazda - 2014-12-15 11:38:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy chcecie pracować we wszystkie soboty po 1 i 2 zmianach "obowiązkowo"?
zdjecie uzytkownika
beza - 2014-12-15 19:09:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nikt nie chce pracować w soboty po drugich zmianach ale pewnie wszyscy będą siedzieć cicho a szefostwo będzie nas wykorzystywać jak niewolnice które nie mają życia osobistego tylko maco.Niedługo będziemy wieszać zdjęcia w szafkach rodziny żeby pamiętać jak wyglądają nasi najbliżsi.
zdjecie uzytkownika
yu - 2014-12-16 05:26:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziewczyny, jak pracowałam tam dawno dawno temu, ja w umowie nie miałam nic wspomniane o pracach w soboty i zawsze odmawiałam pracy w soboty, co prawda krzywo sie patrzyli ale miałam to gdzieś.Pewnie każą wam pracować bo pewnie jest rotacja, albo jest narobione bubli przez poganianie i szybkie tempo pracy.A jak wam powiedza ze jest taka potrzeba to bierzcie to przez palce bo oni zawsze tak mówia.Ja sama w trybie szybkim sie zwolniłam bo miałam dość tego chorego systemu jaki tam panuje i wykorzystywania.Nie dajcie sie, a jak bedą chcieli was zwolnic to i tak to zrobią pod byle pretekstem..Trzymajcie sie i powodzenia!
zdjecie uzytkownika
ume - 2014-12-16 06:25:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [beza - 2014-12-15 19:09:01]:
Tak jest cieżka praca i zmuszanie przychodzeniem w soboty do pracy to wysyk i nie ludzkie!!!!!!!!!!!!!!Dobrze ze zwiałam z maco...
zdjecie uzytkownika
art - 2014-12-16 19:51:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale analfabetyzm
zdjecie uzytkownika
art - 2015-01-03 18:51:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
rekordowe ilości - zyski zjedzą inni, a nam tylko praca w soboty
zdjecie uzytkownika
Yega - 2015-01-14 12:13:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W czym problem ?
Przychodzisz w sobotę i masz płacone 100%
Nie chcesz przyjść, to nie przychodzisz i ewentualnie masz zabrane część premii.
zdjecie uzytkownika
jedna z wielu - 2015-01-15 16:50:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Yega - 2015-01-14 12:13:34]:
To fakt-masz płacone 100%,ale dlaczego zabierają część premii,to już nie rozumiem?Przecież w umowie mamy 5-dniowy system pracy.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Spotkanie w agencji pracy i tam były testy manualne, potem rozmowa z rekruterem w Maco
Pytania: Czy boje sie pracy i czy odpowiada mi to iż panuja tu sterylne warunki, gdzie wcześniej pracowałam.
zdjecie uzytkownika
bunia - 2015-01-19 09:03:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Miałam tą przyjemność pracować 3 lata temu..Nas też zastraszali, że jak w soboty nie przyjdziemy to będą konsewkencje...ja szczerze miałam to w czterech literach...Kiedyś wprost powiedziałam liderce że praca na 3 zmiany i wieczne popędzanie to jest męczące , w weekend chce odpocząć i pobyć z rodziną..oczywiście [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na mina , ale więcej nigdy nie musiałam przychodzić w soboty, a tą premie mogli sobie wsadzić...Wam każą pracować w soboty po pierwsze; *jest strasza rotacja, *przez poganianie więcej zrobi sie bubli.., wiem to z własnego doświadczenia/Poza tym idzcie do pipu i nie dajecie sie zastraszac, w konću możę to im utrze nosa, bo o tej firmie krążą opinie od lat o tym co tam się dzieje po całym Wrocku.Ja sama sie zwolniłam i była do jedna z najlepszych decyzji jakie w życiu podjełam:)!!!
zdjecie uzytkownika
seba - 2015-02-12 00:39:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam pytanie czy ktoś wie jak pracuje się na utrzymaniu ruchu ? proszę o jak najbardziej szczegółowe odpowiedzi.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Maco Pharma
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Maco Pharma?
Zadaj pytanie